Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s"

Transkript

1 Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse med de nye online medier, har Midtjysk Turisme her udarbejdet en overordnet vejledning. Dette er den viden, vi har opsamlet pr. dags dato. Der sker hele tiden nyt på området, så derfor anbefaler vi, at man selv sikrer sig, at det man gør, er lovligt. Det kan man ved enten at søge ekspertbistand eller ved at kontakte forbrugerombudsmanden ved tvivlsspørgsmål. Online markedsføring Online markedsføring bliver stadig mere udbredt, og reglerne på området er af og til svære at gennemskue til dels pga. at de sociale medier er så nye og hele tiden udvikler sig. Ligesom ved offline-markedsføring er man som online-annoncør underlagt en række love, som skal beskytte forbrugernes, samfundets og konkurrenternes interesser. Der findes ikke nogen særlig lovgivning for sociale medier, men den eksisterende lovgivning bliver brugt og fortolket ud fra de særlige funktioner, man kan bruge på de sociale medier. Fordi de sociale medier hele tiden ændrer sig og der kommer nye til, har forbrugerombudsmanden og lovgivningen ind imellem svært ved at følge med. Forbrugerombudsmanden laver ind i mellem nye tilføjelser til markedsføringsloven. Sidst var 1. juli Man kan læse mere om Forbrugerombudsmandens bestemmelser og vejledninger i et nogenlunde hverdagssprog her: Forbrugerombudsmanden Forbrugerombudsmanden fører statens tilsyn med at markedsføringslovens bestemmelser overholdes især ud fra hensynet til forbrugerne. Derfor udarbejder Forbrugerombudsmanden vejledninger i at forstå markedsføringslovens bestemmelser. Han har mulighed for at politianmelde mistænkte personer eller virksomheder, ligesom han kan anlægge en civil retssag. Afhængig af overtrædelsens type og grovhed vil han før et evt. sagsanlæg forsøge at forhandle med den erhvervsdrivende. Forhåndsbeskeder Erhvervsdrivende har mulighed for at ansøge Forbrugerombudsmanden om en forhåndsbesked vedrørende lovligligheden af et konkret markedsføringstiltag. Hvis Forbrugerombudsmanden siger, at tiltaget er lovligt, kan han ikke bagefter indlede retsskridt mod den erhvervsdrivende på eget initiativ. Det er muligt at ansøge om forhåndsbeskeder online via forbrugerombudsmanden.dk. Vejlsøvej 51, Bygning O DK-8600 Silkeborg Tel.: Fax: info@midtjyskturisme.com CVR-nr.:

2 Det internationale element Elektronisk markedsføring, især via de sociale medier, er ofte grænseoverskridende. Spørgsmålet er så hvilket lands markedsføringslov man skal rette sig efter? Her har man to principper: Modtagerlandsprincippet, som betyder at: inden for EU skal man som udgangspunkt følge markedsføringsloven i det land, markedsføringsmaterialet er rettet imod. Afsenderlandsprincippet: I visse tilfælde er det i stedet afgørende, hvor afsenderen af materialet er bosiddende eller etableret. Konklusion: I de fleste tilfælde vedrørende online markedsføring skal man følge lovgivningen i det land, hvor afsenderen er etableret. Forbuddet mod spam En af de vigtigste dele af markedsføringsloven er det, man kalder forbuddet mod spam. Det handler om, at man ikke må kontakte folk elektronisk uopfordret for at sælge dem noget eller gøre reklame for noget. I den danske markedsføringslovs 6, stk. 1 står der følgende: En erhvervsdrivende må ikke rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post, et automatisk opkaldssystem eller telefax med henblik på afsætning af varer, fast ejendom og andre formuegoder samt arbejds- og tjenesteydelser, medmindre den pågældende forudgående har anmodet om det. Elektronisk post er ikke bare s, men også sms- og mms-beskeder, samt interne meddelelsessystemer på sociale medier (fx andres væg eller mailsystemet på Facebook). Forbuddet gælder uanset om modtageren er en privatperson, en erhvervsdrivende, en offentlig myndig etc. Man kan ikke omgå forbuddet ved at indskyde forbrugere (eller andre) som mellemled, som fx Telia gjorde: Telia brugte en sportsforening til at hverve nye kunder. Det indebar bl.a., at medlemmerne sendte sms er til hinanden som led i hvervningsprocessen på foranledning af Telia. Det var ulovligt. Samtykkeundtagelsen: Man må godt sende elektronisk post (dvs. mails, sms er osv.), hvis man har et samtykke fra modtageren. Der er nogle ting, der skal være oplyst, for at samtykket er i orden: Modtageren skal aktivt acceptere at modtage elektronisk markedsføring/post. Samtykket skal være frivilligt, specifikt og informeret, dvs.: o o Det skal oplyses hvilken type beskeder, man vil anvende ( , sms etc.). Accepten kan ikke skjules i standardvilkår.

3 o o Acceptfelter må ikke på forhånd være udfyldt. Det skal på tidspunktet for samtykket være oplyst, hvilken type markedsføring, de elektroniske meddelelser vil indeholde. Eksempel på et uspecificeret samtykke: Brugeren accepterer hermed, at den erhvervsdrivende må tage kontakt med henblik på markedsføring af varer. Eksempel på specificeret samtykke: Brugeren accepterer hermed, at den erhvervsdrivende må sende s og lave vægopslag på Facebook om kommende events på Café XX BEMÆRK at afsenderen har bevisbyrden for, at samtykket er givet. BEMÆRK at samtykket er tidsubegrænset, men at det altid kan tilbagekaldes. Tilbagekaldelse af samtykke skal kunne ske på en let måde og uden betaling (Fx skal man let kunne afmelde et nyhedsbrev eller trække sit synes godt om tilbage på Facebook.). Undtagelsen om visse eksisterende kundeforhold I nogle tilfælde har man allerede fået en slags samtykke fra kunden og behøver ikke mere. Markedsføringsloven siger: Uanset stk. 1 (se s. 1), kan en erhvervsdrivende, der fra en kunde har modtaget dennes elektroniske adresse i forbindelse med salg af en vare eller levering af en tjenesteydelse, markedsføre egne tilsvarende produkter eller tjenesteydelser til kunden ved elektronisk post. Dette forudsætter dog, at kunden har mulighed for let og gebyrfrit at frabede sig dette både i forbindelse med afgivelsen af adressen til den erhvervsdrivende og ved efterfølgende henvendelser. Det betyder, at der er fem krav til den erhvervsdrivende, for at man opfylder visse eksisterende kundeforhold : 1. Der skal være et kundeforhold: a. Det er ikke nok, at man har fået kontaktinformationerne fra modtagerens ven eller en tredjemand. Det skal være direkte fra modtageren. b. Hvis man har solgt noget til en anden virksomhed, så har man ikke lov til bagefter at sende elektronisk markedsføring til hele virksomheden; kun den konkrete -adresse. 2. Der skal være et forudgående salg: a. Det er ikke nok, at man har givet en gave eller gratis rådgivning. b. Det er ikke nok, at kunden har deltaget i en konkurrence eller lignende - man skal have modtaget betaling for varer eller serviceydelser. 3. Man skal have solgt sine egne produkter: a. egne = samme juridiske enhed, ikke samme koncern (gælder for store koncerner fx TDC, hvor der er flere enheder, fx fastnettelefoni, tv-pakker, erhvervstelefoni osv.)

4 4. Man må kun markedsføre tilsvarende produkter: a. Hvis man fx har solgt en ulykkesforsikring, må man gerne tilbyde andre forsikringsprodukter. Det er dog af og til meget svært at finde ud af, hvornår produkter er tilsvarende ifølge Forbrugerombudsmanden, så det kan anbefales at finde mere vejledning om det på Forbrugerombudsmandens hjemmeside.) 5. Man skal kunne sige nej til mere materiale: a. Modtageren skal nemt og gebyrfrit kunne sige nej til at modtage yderligere materiale. b. Man skal kunne sige nej til at få mere materiale både når man giver sit samtykke og ved alle efterfølgende henvendelser. Tip-en-ven-funktioner De fleste sociale medier har forskellige former for tip-en-ven-funktioner, der gør, at brugerne kan eksponere og/eller videredistribuere budskaber, links osv. Her er lovgivningen lidt dobbelt. Man må gerne have en tip-en-ven-funktion, men man må ikke opfordre til at bruge den, eller præmiere brug af den på nogen måde. Begrundelsen er, at Forbrugerombudsmanden ser opfordringer og præmiering som en omgåelse af forbuddet mod spam. Den gode profil på Facebook Rent praktisk er der nogle bestemte ting, man må og ikke må på Facebook, som reglerne ser ud efter den 1. juli Som erhvervsdrivende på Facebook må du gerne: Oprette en virksomhedsprofil og skrive på profilens væg, hvis man kan se ud fra profilbilledet og profilnavnet, at det er din virksomhed, der styrer siden. Skrive på brugernes vægge, anvende chat- og mailsystemet, såfremt du først har fået brugernes samtykke til at sende materiale til hver fremgangsmåde (se nedenstående afsnit vedr. det at få en brugers samtykke). Uploade reklamer for events, konkurrencer og produkter på profilen og linke til andre hjemmesider (herunder virksomhedens egen). Stille funktioner til rådighed, hvor brugerne kan gøre deres netværk bekendte med indholdet af din profil, eller hvor brugerne kan opfordre venner til også at blive fan af din side (tip-en-ven). Som erhvervsdrivende på Facebook må du ikke: 1. Henvende dig uopfordret til andre profiler med henblik på branding eller afsætning.

5 2. Præmiere eller opfordre til, at brugerne inviterer andre til at være fan af din profil, fordi det klassificeres som omgåelse af forbuddet mod spam. 3. Præmiere eller opfordre til, at brugerne anvender synes-godt-om funktionen i relation til markedsføringsmateriale, fordi det betyder, at materialet bliver vist for brugerens venner på deres nyhedsliste, og derfor er det en omgåelse af forbuddet mod spam. (Punkt 3 gælder, uanset om funktionen er tilgængelig på selve Facebook eller på andre sider. (fx den erhvervsdrivendes egen hjemmeside.)) For at få størst udbytte af profilen på Facebook, bør man indhente samtykke til at skrive indlæg og sende s med reklameindhold. Det er dog i praksis vanskeligt, fordi man ikke må kontakte en bruger elektronisk for at spørge efter et samtykke, men kun kan få det, hvis brugeren selv henvender sig. Dog kan man, hvis man har en erhvervsprofil, lave en pop-up-boks, der kommer frem, når en bruger klikker på Synes godt om, hvor man kan bede om et informeret samtykke, som det er beskrevet på side 2. Derudover skal man huske at udforme tilladelsen så specifikt som muligt. Andre bestemmelser end dansk lov Når man bruger sociale medier til markedsføring, skal man også tage hensyn til de regler og vilkår, der findes på den enkelte sociale service. Fordi de fleste af de mest udbredte sociale medier har hovedsæde i USA bærer deres vilkår meget præg af amerikansk lovgivning og retspraksis. I mange tilfælde vil selv dansksprogede vilkår være direkte oversættelser fra engelsk, hvilket kan give forståelsesvanskeligheder. Det er dog vigtigt at vide, hvad man siger ja til, når man fx opretter en virksomhedsprofil på Facebook. Ved annoncering på sociale medier, der har hovedsæde i USA, accepterer man typisk: at indholdet ikke må referere til tobak, narkotika, hasardspil, håndskydevåben, prostitution mm. at annoncøren tager fuldt ansvar for annoncens lovlighed i forhold til de enkelte landes markedsføringslove mv. at produkter og tjenesteydelser ikke må sendes til/modtages i lande, som USA har indført embargo imod (fx Cuba) at annoncer indeholdende tilfældighedsprægede konkurrencer ikke må vises i en række bestemte lande at annoncen ikke må masseforsendes til brugere som spam, og at annoncøren skal skadesløsholde indehaveren af det sociale medie, såfremt annoncen giver anledning til sagsanlæg eller bødestraf. Dvs. at fx Facebook fralægger sig ansvaret for det indhold, man lægger på som annoncør. På grund af standardvilkårene, kan det anbefales, at alle annoncer målrettes til kun at blive vist i udvalgte lande, så manglende kendskab til amerikansk (og anden) lovgivning ikke medfører komplikationer. Hvis ikke, man overholder standardvilkårene, sker der typisk det, at mediet fjerner annoncen og/eller sletter annoncørens profil, hvorved oparbejdet goodwill og tilmeldte fans tabes. Udover

6 standardkravene har de fleste sociale medier også en række særbestemmelser, der gælder generelt for det enkelte medie. I nogle tilfælde findes der derudover regler, der gælder for bestemte fremgangsmåder, fx promoverende konkurrencer. Facebooks regler for konkurrencer kan ses her: Ansvarlighedsfordeling Udgangspunktet i markedsføringsloven er, at annoncøren har det fulde ansvar for indholdet af materialet. Det gælder også, selvom det er brugeren af et socialt medie, der frivilligt videresender materialet til sit netværk. Ansvaret forlader altså ikke ophavsmanden. Persondataretten Når man markedsfører via sociale medier, kommer man ofte i kontakt med en lang række personoplysninger, som brugerne frivilligt har lagt ud på siden. Som annoncør er man underlagt bestemmelserne i persondataloven. Det betyder, at der er en række begrænsninger i adgangen til at indsamle, lagre og anvende personhenførbare oplysninger. Det kan man læse om i persondataloven, som ligger her:

uanmodede henvendelser og spam

uanmodede henvendelser og spam GODE RÅD OM... uanmodede henvendelser og spam SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 E-mails og anden elektronisk post 5 Adresserede reklamebreve med posten 6 Navneløse postforsendelser 6 Telefoniske henvendelser

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen Advokat Peter Lind Nielsen BvHD IT-Forum Midtjylland Silkeborg, den 4. september 2012 Markedsføring på

Læs mere

Konkurrencer og markedsføring

Konkurrencer og markedsføring Konkurrencer og markedsføring Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Konkurrencer som led i markedsføring... 1 3. Samtykke til markedsføring gennem konkurrencer... 2 4. Oplysningspligt... 3 4.1. Gratis konkurrencer...

Læs mere

Markedsføringslovens 6

Markedsføringslovens 6 07-05-2015 NATIONALMUSEET Markedsføringslovens 6 Linda Christiansen, fuldmægtig, cand.jur. 6, stk. 1 Forbud mod spam En erhvervsdrivende må ikke uanmodet rette henvendelse til nogen via telefax, automatiske

Læs mere

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier 1. Indledning 2. Generelt om uanmodet elektronisk kommunikation og spam-forbuddet 2.1 Facebook - elektronisk

Læs mere

MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015

MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015 MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015 AGENDA MARKEDSFØRINGSLOVENS 6, STK. 1 MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2 MARKEDSFØRING PÅ FACEBOOK 3 FAKTA -Eksisteret siden 2004 -I 2010 den mest besøgte hjemmeside

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Hvad skal du være opmærksom på, når du markedsfører din virksomhed? 14. marts 2019 Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden, Institut For Personaleudvikling

Læs mere

Brug af kundeoplysninger

Brug af kundeoplysninger fremtiden starter her... Gode råd om... Brug af kundeoplysninger INDHOLD Hvilke oplysninger må du registrere? 3 Hvordan skal oplysningerne opbevares? 4 Hvordan må oplysningerne bruges? 4 Adresseret post

Læs mere

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK Heidi Højmark Helveg 1. februar 2017 PROGRAM side 2 1. Persondata - Hvem ejer brugerdata? - Markedsføring på Facebook: Custom Audience, Lookalike Audience 2. Konkurrencer

Læs mere

Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier. Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013

Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier. Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013 w Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013 Agenda 1. Grundlæggende spilleregler 2. Brug af indhold på/fra sociale medier 3. Konkurrencer

Læs mere

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Tillykke med din Facebook-virksomhedsprofil. I denne vejledning finder du hjælp til hvordan du inviterer dit personlige netværk, hvordan du bliver administrator,

Læs mere

TYPER AF MARKEDSFØRING

TYPER AF MARKEDSFØRING TYPER AF MARKEDSFØRING Typer 1. Behavioral/location based marketing 2. Targeting banner / online tracking 3. Datamining 4. Permission marketing (MFL 10) 5. Direct marketing (MFL 10) Markedsføringsloven

Læs mere

Kundedata og markedsføring

Kundedata og markedsføring Kundedata og markedsføring Hvordan er reglerne - i lovgivningen - i praksis Lovgivning Persondataloven Persondataforordningen Markedsføringsloven Lov om visse forbrugeraftaler (dørsalgsloven) 2 Persondataforordningen

Læs mere

Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring

Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring 2018 Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring Forbrugerombudsmanden

Læs mere

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Temaet for dagens oplæg Opmærksomhedspunkter for behandling af personoplysninger ved konferencer/seminarer

Læs mere

Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook. Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23.

Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook. Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23. w Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23. maj 2013 Agenda 1. De markedsføringsretlige grænser på Facebook 2. Ansvar

Læs mere

Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven. Februar 2016

Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven. Februar 2016 Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du er projektleder, leder eller jurist i en myndighed, og skal sikre,

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Indholdsfortegnelse Indledning 1. Afgrænsning 2. Markedsføringsbudskaber skal kunne identificeres som markedsføring 3. Forbud

Læs mere

Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Copenhagen Business School, 25 September 2003 Markedsføringsloven Erhvervsdrivende må ikke uden samtykke rette henvendelse til nogen Ved

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg REGLER OG RAMMER 27. august 2014 v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg NICOLAI KRYGER Advokat (L) Arbejdsområder: Corporate Commercial Markedsføringsret Proces Arbejds- og

Læs mere

Stigende krav til behandling af persondata

Stigende krav til behandling af persondata Stigende krav til behandling af persondata Forpligtelser i nuværende lovgivning Ny persondataforordning på vej Tilbud til mærkeforeningerne om gennemgang af de enkelte mærkers kontraktbestemmelser om kundedata

Læs mere

Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten?

Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten? Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten? Indhold - Hvilke oplysninger må du registrere - Hvordan skal oplysningerne opbevares - Hvad må du bruge oplysningerne til - Hvordan må du videregive

Læs mere

Computershare Aktionær e-mails

Computershare Aktionær e-mails Computershare Aktionær e-mails Introduktion Agenda De praktiske muligheder Hvilke regler er i spil? Hvor går grænsen? 1. De praktiske muligheder De praktiske muligheder Oplysningerne -Navn/ virksomhed

Læs mere

Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Anmodede henvendelser (samtykke) HNG-sagen (1998.83H) Ikke betydning for beslutningen Begreberne opt in og opt out Uanmodede personlige henvendelser Forbrugeraftalelovens 6 Bopæl,

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere.

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere. December 2013 1 Indhold 1. Markedsføringslovens 6 i korte træk... 3 1.1. Uanmodede henvendelser...

Læs mere

JURA på sociale medier. tanyadick.dk

JURA på sociale medier. tanyadick.dk JURA på sociale medier TANYA DICK J U R A på sociale medier I N T E R N E T J U R A o Et begreb for al den jura der foregår på internettet o Der er mange regler som skal overholdes online o Jura en er

Læs mere

Direkte markedsføring. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser

Direkte markedsføring. Uanmodede henvendelser. Uanmodede henvendelser Direkte markedsføring Jan Trzaskowski Associate Professor, Ph.D. Copenhagen Business School This presentation is made in OpenOffice.org 1 Uanmodede henvendelser Anmodede henvendelser (samtykke) HNG-sagen

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING!

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING! Baggrund Senest i perioden juli og august 2009 har UC Lillebælt været udsat for forskellige forsøg på at udnytte vores it-systemer til at indsamle personlige data og kommunikere ulovligt reklamemateriale.

Læs mere

Hvordan skal hjemmesiden indrettes?

Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Dansk Fødevare Forum, April 2 nd 2003 God markedsføringsskik Hæderlighed Må ikke misbruge forbrugerens tillid Eller udnytte

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19.

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19. Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen Frederiksberg, 19. december 2011 Vedrørende standpunkt til markedsføring via sociale medier. Indledende bemærkninger.

Læs mere

Juridiske aspekter af online marketing

Juridiske aspekter af online marketing Juridiske aspekter af online marketing Jan Trzaskowski, juridisk konsulent IBC konference om online marketing den 13. december 2001 2 Internet-juraens 1. læresætning Forbrugerbeskyttelse i den nye økonomi

Læs mere

Samtykke, Cookie- og privatlivspolitik

Samtykke, Cookie- og privatlivspolitik Samtykke, Cookie- og privatlivspolitik Samtykke til at Webministeriet Webbureau, Aarhus må sende mig meddelelser Webministeriet Webbureau, Aarhus må sende mig tilbud på anfordring, samt emails, nyhedsbreve,

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

E-Business i praksis. E-Business i praksis

E-Business i praksis. E-Business i praksis planen for i dag hvem er ham der taler nu? hvad er referencerammen for dagens emne? hvilke elementer kræves i en lovlig webshop? e-handelsdirektivet og internationale aspekter cases til fredag! 3. marts

Læs mere

Seneste nyt indenfor markedsføringsretten. Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll

Seneste nyt indenfor markedsføringsretten. Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll Seneste nyt indenfor markedsføringsretten Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll 2 Agenda Nyt fra Forbrugerombudsmanden 2016/2017 Den nye markedsføringslov Grundlæggende regler for direct marketing (spam

Læs mere

Svanningevej 2 DK-9220 Aalborg Øst Tel

Svanningevej 2 DK-9220 Aalborg Øst Tel Svanningevej 2 DK-9220 Aalborg Øst Tel. +45 98 15 95 00 www.tt-coil.dk ttcoil@tt-coil.dk 1 Privatlivspolitik for tt coil as Denne privatlivspolitik om behandlingen af persondata er opdateret d. 14.05.2018.

Læs mere

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 -

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Blokeringslister - 4 - Kontrol af, hvordan du deler

Læs mere

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet:

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet: FLAVORS - PRIVATLIVSPOLITIK Ikrafttrædelsesdato: 01/10/2014 Denne privatlivspolitik beskriver, hvorledes Flavors IVS, Flensborggade 6 Kld. 1669 København V. ("Flavors", "os", "vores", og "vi") indsamler,

Læs mere

Budskaber fra informationsmødet

Budskaber fra informationsmødet Budskaber fra informationsmødet Hvad ser vi? Vi ser, at reklameopslag bliver markeret på en måde, der gør det svært at opdage, at opslaget er reklame, fx: Reklamemarkeringen forsvinder i anden tekst/illustrationer.

Læs mere

Regler og lovgivning Direct Mail

Regler og lovgivning Direct Mail Regler og lovgivning Direct Mail Hvornår har man tilsagn og må sende et nyhedsbrev, og ikke mindst hvad må det indeholde? Og hvilke krav er der til opbevaring og dokumentation af disse tilsagn? Dette dokument

Læs mere

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 DANSKE MEDIER PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 SIDE 1 PROGRAMTEKSTEN Indsamling

Læs mere

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info]

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

LOVLIG MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER KRISTIAN STORGAARD ADVOKAT KROMANN REUMERT

LOVLIG MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER KRISTIAN STORGAARD ADVOKAT KROMANN REUMERT LOVLIG MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER KRISTIAN STORGAARD ADVOKAT KROMANN REUMERT 2 1 LOVLIG MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER En kort rundtur i juraen på de sociale medier Markedsføringsret på sociale medier

Læs mere

FRA PERSONDATALOV TIL PERSONDATAFORORDNING

FRA PERSONDATALOV TIL PERSONDATAFORORDNING 1 2 FRA PERSONDATALOV TIL PERSONDATAFORORDNING KORT OG GODT: Indtil nu? Beskedent fokus på persondatalovgivning Næsten ingen håndhævelse, ligegyldigt bødeniveau Primært fokus på informationssikkerhed Hvad

Læs mere

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K E N H E L T A L M I N D E L I G F A C E B O O K S T R A T E G I der skader dig G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K EN FACEBOOK STRATEGI,

Læs mere

Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan?

Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan? Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan? - forstå de grundlæggende regler om persondata og markedsføringsregler med konkrete eksempler fra autobranchen Indholdsfortegnelse Behandling af personoplysninger

Læs mere

Konkurrencereglerne på Facebook

Konkurrencereglerne på Facebook Konkurrencereglerne på Facebook Guide udarbejdet af Komfo Marts 2012 " Konkurrencereglerne på Facebook Marts 2012 Hvorfor denne guide? Facebook ændrer løbende deres konkurrenceregler, hvilket de senest

Læs mere

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Dansk Forening for Markedsføringsret Jane Frederikke Land, advokat (H) 3. maj 2016 Forbrugerombudsmanden 1. april 2016 Virksomhederne bruger i stigende

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere 1: Markedsføringslovens 6 i korte træk: Markedsføringslovens 6 begrænser erhvervsdrivendes mulighed

Læs mere

I det følgende kan du læse hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

I det følgende kan du læse hvordan vi håndterer dine personoplysninger. Daniel Aagaard Personlig Træner PERSONDATAPOLITIK Daniel Aagaard Personlig Træner ønsker at sikre et højt niveau af persondata sikkerhed og dermed beskyttelse af personoplysninger - både for vores klienter

Læs mere

Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg dit ef Webskribenten 2011

Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg dit ef Webskribenten 2011 Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg Hvadskalvitaleom? vi Hvorfor udsende nyhedsbreve? Kom godt fra start Best practise Mailinglister og markedsføring Virker dit nyhedsbrev? Hvorfor e-nyhedsbreve?

Læs mere

Udkast til de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier

Udkast til de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Udkast til de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Indholdsfortegnelse Indledning 1. Afgrænsning 2. Markedsføringsbudskaber skal kunne identificeres som markedsføring

Læs mere

Regler og lovgivning Direct Mail

Regler og lovgivning Direct Mail Regler og lovgivning Direct Mail Hvornår har man tilsagn og må sende et nyhedsbrev, og ikke mindst hvad må det indeholde? Og hvilke krav er der til opbevaring og dokumentation af disse tilsagn? Dette dokument

Læs mere

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online

Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Juridiske betingelser, afsnit 1 WEBSITE BETINGELSER Samarbejdserklæring imellem vikar og Vikar-online Velkommen til Vikar-Onlines jobbank. Din brug af dette website sker i henhold til følgende betingelser,

Læs mere

Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring af bonus

Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring af bonus om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring af bonus Der gælder særlige regler, når en spiludbyder tilbyder sine spillere en bonus for at deltage i spil. Bl.a. skal alle vilkår være oplyst på en

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE Nærværende privatlivspolitik beskriver, hvordan de personoplysninger ( Personoplysningerne ), De har afgivet - og som CNH Industrial Danmark A/S ( vi, os, vores eller Selskabet ) har indsamlet via denne

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere Udkast Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere 1: Markedsføringslovens 6 i korte træk: Markedsføringslovens 6 begrænser erhvervsdrivendes

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr

Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL GÆSTER Retningslinjer for behandling af personoplysninger for gæster i forbindelse med opfyldelse af aftale hos Hotel SKT. Annæ, CVR-nr. 38881809. Som følge af din aftale

Læs mere

Rabatkuponer og social shopping

Rabatkuponer og social shopping Rabatkuponer og social shopping Liberalisering i markedsføringsloven Advokat Heidi Steen Jensen Den 9. oktober 2012 Program 1. Markedsføringsloven før lovændringen 2. Ophævelse af specialforbuddene hvad

Læs mere

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent Telia den 10. Oktober 2001 2 Internet-juraens 1. læresætning Privatisering af forbrugerbeskyttelsen Kendetegn ved mobil

Læs mere

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig.

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Version 1.0: 18. maj 2018 Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Vi respekterer dit privatliv. Uanset om du er en tilbagevendende

Læs mere

Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet

Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet Nyhedsbrev IP & Technology Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet Internettet som markedsplads er gennem de sidste 10 år gået fra at være en vision for fremtiden til at være en del af de fleste

Læs mere

1.3. Kentaur er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Kentaur skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

1.3. Kentaur er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Kentaur skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7. PERSONDATAPOLITIK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Personadatapolitik ) beskriver, hvorledes Kentaur A/S ( Kentaur, os, vores, vi ) indsamler og behandler oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening.

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i sag 381 j.nr.17/00125 (2016-10954) Dansk Ejendomsmæglerforening mod Ejendomsmæglervirksomheden MM Living [Adresse] [By] afsagt sålydende

Læs mere

Indledende bemærkninger

Indledende bemærkninger Elektronisk aftaleindgåelse Jan Trzaskowski Copenhagen Business School IBC Euroforum, Kommercielle aftaler, 23. marts 2004 Indledende bemærkninger Internetjuraens 1. læresætning Funktionel ækvivalens og

Læs mere

Sitet faciliterer brugernes mulighed for køb og salg af maskiner gennem annoncering og auktion på webstedet.

Sitet faciliterer brugernes mulighed for køb og salg af maskiner gennem annoncering og auktion på webstedet. BRUGERVILKÅR FOR AUKTION.MASKINBLADET.DK 1. JURIDISKE OPLYSNINGER Fagbladsgruppen A/S udbyder websitet Auktion.maskinbladet.dk. Fagbladsgruppen A/S s retningslinjer for anvendelse af websitet Auktion.maskinbladet.dk

Læs mere

Outreach Linkbuilding

Outreach Linkbuilding Outreach Linkbuilding Crash Course i moderne SEO: 1. Kom på side 1 med traditionelle signaler (on-page, links etc) 2. Konkurrer så på engagement signaler om de 10 første pladser Kort om Saugstrup.org 11

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE

FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE FORRETNINGSBETINGELSER OPLEVO 1. ANVENDELSESOMRÅDE 1.1. Forretningsbetingelserne ( Betingelserne ) gælder for køb af Oplevelser online på https://oplevo.dk og via Oplevos mobile app ( Sitet ). Selskabet

Læs mere

Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring

Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring Version 2 Senest redigeret i september måned 2014 Notat Spillemyndigheden Jura Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring af bonustilbud Der gælder særlige regler, når en spiludbyder

Læs mere

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger?

personoplysninger er: Galerie Mikael Andersen 1260 København K CVR: personoplysninger? PRIVATLIVSPOLITIK GALERIE MIKAEL ANDERSEN Galerie Mikael Andersen er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som privat leverandør eller privat kunde kontraherer med

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Instant Spam Control

Instant Spam Control Instant Spam Control - den nemme guide til jeres antispam-løsning Instant Spam Control er nemt at arbejde med eller lade arbejde for sig. 97% af al spam bliver automatisk sorteret fra. De sidste 3% kan

Læs mere

Databehandlingspolitik

Databehandlingspolitik Databehandlingspolitik 1. Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Ravnholt Gods er forpligtet til at beskytte

Læs mere

Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop.

Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop. Vores persondatapolitik 1. Generelt Gahrn-Jensen har to fysiske butikker der sælger tøj til kvinder. Gahrn-Jensen har ydermere stor webshop. Gahrn-Jensen henter og gemmer oplysninger om dig for at levere

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse

Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse Indledning Spørgsmål 6 Elektronisk handel Markedsføring. Vedtagelse Pensum: IT-retten, 2. udg. Køb/salg af varer og tjenesteydelser via hjemmesider på internettet. Retsgrundlag Regelsættene supplerer hinanden,

Læs mere

Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud

Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud Version 1.0 Spillemyndigheden 14. juni 2013 Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud Der gælder særlige regler når en spiludbyder tilbyder sine spillere bonus for

Læs mere

Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014)

Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014) Skabelon til handelsbetingelser for tjenesteydelser (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger (Indsæt følgende oplysninger om jer) Juridisk navn Organisationsform CVR. nr. Adresse (fra CVR registret),

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Dato: 19. december 2014 Sag: FO-12/12069-28 Sagsbehandler: /tmn Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Gennem de seneste

Læs mere

Informationsmøde om skjult reklame

Informationsmøde om skjult reklame 30-03-2017 Informationsmøde om skjult reklame Hos Forbrugerombudsmanden Program» Velkommen» Baggrunden for informationsmødet» Lovgrundlag» Eksempler fra praksis» Trykte medier og netudgivelser» Sociale

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 18-88

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 18-88 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 18-88 Klager: NN Indklagede: Fullrate A/S Telegade 2, bygn. 4 2630 Taastrup Danmark CVR: 14773908 Klagetema: Mobil Aftaleforhold Uanmodet levering Uanmodet henvendelse

Læs mere

Standard brugerbetingelser for Mobile Fitness

Standard brugerbetingelser for Mobile Fitness Standard brugerbetingelser for Mobile Fitness www.mobilefitness.dk udbydes af virksomheden Mobile Fitness A/S. Du bør læse disse vilkår igennem, før du opretter dig som bruger hos Mobile Fitness. Vilkårene

Læs mere

Persondatapolitik. I denne politik betyder persondata og data enhver form for information eller oplysning, der vedrører din person.

Persondatapolitik. I denne politik betyder persondata og data enhver form for information eller oplysning, der vedrører din person. Persondatapolitik Denne persondatapolitik fastlægger det grundlag, hvorpå vi behandler de persondata, som du oplyser os, eller som vi i øvrigt indsamler om dig. Ved at bruge vores hjemmeside og system,

Læs mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere

tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere 7 tips til din webshops julesalg - Få gladere kunder, der køber mere Julen er hjerternes fest, og for dig, der driver en webshop, er det med stor sandsynlighed også den travleste og vigtigste tid på året.

Læs mere

MUNDUs PERSONDATAPOLITIK

MUNDUs PERSONDATAPOLITIK MUNDUs PERSONDATAPOLITIK MAJ 2018 MUNDUs Persondatapolitik Side 1 INTRODUKTION Denne persondatapolitik gælder for samtlige personoplysninger, som du giver til os, som bruger af vores kurser og rådgivninger,

Læs mere

JH El & Køl A/S (JH Service & Montage A/S) POLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

JH El & Køl A/S (JH Service & Montage A/S) POLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER JH El & Køl A/S (JH Service & Montage A/S) POLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER 1. Om privatlivspolitikken Denne privatlivspolitik har til formål at informere dig som kunde om, hvorledes JH El &

Læs mere

POLITIK FOR DATABESKYTTELSE

POLITIK FOR DATABESKYTTELSE POLITIK FOR DATABESKYTTELSE Disse retningslinjer for databeskyttelse beskriver, hvordan vi bruger og beskytter oplysninger, som du afgiver i forbindelse med brug af vores hjemmeside. Vi har forpligtet

Læs mere