Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4)"

Transkript

1 Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Ejendomsforeningen Danmark 1 Baggrund Markedsstatistikken er baseret på indberetninger fra Ejendomsforeningen Danmarks deltagende medlemmer. Statistikken tager udgangspunkt i udlejerdata fra ejeres og administratorers ejendomsporteføljer og indeholder nøgletal for markedet vedrørende blandt andet leje, areal, sektorinddelt anvendelse, geografisk placering og eventuel tomgang i perioden De markedsdata som deltagerne indberetter bliver genereret på baggrund af de administrative systemer, hvor lejemålsoplysninger indgår. For langt hovedparten gælder, at ejendommene administreres i systemet UNIK Bolig 4. Alligevel er praksis forskellig i forbindelse med hvorledes UNIK anvendes. Årsagerne er blandt andet, at virksomhederne administrerer forskelligt, at de har forskellige typer ejendomme og frem for alt, at der er forskel på, hvor mange lejemål de administrerer. Det betyder, at der også er forskel på, hvordan oplysninger registreres i UNIK, og hvordan deltagere genererer udtræk til brug for markedsstatistikken. Udtræk af data fra UNIK skal ske ved at danne rapporter. I UNIK er der mulighed for at danne tre forskellige slags rapporter: 1) Fastprogrammerede rapporter 2) Brugerdefinerede rapporter 3) Dataudtræk gennem USD Excel Fælles for løsningerne er, at rapporterne kan udskrives i Excel. Da der i UNIK ikke eksisterer en egnet fastprogrammeret rapport som kan anvendes til indberetning til Markedsstatistikken, er det enten en løsning gennem en brugerdefineret rapport eller et dataudtræk gennem USD Excel, som skal anvendes. Løsningerne beskrives overordnet i afsnit 2, 3 og 4 nedenfor. 2 Brugerdefinerede rapporter i UNIK En brugerdefineret rapport kan sættes op i UNIK. Her kan en ny rapportstandard defineres med de oplysninger, som er relevante at trække ud fra UNIK. Herefter kan rapporten eksporteres direkte til Excel. Dan en ny rapport For at danne en ny rapportstandard, skal man først ind i oversigten over rapporter. Dette gøres ved at vælge følgende: Generelt Udskrifter Brugerdefineret

2 Herefter kommer en liste frem med tilgængelige rapporter, som enten er standardrapporter, fælles rapporter eller brugerens egne rapporter. For at oprette en ny rapport, vælger man en versionskategori fx fælles rapporter og højreklikker i panelet med rapporter (hvis der er fælles rapporter i oversigten). Vælger man Ny åbner en rapportguide, som trin for trin guider brugeren igennem definition af den nye rapport.

3 Grundlæggende datakilde Efter at vælge Næste skal man først angive den relevante datakilde. Datakilden er den tabel, der indeholder de relevante data for udtrækket. Der kan være flere datakilder, som kan anvendes til formålet. Typisk vil den grundlæggende tabel at tage udgangspunkt i være datakilden Lejer. Variabler Under næste trin Variabler skal man angive de overordnede variabler, som der er behov for at definere ved udtrækket. En væsentlig variabel er en variabel for udtræksdato, så man ved udtræk kan definere en bestemt opgørelsesdato (til Markedsstatistikken den sidste dag i kvartalet). Der oprettes variablen ValgfriDato, hvor der i feltet for værdi skal angives Dato1 (og altså ikke DagsDato, som det er anført nedenfor). Felter I trinnet Felter får man mulighed for at åbne en feltvælger ved at vælge Vis feltliste. Her skal de relevante datakilder udvælges. Ligeledes kan man udvælge og definere formler, som kan anvendes i rapporten ved hjælp af stistrukturen til venstre ligesom mapper i en almindelig stifinder.

4 Datakilder Under Datakilder Lejer Lejemål kan man vælge det ønskede indhold i data ved at dobbeltklikke. Datakilderne indeholder karakteristiske oplysninger for lejemål, som ikke ændrer (eller normalt ikke) ændrer sig fra udtræk til udtræk. Det kan for eksempel være adressen eller BBR-oplysninger for den pågældende del af eller hele ejendommen. Disse datakilder er relevante at tage med: Adresse BBR ejendomsnr Boligtype Ejendomsnr. Indflytningsdato Postnr. Formler Dernæst er det nødvendigt at definere egne formler til udtræk af beregningsvariable fra databasen. Dette gøres ved at vælge Formler under Felter. Herefter bygger man en formel op ved at udfylde de relevante formelparametre i pop-up -boksen:

5 De relevante formler er: Kan være enten bruttoareal eller BBR-areal afhængig af praksis Areal = FordelingstalPåLejemål_s(Lejer.Lejemål.LejemaalID ; 6 ; BeregnDato (Dagsdato ; ValgfriDato)) Aftalte leje for den pågældende sektor Leje (en formel pr. sektor) = LejerPrOpkrTypePrDatoLJR_s( Lejer.LejerID ; ; ValgfriDato; 12) Lejemål = LejerNrLJR_s(Lejer.Selskabsnr ; Lejer.Ejendomsnr ; Lejer.Lejemålsnr ; Lejer.Lejernr) Lejernavn = Navn1LJR_s( Lejer ; Lejer.LejerID ; Navn ; 2458) Juridisk lejer (Lejernavn er kun relevant, såfremt der er tomgangsoplysning og såfremt indberetter ønsker at oplyse lejernavn)

6 I udtrækket skal lejen defineres og trækkes ud for hver af de forskellige sektorer, som det er muligt at afgrænse i data. Dette bliver gjort ved hjælp af opkrævningskoderne, som man kan gruppere. I nogle tilfælde er opkrævningskoderne meget bredt anvendt (fx med afgrænsningen boligleje og erhvervsleje) og i andre tilfælde er det muligt at sondre mellem forskellige typer erhvervsleje. Endelige skal det bemærkes, at de opkrævningskoder, der skal angives i formlerne kan variere fra administrator til administrator, idet det helt afhænger af, hvilke koder der anvendes i systemet. For at få den optimale afgrænsning i statistikken, skal afgrænsningen af sektor/anvendelseskategori gerne svare til den afgrænsning der er defineret i det tekniske notat og sektorerne kontor, butik, industri/lager, andet erhverv og sekundære arealer. I nogle tilfælde vil det dog være nødvendigt efterfølgende at opdele lejemålene i udtrækket i stedet. Dertil hører øvrige variable, som i statistikken anvendes til at fastsætte den årlige leje inkl. drift: Midlertidig lejenedsættelse=lejerpropkrtypeprdatoljr_s( Lejer.LejerID ; '11108' ; ValgfriDato; 12 ) A/C drift = OpkrTypePrDatoPrTerminerPrÅrLJR_s( Lejer.LejerID ; ; ValgfriDato; 1) Igen skal bemærkes, at opkrævningskoden for midlertidig lejenedsættelse og A/C drift kan variere.

7 Angivelse af tomgang er også essentiel at få defineret således, at tomgangstatus kan identificeres ud fra de udtrukne oplysninger. Det kan fx være, at der står tomgang ud for lejerens navn, eller man kan anvende det sidste ciffer i ejendomsnummeret. Uanset, hvordan oplysningen kommer ind, kan feltet defineres af Ejendomsforeningen Danmark når data er modtaget. Endelig vælges følgende foruddefinerede formler: Adresse, Postnr. og By Når alle ønskede felter og formler er udvalgt og defineret, skal feltlisten fjernes ved at vælge Skjul feltliste. Format Derpå kan formateringen ændres i næste trin, så data kommer korrekt ud i rapporten. Dette gøres i feltopsætningen. Man kan her vælge, hvilket format værdierne skal have, om feltet skal være synligt, hvor bredt feltet skal være, og om det skal være højre- eller venstrejusteret. Under fanerne kan der derudover vælges skrifttype, en evt. ny og uddybende overskrift og man kan redigere en evt. formel, hvis et sådan felt er udvalgt. I det næste trin, Grupperinger, kan man vælge, hvorledes data skal grupperes. Den standardiserede gruppering er dog fin til det videre forløb og det er ikke hensigtsmæssigt at lave sideskift og subtotaler m.v. i rapporten. Under Afgrænsninger kan man vælge låse eller skjule enkelte felter. Man kan også indsætte en betingelse for at lade lejemålsoplysninger indgå i rapporten, som fx at et lejemål skal have et areal > 0. Normalt vil det dog være bedre at angive faste afgrænsninger i det næste trin Filter (se næste afsnit), idet udeladelse af oplysninger under Afgrænsninger skal defineres hver gang rapporten dannes. Under Layout kan man ændre rapportens udseende. Her kan man fx indsætte virksomhedslogo og titel på rapporten.

8 Indsæt et filter til permanent afgrænsning af data Ejendomsforeningen Danmark For at sikre, at det kun er de aktuelle lejemål, der kommer med i datasættet og ikke tidligere afsluttede lejemål, er det nødvendigt at indsætte et filter til at filtrere ikke-aktuelle lejemål fra. Dette gøre ved at definere følgende filter med et ELLER _ OG filter, som defineres således: 1 Vælg Felt: FraflytFrigorDatoNy Tegn: Tom og vælg fluebenet Tryk på Tilføj ELLER i højre side af vinduet 2 Vælg Felt: FraflytFrigorDatoNy Tegn: >= Værdi: Dato1 og vælg fluebenet 3 Tryk på Tilføj OG i højre side af vinduet Vælg Felt: IndflytDato Tegn: <= Værdi: Dato1 Og vælg fluebenet.

9 3 Udskrift til excel-fil Nu er rapporten defineret, og man kan se et preview ved at vælge Vis udskrift, så man kan se resultatet inden rapporten endeligt oprettes under Udfør. Om preview et er læstbart eller ej afhænger dog af, hvor lange posterne er, og om det passer med bredden i et almindeligt Worddokument så det er altså ikke altid, at det er ventetiden værd. For at eksportere rapporten til Excel, skal man tilbage under menupunktet: Generelt Udskrifter Brugerdefineret. Her vælger man først den nye rapport, som er sat op. Derefter skal tilføjes endnu et filter før rapporten genereres, som kun kan defineres midlertidigt dvs. når rapporten skal genereres. Filtret skal sikre, at de enkelte lejemål fortsat administreres. Udover de tidligere definerede permanente filtre, skal der således tilføjes et filter på variablen AdmStopDato, som skal være tom. Rækkefølgen på, hvordan dette gøres er vigtig: I vinduet hvor rapporten vælges under Fælles Rapporter, kan man ved siden af 1 Versioner vælge 2 Filter. Her står de eksisterende filtre allerede. Disse må ikke overskrives. Hvis det sker, er man nødt til at gå ud af oversigten uden at gemme, vælge rapporten igen og definer det nye filter igen. Vælg derfor først TILFØJ OG i menuen til højre.

10 Definer filtret således: Felt: AdmStopDato Tegn: Tom Og vælg fluebenet, og filteret tilføjes. Nu er rapporten klar til at blive genereret og eksporteret til Excel. Herefter klikker man på Skriv til fil, hvorefter man kan gemme rapporten i en mappe med Excel-spreadsheet filtypen (*.XLS). Det er en fordel at angive kørselsdatoen i filnavnet, så udskriften kan adskilles fra tidligere rapportkørsler. Vær samtidig opmærksom på, at udskriften kan tage noget tid, afhængig af antallet af lejemål. Når filen skrives ud kan der være problemer med at åbne den i Excel. Filen skal derfor konverteres til en normal Excel-filtype. Åbn filen i Excel. Her vil der dukke en advarsel op, om at filen er i Beskyttet visning. Tryk på Aktivér redigering.

11 Gå nu ind under Filer oppe i venstre hjørne. Herinde vælges Konvertér. Ejendomsforeningen Danmark Der vil poppe et vindue op, hvor man kan angive et filnavn og en filtype. Angiv filtypen som Excel-projektmappe. Herefter trykkes der på Ja i vinduet der popper op. Filen kan nu, uden problemer, åbnes i Excel, hvor de evt. sidste tilpasninger kan laves om nødvendigt. Det kan fx navngivning af kolonner, udeladelse af tomme rækker enten øverst eller midt i datasættet eller lignende, som kan gøre datasættet ensartet og let at indlæse.

12 4 Dataudtræk gennem USD Excel I stedet for at generere rapporten i UNIK, anvender flere brugere en applikation i Excel, som forbinder Excel med den underliggende database i UNIK. Applikationen hedder USD Excel og anvendes typisk allerede i flere administrative sammenhænge fx til at danne rapporter til regnskabssystemer. Ved brug af USD Excel applikationen kan rapporten ved et enkelt klik på en det pågældende knap i menubjælken. Hermed bliver de nyeste data læst ind fra UNIK, som fx i følgende form (hvor der dog er væsentligt flere variabler): PostNr Adresse1 BoligType EjendomNr LejerNr Boligtypetekst Lejernummer Tomgang Areal Ejendomstype Fordtal Ejendomstype ArealKontor ArealButik ArealBolig ArealIndustri ArealErhverv København S 2300 Vej Erhverv SAND København S 2300 Vej Erhverv SAND København S 2300 Vej Parkeringsplads SAND København S 2300 Vej Parkeringsplads SAND København S 2300 Vej Parkeringsplads SAND Tilrettelæggelse af data i Excel til Markedsstatistikken Hvorvidt den ene eller den anden standardiserede løsning anvendes til udtræk i Excel vil designet for den enkelte rapport altid være det samme fra træk til træk, således at samme værdier står i samme felt. Det betyder også, at der sideløbende kan forud defineres et Excel ark, som henviser til de enkelte felter/ kolonner i Excel arket. Der kan ligeledes prædefineres sammenhænge mellem kolonnerne og formler an defineres til de nødvendige beregninger for at definere nye felter som fx en fordeling af en samlet årsleje pr. sektor ud fra den arealmæssige sektorfordeling i udtrækket. Her kan man også definere nye variable som fx årsleje inkl. drift m.v.

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4)

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Udtræk af data fra UNIK skal ske ved at danne rapporter. I UNIK er der mulighed for at danne tre forskellige slags rapporter: 1) Fastprogrammerede

Læs mere

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4)

Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Vejledning til udtræk fra UNIK (Version: UNIK Bolig 4) Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 2 Brugerdefinerede rapporter i UNIK... 3 2. 1 Dan en ny rapport... 3 2.2 Grundlæggende datakilde... 3 2.3 Variabler...

Læs mere

Udtræk af markedsdata fra UNIK Bolig 4.

Udtræk af markedsdata fra UNIK Bolig 4. Udtræk af markedsdata fra UNIK Bolig 4. - Vejledning til import af UNIK-skabelon til brugerdefineret rapport. Ejendomsforeningen Danmark har lavet en brugerdefineret udskrift, som gør det let at opsætte

Læs mere

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering Ejendomsforeningen Danmark, november 2017 Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering 1. Indledning I forbindelse med udvikling og etablering af et nyt system til offentlig vurdering af erhvervsejendomme

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Huskesedler. Præsentation af tal i regneark. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Præsentation af tal i regneark. Microsoft Excel 2010 Huskesedler Præsentation af tal i regneark Microsoft Excel 2010 Februar 2013 Indholdsfortegnelse Betinget formatering... 3 Celletypografi... 5 Diagram... 6 Diagram elementer... 8 Diagram grafik... 9 Diagram

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle vigtige overvejelser

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Excel 2013

Sådan gør du Microsoft Excel 2013 Microsoft Excel 2013 Indholdsfortegnelse Beskyttelse... 3 Diagram... 5 Flyt og kopiér... 6 Formatering... 8 Frys ruder... 12 Sideopsætning og udskriv... 13 Sortering... 15 Udskrive diagrammer... 16 Diagram...

Læs mere

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress)

Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Vejledning til datatræk i Novax på ICPC-koder (eksempel stress) Herunder finder du en vejledning til, hvordan du laver udtræk over patienter fra din praksis baseret på ICPCdiagnosekoder. Tjek her nogle

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer.

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer. Startvejledning Microsoft Excel 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Føje kommandoer til værktøjslinjen Hurtig

Læs mere

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Lynvejledninger Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Juni 2017 2 Indholdsfortegnelse Brugerdefinerede beregninger... 5 Eksterne data... 6 Filtrer data... 7 Filtrer data (fortsat)... 8 Filtrer

Læs mere

Easy Guide i GallupPC

Easy Guide i GallupPC Easy Guide i GallupPC Version. 6.00.00 Gallup A/S Masnedøgade 22-26 DK 2100 København Ø Telefon 39 27 27 27 Fax 39 27 50 80 Indhold SÅDAN KOMMER DU I GANG MED AT ANVENDE GALLUPPC... 2 TILFØJELSE AF UNDERSØGELSER

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil Pivottabeller, diagrammer og databehandling Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil 21 48 65 16 E-mail: ns@teamcrm.dk Emner: Excel Pivottabeller/diagrammer og databehandling Brugerfladen Import af data

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data Generelt Formål Ved at eksportere TID-data til Excel programmet er der mulighed for at analysere data på flere måder end i TID-programmet. I Excel er der mulighed for at arbejde med TID-data i en såkaldt

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Vejledning til udtræk af lejelister fra EG Bolig

Vejledning til udtræk af lejelister fra EG Bolig Vejledning til udtræk af lejelister fra EG Bolig Indhold Sådan henter du den nye rapport til dataindsamlingen ind i EG Bolig... 2 Sådan opdaterer du rapporten... 4 - Hvis du har hentet rapporten før den

Læs mere

Søgning på patienter med kræft

Søgning på patienter med kræft Søgning på patienter med kræft Herunder finder du en vejledning til, hvordan du via dit elektroniske journalsystem (Novax) laver et udtræk over patienter fra din praksis, som i de seneste 3 år har haft

Læs mere

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne

Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Undersøgelse af GVU og EUD for voksne Forslag til beregning af tal til undersøgelse udsendt af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) sendt i mail til alle skoler 9. oktober 2012 09:45 EASY-P konsulenterne

Læs mere

Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk. - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk

Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk. - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk Kontakt: Ann Qvist Rasmussen E-mail: anncrs@rm.dk Version 1.0 Senest redigeret:

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

Sådan søger du patientgrupper i Novax

Sådan søger du patientgrupper i Novax Sådan søger du patientgrupper i Novax Data- og ICPC-Team i Region Syddanmark, KEU-Syd Nedenfor følger en opskrift på, hvordan du kan fremsøge grupper af patienter i din praksis ud fra kriterier, du selv

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL Når man er logget på KMS systemet, vælges Dataudtræk under punktet Vælg modul, hvorefter der klikkes på Gå til: På næste side klikkes på knappen Opret:

Læs mere

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering med historiske afkast

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering med historiske afkast Ejendomsforeningen Danmark, november 2017 Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering med historiske afkast 1. Indledning I forbindelse med udvikling og etablering af et nyt system til offentlig

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Nyt i Analyseportalen og Web Report Studio. Analyseportalen

Nyt i Analyseportalen og Web Report Studio. Analyseportalen Nyt i Analyseportalen og Web Report Studio Analyseportalen Den nye Analyseportal er ikke meget anderledes end den gamle. Der er dog enkelte funktioner, der er blevet meget anderledes. De er omtalt i denne

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012 Mediator 9 Materiale til elever Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Farveliste til kopiering/udlevering...4 Mediator - et eksemplarisk forløb...5 Dataindsamling...5 Start programmet...5 Intro...8

Læs mere

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering I det efterfølgende gennemgås de tre standard afgrænsnings-/filtrerings metoder i Prisme Klient: Avanceret filter Er den overordnede

Læs mere

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben)

Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Vejledning i LPR-Avanceret (LPR-kuben) Den avancerede udtræksmulighed bruger samme funktioner, som det nogle brugere vil kende fra pivottabeller i Excel regneark. Denne vejledning er en introduktionen

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL JANUAR 2017 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Guide til Condes. Indhold:

Guide til Condes. Indhold: Guide til Condes Udarbejdet af Kim Højmark i 2008 Revideret december 2012 / Nicolaj Nielsen Denne vejledning guider dig igennem de mest basale elementer af Condes, så du bliver i stand til at anvende Condes

Læs mere

Internt notatark. Emne: Ejendom Decentral. Søg på en adresse og find ejer: Opgave nr. 1: Åben Ejendom Decentral. Gå i Filer Åben kort tryk F3:

Internt notatark. Emne: Ejendom Decentral. Søg på en adresse og find ejer: Opgave nr. 1: Åben Ejendom Decentral. Gå i Filer Åben kort tryk F3: Internt notatark Teknisk Forvaltning Dato 21. november 2005 Sagsbehandler Anne Christensen Direkte telefon 79 30 13 91 E-mail acac@kolding.dk Emne: Ejendom Decentral Opgave nr. 1: Søg på en adresse og

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Håndbog i Coop Data Warehouse

Håndbog i Coop Data Warehouse Håndbog i Coop Data Warehouse Leverandøradgang INDHOLD 1 INDLEDNING... 2 2 DEFINITIONER... 3 3 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL APPLIKATIONEN... 5 4 DAN EN RAPPORT... 10 4.1 DETALJENIVEAU... 11 4.2 VALG AF TID...

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Analysemodul- TDjournal

Analysemodul- TDjournal November 2014 Analysemodul- TDjournal Der er kommet et nyt menupunkt i top-menubjælken ved navn Analyser. Dette menupunkt indeholder 5 standard analyser, som du har mulighed for at ændre i: Regningsydelser

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

ISOWARE release note

ISOWARE release note ISOWARE 7.0.0 release note Indhold Vigtig information... 2 Forbedringer og nye features... 2 Processer... 2 Nemmere oversættelse i processer... 2 Vis og rediger uploadede filer i Microsoft Office Online...

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2019 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE 3 SIDE 4 B. HVORDAN GØRES ALLE VÆRKTØJETS

Læs mere

Tutorial: Annotationsliste

Tutorial: Annotationsliste Tutorial: Annotationsliste Annotationslisten er en særlig fane med vandret layout, hvor du får effektive muligheder for at behandle, få adgang til, gennemgå og sammenfatte annotationer i en PDF-fil. Som

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1 Indledning 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med Excel 2007

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Kontoskemaet i DSM kan benyttes til at lave forskellige regnskabs- eller nøgletalsrapporter, mulighederne er mange.

Kontoskemaet i DSM kan benyttes til at lave forskellige regnskabs- eller nøgletalsrapporter, mulighederne er mange. Kontoskema Kontoskemaet i DSM kan benyttes til at lave forskellige regnskabs- eller nøgletalsrapporter, mulighederne er mange. I det efterfølgende vises, hvordan en simpel regnskabsrapport kan laves ved

Læs mere

Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk. - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk

Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk. - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk Quick Guide til RKKP-dokumentation.dk - Find rundt i databasernes dokumentation i online systemet på RKKP-Dokumentation.dk Kontakt: Fællessekretariatet E-mail: fagligkvalitet@rm.dk Version 1.1 Senest redigeret:

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Undervisning i Dansk Palliativ Database

Undervisning i Dansk Palliativ Database Undervisning i Dansk Palliativ Database - AnalysePortalen og mulighederne for at anvende egne data Undervisning i Dansk Palliativ Database - AnalysePortalen og mulighederne for at anvende egne data Dagens

Læs mere

KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4

KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4 KURSUS I ANALYSEPORTALEN (AP) DANSK PALLIATIV DATABASE 3 1. ÅBNING AF ANALYSEPORTALEN 3 2. OPRETTELSE AF EN RAPPORT DVS. START AF DATAANALYSE 4 3. VALG AF DATA 5 4. BEHANDLING OG VISNING AF DATA 7 1 Liste

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3. Eksempel på en præsentation...

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3. Eksempel på en præsentation... Præsentationer: Vejledning PowerPoint 2003 I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3 Eksempel på en præsentation... 3 Visninger... 3 Normal...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Indhold fordelt på sider

Indhold fordelt på sider Indhold fordelt på sider Indtastning og formellinie 2 Kolonnebredde og rækkehøjde 5 Visninger 2 Indsætte/slette kolonner og rækker 6 Zoom 2 Flet og centrer 6 Markere 3 Diagrammer 6 Flytte, kopiere 3 Tilføje

Læs mere

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3. Eksempel på en præsentation...

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3. Eksempel på en præsentation... Præsentationer: Vejledning PowerPoint I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3 Eksempel på en præsentation... 3 Visninger...3 Normal... 3 Diassortering...

Læs mere

EUD forløbsstatistik Kursusnoter

EUD forløbsstatistik Kursusnoter EUD forløbsstatistik Kursusnoter UNI C EUD forløbsstatistik UNI C januar 2008 1.0 Af Kim Dehn Indhold 1 Introduktion... 1 2 Oprette en pivottabel... 2 3 Arbejde i pivottabellen... 5 4 Skjule og vise detaljer...

Læs mere

PowerPoint 2007. Indhold UNI C

PowerPoint 2007. Indhold UNI C PowerPoint 2007 Indhold Kom i gang med PowerPoint... 3 Hvad er en præsentation?... 3 Faner og bånd... 3 Visning og valg af funktioner... 4 Ny præsentation... 5 Visninger... 6 Normalvisning... 6 Diassortering...

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering

Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering Indberetning af markedsdata til ny offentlig vurdering 1. Indledning I forbindelse med udvikling og etablering af et nyt system til offentlig vurdering af erhvervsejendomme indsamler Ejendomsforeningen

Læs mere

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23 rs BESKRIVELSE AF RELEASE 1.7.0 KMD NOVA ESDH Side 1 af 23 Forord KMD frigiver release 1.7.0 af KMD Nova ESDH den 17.11.2018. Dette dokument beskriver den nye funktionalitet Ønsker du en beskrivelse af

Læs mere

Tips & Tricks nr. 63 Udmelding af censurplaner til SRP/SSO fra XPRS

Tips & Tricks nr. 63 Udmelding af censurplaner til SRP/SSO fra XPRS LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 63 Udmelding af censurplaner til SRP/SSO

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke.

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke. Makroer Når du åbner kalenderen, bliver du sikkert spurgt, om du vil åbne med eller uden makroer (om boksen med valgmulighederne dukker op afhænger af, hvilket niveau sikkerheden i Excel er indstillet

Læs mere

Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve

Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve Felter Et felt er et område i dokumentteksten, hvor der automatisk indsættes en værdi. Eksempler: Aktuelle sidenummer eller

Læs mere

Excel sortering-filtrering

Excel sortering-filtrering Adresseliste - Sortering Når du bruger Excel til at håndtere mængder af data, vil du ofte få brug for at sortere disse data. En sortering kan hjælpe dig til at finde bestemte data. Det er nemmere at finde

Læs mere

Statistikudtræk. 1 Introduktion

Statistikudtræk. 1 Introduktion Statistikudtræk MADS MENU: RAPPORT STATISTIK STATISTIKUDTRÆK (D.4.1.) Revideret 20-09-2010 1 Introduktion I MADS kan statistiske data trækkes ud via enten statistikudtræk eller perioderapporter. I statistikudtræk

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Autorapporter

ectrl vejledning ectrl Autorapporter ectrl vejledning ectrl Autorapporter Autorapportudskrift Som bruger af ectrl kan man nemt lave sine egne simple rapporter fra alle tabeller i ectrl. Begrænsningen for rapporter under autorapport er, at

Læs mere

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion Huskesedler Fletning af dokumenter til masseproduktion Microsoft Word 2007 Indholdsfortegnelse Simpel fletning... 3 Indsæt en adresseblok... 4 Indsæt fletfelter... 5 Udgangsdokumenter til konvolutter...

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus kursusbeskrivelse Office kurser ms Excel niveau 1 Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus Varighed: 1 dag Excel version 2010, 2013 & 2016 Niveau 1. I gang med Excel Hvad kan du bruge kurset til:

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Makroer. Ændre makrosikkerhed

Makroer. Ændre makrosikkerhed Makroer Når du åbner kalenderen, bliver du sikkert spurgt, om du vil åbne med eller uden makroer (om boksen med valgmulighederne dukker op afhænger af, hvilket niveau sikkerheden i Excel er indstillet

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Huskesedler. Anvendelse af regneark til talbehandling. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Anvendelse af regneark til talbehandling. Microsoft Excel 2010 Anvendelse af regneark til talbehandling Microsoft Excel 2010 November 2010 Indholdsfortegnelse Absolutte cellereferencer... 3 Beskyttelse... 4 Diagram... 6 Flyt og kopiér... 7 Formatering... 9 Frys ruder...

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

WorldTrack Elektronisk

WorldTrack Elektronisk 2016 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE V.1 (FEB 2017) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Setup...5 SKAT kørselssatser...5 Opret ny bruger...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018)

WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) 2018 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE (AUGUST 2018) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Kladder...5 Setup... 6 Køretøjer... 6 SKAT kørselssatser...

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE DISTRIKTER...

GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE DISTRIKTER... Vidensdeling vejledning til Egne distrikter m. tilhørende rapporter. Side 1 af 6 GENERELT OM EGNE DISTRIKTER... 3 EGNE DISTRIKTERS OPBYGNING... 3 OPRETTE/RETTE EGNE DISTRIKTER... 5 VEDLIGEHOLDELSE AF EGNE

Læs mere

Huskesedler. Anvendelse af regneark til enkle beregninger. Microsoft Excel 2013/16

Huskesedler. Anvendelse af regneark til enkle beregninger. Microsoft Excel 2013/16 Anvendelse af regneark til enkle beregninger Microsoft Excel 2013/16 Oktober 2016 Indholdsfortegnelse Absolutte cellereferencer... 3 Beskyttelse... 4 Diagram... 6 Flyt og kopiér... 7 Formatering... 9 Frys

Læs mere

Opslag i Posteringer på bilag

Opslag i Posteringer på bilag Opslag i Posteringer på bilag I funktionaliteten Posteringer på bilag har man adgang til alle bilag/posteringer, der er registreret i Faxe Kommune siden 1. januar 2010. Normalt anvendes Posteringer på

Læs mere

6. Udskrifter og eksport

6. Udskrifter og eksport 6. Udskrifter og eksport 6.1 Listeopsætning - Grid 6.1.1 Generelt Ved søgninger i DOFPro vil man ofte støde på den såkaldte grid. Gridden indeholder alle kolonnerne i søgeresultatet. Det er også et redskab,

Læs mere

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag SPAM-mails Køber varer via spam-mails Læser spam-mails Modtager over 40 spam-mails pr. dag Modtager spam hver dag 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010 Datapræsentation: lav flotte

Læs mere

Word-9: Brevfletning i Word 2003

Word-9: Brevfletning i Word 2003 Word-9: Brevfletning i Word 2003 Nogle gange har man brug for at sende det samme brev til en større gruppe personer, firmaer el.lign. Men man vil gerne have, at det ser lidt personligt ud, så derfor er

Læs mere

Arbejd videre med statistik

Arbejd videre med statistik Danmarks Statistik databanker@dst.dk Arbejd videre med statistik Vejledning i PC-AXIS og Statistikbanken Danmarks Statistik juni 2003 1 www.dst.dk www.statistikbanken.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2

Læs mere