SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold"

Transkript

1 SPEJLBILLEDER Identiteter og relationer på Skive Station Indhold 1. vision 2. visualiseringer 3. interaktion 4. spejlsalen 5. related work 6. økonomisk bæredygtighed 7. involvering 8. nytænkning 9. specifikationer

2 vision problemstilling at aktivere stationsbygningen så den bliver attraktiv for byen, lokalbefolkningen og de rejsende vision at skabe et ejerforhold og fællesskab omkring stationsbygningen og dermed at trække Skive by og dens indbyggere, kultur, organisationer og virksomheder ind på stationen, der hermed bliver en repræsentat for byen at skabe et spejlbillede af Skive by

3 visualiseringer Spejlbilleder er en installation der udnytter de idag tomme vinduer på togstationen i Skive, til at vise billeder indsendt af brugerne, borgerne og de togrejsende i Skive, via de sociale medier. Billederne projiceres indefra op på vinduet, og vises både på for- og bagsiden af stationen. Ydermere omdannes ét af de idag tomme rum til udstillingsrummet Spejlsalen.

4 visualiseringer Brugerne indsender billeder via eksisterende sociale medier og billederne linkes til Skive Station og Spejlbilleder via to hashtag. Det første hashtag er #spejlbilleder, henvisende til projektets navn. Det andet hashtag ændres hver uge, og kunne være hashtag som; bedste venner (illustreret på side 3), Skive Festival (illustreret på denne side) eller Hancock (illustreret på side 5).

5 visualiseringer I et økonomisk øjemed er det muligt at indarbejde et kommercielt aspekt i Spejlbilleder ved at lade firmaer, foreninger og offentlige institutioner købe sig ind på nogle ugers hashtags. Dette kunne eksempelvis være Hancock eller Skive Festival, men lokale foreninger, virksomheder og skoler som Skive Sejlklub, Krabbesholm Højskole, Skive Kaserne, Skivegruppen (Blå Spejdere) og Skive Musikskole ville også kunne skabe opmærksomhed omkring deres aktiviteter gennem Spejlbilleder.

6 interaktion Brugerne bidrager til Spejlbilleder ved at anvende bestemte hashtags i de billeder der uploades til diverse sociale medier. Billedet skal hashtagges med #Spejlbilleder og så ugens tema (eksempelvis #SkiveFestival), så en algoritme nemt kan lokalisere de billeder der tiltænkt Spejlbilleder. Derved får brugeren nærmest øjeblikkelig feedback på at uploade et billede, uden administrativt arbejde. Et problem kan være misbrug af hashtags, hvor der bliver uploadet upassende indhold, som ikke er passende at vise offentligt. For at undgå dette kan der anvendes sorteringsalgoritmer der tjekker for billedets indhold inden det bliver en del af Spejlbilleder. Derudover anvender både Facebook og Instagram i forvejen censur af nøgenhed og lignende, så ved at anvende et etableret sociale medier sker en del af frasorteringen af upassende indhold automatisk gennem andre tjenesters algoritmer.

7 spejlsalen Det tomme rum i stueetagen bliver åbnet op som udstillingsrummet Spejlsalen. Rummet fungerer som dokumentation og manifestation af tidligere indsendte billeder og det bliver herved muligt at udforske tidligere indsendte billeder. Spejlsalen er altså et sted hvor man kan dykke dybere ned i Skive by og dens indbyggeres liv, mens man venter på toget, samtidig med at det fungerer som et udstillingsrum hvor brugerne kan tage hen for at vise og gense deres egne og andres bidrag til Spejlbilleder. Rummet er bygget op af store glaspaneler, og når en person først træder ind er det eneste synlige personens eget spjlbillede. Først idet personen bevæger sig rundt i rummet og tættere på glaspanelerne ændres disse fra refleksive spejle til gennemsigtigt glas. Dette muliggøres via glaspaneler i intelligent glas, samt sensorer der tracker hvor i rummet personer befinder sig. Bag det nu gennemsigtige glaspanel ses en samling af tidligere uploadede billeder, inddelt efter tidligere ugers hashtags. Glaspanelernes effekt har til formål at få beskueren til at reflektere over sig selv og sin egen rolle på denne lokation og derved sætte sig selv i relation til de udstillede billeder, uanset om personen er lokal eller fremmed i byen. Konfrontationen med Skives spejlbilleder efter at have set sig selv skal give et tættere bånd og skabe lyst til at besøge og bidrage til livet i byen, og selvfølgelig også bidrage til Spejlbilleder.

8 related work De intelligente glaspaneler brugt i Spejlsalen er inspireret af glas der via påvirkning fra enten strøm, varme eller lys skifter karakter fra blankt og matteret til gennemsigtigt. Her et eksempel hvor dørerne bliver gennemsigtie når der er ledigt. Se mere her. På Manchester Museum of Science & Technology mødes de besøgende af en digital installation, der gennem standere giver mulighed for at få taget et billede. Billederne vises i installation, og folk kan i de næste par minutter se sig selv som en del af installationen. Se mere her. Telepresent Gallery er vores inspiration, samt her vi har fundet informationer og undersøgt mulighedener for projition på vindueer indefra. Projicering fungerer generelt bedst i dæmpet belysning, men ved at projicere indefra er det muligt at skabe et synligt billede i dagslys. Se mere her.

9 økonomisk bæredygtighed Identitet Konceptet vil betyde, at der bliver skabt mere aktivitet, og dermed opmærksomhed omkring bygningen. Dette skaber et større tilhørsforhold til bygningen og en øget interesse vil medføre øget potentielle i at ændre ugens hashtag tema. Skive station er gjort til kulturarv og derfor kan den økonomiske bæredygtighed også findes i, at den gennem Spejlbilleder er med til at skabe en identitet for både indbyggerne i skive, såvel som Skive selv. Markedsværdi I og med 3. part interesserede, som f.eks. Hancock, har muligheden for at påvirke ugens hashtags kan Spejlbilleder virke som first-hand markedsføring for disse. Det er ikke reklamer eller kampagner, men indblik i menneskers virkelige verden og deres relationer til Hancock produkter. Dermed er det en form for branding, der ikke er intrusiv for tilskuerne og samtidig er af stor værdi, brandingmæssigt, for Hancock. Økonomi Spejlbilleder har ganske lille vedligeholdelse, da det er baseret på medier, der er velkendte og meget udbredte i forvejen. Mediernes størrelse og store udbredelse betyder dels at læringskurven til konceptet er lav, dels at vi kan basere systemet på andre veletableret systemer og dels, at der gennem de forskellige medier rammes forskellige brugergrupper. involvering Interaktion Interaktionen med Spejlbilleder er simpel og velkendt for brugerne. Men fordi det tages fra den virtuelle verden på de sociale medier og kombineres med den fysiske form bygningen giver det, skaber det en følelse af at der interageres med selve bygningen. Denne del er inspireret fra MOSI eksemplet fra Manchester, hvor billedernes placering i værket gør dem til del af bygningen. Samtidig er Spejlbilleder også med at skabe en interaktion mellem borgerne og de foreninger/virksomheder osv. der benytter sig af det. Stationsbygningen kommer på den måde til at være medierende for interaktionen mellem Skive by, virksomheder eller foreninger og borgerne. Relation Spejlbilleder er ikke alene med til at skabe en identitet for Skive by, men er også med til at få byens borgere og de besøgende til at tage stilling til byen. Spejlsalen fungerer som et udstillingsrum, der skaber et helhedsindtryk og på den måde rammer konceptet mennesker med forskellige relationer til byen og stationsbygningen på forskellige niveauer. Der igennem kan det skabe grobund for alle forskellige slags forhold til konceptet. Eksempelvis er det ikke sikkert en førstegangsbesøgende i Skive vil sende billeder ind, men de kan bruge Spejlsalen til at skabe sig et indtryk og relation til byen.

10 nytænkning Teknologi Stationsbygningens primære formål er stadig at være afgang- og ankomsthal for rejsende til og fra Skive. Derfor er det et centralt element at konceptet bibeholder bygningen som et trygt sted at opholde sig. Det involverende element samt konceptets brug af lys og de personlige billeder vil understrege dette. Konceptet skaber et andet, nu inkluderende i stedet for autoritært, udtryk i bygningen og er på den måde supplerende til grundfunktionen, ikke forstyrrende. Funktionalitet Vores tilgang til stationsbygningen er, at det ikke blot bør være noget praktisk men bør være en form for fælleseje eller i hvert fald noget, der kan samles omkring. I vores feltstudie i Skive, hvor der for nyligt er blevet anlagt en række skulpturer i rundkørslerne rundt om byen, var det tydeligt hvordan de skabte en holdning hos alle de borgere vi snakkede med. Hvad enten de kunne lide dem eller ej, hvilken der var deres yndling og hvilken de synes der var grim, var det gennemgående, at de havde en holdning til dem. Dette ønsker vi at skabe med Spejlbilleder - noget borgerne tager stilling til. Både til indholdet i konceptet, men også til den fysiske form - altså stationsbygningen. specifikationer Materialer 92 projektorer (hvis der skal være til alle ledige lokaler) Computere Teater folie eller lignende hvid folie til vinduerne Solid internet Oprettelse/igangsættelse af systemet Glas paneler og spejle til spejlsalen samt skærme/print til visning af billeder Vedligeholdelse Pærerne i projektorerne kan kræve udskiftning samt opdatering/udgivelse af ugens hashtag tema. Derudover kan der blive behov for at tjekke op på Spejlsalen.

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger

Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger Introduktion til beskyttelse af personlige oplysninger Deltagerne skal udforske deres egen opfattelse af beskyttelse af personlige oplysninger og den effekt, som beskyttelse af personlige oplysninger har

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS

MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS MARKEDSFØRING & DIGITALE TRENDS CONTENT MEDIER OPSTART MØD CONTENT MEDIER OPSTART OM Vi drives af at fortælle historier og skabe værdi. Passion All-In Garanti Gennemsigtighed Kamæleon Branding Content

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Indholdsfortegnelse INTRODUKTION 3

Indholdsfortegnelse INTRODUKTION 3 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION 3 FLERE FØLGERE PÅ INSTAGRAM #1 (2014-STYLE) 4 4 TIPS TIL AT FÅ FLERE FØLGERE 4 LÆG RELEVANTE BILLEDER ONLINE HVER DAG 4 BRUG TIDEN PÅ AT TAGE DE BEDSTE BILLEDER 4 BENYT

Læs mere

prisestimat ROSKILDE KOMMUNE Att.: Kristian Karstoft Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Dato: 19/10/15

prisestimat ROSKILDE KOMMUNE Att.: Kristian Karstoft Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Dato: 19/10/15 ROSKILDE KOMMUNE Att.: Kristian Karstoft Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Dato: 19/10/15 Oversigtsværktøj til aktiviteter, kampagner og arrangementer i Roskilde kommune Roskilde Kommunes Erhvervsafdeling har

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

Omsorgscentret Fælledgården

Omsorgscentret Fælledgården På 1. sal på Fælledgården, trænger der til en kærlig hånd. Der er ikke blevet gjort meget de sidste 30 år, for der er ikke penge til de gamle. Både personale og beboere virker meget glade for at være der.

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek?

Vil du være en del af international ArtWeek? Vil du være en del af international ArtWeek? Picture this Det er sommer lune vinde lokker folket frem turisterne har indtaget byen og havnen er fuld af liv. Mennesker mødes omkring kulinariske oplevelser,

Læs mere

Musikvideo og markedsføring

Musikvideo og markedsføring EAL Erhvervs Akademi Lillebælt Multimediedesign (MMD) Musikvideo og markedsføring 1. SEMESTER, PROJEKTOPGAVE 2 December, 2014 Line Falkenberg Jensen Cpr. Nr.: 281293-1558 E- mail: linefalkenberg93@gmail.com

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT

Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Praktikrapport for praktikforløb hos Travel ALOTT Melanie Kjærgaard Hansen Studienummer: 3006971 Erhvervssprog og IT-baseret markedskommunikation Praktiksted: Travel ALOTT Praktikperiode: 31.07.2017-21.12.2017

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Juni 2016 IDÉ Udsmykningen kommer til at befinde sig forskellige steder i Metroen, idet jeg fjerner enkelte af de paneler

Læs mere

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø.

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø. 15. marts 2018 1 Kort præsentation Rasmus Thostrup Møller. Hvad kommer jeg med, min erfaring og tilgang. Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder

Læs mere

DANSK IT S ANBEFALINGER TIL STYRKELSE AF DANSKERNES DIGITALE KOMPETENCER. Udarbejdet af DANSK IT s udvalg for Digitale kompetencer

DANSK IT S ANBEFALINGER TIL STYRKELSE AF DANSKERNES DIGITALE KOMPETENCER. Udarbejdet af DANSK IT s udvalg for Digitale kompetencer DANSK IT S ANBEFALINGER TIL STYRKELSE AF DANSKERNES DIGITALE KOMPETENCER Udarbejdet af DANSK IT s udvalg for Digitale kompetencer Udarbejdet af DANSK IT s udvalg for Digitale kompetencer Udvalget består

Læs mere

Titelblad. Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet. Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4

Titelblad. Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet. Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4 Titelblad Arkitektur & Design Industriel Design v/ Aalborg Universitet Titel: Nova Periode: 02/02/09-03/06/09 Gruppe: AD10-ID4 Anders Rafn Hansen Kvist Vejleder: Kaare Eriksen Ann Pedersen Kristian Trier

Læs mere

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6 Indhold: Indledning 2 Kommunikations koncept 3 Design udvikling 4 Skitser Bobbel Refleksion 6 Indledning: I dette projekt var opgaven at fremstille otte plakater, fire i B1 og fire i A3, for en udstilling

Læs mere

Design Brief. Indledning. Formål og metode. Kontekst. Analyse af rummet. Urban Interventions 2012 Design Brief

Design Brief. Indledning. Formål og metode. Kontekst. Analyse af rummet. Urban Interventions 2012 Design Brief Indledning I vores design brief vil vi præsentere vores intervention og det arbejde udført i forbindelse med kurset Urban Interventions. Vi beskriver først hvorfor vi i vores intervention vil sætte fokus

Læs mere

Gruppe 2: Emil, Jens, Camilla og Tora. Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy

Gruppe 2: Emil, Jens, Camilla og Tora. Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy Strategi for brugerinvolvering Klar, Parat, Sy 1 Valg af TV program: Klar, Parat, Sy er en ny programserie på otte afsnit, der netop er startet på TV2fri, og som har vist sig at være kanalens mest succesrige

Læs mere

KONTOR- OG BOGHOTEL Sorø station

KONTOR- OG BOGHOTEL Sorø station KONTOR- OG BOGHOTEL Sorø station Del 1: Idé og vision 10079 Kontor- og boghotel på Sorø station Forslagshæfte Del 2: Idé og vision side 1 af 10 INTRO Stationsbygningerne på togstationerne i Danmark er

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme?

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme? SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om, hvordan algoritmer er med til at afgøre, hvad vi læser og ser. Vi kommer omkring - algoritmer

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

- EN MOBIL APP UDVIKLET AF

- EN MOBIL APP UDVIKLET AF - EN MOBIL APP UDVIKLET AF MOBIL APP I TILKNYTNING TIL TV PROGRAM 2/7 NAVN: TATTOO SALONEN App en Tattoosalonen er lavet til diverse tatoveringsnørder, men også til brugeren som måske søger inspiration

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk KUNST OG SELVISCENESÆTTELSE Hvad er identitet og hvordan iscenesætter du dig selv? Frida Kahlos (1907-1954) værker

Læs mere

Sælg på Facebook - uden at sælge!

Sælg på Facebook - uden at sælge! Sælg på Facebook - uden at sælge! Martin Bengaard 37 år Gift far til tre børn 15 år med online markedsføring 4 år i egen virksomhed Podcast Startupsnakken.dk Mission: at få markedsføring til at give mening!

Læs mere

WWW. Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013

WWW. Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013 WWW Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013 Arbejdstitel: "Internet på hovedet" Projektet tager udgangspunkt i det formelt

Læs mere

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring.

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring. Fokusområder 1 Mål- og indholdsbeskrivelsen for Vejle Kommune tager afsæt i Vejle Kommunes Børne- og Ungepolitik og den fælles skoleudviklingsindsats Skolen i Bevægelse. Dette afspejles i nedenstående

Læs mere

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED www.modstudio.dk INNOVATIV INFORMATION Vi ser digital skiltning

Læs mere

Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund

Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund Dansk Turismefremmes turistkonference 19. april 2012 Christian Have Oplevelsesøkonomiens tre ringe Ring 3: Oplevelser i det øvrige erhvervsliv Ring 2:

Læs mere

DAB installations guide.

DAB installations guide. Indledning Det har vist sig at modtagelse af (Digital Audio Broadcast) giver - indtil sendenettet er fuldt udbygget - flere problemer end modtagelse af. Der er flere grunde til disse problemer, dels er

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl Lærervejledning til undervisningsforløbet Det digitale spejl Introduktion Det digitale spejl er et undervisningsforløb om net- etikette og digital adfærd. De traditionelle informationskanaler som fx aviser

Læs mere

PROMOVER MED BIG DATA

PROMOVER MED BIG DATA PROMOVER MED BIG DATA Vores systemer analyserer konstant real-time datastrømme om eksempelvis lokale vejrforhold, eller rejsemål. Informationerne kommunikerer systemet så direkte til dine digitale skærme.

Læs mere

RESPONSIV WEBDESIGN. Gøg og Gokke. Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015. Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX

RESPONSIV WEBDESIGN. Gøg og Gokke. Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015. Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX RESPONSIV WEBDESIGN Gøg og Gokke Kommunikation IT Afleveres d. 17-9-2015 Sara Jacobsen & Natasja Christoffersen 3. års HTX Indhold Indledning... 2 De seks faser... 2 Problemanalyse... 2 K-strategi... 3

Læs mere

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a Smart TV kan det dér med film, programmer og applikationer Oplev en helt dimension af fjernsynskigning med Samsung Smart TV og Samsung Apps-platformen. Samsung Apps er en hastigt voksende samling af internetforbundne

Læs mere

Parkeringsskive. Brugervejledning

Parkeringsskive. Brugervejledning Parkeringsskive Brugervejledning 2 - DK Indhold Introduktion 4 Produktoversigt 7 Inden montering 8 Montering af Park Deluxe 11 Hvordan virker Park Deluxe? 13 Manuel indstilling af parkeringstiden 14 Vedligeholdelse

Læs mere

Ark1. Fx. hils, vink, nik, taler i mobil, musik i hovedtelefoner, taler smn. Internt, taler med andre, råber, leger

Ark1. Fx. hils, vink, nik, taler i mobil, musik i hovedtelefoner, taler smn. Internt, taler med andre, råber, leger nr antal orientering handling interaktion indtryk 1 2 3 4 5 6 7 8 Side 1 nr antal orientering handling interaktion indtryk 9 10 11 12 13 14 15 16 Side 2 17 18 19 20 21 22 23 24 Side 3 25 26 27 28 29 30

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

FURNITURE CUSTOMER APP

FURNITURE CUSTOMER APP FURNITURE CUSTOMER APP Innovativ app til interiør produkter med Augmented Reality (AR) og 3D visualisering FURNITURE CUSTOMER APP Appen er udviklet specielt til ferm LIVING, der ønsker at positionere sig

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk.

LK IHC Control. Komfort og sikkerhed i hjemmet. Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. LK IHC Control Komfort og sikkerhed i hjemmet Du kan få yderligere oplysninger om LK IHC Control hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. Lauritz Knudsen A/S Industriparken 32 2750 Ballerup Telefon

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT. Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD

UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT. Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD UDDANNET TIL DRUK SEMESTER PROJEKT Rene Brender Bigum, Martin Rasmussen, Kormakur, Praveenth, MMD Indhold Indhold... 2 Opmærksom... 3 Indledning... 4 Problemfelt... 5 Problemstillinger... 5 Problemformulering...

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold Sådan ligger du et Instagramfeed på en Facebook side... 2 Sådan laves et Instagramfeed... 3 Tilkobling af Instagram feed til Facebook side... 5 Sådan linkes der til et Instagramfeed... 7 Side 1

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? PÅ INITIATIV AF BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE

Læs mere

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs Konceptbeskrivelse DokkAArs er et koncept, der skaber værdi for Dokk1 gennem hovedsagligt brugergenereret indhold. DokkAArs er derved let at vedligeholde, forudsat at konceptet er teknisk etableret og

Læs mere

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen 100-salen - Kulturstationen og Kinorevuen 12.07.2017 // 1726 INDHOLD For tegninger i rigtigt målforhold print i A4 BAGGRUND/HISTORIE VISION KONTEKST LUFTFOTO SKØRPING LUFTFOTO KULTURSTATIONEN KONCEPT SITUATIONSPLAN

Læs mere

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 ? Hvem er Rejseplanen? Samarbejde på tværs af udbyderne af kollektiv trafik i Danmark påbegyndt i 1997 (med data fra HT og DSB) Aktieselskab (fra 2003) ejet af

Læs mere

Genbo til Marmorkirken Nyistandsatte luksuslejligheder uden bopælspligt designet af Lars Gitz Architects

Genbo til Marmorkirken Nyistandsatte luksuslejligheder uden bopælspligt designet af Lars Gitz Architects Genbo til Marmorkirken Nyistandsatte luksuslejligheder uden bopælspligt designet af Lars Gitz Architects En klassisk ejendom uden bopælspligt Ejendommen Store Kongensgade 75b er opført i 1850 og ligger

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2 dukapc 2 Hvad er dukapc dukapc er en ældrevenlig computer, som hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Også selvom brugeren aldrig før har rørt

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

KONCEPTBESKRIVELSE REBRANDING STR ATEG I 17. MARTS, 2016 TEAM 2 DENNIS JENSEN ANITA MADSEN KRISTIAN KRISTIANSEN

KONCEPTBESKRIVELSE REBRANDING STR ATEG I 17. MARTS, 2016 TEAM 2 DENNIS JENSEN ANITA MADSEN KRISTIAN KRISTIANSEN REBRANDING KONCEPTBESKRIVELSE STR ATEG I TEAM 2 DENNIS JENSEN ANITA MADSEN KRISTIAN KRISTIANSEN 17. MARTS, 2016 DKOA0915-2. SEMESTER DIGITAL KONCEPTUDVIKLING UIVERSITY COLLEGE NORDJYLLAND https://projects.invisionapp.com/share/dm6h7bo3t

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web:

Vejen til en troværdig virksomhedsprofil. Kontakt Bettina Skindstad Tlf: web: Vejen til en troværdig virksomhedsprofil GÅ FREMTIDEN TRYGT I MØDE MED EN TROVÆRIDG VIRKSOMHEDSPROFIL Mit navn er Bettina Skindstad, og jeg arbejder for, at kunderne har kendskab til og køber af de virksomheder,

Læs mere

Markledets Børnehave Bedsted Børnecenter Visby Børnehus Humlebo Havbrisen Øster Højst Børnehus Børnegården - Børnecenter Høllevang

Markledets Børnehave Bedsted Børnecenter Visby Børnehus Humlebo Havbrisen Øster Højst Børnehus Børnegården - Børnecenter Høllevang Indledning Digitale medier er generelt blevet en integreret del af børns hverdag. Børn møder digitale medier i hjemmet og i det offentlige rum, hvilket gør, det er nødvendigt at anerkende, at det er et

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites dagens program * opsamling på IA projekt * næste temaprojekt: Go mobile * Brugsscenarier og wireframes * Øvelse * Modebranchen som case + fælles brainstorm * Øvelse/lektie * næste gang opsamling * Hvordan

Læs mere

Råb i et lydtæt rum. Digital æstetik analyse af installation: Jumping The Great Firewall. af: Spartial Information Design Lab.

Råb i et lydtæt rum. Digital æstetik analyse af installation: Jumping The Great Firewall. af: Spartial Information Design Lab. Råb i et lydtæt rum Digital æstetik analyse af installation: Jumping The Great Firewall af: Spartial Information Design Lab Gruppe 1: Auxilio Emil Pedersen Studienummer: 201403950 Digital Æstetik Teori

Læs mere

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK 1 DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE Designmanual 4 Brug af logo 10 Farver 11 Typografi 12 Maskot Social Playbook 14 Hvad er en social playbook? 15 Facebook 17 Instagram 19

Læs mere

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017 CORPORATE RELATIONS Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater November 2017 FORMÅL OG METODE Formålet med undersøgelsen er at evaluere respondenternes ønsker til og behov for information

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Fremtidens førstehjælpere

Fremtidens førstehjælpere Fremtidens førstehjælpere Undervisningsmateriale til brug i udskolingen, 1. kvartal 2015 Dine elever er fremtidens førstehjælpere Handling følger holdning At redde liv er ikke kun et spørgsmål om at kunne

Læs mere

Social medie strategi

Social medie strategi Social medie strategi Jeg har taget udgangspunkt i at promovere min blog inde på min hjemmeside og skal derfor finde ud af hvilke sociale medier jeg vil befinde mig på, for at reklamere min blog bedst

Læs mere

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp Kost ved slidgigt Case 2. Personlig fysisk hjælp Problemobservering Sygdommen slidgigt også kaldes artrose er den mest udbredte led sygdom overhovedet, det kan medføre voldsomme smerter. Sygdommen påvirker

Læs mere

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem 12011 modtog J.F. Willumsen midler fra Formidlingspulje 1 til projekt Vision Ung på Willumsens. Afrapportering: Projekt Vision Ung på Willumsens Periode: september 2011 til september 2013. Baggrund og

Læs mere

Skab bedre relationer gennem forbedring af image

Skab bedre relationer gennem forbedring af image Skab bedre relationer gennem forbedring af image I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. Maya Angelou Om

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk)

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) MIN SKY IVÆRKSÆTTER INNOVATION RÅDGIVER BYUDVIKLING FREMTIDENS BY KØBENHAVNS

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER Tagudskiftning med intern udvidelse 1 HISTORIE / BAGGRUND Idrætscenteret i Grenaa blev bygget i 1980-81 og er resultatet af en indbudt konkurrence, som omfattede en helhedsplan

Læs mere

Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand

Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand Pjece: Fra spildevand til rekreativt land og vand Afsender: Kloakforsyningen, Aalborg Kommune. Baggrund: Udskiftning af eksisterende og forældet præsentationsfolder både i relation til layout og indhold.

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Fra klasselokale til bestyrelseslokale. De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads

Fra klasselokale til bestyrelseslokale. De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads Fra klasselokale til bestyrelseslokale De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads Implementering af samarbejdsbaseret og innovativ teknologi Globalt er uddannelsesmarkedet

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme?

SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvad er en algoritme? SPØGELSET I MASKINEN - OM ALGORITMER PÅ DE SOCIALE MEDIER Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om, hvordan algoritmer er med til at afgøre, hvad vi læser og ser. Vi kommer omkring - algoritmer

Læs mere

STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE

STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING I SMAGSDOMMERNE Opgave 3 - Cross Media Gruppe 1: Ayan, Fredrik, Rasmus V. og Rikke Mia INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Valg af TV program Side: 3 2. Målgruppe og community Side:

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet

Drejebog for Pop Up Eksperimentariet Drejebog for Pop Up Eksperimentariet - kildekritik og digitale forskere Aktivitetens mål: Kildekritik på nettet Dette Pop Up Eksperimentarium sætter fokus på kildekritik på nettet som en del af digital

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS HVAD TALER JEG OM? Kommunebranding definition og udbredelse Typiske udfordringer Brandingprocessen involvering og eksekvering

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere