Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013"

Transkript

1 13. marts 2013 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 4. marts 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Ann-Louise Hansen, Christian Berg, Martin Salamon, Kenneth Jarnit, Niels Zibrandtsen, Betina Hagerup, Finn Petersen Referent: Morten Uhrskov Velkomst Formanden, direktør Betina Hagerup, bød velkommen til årets første møde i Teleforum. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. 1. Digital vækst Formanden orienterede om nedsættelsen af vækstteamet for IKT og digital vækst og det hidtidige arbejde i teamet. Vækstteamet blev lanceret den 14. december 2012 med Jørgen Bardenfleth fra Microsoft som formand og yderligere 11 medlemmer, der bredt repræsenterer IKT-erhvervene, forskningsverdenen m.v. Der er to overordnede spor for arbejdet i vækstteamet: 1. Hvordan man understøtter et stærkt IKT-erhverv i Danmark. 2. Hvordan man giver bedre muligheder for, at danske virksomheder i det brede erhvervsliv gennem øget brug af digitalisering kan styrke deres konkurrenceevne og vækst. Vækstteamet holdte sit første egentlige møde fredag d. 1. marts 2013, hvor man drøftede tre emner: Danske styrkepositioner inden for IKT-erhvervene Anbefalinger vedrørende IKT fra de andre vækstteams Internationalisering Det er planlagt, at vækstteamet skal mødes fem gange for at drøfte en række temaer, der vurderes som væsentlige udfordringer i forhold til at sætte skub i den digitale vækst. Det forventes, at anbefalingerne fra vækstteamet kan overdrages til regeringen i september 2013.

2 2/7 Det er muligt at læse om de enkelte møder og komme med ideer til vækstteamet på hjemmesiden Et medlem gav udtryk for, at en væsentlig del af de 75 mio. kr., der afsættes i Vækstplan DK til årlig opfølgning på anbefalinger fra de 8 vækstteams i 2014 og 2015, bør søges anvendt til tværgående IKT- og digitaliseringsinitiativer. I forlængelse heraf efterspurgte flere medlemmer information om planerne for udmøntning af de 60 mio. kroner, der er afsat i Vækstplan DK til sikring af bedre dækning af højhastighedsbredbånd på Bornholm. Et medlem så gerne, at modellen for udmøntningen bliver drøftet i Teleforum og et andet medlem påpegede i den forbindelse, at midlerne bør anvendes i overensstemmelse med principperne om teknologineutralitet og markedsbaseret udrulning af bredbånd. Formanden svarede hertil, at modellen for udmøntning af midler først vil blive fastlagt, når forhandlingen af Vækstplan DK er afsluttet. Et medlem ønskede at vide, hvorfor netop Bornholm er blevet udpeget som mål for initiativet, da Bornholm ikke forekommer at være specielt underforsynet. Finn Petersen svarede hertil, at Bornholm ligger væsentligt under landsgennemsnittet målt på adgangen til bredbåndsforbindelse over 30 Mbit/s og derover. Formanden bemærkede afslutningsvist, at Erhvervsstyrelsen på de kommende møder i Teleforum vil orientere om arbejdet i vækstteamet for ITK og digital vækst og opfordrede samtidig medlemmerne til at bidrage med input til arbejdet på vækstteamets hjemmeside. 2. Investeringer i bredbåndinfrastruktur Formålet med dagsordenspunktet var at drøfte branchens investeringer i bredbåndsinfrastrukturen set i forhold til regeringens bredbåndsmålsætning for Punktet var sat på dagsordenen som opfølgning på en indledende drøftelse af særligt energiselskabernes investeringer i telesektoren på mødet i Teleforum d. 22. maj Under drøftelsen tilkendegav flere af medlemmerne, at man vil fortsætte investeringerne i bredbåndsinfrastrukturen, men at der er en række barrierer i markedet og reguleringen, der hæmmer konkurrencen og investeringslysten i sektoren. Et medlem argumenterede i den sammenhæng for, at der hurtigst muligt bør indføres et reelt frit valg af bredbånds- og tv-leverandører for alle forbrugere. Samtidig bør man som en konsekvens af sammensmeltningen af bredbånd og tv anlægge en mere holistisk tilgang til reguleringen af de to områder. Et andet medlem bemærkede i forlængelse heraf, at et

3 3/7 velfungerende marked på tv-området besværliggøres af, at markedet er præget af de store statsejede kanaler. Et medlem mente, at man burde fokusere på en tilpasning af reguleringen på de områder, hvor reglerne i Danmark adskiller sig markant fra reglerne i de øvrige EU-lande. Det gælder særligt de restriktive regler for bindingsperioder og den restriktive fortolkning af betalingsdirektivet, der begge udgør en barriere for udviklingen af nye innovative tjenester og produkter. Finn Petersen svarede hertil, at Erhvervsstyrelsen gerne medvirker til at se på de danske regler for elektroniske betalinger og grænserne for betalings SMS er. Et medlem påpegede desuden, at Telepolitisk aftale foreskriver et eftersyn af reguleringen hvert 2-3 år. Da det seneste eftersyn var i 2007, er det på tide med et nyt. Man bør desuden se på en revision af selve teleforliget, da meget har ændret sig, siden det blev indgået i Endelig var der blandt medlemmerne forskellige opfattelser af, hvorvidt Erhvervsstyrelsen er for tilbageholdene i forhold til reguleringen af den dominerende aktør i sektoren. I forhold til regeringens bredbåndsmålsætning om 100 Mbit/s download-hastigheder til alle dansker i 2020 påpegede flere medlemmer, at der vil være geografiske områder, hvor den markedsbaserede udrulning ikke i sig selv kan indfri målsætningen. Det er en problemstilling, som man må forholde sig til på det politiske niveau. I forhold til særligt elselskabernes investering i bredbåndsinfrastrukturen mente flere medlemmer, at det ville fremme konkurrencen på tjenester betydeligt og skabe et bedre grundlag for innovation, hvis elselskaberne åbnede deres net for andre tjenesteudbydere. Et andet medlem bemærkede hertil, at de lukkede net er udtryk for en kommerciel beslutning i selskabernes valgte organer. Grundet den langsigtede investeringshorisont for udrulning af fiberbredbånd konsoliderer selskaberne sig omkring enkelte udbydere for at sikre stabile afkast på investeringerne. Formanden takkede for medlemmernes bidrag til drøftelsen og bemærkede afslutningsvist, at udviklingen og udrulningen af bredbåndsinfrastrukturen vil trække et stadigt større politisk fokus i Danmark. Der er derfor god grund til at fortsætte en konstruktiv og fremadrettet drøftelse af emnet i Teleforum. 3. Connecting Europe-faciliteten Vicedirektør Finn Petersen, Erhvervsstyrelsen, orienterede om status for arbejdet med Connection Europe Faciliteten (CEF).

4 4/7 Rådet indgik den 8. februar en budgetaftale for I aftalen er der afsat 125,6 mia. euro til vækstpolitikker, hvilket udgør en stigning på 38 pct. i forhold til seneste budgetperiode. Dog er det væsentlig mindre en det beløb Kommissionen regnede med, da man udarbejde det oprindelige CEF-budgetforslag på IKT-området på 9,2 milliarder euro. Derfor er budgettet på IKT-området nu reduceret til 1 milliard euro. Det har fået kommissær Kroes til at antyde, at CEF kun skal fokusere på offentlige, digitale tjenester, da midlerne ikke også rækker til udrulning af bredbånd. Kommissionen har endnu ikke fremsat en officiel holdning, og det vides ikke på nuværende tidspunkt, om Kommissionen evt. påtænker at ændre forslaget eller måske ligefrem trække det tilbage. Et medlem mente, at det i lyset af den seneste udvikling vil være fornuftigt at lade CEF en fokusere på offentlige digitale tjenester og spurgte til regeringens holdning. Finn Petersen svarede hertil, at man fra dansk side afventer Kommissionens udmelding. Finn Petersen sagde afslutningsvis, at Erhvervsstyrelsen fortsat vil følge processen nøje og orientere Teleforum om udviklingen i sagen. 4. Netneutralitet Direktør Jakob Willer, TI, orienterer om status for arbejdet i Netneutralitetsforum (NEF). NEF er nedsat i regi af Teleforum og afrapporterer årligt til forummet. NEF har i 2012 arbejdet med at skabe transparens i relation til netneutralitet, herunder forbrugerrettede oplysningsskemaer om trafikstyring, - prioritering og andre eventuelle begrænsninger i abonnementerne. NEF har bl.a. afholdt en workshop med det formål at indhente erfaringer fra andre lande og aktører og give inspiration til hvilke temaer, der fremadrettet skal behandles nærmere i NEF. Som en yderligere opfølgning vil TI i 2013 komme med oplæg til en supplering af brancheaftaler om deklaration af bredbåndshastighed og priser med oplysninger om eventuelle begrænsninger. I efteråret 2012 har der endvidere været en fornyet drøftelse i NEF af, at en række TI-medlemmer har taget forbehold i abonnementsvilkår mhp. at kunne blokere for VoIP på nogle abonnementstype. Uanset at forbeholdene ikke var aktiveret, så Forbrugerrådet forbeholdene som en krænkelse af netneutralitet både generelt og som formuleret i TI-principperne. Der var dog ikke i NEF enighed om, hvorvidt disse forbehold reelt er i uoverensstemmelse med TI principperne. Erhvervsstyrelsen har løbende orienteret NEF om arbejdet med netneutralitet i BEREC og det forventes, at resultaterne af BEREC s arbejde vil blive taget op til drøftelse i NEF i takt med at resultaterne offentliggøres i løbet af 2013.

5 5/7 Jakob Willer fortalte endvidere, at Google nu er blevet medlem af NEF. Slutteligt oplyste Jakob Willer, at der vil være en session om netneutralitet på TELE 2013-konferencen. Orienteringen gav ikke anledning til bemærkninger fra forummets øvrige medlemmer. Formanden takkede for orienteringen og bemærkede, at Erhvervsstyrelsen fortsat vil følge nøje med i udviklingen, både på nationalt, nordisk og europæisk plan. 5. Bredbåndskortlægning 2012 og Mobilkortlægning 2012 Finn Petersen præsenterede Bredbåndskortlægning 2012 og Mobilkortlægning Bredbåndskortlægning 2012 Bredbåndskortlægningen viser bl.a., at antallet af husstande og virksomheder i Danmark, der har mulighed for at få en 100 Mbit/s bredbåndsforbindelse er steget med 27 procentpoint til 65 pct. medio Den store stigning skyldes hovedsageligt en opgradering af det eksisterende kabel-tv-net. Fiberdækningen er samtidig gået frem fra 36 pct. medio 2011 til 41 pct. medio Kortlægningen viser dog også, at der fortsat er stor forskel mellem udbuddet og optaget af de meget høje hastigheder. Efter færdiggørelsen af kortlægningen har Erhvervsstyrelsen igangsat et pilotprojekt, der skal undersøge anvendeligheden af en ny om mere præcis metoden. På baggrund af undersøgelsen vurderes det, om der fremover skal implementeres en ny og mere detaljeret opgørelsesmetode for adgangen til bredbånd. Mobilkortlægning 2012 Mobilkortlægningen viser, at der i 477 af Danmarks i alt 586 postnumre er en geografisk udendørsdækning større end 99 pct. for en mobiltelefon med gode modtageegenskaber. Er der derimod tale om en mobiltelefon med mindre gode modtageegenskaber, har 210 af Danmarks i alt 586 postnumre en geografisk udendørsdækning større end 99 pct. Kortlægningen viser således, at forskelle på mobiltelefonernes modtageegenskaber har stor betydning for, hvordan dækningen opleves et bestemt sted. Faktisk er der en forskel på omkring ti gange mellem telefonen med de bedste og telefonen med de dårligste antenneegenskaber. I forlængelse af mobilkortlægningen har Erhvervsstyrelsen fået teknologisk institut til at til at undersøge den faktiske mobildækning på 417 udvalgte steder i Danmark. Erhvervsstyrelsen har netop modtaget un-

6 6/7 dersøgelsesresultaterne, som nu skal underkastes en grundigere analyse. Erhvervsstyrelsen vil endvidere gentage kortlægningen i 2013 for bl.a. at undersøger, om der sker en udvikling i mobildækningen. Derudover indgår man gerne et samarbejde med branchen og forbrugerorganisationerne om oplysning af forbrugerne om mobildækning og mobiltelefoners modtageegenskaber. Endvidere vil man fra dansk side arbejde på at fremme en fælleseuropæisk mærkningsordning på EU-niveau af terminaler i forhold til deres modtageregenskaber. Bredbåndskortlægning 2012 Et medlem fremsatte følgende spørgsmål til kortlægningen: 1. Hvorfor viser kortlægningen ikke, at der er 100 Mbit/s upload i alle de postnumre i Sønderjylland, hvor der er 100 Mbit/s download som følge af SE's fiberudrulning? 2. Hvorfor afspejler 100 Mbit/s kortene ikke, at SEAS- NVE har udrullet fiber flere steder på Syd- og Midtsjælland? Efter mødet er følgende blevet svar indhentet: Ad Mbit/s downstream er bedre end dækning med 100 Mbit/s upstream, fordi 100 Mbit/s upstream kun er muligt med fiber, hvorimod 100 Mbit/s downstream er muligt med både fiber og kabel. Dækningen på 100 Mbit/s downstream er således bedre, fordi den er beregnet på baggrunden af dækningen for både fiber og kabel (kun den del der er opgraderet til DOCSIS 3.0), hvor dækningen for 100 Mbit/s upstream kun er baseret på dækningen af fiber. Ad 2. SEAS-NVE har i forbindelse med indberetningen af data til bredbåndskortlægningen indberettet, at deres infrastruktur ikke muliggør 100 Mbit/s up- eller downstream. Grunden til dette er, at deres backhaul ikke er udbygget til, med sikkerhed at kunne levere 100 Mbit/s symmetrisk til samtlige kunder, og SEAS-NVE har, ligesom resten af selskaberne i Waoo!, pålagt sig selv en hastighedsgaranti, således at de aldrig vil tilbyde en hastighed de ikke med garanti kan levere. Mobilkortlægning 2012 Flere medlemmer udtrykte tilfredshed med, at Erhvervsstyrelsen havde taget initiativ til mobilkortlægningen samt den anvendte metode for kortlægningen. Et medlem opfordrede til, at man fremover også lader kortlægningen omfatte dækningen med mobildata såvel som mobiltale. Finn Petersen svarede hertil, at man har arbejdet på muligheden for at inkludere data, men at en beregning af mobile bredbåndshastigheder og metoder hertil ikke umiddelbart findes. Der var generel opbakning fra medlemmerne til forslaget om at indlede en dialog mellem myndigheder, branchen og organisationer med hen-

7 7/7 blik på at skabe større gennemsigtighed vedr. betydningen af mobiltelefoners modtageegenskaber i forhold til mobildækningen. Endelig stillede flere medlemmer sig også positive i forhold til ideen om en fælleseuropæisk mærkningsordning på EU-niveau. Finn Petersen sagde afslutningsvis at Erhvervsstyrelsen vil orientere om udviklingen i forhold til såvel bredbåndskortlægning som mobilkortlægningen på de kommende møder i Teleforum. 6. Eventuelt Et medlem så genre, at Erhvervsstyrelsen fremover orienterer Teleforum om arbejdet med politiske og principielle emner i Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC), hvilket Erhvervsstyrelsen indvilgede i. Formanden afsluttede mødet i Teleforum med at takke for god ro og orden.

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 17. juni 2013 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 10. juni 2013 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Ann-Louise Hansen, Christian Berg, Martin

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Email: motkri@erst.dk Twitter: #LokalBredbånd Indhold Aktuel bredbåndsdækning Udspillet Bedre bredbånd og mobildækning Finansieringskilder

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra temamødet i Teleforum den 4. februar 2014

Hovedpunktsnotat fra temamødet i Teleforum den 4. februar 2014 11. februar 2014 /nickro-erst Hovedpunktsnotat fra temamødet i Teleforum den 4. februar 2014 Deltagere: Christian Berg, Bjarke M. Christensen, Jesper Fejerskov, Jesper Gronenberg, Christian Hannibal, Ann-Louise

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 29. oktober 2012

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 29. oktober 2012 7. november 2012 /moruhr-erst Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 29. oktober 2012 Deltagende medlemmer af Teleforum: Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Ann-Louise Hansen, Christian Berg, Peter

Læs mere

Vækst med IKT og digitalisering

Vækst med IKT og digitalisering Vækst med IKT Jørgen Bardenfleth Formand for regeringens Regeringens vækstteam for IKT og digital vækst Vækstteamet for IKT er et af 8 vækstteams, der er nedsat som led i regeringens erhvervs- og vækstpolitik,

Læs mere

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 28. april 2014 Team IKT-Infrastruktur /METLYK Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 Tidspunkt: Onsdag den 26. marts 2014 kl. 13.00-14.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie

Læs mere

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Indhold Status for bredbånds- og mobildækningen Udfordringerne løses i fællesskab Kommunerne

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012 30. maj 2012 /moruhr Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 22. maj 2012 Deltagere: Jakob Willer, Jens Hauge, Christian Hannibal, Christian Berg, Thoams Krogh, Peter Jerry Sørensen, Martin Salamon,

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen.

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 196 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER KUN DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ULØ den 16. september 2014 Spørgsmål S stillet efter ønske fra Mette Hjermind

Læs mere

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum.

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 14. november 2008 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. 1. december 2008 Formanden bød særligt velkommen

Læs mere

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 16. juni 2014

Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 16. juni 2014 Sag Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 16. juni 2014 Deltagere: Lasse Andersen, Gitte Bengtsson, Christian Berg, Jes Brinchmann Christensen, Bjarke M. Christensen, Christian Hannibal, Ann-Louise

Læs mere

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 1903-3761 ISBN: 978-87-93180-30-7 Maj 2017 Indholdsfortegnelse SIDE Indledning 3 Resultater 5

Læs mere

IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland

IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland IT-infrastrukturens betydning for vækst og konkurrenceevne i Region Nordjylland Nordkraft, 27. november, 2012 CNP Center for Network Planning, Fredrik Bajers Vej 7, DK 9220 Aalborg East Phone: +45 9940

Læs mere

Etablering af mobildækning

Etablering af mobildækning Slagelse Kommune Att.: Louise Frændemark 21. januar 2015 /RIKROS Etablering af mobildækning I har i jeres mails af 15. december 2014 og 7. januar 2015 stillet en række spørgsmål, der vedrører Slagelse

Læs mere

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven UDKAST 15. oktober 2013 Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven 1. Indledning Denne vejledning til erhvervsfremmeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Thomas Woldiderich Branchechef for telepolitik Dansk Energi Twitter: @Digital_Agenda Tlf. 22 750 412 Mail: two@danskenergi.dk 17 forbrugerejede energiselskaber

Læs mere

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

1. Opfølgning på tidligere drøftelse om forbedrede rammebetingelser på teleområdet

1. Opfølgning på tidligere drøftelse om forbedrede rammebetingelser på teleområdet Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 30. marts 2011 Deltagere: Ann-Louise Hansen, Niels Zibrandtsen, Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Berg, Thomas Woldiderich, Peter Jerry

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø.

Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål og svar i forbindelse med det påtænkte ophør af aftale med Nordenergi Fibernet vedrørende udrulning af fibernet på Læsø. Spørgsmål 1 - modtaget den 25. april 2017. Har man grundlag for at kunne

Læs mere

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur DIGITAL INFRASTRUKTUR Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur INTRO FYN DIGITAL INFRASTRUKTUR: Mobil- og bredbåndsdækningen

Læs mere

Moderne offentlig sektor og infrastruktur 18

Moderne offentlig sektor og infrastruktur 18 Den offentlige sektor og landets infrastruktur er vigtige rammevilkår. En moderne offentlig sektor, der leverer service og tjenester af høj kvalitet, understøtter virksomhedernes konkurrenceevne. Omstilling

Læs mere

N O T A T. Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 2. december 2011

N O T A T. Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 2. december 2011 N O T A T 12. december 2011 Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 2. december 2011 Deltagere: Jakob Willer, Jens Hauge, Tom Togsverd, Christian Hannibal, Christian Berg, Peter Jerry Sørensen, Martin

Læs mere

Mobildækning eller ej? Status for mobildækning

Mobildækning eller ej? Status for mobildækning Mobildækning eller ej? Status for mobildækning IDA Tele, 6. november 2014 Finn Petersen Director of international ICT relations Erhvervsstyrelsen Baggrund Det startede i Laugesens have ved Ringkøbing.

Læs mere

Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 31. januar 2014 Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 1. Indledning Denne vejlednings anvendelsesområde er kommunernes erhvervsudviklingsaktiviteter

Læs mere

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Gennemgang af regeringens udspil»bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark«marts 2013 Baggrundsrapporten er udarbejdet af en kommunal-regional arbejdsgruppe,

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum.

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 30. juni 2009 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. September 2009 Formanden oplyste, at det var lidt

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN)

Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN) Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 116 Offentligt Digital vækst i HELE Danmark HVEM, HVAD, HVOR(DAN) Den 17. april 2013 - Udvalget for Landdistrikter og Øer v/ chefkonsulent Thomas

Læs mere

Peter Birch Sørensen Formand for Produktivitetskommissionen

Peter Birch Sørensen Formand for Produktivitetskommissionen Peter Birch Sørensen Formand for Produktivitetskommissionen Præsentation af hovedkonklusioner i Produktivitetskommissionens analyserapport nr. 5 på pressemøde den 8. januar 2014 En velfungerende infrastruktur

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Energistyrelsen Att.: Center for Tele Mailto: tele@ens.dk Dato 24. maj 2018 Sagsnr. 13.16.00-P20-1-18 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Høringssvar Frederikssund Kommune er fortsat positive over for den dialog

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven

Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven Notat Dok. ansvarlig: TWO Sekretær: ILA Sagsnr.: s2013-718 Doknr: d2013-12809-13.0 06-11-2013 Høringssvar vedrørende udkast til vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven Hermed

Læs mere

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden:

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden: 16. november 2012 Sag 12/02019 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober 2012 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Trådløse mikrofoner (indlæg fra Sennheiser Nordic A/S) 3. Liberalisering

Læs mere

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet

Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Udfordringer på teleområdet Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse - Fremtidens telepolitik for hele Danmark Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) har indgået aftale med Dansk Folkeparti,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling 12. januar 2015 Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Telenor: Kenneth Jarnit og Mads Hein TDC:

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Bredbå nd i Region Nordjyllånd

Bredbå nd i Region Nordjyllånd Bredbå nd i Region Nordjyllånd En opdateret analyse af bredbåndsudbud i regionen Center for Netværksplanlægning Aalborg Universitet 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Analysens Hovedkonklusioner...

Læs mere

Mobildækning i Danmark

Mobildækning i Danmark Mobildækning i Danmark 26. april 2012 Jakob Willer Direktør jw@teleindu.dk Mobil +45 2010 2365 Mobilmarkedet 4 operatører med frekvenstilladelser Mere end 35 selskaber der sælger mobiltelefoni Stærk konkurrence

Læs mere

Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark?

Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark? HVORDAN KAN KOMMUNERNE FREMME UDVIKLINGEN AF DEN DANSKE IT INFRASTRUKTUR? MICHAEL JENSEN, CENTER FOR NETVÆRKSPLANLÆGNING, AALBORG UNIVERSITET Hvad driver udbredelsen af bredbånd i Danmark? I Danmark har

Læs mere

Bredbåndskortlægning 2013

Bredbåndskortlægning 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 141 Offentligt Bredbåndskortlægning 2013 Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.erst.dk ISSN: 1903-3761 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd Torben Rune, Michael Jensen og Mette Dalsgaard 19. maj 2015 Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd 1 Baggrund...2 2 Strategiske muligheder...2 2.1 Satsningsgrad 0 ikke lokalt strategisk

Læs mere

Bredbånds-Danmark illustreret med GIS

Bredbånds-Danmark illustreret med GIS Bredbånds-Danmark illustreret med GIS Skanderborg, 16. juni, 2013 CNP Center for Network Planning, Fredrik Bajers Vej 7, DK 9220 Aalborg East Phone: +45 9940 8747, Fax: +45 98151739 E-mail: mj(at)es.aau.dk

Læs mere

Produktivitetskommissionens rapport om Infrastruktur. Viden og anbefalinger på infrastrukturområdet

Produktivitetskommissionens rapport om Infrastruktur. Viden og anbefalinger på infrastrukturområdet Produktivitetskommissionens rapport om Infrastruktur Viden og anbefalinger på infrastrukturområdet Produktivitetskommissionens anbefalinger vedrørende transportinfrastruktur tager udgangspunkt i følgende

Læs mere

Telenor dækningskort

Telenor dækningskort 3 s dækningskort TDC dækningskort Telenor dækningskort Telia dækningskort Faste bredbåndsforbindelser Downloadhastigheder Faste bredbåndsforbindelser Uploadhastigheder Notat vedr. analyse af bredba ndstilgængelighed

Læs mere

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Formål, Baggrund og Indhold: Beslutningsoplægget skal give et godt, velunderbygget og solidt grundlag for en beslutning hos de nordjyske

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber 22. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder DONG Energy: Nils Jakobsen Dansk Energi: Christian

Læs mere

Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013

Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013 20. januar 2014 Team IKT-Infrastruktur /THHAAN Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013 Tidspunkt: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 12.30-14.30

Læs mere

Danmark i digital balance - v/koncerndirektør Martin Lippert

Danmark i digital balance - v/koncerndirektør Martin Lippert Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 69 Offentligt Danmark i digital balance - v/koncerndirektør Martin Lippert Foretræde for Udvalget for Landdistrikter og Øer 1 Agenda 1) TDCs

Læs mere

Vort ref. nr.: DFT/dll (Anføres ved besvarelser) Vedr.: Høring over IT- og Telestyrelsens forsyningspligtsanalyse 2006

Vort ref. nr.: DFT/dll (Anføres ved besvarelser) Vedr.: Høring over IT- og Telestyrelsens forsyningspligtsanalyse 2006 IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø DANSK METAL IT-Sekretariatet Nyropsgade 38 1780 København V Postboks 308 Tlf.: 3363 2000 Fax: 3363 2140 e-mail: it@danskmetal.dk IT- og Telestyrelsen

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen 11. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: TDC: Keld Allan Skov, Allan Bartroff og Christian Halgreen Telenor: Mads Hein og Kenneth

Læs mere

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering

GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering GREATER COPENHAGEN GIGABIT Fælles charter for digital infrastruktur og digitalisering Greater Copenhagen har meget at byde på. Vi har 4 mio. borgere, over 100.000 virksomheder og 17 universiteter i regionen.

Læs mere

Referat af branchemøde den 1. juni 2011

Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Branchemøde afholdt i IT- og Telestyrelsen (ITST) den 1. juni 2011. Tidspunkt: Onsdag den 1. juni 2011 kl. 13-15. Sted: ITST, Holsteinsgade 63, 2100 København Ø

Læs mere

Digitalisering af offentlige indkøb

Digitalisering af offentlige indkøb Digitalisering af offentlige indkøb 12. Marts 2019 Nihad Hodzic Dagsorden 1 Baggrund for digitalisering af offentlige indkøb 2 Målsætninger 3 Overordnet tidsplan 4 Seneste nyt 5 Langsigtet migrationsstrategi

Læs mere

Notat. Ballerup Kommune bedre digital infrastruktur

Notat. Ballerup Kommune bedre digital infrastruktur IT OG DIGITALISERING Dato: 4. maj 2015 Tlf. dir.: 25353715 E-mail: jbd@balk.dk Kontakt: Jette Brøndum Sagsid: 85.11.08-P05-1-15 Notat Ballerup Kommune bedre digital infrastruktur Ballerup Kommunes behov

Læs mere

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside:

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: ISSN: 1903-3753 2 Telestatistikken for andet halvår af 2014 giver et indblik i den seneste udvikling på telemarkedet. Her beskrives de væsentligste

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1. juni 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

10 teletiltag, der rykker

10 teletiltag, der rykker Den 30. august 2013 10 teletiltag, der rykker Vi skal fremme den digitale vækst Regeringen ønsker en digital infrastruktur i verdensklasse som grundlag for øget digitalisering og vækst i hele Danmark.

Læs mere

God debat på Landsbyernes Dag

God debat på Landsbyernes Dag Landsbyernes Dag Landdistrikternes Fællesråd Nørregade 12 6600 Vejen Tel. +45 76 340 350 Fax +45 76 340 359 mail@landdistrikterne.dk www.landdistrikterne.dk Vejen, den 27. marts 2012 God debat på Landsbyernes

Læs mere

DIGITAL AGENDA UPLOAD-VEJEN TIL DEN DIGITALE VÆKST. N o 01/2012

DIGITAL AGENDA UPLOAD-VEJEN TIL DEN DIGITALE VÆKST. N o 01/2012 N o 1/212 UPLOAD-VEJEN TIL DEN DIGITALE VÆKST Hurtige upstream-hastigheder understøtter brugen af en lang række nye digitale tjenester, og er af afgørende betydning for danske virksomheder og borgeres

Læs mere

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland ved projektleder Thomas Kampmann 1 Fælles udbud - Markedsdialog Vil godt kunne byde ind på udbud - men ikke alle er begejstrede Præmis anerkendes Udbudsform

Læs mere

ENS - Center for Telekommunikation Fra: Michael Koch-Larsen Sendt: 28. februar 2018 17:01 Til: ENS - Center for Telekommunikation Emne: Høringssvar - evaluering af bredbåndspuljen Vedhæftede

Læs mere

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Den 22. april 2014 besluttede Borgmesterforum sig for en køreplan for, hvordan de fynske kommuner får sat skub i udrulningen af en bedre mobil- og

Læs mere

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 19. februar 2014 /rikros-erst Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 1. Baggrund Erhvervsstyrelsen sendte den 15. oktober 2013 et udkast

Læs mere

Revision af det centrale EUregelsæt

Revision af det centrale EUregelsæt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 362 Offentligt Revision af det centrale EUregelsæt på teleområdet Teknisk gennemgang for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 27. september

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 30. november 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Foreningsfordele og muligheder hos. E/F Rønneholtparken

Foreningsfordele og muligheder hos. E/F Rønneholtparken Foreningsfordele og muligheder hos E/F Rønneholtparken Agenda Opgradering af YouSee landsdækkende net Jeres anlæg TV Pakker og Bland Selv Foreningsfordele Bredbånd Boks Bredbånd uden TV-pakke Mobil Fordelsprogram

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Teknologi og Udvikling Europa-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer MAJ 2017 Digitalisering og ny teknologi giver virksomhederne nye muligheder for at effektivisere produktion og arbejdsprocesser og skaber samtidig grobund for nye forretningsmodeller, innovation og nye

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse i sag DK/2016/1873: Engrossalg af adgang af særlig kvalitet på et fast sted i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.07.2016 C(2016)4613 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S

Læs mere

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Innovation- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 6. januar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30889 Perspektiver i

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Bedre bredbånd og mobildækning

Bedre bredbånd og mobildækning Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark Marts 2013 Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark Marts 2013 Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark 5 Indhold Bedre bredbånd og mobildækning

Læs mere

Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således:

Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således: Notat Beretning for Teleforum 2007 Resultat af drøftelserne i Teleforum i 2007 Resultatet af drøftelserne i Teleforum i 2007 kan sammenfattes således: September 2009 a) En række overordnede regulatoriske

Læs mere

UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur

UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur UDSPIL Flere investeringer i digital infrastruktur DI ITEK 1787 København V. 3377 3377 itek.di.dk itek@di.dk DI ITEK et branchefællesskab i Dansk Industri for virksomheder inden for it, tele, elektronik

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget:

HØRINGSNOTAT. Der er modtaget i alt 15 høringssvar i høringsperioden. Følgende 9 høringsparter har fremsendt bemærkninger til lovforslaget: HØRINGSNOTAT Kontor Center for tele Dato august 2018 J nr. 2017-2324 / SSHM Høringsnotat vedr. forslag til Lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet- og tjenester (Kommuners tilskud til udrulning

Læs mere

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013 rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook smart cities rens digitale forretningsmodel Program 9.00 Registrering og morgenkaffe 9.30 Velkomst ved Erhvervsstyrelsens direktør,

Læs mere

Bredbåndskortlægning 2011

Bredbåndskortlægning 2011 Bredbåndskortlægning 2011 Publikationen kan hentes på: www.itst.dk ISSN: 1903-3761 Version af 8. marts 2012 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Tilgængelighed af downstreamkapacitet 5 Tilgængelighed

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen

Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen Høringsnotat over udkast til vejledning til ansøgere af bredbåndspuljen Kontor/afdeling Center for Tele Dato 28. juni 2016 J nr. 2016-6571 Energistyrelsen har i perioden fra den 31. maj 2016 til og med

Læs mere

Energistyrelsens tilsyn med EU-forordningen om adgang til det åbne internet 30. april april 2017

Energistyrelsens tilsyn med EU-forordningen om adgang til det åbne internet 30. april april 2017 Kontor/afdeling Center for Tele Dato 13. juni 2017 PHJP Energistyrelsens tilsyn med EU-forordningen om adgang til det åbne internet 30. april 2016 30. april 2017 1. Indledning I efteråret 2015 blev der

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014

Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014 25. februar 2015 /JV Sag Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014 Baggrund Teleudbyderne skal efter reglerne i 7 i informationssikkerhedsbekendtgørelsen 1 udarbejde sikkerhedspolitikker for persondatasikkerheden

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser

Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser Status på de lokale udfordringer vedrørende mobiltelefoni og højhastighedsforbindelser Mødet den 18. januar 2013 Anne-Lene Haveløkke alh@langelandkommune.dk Stor lokal interesse - og aktuel pressedækning

Læs mere

Nøgletal om informationssamfundet Danmark Danske tal

Nøgletal om informationssamfundet Danmark Danske tal Nøgletal om informationssamfundet Danmark 2007 Danske tal Nøgletal om informationssamfundet Danmark - 2007 Danske tal Udgivet af: Danmarks Statistik Ministeriet for Videnskab Teknologi og Udvikling Oktober

Læs mere

DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed

DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed Den 18. december 2014 DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed 1. Overordnet vurdering En række sager med store datatab fra vigtige danske dataejere, som f.eks. CPR, SSI,

Læs mere

Denne Brancheaftale er åben for enhver bredbåndsudbyder, uanset medlemskab af TI.

Denne Brancheaftale er åben for enhver bredbåndsudbyder, uanset medlemskab af TI. BRANCHEAFTALE OM MARKEDSFØRING AF BREDBÅNDSHASTIGHEDER 1. PRÆAMBEL Følgende brancheaftale er et supplement til Forbrugerombudsmandens retningslinjer for god markedsføringsskik på teleområdet (herefter

Læs mere