Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet gennemfører årlige uddannelsesredegørelser på alle sine uddannelser. Formålet er løbende og systematisk at sikre kvaliteten i uddannelserne. Uddannelsesredegørelsen giver indblik i aktuel status for den enkelte uddannelse. Uddannelsesredegørelsen skal hjælpe fakulteterne med løbende at tilpasse uddannelserne de udfordringer, som opstår. I uddannelsesredegørelsen vurderes resultaterne af årets løbende kvalitetssikringsarbejde. Københavns Universitet stiller specifikke krav til indholdet af uddannelsesredegørelserne og krav til afrapporteringens form, mens fakulteterne selv fastsætter, hvornår og hvem der inddrages i udarbejdelse, vurdering og indstilling af uddannelsesredegørelserne til godkendelse hos dekanen. Dekanen godkender uddannelsesredegørelserne inden afrapportering til rektor. Hvis en bachelor- og en kandidatuddannelse ligger i naturlig forlængelse af hinanden, kan fakulteterne vælge at udarbejde en samlet redegørelse for begge uddannelser 1. Fakulteterne udarbejder uddannelsesredegørelser for alle uddannelser hvert år, undtagen i de år hvor fakulteterne gennemfører uddannelsesevaluering af den pågældende uddannelse, da elementerne er inkluderet i uddannelsesevalueringen. Indhold Uddannelsesredegørelsen indeholder som minimum tre faste punkter: SEKRETARIAT FRUE PLADS 4 DK-1168 KØBENHAVN K 1 Ved samlet redegørelse for en bachelor- og kandidatuddannelse skal kvantitativt materiale opgøres separat for hver uddannelse.

2 1. Status for uddannelsen baseret på analyse af kvantitativt og kvalitativt materiale. Hvordan går det med uddannelsen og de studerendes fremdrift? Lever uddannelsen op til de standarder, som fakultetet har fastsat for uddannelsen? Hvad er der sket siden sidst? Har resultat af fx undervisningsevalueringer og dialog med dimittender og aftagerpaneler givet anledning til ændringer? 2. Status for opfølgningsplanen for den seneste uddannelsesevaluering. Evt. opfølgning på/evaluering af initiativer, der blev igangsat som følge af den forrige uddannelsesredegørelse. 3. Visioner og fremtidsperspektiver for uddannelsen hvor bevæger uddannelsen sig hen? Er der behov for uddannelsesstrategiske satsninger for at styrke uddannelsen på den lange bane? 4. Eventuelt: Hvis der konstateres kritiske forhold, der er så alvorlige, at der kræves øjeblikkelig indgriben, skal der udarbejdes en opfølgningsplan, som vedlægges uddannelsesredegørelsen. Ved konstatering af alvorlige forhold indgår altid overvejelse om lukning af uddannelsen. SIDE 2 AF 5 Krav til fakulteternes procedure Københavns Universitet stiller krav om, at fakulteterne skal udarbejde en procedure for årlige uddannelsesredegørelser. Det skal fremgå tydeligt af proceduren, hvem der er ansvarlig for processen, hvem der godkender uddannelsesredegørelsens konklusioner og eventuelle opfølgningsplaner, hvem der er ansvarlig for at følge op på uddannelsesredegørelsen, samt hvilke øvrige aktører der er inddraget. Afrapportering, godkendelse og opfølgning Der afrapporteres til dekanen en gang årligt for uddannelserne enkeltvis. Herefter afrapporterer fakultetet samlet sine uddannelsesredegørelser til rektor. Der afrapporteres på de væsentligste tendenser, resultater og indsatser på tværs af fakultetets uddannelser. Afrapportering på uddannelsesredegørelser til rektor sker som en del af fakulteternes årlige afrapportering om uddannelseskvaliteten, jf. Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor. Proces for rektors behandling og godkendelse og efterfølgende tilbagemelding til fakulteterne fremgår af Procedure for rektors godkendelse af og opfølgning på dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet. Skabelon og offentliggørelse Københavns Universitet stiller en skabelon for uddannelsesredegørelserne til rådighed for fakulteterne. Der er ingen krav om, at fakulteterne skal anvende skabelonen. Fakulteterne kan således frit anvende egne skabeloner, så længe disse indeholder de samme elementer.

3 Uddannelsesredegørelsen er et internt dokument, og der stilles ingen krav om, at uddannelsesredegørelserne skal offentliggøres. SIDE 3 AF 5 Målbare standarder for kvalitet Fakulteterne definerer egne målbare standarder for kvalitet på uddannelsesniveau. Dekanernes indstiller pr. 1. oktober de målbare standarder til rektor for den efterfølgende afrapporteringsperiode som opfølgning på de årlige afrapporteringer om uddannelseskvaliteten. Fakulteterne skal som minimum leve op til de specifikke mål, der fremgår af universitetets og fakulteternes egne strategier og målplaner. Rektor godkender de målbare standarder senest 1. december. Standarderne fremgår af fakulteternes hjemmesider. Alle standarder skal fastsættes ambitiøst. Fakulteterne skal som minimum sammenligne sig med hovedområdets landsgennemsnit for frafald og ViP/DViP-ratio. Fakulteterne indstiller til rektor, hvor stort udsvinget må være i forhold til landsgennemsnittet, før der skal gribes ind. Fakulteterne kan vælge at måle sig op mod sig selv, hvis en uddannelse har en bedre score end landsgennemsnittet. For de øvrige områder, hvor der ikke findes landsgennemsnit, indstiller fakulteterne til rektor egne målbare standarder for, hvornår forholdene for hvert enkelt delelement vurderes tilfredsstillende/utilfredsstillende? For kvantitativt materiale gælder, at der fx kan fastsættes en middelværdi på baggrund af de seneste tre års resultater med mulighed for procentuel afvigelse. Dette kan udbygges med et krav om, at en lav score, dvs. under standarden, skal forekomme minimum tre år i træk, før fakultetet skal handle. Uddannelsesredegørelser hvert år Indhold - uddannelsesniveau 1. Status for uddannelsen 2. Status for opfølgningsplaner 3. Visioner og fremtidsperspektiver for uddannelsen Materiale, der indgår hvert år i uddannelsesredegørelsen * Universitetets Fællesadministration (FA) tilvejebringer dette materiale Kvantitativt materiale: Optag 2 * Bestand 3 * Frafald 4 * 2 Pr. 1. oktober. 3 Pr. 1. oktober 4 Frafald på bacheloruddannelser opgøres som minimum som frafald på første år af uddannelsen (nøgletal F.3.1). Frafald for kandidatuddannelser opgøres som frafald på hele uddannelsen (nøgletal G.1.4). Frafald på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddan-

4 Antal grader 5 * Studieprogression 6 Gennemførelse 7 * Ledighedsstatistik 8 * Udrejsende udveksling 9 * Antal optagne internationale studerende på engelsksproget kandidatuddannelse (full degree) 10 * Antal undervisningstimer på bacheloruddannelsen 11 ViP/DViP-ratio 12 STÅ/ViP-ratio 13 SIDE 4 AF 5 Kvalitativt materiale: Censorformandskabsberetninger 14 Undervisningsevalueringsresultater, herunder beståelsesprocenter Dialog med aftagerpaneler Forskningsmatrix nelser opgøres både som frafald på første år og som frafald på hele uddannelsen. Frafald opgøres ikke for master-, diplom- og akademiuddannelser (videregående voksenuddannelser) og indgår dermed ikke i uddannelsesredegørelsen for disse uddannelsestyper. 5 Antal grader i perioden 1. oktober-30. september (efterfølgende år). 6 Studieprogression opgøres pr. 1. oktober som gennemsnitligt antal ECTS-point pr. studerende pr. år. Studieprogression opgøres ikke for master-, diplom- og akademiuddannelser (videregående voksenuddannelser) og indgår dermed ikke i uddannelsesredegørelsen for disse uddannelsestyper. 7 Gennemførelse opgøres pr. 1. oktober som andelen af studerende, der har gennemført på normeret tid, og andelen af studerende, der har gennemført på normeret tid + et år (nøgletal G). Gennemførelse opgøres ikke for master-, diplom- og akademiuddannelser (videregående voksenuddannelser) og indgår dermed ikke i uddannelsesredegørelsen for disse uddannelsestyper. 8 For bachelor-, kandidat-, erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser opgøres beskæftigelse som andelen af ledige kvartal efter fuldført uddannelse. Ledighed opgøres ikke for master-, diplom- og akademiuddannelser (videregående voksenuddannelser) og indgår dermed ikke i uddannelsesredegørelsen for disse uddannelsestyper. 9 Udrejsende udveksling opgøres pr. 1. oktober som antal studerende, der gennemfører dele af uddannelsen i udlandet. 10 Opgøres som optagne studerende på hele engelsksprogede kandidatuddannelser (full degree) med anden nationalitet end dansk, svensk, norsk, finsk, islandsk og færøsk pr. 1. oktober. Tællingsperioden er 1. oktober 30. september (efterfølgende år). 11 Opgøres som antal undervisningstimer om ugen pr. semester for det senest afsluttede studieår. 12 Opgøres i årsværk. ViP og DViP defineres som i ministeriets timetalsopgørelser. Omfatter de aktiviteter, der går til uddannelsen, dvs. undervisning, forberedelse, vejledning, eksamination og undervisningsadministration. ViP/DViP-ratio opgøres for alle uddannelsestyper. 13 Opgøres i årsværk. Studenterårsværk (STÅ) tages fra STÅ-indberetningen, og ViP opgøres som ved ViP/DViP-ratioen. STÅ/ViP-ratio opgøres for alle uddannelsestyper. 14 Diplomuddannelser er undtaget fra at inddrage censorformandskabsberetninger.

5 Baggrundsmateriale, der indgår hvert sjette år i uddannelsesredegørelsen SIDE 5 AF 5 Kvalitativt materiale: Dialog med dimittender 15 * Standarder for kvalitet Fakulteterne skal definere standarder for nedenstående parametre, dvs. hvornår forholdene for hver enkel parameter er (u)tilfredsstillende. Fakulteterne skal som minimum leve op til de specifikke mål, der fremgår af universitetets og fakulteternes egne strategier og målplaner. Frafald Studieprogression Ledighedsstatistik, kandidat- og professionsbacheloruddannelser Antal undervisningstimer på bacheloruddannelser ViP/DViP-ratio STÅ/ViP-ratio 15 Der foretages dimittendundersøgelser hvert tredje år omfattende de seneste tre årgange dog tidligst et år efter dimissionen. Dimittendundersøgelserne indgår skiftevis i en uddannelsesevaluering og en uddannelsesredegørelse.

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører årlige uddannelsesredegørelser

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet gennemfører årlige

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns

Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Retningslinjer for årlige uddannelsesredegørelser på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2015 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Formål Københavns Universitet

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet

Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for dekanernes afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns Universitet stiller krav om, at dekanerne

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 17. SEPTEMBER 2015 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer

Læs mere

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 12. Bilag 3 Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til rektor 21. JANUAR

Læs mere

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse

Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for afrapportering af fakulteternes kvalitetssikring af uddannelser til universitetets ledelse 27. MAJ 2015 UDDANNELSESSERVICE Afrapportering Københavns

Læs mere

Uddannelsesredegørelser for [institut]

Uddannelsesredegørelser for [institut] D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesredegørelser for [institut] Afrapportering og studieår Afrapportering 2018 for studieåret 2016-17 Institutleder

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Fakultetets målbare standarder Hvis en målbar standard er fastsat på uddannelsesniveau, anføres uddannelsesnavnet ud for standarden.

Fakultetets målbare standarder Hvis en målbar standard er fastsat på uddannelsesniveau, anføres uddannelsesnavnet ud for standarden. Skema D: oversigt over målbare standarder for kvalitet. Maj 2017 KU s obligatoriske kvalitetsparametre Bemærk, at målbare standarder kan fastsættes samlet for BA og KA eller separat. Datadefinition Nedenstående

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Beskrivelse af monitorering af uddannelserne Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Årlig uddannelsesredegørelse

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Fakultetets målbare standarder. ECTS pr. fuldtidsstuderende må ikke ligge under 50 ECTS pr. år.

Fakultetets målbare standarder. ECTS pr. fuldtidsstuderende må ikke ligge under 50 ECTS pr. år. Målbare standarder for 2018-2019 for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet KU s obligatoriske Datadefinition kvalitetsparametre Standarder for kvantitativt materiale Frafald BA Opgøres pr. 1. oktober som

Læs mere

Studienævn: Musik Opdateret: :35:28

Studienævn: Musik Opdateret: :35:28 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Studienævn: Musik Opdateret: 13-10-2017 09:35:28 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.10... 5 Kandidatoptag... 5 Bachelor: Frafald første

Læs mere

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 83, d. 27. april 2016 Pkt. 12. Bilag 4 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 15. APRIL 2016 Vedr. Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU,

Læs mere

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet

Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk. Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet Aalborg Universitet ønsker, at en bred vifte af kvalificerede nøgletal indgår som en del af beslutningsgrundlaget

Læs mere

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :57:32

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :57:32 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Sagsnummer: 218-4-999 Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: 16-1-218 14:57:32 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 Kandidatoptag... 5 Kandidat: Frafald

Læs mere

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :35:28

Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: :35:28 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Studienævn: Socialt Arbejde Opdateret: -1-217 9:35:28 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.1... 5 Kandidatoptag... 5 Bachelor: Frafald

Læs mere

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :57:32

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :57:32 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Sagsnummer: 2018-412-01031 Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: 16-10-2018 14:57:32 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.10...

Læs mere

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2016

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2016 Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2016 Kvalitetssikring www.kvalitetssikring.aau.dk Dato: 30. oktober 2016 Sags. nr. 2016-412-00072 Notatet er gældende fra oktober 2016 og nøgletallene

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for dimittendundersøgelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering af interessenter

Læs mere

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2017

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2017 Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2017 Kvalitetsenheden www.kvalitetssikring.aau.dk Dato: 15-09-2017 Sagsnr.: nr. 2017-412-00361 Notatet er gældende fra oktober 2017 og nøgletallene

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser

Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser Afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår 2013/2014 Dekanens generelle bemærkninger Analyse af kvantitativt og kvalitativt

Læs mere

Målbare standarder for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Målbare standarder for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Målbare standarder 2018-2019 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Datadefinition Kvantitative målbare standarder Frafald BA Opgøres pr. 1. oktober som minimum som frafald på første år af uddannelsen

Læs mere

Notat om sammenligningsgrundlag

Notat om sammenligningsgrundlag Notat om sammenligningsgrundlag, august 2016 Notat om sammenligningsgrundlag Til brug ved akkreditering af eksisterende universitetsuddannelser August 2016-1 - Notat om sammenligningsgrundlag, august 2016

Læs mere

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser 11. JULI 2014 Indledning Københavns Universitet ønsker at tilbyde forskningsbaserede uddannelser

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MARTS 2017 Vedr. Status for KU s kvalitetssikring af uddannelser, 2017

Læs mere

Notat om sammenligningsgrundlag

Notat om sammenligningsgrundlag Notat om sammenligningsgrundlag Til brug ved akkreditering af eksisterende universitetsuddannelser Juli 2015-1 - Dokumentation i forbindelse med nøgletal, der anvendes i kriterium II Videngrundlag og IV

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Masteruddannelse

Læs mere

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser Indledning Københavns Universitet ønsker at tilbyde forskningsbaserede uddannelser på højeste internationale

Læs mere

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure beskriver, hvorledes

Læs mere

Notat om SDU s nøgletal for uddannelseskvalitet på heltidsuddannelser

Notat om SDU s nøgletal for uddannelseskvalitet på heltidsuddannelser SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s nøgletal for uddannelseskvalitet på heltidsuddannelser Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13.

Læs mere

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2018

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2018 Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2018 Strategi og Kvalitet www.kvalitetssikring.aau.dk Dato: 01-10-2018 Sagsnr.: nr. 2018-412-00796 Notatet er gældende fra oktober 2018 og nøgletallene

Læs mere

Notat om sammenligningsgrundlag i forbindelse med akkreditering af eksisterende universitetsuddannelser

Notat om sammenligningsgrundlag i forbindelse med akkreditering af eksisterende universitetsuddannelser Notat om sammenligningsgrundlag i forbindelse med akkreditering af eksisterende universitetsuddannelser Januar 2009-1 - Dokumentation i forbindelse med kriterium 4 og 6 Universiteterne skal i dokumentationsrapporterne

Læs mere

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2019

Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2019 Notat om nøgletal og grænseværdier på Aalborg Universitet 2019 Strategi og Kvalitet www.kvalitetssikring.aau.dk Dato: 17-09-2019 Sagsnr.: nr. 2019-412-01178 Notatet er gældende fra oktober 2019 og nøgletallene

Læs mere

Skabelon til afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser

Skabelon til afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Skabelon til afrapportering af fakultetets kvalitetssikring af uddannelser 1. SEPTEMBER 2016 Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår 2014/2015 Dato for dekanens

Læs mere

Notat om Syddansk Universitets seks nøgletal for uddannelseskvalitet

Notat om Syddansk Universitets seks nøgletal for uddannelseskvalitet Bilag 8 - Notat om nøgletal LGB/BMG Notat om Syddansk Universitets seks nøgletal for uddannelseskvalitet SDU s kvalitetsarbejde inddrager systematisk seks nøgletal for uddannelseskvalitet. Herunder er

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Teologiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens

Læs mere

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden

Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Skabelon til uddannelsesredegørelse - bachelor- og kandidatuddannelse i naturlig forlængelse af hinanden Bacheloruddannelsens navn Kandidatuddannelsens navn Studieleder Institutleder Medlemmer i studienævnet

Læs mere

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :52:47

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :52:47 Studienævnsrapport for EVU AALBORG UNIVERSITET Sagsnummer: 2018-412-01031 Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: 24-10-2018 12:52:47 1 Indhold Optag på åben uddannelse... 3 Forskningsdækning,

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet

Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet Indhold 1. Indledende bemærkninger... 2 1.1 Nyt mellemniveau (gul lampe)... 3 1.2 Særligt vedr. opgørelsen af nøgletal for frafald, studietid og ledighed

Læs mere

kommentar Antal grader Ingen målbar standard. Institutleder IGN

kommentar Antal grader Ingen målbar standard. Institutleder IGN Professionsbachelor - skov- og landskabsingeniør (SLING) Parametre Målbare standard Godkendt af Optag Der skal optages mindst 50 studerende årligt Bestand Ingen målbar standard. Antal grader Ingen målbar

Læs mere

Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret :50:53

Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret :50:53 Uddannelse: Socialt arbejde Opdateret 12-10-2016 09:50:53 Oversigt over valg Fields Studienævn Campus Values Socialt Arbejde Aalborg Rapporten er udskrevet af ADM\cbe, 12.10.2016 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure

Læs mere

Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter

Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for undervisningsevaluering og offentliggørelse af undervisningsevalueringsrapporter Københavns Universitet har fælles retningslinjer for undervisningsevaluering

Læs mere

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016 Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Line Kousholt Caspersen Telefon: 99 40 96

Læs mere

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter 31. MARTS 2009 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Fælles procedure for

Læs mere

AU Uddannelse. Ledelsesinformation

AU Uddannelse. Ledelsesinformation 8/3/219 Forside AU Uddannelse Uddannelsesstrategisk Sekretariat Ledelsesinformation Årsrapport for 218 8/3/219 Indhold Om årsrapporten AU Uddannelses årsrapport indeholder en række nøgletal og andre tal

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Diplomuddannelse

Læs mere

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser

Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets fælles kvalitetssikringspolitik for uddannelser Indledning Københavns Universitet ønsker at tilbyde forskningsbaserede uddannelser på højeste internationale

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det sundhedsvidenskabelige fakultet (SUND) Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens

Læs mere

SUNDs standarder for uddannelseskvalitet 2017

SUNDs standarder for uddannelseskvalitet 2017 Parameter Optag Frafald Gennemførelsestid Standard Optag (1. oktober) på Bacheloruddannelser Optaget må ikke falde med mere end 10 % over en 3-årig periode ved de gældende adgangskrav. Optag (1. oktober)

Læs mere

Uddannelsesevaluering

Uddannelsesevaluering Uddannelsesevaluering Masteruddannelser Uddannelsens navn Evalueringsår (og evalueringsperioden i parentes) Studieleder Institutleder (hvis findes) Institut (hvis findes) Fakultet Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Humanistiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 for studieåret 2016-17 Årets uddannelsesevalueringer

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Studienævn: Sundhed, Teknologi og Opdateret 13-10-2016 15:36:10 Oversigt over valg Fields Studienævn Fakultet Values Sundhed, Teknologi og Rapporten er udskrevet af ADM\lkc, 14.10.2016 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Parametre Målbare standard Godkendt kommentar af Optag BA Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan Optag KA Der skal optages mindst 25 studerende årligt

Læs mere

Universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler med udbud/uddannelser.

Universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler med udbud/uddannelser. Notat Modtagere: Universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler med udbud/uddannelser. Tillæg til vejledning til uddannelsesakkreditering. Præcisering af nøgletal for gennemførelse. Danmarks

Læs mere

Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser

Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s indikatorer for uddannelseskvalitet på deltidsuddannelser Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.:

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSI TET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 27. NOVEMBER 2018 Vedr. Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud Vejledning til uddannelsesakkreditering Eksisterende uddannelser og udbud 30. september 2013 Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Vejledningens funktion og opbygning... 3 1.3. Uddannelse

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens

Læs mere

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail:

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail: Aalborg Universitet Fredrik Bajers Vej 5 9220 Aalborg Øst Att. Heidi Linnemann Prehn Institutionsakkreditering af AAU - Audit trails Akkrediteringspanelet har i forbindelse med institutionsakkrediteringen

Læs mere

Geografi og geoinformatik. Geography and Geoinformatics

Geografi og geoinformatik. Geography and Geoinformatics INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 83, d. 27. april 2016 Pkt. 11. Bilag 3 SCIENCE Uddannelse Uddannelsesevaluering Bacheloruddannelsen i geografi og

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor SCIENCE. Fakultet. Afrapporteringsår 2016

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor SCIENCE. Fakultet. Afrapporteringsår 2016 KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet SCIENCE Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Bachelor- og kandidatuddannelserne

Læs mere

Status for institutionsakkreditering og arbejdet med kvalitetssikring af uddannelser på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice

Status for institutionsakkreditering og arbejdet med kvalitetssikring af uddannelser på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 88 d. 4. april 2017 Punkt 4. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 9. MARTS 2017 Vedr. Status for institutionsakkreditering

Læs mere

UDDANNELSESEVALUERING 2015

UDDANNELSESEVALUERING 2015 Baggrundsoplysninger: Baggrundsoplysninger Uddannelsens navn Studieleder/Uddannelsesleder Institut(ter) Medicin Jørgen Olsen Institut for Klinisk Medicin, Biomedicinsk Institut, Institut for Cellulær og

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Studienøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Studienøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2016 (Studienøgletal) KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Nøgletal F: Aktivitets-produktionsoplysninger vedr. studerende... 3 Nøgletal

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016 Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Line Kousholt Caspersen Telefon: 99 40 96

Læs mere

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :35:28

Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: :35:28 Studienævnsrapport AALBORG UNIVERSITET Studienævn: Sundhed, Teknologi og Idræt Opdateret: 131020 09:35:28 1 Indhold Oversigt... 3 Anvendte grænseværdier... 4 KOT optag d.1.10... 5 Kandidatoptag... 6 Bachelor:

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor K ØB E N H AV N S U NI V E R S I T ET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Humanistiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 for studieåret 2015-16 Årets uddannelsesevalueringer

Læs mere

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud Vejledning til uddannelsesakkreditering Eksisterende uddannelser og udbud Maj 2016 Indhold Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Vejledningens funktion og opbygning... 3 1.3. Uddannelse og udbud... 4

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Studienøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Studienøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2013 (Studienøgletal) KU s statistikberedskab 2013 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Nøgletal F: Aktivitets-produktionsoplysninger vedr. studerende...

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Studienøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Studienøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2015 (Studienøgletal) KU s statistikberedskab 2015 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Nøgletal F: Aktivitets-produktionsoplysninger vedr. studerende... 3 Nøgletal

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Statistikberedskab Begrebet tilstande

Statistikberedskab Begrebet tilstande KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2014 (Studienøgletal) KU s statistikberedskab 2014 hovedområdeopdelt Indledning...2 Nøgletal F: Aktivitets-produktionsoplysninger vedr. studerende...3 Nøgletal

Læs mere

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS Side 1 af 5 Kvalitetspolitik Arkitektskolen Aarhus har formuleret en række ambitioner for kvalitetsarbejdet på skolen. Den første ambition handler

Læs mere

AFRAPPORTERING AF DIMITTENDUNDERSØGELSEN. Friluftsvejleder

AFRAPPORTERING AF DIMITTENDUNDERSØGELSEN. Friluftsvejleder AFRAPPORTERING AF DIMITTENDUNDERSØGELSEN Friluftsvejleder Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Datagrundlag... 3 Er dimittendundersøgelsen repræsentativ for alle dimittender?... 4 Læsevejledning... 5 Akademiuddannelsen

Læs mere

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud

Vejledning til uddannelsesakkreditering. Eksisterende uddannelser og udbud Vejledning til uddannelsesakkreditering Eksisterende uddannelser og udbud Juni 2015 Indhold Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Vejledningens funktion og opbygning... 3 1.3. Uddannelse og udbud...

Læs mere

STRATEGISKE UDDANNELSESDATA

STRATEGISKE UDDANNELSESDATA STRATEGISKE UDDANNELSESDATA - FOR AAU OG SEKTOREN Strategi og Kvalitet Oktober 218 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 4 2. KORT FORTALT... 5 3. TILGANG... 7 Tilgang til bacheloruddannelserne...

Læs mere

Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE

Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET SAGSNOTAT 10. JANUAR 2018 Vedr. Udregning af ViP/DViP- og STÅ/ViP-ratioer SCIENCE-UDDANNELSE Sagsbehandler Rasmus Andersen Dette notat beskriver

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 4a. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Oversigt over rektors opfølgning på DAU 2018

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 4a. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Oversigt over rektors opfølgning på DAU 2018 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 4a. Bilag 2 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 22. MARTS 2019 Vedr. Oversigt over rektors opfølgning på DAU 2018 Sagsbehandler

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev.

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. 2016) Dette rammedokument gælder for bachelor- og kandidatstudieordningerne

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Studienøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Studienøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2017 (Studienøgletal) KU s statistikberedskab 2017 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Nøgletal F: Aktivitets-produktionsoplysninger vedr. studerende...

Læs mere

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering

Læs mere