Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken. Mad & Måltider

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken. Mad & Måltider"

Transkript

1 Små måltider 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken Mad & Måltider

2 De små måltider udgør halvdelen af det næringsindtag, man har på en dag. Derfor er det vigtigt, at måltiderne indeholder rigeligt med næring og så gør det ikke noget, at de er lækre og appetitvækkende. I menukortet finder du 27 små måltider, som køkkenpersonalet hos Mad & Måltider tilbyder. Lad dig inspirere af billederne og lad tankerne vandre til de gode stunder, du selv har tilbragt i køkkenet, eller husk på din livret som barn. Spørg gerne personalet, hvis du har særlige ønsker. God fornøjelse og god appetit. Drikke 2 Smoothie med jordbær og hindbær 4 Smoothie med abrikos 6 Syrnet mælkedrik med aroniabær 8 varm kakao med flødeskum 10 KRYDRET TEDRIK Fromage/FRUGT 12 hindbærfromage med flødeskum 14 appelsinfromage med flødeskum 16 chokoladefromage med flødeskum 18 henkogte ferskner med flødeskum Kage 20 chokoladekage 22 pandekager med is og syltetøj 24 pandekager med blåbæris 26 pandekager med sukker og syltetøj 28 gammeldags æblekage 30 gåsebryst 32 marcipanbrød 34 chokolader Is 36 sorbetis 38 vaniljeis MED ELLER UDEN HINDBÆR KIKS/BRØD 40 kiks med gorgonzola 42 stærk ost med rugbrød Flere af måltiderne i menu kortet er beriget med Adosan. Disse måltider vil være illustreret med følgende mærke: Adosan B ERI GET Små Måltider er udviklet af Mad & Måltider i Allerød Kommune, GRØD/SUPPE 44 risengrød 46 frugtgrød med fløde 48 øllebrød med fløde 50 aspargessuppe med brød 52 klar suppe med brød 54 kærnemælkssuppe med rosiner

3 Friske jordbær og hindbær blendes med æg, sukker og økologisk sødmælk og afrundes med vanilje. En forfriskende drik, som er rig på frugt og sender en tanke til den danske sommer. Smoothie 2 3 med jordbær og hindbær Anretning Nr KJ Hæld smoothien i et glas og pynt den med 3 hindbær og et par blade citronmelisse på toppen. Server med sugerør. Adosan B ERI GET du i sygeplejedepotet. Det er vigtigt at mellemmåltidet anrettes præcis som på billedet.

4 Friske abrikoser blendes med æg, sukker og økologisk sødmælk og afrundes med vanilje. Den søde og saftige abrikos giver sammen med mælken en frisk drik og et strejf af Asien. Smoothie 4 5 med abrikos Anretning Nr KJ Hæld smoothien i et glas og pynt den med citronmelisse og et sugerør. Adosan B ERI GET du i sygeplejedepotet. Det er vigtigt at mellemmåltidet anrettes præcis som på billedet.

5 En ægte sundhedsbombe med det vitaminrige aroniabær. God gammeldags kærnemælk tilsat aroniasaft, frisk håndmalet kardemomme samt rørsukker. De grønne kardemommesten smager af eukalyptus, kamfer og citronskal og har en frisk, rensende duft, som klæder både aroniabærret og kærnemælken. Syrnet mælkedrik 6 7 med aroniabær Anretning Nr KJ Skru låget af, tilsæt 1 brev adosan, skru låget på og ryst. Hæld drikken i et glas og server med sugerør. Adosan B ERI GET du i sygeplejedepotet. Det er vigtigt at mellemmåltidet anrettes præcis som på billedet.

6 Forkæl dig selv og få varmen med et glas varm chokolademælk med flødeskum. Chokolademælken består udelukkende af gode råvarer mælk, sukker og kakao. VARM KAKAO 8 9 med FLØDESKUM Anretning Nr KJ Skru låget af flasken, tilsæt 1 brev adosan, skru låget på flasken og ryst. Hæld kakaoen i et glas og varm den i microovnen. Pynt herefter med flødeskum og drys med kakaopulver. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

7 Engholms egen chai-te er lavet på sødmælk og tilsat indiske krydderier som kanel, kardemomme, peber og orangeskaller og sødet med rørsukker. Chai-te drikkes fortrinsvis af høje glas. DRIKKE 10 KRYDRET TEDRIK 11 Anretning Nr KJ Varm sødmælk i en gryde eller i microovnen. Tilsæt tepulveret og 1 brev adosan og rør rundt. Hæld teen i et glas og pynt med en kanelstang. Adosan B ERI GET du i sygeplejedepotet. Det er vigtigt at mellemmåltidet anrettes præcis som på billedet.

8 Friske hindbær moses. Herefter piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps hvorefter bærerne vendes i. Økologisk fløde piskes stiv, og det hele vendes forsigtigt sammen til en lækker fromage. Hindbærfromage med flødeskum Anretning Nr KJ Anret fromagen med flødeskum og et hindbær på toppen. Pynt til sidst flødeskummet med chokoladepynt. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

9 Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps, hvorefter siet saft af friskpressede appelsiner tilsættes. Økologisk fløde piskes stiv, og det hele vendes forsigtigt sammen. Appelsinfromage med flødeskum Anretning Nr KJ Anret fromagen med flødeskum og appelsinbåde på top pen. Pynt til sidst flødeskummet med chokoladepynt. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

10 Denne fromage er lavet på god mørk chokolade, som smeltes og tilsættes kakaopulver. Chokoladen vendes herefter sammen med økologisk flødeskum. chokoladefromage med flødeskum Anretning Nr KJ Pynt fromagen med flødeskum og drys revet chokolade på toppen. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

11 Henkogt frugt som vor mor lavede den. Med søde ferskner. Henkogte ferskner Fromage/FRUGT med flødeskum Anretning Nr KJ Anret frugtstykkerne (6o g) på en tallerken og pynt med flødeskum og chokoladedrys. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

12 Rig og intens chokoladekage. Chokoladekage er altid en sikker vinder på dessertkortet. Denne chokoladekage er ekstra delikat med god mørk chokolade og fintrevne mandler. 20 chokoladekage 21 Anretning Nr KJ Anret kagen på en tallerken og pynt med flødeskum, mynte og et hindbær. du i sygeplejedepotet.

13 Lækre smørstegte pandekager med fyld af blød vaniljeis og jordbærsyltetøj i midten. pandekager med is og syltetøj Anretning Nr. 11 Frost 620 KJ Pandekagen halveres og pyntes med en ribsranke eller bær. Lad pandekagen stå 10 min. på køkkenbordet inden servering. du i sygeplejedepotet.

14 Lækre smørstegte pandekager med friske blåbær og fyld af blåbæris pandekager med blåbæris Anretning Nr. 12 Frost 620 KJ Anret pandekagerne på en tallerken. Tilsæt frugtsauce og drys med blåbær. Lad pandekagerne stå 10 min. på køkkenbordet inden servering. du i sygeplejedepotet.

15 Lækre smørstegte pandekager med let smag af vanilje og citron. pandekager Med sukker og syltetøj Anretning Nr. 13 Frost 340 KJ Anret pandekagen på en tallerken og server den med sukker og jordbærmarmelade. Pandekagen kan også serveres med flødeskum eller is. du i sygeplejedepotet.

16 Gammeldags æblekage med makroner. Æblerne simrer og røres til mos. De smages herefter til med vanilje og sukker og udgør sammen med ristet rasp, makroner og fløde en indbydende, gammeldags æblekage, som vi kender den. Gammeldags æblekage Anretning Nr KJ Æblekagen må ikke være køleskabskold ved servering, lad den stå 10 min. på køkkenbordet. Pynt herefter kagen med flødeskum og små klatter af ribsgele. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

17 Bagerens lækre flødekage med marcipanovertræk. 30 GÅSEBRYST 31 Anretning Nr. 15 Frost 1340 KJ Flødekagen skal tø op ved stuetemperatur, ca. 20 min, herefter anrettes den på en tallerken. du i sygeplejedepotet.

18 Marcipanbrød består hovedsageligt af mandler. Mandler hører til i gruppen af Superfoods, dvs. fødevarer med et særlig højt indhold af næringsstoffer, som giver mange sundhedsfremmende effekter, selv når du spiser bare en lille smule. 32 marcipanbrød 33 Anretning Nr KJ Marcipanbrødet kan anrettes frit, men gerne på en serviet eller tallerken. du i sygeplejedepotet.

19 Et smagfuldt lille mellemmåltid. Smager fortrinligt med en god kop kaffe. 34 CHOKOLADER 35 KAGE Anretning Nr. 17, 2 stk. 775 KJ Chokoladerne kan anrettes frit, men gerne på en serviet eller tallerken. Husk piskefløden til kaffen. du i sygeplejedepotet.

20 Isen smager dejligt og forsyner kroppen med et højt indhold af protein og kulhydrat selv gennem ganske små portioner. Firmaet der fremstiller denne sorbetis er blevet hædret af Det Danske Gastronomiske Akademi. 36 sorbetis 37 Anretning Nr. 18 Frost 605 KJ Vend isen ud på en tallerken og pynt med frugtsovs og blåbær. du i sygeplejedepotet.

21 Denne is fremstilles på basis af økologisk friskmælk og økologisk jersey fløde. Velsmagende skønne vaniljestænger og søde hindbær giver smagen, mens en skånsom fremstillingsproces understøtter den delikate smag. vaniljeis med ELLER UDEN hindbær IS Anretning Nr. 19 Frost 1290 KJ Vend isen ud af emballagen. Pynt med chokoladesovs, vaffel og bær. Isen kan også tø op i køleskab og serveres som fromage. du i sygeplejedepotet.

22 Gorgonzola-osten har været fremstillet i mere end tusind år i byen af samme navn. På egnen blev osten kaldt Stracchino di Gorgonzola. Det hed den, fordi osten blev fremstillet, efter at køerne var drevet ned fra sæterne til Po-dalen. Køernes træthed efter turen (stracco betyder træt ) gav mælken den særlige konsistens, som gjorde den egnet til fremstilling af Gorgonzola. Kiks med gorgonzola Anretning Nr KJ Kiksene smøres og gorgonzola serveres ved siden af. Serveres med henkogt pære, som er sødt mod den skarpe smag i osten. Pynt med ribs eller radise. 2 digestive, 45 g. gorgonzola, 20 g. lurpak smør.

23 Denne ost har kraftig smag og serveres som i gamle dage på rugbrød med fedt. Ost indeholder især protein, kalk og fedt og med dette de meget vigtige fedtopløselige vitaminer. stærk ost med rugbrød KIKS/BRØD Anretning Nr KJ Rugbrødet smøres med fedt, og osten lægges på brødet. Der pyntes med radise og serveres på tallerken. Smager godt med malt øl. 22 g. rugbrød (1/4), 16 g. fedt, 24 g. stærk ost

24 En god gammeldags ret, som er velkendt og vellidt blandt folk i alle aldre og som også smager godt uden for december måned. Med smør og kanelsukker. 44 RISENGRØD 45 Anretning Nr. 22 Frost 1120 KJ Adosan B ERI GET Grøden tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Grøden sættes i mikroovnen ved høj effekt i 3 5 min. Tag grøden ud, fjern låget og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at grøden er over 65 grader. Server grøden i en tallerken. Drys med kanelsukker og tilsæt til sidst en smørklat. du i sygeplejedepotet.

25 Dejlig smagsfuld frugtgrød, tilberedt på frisk frugt. frugtgrød med fløde Anretning Nr KJ Frugtgrøden hældes over i en tallerken, og iskold fløde hældes over. Grøden kan evt. lunes i microovnen (i tallerkenen). du i sygeplejedepotet.

26 Øllebrød er fantastisk en kold vinteraften. Mørk, sød og nærende. Man bliver helt varm indeni og mindes tilbage til ens barndom. øllebrød med fløde Anretning Nr. 24 Frost 1970 KJ Adosan B ERI GET Øllebrød tages ud fra frost og varmes i microovnen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Filmen tages af emballagen, og der tilsættes 1 brev adosan. Rør rundt. Hæld øllebrøden i en skål og tilsæt iskold fløde. du i sygeplejedepotet.

27 Cremet traditionel suppe med en karakteristisk smag af asparges, som vi kender den fra det gammeldags danske køkken. aspargessuppe med brød Anretning Nr. 25 Frost 900 KJ Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Suppen sættes i mikroovnen ved høj effekt i 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og pynt med en lille buket persille. Der vil altid være friske krydderurter på køl. Klip krydderurterne direkte fra potten. Server suppen med brød.

28 En typisk dansk suppe tilberedt på oksebouillon. Salt og kraftfuld i smagen. klar suppe med brød Anretning Nr. 26 Frost 480 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget, tilsæt 1 brev adosan og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og pynt med en lille buket persille. Der vil altid være friske krydderurter på køl. Klip krydderurterne direkte fra potten. Server suppen med brød.

29 En gammeldags suppe, som især den ældre generation kender. Dejlig cremet og mild i smagen. Kærnemælkssuppe med rosiner Anretning Nr. 27 Frost 990 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Suppen sættes i mikroovnen ved høj effekt i 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget, tilsæt 1 brev adosan og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og drys en lille håndfuld rosiner over suppen. du i sygeplejedepotet. GRØD/SUPPE

30

31 Allerød Kommune

Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken. Mad & Måltider

Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken. Mad & Måltider Små måltider 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken Mad & Måltider De små måltider udgør halvdelen af det næringsindtag, man har på en dag. Derfor er det vigtigt, at måltiderne

Læs mere

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 3327-Nestle-opskriftbog-DONE.ind1 1 05/12/08 12:25:22 Kom godt i gang Uanset hvad årsagen er til, at man har brug for ernæringsdrikke,

Læs mere

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Fresubin 2 kcal DRINK 2 Idéer med Fresubin 2 kcal DRINK Frugtsalat Skær dine foretrukne frugter og bær og hæld 1 afkølet flaske Fresubin 2 kcal DRINK Abrikos- Fersken

Læs mere

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens

Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Kostråd når appetitten er lille og kroppen har brug for ekstra Patientinformation Hospitalsenheden Horsens Under indlæggelse Spørg plejepersonalet efter ugens menukort - så kan du forberede dig og vælge,

Læs mere

FORSLAG TIL HVAD MAN KAN TAGE MED OG DELE UD I VUGGE STUE OG BØRNEHAVE I FORBINDELSE MED FØDSELSDAGE O.LIGN.

FORSLAG TIL HVAD MAN KAN TAGE MED OG DELE UD I VUGGE STUE OG BØRNEHAVE I FORBINDELSE MED FØDSELSDAGE O.LIGN. FORSLAG TIL HVAD MAN KAN TAGE MED OG DELE UD I VUGGE STUE OG BØRNEHAVE I FORBINDELSE MED FØDSELSDAGE O.LIGN. ÆBLEPANDEKAGER CA. 8 PANDEKAGER 3 ÆG 3 DL. MÆLK 2 DL. BOGHVEDEMEL 1 REVET ÆBLE 2 NIP SALT 1

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er der to, der

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Energi- og proteindrikke. Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt

Energi- og proteindrikke. Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt Energi- og proteindrikke Hjemmelavede opskrifter velegnet til dig, der vil op i vægt Når maden skal fede 3 gode råd 1. Hyppigt og lidt ad gangen er løsningen, når appetitten er lille. Spis mange små måltider

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk

Fristende og nemme desserter. Opskriftstema. Dr. Oetker Danmark A/S +45 44 94 52 33 www.oetker-fs.dk Fristende og nemme desserter Opskriftstema Tiramisu med hindbær, likør og mokkabønner 20 ladyfingers 1 dl hindbærlikør (hedvin, likør, dessertvin) 300 g hindbær 6 ¼ dl sødmælk 175 g Dr. Oetker Creme Tiramisu

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme.

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. Bananer på druk Bananer med appelsinsauce Intet foto 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. 1. Gnid sukkerknaldene på den ene appelsin for at få appelsinolien

Læs mere

MERE ENERGI MED RESOURCE 2.0+FIBRE RESOURCE 2.0

MERE ENERGI MED RESOURCE 2.0+FIBRE RESOURCE 2.0 MERE ENERGI MED RESOURCE 2.0+FIBRE RESOURCE 2.0 HURTIGE OG NEMME OPSKRIFTER NÅR APPETITTEN ER LILLE Dette opskrifthæfte giver dig gode råd til, hvordan du nemt kan bruge RESOURCE 2.0 og RESOURCE 2.0+fibre

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi

Opskrifter med ernæringsdrikke fra Fresenius Kabi Opskrifter med ernæringsdrikke fra Jordbærshake 704 kcal 200 ml Fresubin energy jordbær ernæringsdrik kold 100 g Jordbær evt. frosne 80 ml Friskpresset appelsinjuice kold 4 spsk Sukker 6 spsk Piskefløde

Læs mere

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010 Pressemeddelelse 25. februar 2010 Sød afslutning på påskefrokosten Den perfekte afrunding af påskefrokosten med sild eller den traditionelle lammesteg er en sød dessert. Lad dig inspirere af vores opskrifter,

Læs mere

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum.

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Menu Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Opskrift

Læs mere

Chokoladecookies med lakrids

Chokoladecookies med lakrids Chokoladecookies med lakrids 12 stk 50 g kokosolie eller smør 1 banan 75 g fibersirup eller yaconsirup 1 æg 175 g fuldkornsspeltmel eller havremel, hvis de ønskes glutenfri 1 tsk bagepulver 1 tsk vaniljepulver

Læs mere

Perfekt chokolade skum

Perfekt chokolade skum Perfekt chokolade skum 250 gram mørk chokolade 50 60 % 4 store æggeblommer 3 æggehvider 50 gram rørsukker 3 dl piskefløde 1 bakke friske brombær eller andre sæsonbær Find alle ingredienser frem Smelt 200

Læs mere

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pandekager 1. Bland væskerne. 2. Bland alt det andet og tilsæt det i væsken. Pandekager, amerikanske 1. Smelt smørret. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. 20 stk. 6 æg 175 g mel 100 g smør ¾ l

Læs mere

Vi har samlet inspirationen her i denne lille ebog, som du kan lade dig inspirere af.

Vi har samlet inspirationen her i denne lille ebog, som du kan lade dig inspirere af. Lunt & lækkert Efterår og vinter er lig med varme. Hygge. Ild i pejsen. Bløde tæpper og mørke aftener. Og den kolde tid er også lig med varme drikke og masser af traditioner. Hos VINOBLE i Esbjerg er vi

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små SMOOTHIE opskrifter til Store og Små Indholdsfortegnelse Blåbær smoothie...3 Jordbær smoothie...4 Milkshakes...5 6 Røde smoothies...7 8 Grønne smoothies...9 13 Morgenmadsdrik...14 Gulerod smoothie...15

Læs mere

En tak til: Marielund, Kolding

En tak til: Marielund, Kolding Ananas Dessert 35 g æble 35 g ananas i tern 30 g hindbær 10 g akacie honning 5 g smør revet citronskal 1½ g citronsaft 20 g piskefløde kanel 2 g sukker Skræl og skær æblet i små stykker. Varm akacie honningen

Læs mere

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn.

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn. Appelsin fromage 1½ blad husblas 125 g DDV youghurt 1½ dl friskpresset appelsinsaft Multisød Vaniliekorn Pynt: ½ appelsin Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn i 1

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto Jordskok- og kartoffelsuppe Eriks Mad og Musik. 0. 0 00 g. jordskokker 00 g. kartofler (kan varieres med andre rodfrugter) ½ l mælk friskreven muskat salt friskkværnet peber Tilbehør: Bacon, forårsløg

Læs mere

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i.

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Ice Surprise 1. Margarine og sukker røres. 2. Æggeblommerne røres i. Indbagte juleæbler 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. 8 personer Bund 100 g margarine 75 g sukker

Læs mere

Der er 25 forslag og andre gode ideer til mellemmåltider at hente i idéhæftet: Hvad skal jeg spise når appetitten er lille?

Der er 25 forslag og andre gode ideer til mellemmåltider at hente i idéhæftet: Hvad skal jeg spise når appetitten er lille? Idéhæfte til lette mellemmåltider Hvad skal jeg spise når appetitten er lille? Når appetitten er lille, kan det virke mere overkommeligt at spise nogle af sine måltider i form af mellemmåltider, der er

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard I en travl julemåned er det skønt at tage en langsom morgen med brunch, hvor du kan kræse lidt ekstra for dine nærmeste. Flere af retterne kan laves i forvejen, så du har god tid til morgenhygge. Af Camilla

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt.

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt. SPAGHETTI CARBONARA OPSKRIFT PÅ 12 MINUTTER SPAGHETTI CARBONARA SOM DEN SKAL LAVES. ORIGINAL OPSKRIFT FRA ROM, HVOR MAN LAVER VERDENS BEDSTE SPAGHETTI CARBONARA. Spaghetti carbonara er en grundsten i det

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Nemme veje til mere energi i maden Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Kom smør eller olie i grød og kartoffelmos Kom fløde og pasteuriserede æggeblommer i færdigkøbt koldskål Kom fløde i kakaomælk

Læs mere

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn

Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Hvid chokolade cheesecake med karamel og popcorn Når man hører ordet popcorn, forbinder man det slet ikke med cheesecake. Men da jeg læste, at de på The French Laundry i San Francisco serverer en cheesecake

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

MEISTER FRUGTFYLDNINGER

MEISTER FRUGTFYLDNINGER MEISTER FRUGTFYLDNINGER Fremstillet af de bedste råvarer, uden tilsætning af farve og tilsætningsstoffer og et højt naturligt frugtindhold på 70%. med naturlige smagstoffer ingen kunstige farvestoffer

Læs mere

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter Madværksted, uge 45 Mine noter TEMA: Bag med sødemidler Dagens opskrifter Kransekage Squash-æblemarmelade Hjemmebagt kanelknækbrød Citronmåne Lagkagebunde Citronroulade med flødeost Stegte æbler med nødder

Læs mere

ØKOLOGISK. Opskrifter. Økologiske Safter & Juice fra Svane

ØKOLOGISK. Opskrifter. Økologiske Safter & Juice fra Svane ØKOLOGISK Opskrifter Økologiske Safter & Juice fra Svane ÅRETS FØDEVARE NYHED Smagen af sommer fra Svane Nydes iskold i et glas. Kan også blandes med hvidvin eller danskvand med citrus som en dejlig velkomst

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Kartoffelmad Kartoffelmad 6 nye kartofler Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Det kan I vælge imellem: Løg: Karse Forårsløg Alm. løg Purløg Sprødt: Hakkede hasselnødder

Læs mere

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet.

Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Mål og værdier for frugtordningen i Troldedynastiet. Frugtordningen i Troldedynastiet er et mellemtid, der serveres hver dag mellem kl. 13:30 og kl. 14:00. De børn, der går hjem inden, får et stykke frugt

Læs mere

PHILADELPHIA ELSKER ALLE FORMER FOR MAD

PHILADELPHIA ELSKER ALLE FORMER FOR MAD SMAGER PÅ RETTERNE PHILADELPHIA ELSKER ALLE FORMER FOR MAD Philadelphia har vundet bredt indpas som spread i sandwich og bagels. Men som du måske allerede ved, er Philadelphia meget mere end en sandwich

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids

Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids Op på Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids Lækre retter med lakrids Müsli med nødder, chokolade og lakrids Valnødde småkager med chokolade og lakrids Iste med lakrids, citron og mørk rom Rygeost med

Læs mere

Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.

Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk. DEN BEDSTE ÆBLEGRØD KOGES I 15 MINUTTER GOD ÆBLEGRØD MED VANILJE OG SUKKER ER EN RIGTIG DANSK KLASSIKER. ÆBLEGRØD SKAL KOGE I 15 MINUTTER, OG HER HAR JEG LAVET DEN MED ØKOLOGISK RØRSUKKER. Du kan eventuelt

Læs mere

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016 Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom Navamedic 2016 Renastart Tilberedningsanvisning Standardopløsning 20%: Opblanding af 1 måleske (7 gram) og 30 ml vand 1. Vask hænderne grundigt 2. Kog frisk

Læs mere

SUNDE PROTEIN- OPSKRIFTER

SUNDE PROTEIN- OPSKRIFTER SUNDE PROTEIN- OPSKRIFTER Oversigt Oversigt Chokoladeproteinmousse... 5 Proteincheesecake... 7 Proteinkoldskål med citron... 9 Æbletrifli med vaniljeskyr... 11 Proteinpandekager... 13 Pistaciekage... 15

Læs mere

SOOFT MEALS TIL PERSONER MED TYGGE OG SYNKEBESVÆR WWW.TOFT-CARE.DK

SOOFT MEALS TIL PERSONER MED TYGGE OG SYNKEBESVÆR WWW.TOFT-CARE.DK SOOFT MEALS TIL PERSONER MED TYGGE OG SYNKEBESVÆR WWW.TOFT-CARE.DK SOOFT MEALS DELIKAT, SMAGFULD OG ENERGITÆT MAD, UDVIKLET SPECIELT TIL MENNESKER MED TYGGE- OG SYNKEBESVÆR EN FORM FOR HAPPY MEALS Toft

Læs mere

Bagesukker gør bagningen lettere!

Bagesukker gør bagningen lettere! Bagesukker gør bagningen lettere! 6 lækre bageopskrifter! NYHED! Marengs ca. 40 stk. 3 æggehvider 2 dl Dansukker Bagesukker 3 dråber citronsaft Rød frugtfarve 1. Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve*

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Børnehuset Trehøje vedtaget følgende lokale kostpolitik: Det vil vi (vores mål med kostpolitikken)

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Juni 2014 Inspirationen fra køkkenet i juni måned, er lette retter til sommeraftenerne. Vi har taget udgangspunkt i asparges, nye ærter, fjordrejer, jordbær og hyld, råvarer

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN

MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN MELLEMMÅLTID 200 KCAL 2018 RIKKE HOLM NIELSEN Intro En e-bog med 14 lækre mellemmåltider. Nogle er enkelte lette snacks, mens andre er mættende, store som små - men fælles for dem er, at de indeholder

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter

Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter. 10 lækre opskrifter Giv påskebuffeten en sød slutning Bagværk kager Desserter 10 lækre opskrifter Påskedessert 4 portioner Luftig nydelse i portionsstørrelse 3 dl cremefraiche 38% 1 dl Dansukker Økologisk rørsukker 2 økologiske

Læs mere

Opskrifter - småt og godt

Opskrifter - småt og godt Til patienter og pårørende Opskrifter - småt og godt Vælg billede Vælg farve Karkirurgisk Afdeling Hvorfor småt og godt? Før operation og efter sygdom har din krop brug for ekstra mad og drikke. For at

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema:.0. 0 Parmesan snacks 0 g revet parmesan spsk. olivenolie 0g hvedemel æggehvider Blend alle ingredienser. Smør dejen ud på bagepapir og form som kiks. Bag kiksene i ovnen ved 0

Læs mere

Gode råd og lyse idéer omkring din mad... Til dig når du kommer hjem

Gode råd og lyse idéer omkring din mad... Til dig når du kommer hjem Gode råd og lyse idéer omkring din mad... Til dig når du kommer hjem Sundhedsfremmende appetit på livet Med pjecen ønsker vi at ruste dig og dine pårørende til at sikre den mest optimale ernæring efter

Læs mere

Sundhedsfremmende appetit på livet

Sundhedsfremmende appetit på livet Sundhedsfremmende appetit på livet Besøg os på: www.madomsorg.dk - og facebook: Sundhedsfremmende appetit på livet (facebook.com/sundhedsfremmende) Gode råd og lyse idéer omkring din mad... Til dig når

Læs mere

Banankage med lys cremeux og nibs

Banankage med lys cremeux og nibs Banankage med lys cremeux og nibs Glem alt om de banankager, du hidtil har smagt! Denne kage har den lækreste fugtige konsistens, der står rigtig godt til den lyse cremeux og den sprøde tekstur, som kakaonibsene

Læs mere

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle!

Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! Nem glutenfri opskrift fra Doves Farm på lagkagebunde. Kan nydes af alle! 150 g smør* 150 g sukker 2 dråber vaniljeekstrakt 2 æg** 150 g glutenfrit selvhævende hvidt mel fra Doves Farm (Self-raising White

Læs mere

Skab måltidet på tallerknen

Skab måltidet på tallerknen de må o g d lti Det Skab måltidet på tallerknen 9 Mj Normalkost Morgenmåltidet Morgenmåltidet: 1 dl. ymer med 1 spk. drys eller havregrød/øllebrød med mælk 1/2 brik smør 1 sk. franskbrød 1 skive ost +45

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad Eriks Mad og Musik. juli 00 Sommermad Rejemousse med røget laks Rejemousse: 00 g pillede rejer spsk hakket kørvel spsk hakket dild dl creme fraiche 8% blade husblas 0 g røget laks Dressing: dl ymer eller

Læs mere

ATTYLET 3 i 1 PLUS. Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens)

ATTYLET 3 i 1 PLUS. Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens) ATTYLET 3 i 1 PLUS Hjemmelavet koldskål (Sirupskonsistens) ATTYLET 3 i 1 PLUS Toft Care har sammen med sin kliniske diætist udviklet opskriftshæftet ATTYLET 3 i 1 for at give dig inspiration til brugen

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken April 2014 Kokketeamet har i denne måned sammensat en 3-retters menu med lammeculotte. Forret: Asparges på 3 forskellige måder Hovedret: Grillet lammeculotte med nye kartofler

Læs mere

OPSKRIFTER FARSBRØD MED ASPARGES, PASTA OG MANDEL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 16 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FARSBRØD MED ASPARGES, PASTA OG MANDEL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 16 MESTERSLAGTERENS FARSBRØD MED ASPARGES, PASTA OG MANDEL 1 farsbrød 300 g pasta, gerne penne 500 g friske grønne asparges 100 g parmesan, friskrevet ½ dl olie 2 spsk. hvidvinseddike Piri piri chili, eller almindelig chilipulver

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI GRØD OG MYSLI Rugbrødsdrys 300 g tørt rugbrød 100 g muscovado sukker Skal af en usprøjtet citron 100 g fint hakkede mandler Riv rugbrødet på et rivejern og kom i et ovnfast fad. Bland rugbrødskrummer med

Læs mere

PRODUKTKATALOG 2014/15

PRODUKTKATALOG 2014/15 PRODUKTKATALOG 2014/15 Økologi 2 Mælk 7 Mælk til kaffe 11 Fløde 12 Syrnet naturel 14 Yoghurt med frugt 17 Laktosefri 20 Dessert og mellemmåltid 22 Til småtspisende 25 Drikke 27 Skiveost 30 Skæreost 33

Læs mere

Opskrifter. Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad. Supper

Opskrifter. Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad. Supper Opskrifter Supper Saucer Tilbehør Desserter Varme og kolde drikke Babymad Supper Grøntsagssuppe af rå grøntsager 1 kogt kartoffel 1 gulerod, 1 tomat En lille smule peber Selleri, agurk osv. efter smag

Læs mere

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG Sylvester Andersen Spiselige blomster muusmann FORLAG 2 3 Forord 4 5 Blomster. En raffineret tilføjelse til maden, der efterhånden er flittigt brugt i det professionelle køkken, ikke mindst på de finere

Læs mere

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Snack n Snack Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Slik, kager, chips, saft og sodavand har første pladsen over populære valg til mellemmåltider.

Læs mere

Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix.

Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix. Sundhed, lethed, og alsidighed. Brug Bamix. Appelsin Smoothie 2 dl. Appelsinjuice 50 g. banan i mindre stykker 1 spsk. friskpresset citronsaft 2 spsk. sukker 2 dl. Mælk Kom isterninger og de øvrige ingredienser

Læs mere

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje

Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Lokal kostpolitik for Børnehuset Trehøje Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Børnehuset Trehøje vedtaget følgende lokale kostpolitik: Det vil vi (vores mål med kostpolitikken)

Læs mere

Tip til servering: Pandekager med skinke og spinat Server med en salat af spæde spinatblade, skalotteløg, citron og olivenolie.

Tip til servering: Pandekager med skinke og spinat Server med en salat af spæde spinatblade, skalotteløg, citron og olivenolie. Pandekager med skinke og spinat Server med en salat af spæde spinatblade, skalotteløg, citron og olivenolie. Varenr.: 1009791 Vafler (uden tilsat sukker) Server med hakkede jordbær og creme fraiche pisket

Læs mere

DEN SUNDE MORGENMAD. Æg med spinat. Appetit. på livet

DEN SUNDE MORGENMAD. Æg med spinat. Appetit. på livet DEN SUNDE MORGENMAD Æg med spinat DEN SUNDE MORGENMAD Æg med spinat 2 personer Flere sunde veje Der er mange veje til det sunde morgenmåltid. Det er nemt at lave grød med frugt. Rugbrød og brød med kerner

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret Opskrift til 2-3 personer. Ingredienser: Bryndzové halusky slovakisk bolle ret - 750 g skrællet rå kartofler, fint revet. - salt - 250 g mel - 250 g gæret fåreost (i form af smøreost, kendt som bryndza)

Læs mere

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier.

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. Glühwein Gløgg 1 ss honning 2 ss sukker 3 dl vand 2 nelliker 1 kanelstang 2 ss pomerans 1 flaske rødvin Lidt pomerans 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. 2. Læg låg på og lad det trække til

Læs mere

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Let & Lækkert 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Nyd den rene søde smag i Hermesetas SteviaSweet. Steviol Glykosid som er et udtræk fra Steviaplanten produceres for Hermesetas

Læs mere

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter!

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 2011 Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 12 klassiske opskrifter med et twist www.santamaria.dk Der friskbagt dufter Duften af friskbagt kage er næsten hypnotisk.

Læs mere

Resource Ernæringsdrikke. Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort

Resource Ernæringsdrikke. Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort Resource Ernæringsdrikke Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort Resource er en god udvej Navnet Resource er inspireret af det engelske ord resource, som betyder forråd

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

Mælkefri Chokolade helt uden mælkeprodukter eller gluten

Mælkefri Chokolade helt uden mælkeprodukter eller gluten Karina Villumsen helt uden mælkeprodukter eller gluten MADGUDINDEN Indledning Chokolade...Chokolade...Chokolade... Denne bog har chokolade på hjernen. Men kun god, sund og nærende chokolade, hvis man vel

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Büsumer rejesuppe (4 pers.) Mandelkage med fløde og smør

Büsumer rejesuppe (4 pers.) Mandelkage med fløde og smør Mandelkage med fløde og smør Ingredienser til ca 24 stk.: 200 g piskefløde 300 g sukker 1 pk vanillesukker salt 2 æg 210 g mel 1/2 pk bagepulver 125g smør 6 spsk mælk 200g splittede mandler : 1. Tildæk

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Lækre og spændende opskrifter

Lækre og spændende opskrifter Lækre og spændende opskrifter Roulade med HARIBO Chamallows-creme og jordbærkompot Rouladebund 2 æg 85 g sukker 35 g kartoffelmel 2 tsk. bagepulver 35 g smeltet smør 1 spsk. hvedemel Del æggene og pisk

Læs mere