Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling"

Transkript

1 Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Sejlads er en fantastisk sport fuld af vind og vejr, udfordringer og godt kammeratskab. Hos os i Nivå Bådelaug kan børn komme i gang med at sejle uden de store omkostninger og lære at sejle på forsvarlig vis. Læs mere om os i denne folder.

2 Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Hvad enten du vil hyggesejle eller sejle kapsejlads, har vi et godt tilbud til dig i Nivå Bådelaug. Vi har et godt socialt miljø for børn og unge i aldersklassen 8-16 år. Klubben har både sine egne joller og sejlertøj til udlån, så der er ikke nogen store startomkostninger for at komme i gang. Sikkerhed og tryghed er alfa omega for os i Nivå Optimist- og Ungdomsafdeling. Vi har trænere til de forskellige jolletyper, og der er altid følgebåde med på vandet, når de unge sejlere stævner ud. Dertil er Nivå en hyggelig og aktiv havn med mange andre gode aktiviteter. Børnene elsker at lege i vandet, på en sommerdag ligger jollerne ofte på Øresund med bunden i vejret og børnene plaskende omkring. Det hører med til undervisningen i sikkerhed, at man har prøvet at vælte med jollen og få den på ret køl og tømt for vand uden hjælp. Derfor kalder vi sommetider os selv - Nivå Badelaug! Vi er pt. ca. 30 medlemmer i Optimist- og Ungdomsafdelingen, men vi har en ambition om at vokse til i løbet af sæsonerne 2017 og -18. Vi har pt. 15 optimistjoller, 3 Zoom 8 og 2 Feva joller. Kom ned og se, og tag dit barn med. Vor sæson begynder normalt primo maj, og vi træner mandag og torsdag fra kl. 17. Du kan følge os på Facebook på gruppen: Nivå Bådelaug Ungdomsafdeling, og på Nivå Bådelaugs hjemmeside.

3 Årets gang i Nivå Som ny sejler kan man starte i februar til vinterteori. Her læres om båden, sikkerhed, vind & vejr, knob, regler osv. I april måned afholdes der en svømme og kæntringsprøve. Dette er et super hyggeligt arrangement i en nærliggende svømmehal, de garvede sejlere elsker også at svømme og bade, så de er også med. En Optimist sejler skal kunne svømme 200 meter med tøj. Omkring april/maj måned starter vi på vandet, og sejler to gange om ugen (p.t. mandag og torsdag) frem til sommerferien. Vi holder pause i sommerferien, men der er mulighed for at deltage i kommunens Sommersjov. I august starter vi igen med den ugentlige sejlads der slutter oktober, hvor der også afsluttes med klubmesterskabet. Herefter er der mulighed for de øvede at deltage i vintertræning. Ny sejler En ny sejler vil hurtigt komme på vandet, for vore trænere er vant til at håndtere nye sejlere. Som ny sejler er det vigtigt med en god start, da der ellers er en risiko for tidligt frafald. Typisk starter man et forløb med et par gange uden sejl hvor man bare padler rundt i havnen, forud for det gives en kort introduktion til det at sejle. At lære vandet og båden at kende er vigtigt. Herefter skal barnet lære vinden at kende. Det foregår med sejl i havnen med følgebåd (som er en gummibåd og hvor sammenstød er ok). Gradvist bliver den nye sejler bedre og skal til sidst ud af havnen sammen med de andre. Vi forsøger at starte grupper af nye Optimister, som niveaumæssigt kan følges ad. Ungdom Ungdomsafdelingen er for dem der er ved at vokse ud af Optimistjollen. Erfaringen viser at overgangen til næste jolletype kan være svær for denne aldersgruppe. Vi har fokus på denne overgang og motiverer de unge til at prøve. Vi giver børnene mulighed for at prøve flere forskellige jolletyper, de syntes det er sjovt og inspirerende at prøve nye jolletyper. Vi tilbyder pt. Zoom 8 (enmandsjolle) og Feva som er en udbredt tomandsjolle. Vore ungdomstræner sørger også for at denne aldersgruppe løbende får mulighed for at prøve klubbens større J-80 kølbåde til hygge og kapsejlads.

4 Træning Der vil altid være erfarne og uddannede trænere og hjælpere til stede. Vi mødes kl. 17 og rigger bådene til. Før vi går på vandet holdes der et skippermøde kl. 17:30. Her gives sejladsinstrukser, mål med træning, information om vind og vejr, trim fiduser mv. af træneren. Herefter går vi på vandet. Børnene er delt op i grupper efter erfaringsniveau og jolletype. Normalt er vi 3 grupper. Der vil typisk være 2-3 gummibåde på vandet sammen med jollerne. Vores trænere er uddannet på Dansk Sejlunions kurser, og vi benytter deres træningsmetoder til at lære børn at sejle. Vi har altid en "brovagt" på land. Denne opgave går på tur mellem forældre. Brovagten har radiokontakt med gummibådene, hjælper til på land og sørger for at alt er ryddet op efter træningen. Brovagten tager hånd om børn som kommer tidligt i havn, og er kontakt til myndigheder/forældre i tilfælde af ulykke. Se separat information om ansvar og rolle for brovagten. Sejler vi i dag? Til træning mødes vi altid på havnen på træningsdagen (mandag og torsdag). Vi tager en velovervejet beslutning når vi er på havnen. Vi kan ikke læse vejret på forhånd. Ofte er det børnene selv der vil ud i blæse vejr, regn og bølger. Mange syntes det er lidt sejt at komme ud i en ordentlig blæser. Hvis der er for lidt vind tager vi ofte børnene med en tur ud i gummibåd, og trækker dem på skift i en badering. Måske stikker vi en tur til Sletten og får en is. Hvis der er for meget vind sejler vi måske en tur rundt i havnen, underviser børnene i teori el. lign. Racing Team Nivå /Stævner For dem som gerne vil sejle kapsejlads har vi lavet Racing Team Nivå. Dette er for den øvede sejler som vil gøre mere ud af kapsejlads. Vi forsøger at deltage i 4-5 stævner pr. sæson (2 forår + 2 efterår og Harboe Cup i Skælskør). Der er flere gode begynderstævner i Øresundsklubberne. Til disse stævner arrangeres fællestransport. Optimistsejlere inddeles i grupperne A+B+C, hvor C- sejlere er de mindst øvede og A-sejlere er mest øvede.

5 Lån jolle og udstyr Vores ambition er at stille klubjoller til rådighed for sejlerne. Dette hjælper med at holde prisen nede for at dyrke sejlsport. Et medlemskab i Nivå er er faktisk billigere end at gå til fodbold. Ved sæsonstart får sejleren tildelt en jolle der passer til niveauet. De bedste joller er forbeholdt dem som ønsker at sejle kapsejlads, her betyder det noget at jolle, sejl og mast er i god stand for at sejle hurtigt. Man har som sejler og forældre et ansvar for at jollen bliver holdt ren og pæn og i god forsvarlig stand. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge vores bådansvarlige. Udstyr: At have det rette tøj på vandet er en nødvendighed. Som ny sejler behøver man ikke gøre de helt store investeringer. Klubben har våddragter, vådsko og redningsveste til udlån. Man kan låne udstyr på havnen til den første tid men herefter er det rarest at have sin egen våddragt, vest og støvler. Disse ting kan ofte findes billigt på nettet. De mere øvede ønsker sig ofte en tørdragt, specielt hvis de deltager i vintertræning Ny forældre på havnen Som ny forældre på havnen er der masser af nye ting man skal lære: tilrigning af jolle, gummibåde, påklædning, sætte båd i vandet mv. Der er også mange sejlerbegreber som er gode at lære at kende. De erfarne forældre hjælper altid, men det forventes at du giver en hånd med at få jollerne rigget til, sat dem i vandet osv. Vi er alle frivillige og forældrenes engagement er vigtigt for at få træning, stævner og arrangementer til at løbe rundt. Vi arbejder på at nye forældre hurtigt bliver sat ind i dagligdagen på havnen. Du vil også blive sat ind i brovagtens ansvar. Vi har lavet en folder som indeholder mange af de informationer til nye forældre. Den får du normalt udleveret når dit barn starter.

6 Hvem møder du på havnen: Matias Kann - Formand for ungdom, træner 2-mandsjoller (mail@matiaskann.dk/ ) Thomas Taatø Forældre, og næsten altid på havnen (thomas@elvstromsails.dk/ ) Kim Lundberg - Forældre træner - hyggehold/begynder, ansvarlig for booking af gummibåde (lundbergk@hotmail.com/ ) Michael Nielsen Forældre træner - hyggehold/begynder (mhn@rmig.com) Jakob Lindstrøm Forældre, brovagt coach. (jakob@fam-lindstrom.dk/ ) Alle trænere og hjælpere skal have duelighedsbevis eller motorbådskørekort, flere har træneruddannelser. Klubben yder tilskud til Dansk Sejlunions trænerkurser. Sponsorer Vi har hidtil primært haft lokale virksomheder som sponsorer og kommunal støtte. Men nu udvider vi kredsen af sponsorer og støtteforeninger. Vi oplever en stigende interesse for at være medlem i vores afdeling, og vi har plads til flere sejlere. Vi ønsker ikke at være en kæmpestor afdeling, men vil gerne være flere i 2017 og Vi har derfor igangsat et projekt der sigter på at rejse midler til bl.a. fornyelse af joller og udvidelse, udstyr, sejlertøj til børnene (Racing team Nivå), sikkerhed (redningsveste, tørdragter, kurser mv), udvidelse af faciliteter (så vi kan få vores eget redskabsrum). Det kræver at vi får endnu større kontaktnetværk blandt mulige sponsorer. Vi har pt. plads til én større hovedsponsor, og to mindre sponsorer. Som sponsor får man eksponering på joller, tøj og til stævner. Desuden støttes både ungdommen og sejlsporten. Kontakt Jakob Lindstrøm

7 Information om 2017 sæson i ungdomsafdelingen Træning Vi holder fast i træningsdagene mandag og torsdag kl Se datoer for sæsonstart på næste side. Vi har valgt at ændre lidt på træningsformatet i den kommende sæson: Mandag er der træning med faste trænere for hhv. hyggeholdet/begyndere, øvede (Opti + Zoom), og 2-mandsjoller. Torsdag laver vi en aftenmatch, her sejles der kapsejlads, og man kan anvende det man har lært om mandagen. Hyggeholdet/begyndere har egen træner (forældre) og kan deltage i aftenmatch når forholdene tillader det. Sæt X i kalenderen allerede nu (invitationer følger senere): 9/4 Bådklargøring og oprydning i skuret kl , alle sejlere og forældre forventes at deltage. Vi håber på godt vejr og slutter af med indvielse af grillen. 10/4 Sæsonstart Øvede (Opti/Zoom), 2-mandsjoller 1/5 Sæsonstart - Hyggeholdet/begyndere 12/6 Tag en ven med dag. Tag dine venner med på havnen, og giv dem en fed oplevelse 24-25/6 Sommerafslutning med overnatning, det bliver så hyggeligt. 17/9 Klubmesterskab Stævner: 25/5 OptiCup, Rungsted 28/5 Jyske Bank Cup, Snekkersten 3/4-6 Sail Extreme (Kerteminde) 20/8 Sletten Cup 3/9 Home Cup, Snekkersten 23/24-9 Harboe Cup, Skælskør (godt stævne for alle sejlere uanset niveau, fælles tur hvor det sociale er vigtigt)

8 Ordliste til nye forældre Brovagt = En forældre der har vagten på land under træning (se oversigt over ansvar og rolle) Hyggehold/begynder = NB s begynderhold for 9-10 årige. Kapsejladshold = A, B og C-optimister der elsker udfordringen ved kapsejlads. C-optimist = en sejler, der er uerfaren og forholdsvis nystartet B-optimist = en sejler, der er placeret i bedste 3. del i 3 kapsejladser rykker op fra C-opti A-optimist = en sejler, der er placeret i bedste 3. del i 3 kapsejladser rykker op fra B-opti Jollestøvler = Tætsiddende neoprenstøvler om sommeren og 2 numre for store resten af året). Jollevest = en svømmevest uden krave, som kan holde sejleren flydende. Sejlerhandsker = handsker med slidstærkt materiale, der forhindrer gnavesår Følgebåd = en motorbåd som følger med joller som sikkerhed ved stævner/træning. Hængestrop = til at sætte fødderne under, så man kan bruge sin vægt ud over kanten af jollen JGP = JuniorGrandPrix - en række stævner, som er sponseret af TORM rederierne. Klassebevis = jollens bevis på at den må sejle kapsejlads på A-niveau. OCD = optimistsejlernes organisation i Danmark Redningsvest = opdriftsvest med krave (kan ikke bruges af jollesejlere). Rig = mast, sejl, sprydstage, vanter, stag (wirer). Sejlervest = jollevest (se under J). Sprydstage = metalstang på optien der sørger for at sejlet er spændt helt ud. Stag = wirer der holder masten foran og bag på båden Sværd = et fladt stykke træ/glasfiber, der sættes ned i jollen for at stabilisere den i vandet Vanter = wirer der holder masten på siden af båden (Feva) Våddragt = Neoprendragt, der skal sidde tæt til kroppen, så vandet mellem krop og dragt danner varmemembran. Tørdragt = Dragt der holder vandet ude, sejleren har varmt tøj/sved tøj på indenunder. Vi henviser i øvrigt til bogen Optimisten af Bent Aarre.

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Gangen før - sms til træneren,

Læs mere

Optimistsejler i Sletten Bådeklub

Optimistsejler i Sletten Bådeklub Optimistsejler i Sletten Bådeklub Velkommen som optimistsejler og forældre til optimistsejlere. I Sletten bådeklub er det nemt at komme til at sejle Optimistjolle! Du behøver ikke at have din egen jolle,

Læs mere

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere

Læs mere

Kære forældre og sejlere

Kære forældre og sejlere Kære forældre og sejlere Her i Horsens Sejlklub er det vores mål at skabe positive oplevelser for sejlerne og deres forældre. Det er vores erfaring, at de første gange på havnen som nye sejlerforældre

Læs mere

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED DER SKAL SKE NOGET NU! Det er en kedelig kendsgerning at for få piger sejler i Danmark. Mindre end 25% af Optimist

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1 MIDDELFART SEJLKLUB Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling Middelfart Sejlklub Østre Hougvej 5500 Middelfart www.middelfartsejlklub.dk Side 1 Velkommen!

Læs mere

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Ungdom Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre Denne folder giver en kort indsigt til sejler, surfere og forældre, der ønsker at

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM 2 3 KOLDING SEJLKLUB UNGDOM Kolding Sejlklub Ungdom/KSU Ungdoms/Junior afdelingen blev til ved en generalforsamling i 1932. Ungdomsafdelingen har i dag både klublokaler, omklædnings- og baderum samt en

Læs mere

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Per mail eller gangen før -

Læs mere

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre Kerteminde Jolleteam Marinavej 2 5300 Kerteminde www.kertemindesejlerne.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Mission og formål... 3 Information...

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Per mail eller gangen før -

Læs mere

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Junior Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre I første omgang vil vi gerne sige mange tak på vegne af vores entusiastiske børn og unge fordi

Læs mere

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV Sejlklubben - Håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben Sejlklubben forkortes her med SSV Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Dagsorden. - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010

Dagsorden. - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010 Dagsorden - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010 - Fremadrettede opgaver og planer for 2011 - Træning og tilbud - Havnesituationen - Sponsorer - Kraftcentret - Teambuilding

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Køge Sejlklub Køge Sejlklub forkortes med KJS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub Oplæg til VISION 2015 for være Slagelse Kommunes foretrukne havn og sejlklub udvikle havnefaciliteter så klubben sikres et solidt medlemsgrundlag fremover have plads til både motorbåds-, kølbåds- og småbådssejlere

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde SBK Ungdom Sæson 2018 Forældremøde 2018.05.22 Program: Ungdomsorganisation 2018 Hold og trænerbesætning Aktiviteter og årsplan Sikkerhed på træningsaftener / Nødberedskab Træningsaften set up Forældrehjælper

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt vejr på Limfjorden.

Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt vejr på Limfjorden. Officiel indbydelse Aalborg sejlklub inviterer til Aalborg Cup d.10. september 2017 Aalborg Sejlklubs ungdomsafdeling byder velkomme til Aalborg Cup, hvor vi søndag d.10. september 2017 har bestilt godt

Læs mere

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub 11-12 juni 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl.

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen

Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen Her kommer årets forårsbrev med informationer om den sommer sæson som meget snart tager sin begyndelse. Forårs brevet er i år lidt mere opdelt end normalt.

Læs mere

Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Kontakt Sejlerskoleudvalget: Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt

Læs mere

Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant til bestyrelse.

Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant til bestyrelse. VALGOPLÆG til Dansk Sejlunions bestyrelse Dansk Sejlunion Generalforsamling 2018 Dansk Sejlunions generalforsamling skal lørdag den 17. marts 2018 vælge en formand, tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant

Læs mere

Leg og læring i Skovshoved Havn. Sejlsport, lærer du som ung og tager med - hele livet

Leg og læring i Skovshoved Havn. Sejlsport, lærer du som ung og tager med - hele livet Leg og læring i Skovshoved Havn Sejlsport, lærer du som ung og tager med - hele livet Indbydelse: Dette er en ansøgning om økonomisk hjælp til Skovserholdet, KDY s breddeprojekt i Skovshoved Havn. Opgaven

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

FSK s håndbog for sejlerforældre

FSK s håndbog for sejlerforældre FSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Faaborg Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION 1 GENEREL INFORMATION GÆLDER ALLE Jolle og udstyr: Husk alt: Jolle, mast, sprydstage, bom, sejl, ror, sværd, vindpil og værktøjskasse Placering

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP D. 27/6-2017 VIL DU GÅ GLIP AF 3 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er fra tirsdag d.

Læs mere

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Velkommen til Optimistafdelingen i Nyborg Sejlforening! Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Junior- og Optimistudvalget

Læs mere

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27.

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. SSK Ungdom Ny strategi for Ungdomsafdelingen Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. februar 2008 Ungdomsafdelingens fremtid - opgaveformulering Udvalget skal arbejde med

Læs mere

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB Kolding Sejlklub er med nærværende aftale godkendt af Dansk Sejlunion som sportsklub Aftalen imellem Kolding Sejlklub og Dansk Sejlunion gælder for perioden ddmm-2017

Læs mere

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2017 i ØSTRIG. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.11/4-15/4 2017.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Deltagere: Kim, Rene, Mikkel, Lars, Alex og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: Godkendelse af referat fra sidste møde (i må meget gerne

Læs mere

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen.

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Vi er glade for I ønsker at repræsentere de danske farver ved NM i Horten. Med venlig hilsen Hold lederne

Læs mere

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018

BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018 1 BESTYRELSESMØDE 22. oktober 2018 TILSTEDE: Anders M., Kalle, Anders K., Morten, Bo Rasmussen, Gitte Jürs, Flemming, Bo Røse, Sandra, Heidi Slente, Tine AFBUD Tina, Isa Referent Tine 1. Godkendelse af

Læs mere

V4 / PROGRAM 2015. Opdateret 1. marts 2015. Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015

V4 / PROGRAM 2015. Opdateret 1. marts 2015. Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015 V4 / PROGRAM 2015 Opdateret 1. marts 2015 Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015 Forældremøde og trænermøde (intro) Dato 19. marts 18:00 Sted Skipperkroen Opti VM aften med Oliver

Læs mere

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Funktionsbeskrivelser Grej (reservedele): Holde status og indkøbe Flydeliner (fangliner) Bensler 2 og 3 mm Hanefod Øsekar Løbende min. 1 gang pr. måned

Læs mere

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Året som Windsurf i Nivå 2016. Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i 2016. Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Sæson start I år startede sæsonen

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan Juelsminde Sejlklub Strategiplan for perioden 2013-2018 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt klubliv. at

Læs mere

Forældremøde. Snekkersten Skotterup Sejlklub

Forældremøde. Snekkersten Skotterup Sejlklub Forældremøde Snekkersten Skotterup Sejlklub Agenda Orientering om teoriforløb (Christian) Planen for første halvdel af sæsonen (Christian) Vigtige datoer (Christian) Hjælp fra forældre (Johan) Udstyr/beklædning

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

5. Prioritering Christian Lerche

5. Prioritering Christian Lerche 5. Prioritering 2019 - Christian Lerche Pejlemærke: Flere skal sejle Afdække alle tilbud til unge, voksne og ældre for at præsentere muligheder til inspiration Rådgive og motivere sejlklubber til at få

Læs mere

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere.

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. KØS-Sejlsport, Juniorafdelingen, Svaneknoppen 5, 2100 København Ø. Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. Kære opti-sejlere, Feva-sejlere og forældre Vi er nu godt i gang med forberedelserne

Læs mere

VSK s håndbog for sejlerforældre

VSK s håndbog for sejlerforældre VSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Vallensbæk Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 Optimist A+B+C, Zoom 8, Feva XL, Tera Sport, Tera Pro, OK, 0, Trapez, Hobie Cat, Hobie Cat 16 spi, A-Cat, 29 er, 420 og Formula DANMARKSMESTERSKAB

Læs mere

SOMMER FERIE AKTIVITETER

SOMMER FERIE AKTIVITETER SOMMER FERIE AKTIVITETER 2015 Nu kan alle børn og unge mellem 6 og 18 år tilmelde sig Fredensborg Kommunes fedeste ferieaktiviteter på nettet vi kalder det UPLOAD FERIEAKTIVITER UPLOAD din ferie med fx

Læs mere

AIA-TRANBJERG BADMINTON VELKOMSTBREV SÆSONEN 2010/2011

AIA-TRANBJERG BADMINTON VELKOMSTBREV SÆSONEN 2010/2011 AIA-TRANBJERG BADMINTON VELKOMSTBREV SÆSONEN 2010/2011 Generel information Så starter badmintonsæsonen igen, og vi glæder os til at se gamle og nye spillere - til en god og hyggelig sæson i AIA-TRANBJERG

Læs mere

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre April 2014 1 Kære sejlere og forældre Vi håber, at denne håndbog kan være med til, at I og jeres børn får en god og spændende tid

Læs mere

Tera camp oktober 2017

Tera camp oktober 2017 Tera camp 6.-8. oktober 2017 Ønsker du at lære mere om din terajolle, have det sjovt og få nye sejlervenner? Vi tilbyder en Tera weekend-camp for alle danske terasejlere. Du kan evt. leje en jolle af os

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

Home Cup. Søndag d. 3. september Sejladsbestemmelser

Home Cup. Søndag d. 3. september Sejladsbestemmelser Home Cup Søndag d. 3. september 2017 Sejladsbestemmelser Regler Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder

Læs mere

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for at kunne tilbyde dig fuld træner-support til Zoom8 EM i 2018 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra

Læs mere

Ungdomsudvalgsmøde 21/ Snekkersten Skotterup Sejlklub

Ungdomsudvalgsmøde 21/ Snekkersten Skotterup Sejlklub Ungdomsudvalgsmøde 21/2-2017 Snekkersten Skotterup Sejlklub Agenda - Christian 1) Teoriplan og årskalender 2) Opstart på vand 3) Trænerhold/sammensætning 4) Optimist Clinic, Sankt Hans/Sommerfest og Sommerlejr

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2016-2017 Sæsonen 2016-2017 er startet op for alle hold. Vi har træning for mandag, tirsdag,

Læs mere

Notice of Race SAIL EXTREME 2011 Kerteminde Sejlklub, den 10. til 12. juni 2011 405, A-optimist, Feva og Zoom8. TORM Junior Grand Prix 2

Notice of Race SAIL EXTREME 2011 Kerteminde Sejlklub, den 10. til 12. juni 2011 405, A-optimist, Feva og Zoom8. TORM Junior Grand Prix 2 Notice of Race SAIL EXTREME 2011 Kerteminde Sejlklub, den 10. til 12. juni 2011 405, A-optimist, Feva og Zoom8 TORM Junior Grand Prix 2 3. ranglistestævne for A-optimist 4. ranglistestævne for Zoom8 1

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Vedbæk Sejlklub Vedbæk Sejlklub forkortes med VS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

Jyske Bank Cup. Søndag d. 28. maj Sejladsbestemmelser

Jyske Bank Cup. Søndag d. 28. maj Sejladsbestemmelser Jyske Bank Cup Søndag d. 28. maj 2016 Sejladsbestemmelser Regler Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning?

1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning? 1. Formål 2. Udførte aktiviteter 3. Tiltrækning af nye sejlere 4. Hvem laver arbejdet? 5. Hvordan + målsætning? 1. 505 klub - Formål jvf statutter 1 Formål a) Afholdelse af udtagelsesserie med henblik

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 27. juli fre 1. august 2014 Så er det igen tid for tilmelding til årets super Sommer sejler camp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Ullits Gymnastikforening

Ullits Gymnastikforening Ullits Gymnastikforening byder velkommen til en ny sæson Aktiviteter i Ullits Minihal Vi begynder i uge 37 d. 12. september 2016/2017 Hold Far/mor/barn gymnastik Tid: Mandag kl. 16.30-17.25 Alder: ca.

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Optimist Sailing Team Denmark Sikkerhedspolitik, august 2007

Optimist Sailing Team Denmark Sikkerhedspolitik, august 2007 Optimist Sailing Team Denmark Sikkerhedspolitik, august 2007 Indhold: 1. Baggrund gyldighedsområde. 2. Form. 3. Ledelse/organisation 4. Kravspecifikation motorbåde (planende) 5. Kravspecifikation motorbådsbrugere

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2009.

Nyhedsbrev juni 2009. Sallingsund Sejlklub 17.06.09. Nyhedsbrev juni 2009. Stemningsbillede fra sommerudflugten 2008. 1 Nyt fra bestyrelsen. Siden sidste nyhedsbrev har vi haft generalforsamling med et stopfyldt klubhus. Der

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2011

Nyhedsbrev Juni 2011 Nyhedsbrev Juni 2011 Nyhedsbrevet modtages nu af 1466 mailadresser Anbefal andre at tilmelde sig Nyhedsbrevet her: http://www.frederiksberg-boldklub.dk/nyhedsbrev/ Nyt fra administrationen FB s administration

Læs mere

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 Vejle fjord en smuk ramme for sejlsporten Vejle fjord er en af Danmarks smukkeste rammer for sejlsport med

Læs mere

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 10. og 17. august 2015 Deltagere: Kim, Rene, Lars, Maybritt, Mikkel og Alex Referent: Maybritt Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

VM på fjorden. Må de største helte vinde!

VM på fjorden. Må de største helte vinde! OK-joller & Wayfarer, HSS 2016 VM på fjorden. Må de største helte vinde! (Version: 2016-HSS02) Bemærk: Vi sejler kapsejlads om mandagen, og træner om onsdagen... Tid og sted Første kapsejlads sejlads bliver

Læs mere

Harboe Cup 2014. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 27. og søndag d. 28. september 2014 INDBYDELSE

Harboe Cup 2014. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 27. og søndag d. 28. september 2014 INDBYDELSE Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 27. og søndag d. 28. september 2014 Optimist A+B+C, Zoom 8, Feva XL, Tera Sport, Tera Pro, Europe, OK, Hobie Cat, Hobie Cat 16 spi, 29 er, Formula, Slalom og Kona DANMARKSMESTERSKAB

Læs mere