JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1"

Transkript

1 JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1

2 FORMÅL MED DAGEN At give en introduktion til kernelementerne i den jobrettede samtale. At klæde jer på til at begynde at anvende de grundlæggende samtaleteknikker til inddragelse af borgerne.

3 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE Kursusdag 1: Grundlæggende samtaleteknikker i den jobrettede samtale Kursusdag 2: Arbejdsmarkedskendskab med fokus på branchekendskab og virksomhedernes rekrutteringspraksis Kursusdag 3: Samtaleteknik m. fokus på ledige med særlige udfordringer Kursusdag 4: Arbejdsmarkedskendskab og videndeling mellem virksomhedskonsulenter og jobkonsulenter.

4 CITATER FRA EVALUERING AF JOBRETTET SAMTALE 1 "Hun [jobkonsulenten] har gjort det på en rigtig god måde. Fra første samtale har hun virkelig sat sig ind i mit liv og fik stillet mig en masse gode spørgsmål, der gav mig et skub." "Jeg var helt rystet, på den gode måde. Jeg har været tilknyttet der et stykke tid sådan on-off. Det har været meget anderledes og opløftende. "Han [jobkonsulenten] gjorde meget ud af, at det skulle handle om mig og min jobsøgning. Nogle gange minder de her samtaler om et 5-årigt barn, der får skældud. Det er det ikke mere. Det er sket inden for de sidste 3 måneder.

5 PROGRAMMET Introduktion til den jobrettede samtale Den nysgerrige og undersøgende tilgang Sådan styrer du samtalen i dialog med den jobsøgende Frokost Kunsten at stille spørgsmål, som skaber udvikling At give målrettet information og rådgivning Dine læringsmål og aktionslæringsopgaver frem til næste gang.

6 TJEK IND Rejs jer op og find en person, som I ikke kender så godt. Tag en kort snak om: Hvad håber du at få ud af forløbet?

7 HVAD ER EN JOBRETTET SAMTALE? En jobrettet samtale er en samtale, hvor jobkonsulenten med relevant arbejdsmarkedsviden og inddragende samtaleteknik understøtter borgeren i selv at tage ansvar og være aktivt jobsøgende. Samtalehåndbogen i jobrettet samtale s. 7.

8 DEN GODE JOBRETTEDE SAMTALE Tal sammen ved bordene om: Som jobkonsulent: Hvad er vigtigt i samtalen, hvis man skal lykkes med at understøtte borgernes motivation og ejerskab for deres jobsøgning? Hvornår oplever I, at I virkelig lykkes med at hjælpe en borger tættere på job?

9 INTRODUKTION TIL DEN JOBRETTEDE SAMTALE BAGGRUND, KERNEELEMENTER OG EMPOWERMENT

10 FORDI FORSKNINGEN VISER AT GODE SAMTALER VIRKER Der afholdes over 1 mio. samtaler årligt. Erfaringerne fra de danske forsøg er, at der ser ud til at være en positiv effekt af samtaler for nyledige dagpengemodtagere i forhold til at øge graden af selvforsørgelse. Dette gælder også for kontanthjælpsmodtagere med kort ledighed. Samtaler, der har fokus på rådgivning, medvirker til at skaffe ledige hurtigere i job. Effekten er kontrolsamtaler er tvivlsom. Jobkonsulenter med viden om arbejdsmarkedet og virksomhedsnetværk bidrager positivt til beskæftigelseseffekten. Kilde: Effekter af samtaler i den aktive Arbejdsmarkedspolitik, Michael Rosholm & Michael Svarer (2010).

11 DE TRE KERNEELEMENTER

12 EMPOWERMENT BEGREBET BLIVER CENTRALT Empowerment handler om at give borgerne indflydelse og sætte den jobsøgende i stand til at handle selv. Den jobsøgende er ekspert i eget liv og ved selv, hvad der kan fungere i en given problemstilling. Empowerment = handlekraft Formålet med empowerment er, at den jobsøgende føler sig i stand til at tage situationen i egen hånd og er kvalificeret til at foretage en jobsøgning på et oplyst grundlag. Kilde: Empowerment på dansk, Maja Lundemark Andersen (2010)

13 TRIPPELROLLEN

14 VI MÅLER PÅ OM DET VIRKER Minimum 90 pct. af alle forsikrede ledige og alle jobparate kontanthjælpsmodtagere vurderer, at samtalen har været medinddragende og har givet en større og anvendelig viden om arbejdsmarkedet til brug for jobsøgning. Jobparate kontanthjælpsmodtagere søger mindst 20 pct. flere job end før projektstart.

15 BORGERNES OPLEVELSE MÅLES STAR måler på de jobsøgendes oplevelse med fire spørgsmål. Sendes på mail til de jobsøgende efter samtaler. Rambøll følger op på tallene i den månedlige opfølgning med jeres projektleder. Tallene er lagt sammen og viser ikke resultater for den enkelte jobkonsulent. Derudover er der spørgeskemaer til jer og til projektleder om jeres oplevelse med metoderne i den jobrettede samtale.

16 STAR HAR FØLGENDE MÅL FOR BRUG AF IT Selvbooking (40 % af jobparate kontanthjælpsmodtagerne selvbooker). Joblog (80 % af jobparate kontanthjælpsmodtagerne anvender Joblog). Joblog (90 % af de forsikrede ledige anvender Joblog). Arbejdsmarkedsbalancen og Mit Jobkompas anvendes struktureret til forberedelse og i selve samtalerne.

17 DEN NYSGERRIGE OG UNDERSØGENDE TILGANG AKTIV LYTNING, NØGLEORD OG ÅBNE SPØRGSMÅL

18 DU KAN INDDRAGE DEN JOBSØGENDE VED AT VÆRE NYSGERRIG Nysgerrighed er et grundlæggende begreb i den systemiske coaching og terapi. Mennesker skaber mening i deres hoved som mentale modeller med udgangspunkt i de erfaringer og værdier, de bærer med sig. Forskellige mennesker vil skabe forskellig mening om den samme situation. Vi må være nysgerrige for at prøve at forstå, hvad andre forstår.

19 VI KAN IKKE VIDE, HVORDAN JOBSØGER HØRER DET VI SIGER Jobkonsulent Jobsøger

20 NYSGERRIGHED MED AKTIV LYTNING I aktiv lytning øver du dig i at sige så lidt som muligt og lade den anden tale. Du kan understøtte samtalen ved at være nærværende og signalere et åbent og imødekommende kropssprog. Du skaber dermed den bedst mulige stemning for den, der fortæller. Den talende får et refleksionsrum, så han eller hun selv får øje på de løsninger, der føles rigtige i situationen.

21 NYSGERRIGHED GENNEM NØGLEORD Nøgleord er betydningsbærende ord - ord som stikker op i samtalen. Nøgleord fungerer som nøgle til en dør, der åbner for logikken (vigtige betydninger) hos borgeren. Ill.: Tove Krebs Lange

22 NYSGERRIGHED MED ÅBNE SPØRGSMÅL Lukkede spørgsmål Fik du sendt ansøgningen? Hvor lang tid har du tilbage i praktikken? Vil du gerne tilbage i samme branche? Har du tænkt på opkvalificering? Åbne spørgsmål Hvordan går det med ansøgningerne? Hvordan går det med praktikken? Hvad er dine overvejelser om, hvilke brancher der kunne være relevante for dig? Hvad tænker du om dine kvalifikationer og muligheden for opkvalificering?

23 VIDEOKLIP MED EKSEMPLER PÅ ÅBNE SPØRGSMÅL OG NØGLEORD Hvad hæftede du dig ved i filmen? Hvordan lykkes du selv med at inddrage de jobsøgende i dine samtaler med nysgerrighed, aktivt lytning, åbne spørgsmål og nøgleord?

24 SÅDAN STYRER DU SAMTALEN I DIALOG MED DEN JOBSØGENDE

25 UDFORDRINGER I SAMTALEN Hvordan holder jeg fokus i samtalen? Hvordan kan jeg sikre, at borgeren er med? Hvad gør jeg, når borgeren bare taler derudaf? Hvad stiller jeg op, når borgeren er meget tavs og passiv? Hvordan kan jeg give borgeren mere ansvar?

26 GAMEMASTER-MODELLEN Kontrakt Aftale emne, mål og arbejdsform Timeout Samtalen om samtalen. Genforhandling af kontrakt Afslutning Opsummering og afrunding af samtalen Procesniveauet Samtalen om samtalen Indholdsniveauet Samtalens indhold

27 KONTRAKT Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen En aftale om samtalens mål, form og indhold Samtalens indhold 1. Sæt rammen Formålet med samtalen her er at Vi har 30 minutter Når vi slutter samtalen, skal vi gerne have 2. Giv borgeren indflydelse og ejerskab Hvad har du tænkt på, at vi skal tale om? Hvad vil du gerne have ud af samtalen i dag? 3. Gør derefter dine ønsker til samtalen klart Jeg kunne tænke mig, at vi også lige taler om dit CV, hvad siger du til det? 4. Lav en skriftlig dagsorden og gå i gang

28 KONTRAKT GODE RÅD OG OPMÆRKSOMHEDER Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen Samtalens indhold Vær gerne lidt vedholdende og grundig i denne fase. Forsøg at lave konkrete aftaler med borgeren om målene for samtalen. Ikke alle borgere har let ved at sætte ord på, hvad de gerne vil have med fra samtalen. Prøve at spørge på forskellige måder og giv tid. Kom evt. med forslag og lad så borgeren vælge mellem forskellige muligheder.

29 TIMEOUT Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen En pause til at holde samtalen på rette spor. En løbende genforhandling af kontrakten for samtalen. Samtalens indhold Styrende Udsagn der rammesætter samtalen: Lad os tage fat på at tale om Jeg lovede dig i starten, at vi også skulle snakke om Nu har vi talt om dine udfordringer med X. Jeg vil gerne have, at vi bruger resten af samtalen på at tale om Inddragende Spørgsmål der inviterer borgeren til at rammesætte samtalen: Du nævnte i starten, at du gerne ville tale om dit CV. Er vi kommet godt omkring det nu? Vi aftalte, at vi skulle tale om X, men er det måske vigtigere at tage fat på? Lad os lige stoppe op og gøre status. Hvad er vi kommet frem til indtil videre? Vi har cirka 10 min. tilbage hvad tænker du, er det vigtigste at fokusere på nu?

30 TIMEOUT GODE RÅD OG OPMÆRKSOMHEDER Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen Samtalens indhold Timeouts er en samtale om samtalen og kan bruges til flere ting Når du er usikker på, om du har borgeren med. Når du vil samle op og gå videre til noget andet. Når du synes, at samtalen går ud af en tangent. Når der er flere ting i spil på en gang, og du må aftale med borgeren, hvordan I skal komme omkring de forskellige ting.

31 AFSLUTNING Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen En opsummering og afrunding af samtalen Samtalens indhold Styrende Udsagn der kigger tilbage på samtalen: Så det, vi aftaler, er Jeg vil gerne lige understrege, at i forhold til reglerne skal du huske at Inddragende Spørgsmål der inviterer borgeren til at kigge tilbage på samtalen: Vil du prøve at opsummere, hvad vi er kommet frem til? Hvad tager du med herfra i dag? Hvad skal du konkret hjem og gøre nu? I forhold til vores møde i dag, hvad har så især været hjælpsomt for dig, at jeg gjorde?

32 AFSLUTNING GODE RÅD OG OPMÆRKSOMHEDER Kontrakt Time out Afslutning Samtalen om samtalen Samtalens indhold Sæt god tid af til afslutning det tager tid og er noget af det vigtigste. Lad borgeren selv samle op i stedet for, at du gør det. Lad så vidt muligt borgeren formulere, hvad du skriver i min plan skrivningen skal være en del af dialogen. Lav konkrete og forpligtende aftaler om, hvad borger gør efter samtalen.

33 EKSEMPLER PÅ GAMEMASTERING Læg mærke til, hvordan jobkonsulenten laver kontrakt og giver den jobsøgende indflydelse på emner og mål for samtalen.

34 ØVELSE MED GAMEMASTER Gå sammen to og to. Forestil jer en samtale med en konkret borger, hvor I forsøger at inddrage borgeren i at lave en kontrakt, men borgeren bider ikke rigtigt til bolle. Tal sammen om, hvordan I kan dvæle i kontraktfasen og formuler mindst tre forskellige typer af spørgsmål, som kan få borgeren til at byde ind på ønsker til samtalens indhold og mål. 10 minutter til øvelsen. Herefter plenum.

35 FROKOST

36 KUNSTEN AT STILLE SPØRGSMÅL, SOM SKABER UDVIKLING

37 4 GODE SPØRGSMÅLSTYPER Lineære Fortid Detektiven Enkle, afklarende spørgsmål Hvor er du i din jobsøgning? Hvad er der sket siden sidst? Antropologen Spørgsmål til relationer og forskellige perspektiver Hvad tror du, der er vigtigt for virksomheden? Hvordan var din relation til kollegerne? Kaptajnen Fremadrettede handlingsorienterede spørgsmål Hvilke løsninger er de bedste? Hvad vil du konkret gøre herfra? Fremtidsforskeren Fremadrettede åbnende spørgsmål Hvordan ser et drømmejob ud for dig? Hvor vil du gerne være om 3 år? Hvordan ville det fungere for dig, hvis du skulle i gang med en uddannelse? Fremtid Cirkulære Kilde: Karl Tomm

38 DETEKTIVEN EKSEMPLER PÅ SPØRGSMÅL Enkle og afklarende spørgsmål til at udforske borgerens situation Hvordan er det gået med jobsøgningen siden sidst? Hvordan fungerer jobloggen for dig? Hvad har du af uddannelse? Hvor har du arbejdet tidligere? Hvad ser du som dine vigtigste kompetencer? Hvilke typer opgaver kan du bedst lide? Hvordan gik det sidst, du var i praktik? Hvad lærte du af det? Hvordan fungerer du socialt på en arbejdsplads?

39 ANTROPOLOGEN EKSEMPLER PÅ SPØRGSMÅL Spørgsmål til relationer og forskellige perspektiver Hvad tror du, der er vigtigt for virksomheden? Hvordan tror du, kollegerne oplevede det? Hvad tror du, at din kone tænker om den her situation? Hvis det nu var en god ven, der var i din situation, hvad ville du så anbefale ham? Hvad tror du, chefen leder efter i forhold til det her job? Er der andre måder at se det her på? Var der et tidspunkt, hvor det her ikke var en udfordring for dig?

40 FREMTIDSFORSKEREN EKSEMPLER PÅ SPØRGSMÅL Fremadrettede åbnende spørgsmål Hvor kunne du tænke dig at være om 3-5 år? Hvad ville være et drømmejob for dig? Prøv at beskrive, hvordan det går, hvis det går godt i uddannelsesforløbet Hvilke job findes der, hvor dine kompetencer kunne passe godt ind? Hvis du skulle have et job her og nu, der bare giver smør på brødet, hvad er der så af muligheder? Hvis du skulle videreuddanne dig inden for noget andet, hvad kunne det så være? Hvordan ville det være for dig at skulle på skolebænken igen?

41 KAPTAJNEN EKSEMPLER PÅ SPØRGSMÅL Fremadrettede handlingsorienterede spørgsmål Hvad vil du helt konkret gøre nu? Hvad skal være dit mål til næste gang? Hvornår går du i gang med det? Hvad synes du, er den bedste løsning på det her? Hvem kan hjælpe dig? Hvilke forhindringer skal løses, for at du kan komme videre? Hvordan følger vi op på det her? Når vi ses igen om en måneds tid, hvad er der så sket?

42 FILM MED EKSEMPLER PÅ KARL TOMM-SPØRGSMÅL Læg mærke til, hvordan de fire spørgsmålstyper anvendes i denne samtale.

43 ØVELSE MED KARL TOMMS SPØRGSMÅLSTYPER Du har en samtale med Julie, der er nyuddannet fysioterapeut og motiveret til job. Julie har sendt 13 ansøgninger uden at blive kaldt til samtale. Hun vil gerne have hjælp til, hvad hun kan gøre for at komme i job. Du beslutter dig for at hjælpe Julie på vej med detektiv-, antropolog-, fremtidsforsker- og kaptajn-spørgsmål. Formuler sammen med din sidemand to konkrete spørgsmål til hver de fire typer af spørgsmål (otte spørgsmål i alt), som du kunne stille Julie for at hjælpe hende til at tænke nyt om situationen.

44 AT GIVE MÅLRETTET INFORMATION OG RÅDGIVNING

45 HVORDAN LYKKES MED ROLLEN SOM VIDENSPERSON? Tal sammen ved bordene. I har en viden om arbejdsmarkedet og jobsøgning, som de jobsøgende ofte ikke har. Hvordan formidle denne viden på en god måde i samtalen? Hvad kan være godt at gøre? Hvad skal man være opmærksom på eller passe på med?

46 EKSPERTENS FALDGRUBER Man overdynger borgeren med en masse viden. Man overtager ejerskabet. Man taler fagsprog, som borgeren ikke forstår. Man kommer til at tale for meget, og borger bliver passiv. Man sætter sin plade på og giver et standardforedrag. Man rammer ved siden af, og borgeren føler sig ikke forstået. Man får ikke afklaret, hvordan borgeren kan bruge informationen.

47 UGU-METODEN Brug UGU-metoden, når du giver information og instrukser. Metoden hjælper til, at borgeren faktisk bruger informationerne. Undersøge Give Undersøge Kilde: Den motiverende samtale af Gregers Rosdahl

48 GIVE INFORMATION PÅ EN UNDERSØGENDE MÅDE (UGU) Undersøg behovet før du giver information. Jeg vil gerne tale med dig om virksomhedspraktik. Men fortæl mig lige først, hvad du allerede ved om det, og hvad du har spørgsmål. Giv informationer klart og neutralt. Der er disse muligheder man kan enten Undersøg effekten af informationerne Hvad tænker du om de muligheder? Hvordan tror du, de vil virke for dig?

49 DINE LÆRINGSMÅL OG OPGAVER FREM TIL NÆSTE GANG

50 HVAD HAR VI VÆRET OMKRING? Empowerment Trippelrollen Nysgerrighed, aktiv lytning Åbne spørgsmål og nøgleord Game master modellen Karl Tomms spørgsmålstyper UGU-metoden.

51 KORTE MØDER OM DIN LÆRING FRA I DAG Find sammen med en, du ikke taler med så tit. Inviter din kollega til at fortælle kort om hans eller hendes to vigtigste læringspunkter fra i dag. Fortæl dernæst kort om dine. I har fem minutter i alt så sørg for, at I begge får tid til at fortælle.

52 SKRIV DIN LOGBOG Hvad er dine vigtigste læringspunkter fra i dag? Udfyld læringsskemaet (s. 4) med de værktøjer du vil træne i dine samtaler til næste gang. VIGTIGT, at du indstiller dig på, at alle går ind i en lærings- og refleksionsproces. Også selvom du allerede mestrer noget.

53 OPGAVER TIL NÆSTE GANG Træning i praksis Fælles obligatorisk opgave: Gamemaster Valgfrie opgaver Udfyld logbog for de samtaler du laver. Deltag i læringsgruppemøde husk at medbringe din logbog.

54 HVORDAN FOREGÅR MØDET I LÆRINGSGRUPPEN? Formål: At dele erfaringer fra træningen og skabe mulighed for individuel og fælles læring. OBS: Fokus er på erfaringer med brugen af samtaleteknikker ikke på sagens indhold, lovgivning og tilbud. Medbring logbogsnotater. Tid: 1-2 timer.

55 HVORDAN FOREGÅR LÆRINGSMØDET? 1. Introduktion. Velkomst, formål og program. Evt. også en status på projektet v. teamleder (ca. 5 min.) 2. Erfaringer. Runde, hvor hver deltager fortæller deres erfaringer med at bruge indholdet fra undervisningen med afsæt i logbog (ca. 45 min.) 3. Fælles refleksion og læring. Hvad har vi lært om at anvende metoderne til at skabe resultater i samtalerne? (ca. 40 min.) 4. Notater i logbog. Hver deltager noterer fremadrettede læringsmål i logbog (5 min.) 5. Handlinger fremadrettet. Hver fortæller med afsæt i logbog, hvad de har fokus på fremadrettet (ca. 20 min.) 6. Afslutning. Opsamling på dagen v. teamleder. (ca. 5 min.).

56 TO VÆRKTØJER TIL BRUG FØR OG UNDER SAMTALEN Gamemaster-vejledning Karl Tomm-spørgsmål

57 HVAD TAGER DU MED FRA DAGEN I DAG?

58 TAK FOR DENNE GANG GOD FORNØJELSE MED AKTIONSLÆRINGEN

JOBRETTET SAMTALE LOGBOG. Navn: Jobcenter:

JOBRETTET SAMTALE LOGBOG. Navn: Jobcenter: JOBRETTET SAMTALE LOGBOG Navn: Jobcenter: INTRODUKTION Velkommen til projekt Jobrettet samtale. Denne logbog indeholder værktøjer, skabeloner og ark, som du vil få brug for i forløbet. Medbring logbogen

Læs mere

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL NØGLEPERSONKURSUS

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL NØGLEPERSONKURSUS JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL NØGLEPERSONKURSUS PROJEKTETS FORMÅL OG VÆRDI Formålet med projekt Jobrettet samtale bølge 2 er, at flere kommuner gennemfører jobrettede samtaler med det mål at få flere

Læs mere

Hvor var det nu vi kom fra?

Hvor var det nu vi kom fra? Hvor var det nu vi kom fra? Korte møder: Sidste gang arbejdede vi med den professionelle samtale samtalens faser og spørgeteknik. Hvilke refleksioner har det givet dig efterfølgende? Har du anvendt nogen

Læs mere

Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune

Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune FEBRUAR 2016 Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune Norddjurs Evaluering af Jobrettet Samtale 2 Evaluering af Jobrettet Samtale 3 Indholdsfortegnelse 1 Forord... 4 2 Formålet med de jobrettede

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET 1 PROGRAM Velkomst og program Opsamling på aktionslæring. Hvordan er det gået med deltagelse i hinandens samtaler, feedback

Læs mere

Håndbog i jobrettede samtaler. Inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser

Håndbog i jobrettede samtaler. Inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Håndbog i jobrettede samtaler Inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Samtalehåndbogen Opslagsværk der henvender sig til konsulenter i a- kasser og jobcentre, som skal gennemføre jobrettede

Læs mere

Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere. Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt

Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere. Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt Jobrettede samtaler for Jobparate kontanthjælpsmodtagere Erfaringer fra Jobcenter Skanderborg v. Daniel Bomholt Reformer skaber brændende platform Nye fokuspunkter i vores arbejde Stiller krav om hyppigere

Læs mere

Kickoff praktik 3 - dag 2

Kickoff praktik 3 - dag 2 - dag 2 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Program 8.30 9.00 Velkommen og formål med dagene 9.00

Læs mere

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL LEDERDAG HVORFOR ER VI HER? MARTIN HAANING, LARS NELLEMANN,

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL LEDERDAG HVORFOR ER VI HER? MARTIN HAANING, LARS NELLEMANN, JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL LEDERDAG MARTIN HAANING, MHA@RAMBOLL.COM LARS NELLEMANN, LANE@RAMBOLL.COM HVORFOR ER VI HER? Formålet med dagen er: Fokus for dagen er på, hvordan I ledelsesmæssigt og organisatorisk

Læs mere

Den jobrettede samtale

Den jobrettede samtale Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del Bilag 12 Offentligt Den jobrettede samtale Læring og erfaringer fra projekt Jobrettet Samtale 2 Juni 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION TIL JOBRETTET SAMTALE

Læs mere

Roskilde d. 28 marts - 2011

Roskilde d. 28 marts - 2011 Roskilde d. 28 marts - 2011 Temadag om mødeledelse for tovholdere i LP- grupper Psykolog Jens Andersen jna@ucn.dk Tlf. 21760988 Dagens program 9.00 9.15 Præsentation af program og hinanden 9.15 9.45 Arbejde

Læs mere

Vejledning af eleven

Vejledning af eleven 1 Vejledning af eleven 2 Vejlederens funktioner Rådgive og vejlede eleven Oplære / dele viden teoretisk og praktisk Undervise og instruere Støtte eleven i at bearbejde det lærte Være rollemodel Udfordre

Læs mere

METODEBILAG PROJEKT JOBRETTET SAMTALE 2

METODEBILAG PROJEKT JOBRETTET SAMTALE 2 METODEBILAG PROJEKT JOBRETTET SAMTALE 2 [Dobbeltklik for at indsætte billede eller slet dette felt] 1. INDLEDNING I dette metodebilag præsenteres den metodiske fremgangsmåde og datagrundlaget, der ligger

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2017

VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2017 VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2017 VED BSS VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION BSS DAGENS PROGRAM Velkomst og introduktion Mentorrollen og introduktion til The Mentoring Journey ved Susanne Søes Hejlsvig

Læs mere

Styrket samarbejde om kontaktforløbet. Oplæg til kompetenceudviklingsdagen

Styrket samarbejde om kontaktforløbet. Oplæg til kompetenceudviklingsdagen Styrket samarbejde om kontaktforløbet Oplæg til kompetenceudviklingsdagen December 19, 2017 Velkommen Introduktion SOKO projektleder Lokal AMK-projektleder JC-læringskonsulent AK-læringskonsulent Baggrund

Læs mere

Fra aktiv lytning til Karl Tomm

Fra aktiv lytning til Karl Tomm Fra aktiv lytning til Karl Tomm Detektiven undersøger og forstår! Undersøgelse Hvad kunne du tænke dig at tale om de næste 30 minutter? Afklarende, definerende og undersøgende spørgsmål 1.Lyt 2. Stil spørgsmål

Læs mere

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November

De 5 positioner. Af Birgitte Nortvig, November De 5 positioner Af Birgitte Nortvig, November 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. EVNEN TIL AT POSITIONERE SIG HEN MOD DET VÆSENTLIGE... 3 2. EKSPERT-POSITIONEN... 4 3. POSITIONEN SOM FAGLIG FORMIDLER... 5 4.

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2016

VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2016 VELKOMMEN TIL MENTORUDDANNELSEN 2016 BSS DAGENS PROGRAM Velkomst og introduktion Mentorrollen ved Susan Heilemann Pause sandwich og sodavand Den gode samtale ved Majbritt Nielsen og Marie Louise Bro Pold

Læs mere

OPSTARTSMØDE PROJEKT JOBRETTET SAMTALE

OPSTARTSMØDE PROJEKT JOBRETTET SAMTALE OPSTARTSMØDE PROJEKT JOBRETTET SAMTALE FORMÅL OG PRÆSENTATIONSRUNDE Formålet med opstartsmødet er: At skabe et fælles fundament for det videre projektforløb, herunder At få input og ønsker til Rambølls

Læs mere

Præsentation af underviseren Formål/mål Spilleregler Forventninger og gensidig præsentation af kursisterne

Præsentation af underviseren Formål/mål Spilleregler Forventninger og gensidig præsentation af kursisterne Program Underviser: Timo Klindt Bohni Dag 1 09.00 Velkomst og præsentationer Præsentation af underviseren Formål/mål Spilleregler Forventninger og gensidig præsentation af kursisterne Målet med dette delemne

Læs mere

MØDELEDELSE I HVERDAGEN SKAB BEDRE MØDER FOR DIG OG DINE KOLLEGER

MØDELEDELSE I HVERDAGEN SKAB BEDRE MØDER FOR DIG OG DINE KOLLEGER MØDELEDELSE I HVERDAGEN SKAB BEDRE MØDER FOR DIG OG DINE KOLLEGER PROGRAM: Kl.09.00-11.45: Velkomst og check in Øvelse med udgangspunkt i hjemmeopgaven Oplæg: Når vi kommunikerer i en organisation Oplæg:

Læs mere

Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching

Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching Vejviseren Introduktion til coaching i kollegasparring Nøglefærdigheder: Nysgerrighed og Aktiv lytning Spørgsmål der rykker Om underviseren Selvstændig

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

Den Motiverende Samtale og børn

Den Motiverende Samtale og børn Den Motiverende Samtale og børn At arbejde med Den Motiverende Samtale og Stages of Change modellen med børn Af Gregers Rosdahl Implement Consulting Group Maj 2010 Om arbejdet med Den Motiverende Samtale

Læs mere

Aktionslæring. Sommeruni 2015

Aktionslæring. Sommeruni 2015 Aktionslæring Sommeruni 2015 Indhold De fem faser i et aktionslæringsforløb - (KLEO) Interview (i flere afdelinger) Kontrakt - SMTTE Positioner, domæner Observation og observationsnotater Teamets rolle

Læs mere

Tid Tema Formål Indhold/Procesværktøjer/Ansvar/Husk

Tid Tema Formål Indhold/Procesværktøjer/Ansvar/Husk UDVIKLINGSDIALOGER HOLD B FØRSTE MØDE Formål med det samlede forløb Udbytte - Du får indsigt og viden om dig som leder - Du får værktøjer til at forbedre din kommunikation og dine dialoger - Du træner

Læs mere

Praksis-ark nr. 1: Godt igang med jobrettede samtaler

Praksis-ark nr. 1: Godt igang med jobrettede samtaler Praksis-ark nr. 1: Godt igang med jobrettede samtaler I en jobrettet samtale understøtter jobkonsulenten borgeren i selv at tage ansvar for en målrettet og aktiv jobsøgning med progression. Som led i den

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

"Den coachende samtale som metode

Den coachende samtale som metode "Den coachende samtale som metode - erfaringer med brug af coaching i arbejdet med udsatte kvinder med anden etnisk baggrund Mette Moes Oplæg på BiblioteksCenter for Integration 4. marts 2008 Disposition

Læs mere

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes Anerkendende kommunikation og Spørgsmålstyper Undervisning i DSR. den 6 oktober 2011 Udviklingskonsulent/ projektleder Anette Nielson Arbejdsmarkedsafdelingen I Region Hovedstaden nson@glo.regionh.dk Mobil

Læs mere

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL MODUL 1 HVAD ER FORMÅLET MED UNDERVISNING?

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL MODUL 1 HVAD ER FORMÅLET MED UNDERVISNING? JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL MODUL 1 HVAD ER FORMÅLET MED UNDERVISNING? Formålet er, at sagsbehandlerne opnår viden om arbejdsmarkedet og samtaleteknikker så sagsbehandlere kan føre jobrettede samtaler

Læs mere

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: 1. juli 2013 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com.

Læs mere

SEMINAR: VÆRDISKABENDE MØDER

SEMINAR: VÆRDISKABENDE MØDER 4. JANUAR 2013 SEMINAR: VÆRDISKABENDE MØDER Institut for Datalogi Brandbjerg Højskole, d. 4. januar 2013 Eva Damsgaard, udviklingskonsulent AU HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø, Team Udvikling

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO)

Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Om kurset Styrket samarbejde om

Læs mere

Pulje til projekt Jobrettet samtale bølge 2

Pulje til projekt Jobrettet samtale bølge 2 Ansøgningsskema for Pulje til projekt Jobrettet samtale bølge 2 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail til adressen star@star.dk med cc til jpb@star.dk og lj@star.dk.

Læs mere

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: Senest 30. juni 2014 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com. Modul

Læs mere

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Jeanne Program: 08.45-09.00: Kaffe og morgenmad 09.00-09.20: Velkomst og check in 09.20-10.30:

Læs mere

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 3 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 3 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 3 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE Kursusdag 1: Grundlæggende samtaleteknikker i den jobrettede samtale Kursusdag 2: Arbejdsmarkedskendskab med fokus på branchekendskab

Læs mere

Praktikvejledere ved Socialrådgiveruddannelsen

Praktikvejledere ved Socialrådgiveruddannelsen Gør tanke til handling VIA University College Praktikvejledere ved Socialrådgiveruddannelsen 1 Indholdet i dag Retningslinjer for læringssamtaler Hvad er supervision Opskrift på supervision Spørgsmålstyper

Læs mere

Logbog. -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering. Efterår 2015

Logbog. -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering. Efterår 2015 Logbog -På vej mod Recovery-orienteret Rehabilitering Efterår 2015 Aarhus Kommune Socialforvaltningen Det Sociale Akademi Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Velkommen til Basisuddannelsen - på vej mod Recovery-orienteret

Læs mere

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - DAG 1: PRÆSENTATIONSTEKNIK OG FACILITERING

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - DAG 1: PRÆSENTATIONSTEKNIK OG FACILITERING PRÆSENTATIONSWORKSHOP - DAG 1: PRÆSENTATIONSTEKNIK OG FACILITERING PROGRAM 09.00-15.00 09.00-09.30 Velkomst, program og indflyvning til dagen 10.15-10.30 PAUSE 11.45 FROKOST En indføring i grundlæggende

Læs mere

Teamsamarbejde og vejledning. SommerUni 2015 Læringslaboratorium 3/8-2015 Britta Vejen, UCC

Teamsamarbejde og vejledning. SommerUni 2015 Læringslaboratorium 3/8-2015 Britta Vejen, UCC Teamsamarbejde og vejledning SommerUni 2015 Læringslaboratorium 3/8-2015 Britta Vejen, UCC Skoleudvikling kræver fælles læreprocesser Som fx kan bestå af strukturerede samtaler i professionelle fællesskaber

Læs mere

DELANALYSE 3 RESULTATER I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II

DELANALYSE 3 RESULTATER I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II DELANALYSE 3 RESULTATER I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II 1. INDLEDNING Dette er delanalyse 3 i slutevalueringen af Jobrettet Samtale II. Rapporten består af en kvantitativ analyse af projekternes resultater

Læs mere

Elevcoaching Tænkningen bag Elevcoaching

Elevcoaching Tænkningen bag Elevcoaching Elevcoaching Elevcoaching er en indsats, der i 4 år har været afprøvet i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem Plan T og elevernes skoler. Vi oplever, at elever der har været på Plan T, kan

Læs mere

Vigtigt at reflektere og fordybe. Alle kender til arbejdssituationer, der giver anledning til selvbebrejdelser:

Vigtigt at reflektere og fordybe. Alle kender til arbejdssituationer, der giver anledning til selvbebrejdelser: Refleksion 2 Vigtigt at reflektere og fordybe Alle kender til arbejdssituationer, der giver anledning til selvbebrejdelser: Du klarede ikke opgaven, som du skulle; bare du havde sagt noget andet; du havde

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS >> Værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb Arbejdshæftet er udviklet i forbindelse

Læs mere

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt.

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt. Artikel af Ulla Vestergaard indehaver af Ulla Vestergaard og Mindfulness Aalborg. Ulla Vestergaard er certificeret coach, forfatter, underviser og socialrådgiver. Specialist i mindfulness og certificeret

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

MENTALISÉR DIN KOLLEGA

MENTALISÉR DIN KOLLEGA MENTALISÉR DIN KOLLEGA (inspireret af Bevington & Fuggle, 2012) Formålet med værktøjet er: Dels at skabe et fast rum til refleksion i hverdagen for at understøtte personalets evne til at mentalisere. Dels

Læs mere

Brænd igennem med dit budskab

Brænd igennem med dit budskab Brænd igennem med dit budskab - et redskabskursus i formidling og kommunikation Gentofte Hovedbibliotek Den 27. april 2011 Amalie Jeanne Formål med kurset Formålet med kurset er, at deltagerne bliver klædt

Læs mere

ARBEJDE I STUDIEGRUPPER

ARBEJDE I STUDIEGRUPPER LENA PRADHAN OG CHALOTTE CHRISTENSEN VIDEREUDVIKLING AF MATERIALE, UDVIKLET AF HANNE BUHL (CUDIM), 2012 UNI VERSITET PRÆSENTATION Stil jer i en rundkreds på gulvet Tag en hurtig runde: Navn Studievejleder

Læs mere

Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland SAMTALER DER VIRKER TEMADAG. d

Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland SAMTALER DER VIRKER TEMADAG. d SAMTALER DER VIRKER Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland TEMADAG d. 30.06.2016 Emner I dette oplæg giver vi: Rum til at drøfte hvordan vi øger samtalekapaciteten En kort tilbagemelding på hvad

Læs mere

Læringsmålstyret undervisning. Dagens program formiddag

Læringsmålstyret undervisning. Dagens program formiddag Onsdag d. 14. januar 2015 Sønderborg kommune Læringsmålstyret undervisning Velkommen! Dagens program formiddag 12.00 Velkomst og Rammesætning - Facilitatorrollen v. Jens Juulsgaard Larsen 13.00 Introduktion

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Guide til klasseobservationer

Guide til klasseobservationer Guide til klasseobservationer Indhold Guide til klasseobservationer... 1 Formål... 2 Indhold... 2 Etablering af aftale... 3 Indledende observation... 4 Elevinterview... 4 Læringssamtalen... 4 Spørgeguide

Læs mere

Mødeledelse der gør en forskel - lær at tilrettelægge og afholde effektive møder. Gentofte Hovedbibliotek Den 17. november 2011

Mødeledelse der gør en forskel - lær at tilrettelægge og afholde effektive møder. Gentofte Hovedbibliotek Den 17. november 2011 Mødeledelse der gør en forskel - lær at tilrettelægge og afholde effektive møder Gentofte Hovedbibliotek Den 17. november 2011 Amalie Jeanne Formål med kurset Formålet med kurset er, at deltagerne bliver

Læs mere

Animationer af naturens fænomener

Animationer af naturens fænomener Gør tanke til handling VIA University College Animationer af naturens fænomener Dag 2 3. juni 2016 1 Hvad kan animationer i naturfag? Makro: Det vi kan se! Animationer kan synliggøre processer på mikroniveau.

Læs mere

Musikbiblioteket. Fagligt udviklingsforløb Den 22. juni Frederiksberg Bibliotek

Musikbiblioteket. Fagligt udviklingsforløb Den 22. juni Frederiksberg Bibliotek Musikbiblioteket Fagligt udviklingsforløb Den 22. juni Frederiksberg Bibliotek Program 09.00-09.15 Velkomst og rammesætning 09.15-09.45 Oplæg om inddragelse v/ Toke Frello 09.45-10.15 Refleksion (på tværs

Læs mere

Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap et projekt under STAR Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering

Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap et projekt under STAR Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap et projekt under STAR Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering 1.3.2018 31.12.2018 1 FREDERICIA KOMMUNE Arbejdsmarked & Borgerservice ET MERE

Læs mere

LURE BOG FOR TOSPROGEDE

LURE BOG FOR TOSPROGEDE Læring Undring Refleksion - Evaluering Velkommen til din LURE bog LURE er en forkortelse og står for: Læring Undring Refleksion Evaluering Hvorfor skal du bruge LURE? Der er i dag større og større krav

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv FORORD I Gentofte Kommune arbejder vi kontinuerligt med udvikling af fællesskaber. Fællesskaber hvor alle oplever glæden ved at

Læs mere

Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed

Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed I dette katalog kan du finde inspiration til, hvordan du arbejder systematisk med profilafklaringsværktøjet, som et

Læs mere

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig?

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Indledning Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Denne bog giver dig indsigt i, hvordan du kan skifte mellem alle rollerne og samtidig bevare

Læs mere

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Håndbog i jobrettede samtaler - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Du er som jobkonsulent en af deltagerne, men du er også den, der på et helt verordnet plan kan tage ansvar for rækken

Læs mere

Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet

Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet Indledning Dette vejledningskoncept skal understøtte sagsbehandlere i Jobcenter Struer i at motivere og understøtte ledige med risiko for langtidsledighed

Læs mere

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige / Hvordan kan den uddannelsesansvarlige understøtte praktikvejlederne og deres arbejde med eleverne? Uddannelse /Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 12. september

Læs mere

Inspiration til den gode mentor/mentee relation.

Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson Mentee er ansvarlig for

Læs mere

Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland SAMTALER DER VIRKER TEMADAG. d

Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland SAMTALER DER VIRKER TEMADAG. d SAMTALER DER VIRKER Jobcentre og a-kasser i midt og nord Jylland TEMADAG d. 23.05.2016 Emner I dette oplæg giver vi: Rum til at drøfte hvordan vi øger samtalekapaciteten En kort tilbagemelding på hvad

Læs mere

Temadag. om supervision til praktikanter. Rikke Lund Ehrenreich Marts Gør tanke til handling VIA University College. Rikke Lund Ehrenreich

Temadag. om supervision til praktikanter. Rikke Lund Ehrenreich Marts Gør tanke til handling VIA University College. Rikke Lund Ehrenreich Gør tanke til handling VIA University College Temadag om supervision til praktikanter Marts 2018 1 2 Dagens program Kl. 9.00-9.10 Kl. 9.10-10.00 Kl. 10.00-10.45 Kl. 10.45-11.30 Kl. 11.30-12.00 Kl. 12.10-13.40

Læs mere

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser

jobrettede samtaler Håndbog i Lovgivning Kender du typen? Borgerprofiler: - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Håndbog i jobrettede samtaler - inspiration til jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser Du er som jobkonsulent en af deltagerne, men du er også den, der på et helt verordnet plan kan tage ansvar for rækken

Læs mere

Rådgivningsmetodik. Norsk Landbruksrådgivning 13. januar 2011. Solvejg Horst Petersen Udviklingskonsulent, Videncentret for Landbrug Danmark

Rådgivningsmetodik. Norsk Landbruksrådgivning 13. januar 2011. Solvejg Horst Petersen Udviklingskonsulent, Videncentret for Landbrug Danmark Rådgivningsmetodik Norsk Landbruksrådgivning 13. januar 2011 Solvejg Horst Petersen Udviklingskonsulent, Videncentret for Landbrug Danmark Hvad er god rådgivning? To og to Hvad kendetegner god rådgivning?

Læs mere

DELANALYSE 1 FIDELITET I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II

DELANALYSE 1 FIDELITET I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II DELANALYSE 1 FIDELITET I PROJEKT JOBRETTET SAMTALE II 1. INDLEDNING Dette er delanalyse 1 i slutevalueringen af Jobrettet Samtale II. Rapporten består af en kvantitativ og kvalitativ analyse af fideliteten

Læs mere

Temamøder i A-Kassen Januar Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale

Temamøder i A-Kassen Januar Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale Januar 2018 11.01.2018 Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale Temaet på mødet er selve jobsamtalen (forberedelse, jobsamtalen og opfølgning på samtalen). Mødet bliver en blanding af oplæg, fælles drøftelse

Læs mere

Livskvalitet/driftsledelse/arbejdsforhold

Livskvalitet/driftsledelse/arbejdsforhold Livskvalitet/driftsledelse/arbejdsforhold Indlæg ved Kompetenceudvikling i Økologisk Bæredygtighed Eva Gleerup Udviklingskonsulent, DLBR Akademiet Livskvalitet/driftsledelse/arbejdsforhold Fokusområder

Læs mere

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN

PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN PRÆSENTATIONSWORKSHOP - BLIV BEDRE TIL AT HOLDE OPLÆG OG KOMME FREM BAG SKRANKEN PROGRAM 09.00-15.00 09.00-9.30 Velkomst, program og indflyvning til dagen 09.30-10.15 En indføring i grundlæggende kommunikative

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv FORORD I Gentofte Kommune arbejder vi kontinuerligt med udvikling af fællesskaber. Fællesskaber hvor alle oplever glæden ved at

Læs mere

Temadag om supervision Rikke Lund Ehrenreich Oktober 2017

Temadag om supervision Rikke Lund Ehrenreich Oktober 2017 Gør tanke til handling VIA University College Temadag om supervision Oktober 2017 1 Dagens program Kl. 9.00-9.10 Kl. 9.10-10.00 Kl. 10.00-10.45 Velkommen Ta en kop kaffe/the og en croissant Den refleksive

Læs mere

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden

Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Modtagelse af ny medarbejder i BUF - guiden Indledning En god modtagelse øger motivationen og engagementet i arbejdet og har betydning i forhold til fastholdelse. Modtagelse begynder allerede når medarbejderen

Læs mere

Det gode forældresamarbejde. Lykke Mose, cand. psych., konsulent, Perspektivgruppen.

Det gode forældresamarbejde. Lykke Mose, cand. psych., konsulent, Perspektivgruppen. Det gode forældresamarbejde Lykke Mose, cand. psych., konsulent, Perspektivgruppen. Formål At styrke og udvikle forældresamarbejdet At få viden om pejlemærker for et godt forældresamarbejde Få drøftet

Læs mere

Udviklingsdialoger i Effektive ledelsesformer

Udviklingsdialoger i Effektive ledelsesformer Udviklingsdialoger i Effektive ledelsesformer Fokusgruppe på Gefion om udviklingsdialoger Ledelsesudfordringer og nye lederroller kalder ofte på anderledes samtaleformer. Når instruktioner og anvisninger

Læs mere

DEN DIDAKTISKE SAMTALE

DEN DIDAKTISKE SAMTALE DEN DIDAKTISKE SAMTALE Formålet er: at skabe rum for refleksion og udvikling at kunne reflektere over egen praksis Grundlaget for den didaktiske samtale er, at: Vi stiller spørgsmål i stedet for at give

Læs mere

Aftale- og handleplaner (AHP)

Aftale- og handleplaner (AHP) Aftale- og handleplaner (AHP) Til jobparate og uddannelsesparate En guide til brugen af AHP i praksis Aftale- og handleplaner (AHP) Ideen bag aftale- og handleplaner I forbindelse med Jobcenter Vejles

Læs mere

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER 14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER UDBYTTE Du får overblik over, hvor du allerede er godt med, og hvor du med fordel kan sætte ind for at styrke din virksomhed.

Læs mere

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 2: MIG SOM FACILITERENDE RÅDGIVER, DEL 1 LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.COM 51612841

DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 2: MIG SOM FACILITERENDE RÅDGIVER, DEL 1 LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.COM 51612841 DEN FACILITERENDE RÅDGIVER MODUL 2: MIG SOM FACILITERENDE RÅDGIVER, DEL 1 LEMMY K. JENSEN, CHEFKONSULENT LKLJ@RAMBOLL.COM 51612841 FORMÅL Forløbet skal klæde konsulenter på til at kunne håndtere/facilitere

Læs mere

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Den anerkendende opfølgningsproces Pernille Lundtoft og Morten Bisgaard Ennova A/S Agenda 1 Introduktion (10:10 10:30) Lidt om anerkendende tilgang 2 ERFA og

Læs mere

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er

Det, jeg hører dig sige, er Er det rigtigt forstået, at Vi har nu været omkring de her emner, og der, hvor vi står nu, er I Netwerks lærervejledning kan du læse om forberedelse, refleksioner og tilgange til den første indledende samtale med en elev. Dette dokument er et supplement til lærervejledningen, og giver dig nogle

Læs mere

PRAKTIK SOM VEJEN TIL EN GOD INTEGRATION

PRAKTIK SOM VEJEN TIL EN GOD INTEGRATION PRAKTIK SOM VEJEN TIL EN GOD INTEGRATION Din virksomhed kan gøre en forskel for at opkvalificere flygtninge til at komme ude på det danske arbejdsmarked. ALLE KAN BIDRAGE Den bedste integration og læring

Læs mere

Ansøgning om midler til kompetenceudvikling for Hovedstaden og Bornholm, 2015

Ansøgning om midler til kompetenceudvikling for Hovedstaden og Bornholm, 2015 Ansøgning om midler til kompetenceudvikling for Hovedstaden og Bornholm, 2015 Formål med ansøgningen Beskriv det overordnede formål med ansøgningen til kompetenceudvikling Jobcenter Herlev samt a-kasserne

Læs mere

Tema: Din kommunes virksomhedsvendte integrationsindsats

Tema: Din kommunes virksomhedsvendte integrationsindsats Indhold IPA-programmet Dag 1... 1 Tema: Din kommunes virksomhedsvendte integrationsindsats... 1 IPA-programmet Dag 2... 3 Tema: Sådan understøtter jeg den virksomhedsnære indsats... 3 IPA-programmet Dag

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 4 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 4 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 4 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE Kursusdag 1: Grundlæggende samtaleteknikker i den jobrettede samtale Kursusdag 2: Arbejdsmarkedskendskab med fokus på branchekendskab

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Anerkendende pædagogik Relationer og anerkendelse i praksis

Anerkendende pædagogik Relationer og anerkendelse i praksis Anerkendende pædagogik Relationer og anerkendelse i praksis LOS landsmøde 27. marts 2017 Først: En lille opvarmning Drøftelse to og to i 5 minutter Hvad er pædagogik? Hvad er anerkendelse? Og hvordan kan

Læs mere