Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige"

Transkript

1 Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige

2 Kære frivillige i Hjerteforeningen Vi håber, at dette materiale kan hjælpe jer til at skabe endnu bedre rammer for det lokale frivillige engagement. I kan bruge det som opslagsværk, når I har et bestemt tema på dagsordenen, fx på et bestyrelsesmøde. Her finder I forslag til, hvordan I kan komme i gang. Der er angivet et vejledende tidsforbrug i forbindelse med de foreslåede dialog-øvelser. Gennem fælles drøftelser kan I blive skarpere på, hvordan I kan organisere jer, så I skaber gode rammer for de forskellige typer af frivillige, der er brug for i Hjerteforeningen. Dette skal ofte ses i tæt sammenhæng med rekruttering. God arbejdslyst. Med hjertelige hilsner Hjerteforeningen/Frivilligafdelingen Dialog Stil skarpt på: Forskellige typer af frivilligroller Uddelegering flere om opgaverne Samarbejde mellem bestyrelse og aktivitetsgrupper Et stærkt fællesskab 4 Forsidefoto nr. 2: Stefan Kristensen. Forsidefoto nr. 3: Signe Fiig.

3 Forskellige frivilligroller I modellen nedenfor er en grafisk illustration af forskellige typer frivilligroller. Frivilligrollerne er opdelt ud fra ressource- og tidsforbrug, samt graden af indflydelse på Hjerteforeningen som forening. Kernefrivillig Lægger mange timer i den frivillige indsats. Har indflydelse på foreningens organisering og på andre frivilliges arbejdsopgaver. 1 Det vil være bestyrelsesfrivillige. Aktivitetsfrivillig Er involveret i afgrænsede projekter eller opgaver. Både langvarige eller kortvarige. Nogle lægger mange timer i den frivillige indsats, mens andre lægger få, men med stabilitet og kontinuitet. Det er fx frivillige på Hjertemotion, landsindsamlingskoordinatorer og patientstøtter Tilkaldefrivillig Er involveret i afgrænsede aktiviteter med et lille timeforbrug. Én gang eller gentagne gange. Det er fx indsamlere til landsindsamlingen, frivillige, der stiller stole op til Hjertecafé, hjælper til på gåture på Hjertestier, eller frivillige, der stiller op til et enkelt foredrag på baggrund af faglige kompetencer eller personlige erfaringer. Frederik C. Boll et al. 2012: Frivillig koordinering Hvorfor og Hvordan? Modellen er videreudviklet og tilpasset dette materiale.

4 Frivilligrollerne hos os Vi har mange forskellige måder at være frivillige på. Modellen med frivilligroller kan hjælpe til at give et overblik over jeres organisering og dermed styrke jer i at understøtte forskellige typer frivilligt engagement og involvering. Behovet for understøttelse og forventninger til den enkelte afhænger bl.a. af: Den enkeltes tidsforbrug. Om det er en kontinuerlig opgave eller engang imellem. 1 Om graden af indflydelse på lokalforeningens eller klubbens udvikling og organisering. Om den enkeltes tilhørsforhold til frivilliggruppen er tæt eller perifer. De kompetencer og erfaringer den enkelte bringer med sig. Der kan med fordel være flere forskellige slags frivilligroller organiseret omkring samme aktivitet. De forskellige opgaver i en aktivitet kræver forskelligt i forhold til tidsforbrug, tilknytning til lokalforeningen, mv. Et eksempel: Aktivitet Opgaver Frivilligrolle Hjertecafe Booker lokaler, annoncerer, skaffer frivillige. Kernefrivillig bestyrelsesmedlem Eller en aktivitetsfrivillig. Brygger kaffe hver eneste gang. Finder foredragsholder. Ved et større arrangement er der behov for flere til at hjælpe med bordopsætning denne ene gang. Aktivitetsfrivillige Tilkaldefrivillige

5 Uddelegering og plads til flere frivilligroller Dialog Det er meget normalt, at frivillige bestyrelser varetager mange (og nogle steder alle) opgaver i en frivilliggruppe. Hjerteforeningen er ingen undtagelse. Opgaverne udføres af erfarne fri villige, som ved, hvordan tingene skal gøres. Men det tærer på ressourcerne og kan potentielt set lukke af for muligheden for en udvidelse af aktivitetstilbud og antallet af frivillige. Nedenstående model viser en organisering, som åbner op for en fordeling af ansvaret og arbejdsopgaver. Aktivitetsgruppe En aktivitetsgruppe kan: Være ansvarlig for tilbagevendende aktiviteter, som gåture på Hjertestier og Hjertemotion. Være projektrelateret og dermed for en afgrænset periode. Fx planlægningen af en stand på en messe, en temadag eller landsindsamlingen. Være relateret til noget mere administrativt og kontinuerligt, fx hjemmeside. 2 Aktivitetsgruppe Bestyrelse (5-7 pers. jf. vedtægterne): Formand, næstformand, kasserer, plus 2-4 andre bestyrelsesmedlemmer Aktivitetsgruppe Være geografisk defineret. Dvs. en lokal aktivitetsgruppe, som er til stede med forskellige aktiviteter, hvor lokalforeningen ellers ikke ville være til stede. Både inkludere aktivitetsfrivillige og tilkaldefrivillige. Aktivitetsgruppe Være en god indgang til at tiltrække nye frivilligkræfter pga. afgrænset opgave og ansvar. Eksempler på aktivitetsgrupper Aktivitesgrupper, der organiserer Hjertecafeer, Hjertemotion, Blodtryksmåling, Livreddende førstehjælp, Hjertestier og gåture, Landsindsamling, Kost-initiativer, med videre.

6 Dialog Vores frivilligroller og organisering Tidsforbrug: 1½ time 1. Fælles analyse en time: Få et samlet overblik over jeres organisering og frivilligroller. Anvend fx et skema (næste side) og analyser på følgende måde: Skriv, hvilke aktiviteter I har. Ud for hver aktivitet skal I skrive, hvilke opgaver der er forbundet med aktiviteten. Til sidst kan I vurdere hvilke typer frivilligroller, der i dag løser hver enkelt opgave (kernefrivillige, aktivitetsfrivillige eller tilkaldefrivillige) Fælles drøftelse 30 min.: Kunne I organisere det anderledes? Fx have andre slags frivilligroller til at løse nogle af opgaverne? Noter nu med en anden farve i samme skema den frivilligrolle, som også kan løse opgaven fremover. Med andre ord, hvad kan uddelegeres?

7 Dialog Organisering af frivilligroller og opgaver, der varetages Skemaets eksempler er ikke udtømmende, men tænkt som illustration for måden at udfylde skemaet på. X = opgavefordelingen, som den er i dag. X = opgavefordelingen, som den kan se ud i fremtiden. Aktivitet Opgave Kernefrivillig Frivillig i aktivitetsgruppe Ikke tilknyttet foreningen Bestyrelsesarbejde Økonomistyring X X Bestyrelsesformand Bestyrelsesmedlem Aktivitetsfrivillig Tilkaldefrivillig Tilkaldefrivillig Velkomst af nye frivillige X X X X Lægge årsplan og opfølgning på fremdriften Hjertesti Organisere gåture X X X X X 2 Landsindsamling Hjertemotion Blodtryksmåling Etablere Hjertestier X X Lokal koordinering af landsindsamling (finde sted, bank, annoncere, mv) Indsamler til landsindsamling Tovholder for Hjertemotion Koordinering af blodtryksmåling X X X X X X X X X X X X X X X X

8 Samarbejde mellem bestyrelse og aktivitetsgrupper Det er vigtigt at have fokus på sammenhængen mellem bestyrelse og de forskellige aktivitetsgrupper, når I begynder at have en organisering som gør, at det ikke er alle, der ses til samme møder og aktiviteter. Nedenfor er nogle opmærksomhedspunkter, I kan tage udgangspunkt i: Dialog Det gode samarbejde mellem bestyrelse og aktivitetsgrupper Benyt spørgsmålene nedenfor som udgangspunkt for at tale om sammenhængen mellem bestyrelse og aktivitetsgrupper, hvad enten I har aktivitetsgrupper nu eller først får dem senere. Klare kommunikationsog informationskanaler Fx dele referater, en lukket Facebookgruppe, aktivtitetskalender og faste tovholdere i forhold til kommunikation. Klare linjer og selvbestemmelsesgrad i forhold til økonomistyring Fx fastsætte et beløb på årsbudgettet til den enkelte aktivitetsgruppe. Hvordan sikrer vi information og kommunikation på tværs af bestyrelse og aktivitetsgrupper? Hvordan hjælper vi hinanden på tværs af aktiviteter? Kender vi til hinandens opgaver? 3 Holder vi sociale arrangementer på tværs af vores frivilligopgaver? Fællesskabsfølelse Fx afholde fælles sociale arrangementer og skabe en stærk forståelse af fælles sag. Klare aftaler om ansvarsog opgavefordeling Fx via en aktivitetsplan, som justeres løbende med ansvar og roller, og en aftale om at melde klart ud, hvis der er forsinkelser, eller man bliver forhindret. Hvordan kan vi arbejde med selvbestemmelse for aktivitetsgrupper og klare retningslinjer ift. økonomi? Hvordan kan vi sikre klare aftaler om ansvar og opgaver? Hvordan sikrer vi, at opgaven, som er uddelegeret, løses?

9 Skab et stærkt fællesskab Det er ofte en udfordring at skabe et fællesskab på tværs af frivillige, der har forskellige interesser og opgaver og måske ikke ser hinanden så tit. Her kan et bevidst fokus på at skabe en fælles samlende fortælling om, hvorfor I er frivillige netop i Hjerteforeningen, være med til at skabe sammenhold og fællesskab på tværs. Dialog Vores fællesskab vores fælles sag Tidsforbrug: 40 min. 1. Personlige tanker 5 min.: Hvorfor er jeg frivillig her i Hjerteforeningen? 2. To og to 15 min.: Fortæl hinanden, hvorfor I er frivillige. Spørg nysgerrigt ind til hinanden undervejs. I har fem minutter hver. Find tre ting I har til fælles i forhold til at være frivillig i Hjerteforeningen. 3. Fælles drøftelse 20 min.: Hver gruppe fortæller sine tre punkter. Find de tre ting, I alle har til fælles. De tre ting kan være et fælles udgangspunkt for jeres samarbejde og frivillige indsats. Lav eventuelt et slogan eller mantra ud fra dette. 4

Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige

Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige Frivillig koordinering: Organisering af mange typer frivillige Kære frivillige i Hjerteforeningen Vi håber, at dette materiale kan hjælpe jer til at skabe endnu bedre rammer for det lokale frivillige engagement.

Læs mere

Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan?

Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan? Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan? Løbende synliggørelse Vi er her. Vi gør noget godt. Vi er attraktive. Vores sag er vigtig. Er vi parate? Er vi klar til nye frivillige? Hvorfor flere?

Læs mere

Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan?

Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan? Frivillig rekruttering: Flere frivillige men hvordan? Løbende synliggørelse Vi er her. Vi gør noget godt. Vi er attraktive. Vores sag er vigtig. Er vi parate? Er vi klar til nye frivillige? Hvorfor flere?

Læs mere

Klædt på til. Frivillignet

Klædt på til. Frivillignet Klædt på til Frivillignet 1 Frivillignet er et selvstændigt forum på Hjerteforeningens hjemmeside for dig og andre frivillige. Her finder du masser af værdifuld information om den frivillige indsats. På

Læs mere

Sådan når vi frivillige i 2020 et strategi-oplæg

Sådan når vi frivillige i 2020 et strategi-oplæg Sådan når vi 10.000 frivillige i 2020 et strategi-oplæg Indhold 1. Derfor skal vi være flere... 2 2. Så mange er vi nu... 2 3. Her er der potentiale for at vokse... 2 4. Strategiske indsatsområder... 4

Læs mere

Klædt på til. Hjertecaféer

Klædt på til. Hjertecaféer Klædt på til Hjertecaféer Kort om hjertecaféer En hjertecafé er et mødested for hjertepatienter og/eller pårørende til hjertesyge. Her er I med til at skabe et trygt miljø, hvor man kan få en uforpligtende

Læs mere

Landsseminar 9. maj 2015. v/adm. direktør Kim Høgh

Landsseminar 9. maj 2015. v/adm. direktør Kim Høgh Landsseminar 9. maj 2015 v/adm. direktør Kim Høgh Status på politik og strategiproces juni/juli 2014 September Hovedbestyrelsesmøde Oktober Regionsmøder November Frivilligråd December Hovedbestyrelsesmøde

Læs mere

Klædt på til. Blodtryksmåling

Klædt på til. Blodtryksmåling Klædt på til Blodtryksmåling Kort om blodtryksmåling som aktivitet Formålet, med at Hjerteforeningens lokalforeninger tilbyder vejledende blodtryksmålinger, er at øge danskernes kendskab til eget blodtryk.

Læs mere

Hjerteforeningens frivilligpolitik & frivilligstrategi 2015-2020

Hjerteforeningens frivilligpolitik & frivilligstrategi 2015-2020 Hjerteforeningens frivilligpolitik & frivilligstrategi 2015-2020 1 Indhold 1. Hjerteforeningens frivilligpolitik... 3 Baggrund... 3 Velkommen som frivillig i Hjerteforeningen... 4 2. Hjerteforeningens

Læs mere

Frivillighedscirklen

Frivillighedscirklen Frivillighedscirklen Få flere aktive med i arbejdet i afdelingen En smart organisering af opgaverne i din afdeling Organisering handler altså om at udforme forskellige opgaver, så der er mulighed for,

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Hjerteforeningens frivilligindsats. v/afdelingschef Betina Egede Jensen

Hjerteforeningens frivilligindsats. v/afdelingschef Betina Egede Jensen Hjerteforeningens frivilligindsats v/afdelingschef Betina Egede Jensen Hjerteforeningens frivillige 88 lokalekomiteer, 7 motionsklubber og 3 patientklubber I alt ca. 1100 frivillige Organisationsdiagram

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken. Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen

Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken. Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen cyj@filadelfia.dk På programmet i aften 1. omgang: Tema 1: Ledelse og samarbejde

Læs mere

Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde

Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde Kære frivillige i Hjerteforeningen Vi håber, at dette materiale kan hjælpe jer til at blive endnu bedre til at skabe motiverende, mangfoldige

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle Judo- og Ju-Jitsu klubber under DJU har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med unionens udviklingskonsulent Karina Sørensen. Et klubudviklingsprojekt

Læs mere

Regionsmøder forår 2012

Regionsmøder forår 2012 Regionsmøder forår 2012 Evaluering af workshops på landsseminar Generelt meget positive tilbagemeldinger. Evalueringerne viste alle, at deltagerne havde fået meget eller noget ud af at deltage på workshop.

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

Hjerteforeningen. LK frivilligundersøgelse 2012

Hjerteforeningen. LK frivilligundersøgelse 2012 Hjerteforeningen LK frivilligundersøgelse 2012 Indholdsfortegnelse Indledende kommentarer... 2 Fordeling på køn og alder... 2 Lokalkomiteernes aktiviteter... 2 Hvervning af nye medlemmer... 3 Konklusion

Læs mere

LOKAL- FORENINGS- GUIDE EN KORT GENNEMGANG AF LOKALFORENINGENS OPGAVER OG ORGANISERING

LOKAL- FORENINGS- GUIDE EN KORT GENNEMGANG AF LOKALFORENINGENS OPGAVER OG ORGANISERING LOKAL- FORENINGS- GUIDE EN KORT GENNEMGANG AF LOKALFORENINGENS OPGAVER OG ORGANISERING Lokalforeningsguiden beskriver de rammer, lokalforeningsbestyrelser i Kræftens Bekæmpelse arbejder inden for. Den

Læs mere

Kort om Hjerteforeningen

Kort om Hjerteforeningen Kort om Hjerteforeningen Stiftet i 1962 Interesseorganisation med særligt fokus på forskning, forebyggelse og patientstøtte 148.000 medlemmer 3 faste rådgivninger og 9 satellitter rundt i landet 88 lokalforeninger,

Læs mere

Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde

Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde Frivillig ledelse: Kommunikation, motivation og samarbejde Kære frivillige i Hjerteforeningen Vi håber, at dette materiale kan hjælpe jer til at blive endnu bedre til at skabe motiverende, mangfoldige

Læs mere

Velkommen til Hjertemotion:

Velkommen til Hjertemotion: Indholdsfortegnelse Velkommen til Hjertemotion:... 2 Kort om Hjertemotion... 3 Kontakten med lokalforeningen:... 4 Aftaleskema Hjertemotion Hvem gør hvad?... 5 Fagligt stof:... 6 Afgang til info til instruktør

Læs mere

Flere voksne der gør mindre

Flere voksne der gør mindre 1 Flere voksne der gør mindre Hvilke opgaver skal der løses og hvilke frivilligroller skal der til udfyldes, for at I kan have nogle succesfulde aktiviteter i gruppen? I har en række begivenheder og aktiviteter

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Frivillighed anno 2018

Frivillighed anno 2018 Frivillighed anno 2018 CFSA Landsdækkende videnscenter og brobygger CFSA er landsdækkende videns- og udviklingscenter om frivilligheden på velfærdsområdet. Centret er neutralt og bygger sin viden på praksisnær

Læs mere

VÆRKTØJER TIL OPGAVEOVERSIGT

VÆRKTØJER TIL OPGAVEOVERSIGT Organisering VÆRKTØJER TIL OPGAVEOVERSIGT OPGAVEOVERSIGT Tydelige og veldefinerede roller og opgaver er med til at sikre overblik og gennemsigtighed i foreningen/aftenskolen. Det gør det lettere at være

Læs mere

LMBU. Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU. Foreningsguide for LMBU 1

LMBU. Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU. Foreningsguide for LMBU 1 Foreningsguide for LMBU Hvordan man kan oprette sin klub som en lokalforening i LMBU Foreningsguide for LMBU 1 2 Foreningsguide for LMBU DET ER IKKE Særlig SVÆRT Generalforsamlinger, foreninger, kontingent,

Læs mere

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer:

Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Foreningens navn: Målgruppe(r): Aktiviteter: Samlet budget: (Sæt kryds) Vedtægter Bestyrelse, antal medlemmer: Strategi (flerårig) Handlingsplan (årlig) Generalforsamling, dato for sidst afholdte: Fundraisingplan

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Mødestrukturgruppen har mødtes

Mødestrukturgruppen har mødtes Saml ind ved valget Folkeafstemningen den 3. december nærmer sig med hastige skridt. Flere af jer har samlet ind ved tidligere valg. Nu er chancen der igen. Information om valget er allerede sendt til

Læs mere

Årskursus hjertemotion 2014. Oplæg om rekruttering v/afdelingschef, Betina Egede Jensen frivilligafdelingen

Årskursus hjertemotion 2014. Oplæg om rekruttering v/afdelingschef, Betina Egede Jensen frivilligafdelingen Årskursus hjertemotion 2014 Oplæg om rekruttering v/afdelingschef, Betina Egede Jensen frivilligafdelingen Frivilligfilm Hvorfor er det frivillige engagement i Hjerteforeningen vigtigt? Udvikling i antal

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Hjertemotion. Drives af Hjerteforeningens frivillige Lokalforeninger. Muliggjort af en millionbevilling fra Schweiziske fond Foundation Juchum

Hjertemotion. Drives af Hjerteforeningens frivillige Lokalforeninger. Muliggjort af en millionbevilling fra Schweiziske fond Foundation Juchum Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering at fastholde de livsstilsændringer der er påbegyndt i regioner og kommuner. Drives af Hjerteforeningens frivillige Lokalforeninger

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 1. Åbenhed og kommunikation 1.1.

Læs mere

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Underviser: Julia Bjerre Hunt, julia@ingerfair.dk Hvem er jeg? Udgivet 5 fagbøger og et spil Uddannet cand.mag i psykologi og kultur-

Læs mere

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Anbefaling 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

Instruktør. Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion

Instruktør. Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion Instruktør Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecafeer og

Læs mere

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE?

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? Troels B. Carlander Ingerfair tr oels@ingerfair.dk HVEM ER JEG? - Chefkonsulent i Ingerfair - Tidligere frivilligkoordinator på Roskilde

Læs mere

Klædt på til. Hjertestier

Klædt på til. Hjertestier Klædt på til Hjertestier Kort om hjertestier En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Mange lokalforeninger

Læs mere

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Planlægningen af nytårsmarcherne i starten af det nye år er i fuld gang. Mange af jer sender pressemeddelelser ud forud for turene for at tiltrække mange deltagere

Læs mere

Regionsmøder efterår 2015

Regionsmøder efterår 2015 Regionsmøder efterår 2015 Først skal vi tale om vores ståsted, - dernæst strategi Ståsted Ståstedet, definerer organisationens personlighed Hvordan vil Sundhedsvæsenet udvikle sig?»det er svært at

Læs mere

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a

Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabsloven 77 a Dansk Kyst- og Naturturisme er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Anbefalinger for god Fondsledelse

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de erhvervsdrivende fonde, som

Læs mere

Forberedelser til hjertesvigtkampagnen 9. maj

Forberedelser til hjertesvigtkampagnen 9. maj Forberedelser til hjertesvigtkampagnen 9. maj Hent her en oversigt over foredragsholdere, der stiller op til hjertecafeer om hjertesvigt På den europæiske hjertesvigtdag fredag den 9. maj bliver Hjerteforeningens

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside GOVERNANCE Anbefalinger for god fondsledelse Skema Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. For Fonden Beboerhuset Tøjhushaven Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Fonden Fiskens Hus

Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Fonden Fiskens Hus Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Fonden Fiskens Hus Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Udarbejdet i forbindelse med fondens årsrapport for regnskabsåret 2015. Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af

Læs mere

Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv

Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv Koncept 1: Fri for struktur og støtte Vi kan selv Ungdomsrådets formål er at samle unge i demokratiske processer, hvor de unge oplever at blive hørt, får mulighed for at deltage aktivt i planlægning, gennemførsel

Læs mere

Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Sea and Shore Marine Research

Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Sea and Shore Marine Research Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Anbefalinger for god Fondsledelse for Sea and Shore Marine Research Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Settlementet på Vesterbro

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Settlementet på Vesterbro Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Vesterbro Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges

Læs mere

Det modsatte af frivillighed er. og føler man sig tvunget er man hverken fri eller villig!

Det modsatte af frivillighed er. og føler man sig tvunget er man hverken fri eller villig! Det modsatte af frivillighed er tvang og føler man sig tvunget er man hverken fri eller villig! Bemærkninger til det hørte Hvad sker der i morgen og om 10 år? (Trump og Brexit) Jakob: jeg fik et flag i

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

Skabelon til samarbejdsaftale

Skabelon til samarbejdsaftale Skabelon til samarbejdsaftale I det nye Frivilligcharter fra 2013 står der bl.a. under pkt. 4. Vi vil arbejde sammen: Oplæg I samarbejdet er det vigtigt med tillid, respekt for og forståelse af, at frivillig

Læs mere

Hjerteforeningens frivillige. Håndbog for patientstøtter, frivillige forældre og ung til ung støtter

Hjerteforeningens frivillige. Håndbog for patientstøtter, frivillige forældre og ung til ung støtter Hjerteforeningens frivillige Håndbog for patientstøtter, frivillige forældre og ung til ung støtter Indhold Kære frivillige Kære frivillige...3 Lidt om Hjerteforeningen...4 Hjerteforeningens frivillige...6

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond 2015 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Helvegs Fond Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

Samarbejde om borgere med hjertesygdom. Hjerterehabilitering Hjertemotion Samarbejdsaftale

Samarbejde om borgere med hjertesygdom. Hjerterehabilitering Hjertemotion Samarbejdsaftale Samarbejde om borgere med hjertesygdom Hjerterehabilitering Hjertemotion Samarbejdsaftale Hjerterehabilitering Sygdomsspecifik sundhedsaftale for hjertekarsygdomme med Region Nordjylland I aftalen stratificeres

Læs mere

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening Strategi for frivillighed i Compana Gymnastikforening 2014 1 Indledning Vi har valgt at lave en strategi for rekruttering: Inden for en kort årrække skal der ske et generationsskifte i bestyrelsen Vi vil

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække der gør din forening mere attraktiv En styrket bestyrelse giver en styrket forening Styrk foreningen består af 6 kurser, der kan vælges enkeltvis eller

Læs mere

Komitéen for god Fondsledelse: Compliance undersøgelsen 2016

Komitéen for god Fondsledelse: Compliance undersøgelsen 2016 Komitéen for god Fondsledelse: Compliance undersøgelsen 2016 Hvilken fond svarer I på vegne af? Kontakt e-mail for modtagelse af undersøgelsen? I kan svare på første del af undersøgelsen ved at vedhæfte

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN

GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN FOREBYGGELSESPAKKE GODE RUTINER AFLASTER KROPPEN Nærings- og nydelsesmiddelindustrien DREJEBOG Sådan gennemfører I forebyggelsespakken Indholdsfortegnelse Kort beskrivelse af pakken 3 Sådan gør man 5 Fase

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse

Anbefalinger for god Fondsledelse Anbefalinger for god Fondsledelse Dansk Bibelskole er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Oplysningerne

Læs mere

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse Fonden Den danske Diakonissestiftelse er en erhvervsdrivende fond omfattet af erhvervsfondsloven og årsregnskabslovens bestemmelser om God Fondsledelse.

Læs mere

Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik

Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden for Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse

Anbefalinger for god Fondsledelse Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for

Læs mere

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse.

Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til enhver tid siddende formand har sin folkeregisteradresse. Vedtægter for foreningen Danske Naturister 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Naturister i daglig tale forkortet til DN. Foreningen er hjemmehørende i den kommune her i landet, hvor den til

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. + Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Følg eller forklar. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1

Følg eller forklar. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Bemærk: Nedenstående skema indeholder Komitéen for god Fondsledelses anbefalinger fra december 2014. Anbefalingerne er tilgængelige på Komitéens hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Skemaet kan anvendes

Læs mere

- Startskuddets Uddannelses- og Udviklingsfond -

- Startskuddets Uddannelses- og Udviklingsfond - - Startskuddets Uddannelses- og Udviklingsfond - Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 6 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017.

Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017. 1 Koncept for Seniorhusene i Nordfyns Kommune, november 2017. 1. Formål... 3 2. Organisering... 3 2.1. Brugerråd.... 3 2.2. Aktiviteter... 4 2.3. Fordeling af lokaler... 5 3. Økonomi mv.... 5 3.1. Brugerrådenes

Læs mere

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside

Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for

Læs mere

Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer

Anbefaling Fonden følger Fonden forklarer 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal udtale sig til offentligheden på den erhvervsdrivende fonds

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

1. Åbenhed og kommunikation. 2. Bestyrelsens opgaver og ansvar. 2.1 Overordnede opgaver og ansvar. 2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen

1. Åbenhed og kommunikation. 2. Bestyrelsens opgaver og ansvar. 2.1 Overordnede opgaver og ansvar. 2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal udtale sig til offentligheden på den erhvervsdrivende fonds

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr

Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr Anbefalinger for god Fondsledelse for Fairstart Fonden cvr 3766 2372 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar

INTERN UDDANNELSE. Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar INTERN UDDANNELSE Afdelingsbestyrelsens opgaver og ansvar Indledning En afdeling er en sammenslutning af enkeltmedlemmer, støttemedlemmer og kollektive medlemmer. En afdeling kan dække to eller flere kommuner

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere