Studieretninger på Rungsted Gymnasium

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studieretninger på Rungsted Gymnasium"

Transkript

1 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Studieretninger på Rungsted Gymnasium

2 Et globalt gymnasium Alle elever kommer på studierejse, og undervisningen tilrettelagt så den har globalt udsyn. Vi er det eneste gymnasium med 3 delvist engelsksprogede. studieretninger herunder den nye Global Science & Innovation, samt både kinesisk og japansk som 2. sprog. Et socialt gymnasium Vi giver eleverne unikke sociale og kulturelle kompetencer, som er værdifulde i et globalt samfund. Vi har aktiviteter på tværs af klasser og årgange som f.eks. idrætsdag, musical, caféaftener mm. Vores elever lærer at agere i forskellige fællesskaber og tage socialt og fagligt ansvar for sig selv og andre. Et udfordrende gymnasium Vi stiller høje krav på både fagligt og menneskeligt plan og udfordrer alle på hver deres niveau. Vi har eget talentakademi og elever tilmeldt forskellige talentprogrammer på tværs af gymnasier. Derudover er vi Team Danmark Uddannelsespartner og har en moderne naturvidenskabelig afdeling, hvor vi bl.a. udbyder studieretningerne Biotek og den nye Bæredygtighed og klima.

3 M&M&M. Musik A - Matematik B - Mediefag B Denne studieretning er for dig, som brænder for musik og ønsker et indblik i både de praktiske og teoretiske sider af faget. Du vil blive i stand til at forene musikkens kreativitet med matematikkens logik og forstå musikkens anvendelse af videoer som kommunikation via mediefaget samt selv blive i stand til at lave film og musikvideoer. Du har valgfrihed til at løfte de fag, der har din interesse, til A- eller B- niveau, f.eks. engelsk, samfundsfag, matematik, fysik eller andre adgangsgivende fag til de videregående uddannelser. Du vil arbejde både teoretisk og praktisk med musik fra forskellige genrer samt lære sangteknik og indgå i forskellige sammenspilskonstruktioner. Du kommer til at optræde ved skolens caféaftener, morgenmøder mv., da faget musik er en integreret del af skolens sociale liv.

4 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Biosport Biologi A - Idræt B - Matematik B og Fysik B Denne studieretning er for dig, der brænder for idræt og gerne vil forstå mennesket og naturen ud fra en biologisk synsvinkel. Du er interesseret i sundhed og kan lide at bruge kroppen. Du vil blandt andet blive i stand til at lave naturvidenskabelige undersøgelser af sammenhængen mellem menneske, natur og miljø. Du kan f.eks. læse sundhedsuddannelser eller naturvidenskab. Se mere på adgangskortet på Du kommer til at beskæftige dig med et bredt udvalg af idrætsgrene i både teori og praksis. Du lærer at opstille matematiske beregningsmodeller til forsøg og undersøgelser. Der er ture med fokus på teambuilding, sport og kroppen, også i international sammenhæng. Vi ser eksempelvis på sammenhæng mellem genetik, fysiologi og sportslige resultater og beskæftiger os med sundhed og livsstil. Du lærer at tilrettelægge og gennemføre træningsprogrammer og har mulighed for at opnå DIF-Trænercertifikat.

5 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Bioteknologi Bioteknologi A - Matematik A - Fysik B Denne studieretning er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan vi kan anvende vores viden om levende organismers biologi og kemi til løsning af teknologiske problemer i produktion og i sygdomsbehandling. Samtidig er studieretningen en bred indføring i matematisk og naturvidenskabelig erkendelse og tankegang. Du kan f.eks. læse naturvidenskab og medicin. Se mere på adgangskortet på Du kommer til at arbejde i laboratoriet med både biologiske, kemiske og fysiske emner og opgaver. Undersøgelser og forsøg understøttes af et grundigt kendskab til matematik, således at data kan behandles på et højt niveau. Vi besøger nærtliggende internationale virksomheder og arrangerer foredrag om f.eks. diabetesforskning eller vandmiljø og laver projekter om afbrænding, alkohol og radioaktivitet samt brygger vores egen øl.

6 Science Classic Matematik A - Fysik B - Kemi B Denne. studieretning er for dig, som brænder for naturvidenskab, og som kan lide at udforske naturen og eksperimentere med naturvidenskab. Det er studieretningen, som giver dig forståelse for, hvordan naturen hænger sammen. Det er studieretningen for dig, der f.eks. vil læse naturvidenskab, tekniske uddannelser eller medicin. Se også adgangskortet på Vi arbejder naturvidenskabeligt og læser f.eks. videnskabelige artikler, anvender matematisk modellering af konkrete problemstillinger og udfører praktiske forsøg i laboratoriet. Vi undersøger, hvordan verden omkring os er opbygget og fungerer, f.eks. naturens mindste byggesten, atomerne, madens opbygning og genstandes bevægelse. Du bliver introduceret til emner som energi, radioaktivitet, universet og lægemidler. Vi afholder en årlig Science dag, hvor undervisningen er helliget naturvidenskabelige emner på en alternativ måde. Desuden besøger vi virksomheder og forskningsinstitutioner for at se sammenhængen mellem teori og praksis.

7 Global Science & Innovation Matematik A - Fysik B - Innovation C - Kemi B Denne. studieretning er for dig, der er interesseret i naturvidenskab, innovation og det globale. Du vil få de klassiske naturvidenskabelige fag kombineret med udvikling af dine innovative evner. For at lære at udtrykke dig på engelsk om naturvidenskabelige emner, vil der være undervisningsforløb i en del fag på engelsk, mens eksamen foregår på dansk. I historie, samfundsfag og oldtidskundskab foregår såvel undervisning som eksamen på engelsk for at styrke dine engelske og globale kompetencer. Du får adgang til at læse f.eks. naturvidenskab eller tekniske uddannelser så som ingeniør. Se adgangskortet på Du vil lære at arbejde innovativt og vil komme på besøg på virksomheder, der arbejder globalt med naturvidenskab og innovation. Klassen vil deltage i camps med andre skoler om naturvidenskab, og studierejsen vil være til et engelsksproget land og indeholde besøg på innovative globale virksomheder.

8 Bæredygtighed og klima Matematik A - Samfundsfag B - Fysik B - Naturgeografi. B Denne studieretning er for dig, der synes, det er spændende at arbejde med de udfordringer verden, står overfor i fremtiden. Voldsomme vejrfænomener, global opvarmning, miljøproblemer, udnyttelse af jordens resurser, bæredygtighed og samspillet mellem naturen, samfundet og mennesket er nogle af de spændende emner, som denne studieretning beskæftiger sig med. Du får forudsætningerne for f.eks. at læse naturvidenskab og tekniske uddannelser. Se adgangskortet på Du får en forståelse af verdens store udfordringer, og der er ekskursioner til forsknings- og undervisningscentre, således at du lærer at arbejde i felten og bliver opdateret på den nyeste forskning. Du kommer til at arbejde eksperimentelt og behandle resultaterne på matematisk højt niveau. Vi kigger på sammenhængen mellem natur og samfund, og hvordan man kan skabe et mere bæredygtigt samfund.

9 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Verdensklassen Samfundsfag A - Engelsk A - Matematik B Studieretningen er for dig, der har interesse for politik, økonomi og politisk kommunikation både i Danmark og internationalt. Du er globalt orienteret og har mod på at læse komplicerede tekster på engelsk og på at arbejde med matematisk argumentation og analyse. Verdensklassen er for dig, der f.eks. vil læse statskundskab, økonomi, journalistik, jura, eller på CBS. Se adgangskortet på Vi har fokus på politik, internationale forhold og kommunikation. Vi afholder ofte debatarrangementer om et aktuelt emne inden for politik og kommunikation med foredragsholdere udefra. Desuden afholder vi studieretningsdage på tværs af årgangene, hvor der debatteres aktuelle politiske emner på dansk og engelsk. Vi har en del arrangementer ud af huset. Eksempelvis tager vi til Folkemødet på Bornholm, hvor der arbejdes med medier, journalistik og dansk politik. Desuden arrangeres en tur til Bruxelles, hvor vi besøger EU-institutionerne.

10 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Global Society Class Social Science A - English A - Matematik B Dette er studieretningen for dig, der er globalt orienteret og har ønske om et videre studieforløb i udlandet eller på engelsksprogede studier i Danmark. Undervisningen og den afsluttende eksamen i fagene Engelsk A, Samfundsfag A, Historie A og Religion C foregår på engelsk. Det er for dig, der gerne vil bruge engelsk på meget højt niveau i din videre uddannelse. Se adgangskortet på Du vil opleve en markant udvikling af dine kompetencer i både mundtlig og skriftlig engelsk. Du vil arbejde med en sammenligning af politik, identitet, etnicitet og multikulturelle samfund mellem engelsksprogede lande og Danmark. Vi har hele dage med debatter på engelsk om globale emner samt engelsksprogede foredrag og virksomhedsbesøg. På denne studieretning vil du få styrket dine interkulturelle kompetencer via en studietur uden for Europa og samarbejde med elever fra andre kulturer, eller skoler

11 Global Business Class Social Science A - Matematik B - Business Studies C Denne. studieretning er for dig, der er internationalt orienteret og interesseret i virksomheder og deres handlemuligheder i en globaliseret verden, f.eks. med henblik på et videre studieforløb i udlandet. Undervisningen og den afsluttende eksamen i Engelsk A, Samfundsfag A, Historie A og Erhvervsøkonomi C foregår på engelsk. Det er for dig, der f.eks. vil læse økonomi, International Business eller andre studier på CBS. Se Vi har dage med debatter på engelsk om globale emner, og du vil deltage i engelsksprogede foredrag, virksomhedsbesøg og events. Dine engelskkompetencer vil udvikle sig markant både skriftligt og mundtligt. Du kommer til at arbejde med f.eks. markedsanalyse og danske virksomheders rammevilkår i en global økonomi, herunder hvordan miljøet kan anvendes innovativt, når der laves forretningsplaner. På denne studieretning vil du få kendskab til erhvervsøkonomi i et globalt perspektiv via en studietur uden for Europa og besøg til internationale virksomheder.

12 GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Økonomi og samfund Samfundsfag A - Matematik A - Erhvervsøkonomi C. Naturgeografi B Denne studieretning er for dig, der interesserer dig for politiske og økonomiske samfundsforhold. Du kan lide at bruge matematik til at løse konkrete problemer og interesserer dig for virksomheder og deres handlemuligheder i en globaliseret verden. Den er for dig, der f.eks. vil læse økonomi, statskundskab, jura og lign. eller bare ønsker en større viden om, hvordan virksomheder spiller sammen med de øvrige dele af samfundet, herunder miljøet. Se adgangskortet på Vi anvender matematik specielt inden for forbrug, økonomi og miljømæssige problemstillinger og beskæftiger os med statistiske undersøgelser som f.eks. markeds/holdningsundersøgelser. De øvrige fag tones således, at også disse har større fokus på virksomhederne. Vi har virksomhedsbesøg og dialog med erhvervslivet om konkrete problemstillinger, hvor vi afprøver teorierne om f.eks. outsourcing, lobbyisme og identitetsskabelse.

13 Virksomheden i samfundet Samfundsfag A - Matematik B - Erhvervsøkonomi C/. Innovation C - Naturgeografi B Denne studieretning er for dig, der er interesseret i virksomheder, erhvervslivets samspil med omverden og Danmarks konkurrenceevne i det globale samfund. Den er for dig, der f.eks. ønsker at læse på CBS, jura, starte egen virksomhed eller bare er nysgerrig efter viden om sammenhæng mellem erhvervsliv, innovation, samfund og miljø. Se mere om adgangsmuligheder på adgangskortet på Du kommer til at arbejde med statistiske undersøgelser, f.eks. Markedsundersøgelser, og i innovation eller erhvervsøkonomi vil du komme til at arbejde med at udvikle idéer og forretningskoncepter samt lave forretningsplaner for nye virksomheder. Vi har tæt kontakt med erhvervslivet og beskæftiger os med eksempelvis globalisering, markedsføring af politiske partier, outsourcing, miljøet som konkurrencefordel og selviscenesættelse via forbrug.

14 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Idræt og samfund Samfundsfag A - Matematik B - Idræt B Denne studieretning er for dig, der brænder for idræt og er interesseret i idrættens rolle i samfundet og i det enkelte menneskes liv. Studieretningen vil give dig et indblik i samfundets fokus på sundhed, livsstil og idrætsvaner og giver dig forudsætninger for at læse videre på f.eks. sundhedsuddannelser eller idræt. Se adgangskortet på Du arbejder praktisk og teoretisk med idræt og får indsigt i idrættens rolle i samfundet. Der vil være tilrettelæggelse og udførelse af egen træning samt mulighed for at opnå DIF-Trænercertifikat. Vi tager på flere ture med fokus på idræt, f.eks. en skitur. Du vil beskæftige dig med kropsidealer, doping, livsstil, idrætten som politisk instrument eller foreningsliv og idrættens funktion i identitetsdannelsen. Du vil også komme til undersøge eksempelvis sammenhængen mellem BMI og kondital og lave bevægelsesanalyser mv. via matematiske analyser og modeller.

15 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Sprog og samfund Engelsk A - Matematik B - Samfundsfag B Denne studieretning er for dig, der gerne vil have styrket dine kompetencer i engelsk og have indblik i forskellige typer samfund både lokalt og i den engelsksprogede del af verden. Derudover kan du lide matematik og vil gerne anvende faget til at belyse samfundsfaglige forhold. Det vil give dig gode muligheder i en globaliseret verden. Studieretningen giver dig bred mulighed for at læse videre inden for f.eks. samfundsvidenskabelige fag og humaniora. Se adgangskortet på Du får styrket dine kompetencer i engelsk samtidig med, at du arbejder med samfundsfag og matematik. Vi arbejder med, hvad der bestemmer forskellige samfundsforhold som f.eks. ulighed/levevilkår og vælgeradfærd gennem statistisk analyse. Vi anvender matematik til at lave fremskrivninger og prognoser for befolkningsudvikling, økonomisk vækst, miljøproblemer m.m. Du får endelig et indblik i, hvordan vores identitetsdannelse påvirkes i en global tidsalder.

16 Sprog og medier Engelsk A - Spansk A/Tysk A/Fransk A - Mediefag B Denne. studieretning er for dig, der har interesse for sprog, kommunikation, film og medier i det globale samfund. Du får mulighed for at styrke dine kompetencer i engelsk samt dit andet sprog, hvilket giver dig gode muligheder i en globaliseret verden via en styrket forståelse af andre kulturer. Det er for dig, der f.eks. vil læse humanistiske fag eller har brug for at beherske flere sprog på højt niveau. Se adgangskortet på Du kommer igennem alle faser i et produktionsforløb og lærer at optage og redigere egne film. Eksempelvis laves på studieturene dokumentarfilm med globalt fokus. Du får kompetencer inden for medieteori, film- og litteraturanalyse og får indblik i kultur- og samfundsforhold i engelsksprogede lande samt i et af de store europæiske lande. Du bliver trænet i praktisk og teoretisk arbejde med kommunikation på både dansk, engelsk og dit andet sprog. Vi styrker dine sprogkundskaber og interkulturelle kompetencer via forskellige studierejser til europæiske lande.

17 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Identitet og samfund Engelsk A - Psykologi B - Samfundsfag B - Biologi B Denne studieretning er for dig, der har interesse i individets udvikling og gruppers handlinger i det globale samfund. Du vil få indblik i identitetsopfattelser og beskæftige dig med sociale relationer, kommunikationsformer samt undersøge, hvordan vi påvirker og påvirkes af de omgivende kulturer. Det er for dig, der f.eks. vil beskæftige dig med uddannelse og mennesker eller læse på en af de sociale uddannelser. Se adgangskortet Her er der fokus på, hvordan mennesker kommunikerer, føler, tænker og handler. Du får mulighed for at arbejde med britisk og amerikansk sprog, litteratur, kultur og samfund. Vi arbejder med spørgsmålene: Hvad er identitet, normalitet og kultur? Hvad er et globalt samfund og hvordan fungerer mellemmenneskelig kommunikation og den menneskelige hjerne? Vi ser på emner som ungdomskulturer, identitet, køn, kulturmøder, kommunikation og velfærd i det globale samfund. Dette sker f.eks. via ture til diverse udstillinger, teaterforestillinger, besøg i landsretten og Zoo.

18 Supersprog Engelsk. A - Spansk A - Tysk B/Fransk B Denne studieretning er for dig, der ønsker at indgå i internationale sammenhænge, hvor dét at tale og forstå flere verdenssprog er nøglen til kommunikation og kulturforståelse. Det er for dig, der har interesse for, hvordan litteratur, film, medier og kunst kommer til udtryk i forskellige kulturer og som f.eks. gerne vil læse videre inden for sprog eller humaniora. Se adgangskortet på Du vil mestre kommunikation på flere verdenssprog og derved blive god til at tale med og forstå mennesker på globalt plan. Du vil komme på et sprogophold i et land indenfor de tre sprogområder, og du vil gennem gode sprogkundskaber kunne skabe fremtidsmuligheder både i Europa, USA og resten af verden, f.eks. Latinamerika, Canada og Afrika. Du vil få en bred kulturforståelse gennem moderne verdenslitteratur, kunst og film og få indsigt i forskellige kulturer, deres historie og samfund.

19 Valgmuligheder. Fællesfag (fag alle skal have uanset studieretning) Dansk A, Historie A, Religion C, Oldtidskundskab C, Engelsk B, Matematik C, Idræt C, Samfundsfag C, Fysik C, Naturvidenskabeligt Grundforløb (NV), Almen Sprogforståelse (AP), Almen Studieforberedelse (AT) 2. fremmedsprog (du skal vælge et af disse, inden du starter) Fortsættersprog: Tysk B eller Fransk B Begyndersprog: Kinesisk A, Japansk A eller Spansk A Kunstneriske fag (du skal vælge et af disse, inden du starter) Billedkunst C, Musik C, Mediefag C eller Dramatik C Udbudte valgfag (1-4 fag kan vælges i 3.g afhængig af studieretning) Biologi B, Engelsk A, Erhvervsøkonomi C, Filosofi C, Fysik A, B, Fransk Fortsætter A, Idræt B, Innovation C, Kemi A, B, Matematik A, B, Musik B, Naturgeografi B, Psykologi C, Religion B, Samfundsfag A, Tysk Fortsætter A

20 Valgmuligheder i studieretningerne Fem. fag på A-niveau Du kan vælge fem fag på A-niveau i alle studieretninger. M&M&M Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Engelsk A, Matematik A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk). Derudover to valgfag, hvoraf det ene skal være på mindst B-niveau. Biosport Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Engelsk A, Matematik A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk) samt ét valgfag på A-, B- eller C-niveau. Bioteknologi Du skal vælge ét valgfag på mindst C-niveau, og hvis du vælger et ekstra A- niveau, kan det kun være Engelsk A, Fysik A, Kemi A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk).

21 Valgmuligheder i studieretningerne. Science Classic Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Fysik A, Kemi A, Engelsk A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk) samt ét valgfag på A-, B- eller C-niveau. Global Science & Innovation Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Fysik A, Kemi A, Engelsk A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk). Bæredygtighed og klima Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Samfundsfag A, Fysik A, Engelsk A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk).

22 Valgmuligheder i studieretningerne Verdensklassen. Du skal vælge to valgfag, hvoraf det ene skal være på mindst B-niveau. Global Society Class Du skal vælge to valgfag, hvoraf det ene skal være på mindst B-niveau. Global Business Class Du skal vælge engelsk på A-niveau samt et fag på B-niveau. Økonomi og samfund Du kan vælge et ekstra fag på A-niveau, f.eks. sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk) eller et fag på B-niveau, f.eks. fysik. Virksomheden i samfundet Du skal vælge mindst ét valgfag på A-niveau, som kan være Matematik A, Engelsk A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk). Hvis dit sprog 2 er et begyndersprog (spansk, japansk eller kinesisk), skal du også vælge Engelsk A.

23 Valgmuligheder i studieretningerne Idræt og samfund Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Matematik A, Engelsk A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk). Hvis dit sprog 2 er et begyndersprog (spansk, japansk eller kinesisk), skal du vælge Engelsk A. Derudover skal du vælge et valgfag på A-, B- eller C-niveau. Sprog og samfund Du skal vælge ét valgfag på A-niveau, som kan være Matematik A, Samfundsfag A eller sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk). Derudover skal du vælge to valgfag, hvoraf det ene skal være på mindst B-niveau. Sprog og medier Du skal vælge enten matematik B eller et naturvidenskabeligt fag på B-niveau. Endelig skal du vælge et yderligere valgfag på A-, B- eller C-niveau. Identitet og samfund Du skal vælge ét valgfag på A-niveau. Dette skal enten være dit sprog 2 (kinesisk, japansk, spansk, tysk eller fransk) eller Samfundsfag A. Hvis du vælger Samfundsfag A, skal du også vælge Matematik B som ekstra valgfag. Supersprog. Du skal vælge ét valgfag på mindst B-niveau. Hvis du vælger et fag på A-niveau, skal det være enten Tysk A eller Fransk A. Herudover skal du vælge enten Matematik B eller et naturvidenskabeligt fag på B-niveau. Relevante links Adgangskortet:

24 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Rungsted Gymnasium Stadionallé Rungsted Kyst Tlf:

Globalt - socialt - udfordrende GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE. Studieretninger på Rungsted Gymnasium 2013-2016

Globalt - socialt - udfordrende GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE. Studieretninger på Rungsted Gymnasium 2013-2016 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Studieretninger på Rungsted Gymnasium 2013-2016 . GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE Et globalt gymnasium Hvor vi har skolepartnerskaber i Kina, Indien og Tyskland. Alle elever kommer

Læs mere

Globalt - socialt - udfordrende

Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger på Rungsted Gymnasium 2012-2015 Musik og kreativitet Musik A - Engelsk A - Matematik B Denne studieretning er for dig, som brænder for musikken og ønsker at udforske musikkens verden. I

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

Studieretninger Rungsted Gymnasium

Studieretninger Rungsted Gymnasium Studieretninger 2011-214 Rungsted Gymnasium Inden gymnasiet skal du vælge 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A Kunstnerisk fag: billedkunst, musik,

Læs mere

1. Sprog og Identitet

1. Sprog og Identitet 1. Sprog og Identitet Engelsk A, Spansk begynder A og Psykologi B Engelsk Engelsk Engelsk Engelsk A Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder Spansk begynder A Psykologi Psykologi Psykologi B Samfundsfag

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Studieretninger 2013-2016

Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013 2016 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B.side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 Generelt om CG s studieretninger: CG s ni studieretninger præsenteres på de følgende sider: tre naturvidenskabelige, tre sproglige, to samfundsfaglige og én kunstnerisk. Fælles

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 hvordan er det at starte på gymnasiet? Det var nervepirrende at blive sendt ud i en klasse med nye mennesker, men lærerne var

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Studieretninger 2016-2019

Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016 2019 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B..side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2011-2012 Sagsfremstilling: Bestyrelsen

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2014: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium Studieretninger 2009 Information om Ordrup Gymnasium Velkommen til Ordrup Gymnasium I denne folder kan du orientere dig om, hvilke studieretninger vi udbyder i 2009 på OG. Der er 10 forskellige at vælge

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B,

6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, Studieretningsbeskrivelse for 6. Samf A, Mat A, Naturgeografi B, I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

1b. Mat A, Kemi A, Fys B

1b. Mat A, Kemi A, Fys B Studieretningsbeskrivelse for 1b. Mat A, Kemi A, Fys B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

A C? B Studieretninger 2016

A C? B Studieretninger 2016 A C? B tudieretninger 2016 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk od@skanderborg-gym.dk

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Studieretninger 2013-16. Udbud af. 22. januar 2013. 22.01.2013 1:33 bl

Studieretninger 2013-16. Udbud af. 22. januar 2013. 22.01.2013 1:33 bl Udbud af Studieretninger 2013-16 22. januar 2013 1:33 bl 2 Studieretninger 2013-16 Naturvidenskabelige studieretninger BIOTEK A + MATEMATIK A + Fysik B BIOLOGI A + Matematik B + Idræt B FYSIK A + MATEMATIK

Læs mere

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet Grundforløbet på STX Uddannelseschef Mette Pryds Hvad er grundforløbet? Afklaringsforløb frem mod elevernes endelige valg af studieretning Hvordan afklares vores elever? Skriftlig info-folder Eleverne

Læs mere

Vælg din STUDIERETNING

Vælg din STUDIERETNING Vælg din STUDIERETNING 2017 Tidsplan for dit valg af studieretning Ons-tors uge 36-39 Undervisning i studieretningsfag: - Sproglige studieretninger - Samfundsvidenskabelige studieretninger - Naturvidenskabelige

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med fire sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

Obligatoriske fag og niveauer

Obligatoriske fag og niveauer Obligatoriske fag og niveauer Hver elev skal mindst have 4 fag på A-niveau samt normalt 3 fag på B- niveau og normalt 7 fag på C-niveau. Kravet opfyldes gennem obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag.

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE

STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE STUDIERETNINGER PÅ RIBE KATEDRALSKOLE På Ribe Katedralskole er grundforløbet tilrettelagt ens for alle elever, så eleverne uden problemer kan ændre deres foreløbige ønske om studieretning, når der til

Læs mere

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig)

2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) 2016: Humanistisk-sproglig studieretning (Super sproglig) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Valgfag B* B* Naturgeo. C Matematik C 1 Samf..

Læs mere

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser

Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser Obligatoriske fag på de 4 gymnasiale uddannelser HHX HTX STX HF Dansk A Engelsk A Engelsk B Engelsk B Engelsk B Tysk eller Fransk B 2. fremmedsprog B eller A Samtidshistorie B Teknologihistorie C Historie

Læs mere

Katedralskolen: stx og hf

Katedralskolen: stx og hf Katedralskolen: stx og hf STX og hf Begge er almendannende Begge kan bruges til at få adgang til en videregående uddannelse. Begge indeholder en række almindelige fag kendt fra folkeskolen og selvfølgelig

Læs mere

Oversigt studieretninger

Oversigt studieretninger Oversigt studieretninger 2017-18 Fysik A Matematik A Kemi B Matematik A Fysik A Kemi B Dansk A Engelsk B Biologi C Historie A Idræt C Samfundsfag C Kunstneriske fag C 2. fremmedsprog B * ** *Frit C- eller

Læs mere

VÆLG DIN EGEN VEJ. start her >

VÆLG DIN EGEN VEJ. start her > 2011 VÆLG DIN EGEN VEJ start her > STX-Gymnasieuddannelsen indhold Praktiske oplysninger om Kolding Gymnasium... 4 Studentereksamen på Kolding Gymnasium... 5 Hvorfor vælge gymnasiet?... 6 Generelt om gymnasieuddannelsen...

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER

RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER RØDKILDE GYMNASIUM HVAD SKAL VI GØRE DIG TIL? Her på Rødkilde Gymnasium er det vores mission at give dig de bedste forudsætninger med på vejen og gøre

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

Naturvidenskabelige studieretninger

Naturvidenskabelige studieretninger Naturvidenskabelige studieretninger 1K MATEMATIK A KEMI A FYSIK B ol C Valg C Valg C Valg B: Bk, Bi, Id, Mu, Re, Sa Valg A: EN, FY, Sprog 2g MA A KE A DA A HI A id C bi C re C Fy B En B 1g sa C bk/mu C

Læs mere

Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019

Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019 Samfundsfaglige studieretninger på Zahles 2016-2019 Samfund 1: samfundsfag A, matematik B, erhvervsøkonomi C Samfund 2: samfundsfag A, matematik B, psykologi C Samfund 3: samfundsfag A, matematik B, idræt

Læs mere

TORNBJERG INTERNATIONAL

TORNBJERG INTERNATIONAL TORNBJERG INTERNATIONAL EN AF TORNBJERGS ENGELSKSPROGEDE STUDIERETNINGER Du har lyst til at se verden i et globalt perspektiv Du interesserer dig for samfundet og den engelsksprogede verden Du er ambitiøs

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

Studenters karakterer

Studenters karakterer Studenters karakterer Rapporterne præsenterer statistik over de karakterer som fremgår på studenternes eksamensbeviser på de gymnasiale uddannelser. Bemærk, at denne rapport opgør data på baggrund af bevisår

Læs mere

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet

F A GL IGHE DL'A MOUR MÖGLICHKEITENSJÆL VIBORG KATEDRALSKOLE. Kollegiet. Optagelse i gymnasiet. Valg før starten på gymnasiet Kollegiet har været mit hjem de sidste to år, og jeg har oplevet et fantastisk sammenhold mellem os kollegianere. (Charlotte 3.g) flotte bygninger og det gode sociale liv. (Jeppe 2.g) have modtaget undervisning

Læs mere

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG 3-ÅRIG STX / 2-ÅRIG HF STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & SOLRØD GYMNASIUM INDHOLDSFORTEGNELSE STX Glæd dig til gymnasiet / Optagelse... side 2 Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B... side 3 Matematik A -

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere

2010: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen)

2010: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) 2010: Humanistisk-sproglig studieretning (Amerikalinjen) Studieretningsfag: Spansk begyndersprog A, Engelsk A Naturvidenskabelige fag: og Naturgeografi C Spansk A Engelsk A 335 timer Valgfag B* B* Naturgeo.

Læs mere

GYMNASIET SORØ AKADEMI

GYMNASIET SORØ AKADEMI GYMNASIET SORØ AKADEMI 2014 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B)

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Hvilke fag og niveauer tilbydes på studieretningen? Det overordnede skema for 1.

Læs mere

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet den

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet den Grundforløbet på STX Uddannelseschef Mette Pryds Opbygning af STX Grundforløb 12 uger 1g 2g 3g FÆLLESFAG som alle elever møder på et tidspunkt i enten 1., 2. eller 3g: dansk, historie, engelsk, matematikb,

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

STX Udbud 2014-15 STX

STX Udbud 2014-15 STX 1 STX Udbud 2014-15 STX Studentereksamen varer 3 år. Du får en bred viden om mange forskellige fag. Du er selv med til at beslutte nogle af de fag, du skal arbejde med i din skoletid, selv om der også

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTRT ORUPGRD GYMNSIUM ET GODT STED T LÆRE ET GODT STED T VÆRE DET LMENE GYMNSIUM Hvis du efter folkeskolen vælger det almene gymnasium (stx), får du en meget bredt anvendelig uddannelse. Rækken af

Læs mere

Erhvervsøkonomi SRP. Studieretninger 2019

Erhvervsøkonomi SRP. Studieretninger 2019 A C? B Erhvervsøkonomi RP tudieretninger 2019 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk

Læs mere

Valgfag A eller Fransk A eller Spansk A. Oldtidskundskab. Tysk B eller Fransk A eller Spansk A. Biologi C. Samfundsfag C

Valgfag A eller Fransk A eller Spansk A. Oldtidskundskab. Tysk B eller Fransk A eller Spansk A. Biologi C. Samfundsfag C NATURVIDENSKAB Verden omkring dig er fyldt med naturvidenskab. Tænk på din mobiltelefon, der er proppet med teknologisk udstyr. Tænk på emballage, cremer og kosmetik, der er fyldt med kemiske stoffer.

Læs mere

STUDIERETNINGER GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE

STUDIERETNINGER GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE STUDIERETNINGER 2018-2021 GLOBALT SOCIALT UDFORDRENDE GLOBALT SOCIALT Hos os er den daglige undervisning tilrettelagt, så den har et globalt udsyn. Det kan fx være i form af samarbejde med virksomheder,

Læs mere

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG

2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG 2017/2018 PRÆCIS HVILKE FAG KAN DU FÅ PÅ STX OG HF? Katalog over studieretninger, valgfag og studiepakker på SG Indholdsfortegnelse STX: Matematik A Bioteknologi A Fysik B... 3 STX: Matematik A Fysik B

Læs mere

Sådan vælger du studieretning

Sådan vælger du studieretning STX Sådan vælger du studieretning FORÆLDREMØDE 2017 PROGRAM // 3 KØREPLAN FOR VALG AF STUDIERETNING // 4 SÅDAN VÆLGER DU STUDIERETNING // 5 STUDIERETNINGER // 6-7 VALGFAG // 8 TRÆF DET RIGTIGE VALG //

Læs mere

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx)

Analyse af studenterne 2009 fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Analyse af studenterne fra de 3-årige gymnasiale uddannelser (stx, hhx og htx) Af Kristine Flagstad De naturvidenskabelige fag blev styrket via gymnasiereformen. Det viste analysen af studenterne i 2008.

Læs mere

Velkommen til informationsmøde på Nyborg Gymnasium. Den 21. januar 2015 Kl. 19:00 PROGRAM

Velkommen til informationsmøde på Nyborg Gymnasium. Den 21. januar 2015 Kl. 19:00 PROGRAM Velkommen til informationsmøde på Nyborg Gymnasium Den 21. januar 2015 Kl. 19:00 PROGRAM Program 1. Velkomst og introduktion til skolen ved rektor Trine Rhein-Knudsen 2. Orientering og spørgsmål vedrørende

Læs mere

5 Rektor byder velkommen. 6 Hvad er vigtigt for os? 7 Særlige tilbud. 8-9 Besøg os. 10-13 Studieretninger på GHG 2015

5 Rektor byder velkommen. 6 Hvad er vigtigt for os? 7 Særlige tilbud. 8-9 Besøg os. 10-13 Studieretninger på GHG 2015 5 Rektor byder velkommen 6 Hvad er vigtigt for os? 7 Særlige tilbud 8-9 Besøg os 10-13 Studieretninger på GHG 2015 14-15 Naturvidenskabelige studieretninger 16-17 Samfundsvidenskabelige studieretninger

Læs mere

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning

- hvad reformen indebar, herunder AT - hvad er der sket af justeringer - studieretninger, antal, krav og opbygning Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 197 Offentligt BUU d. 8. maj 2012 Opdrag: Teknisk gennemgang af gymnasiereformen BUU har særlig interesse for - hvad reformen indebar, herunder

Læs mere

KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM!

KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM! KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM! Vi glæder os til at give dig et indblik i, hvad stx er generelt og på Tornbjerg specielt. Du bliver introduceret til gymnasiets kultur og værdier både

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTRT ORUPGRD GYMNSIUM ET GODT STED T LÆRE ET GODT STED T VÆRE DET LMENE GYMNSIUM Hvis du efter folkeskolen vælger det almene gymnasium (stx), får du en meget bredt anvendelig uddannelse. Rækken af

Læs mere

GYMNASIET SORØ AKADEMI

GYMNASIET SORØ AKADEMI GYMNSIET SORØ KDEMI 2013 Indhold Velkommen til Sorø kademi 2 Gymnasiet 2 Den overordnede struktur 3 Valg - hvor og hvornår 3 Grundforløbet 4 Valgfag 4 Studieretninger - generelt 5 Naturvidenskab 6 Samfundsfag

Læs mere

2018: Sproglig studieretning: Kultur

2018: Sproglig studieretning: Kultur 18: Sproglig studieretning: Kultur Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Latin C Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester forløb Spansk A 325 Latin C Matematik B 250

Læs mere

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig)

2017: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) 17: Sproglig studieretning med tre sprog (supersproglig) Studieretningsfag: Engelsk A, Spansk beg. A, Tysk forts./fransk forts. B Fag Grund 1.&2. semester 3. semester 4. semester 5. semester 6. semester

Læs mere

2. Mat A, Fys B, Kemi B

2. Mat A, Fys B, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 2. Mat A, Fys B, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et fælles

Læs mere

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG 3-ÅRIG STX / 2-ÅRIG HF STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & SOLRØD GYMNASIUM INDHOLDSFORTEGNELSE STX Glæd dig til gymnasiet / Optagelse... side 2 Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B... side 3 Matematik A -

Læs mere

Studieretningsudbud på Rødovre Gymnasium 2016

Studieretningsudbud på Rødovre Gymnasium 2016 Januar 2016 Studieretningsudbud på Rødovre Gymnasium 2016 Naturvidenskabelige studieretninger 1. Matematik, Fysik og Kemi Matematik A, Fysik B og Kemi B Elevvalg: 2. fremmedsprog, kunstfag til C-niveau,

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Hvad er vigtigt? Dine interesser hvilke fag kan du få? Dine fremtidsdrømme og muligheder Hvad

Læs mere

m r o f e g a t t a r e d n y g e b m r o f e g a t t a r e d n y g e m u i s a n y g s n e d i t m e r f m u i s a n y g s n e d i t m e r

m r o f e g a t t a r e d n y g e b m r o f e g a t t a r e d n y g e m u i s a n y g s n e d i t m e r f m u i s a n y g s n e d i t m e r spring ud i det... studieretninger vestfyns gymnas s På de følgende sider kan du læse en præsentation af de studieretninger, du kan vælge på Vestfyns Gymnasium. Studieretningerne er grupperet i 4 kategorier

Læs mere

Velkommen til Svendborg Gymnasium

Velkommen til Svendborg Gymnasium Åbent Hus 2017 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Fremtidens gymnasium/hf skal skabe robuste, rummelige, empatiske og fællesskabsorienterede

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium s bestyrelse den 19. juni 2012 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2013-2014 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere