Kontroller dit skorstenstræk med et røgsugersystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontroller dit skorstenstræk med et røgsugersystem"

Transkript

1 Kontroller dit skorstenstræk med et røgsugersystem

2 2 Hver 4. har problemer I hvert fjerde hjem med brændeovn eller pejs er der problemer, når der skal tændes op. Nogle af de hyppigste problemer er: Optændingsbesvær Hvis du har problemer med optændingen, kan det være fordi, du bruger forkert brænde eller mangler træk i skorstenen. Trækket bliver skabt af forskellen på den høje temperatur i skorstenen og den koldere temperatur udenfor. Da skorstenen stadig er kold under optænding, er trækket begrænset, og det kan være svært at tænde op. Det er vigtigt, at optændingsbrændet er tørt, og at du starter med små træstykker og pindebrænde. På den måde kan ilden hurtigt få fat og udvikle den varme, der skal til for at skabe et godt skorstenstræk. Røg i stuen Kommer der røg ud af ildstedet, kan skorstenstrækket være for dårligt. Hvis du har et meget tæt hus, især hvis du har emhætte eller ventilationsanlæg i huset, kan skorstens trækket blive for svagt. En anden årsag til røgudslip kan være misforhold mellem størrelsen på ildsted og skorsten. Det er vigtigt at vide, at det naturlige træk varierer med udetemperaturen hen over året og bliver påvirket af vejr og vind. Faktorer som skorstenshøjden i forhold til høje bygninger eller lignende i nærheden kan også påvirke det naturlige træk negativt, skabe vindnedslag og dermed røg i stuen. Ilden går ud Luft er med til at sikre en god forbrænding. Det er skorstenens opgave at fjerne røg og gennem skorstenstrækket sikre tilførsel af frisk luft, der svarer til den røgmængde, ildstedet producerer. Hvis ildstedet ikke fungerer optimalt, kan det skyldes utætheder i skorstenen, eller at brændeovnen eller pejsen ikke passer til skorstenens dimension. Røglugt og tilsodning Når lågen soder til og der lugter af røg, skyldes det dårlig forbrænding. Problemet opstår, hvis du bruger vådt brændsel, har indstillet luftspjældet forkert eller ikke har nok træk i skorstenen. En god forbrænding kræver høje temperaturer og tilstrækkelig luft. Hvis du skruer for hurtigt ned for lufttilførslen, medfører det, at de ubrændte gasser og partikler går op gennem skorstenen og forårsager sod og ildelugtende røg.

3 Det er ikke dig, der betjener ildstedet forkert 3 Det kommer ofte som en overraskelse for mange, at dét, der skulle være en hyggespreder i stuen, kan udvikle sig til et stort irritationsmoment og i værste fald en ren forureningsbombe. Når hyggen spoleres af problemer med optænding, røgnedslag, tilsodet glas eller ild, der går ud, tror mange, at det er dem selv, der betjener brændeovnen forkert. Optændingsproblemer kan skyldes forkert eller for dårligt brænde, men den hyppigste årsag til problemerne er manglende træk i skorstenen. Vi accepterer stadig, at trækket i skorstenen ikke er godt nok med røg og sod i stuen til følge. Præcis som for tredive år siden, da røg og mados i køkkenet var acceptabelt, fordi mange ikke havde en emhætte. I dag er der ingen, der vil leve med mados i køkkenet. Faktisk er der heller ingen, der behøver at leve med røg og sod i stuen på grund af for dårligt træk, da et mekanisk skorstenstræk giver de samme fordele som en emhætte. Mange tror, at de selv er skyld i, at ildstedet ryger. Men oftest skyldes problemet manglende træk i skorstenen.

4 4 Få kontrol over trækket i din skorsten med en exodraft røgsuger

5 Løs problemerne med skorstenstrækket og få alle de andre fordele med en røgsuger 5 Hvis du installerer en exodraft-røgsuger på din skorsten med en tilhørende styring, har du altid kontrol over trækket i din skorsten. Ud over at sikre et optimalt træk i samme øjeblik ildstedet bliver tændt, vil du, med et mekanisk skorstenstræk, opnå en række andre fordele: Hurtig og let optænding Du er sikret en let optænding uanset vejrforhold og størrelsesforholdet mellem skorsten og ildsted. For de miljøbevidste er det også rart at vide, at jo hurtigere ilden får fat, jo mindre bliver partikeludledningen til atmos færen og dermed miljøbelastningen. Ingen røg og lugt Du undgår røgudslag og lugtgener i stuen, selv under optænding og genfyring, fordi røgsugeren sikrer, at der er det nødvendige træk til at føre røgen op gennem skorstenen. Bedre forbrænding og fyringsøkonomi Med det rigtige træk i skorstenen er det muligt at forbedre fyringsøkonomien med en jævnere forbrænding. En optimal forbrænding kan reducere brændselsforbruget med op til 15 %. Sundere indeklima uden sod og støv Ved at tænde for røgsugeren, når du rengør ildstedet, bliver det fine askestøv suget op gennem skorstenen i stedet for at sprede sig i stuen og lægge sig på møbler og indbo. Når alle partikler bliver suget ud af huset gennem skorstenen, giver det et langt sundere indeklima. Ekstra ventilation Som ekstra bonus kan du bruge røgsugeren som ventilation både sommer og vinter, når ildstedet ikke er i brug. Hvis du for eksempel lader røgsugeren køre ved lav hastighed natten over, kan du fjerne lugten af tobak og mad til næste morgen.

6 6 Bedre indeklima som ekstra bonus En røgsuger hjælper ikke kun med at optimere trækket i skorstenen. Når du lufter ud, støvsuger eller bruger din emhætte, gør du det blandt andet for at forbedre indeklimaet. Et mekanisk skorstenstræk er endnu en gevinst for indeklimaet. Røgsugeren sikrer, at der ikke kommer sod på vægge og møbler. Den skaber også ventilation i rummet, hvis den bliver tændt, når ildstedet ikke er i brug. Når brændeovnen eller pejsen skal tømmes for aske, kan du undgå, at der kommer støv og partikler ud i rummet, hvis røgsugeren bliver tændt inden. Det giver også et sundere indeklima.

7 Virkning eller pengene tilbage 7 exodrafts produkter bygger på 50 års erfaring inden for skorstenstrækteknologi og en omfattende viden om forholdet mellem forbrænding og trækket i skorstenen. Mange forsøger at afhjælpe røgproblemer med forskellige løsningsmodeller men røgsugeren er den mest effektive løsning, hvis der mangler træk i skorstenen. Det er der dokumentation for! Skulle du, mod forventning, være utilfreds med din exodraft-røg suger, kan du, inden for et halvt år, levere den tilbage og få pengene retur. Røgsugerne er i høj kvalitet og er særdeles driftsikre. Vi giver derfor også to års fabriksgaranti på alle produktdele. 1/2 års fuld returret Næsten usynlig løsning meget synlig effekt Røgsugeren sidder diskret på toppen af skorstenen og sikrer, at du har det nødvendige træk til at kunne nyde ilden i pejsen eller brændeovnen uden gener.

8 8 Spørgsmål og svar Hvordan virker en røgsuger? Røgsugeren bliver monteret på toppen af skorstenen. Når røgsugeren er tændt, skaber den et undertryk i skorstenen, fjerner røg og tilfører frisk luft, som sikrer en effektiv forbrænding. Kan man selv installere en røgsuger? Hvis du køber en røgsuger med trådløs styring (EW 41), må du i de fleste tilfælde montere og installere den selv, mens røgsugere med fast installation eller ledningsført styring (EFC16, EFC18) skal installeres af en autoriseret elektriker. Kan skorstensfejeren feje skorstenen, når der sidder en røgsuger på toppen? Skorstensfejeren kan åbne røgsugeren helt, så han får adgang til skor stenen og kan feje den uden problemer. Hvordan skal røgsugeren vedligeholdes? Røgsugeren kræver ingen anden vedligeholdelse end rensning. Hyppigheden afhænger af det brændsel, der fyres med. Ved en pejs, der fyrer med tørt brænde, er det nok at rense ventilatorvingen fri for sod og andre aflejringer med en stålbørste eller spartel en gang om året. Dette kan for eksempel gøres af en skorstensfejer. Kan røgsugeren falde ned af skorstenen? Røgsugeren fastgøres med vinkelben eller flange, som passer ned i skorstenens åbning. Sammen med røgsugerens egen vægt, holder vinkelbenene eller flangen røgsugeren på plads på toppen af skorstenen, selv i kraftigt stormvejr. En stålwire sikrer, at røgsugeren heller ikke kan falde ned ved skorstensfejning eller service. Hvad sker der, hvis strømmen svigter? Uden strøm fungerer skorstenen på samme måde, som før røgsugeren blev monteret dog med en lille modstand. Strømsvigt er i øvrigt uhyre sjældne i Danmark. Hvor mange år holder en røgsuger? Røgsugerne er konstrueret i støbt aluminium, og motoren er udført i temperaturresistente materialer, der sikrer lang levetid og stor driftsikkerhed. Vi har oplevet mange røgsugere, der har holdt i mere end 25 år. Se flere spørgsmål og svar på Jeg anbefaler en røgsuger løsning fra exodraft til mine kunder, når jeg konstaterer problem er med skorstenstrækket. Martin Holm Andersen, Skorstensfejermester

9 En god idé også i driftsøkonomien En røgsuger bruger ikke mere strøm end en 60 watts elpære

10 10 Røgsugersystem exodrafts røgsugersystem består af en røg suger, som er forbundet til en manuel eller automatisk styring, så trækket i skorstenen kan reguleres efter behov. Røgsugeren er let at montere på toppen af skorstenen, og den tåler en konstant temperatur helt op til 250 ºC. En vibrationsfri montering sikrer en meget lydsvag udsugning. Røgsuger Røgsugeren fås i to modeller til fast brændsel. Model RSV med vertikalt afkast og model RS med horisontalt afkast. Model RSV Hvis skorstenen er over kip, kan både RS og RSV bruges. I områder med høj vindpåvirkning anbefales RSV. Hvis skorstenen ender under kip, eller bygningen har stråtag, anvendes RSV med vertikalt afkast, så røgen kastes lodret op. Begge modeller leveres i størrelser, som passer til enhver pejs eller brændeovn. RS er standard med firkantet bæreplade, men kan også fås med ottekantet bæreplade. Røgsugeren er oplukkelig, så skorstensfejeren uden problemer kan feje skorstenen og rengøre røgsugeren. Læs mere om røgsugere på Model RS

11 Styringer og tilbehør 11 Manuel styring EFC16 er en manuel styring til trinløs regulering af trækket fra røgsugeren. Den er forsynet med en on/off knap og en lysdiode, som viser, når røgsugeren er i drift. Til styringerne EFC16 og EFC18 skal der monteres en reparationsafbryder på skorstenen, og det kræver en autoriseret el-installatør at tilslutte dem til strømmen. Manuel og automatisk styring EFC18-styringen anvendes til regulering af trækket i røgsugeren. Med en EFC18 kan du regulere skorstenstrækket manuelt og automatisk. Regulatoren har indbygget temperaturstyring, der kan få røgsugeren til at starte og stoppe afhængigt af temperaturen i skorstenen. Når du fylder brænde på, kan du, med et tryk på regulatoren, øge røgsugerens hastighed til maksimum i 3 minutter, hvorefter styringen automatisk regulerer hastigheden ned til den oprindelige indstilling. Trådløs styring EW 41 er en trådløs styring til regulering af trækket i røgsugeren. Den kan hurtigt og let installeres uden professionel hjælp. Styringen leveres med en temperaturføler, der giver adgang til en række funktioner og faciliteter, der ikke bare bidrager til et bedre indeklima, men også til en større tryghed, for eksempel: y en boost-funktion, der letter optændingen y en alarmfunktion ved skorstensbrand y en automatisk start/stop-funktion, der styres af skorstenstemperaturen y en funktion, der fortæller dig, hvornår der skal genfyres. Den trådløse styring kommunikerer kun med kendte enheder og lader sig ikke forstyrre af hverken trådløse dørklokker eller babyalarmer. Flanger Når røgsugeren monteres på en stålskorsten sker dette ved hjælp af en rustfri flange, der sikrer, at røgsugeren har en plan flade at stå på. Der findes to typer flanger: y Firkantet flange FR til RSV og RS med firkantet bæreplade. y Ottekantet flange FR-02 til RS med ottekantet bæreplade. Læs mere om styringer og andet tilbehør til røgsugerne på

12 exodrafts brede produktprogram er skabt på baggrund af 50 års erfaring og viden om forbrænding og træk i skorstenen. Vores produkter kendes på høj sikkerhed og kvalitet, og vi er med til at sætte standarden og krav til skorstenstræk. exodrafts produkter er alle udførligt dokumenterede efter gældende nationale og internationale normer og bliver solgt i mere end 40 lande til private såvel som industri. Pejse og brændeovne, der fyrer med fast brændsel Flere ildsteder tilsluttet samme skorsten Kedler til biobrændsel (træpiller o.l.) Gaspejse Kedler til olie og gas Decentrale varmeanlæg tilsluttet samme skorsten (gasvandvarmere o.l.) Bagerier Industrianlæg Restauranter og pizzariaer DK: exodraft C. F. Tietgens Boulevard 41 DK-5220 Odense SØ Tel: Fax: info@exodraft.dk SE: exodraft Årnäsvägen 25B SE Åskloster Tlf: +46 (0) Fax: +46 (0) info@exodraft.se NO: exodraft Fjordgløttveien 11 NO-3060 Svelvik Tel: Fax: info@exodraft.no UK: exodraft Unit 3, Lancaster Ct. Cressex Business Park GB-High Wycombe HP12 3TD Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) info@exodraft.co.uk DE: exodraft Niederlassung Deutschland Rosengartenstr. 9 DE Monzingen Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) info@exodraft.de Fotos: sxc.hu & exodraft

Effektiv og behagelig opvarmning. - for alle brændeovne og pejseindsatse

Effektiv og behagelig opvarmning. - for alle brændeovne og pejseindsatse Combustible Fast brændsel solide Effektiv og behagelig opvarmning - for alle brændeovne og pejseindsatse Få mere glæde af din nye brændeovn med en exodraft røgsuger Når du erstatter en gammel brændeovn

Læs mere

5 nemme trin - sådan tænder du op

5 nemme trin - sådan tænder du op www.exodraft.dk 5 nemme trin - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed:

Læs mere

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Brug brændeovnen rigtigt! Din brændeovn er kun miljøvenlig, hvis du bruger den rigtigt. Hvis du fyrer med vådt træ og affald, eller hvis du ikke sørger for tilstrækkelig

Læs mere

Prisliste 2016 Røgsugere, styringer og tilbehør

Prisliste 2016 Røgsugere, styringer og tilbehør Prisliste 2016 Røgsugere, styringer og tilbehør gældende pr. 1. januar 2016 EBC20 EXHAUSTO OK Reset Alarm Få kontrol over trækket i din skorsten exodraft er førende på markedet for mekanisk skorstenstræk.

Læs mere

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltning, Miljøområdet Optænding fra toppen Brændeovnsejerne, der tænder op fra toppen, nedbringer antallet af

Læs mere

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed: Bedre forbrænding og brændselsøkonomi Sundere

Læs mere

Intelligent fjernbetjening til dit ildsted. - i kombination med en exodraft røgsuger

Intelligent fjernbetjening til dit ildsted. - i kombination med en exodraft røgsuger Intelligent fjernbetjening til dit ildsted - i kombination med en exodraft røgsuger Fordele ved Xzense FULD KONTROL Xzense giver dig fuld kontrol over din pejs og hjælper dig med at opnå et smukt flammebillede

Læs mere

Korrekt Fyring. Pejseindsats udført af Dixen Pejse

Korrekt Fyring. Pejseindsats udført af Dixen Pejse Korrekt Fyring Pejseindsats udført af Dixen Pejse Brændeovne og pejse samt træfyringsanlæg til centralvarme er en god og miljøvenlig varmekilde. Brænde og træflis er indenlandske energiressourcer, som

Læs mere

Optimalt skorstenstræk til enkelt- og flerkedelsystemer

Optimalt skorstenstræk til enkelt- og flerkedelsystemer Optimalt skorstenstræk til enkelt- og flerkedelsystemer 2 Derfor fungerer alle kedler ikke optimalt... Luft Luft er en væsentlig del af forbrændingsprocessen. Luft indeholder ilt og udgør også en del af

Læs mere

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk PANNEX PILLE BRÆNDEOVN Model BABY WWW.VVS-Eksperten.dk Indholdsfortegnelse: Sikkerheds normer... 2 Tekniske detaljer for model Baby Pille brændeovn... 2 Træpille type... 3 Opstart med pille brændeovn...

Læs mere

MEKANISK SKORSTENSTRÆK & VARMEGENVINDING

MEKANISK SKORSTENSTRÆK & VARMEGENVINDING MEKANISK SKORSTENSTRÆK & VARMEGENVINDING Vores kunder har ofte en oplevelse af exodrafts produkter og systemer, der er langt større end deres forventninger. Jørgen Andersen, CEO exodraft har siden 1957

Læs mere

Forskrift for brug af brændeovne m.v.

Forskrift for brug af brændeovne m.v. Forskrift for brug af brændeovne m.v. Forskrift nr. 1/2009 Teknik og Miljø Baggrund 1. Som hjælp til borgerne, har Sønderborg Kommune udarbejdet denne forskrift. Den indeholder regler for korrekt brug

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune. Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018.

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune. Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Fredensborg Kommune Vedtaget af Byrådet i Fredensborg Kommune d. 26. februar 2018. Formål Fredensborg Kommune har udarbejdet denne forskrift for at forebygge og

Læs mere

KC Stokerstyring. PCT 300 Uden ilt

KC Stokerstyring. PCT 300 Uden ilt KC Stokerstyring PCT 300 Uden ilt - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Opstartsprogram. - Driftsprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding 3 400V / 50Hz eller 1 230V / 50Hz.

Læs mere

Advarsler og sikkerhed.

Advarsler og sikkerhed. SM 4229-2 EXT SM 4229-2 INT Advarsler og sikkerhed. Denne emhætte er designet til normal brug ved madlavning i privat husholdning og må kun bruges som sådan. Emhætten er beregnet til netspænding 220 240

Læs mere

Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne

Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne Bygningsreglement for småhuse, om: Pejse- og brændeovne Denne pjece fortæller om de bestemmelser i småhusreglementet*, der skal overholdes, når der opsættes en pejs eller en brændeovn. Ifølge småhusreglementet

Læs mere

OBS! På huse med stråtag SKAL skorstenspiben føres mindst 80 cm. over tagryg.

OBS! På huse med stråtag SKAL skorstenspiben føres mindst 80 cm. over tagryg. Spørgsmål & Svar sp: Hvor høj skal en skorsten være? sv: I det nugældende Bygningsreglement er der ikke angivet en mindstehøjde i cm. Der opereres med et "funktionskrav" som siger at en skorsten skal have

Læs mere

Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune

Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune Forskrift for brug af brændeovne, pillefyr og andre ovne til fast brændsel i Lejre Kommune Formål med forskriften Forskriften har til formål dels at forbygge røggener for omkringboende og dels at afhjælpe

Læs mere

Tekniske data røgsugere, styringer og tilbehør

Tekniske data røgsugere, styringer og tilbehør Tekniske data røgsugere, styringer og tilbehør til pejse og brændeovne for fast brændsel til biobrændselskedler og biobrændselsfyr til fælles aftræk fra flere ildsteder Indholdsfortegnelse Dimensionering

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Syddjurs Kommune Baggrund og formål Forkert brug af fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen af sundhedsskadelige

Læs mere

Forskrift. Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne

Forskrift. Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne Forskrift Vejledning og Forskrift for brug af fast brændselsovne Baggrund Hvis du fyrer korrekt i din brændeovn, brændekedel, pejs og lignende fastbrændselsovn, får du mest varme ud af dit brændsel og

Læs mere

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033 O2 STYRING Fra version 7 og version 10.033 Indholds fortegnelse: Side 3 Advarsel om brug af produktet. Installation af lambda sonde. Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 El diagram. Beskrivelse af

Læs mere

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune

FORSKRIFT. Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune FORSKRIFT Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Frederikssund Kommune Baggrund Hvis man bruger brændeovne, brændekedler, pejse og andre ovne til fast brændsel forkert, bliver der udledt mange partikler,

Læs mere

KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT

KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Programmerbar. - Fast undertemperatur funktion. - Opstartsprogram. - Driftprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

Vores formål PHX Innovation

Vores formål PHX Innovation Hvem er vi Vores ejerskab Datterselskab til PHX Holding 100% familieejet dansk selskab Søsterselskab til exodraft a/s, som udvikler og sælger røgsugersystemer og røggasvarmegenvindingsanlæg worldwide 2

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Ovnen behøver ikke megen rengøring, hvis de anvendte piller er af en god kvalitet. Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på

Læs mere

Om røg og godt naboskab

Om røg og godt naboskab Om røg og godt naboskab Gladsaxe Kommune Røg- og lugtgener i boligområderne er blevet mere og mere udbredt, og kommunen modtager stadig flere klager fra borgere, der har følt sig generet i konkrete situationer.

Læs mere

Træpillefyr M. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. www.biovarme.dk Træpillefyr M www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr udviklet

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne Natur & Miljø Forskrift for brug af brændeovne Formål Forkert brug af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen

Læs mere

En verden af muligheder...

En verden af muligheder... En verden af muligheder... Dansk design med fokus på funktionalitet Pejseindsatse og brændeovne skal være nemme at betjene, flotte at betragte og miljøvenlige. Derfor har vi valgt at prioritere kvalitet

Læs mere

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: GHz.

Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: GHz. Quickguide HWAM SmartControl Wi-Fi frekvens: 2.4-2.4835GHz. DK 24.05.2018 / 53-0774 www.hwam.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Download IHS SmartControl appen* 3 Forbind rumtemperaturføleren med brændeovnen 3 Wi-Fi

Læs mere

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold Turbovex TX 30 2.0.0 Illustrationer 1.0.0 Indhold 3.0.0 Generel information 3.1.0 Forord Denne monterings- og driftsvejledning indeholder teknisk information, og informationer om installation og vedligeholdelse

Læs mere

Stokerstyring PCT 258 ILT

Stokerstyring PCT 258 ILT Stokerstyring PCT 258 ILT - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Ilt styring. - Opstartsprogram. - Driftprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding 3 400V / 50Hz eller 1 230V

Læs mere

Træpillefyr. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Træpillefyr. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Træpillefyr Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Her kan træpillefyr være en god idé Du bor i et område uden fjernvarme eller naturgas Hvis der er fjernvarme eller naturgas i dit område, er det oftest et

Læs mere

Miljøpræventivt tilsyn

Miljøpræventivt tilsyn Miljøpræventivt tilsyn Navn Adresse Postnr- - By Dato Turnummer BBR. Nr. Skorsten Ildsted Fabrikat Fabrikat Skorstenslysning Skorstenshøjde Længde aftræk Aftrækslysning Skorstenstype Muret skorsten Elementskorsten

Læs mere

Regler for fyring med fast brændsel

Regler for fyring med fast brændsel Regler for fyring med fast brændsel Hvis du fyrer rigtigt i din brændeovn, brændekedel, pejs og lignende fastbrændselsovne, undgår du ofte røggener for dine naboer. Samtidig mindskes risikoen for udledning

Læs mere

"ALLE MULIGHEDER" Pat.Pending. THERMEX TRIGGER LINK MODUL

ALLE MULIGHEDER Pat.Pending. THERMEX TRIGGER LINK MODUL 8 YELLOW LINE "ALLE MULIGHEDER" - INTERN MOTOR Bruges oftest p.g.a. enkel installation. TOP LINK MODUL KOGEPLADE Bruges når det ønskes at emfanget tænder og slukker automatisk ved brug af din el-kogeplade.

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne

Natur & Miljø. Forskrift for brug af brændeovne Natur & Miljø Forskrift for brug af brændeovne Formål Forkert brug af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende samtidig med, at udledningen

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540 Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions Morsø 1540 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 2 Til lykke med

Læs mere

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement for småhuse 1998

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement for småhuse 1998 Pejse og brændeovne Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 8 en række byggetekniske

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere

PANNEX BIO 18. Trinløs modulerende. VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten.

PANNEX BIO 18. Trinløs modulerende. VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten. PANNEX BIO 18 Trinløs modulerende VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten.dk Tak fordi De valgte PANNEX BIO 18 pillebrænder fra VVS

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding. Kan udstyres med Aduro-tronic automatik

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding. Kan udstyres med Aduro-tronic automatik Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Kan udstyres med Aduro-tronic automatik Dansk design og effektiv forbrænding Aduro brændeovnene er skabt med enkle og stilrene linier, skjulte

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne

Forskrift for brug af fastbrændselsovne Forskrift for brug af fastbrændselsovne Rev. 2017 Baggrund Hvis man bruger brændeovne, brændekedler, pejse og andre ovne til fast brændsel forkert, bliver der udledt mange partikler, som kan skade naboer

Læs mere

Advarsel. Pas på med at købe en brugt stålskorsten. Der er flere ældre modeller, der ikke længere er godkendte, og derfor ikke må bruges i dag!

Advarsel. Pas på med at købe en brugt stålskorsten. Der er flere ældre modeller, der ikke længere er godkendte, og derfor ikke må bruges i dag! Pejse og brændeovne - opstilling, skorsten og fyring Nedenstående er udarbejdet på grundlag af pjecer fra skorstensfejermestrene Henrik B. Jensen og Benny Lassen, København, Bygningsreglementet for småhuse

Læs mere

RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204

RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204 RAIS 86-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 090204 RAIS A/S Industrivej 20, 9900 Frederikshavn. Danmark Telefon 98 47 90 33 Telefax 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk Website: http://rais.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TermaTech. Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN

TermaTech. Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN TermaTech Rustfri stålskorstene DANISH DESIGN Sådan virker din skorsten - vælg med omhu En skorsten har to formål: 1: Den skal lede røgen fra ildstedet væk på en forsvarlig måde, så røgen ikke skaber gener

Læs mere

Scan-Line 41 & 44. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan-Line 41 & 44. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Scan-Line 41 & 44 Betjeningsvejledning www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis De følger

Læs mere

MANUAL FOR DTC 9002 Styringen :

MANUAL FOR DTC 9002 Styringen : MANUAL FOR DTC 9002 Styringen : Styringen er udviklet til styring af træpille brænder med automatisk eltænding. For at kunne regulere ydelsen på fyret til det aktuelle behov måler styringen temperaturen

Læs mere

Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6

Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6 Asgård 3 / Asgård 4 / Asgård 6 Brugsvejledning Ecolabel - Sintef 110-0227 - EN 13240 www.aduro.dk / www.aduro.no Asgård er en del af Aduro A/S Tillykke med din nye Asgård brændeovn! For at få mest mulig

Læs mere

RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404

RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404 RAIS 106-90 BETJENINGSVEJLEDNING Rev. A 010404 RAIS A/S Industrivej 20, 9900 Frederikshavn. Danmark Telefon 98 47 90 33 Telefax 98 47 92 91 E-mail: info@rais.dk Website: http://rais.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Brugsanvisning emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at

Læs mere

Notat. Ofte stillede spørgsmål og svar om brændefyring og luftforurening

Notat. Ofte stillede spørgsmål og svar om brændefyring og luftforurening Notat Erhverv J.nr. MST-523-00072 Ref. RALAS Den 4. juni 2008 Ofte stillede spørgsmål og svar om brændefyring og luftforurening Miljøministeriet får et utal af henvendelser vedr. røggener fra brændeovne

Læs mere

Design by JACOB JENSEN. vision I. Heta vision Betjeningsvejledning

Design by JACOB JENSEN. vision I. Heta vision Betjeningsvejledning Design by JACOB JENSEN vision I 1 Heta vision Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Heta vision I, II og III Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

Gode Råd og vejledninger. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene

Gode Råd og vejledninger. Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene Gode Råd og vejledninger Dobbeltvægget isoleret Sektionsskorstene Gode råd og vejledninger Generelt Det til enhver tid gældende Bygningsreglement skal respekteres nøje. Underlaget for dette afsnit er BR08,

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune

Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune Forskrift for brug af fastbrændselsovne i Hvidovre Kommune Baggrund og lovgrundlag Forkert anvendelse af brændeovne, brændekedler, pejse og lignende fastbrændselsovne medfører ofte røggener for de omkringboende

Læs mere

Brugervenlig betjening

Brugervenlig betjening Træpiller er nemt Påfyldning af piller skal kun foretages 2 3 gange om ugen for en familie på fire med et almindeligt forbrug af varmt vand. Ønsker du kun at fylde træpiller på en enkelt gang om ugen,

Læs mere

Brugsvejledning Aduro 2

Brugsvejledning Aduro 2 Brugsvejledning Aduro 2 Ecolabel - Sintef 110-0256 - EN 13240 www.aduro.dk - 1 - Tillykke med din nye Aduro brændeovn! For at få mest mulig glæde og nytte af din nye Aduro-brændeovn, er det vigtigt, at

Læs mere

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement 2010

Pejse og brændeovne. Bygningsreglement 2010 Pejse og brændeovne Bygningsreglement 2010 Forord Bygningsreglement 2010, der trådte i kraft den 1. december 2010, indeholder i afsnit 8 en række byggetekniske be stemmelser, der skal overholdes, når der

Læs mere

Nyhed! WIKINGs store NYHED! WIKING Automatic. På de følgende sider ses WIKING modellerne...med Automatic og Svanemærkede.

Nyhed! WIKINGs store NYHED! WIKING Automatic. På de følgende sider ses WIKING modellerne...med Automatic og Svanemærkede. WIKINGs store NYHED! Nyhed! Alle WIKING modeller leveres nu med automatisk styring af forbrændingsluften. En automatisk styring af forbrændingsluften betyder at bålet ikke får for meget luft, og at dit

Læs mere

Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde

Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde ADURO HYBRID Vinder af EU s Miljøpris 2018 Fyr med piller eller brænde Aduro H3 Lux Denne nye hybridovn har en ekstravagant sort glaslåge og kig til

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

Er du kvinde eller mand? Hvor gammel er du? Hvornår har du udfyldt spørgeskemaet? Hvor mange personer over 18 år bor i lejligheden?

Er du kvinde eller mand? Hvor gammel er du? Hvornår har du udfyldt spørgeskemaet? Hvor mange personer over 18 år bor i lejligheden? Er du kvinde eller mand? Hvor gammel er du? Hvornår har du udfyldt spørgeskemaet? Hvor mange personer over 18 år bor i lejligheden? Bor der børn under 18 år i lejligheden? Hvor mange børn under 18 år bor

Læs mere

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Creating hot water Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Combi vandvarmere 60-110 -160 liter Combivandvarmer til el og central- eller fjernvarme Konstruktion Combivandvarmeren er opbygget som en stålbeholder,

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE EMFANG

TILLYKKE MED DIT NYE EMFANG BRUGERVEJLEDNING 2 INDHOLD INTRODUKTION 3 3 4 5 6 9 10 11 12 Tillykke med dit nye emfang Betjening Styring Gode råd om emfang Vedligeholdelse Rengøring af filter Fejlsøgning 5 års garanti TILLYKKE MED

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR JUNI 2013 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: privatbolig kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE SILVERLINE KRYSTAL

BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE SILVERLINE KRYSTAL BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE SILVERLINE KRYSTAL SILVERLINE VÆGEMHÆTTE Tillykke med Deres nye Silverline emhætte. For at De kan få størst mulig glæde af emhætten og sikre den længst mulige levetid,

Læs mere

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 Techno-Matic A/S Granlidevej 22, Hornum DK-9600 Aars Denmark Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 tm@techno-matic.dk www.techno-matic.dk Tilstand: Drift o >Temperatur 65.0 C O2 8.0% Opsætning START STOP

Læs mere

Turbovex TX 250A Turbovex A/S

Turbovex TX 250A Turbovex A/S Turbovex TX 250A Side 1 af 17 1.0.0 Indhold 1.0.0 INDHOLD... 1 1.0.0 INDHOLD... 2 2.0.0 ILLUSTRATIONER... 2 3.0.0 GENEREL INFORMATION... 3 3.1.0 FORORD... 3 3.2.0 ANVENDELSESOMRÅDER... 3 3.3.0 FORKERT

Læs mere

Jupiter 470 XL pejseindsats

Jupiter 470 XL pejseindsats Jupiter 470 XL pejseindsats Brugs- og monteringsvejledning Meteor A/S Drejervej 1 7451 Sunds, DK 15 EN 13229 Jupiter 470 Pejseindsats Nominel ydelse: 6,7 kw CO-værdi ved 13 % O 2 : 0.095 % Virkningsgrad:

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning. Morsø 1126. DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS

Opstillings- og betjeningsvejledning. Morsø 1126. DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS Opstillings- og betjeningsvejledning Morsø 1126 DS 887 godkendt MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 Til lykke med Deres es nye morsø ovn. morsø,,

Læs mere

DUKA e-learning. Derfor skal du ventilere din bolig

DUKA e-learning. Derfor skal du ventilere din bolig DUKA e-learning Derfor skal du ventilere din bolig Hvorfor skal en bolig ventileres? Mange bygninger er i dag så velisolerede og tætte, at de ikke kan ånde. Mennesket opholder sig indendørs i snit 90%

Læs mere

Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY. Hjørnekakler.

Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY. Hjørnekakler. Metaltop RENGØRINGSMANUAL LISA 06 7 TASTES DISPLAY Hjørnekakler. RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at hovedafbryderen

Læs mere

Installationsvejledning I 40/ /

Installationsvejledning I 40/ / Installationsvejledning DK I 40/55 01.06.2019 / 97-9693 www.hwam.com 2 INDHOLDSFORTEGNELSE TEKNISKE DATA...4 Generelt...4 Sikkerhed...4 Krav til rummet...4 Tekniske mål og data...4 Typeskilt og serienummer...5

Læs mere

REFLECTION HARMONY RELAXATION

REFLECTION HARMONY RELAXATION REFLECTION HARMONY RELAXATION WIKING Volcanic 2 m. fedtsten Miljøomtanke Fyring med træ er en alternativ energiform, og afbrænding af træ er en CO 2 neutral proces. Et WIKING brændkammer er udviklet med

Læs mere

Varm luft Den bedste løsning til fleksibel og økonomisk opvarmning

Varm luft Den bedste løsning til fleksibel og økonomisk opvarmning Varm luft Den bedste løsning til fleksibel og økonomisk opvarmning Gør det nemt at beherske indeklimaet WA-aggregater er det bedste valg, hvis du vil holde en konstant arbejdstemperatur med jævn fordeling

Læs mere

Lighting Instructions

Lighting Instructions SE DE NO FR GB DK FI IT NL Eldningsinstruktion 2 Heizinstruktionen 5 Fyringsinstruksjon 9 Instructions d allumage 13 Lighting Instructions 17 Fyringsvejledning 21 Lämmitysohjeet 25 Istruzioni per l accensione

Læs mere

Sugning af slagger fra kedler

Sugning af slagger fra kedler Mammutsugeren suger 8.000 m3 luft i timen Sugning af slagger fra kedler En gang om året bliver kedlerne på havnen hos AAK i Århus rengjort for slagger og aske. Den nemmeste måde er at suge det ud med en

Læs mere

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug.

INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD. Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. INSTALLATIONS OG BRUGERVEJLEDNING JAKA FD Læs denne instruktion omhyggeligt før installation/brug. - 1 - INDEX Side 1.- BESKRIVELSE AF KEDEL...2 2.- INSTALLATIONS VEJLEDNING...3 2.1.- KEDLENS PLACERING...3

Læs mere

Forskrift for brug af fastbrændselsovne (brændeovne m.v.) i Frederiksberg Kommune

Forskrift for brug af fastbrændselsovne (brændeovne m.v.) i Frederiksberg Kommune Forskrift for brug af fastbrændselsovne (brændeovne m.v.) i Frederiksberg Kommune Baggrund 1. Som hjælp til borgerne, har Frederiksberg Kommune udarbejdet denne forskrift. Den indeholder regler for korrekt

Læs mere

INDHOLD: Design emhætter

INDHOLD: Design emhætter INDHOLD: Design emhætter Design emhætter Generelt Designemhætter fra EXHAUSTO opfylder alle kravene til moderne køkkenventilation, med en ekstra sugeevne op til 300 m 3 /h (ved 100 Pa). Emhætterne anvendes

Læs mere

TermaTech brændeovne 2010

TermaTech brændeovne 2010 TermaTech brændeovne 2010 TermaTech kunst i rene linier...giver liv til rummet I udviklingen af de arkitekttegnede TermaTech ovne lægges der vægt på enkel gedigen kvalitet i et moderne og minimalistisk

Læs mere

Made in Denmark Made in Denmark

Made in Denmark Made in Denmark DK www.hwam.dk HWEM ER Made in Denmark Made in Denmark HVEM Made ER in HWAM? Denmark Eller Hwem er HWAM?, som vi siger på godt jysk. HWAM er én af Danmarks største producenter af arkitekttegnede og miljøvenlige

Læs mere

Brugervejledning DB stokerfyr

Brugervejledning DB stokerfyr Brugervejledning DB stokerfyr Stokergården Rævehøjvej 1 6933 Kibæk Tlf. 97192017 / 40765626 MONTERING AF STOKER PÅ KEDEL Der er to ledninger som skal forbindes mellem kedel og stoker, pt 1000 vand og overkog.

Læs mere

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2

GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 411967 BAV 0741-8 GB Lighting and Maintenance Instructions for Handöl Woodstoves and Fireplaces 2 DE Heizinstruktionen und Gebrauchsanweisungen für Kamin- und Kachelöfen von Handöl 5 FR Instructions d'allumage

Læs mere

Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene

Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene Monteringsanvisning på enkelt modulskorstene Montageanvisning for enkelt modul skorstene CE-mærket Certifikat Producent Er godkendt til følgende temperaturklasser: T400 = Godkendt til 400 C T450 = Godkendt

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde

Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde HE D NY NS DE VE R Det nemme ved piller møder det hyggelige ved brænde Hybridovn Aduro H1 Fyr med piller eller brænde Måske verdens flotteste pilleovn Nem installation Naturlig varme fordeling via konvektion

Læs mere

MK TRÆ Birkevej 26-3320 Skævinge Telefon: +45 48 25 27 95 - Fax: +45 48 25 27 87 e-mail: mktrae@mktrae.dk www: www.mktrae.dk

MK TRÆ Birkevej 26-3320 Skævinge Telefon: +45 48 25 27 95 - Fax: +45 48 25 27 87 e-mail: mktrae@mktrae.dk www: www.mktrae.dk Fakta: (Kilder: Skovforeningen, Skov og Naturstyrelsen, Bolius, Forbrugerstyrelsen, Teknologisk Institut, Miljøstyrelsen/Grøntansvar, Træ er miljø) Der bruges tre mål for brændemængder: To for stablet

Læs mere

KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL. Display

KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL. Display Version A 4.01 Kopiering af denne manual er ikke tilladt KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL Snegl ON Kedel Temp Blæser Pumpe Display DRIFT Røg temp AUGER - COCLEA VENTOLA - FAN MAINT - MANTEN. POMPA

Læs mere

Ilt-styring / O 2 -styring på NBE brændere.

Ilt-styring / O 2 -styring på NBE brændere. Ilt-styring / O 2 -styring på NBE brændere. Denne vejledning tager udgangspunkt i den generelle funktion af ilt-styring på NBE brændere og baseres på betjening via StokerCloud. På den enkelte styring kan

Læs mere

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2008/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate 365 Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Identifikation...

Læs mere

Pejs/Brændeovn. Da der nu foreligger endelig tilladelse til installationen, står det den enkelte beboer frit for at fortage en sådan installation.

Pejs/Brændeovn. Da der nu foreligger endelig tilladelse til installationen, står det den enkelte beboer frit for at fortage en sådan installation. Pejs/Brændeovn 10. september 1991 Til medlemmerne i Hallandsparken Endelig godkendelse af installation af pejs/brændeovn. Efter en sagsbehandling på godt og vel et par måneder og et passende antal rykkere

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

KHN-PELLETBURNER Model 9,0 Brugsvejledning / Installationsvejledning

KHN-PELLETBURNER Model 9,0 Brugsvejledning / Installationsvejledning KHN-PELLETBURNER Model 9,0 Brugsvejledning / Installationsvejledning Tillykke med din nye pillebrænder. For at få mest mulig glæde af din nye pillebrænder er det vigtigt, at du gennemlæser denne betjeningsvejledning

Læs mere

Scan-Line 10/20/30 20B/30B. Betjeningsvejledning. www.heta.dk

Scan-Line 10/20/30 20B/30B. Betjeningsvejledning. www.heta.dk Betjeningsvejledning Scan-Line 10/20/30 20B/30B www.heta.dk DK 1 Vi ønsker Dem tillykke med Deres nye brændeovn, og vi er overbevist om, at De vil få stor nytte og glæde af Deres investering. Særlig hvis

Læs mere

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar.

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar. Tilbehør Sikkerhedsaggregat Pladesæt Cirkulationssæt (top) H-stativ Elektronisk styring Sikkerhedsaggregat Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil og tømmeventil. 6 eller 10 bar. Sokkel Med plader der

Læs mere

JØMA STOKER. Styring PCT 241

JØMA STOKER. Styring PCT 241 JØMA STOKER Styring PCT 241 Side 1 Introduktion Tillykke med deres nye Jøma stoker anlæg. Anlægget er forsynet med en elektronisk styring med modulerende drift i fire trin. Hvilket vil sige, at styringen

Læs mere