Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen."

Transkript

1 Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 26. januar 2015 Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum Side 1 af 6 På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen. Flere af byrådspartierne ønsker strategien for ladestandere i det offentlige rum drøftet i Teknisk Udvalg. Notatet besvarer de spørgsmål, der blev stillet under byrådsdebatten. Markedsreguleret kontra offentligt udbud Der er grundlæggende to modeller for, hvordan opsætningen af ladestandere kan finde sted, markedsvilkår eller styret af et udbud. Hidtil er opsætningen af ladestandere i Aarhus sket på markedsvilkår. Det vil sige, at når en udbyder af ladefaciliteter har henvendt sig til Teknik og Miljø med en konkret forespørgsel om opsætning af ladestandere et konkret sted har forvaltningen taget stilling til placering og vilkår for opsætning ud fra de rammevilkår Aarhus Kommune og lovgivningen fastsætter. Teknik og Miljø lægger med den aktuelle indstilling op til at fortsætte denne strategi. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mobilitet Kalkværksvej Aarhus C Telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte bni@aarhus.dk / sarn@aarhus.dk Sagsbehandler: Birte Nielsen / Steffen Arnbo Nielsen En anden mulighed er, at kommunen forestår opsætningen af ladestandere. Der vil i dette tilfælde være tale om en udbudspligtig opgave. Der findes flere forskellige modeller for offentligt udbud af en sådan opgave. Teknik og Miljø anbefaler at der ikke laves offentligt udbud men at vælge den markedsstyrede model. Dette begrundes dels ud fra, at udviklingen i nye teknologier og krav til ladestanderne ikke er afsluttet, dels er det svært at vurdere de fremtidige markedsbehov og dels grundet kommunens økonomiske forpligtelser i den sammenhæng. Udviklingen i markedet er også en af de faktorer, der har medført, at der i samarbejde med udbyderne af ladefaciliteter er fastsat at tilladelserne gives for en 5 årig periode.

2 Hurtigladere (quickchargere) De ladestandere, der i dag er opsat på offentligt areal, er den type, hvor det tager 8-12 timer at lade en el-bil fra 0 til 100 %. Side 2 af 6 Det tyder på, at det fremadrettet i højere grad vil være quickchargere (hurtigladere) - der lader en el-bil fra 0 til 80 % på ca. 20 min - der vinder indpas i det offentlige rum. Quickchargere bliver på nuværende tidspunkt som udgangspunkt opsat i forbindelse med større indkøbsmuligheder og langs motorvejsnettet og på tankstationer. Som der bliver gjort opmærksom på under byrådsdebatten, er der aktuelt etableret 3 quickchargere i Aarhus Kommune (og ikke 2 som tidligere oplyst af Teknik og Miljø). Der er tale om ladere, der alle er placeret på privat areal men tilgængeligt for offentligheden. Quickchargerne er opsat ved Bilka i Tilst, Føtex på Christiansbjerg og på Shell på Silkeborgvej. På sigt kan det dog ikke udelukkes, at der også ønskes opsat quickchargere på gadeniveau. Rent størrelsesmæssigt og designmæssigt er der stor forskel på de to typer ladere. Quickchargere er væsentligt større og kan derfor ikke uden problemer placeres på gadeniveau. På kommunens hjemmeside er det muligt at se, hvor der er opsat ladestandere og hvem man skal kontakte, hvis man ønsker at opsætte ladestandere smuligheder/ladestandere.aspx. Da flere af ladestanderne er placeret på privat grund er der på kommunens hjemmeside lavet link til andre relevante sider, der giver et overblik over, hvor det er muligt at oplade elbiler.

3 Kriterier for opsætning af ladestandere Tilladelser til opstilling af ladestandere på offentlige vejarealer er reguleret i Vejloven. Derudover er der en række andre lovgivninger, som ladestanderen også skal forholde sig til. Side 3 af 6 Ud over det arealmæssige har kommunen også interesse i, at alle ladestandere kan anvendes af alle el-biler, for at fremme udbredelsen af el-bilerne. Teknik og Miljø har modtaget ønsker fra både private aktører (udbydere af ladefaciliteter) og borgere der ønsker at opsætte ladestandere på offentlige vejarealer. I samarbejde med de private udbydere af ladestandere er der udviklet et koncept/kriterier, hvorpå de kan opnå tilladelse til opsætning af ladestandere på offentlige vejareal, således at man opfylder lovgivningskrav. Der er bl.a. stillet krav om, at parkeringspladsen og opladeren skal være åben for alle el-biler. Såfremt operatøren opkræver betaling for brug af ladestanderen, skal der etableres et betalingssystem, der sikrer fri og fair adgang for alle til at bruge ladestanderen. Betaling må ikke forudsætte medlemskab eller lignede. Endvidere må ladestanderne ikke begrænses til kun at kunne låses op med bestemte kort eller lignende fysiske genstande. Teknik og Miljø har udover ønsker fra private aktører (udbydere af ladefaciliteter) også modtaget henvendelser fra private borgere der ønsker at opsætte deres egen lader på offentlig vej til eksklusivt brug for deres elbil. Med udgangspunkt i vejloven er det vores opfattelse at det ikke er muligt at opsætte en ladestander, hvor pladsen reserveres til en specifik elbil. Såfremt man som borger ønsker at opsætte en ladestander på offentligt areal skal den opsættes på samme vilkår som de kommercielle aktører opsætter ladestandere.

4 Det er en særlig problemstilling i Aarhus Midtby (og i andre større bysamfund i Aarhus Kommune), hvor rigtig mange ejendomme ikke har mulighed for at opsætte en ladestander på egen grund. Det er en problemstilling branchen som helhed er opmærksom på og derfor har Teknik og Miljø også sagt ja til at deltage i et projekt, der har til formål at bidrage til at identificere barrierer og løsninger for fremme af elbiler til borgere uden adgang til egen p-plads. Side 4 af 6 Dette skal også ses i sammenhæng med udviklingen, hvor de førnævnte hurtigladere må forventes at vinde indpas. Det betyder, at borgere uden egen parkering må tanke el på de særlige stationer inden de kører hjem. Altså en model der minder om optankning af konventionelle diesel- og benzinbiler. Kommunen kan være med til at opstille rammer og råderum der muliggør at markedet kan følge udviklingen. Lovgrundlag herunder håndhævelse af ulovligt parkerede biler på de skiltede pladser I Aarhus Kommune har vi efter høring hos Østjyllands Politi ind til for nylig været af den opfattelse, at den hjemmel der er i lovgivningen alene giver politiet mulighed for at håndhæve skiltningen i forbindelse med elbiler. Teknik og Miljø har i en længere periode været i dialog med Politiet og andre aktører og kommuner for nærmere at få afklaret muligheden for at det i stedet er det kommunale parkeringskorps, der kan kontrollere på elbil p-pladserne. Denne dialog har fundet sted sideløbende med arbejdet med indstillingen. Der er nu opnået en bred enighed parterne i mellem om, at loven kan tolkes således, at det fremover kan være de kommunale parkeringskontrollører, der også udsteder afgifter ved ulovlig parkering på parkeringspladser forbeholdt elbiler. Helt konkret findes der hjemmel til at pålægge kommunal P- afgift for ulovlig parkering på pladser beregnet for elbiler i

5 færdselslovens 121, stk. 1, nr. 8, jf. vejafmærkningsbekendtgørelse 9 og 23, ad E 33 og UE 33,4. Når Politiet kan pålægge en parkeringsafgift i medfør af Færdselslovens 121, stk. 1, kan den kommunale parkeringskontrol også i medfør af færdselslovens 122, jf. 121, stk. 1. Side 5 af 6 Derfor er det forvaltningens vurdering, at kommunen fremadrettet kan kontrollere og håndhæve pladserne. Da det ikke er muligt alene ved besigtigelse at konkludere, hvorvidt en bil er en elbil eller ej, vil der blive foretaget opslag i DMR (motorregistret), hvoraf det fremgår om det pågældende køretøj er registret som elbil. Da det tidligere har været oplyst at det er politiet der skal håndhæve elbils p-pladserne planlægger Teknik og Miljø at udsende en pressemeddelelse, der oplyser at vi fremadrettet ændrer praksis, og at ikke elbiler fremadrettet vil modtage en afgift for at parkere på pladser, der er reserveret til elbiler. Skiltning af ladestandere Som det fremgår af indstillingen så har Teknik og Miljø godkendt opstilling af ladestandere på offentlige parkeringspladser 16 steder i Aarhus. Ved hvert sted er der godkendt opstilling af 3 ladestandere, hvor i alt 6 biler kan lade samtidig. Det giver i alt 96 parkeringspladser med mulighed for opladning af el-biler. En parkeringsplads ved hver af lokaliteterne er forsynet med en tavle (UE 33.4), der angiver, at parkeringspladsen kun må benyttes af el-biler. Antallet af reserverede båse kan øges i takt med, at behovet øges. Dette er sket i samarbejde med ejerne af ladestanderne, da antallet af elbiler på nuværende tidspunkt ikke er af en størrelse, at det er nødvendigt at reservere flere af pladserne. Endvidere er flere af ladestanderne opsat i områder, hvor der i dag er stort pres på parkeringen.

6 Kommunen har således fri mulighed for at reservere det nødvendige antal af parkeringspladser til elbiler men set i lyset af at vi nu kan udøve kontrol på de reserverede pladser er det det forvaltningens skøn, at én plads pr. sted er tilstrækkelig til at sikre elbilister muligheden for at oplade. Side 6 af 6 Ændring af lov om offentlig veje fritagelse af elbiler for betaling på kommunale betalingsparkeringspladser I den ændrede vejlov, der blev vedtaget i folketinget den 19. december 2014 er indsat en bestemmelse i 90 stk. 4 om, at Transportministeren kan fastsætte nærmere regler om differentiering af betaling for parkering ud fra færdsels- og miljømæssige hensyn. Der vil efter denne bestemmelse kunne etableres gratis parkering på reserverede pladser for elbiler, når ministeren fastsætter nærmere regler herom. Den nye vejlovs 90 stk. 4 (om differentierede takster) træder i kraft straks ved lovens kundgørelse, mens loven i øvrigt først træder i kraft 1. juli Denne forskudte ikrafttræden betyder, at Transportministeren hurtigt vil kunne udsende bekendtgørelse/cirkulære om bestemmelsens anvendelse og rækkevidde. Udfyldende regler er dags dato ikke udstedt. Set i det lys har Byrådet allerede nu mulighed for at vedtage, at når disse regler foreligger skal disse benyttes samt at der i samarbejde med politiet skal udstikkes retningslinjer for i hvilket omfang muligheden skal tages i anvendelse.

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum.

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. november 2014 offentlige rum For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål 1. Konklusion Venstre Byrådsgruppe

Læs mere

Ringsted Kommune Att.: Alex Dyberg Albrektsen, Veje og Parker anlæg Rønnedevej 9 4100 Ringsted 18.09.2014

Ringsted Kommune Att.: Alex Dyberg Albrektsen, Veje og Parker anlæg Rønnedevej 9 4100 Ringsted 18.09.2014 Ringsted Kommune Att.: Alex Dyberg Albrektsen, Veje og Parker anlæg Rønnedevej 9 4100 Ringsted 18.09.2014 Ansøgning omkring opstilling af ladestandere til elbiler på kommunale arealer i Ringsted Kommune

Læs mere

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 15/00716-13 Side 1/5 Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Notat om ændringer i færdselsloven. Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Notat om ændringer i færdselsloven. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat om ændringer i færdselsloven Den 20. februar 2014 vedtog Folketinget en lov, som ændrer flere

Læs mere

Ansøgning omkring opstilling af ladestander til elbiler på kommunale arealer i Faaborg.

Ansøgning omkring opstilling af ladestander til elbiler på kommunale arealer i Faaborg. Faaborg-Midtfyn Kommune Att.: Susanne Jervelund Anders Johan Møller-Lund Mellemgade 15 5600 Faaborg 12/8 2015 Ansøgning omkring opstilling af ladestander til elbiler på kommunale arealer i Faaborg. Clever

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

NOTAT 1. INDLEDNING ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE KØBENHAVN K

NOTAT 1. INDLEDNING ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE KØBENHAVN K ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 AVB@NNLAW.DK HS@NNLAW.DK 1. OKTOBER 2018 REF. 67.803 NOTAT OM KOLDING

Læs mere

Bilag 2. Status på antal elbilpladser og belægningsprocent

Bilag 2. Status på antal elbilpladser og belægningsprocent KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT Bilag 2. Status på antal elbilplad og belægningsprocent I forbindelse med Teknik- og Miljøudvalgsmødet d. 22. september

Læs mere

18-09-2014. Bilag 1. Initiativer til at fremme e-mobilitet. Sagsnr. 2014-0103147

18-09-2014. Bilag 1. Initiativer til at fremme e-mobilitet. Sagsnr. 2014-0103147 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Bilag 1. Initiativer til at fremme e-mobilitet I KBH 2025 Klimaplanen er der opstillet en række klare mål for reduktion af CO 2 i 2025 på de forskellige køretøjstyper: Alle Københavns

Læs mere

Samarbejdsaftale. Infrastruktur til elbiler 8/25/

Samarbejdsaftale. Infrastruktur til elbiler 8/25/ Samarbejdsaftale Infrastruktur til elbiler 8/25/2011-0 - Samarbejdsaftale Mellem Viborg Kommune Prinsens alle 5 8800 Viborg (herefter benævnt "Kommunen", og enhver henvisning til "Kommunen" i denne samarbejdsaftale

Læs mere

Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling

Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling Anledningen til at igangsætte arbejdet med en politisk

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 181/2018 Københavns Kommune (advokat Anders Valentiner-Branth) mod A (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byrets fogedret

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /960f89ab-20e...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /960f89ab-20e... file:///c:/adlib%20express/work/20160817t134218.293/20160817t134218.480/960f89ab-20e... age 1 of 1 17-08-2016 From: Jack Johansen Sent: 10-08-2016 09:53:00 To: Bent Kirkegaard etersen Subject: Ansøgning

Læs mere

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV.

NOTAT OM KOLDING KOMMUNES MULIGHEDER FOR AT ANVENDE PRIVAT PARKERINGSKONTROL MV. ANDERS VALENTINER-BRANTH ADVOKAT HENRIK SAUER ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 AVB@NNLAW.DK HS@NNLAW.DK 17. SEPTEMBER 2018 REF. 67.803 NOTAT OM KOLDING

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2012 12/06521 BETALING FOR VEJBELYSNING Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2012, hvor du som formand for foreningen klager over Kommunens

Læs mere

Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning. Teknik- og Miljøudvalget pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen,

Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning. Teknik- og Miljøudvalget pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen, KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT 26-08-2011 Notat om gul kantstensmarkering 1. Opdrag Medlemsforslag om parkeringsafmærkning (2011-77965). Indstilling og beslutning.

Læs mere

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser.

Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde, hvor der træffes tusindvis af afgørelser. VEJFORUM 2014 NYT PÅ PARKERINGSOMRÅDET Advokat Anders Valentiner-Branth og advokat Henrik Sauer 3. december 2014 side 2 Hvorfor have et administrationsgrundlag? Parkeringsområdet er et masseforvaltningsområde,

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 9. oktober 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr. CS' ansøgning om delebilsparkering i København

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr. CS' ansøgning om delebilsparkering i København Dato 10. februar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15819-10 Side 1/7 Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. august 2012 12/05626 BET. FOR VEJBELYS. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 29. maj 2012 over Kommunens afgørelse af 22. maj 2012 vedrørende betaling

Læs mere

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering

Notat om registrering af data i forbindelse med parkering KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering NOTAT Bilag 5: Notat om registrering af data i forbindelse med parkering Dette notat beskriver baggrunden for og effekten af den registrering

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune ADVOKAT (H) METTE RAVN STEENSTRUP MRS@MAZANTI.DK TEL +45 3319 3765 27.10.2016 Journal nr. 38955 ID 5238 NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune 1. Formål og indledende

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Grundsalg i samt salgspriser i 2016

Grundsalg i samt salgspriser i 2016 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Byrådet traf den 20. januar 2016 beslutning om at fremsende indstilling om Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 til Teknisk Udvalg. Byrådet rejste

Læs mere

Punkter der kan skrives afgifter for

Punkter der kan skrives afgifter for Punkter der kan skrives afgifter for Reglerne om standsning og parkering findes i færdselsloven (fremover "FÆL"), vejafmærkningsbekendtgørelsen (fremover "vejbkg."), bekendtgørelse om parkeringsskiver

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 54 endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 4. december 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marie Louise Skibsted

Læs mere

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND)

REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) REGULATIV FOR KOLDING KOMMUNES PARKERINGSFOND (P-FOND) 1. Lovgrundlag og område. 1.1 Dette regulativ er udfærdiget i overensstemmelse med Byggeog Boligstyrelsens cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994 om

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

City Parkeringsservice klarer effektivt dette problem.

City Parkeringsservice klarer effektivt dette problem. Vi udfører parkeringskontrol på private parkeringspladser Erfaringer viser desværre, at mange ikke har den mindste respekt for private parkeringspladser. Alt for mange kører ind på private områder, og

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget : Tirsdag den 08. april 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (V) Anders Drachmann

Læs mere

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor:

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor: Notat Vedrørende: Notat med svar på spørgsmål stillet af Statsforvaltningen vedr. kommunens byportaler Sagsnavn: Klage til Statsforvaltningen fra Danske Medier vedr. digitale byportaler Sagsnummer: 00.00.00-A00-4-14

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 4. februar 2013 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. december 2012 Teknisk Udvalgs møde den 4. februar 2013 - sag nr.

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS. FOR EJENDOMMEN XX/PROJEKT YY)

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS. FOR EJENDOMMEN XX/PROJEKT YY) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 1: Vedtægter for P-fonde i København 09-10-2014 Sagsnr. 2014-0097954 Dokumentnr. 2014-0097954-24 VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFONDEN (F.EKS.

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. April 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 2246 Jour. nr.: Ref.: BGS/MAAK

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering. Lovforslag nr. L 236 Folketinget Lovforslag nr. L 236 Folketinget 2017-18 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge

Læs mere

Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune

Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune Vejledning om regler for skilte i Varde Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Pas på landskabet... 3 Flowdiagram...3 Bestemmelser efter naturbeskyttelsesloven... 4 Hvordan må skiltet se ud, og hvor

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Parkeringskontrol. www.ballerup.dk

Parkeringskontrol. www.ballerup.dk Parkeringskontrol www.ballerup.dk Indhold Baggrund for forslag om parkeringskontrol Parkeringskapacitet generelt og i Ballerup Bymidte Forslag om parkeringskontrol 2 Baggrund Politiet har neddroslet kontrolopgaven

Læs mere

Region Hovedstaden Copenhagen Electric det regionale elbilsekretariat Demonstrationspakke

Region Hovedstaden Copenhagen Electric det regionale elbilsekretariat Demonstrationspakke Demonstrationspakke Hurtig og effektiv erfaring med elbiler, et tilbud til kommuner i hovedstadsregionen Demonstrationspakke til hurtig og effektiv erfaring med elbiler 4 tilbyder i samarbejde med Insero

Læs mere

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen

NOTAT. Lovgivning: Kommentarer til lovgivningen: Servicemarkering af 10-meterreglen NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Servicemarkering af 10-meterreglen Lovgivning: Bekendtgørelse om vejafmærkning 56: T 63 Markering af ophør af standsning og parkering: Gul trekant

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier

Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Erhvervsservice NOTAT 04-11-2013 Bilag 2 juridisk baggrundsnotat om administrationsordningen for cykeltaxier Hjemmel for tildeling af plads til

Læs mere

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag til. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering Enhed Finansiering Sagsbehandler Nils Majgaard Jensen Koordineret med Sagsnr. 2017-3316 Doknr. 530789 Dato 23-04-2018 Forslag til Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter

Læs mere

Notat Internt arbejdspapir Ladestandere, opstilling i Middelfart Kommune

Notat Internt arbejdspapir Ladestandere, opstilling i Middelfart Kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Sagsnr.: 200900570-17 Notat Internt arbejdspapir Ladestandere, opstilling i Middelfart Kommune

Læs mere

Skilte i det åbne land

Skilte i det åbne land Skilte i det åbne land Vejledning om regler for skilte i det åbne land Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Pas på landskabet... 3 Efter Naturbeskyttelsesloven... 4 Hvordan må skiltet se ud, og hvor må

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE VEJFORUM 2016 TROELS ANDERSEN TA@ODENSE.DK 1 FRA EN STOR BY TIL EN STORBY Ny parkeringsstrategi. Kommunen har halvdelen af de 17.000 p-pladser i bymidten. Understøtte kommuneplanens

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Dato 27. september 2017 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 17/11816-6 Side 1/5 Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Du har i mail af 21. august

Læs mere

----- Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff. Vejledende udtalelse om opstilling af el-ladestationer

----- Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff. Vejledende udtalelse om opstilling af el-ladestationer -------csrtj ' ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff Dato: 13. februar 2013 Sag: ITE-12/06601-5 Vejledende udtalelse om opstilling

Læs mere

Elbiler i Byen. Byens Netværk 21.02.13 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen

Elbiler i Byen. Byens Netværk 21.02.13 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Elbiler i Byen Byens Netværk 21.02.13 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Hvad betyder det for infrastrukturen, når vi får flere elbiler i København? Hvordan kommer det til at ændre vores by? Hvad

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler

Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 17-03-2015 Sagsnr. 2015-0009852 Dokumentnr. 2015-0009752-3 Konkurrenceudsættelse af parkeringslicenser til el-bybiler INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé Hellerup Tlf Fax Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder RESUME Statsforvaltningen har i en konkret sag udtalt, at kommuner ikke kan stille kommunale parker gratis til rådighed for kommercielle

Læs mere

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse.

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Side 1 af 5 Administrationsgrundlag - Lokalplansager Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Baggrund for ændring af administrationsgrundlaget

Læs mere

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr. den 27. oktober.

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr.  den 27. oktober. Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde 20 8960 Randers SØ u u Sekretær Lene Buus Høeg/ksf lbh@louadvokatfirma.dk Dir. tlf. 91 356 725 Dato 14. november 2017 J.nr. 31-85007 Vedr. svar på spørgsmål om lokalplaner,

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

NOTAT April Servicemarkering af 10 m regel. 1. Baggrund

NOTAT April Servicemarkering af 10 m regel. 1. Baggrund Hanne Mølbeck Advokat J.nr. 001445-0185 ham/bpn T +45 72 27 35 23 ham@bechbruun.com NOTAT April 2007 Servicemarkering af 10 m regel 1. Baggrund Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har besluttet,

Læs mere

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6

Oversigt over forseelser Dato: 01-02-2015 Side 1 af 6 Side 1 af 6 01a 01 STANDSNING FORBUDT 01a. Ved skiltning og ubrudt kantlinje. 510 kr. 0 min. Køretøjet er henstillet, hvor der er et ubetinget standsningsforbud. Dette er markeret enten med den forbudstavle,

Læs mere

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Notat 26. maj 2015 Sagsbeh.:SV J.nr.: 05.02.00-P21-56-15 Vej og Park Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Nærværende notat beskriver

Læs mere

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering

Forslag. Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering 2017/1 LSF 236 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3316 Fremsat den 2. maj 2018 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet

Regler for parkering skal være mere gennemskuelige Justitsministeriet Page 1 of 7 Cookie Kontrol Denne side bruger cookies for at gemme nogle informationer på din computer ACCEPTER COOKIES Læs mere KONTAKT NYT OG PRESSE PUBLIKATIONER KARRIERE Skriv Søgeord MINISTERIET MINISTEREN

Læs mere

Parkering i. Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Parkering i. Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Parkering i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Denne folder er beregnet til brug for ABGs afdelinger, det vil sige afdelingsbestyrelser, varmemestre, inspektører m.m. Parkering i Arbejdernes Boligselskab

Læs mere

OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger

OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger INDHOLD Driftsomkostninger s. 3 Ladeløsninger s. 4 7 Nissan leverandører af ladeløsninger s.

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Parkering Danmark Postboks 301 1502 København V Tlf. 31148908 Mail: info@parkeringdanmark.dk Side 1 af 18 Kontortid: Mandag - Torsdag 14-16 Indhold Tilfredshedsanalyse... 3 Analysens

Læs mere

Regeringens planer for elbiler

Regeringens planer for elbiler Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 181 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål M om regeringens planer for udrulning af en infrastruktur til opladning af

Læs mere

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Dato 15. august 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/09277-16 Side 1/5 Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter".

Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet Parkeringsafgifter. Page 1 of 5 Kære Dette spørgeskema skal udfyldes som en del af orienteringsprocessen for forretningsområdet "Parkeringsafgifter". Jeres svar bliver gemt løbende, så I kan lukke spørgeskemaet undervejs

Læs mere

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Sagsnr. 2016-015410 Som vedtaget på byrådets møde den x. UDKAST 1. Vedtægtens område og anvendelse Stk. 1. Denne vedtægt indeholder retningslinjerne for Aalborg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A -

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 26. oktober 2015 Til: Teknisk Udvalg 21, oktober 2015 Side 1 af 5 Notat vedrørende lokalplanforslag nr. 993 Thorsvej 6A - 1. Indhold Til mødet på Teknisk Udvalg

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE Med virkning fra 1. januar 2012 Forord Lovgrundlag og omfang Randers Kommune har i medfør af Miljøbeskyttelsesloven med tilhørende

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus Opladning og parkering af elbiler i det offentlige rum. Aarhus Kommune

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus Opladning og parkering af elbiler i det offentlige rum. Aarhus Kommune Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Opladning og parkering af elbiler i det offentlige rum COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 66 00 Telefax 56 40 66 60 wwwcowidk Strategi

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Grundsalg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 7 Salgsmateriale for 32 villagrunde ved Langfreddal i Sabro TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Vedlagt

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 54 endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 2. december 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marie Louise Skibsted

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/05281 VEJBELYSNING PÅ PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen fra klager over Kommunens afgørelse af 22. maj 2012 vedrørende betaling

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 54 endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 9. januar 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marie Louise Skibsted

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17-03-2015 Sagsnr. 2015-0009752 Samarbejdsaftale Dokumentnr. 2015-0009752-5 Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Læs mere

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Jensen s Bøfhus A/S Att.: Søren Wulff Michelsen swm@jensens-bofhus.dk 08. september 2015 Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Afgørelse Vi tilbagekalder hermed permanent tilladelser

Læs mere

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer

Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering 08-04-2014 Bilag 2: Fordele for bilister og kommunen - oversigt over nuværende og fremtidige ændringer Den samlede løsning til et nyt

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62 og indførelse af betalingsparkering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. august 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

INFORMATION OM FRIKØB AF TILBAGEKØBSKLAUSULER

INFORMATION OM FRIKØB AF TILBAGEKØBSKLAUSULER INFORMATION OM FRIKØB AF TILBAGEKØBSKLAUSULER Denne folder er lavet af Aarhus Kommune til ejere af grunde, hvor der er tinglyst tilbagekøbsklausuler. 2016 Tilbagekøbsklausuler Denne folder er målrettet

Læs mere