Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1."

Transkript

1 Telia Danmark 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november 2010 til IT- og Telestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen) over, at TDC ikke efterlever IT- og Telestyrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2010 vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Ved afgørelse af 1. juni 2011 meddelte IT- og Telestyrelsen, at TDC s faktureringspraksis således som den ifølge det oplyste praktiseres er i overensstemmelse med den gældende prisregulering 2, hvorfor Telia ikke kunne gives medhold i selskabets klage til styrelsen. Telia påklagede efterfølgende afgørelsen til Teleklagenævnet. Den 15. december 2011 hjemviste Teleklagenævnet afgørelsen af 1. juni 2011 til fornyet behandling i Den danske Telemyndighed (nu Erhvervsstyrelsen) under henvisning til, at nævnet ikke fandt, at TDC med sin nuværende faktureringspraksis opfylder den betingelse, som IT- og Telestyrelsen ved tillægsafgørelsen af 26. april 2010 havde fastlagt over for TDC om, at ydelsen opsætning af nettermineringspunkt skal udskilles til en særskilt ydelse og ikke længere være en del af standardydelsen oprettelse med teknikerbesøg. Nævnet fandt således, at en ydelse, som fremover skal opkræves som en særskilt ydelse, nødvendigvis også må kræves faktureret som en særskilt ydelse. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf.nr Fax CVR-nr erst@erst.dk Netsted Sagsbehandler Charlotte Stausholm Tlf.nr chasta@erst.dk Sagsnr. Erhvervsstyrelsen sendte den 25. januar 2012 udkast til en ny afgørelse i høring hos henholdsvis Telia og TDC. 1 TDC anvendte tidligere formuleringen opsætning af KAP (kabelafslutningspunkt) i sine prisbilag til standardtilbud over rå kobber/delt rå kobber, men er ved sine seneste prisbilag til standardtilbuddet gået over til formuleringen opsætning af nettermineringspunkt. Begge begreber beskriver samme fysiske punkt og ydelse, og vil derfor blive anvendt i nærværende afgørelse. 2 Jf. IT- og Telestyrelsens dagældende afgørelse af 29. oktober 2010 om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser (nu netadgangspriser) efter LRAIC-metoden for 2011 fastnet.

2 2/9 2. Afgørelse Under henvisning til Teleklagenævnets afgørelse af 15. december 2011 træffer Erhvervsstyrelsen hermed i medfør af 52 i teleloven følgende afgørelse: TDC s faktureringspraksis, således som den ifølge det oplyste praktiseres, er ikke i overensstemmelse med IT- og Telestyrelsens afgørelse af 7. december 2011 om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet, idet selskabet ikke derved i tilstrækkelig grad udskiller ydelsen opsætning af nettermineringspunkt til en særskilt ydelse i henhold til styrelsens afgørelse. TDC påbydes på den baggrund i forbindelse med selskabets fakturering ved oprettelser med teknikerbesøg at opkræve særskilt for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt, herunder i nødvendigt omfang tilrette relevante produkttillæg til selskabets standardtilbud på såvel engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) som på engrosmarkedet for bredbåndsforbindelser (marked 5). TDC er senest 14 dage efter datoen for nærværende afgørelse forpligtet til at efterfølge nærværende påbud. 3. Sagens faktiske omstændigheder Telia anmodede den 24. november 2010 den daværende IT- og Telestyrelse (nu Erhvervsstyrelsen) om at tage stilling til, hvorvidt TDC s praktiserede fakturering i forbindelse med opsætning af KAP (nettermineringspunkt) ved oprettelse m/teknikerbesøg er i overensstemmelse med styrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2010 vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt. Ovennævnte ydelse bestilles i forbindelse med GIG (Godt-I-Gang) oprettelser. 3 Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at Den danske Telemyndighed (nu Erhvervsstyrelsen) senest den 7. december 2011 har truffet afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden fastnet, med virkning fra 1. januar 2012, og at denne afgørelse i relation til forholdet omkring opsætning af nettermineringspunkt har videreført tillægsafgørelsen af 26. april Telias klage vedrører det forhold, at TDC i forbindelse med bestilling og etablering af en oprettelse m/teknikerbesøg samtidig fakturerer for opsætning af et KAP-stik, hvilket efterfølgende tilbagebetales i de tilfælde, hvor teknikeren alligevel ikke har opsat et sådant. 3 GIG (Godt-I-Gang) er en ydelse, som indebærer en etablering af forbindelsen ved hjælp af en tekniker. Gør-Det Selv (GDS) er en ydelse, hvor forbindelsen etableres uden hjælp fra en tekniker.

3 3/9 De i denne sammenhæng relevante markeder er engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5). IT- og Telestyrelsen traf henholdsvis den 1. maj 2009 og den 22. december 2009 afgørelse på markederne i henhold til den dagældende telelovs Begrundelse Nærværende sag omhandler, hvorvidt TDC s faktureringspraksis ved opsætning af nettermineringspunkt i forbindelse med ydelserne oprettelse m/teknikerbesøg (marked 4) og oprettelse med tekniker (marked 5), er i overensstemmelse med den gældende prisregulering, jf. Den danske Telemyndigheds afgørelse af 7. december 2011 om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet, herunder den betingelse, som IT- og Telestyrelsen ved tillægsafgørelse af 26. april 2010 fastlagde over for TDC om, at ydelsen opsætning af nettermineringspunkt skal udskilles til en særskilt ydelse og ikke længere være en del af standardydelsen oprettelse med teknikerbesøg. Erhvervsstyrelsen skal bemærke, at styrelsen vurderer nærværende sag i lyset af Teleklagenævnets afgørelse af 15. december 2011, hvorved nævnet har hjemvist IT- og Telestyrelsens afgørelse af 1. juni 2011 til fornyet behandling. Erhvervsstyrelsen har således ved afgørelsen lagt afgørende vægt på det forhold, at Teleklagenævnet ved sin afgørelse har udtalt, at nævnet anser det for en naturlig konsekvens af IT- og Telestyrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2010, at en ydelse, som fremover skal opkræves som en særskilt ydelse, nødvendigvis også må kræves faktureret som en særskilt ydelse. Under henvisning til Teleklagenævnets afgørelse af 15. december 2011 finder Erhvervsstyrelsen ikke, at TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt således som den ifølge det oplyste praktiseres er i overensstemmelse med den gældende prisregulering, jf. Den danske Telemyndigheds afgørelse af 7. december 2011 om fastsættelse af maksimale netadgangspriser for 2012 fastnet. Erhvervsstyrelsen har vurderet sagen på det foreliggende regelgrundlag og finder derfor heller ikke anledning til som opfordret af TDC at undlade at træffe afgørelse i sagen for i stedet at præcisere TDC s forpligtelse i forbindelse med de kommende afgørelser på henholdsvis marked 4 og Baggrund I de følgende afsnit vil Erhvervsstyrelsen redegøre for parternes anbringender i sagen samt relevant lovgrundlag. 4 Jf. lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, lovbekendtgørelse nr. 780 af 28. juni 2007 med senere ændringer.

4 4/9 Parternes anbringender Telias anbringender Telia har klaget over den fakturering, som TDC praktiserer i forbindelse med en bestilling af ydelsen oprettelse m/teknikerbesøg, idet TDC forinden en vurdering af, om der skal opsættes et KAP-stik (nettermineringspunkt) opkræver 161 kr. for opsætningen af en sådan, hvorefter selskabet i de tilfælde, hvor der alligevel ikke skal opsættes et sådant, krediterer kunden for de 161 kr. Telia har klaget over, at TDC ikke modregner de 161 kr. direkte i oprettelsesopkrævningen, men at fradraget i stedet opgøres særskilt og efterfølgende på en anden konto. Telia finder det bekymrende og i strid med markedsføringsloven, at TDC ved sin fakturering som standard opkræver Telia for en ydelse, som TDC ikke nødvendigvis har udført. Samtidig indebærer TDC s faktureringspraksis ifølge Telia, at den efterfølgende verificering af, hvorvidt der har fundet en kreditering sted i forhold til den enkelte kunde, i betragtelig grad besværliggøres. Telia finder tillige, at TDC kan opnå en umiddelbar og urimelig overdækning for sine omkostninger ved først at opkræve for meget og siden tilbagebetale. I forbindelse med Telias klage til Teleklagenævnet har Telia supplerende påpeget, at den efterfølgende kreditering tilmed sker under andre produktkoder end den oprindelige opkrævning, hvilket yderligere besværliggør Telias mulighed for at kontrollere TDC s samlede fakturering. TDC s anbringender TDC har i en mailudveksling med Telia tilkendegivet, at TDC ikke mener, at IT- og Telestyrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2010 foreskriver, at et nettermineringspunkt skal kunne til- eller fravælges i forbindelse med oprettelse m/ teknikerbesøg, eller at beløbet ikke må opkræves forud, for derefter at blive krediteret umiddelbart efter oprettelsen, hvis teknikeren alligevel ikke har fundet det nødvendigt at opsætte nettermineringspunktet. TDC har videre tilkendegivet, at selskabet ikke på forhånd kan afgøre, om det er nødvendigt at opsætte et nettermineringspunkt, idet forbindelsen fra den sidste fordeler og frem til slutkundens bolig ikke er registreret i TDC s ledningsvejssystem. Det er først, når teknikeren ankommer til adressen, at der skabes klarhed over dette. Hvis kunden på forhånd har fravalgt opsætning af nettermineringspunkt, og det viser sig, at det alligevel er nødvendigt at opsætte, må teknikeren afbryde sit arbejde, inden den rå kobber er færdigetableret. TDC har om selskabets nye faktureringspraksis efter IT- og Telestyrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2010 oplyst, at denne praksis indebærer, at TDC s tekniker udfører ordren på installationsadressen og dernæst færdigmelder ordren. I de tilfælde, hvor der ikke opsættes nyt nettermineringspunkt, sendes der samtidig med færdigmeldingen elektronisk en besked til kundeservice med en anmærkning herom. Når TDC modtager

5 5/9 færdigmeldingen fra selskabets tekniker, sendes der automatisk en faktura til engroskunden (eksempelvis Telia). Heraf fremgår, at engroskunden har modtaget en GIG (Godt-I-Gang) inklusive opsætning af KAP-stik (nettermineringspunkt). Fremgår det af den manuelle behandling af meddelelsen til kundeservice, at der ikke er opsat et nyt nettermineringspunkt i forbindelse med oprettelsen, sender TDC yderligere en meddelelse til engroskunden om, at der vil ske modregning i det tidligere meddelte fakturabeløb, således at der krediteres et beløb svarende til opsætning af nettermineringspunkt. Denne meddelelse sendes samme dag eller inden for 2-3 dage. TDC har i forbindelse med et møde afholdt med IT- og Telestyrelsen den 4. marts 2010 supplerende oplyst, at der i forløbet ved bestilling af ydelsen oprettelse m/teknikerbesøg først opkræves betaling, når ordren er gennemført, det vil sige når teknikeren har færdigmeldt ordren til TDC. Dette forløb indebærer, at teknikeren tager ud på installationsadressen og efter det udførte arbejde sender en færdigmelding til TDC. Samtidig med færdigmeldingen sendes elektronisk en besked til kundeservice, hvis der ikke er blevet opsat et nyt nettermineringspunkt. TDC har oplyst, at det kun er i ganske få tilfælde, at der ikke opsættes nettermineringspunkt i forbindelse med ydelsen oprettelse m/teknikerbesøg 5. TDC har hertil oplyst, at der i august 2010 alene blev foretaget otte krediteringer ud af i alt 706 rå kobber GIG-ordrer ( Godt-I-Gang -ordrer), at disse blev gennemført to-tre dage efter oprettelsen, og at ingen af krediteringerne var til Telia. Yderligere har TDC oplyst, at der eksempelvis faktureres månedsvis bagud for en oprettelse m/teknikerbesøg, herunder opsætning af KAP-stik. Kun i de tilfælde, hvor der foreligger et månedsskifte mellem de to fakturameddelelser, vil engroskunden blive opkrævet for en oprettelse inklusive opsætning af KAP-stik den ene måned, mens en eventuel kreditering for manglende opsætning af KAP-stik først vil ske ved faktureringen den efterfølgende måned. TDC har oplyst, at opkrævningen og krediteringen overvejende vil fremgå af den samme månedsfaktura, men at der undtagelsesvis kan være situationer, hvor det ikke er tilfældet. TDC har oplyst, at begrundelsen for, at TDC praktiserer denne form for fakturering, er det begrænsede antal tilfælde, hvor der ikke skal opsættes KAP-stik. Selskabet har derfor valgt at håndtere beskederne fra kundeservice manuelt i stedet for at ændre selskabets it-systemer. TDC har i den forbindelse oplyst, at en ændring af selskabets it-systemer i forbindelse med faktureringsprocessen, således at der allerede ved ud- 5 TDC har bl.a. henvist til, at der i august 2010 kun ud af 706 rå kobber GIG-ordrer blev foretaget 8 krediteringer.

6 6/9 sendelse af den første fakturameddelelse bliver taget højde for, om der er opsat nettermineringspunkt eller ej, vil indebære betydelige omkostninger (ca kr.), idet to systemer skal ændres (teknikerens rapporteringssystem og Columbine). TDC finder, at en sådan ændring vil være uproportional i forhold til antallet af tilfælde, hvor der skal modregnes for manglende opsætning af nettermineringspunkt. TDC har endelig anfægtet, at selskabets faktureringspraksis væsentligt besværliggør Telias kontrol af faktureringen. Kontrollen af, om der foretages kreditering, lettes af, at der i forbindelse med, at TDC registrerer krediteringen, sendes en meddelelse herom til Telia. Telia skal ifølge TDC derfor ikke afvente regningsfremsendelsen. TDC har den 28. februar 2012 i forbindelse med Erhvervsstyrelsens høring over udkast til ny afgørelse anført, at det ikke direkte følger af IT- og Telestyrelsens tillægsafgørelse af 26. april 2011 som Teleklagenævnet har baseret sin afgørelse af 15. december 2011 på at en forpligtelse til at oprettelse med teknikerbesøg skal opkræves og faktureres som en særskilt ydelse. TDC har på den baggrund opfordret Erhvervsstyrelsen til i stedet for nu at træffe ny afgørelse i sagen at vælge at helbrede det retlige grundlag, som Teleklagenævnet har truffet deres afgørelse på. TDC har i den anledning opfordret styrelsen til i forbindelse med de kommende markedsafgørelser på henholdsvis marked 4 og 5 at indsætte et præciserende afsnit i tilknytning til priskontrolforpligtelserne, hvorved TDC ikke fremover forpligtes til at opkræve og fakturere særskilt for ydelser, der er prissat til et bestemt beløb. Med venlig hilsen Charlotte Stausholm

7 7/9 Bilag 1: Lovgrundlag m.v. I IT- og Telestyrelsens markedsafgørelse af 1. maj 2009 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og markedsafgørelse af 22. december 2009 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) har styrelsen i medfør af den tidligere telelovs 6 51 f, jf. 51, stk. 3, nr. 5, bl.a. pålagt TDC A/S en forpligtelse om priskontrol. Af markedsafgørelsen på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) fremgår herom bl.a.: For at sikre, at TDC ikke opretholder priser på et unaturligt højt niveau, og at adgangsforpligtelsen, som TDC er pålagt, jf. afsnit 7.5, således er reel, skal LRAIC-prisfastsættelsesmetoden finde anvendelse på følgende produkter: - Rå kobber, - Delt rå kobber, - Delstrækning af rå kobber og delstrækning af delt rå kobber, - Samhusning - Backhaulstrækninger, herunder kabelkanaler og dark fibre De langsigtede gennemsnitlige differensomkostninger (Long Run Average Incre-mental Costs eller LRAIC) kan defineres som de omkostninger, der opstår på langt sigt ved at levere en given (projekteret) mængde af de tjenester, som pris-reguleringen vedrører. Endvidere fremgår det af markedsafgørelsen på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) bl.a., at forpligtelsen om priskontrol indebærer, at: LRAIC-prisfastsættelsesmetoden skal finde anvendelse på følgende produkter: - Bredbåndstilslutninger via kobbernettet, - Bredbåndstilslutninger via kabel-tv nettet, - Samhusning De langsigtede gennemsnitlige differensomkostninger (Long Run Average Incre-mental Costs eller LRAIC) kan defineres som de omkostninger, der opstår på langt sigt ved at levere en given (projekteret) mængde af de tjenester, som pris-reguleringen vedrører. 6 Jf. IT- og Telestyrelsens dagældende afgørelse af 29. oktober 2010 om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser (nu netadgangspriser) efter LRAIC-metoden for 2011 fastnet.

8 8/9 Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt af 26. april 2010 IT- og Telestyrelsen har i en tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt af 26. april 2010 fastslået, at: Den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt skal fra og med denne afgørelses ikrafttræden den 26. april 2010 fremover prisfastsættes til 161 kr. Afgørelse af 7. december 2011 om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2012 fastnet I LRAIC-afgørelsen af 7. december 2011 fastslog Den danske Telemyndighed, at: Den danske telemyndighed træffer i medfør af IT- og Telestyrelsens markedsafgørelse af 22. december 2010 på engrosmarkedet for fastnetoriginering (marked 2), IT- og Telestyrelsens markedsafgørelse af 20. januar 2011 på engrosmarkedet for fastnetterminering (marked 3), IT- og Telestyrelsens markedsafgørelse af 1. maj 2009 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og IT- og Telestyrelsens markedsafgørelser af 22. december 2009 og den 3. november 2010 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5), jf. telelovens2 82, stk. 3, afgørelse om fastsættelse af maksimale priser for de netadgangsprodukter og delelementer heraf, hvori TDC på de nævnte engrosmarkeder er pålagt en forpligtelse om priskontrol efter den dagældende telelovs 51, stk. 1, jf. stk. 3, nr. 5, jf. 51 f. Afgørelsen træffes på grundlag af den foreliggende omkostningsanalyse med foretagne opdateringer, jf. priskontrolbekendtgørelsens3 4. Omkostningsgrundlaget offentliggøres på hjemmesiden på tidspunktet for nærværende afgørelse. TDC s takster pr. 1. januar 2012 må højst udgøre følgende: [ ] Priserne for leje af infrastrukturkapacitet må maksimalt udgøre de angivne priser i tabel 14 og tabel 15 samt priserne for accesstjenester i tabel 16 og tabel 17 nedenfor. [ ] Den danske telemyndighed fastsætter i medfør af priskontrolbekendtgørelsens 11, stk. 1, priserne for perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012.

9 9/9 Vedrørende Erhvervsstyrelsens behandling af sager om standardilbud fremgår følgende af telelovens 52: 52. IT- og Telestyrelsen fører tilsyn med overholdelse af reglerne i dette afsnit og regler udstedt i medfør heraf. For så vidt angår afgørelser, der er truffet efter den tidligere telelov, eller regler udstedt i medfør heraf, fremgår følgende af telelovens 82, stk. 3: 82, stk. 3. Administrative forskrifter og afgørelser, herunder markedsundersøgelser, og beskikkelser, der er udstedt, truffet eller opretholdt efter lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, jf. lovbekendtgørelse nr. 780 af 28. juni 2007, eller regler udstedt i medfør heraf, opretholdes, indtil de bortfalder efter deres indhold eller ophæves.

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud.

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud. TDC A/S regulering@tdc.dk Telenor A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Telenor A/S (tidligere Cybercity A/S) klage over TDC A/S prissætning af ydelsen fall back 1

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Afgørelse om fastsættelse af maksimalprisen efter LRAIC-metoden over for Mundio Mobile (Denmark) Limited på markedet for mobilterminering

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4).

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4). Comflex Networks ApS v/ Finn Lindau finn.lindau@comflex.dk 29. september 2014 /CHASTA Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende klage fra Comflex om TDC s administration af forpligtelsen til netadgang

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt onsdag den 6. februar 2019

HØJESTERETS DOM. afsagt onsdag den 6. februar 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 6. februar 2019 Sag BS-14365/2018-HJR (1. afdeling) Telenor A/S (advokat Søren Stenderup Jensen) mod TDC A/S (advokat René Offersen) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København K TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Klage fra Cybercity A/S over bundtning af samtrafiktjenesterne indkobling af rå kobber i centraler, herunder

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse efter telelovens 76 om klage fra Cybercity over TDC s påbegyndelse af anvendelse af tillægspriser for standardydelser

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

,!~. maj Teleklagenævnet

,!~. maj Teleklagenævnet Teleklagenævnet Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg Att.: advokat Niels Christian Ellegaard Amerika Plads 37 2100 København ø Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 3392 9700 Fax 3392 9988 Deres anmodning

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 8. oktober 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC i løbet af kampagnen

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia A/S Holmbladsgade 139 2300 København S Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia Danmark (herefter Telia)

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende standardtilbud af 11. maj 2009 om udveksling af trafik mobil mellem udbydere af telenet og teletjenester på engrosmarkedet for

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob.

IT- og Telestyrelsen har den 1. oktober 2008 sendt udkast til afgørelse i høring hos Sonofon og Bibob. Sonofon A/S Juridisk afdeling Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale mellem Sonofon og CBB Sonofon A/S,

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen Møde i NGA-forum Torsdag den 3. maj 2018 Kl. 10-12 hos Erhvervsstyrelsen Dagsorden 1) Velkomst + oplæg til kort evaluering af dialogen i NGA-forum (v/formanden) 2) Kort om status for kommende teledirektivpakke

Læs mere

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL

Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K. Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity A/S Ovengaden Neden Vandet 7 1414 København K Ved. 65-anmodning om afvisning på adgang til VDSL Cybercity har i brev af 2. august 2004 anmodet om at træffe afgørelse efter telelovens 65, fordi

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om fastsættelse af WACC i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i TDC s standardtilbud 1. Indledning Med udgangspunkt i s afgørelser

Læs mere

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 29. marts 2019 Sag 2017-14082 /chasta TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b afrunding Erhvervsstyrelsen har nu gennemgået TDC s samlede aftalekompleks/standardtilbud på engrosmarkedet

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl 30. Samtrafikforum Mandag den 24. oktober 2011 kl. 12.30 14.30 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af markedsanalyserne på de tre bredbåndsmarkeder 3. Drøftelse/spørgsmål 4. Tentativ tidsplan for igangværende

Læs mere

-J. L. j (J.oktober 2005. Teleklagenævnet

-J. L. j (J.oktober 2005. Teleklagenævnet ,,~ Teleklagenævnet TDC AIS Juridisk Afdeling Samtrafik - HJS Nørregade 21 0900 København C Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 33929700 Fax 3392 9988 Teleklagenævnets afgørelse af TDCs klage over IT-og

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.11.2013 C(2013) 8456 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København K. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København K Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse vedr. adgang til løbende opdateret oversigt over ledig dark fiberkapacitet 9. oktober 2007 Cybercity har ved

Læs mere

Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet. Delafgørelse overfor TDC

Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet. Delafgørelse overfor TDC Engrosmarkedet for terminering af sms i TDC s mobilnet Delafgørelse overfor TDC 19. juni 2012 INTRODUKTION 1 Markedsafgørelse I medfør af 41, stk. 1, jf. 40, stk. 1, og 37, stk. 2, i lov nr. 169 af 3.

Læs mere

TDC A/S Concepy ApS Bolig:net A/S

TDC A/S Concepy ApS Bolig:net A/S TDC A/S regulering@tdc.dk Concepy ApS nla@concepy.com 17. december 2013 /andlon-erst Bolig:net A/S akj@bolignet.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Concepy ApS og Bolig:net A/S klager over

Læs mere

Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang

Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang Afgørelse TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Endelig afgørelse vedrørende standardtilbud af 6. februar 2006 og 13. oktober 2006 om produkter på engrosmarkedet for ubundtet adgang 11. november 2008

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå_fiber_v_141016-2141016 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

4.2 Forpligtelse om priskontrol

4.2 Forpligtelse om priskontrol 4.2 Forpligtelse om priskontrol Det er i markedsanalysen påvist, at den potentielle infrastrukturbaserede konkurrence på engrosmarkedet for fastnetaccess er begrænset pga. betydelige strukturelle adgangsbarrierer,

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_140319140319 Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC s

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Ændring af marked 5-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding medtages

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s standardtilbud af 16. maj 2008 1 om transmissionsydelser på engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb

Læs mere

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V 65 afgørelse vedr. anmodning om annualisering af betaling for opsætning af KAP-stik Cybercity har ved brev af 24. februar 2006 anmodet om at vurdere, hvorvidt

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-545 Klager: XX Indklagede: YouSee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Danmark CVR: 14773908 Klagetema: Internet Aftaleforhold Teknikerbesøg SAGSFREMSTILLING Sag: 17-545

Læs mere

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN].

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Brevet er sendt til fondens digitale postkasse 16. oktober 2018 Sagsnr. X18-AB-43-EJ Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) Ændring af marked 4-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding

Læs mere

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Møde i VULA-/NGA-forum Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Dagsorden 1. Velkomst (v/formanden) 2. Status over markedsafgørelser (v/erst) NGA-forum Forpligtelser, ikrafttrædelse og proces b) Øvrige

Læs mere

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6).

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6). TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail 11. juni 2014 /seyadi-erst /andlon-erst /rasjak-erst Afgørelse vedrørende TDC A/S bestemmelser om kompensation i standardtilbud på engrosmarkederne

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C

TDC A/S Nørregade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse i 65 sag om ændring af aftale om tjenesteudbyderadgang på fastnettet mellem Tele2 og TDC ( hvilende abonnement ) Tele2 anmodede med brev af 7. juli 2004

Læs mere

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at:

Parternes anbringender. TDH anfører i selskabets svar blandt andet, at: Telenor Danmark Holding A/S Regulering og Samtrafik, Wholesale Frederikskaj DK- 1780 København V Tele2 DMT2 A/S Gammel Køge Landevej 55 2500 Valby Afgørelse efter telelovens 1 76 vedr. Telenor Danmark

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Rå fiber til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_Rå fiber_v_std_220114.docx Side 1 af 6 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail 23. maj 2012 TDC A/S regulering@tdc.dk /camibo Fremsendes alene via mail RHVRVSSTYRLSN Afgørelse om fastsættelse af WACC for regnskabsåret 2011 i forbindelse med omkostningsdokumentation af priserne i

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) NOTAT 18. december 2013 /memebr-erst Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden den 6. september 2013 til

Læs mere

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Produkttillæg: Fiber BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester PT_FBSA_v_std_220114.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette Produkttillæg indeholder de produktspecifikke vilkår for TDC

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C

TDC A/S Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København C Afgørelse efter telelovens 65 om Cybercity s anmodning om adgang

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden)

Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) TF2004-05 Vejledning om behandling af individuelle samtrafikaftaler (i overgangsperioden) 1. Indledning Teleloven er blevet ændret med virkning fra den 25. juli 2003[1]. Dette betyder, at reglerne om samtrafik

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Att: Juridisk afdeling Afgørelse efter telelovens 1 76 vedrørende TDC A/S markedsføring om opgradering af bredbånd over for gensolgte bredbåndskunder 20. maj 2008

Læs mere

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på Notat 29. juni 2018 Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger og engrosmarkedet for fastnetoriginering (tidligere marked 1 og 2) Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Den 16. marts 2007 modtog IT- og Telestyrelsen fra TDC et revideret bilag 4 til det omhandlede standardtilbud.

Den 16. marts 2007 modtog IT- og Telestyrelsen fra TDC et revideret bilag 4 til det omhandlede standardtilbud. TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København K Afgørelse vedrørende standardtilbud af 13. marts 2006 om transmissionsydelser (engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb) Indledning

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2012 C(2012) 9109 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen Direktør Fax: +45 3546 6001

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V

TDC A/S Nørregade København C. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC's afvisning af bestillinger af rå kobber-forbindelser, der efterfølgende genbestilles og bekræftes som BSA uden samproduktion

Læs mere

Høringsnotat af 12. februar 2007 vedrørende TDC s standardtilbud på markedet for fastnetterminering (marked 9)

Høringsnotat af 12. februar 2007 vedrørende TDC s standardtilbud på markedet for fastnetterminering (marked 9) Høringsnotat af 12. februar 2007 vedrørende TDC s standardtilbud på markedet for fastnetterminering (marked 9) IT- og Telestyrelsen bemærker generelt, at standardtilbud sendes i høring i branchen med henblik

Læs mere

66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern

66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern Telia Danmark Holmbladsgade 139 2300 København S 66 afgørelse om afbrydelse af strømforsyning til samhusningsokaliteter (intern kabling)./. Telia har ved brev af 20. juli 2006 med bilag og i supplerende

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 03.12.2012 C(2012) 9219 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Hi3G Fremsendes alene via

Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk 27. november 2015 Fremsendes alene via email /asgbri Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet i 2016 1 Indledning

Læs mere

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar.

I forbindelse med høringen har IT- og Telestyrelsen modtaget fem høringssvar. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 26. januar 2009 om samhusning Indledning Den 19. december 2008 traf afgørelse om TDC A/S standardtilbud af 15.

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

Aftale nr.: 8. november 2007. Tillægsaftale om Installationsydelser. mellem TDC A/S XXX

Aftale nr.: 8. november 2007. Tillægsaftale om Installationsydelser. mellem TDC A/S XXX Aftale nr.: 8. november 2007 Tillægsaftale om Installationsydelser mellem TDC A/S og XXX 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.1. BILAGSLISTE... 3 2. PRÆAMBEL... 4 3. PARTERNE... 4 4. TILLÆGSAFTALENS

Læs mere

TDC A/S Teglholmsgade København C. Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé København S

TDC A/S Teglholmsgade København C. Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé København S TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Hi3G Denmark ApS Arne Jakobsens Allé 17 2300 København S Afgørelse efter telelovens 63, stk. 3, vedrørende anmodning om ikke at offentliggøre dele af samtrafikaftale

Læs mere

Udkast til vectoringafgørelse

Udkast til vectoringafgørelse Udkast til vectoringafgørelse Hovedhensyn i afgørelsen Det er helt afgørende, at ændringer i TDC s forpligtelser sker, så AO fortsat har mulighed for at konkurrere med TDC på flere platforme om at levere

Læs mere

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl Møde i NGA-forum Onsdag den 31. januar 2018 Kl. 10-12 Dagsorden 1) Velkomst (v/formanden) 2) TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b branchehøringer, status og videre proces (v/erst) 3) Ny LRAIC fastnet-model

Læs mere

Den 19. juli 2007 indkaldte IT- og Telestyrelsen Cybercity og TDC til et møde om sagen. Mødet blev afholdt den 14. august 2007.

Den 19. juli 2007 indkaldte IT- og Telestyrelsen Cybercity og TDC til et møde om sagen. Mødet blev afholdt den 14. august 2007. Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Afgørelse efter telelovens 65 om online adgang til oversigt over EN-numre (kredsløb), der berøres af teknikhuse med DSLAM-udstyr

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere