Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 29. februar 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 29. februar 2012"

Transkript

1 Stiftsrådet Dok.nr.: 25369/12 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 29. februar 2012 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand Susanne Høgh Nielsen Steen Skovsgaard John Andersen Erik Rasmussen, næstformand Provst Jens D. Lose Sognepræst Ulla Schou Rasmussen Knud Brusgaard Nielsen Knud Erik Rasmussen Jørn Peter Pejdal Sognepræst Michael Fagerlund Domprovst Ole Opstrup Mette Tangaa Jensen Stiftskasserer Frans Rasmussen Jørn Peder Pejdal Stiftskontorchef Helle Samson Stiftsfuldmægtig Henrik N. Nielsen (ref.) Der var afbud fra Jørgen Ringsing Der var forud for mødet udsendt følgende dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden Kl Møde med Religionspædagogiske Udvalg ved provst Anne Birgitte Villadsen. Drøftelse om undervisningsindsatsens form og omfang. (Tidligere ansøgning fra Religionspædagogisk Udvalg vedlagt) 2. Økonomi a. Stiftsmidlerne pr. 31. december 2011 (bilag). b. Fastsættelse af rentesatser for stiftsmidler for 2013 (bilag). (Stiftskasserer orienterer) c. Bevilgede lån 2011 (som sidste møde). d. Bevilgede lån 1. januar februar e. Nyt fra Budgetfølgegruppen/Budgetsamrådet v/ Helle Samson og Erik Rasmussen. f. Budget for stifternes fælles Kapitalforvaltning (bilag). a. Stiftsbidraget afslutning (bilag overskud på ca kroner) b. Udmelding af økonomisk ramme for det bindende stiftsbidrag i Skal ske senest den 1. marts (vedlagt budget 2012). Lolland-Falsters Stift Stiftskontoret Østre Allé Nykøbing F. Telefon: Fax: E-post: lfstift@km.dk EAN nr CVR nr

2 c. Ansøgning fra Domorganist H.J Østergaard om kroner til opførelse af Gabriel Faures s Requiem i Maribo Domkirke den 14. oktober d. Ansøgning fra Stormark Sogns Menighedsråd om lån i stiftsmidlerne på 7,5 mio. kroner (bilag). e. Forslag fra biskop Steen Skovsgaard om afvikling af temadag om kommunikation (bilag eftersendes). f. Ansøgning fra Ulla Wittenberg om kroner til medfinansiering af projekt om indspilning af alle salmer i Salmebogen og frigivelse af disse elektronisk (bilag). g. Opfordring fra biskopperne til at stiftsrådene støtter fejringen af 500 året for reformationen pr. år i perioden i alt kroner (bilag). Biskop og formand indstiller til kr. årligt. h. Studenterpræstens fremtidige finansiering. 2.3 Opfølgning vedrørende projekt om nye føderuter, til Munkevejen (bilag endeligt tilsagn fra Erhvervs- og Byggestyrelsen). 3. Orientering ved formanden. a. Svar fra ministeriet på henvendelse fra Ebbe Bressing om brug af det bindende stiftsbidrag (bilag). b. Invitation til Europæisk Kirkekonvent (bilag). c. Danmarks Radio henvendelse i forbindelse med mødet i Vartov. d. Rapport fra Elisabet Lidell om Nordisk Pilgrimsseminar (bilag). e. Andet. 4. Orientering ved biskoppen a. Bevilling fra Fuglsangfonden om støtte til kurser for præster m.v. b. Andet. 5. Nyt fra udvalgene samt indledende drøftelse af udvalgsstrukturen i fremtiden (bilag i form af opdateret oversigt over udvalgene eftersendes og udleveres på mødet). 6. Vidensdelingssted for medlemmer af stiftsrådet (Bilag mail af 12. januar 2012 fra ministeriets IT-Kontor). 7. Orientering fra stiftsadministrationen. a. Kurser efter menighedsrådsvalget. b. Stifternes opgavefordeling. c. Andet. 8. Menighedsrådsvalget (bilag mail fra Landsforeningen af Menighedsråd). 9. Eventuelt. 1. Dagsorden blev godkendt.

3 1.2 Formanden for Religionspædagogisk Udvalg, provst Anne Birgitte Villadsen (ABV) fremlagde en status pr. 29. februar 2012 for planerne for Religionspædagogisk Udvalgs arbejde med fokusområdet set i forhold til udvalgets henvendelse af 15. november 2011 til stiftsrådet. Med dagsordenen til mødet var der tillige udsendt notat fra stiftsadministrationen vedrørende biskoppens seminar den 8. februar 2012, blandt andet om stiftes fremtidige fokus på kristendomsundervisningen. ABV orienterede om, sognepræst Kasper Høyer, arbejder med en undersøgelse af omfanget af undervisningstilbud i stiftet. Ud fra det foreliggende vurderer udvalget, at der ikke for tiden vil være behov for ansættelse af en konsulent i relation til udvalgets arbejde med fokusområdet. ABV nævnte at biskopperne har igangsat et forsøg med minikonfirmander af provstierne i alle ti stifter, hvor Lolland Østre Provsti er udpeget i Lolland-Falsters Stift. Yderligere er der i visse sogne ansat sognemedhjælpere som tovholdere for en undervisningsindsats. Et indsatsområde, der overvejes, er at bruge erfaringerne fra På sporet af Jesus til at lave et lignende tilbud for voksne. Derudover overvejer udvalget at fokusere på netbaserede værktøjer til den yngre del af voksengruppen. En mulighed er derudover at afholde en stiftsdag. Disse overvejelser indgik tillige på seminaret en 8. februar Religionspædagogisk Udvalg har således ikke ansøgninger om midler fra stiftsrådet. Etableringen af biskoppens styregruppe på undervisningsområdet medfører, at ansvaret for den overordnede indsats for fokusområdet nu henligger i styregruppen. Styregruppen består af følgende: Biskoppen, domprovst Ole Opstrup, provst Anne Birgitte Villadsen, sognepræst Hanne Lundsgaard, sognepræst Kasper Høyer. Som repræsentant for stiftsrådet indvalgtes formanden for stiftsrådet, Bent Normann Olsen. Sekretær for udvalget er kontorfuldmægtig Marianne Schwartz. Det besluttedes at budgetproblematikken i relation til indsatsområdet behandles under punkt 2.2.b. Anne Birgitte Villadsen forlod herefter mødet a Formanden (BNO) henviste til den med dagsordenen udsendte oversigt over stiftsmidlerne pr. 31. december Oversigten er bilag 1 til denne beretning. Oversigten udviser et underskud på pr. 31. december 2011 på ,09 kroner.

4 Der var ved periodens slutning bevilget lån på 84,559, mio. kroner til kirker og embeder. Beholdningen af investeringsbeviser efter overgang til fælles kapitalforvaltning pr. 1. november 2010 udgjorde 49,723 mio. kroner og de likvide midler 5,469 mio. kroner. Aktiverne udgjorde samlet 141,949 mio. kroner inklusive tilgodehavende afdrag. Udlånene udgjorde pr. 31. oktober % af stiftsmidlerne mod 66 % pr. 31. august 2011 og 73 % pr. 30. april Pr. 31. december 2011 var der udlånt 63 % af stiftsmidlerne. b. Der var inden mødet udsendt mail af 25. januar 2012 fra den fælles kapitalforvaltning til stifterne om forventningerne til forrentningen af investeringsbeviserne i Der var inden mødet udsendt oplæg til drøftelse af stiftsrådets rentepolitik fra stiftskasserer. Erik Rasmussen (ER) uddelte oversigt over afkastet i 2011 inklusive ikke realierede kursgevinster. Stiftsrådet besluttede at nedsætte den gældende rentesats for såvel ind- som udlån med 0,5 %. Indlånsrenten, for menighedsrådenes indbetalte beløb stammende fra aftaler om vedligeholdelse af gravsteder bliver herefter 2,5 %. Udlånsrenten, som menighedsrådene skal betale for lån til byggeprojekter vedrørende kirker og kirkegårde, m.v. bliver herefter 3,5 %. c. Ingen bemærkninger d. Ingen bemærkninger. e. Helle Samson refererede kort fra mødet i Budgetfølgegruppen i januar måned Der er opmærksomhed på, at ligningsgrundlaget for landskirkeskatten er lidt vigende. Det er således en mulighed, at der ikke kan kompenseres for inflationen, og at det vil kræve besparelser, også set i forhold til bortfald af kompensationen for ændring i ligningsgrundlaget som følge af anden lovgivning, hvis ikke der skal ske stigning i udskrivningsprocenten. Det har endvidere vist sig, at beregningerne fra 2007 om størrelsen af pensionsforpligtigelsen for tidligere kirkefunktionærer og præster var for lave, da man havde lagt til grund, at de ansatte i Folkekirken går senere på pension en gennemsnittet af befolkningen, hvilket har vist sig ikke at holde. Fællesfondens økonomi vil blive drøftet intenst i foråret herunder blandet andet ved mødet den 15. marts 2012 i budgetfølgegruppen. f. Ingen bemærkninger til den udsendte oversigt over stifternes bidrag til driften af den fælles kapitalforvaltning (bestyrelse og sekretariat). Udgifterne udgør samlet kroner pr. år og LF- Stift bidrager med kroner.

5 ER henviste til det udleverede brev af 10. november 2011 fra Kirkeministeriet til bestyrelsen for den fælles Kapitalforvaltning, hvori ministeriet fastholder, at der ikke kan investeres i investeringsbeviser baseret på aktier. Ad 2.2. a. Regnskabet for det bindende stiftsbidrag viser et overskud for 2011 på kroner. Overskuddet overføres til budgettet for Rengskabet gav ikke anledning til bemærkninger. b. Stiftsrådet drøftede i forlængelse af punkt 2.1 stiftsrådets økonomiske muligheder for støtte fokusområdet set i forhold til budgettet på kroner. De frie midler, der er tilbage efter de budgetterede udgør i 2012 ca kroner som følge af overskuddet i 2011 på kroner. Det forventes, at de frie midler i 2012 kan udgøre ca kroner. Udgifterne til fokusområdet undervisning, forventes at ville kunne afholdes af de frie midler. Efter en forhandling besluttedes det at udmelde samme økonomiske i 2013 ramme som for 2011 og 2012, nemlig kroner. Beløbet udmeldes af stiftsadministrationen den 1. marts Beløbet svarer ca. til 0,4 procent af det lokale ligningsbidrag. c. Det besluttedes at meddele afslag. Stiftsrådet har sympati for projektet, men vurderer, at egentlige koncerter ikke henhører under formålet for stiftsbidraget. Ole Opstrup og Bent Normann Olsen forlod mødet under behandlingen af dette punkt. d. Det ansøgte lån på 7,5 mio. kroner blev bevilget med en afdragsperiode på 24 halvårlige terminer. e. Der bevilgedes op til kroner til biskoppen med henblik på afholdelse af en inspirationsdag om kommunikation i stiftet i april måned Dagen er for menighedsrådsmedlemmer og præster. f. Det besluttedes at meddele afslag, da det vurderes at stiftsbidraget må prioriteres til anden side. g. Det besluttedes at afsætte kroner årligt i perioden

6 2.3 BNO henviste til de udsendte oplysninger om, af Erhervs - og Byggestyrelsen har godkendt indstillingen fra LAG Guldborgsund om støtte på kroner svarende til 50 % af projektsummen. Kommunen har meddelt, at 80 % af de kroner kan udbetales forud. Der er således bevillinger svarende til de samlede budgetterede udgifter, men mangler midlertidig finansiering af kroner, da denne del af de bevilgede midler først udbetales efter afholdelse af udgifterne. Idet projektet i høj grad drejer sig om kommunikation i relation til øget viden om kirkerne besluttede stiftsrådet at stiller garanti til fællesfonden for op til kroner. Udbetalingsbetingelserne fastsættes af stiftsadministrationen. Susanne Nielsen (SN) stemte imod. 3. a. Ingen bemækninger b. Ingen tilmeldinger fra medlemmer af stiftsrådet c. BNO orienterede om mødet mellem Henrik Stubkjær fra Folkekirkens Nødhjælp og DR omkring de 10 stiftsråds henvendelse efter fællesmødet i Vartov. d. Elisabeth Lidell har sagt tak for støtten fra stiftsrådet til nordisk pilgrimsseminar den januar 2012 i Århus. Hun har udarbejdet en udførlig rapport fra seminaret. John Andersen (JA) deltog i seminaret. JA bemærkede, at pilgrimsvandringer bliver mere og mere udbredt og anerkendt. 4. a. Steen Skovsgaard (SSK) orienterede om, at stiftsøvrigheden har modtaget ca kroner fra den nu nedlagte Fulgsangfonden. Stiftsøvrigheden kan, over en årrække, anvende midlerne til indkøb af kunst til stiftsadministrationen og kurser til præster.

7 b. Kirkestatistik SSK henviste til det med dagsordenen udsendte brev af 17. februar 2012 til præster og enighedsråd. SSK uddelte oversigt supplerende statistiske oplysninger vedrørende fordelingen af kirkegængere pr. gudstjeneste. Michael Fagerlund (MF) opfordrede til at tingene ikke blev dramatiserede. SSK bemærkede, at det er vigtigt at lægge vægt på de positive oplysninger i undersøgelsen, men at der vil blive taget nogle konstruktive initiativer fra hans og provsternes side, over for menighedsråd og præster, der hvor der optræder messefald hyppigt. I sidste ende kan det få konsekvenser og føre til at kirken gøres til lejlighedskirke. MF anførte, at det er vigtigt at forholde sig til, at mange messefald er relateret til enkelte pastorater. SSK og HS er medlemmer af kirkeministerens udvalg om kirkelukninger, der skal fremkomme med oplæg inden sommerferien. Kirkefondets meget kategoriske udmeldinger vil få modspil. Refugiet SSK oplyste, at Refugiet ikke vil blive etableret i samarbejde med Vennerslund Gods, der har trukket sig ud, men i samarbejde med det katolske kloster i Maribo. Fokus kan nu flyttes mere over på konceptet i stedet for på bygninger. Projektet er støttet af EU midler. 5. HNN udleverede oversigter fra stiftets hjemmeside over udvalgene i stiftet. Følgende udvalg er nedsat af stiftsrådet: Mellemkirkeligt Udvalg Strukturudvalget Innovationsudvalget Stiftsdagsudvalget Øvrige udvalg er nedsat administrativt af biskoppen. Det besluttedes at nedsætte et udvalg, der skal komme med oplæg til den fremtidige udvalgsstruktur herunder stiftsrådsmedlemmernes repræsentation i udvalgene. Udvalget består af MF, SSK, OO, Jørn Peter Pejdal (JPP) og BNO. Sekretær for udvalget er stiftsfuldmægtig Henrik N. Nielsen (HNN). 6. Det besluttedes, at HNN undersøger erfaringerne i Roskilde Stift inden næste møde i stiftsrådet. 7. a.

8 HS oplyste, at stiftsadministrationen vil afholde orienteringsmøder for menighedsrådene efter valget herunder bl.a. på lønområdet, ansættelsesområdet og om byggesager og fast ejendom. Det forventes at der orienteres bredt om dette forud for valget. Stiftsadministrationen vil søge møderne afviklet i samarbejdet med distriktsforeningen. b. HS orienterede kort om oprettelsen af de nye stiftsadministrationscentre på landsplan og fordeling af opgaver. c. Intet 8. Der foreligger nu en orientering fra ministeriet og landsforeningen om forsøg med nye valgformer til menighedsråd. Ansøgningsfristen er kort, nemlig den 13. april SSK opfordrede til at fremkomme med forslag til en indsats for at skaffe nye menighedsrådsmedlemmer. SSK stiller meget gerne op til en sådan indsats. 9. BNO uddelte rapport fra den sjette konference i Kristent-Muslimsk Samtaleforum. HNN 23. marts 2012

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand Erik Rasmussen, næstformand Sognepræst Ulla Schou Rasmussen

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 22. november 2011

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 22. november 2011 Stiftsrådet Dok.nr.: 109650/11 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 22. november 2011 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand Erik Rasmussen, næstformand

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag d. 19. maj 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst Ole

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013 Notat Stiftsrådet Dok.nr.: 102680-13 HNN/tabs Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift tirsdag den 24. september 2013 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand (BNO) Steen

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift torsdag d. 11. februar 2010. Dok. nr. 10/26641/10 Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst

Læs mere

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Dato Dok.nr.: 145009/14 / HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet mandag den 15. december 2014 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup

Læs mere

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift 5. marts 2015 Dok.nr.: 26500/15 BNO/HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet onsdag den 25. februar 2015 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd Stiftsrådet Dok.nr.: 52083/14 Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014 Deltagere i mødet Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup (OO) Maribo Domprovsti Provst

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 20. februar 2013

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 20. februar 2013 Dok.nr.: 16810/13 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift onsdag den 20. februar 2013 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand (BNO) Steen Skovsgaard (SSK) Sognepræst John

Læs mere

Sognepræst Per Møller (PM) Maribo Domprovsti Sognepræst Rebekka Maria Kristensen (RMK) Utterslev Herredskirke-Løjtofte Pastorat

Sognepræst Per Møller (PM) Maribo Domprovsti Sognepræst Rebekka Maria Kristensen (RMK) Utterslev Herredskirke-Løjtofte Pastorat 3. november 2014 Dok.nr.: 123770/14 HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet onsdag den 29. oktober 2014 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst

Læs mere

Sognepræst Rebekka Maria Kristensen (RMK) Utterslev-Herredskirke-Løjtofte Pastorat Sognepræst Margrethe Tøttrup (MT) Stubbekøbing

Sognepræst Rebekka Maria Kristensen (RMK) Utterslev-Herredskirke-Løjtofte Pastorat Sognepræst Margrethe Tøttrup (MT) Stubbekøbing Til medlemmerne af stiftsrådet 12. maj 2015 i Lolland-Falsters Stift Dok.nr. 51613-15 HNN/tabs Beretning fra stiftsrådsmøde i Lolland-Falsters Stift torsdag d. 7. maj 2015 kl. 16.00 18.00 i Bispegårdens

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 22. marts 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat føl gende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 24. november 2010 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Arthur T. Mønsted, Pernille Østrem, Tom Allan.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat Stiftsrådet Dato: 12. september 2018 Kl. 17.00-20.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Konstitueret biskop og domprovst

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 23. februar 2017

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 23. februar 2017 Dok.nr. 23484/17 Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 23. februar 2017 Sted Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 23798/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 14. marts 2017 Kl. 16.00-17.00: Besøg på stiftsbiblioteket Kl. 17.00-19.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 20838/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 6. ordinære møde den 28. februar 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Elin Kristine Klitgaard (Hadsund provsti),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl.

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag d. 8. marts 2018 kl. 16.30-20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Annette Kaas og Anders Gadegaard (studieorlov). For

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 25493/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 60 875/16 MJOH Dato: 19. maj 2016 Referat af Stiftsrådets 27. ordinære møde den 19. maj 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 76404/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 8. ordinære møde den 23. august 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 11. februar 2016 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra: Tom Allan, Jens Andersen og Ole Pagels. For mødet er fastsat

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Beslutningsreferat - møde i Stiftsrådet tirsdag den 31. august 2010

Beslutningsreferat - møde i Stiftsrådet tirsdag den 31. august 2010 Dok.nr. 84840/10 Beslutningsreferat - møde i Stiftsrådet tirsdag den 31. august 2010 Sted Mødedeltagere Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Biskop Lise-Lotte Rebel, domprovst Steffen Ravn

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag d. 15. maj 2019 kl. 16.30-20.00 i Helligaandshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra: Karen-Lisbeth Rasmussen, Anders Gadegaard 1. Godkendelse

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.30 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud fra Erik Andreassen

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Dok.nr. 132982/14 Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Sted Mødedeltagere Afbud Indkaldt stedfortræder Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 5. september 2017 Kl. 16.00-17.00 Besøg fra FUV Kl. 17.00-20.30: Stiftsrådsmøde - budgetmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 15. september 2016 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K Afbud fra: Margrethe Winther-Nielsen Ole Pagels Anders

Læs mere

Referat Lolland-Falsters Stift Møder

Referat Lolland-Falsters Stift Møder Referat Lolland-Falsters Stift Møder Stiftsrådsmøde den 17. maj 2018 d. 17-05-2018, 10:00, Deltagere: Steen Erik Henriksen, Knud-Erik Rasmussen, Susan Rasmussen, Rebekka Maria Brandt Kristensen, Niels

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 94590/14 HREJ Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl. 16.00 Dok.nr. 122596/17 Sted Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 17. september 2015 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Ole Pagels 1. Godkendelse af dagsorden. Ad. 1. Ingen bemærkninger

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 13. februar 2019 Kl.: 17:00-20.30 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Anne-Sophie

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 59445/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Søren Dosenrode (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere

Beslutningsreferat af møde i Stiftsrådet den 27. februar 2014

Beslutningsreferat af møde i Stiftsrådet den 27. februar 2014 Beslutningsreferat af møde i Stiftsrådet den 27. februar 2014 Dok.nr. 26119/14 Sted Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 12. november 2015 kl. 16.30-20.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Der forelå afbud

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 98086/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat af stiftsrådsmødet onsdag den 15. marts 2017 kl

Referat af stiftsrådsmødet onsdag den 15. marts 2017 kl Referat af stiftsrådsmødet onsdag den 15. marts 2017 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Ester Larsen, Bente Kaysen, Grethe Jakobsen, Helga Halck, Mikael Krarup, Erik Buch, Paul Verner Skærved, Torben

Læs mere

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift Vejledende FORRETNINGSORDEN for Stiftsrådet i Viborg Stift 1. Stiftsrådet er nedsat i henhold til kapitel 5 a i Lovbekendtgørelse om folkekirkens økonomi herefter Økonomiloven (Aktuel LBK nr. 753 af 25.

Læs mere

Referat Lolland-Falsters Stift Møder

Referat Lolland-Falsters Stift Møder Referat Lolland-Falsters Stift Møder Stiftsrådsmøde den 12. september 2019 - d. 12-09-2019 kl. 09:00 til 11:00 Deltagere: Marianne Gaarden, Anne Birgitte Reiter, Michael Fagerlund, Per Møller, Rebekka

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Referat af stiftsrådets møde den 17. november 2008 i Helligåndshuset.

Referat af stiftsrådets møde den 17. november 2008 i Helligåndshuset. Dok.Id: 113687 Sagsb: Anne Margrethe Andersen Referat af stiftsrådets møde den 17. november 2008 i Helligåndshuset. I mødet deltog: Fraværende: Jens William Grav Amagerbro provsti Tom Allan Amagerland

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Mandag den 19. november 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Pernille Østrem Tom Allan

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. september 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Anette Kaas Ole Pagels

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl

Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl Dagsorden til Stiftsrådsmødet torsdag den 7. marts 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Ester Larsen, Tine Lindhardt, Paul Verner Skærved, Grethe Jakobsen, Erik Vind, Rasmus Kr. Rasmussen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. marts 2017 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Erik Andreasen. For mødet var foreslået

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 126 259/15 MJOH Dato: 16. november 2015 Referat af Stiftsrådets 25. ordinære møde den 16. november 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde Tirsdag den 17. september 2013 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Margrethe Winther - Nielsen, Ole Pagels, Susanne I. Rasmussen, Finn

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 17. februar 2015 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud fra Margrethe

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 21. oktober 2015 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Tine Lindhart, Erik Vind, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld

Læs mere

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet Bindende Stiftsbidrag Fællesfonden Cvr.nr. 60013713 Marts 2017 dok. nr. 36225/17 1. Indledning... 3 2. Påtegning af det samlede regnskab... 4 3. Beretning...

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 22876/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 22. ordinære møde den 25. februar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre provsti),

Læs mere

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Ester Larsen, Tine Lindhardt, Regina Ljung, Kjeld Danielsen, Erik Witten, Doris Krarup Mogensen, Mikael

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: den 16. februar 2016 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Jens

Læs mere

Dok.id. 115503. Helsingør stiftsudvalg vedrørende økonomi. Indkaldelse til stiftsudvalgsmøde: Torsdag den 19. februar 2009 kl. 15.

Dok.id. 115503. Helsingør stiftsudvalg vedrørende økonomi. Indkaldelse til stiftsudvalgsmøde: Torsdag den 19. februar 2009 kl. 15. Dok.id. 115503 Helsingør stiftsudvalg Indkaldelse til stiftsudvalgsmøde: Torsdag den 19. februar 2009 kl. 15.00 Mødet afholdes i stiftsadministrationens lokaler, Hestemøllestræde 3 A i Helsingør. Mødedeltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 17. september 2015 kl

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 17. september 2015 kl Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 17. september 2015 kl. 16.00 Dok.nr. 102347/15 Sted Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 108 796/16 MJOH Dato: 12. september 2016 Referat af Stiftsrådets 28. ordinære møde den 12. september 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 7. maj 2015

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 7. maj 2015 Dok.nr. 49211/15 Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 7. maj 2015 Sted Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Biskop

Læs mere

Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg. PU møde 13. august 2014. Kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg

Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg. PU møde 13. august 2014. Kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg PU møde 13. august 2014. Kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra sidste møde

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Årsrapport for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 85103/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Referat af Stiftsrådsmødet onsdag den 23. november 2016 kl

Referat af Stiftsrådsmødet onsdag den 23. november 2016 kl Referat af Stiftsrådsmødet onsdag den 23. november 2016 kl. 13.00 16.15 Mødedeltagere: Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Jakobsen, Tine Lindhardt, Regina Ljung, Birte Jacobsen, Mads Davidsen,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 55260/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Elin Klitgaard (Hadsund provsti), Jørgen

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Referat af biskoppernes møde den oktober 2016

Referat af biskoppernes møde den oktober 2016 Side1 af biskoppernes møde den 25. - 27. oktober 2016 Deltagere var Elof Westergaard, Henning Toft Bro, Henrik Stubkjær, Henrik Wigh-Poulsen, Lise-Lotte Rebel, Marianne Christiansen, Peter Fischer-Møller,

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 5. februar 2018 Kl.: 17:00-20.30 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Anne-Sophie

Læs mere

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 8871/15 MJOH Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 21. februar 2017 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Anne-Sophie

Læs mere

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30 Protokol: Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl. 13.00 til 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Tine Lindhardt, Kjeld Danielsen, Tom Søgaard (stedfortræder for Vibeke Westphal), Erik Witten, Doris Krarup

Læs mere

Referat Lolland-Falsters Stift Møder

Referat Lolland-Falsters Stift Møder Referat Lolland-Falsters Stift Møder Stiftsrådsmøde den 25. september 2018 - d. 25-09-2018 kl. 09:30 til 12:30 Deltagere: Steen Erik Henriksen, Knud-Erik Rasmussen, Rebekka Maria Brandt Kristensen, Niels

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr / Akt. nr PEBN Dato: 13. november 2018

AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr / Akt. nr PEBN Dato: 13. november 2018 AALBORG STIFT Stiftsrådet Sag nr. 2018-32764 / Akt. nr. 268996 PEBN Dato: 13. november 2018 Referat af Stiftsrådets 36. ordinære møde den 13. november 2018 i Aalborg Bispegård Til stede: Peter Stilling

Læs mere

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Februar 2016 dok. nr. 22102/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested:

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Tove Bundgaard deltog under punkt 5. Gunnar Kjærgaard Larsen forlod mødet under behandling af punkt 15. Mødepunkt

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /15 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 99 685/15 MJOH Dato: 14. september 2015 Referat af Stiftsrådets 24. ordinære møde den 14. september 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 27474/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: Den 24. november 2016 Kl.: 17:00 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Biskop Peter Fischer-Møller, domprovst Anne-Sophie

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat Stiftsrådet Dato: 31. oktober 2018 kl. 17.00-20.30 Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende deltog i mødet: Sognepræst Lone Balle Olesen. Fra provstierne:

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 5. februar 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Susanne Mønsted. For mødet er fastsat følgende

Læs mere