Ejendomssalg - administrationsgrundlag. TEKNIK OG MILJØ Center for Administration og Ejendomme. Ejendomssalg - administrationsgrundlag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ejendomssalg - administrationsgrundlag. TEKNIK OG MILJØ Center for Administration og Ejendomme. Ejendomssalg - administrationsgrundlag"

Transkript

1 Ejendomssalg - administrationsgrundlag Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal forelægge sager om salg af bolig- og erhvervsejendomme for byrådet til godkendelse. Baggrund for ændring af administrationsgrundlag Aarhus Byråd besluttede i forbindelse med budgetvedtagelserne , at Teknik og Miljø skulle sælge et større antal specifikt udpegede kommunale ejendomme. Med beslutningen blev det forudsat, at salgene ville generere en nettoindtægt til kommunekassen på sammenlagt 215 mio. kr. (årets priser). En del af ejendommene er i dag solgt efter afholdelse af offentlige udbud og efterfølgende byrådsgodkendelser af hvert enkelt salg. Af disse ejendomme er en enkelt blevet solgt til et andet anvendelsesformål end oprindeligt forudsat og derfor også til en væsentligt lavere salgspris end oprindeligt forudsat. Indtægtskravet på 215 mio. kr. er, efter intern kommunal prisfremskrivning, nedbragt til ca. 70 mio. kr. i nutidskroner. De ejendomme, der ikke er blevet solgt endnu, har enten ikke været lediggjorte for lejere eller har af andre årsager, som f.eks. uafklarede planforhold og ændrede kommunale lokalebehov, ikke vist sig egnet til at blive solgt. Side 1 af 5 TEKNIK OG MILJØ Center for Administration og Ejendomme Aarhus Kommune Udlejning, Salg og Jorder Grøndalsvej Viby J Telefon: Direkte telefon: admejd@aarhus.dk Direkte ssch@aarhus.dk Sagsbehandler: Søren Schütze Foruden de resterende ikke-solgte ejendomme fra beslutningerne, ejer Aarhus Kommune en række andre salgsegnede ejendomme. Det er f.eks. nedlagte landbrugsejendomme/-bygninger, som er indkøbt for at sikre landbrugsarealerne til større byudviklingsprojekter. De medfølgende og ofte nedslidte landbrugsbygninger skal ikke opfylde kommunale lokalebehov, ligesom de ofte medfører nogle meget høje drifts-, vedligeholdelses- og istandsættelsesudgifter for Aarhus Kommune. Der foreligger i dag ikke nogen bemyndigelse for Teknik og Miljø til, uden byrådets godkendelse, at sælge kommunens faste ejendomme. Dette er baggrunden for, at hvert enkelt ejendomssalg gennem tiderne har været forelagt byrådet til godkendelse - uanset ejendommenes ofte meget beskedne størrelser og økonomiske værdi. Den nuværende procedure for salg af kommunens ejendomme, med et stort tidsforbrug til udarbejdelse og godkendelse af byrådsindstillinger, understøtter ikke, at ejendommene sælges bedst og hurtigst muligt. Proceduren giver køberne en stor usikkerhed, merudgifter til sikkerhedsstillelse, langvarig binding af deres budsum og afledte indskrænkninger i deres økonomiske handlemuligheder, i ventetiden frem til byrådets endelige stillingtagen.

2 Nyt administrationsgrundlag Administrationsgrundlaget finder anvendelse i forhold til Teknik og Miljøs salg af de ejendomme, som er omfattet af budgetvedtagelserne , ligesom grundlaget vil kunne finde anvendelse på fremtidige salgslister godkendt af byrådet. Derudover finder administrationsgrundlaget anvendelse i forhold til salg af andre mindre ejendomme, som har vist sig overflødige og i øvrigt uegnede til kommunal anvendelse. Side 2 af 5 Salg og byggemodning af byggegrunde og andre arealer m.v., er ikke omfattet af nærværende administrationsgrundlag. Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal fremover forelægge følgende for byrådet til godkendelse: Købstilbud over 15 mio. kr. pr. ejendom, bortset fra salg, hvor det indstilles, at salg sker til et bud, der ikke er det højeste, konditionsmæssige bud, eller salg, der sker til mindre indbringende formål. Teknik og Miljø kan godkende salg af ejendomme med en salgspris på op til 5 mio. kr. Teknik og Miljø kan i samarbejde med Borgmesterens Afdeling godkende salg af ejendomme med en salgspris på mellem 5 og 15 mio. kr. Forud for igangsætning af et konkret ejendomssalg, skal der som hidtil foretages en intern høring i de øvrige magistratsafdelinger. Rådmanden for Teknik og Miljø bliver orienteret om alle indkomne bud på de enkelte ejendomme og skal give sin accept, inden handlerne kan gennemføres i de enkelte forvaltningsafdelinger. Ejendommene vil blive solgt til markedsprisen efter gældende lovgivning. Ejendomssalg af principiel betydning eller af væsentlig politisk interesse skal forelægges Byrådet til godkendelse, uanset de ovenfor anførte beløbsgrænser. Forskel Forskellen mellem det nuværende administrationsgrundlag og det nye administrationsgrundlag vil være, at Teknik og Miljø vil blive givet en bemyndigelse til at gennemføre salg af de endnu usolgte ejendomme på salgslisten samt til salg af mindre og ikke-betydende kommunale ejendomme. Mindre og ikke-betydende ejendomme vil typisk dreje sig om indkøbte ejendomme uden planlægningsmæssig interesse, som f.eks. gamle landbrugsbygninger. Følgevirkninger og salgsoversigt Hvis nærværende forslag vedtages, vil anslået 2-6 årlige salgssager fra Teknik og Miljø ikke længere skulle forelægges byrådet til endelig godkendelse.

3 Hertil kommer, at salgsprocessen for salg af kommunens faste ejendomme vil blive optimeret væsentligt og dermed gøre de kommunale ejendomssalg mere attraktive for interesserede købere. Side 3 af 5 Sidstnævnte skyldes, at alle interesserede købere i dag, som et ufravigeligt vilkår for deres tilbudsgivning, må acceptere at vente fra udbudsfristens udløb, og indtil salgssagen er endeligt behandlet af byrådet, før de ved, om de har købt kommunens ejendom eller ej. Erfaringerne fra mange tidligere salg viser, at der, afhængigt af Magistratens, Byrådets og evt. Teknisk Udvalgs fastlagte mødedatoer og evt. sammenfald med ferieperioder, kan gå 3-4 måneder, fra de bydende har afgivet deres købstilbud, til de reelt ved, om deres købstilbud er accepteret. Denne lange venteperiode lægger en stor og negativ binding på købernes øvrige (privat-) økonomiske handlemuligheder, da de i venteperioden typisk ikke har muligheder for at disponere over deres økonomi til andre formål. Nedenstående tabeller viser de ejendomssalg, der gennem de seneste 5 år er gennemført af Teknik og Miljø. Alle salgene har været forelagt byrådet til godkendelse. Følgende ejendomme ville være blevet forelagt byrådet til godkendelse, selvom nærværende administrationsgrundlag havde været vedtaget, da salgene blev gennemført: Salgsår: Ejendom: Anvendelse: Salgspris: Byejendom m. bolig, erhverv og Rosensgade 24, 8000 Aarhus C 2012 teater kr Amaliegade 1/Østergade 28-30, 8000 Aarhus C Byejendom m. bolig og erhverv kr Mejlgade 8B, 8000 Aarhus C Undervisningsejendom kr Mejlgade 8A, 8000 Aarhus C Undervisningsejendom kr Salonvejen 1, 8240 Risskov Skovkro kr Dalgas Avenue 12, 8000 Aarhus C Undervisningsejendom kr. Følgende ejendomme ville ikke være blevet forelagt byrådet til godkendelse, hvis nærværende bemyndigelsesforslag havde været vedtaget, da salgene blev gennemført: Salgsår: Ejendom: Anvendelse: Salgspris: 2012 Dannebrogsgade 8A, 8000 Aarhus C Erhvervsejendom kr Tomsagervej 23, 8230 Åbyhøj Værkstedsbygning kr Søren Frichs Vej 98, 8230 Åbyhøj Enfamiliehus kr.

4 2012 Gråmøllevej 2, 8200 Aarhus N Nedlagt landbrugsejendom kr. Side 4 af Engdalgårdsvej 200, 8330 Beder Enfamiliehus kr Høgemosevej 6, 8380 Trige Enfamiliehus kr Tisetvej 89, 8340 Malling Nedlagt landbrugsejendom kr Petersmindevej 148, 8520 Lystrup Enfamiliehus kr Rokhøj 15-17, 8520 Lystrup Enfamiliehus kr Kasted Byvej 22, 8200 Aarhus N Nedlagt landbrugsejendom kr Lystrupvej 9a, 8240 Risskov Enfamiliehus kr Hvidbjergvej 24, 8380 Trige Nedlagt landbrugsejendom kr Nymøllevej 8, 8200 Aarhus N Nedlagt landbrug/naturcenter kr Ørneredevej 25, 8270 Højbjerg Enfamiliehus kr Elstedvej 37, 8200 Aarhus N Enfamiliehus kr Moesgård Alle 7, 8320 Mårslet Enfamiliehus kr.

5 Økonomibilag: Ejendomssalg I relation til ejendomssalg er det nødvendigt, at de økonomiske og bevillingsmæssige konsekvenser indarbejdes i økonomisystemet og forelægges byrådet. I dag udarbejdes i forbindelse med salgsindstillinger følgende økonomiske konsekvenser, som det også fremadrettet vil være nødvendigt at håndtere: - Rådighedsbeløb til salgsindtægt og -udgift (ejendomsmæglersalær, annonceudgifter, bygningsdokumenter mm.) på sektor 2.53 Ejendomme, anlæg - Kompensation for ændrede driftsudgifter og lejeindtægter på sektor 2.51 Ejendomme, drift - Tilførsel af nettoprovenuet på anlægsreserven Merindtægter ved ejendomssalg - Oprettelse af udgifts- og indtægtsbevilling Fremadrettet foreslås dette håndteret således: - Teknik og Miljø kan godkende salg af Ejendomme med en salgspris på op til 5 mio. kr. - Teknik og Miljø kan i samarbejde med Borgmesterens Afdeling godkende salg af ejendomme med en salgspris på mellem 5 mio. kr. og 15 mio. kr. - Der oprettes en KB-bevilling med et indtægts- og et udgiftsbudget på hver på 1 kr. under sektor 2.53 ved budgetårets start. - Salgsindtægten og -udgiften bogføres på KB-bevillingen ved et ejendomssalg. Der oprettes et nyt psp-element for hver bygning, der sælges. - Ved forventet regnskab søges de økonomiske konsekvenser godkendt af byrådet på følgende måde: o Der redegøres for de gennemførte salg o Der indarbejdes rådighedsbeløb til salgsindtægten og -udgiften på sektor 2.53 Ejendomme, anlæg o Konsekvensen for driften på sektor 2.51 Ejendomme, drift indarbejdes. Konsekvenserne aftales mellem Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling. o Nettoprovenuet fra KB-bevillingen indarbejdes på anlægsreserven Merindtægter ved ejendomssalg, indtægter Side 5 af 5 TEKNIK OG MILJØ Administration og Ejendomme Aarhus Kommune Økonomi Bautavej Aarhus V Telefon: Direkte telefon: okonomi@mtm.aarhus.dk Direkte niol@aarhus.dk Sagsbehandler: Nina Olin I forbindelse med årsregnskabet regnskabsforklares evt. salg, der er gennemført efter fristen for forventet regnskab samt tilpasning af anlægsreserven. Ved regnskabsaflæggelsen aflægges også anlægsregnskaber for de solgte ejendomme.

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning

- Salg af ubebyggede ejendomme: fastsættelse af mindstepriser ved byggemodning Grundsalg administrationsgrundlag Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal forelægge følgende sager for byrådet til godkendelse: - Godkendelse af salg af arealer

Læs mere

Notat Ejendomsforvaltningen Optimering af tidspunkter for ejendomssalg. 1. Konklusion 2. Indhold

Notat Ejendomsforvaltningen Optimering af tidspunkter for ejendomssalg. 1. Konklusion 2. Indhold Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 21 januar 2013 Ejendomsforvaltningen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 17. januar 2013 Optimering af tidspunkter for ejendomssalg.

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771.

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. februar 2016 Byggemodning af tre grunde ved Asmusgårdsvej i Elsted Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej

Læs mere

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2016 Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Det kommunalt ejede areal i del af lokalplan 980,

Læs mere

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. oktober 2013 Byggemodning af område til boliger i Brabrand Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 941, Boligområde syd

Læs mere

Bilag 3. Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering 2014-17. Aarhus Kommune

Bilag 3. Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering 2014-17. Aarhus Kommune Bilag 3 Emne Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering Aarhus Kommune I indstillingen Prioritering af RULL midler i perioden 2014-2017, samt finansiering

Læs mere

Indstilling. Harlev, lp 775, Byggemodning og salg af 21 villaparceller. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 8.

Indstilling. Harlev, lp 775, Byggemodning og salg af 21 villaparceller. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 8. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. marts 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Harlev, lp 775, Byggemodning og salg af 21 villaparceller 1. Resume I

Læs mere

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser.

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser. Byggesager - administrationsgrundlag Side 1 af 5 Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal efter en konkret vurdering forelægge byggesager med indsigelser for byrådet.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. maj 2008 Overdragelse af den kommunale ejendom Grundtvigsvej 10-16, 8260 Viby J. og herunder aflæggelse af anlægsregnskabet

Læs mere

Indstilling. Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 14. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den 10. september 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. Hans Peder

Læs mere

1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det samlede forbrug i 2015 sammenholdt med det ajourførte budget.

1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det samlede forbrug i 2015 sammenholdt med det ajourførte budget. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. oktober 2015 regnskab 2015 og tillægsbevillinger - BA 1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1.

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 4. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 904, boligbebyggelse øst for Sabrovej i Sabro foreslås byggemodnet, udstykket og solgt

Læs mere

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 4. juli 2014 Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Kommunale arealer i, Lisbjerg landsby foreslås byggemodnet, udstykket

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C INDSTILLING. Til Århus Byråd Den 18. april 2005 via Magistraten J.nr

Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C INDSTILLING. Til Århus Byråd Den 18. april 2005 via Magistraten J.nr Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. april 2005 via Magistraten J.nr. 13.06.05.S29/JTK/05/00294 Ref.: Tlf.nr. KL/jn 8940 4498 Grundsalget i 2004. Salgspriser

Læs mere

Grundsalg i 2012 og 2013 samt salgspriser i 2014

Grundsalg i 2012 og 2013 samt salgspriser i 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 28. maj 2014 Grundsalg i 2012 og 2013 samt salgspriser i 2014 Redegørelse for grundsalget i 2012 og 2013 samt fastlæggelse af salgspriser

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Dato for fremsendelse til MBA Fonden Fonden om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til at forlænge areallejeaftaler

Læs mere

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Center for Byens Anvendelse Dato 11. september 2015 Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan Arealerne i lokalplan, sydvest for Ny Studstrupvej/Lauritshøj

Læs mere

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina

Forlængelse af overenskomst med Fonden Egå Marina Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 14. maj 2014 Fonden Erhvervsdrivende Fond (herefter Fonden ) om drift af lystbådehavnen, herunder bemyndigelse til Fonden til

Læs mere

Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune. Bilag 9. De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige

Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune. Bilag 9. De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige Indstilling om forventet regnskab for Aarhus Kommune Bilag 9 De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige konsekvenser Bilag 9 De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige konsekvenser

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. maj 2007 Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg køber ejendommen Skovvangsvej 97, 8200 Århus N af Magistratsafdelingen for Teknik

Læs mere

Planlægning og Byggeri

Planlægning og Byggeri - 85 - Planlægning og Byggeri 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 220 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen

Beslutninger: Økonomiudvalget den 7. februar 2006 kl i Raadsalen er: udvalget den 7. februar 2006 kl. 16.00 i Raadsalen Pressen Fraværende: Peter Frederiksen Indhold Orientering og efterretning...1 Sager til behandling...2 1. Budgetopfølgning pr. 31-01-06 - ØU s bevillinger...2

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Grundsalg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 7 Salgsmateriale for 32 villagrunde ved Langfreddal i Sabro TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Vedlagt

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Aarhus Kommune. Den 9. juni 2011

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Aarhus Kommune. Den 9. juni 2011 Indstilling Til Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 9. juni 2011 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Genudbud af Aarhus Kommunes brand- og stormskadeforsikringer 1. Resume Aarhus Kommune indførte

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 5 Salgsmateriale for 2 villagrunde i Malling beliggende Krekærvangen 50 og Krekærtoften 112. TEKNIK OG MILJØ Bolig

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede 26. januar 2018 Side 1 af 6 Salgsmateriale for 37 villagrunde ved Møddebro Parkvej i Solbjerg. Vedlagt dette brev er salgsmaterialet

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 Salgsmateriale for 22 villagrunde ved Møddebro Parkvej i Solbjerg. Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for grundene

Læs mere

Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole

Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MBA, MTM, MKB Dato 7. maj 2015 Salg af Dalgas Avenue 12 til international skole 1. Resume Aarhus Byråd har med vedtagelsen af Aarhus Kommunes erhvervsplan

Læs mere

Til interesserede. Den 7. november Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for ejendommen Asmusgårdsvej 2 i Lystrup

Til interesserede. Den 7. november Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for ejendommen Asmusgårdsvej 2 i Lystrup Til interesserede Den 7. november 2012 Salgsmateriale for ejendommen Asmusgårdsvej 2 i Lystrup Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for ejendommen

Læs mere

Indstilling. Lp 902, byggemodning og salg til erhverv i Skæring. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Arealudvikling Aarhus

Indstilling. Lp 902, byggemodning og salg til erhverv i Skæring. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Arealudvikling Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 19. september 2012 Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume I overensstemmelse med lokalplan 902 foreslås et kommunalt

Læs mere

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat Indstilling Det indstilles, at det her fremsendte overblik over omstillingsomkostninger godkendes som grundlag for

Læs mere

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012.

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. maj 2012 Klimatilpasning i Aarhus midtby Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Byrådet besluttede i efteråret 2010,

Læs mere

Udtalelse. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Århus Byråd via Magistraten. Planlægning og Byggeri

Udtalelse. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Århus Byråd via Magistraten. Planlægning og Byggeri Udtalelse Til: Århus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Opkøb af jord Strategi og finansiering 1. Konklusion I udtalelsen redegøres for den

Læs mere

OBS: Grundsalg er flyttet til Kalkværksvej 10, Aarhus C

OBS: Grundsalg er flyttet til Kalkværksvej 10, Aarhus C Grundsalg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Salgsmateriale for villagrunden Laskedalen 82, 8220 Brabrand Vedlagt

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Grundsalg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 Salgsmateriale for 5 villagrunde ved Laskedalen i Brabrand TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Vedlagt

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1-4, og byrådet for så vidt angår punkterne

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1-4, og byrådet for så vidt angår punkterne Pkt. 103 Salg af ejendomme Sagsnr. 91529 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal gives anlægsbevilling til salgsindtægter og udgifter i forbindelse med salg af ejendommen Sct. Ols Gade 15-17 og tages stilling

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G Åbyhøj

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G Åbyhøj ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Skatteforvaltningen i Århus - Søren Frichs Vej 36 G - 8230 Åbyhøj Til Århus Byråd Den 20. februar 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 42 30 E-mail: uk@skat.aarhus.dk

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 Salgsmateriale for 31 villagrunde ved Møddebro Parkvej i Solbjerg. Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for 31

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Huslejemodellen. 1. Resume Evalueringen af Huslejemodellen fremgår af vedlagte rapport. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Evaluering af Huslejemodellen. 1. Resume Evalueringen af Huslejemodellen fremgår af vedlagte rapport. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. januar 2013 Ejendomsforvaltningen Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Evalueringen af Huslejemodellen fremgår af vedlagte rapport.

Læs mere

Forventet regnskab 2017 og tillægsbevillinger

Forventet regnskab 2017 og tillægsbevillinger Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. november 2017 1. Resume Borgmesterens Afdeling har opgjort forventningerne til det samlede forbrug i 2017 sammenholdt med

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede 24. maj 2018 Side 1 af 6 Salgsmateriale for 23 villagrunde ved Møddebro Parkvej i Solbjerg. Vedlagt dette brev er salgsmaterialet

Læs mere

Sydhavnskvarteret: Udviklingsplan og udbud af køberetter

Sydhavnskvarteret: Udviklingsplan og udbud af køberetter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. november 2017 Sydhavnskvarteret: Udviklingsplan og udbud af køberetter 1. Resume Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret er en viderebearbejdning

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 Salgsmateriale for landbrugsjord beliggende ved Langagervej 6, 8380 Trige Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for landbrugsjorden

Læs mere

X Byråd. Køberet for Y.

X Byråd. Køberet for Y. X Byråd Køberet for Y. 16. december 2008 Statsforvaltningen besluttede i forbindelse med behandling af en anden sag, at foretage en nærmere undersøgelse af X Kommunes ydelse af en køberet over ejendommen

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 6 Salgsmateriale for 8 villagrunde ved Løgten Østervej i Skødstrup Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for 4. etape,

Læs mere

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 12. september 2011 Aarhus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og Omsorg Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal 2011 1.

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 17. september 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni

Læs mere

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse.

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Side 1 af 5 Administrationsgrundlag - Lokalplansager Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Baggrund for ændring af administrationsgrundlaget

Læs mere

Indstilling. Budgetanalyse vedr. kollektiv bustrafik i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Budgetanalyse vedr. kollektiv bustrafik i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juni 2009 Økonomiområdet Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume I budgetforliget vedr. 2009 indgik, at der skulle udarbejdes en analyse

Læs mere

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 6. september 2011 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000

Læs mere

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2.

Indstilling. Takstændringer pr. 1. januar 2012 for AffaldVarme. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. AffaldVarme Aarhus. Den 2. Indstilling Til Byråd via Magistraten Den 2. november 2011 AffaldVarme Teknik og Miljø Kommune 1. Resume Indstillingen vedrører takstændringer pr. 1. januar 2012 for Affald- Varme. AffaldsCenter (Forbrændingsanlægget)

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Indstilling. Letbanen etape 1, forberedende anlægsarbejder. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25.

Indstilling. Letbanen etape 1, forberedende anlægsarbejder. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Aarhus Letbane I/S har med brev af 20. marts 2013 (bilag 1) anmodet

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger

Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. april 2017 Genopretning og vedligehold af Aarhus Kommunes bygninger Fremlæggelse af Bygningsrapport 2016 og godkendelse af principper

Læs mere

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013.

Bilag 11. Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område. Brug i Magistratens budgetforslag. Den 20. august 2013. Bilag 11 Til: Brug i Magistratens budgetforslag Den 20. august 2013 Business case - Korrekt cpr-registrering på det sociale område Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Baggrund Før sommerferien

Læs mere

Notat. Finansiering af kloakering i kommunale kolonihaveområder. Finansiering af kloak i kommunale kolonihaveområder Aarhus Byråd

Notat. Finansiering af kloakering i kommunale kolonihaveområder. Finansiering af kloak i kommunale kolonihaveområder Aarhus Byråd Notat Emne: Til: Finansiering af kloak i kommunale kolonihaveområder Aarhus Byråd Den 15. august 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Finansiering af kloakering i kommunale kolonihaveområder Den 8. maj

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere.

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato Den 5. oktober 2015 Skolesvømmehallers ajourføring og kapacitetsreduktion Indstillingen handler om dels at tilpasse svømmehalskapaciteten

Læs mere

Notat. BORGMESTERENS AFDE- LING Økonomi Aarhus Kommune

Notat. BORGMESTERENS AFDE- LING Økonomi Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Teknisk Udvalg Orientering Mødet Teknisk Udvalg d. 29. maj 2017 Notat vedr. indstillingen Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet Økonomi I forbindelse med byrådets behandling

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1.

Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de finansielle konti. 1. Bilag 2 til indstilling om forventet regnskab 2012 for Aarhus Kommune Den 6. december 2012 Bilag til indstillingen om forventet regnskab for Aarhus Kommune og tillægsbevilling til budgetreserverne og de

Læs mere

Der er i 2008 solgt erhvervsgrunde med et samlet areal på 140,9 ha. Der er 56,4 ha erhvervsjord til salg.

Der er i 2008 solgt erhvervsgrunde med et samlet areal på 140,9 ha. Der er 56,4 ha erhvervsjord til salg. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. marts 2009 Grundsalg i 2008 og salgspriser for kommunens grunde i 2009 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume

Læs mere

Indstilling. Salg af matr. nr. 5b m.fl. Lyngby By, Lyngby samt erhvervelse af Glamhøjvej 32. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Salg af matr. nr. 5b m.fl. Lyngby By, Lyngby samt erhvervelse af Glamhøjvej 32. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. maj 2007 Salg af matr. nr. 5b m.fl. Lyngby By, Lyngby samt erhvervelse af Glamhøjvej 32 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige konsekvenser

De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige konsekvenser Bilag 4 De Bynære Havnearealer Samlet økonomi og bevillingsmæssige konsekvenser Af tidligere indstillinger til byrådet omhandlende De Bynære Havnearealer har det fremgået, at de bevillingsmæssige konsekvenser

Læs mere

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri)

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Pkt. 173 Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Sagsnr. 213486 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om en storparcel på Ageren i Trekroner må udstykkes

Læs mere

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2017

Halvårsregnskab og forventet regnskab for 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. september 2017 for 2017 1. Resume Magistratsafdelingerne har udarbejdet skøn over regnskabet. I forhold til budget 2017 viser

Læs mere

Forventet regnskab 2014, tillægsbevillinger og gebyrer Teknik og Miljø

Forventet regnskab 2014, tillægsbevillinger og gebyrer Teknik og Miljø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. november 2014 Forventet regnskab 2014, tillægsbevillinger og gebyrer Teknik og Miljø Indstillingen omfatter bevillingsændringer

Læs mere

Indstilling. Grundsalget i Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. maj Århus Kommune

Indstilling. Grundsalget i Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. maj 2007 Grundsalget i 2006 Salgspriser for kommunens erhvervsgrunde 2007. Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til interesserede Side 1 af 5 Salgsmateriale for 16 villagrunde ved Lauritshøj i Skødstrup. Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for grundene

Læs mere

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Salgspriser parcelhusgrunde. Orientering. Kopi til

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Salgspriser parcelhusgrunde. Orientering. Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Byrådet Orientering Salgspriser parcelhusgrunde På Byrådets møde den behandles som punkt 13. Grundsalg i 2012 og 2013 samt salgspriser i 2014. Nærværende notat er udarbejdet

Læs mere

Til interesserede. Arealudvikling Aarhus. Den 8. december Salgsmateriale for 22 villagrunde ved Løgten Østervej i Skødstrup

Til interesserede. Arealudvikling Aarhus. Den 8. december Salgsmateriale for 22 villagrunde ved Løgten Østervej i Skødstrup Til interesserede Den 8. december 2013 Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Salgsmateriale for 22 villagrunde ved Løgten Østervej i Skødstrup Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for grundene

Læs mere

Arealudvikling Aarhus

Arealudvikling Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 10. oktober 2012 Arealudvikling Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Grundsalg i 2011 og salgspriser for kommunens grunde i 2012 1. Resume

Læs mere

Aa+ Udvikling i areal i Aa+ TEKNIK OG MILJØ Administration og Ejendomme Aarhus Kommune. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 23.

Aa+ Udvikling i areal i Aa+ TEKNIK OG MILJØ Administration og Ejendomme Aarhus Kommune. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 23. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 23. januar 2017 Orientering til Teknisk Udvalg om Aa+ Energirenovering af Aarhus Kommunes bygninger Indledning Teknisk Udvalg modtog den 23. november 2015 en

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 3. marts 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.04.P20.018.02 51 Den Ref.: Tlf.nr.: hh/bb

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. februar 2019 Budgetprocedure for budget 2020-2023 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2020. Proceduren

Læs mere

Nedrivning/udlejning af ejendom

Nedrivning/udlejning af ejendom Pkt. 104 Nedrivning/udlejning af ejendom Sagsnr. 188517 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, hvordan der skal forholdes med ejendommen Vestergade 11, Viby, og om enkelte af bygningerne

Læs mere

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 26.09.2016 Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby 1. Resume Målgruppen på døgntilbuddet på Bøgholt

Læs mere

Indstilling. Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø

Indstilling. Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. maj 2013 Indkøb af bæredygtig energi og Aarhus som første WindMade kommune i verden Denne indstilling skal fremme anvendelsen af vedvarende

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

Til interesserede. den 7. juli Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup

Til interesserede. den 7. juli Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup Til interesserede Den 7. juli 2013 Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for regnvandsbassin ved Gråmøllevej i Lystrup, som er annonceret til salg første gang

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. november 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.00G00/JTK/04/03029 Ref.:

Læs mere

Den 30. januar 2013 Arealudvikling Aarhus Den 13. december 2013

Den 30. januar 2013 Arealudvikling Aarhus Den 13. december 2013 Til interesserede Den 30. januar 2013 Arealudvikling Aarhus Den 13. december 2013 Teknik og Miljø Salgsmateriale for erhvervsgrund til dagligvarebutik ved Ny Studstrupvej Aarhus i Skød- Kommune strup Salgsmateriale

Læs mere

Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner

Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato for fremsendelse til MBA Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Anlægstilskud på 6,28

Læs mere

Indstilling Planlægning og Byggeri Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villapar- celler i delområde Ia 1. Resume

Indstilling Planlægning og Byggeri Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villapar- celler i delområde Ia 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. juni 2010 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villaparceller i delområde

Læs mere

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen

Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. oktober 2017 Færdiggørelse af helhedsløsningen på Langagerskolen 1. Resume Denne indstilling indeholder et forslag til, at der etableres

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 14. september 2012. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 14. september 2012. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten le Forhold og Beskæftigelse Den 14. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse og Teknik og Miljø 1. Resume Storbylandsbyen er et boligprojekt,

Læs mere

FAXE KOMM NE. Anlæg 2017

FAXE KOMM NE. Anlæg 2017 FAXE KOMM NE Anlæg 2017 Indholdsfortegnelse Der skal aflægges særskilt anlægsregnskab til politisk godkendelse uafhængig af årsregnskabet såfremt et af nedenstående kriterier er opfyldt: - Bruttoudgifter/indtægter

Læs mere

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 8. april 2016 Anlægstilskud til Sejlsportscenteret Anlægsbevilling og kommunegaranti til etablering af Aarhus Internationale

Læs mere