Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen"

Transkript

1 BUDGETNOTAT Center for Dagtilbud og Skoler Dato Genanskaffelse af IT i skolen Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen I henhold til Helsingør Kommunes digitaliseringsplan Fremtidens børn og unge digitaliseringsplan for årsområdet vedtog Byrådet i foråret 2015 at investere i Windows-computere til alle elever i klasse. Samme år indkøbte Helsingør Kommune Windows-computere til personale med undervisningsansvar, samt investerede i et fælles trådløst netværk for dagtilbud og skoler. Fælles for investeringerne i Windows-computere til elever og personale, samt trådløst netværk er, at der i investeringerne ikke er afsat midler til genanskaffelser. For at sikre skolerne og eleverne en fremadrettet bæredygtig model for itunderstøttet undervisning opstiller administrationen 3 forslag til modeller for genanskaffelser af Chromebooks til elever, samt forslag til reinvestering i Windows-computere til personalet og trådløst netværk i dagtilbud og skoler. De tre modeller for Chromebooks til elever rummer både den nuværende løsning med en Chromebook til hver elev, en minimumsmodel af Chromebooks til elever og en kombination af disse. De tre modeller er: Model 1: Chromebooks til alle elever: alle elever i klasse låner en personlig Chromebook, hvis ikke de medbringer egen it-enhed. Model 2: Klassesæt til alle elever: alle elever i klasse har adgang til en Chromebook via klassesæt, hvis ikke de medbringer egen it-enhed. Model 3: Klassesæt til klasse og Chromebooks til klasse: klasse har adgang til klassesæt, og elever i klasse låner en personlig Chromebook, hvis ikke de medbringer egen it-enhed. For alle modeller gælder det, at skolerne opfordrer elever i klasse til at medbringe egen it-enhed. Da kommunen skal tilbyde lån af Chromebook til elever der ønsker det, indgår der i beregningerne adgang til Chromebooks for alle elever. 1. Valg af Chromebook Alle elever i Helsingør Kommune har i dag Windows-computere. Center for Dagtilbud og Skoler anbefaler, at kommunen fremadrettet anskaffer Chromebooks, da de fagligt lever op til folkeskolens krav, samt er billigere både at supportere og anskaffe end Windows-computere.

2 SIDE 2 En Chromebook ligner fysisk en Windows-computer, men al arbejde med programmer og applikationer foregår online via platformen "Google for Education" (kaldet G-Suite). Chromebooks er webbaserede og baseret på samarbejde og deling af data og dokumenter. Det er de centrale elementer, som fremtidsforskningen peger på bliver styrende fremover. Tendensen hos kommunerne er, at man forsøger at rette digitaliseringsstrategierne mod web- og delebaserede teknologier som fx Center for Dagtilbud og Skoler har besøgt Usserød skole i Hørsholm Kommune, der i skoleåret 2015/2016 implementerede Chromebooks på mellemtrinnet og platformen G-Suite i ind- og udskoling. Erfaringerne med Chromebooks og G-Suite fra Usserød er positive. Tilbagemeldingerne fra elever og lærere er, at platformen og Chromebook er intuitiv, let at håndtere teknisk og at det er nemt at dele og samarbejde. En Chromebook er en billig teknologi at vedligeholde, og den er let at håndtere hvad angår administration, support, opdateringer osv. 2. Modeller for Chromebooks til elever Helsingør Kommune låner i dag alle elever i klasse og 10. klasse en Windowscomputer. Elever i klasse får tilbudt at låne en Windows-computer, såfremt de ikke medbringer egen it-enhed. Eleverne har råderet og ansvar for Windowscomputerne både i skolen og i hjemmet. Model 1 er baseret på en forsættelse af, at hver elev låner en Chromebook. Model 2 og delvist model 3 er baseret på klassesæt. Klassesæt er en samling af Chromebooks, der deles af flere klasser. På baggrund af kravene til digitale medier i fagenes forenklede mål under folkeskoleloven vurderer Center for Dagtilbud og Skoler, at eleverne i klasse maksimalt kan være 4 klasser om at dele et klassesæt, mens det er nødvendigt med et klassesæt pr. 2 klasser på klassetrin. Undtagelsen er ordblinde elever og specialelever, da de i næsten samtlige timer er afhængige af digitale hjælpemidler. Der er en række fordele og ulemper ved hhv. at tildele elever en personlig it-enhed eller ved at give eleverne delvis adgang til et klassesæt jf. Fordele og ulemper ved model 1 - Chromebooks til alle elever Fordele Undervisning Drift Økonomi Alle elever kan modtage itunderstøttet undervisning i alle timer. Alle elever kan tilgå digitale læringsmidler og den digitale læringsplatform, Meebook Alle elever kan tilgå og dele dokumenter. Færre skader og mangler, da ejerskabet er personligt. Kræver mindst teknisk og driftsmæssig håndtering ift. de øvrige forslag. Færre skader og mangler, da eleverne føler ejerskab for den lånte Chromebook. Ansvaret for skader og mangler kan i højere grad placeres, da ejerskabet er personligt. Opladning af Chromebooks foregår uden for skolen.

3 SIDE 3 Ulemper Lærerne kan nemt supportere eleverne i undervisningen, da alle har den samme type it-enhed. Risiko for at Chromebooks ikke kan anvendes i undervisningen, da eleverne selv er ansvarlige for at medbringe og oplade dem. Anvendelsesgraden af de indkøbte Chromebooks er lavere end ved klassesæt. Risiko for bortkomst ved tyveri og skader på vejen fra hjem til skole. Chromebooks til samtlige elever øger omkostninger til genanskaffelser. Fordele og ulemper ved model 2 (Klassesæt til alle elever) og model 3 (klassesæt til klasse og Chromebooks til klasse) Fordele Ulemper Undervisning Drift Økonomi Anvendelsesgraden af de enkelte Chromebook er højere end ved 1:1. Lærerne skal afsætte tid fra undervisningen til afhentning og tilbagelevering af Chromebook. Lærerne vil primært tilrettelægge it-understøttet undervisning ved dobbeltlektioner, da tidsspildet vil være for stort ved enkeltlektioner. Lærernes planlægning af læringsforløb er afhængig af muligheder for reservation af Digitale læringsmidler og den digitale læringsplatform, Meebook, hvorpå eleverne har adgang til læringsforløb, opgaver og feedback fra lærer og elever, vil i mindre omfang kunne anvendes. Samling af ensartede Chromebook giver øget overblik ift. behov for udskiftninger, opgraderinger etc. Stor risiko for, at fejl og mangler ikke vil blive meldt til itsupport, da eleverne ikke har et personligt ansvar for I eksamensperioder skal der afsættes ekstra ressourcer til at håndtere og klargøre Færre skader, når eleverne ikke transporterer Chromebooks mellem skole og hjem. Chromebook i klassesæt mindsker omkostningerne til genanskaffelser. Der tilkommer omkostninger til etablering af sikringsrum, hvor klassesæt kan opbevares sikkert for at undgå tyveri. Dette spørgsmål skal undersøges nærmere. Der indgår ikke økonomi til det i notatet. Øgede omkostninger til erstatning af stjålne Chromebooks, som opbevares på skolerne. Kommunen er selvforsikrende og det kan blive nødvendigt at søge flere midler til forsikringer. Øgede omkostninger til el, grundet opladning på skolen. Lærerne kan ikke stille krav om hjemmearbejde på Skolerne skal i eksamensperioder stille Chromebooks til rådighed for klasserne. Det betyder at der er færre klassesæt til andre klasser her.

4 SIDE 4 3. Kompetenceudvikling Lærernes digitale kompetencer er afgørende for at kunne integrere it i undervisningen. I forbindelse med implementering af Chromebooks og G-suite vil alle lærere og pædagoger med undervisningsansvar skulle deltage i et introkursus, mens ca. 100 lærere også vil skulle deltage i et udvidet kursus. Kompetenceudviklingen i forbindelse med skiftet fra Windows-maskiner til Chromebooks er inkluderet i de økonomiske beregninger. 4. Proces for genanskaffelse af Chromebooks til elever Under forudsætning af, at der bevilges økonomi til indkøb af Chromebooks i efteråret 2017 kan overgangen fra Windows-computere til implementeres efter følgende plan: 2018: Indskolingen får Chromebooks og det pædagogiske personale uddannes til at bruge dem. 2019: Mellemtrinnet får Chromebooks og det pædagogiske personale uddannes til at bruge dem. 2020: Udskolingen får Chromebooks og det pædagogiske personale uddannes til at bruge dem. I planen indgår at Chromebooks implementeres pr. klassetrin nedefra, og at der gennemføres et pilot implementeringsprojekt på Hornbæk Skole. Erfaringerne fra pilotprojektet i Hornbæk skal være med til at kvalificere implementeringen af Med denne løbende implementering forventer Center for Borgerservice, Digitalisering og IT, at der vil være en tilstrækkelig reserve af Windows-computere til at erstatte Windows-computere, der går i stykker eller bortkommer i årene Økonomi Investeringsbehovet for de tre modeller for skoleårene er opgjort i tabellen nedenfor. Investeringsbehov for it i skolen i model 1-3 Model Omkostninger Model 1 Etabl/genanskaffelse Model 1 Drift Model1 Total Model 2 Etabl/genanskaffelse Model 2 Drift Model 2 Total Model 3 Etabl/genanskaffelse Model 3 Drift Model 3 Total *I model 2 og 3 tilkommer betydelige anlægsudgifter til etablering af sikringsrum på skolerne. Der udestår en beregning af udgifterne hertil.

5 SIDE 5 I Etablering/genanskaffelses-udgifterne indgår følgende overordnede poster: - Etablering af et AD (styring af brugeradgang) - Etablering af it til drift af klassesæt - Anskaffelse af Chromebooks - Reserve Chromebooks til brug ved reparation, tyveri, m.m. - Hardware til trådløst netværk - Anskaffelse af windows-computere til pædagogisk personale I driftsudgifterne indgår følgende overordnede poster: - IT support - Drift af AD - Reparation af Chromebooks - Afledte eludgifter - Merudgifter til analoge læringsmidler, som bøger og hæfter 6. Konklusion Samlet set peger Center for Dagtilbud og Skoler på Model 1 - Chromebooks til alle elever, som den fagligt mest optimale model. Modellen giver i højere grad mulighed for varieret undervisningsform og forskellige læringsmaterialer, samt mulighed for at differentiere sværhedsgraden i undervisningen ift. forskellige elevers behov. Modellen understøtter endvidere arbejdet med læringsplatformen og styrker elevernes digitale kompetencer. Den giver også eleverne den størst mulige læringstid, da der ikke skal bruges undervisningstid på at hente og aflevere klassesæt. Model 1 er samtidig den billigste model ud fra de givne forudsætninger. De forudsætninger, der kan ændre sig ift. ovenstående beregninger er fx usikkerhed ift. generelle prisstigninger på Chromebooks og andet IT-udstyr, ift. etableringsudgifter ifm. sikringsrum på skolerne i model 2 og 3, samt ift. udviklingen i antal klasser på de enkelte skoler i kommunen.

Notat. Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen

Notat. Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen Notat Center for Økonomi og Ejendomme Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49283728 mec11@helsingor.dk Dato 19.08.2015 Sagsbeh. Mikkel Elkjær Reinvestering i elevcomputere i folkeskolen Indledning Byrådet vedtog

Læs mere

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Notat Vedrørende: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Sagsnavn: Anvendelse af IT-provenu/midler til IT-udvikling Sagsnummer: 17.00.00-G01-84-16 Skrevet af: Lone Thomsen, Bent

Læs mere

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Flere computere til skolerne Det indstilles, at der indkøbes ca. 5.700 computere 1 til skolerne, således at de i højere

Læs mere

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen.

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen. BILAG 2 Notat Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Skrevet af: Skoleafdelingen og it-afdelingen Dato: 12-01-2016 Forslag til prioritering af it-investeringer på

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

Opfyldelse af lovkrav Kvalitetsløft x Effektivisering x

Opfyldelse af lovkrav Kvalitetsløft x Effektivisering x Digitaliseret læring Business case Projektets formål Projektet har til formål at udnytte de digitale læringsværktøjers muligheder i forhold til at øge selvstændiggørelse af elevernes arbejde. Dvs. at gøre

Læs mere

DigITaliserings- og investeringsplan

DigITaliserings- og investeringsplan DigITaliserings- og investeringsplan for skolerne i Albertslund Indholdsfortegnelse Formål, mål og baggrund... 2 Formål... 2 Mål... 3 Baggrund og Status... 3 Interaktive Whiteboards (IWB) til undervisningslokaler...

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45942323 Fax 45942313 toftevangskolen@rudersdal.dk Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Indhold Den gode digitale skole - Toftevangskolen:...

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne. 9. september 2017

Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne. 9. september 2017 Politikkontrol Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne 9. september 2017 Digitaliserings- og IT-strategi Udgangspunktet: Den innovative folkeskole et 3-årigt projekt med læringsforsøg en grundlæggende

Læs mere

Driftsforslag til budget Udvidelse NR: U

Driftsforslag til budget Udvidelse NR: U Driftsforslag til budget 2019-2022 Udvidelse NR: U 3.2.1.1 Titel på forslag Stabilisering af lærernes IT værktøjer Udvalg: Politikområde: Aktivitetsområde: Delområde: Skole, Uddannelse og Dagtilbud Skole

Læs mere

Supplement til DigITaliseringsog investeringsplan

Supplement til DigITaliseringsog investeringsplan Supplement til DigITaliseringsog investeringsplan for skolerne i Albertslund Scenarie A...2 Økonomiske konsekvenser for scenarie A...3 Scenarie B...5 Økonomiske konsekvenser for scenarie B...6 Scenarie

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år.

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Den reviderede udgave af digitaliseringsstrategien gældende for 0-18 år for skoler, dagtilbud og klubber 2014 2017 har været

Læs mere

Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune

Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune Digitaliserings- og IT-strategi for skolerne i Skanderborg Kommune 2015-2018 1. Strategiens formål og baggrund Digitaliserings- og IT-strategien skal udgøre rammen og skabe fælles retning for anvendelsen

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

Børne-, Unge- og Familieudvalget

Børne-, Unge- og Familieudvalget Børne-, Unge- og Familieudvalget Tillægsreferat Dato 03. februar 2015 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 19:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Kirsten Overgaard (formand), Helle Mandrup

Læs mere

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole

IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole IT-handleplan for Toftlund Distriktsskole 2016-2018 1 Denne IT-handleplan er udarbejdet for Toftlund Distriktsskole i efteråret 2016. Den tager udgangspunkt i Tønder kommunes IT-strategi og folkeskoleloven.

Læs mere

Øget brug af IT på Firehøjeskolen.

Øget brug af IT på Firehøjeskolen. Øget brug af IT på Firehøjeskolen. Med baggrund i love, politikker og bekendtgørelser fra såvel folketing som statslig og kommunal side er der fokus på øget brug af IT i uddannelsessystemet for at dygtiggøre

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE

IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE IT I FOLKESKOLEN TØNDER KOMMUNE [REVIDERET AUGUST 2017] UDARBEJDET AF BØRN OG SKOLEFORVALTNINGEN TØNDER KOMMUNE INDHOLD It i folkeskolen i Tønder Kommune... 4 Kommunikation... 4 Læringsplatform og elevplan...

Læs mere

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Skovlyskolen Den gode digitale skole. Den overordnede vision i Rudersdal kommune lyder: den digitale tilgang er et naturligt valg for

Læs mere

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Center for Børn og Undervisning September 2012 Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Ishøj Kommunes

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Digitalisering på dagtilbudsområdet

Digitalisering på dagtilbudsområdet Digitalisering på dagtilbudsområdet Retning og rammer for arbejdet med IT og digitalisering på dagtilbudsområdet er formuleret såvel nationalt, fælleskommunalt som lokalt i Køge Kommune igennem, Den fællesoffentlige

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Udvidelsesforslag - Beløb angivet i 1.000 kr.

Udvidelsesforslag - Beløb angivet i 1.000 kr. Udvidelsesforslag 2016 2019 NR: U 2.3 1-1 IT-løsning til alle elever Udvalg Politikområde Aktivitetsområde Skole, Familie og Børn Folkeskoler Skoler Økonomiske konsekvenser Udvidelsesforslag - Beløb angivet

Læs mere

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi 2018-2021 Furesø Kommune 1 Indledning Den digitale og teknologiske verden udfordrer os - nu og i fremtiden, og derfor skal vores børn og unge gøre

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Udvidelsesforslag - Beløb angivet i 1.000 kr.

Udvidelsesforslag - Beløb angivet i 1.000 kr. Udvidelsesforslag 2016 2019 NR: U 2.2 1-1 IT-løsning til alle elever Udvalg Politikområde Aktivitetsområde Skole, Familie og Børn Folkeskoler Skoler Økonomiske konsekvenser Udvidelsesforslag - Beløb angivet

Læs mere

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag i forhold til folkeskolereformen. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har

Læs mere

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 I skemaet kan aflæse ansøgt beløb, samt kriterie 1 (alder) og 2 (Elev pr. devise). Ansøgt beløb i kr. 2019 PC 0-3 år PC 4-5 år Pc 6 år eller ældre ipad 0-3 år ipad

Læs mere

2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Mål De nationale mål for folkeskolereformen er: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige

Læs mere

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for DIGITALISERINGSSEKRETARIATET Dato: 26. juli 2018 Tlf. dir.: 25353715 E-mail: jbd@balk.dk Kontakt: Jette Brøndum Sagsid: 17.00.00-P00-1-14 Høringssvar Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år,

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Status på indkøb og infrastruktur 2. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 3.

Læs mere

Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til intern omstilling.

Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til intern omstilling. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Bilag 1. Anvendelse af midler til intern omstilling/investering Nedenfor fremgår forslag til anvendelse af midlerne til

Læs mere

NOTAT. Brugerportalsinitiativet

NOTAT. Brugerportalsinitiativet NOTAT Brugerportalsinitiativet Den 26. januar 2015 Sags ID: SAG-2014-07107 Dok.ID: 1966628 1. Baggrund Der har i de senere år været stort fokus på og investeret i at bringe folkeskolen ind i den digitale

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen VORES OPLÆG 1. Oplæg: Hvor langt er vi nået og hvad skal der til, for at vi når i mål i 2015? (20 minutter) 2. Gruppedrøftelse:

Læs mere

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag.

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har en naturlig sammenhæng i skolens

Læs mere

Oplæg til drøftelse af IT- strategi

Oplæg til drøftelse af IT- strategi IT-strategi. Hunderupskolen Januar 2013 Generelle anbefalinger: Det anbefales, at it-infrastrukturen tilgodeser, at: Elever og lærere kan logge på netværksforbindelser uden lange svartider, hvor som helst

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Notat vedr. genanskaffelse af digitale redskaber i skoler og dagtilbud

Notat vedr. genanskaffelse af digitale redskaber i skoler og dagtilbud Notat vedr. genanskaffelse af digitale redskaber i skoler og dagtilbud Baggrund Formålet med dette notat er at pege på et fremtidigt digitalt løsningsscenarie. Notatet tager udgangspunkt i Kommissorium

Læs mere

På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes som en selvfølge og i et større omfang end tidligere.

På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes som en selvfølge og i et større omfang end tidligere. Ringsted Lilleskole Fordi vores børn er vigtige IT-vision, strategi og forventninger 2019-2022. IT som en naturlig og uundværlig del af læringen På Ringsted Lilleskole har vi en vision om, at IT anvendes

Læs mere

Skoler Kategori Forslag Høringssvar P-IT Høringssvar Samråd Læring og læremidler

Skoler Kategori Forslag Høringssvar P-IT Høringssvar Samråd Læring og læremidler Skoler Kategori Forslag Høringssvar P-IT Høringssvar Samråd Læring og læremidler S 11 afsnit 4,4 -Udarbejdelse af lokal plan for Læring med IT Herunder - Udarbejdelse af plan for synliggørelse og øget

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD.

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD. Brug af eget it-udstyr i skolen Generel vejledning til forældre April 2015 Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem

IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem KL initiativet Over et halvt år vil 15 kommuner blive inspireret til og få ny viden om, hvordan kommunerne skal organisere og koordinere

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune

Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune 2016-2019 Godkendt d.xx.xx.xx 1. Indledning Lemvig Kommune arbejder for, at alle børn og unge lærer og trives. Digitalisering er et nødvendigt

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg Budget 2017 Priori terin g Afledt drift - Helårsvirkning 2017 2018 2019 2020 Prioritet i BS-udvalg 7.6.16 Ark Pol. Omr. Nr Projektnavn 1 71 1 PC'er

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 2. Status for it i folkeskolen 3. Hvordan

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

MIMER. En intelligent læringsplatform

MIMER. En intelligent læringsplatform MIMER En intelligent læringsplatform 2 MIMER 01 INTRODUKTION LÆRINGSPLATFORMEN MIMER Mimer er en intelligent læringsløsning, der henvender sig både til elever, forældre, lærere og skolelederne - en fælles

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. IT-STRATEGI Skoleområdet

TÅRNBY KOMMUNE. IT-STRATEGI Skoleområdet TÅRNBY KOMMUNE IT-STRATEGI 2017-2020 Skoleområdet IT-strategi for Tårnby Kommunes skolevæsen, inkl. SFO, dækkende årene 2017 2020 Indledning Nærværende IT-strategi dækker det samlede skolevæsen i Tårnby

Læs mere

VTV Velfærds Teknologi Vurdering. (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut)

VTV Velfærds Teknologi Vurdering. (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut) VTV Velfærds Teknologi Vurdering (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut) Formål med VTV At sikre en systematisk og kvalificeret vurdering af teknologiers virkning, omkostninger,

Læs mere

Bilag 6 Strategi og plan for it-understøttelse af folkeskolereformen

Bilag 6 Strategi og plan for it-understøttelse af folkeskolereformen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk IT NOTAT 20-05-2014 Sagsnr. 2014-0080885 Bilag 6 Strategi og plan for it-understøttelse af folkeskolereformen It i undervisningen skal bidrage

Læs mere

Notat vedr. læseresultater for skoleårene 2012/2013, 2013/2014 og 2014/2015

Notat vedr. læseresultater for skoleårene 2012/2013, 2013/2014 og 2014/2015 Notat Center for Dagtilbud og Skoler Dagtilbud og Skoler Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282782 ltp08@helsingor.dk Dato 09.01.2015 Sagsbeh. Lene Tetzlaff-Petersen Notat vedr. læseresultater for skoleårene

Læs mere

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser

Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012. Fem hovedindsatser Fokus på Folkeskolen samlet beskrivelse af hovedindsatsområder i Vordingborg Kommunes skolevæsen fra august 2012 Med afsæt i anbefalingerne fra 17, stk. 4 udvalget fra foråret 2011suppleret med de konkretiseringer

Læs mere

SKOLEREFORM forældreinfo

SKOLEREFORM forældreinfo SKOLEREFORM forældreinfo Toftevangskolen og den nye skolereform Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft på alle folkeskoler. Det betyder også for eleverne på Toftevangskolen, at de vil møde

Læs mere

Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet

Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet NOTAT Eksisterende SkoleIntrafunktionalitet i forhold til Brugerportalsinitiativet Som led i Brugerportalsinitiativet vil der inden for nogle år blive udviklet en ny løsning Samarbejdsplatformen som skal

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Brugerportalsinitiativet

Brugerportalsinitiativet Til: Eik Møller BLLERUP KOMMUNE ato: 13. februar 2015 Tlf. dir.: 4094 4491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Brugerportalsinitiativet Hvorfor dette brugerportalsinitiativ? Regeringen og KL har med

Læs mere

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015.

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015. Notat Vedrørende: Opgørelse af provenu i forbindelse med ny skolestruktur pr. 1.8.2015 Sagsnavn: Ny skolestruktur pr. 1.8.2015. Provenue Sagsnummer: 17.00.00-Ø00-2-15 Skrevet af: Torben Bugge/Jørn Sørensen

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018

Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018 Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018 Folkeskoleloven indeholder regler for, hvor mange timer eleverne samlet set skal gå i skole og regler for, hvor meget undervisning

Læs mere

Årsberetning 2012/2013

Årsberetning 2012/2013 Årsberetning 2012/2013 Skoleåret 2012/2013 vil for manges vedkommende nok mest blive husket som skoleåret, hvor en landsdækkende lockout af lærerne gik hen og påvirkede afholdelsen af afgangsprøver, og

Læs mere

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Center for Økonomi og Ejendomme Projektnavn: Eventklare Værftshaller Nr.: Værftshallerne anvendes med stor succes til diverse events og der er stor søgning på leje af

Læs mere

ØU1 - Bedre erhvervsservice gennem øget brug af digitale løsninger til virksomhederne

ØU1 - Bedre erhvervsservice gennem øget brug af digitale løsninger til virksomhederne Teknik- og Miljøforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT ØU1 - Bedre erhvervsservice gennem øget brug af digitale løsninger til virksomhederne Baggrund Virksomhederne skal

Læs mere

Kære forældre på Stige Skole

Kære forældre på Stige Skole Kære forældre på Stige Skole September 2016 Skolebestyrelsen og ledelsen på Stige Skole opfordrer forældrene til, at alle eleverne fra og med 4. klasse efter den 1. januar 2016 udstyrer sit barn med en

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

Sorø Privatskole. Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole

Sorø Privatskole. Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole Sorø Privatskole Implementering af 1:1 teknologi på Sorø Privatskole 1 1. BAGGRUND Sorø Privatskole har igennem de senest 5 år haft særligt fokus på at udvikle skolens brug af IT og multimedier i undervisningen.

Læs mere

HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE?

HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE? HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE? RAPPORT MINISTERIET FOR BØRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING OKTOBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD 1. Indledning og resumé 2. Indskolingen 3. Mellemtrinnet 4. Udskolingen

Læs mere

Skole- og Kulturforvaltningen indstiller at Skole- og Kulturudvalget godkender, at de afsatte midler til it i undervisningen anvendes således:

Skole- og Kulturforvaltningen indstiller at Skole- og Kulturudvalget godkender, at de afsatte midler til it i undervisningen anvendes således: Punkt 3. It i undervisningen. 2012-50392. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller Skole- og Kulturudvalget godkender, de afste midler til it i undervisningen anvendes således: 2,0 mio. kr. anvendes til

Læs mere

NOTAT. Trivselsmålingen består af fire profilområder: støtte og inspiration, social trivsel, ro og orden samt faglig trivsel.

NOTAT. Trivselsmålingen består af fire profilområder: støtte og inspiration, social trivsel, ro og orden samt faglig trivsel. SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Trivselsanalyse 2016/17 Til: Familie- og uddannelsesudvalget Dato: 14-09-2017 Sagsbeh.: Søren Dissing Jensen Sagsnr.:17.01.0 0-A00-9-17 Alle folkeskoler skal

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Dette dokument indeholder generel information til skolerne om 1:1 udrulning og opdateres løbende. Indhold Administration af ipads... 2 Apple-ID... 2

Læs mere

Politik og strategi på udvalgets område. Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert

Politik og strategi på udvalgets område. Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert Politik og strategi på udvalgets område Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert Hvad kommer jeg omkring: Aktuelle politiske sager Større beslutninger fra sidste Byrådsperiode Strategier og politik

Læs mere

Dokumentnr.: 727-2012-154805 side 1

Dokumentnr.: 727-2012-154805 side 1 Digitale læringsmiljøer Med vedtagelsen af indkøb til ipads vedtog byrådet et nyt skoleudviklingsprojekt omkring digitale læringsmiljøer. Byrådet vedtog sammen med den nye skolestrategi en handleplan for

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide.

Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. IT en forældreguide Morten Børup Skolens medarbejdere og skolebestyrelse har i efteråret 2016 i fællesskab vedtaget en digitaliseringsstrategi og denne forældreguide. Et af de vigtigste overordnede mål

Læs mere

Projekt Skole-IT generation II

Projekt Skole-IT generation II Projekt Skole-IT generation II PUC 1. Indledning og motivation... 3 1.1 Projektets rammesætning... 3 1.2 SkoleIT generation I... 3 2. Tekniske resultatmål... 4 4. Implementeringsstrategi og styring på

Læs mere

IT-HANDLEPLAN Dragør Skole

IT-HANDLEPLAN Dragør Skole DRAGØR KOMMUNE IT-HANDLEPLAN Dragør Skole IT- Mediestrategien Indledning Kommunalbestyrelsen godkendte IT- mediestrategien for skoleområdet den 21. juni 2016. Af denne strategi fremgår syv fokuselementer,

Læs mere

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov

Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen. Resultater, muligheder og fremadrettede behov Evaluering af indsatsen for it i folkeskolen Resultater, muligheder og fremadrettede behov 1 4 3 2 1. Oplevede effekter af digitale læremidler og læringsplatforme 2. Status for arbejdet med digitale ressourcer

Læs mere

FÆLLESSKABER FOR ALLE. En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området

FÆLLESSKABER FOR ALLE. En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området FÆLLESSKABER FOR ALLE En kilde til inspiration for udvikling af øget inklusion på 0-18 års området Fællesskaber for Alle har bidraget til at styrke almenområdets inklusionskraft Fællesskaber for Alle er

Læs mere

It og digitale medier har gjort deres indtog i dagtilbuddene

It og digitale medier har gjort deres indtog i dagtilbuddene It og digitale medier har gjort deres indtog i dagtilbuddene KL s konference Viden i spil på dagtilbudsområdet Astrid Marie Starck, Implement Consulting Group Birgitte Schäffer og Marianne Lemann, Høje

Læs mere

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi DEN DIGITALE SKOLE 2016-20 Digitaliseringsstrategi 2 FORORD Denne strategi er udarbejdet i et samarbejde mellem skolerne og forvaltningen i Vejle Kommune. I processen er strategien blevet forelagt og drøftet

Læs mere

Evaluering af projekt Digitale Klasser. august 2018 / Jesper Holtoug

Evaluering af projekt Digitale Klasser. august 2018 / Jesper Holtoug Evaluering af projekt Digitale Klasser august 2018 / Jesper Holtoug Projektets formål Fra ansøgningen:..at etablere to forsøgsmiljøer omkring det digitale klasseværelse, og indhente viden om, hvordan digitale,

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Omstilling til Større og bedre udskolingsmiljøer

Omstilling til Større og bedre udskolingsmiljøer Omstilling til Større og bedre udskolingsmiljøer Beskrivelse af emnet og baggrund Hvad er emnet? Den bærende idé er, at øge unges uddannelsesparathed ved i højere grad at satse på større udskolingsafdelinger,

Læs mere

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn:

2. Overordnet IT-strategi for IT-fællesskabets. IT-strategien indeholder følgende tre udsagn: IT STRATEGI for Kalundborg Gymnasium og HF 1. Indledning Der er ikke siden statusrapporten fra år 2000 udarbejdet en egentlig IT-strategi for Kalundborg Gymnasium og HF, men på baggrund af en række eksterne

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals

Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals Principper for tildeling af driftsmidler til ældreomra det ved etablering af nye plejecentre i Banebyen og Skals 1. Indledning Byrådet har godkendt etableringen af 100 nye plejehjemspladser i det nye Plejecenter

Læs mere

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Kære elever og forældre Bring Your Own Device handler om, at alle elever skal råde over en computer som arbejdsredskab i undervisningen. Indskolingen I indskolingen

Læs mere