INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)"

Transkript

1 Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej Silkeborg Godkendt Mødedato: Den 26. april 2016 kl Mødelokale: B172 Medlemmer Kirsten Beedholm (Aarhus Universitet), Marianne Wolf (Region Midtjylland), Bente Alkærsig Rasmussen (Dansk Sygeplejeråd), Britta Stenholdt (Medarbejder), Carsten Nielsen (Medarbejder), Jens Skov (Horsens Gymnasium), Gitte Nørgaard (KKR), Mette Rohde (KKR), Ingrid Lysholdt (Dansk Sygplejeråd), Jesper Bitze Bjørnsholm (Studerende) og Lone Kolbæk (Region Midtjylland) Afbud: Tove Kristensen (Region Midtjylland), Mette Marie Boll Jensen (Studerende) og Jonna Frølich (uddannelseschef) Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Det lokale arbejde med revision af Sygeplejerskeuddannelsen 3. Status på arbejdet med revision af de sundhedsfaglige uddannelser 4. Placeringen af praktikken på Sygeplejerskeuddannelsen 5. Grundlag for samskabelse 6. Møde med VIAs Bestyrelse 7. Nyt fra Sygeplejerskeuddannelsen i VIA (fast punkt på dagsordenen) 8. Nyt fra de studerende (fast punkt på dagsordenen) 9. Planlægning af næste møde 10. Eventuelt INDKALDELSE/ REFERAT Mødeleder: Bente Alkærsig Rasmussen Uddannelsesudvalget for Sygeoplejerskeuddannelsen Referent: Lea Faurholt Olsen T: Dato: 30. maj 2016 Ref.: LEFO 1/8 Mødet indledes med morgenmad Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Bente Alkærsig Rasmussen Dagsordenen fremlægges med henblik på godkendelse. Indstilling: Det indstilles, at dagsordenen godkendes. Dagsordenen er godkendt.

2 Tema: Revision af de sundhedsfaglige uddannelser 1 time og 15 min. 2/8 Punkt 2. Det lokale arbejde med revision af Sygeplejerskeuddannelsen (45 min) Uddannelsesleder vil orientere om status på det lokale arbejde med revision af Sygeplejerskeuddannelsen. Udkast til den kommende bekendtgørelse og studieordning for Sygeplejerskeuddannelsen vil blive præsenteret på mødet. Indstilling: Det indstilles, at det præsenterede udkast til studieordning, som drøftes og kommenteres. Referat Uddannelsesleder, orienterede om status for arbejdet med de nye sundhedsuddannelser på Sygeplejerskeuddannelsen. De nationale dokumenter, der er anvendt i arbejdet kan findes på Der bliver ingen fælles nationale studieordninger. I stedet er det besluttet, at der skal være fælles uddannelseselementer de første 2 år, mens de sidste 1½ år er institutionsspecifikt. Det er besluttet, at der skal afvikles 20 ECTS points på tværprofessionelle uddannelseselementer og 20 ECTS points på valgfrie uddannelseselementer. 5 ECTS points af de tværprofessionelle uddannelseselementer skal afvikles på tværs af uddannelserne i VIA i teoretisk undervisning. Det er for at skabe et tværfaglig samarbejde, hvor de studerende ikke kun er i det monofaglige felt. Det ses ofte, at det er i den sidste del af den kliniske periode, at de studerende rigtig kommer til at arbejde tværprofessionelt. Det er en opgave at præsentere de studerende for andre professioner, så de kan se deres arbejde med patienten som en helhed. Der er nogle uddannelser, hvor studerende hovedsageligt kommer i praktik i private virksomheder, hvilket kan give nogle udfordringer ift. det tværfaglige samarbejde. Det er en udfordring at koordinere og sikre, at de kliniske uddannelsesforløb på de enkelte uddannelser placeres således, at der kan afvikles tværprofessionelle kliniske forløb. Der er nogle uddannelser der har muligheder for at samarbejde med andre sundhedsuddannelser, men denne mulighed varierer ved hvert udbud, og der er endnu ikke fundet en klar plan for hvordan det bedst kan afvikles.

3 Der er enighed om at tværprofessionelt samarbejde med færdiguddannede fra andre professioner er ligeså givtigt, som samarbejde med andre studerende. Det er centralt, at der fremadrettet forsat arbejdes med forskning- og udviklingsaktiviteter, og det er et område der skal understøttes. Det er vigtigt, at man arbejder på at den viden der udvikles bliver delt med alle, og at man ikke arbejder med de samme områder flere steder. 3/8 Uddannelsesudvalget mener der er vigtigt, at der er en forventningsafstemning imellem professionsbacheloruddannelserne og universiteterne. Det opleves at der kommer studerende ind på universiteterne, som har nogle andre forventninger end det de kommer ud til, hvilket giver et frafald. Den nuværende Sygeplejerskeuddannelse har mange eksamener, hvilket den kommende semesteropbygning gør op med. Der er et tidspres med at få de første semestre til at fungere, og herefter må man gå ind og justere, så det hele kommer til at fungere optimalt. Bekendtgørelsen kom i høring i marts og der var høringsfrist den 11. april Høringssvarene bliver lagt ind på høringsportalen indenfor kort tid. Bekendtgørelsen skal anvendes ift. studiestart i september Punkt 3. Status på arbejdet med revision af de sundhedsfaglige uddannelser (30 min) Udviklingen af de nye sundhedsuddannelser skrider fremad. De nye bekendtgørelser kom i høring den 15. marts. I revisionsarbejdet har VIA Sundhed organiseret sig med følgende arbejdsgrupper: En styregruppe En koordinationsgruppe Klinisk Dialogforum og Samarbejdsforum Tværfaglige udviklingsgrupper med curriculært og ekstracurriculært fokus Uddannelsesspecifikke udviklingsgrupper ledet af uddannelsesledere og med lokal forankring. Der er via FTF, RM og KKR indhentet deltagere til alle de nye fora for udvikling af uddannelserne. Arbejdsgrupperne er gået i gang med at drøfte og producere materialer til de nye studieordninger. Første møde i koordinationsgruppen er afviklet den 29. marts. På mødet vil der blive orienteret om de næste faser i reformarbejdet, ligesom der vil blive lejlighed til at drøfte de perspektiver og udfordringer, der er forbundet med udviklingsarbejdet.

4 På mødet vil det ligeledes blive drøftet, hvordan opgaven med en indstilling til rektors godkendelse om den institutionsspecifikke del af studieordningen inden for Sygplejerskeuddannelsen skal udarbejdes i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. 4/8 Indstilling Det indstilles, at uddannelsesudvalget drøfter orienteringen. Referat Uddannelsesleder, orienterede om det institutionsspecifikke arbejde med revision af de sundhedsfaglige uddannelser. Der er nedsat en styregruppe, som ser på alle uddannelserne på tværs. Sygeplejerskeuddannelsen fylder meget ift. størrelse og mængde praktik. Arbejdet med revisionen af de sundhedsfaglige uddannelser er i proces i den nedsatte koordinationsgruppe, de tværfaglige udviklingsgrupper og de uddannelsesspecifikke udviklingsgrupper. I disse grupper er der bred repræsentation fra VIA og aftagerne. I alle grupper opleves det, at det er svært at sikre kommunikation internt og eksternt, især pga. det tidspres der arbejdes under. Alle de nedsatte grupper har fokus på at få leverancerne klar til de forskellige deadlines. Alle sundhedsuddannelser skal have studieordningen hvor indholdet har samme ordlyd, så der arbejdet lige nu på at ensrette materialet. Der vil selvfølge være afsnit og indhold der er specifikt for den enkelte uddannelse. Det er besluttet, at alle væsentligste fag skal beskrives i studieordningen, hvilket gælder fag der er på over 5 ECTS points. Deadline for leverance af fællesdelen, som er de første 2 år, var 5/ Deadline for leverance af institutionsdelen, som er de sidste 1,5 år, er den 6/ Den samlede studieordning skal være klar den 27/ Lige nu er der mange drøftelser om det juridiske niveau, og hvor detaljeret studieordningen skal være. Uddannelsesudvalget skal indsende kommentarer og en godkendelse til indstilling til rektor, når hele studieordningen er færdig. Formand, Bente Alkærsig Rasmussen laver en samlet svar på baggrund af de kommentarer der indsendes fra Uddannelsesudvalget. Punkt 4. Placeringen af praktikken på Sygeplejerskeuddannelsen (45 min.) Bilag Sygeplejerskeuddannelsens forslag til placering af praktik Fremadrettet kommer der ikke til at være en national studieordning for Sygeplejerskeuddannelsen, og derfor er der behov for at drøfte placeringen af praktik ECTS på Sygeplejerskeuddannesen.

5 Der har være nedsat en Uddannelsesspecifikke udviklingsgrupper for Sygeplejerskeuddannelsen, som sammen med Pædagogisk udvalg er kommet med deres forslag til placering af praktikken på Sygeplejerskeuddannelsen. Forslaget vil bliver gennemgået på mødet. De logistiske problemer ift. praktikken vil blive drøftet på mødet. 5/8 Processen vedr. placering af praktikken har været udsat, og det har haft indvirkning på arbejdet med notatet vedr. den nye 30/70 % fordeling imellem kommunerne og hospitalsenhederne. Da placeringen af praktikken ikke har været på plads, så har det ikke været muligt at have et notat klar til dette møde i Uddannelsesudvalget. Indstilling: Det indstilles, at Uddannelsesudvalget drøfter Sygeplejerskeuddannelsens forslag til placering af praktikken i VIA Sundhed. Uddannelsesleder, gennemgik oversigten til fordeling af praktik på Sygeplejerskeuddannelsen, som er udviklet af den uddannelsesspecifikke udviklingsgruppe. På nogle af de kliniske uddannelsessteder er der mange studerende i praktik, at der kan være en bekymring ift. kvaliteten af undervisningen. Modsat vil en opdeling af holdene betyde, at undervisningen skal udbydes 2 gange. Denne model fungerer i Aarhus, men ikke på de andre udbud. Modellen vil ligeledes give udfordringer i slutningen af semestrene mht. prøver, da nogle hold kommer direkte fra ophold i klinikken, mens andre endnu ikke har haft forløbet. Det er ikke godt at placere alle kliniske uddannelsesforløb i den midterste del af semestret, da Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus skal have holdene opdelt i 2 hold på nogle semestre. På det nye 5 semester er der et klinisk forløb i Sundhedsplejen på 1 ECTS point, selvom det ikke er markeret i den oversigt der blev præsenteret for uddannelsesudvalget på mødet. Det er besluttet, at de studerende der har været på et børneafsnit tidligere i deres uddannelsesforløb ikke behøver at komme i Sundhedsplejen på 5. semester. Denne model fungere godt på nogle udbud. Der er forskel på sammensætningen af studerende på de forskellige kliniske udbudssteder. Nogle udbudssteder har studerende på flere niveauer, mens andre har få studerende. Disse forskellige sammensætninger giver udfordringer ift. at lave studieunits og andet tværfagligt samarbejde. Med den nuværende pladsfordeling på de kliniske uddannelsesforløb er der langt flere studerende pr. sygeplejerske end tidligere. Uddannelsesudvalget påpeger, at det er vigtigt at de studerende ser de læringsmuligheder der er, og får oplevet hvad en færdig uddannede sygeplejerske skal kunne. Det er vigtigt, at der ikke kommer studerende ud til steder, hvor dette ikke indfries blot pga. mangel på kliniske uddannelsespladser. Det skal overvejes, hvordan alle pladser bedst kan tænkes ind i et forløb, så det det giver et optimalt læringsudbytte. Punktet bliver drøftet i Klinisk Dialogforum den 27. april 2016.

6 Punkt 5. Grundlag for samskabelse (40 min) 6/8 Bilag: Grundlag for samskabelse Grundlag for samskabelse om uddannelse og kompetenceudvikling på velfærdsområdet har til formål, at professionerne skal opfylder de krav der er i samfundet om høj kvalitet og bedre sammenhæng i velfærdsydelserne, samt at det bidrager til innovation og vækst. De involverede parter er Region Midtjylland, kommunerne i den midtjyske region, FTF og VIA University College. Parterne har i fællesskab prioriteret fire fokusområder, som fremadrettet er grundlaget for samskabelse af uddannelse og kompetenceudvikling på velfærdsområdet. Grundlagets fokusområder: 1. Kvalitet og relevans samt øget sammenhæng i professionsuddannelsernes teoretiske og praktiske del. 2. Livslang læring i professionerne (kompetenceudvikling, efterog videreuddannelse) 3. Professionsrettet forskning, udvikling og innovation 4. Videndeling og innovationsspredning Partnerne har forpligtet sig til at være dialog om disse områder og betragte udviklingen af uddannelse og kompetenceudvikling på velfærdsområdet som et fælles mål. Uddannelsesleder, vil orientere om status for arbejdet med grundlag for samskabelse, og følgende spørgsmål drøftes af uddannelsesudvalget: Hvordan kan Grundlag for Samskabelse operationaliseres meningsfuldt for Sygeplejerskeuddannelsen? Hvilke fora vil det være særligt relevant at involvere med henblik på konkrete handlinger? Hvilke aktiviteter inden for grundlagets fokusområder er allerede i gang? Indstilling: Det indstilles, at uddannelsesudvalget drøfter orienteringen og fremkommer med anbefalinger til, hvordan der konkret kan arbejdes med Grundlag for Samskabelse i forhold til Sygeplejerskeuddannelsen. Uddannelsesleder, gennemgik grundlaget for samskabelse.

7 Grundlaget har en historie tilbage til 2009, hvor der skulle udvikles en strategi for et samarbejde imellem velfærdsuddannelserne, kommunerne i den midtjyske region, FTF Region Midtjylland og Region Midtjylland. Denne strategien blev udarbejdet for og offentliggjort i Ved udløb af strategiperioden besluttede styregruppen for strategigen, at der for den kommende periode skulle udarbejdes et grundlag for samskabelse frem for en strategi. Det er nu blevet til et færdigt grundlag, som Grundlaget skal sikres kvalitet og relevans af velfærds-uddannelserne i Region Midtjylland. Grundlaget er politisk behandlet i KKR, Regionsrådet i Region Midtjylland, FTF Region Midtjyllands Bestyrelse og VIAs Bestyrelse. Der er i februar 2016 blevet afholdt et kick off møde for alle interessenterne temadag, hvor grundlaget blev præsenteret. Grundlaget skal behandles efter 1 år. 7/8 Uddannelsesudvalget anbefaler, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som udarbejder noget materiale der kan anvendes på tværs. Der skal laves noget vidensdeling, som gøres til en naturlig del af samarbejdet på tværs, i stedet for det er båret af personlige relationer. Punkt 6. Møde med VIAs Bestyrelse (10 min) VIAs bestyrelse inviterer alle uddannelsesudvalgene i VIA Sundhed til et møde med bestyrelsen den 13. juni fra kl på VIA Læreruddannelsen i Nørre Nissum. Temaet for mødet er endnu ikke fastlagt. Der vil være middag efter mødet. Alle uddannelsesudvalg er inviteret med 3 repræsentanter. Indstilling: Det indstilles, at Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen udvælger 3 repræsentanter for Uddannelsesudvalget i Sygeplejerskeuddannelsens til at deltage i mødet. Tove Kristensen, Gitte Nørgaard og Kristen Beedholm deltager i mødet med VIAs Bestyrelse som repræsentanter for Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 7. Nyt fra Sygeplejerskeuddannelsen i VIA (fast punkt på dagsordenen) (10 min) Uddannelseslederen i udvalget orienterer om nyt fra Sygeplejerskeuddannelsen. Indstilling: Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning.

8 Til sommerferien 2016 overgår uddannelsen i Thisted til UC Nordjylland. 8/8 VIA har været igennem en institutionsakkreditering. Der er positive tilbagemelding, og man afventer den endelige afgørelse i efteråret Uddannelserne har netop indsendt deres kvalitetsrapport for 2016, og der kommer en tilbagemelding på det arbejde, som ligeledes vil blive drøftet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen i efteråret Punkt 8. Nyt fra de studerende (fast punkt på dagsordenen) (10 min) Alle De studerende i udvalget orienterer om nyt fra de studerende. Indstilling: Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Der er ikke nyt fra de studerende. Punkt 9. Planlægning af næste møde (5 min) Alle Næste møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen er den 19. september Indstilling: Det indstilles, at udvalgets medlemmer kommer med forslag til dagsordenen til næste møde. Punkter til næste møde: Ny uddannelse EU direktivet grundlæggende viden og indspark fra klinikken Solotaksonomi Forskningsprojekt om færdighedslab på modul 2 Aftale med Jette Henriksen, Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro Kort orientering om mødet med Uddannelsesudvalgene i VIA og VIAs Bestyrelse Punkt 10. Eventuelt (5 min) Alle Der var ikke punkter til eventuelt.

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Holstebro Godkendt Mødedato: Den 10. maj 2016 kl. 10.00 16.00 Mødelokale: A204 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Holstebro Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Godkendt Mødedato: Den 18. maj 2016 kl. 12.30 15.30. Mødelokale

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Lokale B193 Mødedato: 19. september 2016 Klokken 12.00-15.00 Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Godkendt Mødedato: 27. april 2016 kl. 10.00-14.00 Mødelokale B330 Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: 26. januar 2018 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne Wolf (Region

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F280 Mødedato: 27. oktober 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Temadag på tværs Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Program 12.00-12.05 Velkomst v. Lise Kofoed - Kort præsentation af medlemmer i fagligt pædagogisk udvalg - Dagens program 12.05-12.35 Orientering om ny

Læs mere

Temaeftermiddag den

Temaeftermiddag den Temaeftermiddag den 12.5.2016 Uddannelsesreform og implementering SIA www.regionmidtjylland.dk Arbejdsudvalg Repræsentanter i uddannelsesspecifik arbejdsgruppe Repræsentanter i pædagogisk udvalg 2 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødelokale B128 GODKENDT Mødedato: 6. september 2016 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Oplæg v. Anne Schultz Pinstrup, enhedschef uddannelse Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod) Siden sidst Møde i koordinationsgruppen den

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College VIA University College Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B 330 Mødedato: 17. marts 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. november 2015 kl. 10.00 14.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.)

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.) Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: VIA University College Campus Randers Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers C Lokale 1.56 Mødedato: 5. oktober 2016 Kl. 12.00-15.00 Med frokost

Læs mere

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403 Referat J.nr.: U0200-7-04-21-11 Ref: RESC Dato: 10-05-2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104 Referat Mødeforum: Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Journalnr.: U0200-7-04-35-12 Ref.: LEFO Dato: 30-04-2013 Dato: 18-03-2014 Tid: Kl. 12-15 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Silkeborg,

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2016\7. april\160420 Referat af uddannelsesudvalg 07.04.2016 - GODKENDT.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7. april

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Skypemøde VIA Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 33.15 Mødedato: 17. januar 2017 Kl. 08.00-10.00 Med morgenmad

Læs mere

UCSJ Sygeplejerske Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016

UCSJ Sygeplejerske Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016 UCSJ Sygeplejerske Revision af sundhedsuddannelserne Proces frem mod studiestart september 2016 Social og Sundhed - herunder center for Sygepleje og Bioanalyse Vision UCSJ Sundhed og Social skaber fremragende

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Univerity College Campus Silkeborg Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Lokale B128 Mødedato: 17. januar 2016 Kl. 09.00-12.00 Med morgenmad Godkendt

Læs mere

UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016

UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne. Proces frem mod studiestart september 2016 UCSJ Ernæring og Sundhed Revision af sundhedsuddannelserne Proces frem mod studiestart september 2016 Social og Sundhed - herunder center for Ernæring og Rehabilitering Vision UCSJ Sundhed og Social skaber

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 44.33 kl. 10-12 og 44.31 kl. 12-16.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale B330 Godkendt Mødedato: 2. juni 2016 kl. 10.00-14.00 Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland), Marianne Wolf

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 22. september 2015 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Skolevangen 45, 9800 Hjørring V 51 Anja Kallestrup Mette Grønkjær

Læs mere

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Mødedato: Tirsdag d. 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Roskilde Lokale: RosA0.05 (glasburet ved indgangen)

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Dagsorden Mødedato: Torsdag den 02. Juni 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Campus Roskilde Multihallen Mødelokale:

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag den 26. oktober 2015 kl. 14:00-16:00 Mødested: Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø. Lokale D4.02 Referent Line Nielsen Deltagere:

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707 Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-33-12 Ref.: LEFO Dato: 05-05-2013 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 3. marts 2014 Tid: Kl. 10.00-15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne )

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne ) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 34.36 Mødedato: 28. juni 2017 Kl. 11.30-14.30 Med frokost

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Revidering af sundhedsuddannelserne: Organisering og proces på Metropol forår 2016 udarbejdelse af studieordninger mv.

Revidering af sundhedsuddannelserne: Organisering og proces på Metropol forår 2016 udarbejdelse af studieordninger mv. :\Users\anwa\Desktop\Forårets proces 2016\Notat organisering og proces forår 2016.docx Ledelsessekretariatet Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR.

Læs mere

NOTAT. Kvalitetsvurdering og semesterevaluering. Indhold. VIA Sygeplejerskeuddannelsen. Kvalitetsvurdering og semesterevaluering...

NOTAT. Kvalitetsvurdering og semesterevaluering. Indhold. VIA Sygeplejerskeuddannelsen. Kvalitetsvurdering og semesterevaluering... Kvalitetsvurdering og semesterevaluering VIA Sygeplejerskeuddannelsen Indhold Kvalitetsvurdering og semesterevaluering... 1 Årshjul for kvalitetsvurdering og semesterevaluering... 2 Udsendelsesoversigt

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Godkendt Mødedato: Den 24. maj 2016 kl. 10.00

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed er, at den skal afspejle

Læs mere

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato:

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato: Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-36-12 Ref.: LEFO Dato: 04-03--2014 Mødeforum: Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Dato: 10. marts 2014 Tid: Kl. 13.45-15.45 Sted: Mødeleder: Deltagere: Øvrige deltagere:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsens uddannelsesudvalg

Sygeplejerskeuddannelsens uddannelsesudvalg REFERAT Sygeplejerskeuddannelsens uddannelsesudvalg Pædagog- og sundhedsuddannelser 10. maj 2015 150506_referat_uddudval g_sygeplejerske.docx Onsdag d. 6. maj 2015 kl 14:30-16:00, Nordsjællands Hospital

Læs mere

Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser

Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Status på revision af sundhedsprofessionsuddannelser Oplæg til temadag for kliniske undervisere og ledere 14.08.2015 v/ Jette Rasmussen UNIVERSITY COLLEGE Dagens program: 9.00-10.30:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT VIA University College fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F180 Mødedato: 15. december 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 6. februar 2017 kl

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 6. februar 2017 kl Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Sygeplejerskeuddannelsen, UCL 06-feb-2017 SLPE 2017-02-06 Referat Uddannelsesudvalget.sygpl Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødedato: Den 18. august 2014 kl. 10.00

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D004 Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen:

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædagogisk udvalg Mødedato 9. maj 2016 Starttidspunkt 12.30 Sluttidspunkt 15.00 Lokale F1.29 Mødeleder Lise Kofoed Referent Janne Bryde Laugesen Afbud Lisbeth Mähl Nielsen 1. Åbning af mødet v.

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde med Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde med Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) Møde med Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 25.18 Mødedato: 31. januar 2017 Kl. 09.00-12.00 Med morgenmad Godkendt Deltagere Liselotte

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 28. januar Kl. 13.00: Det fælles udvalgsmøde; kl. 14:00 pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 9. november 2017 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder UCC Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799

Læs mere

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød REFERAT SSKU møde 19. september 2016 SSKU 19 09 2016 Mandag d. 19. september 2016 kl. 14.00-16.00 Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. januar 2015 kl. 10.00 15.00 Mødelokale:

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D002 Uddannelsesudvalg for sygeplejerskeuddannelsen:

Læs mere

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015

Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Notat fra uddannelsesudvalgsmøde den 5. januar 2015 Indledende oplæg ved rektor Ulla Koch og efterfølgende oplæg ved uddannelsesdirektør Hanne Fischer Ulla Koch indledte det fælles møde for de sundhedsfaglige

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Mødedato: 05. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 11.00 Sluttidspunkt: Kl. 13.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Læs mere

Revisionen af ni sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser Teknisk gennemgang af de nye uddannelsesbekendtgørelser 24.

Revisionen af ni sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser Teknisk gennemgang af de nye uddannelsesbekendtgørelser 24. Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 170 Offentligt Revisionen af ni sundhedsfaglige Teknisk gennemgang af de nye uddannelsesbekendtgørelser 24. maj 2016 Disposition

Læs mere

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start.

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start. Dagsorden til Ledermødet for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i lokale F292 Mødedato: Den 6. november 2018 Kl. 12.30-15.00 Sandwich serveres v

Læs mere

Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept foreløbig struktur pr

Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept foreløbig struktur pr Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept. 2016 foreløbig struktur pr. 3.03.2016 v. Lena Busch Nielsen, Uddannelseschef Birgit Hedegaard Møller, Teamleder Bekendtgørelse Uddannelsen består af teoretiske

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-113-10 Ref: RESC Dato: 27. september 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-113-10 Ref: RESC Dato: 27. september 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-113-10 Ref: RESC Dato: 27. september 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 5.9.2011 Tid: 12-15 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent:

Læs mere

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Udarbejdet

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Fredag 30. november 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Københavns Professionshøjskole, Campus

Læs mere

Kick-off 13. januar Revision af Bioanalytikeruddannelsen. Fase 2

Kick-off 13. januar Revision af Bioanalytikeruddannelsen. Fase 2 Kick-off 13. januar 2016 Revision af Bioanalytikeruddannelsen Fase 2 Dagsorden Præsentation af den monofaglige gruppe De 5 leverancers indhold præsentation/information Revisionens 2. fase - milepæle Gyldigheden

Læs mere

Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen

Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen Samarbejdsmodel for praktiksamarbejdet på Sygeplejerskeuddannelsen i Professionshøjskolen Absalon Region Sjælland og kommunerne i region Sjælland er store arbejdsgivere, og væsentlige aftagere af Professionshøjskolen

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Krav til evaluering af undervisning. For at sikre kvalitet i undervisningen på VIAs ordinære uddannelser og videreuddannelser

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 13. februar 2014 kl. 14-16 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Afbud: Sagsnr.: Hobrovej 85, Aalborg Lokale

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag 20. september 2018 kl. 9:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: Københavns Professionshøjskole,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Torsdag den 15. april 2010 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:30 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus

Læs mere

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer Dato & tid 9. marts 2016 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Lykke Jensen, Birgitte Degenkolv, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Anne-Marie Schrader, Anne Birch Grande, Helle

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent Deltagere: Mylius Erichsens Vej 131, 9210 Aalborg SØ Lokale CME 3.0.31

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Tirsdag 24. april 2018 kl. 8:30-14:00 Mødested: VIA, Campus Aarhus, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, Lokale 43.17 Referent Deltagere:

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent: Deltagere: Skolevangen 45, Hjørring Lokale H 75 Gitte Orlowitz Anne Krogh,

Læs mere