Hillerødsholmskolen. Faglighed og fællesskab. Et godt sted at lære - et godt sted at være...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hillerødsholmskolen. Faglighed og fællesskab. Et godt sted at lære - et godt sted at være..."

Transkript

1 Hillerødsholmskolen Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være...

2 Hvorfor vælge Hillerødsholmskolen? Velkommen til vores skole Der er mange gode grunde til at vælge vores skole, når man skal begynde i 0. klasse. Både lærere, ledelse, klasseråd og skolebestyrelse gør et stort arbejde for, at skolen kan leve op til vores motto: Et godt sted at lære et godt sted at være. Vi er den lokale folkeskole, og det betyder, at næsten alle klassekammeraterne bor tæt på hinanden, så de kan vedligeholde relationerne efter skoletid. På vores skole er det vigtigt, at alle børnene lærer at læse tidligt i indskolingen. Læsning er afgørende for elevernes evne til at lære i de andre fag resten af deres skoleliv. De elever, der har særlig vanskeligt ved at lære at læse tilbydes hjælp, og de dygtige læsere udfordres. Vi har en meget velorganiseret idræts-sfo, hvor stort set alle vores elever fra 0. til 3. klasse mødes om eftermiddagen, og her videreudvikler deres venskaber. Skolen har en aktiv bestyrelse, som sammen med skolens ledelse og medarbejderne sikrer, at skolen hele tiden udvikler sig Der er arbejdet intenst med den nye skolereform, som udvikler sig forskellige på landets skoler. På skolens hjemmeside kan man i skriftet Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen læse mere om, hvordan læringsreformen bliver til virkelighed på vores skole. I skolebestyrelsen har vi haft succes med at skaffe midler til bl.a. renovering af udskolingsgangen og forbedring af toiletforhold og badefaciliteter. Vi har sikret, at klassestørrelsen er rimelig, og så har vi i de seneste tre år prioriteret gradvist at give eleverne flere undervisningstimer end tidligere. Det har vi gjort, fordi vi mener, det styrker indlæringen. Derfor er vi også meget tilfredse med, at den nye læringsreform giver eleverne flere timer i dansk og matematik og undervisning i engelsk allerede fra 1. klasse. Kim Sørensen - Formand for skolebestyrelsen og far til Lukas i 6. a og Malte i 3. b. God fornøjelse med at læse pjecen, og kontakt endelig skolen, hvis ud har nogle spørgsmål. Jeg håber, at vi ses på Hillerødsholmskolen i august måned 2015 til den næste skolestart.

3 Faglighed og læring Børnenes læring i centrum Vores vision Hillerødsholmskolen har en vision om at være den foretrukne skole i lokalområdet - en skole, hvor faglighed og fællesskab går hånd i hånd. Fagligheden er kendetegnet ved: At alle elever på skolen får faglige udfordringer At eleverne møder faglige kompetente voksne, der kan deres fag At eleverne undervises i moderne og veludrustede faglokaler For os gælder høj faglighed alle skolens fag, og omfatter altså ikke kun bøger og læsning. Alle fagene i skolen er til sammen med til at danne eleverne til hele mennesker. Derfor er faglighed hos os også undersøgelser, problemløsning, livsoplysning, problemorienteret arbejde, øvelse og paratviden. Læring i centrum For os er elevernes læring grundlaget for alle vores beslutninger. Skolen er til for børnene, og vi udvikler skolen i overensstemmelse med den nyeste forskningen om børns læring og udvikling. Vi er en ambitiøs skole, og vores mål er, at hver enkelt elev får udnyttet sit potentiale fuldt ud. Søren Skals Distriktsskoleleder

4 Børnehaveklassen Børnehaveklassen - en tryg skolestart Skolelivet begynder I børnehaveklassen begynder elevernes skoletilværelse, og børnenes hverdag er skolefaglig. Aktiviteterne er naturligvis med udgangspunkt i deres børneliv og er derfor præget af legende aktiviteter. Vores tre børnehaveklasser arbejder godt sammen og har de samme overordnede strategier og mål samtidig med, at de har et individuelt præg. Børnene oplever derfor både at være en del af et mindre klassefællesskab og en del af det store fællesskab i hele børnehaveklassegruppen. Vi videreudvikler børnenes sociale kompetencer, så de er med til at opbygge og vedligeholde et godt socialt fællesskab, hvor de tager hensyn til hinanden og kan give plads til forskellighed. Store elever er trivsels- og legevenner og hjælper både de små skolestartere og resten af indskolingen (1.-3. klasse), når de har legetid i skolegården. Sproglig opmærksomhed I børnehaveklassen har vi fokus på at træne og udvikle børnenes sproglige opmærksomhed, og vi følger børnenes udvikling og læring ved hjælp af forskellige tests i løbet af børnehaveklassen, så vi tidligt kan sætte ind og understøtte børnene i deres sproglige udvikling som er fundamentet i det videre skoleforløb. Nærmiljøet bruges meget i undervisningen, og vi arbejder både sammen med nærliggende institutioner som klub Ødammen og Hillerød Musikskole, hvor lærer og musikskolelærer arbejder med bogstavlydsforløb, rim og remser samt dans og musik.

5 Indskoling - læsning og idræt Grunden lægges i indskolingen med både læsning og bevægelse I indskolingen lægges grunden til elevernes skolegang. Det er her elevernes faglige grundlag etableres, og her skal de lære de basale færdselsregler i skolen. Helt fra begyndelsen arbejder eleverne derfor selvstændigt med opgaver, samarbejder med makkere, som de ikke selv vælger, lærer skolens normer og regler at kende, lærer at lytte og indgå i et samarbejde, lærer at løse konflikter på en konstruktiv måde samt tage ansvar for de andre. Læsning i fokus I hele skoleforløbet arbejder vi målrettet med at styrke elevernes læsning. Helt konkret arbejder vi bl.a. med Læsehesten - et differentieret læseforløb på tværs af årgangene. Skolen gennemfører hvert år sprogvurdering i 0. klasse for så tidligt som muligt at få et billede af elevernes sprogmønster sammen med et øget fokus på sproglig opmærksomhed i undervisningen. Den tidlige læseindlæring følges i resten af skoleforløbet op af litteraturlæsning og kurser i faglig læsning. Idræt og bevægelse Hillerødsholmskolen satser på idræt som et centralt fag både i skolen og i SFO en. Vores nye flotte multihal med udstyr så som Airtrackbane, giver gode muligheder for at gennemføre en spændende idrætsundervisning, idrætsdage og Skolernes Motionsdag. Skolens elever deltager også i turneringer med andre skoler i forskellige sportsgrene - bl.a. har vi de seneste 6 år deltaget i DGI s KidsVolleyturnering. Idræt er med læringsreformen blevet prøvefag, som eleverne kan komme op til prøve i i 9. klasse.

6 Idræts-SFO Tæt samarbejde mellem SFO og skole sikrer en god sammenhæng Indskolingen og SFO en arbejder tæt sammen for at skabe en god og sammenhængende dag for eleverne. Hvis der er sket noget særligt for en elev i løbet af dagen, er det vigtigt for os, at der sker en overlevering mellem skole og SFO, så personalet er orienteret. Med læringsreformen er dette samarbejde blevet forstærket, og der er pædagoger med i en stor del af undervisningen i indskolingen. Leg og bevægelse sker på børnenes præmisser. Skole og SFO vægter samarbejdet om idræt højt Idræt er gennemgående Leg og bevægelse sker på børnenes præmisser. I den forbindelse samarbejder skolen og SFO en tæt om at prioritere idræt højt - bl.a. gennem fælles brug og udvikling af Airtrack-bane, multihallen, redskaber, udearealer mm. Vi har særligt idrætsuddannede medarbejdere, som aktivt kan bruge idrætten i børnenes aktiviteter. Vores medarbejdere etablerer værksteder og aktiviteter, som de brænder for og er dygtige til, og derfor vil børnene opleve engagerede voksne i løbet af dagen. Tidlig indskrivning Tidlig indskrivning, sikrer, at børnene føler sig som en del af fællesskabet allerede ved skolestart i august måned. Vi kan nå at etablere nogle gode fællesskaber, som kan være med til at gøre overgangen til skolelivet til en god oplevelse.

7 En skole - 2 afdelinger - 2 tilbud Hillerødsholmsallé På Hillerødsholmsallé har vi 660 elever fra 0. til 9. klasse. Vi har en indskolingsafdeling, hvor der normalt er 3 spor på hver årgang. Lærerne på de enkelte årgange arbejder tæt sammen i årgangsteam, og der er samarbejde og holddeling på tværs af klasserne,. Det er med til at skabe udfordringer for de enkelte elever og højne det faglige niveau. Gadevang I Gadevang har vi ca. 40 elever fra klasse, der undervises i en aldersintegreret klasse af 2 lærere. Det mindre fysiske miljø og bygningerne giver mulighed for at samarbejde på tværs af klasseskel. Eleverne er inde på Hillerødsholmsallé en dag om ugen, hvor de bruger den store afdelings faglokaler. Om eftermiddagen kan eleverne gå i SFO i Gadevang Asyl, hvor der er mange spændende tilbud. Faglokaler Vi tilstræber hele tiden at udvikle vores faglokaler, så de lever op til de krav en moderne skolegang kræver: Madkundskab, håndværk og design, billedkunst, fysik/kemi, biologi og geografi har hver deres faglokale, hvor eleverne lærer en praktisk, eksperimenterende tilgang til fagene. Kantine Hillerødsholmsallé og Gadevang udgør til sammen Hillerødsholmskolen På Hillerødsholmsallé har skolens elever og ansatte adgang til kantinen, som har åbent hver dag fra I kantinen kan man købe et måltid mad for kroner, og mange elever benytter sig dagligt at muligheden for at få noget at spise.

8 Læringsreform Læringsmål i centrum... Læringsmål og læringsmålstyret undervisning er i særlig grad kommet i fokus med reformen, og her ligger det største udviklingsarbejde for skolen....og de andre nye tiltag Elevsamtaler, åben skole, faglig fordybelse, understøttende undervisning, motion og bevægelse, variation i undervisningen og udfordringer til alle. Det er nogle af de øvrige overskrifter og temaer, som skolens medarbejdere skal indarbejde i deres praksis med eleverne. Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen Alle de nye måder at arbejde på, som reformen bringer med sig har vi beskrevet i et dokument: Sådan gør vi på Hillerødsholmskolen. Dokumentet ligger på skolens hjemmeside under Læringsreformen og henvender sig til både forældre, elever og medarbejdere. Vi har haft et ønske om, at alle kunne se Hillerødsholmskolens måde at fortolke og omsætte reformen til praktisk virkelighed på skolen. En virkelighed, der sætter nye arbejdsmetoder mm. ind i skolens kultur. Vi udvikler i fællesskab Folkeskolereformen hedder i Hillerød Læringsreformen - og er godt i gang Børne og ungeudvalget i Hillerød Kommune har givet skolerne en 2-årig periode til at indarbejde elementerne i læringsreformen. Derfor er alt ikke indført 1. august Vi udvikler de enkelte områder i en fælles proces, så forandringerne når at sætte sig i god undervisningspraksis. Vi har haft et ønske om, at alle kunne se vores måde at fortolke og omsætte reformen til praksis

9 Fællesskab Fællesskab vil sige, at der er plads til alle Fællesskab betyder, at der skal være plads til alle. Vi er alle unikke mennesker med styrker og udfordringer, og vores skole skal være et sted, hvor alle føler, de hører til. Nogle af vores elever er fagligt og socialt rigtig dygtige. Andre af vores elever har helt særlige vanskeligheder. De kan have svært ved at læse, skrive eller regne og nogle kan have svært ved at forstå de sociale spilleregler. For os betyder fællesskabet, at alle føler sig som en del af de sociale liv på skolen, at alle føler, at de bidrager med noget til fællesskabet og undervisningen. Vi tror på, at alle kan udvikle sig, og at alle har krav på at få udfordringer, der passer til dem. Langt det meste af det arbejde ligger i den daglige undervisning, men nogle gange skal der noget helt særligt til for at komme videre. Det har vi ressourcerne til. Trivsel Vi arbejder med forebyggende trivsel for alle elever, og vi laver planer for de elever, der ikke trives. Vores store elever hjælper de små i en Trivselspatrulje, hvor de både kan sætte lege i gang og løse små konflikter, som opstår i løbet af dagen. Vi tror på, at alle kan udvikle sig, og at alle har krav på at få udfordringer, der passer til dem

10 Matematik, naturfag og sprog Matematik I skolens gennemgående bogsystem i matematik lægges der op til værkstedsundervisning med konkrete materialer. Systemet hedder Kontext og tilgodeser elevene på hver deres niveau, så alle elever bliver udfordret. Ligesom med læsningen sikrer vi gennem Tidlig Indsats i Matematik, at alle får et godt fundament og kommer med fra starten. De naturfaglige fag Eleverne arbejder med de naturfaglige fag på mange måder. Dels arbejder de i vores faglokaler, dels bruger naturfag i særlig grad de skønne omgivelser i forbindelse med eksperimenter og observationer. Sprog Fag og virkelighed skal hænge sammen Fra og med skoleåret 2014/2015 er engelsk i 1. klasse obligatorisk, og eleverne lærer engelsk ud fra en praktisk/musisk tilgang. Fransk eller tysk er ligeledes blevet obligatorisk fra 5. klasse, og på Hillerødsholmskolen udbyder vi begge fag. Åben skole - fagene og den virkelige verden Vi tilstræber at skabe en forbindelse mellem fagene og den virkelige verden. I bl.a. naturfag og matematik bruger vi omgivelserne aktivt i undervisningen. Det kan være slotssøen, skoven tæt på skolen eller besøg på Vestforbrændingen, rensningsanlægget eller Novo Nordisk.

11 Praktisk- musiske fag Vi giver eleverne mulighed for at udtrykke sig kreativt Gennem hele skoleforløbet prioriterer skolen de praktisk-musiske fag, da vi mener, det er vigtigt, at børnene får brugt alle deres kompetencer og udvikler sig til hele mennesker, der både kan bruge hoved og hænder. Dette gør vi bl.a. ved: At vi som hovedregel har linjefagsuddannede lærere i disse fag At vi har nyrenoverede faglokaler med moderne undervisningsudstyr At vi inddeler eleverne i mindre hold i sløjd, håndarbejde og madkundskab på mellemtrinnet At eleverne udstiller deres produkter i vores udstillingsskabe og på gangene, så eleverne kan vise dem frem med stolthed At eleverne ved jule- og sommerferieafslutning optræder med numre de øver i musik At eleverne på 6. og 8. årgang opfører skolekomedie og udstiller kunst og andre udtryk Eleverne skal udvikle sig som hele mennesker. Derfor satser vi ikke kun på de boglige fag

12 Linjefag og parat til afgangsprøven I udskolingen vælger eleverne linjefag - og gør sig klar til afgangsprøven Eleverne skal i slutningen af 6. klasse vælge mellem et udvalg af linjer, som de skal følge i klasse. Vi udbyder typisk 5 linjer, som eleverne skal vælge sig ind på, og elevene skal i sidste ende fordeles på 3-4 klasser - altså de 3-4 linjer, som flest elever vælger. Det gør linjemodellen meget dynamisk og sikrer, at vi dels følger med tiden, dels kan tilpasse modellen til den aktuelle elevgruppe. Eleverne bliver fra 7. klasse inddelt i de nye klasser, og de har en del timer i deres linjefag. Linjen farver de andre fag, så alle aktiviteterne støtter linjefaget så meget som muligt. Vi opnår flere positive ting ved at bruge linjefagsmodellen, da eleverne får forholdsvis mange timer inden for et fagområde, som interesserer dem. Det smitter af på glæden ved at gå i skole i det hele taget og giver eleverne energi til de andre fag. For det andet giver det eleverne mulighed for at finde plads i nye fællesskaber, når der dannes nye klasser i 7. klasse. Eleverne har en del timer i et fag, som virkelig interesserer dem. Det smitter af på glæden ved at gå i skole Tidligere udbudte linjer Vi gør meget ud af at gøre vores elever klar til afgangsprøven og livet efter folkeskolen. Det sker bl.a. ved, at vi to gange i 9. klasse arrangerer terminsprøver for eleverne, og vores UUvejleder arbejder tæt sammen med lærerne for at sikre, at eleverne vælger en ungdomsuddannelse, som passer til dem - understøttet af brobygning i 8. klasse og praktik i 9. klasse.

13 IT og læring IT understøtter elevernes læring og fremmer fagligheden Elever og lærere har god adgang til både IT-faciliteter og programmer. Det mener vi er nødvendigt, hvis skolen skal leve op til moderne pædagogik og til de medievaner, som børn og unge har i dag. IT - og medieundervisning på 3., 5. og 7. årgang, hvor eleverne undervises i en lang række redigerings og præsentationsprogrammer Stort udvalg af IT-læringsmidler SmartBoard i alle klasser Trådløst netværk på hele skolen, hvor eleverne kan logge på med deres egen PC eller tablet 4 elever pr. PC og klassesæt af ipads Vi tror på, at adgang til IT-faciliteter og programmer er nødvendigt for at leve op i moderne pædagogik Vi bruger IT, hvor det er relevant, og hvor netop IT-udstyr og programmer fremmer elevernes læring. I en lang række fag har eleverne adgang til elevuniverser, hvor de kan træne og udvikle sig inden for fagene på en sjov og lærerig måde. Digital strategi i Hillerød Et element i Hillerød kommunes digitale strategi er, at al kommunikation mellem skole og hjem skal foregå digitalt. Derfor er Skoleintra vores primære medie til den daglige kommunikation, hvor skole og hjem gensidigt skal holde sig orienterede om lektier, kontaktbøger, beskeder mm. Et andet element i strategien er, at alle på længere sigt skal have deres eget digitale arbejdsredskab med i skole. Det hedder BOYD - Bring Your Own Device ( Tag dit eget digitale arbejdsredskab med ). Hvis man ikke selv har et digitalt arbejdsredskab, må man aftale at låne af skolen.

14 Inklusion - en skole for alle Alle skal kunne udvikle sig På Hillerødsholmskolen lægger vi vægt på, at alle vores elever skal kunne udvikle sig optimalt i fællesskabet både fagligt og socialt. Vi uddanner derfor løbende vores medarbejdere til at kunne undervise på forskellige måder og på forskellige niveauer, så alle børn får mulighed for at kunne udvikle sig fagligt og socialt på deres niveau, hvad enten de skal understøttes, når noget er svært, eller have større udfordringer, når noget er let. Uddannede vejledere Alle skal mærke, at de spiller en rolle Vi har et korps af vejledere, som både kan støtte og sparre med deres kolleger samt hjælpe enkeltelever og elev- og klassegrupper i samarbejde med klassens lærere og pædagoger. Vejlederne er selv lærere eller pædagoger, der har fået en videreuddannelse inden for forskellige fagområder samtidig med, at de stadig har undervisning i egne klasser. Inklusionsvejledning på hjemmesiden Hillerødsholmskolen har en bred vifte at tiltag, som skal sikre, at alle kan udvikle sig på skolen. Vi har lavet en inklusionsvejledning, som vi har lagt ud på vores hjemmeside, og i vejledningen kan skolens forældre og medarbejdere få råd og vejledning i, hvilke muligheder skolen har. Forældresamarbejde Samarbejdet med forældrene i forhold til inklusion er altafgørende. Derfor har vi f.eks. oprettet forældrekurser for forældre til børn med dysleksi.

15 Skolen i lokalområdet Skole, SFO og klubber Vi har et godt samarbejde med daginstitutionerne i området om at skabe den bedst mulige overgang fra skole til daginstitution. På skolen fungerer skole og SFO som en enhed, hvilket betyder, at der er et tæt samarbejde mellem undervisningsdelen og fritidsdelen og mellem lærere og pædagoger. Samtidig inddrager vi både Klub Ødammen og Gadevang Asyl i samarbejdet, så vi bruger alle de personalemæssige ressourcer og de fysiske faciliteter optimalt til gavn for børnene. Hillerødsholmskolens elever skal have mest muligt ud af deres skolegang Andre samarbejdspartnere I forbindelse med den nye læringsreform har vi udvidet samarbejdet med musikskolen, så musikpædagogerne er med i børnehaveklassen, og musikskolen har andre aktiviteter på skolen, som en del af skolens samlede tilbudsvifte. Samarbejdsfladen indeholder også samarbejde med idrætsforeninger og virksomheder i lokalområdet samt flittig brug af de kulturelle tilbud, der er i Hillerød. Alt i alt oplever vi, at vi har en skole, der udnytter alle de muligheder, der er i læringsreformen og alle de tilbud, der er i lokalområdet, således at vi kan tilbyde børnene en skolegang som vi er stolte af.

16 Kontakt Hillerødsholmskolen Hillerødsholmsallé Hillerød Telefon: Mail:

Hillerødsholmskolen. Fællesskab og faglighed. Et godt sted at være - et godt sted at lære...

Hillerødsholmskolen. Fællesskab og faglighed. Et godt sted at være - et godt sted at lære... Hillerødsholmskolen Fællesskab og faglighed Et godt sted at være - et godt sted at lære... Hvorfor vælge Hillerødsholmskolen? Velkommen til Hillerødsholmskolen Der er mange gode grunde til at vælge vores

Læs mere

Hillerødsholmskolen. Faglighed og fællesskab. Et godt sted at lære - et godt sted at være...

Hillerødsholmskolen. Faglighed og fællesskab. Et godt sted at lære - et godt sted at være... Hillerødsholmskolen Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Hvorfor vælge Hillerødsholmskolen? Svarene på spørgsmålet er mange, og de er ikke de samme for alle elever og

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE MÅL: Alle elever skal trives og blive så dygtige, de kan! 2+5 x 2 DANSK VEJEN DERTIL: En ny skoledag der er varieret, fagligt udfordrende og motiverende for den enkelte elev

Læs mere

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk Sådan bliver dit barns skoledag En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning gladsaxe.dk Efter sommerferien møder eleverne ind til en ny og anderledes skoledag med flere stimer, mere

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Indledning I forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering af specialklasser i kommunen etablerede

Læs mere

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole Jette Hansen Skoleleder Herningvej Skole Tryg skolestart Gode legepladser Forpligtende forældresamarbejde En sikker skolevej Sammenhæng i skolestarten

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE GODE FACILITETER FAGLIGHED OG TRIVSEL SKOLENS VISION Skolen hvor hvert barn, gennem læring og trivsel, udvikler sig i et trygt og mangfoldigt fællesskab. Her danner barnet

Læs mere

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen

Velkommen til info aften vedr. læringsreformen Velkommen til info aften vedr. læringsreformen 1. Velkomst og præsentation 2. Kort gennemgang af reformen 3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen 4. Skolebestyrelsen 5. Farvel Skolereform - Læringsreform

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

#Spørgsmål og svar om den nye skole

#Spørgsmål og svar om den nye skole #Spørgsmål og svar om den nye skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? (3/7-2014) Alle elever får en

Læs mere

Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole

Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole Skolens vision og Folkeskolereformen på Rantzausminde Skole Folkeskolereformen De nationale mål er: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles ledelse og bestyrelse arbejdet med skolens vision. Udgangspunktet var udviklingen af en skole, som alle kan være glade for

Læs mere

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune

Folkeskolereformen i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Folkeskolereformen i Gentofte Kommune - til dig, der har barn eller ung i vores folkeskoler FOLKESKOLEREFORMEN I GENTOFTE Når børn og unge til august begynder på et

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 Folkeskolereformen Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 1 Program for aftenen Velkomst og program Folkeskolereformen overordnet set Folkeskolereformen på BRS Arbejdsprocessen med folkeskolereformen

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Folkeskolereformen. Indhold og udmøntning

Folkeskolereformen. Indhold og udmøntning Folkeskolereformen Indhold og udmøntning Aftale om et fagligt løft af folkeskolen Aftale mellem regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti om et fagligt løft af folkeskolen (7. juni 2013) Ny forligskreds

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Lundtofte Skole. Info om skolereformen det store skriv. Maj 2014

Lundtofte Skole. Info om skolereformen det store skriv. Maj 2014 Lundtofte Skole Info om skolereformen det store skriv Maj 2014 Kære forældre og elever på Lundtofte Skole, Folkeskolereformen træder i kraft den 1. august 2014. Folkeskolens styrker og faglighed skal fastholdes

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2016/2017 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Farstrup Skole på vej Skolereformen. Farstrup Skole

Farstrup Skole på vej Skolereformen. Farstrup Skole på vej Skolereformen Skolereformen i praksis Farstrup skole lægger vægt på: Der er plads til alle elever Elever er forskellige og skal mødes forskelligt Eleverne mærker, at de ses og føler at de hører

Læs mere

Velkommen til valgmøde

Velkommen til valgmøde Velkommen til valgmøde Gladsaxe Kommune Vadgård Skole 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Din og min nye skole

Din og min nye skole Din og min nye skole Folkeskolereformen i Mariagerfjord Kommune Læring i centrum Når klokken ringer ind til en ny skoledag den 11. august 2014, så bliver det til en ny, mere spændende og alsidig skoledag.

Læs mere

Generelt om klasse(indskoling)

Generelt om klasse(indskoling) Færdigheder ved skoleårets afslutning: Generelt om 0.-3. klasse(indskoling) Ved slutningen af børnehaveklasseåret har eleven fået den viden og de færdigheder, der skal gøre eleven i stand til at: være

Læs mere

ALSØNDERUPMODELLEN. Den 29. april 2014

ALSØNDERUPMODELLEN. Den 29. april 2014 ALSØNDERUPMODELLEN Den 29. april 2014 PROGRAM Præsentation af elevernes opfattelse: Hvad er god læring? Input fra forældremødet i efteråret: Hvad er vigtigt at tage med i overvejelserne? Ledelsen præsenterer

Læs mere

Skolereformen. Kære forældre. Elevrådet og reformen. Skolebestyrelsen og reformen. Skoledagens/ugens længde

Skolereformen. Kære forældre. Elevrådet og reformen. Skolebestyrelsen og reformen. Skoledagens/ugens længde April 2014 Sct. Nicolai Skole Skolereformen forældreinfo 1 Skolereformen Kære forældre. Som I alle er bekendt med træder skolereformen i kraft med virkning fra skoleåret 2014/15. I ledelsen har vi siden

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole dit sikre valg På Kirsebærhavens Skole arbejder vi bevidst og målrettet

Læs mere

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen:

Forligspartierne ønsker, at folkeskolens faglige niveau skal forbedres og har disse tre overordnede mål for folkeskolen: Aftalen mellem Regeringen, Venstre og DF om folkeskolen Regeringen, Venstre og DF har indgået en aftale om folkeskolen. Hvis de konservative siger ok til forliget, hvilket de indtil videre ikke har været

Læs mere

Når dit barn starter i børnehaveklasse starter vi med sen klassedannelse. Med sen klassedannelse får vi. Faglige tiltag

Når dit barn starter i børnehaveklasse starter vi med sen klassedannelse. Med sen klassedannelse får vi. Faglige tiltag BAVNEHØJ SKOLE Bavnehøj Skoles profil er: Læring i bevægelse kundskaber, krop og kreativitet Vi kobler faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Det gør vi, fordi vi lærer mere og trives

Læs mere

Søndervangskolen Profilskole. Nærhed Innovation Globalt udsyn

Søndervangskolen Profilskole. Nærhed Innovation Globalt udsyn Søndervangskolen Profilskole Nærhed Innovation Globalt udsyn Vision for profilen Nærhed Innovation Globalt udsyn Søndervangskolen i Hammel Hvert år sender vi unge mennesker fra Søndervangskolen ud i den

Læs mere

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014

Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Folkeskolen (Brorsonskolen) fra 1. august 2014 Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan 2014-17 Stavnsholtskolens vision Alle elever på Stavnsholtskolen udvikler sig i ambitiøse faglige læringsmiljøer. Eleverne håndterer og respekterer

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Firkløverskolen Give Elkjær-afdeling Elkjær-afdelingen er områdets lokale folkeskole, for alle børn der går i 0.-6. årgang. Efter 6. årgang fortsættes skolegangen på Søndermarks-afdelingen

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO *Hvem er vi? *Vi har ca. 1100 elever *95 lærere *50 pædagoger, 15 rengøringsmedarbejdere *4 sekretærer

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Årre Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Kloden. -klar til folkeskolereformen

Kloden. -klar til folkeskolereformen Kloden -klar til folkeskolereformen læs om: primærgrupper, længere skoledag, understøttende undervisning, lektiecafe, skole/hjemsamarbejde, ringetider, gode læringsmiljøer, nye fag og navne Indhold Årsplanen:

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015 Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen Onsdag d. 4. november 2015 1 Program Kl. 17 til 18: Informationsmøde i salen Velkomst Målet med vores informationsmøde er, at I får viden om: Langelinieskolen

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for Holme Skoles Indskoling KÆRE FORÆLDRE I denne pjece kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen på Holme

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse?

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse? DEN NYE FOLKESKOLEREFORM Hvad er det for en størrelse? FOLKESKOLEREFORMEN REFORMEN TRÆDER I KRAFT I AUGUST 2014, IDET TID TIL FAGLIG FORDYBELSE OG LEKTIEHJÆLP FREM TIL NÆSTE FOLKETINGSVALG BLIVER OBLIGATORISK

Læs mere

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!!

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!! HØJVANGSKOLEN Skolereform 2014 Højvangskolen 2014 Forældreudgave 1 HØJVANGSKOLEN Højvangskolen 2014 3 Folkeskolens formål & Højvangskolens vision 4 Nye begreber i reformen 6 Motion og bevægelse 9 Fra børnehave

Læs mere

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler

I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler I Ringsteds folkeskoler har vi fokus på højt fagligt niveau, trivsel og respekt for, at ikke alle lærer ens. Ringsted Kommunes folkeskoler Kære kommende elev og forælder i Ringsted Kommunes folkeskoler

Læs mere

Velkommen til Hyllehøjskolen

Velkommen til Hyllehøjskolen Velkommen til Hyllehøjskolen Kære nye elev på Hyllehøjskolen Vi skriver til dig og dine forældre, for at byde jer velkommen til Hyllehøjskolen og for at fortælle om din første tid på skolen. Først og fremmest,

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Munkebjergskolen juni 2014 Alle elever

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

En Bindestreg - Juni 2014

En Bindestreg - Juni 2014 Skægkærskolen Sindingvej 15, 8600 Silkeborg Telefon: 89 70 26 00 / E-mail: cbv@silkeborg.dk En Bindestreg - Juni 2014 Særudgave i anledning af Skolereformen. Kære forældre. Denne udgave af Bindestregen

Læs mere

Læring, leg og fællesskab

Læring, leg og fællesskab Brøndbyvester Skole Brøndbyøster Skole Brøndby Strand Skole Læring, leg og fællesskab En skole for fremtiden i Brøndby Kommune En folkeskole i topklasse I august 2010 får Brøndby Kommune tre nye skoler,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

En sammenhængende skoledag

En sammenhængende skoledag En sammenhængende skoledag Aktuelle spørgsmål og svar Der kan stilles mange spørgsmål til En sammenhængende skoledag, hvor børnene går længere tid i skole, og hvor måden at lære på er anderledes, end da

Læs mere

Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere

Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere Kære forælder På Hee Skole lægger vi vægt på både dit barns trivsel og dit barns læring. Begge dele er vigtige for os - og for dit

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Signaturskolens mål- og indholdsbeskrivelse på fritidsdelen 2015/2016

Signaturskolens mål- og indholdsbeskrivelse på fritidsdelen 2015/2016 Indhold Indledning:... 2 Signaturskolens mission... 3 Konkrete mål- og indholdsbeskrivelser:... 3 Trivsel og fællesskab:... 3 Krop og bevægelse:... 4 Helhed og overgange:... 4 Læring og Science:... 4 Børn

Læs mere

1. klasse 28 timer Der indføres 1 lektion engelsk. Idræt forhøjes med 1 lektion om ugen. Musik forhøjes med 1 lektion om ugen.

1. klasse 28 timer Der indføres 1 lektion engelsk. Idræt forhøjes med 1 lektion om ugen. Musik forhøjes med 1 lektion om ugen. Folkeskolereform Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti er blevet enige med de Konservative om at lade folkeskoleaftalens hovedelementer træde i kraft allerede i 2014. Nogle elementer træder først i kraft

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Skarrild skole

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Skarrild skole KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Skarrild skole 1 Indholdsfortegnelse 1 SKARRILD SKOLE 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de

Læs mere

Introduktionsmøde Bankagerskolen

Introduktionsmøde Bankagerskolen Introduktionsmøde 26.11.18 Bankagerskolen Mødets indhold Beskrivelse af skolen Overgangen fra børnehave til skole Indskrivningen Hvordan kan forældrene støtte barnet i overgangen? Mulighed for rundvisning

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for HFO er i Hillerød Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for HFO er i Hillerød Kommune 2016 Mål- og indholdsbeskrivelse for HFO er i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål... 2 2. Struktur og rammer for HFO... 2 3. Formål for det samlede skolevæsen... 2 4. Målsætning

Læs mere