1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2015 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og Koda.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2015 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og Koda."

Transkript

1 DANISH MUSIC AWARDS 2015 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer Regelsæt for indstilling af fonogrammer og kunstnere til Danish Music Awards 2015 i kategorierne gældende for pop/rock og beslægtede genrer pr. 1. juli Arrangementet 1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2015 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og Koda I 2015 afholdes DMA, der omfatter pop/rock og beslægtede genrer, den 7. november 2015 ved et stort show i Forum, København DMA 2015 tilrettelægges af TV 2, der i samarbejde med IFPI Danmark, Koda og TV 2 s centrale underleverandør Mastiff udgør styregruppen for DMA TV 2 er overordnet ansvarlig for DMA Dog er det IFPI Danmarks sekretariat, der i samråd med Koda, forestår indstillings-, nominerings- og afstemningsprocedurer for priserne under pop/rock og beslægtede genrer. Folkemusikkens Fælles Sekretariat, Jazz Danmark samt World Music Denmark varetager hver især arrangementer, indstillings-, nominerings- samt afstemningsprocedurer inden for deres respektive kategorier og er således ikke omfattet af nærværende arrangement og regelsæt. Mere info om genreorganisationerne kan læses på henholdsvis: samt 2. Akademi 2.1. Danish Music Awards gives til de bedste danske og udenlandske fonogrammer/kunstnere inden for de under pkt. 3. nævnte kategorier. Afgørelsen af hvilke fonogrammer/kunstnere, der skal have tildelt en pris inden for hver enkelt kategori, afgøres ved den indstillings- og afstemningsprocedure, der fremgår af det følgende I forbindelse med DMA 2015 etableres et DMA-Akademi (Akademiet). Akademiet består af centrale brancheaktører, som skønnes at have kompetencerne til at vurdere relevante udgivelser i kategorierne, som fremgår af pkt. 3. Akademiet omfatter 28 personer. Herunder: 3 udøvende musikere 6 sangskrivere 6 repræsentanter for de såkaldte majorselskaber 6 repræsentanter for de uafhængige selskaber 3 danske bookere 2 danske producere 2 danske managere Akademiet er i 2015 udpeget af IFPI s DMA-Udvalg i samråd med Koda. Akademiets medlemmer kan ikke stemme på fonogrammer og/eller kunstnere, som det enkelte akademimedlem har en eksisterende eller forestående direkte relation til i form af en direkte økonomisk interesse eller andre særinteresser.

2 2.3. I visse kategorier, som skønnes at kræve særlige faglige kompetencer, kan udpeges en Specialjury bestående af personer med særlig ekspertise på det pågældende område. Et medlem af en Specialjury kan også være medlem af Akademiet samt andre Specialjuryer Sammensætningen af både Akademi og Specialjuryer varierer fra år til år. Akademiets sammensætning offentliggøres først, når voteringsfasen er afsluttet Akademiet mødes indledningsvist og diskuterer uforpligtende de vigtige tendenser i musikken, som de endelige indstillinger til DMA udgør herunder tendenser i de enkelte kategorier. Herefter stemmer det enkelte akademimedlem i Afstemningsrunde 1 via et onlinemodul på de udgivelser/kunstnere etc., som medlemmet mener, bør nomineres i de forskellige kategorier. I Afstemningsrunde 2 stemmer det enkelte akademimedlem igen via selvsamme onlinemodul for at finde vindere blandt de nominerede i kategorierne, som Akademiet har indflydelse på. 3. Priskategorier 3.1. Følgende priser uddeles ved DMA 2015: Kategori Antal nominerede Nominering Afstemning Hovedkilde til indstillinger 1. Årets Danske Udgivelse 5 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 1 2. Årets Danske Gruppe 5 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 3. Årets Danske Solist 5 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 4. Årets Danske Hit 5 nominerede Hotlisten 2 Hotlisten Hotlisten 5. Årets Nye Danske Navn 5 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 6. Årets Danske Sangskriver 5 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 7. Årets Danske Producer 3 nominerede Akademi Akademi DK Top-50 album /DK Top- 50 track 3 8. Årets Internationale Udgivelse 5 nominerede Akademi Akademi Int l Top-50 album 9. Årets Internationale Hit 5 nominerede Hotlisten Hotlisten Hotlisten 10. Årets Danske Rockudgivelse 3 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 11. Årets Danske Popudgivelse 3 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 12. Årets Danske Urbanudgivelse 4 3 nominerede Akademi Akademi DK Top-100 album 13. Årets Danske Clubnavn 3 nominerede Specialjury Specialjury N/A 1 Albumlisterne der anvendes som hovedkilder (både dansk og international) er inkl. EP er og streaming. Albumlisten integrerede steaming og EP er fra den 10. november I perioden den 4. august 2014 til den 9. november 2014 er albumlisten derfor suppleret af en EP-hitliste samt en albumstreamingchart fra en eller flere markedsledende streamingtjenester. 2 Hotlisten er en intern hitliste udarbejdet af M&I Service, der kombinerer salg, streaming og airplay i et vægtet forhold. IFPI Danmarks sekretariat bestiller en særkørsel, der matcher indstillingsperioden. De fem øverst placerede på listen er identiske med de nominerede udgivelser. 3 Den danske trackliste inkluderer streaming. 4 Urban er i denne sammenhæng en samlet betegnelse for hip hop, r n b, dancehall, grime og beslægtede genrer.

3 14. Årets Danske Livenavn 15. Årets Danske Musikvideo 3 nominerede Specialjury Specialjury N/A 3 nominerede Specialjury Specialjury N/A 16. Danish Music Awards N/A Ærespris Specialjury Specialjury N/A 17. Årets Publikumspris N/A TV-2/seere TV-2/seere N/A 18. Årets Idé N/A TV-2/seere TV-2/seere N/A 3.2. IFPI Danmark forbeholder sig ret til at slette kategorier, hvis der ikke er min. 5 kvalificerede fonogrammer/kunstnere i den pågældende kategori. IFPI Danmark kan også i samråd med pågældende fonogramproducent flytte et indstillet fonogram/en indstillet kunstner fra en genrekategori til en anden, hvis det skønnes, at den oprindelige placering er fejlagtig IFPI Danmark kan oprette nye kategorier, hvis IFPI Danmark skønner det formålstjenligt IFPI Danmark kan ændre nominerings- og afstemningsformen i en kategori, hvis IFPI Danmark skønner det formålstjenligt IFPI Danmark kan i helt særlige tilfælde vælge at tildele DMA-prisen i en kategori til den udgivelse eller kunstner, der opnår næstflest point i afstemningen, såfremt den reelle vinder i kategorien enten ikke ønsker at deltage i arrangementet eller ikke ønsker at være forbundet med Danish Music Awards generelt. 4. Indstillingskrav 4.1. I kategorierne 1-12 kan et fonogram/en kunstner automatisk blive indstillet til Akademiet, såfremt fonogrammet er udgivet i perioden 4. august 2014 til 6. august 2015 og samtidig figurerer på den samlede relevante hitliste, som anført under Hovedkilde til indstillinger i pkt For kategorierne 1-12 (undtagen kategori 4, 8 og 9) gælder følgende: Alle udgivelser, der er udgivet i perioden 4. august 2014 til 6. august 2015 og samtidig figurerer på den relevante særkørsel af hitlister jf. pkt s Hovedkilde til indstillinger, kan blive indstillet til Akademiet efter verificering hos den relevante producent. Bemærk, at det for den danske albumhitliste gælder, at EP er medtages i alle relevante kategorier. Bemærk, at det for den danske albumhitliste gælder, at compilations ikke medtages. For kategorien 3 gælder følgende: Kun artister, der bedriver solovirke, kan indstilles i kategorien. Således kan eksempelvis en forsanger i en gruppe ikke indstilles i kategorien. For kategorierne 4 og 9 gælder følgende: Nomineringer og vindere baseres på en Top-5 baseret særkørsel af Hotlisten for perioden. For kategorien 8 gælder følgende: Alle udgivelser, der er udgivet i perioden 4. august 2014 til 6. august 2015 og samtidig figurerer på den samlede Top-50 hitliste over bedst sælgende internationale albums kan blive indstillet til Akademiet. Bemærk, at det for den internationale albumliste gælder, at EP er medtages. Bemærk, at det for den internationale albumliste gælder, at compilations ikke medtages.

4 For kategorien 13 gælder følgende: Både nominerede og den endelige vinder udpeges af en specialjury bestående af branchepersoner med indgående kendskab til Club-musikken. Det er en forudsætning, at udgivelserne, som nomineringerne baseres på, er udgivet i perioden 4. august 2014 til 6. august Nomineringen relaterer sig i denne kategori til artistens navn og ikke udgivelsen. Nomineringerne vil derfor altid indeholde tre forskellige artistnavne. Juryen udpeges af IFPI Danmarks interne DMA-Udvalg. For kategorien 14 gælder følgende: Både nominerede og den endelige vinder udpeges af en specialjury bestående af branchepersoner med indgående kendskab til livemusikken. Det er en forudsætning, at artisten har været koncertaktiv i perioden 4. august 2014 til 6. august Nomineringen relaterer sig i denne kategori til artistens navn og ikke en udgivelse. Nomineringerne vil derfor altid indeholde tre forskellige artistnavne. Juryen udpeges af IFPI Danmarks interne DMA-Udvalg. For kategori 15 gælder følgende: Både nominerede og den endelige vinder udpeges af en specialjury med indgående kendskab til visuel formidling af musik. Juryen udpeges af IFPI Danmarks interne DMA-Udvalg. Det er en forudsætning, at det track, som en nomineret musikvideo baserer sig på, er udgivet i perioden 4. august 2014 til 6. august For kategorien 16 gælder følgende: Danish Music Awards Ærespris findes i 2015 af IFPI Danmarks interne DMA-Udvalg i samråd med Koda. For kategorien 17 gælder følgende: Årets Publikumspris er en pris, som suverænt afgøres af TV 2 s seere på opdrag af TV 2. For kategorien 18 gælder følgende: Årets Idé er en pris, som suverænt afgøres af TV 2 s seere på opdrag af TV 2. Alle kan indstille forslag til nominerede igennem IFPI s sekretariat Listerne over samtlige fonogrammer baseres på særkørsler af de relevante hitlister fra M&I- Service matchende ovenstående periode og er i mange kategorier kombineret med toplister fra markedsledende streamingtjeneste jf. pkt.3.1. Listerne kan rekvireres hos IFPI Danmarks sekretariat. Ved danske fonogrammer forstås fonogrammer udgivet i Danmark, hvor de danske producentrettigheder tilhører danske (inkl. danske afdelinger af udenlandske) fonogramproducenter eller af andre grunde af offentligheden opfattes som værende danske, og som indeholder indspilninger med (en) dansk(e) statsborger(e) eller i Danmark permanent residerende kunstner(e). Hvis kunstneren er en gruppe, skal flertallet af gruppens medlemmer være danske statsborgere eller i Danmark permanent residerende. Ved udgivet forstås, at pågældende fonogrammer er gjort tilgængelige for og gennem den danske detailhandel. Hertil henregnes også lovligt, digitalt download mod betaling fra netbutikker og portaler samt lovlig streaming via en streamingtjeneste Indstillede fonogrammer skal i de kategorier, som benytter særkørsel af albumhitlister, enten være af albumlængde (dvs. min. 30 min. musik) eller være udgivet som EP er. Ved EP forstås et fonogram, som minimum indeholder indspilninger af 4 selvstændige værker. Et remix betragtes i denne sammenhæng ikke som et selvstændigt værk.

5 4.4. I kategorien Årets Nye Danske Navn (kategori 5) kan kun indstilles kunstnere, som ikke tidligere (under samme navn) har udgivet fonogrammer af albumlængde, der har opnået hitlisteplaceringer på Top-100 i Danmark. Pågældende kunstner må heller ikke tidligere (under samme navn) have været nomineret til DMA I kategorien Årets Danske Producer (kategori 7) kan kun indstilles danske producere jf. definitionen i pkt I tilfælde af at der medvirker flere producere på et indstillet fonogram, er det fonogramproducentens ansvar at sikre, at alle relevante, indstillingsberettigede producere indstilles samlet. Bemærk at både Top-50 over bedst sælgende danske tracks og Top-50 over bedst sælgende danske albums danner base for indstillingen i forbindelse med DMA Opsamlingsfonogrammer med e n kunstner ( greatest hits, box-sæt etc.) kan ikke indstilles Opsamlings-/soundtrackfonogrammer med flere forskellige kunstnere kan ikke indstilles. Undtaget herfra er dog børneudgivelser og temabaserede udgivelser indeholdende nyindspilninger (Grand Prix, støtteplader etc.), der kan indstilles inden for de pågældende udgivelsers respektive genremæssige kategorier Fonogrammer indeholdende ikke-tidligere udsendte koncertoptagelser foretaget i perioden 4. august 2014 til 6. august 2015 kan indstilles under samme regelsæt som studieproducerede fonogrammer For kategorierne 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10, 11 og 12 gælder det, at såkaldte genudgivelser eller nyversioneringer af tidligere udsendte fonogrammer kan indstilles eller benyttes som indstillingsgrundlag, såfremt mindst 50 % af sangene på udgivelsen er nye - defineret som udgivet første gang i perioden 4. august 2014 til 6. august Dog kan sådanne genudgivelser eller nyversioneringer ikke indstilles i kategorier, hvor den oprindelige udgivelse tidligere har været nomineret til DMA. Såfremt en genudgivelse/nyversionering indeholder mindre end 50 % nye sange, vil den blive sidestillet med den oprindelige udgivelse og kan således opnå dispensation jf. pkt For DMA 2015 gælder det i kategorierne 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 11 og 12 at der i forbindelse med indstillingen kan gives dispensation til en udgivelse, der er udgivet uden for perioden dog i 2014 og ikke tidligere men har præsteret størstedelen af sit salg i perioden 4. august 2014 til 6. august Denne mulighed for dispensation omfatter ikke fonogrammer/kunstnere, som har været nominerede til DMA 2014 i den pågældende kategori. Det er alene producentens ansvar at søge om dispensation som belyst i pkt Indstillingsprocedure 5.1. Alle indstillinger i de kategorier, der behandles af DMA-Akademiet, baseres på særkørsler af de relevante hitlister som nævnt i pkt. 4. Herefter er det den ansvarlige producents ansvar at verificere rigtigheden af producentens udgivelser ifm. de relevante hitlister overfor IFPI Danmarks sekretariat ved ekstern konsulent Annette Wigandt. Herunder skal den enkelte producent ligeledes oplyse følgende: Kategori 5: Hvilke af producentens udgivelser kvalificerer til opstilling i kategorien Årets Nye Danske Navn Kategori 6: Hvilke(n) sangskriver(e) skal krediteres ifm. producentens relevante udgivelser Kategori 7: Hvilke(n) producer(e) skal krediteres ifm. producentens relevante udgivelser (tracks)

6 Derudover skal producenten tage stilling til, i hvilken genrekategori (kategorierne 10-12) en given udgivelse skal opstilles (fx pop el. rock). En udgivelse kan kun opstilles i e n af disse kategorier. Producenten skal i samme ombæring levere information og dokumentation, såfremt der ønskes dispensationer som beskrevet i pkt Herefter lægges alle verificerede informationer ind i et onlinemodul, som Akademiets medlemmer benytter til afstemning i forbindelse med nomineringer og vindere af de relevante kategorier. Det enkelte akademimedlem kan herudover forelægge en såkaldt wildcard-indstilling for det øvrige Akademi i en eller flere af de afstemningskategorier, hvor Akademiet finder frem til nomineringerne. Dette gøres på det indledende akademimøde, som går forud for afstemningsproceduren. For at et wildcard-fonogram kan blive indstillet, kræver det, at mindst 75 % af de fremmødte akademimedlemmer accepterer, at en wildcard-indstilling inkluderes i afstemningsforløbet. Wildcard-indstillinger er introduceret for at sikre, at den ekstraordinært kunstnerisk stærke udgivelse får mulighed for at komme i betragtning i indstillingsprocessen selvom den ikke optræder på den relevante hitliste, der er hovedkilde til indstillingen i den relevante kategori. Det indskærpes overfor Akademiets medlemmer, at wildcards udelukkende forelægges for det øvrige Akademi, hvis der findes tungtvejende argumenter herfor. Introduktionen af wildcards skal således betragtes som en principiel mulighed og ikke en givet praksis omkring indstillingsprocessen i de relevante kategorier. 6. Afstemningsprocedure 6.1. Alle fonogramproducenter skal verificere de relevante hitlister og komme med supplerende information i perioden d. 24. august 2015 til d. 27. august 2015 kl. 12. Herefter kan fonogramproducenterne ikke ændre på deres indstillinger. Såfremt en artist har skiftet selskab siden udgivelsen af et fonogram, er det fonogramproducenten, som udgav fonogrammet, der er ansvarlig for verificeringen. Det nye selskab kan dog komme med indsigelse og overtage verificeringen, hvis det andet selskab ikke lever op til forpligtelsen Som belyst i pkt mødes Akademiet primo september for at diskutere vigtige tendenser i dansk og international musik i perioden samt indstillingerne i de enkelte kategorier. Herefter stemmer det enkelte akademimedlem individuelt via onlinemodulet på de udgivelser/kunstnere, som akademimedlemmet mener, bør nomineres i de enkelte kategorier. Samtlige nominerede offentliggøres i samarbejde med TV 2 ultimo september/primo oktober. Når alle nominerede er offentliggjort, stemmer Akademiets medlemmer igen. Denne gang med henblik på at finde vindere i de enkelte kategorier. Denne afstemning foretages ligeledes individuelt via onlinemodulet Indstillings- og afstemningsprocedurer overvåges af IFPI Danmarks sekretariat. Eventuelle tvivlsspørgsmål i forbindelse med indstillings- og afstemningsproceduren afgøres af IFPI Danmarks DMA-Udvalg.

7 7. Anvendelse af musik m.m I forbindelse med gennemførelsen af diverse promotionsaktiviteter, herunder offentlige afstemninger etc. for DMA 2015 i såvel Danish Music Awards eget som TV 2 s og andre DMApartneres regi, fx gennem web, radio, mobil, podcast, TV samt andre lyd- og billedbærende medier, forbeholder IFPI Danmark sig ret til vederlagsfrit at benytte (streame) musik, still-fotos og/eller video fra ethvert/enhver nomineret fonogram/musikvideo/kunstner og/eller optrædende kunstner, med mindre pågældende fonogramproducent skriftligt udtrykkeligt gør opmærksom på evt. begrænsninger i sådan anvendelse. Undtaget herfra er almindeligt gældende betalinger til Koda og GRAMEX Den under pkt anførte anvendelse kan alene finde sted inden for perioden 1. september 2015 til 1. januar København, den 1. juli 2015 *****

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2014 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og KODA.

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2014 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og KODA. DANISH MUSIC AWARDS 2014 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer Regelsæt for indstilling af fonogrammer og kunstnere til Danish Music Awards 2014 i kategorierne gældende for pop/rock og beslægtede

Læs mere

DANISH MUSIC AWARDS 2011 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer

DANISH MUSIC AWARDS 2011 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer DANISH MUSIC AWARDS 2011 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer Regelsæt for indstilling af fonogrammer og kunstnere til Danish Music Awards 2011 i kategorierne gældende for pop/rock og beslægtede

Læs mere

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2017 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark.

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2017 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark. DANISH MUSIC AWARDS 2017 Regelsæt gældende for pop/rock og beslægtede genrer Regelsæt for indstilling af udgivelser og kunstnere til Danish Music Awards 2017 i kategorierne gældende for pop/rock og beslægtede

Læs mere

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2016 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og Koda.

1.1. Danish Music Awards (DMA) er en årlig prisuddeling, der i 2016 arrangeres af TV 2 i samarbejde med IFPI Danmark og Koda. DANISH MUSIC AWARDS 2016 Gældende for pop/rock og beslægtede genrer Regelsæt for indstilling af fonogrammer og kunstnere til Danish Music Awards 2016 i kategorierne gældende for pop/rock og beslægtede

Læs mere

få din idé til at spille

få din idé til at spille få din idé til at spille Slip idéerne løs Hos Gramex kan store og små idéer med musik blive realiseret. Når du vil spille musik offentligt og kopiere musik fra et medie til et andet, skal du henvende dig

Læs mere

Håndbog om rettigheder og online musik

Håndbog om rettigheder og online musik December 2014 Håndbog om rettigheder og online musik Denne vejledning handler om klarering af rettigheder til musik, når musik bruges online. Eksempler på online brug af musik Online streaming og downloading

Læs mere

Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen op i henhold til 78, stk. 2, i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen op i henhold til 78, stk. 2, i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Skjult reklame for teleselskabet 3 i Danish Music Awards 2004. Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen

Læs mere

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet.

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet. Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del Bilag 328 Offentligt representing the worldwide Til Folketingets medlemmer af Kulturudvalget København K, 28/08 2009 Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes

Læs mere

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG Bestyrelsen indstiller til Generalforsamlingen, at efterstående overordnede fordelingspolitik anvendes for regnskabsåret 2016, som fordeles i 2017: GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING

Læs mere

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER TRUE AWARD 2018 KATEGORIER 1. BEDSTE TV & BIOGRAF FILM 2. BEDSTE ONLINE FILM 3. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT FILM 4. BEDSTE FILMKAMPAGNE 5. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT KAMPAGNE 6. BEDSTE INSTRUKTION 7.

Læs mere

Opnået gennemsnitlig salgspris per unit for et download (individuelt solgt)

Opnået gennemsnitlig salgspris per unit for et download (individuelt solgt) TRACK LISTEN Track listen er sammentalt af salg/forbrug af henholdsvis downloads og streams af enkelttrack titler. Som nu kan bundles af samme titel (remixpakker) også tælles med, idet én download tæller

Læs mere

Program. Musikbranchen & Internet Hvad er podcasting? Ultra_FM processen Musikpodcasting & Musikbibliotek.dk Fremtidsperspektiver i musikbranchen

Program. Musikbranchen & Internet Hvad er podcasting? Ultra_FM processen Musikpodcasting & Musikbibliotek.dk Fremtidsperspektiver i musikbranchen Musik-podcasting Program Musikbranchen & Internet Hvad er podcasting? Ultra_FM processen Musikpodcasting & Musikbibliotek.dk Fremtidsperspektiver i musikbranchen Musikbranchen & Internet Årsomsætning på

Læs mere

FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018

FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018 FORDELINGSGRUNDLAG Gældende fra 1. januar 2018 I medfør af vedtægter for Gramex og de godkendte politikker for fordeling og ufordelbare vederlag fastsættes følgende: Inden det samlede fordelingsbeløb deles

Læs mere

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug ER MUSIK VIGTIGT? Vi har taget temperaturen på om forbrugeren er parat til at mærkevarer bruger musik som indholdsplatform: Hvad er

Læs mere

Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016.

Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016. Kære udgiver, Som tidligere orienteret har Danske Medier Research indgået aftale med TNS Gallup om levering af markedsmålingen af internettrafik med start fra 2016. Allerede nu påbegynder vi implementering,

Læs mere

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler Vedtægter 1 Forstanderkredsens navn og adresse Forstanderkredsens navn er Forstanderkredsen for Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

P R O D U C E R A F T A L E ( Fortrolig )

P R O D U C E R A F T A L E ( Fortrolig ) P R O D U C E R A F T A L E ( Fortrolig ) Mellem på den ene side Pladeselskab A/S Adresse Postnummer (herefter benævnt Selskabet) og på den anden side Firma v/producernavn Adresse Postnummer (herefter

Læs mere

København, den 3. november 2008. Pressemeddelelse fra. graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C

København, den 3. november 2008. Pressemeddelelse fra. graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C København, den 3. november 2008 Pressemeddelelse fra graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C Den 15. september 2008 forsøgte graffitigalleriet.dk at indrykke denne annonce i papirudgaven

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 1 / 10 1 Indledning Musikstatistikken opgør salget af indspillet musik (dvs. fysisk salg, downloads og streaming), samt omfanget af

Læs mere

Sådan anmelder du en studieliste online via Gramex hjemmeside

Sådan anmelder du en studieliste online via Gramex hjemmeside Sådan anmelder du en studieliste online via Gramex hjemmeside 1. Log ind på Dit Gramex Fra www.gramex.dk skal du klikke på MEDLEMS-LOGIN for at logge ind på Dit Gramex: Tast pladeselskabets Gramex-nummer

Læs mere

Lær at spille klaver - på den rigtige måde

Lær at spille klaver - på den rigtige måde Harman Music Methods København : London Lær at spille klaver - på den rigtige måde Kontakt Harman s Music Methods Tel: +45 3696 8749 DK Tel: +44 207 5588337 UK Email: about@jhmms.org Web: www.jhmms.org

Læs mere

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket! Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010 Der kan indsendes sange til konkurrencens to kategorier: 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!)

Læs mere

En webcaster er forpligtet til at overholde følgende betingelser for at være berettiget til at webcaste i henhold til nærværende aftale:

En webcaster er forpligtet til at overholde følgende betingelser for at være berettiget til at webcaste i henhold til nærværende aftale: BILAG 1-3 BILAG 1 DRIFTSBETINGELSER En webcaster er forpligtet til at overholde følgende betingelser for at være berettiget til at webcaste i henhold til nærværende aftale: 1. Ingen offentliggørelse på

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund 2016 AFSNIT 1: INDLEDENDE BESTEMMELSER 1 NAVN, STIFTELSE OG HJEMSTED 1.1 Forbundets navn er Danske Døves Ungdomsforbund (DDU). Forbundets internationale benævnelse

Læs mere

Vedtægter for Forening for Boghaandværk

Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtægter for Forening for Boghaandværk Vedtaget af hovedbestyrelsen 23. november 2000, med rettelse 20. november 2002 og 29. september 2017. 1 Navn Foreningens navn er Forening for Boghaandværk. Foreningen

Læs mere

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Notat 1. november 2017 Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. fordeler i henhold til 21-24

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Denne aftale samt bilag dækker brug af udbyderens on demand tilrådighedsstillelse af udsendelser med musikværker via udbyderens hjemmeside.

Denne aftale samt bilag dækker brug af udbyderens on demand tilrådighedsstillelse af udsendelser med musikværker via udbyderens hjemmeside. AFTALE OM ON DEMAND AKTIVITETER (streams/podcasts m.v.) Denne aftale samt bilag dækker brug af udbyderens on demand tilrådighedsstillelse af udsendelser med musikværker via udbyderens hjemmeside. 1 Anvendelsesområde

Læs mere

KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv.

KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv. KODA og Gramex sikrer lytterne og seerne adgang til mere - og bedre - musik i radio og tv. Et indlæg i debatten om en rimelig betaling for musikken i radio og tv Fri forhandling frem for lovindgreb I

Læs mere

Bliver din musik spillet i udlandet?

Bliver din musik spillet i udlandet? Bliver din musik spillet i udlandet? Her fortæller vi om: Hvad KODA og NCB gør, når din musik bliver spillet eller solgt i udlandet Hvad du selv kan gøre for at sikre, at du får penge, når din musik bliver

Læs mere

INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK

INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK INTERNATIONAL STØTTEGUIDE - MUSIK Statens Kunstråds Musikudvalg International musikformidling Genre: Klassisk og tidlig musik. Hvad kan der søges til: Der kan søges om støtte til danske professionelle

Læs mere

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Program: Præsentation af streamingtjenester Hvordan virker de? fordele & ulemper Streaming & bibliotekerne?

Læs mere

PIT Afsluttende opgave Vis hvad I kan. Steen H Jensen

PIT Afsluttende opgave Vis hvad I kan. Steen H Jensen teen H Jensen 1 PIT Afsluttende opgave Vis hvad I kan. teen H Jensen 1 2 3 4 5 Forside Indhold og begrundelse for emne Link til to Movie Maker produktioner Link til Photo tory og Power Point produktioner

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG

GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK FOR FORDELING AF SKYLDIGE VEDERLAG Bilag til punkt 6 Bestyrelsen indstiller til Generalforsamlingen, at følgende overordnede fordelingspolitik anvendes for regnskabsåret 2019, som fordeles i 2020: GENEREL FORDELINGSPOLITIK OVERORDNET POLITIK

Læs mere

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a.

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I ENIIG A.M.B.A. 1 Formål og definitioner 1.1 Nærværende valgregulativ (herefter Valgregulativet ) beskriver regler og procedurer

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang Kodas aktuelle medievane-undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker nu er hyppig bruger af en eller flere af de store musikstreamingtjenester. Det fremgår

Læs mere

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas Robert Fripp 54 55 KODA NCB Gramex m.m. KODA Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. KODA baserer sit virke

Læs mere

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK

KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK KØNSBALANCEN I RYTMISK MUSIK INDHOLD Metode Datagrundlag Hovedkonklusioner 1. Uddannelsesområdet 2. Det professionelle område 3. Gatekeeper-området METODE Dataindsamlingen er foretaget på baggrund af eksisterende

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING August 2014 Dansk Patchwork Forening blev dannet på en stiftende generalforsamling i Middelfart den 12. april 1986. 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Patchwork Forening. I international

Læs mere

2. Formål: 3. Medlemskab:

2. Formål: 3. Medlemskab: VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN MUSIK & UNGDOM 1. Navn: Organisationens navn er. s hjemsted er Københavns Kommune. er medlem af Dansk Ungdoms fællesråd (DUF) og Jeunesses Musicales International (JMI).

Læs mere

En guide gennem Sofarækken

En guide gennem Sofarækken 1 En guide gennem Sofarækken Dette er en guide som fører dig gennem Sofarækken og giver dig gode råd om hvordan du bruger denne filmtjeneste. Du kan leje spillefilm, fagfilm og kort- og dokumentarfilm

Læs mere

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer

Supplerende ADR-Regler for Voldgiftsretten ved Den Tjekkiske Republiks Økonomiske kammer og Den Tjekkiske Republiks Landbrugskammer A GENERELLE BESTEMMELSER...2 1 Ramme... 2 2 Definitioner... 2 3 Gebyrer og betalingsinstruktioner... 2 4 Instruktioner for kommunikation... 2 5 Tidsfrister... 2 B FØRELSE AF PROCEDURE...3 1 Indgivelse

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I EGEDAL VANDFORSY- NING A/S OG EGEDAL SPILDEVAND A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne for Egedal Vandforsyning

Læs mere

Søs Fenger og Nordstrøm sammen i nyt pop- projekt

Søs Fenger og Nordstrøm sammen i nyt pop- projekt Søs Fenger og Nordstrøm sammen i nyt pop- projekt Eventyrlyst har bragt den danske sangerinde SØS FENGER og elektro- duoen NORDSTRØM sammen i ny overraskende konstellation FENGER//NORDSTRØM Gnister udkom

Læs mere

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV.

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. Vedtægter 1 Navn og hjemsted a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. b Sammenslutningen driver et sekretariat med hjemsted i Danmark. 2 Formål og

Læs mere

Stream II Firmware. Brug af dette dokument:

Stream II Firmware. Brug af dette dokument: Stream II Firmware Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftelig aftale. Yderligere information, besøg venligst www.instrulog.dk.

Læs mere

... fra vinyl og CD til bits og bytes

... fra vinyl og CD til bits og bytes ... fra vinyl og CD til bits og bytes Mikael Højris Mikael Højris Den nye Musikbranche... fra vinyl og CD til bits og bytes www.musikbranchen.dk Grafisk tilrettelægning: Winnie Krogh Reiff www.dasign.dk

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse.

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse. VALGREGULATIV 1. 1.1. 1.2. Indledende bestemmelser Ifølge vedtægterne i VandCenter Syd A/S, CVR-nr. 17414003 (herefter benævnt selskabet ). pkt. 12 har selskabets forbrugere ret til at vælge medlemmer

Læs mere

OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016

OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016 OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016 1. Kandidatudvalget Til at forestå udmøntningen af nærværende opstillingsregler nedsætter SIK

Læs mere

Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland. Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland

Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland. Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland (binavn Skydebaneforeningen) 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Skydebaneforeningen Nordsjælland, herefter betegnet Skydebaneforeningen. Stk. 2. Skydebaneforeningens

Læs mere

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER NOVEMBER 2013

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER NOVEMBER 2013 MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER NOVEMBER 2013 NATIONALE TAL MÅNED BESØG PÅ WEB APP DOWNLOADS DOWNLOADS BIBZOOM RADIO LYTNINGER * BIBZOOM RADIO BRUGERE * PODCASTS LYTTEGUIDES FYSISKE LÆSNINGER LYTTEGUIDES

Læs mere

V E D T Æ G T. for. Koncertvirksomhedens Fond 1. FONDENS NAVN. 1.1 Fondens navn er Koncertvirksomhedens Fond.

V E D T Æ G T. for. Koncertvirksomhedens Fond 1. FONDENS NAVN. 1.1 Fondens navn er Koncertvirksomhedens Fond. V E D T Æ G T for Koncertvirksomhedens Fond 1. FONDENS NAVN 1.1 Fondens navn er Koncertvirksomhedens Fond. 1.2 Fonden er stiftet af Det Rytmiske Musikhus Fond, Folkets Hus, Enghavevej 40, 1674 København

Læs mere

DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse

DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse 1. Formål. Vedtægter for DIPU's kursusråd. 1.1 Styrke samarbejdet mellem studerende, terapeuter og ledelse 1.2 Inspirere til fornyelse og ændringer af såvel administrative som undervisningsmæssige arbejdsgange.

Læs mere

Dansk El-Tavle Forening. Vedtægter

Dansk El-Tavle Forening. Vedtægter Dansk El-Tavle Forening Vedtægter April 2014 1. NAVN og FORMÅL 1.1 Navn Dansk El-tavle Forening, - i det følgende benævnt som: DETF 1.2 Formål Det er Dansk El-tavle Forening/ DETFs formål, at arbejde for

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a.

Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. Valgregulativ for Eniig a.m.b.a. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I ENIIG A.M.B.A. 1 Formål og definitioner 1.1 Nærværende valgregulativ (herefter Valgregulativet ) beskriver regler og procedurer

Læs mere

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2013

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2013 MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2013 NATIONALE TAL MÅNED BESØG PÅ WEB APP DOWNLOADS DOWNLOADS BIBZOOM RADIO LYTNINGER * BIBZOOM RADIO BRUGERE * PODCASTS LYTTEGUIDES FYSISKE LÆSNINGER LYTTEGUIDES

Læs mere

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S.

VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. VALGREGULATIV VALG AF FORBRUGERREPRÆSENTANTER I VORDINGBORG VAND A/S, VORDINGBORG RENS A/S OG VORDINGBORG SPILDEVAND A/S. 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Valgregulativet er udarbejdet i medfør af vedtægterne

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Vidensdag 27. september 2010

Vidensdag 27. september 2010 Vidensdag 27. september 2010 De kreative branchers erhvervspotentiale Musikzonen en af fire oplevelseszoner under EBST Kort status på analyse området musik som erhverv Hvad er fremtidens analyse behov

Læs mere

Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S

Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 J.nr. 12257f Kommissorium for Vederlagsudvalget (Aflønningsudvalg) i Danske Andelskassers Bank A/S 1 Konstituering og formål 1.1 I

Læs mere

ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE

ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE ABONNEMENTSVILKÅR 2013 SIDE 2 ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 INTRODUKTION 2012 har været et spændende år for Bibzoom. Med lanceringen

Læs mere

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42 KODA ET PORTRÆT koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 koda_dk_c.indd 2 21/06/05 15:29:46 KODA ET PORTRÆT 02/03 KODA ET PORTRÆT KODA er en non-profit medlemsforening. Vores medlemmer er ca. 28.000 danske komponister,

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 2. udkast af 19.03.2004 til forretningsorden for bestyrelsen Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) 1 Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold

Læs mere

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand Valgregulativ for Repræsentantskabet til Fonden Djurs Vand 1. Indledende bestemmelser 1.1 Dette valgregulativ er udfærdiget i medfør af pkt. 9.3 og 11.4 i vedtægter for Fonden Djurs Vand (i det følgende

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... file:///c:/adlib%20express/work/20150602t162442.299/20150602t162442.752/91bb1f8c-cc23-4... Page 1 of 1 02-06-2015 From: KFFKP Sekretariat og Presse Sent: 27-05-2015 09:43:21 To: Stine H i S rensen CC:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund 2018 AFSNIT 1: INDLEDENDE BESTEMMELSER 1 NAVN, STIFTELSE OG HJEMSTED 1.1 Forbundets navn er Danske Døves Ungdomsforbund (DDU). Forbundets internationale benævnelse

Læs mere

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 Agenda BibZoom.dk strategi Bibzoom.dk 2011 Dialog Vision BibZoom.dk skal bidrage aktivt til at positionere de danske biblioteker som en innovativ, vigtig og serviceorienteret

Læs mere

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Kapitel 1: Navn og formål 1 Foreningens navn er Netværket af Ungdomsråd Stk. 2 Foreningens navn forkortes officielt NAU 2 Netværket af Ungdomsråd er et landsdækkende,

Læs mere

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark Debatsession 1 Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Ingeborg Okkels, Oplægsholder og undersøgelsesansvarlig

Læs mere

Vedtægter for Alternativet København

Vedtægter for Alternativet København Vedtægter for Alternativet København 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Alternativet København, herefter omtalt som lokalforeningen. Stk. 2 Lokalforeningen har hjemme i Københavns kommune, herefter

Læs mere

Beretning Nøragersminde Antenneforening generalforsamling maj 20121

Beretning Nøragersminde Antenneforening generalforsamling maj 20121 seragershinde ANTENNEfORENING Beretning Nøragersminde Antenneforening generalforsamling maj 20121 Vision: Bestyrelsen har i det forløbende år arbejdet ud fra den rnålsætninq, vi altid har arbejdet ud fra,

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S

Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S Valgregulativ Valg af forbrugerrepræsentanter i Billund Drikkevand A/S og Billund Spildevand A/S 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Nærværende regulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentanter

Læs mere

ipad for let øvede, modul 9 ipad og computer

ipad for let øvede, modul 9 ipad og computer 12052014AS ipad for let øvede modul 9 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås nogle af de muligheder, der er for samspil mellem computeren og ipad'en. På ipad'en findes app'en itunes Store.

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Analyse af dansk musikeksport 2002

Analyse af dansk musikeksport 2002 Analyse af dansk musikeksport 2002 Januar 2004 wwwsafriduodk Foto: Morten Ryggaard Rapporten er udarbejdet af for: IFPI-Danmark Dansk Artist Forbund Dansk Musiker Forbund Danske Populærautorer DJBFA Sekretariat:

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Pligtaflevering af dansk materiale, offentliggjort på Internettet fra 1. juli 2005

Pligtaflevering af dansk materiale, offentliggjort på Internettet fra 1. juli 2005 Pligtaflevering af dansk materiale, offentliggjort på Internettet fra 1. juli 2005 Fra 1. juli 2005 er materiale, som offentliggøres i elektroniske kommunikationsnetværk (Internettet) omfattet af afleveringspligt.

Læs mere

Analyseinstitut for Forskning

Analyseinstitut for Forskning Analyseinstitut for Forskning Folk og forskning Forskningsformidling - Danskernes kilder til viden om forskning Notat 2001/2 ISSN: 1399-8897 Analyseinstitut for Forskning/ The Danish Institute for Studies

Læs mere

Vejledning til anvendelse af DR s rettighedsaftaler og adgang til DR Arkiv

Vejledning til anvendelse af DR s rettighedsaftaler og adgang til DR Arkiv Vejledning til anvendelse af DR s rettighedsaftaler og adgang til DR Arkiv Velkommen til samarbejde med DR Medieindkøb. Når du producerer en produktion til DR er du som producent eneansvarlig for at DR

Læs mere

POLITIK FOR FORDELING AF RETTIGHEDSVEDERLAG, KOLLEKTIVE VEDERLAG OG UFORDELBARE MIDLER

POLITIK FOR FORDELING AF RETTIGHEDSVEDERLAG, KOLLEKTIVE VEDERLAG OG UFORDELBARE MIDLER København den 30. november 2018 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 7. december 2018 (skriftlig afholdelse) POLITIK FOR FORDELING AF RETTIGHEDSVEDERLAG, KOLLEKTIVE VEDERLAG OG UFORDELBARE MIDLER Dagsordenen

Læs mere

Vedtægter for VarmeIsoleringsForeningen Revideret i 1966, 1970, 1971, 1975, 1979, 1980, 1984, 1989, 1995, 1997, 2001, 2002, 2004 og 2011.

Vedtægter for VarmeIsoleringsForeningen Revideret i 1966, 1970, 1971, 1975, 1979, 1980, 1984, 1989, 1995, 1997, 2001, 2002, 2004 og 2011. Vedtægter for VarmeIsoleringsForeningen Revideret i 1966, 1970, 1971, 1975, 1979, 1980, 1984, 1989, 1995, 1997, 2001, 2002, 2004 og 2011. 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er VarmeIsoleringsForeningen,

Læs mere

Valgregulativ For forbrugervalg til

Valgregulativ For forbrugervalg til Sagsnr: S2017-0021 Doknr:D2017-01716 Valgregulativ For forbrugervalg til Hjørring Vandselskab A/S Hjørring Vandselskab A S Åstrupvej 9 st., 9800 Hjørring Telefon 3841 2828 Fax 3841 2829 www.hjvand.dk CVR-nr.

Læs mere

Dansk Solvarme Forening (DSF)

Dansk Solvarme Forening (DSF) 14. januar 2014 VEDTÆGTER FOR Dansk Solvarme Forening (DSF) NAVN OG HJEMSTED Stk. 2: 1. Foreningens navn er: Dansk Solvarme Forening - (DSF) Foreningen har hjemsted på Foreningens sekretariats adresse

Læs mere

ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN

ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN ADVOKATFIRMAET BIRGIT THOMSEN BT J. nr. 30-28866 V ED T Æ G T E R F O R BOV LOKALRÅD 1. Formål: Formålet med lokalrådet er - at arbejde for områdets udvikling, sammenhold, identitet og trivsel, herunder

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere