STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI"

Transkript

1 Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsforvaltning Initialer: RØI NOTATARK 26. april 2017 STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI 1.0. Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget vedtog d. 9. maj 2016 en strategi for den beskæftigelsesrettede integrationsindsats. Integrationsstrategien har til formål at sikre, at flygtninge og familiesammenførte til flygtninge (herefter benævnt under et: flygtninge), der er boligplaceret i Hjørring Kommune hurtigst muligt bliver selvforsøgende, får mulighed for at deltage i alle aspekter af samfundslivet og får forståelse for det danske samfunds grundlæggende værdier og normer Status: Udmøntning af integrationsstrategi Indledningsvis bør det bemærkes, at de forudsætninger, som integrationsstrategien er vedtaget på baggrund af, har ændret sig markant i perioden maj 2016 april Den 3. juni 2016 vedtog regeringen en lovændring af integrationsloven, der medførte, at alle flygtninge skal modtage første virksomhedsrettede tilbud senest fire uger efter ankomst til kommunen. Dette har haft betydning for udmøntningen af integrationsstrategien, der oprindeligt lagde op til, at alle integrationsprogrammer skulle indledes med et 12-ugers introduktionsprogram. Der har derfor været behov for at tilpasse indsatsen, således første virksomhedstilbud gives senest fire uger efter ankomst. I tillæg hertil har Udlændinge- og Integrationsministeriet reduceret forventningerne til landstallet i 2017, således Hjørring kommunes forventede antal af den samlede kvote i 2017 er ændret fra ca. 230 personer (udmeldt april 2016) til ca. 66 personer (jf. Udlændingestyrelsens matematiske model, udmeldt april 2017). Hertil kommer eventuelle familiesammenføringer. Gruppen af integrationsborgere er dermed betydeligt mindre end forventet ved vedtagelse af strategien. Ydermere har det vist sig, at de modtagne flygtningene mod forventning ikke primært kommer fra Syrien og Eritrea, men fordeler sig på mange forskellige nationaliteter, såsom Afghanistan, Sudan, Iran, Irak, Syrien og Eritrea. Målgruppen for indsatsen er dermed mere differentieret både hvad angår nationalitet, sprog og helbred end forventet, hvilket også har haft betydning for tilrettelæggelse af holdforløbene.

2 Som følge af disse ændringer, har Integrationsteamet og Virksomhedsservice tilpasset tilrettelæggelsen af integrationsindsatsen til den nye virkelighed, hvilket har medført, at der i højere grad fokuseres på delmålgrupper og på deres respektive behov. I det følgende gives status for indsatsen for hhv. jobparate flygtninge og aktivitetsparate flygtninge Jobparate flygtninge: Branchepakkekonceptet I Hjørring Kommune mødes alle flygtninge i udgangspunktet som jobparate, og starter forløb efter branchepakkekonceptet. En del vil vise sig at være aktivitetsparate, og derfor modtage et andet tilbud. Størstedelen (godt 80 %) er dog jobparate og følger deres forløb efter branchepakkekonceptet. Idealmodellen for branchepakkekonceptet er illustreret i model 1. Model 1: Branchepakkekoncept Jobcenter Hjørring: Velkomstforløb Alle branchepakkeforløb indledes med et fire ugers velkomstforløb umiddelbart efter ankomst til Hjørring Kommune, hvor flygtningen sideløbende med danskuddannelse modtager en generel introduktion til det danske samfund og arbejdsmarked. Alle nytilkomne flygtninge deltager i velkomstforløbet, medmindre de visiteres som åbenlyst aktivitetsparate umiddelbart efter ankomst til kommunen. Som nævnt, har Integrationsteamet og Virksomhedsservice været nødsaget til at tilpasse branchepakkekonceptet til den nye målgruppes behov. Dette har blandt andet betydet tilrettelæggelse af individuelle velkomstforløb for særlige målgrupper med særlige problemstillinger. Et eksempel herpå er et særligt tilrettelagt forløb for fire Soranitalende borgere. Et andet eksempel er, at der i juni 2017 iværksættes et forløb kun for kvinder, der vurderes at være meget langt fra arbejdsmarkedet, og som har behov for en særlig indsats, førend de er i stand til at profitere af virksomhedsforløb.

3 Med henblik på at sikre volumen på de enkelte forløb, har Integrationsteamet endvidere visiteret borgere, der har boet i Hjørring Kommune i en længere periode, men som vurderes at være langt fra arbejdsmarkedet, til velkomstforløbene. Dette adskiller sig fra den oprindelige strategi, hvor Velkomstforløbene var tiltænkt kommunens nye flygtninge. Intropraktik To til tre uger inde i velkomstforløbet visiteres til intropraktik, og intropraktikken påbegyndes fire uger efter ankomst til Hjørring Kommune. Intropraktikken har til formål at introducere borgere til det danske arbejdsmarked, herunder at erhverve/træne almene arbejdsmarkedskompetencer som mødestabilitet og sprog. Branchepakkeintrokursus Efter afsluttet intropraktik henvises flygtningen til Branchepakkeintrokursus, hvor borgeren introduceres til de 5 udvalgte brancher. Brancherne er på nuværende tidspunkt: Landbrug Industri Rengøring Butik Køkken/kantine. Borgerne opfordres til at tage branchevalg, så snart de er sporet ind på, hvilken branche de kan se sig selv i. Borgeren skal således ikke nødvendigvis deltage i hele branchepakkeintrokurset, såfremt de allerede tidligt i forløbet har identificeret deres kommende branche. Så snart borgeren har foretaget valg af branche, visiteres borgeren til Virksomhedsforløb 1. Eksempel på virksomhedsforløb: En eritreisk mand i 40 erne fik opholdstilladelse som flygtning i Danmark i marts Han har gået på sprogskole siden han kom, og bestod danskuddannelsen ultimo Borger kom i virksomhedspraktik som SOSU-hjælper fra januar til oktober Herefter kommer han i en 3 måneders virksomhedspraktik som landbrugsmedhjælper. Virksomhedspraktikken afløses af et 3 måneders løntilskud, der munder ud i ordinær ansættelse som landbrugsmedhjælper i april 2017.

4 Øvrige aktiviteter forbundet med branchepakkekonceptet Som en del af branchepakkeforløbet opfordres flygtningene til at deltage på særlige uddannelsestilbud, som kan styrke deres chancer for at opnå ordinær beskæftigelse i den pågældende branche. Seks flygtninge har deltaget på Introduktionskurset til fiskeindustrien, hvoraf fire har fået ordinært job og en er kommet i løntilskud. De samme positive resultater forventes at gøre sig gældende for Agro assistent uddannelsen, hvor seks flygtninge deltager. Med henblik på at skabe tæt synergi mellem sprogundervisning og branchepakkeforløbet, tilbydes virksomhedsforlagt sprogundervisning på hhv. A-Z og Blæksprutten. I løbet af efteråret forventes endnu et sproghold etableret på Regionshospital Hjørring. Der er indgået 5 aftaler om Integrationsgrunduddannelsen (IGU) i Hjørring Kommune. Fremadrettet vil etablering af IGU-forløb være en prioriteret indsats i integrationsindsatsen. En mindre delmålgruppe af de jobparate flygtninge er så højt kvalificerede, at branchepakkeforløbet ikke nødvendigvis er den rette model for dem. For denne gruppe tilrettelægges særlige individuelle indsatser, såfremt det vurderes, at en mere håndholdt indsats kan være en hurtigere vej i job. Eksempel på et særligt tilrettelagt branchepakkeforløb: Ugift syrisk kvinde sidst i 20 erne år fik opholdstilladelse som flygtning i Danmark i september Hun har en kontoruddannelse fra hjemlandet. I oktober 2016 starter hun både i danskuddannelse og et 4 ugers velkomstforløb. Herefter kommer hun i 2 måneders intro-praktik som administrativ medhjælper i Jobcenter Hjørring. Hun starter herefter på branchepakke-introforløb, men på baggrund af hendes uddannelse og kompetencer indenfor administration etableres en virksomhedspraktik som kontormedhjælper - i stedet for en af de 5 brancher - i januar Virksomhedspraktikken fører til, at borger starter i Integrationsgrunduddannelse (IGU) i samme virksomhed i april En afgørende faktor for at lykkes med udmøntning af integrationsstrategien er, at de lokale virksomheder stiller arbejdspladser til rådighed for branchepakkeforløbene. Virksomhedsservice har kontinuerligt fokus på at skabe et godt samarbejde med virksomhederne og flere virksomheder er positivt stemt overfor at bidrage i Jobcentrets integrationsindsats. Eksempel på et godt samarbejde med virksomhed: En lokal virksomhed, beliggende i Hjørring, har gennem årene kontinuerligt været åben for at hjælpe integrationsborgere i arbejde. Der er mange forskellige nationaliteter ansat på virksomhedens fabrikker. Senest er det syriske mænd der - efter virksomhedspraktik og/eller løntilskud - har fået job hos virksomheden. Der er siden februar 2016 ansat 7 integrationsborgere som produktionsmedarbejdere på virksomhedens fabrikker.

5 Status på implementeringen af branchepakkeforløbet Gennemførte/igangværende forløb pr. 1. maj 2017 Velkomstforløb 4 velkomstforløb er afsluttet: For arabisk talende: 20 deltagere For tigrinya talende: 20 deltagere For tigrinya talende: 15 deltagere For sorani talende: 4 deltagere Intropraktikker 28 intropraktikker Branchepakkeintrokurser 3 branchepakkeintrokurser er afsluttet: 2016: 20 deltagere To forløb i 2017: 43 deltagere i alt Næste branchepakkeintrokursus påbegyndes primo maj Her er der 17 deltagere fra hhv. Eritrea og Iran. Virksomhedsforløb Der er kontinuerligt mellem flygtninge i virksomhedspraktik. En nylig opgørelse viser at Hjørring Kommune ligger i top 20 landsdækkende i forhold til andel flygtninge i virksomhedspraktik. Løntilskud Der er kontinuerligt borgere i løntilskud. Integrationsgrunduddannelse (IGU) 5 indgåede forløb Borgere afsluttet til selvforsørgelse i perioden flygtninge er overgået til selvforsørgelse via job, heraf 20 personer i Desuden er 69 overgået til selvforsørgelse via SU-berettiget uddannelse Kommende fokus i indsatsen for jobparate flygtninge I 2017 vil den beskæftigelsesrettede integrationsindsats bl.a. være rettet mod: Etablering af et introduktionsforløb for mulige iværksættere i samarbejde med Agidon og Hjørring Erhvervscenter. Det forventes, at der vil være mellem deltagere på kurset. Igangsætning af introduktionsforløb kun for kvinder, som vurderes at være meget langt fra arbejdsmarkedet, og som har behov for en særlig indsats. Forløbet forventes igangsat primo maj Der arbejdes pt. på udvikling af ny hjemmeside #Flygtningeijob. På denne hjemmeside vil virksomheder kunne se en 30-sekunders videopræsentation, samt CV af kommunens ledige flygtninge. Forstærket fokus på indgåelse af aftaler om Integrationsgrunduddannelsen (IGU).

6 Grundet den store diversitet i målgruppen er det vanskeligt at forudse, om der også fremadrettet vil være en så høj andel (pt. 80 %) af de nye flygtninge, der skal indgå i branchepakkekonceptet, eller om det må forventes, at en større del af målgruppen vil skulle indgå i indsatsen for aktivitetsparate flygtninge Aktivitetsparate flygtninge Med henblik på opstart af en tidlig rehabiliteringsindsats for de aktivitetsparate flygtninge, iværksættes en sammenhængende og koordineret indsats for at øge den enkeltes evne til at fungere på arbejdsmarkedet, hvad enten han eller hun skal tilbage eller fastholdes i job eller for første gang skal ind på arbejdsmarkedet i Danmark. Indsatsen tilrettelægges i tæt samarbejde med Helhedstilbuddet og Naturplejen, og igangsættes primo maj Strategien tager udgangspunkt i en model bestående af fire dele: 1.) Særligt tilrettelagte velkomstforløb med fokus på målgruppens behov, 2.) Helbredsmæssig udredning ved Helhedstilbuddet (tværfaglig analyse), 3.) Aktiveringstilbud ved Naturplejen, samt 4.) danskuddannelse. Som resultat af indsatsen forventes de aktivitetsparate flygtninge enten at overgå til indsatsen for jobparate eller til ressourceforløb. Forløbet for aktivitetsparate flygtninge illustreres i model 2: Model 2: Forløb for aktivitetsparate flygtninge

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over modtagne flygtninge for kvote og 6 fordelt pr. måned 7 6 4 3 3 3 3 3 4 4 6 4 4 3 marts april maj juni juli aug. sept. okt. nov. dec. jan. 7 (kvote '6) 6 feb. 7

Læs mere

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Agenda: 1. Integrationsindsatsen v. Katrine Rud - Branchepakker: Baggrund og målsætninger - Branchepakker: Organisering og resultater

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over modtagne flygtninge for kvote og 6 fordelt pr. måned Der er sammenlagt modtaget 6 mænd for kvote 6 Der er sammenlagt modtaget 8 kvinder for kvote 6 Der er sammenlagt

Læs mere

Ledelsesinformation: Flygtningestatus

Ledelsesinformation: Flygtningestatus Ledelsesinformation: Flygtningestatus Indhold Indledning... 1 Flygtninge ankommet (tilgang, population)... 2 Karakteristik voksne (nationalitet, køn, alder, civilstand)... 4 Aktivering og beskæftigelse

Læs mere

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationsområdet i Skanderborg Kommune Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationspolitikken i Skanderborg Kommune Strategispor: En differentieret integrationsindsats Fælles

Læs mere

Ledelsesinformation: Flygtningestatus

Ledelsesinformation: Flygtningestatus Ledelsesinformation: Flygtningestatus Indledning Nedenstående statusorientering inkluderer udlændinge (flygtninge og familiesammenførte personer), der er omfattet af integrationsprogrammet. Som led i udmøntningen

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge for og 6 fordelt pr. måned Der er sammenlagt visiteret 6 mænd for 6 Der er sammenlagt visiteret 8 kvinder for 6 Der er sammenlagt visiteret

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde

Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde Flygtninge i Ikast-Brande Kommune AU-møde 13-06-2018 Fakta Kvote: 2014: 27 flygtninge 2015: 88 flygtninge 2016: 70 flygtninge 2017: 24 flygtninge 2018: 6 flygtninge (kvote) 2019: 7 flygtninge (kvote) Til

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over flygtninge for kvote 215 og 216 fordelt pr. måned 7 Modtagne flygtninge fordelt pr. måned 6 5 4 3 2 215 216 1 marts april maj juni juli aug. sept. okt. nov. dec.

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Nina Svanborg, Styrelsen for International Rekruttering, Integrationsministeriet og Helle Aaen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration

Strategi for modtagelse og integration Strategi for modtagelse og integration - Opfølgningsnotat september 2016 Dette notat er et oplæg til form og indhold i den planlagde kvartalsvise opfølgning på implementeringen af Strategi for modtagelsen

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021

Delmål 2019 Delmål 2020 Resultatmål 2021 Bilag 1. Tillæg til samarbejdsaftale for Halsnæs Kommune (Nedenstående er under udarbejdelse og derfor ikke bindende) KAPITEL 6, DEL2 : DELMÅL OG INDSATSER Skema 6.x: Skema til opstilling af delmål og

Læs mere

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 7. Orientering om status for beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2018-002163 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Nationalt fokus på lokal integration

Nationalt fokus på lokal integration Nationalt fokus på lokal integration -Strategi og retning for den nationale integrationsindsats Karin Ingemann, Integration og Medborgerskab En dansk motorvej i september 2015 Udfordringen: Den nationale

Læs mere

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer:

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer: JOB- OG SOCIAL- CENTERET Emne Staus vedrøredne Integration i Solrød Til Dato 29. april 2019 Udarbejdet af Dines Ehrhorn Poulsen NOTAT Status vedrørende integrationsindsatsen i Solrød Ifølge integrationsstrategiens

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Status på integrationsindsatsen i Assens kommune I indeværende notat gives en status på integrationsindsatsen i Assens kommune

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge - 7 fordelt pr. måned I modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 6 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 7 modtog Dragør Kommune i alt

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommune har siden efteråret 2016 arbejdet med den vedtagne strategi for modtagelse og integration

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge for 5, 6 og 7 fordelt pr. måned I 5 modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 6 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 7 modtog Dragør Kommune

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge for, 6 og 7 fordelt pr. måned I modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 6 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 7 modtog Dragør Kommune

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status september 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Som det fremgår under afsnittet Status på aktivitet,

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

Status på flygtningeområdet. Februar 2019

Status på flygtningeområdet. Februar 2019 Status på flygtningeområdet Februar 9 Oversigt over visiterede flygtninge - 9 fordelt pr. måned I modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 6 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 7 modtog Dragør Kommune

Læs mere

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning Løbende status på flygtningeområdet Indledning Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget har på udvalgsmødet d. 07.02.2018 tilkendegivet ønsket om en løbende halvårlig orientering på flygtningeområdet

Læs mere

Status på flygtningeområdet. Maj 2019

Status på flygtningeområdet. Maj 2019 Status på flygtningeområdet Maj 9 Oversigt over visiterede flygtninge - 9 fordelt pr. måned I modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 6 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 7 modtog Dragør Kommune

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-02-2017 16:15 Medborgerhuset, sal C Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge. Status ultimo oktober 2016

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge. Status ultimo oktober 2016 Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status ultimo oktober 2016 Igangsatte initiativer i forhold til den indgåede partnerskabsaftale Med afsæt

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt BILAG ad spm. nr. 24 (L 189) Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag

Læs mere

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge

Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune. Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Fælles indsats omkring integration i Aalborg Kommune Partnerskabsaftale om jobs til flygtninge Status juni 2017 Opfølgning på Partnerskabsaftalen Erhvervsrådet besluttede i januar 2017 at målsætningerne

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 BESKÆFTIGELSE- OG BORGERSERVICE Dato: 26. september 2016 Sags.nr.: 15.00.00-A00-4-16 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 er en plan for, hvordan Ballerup Kommune vil arbejde med indsatsen for

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet

Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet Punkt 5. Orientering om opfølgning på Partnerskabsaftalen på integrationsområdet 2016-038673 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender, til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på opfølgning

Læs mere

Status på flygtningeområdet

Status på flygtningeområdet Status på flygtningeområdet Oversigt over visiterede flygtninge 0-07 fordelt pr. måned I 0 modtog Dragør Kommune i alt 3 personer I 06 modtog Dragør Kommune i alt 7 personer I 07 modtog Dragør Kommune

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet

Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Punkt 6. Orientering om status på beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet 2014-187836 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering en status på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG. Februar 2018

INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG. Februar 2018 INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG Februar 2018 Opsummering Antallet af registrerede IGU-forløb stiger fortsat med ca. 70-80 forløb pr. måned. Der er en mindre stigning i andelen af kvindelige

Læs mere

BRANCHEPAKKER. Foreningen Nydansker // 2017

BRANCHEPAKKER. Foreningen Nydansker // 2017 BRANCHEPAKKER Foreningen Nydansker // 2017 BRANCHEPAKKER NYE VEJE TIL BESKÆFTIGELSE Har I brug for hjælp til at få flere ledige indvandrere og flygtninge ud på arbejdsmarkedet? Gør som 21 danske kommuner

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Job- og Integrationshuset

Job- og Integrationshuset Job- og Integrationshuset Kerneopgaver Job- og Integrationshuset varetager den beskæftigelsesrettede indsats for: alle nye flygtninge familiesammenførte ægtefæller til flygtninge, der modtager ydelse kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Integrationsstrategi De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Silkeborg Kommune

Integrationsstrategi De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Silkeborg Kommune Integrationsstrategi 2016-2018 De 5 kerneområder og vejen til vellykket integration i Integrationsstrategien 2016-2018 - Grundlaget dannes i integrationsperioden Danmark har i 2015 modtaget et stigende

Læs mere

TAL, INDSATS OG IGU KONFERENCE OG GENERALFORSAMLING I INTEGRATIONSFAGGRUPPEN DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING MIDDELFART TORSDAG DEN 16.

TAL, INDSATS OG IGU KONFERENCE OG GENERALFORSAMLING I INTEGRATIONSFAGGRUPPEN DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING MIDDELFART TORSDAG DEN 16. TAL, INDSATS OG IGU KONFERENCE OG GENERALFORSAMLING I INTEGRATIONSFAGGRUPPEN DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING MIDDELFART TORSDAG DEN 16. MARTS 2017 V. RIE MARTENS, KL Flygtningesituationen i tal Flygtninge

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Integrationsindsatsen i fremtiden

Integrationsindsatsen i fremtiden Integrationsindsatsen i fremtiden Indledning baggrund Integrationsindsatsen står over for store ændringer i fremtiden. Der skal sættes mere fokus på job og uddannelse og findes andre veje til at lære dansk

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG. November 2017

INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG. November 2017 INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE: DELTAGELSE OG AFGANG November 2017 Opsummering Antallet af registrerede IGU-forløb stiger kontinuerligt med ca. 80 forløb pr. måned. Der er kommet flere kvindelige IGU-ansatte.

Læs mere

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge, d. 8. december 2016, Scandic Copenhagen v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen

Læs mere

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet

DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet (sab@uibm.dk og sox@uibm.dk) DA s høringssvar om lovforslag om bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge, styrket virksomhedsrettet integrationsprogram

Læs mere

Status på flygtningeområdet. feb. 2016

Status på flygtningeområdet. feb. 2016 Status på flygtningeområdet Oversigt over kvoteflygtninge for 1 Dragør Kommune har i alt modtaget 31 ud af 38 kvoteflygtninge for 1. 7 Flygtningekvote 1 3 Antal i alt pr. mdr. Antal mænd i alt pr. mdr.

Læs mere

Generelle oplysninger. Projektoplysninger

Generelle oplysninger. Projektoplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU)

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Erhvervsrettet uddannelse og integration Temakonference om trepartsaftalens initiativer til arbejdsmarkedsintegration Tirsdag den 20. september 2016 v. Kåre Vind Jensen

Læs mere

KOMMENDE KL-UDSPIL OM INTEGRATION. Drøftelse i KKR, marts 2018

KOMMENDE KL-UDSPIL OM INTEGRATION. Drøftelse i KKR, marts 2018 KOMMENDE KL-UDSPIL OM INTEGRATION Drøftelse i KKR, marts 2018 Hvorfor et integrationsudspil i 2018? Faldende asyltal men historisk mange i integrationsprogram Status efter 2 år med to- og trepartsaftalerne

Læs mere

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats 22. marts 2017 De kommunale netværk om integration, Aarhus v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Antallet

Læs mere

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket Fakta om økonomi Februar 217 6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket I perioden 214-216 var der en markant stigning i flygtningetilstrømningen, hvilket har lagt et stort pres på integrationsindsatsen

Læs mere

Kolding Kommune Sidenr. 1

Kolding Kommune Sidenr. 1 Kolding Kommune Sidenr. 1 Status på integrationsområdet, januar 2018 Sagsid.: 13/8530 Resumé Ledelsesinformation for integrationsområdet viser en status på antallet af borgere omfattet af integrationsloven,

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 BESKÆFTIGELSE- OG BORGERSERVICE Dato: 20. oktober 2016 Sags.nr.: 15.00.00-A00-4-16 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 er en plan for, hvordan Ballerup Kommune vil arbejde med indsatsen for

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Integration 25. April 2019

Integration 25. April 2019 Integration 25. April 2019 Dagsorden 1) Overblik over integrationsområdet 2) Paradigmeskiftet i lovgivning 3) Cases 4) Drøftelser Drøftelse af serviceniveau for vejledning og rådgivning om repatriering

Læs mere

STATUS PÅ BESKÆFTIGELSES- INDSATEN CENTER FOR ARBEJDSMARKED SPROG- & INTEGRATIONSCENTER

STATUS PÅ BESKÆFTIGELSES- INDSATEN CENTER FOR ARBEJDSMARKED SPROG- & INTEGRATIONSCENTER STATUS PÅ BESKÆFTIGELSES- INDSATEN CENTER FOR ARBEJDSMARKED SPROG- & INTEGRATIONSCENTER GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 SIDE 2/10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Status på kvote pr. 24. november

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag: Opfølgning på mål 1. I 2016 er 50 unge skiftet målgruppe fra aktivitetsparate unge.

Beskæftigelsesplan 2016 Bilag: Opfølgning på mål 1. I 2016 er 50 unge skiftet målgruppe fra aktivitetsparate unge. Beskæftigelsesplan 26 Bilag: Opfølgning på mål Nr. Mål Afrapportering: Unge a Arbejdsmarkedsafdelingen vil undersøge mulighederne for øget tværfagligt samarbejde om de unge. Arbejdsmarkedsafdelingen laver

Læs mere

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune

Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Flygtninge og integrationsindsatsen i Næstved Kommune Formål (integrationsloven) 1. Lovens formål er at sikre, at nyankomne udlændinge får mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik

Læs mere

Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt

Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt Integrationsprogramg p g Integrationskontrakt Inden en måned efter, at kommunen har overtaget ansvaret for en udlænding, tilbydes et integrationsprogram og udarbejdes en integrationskontrakt Mål: sikre

Læs mere

Flygtninge - implementering af ny lovgivning i Beskæftigelsesindsatsen

Flygtninge - implementering af ny lovgivning i Beskæftigelsesindsatsen Flygtninge - implementering af ny lovgivning i Beskæftigelsesindsatsen Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 7. september 2016 - De vigtigste elementer i lovgivningen Bedre og mere ensartet screening af flygtninges

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 217 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 217 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I

Læs mere

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø Flygtninge i Gladsaxe 2016 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 08.03 2016 Katrine Birk og Birgitte Vallø Dagsorden Baggrund Flygtningegrupper og familiesammenføring Modtagelse Indkvartering og boligplacering

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER KORT FORTALT Denne folder beskriver de forskellige ordninger, der kan hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte ind

Læs mere

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration i samfundet BUDGETNOTAT Baggrund Med refusionsreformen

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018

Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen. Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Præsentation af Aktiv indsats og integration v/afdelingsleder Amalie Liljetoft Pedersen Velfærdsudvalget, den 6. marts 2018 Organisering i Aktiv indsats og Integration Modtagelse/boligplacering Beskæftigelses

Læs mere

Revideret handleplan: Flygtninge i job

Revideret handleplan: Flygtninge i job Revideret handleplan: Flygtninge i job Målsætning: flere flygtninge i beskæftigelse, jf. Integrationsstrategien spor 1 Med den reviderede handlingsplan er der tale om øget fokusering i forhold til den

Læs mere

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv

Integrationsindsatsen i Vejle Kommune. - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv Integrationsindsatsen i Vejle Kommune - I et beskæftigelses- og helhedsorienteret perspektiv 1 Vejle Kommune tænker helhedsorienteret I Vejle Kommune har vi det udgangspunkt, at job er vækst for alle.

Læs mere

Udmøntning af integrationsudspillet "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse"

Udmøntning af integrationsudspillet Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 116 Offentligt N O T A T Udmøntning af integrationsudspillet "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse" 19. marts 2015 J.nr.

Læs mere

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4.

Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder. Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4. Integrationsindsatsen - Pejlemærker, strategi og prioriteringer indenfor udvalgte temaområder Beskæftigelsesudvalgsmødet Den 4. maj 2016 Flygtninge i Herning Kommune Disposition: 1. Status og viden 1.

Læs mere

Status på Driftsstrategier 1. halvår 2015

Status på Driftsstrategier 1. halvår 2015 Status på Driftsstrategier 1. halvår 2015 Driftsstrategiernes mål vil blive gennemgået primært i forhold til de kvantitative mål for området. Der vil ligeledes være en samlet måling på antallet af personer,

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 18-05-2016 16:15 Medborgerhuset sal C Afbud fra: Mia Scmidt, Jeanette Gammelgaard, Tina Borja, Kirsten Buur, Anahit Karapetian, Sevak Karapetian, Pia Møller, Haris

Læs mere

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Beskæftigelsespolitisk konference i Aalborg, RAR Nordjylland den 9. marts 2017 v. kontorchef Nanna Larsen Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Jobcenter Holbæk og Jobservice Danmark Program- og afdelingsleder Jette Ammar Kristoffersen Integrationskoordinator Anette

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Statistik over modtagne flygtninge i Horsens Kommune, oktober 2016

Statistik over modtagne flygtninge i Horsens Kommune, oktober 2016 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Jeanette Grauballe Sagsnr. 15.4.-G1-1-15 Dato:6.1.216 Månedsnotat Statistik over modtagne flygtninge i Horsens Kommune, oktober 216 Horsens Kommune modtager hvert

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd

Læs mere