Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013"

Transkript

1 Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013 Revideret februar 2014 Trin 1-6 Generelt Trin 1-6: Bogen er opbygget med forslag til træning af kondition og smidighed i starten af bogen. Derefter er bogen opdelt i hvert trin med udførligt beskrevet øvelser. Til sidst i bogen er der fradragslister, ordbog samt tegning over gulvøvelser i trin 4-6. For at bestå et trin skal alle 4 redskaber gennemføres. Alle øvelser kan vendes (højre eller venstre benet) i deres helhed. Enkelte momenter må udføres med det modsatte ben. Disse momenter er markeret med en stjerne i bogen. Det er tilladt både at bruge både den gamle og nye musik som er udgivet af det amerikanske gymnastikforbund. Teksten i bogen er gældende for øvelserne og ikke videoen. Specielt for Trin 1-3: Disse Trins er designet til at forberede gymnasten til konkurrence i et miljø, der er resultatorienteret, men ikke direkte konkurrenceorienteret. Det består af basisøvelser, der kan bruges som introduktion til konkurrence.

2 TRIN Minimum alder- Det år man fylder den pågældende alder. 1-4 Trin 1&2 4 år. Trin 3 5 år. Point forudsætning Trin 4 6 år. 5 7 år. 75% i L. 1-4 på Hest, Barre, Bom, Gulv Tidligere erfaring Pointsum som skal opnås, for at konkurrere i næste trin Ingen Ingen 30,00 p. AA i trin 4 (75%) Trin 5 eller 6* 31,00 p. AA i Trin 5 (78%) 6 7 år. 31,00 AA i L. 5 Trin 6 eller 7* 32,00 p. AA i Trin 6 (80%) 7 7 år. 32,00 p. AA i L. 6 Trin 7 eller 8* 33,00 p. AA i Trin 7 (83%) Specialist: 8,8 per redskab 8 8 år. 33,00 p. AA i L. 7 Trin 8 eller 9* 34,00 p. AA i Trin 8 (85%) Specialist: 8,8 per redskab 9 8 år. 34,00 p. AA i L. 8 34,00 AA i Trin 9 til COP (85%) Specialist: 8,8 per redskab *Hvis en gymnast har konkurreret i en trin konkurrence, kan hun ikke gå tilbage til en lavere trin i den samme konkurrencesæson. 1. En grund til at gå tilbage til et lavere trin, kan inkludere skader, sygdom eller andre omstændigheder, der gør at gymnasten ikke kan træne. 2. Gymnasten skal søge om tilladelse til at gå et trin tilbage i UIG. 3. Hvis der gives tilladelse til at gymnasten kan gå et trin tilbage, er det kun muligt at gå ET trin tilbage 4. At gå et trin tilbage omfatter kun trin 4 til 9. Trin 1-3 er trænerens skøn. Det er tilladt at blive i et trin til de kommende konkurrencer, selvom gymnasten har bestået det pågældende trin. Dog må gymnasten max. være i det beståede trin ét år efter konkurrenceåret. Dommerkomiteen kan efter hver konkurrence vurdere om gymnasten befinder sig i det korrekte trin. Dommerkomiteen kan, hvis det vurderes, at gymnasten stiller op i et for svært trin, sætte gymnasten ned i et lavere trin til den efterfølgende konkurrence.

3 Trin 1: Der afholdes regionale konkurrencer For at kunne bestå trin 1, skal gymnasten kunne udføre min. 75% af øvelseskravene. (9 uf af de 12 punkter i den grå boks efter hver øvelse. I spring over hest 3 ud af 4 punkter). Der findes fradragsliste (tabel of penalties) til alle øvelser. Trin 2: Der afholdes regionale konkurrencer For at kunne bestå trin 2, skal gymnasten kunne udføre min. 75% øvelseskravene. (9 uf af de 12 punkter i den grå boks efter hver øvelse. I spring over hest 3 ud af 4 punkter). Der findes fradragsliste (tabel of penalties) til alle øvelser. Trin 3: Der afholdes regionale konkurrencer For at kunne bestå trin 3, skal gymnasten kunne udføre min. 75% øvelseskravene. (9 uf af de 12 punkter i den grå boks efter hver øvelse. I spring over hest 3 ud af 4 punkter). Der findes fradragsliste (tabel of penalties) til alle øvelser.

4 Trin 4: Der afholdes regionale og nationale konkurrencer. Udgang: 10,0 point på alle redskaber. Der ligges vægt på evaluation point, som er beskrevet efter hver øvelse. Derudover bedømmes øvelserne efter tabel of penalties. Det anbefales, at der trænes supplementary skills sideløbende i træningen for at forberede gymnasterne til næste trin. For at kunne bestå trin 4, skal gymnasten kunne udføre min. 75% øvelseskravene. (9 uf af de 12 punkter i den grå boks efter hver øvelse.) Der findes fradragsliste (tabel of penalties) til alle øvelser. For at bestå trin 4 og rykke op i trin 5 skal gymnasten opnå min. 30,0 point. Trin 5: Der afholdes regionale og nationale konkurrencer. Udgang: 10,0 p. på alle redskaber. Hvis et moment mangler fratrækkes momentets værdi. Derudover bedømmes øvelserne efter tabel of penalties /fradragene, som er angivet i de grå bokse. Det anbefales at man træner supplementary skills sideløbende i træningen for at forberede gymnasterne til næste trin. Spring over Hest: Hestens højde må være mellem 110 cm og 125 cm. Der er mulighed for at opnå bonus ved at udføre en yurchenko forøvelse op på 1m høj måtte/opbygning. Gymnasten skal lande på benene på måtten. Yurchenkoforøvelsen bedømmes ikke med en karakter, men dommerpanelet vurderer om springet godkendes eller ej. Formålet med yurchenkoforøvelsen er at forberede gymnasten på den obligatoriske yurchenko i trin 7. Yurchenkoforøvelsen erstatter ikke det obligatoriske spring, overslag, men skal udføres som gymnastens 2. spring. Der skal være en sikkerhedsmåtte foran springbrættet (som ikke må røre springbrættet) og en sikkerhedsklods rundt om springbrættet.

5 Yurchenko forøvelsen godkendes ikke, hvis: Hænderne rører springbrættet Hovedet rammer madrassen Skuldrene læner sig ud over hænderne, når hænderne rammer madrassen. Der ikke er en flyvefase i 2. fase af springet Der ikke er flow, rytme og dynamik i springet. (Der tages højde for skumklodsens højde samt gymnastens højde) Hænderne ikke rører madrassen. Gymnasten ikke lander med fødderne først Gymnasten falder i landingen Ved godkendt spring tillægges en bonus på 0,5 point til den samlede konkurrencekarakter. De 0,5 point tæller kun med i den samlede score, for at opnå en højere samlet score, for at få en høj konkurrencekarakter. De 0,5 point tæller ikke med i den samlede score for at bestå trin 5. Der må kun udføres ét spring (overslag) og én yurchenckoforøvelse som spring nr. 2. For at bestå trin 5 og rykke op i trin 6 skal gymnasten opnå min. 31,00 point. Trin 6: Der afholdes regionale og nationale konkurrencer. Udgang: 10,0 p. på alle redskaber. Hvis et moment mangler fratrækkes momentets værdi. Derudover bedømmes øvelser efter tabel of penalti s /fradragene angivet i de grå bokse. Det anbefales at man træner supplementary skills sideløbende i træningen for at forberede gymnasterne til næste trin. Spring over Hest: Hestens højde må være mellem 110 cm og 125 cm. Der er mulighed for at opnå bonus ved at udføre en yurchenko forøvelse over 1m høj måtte/opbygning. Gymnasten skal lande på benene på måtten. Yurchenkoforøvelsen bedømmes ikke med en karakter, men dommerpanelet vurderer om springet godkendes eller ej. Formålet med yurchenkoforøvelsen er at forberede gymnasten på den obligatoriske yurchenko i trin 7.

6 Yurchenkoforøvelsen erstatter ikke det obligatoriske spring, overslag, men skal udføres som gymnastens 2. spring. Der skal være en sikkerhedsmåtte (som ikke må røre springbrættet) foran springbrættet og en sikkerhedsklods rundt om springbrættet. Yurchenko forøvelsen godkendes ikke, hvis: Hænderne rører springbrættet Hovedet rammer madrassen Skuldrene læner sig ud over hænderne, når hænderne rammer madrassen. Der ikke er en flyvefase i 2. fase af springet Der ikke er flow, rytme og dynamik i springet. (Der tages højde for skumklodsens højde samt gymnastens højde) Hænderne ikke rører madrassen. Gymnasten ikke lander med fødderne først Gymnasten falder i landingen Ved godkendt spring tillægges en bonus på 0,5 point til den samlede konkurrencekarakter. De 0,5 point tæller kun med i den samlede score, for at opnå en højere samlet score, for at få en høj konkurrencekarakter. De 0,5 point tæller ikke med i den samlede score for at bestå trin 6. Der må kun udføres ét spring (overslag) og én yurchenckoforøvelse som spring nr. 2. For at bestå trin 6 og rykke op i trin 7 skal gymnasten opnå min. 32,00 point.

Det er tilladt både at bruge både den gamle og nye musik som er udgivet af det amerikanske gymnastikforbund.

Det er tilladt både at bruge både den gamle og nye musik som er udgivet af det amerikanske gymnastikforbund. Generelt Trin 1-6: Bogen er opbygget med forslag til træning af kondition og smidighed i starten af bogen. Derefter er bogen opdelt i hvert trin med udførligt beskrevet øvelser. Til sidst i bogen er der

Læs mere

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser 1.1 Indledning Generelt trin 1-6 Materialet er opdelt i kapitler, hvor kapitel 2 beskriver de generelle fradrag.

Læs mere

Stigeøvelser anno 2008 HEST

Stigeøvelser anno 2008 HEST Stigeøvelser anno 2008 HEST STIGE 1: Øvelse 2: Tilløb indspring over måtte ophop på springbræt landing på springbræt. Arme ved ører, hulning i kropsposition, let knæbøjning i afsæt og landing. Bemærk korrekt

Læs mere

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013 Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013 Revideret maj 2015 Trin 7-9, frie øvelser: Trin 7 er introduktionen til de frie øvelser. I disse øvelser ligges der vægt på fradrag, artistisk

Læs mere

Det Danske Trinsystem

Det Danske Trinsystem Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Senest redigeret 10/1 2019 1 1. Indledning Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik består af ni trin. I dette materiale

Læs mere

Reglement Efterskole-DM i Rytme (revideret august 2014)

Reglement Efterskole-DM i Rytme (revideret august 2014) Reglement Efterskole-DM i Rytme (revideret august 2014) Holdene: Et hold består af 6 til 10 gymnaster (piger og/eller drenge), sammensat af elever fra samme efterskole. Altså 9. eller 10. klasse-elever.

Læs mere

Begynder Bedømmelsesreglement for

Begynder Bedømmelsesreglement for Begynder Bedømmelsesreglement for Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmark s hjemmeside Copyright GymDanmark,

Læs mere

Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik

Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik Sammendrag af IFAGG reglement, children categories, version 22.09.2012 Sammendrag af IFAGG reglement, junior & senior, version 19.03.2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013 Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2013 Det danske program består af 9 trin Trin 7-9, frie øvelser: Trin 7 er introduktionen til de frie øvelser. I disse øvelser ligges der vægt

Læs mere

REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2015-2016

REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2015-2016 REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2015-2016 Redaktion: Dansk Skøjte Union, Teknisk Udvalg 39. udgave 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 OVERSIGT OVER INTERNATIONAL JUDGING SYSTEM... 4 2.0 ALDERS-

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

KIG/UIG Sjællandskredsen Kompendium 2011

KIG/UIG Sjællandskredsen Kompendium 2011 KIG/UIG Sjællandskredsen Kompendium 2011 Sjællandskredsen Forord og adresser I dette kompendium er alt hvad Sjællandskredsens UKIG kan byde på. Der vil ikke tilgå yderligere skrivelser. I tilfælde af evt.

Læs mere

AquaMama. Vandtræning for gravide

AquaMama. Vandtræning for gravide AquaMama Vandtræning for gravide AquaMama AquaMama er seks effektive øvelser, der holder dig i form, mens maven vokser. Øvelserne er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Rigshospitalets specialister.

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

1. Gå i rask tempo i 1 3 min. Kig frem. Gentag efter kort pause (4 gange).

1. Gå i rask tempo i 1 3 min. Kig frem. Gentag efter kort pause (4 gange). Vandrende pind & Ugle Her får du grundtræning af hele kroppen. Du får trænet dit kredsløb og din balance og styrket arme, ben, mave og ryg. Dertil trænes en bedre bevægelighed i corpus (mave/ryg regionen).

Læs mere

Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver

Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver Formål med færdighedsprøverne: Formålet med prøverne er, at få hundeejere i gang med at opøve de færdigheder, der skal til for at kunne sammensætte et HTM

Læs mere

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING TRILLIUMS CIRKELTRÆNING Med Cirkeltræning kan du inden for en begrænset tid opnå effekt på både styrke, kondition og sundhed. Her får du alle redskaber, der skal til for at dit første cirkelprogram kan

Læs mere

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale Nr.5623 Alder: 2-80 år - Tid: 10 min. Nr.5487 Alder: 6-80 år - Tid: 5 min. Skråtstillet springbord Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Abegang i bomme Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring,

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2014-2015

BEDØMMELSESREGLEMENT 2014-2015 BEDØMMELSESREGLEMENT 2014-2015 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

Aspirant Bedømmelsesreglement 2020

Aspirant Bedømmelsesreglement 2020 Aspirant Bedømmelsesreglement 2020 Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 og 2016, samt mindre rettelser maj 2019 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmarks

Læs mere

SPORTS ACROBATIK BEDØMMELSESREGLEMENT

SPORTS ACROBATIK BEDØMMELSESREGLEMENT SPORTS ACROBATIK BEDØMMELSESREGLEMENT 2010-2011 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering

Læs mere

REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme

REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme REGLEMENT FOR GymDanmarks Efterskole DM i Rytme Indhold Reglement... 3 Serie 1 (u/håndredskab)... 4 Serie 2 (m/håndredskab)... 4 Tekniske muligheder Redskabstekniske sværheder... 4 Bold... 4 Tov... 4 Tøndebånd...

Læs mere

Heelwork To Music færdighedsprøver

Heelwork To Music færdighedsprøver Heelwork To Music færdighedsprøver Formål med færdighedsprøverne: Formålet med prøverne er, at få hundeejere i gang med at opøve de færdigheder, der skal til for at kunne sammensætte et HTM eller freestyle

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

JYSK TRAMPOLIN SAMMENSLUTNING REGELSÆT 2017

JYSK TRAMPOLIN SAMMENSLUTNING REGELSÆT 2017 JYSK TRAMPOLIN SAMMENSLUTNING REGELSÆT 2017 01-08- 2017 Gruppeinddeling for jydekopstævner: Som udgangspunkt skal jydekop stævner dømmes efter FIG s regelsæt code of point 2017-2020. Dog har JTS s bestyrelse

Læs mere

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER 2010-2011 TEKNISKE REGLER SIDE 1 ARTIKEL 1 1.1 DOMMERKOMITÉENS FUNKTIONER. 1.1.1 Dommerkomitéen er ansvarlig for definitionen af reglerne. Komitéen vedligeholder de tilstedeværende

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

POWER TUMBLING REGLEMENT

POWER TUMBLING REGLEMENT Danmarks Gymnastik Forbund POWER TUMBLING REGLEMENT 2013 2017 Følgende reglement er en dansk oversættelse af det FIG udskrevne reglement. Der er tilføjet små tilpasninger til danske forhold. Yderligere

Læs mere

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Sporelementer fælles for DM og champinatsklassen: Sporelement 1. Startområde (kasse) 3 Sporelement 2. Knæk, vinkelrette

Læs mere

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke På de følgende sider kan du læse lidt om det nye idrætsmærke, som idrætskoordinatorerne i samarbejde med Hillerød Kommune og Mats Mejdevi

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: Individuelle:

Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: Individuelle: Kombinerede rutiner: Generelle krav til både par og grupper: 15.3 Rutinen skal starte fra en statisk position, være koreograferet hele vejen i et flow og slutte i en statisk position. 16.1 Rutinen må maximalt

Læs mere

Galten civile Hundeførerforening Gældende fra 01.01.2001

Galten civile Hundeførerforening Gældende fra 01.01.2001 KONKURRENCEPROGRAM FOR K-KLASSEN Øvelser: Lineføring 10x2 Stå 10x1 Sid 10x1 Dæk 10x1 Spring 10x2 Fremadsendelse m. indkald 10x1 --------------------------------------------------- I alt 80 Point. Galten

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014

BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014 BEDØMMELSESREGLEMENT 2013-2014 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

Beskrivelse af Teknikøvelser til Shimano Liga Lundby Bakker, Aalborg, Lørdag 14 September, 2019

Beskrivelse af Teknikøvelser til Shimano Liga Lundby Bakker, Aalborg, Lørdag 14 September, 2019 Beskrivelse af Teknikøvelser til Shimano Liga Lundby Bakker, Aalborg, Lørdag 14 September, 2019 Teknikøvelserne til dette løb består af 5 øvelser. Hver øvelse består af 3 del-øvelser. Øvelserne gennemføres

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Grand Prix Rytme reglementsændringer 2017/2018

Grand Prix Rytme reglementsændringer 2017/2018 Grand Prix Rytme reglementsændringer 2017/2018 Alle ændringer er noteret med rød skrift i reglementsoplæggene. Ændringerne, der blot er præciseringer og forklarende er ikke medtaget i denne oversigt. Slettede

Læs mere

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem.

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 Elastik føres under stolesædet. Bøj og stræk albuerne skiftevis med hver arm. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. 1.3 1.4 Elastik føres under stolesædet.

Læs mere

Håndbog i Mandlig Idrætsgymnastik. (Revideret marts 2019)

Håndbog i Mandlig Idrætsgymnastik. (Revideret marts 2019) Håndbog i Mandlig Idrætsgymnastik (Revideret marts 2019) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Udvalget for Idrætsgymnastik (MIG) 2. Redskabsnormer 3. Teknisk reglement 4. Dommere 5. Diverse 5.1 Tirrenia-træningslejr

Læs mere

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn Appendix A1 Rytmesværheder og tegn 1.0 Generelt For at udførte momenter regnes forskellige, skal de have forskellig koder. Tegningerne skal ikke opfattes som endegyldige for, hvordan momentet skal se ud.

Læs mere

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn Appendix A1 Rytmesværheder og tegn 1.0 Generelt For at udførte momenter regnes forskellige, skal de have forskellig koder. Tegningerne skal ikke opfattes som endegyldige for, hvordan momentet skal se ud.

Læs mere

SpringCup 2015 Reglement 2. udgave, 29/11-2015

SpringCup 2015 Reglement 2. udgave, 29/11-2015 Indledning Hermed reglement for SpringCup 2015. Der er få ændringer i reglementet ift. sidste år. Disse ændringer er markeret med rødt. Nye tiltag i 2015: Dommer: Dommerne afgiver kun udførselskarakter

Læs mere

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm.

PTV. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. Højde over manken: 20 cm. 01. Lavthængende grene Ride under lavthængende grene uden at rive dem ned. Holde den først valgte gangart. T00 T0 T1 T2 T3 T4 Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 30 cm. Højde over manken: 25 cm.

Læs mere

REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2013-2014

REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2013-2014 REGELBOG FOR SOLOLØB KONKURRENCEREGLER SÆSON 2013-2014 Redaktion: Dansk Skøjte Union, Teknisk Udvalg/Maria Bækgaard Kjær 37. udgave august 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 OVERSIGT OVER INTERNATIONAL JUDGING

Læs mere

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Gældende fra 1. januar 2013 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Vildtspor, Championatsklassens sporelementer:

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning ØVELSESKORT MED FITNESSTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fitnessdelen af vores 12 ugers koncept: Fodbold Fitness. 12 kort ét til hver uge der indeholder

Læs mere

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER Husk hviledage! Alle tre træningsprogrammer udfordrer din styrke og kondition. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde en hviledag efter hvert træningspas. 28 I FORM 4/2016 3 seje programmer til

Læs mere

POWER TUMBLING REGLEMENT

POWER TUMBLING REGLEMENT Danmarks Gymnastik Forbund POWER TUMBLING REGLEMENT 2009-2012 Følgende reglement er en dansk oversættelse af det FIG udskrevne reglement. Der er tilføjet små tilpasninger til danske forhold. Yderligere

Læs mere

Nordisk Matematikkonkurrence Danmarks Matematiklærerforening Skoleåret 2010-2011 Opgaver ved semifinalen

Nordisk Matematikkonkurrence Danmarks Matematiklærerforening Skoleåret 2010-2011 Opgaver ved semifinalen Opgave 1 Sum af produkter i en trekant Antag at der i et koordinatsystem er en trekant hvis vinkelspidser ligger i punkterne ( 2, 1), (3, 3) og (4, 3). Find alle de punkter inden i trekanten hvis koordinater

Læs mere

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min FALDSTART Gå sammen i par. Den ene af jer er løber og står klar bag en linje. Den anden står med siden til ca. to-tre meter længere fremme og holder en arm udstrakt i skulderhøjde. Løberen laver en faldstart,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1 December 2016

Nyhedsbrev nr. 1 December 2016 Nyhedsbrev nr. 1 December 2016 Repræsentantskabsmøde 30. oktober 2016. Referat fra mødet findes her: http://www.gymtranet.dk/media/2915/acro-referat.pdf Der var god debat i forsamlingen, og vi er gode

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Politikadet fysisk optagelsesprøve

Politikadet fysisk optagelsesprøve KONCERN HR Dato: 23. november 2016 Politikadet fysisk optagelsesprøve Du skal være i god fysisk form Uddannelsen og arbejdet som politikadet kræver, at du er i god fysisk form. Derfor indeholder optagelsesprøven

Læs mere

Workshop. Idégenerering og -udvikling. Idegenerering og udvikling

Workshop. Idégenerering og -udvikling. Idegenerering og udvikling Workshop Idegenerering og udvikling Idégenerering og -udvikling Lektor Grethe E.Nielsen - Ergoterapeutuddannelsen Adjunkt Oliver Brage - Radiografuddannelsen Introduktion Afprøv et redskab: en proces til

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Rally Obedience Nordic Championship Amanda Haue Jakobsson & Paul Lysholdt 31. marts 2019

Rally Obedience Nordic Championship Amanda Haue Jakobsson & Paul Lysholdt 31. marts 2019 Rally Obedience Nordic Championship 2019 Amanda Haue Jakobsson & Paul Lysholdt 31. marts 2019 Dagsorden NM og landsholdsudtagelse Skilte og øvelser Bedømmelser Videre forløb NM og landsholdsudtagelse 1/3

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser

TREC PTV Forhindringsbeskrivelser TREC PTV Forhindringsbeskrivelser 04.2018 1. Lavthængende grene 2. Bakketop 3. Ride ottetalsfigur med en hånd 4. Føre nedspring 5. Ride nedspring 6. Føre opspring 7. Ride opspring 8. Føre gennem smal passage

Læs mere

DALUM if s Highscore liste

DALUM if s Highscore liste DALUM if s Highscore liste På denne liste, er udført alle rekorder som DALUM if s U13 spillere har opnået. Kravet for at blive optaget på denne liste er at du spiller fodbold i DIF s U13 afdeling. Listen

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

EFTERSØGNING 1 1 august 2019 / FO

EFTERSØGNING 1 1 august 2019 / FO GENERELT: For at træne på EFTERSØGNING skal man have bestået BGK 2. Man starter i laveste klasse, som så skal bestås for at rykke til næste klasse. Hvis der bruges momenter fra andre programmer skal det

Læs mere

Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening. Under udvikling af GymLab Side 1 af 36

Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening. Under udvikling af GymLab Side 1 af 36 Springhæfte Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab Side 1 af 36 Indhold Træning af motorik Kravle/Krybe fra 3 år... 4 Træning af motorik Klatre fra 3 år... 5 Træning af motorik Trille/Rulle

Læs mere

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn

Appendix A1 Rytmesværheder og tegn Appendix A1 Rytmesværheder og tegn 1.0 Generelt For at udførte momenter regnes forskellige, skal de have forskellig koder. Tegningerne skal ikke opfattes som endegyldige for, hvordan momentet skal se ud.

Læs mere

Gode råd før en prøve i klasse 1

Gode råd før en prøve i klasse 1 Det er en god idé at gå til prøve i ÅHF så tit man kan. Både hund og fører får en masse erfaring, så unødvendige fejl kan udgås.!1 En hel del fejl, vi ser til prøverne, er førerfejl, altså fejl som hunden

Læs mere

AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER

AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER Som pilot sidder du meget ned i løbet af en arbejdsdag. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at styrke og bevæge din krop, når det er muligt. Her er nogle gode øvelser,

Læs mere

SPORTS ACROBATIK REGLER FOR DOMMERE

SPORTS ACROBATIK REGLER FOR DOMMERE SPORTS ACROBATIK REGLER FOR DOMMERE 2009-2010 REGLER FOR DOMMERE SIDE 1 ARTIKEL 1 DOMMERKOMITÉ. 1.1 Dommerkomitéen består af 5 personer. Et medlem udpeges direkte af den siddende projektgruppe, og 4 vælges

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Gymnastikhåndbogen en trænerguide

Gymnastikhåndbogen en trænerguide Gymnastikhåndbogen en trænerguide Kom godt igang Du er startet som gymnastiktræner, og vi i gymnastikudvalget vil gerne byde dig velkommen. Du vil ikke stå alene, og er der brug for hjælp, står din kontaktperson

Læs mere

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der kører med passagerer.

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der kører med passagerer. Gode øvelser til dig, der kører med passagerer. Bevæg dig selv om du har stillesiddende arbejde Der er mange stillesiddende timer bag rattet, hvad enten man kører bus eller taxi. Bevægelse er meget vigtig

Læs mere

Vild med Dogdance Trin for trin af Winnie West Ørngreen

Vild med Dogdance Trin for trin af Winnie West Ørngreen Vild med Dogdance Trin for trin af Winnie West Ørngreen Vonda og jeg i HTM klasse 1 med Motionsprogrammet Musik: Foot Tapper med The Shadows Dogdance, eller som det rettelig benævnes Heelwork To Music

Læs mere

Appendix A4 Genkendelse af elementer

Appendix A4 Genkendelse af elementer Appendix A4 Genkendelse af elementer 1 RYTMISK GULVSERIE 1.1 Generelt a) Alle sværhedselementer skal overholde de definerede normer i Appendix A1. b) For at opnå fuld sværhed, skal specifikke tekniske

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere.

1V1 positionsspil. Deltagere: Alle 6 pr. bane. Banen: 20 X 20. Materialer: 4 kegler og en bold pr. 6 spillere. 1V1 positionsspil Deltagere: Alle 6 pr. bane Banen: 20 X 20 Øvelsen starter med at en spiller i midten skal løbe i position og vise hvor han vil have bolden. Rød spiller er presspiller, så blå skal være

Læs mere

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud

Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Sådan træner du, når du er blevet opereret for hoftebrud Du er blevet opereret for hoftebrud. Det er afgørende for resultatet af operationen, at du hurtigt kommer i gang med genoptræningen, så du får en

Læs mere

Småspil og volleyspecifikke lege

Småspil og volleyspecifikke lege Småspil og volleyspecifikke lege Småspil i undervisningen er en spændende og udfordrende måde for eleverne at arbejde med tekniske elementer. I dette afsnit præsenteres en masse småspil, der alle bygger

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS

REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS REGLEMENT FOR DANMARKS GYMNASTIK FORBUNDS GRAND PRIX KONKURRENCER Mikro, Mini Mono og Mini 2013-2014 Revideret d. 5. november 2013 Mikro, Mini Mono og Mini 1 Indholdfortegnelse 1. FORORD... 3 2. KONKURRENCESTRUKTUR

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Motorikken 2. Klasse

Motorikken 2. Klasse Motorikken Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund Indledning Vi vil med dette materiale være med til at opfordre og motivere alle lærere til at tage mere fat i den grundlæggende træning, og dermed på sigt udvikle

Læs mere

!////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

!//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HIK U1 Pige Sommerprogram //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Minimum træninger om ugen Ugentligt: 1 x løb (eller anden

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Begynder Bedømmelsesreglement for

Begynder Bedømmelsesreglement for Begynder Bedømmelsesreglement for Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 og tilføjelser september 2016 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmark s

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Træning med lille elastik

Træning med lille elastik Til patienter og pårørende Træning med lille elastik Vælg farve Vælg billede Fysioterapien Øvelsesprogram med lille elastikbånd Ved træning med elastik kan du styrketræne dine muskler. Elastikken er let

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 7 April 2019

Nyhedsbrev nr. 7 April 2019 Nyhedsbrev nr. 7 April 2019 Tilføjelser og ændringer til reglementet 1. Gymnasters indmarch 28.4 Deltagere skal præsentere sig/ hilse på dommere inden de tiltræder deres startpositioner og igen inden de

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et halvt kunstigt hofteled efter hoftebrud

Sådan træner du, når du har fået et halvt kunstigt hofteled efter hoftebrud Sådan træner du, når du har fået et halvt kunstigt hofteled efter hoftebrud Du har fået indsat et halvt kunstigt hofteled. Det er afgørende for resultatet af operationen, at du hurtigt kommer i gang med

Læs mere

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter

Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter Referat fra TeamGym seminar Dato: 02.06.12 Tid: 13.00 17.30 sted: Odense idrætscenter 1. Velkomst ved Anders. Vi vil gerne høre hvad I mener inden vi beslutter noget 2. Forslag om nye aldersinddelinger

Læs mere

Teknisk progression. Længdespring

Teknisk progression. Længdespring Teknisk progression Længdespring Den tekniske progression på dette niveau, beskæftiger sig med de grundlæggende øvelser til indlæringen af længdespring. Her kan det, i forhold til en praktisk og måske

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Husk opvarmning se fane 6

Husk opvarmning se fane 6 Gruppe II Idrætsmærkets formprøve Fællesbestemmelser for mænd og kvinder I formprøven skal man gennemføre et opvarmningsprogram og derefter med et samlet resultat bestå de 6 beskrevne øvelsesgrupper. Prøvetageren

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

FREMAD OG BAGUDSVING I RINGENE MED HOFTE I RINGEHØJDE TRIN

FREMAD OG BAGUDSVING I RINGENE MED HOFTE I RINGEHØJDE TRIN GULV Følgende er gældende for øvelser på gulv: Vendinger og ophop må ske til valgfrie sider (hø. og ve.) Øvelse 1 5 udføres efter frem tilbage - frem princippet start i valgfrit på gulvet Øvelse 6 10 må

Læs mere