Årsrapporten for 2014 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og er påtegnet uden forbehold eller supplerende oplysninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsrapporten for 2014 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og er påtegnet uden forbehold eller supplerende oplysninger."

Transkript

1 Bestyrelsen og direktionen for Foreningen Nykredit Kalvebod Brygge København V 21. december 2015 J.nr Regnskabskontrol af Foreningen Nykreditkoncernens årsrapport for 2014 og halvårsrapport for 1. halvår 2015 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Foreningen Nykredit-koncernens (herefter benævnt Nykredit eller koncernen) årsrapport for Dette er sket som led i den kontrol af finansielle virksomheders års- og delårsrapporter, som Finanstilsynet udfører i medfør af 344, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed. 2 FINANSTILSYNET Århusgade København Ø Tlf Fax CVR-nr finanstilsynet@ftnet.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Årsrapporten for 2014 er udarbejdet i henhold til 183, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, og omfatter både års- og koncernregnskabet. I årsrapporten for 2014 og halvårsrapporten for 1. halvår 2015 er både koncern- og moderselskabets regnskab aflagt i henhold til lov om finansiel virksomhed og bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. (herefter benævnt regnskabsbekendtgørelsen) 3. Årsrapporten for 2014 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og er påtegnet uden forbehold eller supplerende oplysninger. Finanstilsynet anmodede ved brev af 13. april og 17. juni 2015 om Nykredits redegørelse vedrørende koncernens værdiforringelsestest af goodwill. Nykredit svarede herpå ved breve af 8. maj 2015 og 9. juli Ved af 9. september 2015 anmodede Finanstilsynet om en yderligere redegørelse, som Nykredit svarede på ved af 23. september Nykredit har samtidig med offentliggørelsen af Nykredit Realkredit A/S kvartalsrapport for 3. kvartal 2015 den 5. november 2015 offentliggjort korrige- 1 Regnskabskontrollen har alene fokuseret på en afgrænset del af årsrapporten for Det skal derfor bemærkes, at gennemgangen af årsrapporten ikke kan anses for udtømmende. 2 Lovbekendtgørelse nr. 182 af 18. februar Bekendtgørelse nr. 281 af 26. marts 2014

2 2 rende/supplerende information til årsrapporten for 2014 og halvårsrapporten for 1. halvår Baggrunden for afgørelsen vedrørende koncernen er, at der har været en dialog med Nykredit Realkredit A/S-koncernen vedrørende værdiforringelsestest af goodwill og manglende oplysninger om goodwill. Henset til at Nykredit Realkredit A/S-koncernen har valgt at nedskrive goodwill med 852 mio. kr., har dette ligeledes beløbsmæssig effekt på koncernens årsrapport for 2014 og halvårsrapport for 1. halvår Koncernen aflægger årsrapport efter regnskabsbekendtgørelsen. I henhold til 145, stk. 3, i regnskabsbekendtgørelsens skal goodwill vurderes ved hver regnskabsafslutning og nedskrives, hvis der konstateres værdiforringelse. Henset til at regnskabsbekendtgørelsen på dette område er IFRS forenelig, er der i nærværende afgørelse anvendt henvisninger til IFRS, selvom koncernen ikke direkte er omfattet heraf. Finanstilsynet sendte efterfølgende ved brev af 1. december 2015 udkast til afgørelse i partshøring til koncernen. Koncernen svarede herpå ved brev af 4. december 2015 med en række faktuelle bemærkninger, der er korrigeret i denne version. Nykredit har taget afgørelsen til efterretning. Afgørelse Det er Finanstilsynets vurdering, at koncernens årsrapport for 2014 indeholder fejl vedrørende indregning af og oplysninger om goodwill, som nævnt under punkt 1 nedenfor. Nykredit har i årsrapporten for 2014 indregnet goodwill på i alt mio. kr. svarende til 4,6 pct. af egenkapitalen. Der er hermed tale om en væsentlig regnskabspost. 1. Indregning af goodwill vedrørende Nykredit Bank A/S 852 mio. kr. af den samlede goodwill, svarende til 1,43 pct. af den samlede egenkapital, er henført til Nykredit Bank A/S. Ved opgørelsen af nytteværdi vedrørende goodwill relateret til opkøbet af Forstædernes Bank, der værdiforringelsestestes på den pengestrømsfrembringende enhed Nykredit Bank A/S, anvender koncernen ikke rimelige og dokumenterbare forudsætninger. Dette er en fravigelse fra kravet i IAS 36, afsnit 33a. Finanstilsynet vurderer, at koncernen ikke har anvendt en forventet vækst i udlånsvolumenen for 2015 og 2016 for Nykredit Bank A/S, som afspejler markedsforholdene, herunder konkurrencesituationen på markedet for bankudlån, og markedets generelle forventning om svag vækst i bankudlån.

3 3 Herudover anvender koncernen ved opgørelsen af nytteværdien en budget- og fremskrivningsperiode på 10 år, uden at koncernen kan dokumentere sin evne til at budgettere sine pengestrømsprognoser over en sådan længere periode, og koncernen opfylder dermed ikke de betingelser for at kunne anvende en budgetperiode på mere end fem år, der fremgår af IAS 36, afsnit 33 (b) og 35. Nykredit har den 5. november 2015, som følge af dialogen med Finanstilsynet, offentliggjort korrigerende/supplerende information til årsrapporten for 2014, hvor koncernen har nedskrevet 852 mio. kr. vedrørende goodwill på Nykredit Bank. Som følge af ovenstående skal Finanstilsynet i medfør af 197, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed påtale, at der er fejl i koncernens årsrapport for Nedskrivningen af goodwill på 852 mio. kr. medfører, at der ligeledes er fejl i koncernens halvårsrapport for 1. halvår 2015, da nedskrivningen af goodwill har væsentlig betydning for denne rapport. Koncernen har som følge heraf den 5. november 2015 også offentliggjort korrigerende/supplerende information til halvårsrapporten, hvor goodwill relateret til Forstædernes Bank er nedskrevet. Som følge af ovenstående skal Finanstilsynet i medfør af 197, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed også påtale, at der er fejl i koncernens halvårsrapport for 1. halvår Klagevejledning Finanstilsynets afgørelse kan, senest 4 uger efter at afgørelsen er modtaget, indbringes for Erhvervsankenævnet pr. til adressen ean@erst.dk eller pr. post til Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, Postboks 2000, 2100 København Ø, tlf , jf. 372, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed og 88, stk. 1, i lov om værdipapirhandel m.v. Det følger af 7 i bekendtgørelse om Erhvervsministeriets Erhvervsankenævn, at det er forbundet med et gebyr på kr. at klage til Erhvervsankenævnet. Ved klager over forhold, der ikke vedrører klagerens aktuelle eller fremtidige erhvervsforhold, er gebyret dog kr. Efter 15, stk. 4, i nævnte bekendtgørelse, kan nævnet eller formanden på dets vegne træffe bestemmelse om hel eller delvis tilbagebetaling af det indbetalte gebyr, hvis der gives klageren helt eller delvist medhold. Gebyret tilbagebetales, hvis klagen afvises.

4 4 Offentliggørelse Finanstilsynet og koncernen skal offentliggøre afgørelsen i medfør af 354 a, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed. Sagsfremstilling og vurdering I det følgende behandles følgende punkter: 1. Indregning af goodwill vedrørende Nykredit Bank A/S 2. Halvårsrapporten for 1. halvår 2015 For overskuelighedens skyld er sagen for hvert punkt behandlet efter følgende opbygning: 1. Sagsfremstilling 2. Finanstilsynets vurdering Det retlige grundlag fremgår af appendiks Indregning af goodwill vedrørende Nykredit Bank A/S 1.1 Sagsfremstilling Generelt Finanstilsynet anmodede ved breve af 13. april og 17. juni 2015 Nykredit Realkredit A/S om redegørelser vedrørende koncernens værdiforringelsestest af goodwill. Nykredit Realkredit A/S svarede herpå ved breve af 8. maj 2015 og 9. juli Ved af 9. september 2015 anmodede Finanstilsynet om en yderligere redegørelse, som Nykredit svarede på ved af 23. september Finanstilsynet har endvidere været i dialog med Nykredit om værdiforringelsestesten af goodwill i forbindelse med, at Nykredit ønskede at offentliggøre korrigerende/supplerende information til årsrapporten for 2014 i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsrapporten for 1-3. kvartal Nykredit har samtidig med offentliggørelsen af kvartalsrapporten for 3. kvartal 2015 den 5. november 2015, offentliggjort korrigerende/supplerende information til årsrapporten for 2014, delårsrapporten for 1. kvartal 2015 og halvårsrapporten for 1. halvår Finanstilsynet sendte efterfølgende ved brev af 1. december 2015 udkast til afgørelse i partshøring til koncernen. Koncernen svarede herpå ved brev af 4. december 2015.

5 5 Nykredit Realkredit A/S har i forbindelse med overtagelsen af Totalkredit i 2003 og Forstædernes Bank i 2008 indregnet goodwill. I henhold til IAS 36, afsnit 10, 80 a) og 90, skal goodwill erhvervet i forbindelse med virksomhedskøb testes en gang årligt for værdiforringelse eller oftere, hvis der er indikationer på værdiforringelse. Goodwill testes på de pengestrømsgenererende enheder, hvortil goodwill er allokeret og på det laveste niveau, som overvåges i den interne ledelsesrapportering. Af koncernens svarbrev af 8. maj 2015 fremgik følgende: I Forstædernes Bank var aktiviteten ikke opdelt i forretningsområder, idet den interne rapportering og styring skete med udgangspunkt i filialstrukturen. Goodwill kunne derfor ikke hensigtsmæssigt fordeles på forretningsområder, men vedrørte hele banken. Forstædernes Bank fusionerede i 2010 med Nykredit Bank, hvorfor nedskrivningstesten fra 2010 og frem er udført på Nykredit Bank A/S som helhed. Pr. 31. december 2014 fordeltes goodwillen på følgende pengestrømsfrembringende enheder: Totalkredit: Nykredit Bank A/S: Øvrig goodwill: mio. kr. 852 mio. kr. 23 mio. kr. Øvrig goodwill hidrører hovedsageligt fra købet af Amber Fondsmæglerselskab. Da Øvrig goodwill er uvæsentlig i forhold til det samlede goodwillbeløb, behandles denne ikke yderligere. 1.2 Finanstilsynets vurdering Udlånsvækst i Nykredit Bank A/S I 2015 og 2016 budgetterer koncernen med en betydelig udlånsvækst. Til forskel herfra budgetteres der i perioden med en årlig udlånsvækst på 3 pct., mens der i den efterfølgende terminalperiode alene forudsættes en årlig udlånsvækst på 2 pct. I henhold til IAS 36, afsnit 33(a) skal virksomheden basere pengestrømsprognoser på rimelige og dokumenterbare forudsætninger, som repræsenterer ledelsens bedste skøn over de økonomiske forhold, som vil foreligge over aktivets resterende brugstid. Ekstern dokumentation tillægges mest vægt. Det er Finanstilsynets vurdering, at skønnet over udlånsvæksten for Nykredit Bank A/S i 2015 og 2016 er betydeligt højere end forventningen til udlånsvæksten for danske pengeinstitutter og den forventede generelle samfundsøkonomiske udvikling. Den forventede udlånsvækst i Nykredit Bank

6 6 A/S forudsætter derfor, at banken i betydeligt omfang skal øge sin markedsandel. Finanstilsynet skal ikke her vurdere, om Nykredit Bank A/S har en konkurrencemæssig fordel i forhold til andre pengeinstitutter. Tilsynet kan dog konstatere, at der generelt er et konkurrencepres, da flere andre pengeinstitutter også har iværksat fordelsprogrammer for deres kunder. Denne konkurrence har givet udslag i et pres på kreditvilkårene. Desuden er især privatkundeområdet præget af en vis træghed hos kunderne, hvorfor det kan være vanskeligt at tage betydelige markedsandele på dette marked på kort sigt. Finanstilsynet skal desuden bemærke, at kun ganske få pengeinstitutter i de sidste par år har præsteret en betydelig udlånsvækst. Grundet forventningen om en beskeden udlånsvækst i 2015 og 2016, vurderer Finanstilsynet, at en forventning om en betydelig udlånsvækst i et pengeinstitut skal kunne dokumenteres og/eller være i overensstemmelse med tidligere faktisk udfald, jævnfør IAS 36, afsnit 33(a) og 34. Dette har banken ikke i forbindelse med dialogen kunne overbevise Finanstilsynet om. Det er på den baggrund Finanstilsynets vurdering, at Nykredit Bank A/S forventning til udlånsvæksten i 2015 og 2016 ikke bygger på rimelige og dokumenterbare forudsætninger, hvilket er en fravigelse fra kravet i IAS 36, afsnit 33(a). Forventningen er endvidere ikke i overensstemmelse med tidligere faktiske udfald, hvilket er en fravigelse fra kravet i IAS 36, afsnit 34. Længden af budgetperioden i Nykredit Bank A/S I henhold til IAS 36, afsnit 35 er detaljerede, konkrete og pålidelige budgetter/fremskrivninger for fremtidige pengestrømme ud over en femårig periode normalt ikke tilgængelige. Ledelsens skøn over fremtidige pengestrømme skal derfor baseres på det seneste budget/fremskrivning for højest fem år. Ledelsen kan anvende pengestrømsprognoser baseret på budgetter/fremskrivninger for en periode på mere end fem år, hvis ledelsen er sikker på, at disse skøn er pålidelige, og den på baggrund af tidligere erfaringer kan dokumentere sin evne til at foretage korrekte fremskrivninger af pengestrømme over en sådan længere periode. Finanstilsynet har bemærket, at der er betydelige forskelle mellem de realiserede og budgetterede tal for koncernen. Bl.a. afviger resultat før skat fra budgettet med mellem 800 til mio. kr. i de seneste fem budgetår. Afvigelserne skyldes især betydelige forskelle i resultatet af kursreguleringer på bankens derivater. Der ses desuden betydelige afvigelser på nedskrivningsposten. Resultat før skat i Nykredit Bank A/S er meget svingende, og banken realiserede i 2014 et stort underskud på mio. kr. før skat.

7 7 Det er Finanstilsynets vurdering, at det ikke er tilstrækkeligt, at koncernen kan budgettere tilfredsstillende, når der ses bort fra poster som nedskrivninger på udlån og tilgodehavender, hensættelser til forpligtelser samt kursreguleringer af derivater mv., da disse elementer indgår som en væsentlig del af bankens drift og risikoeksponering. Anvendelse af en tiårig budget-/fremskrivningsperiode er derfor ikke i overensstemmelse med IAS 36, afsnit 35. Vurdering af væsentlighed Nykredit har oplyst, at anvendelse af en budgetperiode på 5 år i stedet for 10 år vil betyde en nedskrivning af goodwill på Forstædernes Bank svarende til 792 mio. kr. Herudover bemærker Finanstilsynet, at en ændring af udlånsvæksten i 2015 og 2016 til et lavere niveau kan betyde en fuld nedskrivning af goodwill. Af Nykredits offentliggjorte korrigerende/supplerende information vedrørende årsrapporten for 2014, fremgår følgende: I henhold til IAS 36 fremgår det yderligere, at skønnet over fremtidige betalingsstrømme skal baseres på en fremskrivning på højst 5 år, men der kan anvendes en længere periode, hvis disse skøn er pålidelige. Nykredit har over for Finanstilsynet redegjort for ledelsens vurderinger, der ligger til grund for den anvendte budgetperiode på 10 år. Finanstilsynet har imidlertid ikke fundet den længere budgetperiode tilstrækkeligt begrundet, herunder at anvendelse af den længere periode ikke kan dokumenteres at give et bedre beregningsgrundlag på baggrund af tidligere erfaringer. Dertil kommer, at Finanstilsynet ikke finder den anvendte forretningsvækst mv. tilstrækkeligt dokumenteret. Kombinationen af en ændring af budgetperioden fra 10 til 5 år samt justering af den årlige forretningsvækst har medført et nedskrivningsbehov svarende til den regnskabsmæssige værdi af goodwill tilknyttet købet af Forstædernes Bank. Den samlede goodwill udgør mio. kr., hvilket svarer til 4,6 pct. af egenkapitalen. Goodwill anses dermed at være en væsentlig regnskabspost i Nykredits årsrapport for Goodwill vedrørende Forstædernes Bank udgør 852 mio. kr., hvilket svarer til 1,43 pct. af den samlede egenkapital. Hertil kommer, at nedskrivningen af goodwill indebærer, at koncernens resultat før skat ændrer sig fra 915 mio. kr. til 63 mio. kr.

8 8 Henset til at en ændring af udlånsvæksten og længden af budgetperioden tilsammen indebærer en fuld nedskrivning af goodwill vedrørende Forstædernes Bank, at goodwill anses for en væsentlig regnskabspost, og at nedskrivningen også vurderes at være af væsentlig betydning for årsrapporten, er det Finanstilsynets vurdering en fejl, at der er indregnet 852 mio. kr. i goodwill vedrørende Forstædernes Bank i koncernens årsrapport for kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. halvår 2015 Det forhold, at goodwill relateret til Nykredit Bank A/S skulle have været nedskrevet med 852 mio. kr. i årsrapporten for 2014 medfører, at der er fravigelser i koncernens halvårsrapport for 1. halvår 2015, idet egenkapitalen i den pågældende rapport skulle have været reduceret med de 852 mio. kr. Henset til at den samlede goodwill før nedskrivning udgør mio. kr. i halvårsrapporten for 1. halvår 2015, hvilket svarer til 4,2 pct. af egenkapitalen, og at goodwill relateret til Nykredit Bank A/S udgør 1,2 pct. af egenkapitalen, vurderes den manglende nedskrivning at være væsentlig for halvårsrapporten for 1. halvår Kopi af denne afgørelse er sendt til Nykredits eksterne revisor.

9 9 Appendiks 1 - Retligt grundlag 1. Indregning af goodwill vedrørende Nykredit Bank A/S Af 145 i bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. 4 fremgår følgende: Ved overtagelse af en virksomhed, ved fusion eller ved erhvervelse af en forretningsaktivitet, indregnes og måles de overtagne aktiver og forpligtelser i den erhvervede virksomhed eller forretningsaktivitet til disses dagsværdi på erhvervelsestidspunktet. Stk. 2. En eventuel positiv forskel mellem den samlede kostpris og nettoaktivernes dagsværdi på erhvervelsestidspunktet indregnes i balancen som et aktiv under aktivpost 12, Immaterielle aktiver. Posten benævnes»goodwill«. Stk. 3. Goodwill vurderes ved hver regnskabsafslutning og nedskrives, hvis der konstateres værdiforringelse. Stk. 4. Et eventuelt negativt forskelsbeløb mellem den samlede kostpris og nettoaktivernes dagsværdi på erhvervelsestidspunktet indregnes som en indtægt i resultatopgørelsen. Stk. 5. Stk. 1-4 finder tilsvarende anvendelse i koncernregnskabet ved erhvervelsen af en dattervirksomhed, jf. dog 146. Af IAS 36, afsnit 33 (a) og (b), fremgår følgende: Ved måling af nytteværdi skal virksomheden: a) basere pengestrømsprognoser på rimelige og dokumenterbare forudsætninger, som repræsenterer ledelsens bedste skøn over de økonomiske forhold, som vil foreligge over aktivets resterende brugstid. Ekstern dokumentation tillægges mest vægt. b) basere pengestrømsprognoser på de af ledelsen senest godkendte budgetter/fremskrivninger, men ikke på skønnede fremtidige pengestrømme til eller fra virksomheden, som forventes at hidrøre fra fremtidige omstruktureringer eller forbedring eller øgning af aktivets ydeevne. Prognoser på disse budgetter/fremskrivninger skal højest dække en 5-årig periode, medmindre en længere periode kan begrundes Af IAS 36, afsnit 34, fremgår følgende: Ledelsen skal vurdere rimeligheden af de forudsætninger, som ligger til grund for de aktuelle pengestrømsprognoser, ved at undersøge årsagerne til forskelle mellem tidligere pengestrømsprognoser og faktiske pengestrømsprognoser. Ledelsen skal sikre, at de forudsætninger, som ligger til grund for de aktuelle pengestrømsprognoser, er i overensstemmelse med tidligere faktiske udfald, forudsat at virkningen af efterfølgende begivenheder eller forhold, som ikke var til stede, da disse faktiske pengestrømme blev frembragt, gør dette relevant. 4 Bekendtgørelse nr. 281 af 26. marts 2014.

10 10 Af IAS 36, afsnit 35, fremgår følgende: Detaljerede, konkrete og pålidelige budgetter/fremskrivninger for fremtidige pengestrømme ud over en 5-årig periode er normalt ikke tilgængelige. Af denne grund baseres ledelsens skøn over fremtidige pengestrømme på det seneste budget/seneste fremskrivning for højst fem år. Ledelsen kan anvende pengestrømsprognoser baseret på budgetter/fremskrivninger for en periode på mere end fem år, hvis ledelsen er sikker på, at disse skøn er pålidelige, og at den på baggrund af tidligere erfaringer kan dokumentere sin evne til at foretage korrekte fremskrivninger af pengestrømme over en sådan længere periode. 2. Oplysninger vedrørende goodwill Af IAS 36, afsnit 134, fremgår følgende: Virksomheder skal give de i a)-f) krævede oplysninger om hver pengestrømsfrembringende enhed (gruppe af enheder), hvor den regnskabsmæssige værdi af goodwill eller immaterielle aktiver med uendelig brugstid, som er allokeret til den pågældende enhed (gruppe af enheder), er væsentlig sammenlignet med den samlede regnskabsmæssige værdi af virksomhedens goodwill eller immaterielle aktiver med uendelig brugstid: a) den regnskabsmæssige værdi af goodwill, som er allokeret til enheden (gruppen af enheder) b) den regnskabsmæssige værdi af immaterielle aktiver med uendelig brugstid, som er allokeret til enheden (gruppen af enheder) c) grundlaget for opgørelse af enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi (dvs. nytteværdi eller dagsværdi med fradrag af salgsomkostninger) d) hvis enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi er baseret på nytteværdien: i) en beskrivelse af hver primær forudsætning, som ledelsen har lagt til grund for pengestrømsprognoser for den periode, der er omfattet af de seneste budgetter/fremskrivninger. Primære forudsætninger er de forudsætninger, som enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi er mest følsom over for ii) en beskrivelse af ledelsens metode til opgørelse af den eller de værdier, som er tildelt hver primær forudsætning, uanset om denne eller disse værdier afspejler tidligere erfaringer eller, hvis dette er relevant, er i overensstemmelse med eksterne informationer og, hvis dette ikke er tilfældet, hvordan og hvorfor de afviger fra tidligere erfaringer eller eksterne informationer iii) den periode, for hvilken ledelsen har udarbejdet pengestrømsprognoser på grundlag af budgetter/fremskrivninger, som er godkendt af ledelsen og, når der er anvendt en periode på mere end fem år for en pengestrømsfrembringende enhed (gruppe af enheder), en for-

11 11 klaring på, hvorfor det er berettiget at anvende denne længere periode iv) den vækstrate, der er lagt til grund for ekstrapolation af pengestrømsprognoser ud over den periode, der er omfattet af de seneste budgetter/fremskrivninger, og begrundelsen for at anvende en vækstrate, der overstiger den gennemsnitlige langsigtede vækstrate for de produkter, brancher eller det eller de lande, som virksomhedens aktiviteter dækker, eller for det marked, som enheden (gruppen af enheden) er bestemt for v) den eller de diskonteringssatser, der er anvendt ved pengestrømsprognoserne [..] f) hvis en rimeligt sandsynlig ændring i en primær forudsætning, som ledelsen har lagt til grund ved opgørelsen af enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi, ville forårsage, at enhedens (gruppen af enheders) regnskabsmæssige værdi ville overstige genindvindingsværdien: i) det beløb, hvormed enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi overstiger den regnskabsmæssige værdi ii) den værdi, der er tildelt den primære forudsætning iii) det beløb, hvormed den værdi, der er tildelt den primære forudsætning, skal ændres efter indarbejdelse af eventuelle følgevirkninger af ændringen på de andre variabler, som anvendes til måling af genindvindingsværdi, for at enhedens (gruppen af enheders) genindvindingsværdi kommer til at svare til den regnskabsmæssige værdi.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. Bestyrelsen og direktionen for Nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014,

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014 Bestyrelsen og direktionen for Tryg A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup 21. december 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2014 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af årsrapporten,

Læs mere

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis

Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis Bestyrelsen og direktionen for Nordjyske Bank A/S Torvet 4 9400 Nørresundby 15. marts 2017 Påbud til Nordjyske Bank A/S om at implementere god regnskabsmæssig praksis 1. Afgørelse Finanstilsynet påbyder

Læs mere

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport Bestyrelsen og direktionen for Danske Bank A/S 19. januar 2015 Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport for 2013 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Danske Bank A/S (Danske

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens

Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens Andelskassen Fælleskassen Bülowsvej 48 1870 Frederiksberg C Att. Bestyrelsen og direktionen 31. maj 2017 Afgørelse vedrørende Andelskassen Fælleskassens årsrapport for 2015 1. Afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2017 Ref./MetGyd J. nr. 2016-6492 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008.

Finanstilsynet har foretaget kontrol af Investeringsforeningen Alternativ Invests årsrapport for 2008. FONDSRÅDET Bestyrelsen for Investeringsforeningen Alternativ Invest og direktionen for Forvaltningsselskabet SEBinvest A/S Landemærket 10 1119 København K 18. januar 2010 Ref. bi J.nr. 6445-0318; F11165

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2015 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske Bestyrelsen og direktionen Ewire Danmark A/S Søndergade 4 2 8000 Aarhus 14. april 2014 Ref. mar/kan J.nr. 69527-0009 Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede

Læs mere

Bestyrelsen for Asetek A/S. Sendt via digital post

Bestyrelsen for Asetek A/S. Sendt via digital post Bestyrelsen for Asetek A/S Sendt via digital post Dato 15. juni 2016 Ref. JesJes J.nr. 2015-5415 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for første halvår og 3. kvartal 2015 for Asetek A/S CVR-nr.

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet.

A/S Vinderup Bank fik udkast til afgørelse i partshøring den 7. september 2009. Banken har ved brev af 15. september 2009 kommenteret på udkastet. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for A/S Vinderup Bank Søndergade 30 7830 Vinderup 19. oktober 2009 Ref. IH J.nr.6245-0501 Kontrol af A/S Vinderup Banks årsrapport for 2008 Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Danica Pensions årsrapport for 2014

Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Danica Pensions årsrapport for 2014 Bestyrelsen og direktionen for Danica Pension A/S Finanstilsynet 14. september 2015 Ref. HHE J.nr.6645-0502 Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Danica Pensions årsrapport for 2014 I forlængelse af

Læs mere

Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Forsikringsselskabet

Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Forsikringsselskabet Bestyrelsen og direktionen for Forsikringsselskabet Danica, Skadesforsikringsaktieselskab af 1999 Finanstilsynet 14. september 2015 Ref. HHE J.nr.6645-0471 Afgørelse om delvis regnskabskontrol af Forsikringsselskabet

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere

Afslag på godkendelse af erhvervelse af en kvalificeret andel, jf. 61 a, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed

Afslag på godkendelse af erhvervelse af en kvalificeret andel, jf. 61 a, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed Advokatfirmaet Jon Palle Buhl Att.: Sune Westrup Valkendorfsgade 16 1151 København K. 9. december 2016 Ref. BJJ J.nr. 6222-0107 Afslag på godkendelse af erhvervelse af en kvalificeret andel, jf. 61 a,

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Fejlen har ingen effekt på årets resultat, samlede aktiver, passiver eller egenkapital i årsrapporten for 2014 eller i delårsrapporter

Fejlen har ingen effekt på årets resultat, samlede aktiver, passiver eller egenkapital i årsrapporten for 2014 eller i delårsrapporter Topdanmark A/S Supplerende/korrigerende information vedrørende årsrapporten for 2014 16. november 2015 Redegørelse Finanstilsynet har i forbindelse med en delvis regnskabskontrol vurderet, at koncernregnskabet

Læs mere

Påbud for overtrædelse af 9 i lov om finansielle rådgivere, investeringsrådgivere og boligkreditformidlere.

Påbud for overtrædelse af 9 i lov om finansielle rådgivere, investeringsrådgivere og boligkreditformidlere. F10 Finansrådgiver P/S Direktionen Hollufgårds Allé 2 5220 Odense SØ 20. august 2018 Ref. RGR J.nr. 69523-0007 Påbud for overtrædelse af 9 i lov om finansielle Påbud Finanstilsynet påbyder F10 Finansrådgiver

Læs mere

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. [Udeladt] 14. januar 2016 Ref. J.nr. Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. I brev af 24. april 2015 har (herefter ) redegjort for, om aktiviteter

Læs mere

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger.

Årsrapporten for 2008 er revideret af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab og er påtegnet uden forbehold og uden supplerende oplysninger. FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for Max Bank A/S 7. december 2009 Regnskabskontrol af årsrapporten for 2008 for Max Bank A/S Indledning Finanstilsynet har foretaget kontrol af Max Bank A/S årsrapport

Læs mere

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 25. april 2016 Sag 2015-2583 /MiaSim Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 Indledning Erhvervsstyrelsen har som led i regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder

Læs mere

Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen. unoterede aktier fra Københavns Andelskasses OTC-liste.

Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen. unoterede aktier fra Københavns Andelskasses OTC-liste. Københavns Andelskasse Att.: Direktionen Tingskiftevej 5 2900 Hellerup 3. oktober 2016 Ref. AMV/SBA J.nr. 6252-0363 Påtale og påbud om at sikre efterlevelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen ved salg

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

KAB-Holding15 ApS CVR-nr Billedvej Nordhavn. Årsrapport 2015/16

KAB-Holding15 ApS CVR-nr Billedvej Nordhavn. Årsrapport 2015/16 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk KAB-Holding15 ApS CVR-nr. 37351431

Læs mere

HARALD AUTO A/S. Gammel Højmevej Odense SV. Årsrapport 1. januar december 2017

HARALD AUTO A/S. Gammel Højmevej Odense SV. Årsrapport 1. januar december 2017 HARALD AUTO A/S Gammel Højmevej 30 5250 Odense SV Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 Peter Lambert

Læs mere

Påtale og påbud. Baggrund. Redegørelse. PFA Pension Att.: Direktionen Sundkrogsgade 4

Påtale og påbud. Baggrund. Redegørelse. PFA Pension Att.: Direktionen Sundkrogsgade 4 PFA Pension Att.: Direktionen Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 19. oktober 2015 Ref. KBN J.nr. 6073-0276 Påtale og påbud Finanstilsynet påtaler, at PFA Pension har udsendt informationsmateriale, der ikke

Læs mere

Påtale og påbud i forbindelse med information om gebyrer og omkostninger

Påtale og påbud i forbindelse med information om gebyrer og omkostninger AP Pension Livsforsikringsaktieselskab Att.: Direktionen Østbanegade 135 2100 København Ø 12.juni 2017 J.nr. 6652-0008 Påtale og påbud i forbindelse med information om gebyrer og omkostninger Afgørelse

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Indholdsfortegnelse Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2016 5. Balance

Læs mere

Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809. Årsrapport 2013

Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809. Årsrapport 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Gråsten Fjernvarme A.m.b.a. CVR-nr. 28667809 Årsrapport

Læs mere

MATADOR EJENDOMME APS

MATADOR EJENDOMME APS Tlf: 76 97 37 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab vejen@bdo.dk Ådalen 13 A, 1. www.bdo.dk DK-6600 Vejen CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MATADOR EJENDOMME APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport

LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade København S CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5100 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk LOC Holding 2014 ApS Hans Hedtofts Gade

Læs mere

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Østre Havnepromenade 26, 4. sal 9000 Aalborg Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn

Læs mere

HH Agro Holding ApS Hornum Søvej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016

HH Agro Holding ApS Hornum Søvej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk HH Agro Holding ApS Hornum Søvej 19 9530 Støvring

Læs mere

Marianne Hvid Holding ApS

Marianne Hvid Holding ApS Marianne Hvid Holding ApS Kongevej 72, st. 6400 Sønderborg CVR-nr. 36 46 67 82 Årsrapport for 2016 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Indregning af bunden fondsreserve

Indregning af bunden fondsreserve Til: Direktion og bestyrelse for Nykredit Realkredit A/S Via e-boks. 4. september 2018 J. nr. 6871-0001 CC: Intern og ekstern revision for Nykredit Realkredit A/S Via e-boks. Indregning af bunden fondsreserve

Læs mere

RUDBÆK HOLDING ApS. Damhavevej Odense S. Årsrapport 1. januar december 2017

RUDBÆK HOLDING ApS. Damhavevej Odense S. Årsrapport 1. januar december 2017 RUDBÆK HOLDING ApS Damhavevej 55 5260 Odense S Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/06/2018 Jan Rudbæk Larsen

Læs mere

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse

Bestyrelsen for Simcorp A/S. Sendt til virksomhedens digitale postkasse Bestyrelsen for Simcorp A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 17. maj 2018 Ref. Jesjes J.nr. 2017-2708 Regnskabskontrolsag vedrørende halvårsrapporten for 1. halvår 2017 for SimCorp A/S CVR-nr.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge med [udeladt]som direktør

Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge med [udeladt]som direktør [udeladt] Att.: Direktør [udeladt] 13. 16. december september 2010 2015 Ref. Nv [udeladt] J.nr. 69515-0011 [udeladt] Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2012.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2012. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Charlottenlund Stationsplads 2 2920 Charlottenlund Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Temaundersøgelse om goodwill. Til bestyrelsen og direktionen

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse. m.fl. Temaundersøgelse om goodwill. Til bestyrelsen og direktionen Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2015 Ref. J.nr. 10120-0030 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2015 for kreditinstitutter m.fl. I dette brev orienteres om forhold,

Læs mere

Thomsen 2016 Holding ApS

Thomsen 2016 Holding ApS Thomsen 2016 Holding ApS Skæring Skolevej 157 8250 Egå Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11/2016 Klaus Kimose Thomsen

Læs mere

Nykredit Bank koncernens kvartalsrapport kan fra i dag downloades i pdf-format på

Nykredit Bank koncernens kvartalsrapport kan fra i dag downloades i pdf-format på Til Københavns Fondsbørs og pressen 11. maj 2006 Kvartalsrapport 2006 1. januar 2006 31. marts 2006 Kontakt: Bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen Bankdirektør Kim Duus Tlf. 33 42 15 10 eller 33 42

Læs mere

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej 36 4330 Hvalsø 14. september 2012 Ref. LOS J.nr. 560-0014 Påtale og påbud for overtrædelse af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/03 2016 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende Bestyrelsen og direktionen for Andelskassen J.A.K. Slagelse Løvegade 63 4200 Slagelse 2. marts 2015 J.nr. 6250-0077 Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende foranstaltninger Finanstilsynets

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån.

Modeller for gruppevise nedskrivninger beskriver sammenhængen mellem forhold (forklarende faktorer) og efterfølgende tab på udlån. Til bestyrelsen og direktionen 17. december 2008 Ref. LOE/BIJ J.nr. 10122-0002 Orienteringsskrivelse fra Finanstilsynet i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for 2008 1. Gruppevise nedskrivninger I Finanstilsynets

Læs mere

Torben Villadsen Holding ApS. Årsrapport for 2017/18

Torben Villadsen Holding ApS. Årsrapport for 2017/18 Torben Villadsen Holding ApS c/o Torben Villadsen, Parkvej 6, 7400 Herning Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 29 60 75 24 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Kolding Erhvervsservice ApS

Kolding Erhvervsservice ApS Kolding Erhvervsservice ApS Skovlundvej 32 6000 Kolding Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Flemming

Læs mere

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018

CØP A/S. Klosteralleen Ringsted. Årsrapport 1. maj april 2018 CØP A/S Klosteralleen 6 4100 Ringsted Årsrapport 1. maj 2017-30. april 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/10/2018 Carsten Øhauge Pedersen Dirigent

Læs mere

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 (regnskabsår 1/7-31/12) CVR-nr. 31 18 25 73 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06 2014 Jesper Schou Jørgensen Dirigent

Læs mere

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende Østjydsk Bank A/S Bestyrelsen og direktionen Østergade 6-8 9550 Mariager 3. juli 2014 FINANSTILSYNET Århusgade 110 2100 København Ø Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende foranstaltninger

Læs mere

MARKIT B2B ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

MARKIT B2B ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den MARKIT B2B ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/01/2015 Kairo Alloja Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Til bestyrelsen og direktionen 21. december 2010 Ref. mma J.nr. Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om aflæggelse af årsrapport 2010 Finanstilsynet har valgt at udarbejde et orienteringsbrev, hvor der

Læs mere

Sportigan Støvring Holding ApS Volsted Skolevej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016

Sportigan Støvring Holding ApS Volsted Skolevej Støvring CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Sportigan Støvring Holding ApS Volsted Skolevej

Læs mere

Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Alpha Insurance A/S årsrapporter for 2015 og 2016 samt halvårsrapporten for 1.

Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Alpha Insurance A/S årsrapporter for 2015 og 2016 samt halvårsrapporten for 1. Alpha Insurance A/S Att.: Bestyrelsen og direktionen Harbour House 1 Sundkrogsgade 21 2100 København Ø 12. december 2017 Afgørelse vedrørende regnskabskontrol af Alpha Insurance A/S årsrapporter for 2015

Læs mere

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17 IA Invest ApS Vestervangen 6, Skt Klemens, 5260 Odense S Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 32 83 91 34 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative Formuepleje A/S Att.: Direktionen / Bestyrelsen Værkmestergade 25 8000 Aarhus C 18. juni 2018 Ref. csr J.nr. 6077-0048 Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative investeringsfonde Afgørelse

Læs mere

Zeuthen Storm & Co A/S. Årsrapport for 2018

Zeuthen Storm & Co A/S. Årsrapport for 2018 Zeuthen Storm & Co A/S Esplanaden 34 A, st., 1263 København K Årsrapport for 2018 (regnskabsår 10/6-31/12) CVR-nr. 39 64 24 33 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Kragh & Jytzler Group ApS. Årsrapport for 2017/18

Kragh & Jytzler Group ApS. Årsrapport for 2017/18 Kragh & Jytzler Group ApS Østergade 1A, 1. tv, 6700 Esbjerg Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 9/11-30/6) CVR-nr. 39 08 33 10 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Gaia & Ko ApS. Årsrapport for 2016/17

Gaia & Ko ApS. Årsrapport for 2016/17 Gaia & Ko ApS Nørregade 12A, 6600 Vejen Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-31/12) CVR-nr. 37 84 25 16 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/6 2018 Kim

Læs mere

MCS Invest Fond 1 K/S

MCS Invest Fond 1 K/S Navervej 16 C, 7000 Fredericia CVR-nr. 36 46 46 90 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06 2018 Henrik

Læs mere

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K CVR-nr. 11 62 62 89 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på fondens ordinære generalforsamling den 2.

Læs mere

REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS

REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS REVISIONSFIRMAET HANNE OG ERLING LUND ApS Vestergade 23 7323 Give Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/07/2018

Læs mere

Holdingselskabet af 1. juli 2014 ApS CVR-nr Ryesgade 3 F, København N. Årsrapport 2014/15

Holdingselskabet af 1. juli 2014 ApS CVR-nr Ryesgade 3 F, København N. Årsrapport 2014/15 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Holdingselskabet af 1. juli 2014

Læs mere

Frandsens Invest ApS Lindevej Esbjerg V CVR-nr Årsrapport

Frandsens Invest ApS Lindevej Esbjerg V CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Frandsens Invest ApS Lindevej 8 6710 Esbjerg

Læs mere

Kami Vejen ApS Strandvejen Kolding CVR-nr Årsrapport 2018

Kami Vejen ApS Strandvejen Kolding CVR-nr Årsrapport 2018 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Kami Vejen ApS Strandvejen 7 6000 Kolding CVR-nr. 39173115

Læs mere

Søndervang Hobro Holding ApS Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr

Søndervang Hobro Holding ApS Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr Kirkegaardsvej 11, 9500 Hobro CVR-nr. 34 04 79 52 Årsrapport for regnskabsåret 01.05.15-30.04.16 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 08.07.16 Morten Nymann Pedersen Dirigent

Læs mere

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016 REPE ApS Hesselrødvej 13 2980 Kokkedal Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2017 René Jakobsen Dirigent Side

Læs mere

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed Spar Nord Bank A/S Att.: Bestyrelsen og direktionen cc: Intern og ekstern revision 21. maj 2019 Ref. SBP J.nr. 6252-0158 Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk.

Læs mere

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport

Eggert Eggert ApS Klarinetvej Horsens CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Egtved Allé 4 6000 Kolding Telefon 75 53 00 00 Telefax 75 53 00 38 www.deloitte.dk Eggert Eggert ApS Klarinetvej 10 8700 Horsens CVR-nr.

Læs mere

Kamisa ApS. Møllemarksvej 63, 5200 Odense V. Årsrapport for 1. januar december (11. regnskabsår)

Kamisa ApS. Møllemarksvej 63, 5200 Odense V. Årsrapport for 1. januar december (11. regnskabsår) Kamisa ApS Møllemarksvej 63, 5200 Odense V Årsrapport for 1. januar - 31. december 2015 (11. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/4 2016 Peer

Læs mere

Expedit a/s. CVR-nr Delårsrapport for perioden 1. januar juni 2011

Expedit a/s. CVR-nr Delårsrapport for perioden 1. januar juni 2011 Expedit a/s CVR-nr. 37 75 25 17 Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2011 For yderligere oplysninger kan adm. direktør Steen Bødtker kontaktes på telefon 87 612 200. Expedit a/s - Delårsrapport

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS

HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/ ApS HOLDINGSELSKABET JEA AF 1/10 2013 ApS Nordvangen 6 7120 Vejle Øst Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 Jørgen

Læs mere

Bestyrelsen for Foreningen european retail c/o Patrizia Nordics A/S Bredgade 25 F, København K

Bestyrelsen for Foreningen european retail c/o Patrizia Nordics A/S Bredgade 25 F, København K Bestyrelsen for Foreningen european retail c/o Patrizia Nordics A/S Bredgade 25 F, 5. 1260 København K 18. marts 2015 Ref. Betost. jesjes J.nr. 2013-0033621 / 2014-7561 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Nykredit A/S 30. oktober 2018 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor.

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor. FORTROLIGT Coloplast A/S Att.: Bestyrelsen Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 24. januar 2017 Ref. ChrSoj J.nr. 2016-7089 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for perioden 1. oktober

Læs mere

L.M.J. II ApS Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr

L.M.J. II ApS Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr Forteledet 6, 8240 Risskov CVR-nr. 25 24 72 21 Årsrapport for regnskabsåret 01.10.16-30.09.17 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 09.02.18 Lars Martin Jørgensen Dirigent STATSAUTORISERET

Læs mere

REKA Byudvikling ApS Reesens Vej Varde CVR-nr Årsrapport

REKA Byudvikling ApS Reesens Vej Varde CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postboks 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk REKA Byudvikling ApS Reesens Vej 2 6800 Varde

Læs mere

CAPA2 Holding ApS Alfred Munkholms Vej Aalborg CVR-nr Årsrapport 2018

CAPA2 Holding ApS Alfred Munkholms Vej Aalborg CVR-nr Årsrapport 2018 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Østre Havnepromenade 26, 4. sal 9000 Aalborg Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk CAPA2 Holding ApS Alfred Munkholms

Læs mere

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr SU II ApS Langelinie 27, 5230 Odense M Årsrapport for 2017 CVR-nr. 25 56 90 83 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05 2018 Sune Uhrenholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voetmann ApS Årsrapport for 2012

Voetmann ApS Årsrapport for 2012 Voetmann ApS Årsrapport for 2012 CVR-nr. 27 01 37 67 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/6 2013 Morten Voetmann Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

KLAUS MØLLER HOLDING ApS Vinkelvej Viborg CVR-nr Årsrapport 2018

KLAUS MØLLER HOLDING ApS Vinkelvej Viborg CVR-nr Årsrapport 2018 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk KLAUS MØLLER HOLDING ApS Vinkelvej

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2014.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2014. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Charlottenlund Stationsplads 2 2920 Charlottenlund Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk Nasdaq OMX Copenhagen

Læs mere

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1.

Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. Finanstilsynet 8. juli 2005 FIRA J.nr.122-0031 /mt Notat om ikke anvendelige fremgangsmåder ved opgørelse af værdien af udlån i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen pr. 1. januar 2005 Indledning

Læs mere

Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S

Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S Att.: Direktionen Industrivej 2 4683 Rønnede 27. oktober 2015 Ref. MFT/UBP J.nr. 591-0225 Vildledende informationsmateriale til forsikringstagere - Husejernes

Læs mere

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens

GK AGIO ApS. Årsrapport for CVR-nr Stensballe Strandvej Horsens GK AGIO ApS Stensballe Strandvej 195 8700 Horsens CVR-nr. 26 73 91 95 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/02 2017 Gert Kristiansen Dirigent

Læs mere

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5

Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5 Sydbank A/S Att.: Bestyrelse og direktion cc: Intern og ekstern revision 21. maj 2019 Ref. SBP J.nr. 6252-0158 Påbud for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed 48 a, stk. 1, jf. 53 b, stk. 1 og 5

Læs mere

Påbud om at nedregulere tilgodehavendet hos Ahpla Aps samt tilgodehavendet hos selskab 1 Aps

Påbud om at nedregulere tilgodehavendet hos Ahpla Aps samt tilgodehavendet hos selskab 1 Aps Bestyrelsen og direktionen for Alpha Insurance A/S Harbour House Sundkrogsgade 21 2100 København Ø 27. februar 2018 Ref. HHE/TSK/BIN J.nr. 6652-0016 Påbud om at nedregulere tilgodehavendet hos Ahpla Aps

Læs mere

Bestyrelsen og direktionen for 2. december 2008 Investeringsforeningen Etik Invest Ref. FJ

Bestyrelsen og direktionen for 2. december 2008 Investeringsforeningen Etik Invest Ref. FJ FONDSRÅDET Bestyrelsen og direktionen for 2. december 2008 Investeringsforeningen Etik Invest Ref. FJ J.nr. 6445-0208 Kontrol af Investeringsforeningen Etik Invests årsrapport 2007 Indledning Finanstilsynet

Læs mere

StoryTelling ApS CVR-nr

StoryTelling ApS CVR-nr CVR-nr. 32 09 60 77 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 03.06.13 Birthe Jægerum Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

Mobile Support K/S. Strandboulevarden 151, 2., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2016

Mobile Support K/S. Strandboulevarden 151, 2., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2016 Mobile Support K/S Strandboulevarden 151, 2., 2100 København Årsrapport for 1. januar - 31. december 2016 CVR-nr. 36 54 16 28 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

EPISERVER DENMARK ApS

EPISERVER DENMARK ApS EPISERVER DENMARK ApS Njalsgade 23, 1 2300 København S Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/04/2018 Mark Duffell

Læs mere

A. Kirk Ejendomme A/S CVR-nr Damhaven 5D 7100 Vejle. Årsrapport 2015

A. Kirk Ejendomme A/S CVR-nr Damhaven 5D 7100 Vejle. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk A. Kirk Ejendomme A/S CVR-nr. 35869697 Damhaven

Læs mere

Priorparken 680 K/S. Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for

Priorparken 680 K/S. Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for Priorparken 680 K/S Vesterbrogade 33, 1620 København V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 26 43 28 04 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. maj 2016. Michael Jordan

Læs mere

BELMONDE ApS. Frederiksgade 7, st tv 1265 København K. Årsrapport 1. januar december 2016

BELMONDE ApS. Frederiksgade 7, st tv 1265 København K. Årsrapport 1. januar december 2016 BELMONDE ApS Frederiksgade 7, st tv 1265 København K Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/06/2017 Morad Ahabbad

Læs mere

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017 RISIKA ApS Bredgade 33C 1260 København K Årsrapport 1. juli 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Nicolai Rasmussen Dirigent

Læs mere

PROTICA PRIVATE EQUITY APS

PROTICA PRIVATE EQUITY APS Årsrapport for 2014 PROTICA PRIVATE EQUITY APS CVR-nr. 35 04 42 13 2. Regnskabsår Godkendt på selskabets generalforsamling, den 29. juli 2015 Dirigent -------------------------------------------- Peter

Læs mere