Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen."

Transkript

1 Forsyning Helsingør, Helsingør Kraftvarmeværk Att.: Claus Bo Frederiksen Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej Espergærde Tlf Dato Sagsnr. 13/19608 Malene Kamstrup Revideret udkast til tilladelse til at lede spildevand til offentlig kloak Tak for ansøgning om tilladelse til at lede processpildevand til offentlig kloak fra nyt biomassefyret kraftvarmeværk på Energivej. Dette brev er et udkast til tilladelse. Bemærk, at I bør kommentere udkastet før kommunen afgør noget. Baggrund Helsingør Kraftvarmeværk er et naturgasfyret anlæg, der blev taget i brug i Anlægget er nu slidt op, og værket ønsker at bygge et nyt biomassefyret anlæg i stedet for at gennemføre en levetidsforlængelse. Det nye anlæg skal have en indfyret effekt på ca. 70 MW, og skal producere varme og strøm. Det gamle anlæg bevares, og skal fungere som nødlast. Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen. Miljøgodkendelsen efter 33 regulerer værkets bortskaffelse af affald, udledning af spildevand til recipient samt øvrige lokale miljøpåvirkninger. Denne afgørelse regulerer værkets spildevand til offentlig kloak efter miljøbeskyttelsesloven 28. Sammen med VVM-proceduren sender kommunen udkast til ændret spildevandsplan i offentlig høring. I den nye plan lægges der op til at både det nye og det eksisterende kraftvarmeværk skal lede overfladevand til recipient. Sanitært spildevand skal til offentlig spildevandskloak og processpildevand kan ledes både til recipient og offentlig spildevandskloak. Værket trækker kondens ud af røggassen, der stammer fra fugtigheden i brændslet. Værket forventer at køling af røggassen vil skabe op til m 3 kondensvand pr. time eller m 3 pr. år. Temperaturen vil være o C og vandet vil indeholde salte af mange af de komponenter, brændslet indeholder samt tungmetaller. Kondensen vil desuden være sur. Værket vil rense dette kondensvand inden det ledes til Egebækken via forsinkelsesbassin. Men i forbindelse med opstart, indkøring og i tilfælde af driftsforstyrrelser, hvor spildevandet måske ikke lever op til kravene til udledning, ønsker værket at lede spildevand til offentlig kloak.

2 Miljøteknisk beskrivelse Værket forventer, at rense kondensen i flere trin med ultrafiltrering og omvendt osmose. Hvert rensetrin giver to strømme: En mere koncentreret strøm og en mindre koncentreret strøm. Værket søger generelt om at lede de mere koncentrerede strømme tilbage til kedlen igen. Normalt ville kommunen ikke acceptere, at værket skaffer spildevand eller affald bort ved at brænde det af i kedlen, da den ikke er godkendt til affald. På den anden side kan kommunen ikke på nærværende grundlag vurdere de miljømæssige fordele og ulemper ved at skaffe disse strømme bort som affald (fx til Nord), som spildevand til offentligt renseanlæg (til Øresund og landbrugsjord) eller til kedlen, hvor det vil havne i asken og røggassen. Kommunen vælger derfor at fokusere på det, der forlader værket i form af røggas til luft, spildevand og affald. Kommunen accepterer derfor, at værket leder diverse strømme af slam og spildevand tilbage til kedlen. Ionbytning af koncentratet Værket planlægger at rense det reneste koncentrat med en selektiv ionbytter, der tilbageholder metalioner. Herefter forventer værket at vandet indeholder så lave koncentrationer af metaller, at det er rent nok til at blive ledt til recipient. Nyttiggørelse af ammoniak Værket forventer, at koncentratet fra den omvendte osmose vil indeholde så meget opløst ammoniak, at det vil give mening af udvinde denne, så den kan bruges til deno x igen. Dette kan gøres med endnu en membran. Affald fra rensningen Det frafiltrede slam fra ultrafiltreringen udgør ca. 10 l/h eller 80 m 3 om året. Værket forventer at skaffe dette bort som affald, eventuelt efter at have presset det. Slammet vil blive opbevaret som farligt affald i en indendørs tank på 10m 3. Dugene til ultrafiltrering og omvendt osmose skal renses to gange om året med ultrasil, der er et rensemiddel samt med hhv. surt og basisk vand. Det brugte vaskevand skaffes bort som farligt affald. De selektive ionbyttere skal regenereres med jævne mellemrum med saltsyre og natriumhydroxid. Værket forventer, at dette eluat, der indeholder de opkoncentrerede metaller og salte vil udgøre 25 m 3 om året. Dette skaffes bort som farligt affald. Vandfabrik Den eksisterende vandfabrik på kraftvarmeværket vil fortsat være i brug. Her konditioner værket kedelvand, fjernvarmevand, mm. Vandfabrik Den eksisterende vandfabrik på kraftvarmeværket vil fortsat være i brug. Her konditioner værket kedelvand, fjernvarmevand, mm. Spildevand herfra ledes til kloak i henhold til gældende tilladelse.

3 Kommunens vurdering I tabellen herunder er miljøstyrelsens vejledende 1 grænser for processpildevand, der ledes til offentlige kloakker: Parameter Grænse Kontrolregel Temperatur, o C 50 Absolutkontrol ph 6,5-9 Absolutkontrol Arsen, µg/l 13 Transportkontrol Bly, µg/l 100 Transportkontrol Cadmium, µg/l 3 Transportkontrol Krom, µg/l 300 Transportkontrol Kobber, µg/l 100 Transportkontrol Kobolt, µg/l 10 Transportkontrol Kviksølv, µg/l 3 Transportkontrol Molybdæn, µg/l 30 Transportkontrol Nikkel, µg/l 250 Transportkontrol Selen, µg/l 8 Transportkontrol Sølv, µg/l 250 Transportkontrol Tin, µg/l 60 Transportkontrol Zink, µg/l 3 Transportkontrol Klorid, mg/l Absolutkontrol Sulfat, mg/l 500 Absolutkontrol Suspenderet stof, 500 Transportkontrol mg/l Nitrifikationshæmning 50% Absolutkontrol Kommunen vurderer, at disse grænser er rimelige, og fastsætter dem i vilkår. Grænsen for klorid stammer dog fra kraftvarmeværkets gældende tilladelse. Kloakforsyningen inspicerede i 2008 kloakrørene, der er af PVC, og fandt, at de ikke havde taget skade af mange års udledninger af denne høje koncentration. Kommunen forventer, at værket kan overholde grænserne, når hele eller dele af spildevandsrensningen fungerer. Kommunen forventer dog ikke, at værket kan overholde grænserne i det urensede kondensspildevand. Skulle det ske, at værkets spildevandsrensning slet ikke fungerer, må værket enten lukke ned, da det ikke har nogen kapacitet for opsamling af vand eller fortsætte driften men med en minimal køling af røggassen. Derfor forventer kommunen, at værket alene vil lede spildevand til kloak, der er renset i et vist omfang. Miljøstyrelsen anbefaler videre, at stoffer, der er akut giftige eller skadelige for renseanlæg, kloak eller eventuelle personer, der arbejder med spildevandet, skal overholde de fastsatte grænser til enhver tid. Det er temperatur, ph, klorid, sulfat og nitrifikationshæmning. Kommunen stiller derfor vilkår om at disse grænser skal overholdes i alle prøver. De øvrige parametre skal blot overholdes som et gennemsnit over årets prøver. 1 Tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg, miljøstyrelsens vejledning, nr. 2 fra 2006

4 For at undgå uønskede stoffer i kloakken må kraftvarmeværket ikke bruge vaskeeller rengøringsmidler der indeholder stoffer, der er uønskede i kloak. Vurdering heraf skal ske i henhold til miljøstyrelsens vejledning. Egenkontrol Miljøstyrelsen anbefaler hvor mange årlige prøver værket skal tage for at vise, at grænserne er overholdt. Da spildevandet er renset noget, forventer kommunen, at vi kan betragte spildevandet som værende uden A-stoffer. Det betyder, at miljøstyrelsen anbefaler, at værket skal tage 6 8 årlige prøver. Kommunen vurderer, at otte årlige prøver er passende, dels fordi der er tale om meget store mængder spildevand og dels fordi værket bruger den offentlige kloak netop, når der er driftsproblemer. Desuden vurderer kommunen, at der er brug for at stille graduerede krav til antallet af prøver i forhold til hvor meget og hvor længe værket leder spildevand til offentlig kloak. Vi vurderer derfor at følgende er passende: Værket skal tage én prøve af det udledte spildevand pr. 300 m 3 for hændelser kortere end 1 uge m 3 for hændelser længere end en uge og kortere end en måned m 3 for hændelser længere end en måned. Almindelig kontrol for hændelser længere end to måneder. Kommunens udkast til afgørelse Med hjemmel i miljøbeskyttelsesloven 28 foreslår Helsingør Kommune at meddele tilladelse til det søgte på følgende vilkår: 1. Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er taget i brug den 1. januar Det biomassefyrede kraftvarmeværk må lede sanitært spildevand og renset kondens fra røggassen til offentlig spildevandskloak 3. Det biomassefyrede kraftvarmeværk skal overholde følgende grænser for processpildevand, der ledes til offentlig kloak: Parameter Grænse Kontrolregel Temperatur, o C 50 Absolutkontrol ph 6,5-9 Absolutkontrol Arsen, µg/l 13 Transportkontrol Bly µg/l 100 Transportkontrol Cadmium µg/l 3 Transportkontrol Krom µg/l 300 Transportkontrol Kobber µg/l 100 Transportkontrol Kobolt µg/l 10 Transportkontrol Kviksølv µg/l 3 Transportkontrol Molybdæn µg/l 30 Transportkontrol Nikkel µg/l 250 Transportkontrol Selen µg/l 8 Transportkontrol Sølv µg/l 250 Transportkontrol Tin µg/l 60 Transportkontrol Zink µg/l 3 Transportkontrol Klorid Absolutkontrol

5 Sulfat 500 Absolutkontrol Suspenderet stof 500 Transportkontrol Nitrifikationshæmning 50%* Absolutkontrol Med absolutkontrol menes, at grænsen til enhver tid skal overholdes. Med transportkontrol menes at 2 x grænsen til enhver tid skal overholdes og at gennemsnittet af årets prøver skal overholde grænsen. Et år løber fra den 1. januar til den 31. december. *Ved en hæmning på mere end 20% skal værket oplyse kommunen hvad årsagen til den høje hæmning er, og hvad det vil gøre for at bringe hæmningen ned. Grænserne er overholdt, når målinger efter vilkår 6 viser lavere koncentrationer end grænserne. 4. Det biomassefyrede kraftvarmeværk må lede op til m 3 spildevand til offentlig spildevandskloak om året. 5. Kraftvarmeværket må ikke bruge vaske- eller rengøringsmidler der indeholder stoffer, der er uønskede i kloak. Vurdering heraf skal ske i henhold til miljøstyrelsens vejledning. Egenkontrol 6. Det biomassefyrede Kraftvarmeværk skal vise, at det overholder grænserne for spildevand til kloak jf. vilkår 3. Værket skal derfor tage én prøve af det udledte spildevand pr. 300 m 3 for hændelser kortere end 1 uge m 3 for hændelser længere end en uge og kortere end en måned m 3 for hændelser længere end en måned. Otte prøver pr år for hændelser længere end to måneder. Prøverne skal tages jævnt fordelt over året. Prøverne skal tages som flowproportionale døgnprøver og i henhold til den til enhver tid gældende bekendtgørelse om kvalitetskrav til miljømålinger. Resultatet af hver prøve skal sendes til kommunen højst en måned efter de er taget. Værket skal desuden sende en rapport til kommunen med en samlet oversigt over mængder af spildevand til kloak og analyseresultater for det forgangne kalenderår. Kommunen skal have rapporten inden den 15. februar. Andre vilkår Kommunen minder om, at værket i henhold til miljøbeskyttelsesloven 33 ikke må ændres eller udvides drifts-, bygnings- eller anlægsmæssigt i forhold til det godkendte uden kommunens miljøafdelings accept eller eventuelt miljøgodkendelse.

6 I henhold til miljøbeskyttelsesloven 71 skal værket straks underrette kommunens miljøafdeling hvis driftsforstyrrelser eller uheld medfører væsentlig forurening eller indebærer fare herfor. Jeres rettigheder I har ret til at se kommunens dokumenter i denne sag. I kan også kommentere de foreslåede vilkår. Oplys da venligst fordele, ulemper og udgifter ved de foreslåede vilkår. Kommentarer, der er kommunen i hænde den 18. november 2014 vil vi bruge til at vurdere den endelige formulering af vilkårene. Jeg forventer, at kommunen den 15. december 2014 sender udkastet i offentlig høring samme med den øvrige VVM-behandling af sagen. Med venlig hilsen Malene Kamstrup Ingeniør

Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen.

Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen. Forsyning Helsingør, Helsingør Kraftvarme Claus Bo Frederiksen Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.07.2015

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00.

I ønsker, at vaskehallen skal være i drift alle dage i tidsrummet fra kl. 07:00 22:00. Nordkystens Autocenter A/S H P Christensens Vej 8 3000 Helsingør info@helsingor.peugeot.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/15035

Læs mere

Miljøgodkendelse til opbevaring af affald i form af batterier, elektronik og lyskilder

Miljøgodkendelse til opbevaring af affald i form af batterier, elektronik og lyskilder M. Larsen Vognmandsfirma A/S Att.: Kim Dich Hejreskovvej 12 3490 Kvistgård kd@mlarsen.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/ Sagsbeh.

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse JELD-WEN Northern Europe Danmarksvej 9 9670 Løgstør Dato: 5. juli 2019 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-23759 Dokumentnr.: 820-2018-196668 Sagsbehandler: Lise

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen

Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Helsingør Kommune, Center for Økonomi og Ejendomme, Bjarne Johansen Center for Kultur, Idræt og byplanlægning, Snekkersten Idrætsanlæg, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen

RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER. Kate Wieck-Hansen RØGGASKONDENSAT MULIGHEDER OG BARRIERER Kate Wieck-Hansen HOVEDPUNKTER Hvorfor er vi her, hvad er problemerne Hvad gør vi i dag Hvilke muligheder er der Kondensatet fra flis og naturgas Mængder og priser

Læs mere

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere:

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere: Frandsen og Søndergård Svend Pedersen sp@frandsen-sondergaard.dk dan.overgaard@unoxautomat.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 09.12.2016

Læs mere

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale Helsingør Kommune Center for Teknik, Miljø og Klima Anders Koustrup Sørensen Helsingør Kommune, Center for Kultur, Idræt og Byudvikling, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse

Revideret tilslutningstilladelse Furesø Kommune, By. Erhverv og Natur Revideret tilslutningstilladelse til Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S Frederiksborgvej 27 3520 Farum 12. november 2009 Indledning Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S

Læs mere

Som grundlag for Hvidovre Kommunes behandling af sagen har foreligget følgende materiale:

Som grundlag for Hvidovre Kommunes behandling af sagen har foreligget følgende materiale: Dupont Tryk ApS Stamholmen 70 2650 Hvidovre Att. Jan Dupont Hvidovrevej 278 Teknisk Forvaltning Miljøafdelingen Sagsbehandler: Claus Sand Gybeck Tlf.direkte 3639 3588 Telefax 3639 3658 e-mail teknik@hvidovre.dk

Læs mere

Furesø Kommune Teknisk Forvaltning. Tilslutningstilladelse. Farum Fjernvarme a.m.b.a. Stavnsholtvej Farum

Furesø Kommune Teknisk Forvaltning. Tilslutningstilladelse. Farum Fjernvarme a.m.b.a. Stavnsholtvej Farum Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse Farum Fjernvarme a.m.b.a. Stavnsholtvej 33 3520 Farum 3. december 2008 Indholdsfortegnelse: TILSLUTNINGSTILLADELSE...3 Vilkår for tilslutningstilladelsen...

Læs mere

Helsingør kommune var på rutinemæssigt miljøtilsyn på virksomheden den 1. oktober 2015. Dette brev er et referat og en opfølgning.

Helsingør kommune var på rutinemæssigt miljøtilsyn på virksomheden den 1. oktober 2015. Dette brev er et referat og en opfølgning. Chembo Att.: Helle Rasmussen Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 06.10.2015 Sagsnr. 15/6982 Sagsbeh. Malene

Læs mere

Udkast til miljøgodkendelse til Nyt biomassefyret kraftvarmeværk

Udkast til miljøgodkendelse til Nyt biomassefyret kraftvarmeværk Udkast til miljøgodkendelse til Nyt biomassefyret kraftvarmeværk Energivej 19 November 2014 Virksomhedens navn: Helsingør Kraftvarmeværk A/S CVR-nummer: 32 32 27 35 P-nummer: 1.016.942.819 Listepunkt:

Læs mere

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR PARAMETRE DER PT. ER INDEHOLDT I BKG. NR. 866 1 Bekendtgørelsens bilag 1.8, Spildevand, renset og urenset Endeligt forslag til bilag 1.8 i bekendtgørelsen

Læs mere

Fortum Waste Solutions A/S Lindholmvej Nyborg

Fortum Waste Solutions A/S Lindholmvej Nyborg Teknik- og Miljøafdelingen Fortum Waste Solutions A/S Lindholmvej 3 5800 Nyborg Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Lars-Ole Christensen

Læs mere

Viborg Spildevand A/S Sendt pr. til:

Viborg Spildevand A/S Sendt pr.  til: Viborg Spildevand A/S Sendt pr. email til: Tilladelse til tilslutning af spildevand fra Stoholm og Trevad Renseanlæg til Karup Renseanlæg Viborg Kommune meddeler hermed Stoholm og Trevad Renseanlæg (v.

Læs mere

Sagsnummer - udfyldes af kommunen. Ejers navn Tlf. e-mail. Kontaktperson Tlf. e-mail

Sagsnummer - udfyldes af kommunen. Ejers navn Tlf. e-mail. Kontaktperson Tlf. e-mail TEKNIK OG MILJØ Udfyldt skema sendes til: Sagsnummer - udfyldes af kommunen Herning Kommune Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning e-mail: teknik@herning.dk Ansøgning om tilladelse til tilslutning

Læs mere

Tapning af flygtige væsker med flammepunkt under 60 C til lukkede beholdere

Tapning af flygtige væsker med flammepunkt under 60 C til lukkede beholdere Nordcoll A/S Egeskovvej 12 3490 Kvistgård Steen Seier Karlsen Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 02.12.2016 Sagsnr. 16/ Sagsbehandler Malene

Læs mere

Kommunen mindede virksomheden om at

Kommunen mindede virksomheden om at Helsingør Jern og Metalhandel ApS Att.: Jesper Olsen Info@hjmrecycling.dk flindt@miljodk.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk

Læs mere

Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4)

Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4) Sendes til: XXX XXX xxxxx@fredericia.dk Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4) Fredericia Kommune Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Ansøgningsdato Henvisning til evt. bilag 1. Virksomhedens/anlæggets

Læs mere

1. Tilladelse til tilslutning af spildevand til offentlig kloaknet

1. Tilladelse til tilslutning af spildevand til offentlig kloaknet Returadresse Land, By og Kultur - Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Skjern Fjernvarme Amba Kongevej 41 6900 Skjern land.by.kultur@rksk.dk Fremsendt elektronisk til CVR-nr.: 46076915 Tilladelse

Læs mere

Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4)

Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4) Sendes til: Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4) Ansøgningsdato Henvisning til evt. bilag 1. Virksomhedens/anlæggets navn og beliggenhed

Læs mere

Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg

Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg Sendes til: Varde Kommune Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg 1. Oplysninger om ansøger og ejerforhold Virksomhedens navn Telefonnummer

Læs mere

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014

NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg. Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for overfladevand. 4. februar 2014 NordGroup A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Byg, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg for

Læs mere

Miljøbelastning ved manuel bilvask

Miljøbelastning ved manuel bilvask Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 02-09-2016 - Opfølgning på foretræde vedlagt) MOF Alm.del Bilag 591 Offentligt Miljøbelastning ved manuel bilvask Landemærket 10, 5. Postboks 120 1004 København

Læs mere

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Jeudan III a/s Østergade 1a og 1b 3600 Frederikssund Journalnr: 06.01.15-K08-23-17 Udarbejdet af: lpped Datablad Meddelt af Frederikssund Kommune: 28. juli 2017

Læs mere

Teknik- og miljøforvaltningen

Teknik- og miljøforvaltningen Teknik- og miljøforvaltningen!"# $$% % & ' ( Jernpladsen A/S Vandtårnsvej 90 2860 Søborg 11.01.02 SPILDEVANDSTILLADELSE Tilladelse i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 4 til tilslutning af overfladevand

Læs mere

3 og 4 (Spildevandsbekendtgørelsen). Ver.1.0 februar 2008

3 og 4 (Spildevandsbekendtgørelsen). Ver.1.0 februar 2008 ANSØGNING OM SPILDEVANDSTILLADELSE TIL VIRKSOMHEDER Baggrund Kommunalbestyrelsen skal ifølge Miljøbeskyttelsesloven 1 og Spildevandsbekendtgørelsen 2 give tilladelse til tilslutning til offentlige spildevandsanlæg.

Læs mere

Fjernvarmecentralen Avedøre Holme Nordholmen Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej Hvidovre

Fjernvarmecentralen Avedøre Holme Nordholmen Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej Hvidovre Fjernvarmecentralen Avedøre Holme Nordholmen 1 2650 Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Miljøafdelingen PÅBUD OM SPILDEVANDSTILLADELSE Tilladelse til afledning af spildevand til

Læs mere

KRAV TIL OVERFLADEVAND FRA METALSKROTOPLAG

KRAV TIL OVERFLADEVAND FRA METALSKROTOPLAG KRAV TIL OVERFLADEVAND FRA METALSKROTOPLAG E N V I N A F A G G R U P P E S P I L D E V A N D O V E R F L A D E V A N D F R A F O R U R E N E T O P L A G J U R J E N D E B O E R, M I L J Ø S A G S B E H

Læs mere

ESBJERGVÆRKET M I L J Ø R E G N S K A B 2 0 1 4. www.dongenergy.com

ESBJERGVÆRKET M I L J Ø R E G N S K A B 2 0 1 4. www.dongenergy.com ESBJERGVÆRKET M I L J Ø R E G N S K A B 2 0 1 4 www.dongenergy.com Basisoplysninger Esbjergværket Amerikavej 7 6700 Esbjerg CVR-nr.: 27446469 P-nr.: 1.017.586.439 Esbjergværket er ejet af DONG Energy A/S,

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4

Tilslutningstilladelse til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 til vaskeplads hos HOFOR A/S, Smedeholm 1 og 4 1 Stamdata for HOFOR A/S Smedeholm 1 og 4 Virksomhedens navn og adresse HOFOR A/S Smedeholm 1+4 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 10073022 P-nr.

Læs mere

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin.

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Sammenfattende redegørelse Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Nr. 31/2015 Denne redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Kondensat fra naturgasfyrede enheder

Kondensat fra naturgasfyrede enheder Kondensat fra naturgasfyrede enheder Notat Juni 2016 Dansk Gasteknisk Center a/s Dr. Neergaards Vej 5B 2970 Hørsholm Tlf. 2016 9600 www.dgc.dk dgc@dgc.dk DGC-notat 1/5 Kondensat fra naturgasfyrede enheder

Læs mere

Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen

Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen Tilslutningstilladelse Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen Roskildevej 19 3550 Slangerup Captia: 002992-2014 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune, Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse til Dansk Lift A/S Ryttermarken 1 3520 Farum 8. december 2008 Indholdsfortegnelse VILKÅR FOR TILSLUTNINGSTILLADELSEN...3 Generelt...3 Indretning

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse Nordjysk Trofæmontering ApS Bransagervej 18 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Inger Hebsgaard Direkte

Læs mere

Miljøregnskab HERNINGVÆRKET

Miljøregnskab HERNINGVÆRKET Miljøregnskab 2010 2013 HERNINGVÆRKET Basisoplysninger Miljøvej 6 7400 Herning CVR-nr.: 27446469 P-nr.: 1.017.586.528 er ejet af DONG Energy A/S, Kraftværksvej 53, Skærbæk, 7000 Fredericia Kontaktperson:

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse Møbel- og Tæpperenseriet v/ Jens-Ole Nielsen Ryttermarken 2B 3520 Farum 15. april 2008 Indhold: INDLEDNING...3 TILSLUTNINGSTILLADELSE...3 VILKÅR

Læs mere

Driftberetning. Præstø Renseanlæg. Præstø renseanlæg Hestehavevej 3A 4720 Præstø

Driftberetning. Præstø Renseanlæg. Præstø renseanlæg Hestehavevej 3A 4720 Præstø Præstø Renseanlæg 1 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 18. juli, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse. I bilag

Læs mere

Forslag til. Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H.

Forslag til. Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H. Forslag til Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen 2014-18 for Odsherred Kommune Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H. Lundbeck A/S Juni 2016 Offentliggørelse og vedtagelse Forslag til tillæg nr.2 til

Læs mere

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal

Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal Grønt regnskab 2014 Deponi på Randers Affaldsterminal 1 1. Basisoplysninger. Virksomhedsoplysninger Adresse Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ Branchebetegnelse 382110 Behandling

Læs mere

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND Heidi Heeschen Maria Benavent Industri og Klima Odense Kommune HÅNDTERING AF DRÆNVAND Nedsivning Tilslutning til kloak Udledning til recipient LOVGRUNDLAG Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Miljøregnskab 2011 ESBJERGVÆRKET

Miljøregnskab 2011 ESBJERGVÆRKET Miljøregnskab 2011 ESBJERGVÆRKET Basisoplysninger Amerikavej 7 6700 Esbjerg CVR-nr.: 18.93.66.74 P-nr.: 1.008.477.821 er ejet af DONG Energy A/S, Kraftværksvej 53, Skærbæk, 7000 Fredericia Kontaktperson:

Læs mere

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR

FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR Notat 10.9 dato den 18/4-011 FORSLAG TIL ANALYSEKVALITETSKRAV EFTER NY MODEL FOR PARAMETRE DER PT. ER INDEHOLDT I BKG. NR. 866 1 Bekendtgørelsens bilag 1.10, Kontrol af jord Endeligt forslag til bilag

Læs mere

Tilslutningstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Løsning Fjernvarme A.m.b.a tilladelse til afledning af:

Tilslutningstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Løsning Fjernvarme A.m.b.a tilladelse til afledning af: Løsning Fjernvarme A.m.b.a Lundagervej 120 8723 Løsning Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Daniel Kvist Sørensen Direkte nr.: 7975 5676 daniel.sorensen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev

Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev Indhold 1. Spildevandsteknisk beskrivelse...2 1.1 Indledning...2 1.2 Beliggenhed...2 1.3 Aktiviteter...2 2. Spildevandsteknisk vurdering...3 3. Vilkår...4

Læs mere

SPILDEVAND TILLÆG TIL TILSLUTNINGSTILLADELSE RØGGASKONDENSERINGSANLÆG

SPILDEVAND TILLÆG TIL TILSLUTNINGSTILLADELSE RØGGASKONDENSERINGSANLÆG SPILDEVAND TILLÆG TIL TILSLUTNINGSTILLADELSE RØGGASKONDENSERINGSANLÆG REFA AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG ENERGIVEJ 4, 4800 NYKØBING F. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ 24-01-2019 SAG NR. 17/7157

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse VIRKSOMHED OG MILJØ Januar 2018 Tilslutningstilladelse AFLEDNING AF SANITÆRT SPILDEVAND og REGNVAND fra BEFÆSTET P- PLADS TIL OFFENTLIG KLOAK L.M. Huse A/S Ringstedvej 27A, 4440 Mørkøv matr.nr. 23a Syvendekøb

Læs mere

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1

3.900 m 3 /d BI 5 780 kg/d. 288 m 3 /t Tot-N 156 kg/d B1, B2.1, B3, B4, B6.1, B8.1 Anlægsidentifikation Kommune Anlægsnavn og nr. Jægerspris Tørslev 225-19 Adresse Strandvej 2 Gerlev 3630 Jægerspris Matr.nr. Anlægstype 4ah Tørslev MBNDK Dimensioneringsforudsætninger Tørvejr inkl. indsivning

Læs mere

Spildevandstilladelse

Spildevandstilladelse EVAPCO Air Solutions a/s Knøsgårdvej 115 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Industri Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mette Bisgaard Mogensen

Læs mere

Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej Slangerup

Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej Slangerup Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej 7 3550 Slangerup Captia: 018944-2013 Udarbejdet af: MFJEL Kontrolleret af: AHJEN Godkendt af: MFJEL Tilslutningstilladelse for Kosakgårdens Slagteri,

Læs mere

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016

Ekokem A/S Lindholmsvej Nyborg. 29. februar 2016 Ekokem A/S Lindholmsvej 3 5800 Nyborg Erhverv, Bolig og Kultur Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 30 00 industrimiljoe@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til nedsivning af drænvand fra etape

Læs mere

Ansøgning om spildevandstilladelse

Ansøgning om spildevandstilladelse Ansøgning om spildevandstilladelse i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 4, LBK nr. 879 af 26.06.2010. Ansøgningen sendes til post@vesthimmerland.dk eller Teknik- og Miljøforvaltningen Vesthimmerlands

Læs mere

Petersværft Renseanlæg

Petersværft Renseanlæg Petersværft Renseanlæg 2010 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 12. juni 1991, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse.

Læs mere

Driftberetning. Stege Renseanlæg. Stege renseanlæg Skydebanevej 10 4780 Stege

Driftberetning. Stege Renseanlæg. Stege renseanlæg Skydebanevej 10 4780 Stege Stege Renseanlæg 1 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 19. juni, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse. I bilag

Læs mere

Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Askø Renseanlæg ( )

Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Askø Renseanlæg ( ) Lolland Forsyning A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov 26.februar 2019 Brevid: 4270681 Sagsnr.: 370468 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Askø

Læs mere

RAPPORT. Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse

RAPPORT. Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse RAPPORT Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse Spildevandstilladelse for Linie C Bymidten 11 4050 Skibby Captia journal nr.: 011692-2014 Udarbejdet af: mfjel Kvalitetssikret af: ahjen Foto: 2/8

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Udarbejdet den 24. april 2013 T i l l æ g n r. 5 t i l s p i l d e v a n d s p l

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Allerød Kommune Natur og Miljø GRUNDEJERFORENINGEN RØNNEHOLTPARKEN Ligustervangen 81 3450 Allerød Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Åbningstider

Læs mere

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på?

Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lossepladser State of the Art, ATV Jord & Grundvand Overgang til passiv tilstand Hvad siger lovgivningen, hvilke kriterier skal lægges til grund og hvor, hvilke stoffer skal vi se på? Lizzi Andersen, Senior

Læs mere

KOMMUNE. Natur & Miljø. Renseriet Aps. Gert Petersen. Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps. Virksomhed

KOMMUNE. Natur & Miljø. Renseriet Aps. Gert Petersen. Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps. Virksomhed KOMMUNE Natur & Miljø Renseriet Aps Att.: Gert Petersen 22. januar 2009 Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps Virksomhed Kontaktperson: Gert Petersen Etablering af virksomhed 1934 Etablering

Læs mere

Der ansøges om at få udtaget kviksølv og de 7 PAH-er: acenapthen, acenaphthylen, benzo(a)anthracen, dibenzo(a,h)anthrathran, phenanthren, anthracen,

Der ansøges om at få udtaget kviksølv og de 7 PAH-er: acenapthen, acenaphthylen, benzo(a)anthracen, dibenzo(a,h)anthrathran, phenanthren, anthracen, Ardagh Glass Holmegaard A/S Glasværksvej 52 Fensmark 4684 Holmegård København J.nr. MST-1272-01253 Ref. Majli/Hechr Den 24. september 2014 Påbud om ændring af vilkår for analyser af spildevand direkte

Læs mere

Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Kulturdirektoratet Rådhuset 2000 Frederiksberg Vedr.: Tilladelse til tilslutning af drænvand fra kunststofbaner, matr. nr. 29 be, Jens Jessens Vej 22, Frederiksberg, til offentlig

Læs mere

Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund

Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund Tilslutningstilladelse Journalnr.: 06.01.15-P19-5-15 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse...

Læs mere

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads

Spildevandstilladelse Pandrup Genbrugsplads Jammerbugt kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lisbeth Kroman Direkte 7257 7605 lkr@jammerbugt.dk 14-12-2015 Sagsnr.: 06.01.15-P19-3-15

Læs mere

Hjørring Kommune. Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Forsvarets ejendomsstyrelse Arsenalvej 55 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 10-11-2016 Sagsnr.: 06.11.01-G01-14-16 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon

Læs mere

Aarhus Kommune Natur og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Natur og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Natur og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 18.03.2014 CVR-nummer 55133018 P-nummer 1009490503 e-doc journal nr. TS 13/022829 Virksomhed Århusværket Adresse Kalkværksvej

Læs mere

Der er med afgørelsen ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter anden lovgivning.

Der er med afgørelsen ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter anden lovgivning. Amagerværket Vattenfall A/S Kraftværksvej 37 2300 København S Roskilde J.nr. MST- 1270-00805. Ref. evnis/ullse Den 3. oktober 2012 Afgørelse om ingen godkendelsespligt for udskiftning af afsaltningsanlæg

Læs mere

Palfinger København Valseholmen Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej Hvidovre

Palfinger København Valseholmen Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej Hvidovre Palfinger København Valseholmen 14-18 2650 Hvidovre TEKNISK FORVALTNING Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Miljøafdelingen SPILDEVANDSTILLADELSE Tilladelse til afledning af spildevand fra vaskehal til det offentlige

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse til Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen, Østsjælland Ravnehusvej 45 Hareskovby 3500 Værløse 12. november 2008 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3

Læs mere

Undersøgelse og vurdering af spildevandsanlægget på Folehavens Vaskeri

Undersøgelse og vurdering af spildevandsanlægget på Folehavens Vaskeri Bilag C Undersøgelse og vurdering af spildevandsanlægget på Folehavens Vaskeri Fællesadministrationen 3B Rapport Oktober 2001 Undersøgelse og vurdering af spildevandsanlægget på Folehavens Vaskeri Oktober

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside vedtaget Tillæg nr. 15 til spildevandsplan 2012-2015, Kloakering i forbindelse med udvidelse af Fjernvarme Horsens Horsens Kommune Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon:

Læs mere

Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev

Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev Indhold 1. Spildevandsteknisk beskrivelse... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Beliggenhed... 3 1.3 Aktiviteter... 3 2. Spildevandsteknisk

Læs mere

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for

Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Spildevandstilladelse til udledning af spildevand til offentlig kloak for Ørnesædets Varmecentral Ørnesædets Varmecentral CVR nr.: 88518314 Stenløkke 1, 4622 Havdrup

Læs mere

Furesø Kommune Teknisk Forvaltning

Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Tilladelse til tilslutning af renset afværgevand fra afværgeboring hos Statoil A/S, Farum Bytorv 76, 3520 Farum til offentlig spildevandsledning/regnvandsledning Statoil

Læs mere

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Rettelsesblad 12

Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP. Rettelsesblad 12 Region Hovedstaden Nyt affalds- og spildevandsanlæg på Glostrup Hospital som OPP Rettelsesblad 12 30. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Rettelsesblad 12... 3 1.1 Rettelse til Aftalens punkt 4 Aflevering,

Læs mere

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg

Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg Grønt regnskab for Forlev Miljøanlæg 2003 Marts 2004 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 LEDELSENS REDEGØRELSE...5 REDEGØRELSE FOR MILJØPRÆSTATION...10 ORDLISTE...21 2 Indledning

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. I medfør af 7, 16, stk. 2 og stk. 3 og kapitel 5, 46 og 47 i landstingsforordning nr.

Læs mere

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail:

Læs mere

Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Hellinge Huse Renseanlæg ( )

Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Hellinge Huse Renseanlæg ( ) Lolland Forsyning A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov 26. februar 2019 Brevid: 4270882 Sagsnr. 370622 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Tilladelse til udledning af spildevand og regnvand fra Hellinge

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

Vordingborg Renseanlæg

Vordingborg Renseanlæg Vordingborg Renseanlæg 2010 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 18. juli 2002, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse.

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

MetNord JV Relevante underentreprenører. Sagsnr Dokumentnr

MetNord JV Relevante underentreprenører. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse MetNord JV Relevante underentreprenører Tilladelse til midlertidig udledning af overskudsvand til Københavns Havn, Nordbassinet i forbindelse

Læs mere

START AF NY VIRKSOMHED..?

START AF NY VIRKSOMHED..? START AF NY VIRKSOMHED..? i Holstebro Kommune.Tænk på miljøet fra start! Går du med overvejelser om at starte en ny virksomhed i Holstebro Kommune? Har du hovedet fuld af tanker omkring forretningsplan,

Læs mere

Vedr.: Matr.nr. af Frederiksberg,. Tilladelse til afledning af spildevand til offentlig kloak.

Vedr.: Matr.nr. af Frederiksberg,. Tilladelse til afledning af spildevand til offentlig kloak. Vedr.: Matr.nr. af Frederiksberg,. Tilladelse til afledning af spildevand til offentlig kloak. På vegne af Dem har Krüger med brev af 17. november 2003 forespurgt Miljøafdelingen om vand fra udlagte drænledninger

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse til City Container A/S Farum Gydevej 62 3520 Farum 10. oktober 2008 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 TILSLUTNINGSTILLADELSE...3 VILKÅR FOR TILSLUTNINGSTILLADELSEN...3

Læs mere

Vilkår for udledning af spildevand til offentlig kloak fra Nørregade 70, matr. nr. 15r, Ringsted Markjorder, 4100 Ringsted

Vilkår for udledning af spildevand til offentlig kloak fra Nørregade 70, matr. nr. 15r, Ringsted Markjorder, 4100 Ringsted Evang Ejendomme v.peter Hansen Køgevej 40 4100 Ringsted Dato: 11. oktober 2016 Vilkår for udledning af spildevand til offentlig kloak fra Nørregade 70, matr. nr. 15r, Ringsted Markjorder, 4100 Ringsted

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Tilslutningstilladelse Tilladelse til afledning af processpildevand i medfør af kapitel 4 i miljøbeskyttelsesloven meddelt til Danish Marine Protein A/S GreenLab 39 7860 Spøttrup Skive Kommune Teknisk

Læs mere

Du foreslår at etablere en koalescens olieudskiller type I med en kapacitet på 15 l/sek.

Du foreslår at etablere en koalescens olieudskiller type I med en kapacitet på 15 l/sek. Med afleveringsattest Barslund A/S Agernvej 4 3490 Kvistgård K OPI Teknisk Forvaltning Miljø & Natur Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Telefon 49 28 24 54 Fax 49 28 24 04 Giro 9 00 95 15 EAN mka55@helsingor.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Afgørelse... 1 2 Vilkår for tilslutningstilladelsen... 2. 2.1 Generelt... 2. 2.2 Indretning og drift... 2

Indholdsfortegnelse 1 Afgørelse... 1 2 Vilkår for tilslutningstilladelsen... 2. 2.1 Generelt... 2. 2.2 Indretning og drift... 2 Center Natur og Miljø Øster Hornum Varmeværk a.m.b.a. Tingager 11, Øster Hornum 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-11-15

Læs mere

Hillerød Bio Kraft Varme Aps Krakasvej Hillerød CVR. Nr Att.: Louise Anderson. Sendt pr. mail til

Hillerød Bio Kraft Varme Aps Krakasvej Hillerød CVR. Nr Att.: Louise Anderson. Sendt pr. mail til Hillerød Bio Kraft Varme Aps Krakasvej 14 3400 Hillerød CVR. Nr. 33 50 49 77 Att.: Louise Anderson Sendt pr. mail til lan@hfors.dk Tilladelse til tilslutning til offentlig kloak for Hillerød Bio Kraft

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune, Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse til Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S Frederiksborgvej 27 3520 Farum 20. februar 2008 Indholdsfortegnelse VILKÅR FOR TILSLUTNINGSTILLADELSEN...3

Læs mere

Dagens tema. Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan skal vi strukturere kortlægningen? Kortlægning af problematiske stoffer

Dagens tema. Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan skal vi strukturere kortlægningen? Kortlægning af problematiske stoffer Kortlægning af problematiske stoffer Niels Trap Teknisk Direktør, Associate M. Sc. Environmental Management M. Sc. Engineering 27. august 2013 Dagens tema Hvilke stoffer skal kortlægningen omfatte? Hvordan

Læs mere

Tilladelsen er givet på baggrund af de oplysninger og vurderinger som er anført i afsnit 3 og 9, samt bilag 1.

Tilladelsen er givet på baggrund af de oplysninger og vurderinger som er anført i afsnit 3 og 9, samt bilag 1. Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing INNOVEST A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Sendt per mail til: info@innovest.dk og hasc@rsforsyning.dk Tilslutningstilladelse

Læs mere

K206, samt en lang række andre aktiviteter Anlæg, der nyttiggør ikke-farligt affald. Indsamling og opbevaring af affald Tanke med benzin og diesel

K206, samt en lang række andre aktiviteter Anlæg, der nyttiggør ikke-farligt affald. Indsamling og opbevaring af affald Tanke med benzin og diesel Helsingør kommune, Nordhavnen Att.: Jan Hjort Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 15.05.2017 Sagsnr. 17/9256 Sagsbehandler Malene Kamstrup

Læs mere

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Randers Kommune Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Teknisk forvaltning vand og virksomheder Oktober 2001 Tilsyn Randers Kommune fører

Læs mere