Vurdering og indstilling af projekter - Uddannelsespulje

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurdering og indstilling af projekter - Uddannelsespulje"

Transkript

1 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 01. Tilskud til udendørs cross-fit bane på Paderup Gymnasium Paderup Gymnasium Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode? Projektpartnere - Projektresumé Projektets indhold Resultatmål Vurdering og Der er de næste år på skolen fokus på sundhed og trivsel for alle 1.g'ere med projektet "En Go' Bgym", der er et projekt under Statens Institut for Folkesundhed. I den forbindelse søges der midler til etablering af udendørs crossfit-bane. At få gymnasiets elever til at bevæge sig mere og på den måde skabe større trivsel hos eleverne. Paderup Gymnasiums elever og beboere i Paderup og omegn. En udendørs crossfit-bane vil øge muligheden for fysisk aktivitet for både elever på Paderup Gymnasium og områdets beboere. At få gymnasiets elever til at bevæge sig mere og på den måde skabe større trivsel hos eleverne. Vidensformidling hos samarbejdspartneren "En Go' Bgym" er allerede etableret blandt de deltagende gymnasier. - Der ansøges udelukkende om anlægstilskud, hvilket der ikke ydes tilskud til gennem puljen. - Monoinstitutionel Ansøgningen indstilles ud fra ovenstående til afslag.

2 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 02. Uddannelsernes Talent Leadership Academy i Region Midtjylland UC Holstebro Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Reduceret bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere Projektresumé Pluss Leadership A/S og Tage Andersen Consult Det er på voksen- og ungdomsuddannelsesområdet en udfordring at rekruttere dygtige ledere, der kan indgå i ledelsesfællesskaber og imødekomme fremtidens ledelsesudfordringer. Der er behov for en systematisk og koordineret indsats, der stiller skarpt på ledertalentudvikling - både med fokus på mellemledere og topledere. Projektet skal afklare behovet for ledertalentudvikling på de ca 60 voksenog ungdomsuddannelsesinstitutioner i regionen og bidrage til udvikling af et akademikoncept, der kan danne grundlag for en beslutningsproces om etablering af uddannelsernes "Talent Leadership Academy". Topledere, mellemledere og lærere ved regionens voksen- og ungdomsuddannelsesinstitutioner. Resultatmål - Inden udgangen af 2017 er behovet for ledertlentudvikling på de ca 60 voksen- og ungdomsuddannelsesinstitutioner i RM kortlagt. - Inden udgangen af 2017 er der udviklet og formidlet et akademikoncept for uddannelsernes "Talent Leadership Academy" i RM, som har opnået positiv interessetilkendegivelse fra min. 10 af de ca. 60 voksen- og ungdomsuddannelsesinstitutioner i RM. - Inden udgangen af 2017 er der skitseret en proces, der kan føre til beslutning om etablering af uddannelsernes "Talent Leadership Academy" i RM blandt relevante offentlige og private aktører. Vurdering og - Afvikling af minikonference for op til 75 ressourcepersoner - Følegruppen vil fremadrettet kunne bidrage til forankring af akademikonceptet. - Generelt kompetenceløft til ledelseslaget og det kommende ledelseslag på voksen- og ungdomsuddannelsesområdet. - Vil fremadrettet kunne sikre kvalitet i ledelsen på uddannelsesinstitutionerne. Ud fra ovenstående indstilles projekt til en reduceret bevilling på kr. således at egenfinansieringen udgør 25 % af det samlede projektbudget. Det er administrationens vurdering, at et fokus på ledelsesudvikling blandt eksisterende og kommende ledelseslag på uddannelsesinstitutionerne vil styrke ledelseskompetencerne og på sigt sikre en bedre adgang til kompetente ledere for uddannelsesinstitutioner på tværs af regionen.

3 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 03. Etablering af skolehaver ved Asmildkloster Landbrugsskole Asmildkloster Landbrugsskole Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere Projektresumé Projektets indhold Folkeskoler i Viborg Kommune Skolehaver er en stor succesflere steder i Danmark, men er endnu ikke udbredt i den centrale del af Region Midtjylland. En skolehave kan give deltagerne en mulighed for at lære om natur, miljø, økologi, biodiversitet, bæredygtighed, råvarekendskab samt samspillet mellem landbrug og fødevarer. Deltagerne kan udvikle faglige og sociale kompetencer ved aktivt at deltage i havearbejdet. At etablere skolehaver med afæt i non-profit udeskolekonceptet Haver til Maver på Krogstrup Avlsgaard. Skolehaver har til formål at styrke og udvikle børns kompetencer indenfor dyrkning af køkkenhaver, samt forståelse af mad, sundhed og natur. Alle folkeskoler (primært 4. og 5. klaserne) Projektets konkrete indhold er etablering af skolehaver på Asmildkloster Landbrugsskole i viborg. Resultatmål - Information og booking af skolehaver i Viborg Kommune - Klargøring og etablering af haverne og fællesarealer Vurdering og - - Projektet er rettet en målgruppe, som ligger uden for de lovgivningsmæssige rammer for uddannelsespuljen. - Monoinstitutionel på ungdomsuddannelsesniveau Ansøgningen indstilles til afslag ud fra ovenstående vurdering. anbefales at undersøge mulighed for kommunal finansiering, da ansøgningen i sit tilsnit har et klart kommunalt aspekt.

4 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 04. Stille elever Silkeborg Gymnasium Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Udsættelse til næste ansøgningsrunde Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé Det er en velkendt udfordring i enhver gymnasieklasse, at der typisk er en gruppe såkaldte "stille elever". De stille elever har en facon, der gør, at de ikke nødvendigvis får udfoldet deres potentiale og dermed ikke når læringsmålene i det omfang, det var muligt. I projektet vil en gruppe lærere arbejde med spørgsmål som: Hvad kendetegner de stille elever? Hvordan kan vi arbejde med de stille elever, så de 'kommer på banen'? At udvikle og afprøve øvelser og coachingredskaber, der kan støtte stille elever i arbejdet med at komme mere på banen. Den primære målgruppe er de stille elever, sekundært de lærere, der skal arbejde med de stille elever (ca. 15 lærere) Resultatmål - At skabe en øget forståelse for stille elever og deres psyke blandt 6 lærere i projektgruppen - At udvikle øvelser og coachingredskaber til støtte for de stille elever - At rekruttere en gruppe af stille elever, som ønsker at være med til at afprøve øvelser og coachingredskaber - At få udviklet og afprøvet en model for spredning af øvelser og coachingredskaber til en bredere kreds bestående af ca. 15 lærere - At lærere og elever oplever, at projektaktiviteterne har medvirket til positive forandringer for de involverede elever Erfringerne stilles til rådighed for andre ungdomsuddannelser. Fx. kan der udbydes et kursus på Silkeborg Gymnasium, hvor erfaringerne og materialer udviklet i projektet deles. Vurdering og -Der er tale om en relevant problemstilling, men det er en problemstilling, der findes på alle ungdomsuddannelsesinstitutionerne - uanset størrelse. Det er administrationens vurdering, at projektet med fordel kan gennemføres som et flerinstitutionelt projekt i stedet for at være monoinstitutionelt. Ud fra ovenstående indstilles det, at ansøger skal genansøge i næste ansøgningsrunde, men med samarbejdspartnere i form af andre ungdomsuddannelsesinstitutioner i regionen (min. én partner). Problemstillingen kan genkedes flere steder og administrationen vurderer, at der i samspillet vil ske en anden udvikling og komme mere synergi i projektet, ligesom erfaringerne vil blive mere rammende, hvis de ikke kun er målrettet stx-skoler med klasser pr. årgang (kun to skoler i Danmark).

5 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 05. Digital dannelse i EUD Randers Social- og Sundhedsskole Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering Indstillet beløb 0 27% Udskydes til primo 2018, hvor digitale kompetencer er tema for udmøntning af uddannelsespuljen Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé Der er en aktuel samfundsdebat omkring digital dannelse og digitale færdigheder, hvilket i særdeleshed kommer til udtryk igennem de mange overskrifter omkring digital mobning og deling af nøgenbilleder. Som erhvervsskole opleves det, at denne debat også er relevant for dennes målgruppe, og der er oplevet eksempler, hvor eleverne overskrider andre elevers grænser gennem det digitale medie. Samtidig opleves det, at eleverne har manglende kendskab til konsekvenserne af deres handlinger og hvordan deres handlinger påvirker de berørte. Formålet med projektet er at udvikle og implementere undervisningsforløb omkring digital dannelse inden for de tre områder: digitale færdigheder, Medborgerskab og Trivsel. Dette skal være med til at sikre, at skolens elevgrupper bliver kompetente til at foretage reflekterede valg ift. det digitale, i skolen såvel som i deres privatliv. Den primære målgruppe er skolens undervisere, pædagogisk supporter og itpædagogisk supporter. Sekundære målgrupper er elevgrupper på alle skolens uddannelser. Resultatmål - Udvikling af en skole-forståelse af begrebet digital dannelse - Skabe forståelse for skolens rolle ift. digital dannelse - Udvikling af en digital dannelses progressionsmodel ift. skolens uddannelser - Udvikling af undervisningsforløb inden for tre områder: Trivsel, Digitale færdigheder og Medborgerskab Ekstern spredning via: - workshop for andre erhvervsskoler, hvor de introduceres til emnet - udarbejdelse af materiale, der gøres tilgængeligt på skolens hjemmeside - gennem eksisterende netværk Vurdering og - Relevant og nærværende problemstilling, hvorfor det er planlagt, at der i 2018 skal afholdes tema omkring digitale kompetencer. - Monoinstitutionel Projektet udskydes til behandling i første halvår 2018, hvor digitale kompetencer vil være tema for uddannelsespuljen. Det giver også mulighed for at inddrage flere institutioner i et projekt omkring digital dannelse, der er en fælles problemstilling.

6 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 06. Naturvidenskabelige og tekniske studieretningsdage Viborg gymnasium og HF Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere Projektresumé Aarhus Universitet, Tradium Tekniske Gymnaium og Skive Tekniske Gymnasium + en række ungdomsuddannelser i regioner, der inviteres til at deltage i projektet. Projektet vil udvikle og tilpasse tre forskellige temadage målrettet naturvidenskabelige og tekniske studieretningsklasser samt tihørende undervisningsmateriale. Formålet er at udvikle og afprøve en generisk model samt tilhørende undervisningsmateriale for særlige temadage målrettet naturvidenskabelige og tekniske studieretningsklasser, hvor eleverne fra de gymnasiale uddannelser videreudvikles og styrkes i deres studieretningsfaglige interesser. Eleverne får gennem undervisningsforløbene faglige, uddannelsesmæssige og erhvervsrettede perspektiver på undervisningen. Dette vil bidrage væsentligt til deres faglighed og karrierelæring, samtidig med at deres interesse og nysgerrighed for naturvidenskab og teknik styrkes. Lærerne opnår viden om den nyeste forskning og en mulighed for at forbedre deres kompetecer til at bidrage ind i karrierelæringen og vejledningen af deres elever. - Elever, der har valgt en naturvidenskablig eller teknisk studieretning - Lærere fra forskellige naturvidenskabelige og tekniske fag - Fagpersoner på videregående uddannelser indenfor naturvidenskab og teknologi Projektets indhold Temadagene og det tilhørende undervisningsmateriale udvikles så det både perspektiverer kernestof indenfor de deltagende tudieretninger og fungerer som supplerende stof. Udvikling af detaljerne i temadagene og det tilhørende undervisningsmateriale vil ske gennem et samarbejde mellem lærere fra de deltagende skoler og forskellige fagpersoner fra AU. Indholdet udvikles på baggrund af erfaringer fra projektet "Talent med bredde". Resultatmål - Udvikling af undervisningsforløb indenfor tre studieretninger - Afprøvning og tilpasning af temadagene indenfor de forskellige studieretninger - tilpasning af model til fremtidig driftsudgave med flere gymnasier - Projektledelse og kommunikation - Dokumentation og formidling af forløbet og dets effekt

7 Vurdering og De udviklede temadage målrettet naturvidenskabelige og tekniske studieretningsklasser vil indgå i AU's fremadrettede tilbud til ungdomsuddannelser. Hertil vil det udviklede undervisningsmateriale søges publiceret i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, der læses og bruges af lærere fra ungdomsuddannelser i hele landet. Derudover vil modellen for udviklingsarbejdet og temadagene offentliggøres gennem afrapportering og publicering af denne på AU's hjemmeside. - Projektet falder godt i tråd med forventningen til anbefalinger fra den kommende nationale naturvidenskabsstrategi. - Trækker på erfaringer og modeller fra projekt: Talent med bredde. - Projektet vil kunne øge tiltrækningen til de naturvidenskabelige og tekniske videregående uddannelser - uddannelser, som der er eterspørgsel og mangel på. Projektet indstilles ud fra ovenstående til bevilling af det ansøgte beløb.

8 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 07. MatematikKlar på Gf1 og Gf2 Asmildkloster landbrugsskole Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé Der er desværre en del af de lever, der kommer fra grundskolen, der ikke har de matematiske forudsætninger for realistisk at gennemføre erhvervsuddannelsen til landmand på Asmildkloster Landbrugsskole. Der er muligheder for afprøvede støttemuligheder, når det gælder faget dansk, men ikke når det gælder matematik. Desværre ser det også ud til, at problemer med dansk ofte medfører problemer med matematik. For fage matematiks vedkommende, tales der direkte om, at et stadigt større antal elever har matematikangst. At ændre elever med matematikvanskeligheders syn på faget og egne evner til det bedre, så der er en større chance for at gennemføre uddannelsen og efterfølgende få/fastholde en praktikplads og dermed deres uddannelse. Eleverne skal motiveres til egen indsats, identificere handlemuligheder ift. at forbedre deres færdigheder via en vedholdende indsats, der grundlæggende kan give eleven succesoplevelser og udvikling af matematiske færdigheder. - Elever, der ikke har fået tilstrækkelig faglig kunnen og viden med sig fra grundskolen eller på anden måde, fx. affektivt, er begrænset i sin faglige udvikling. Elever, der ved afgangseksamen har opnåes 4 eller derunder i faget. Projektets indhold Der ønskes etableret en model/struktur for elever, der skønnes at være i større eller mindre matematiske vanskeligheder, screenes ved skolestart gennem samtaler, der skal afdække konkrete "huller" eller affektive problemer. Eleven tilbydes en personligt tilrettelagt undervisning, der skal lukke huller og klæde dem på til at klare undervisningen og efterfølgende arbejde. Skolen laver en vurdering af, hvad der er abslout nødvendigt for at kunne klare sig, og det indhold vil være målet med undervisningen. Resultatmål - Elevernes opfattelse af faget og sig selv i faget forbedres. Den affektive tilgang - Eleven flytter sit faglige standpunkt til et niveau, hvor det er realistisk, at man kan bestride en praktikplads indenfor uddannelsesområdet. -

9 Vurdering og - Central problemstilling, som giver eleverne problemer med at gennemføre deres uddannelse. - Monoinstitutionel - anbefales at se på anbefalinger og resultater fra projekt "Unge med Matematikvanskeligheder", der er genneført i Region Nordjylland og har fået bevilling af tre omgange. Her link til den ene slutrapport for projektperioden : Projektet indstilles til bevilling, men der stilles krav til forankring af projektet og udbredelse af projekets metoder og resultater på tværs af regionen.

10 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 08. Uddannelsesplanlægningsprojekt - Udvikling af en motiverende og inspirerende karriere for unge i grundskolen ind i erhvervsuddannelserne Learnmark Horsens Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Reduceret bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere Projektresumé Mercantec, Tradium og Professionshøjskolen Metropol Projektet har grundlag i en fælles vision om, at unge i grundskolen skal have en mulighed for at deltage i et motiverende og inspirerende uddannelsestilbud, der giver viden om og ikke mindst erfaring med de arbejdsmetoder, typer af lærerprocesser og arbejdsopgaver, som de bliver en del af ved at vælge en karriere indenfor et erhvervsuddannelsesområde. formålet med projektet er at øge de unges interesse og motivation for at vælge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse Primære målgrupper: - Elever på grundskolens sluttrin - Lærere i grundskolen og på eud Sekundære målgrupper: - grundskoler og erhvervsskoler i regionen Projektets indhold Det er hensigten at få udviklet uddannelsesinitiativer, der kan resultere i forskellige modeller for, hvordan barrierne for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, kan mindskes. Modellerne skal danne grundlag for lokalbaserede udviklingstiltag, men resultaterne af projektet vil blive formidlet, så alle skoler - erhvervs- som grundskoler - i RM kan blive inspireret til at arbejde med at øge overgangsfrekvensen til eud. Resultatmål - Udvikle modeller for uddannelsesinitiativer, der skal give eleverne på sluttrinnet i grundskolen viden om og erfaringer med praksisnære og autentiske arbejds- og læreprocesser. - Kvalificere elevernes grundlag for at vælge en erhvervsuddannelse og styrke overgangen fra grundskole til erhvervsuddannelse. - afholdelse af afsluttende seminar med invitation til andre kommuner i regionen. - udarbejdelse af pjece med beskrivelse af de udarbejdede modeller - som også vil kunne ses på skolernes hjemmesider.

11 Vurdering og - Udvikling af modeller, for hvordan der kan arbejdes med bedre kendskab til erhvervsuddannelserne blandt elever i grunskolens udskoling. - Karrierelæringsperspektiv i forhold til valg af ungdomsuddannelse - Samarbejde med de kommunale grundskoler Ud fra ovenstående indstilles projektet til bevilling af af kr., hvilket er en reduktion i det ansøgte beløb således at egenfinansieringen udgør de krævede 25 % af den samlede projektsum. Der henstilles dog til, at projektets resultater/metoder deles løbende i henhold til projekt Flere unge i erhvervsuddannelse, hvor der også arbejdes med forløb med udskolingen.

12 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 09. Virtual Reality i detailhandelsuddannelsen Aarhus Business College Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere Projektresumé VidenDjurs og Dansk Supermarked Group Projektet udvikler et koncept for anvendelse af VR som læringsteknologi på detailhandelsuddannelsen med henblik på at styrke uddannelsens praksisrettede sigte. Konceptet omfatter et didaktisk design med afsæt i kompetencemålene inden for spacemanagement. At styrke praksisorienteret, relevant og realistisk undervisning, herunder sammenhæng mellem skoleuddannelse og detailhandelsuddannelsen ved at udvikle nye undervisningsformer bseret på Virtual Reality. Hensigten er at opnå større motivation og bedre fastholdelse af eleverne på uddannelsen samt udvikle elevernes innovative og digitale kompetencer inden for detailhandel. Primær målgruppe: Elever på detailhandelsuddannelsens speciale salgsassistent. Sekundær målgruppe: Undervisere på detailhandelsuddannelsens speciale salgsassistent Tertiær målgruppe: detailhandelsbranchen Resultatmål - Udvikle en kompetenceudvikingsmodel for anvendelse af VR i undervisningen - Udvikle et koncept for anvendelse af VR som læringsteknologi i forbindelse med praksisorientering - Styrke detailhandelsuddannelsens praksisorientering og relevans og skabe større sammenhæng mellem praktik- og skoleperioder - Udvikle og afprøve en konkret VR-implementering i forbindelse med udvikling af elevernes kompetencer inden for spacemanagement og visual merchandising, der samtidig bidrager til udvikling af deres innovative og digitale kompetencer - Undersøge perspektiverne i VR som undervisningsteknologi på erhvervsskolerne og i detailhandelsbranchen - Der oprettes en hjemmeside for projektet - Der tages kontakt til 2-3 øvrige VR projekter i regionen med henblik på etablering af erfarings- og videndeling - To rapporter

13 Vurdering og - Projektets primære målgruppe er elever på hovedforløbet, som ikke alene kan støttes af uddannelsespuljen, da de falder udenfor den lovgivningsmæssige målgruppe. - Stærk tilknytning til erhvervslivet via Dansk Supermarked Group. - Mangler sikker sammenhæng med grundforløbet - 3/5-dele af de ansøgte midler og ditto det samlede budget er bundet op på konsulentbistand. Det er uigennemskueligt, hvad opgaven for konsulent er og hvor mange timer det drejer sig om. Ansøgning indstilles til afslag, da der i projektet ikke er sammehæng med grundforløbet. Aktiviteter der alene foregår på hovedforløbet kan ikke støttes under lovens eksisterende rammer. Samtidig er andelen af det samlede budget og ansøgte beløb, der er øremærket konsulentydelser for stort.

14 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering Kobling af teknologien VR til fjernundervisning for at afdække effekt i forhold til elevers motivation og læringsudbytte - prækvalifikation Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 25% Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere Projektresumé Aarhus Maskinmesterskole og SOSU STV Projektet skal skabe ny viden om, hvordan fjernundervisning kan designes og gennemføres med udgangspunkt i VR/AR samt elevernes behov og forudsætninger. Projektet består af afdækning af de teknologiske muligheder, udvikling af konkrete didaktiske designs samt efterfølgende afprøvning og evaluering på tre udvalgte hold. Projektet har til formål at afdække og indsamle erfaringer i forhold til koblingen til fjernundervisning og VR/Augmented Reality (AR) med henblik på at øge elevernes motivation og læringsudbytte. Samt give de deltagende skoler erfaringer med kobling af fjernundervisning og VR/AR og at give de deltagende undervisere indledende erfaringer og færdigheder med at anvende VR/AR. - Den primære målgruppe er udvalgte lærere og elever på de tre deltagende institutioner. - Den sekundære målgruppe er pædagogiske ledere og undervisere på øvrige uddannelsesinstitutioner, der ønsker mere viden om kobling af fjernundervisning og VR/AR teknologi. Resultatmål - Afdække de tekniske muligheder for at koble VR/AR med fjernundervisning - Definere og udvælge rammerne for et didaktisk/teknisk design - Udarbejde didaktisk/teknisk design - Afprøve og evaluere det didaktisk/tekniske design - Afdække markedet for samarbejdspartnere til hovedprojektet Det website, der udvikles i projektet skal være med til at forankre projektet og sikre, at andre uddannelsesinstitutioner vil få erfaringer fra projektet. Vurdering og - Forprojekt - Erfaringer med fjernundervisning med VR/AR - Der skal sikres sammenhæng med grundforløb i projektet for at det er tilskudsberettiget. Projektet indstilles til bevilling af den ansøgte sum. Forprojektet skal være med til at kortlægge mulighederne og metoderne for fjernundervisning med VR/AR. Administrationen vurderer, at det er relevant og at erfaringerne på sigt vil kunne deles og være anvendelige også for andre end sosu-skolerne.

15 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 12. Digitale kompetencer i det tekniske gymnasium Aarhus TECH Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Udskydes til primo 2018, hvor digitale kompetencer er tema for udmøntning af uddannelsespuljen Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere Projektresumé CUDiM AU Inspireret af aktionsforksning og Educational Design Research igangsætter projektet en række interventioner, hvor en gruppe lærere far Aarhus Gymnasium i fællesskab med forskere fra AU arbejder som designere af undervisningssforløb. Interventionerne tager afsæt i: 1. Informationskompetencer 2. Digitale produktions- og samarbejdskompetencer 3. Digitale medier som faglige værktøjer Udvikle en skolekultur, hvor lærere og elever forstår hvad digitale kompetencer er, og hvorfor de er relevte og samtidigt fremme en didaktik, der implementerer digitale kompetencer. Et studieretningsteam bestående af 10 lærere fra forskellige fag og faggrupper. De deltagende lærere har selv udtrykt ønske om at deltage i en udviklingsproces om digitale kompetencer. Resultatmål - Udvikling, afprøvning og evaluering af pædagogiske formater og undervisningsmaterialer, som fremmer digitale kompetencer Lignende projekter vil få kendskab til erfaringer fra dette projekt gennem: - EMU-portalen - løbende opdateringer gennem sociale medier - CUDiMs portal - forslag til artikel i Gymnasieforskning tidsskrift for resultater, som anses at have almen interesse Vurdering og - Monoinstitutionelt - Digitale kompetencer er centrale og er det på tværs af hele uddannelsessystemet - ikke kun i htx. Projektet udskydes til behandling i første halvår 2018, hvor digitale kompetencer vil være tema for uddannelsespuljen. Det giver også mulighed for at inddrage flere institutioner i et projekt omkring digitale kompetencer, der er en fælles problemstilling.

16 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 12. Fascination, kreativitet og højteknologi i metalindustrien UCRS Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé Mange industrielle produktionsvirksomheder er placeret i Vestjylland, hvor de har en høj andel af den private beskægtigelse. Imidlertid er der en stigende mangel på faglært arbejdskraft, især inden for metalindustrien, hvor der er aftagende tilgang til lærlingeuddannelsen. En langsigtet tilførsel af faglært arbejdskraft gør det vigtigt at nå de unge tidligt i grundskolen og tydeliggøre, ar arbejdet i metalindustrien er vellønnet, kreativt arbejde, hvor der arbejdes med højteknologi. For at nå og fascinere de unge vil projektet udvikle og dokumentere et nytænkende introduktionsforløb, som bryder med en traditionel, 'voksenholdt', oplysende formidlingsform. Projektet vil derfor lægge vægt på, at unge i metalindustrien inspirerer og fascinerer unge i grundskolen gennem leg og oplevelse, og at det sker på de unges egne præmisser og ved deres egen brug af sociale medier. At udvikle et nytænkende introduktionsforløb for grundskolens 7. klasse for at øge søgningen til uddannelser indenfor metalindustrien. Elever i grundskolens 7. klasse Projektets indhold - 3 dages undervisning på teknisk skole for 7. klasserne inkl. lærere - Unge lærlinge i metalindustrien formidler videoklip fra arbejdspladsen via sociale medier - TeknologiCamp på teknisk skole i uge 26 i sommerferie for elever i 7. klasse (plads til ca 30) Resultatmål - En øgning af antallet af unge i grundskolens 7. klasse, som har fået udvidet og påvirket deres oprindelige forstillinger om deres fremtidige uddannelsesvalg og dermed øge antallet af unge, der får interesse for en erhvervsuddannelse inden for metalområdet. - At lærerne i 7. klasse får styrket deres kendskab til metalområdet og deres forudsætninger for at kvalificere elevernes uddannelsesvalg. - Udarbejdelse af artikler og pressemeddelelser fra projekter - Teknologisk Institut vil årligt udarbejde statusrapporter om projektets resultater.

17 Vurdering og - Rekrutteringsprojekt til fag, hvor der mangler arbejdskraft i lokalområdet. - Grundforløbseleverne indgår i samarbejde med grundskoleeleverne i undervisningsforløbene. - Nytænkning af forløb med grundskoleelever, hvor man flytter sig fra en klassisk 'voksenholdt' indsats. Det er administrationens vurdering, at projektet arbejder med en lokal problemstilling jf. manglen på faglært arbejdskraft indenfor branchen. Projektet ønsker desuden at øge rekrutteringen til erhvervsuddannelserne inden for metalindustrien.

18 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 13. Virksomhedsfokus Mercantec Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé EUX Business er kendetegnet ved en særlig opbygning, hvor al studieforberedende undervisning koncentreres på 1 år efter grundforløbet, hvor der ikke indgår virkshedspraktik. Efter dette studieforberedende år skal eleverne enten have læreplads eller søge videreuddannelse. Med det studieforberedende år afsluttes således den gymnasiale del af uddannelsen, og dermed får det 1-årige forløb meget stor betydning for elevernes læring og uddannelse videre frem. Der er behov for at udvikle forløb, moduliseringer og digitale læringspakker, der sikrer eleverne bedre og mere virksomhedsrettet læring i et håndterbart studieår. Udvikle modeller, forløb, digitale læringspakker og modulisering for praksisnære undervisningsforløb til det studieforberedende år på EUX business. Disse modeller skal være virksomhedsrettede og praksisnære, men samtidig kunne rumme de studieforberedende aspekter, som bekendtgørelsen fordrer. Elever på EUX Business, det studieforberedende år Resultatmål - Elever på EUX Business - Udvikling af modeller, digitale læringspakker og moduliseringer - Øget virksomhedsfokus Vurdering og - formidles til andre skoler i RM gennem det tætte samarbejde i EØS-skolerne (Erhvervsskolerne i Østjylland). - Monoinstitutionel, men med gode planer for spredning af læringspakker til regionens øvrige EUX-business uddannelser. - Sikring af praksisnær undervisning i det studieforberedende år, så det praksisnære knyttes med de studieforedende aspekter, som bekendtgørelsen fordrer. Projektet indstilles ud fra ovenstående til bevilling af det ansøgte beløb.

19 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 14. SEL - Sammenhæng i Elevens Læring på tværs af praktiksektorer SOSU Østjylland Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé SOSU Østjylland ønsker i samarbejde med skolens Lokale UddannelsesUdvalg og skolens samarbejdende praktiksektorer i kommunerne og regionen, at udvikle, teste og implementere en ny platform for i første omgang skolens social og sundhedsassistentelever og senere for alle skolens elever. Det er ambitionen, at læringsplatformen skal bidrage med en bedre sammenhæng i elevernes læringsudvikling og styrke elevernes læringsudbytte af bedre sammenspil mellem praktik og skole. Projektets indhold Udvikle, teste og implementere en ny interaktiv læringsplatform, der er enkel, nyttig og med intuitive flader. En platform, der - bedre end det nuværende system fremer og tilgodeser elevens forskellige ressourcer til læring og dokumentation af denne læring - skaber gode overgange og transfer mellem de forskellige praktikforløb og sammenhæng til skoleforløbene, så eleven oplever den røde tråd i sin uddannelse. - vil blive et centralt dialog- og evalueringsredskab gennem hele elevens uddannelse, fordi elev og vejlederne på tværs af praktikker og skole kan følge den faglige progression i uddannelsen. Alle SOSU-assistent elever på SOSU Østjylland, der indgår elevkontrakt med SOSU Østjyllands samarbejdskommuner og Region Midtjylland. Projektet vil udvikle, designe og teste en samlet læringsplatform til anvendelse af alle SOSU-assistent elever gennem hele deres uddannelsesforløb. Vi ønsker at udvikle en platform, hvor man interaktivt kan koble elevernes praksisudøvelse sammen med de opsatte mål for de forskellige praktikdele og som vil gøre det muligt bedre at koble praktiklæring mere direkte sammen med skolernes teoretiske undervisning. Resultatmål - At få udviklet en læringsplatform, der bibringer social- og sundhedsassistenter den røde tråd i deres uddannelse og læring som betyder, at eleverne lærer bedre og lærer mere. - At alle involverede og berørte målgrupper er kompetente til at anvende Læringsplatformen i fuldt omfang. - At der gennemføres en god vidensdeling med de øvrige erhvervsskole i RM. - Nyhedsbrev til regionens øvrige SOSU-skoler - Afsluttende aktiviteter: Halvdags seminar for regionens øvrige erhvervsskoler

20 Vurdering og - Projektet er udelukkende rette mod hovedforløbet, som ikke er ansøgningsberettiget jf. loven. - Monoinstitutionelt Projektet indstilles på baggrund af ovenstående til afslag.

21 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 15. Brobygning mellem erhvervsskole og erhvervsliv på de merkantile erhvervsuddannelser på Herningsholm Erhvervsskole Herningsholm Erhvervsskole Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé På EUD/EUX Business ønsker vi at igangsætte et udviklingsprojekt, hvor vi vil lave tættere kobling mellem undervisningen på grundforløbet og det lokale erhvervsliv. Dette gøres ved hjælp af partnerskabsaftalerne, hvor virksomhederne indgår i et forpligtende samarbejde og dermed leverer problemstillinger og cases til den daglige undervisning. Via projektet ønskes det at skabe fokus på de mange spændende jobs og virksomheder, som er i regionen og i særdeleshed Herning/Ikast-området. Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse frem for en gymnasial uddannelse. For at gøre erhvervsuddannelser til et attraktivt alternativ, skal uddannelserne fremstå praksisorienterede og med tæt kobling til det erhvervsliv, som eleverne efterfølgende gør karriere i. 1: Undervisere på de merkantile erhvervsuddannelser op Herningsholm Erhvervsskole, der skal have udviklet deres "pædagogiske værktøjskasse", og lære at begå undervisning og samarbejde om eleverne på en ny måde. 2: De lokale virksomheder i Herning/Ikast området, som skal indgå i partnerskaber omkring undervisningsforløb. Indirekte målgruppe: Eleverne på især grundforløbet på EUD/EUX Business på Herningsholm Erhvervsskole. Resultatmål - Indgåelse af partnerskabsaftaler og ændringer af undervisningsmetoder. - Øget tilfredshed med læringsmiljøet. - Øget overgang mellem grundforløb og hovedforløb. Vurdering og Via læringskonsulenterne på erhvervsuddannelserne fra ministeriet sikres udbredelse af kendskabet til projektet. - Monoinstitutionelt - Tættere erhvervstilknytning på grundforløbet, dette skal gerne også have den konsekvens, at virksomhederne qua bedre kendskab til elevgruppe animeres til at ansætte eleverne i praktik. Projektet indstilles bevilget det ansøgte beløb. Administrationen vurderer, at det er relevante at arbejde med erhvervstilknytningen på grundforløbene og sigtet med involvering af lokale virksomheder er en god indgangsvinkel, især hvis det også kan hjælpe i forhold til indgåelse af efterfølgende praktikpladsaftaler.

22 Vurdering og af projekter - Uddannelsespulje 16. Et skoleudviklingsprojekt med fokus på studieadfærd, demokrati og antiradikalisering Herning HF &VUC Projektsum total Ansøgt beløb Egenfinansiering % Delvis bevilling Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Projektresumé Herning HF & VUC ønsker at udvikle og implementere en samlet strategi i relation til studieadfærd, demokratisk dannelse og antiradikalisering. Projektet vil fokusere på elevernes personlige kompetencer og trivsel, deres sociale adfærd og studiestrategier samt deres tilgang til, viden om samt motivation for deltagelse i det demokratisk fællesskab. Formålet med projektet er at udvikle en forebyggende og helhedsorienteret indsats i forhold til elevernes personlige og sociale komptencer og studiestrategier samt udbygge deres forståelse for, inddragelse i samt medansvar for demokratiske processer. Skolens studerende fordelt på uddannelserne OBU, FVU, AVU samt 2-årigt HF og HF-enkeltfag. Projektets indhold Under hensyntagen til vores mange forskellige elevtyper vil vi udvikle en samlet skolestrategi i relation til studieadfærd/-kompetencer, demokratisk dannelse og antiradikalisering samt udvikle og afprøve en række obligatoriske temaforløb indeholdende aktiviteter og læringssituationer som giver eleverne viden om og erfaringer med 1) personlig trivsel, 2) oplevelsen af at høre til og være et værdsat medlem af et velfungerence læringsfællesskab samt 3) demokratisk deltagelse og medansvar. Resultatmål - Der udvikles en samlet skolestrategi i relation til trivsel og studieadfærd - Der udvikles en række afdelingsspecifikke temaforløb og undervisningsaktiviteter i relation til trivsel, studieadfærd og demokratisk deltagelse - Under forløbet skal der være en klar progression, hvad angår elevernes studiekompetencer samt demokratiske kompetencer. Vurdering og - - Monoinstitutionelt - skoleudviklingsprojekt - Skal kunne hjælpe med udvikling af gode læringsmiljøer Projektet indstilles til delvis bevilling idet det, der er ansøgt i henhold til mål 1 omkring udvikling af samlet skolestrategi ikke imødekommes. De øvrige aktiviter indstilles til bevilling, da de er relevante og arbejder med elevernes kompetencer ud over det faglige. Der stilles desuden krav om, at de udviklede temaforløb og undervisningsaktiviteter og erfaringerne med arbejdet med det stilles til rådighed for øvrige interesserede skoler i regionen.

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje af projekter Uddannelsespulje 01. At mestre valget Karrierelæring i ungdomsuddannelserne Århus Statsgymnasium Samlet budget 2.500.000 kr. Ansøgt beløb 1.878.000 kr. Egenfinansiering 623.000 kr. Egenfinansieringsgrad

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010 Sag nr. 5 Emne: Uddannelsesprojekter 4 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Telefon 4820 5000 Direkte 4820

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 12. august 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelsessystemet i Region Midtjylland

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Region Midtjylland Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 29 Oversigt over projektansøgninger

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Indstilling: Indstilles til tilskud x Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia Projektets navn Innovation, iværksætteri

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Science. strategi. for Esbjerg Kommune

Science. strategi. for Esbjerg Kommune Science strategi for Esbjerg Kommune ENERGI MILJØ INNOVATION NATURVIDENSKAB Forord Med sciencestrategien vil Esbjerg Kommune skabe de bedste rammer for læring gennem hele livet. Vi ønsker især at have

Læs mere

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser

Implementering af dele af Uddannelsesstrategien fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser Bilag 1 Implementering af dele af Uddannelsesstrategien 2012 - fokusområdet Forankring, konceptudvikling og udbredelse af effektfulde tidligere indsatser I Uddannelsesstrategien 2012-2013 blev der peget

Læs mere

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Intro og bro Formål Temadagen vil stille skarpt på, hvordan den enkelte skole kan arbejde systematisk og kvalitetsudvikle

Læs mere

Åben pulje vurderinger:

Åben pulje vurderinger: Åben pulje vurderinger: Randers Social- og Sundhedsskole... 2 Aarhus Business College: CT... 3 Aarhus Business College: VR... 5 Mercantec: Udsyn... 6 Mercantec: Sund læring... 7 UddannelsesCenter Ringkøbing

Læs mere

Vejen til offshore oplysningskampagne for folkeskoleelever

Vejen til offshore oplysningskampagne for folkeskoleelever Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 7. oktober 2015 Vejen til offshore oplysningskampagne for folkeskoleelever Formål Som EnergiMetropol er der i Esbjerg en klar strategi for at understøtte virksomhederne

Læs mere

Danmark skal længere med digital læring

Danmark skal længere med digital læring Danmark skal længere med digital læring v/ Jakob Harder, vicedirektør i Styrelsen for It og Læring Oplæg på DI s konference Education 4.0 - Kompetencer skaber vi digitalt Side 1 Digital læring i Danmark

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

Job- og kravbeskrivelse Rektor for HF og VUC-afdelingen

Job- og kravbeskrivelse Rektor for HF og VUC-afdelingen Job- og kravbeskrivelse Rektor for HF og VUC-afdelingen Ansættelsesudvalg SCU nedsætter et ansættelsesudvalg, som har kompetencen til at ansætte SCU s kommende rektor på området. Ansættelsesudvalgets opgave

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

SIP Digitale kompetencer

SIP Digitale kompetencer SIP Digitale kompetencer November 2017 Side 1 Formål med denne workshop Inspiration til hvordan ledelsen kan skabe gode rammer for digitale kompetencer og digital dannelse, med fokus på udvikling af lærernes

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF

Ansøgning om udbud af 2-årigt HF 1 - Ansøgning 2-årig HF på UCRS.pdf Hører til journalnummer: 1-10-76-2-17 Skjern den 2. oktober 2016 Ansøgning om udbud af 2-årigt HF UCRS UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern ansøger hermed Ministeriet

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

1. Tilbuds-beskrivelse

1. Tilbuds-beskrivelse Bilag 1. Ungesporet forbedring af og øget sammenhæng mellem udskoling og ungdomsuddannelser så flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Introduktion. 1. Tilbuds-beskrivelse Gladsaxe Kommune og Gentofte

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Med den politiske aftale om reformen af erhvervsuddannelserne er der stadfæstet en politisk målsætning om, at 30 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Indstilling: Indstilles til tilskud Indstilles med forbehold Indstilles til afslag X Projektdata: Ansøgers navn Roskilde Tekniske Skole Projektets navn

Læs mere

10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs.

10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs. Norddjurs Kommune Velfærdsdirektør, Kenneth Koed Nielsen og Skole-og dagtilbudschef, Lene Mehlsen Thomsen 6. november 2018 10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs. Viden Djurs ønsker

Læs mere

Skabelon til KOSMOS projektansøgninger 2011

Skabelon til KOSMOS projektansøgninger 2011 Navn på ansøger: VIA University College, Ernæring- og Sundhedsuddannelsen, Sundhedsfaglig Højskole og Pædagoguddannelsen, Pædagogisk-Socialfaglig Højskole KOSMOS tema (skriv bogstav A, B, C eller D) C

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

FORANDRINGSTEORI. Gældende for:

FORANDRINGSTEORI. Gældende for: FORANDRINGSTEORI Evaluering af projekter under Region Syddanmarks uddannelsespulje Gældende for: Projektnavn: Uddannelse til Kloge Hænder Projektperiode: 01.01.2015 30.06.2017 Projektejer: Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen - et toårigt forløb EUD-linjen er en kobling mellem

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Herning, den 19. september Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med gymnasiereformen

Herning, den 19. september Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med gymnasiereformen 1 - Ansøgning til Region Midt om udbud af 2-årig HF.pd Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 8800 Viborg Herning, den 19. september 2016 Vedr.: Ansøgning om udbud af 2-årig HF i forbindelse med

Læs mere

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017

Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Oplæg vedr. Status på Strategi for flere unge i Erhvervsuddannelse. Børne- og Skoleudvalgsmøde d. 6. november 2017 Politisk målsætning Flere skal have en uddannelse Flere skal vælge den erhvervsrettede

Læs mere

InnovationsSkoler Midt

InnovationsSkoler Midt InnovationsSkoler Midt evidencenter Tobias Kidde Skov Pædagogisk konsulent Skov@aabc.dk Program kl. 12.00-16.00 12.00-12.30 Velkomst og sandwich 12.30-13.00 Introduktion til projektet iskolermidt 13.00-14.00

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner

Bilag. Region Midtjylland. Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Region Midtjylland Bevilling af formåls- og tidsbestemte udviklingstilskud til ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner Bilag til Forretningsudvalgets møde 10. juni 2008 Punkt nr. 10 Regionshuset Viborg

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

10. klasse på NEXT NEXT Juni Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser

10. klasse på NEXT NEXT Juni Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser 10. klasse på NEXT NEXT 2020 Juni 2017 Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser Indgangen til hele paletten af ungdomsuddannelser - 10. klasse på NEXT Uddannelse Den teknologiske udvikling betyder,

Læs mere

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Undervisningsministeren præsenterede 2. oktober regeringens udspil til en kommende erhvervsuddannelsesreform.

Læs mere

Strategi for VUC Storstrøm

Strategi for VUC Storstrøm Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 Strategi for VUC Storstrøm 2019-2021 msi@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 Indledning VUC Storstrøm står over for en række forandringer i 2019 og frem.

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18 Hvem står bag? n Bag teknologipagten står Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. n Teknologipagtens sekretariat er forankret

Læs mere

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune 16. feb 2015 Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune Baggrund Der findes i dag utallige eksempler på projekter og aktiviteter, hvis formål er at styrke samarbejdet mellem

Læs mere

Samarbejde mellem Grundskole og Erhvervsuddannelser om natur-, teknik og sundhedsundervisning.

Samarbejde mellem Grundskole og Erhvervsuddannelser om natur-, teknik og sundhedsundervisning. Samarbejde mellem Grundskole og Erhvervsuddannelser om natur-, teknik og sundhedsundervisning. Erhvervsuddannelsers (EUD) værksteder og faglokaler kan tilbyde andre muligheder for at arbejde undersøgende

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi For at vi på ZBC kan leve op til kravene i den kommende EUD reform er det nødvendigt, at vi fortsat sikrer udvikling af medarbejdernes kompetencer. Udgangspunktet for kompetenceudviklingen

Læs mere

Udmøntningen af dogmerne i forhold til rammer for elever over og under 25 samt talentspor beskrives nedenfor.

Udmøntningen af dogmerne i forhold til rammer for elever over og under 25 samt talentspor beskrives nedenfor. Den pædagogiske erhvervsuddannelsesreform SOPU har valgt at fokusere på fire særlige indsatsområder i forbindelse med EUD reformen. Dogmerne har sit udgangspunkt i skolens fælles pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2929289 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Hotel og Restaurationsskolen, København

Læs mere

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Baggrund for undersøgelserne Tog uddannelsen for at få studiekompetencen?

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse:

Aktivitetsbeskrivelse: Aktivitetsbeskrivelse: Talentforløb Ungdomsuddannelserne i Region Sjælland 1. Aktivitetens sammenhæng til Kompetenceparat 2020 målsætninger Ud af komfort-zonen kompetenceløft på alle niveauer Kompetenceudvikling

Læs mere

Registrering af ansøgninger om forsøg på eud

Registrering af ansøgninger om forsøg på eud Registrering af ansøgninger om forsøg på eud Nr. Ansøger 1. Niels Brock Praktik i egen virksomhed 2. Skanderborg Odder Center for Uddannelse Spredning af dansk og matematik i grundforløbene 3. Nordjyllands

Læs mere

Styrkede gymnasiale uddannelser

Styrkede gymnasiale uddannelser Styrkede gymnasiale uddannelser Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Benedicte Kieler Side 1

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

Byggesten/tema Indsats i 2013 Indsats i 2014 Indsats >2014 X X X X X X

Byggesten/tema Indsats i 2013 Indsats i 2014 Indsats >2014 X X X X X X Handleplaner for Bioanalytikeruddannelsen Metropol, 8. februar Oversigt: Byggesten/tema Indsats i Indsats i Indsats > Lærings- og undervisningsmiljøer Mere performativitet Mere forskningsbaseret viden

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Etablering af virtuel platform med henblik på udviklingen af nye undervisnings- og vejledningsformer på tværs af uddannelser

Etablering af virtuel platform med henblik på udviklingen af nye undervisnings- og vejledningsformer på tværs af uddannelser Tværfagligt Brobygningsprojekt Etablering af virtuel platform med henblik på udviklingen af nye undervisnings- og vejledningsformer på tværs af uddannelser Mona Høgh, Projektleder, Læreruddannelsen Roskilde,

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen Afslutningskonference 24. november 2014 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 Disposition for velkomst Hvordan arbejdes der med uddannelse regionalt under Syddansk

Læs mere

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009.

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Regionsrådet udmøntede for første gang Uddannelsespuljemidler i 2007. Dengang blev 22 projekter med vidt forskelligt indhold aktører igangsat.

Læs mere

Kompetenceudvikling EUD reform workshop

Kompetenceudvikling EUD reform workshop Kompetenceudvikling EUD reform workshop Susanne Gottlieb Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser 9.2.2. Markant løft af lærernes pædagogiske kompetencer alle lærere [skal] inden 2020 have

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

Strategi for HF & VUC Klar,

Strategi for HF & VUC Klar, Strategi for HF & VUC Klar, 2019 2022 Vision HF & VUC Klar er førstevalget for alle, der ønsker en voksenuddannelse. Med kombinationen af kompetencegivende uddannelse og blik for den enkeltes udvikling

Læs mere

Webudgave CHANCEULIGHED NEJ TAK. FLERE MULIGHEDER FOR UDDANNELSE HOS BØRN OG UNGE I HOR SENS. Pædagogisk udviklingsprojekt

Webudgave CHANCEULIGHED NEJ TAK. FLERE MULIGHEDER FOR UDDANNELSE HOS BØRN OG UNGE I HOR SENS. Pædagogisk udviklingsprojekt Kulturel indvielse af forældrene Pædagogisk udviklingsprojekt Følgeforskningsprojekt CHANCEULIGHED NEJ TAK. FLERE MULIGHEDER FOR UDDANNELSE HOS BØRN OG UNGE I HOR SENS 1 Kontaktpersoner: Karin Løvenskjold

Læs mere

Effektkæde; Aktiviteter, resultater, effekter

Effektkæde; Aktiviteter, resultater, effekter Effektkæde; Aktiviteter, resultater, effekter Aktivitet 1. Udvikling af koncepter og didaktiske designs omkring Science Champions, SCIENCE ZONES og SCIENCE HACKERS Formel projektetablering inkl. Etablering

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

UDKAST Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser

UDKAST Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser Side 1 af 7 UDKAST Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser Udfordring Der vil i det kommende år være stor mangel på faglært arbejdskraft i Region

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet: Handlingsplan vedr. indsatsområde 2: Valg af erhvervsuddannelse Fokusområde: Vejledning om erhvervsuddannelserne i grundskolen Det er et overordnet mål, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Indsatsområde

Læs mere

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 EUD-reform EUD reform trådte i kraft 1/8 2015 med målsætningen om flere og bedre faglærte gennem bl.a. etablering af unge- og voksenspor. I reformen indgår også

Læs mere

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU?

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Program UU-vejledning 10. klasse Erhvervsuddannelser EUX Gymnasiale uddannelser Andre og individuelle udd. Afrunding Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Uddannelsesvejledning

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Få fokuserede mål For skolevæsenet i Odder Kommune

Få fokuserede mål For skolevæsenet i Odder Kommune Få fokuserede mål For skolevæsenet i Odder Kommune Dokumentnr.: 727-2016-98700 side 1 Indhold Reformer og implementering... 3 Fokuseret implementering få klare mål... 3 Den røde tråd... 3 Mål 1: Sprog

Læs mere