Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)"

Transkript

1 Surinam februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det fremgår ligger landet i Sydamerika, og der er kolibrier, her en Black-throated Mango.

2 Surinam er 4 gange så stort som Danmark, men der lever kun en ½ million indbyggere, og langt de fleste omkring hovedstaden og langs kysten. Næsten 90 % af landet er dækket af tropisk regnskov, og ingen veje fører til det indre og sydlige del af landet. Her bor kun nogle få indianer stammer. Indtil 1975 var det en hollandsk koloni, og hollandsk er stadig det officielle sprog i landet. Et blandingssprog, kreolsk, tales indbyrdes. Selvom landet næsten udelukkende besøges af hollandske turister, så forstår og taler mange også engelsk. Så det er ret nemt at begå sig. En fordel er også, at malaria er så godt som udryddet her. Vi havde opsparet nogle points ved KLM, så det gav os en billig flyvetur derover. Arrangementet i Surinam, havde vi fået et rejsebureau i Holland Suriname Holidays - til at stå for, og det fungerede optimalt. Kamæleon og dovendyr i Kabelebo Fuglelivet I Surinam er der indtil nu set 743 arter. Mange af arterne er de samme, som man kan se i Amazonas. Der findes dog nogle arter, som kun findes i det geografiske område kaldet Guaiana Shield, et område, der strækker sig fra det østlige Venezuela, gennem de 3 Guyanaer til det nordlige Brasilien. Langs nordkysten af landet overvintre der mange vadefule og hejre. Vi havde valgt kun at have en fugleguide i 2 dage, de øvrige dage prøvede vi efter bedste evne selv, at navngive de fugle vi så, og det giver en vis tilfredsstillelse, når det lykkedes. Men det er klart, at med en lokal guide, der kan stemmerne, ville vi få set flere arter. Der er så også kun 2 fugleguider i landet. De to sidste dage var vi heldige, at have forfatteren til bogen Birds of Suriname Otte Ottema som vores guide. Se hans hjemmeside Dagsplan: 2/2 Afrejse Billund via Amsterdam til Surinam kl lokal tid. Blev hentet i lufthavnen og kørt til Bloemendaal apartment i Groningen. 3/2 Trissede rundt i haven og omegnen hele dagen dejligt sted. 4/2 Sejltur på floden 2 timer om morgenen, herefter kørsel til lokal lufthavn og fly til Kabalebo Nature Resort med ankomst ved middagstid.

3 5/2 Kabalebo hele dagen, kanotur på floden. 6/2 Kabalebo hele dagen, kanotur ned af floden. 7/2 Kabalebo om formiddagen, middag fly og kørsel tilbage til Bloemendaal apartment i Groningen. 8/2 Kørsel til Nieuw Nickerie og med båd ud i Bigi Pan, overnatning i hytte på pæle i søen. 9/2 Kanotur rundt i Bigi Pan, kørsel tilbage til Bloemendaal apartment i Groningen. 10/2 Fly til indianerlandsbyen Palumeu i det sydlige Surinam. 11/2 Palumeu hele dagen, formiddag en tur gennem junglen og eftermiddag med kanotur på floden. 12/2 Palumeu hele dagen. 13/2 Formiddag besøg i indianer landsbyen, middag fly til hovedstaden Paramaribo, overnatning Eco Resort Inn ved floden. 14/2 Byrundtur i Paramaribo 15/2 Bådtur i Warapa Creek med den lokale ornitolog Otte Ottema. 16/2 køretur til træ savannen syd for hovedstaden med Otte Ottema. Heftig regn hele dagen. Kl hjemrejse. 17/2 Ankomst Billund kl Lokaliteter: Bloemendaal Apartment Groningen Dette var vores base, hvor vi startede og kom tilbage til efter de forskellige udflugter. Det er et slags bed and breakfast, hvor det også er muligt at bestille aftensmad. Det ligger i en fredelig landsby ca. 20 km. fra hovedstaden. I haven fandt vi de 2 endemiske fuglearter for landet nemlig Arrowhead Piculet og Blood-

4 colored Woodpecker. Et lille dovendyr var kommet på afveje i landsbyen. Vi var med til at få det sejlet ud til noget naturligt jungle og få det sat fri igen. Alt i alt et rigtig hyggeligt sted. Kabalebo Nature Resort Det er en luksus lodge beliggende midt i junglen en lille times flyvning sydvest for hovedstaden. Vi var kun 6 gæster på lodgen, så her var dejlig fredeligt og afslappet. I programmet indgik daglige kanoture på floden. En guidet fugletur kunne tilkøbes, hvilket vi dog fravalgte p.g.a. prisen på 195 US$ pr. person. Det var dog nok en fejl, for Armida som guiden hed, har rigtig godt styr på, hvad der er at se. En aften viste hun os en ozelot, som kom næsten dagligt. Det er ikke tilladt selv at gå på opdagelse i junglen, de har nok en velbegrundet mistanke om, at det er let at fare vild. Der er flere hundrede km. til nærmeste vej og bebyggelse. En lille sti mellem landingsbanen og floden fik vi dog lov til at udforske, og med godt resultat i form af bl. a. Black Curassow. Vi havde 3 overnatninger her på dette dejlige sted, men blev generet af en del regn. Ozelot og Black Curassow i Kabalebo Aguti og Variable Chacalacaer, der er i gang med en mango dessert. Kabalebo.

5 På vej til bådebroen, i baggrunden lodgen og landingsbanen. 2 Red-fan Parrot og en Red-and-green Macaw. Kabalebo. Parti fra floden ved Kabalebo og en ungfugl af Great Black Hawk. Bigi Pan En 3 timers køretur til den vestlige del af Surinam bragte os til Nieuw Nickerie. Byen ligger op til grænsen til Guyana og er med sine indbyggere den næststørste i Suriname. Det første lange stykke af vejen var landbruget opgivet, men omkring Nieuw Nickerie er der store rismarker. Long-winged Harrier og Crested Caracara med Great Egret nær Nieuw Nickerie. Fra byen blev vi sejlet ad nogle smalle kanaler ud til en større brakvands sø, her skulle vi bo på Stephanie s Lodge, et lidt primitivt sted bygget på pæle midt i søen. Det blev til eftermiddagstur og næste dag en morgentur med båd rundt i reservatet.

6 I Bigi Pan var der masser af fugle, lyserøde flamingoer, røde ibiser, hvide hejre, fiskeørne og nordamerikanske vadefugle på vinterferie. Palumeu Er en indianer landsby i det sydlige Suriname, hvor de har opført nogle hytter til turister. Flyvningen fra hovedstaden tager en god time, og det er kun de første 10 minutter vi kan se huse og veje, resten af turen er det grøn jungle uden nogen tegn på civilisation. Man kan til nød også komme dertil med kano. Det vil tage 8-12 døgn fra nærmeste vej og er afhængig af vandstanden i floden. Vi blev mødt af en entusiastisk guide, som fortalte levende om indianernes levevis. Vi var også på en udflugt til en ensomt beliggende klippe midt i skoven. Her fra var der tidligere blevet set Harpy Eagle, men så heldige var vi dog ikke.

7 Indflyvning og landing i Palumeu. På landingsbanen gik en collared Plover med stor unge. Også i Palumeu var vi på daglige bådture på floden. Forskellige isfugle, hejre, papegøjer og rovfugle kunne ses fra båden.

8 Et køkken i indianer-landsbyen, der bliver bagt brød af cassava. Paramaribo Det er hovedstaden i landet, og dele af den er fredet som UNESCO World Heritage Site på grund af mange fine gamle træbygninger fra kolonitiden. Træbygninger fra Paramaribo, først en flot kirke. Ikke alt er dog vedligeholdt, den sidste bygning er landets justitsministerium! Vi brugte en dag på at se byen. Warapa Creek Den næstsidste dag var vi med Otte Ottema som guide på en fin tur i Warapa Creek. Det er en gammel kanal ud til kysten gravet af slaver, og som nu er næsten helt tilgroet af mangove.

9 Warapa Creek og der kigges på vadefugle. Det er Otte Ottema der sidder ned. Oven for: Semipalmated og Least Sandpiber. Sidste dag havde vi så aftalt med Otte Ottema, at han skulle vise os en masse spændende fugle i træsavannen syd hovedstaden. Desværre blev det et heftigt regnvejr, og det varede ved hele dagen. Vi fik dog set Burrowing Owl (Prærieugle) og Point-tailed Palmcreeper. Alt i alt kan vi varmt anbefale Surinam. Det er problemfrit at rejse rundt, og meget fin natur. Artslisten på 228 sete arter nedenfor: White-cheeked Pintail en flok på 50 i Bigi Pan Variable Chachalaca 5 i Kabalebo Spix s Guan 2 i Kabalebo Blue-throated Piping-Guan 2 i Kabalebo og 1 Palumeu Black Curassow 2 i Kabalebo American Flamingo ca. 800 i Bigi Pan Wood Stork 15 i Bigi Pan Neotropical Cormorant 65 i Bigi Pan, enkelte i Kabalebo og Palumeu. Anhinga 1 i Kabalebo og 5 i Palumeu Cocoi Heron 40 i Bigi Pan, 7 i Kabalebo og 1 Palumeu. Great Egret-Sølvhejre 110 i Bigi Pan og 2 Warapa Creek Snowy Egret 60 i Bigi Pan, 100 Paramaribo og 36 Warapa Creek Little Blue Heron 60 i Bigi Pan, 35 Paramaribo og 3 Warapa Creek Tricolored Heron 110 Bigi Pan, 20 Paramaribo og 3 Warapa Creek

10 Yellowcrowned Night-Heron, Snowy Egret og Little Blue Heron alle fra Paramaribo Cattle Egret Kohejre ialt 120 noteret over 6 dage. Striated Heron i alt 20 fugle noteret over 7 dage. Capped Heron 5 og 3 fugle blev set ved Palumeu. Yellow-crowned Night-Heron 50 i Bigi Pan, 4 Paramaribo og 3 Warapa Creek. Scarlet Ibis 126 I Bigi Pan og 6 Warapa Creek Green Ibis 17 I Kabalebo og 3 Palumeu Roseate Spoonbill 7 i Bigi Pan Black Vulture almindelig Turkey Vulture fåtallig Lesser yellow-headed Vulture 1 ved Nickerie Greater yellow-headed Vulture 7 ved Kabalebo og 14 Palumeu King Vulture 3 Palumeu Osprey Fiskeørn 3 i Kabalebo, 50 i Bigi Pan, 2 i Palumeu og 10 Warapa Creek. Grey-headed Kite 2 Palumeu Swallow-tailed Kite 1 i Kabalebo og 20 i Palumeu. Crested Eagle 2 ved Groningen. Black Hawk-Eagle 1 Kabalebo og 2 Palumeu.

11 Black-collared Hawk 4 langs vejen til Nieuw Nickerie. Snail Kite 6 Groningen, 35 langs vejen til Nickerie og 4 Paramaribo. Slender-billed Kite 2 i Groningen både 3/2 og 7/2. Plumbeous Kite 35 i Palumeu. Long-winged Harrier 1 nær Nickerie. Bicolored Hawk 2 Kabalebo Rufous Crab Hawk 12 Warapa Creek Savanna Hawk 3 vejen til Nickerie, 1 Bigi Pan. Great Black Hawk 3 Kabalebo, 2 Bigi Pan, 1 Palumeu og 1 Warapa Creek Roadside Hawk 1 Groningen og 2 langs vejen til Nickerie. Grey-lined Hawk 2 Groningen, 1 Kabalebo og 1 Paramaribo. Russet-crowned Crake 1 set ved Groningen Limpkin 1 Groningen

12 Black-necked Stilt 2 Bigi Pan Black-bellied Plover Strandhjejle 8 Bigi Pan og 14 Warapa Creek. Collared Plover 3 Palumeu, 2 Warapa Creek og 7 ved den int. Lufthavn. Semipalmated Plover 3 Bigi Pan, 2 Paramaribo og 6 Warapa Creek. Wattled Jacana 2 nær Paramaribo og 9 køretur til Nickerie. Whimbrel Småspove 2 Bigi Pan og 9 Warapa Creek. Ruddy Turnstone Stenvender 12 Warapa Creek Least Sandpiper Am. Dværgryle 2 Bigi Pan og 20 Warapa Creek Semipalmated Sandpiper Tyknæbet Dværgryle 70 Bigi Pan, 14 Paramaribo og 100 Warapa Creek. Spotted Sandpiper Plettet Mudderklire set næsten alle dage, flest 21 Warapa Creek Solotary Sandpiper Am. Svaleklire 8 Bigi Pan, 2 Warapa Creek og 1 lufthavnen. Greater Yellowlegs Stor Gulben 170 Bigi Pan, 1 Warapa Creek. Lesser Yellowlegs Lille Gulben 70 Bigi Pan, 1 Warapa Creek. Willet 2 Bigi Pan og 2 Warapa Creek. Laughing Gull Lattermåge 200 Paramaribo Least Tern 1 Bigi Pan Yellow-billed Tern 2 Warapa Creek Large-billed Tern 1 nær Nickerie Black Skimmer 2 Paramaribo og 1 Bigi Pan. Pale-vented Pigeon 3 Bigi Pan og 1 Warapa Creek. Scaled Pigeon 7 Palumeu og 1 nær lufthavn Common Ground-Dove 15 Palumeu. Plain-breasted Ground-Dove 1 Groningen Ruddy Ground-Dove set på de fleste lokaliteter. Se foto. Grey-fronted Dove 1 Kabalebo Greater Ani 3 Groningen, 40 Bigi Pan

13 Smooth-billed Ani almindelig, 70 noteret Squirrel Cuckoo 1 Kabalebo Mangrove Cuckoo 1 Bigi Pan Barn owl Slørugle 1 fundet død ved Nickerie regnvåd ugle ved lufthavnen Burrowing Owl 2 på hegnet til den int. Lufthavn Common Pauraque 1 Kabalebo og 1 Palumeu. Chapman s Swift 3 Groningen Band-rumped Swift 27 Kabalebo og 10 Palumeu Fork-tailed Palm-Swift 4 Groningen, 1 Palumeu og 1 Paramaribo White-necked Jacobin 4 Groningen. Rufous-breasted Hermit 2 Groningen og 1 Warapa Creek. Green-tailed Goldenthroat 1 Savanna Forrest Black-throated Mango 2 Groningen, 7 Kabalebo Grey-breasted Sabrewing, Kabalebo

14 Grey-breasted Sabrewing 12 noteret Kabalebo Amethyst Woodstar 1 Groningen Fork-tailed Woodnymph 4 Kabalebo Glitering-throated Emerald 1 Groningen, 1 Warapa Creek Rufous-throated Sapphire 1 Kabalebo White-chinned Sapphire 1 Kabalebo, 1 Palumeu. Green-backed Trogon 1 Groningen Amazonian Motmot 1 Kabalebo Ringed Kingfisher 3 Groningen, 3 Kabalebo, 1 Nickerie, 4 Bigi Pan, 1 Palumeu og 1 Warapa Creek. Amazon Kingfisher 7 Kabalebo, 1 vejen til Nickerie og 3 Palumeu. Green Kingfisher 7 Kabalebo og 1 Palumeu. Green-and-rufous Kingfisher 2 Groningen og 1 Warapa Creek. American Pygmy Kingfisher 1 Warapa Creek. Pied Puffbird 1 Palumeu Black Nunbird 7 Kabalebo Swallow-winged Puffbird 4 Groningen, 19 Kabalebo og 7 Palumeu. Brown Jacamar 6 Kabalebo. Green-tailed Jacamar 2 Kabalebo Black-spotted Barbet 1 Groningen Green Aracari 4 Groningen og 2 Palumeu. Black-necked Aracari 5 Groningen og 3 Palumeu. Guianan Toucanet 1 Palumeu White-throated Toucan 4 Kabalebo Channel-billed Toucan 5 Palumeu. Arrowheaded Piculet 2 Groningen Yellow-tufted Woodpecker 1 Palumeu.

15 White-throated Toucan I Kabalebo. Yellow-headed Caracara I Paramaribo. Spot-breasted Woodpecker I Warapa Creek. Blood-colored Woodpecker 1 Groningen Yellow-throated Woodpecker 1 Kabalebo Spot-breasted Woodpecker 2 Warapa Creek Cream-colored Woodpecker 2 Warapa Creek Lineated Woodpecker 3 Kabalebo og 6 Palumeu. Crimson-crested Woodpecker 1 Kabalebo, 2 Groningen, 1 Palumeu og 2 Warapa Creek. Black Caracara 3 Kabalebo og 7 Palumeu. Red-throated Caracara 10 Kabalebo og 1 Palumeu. Crested Caracara 8 nær Nickerie. Yellow-headed Caracara 3 Groningen, 2 Bigi Pan, 2 Paramaribo, 1 Warapa Creek og 2 ved lufthavnen. Laughing Falcon hørt Warapa Creek. Bat Falcon 2 Kabalebo, 3 Palumeu og 1 Warapa Creek. Peregrine Falcon Vandrefalk 1 Warapa Creek Golden-winged Parakeet 5 Palumeu Blue-headed Parrot 77 Kabalebo og 12 Palumeu. Orange-winged Parrot 4 Groningen, 4 Kabalebo, 14 Palumeu og 30 Warapa Creek. Green-rumped Parrotlet 5 Groningen, 2 Paramaribo, 1 Warapa Creek Red-fan Parrot 7 Kabalebo og 4 Palumeu. Brown-throated Parakeet 15 Groningen og 2 Warapa Creek.

16 Blue-and-yellow Macaw 13 Kabalebo og 3 Palumeu. Scarlet Macaw 4 Kabalebo Red-and-green Macaw 15 Kabalebo Chestnut-fronted Macaw 6 Groningen Great Antshrike 1 Groningen Black-crested Antshrike 8 Groningen, 1 Bigi Pan og 3 Warapa Creek. Barred Antshrike 2 Paramaribo Mouse-colored Antshrike 1 Kabalebo Amazonian Antshrike 1 Kabalebo Guianan Streaked-Antwren 1 Groningen og 1 Palumeu. White-flanked Antwren 3 Kabalebo Dot-winged Antwren 2 Kabalebo White-fringed Antwren 1 Savannaen

17 Guianan Warbling-Antbird 2 Kabalebo og 2 Palumeu. Silvered Antbird han og Black-headed Antbird hun Silvered Antbird 1 Warapa Creek Black-headed Antbird 1 Kabalebo Ferruginous-backed Antbird 1 Kabalebo Common Scale-backed Antbird 2 Kabalebo Thrush-like Antpitta hørt Kabalebo Wedge-billed Woodcreeper 1 Kabalebo og 1 Palumeu Buff-throated Woodcreeper 1 Warapa Creek Straight-billed Woodcreeper 1 Warapa Creek Slender-billed Xenops 1 Palumeu Plain Xenops 1 Kabalebo Point-tailed Palmcreeper 2 Colacreek Yellow-chinned Spinetail 4 Bigi Pan og 2 Paramaribo Yellow-crowned Tyrannulet 1 Kabalebo Yellow-bellied Elaenia 1 Paramaribo og 2 Colacreek Ochre-bellied Flycatcher 1 Groningen Spotted Tody-Flycatcher 1 Bigi Pan, 1 Paramaribo og 2 Warapa Creek Common Tody-Flycatcher 5 Groningen og 1 Colacreek.

18 Pale-tipped Tyrannulet 2 Warapa Creek Grey-crowned Flycatcher 1 Groningen Pied Water-Tyrant 2 Paramaribo, 22 Bigi Pan, 3 Groningen og 3 Warapa Creek White headed Marsh Tyrant I hegnet til den internationale lufthavn White-headed Marsh Tyrant 1 på vejen til Nickerie, 1 Paramaribo og 3 ved lufthavnen. Bright-rumped Attila 1 Kabalebo Greyish Mourner 1 Kabalebo Short-crested Flycatcher 3 Groningen og 3 Palumeu. Brown-crested Flycatcher 2 Bigi Pan og 2 Warapa Creek. Great Kiskadee almindelig Boat-billed Flycatcher 2 noteret. Rusty-margined Flycatcher meget almindelig undtaget i Palumeu, hvor den ikke blev noteret. Yellow-throated Flycatcher 2 Colacreek Streaked Flycatcher 1 Warapa Creek Piratic Flycatcher 2 Groningen

19 Sulphury Flycatcher 1 Colacreek Tropical Kingbird almindelig Grey Kingbird 1 Warapa Creek Purple-throated Fruitcrow 3 Palumeu Purple-breasted Cotinga 1 Palumeu Screaming Piha mange hørt og 2 set Palumeu Bare-necked Fruitcrow 1 Groningen Crimson-hooded Manakin 1 Warapa Creek Black-tailed Tityra 1 Groningen og 1 Palumeu. Black-crowned Tityra 1 Kabalebo Pink-throated Becard 2 Kabalebo Black-collared Swallow 12 Palumeu White-banded Swallow 70 Kabalebo Purple Martin 1 Groningen Grey-breasted Martin almindelig Brown-chested Martin 30 Palumeu White-winged Swallow og Purple Martin fra Groningen White-winged Swallow almindelig hvor der var vand. Barn Swallow Landsvale set fåtalligt de fleste steder. House Wren almindelig Coraya Wren 3 Groningen Buff-breasted Wren 1 Warapa Creek

20 Long-billed Gnatwren 1 Kabalebo Tropical Gnatcatcher 4 Groningen og 1 Colacreek Black-capped Donacobius 9 Groningen Pale-breasted Thrush meget almindelig I haver og parker. Cocoa Thrush 1 Kabalebo Spetacled Thrush 4 Groningen Black-billed Thrush 4 Groningen Tropical Mockingbird almindelig ved bebyggelse især I Paramaribo. Yellow Warbler 1 Groningen Red-capped Cardinal 1 Kabalebo Hooded Tanager 2 Groningen White-lined Tanager 5 Groningen, 1 Paramaribo og 2 Colacreek. Silver-beaked Tanager meget almindelig overalt Blue-grey Tanager almindelig Palm Tanager almindelig Turquoise Tanager 1 Groningen, 9 Palumeu og 3 Colacreek. Blue Dacnis 2 Groningen, 2 Palumeu. Bicolored Conebill 1 Warapa Creek Blue-black Grassquit set fåtalligt Wing-barred Seedeater almindelig Yellow-bellied Seedeater 6 Kabalebo

21 Bananaquit set fåtalligt Buff-throated Saltator 1 Groningen og 1 Kabalebo Greyish Saltator 1 Groningen Rose-breasted Chat 1 Kabalebo Blue-black Grosbeak 1 Palumeu Eastern Medowlark 2 ved lufthavnen Red-breasted Medowlark 10 ved Nickerie og 1 ved lufthavnen Carib Grackle 50 Bigi Pan Shiny Cowbird 12 Groningen Giant Cowbird 45 Kabalebo og 28 Kabalebo Epaulet Oriole 2 Palumeu Yellow Oriole 1 ved Nickerie Yellow-rumped Cacique 6 Kabalebo, 12 Palumeu og 10 Warapa Creek Green Oropendola 3 Kabalebo og 10 Palumeu. Crested Oropendola almindelig Violaceous Euphonia 2 Groningen, 1 Paramaribo og 2 Warapa Creek. House Sparrow - Gråspurv 10 Paramaribo. intet paradis uden en slange. Her en meget stor anaconda.

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Resplendent Quetzal- San Gerado Vally- 5/11 2005 Indledning: Costa Rica i november er både en god og en dårlig ide. Det er en fin ide fordi der ikke er ret mange turister

Læs mere

Rejseberetning fra Guyana januar 2010

Rejseberetning fra Guyana januar 2010 Rejseberetning fra Guyana januar 2010 På opfordring af Naturbutikken er her en beskrivelse fra en 2 ugers rejse til Guyana. Lad det være slået fast med det samme. Det kan varmt anbefales. Mage til fugleliv,

Læs mere

Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007

Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007 Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007 Plovercrest Stephanoxis laladi Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Indledning: Er man ude på at afholde en nem og enkel ferie, hvor man samtidig ser en

Læs mere

Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008

Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008 Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008 Deltagere: Bodil Rytter, Hans Rytter, Erik Danielsen, Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Foto: Lilly Sørensen og Hans Rytter. Tekst: Niels Bomholt. Peru er sammen med

Læs mere

Guyana 11 27/ Karin og Aage Kabbelgaard

Guyana 11 27/ Karin og Aage Kabbelgaard Guyana 11 27/2 2011 Karin og Aage Kabbelgaard Et land to gange Englands størrelse, befolket med under en million mennesker, hvor mere end 70 % af landet er dækket af jomfruelig regnskov myldrende med cotingaer

Læs mere

Trinidad og Tobago Marts 2010

Trinidad og Tobago Marts 2010 Trinidad og Tobago Marts 2010 Fotograferne havde gode betingelser på T&T turen. Palm Tanager i skudlinjen. Foto: Carl-Erik Mabeck DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Det var første gang at

Læs mere

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011 DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening Indledning DOF Travel afholdt i perioden 05. 20. februar 2011 en tur til

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Nepal. 2/3 til 13/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Nepal 2/3 til 13/3 2018 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Himalaya Grib Indledning Nepal med dets høje bjerge havde længe stået på ønskelisten. Ved at gennemlæse tur rapporter og på anbefaling

Læs mere

New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt

New Foundland. og Nova Scotia 6/7 til 19/ Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt New Foundland og Nova Scotia 6/7 til 19/7 2018 Foto: Lilly Sørensen Tekst: Niels Bomholt Lavt hængende skyer/tåge over østkysten af New Foundland. Det er denne del af Amerika, som er nærmest Europa. Det

Læs mere

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou

Goa Indien. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark januar Leon Berthou Goa Indien 4 17. januar 2018 Vernal Hanging Parrot (Lericulus vernalis) (Foto: Leon Berthou) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den 4. 17. januar 2018 afholdt

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Californien September 2011

Californien September 2011 Californien 4.-20. September 2011 Jan Hjort Christensen Page 1 Indledning En DOF-Tur til Californien har i gennem en del år spøgt i mit hoved, allerede fra første gang jeg besøgte staten i år 2000. Muligheden

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Goa Indien januar 2019

Goa Indien januar 2019 Goa Indien 17. 30. januar 2019 Blue-capped Rock Thrush / Foto: Søren DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Søren Sørensen 1 Goa 17. - 30.1 2019 Carambolin Paddyfields 19.1 Foto: Søren

Læs mere

Bolivia 18 dages grundtur + ekstra uge september 2014

Bolivia 18 dages grundtur + ekstra uge september 2014 Bolivia 18 dages grundtur + ekstra uge september 2014 DOF-Travel turleder: Peter Lafrenz Bolivian Highlights Mount Ilimani, La Paz. Foto: German Pugnali - Seriema Nature Tours Bolivia er et fugleartsrigt

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Goa Indien januar 2017

Goa Indien januar 2017 Goa Indien 5. 18. januar 2017 Spotted Owlet (Hans Peter) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 5. 18. januar 2017 afholdt DOF Travel atter stortur til den

Læs mere

Colombia Fugleliste 2018 / ved Rejseleder Hanne Christensen

Colombia Fugleliste 2018 / ved Rejseleder Hanne Christensen TINAMIFORMES: Tinamidae 1 Tawny- breasted Tinamou Nothocercus julius Rødhovedet Tinamu 1 1 Cinereous Tinamou Crypturellus cinereus Asketinamu 1 1 Undulated Tinamou Crypturellus undulatus Bølgetinamu 1

Læs mere

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh

Indien november Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Indien 17 30 november 2019 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Dalveer Singh Med Fågelguidning AB til det fantastiske fugleland Indien. I to uger skal vi besøge det nordlige Indien med den frugtbare

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea

Fugleliste Rumænien. Scanbird ApS. Dato: 28. maj 4. juni Guide: Jan Hjort. Dag 1. København Bukarest - Tulcea Fugleliste Rumænien Dato: 28. maj 4. juni 2016 Guide: Jan Hjort Dag 1. København Bukarest - Tulcea Dag 2. Donau Deltaet (Tulcea - Crisan) Dag 3. Donau Delteat (Crisan Caroaman - Crisan) Dag 4. Donau Deltaet

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos)

Senegal. 27 december januar Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Senegal 27 december 2019 7 januar 2020 Rejseledere: Mads & Tina Elley Lokal guide: Abdou Lo (Carlos) Med Fågelguidning AB til det spændende Senegal. I 12 dage skal vi besøge Senegal, det vestligste land

Læs mere

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Seychellerne 2/10 til 14/10, 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Turen var godt tilrettelagt af Jesper Hannibal Rejser i samarbejde med det lokale selskab Mason Travel. Vi fløj med Air

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Goa Indien 28. november 13. december 2013

Goa Indien 28. november 13. december 2013 Goa Indien 28. november 13. december 2013 Intermediate Egret, Whistling Ducks og Purple Swamphen ved Carambolin Lake. Foto: Brian DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord Dette

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien

Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien Antarktisk, Falklands øerne Og Syd Georgien 30/10 til 15/11 2017 Annemarie Murholm Kaack, Kurt Kaack Hansen Lilly Sørensen (foto), Niels Bomholt (tekst) I 2003 var vi på tur i det sydlige Sydamerika, og

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet

Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Fugleliste Rumænien Dato: 25. maj 1. juni 2016 Guide: John Frikke Dag 1. Bukarest Tulcea Dag 2. Denis Depe Lake Babadag Babadag Forest Lake Sinoic Vadu Sortehavet Dag 3. Somova Stenbrud Parches Somova

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Sri Lanka januar 2018

Sri Lanka januar 2018 Sri Lanka 13. 28. januar 2018 Foto Ingelise: Endemisk og markant karakterart, Yellow-fronted Barbet DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Indhold Forord s. 2 / Dagsprogram s.3 / Oversigtskort

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne Program til: Destination: Ecuador & Galapagos Varighed: 25 dage Program start: Den. 5. marts, 2016 Program slut: Den. 29. marts, 2016 Dag 1 (5. marts) Afgang fra DK og ankomst til Guayaquil, Ecuador. I

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Amazing Amazonas! - cruise i Brasiliens Amazonas

Amazing Amazonas! - cruise i Brasiliens Amazonas Amazing Amazonas! - cruise i Brasiliens Amazonas Dette er et vaskeægte ekspeditionscruise i Amazonas! I den luksuriøse og bekvemme yacht, M/Y Tucano, sejler du op ad den mest uberørte af Amazonflodens

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 1.april 2018 til 21.april 2018 Hermed følger den endelige rejseplan og pris i forbindelse med Konvention

Læs mere

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Barlinek, Polen. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Barlinek, Polen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.195,- Højdepunkter Super hotel med god beliggenhed og rigtig god mad Lokal, dansktalende guide kun for os 3 afslappende udflugter

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019

Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019 Sri Lanka 1.februar 17.februar 2019 DOF TRAVEL Forord Denne tur var den anden af to ture med identiske ruter i januar og februar 2019 og næsten identisk med tidligere ture med DOF Travel. Vi mødte et fint

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Flake White Hue. Transparent White. Titanium White. Underpainting White. Zinc White. Lemon Yellow Hue. Cadmium Lemon. Winsor Lemon.

Flake White Hue. Transparent White. Titanium White. Underpainting White. Zinc White. Lemon Yellow Hue. Cadmium Lemon. Winsor Lemon. W&N Artist s Oil Priser fra DKK 59,- Winsor & Newton s kunstneroliefarve er uovertruffen i sin renhed, kvalitet og pålidelighed - en succes, der afspejles i det verdensomspændende ry denne farve har blandt

Læs mere

Kenya Migration Safari 2016

Kenya Migration Safari 2016 Geoffrey er DANSKTALENDE REJSELEDER 28. r e b m e t sep Kenya Migration Safari 2016 OPLEV DEN STORE GNU- OG ZEBRAVANDRING MED AFRICA TOURS DESTINATIONSCHEF, GEOFFREY SENDEU, PÅ EN 9 DAGES PRAGFULD KENYASAFARI.

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Goa Indien 4. 17. december 2014

Goa Indien 4. 17. december 2014 Goa Indien 4. 17. december 2014 Yellow-browed Bulbul. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord DOFtravel-udvalget besluttede på et sent tidspunkt, at der også skulle

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 2.april 2018 til 21.april 2018 Jeg takker for opfordringen til at komme med nogle mulig forslag til

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

Ilulissat og Ilimanaq

Ilulissat og Ilimanaq Ilulissat og Ilimanaq At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en wauw oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne. Varighed:

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada

Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada Alaska Explorer & krydstogt fra Whittier (Anchorage) til Vancouver/Canada 15/16 dage; 19. juni 4./5. juli 2016 Denne rejse kombinerer en rundrejse i Alaska, med start i Alaskas hovedstad, Fairbanks, og

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

Lemon Yellow. Titanium White. Chinese White. Winsor Lemon. Bismuth Yellow. Cadmium Lemon. Winsor Yellow. Lemon Yellow Deep. Aureoline.

Lemon Yellow. Titanium White. Chinese White. Winsor Lemon. Bismuth Yellow. Cadmium Lemon. Winsor Yellow. Lemon Yellow Deep. Aureoline. Winsor & Newton Artists Water Color Priser fra DKK 53,- Winsor & Newton er en af verdens førende farveproducenter, og de er særdeles kendt for deres kunstner akvarelfarver, som tilbyder det bredeste og

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Forår og midnatssol i Grønland

Forår og midnatssol i Grønland Forår og midnatssol i Grønland Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på

Læs mere

Burkina Faso and Ghana II

Burkina Faso and Ghana II Burkina Faso and Ghana II 16th February to 1st March 2013 DOF Travel By: Niels Riis Introduction Since 2008 the Danish Ornithological Society, DOF/BirdLife Denmark has carried a migratory birds programme

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide: Stig Jensen. Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dato: 30. april 8. maj 2017 Guide: Stig Jensen Dag 1. Fly: København via Riga mod Tbilisi Dag 2. Tbilisi-Ananuri-Gudauri-Kazbegi (Stepantsminda) Dag 3. Kazbegi-området Dag 4. Kazbegi-området Dag 5. Kazbegi-Gudauri-Ananuri-Tbilisi-Sighnaghi

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica.

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica. Redaktørens klumme Jeg er på mine lidt ældre dage blevet hjemmemenneske. Det forhindre mig ikke i at drømme. Den drøm, jeg her beskriver er en tur til Costa Rica. Selv om det er en drøm / et håb, så er

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Solskin, badestrande og regnskov i Australien

Solskin, badestrande og regnskov i Australien Solskin, badestrande og regnskov i Australien En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sandø, smukke sandstrande, postkort scenerier og tropisk regnskov.

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Per person, 4 dage fra kr. 5.500,- v/2 REJSERUTE: MOMBASA TSAVO ØST AMBOSELI - TSAVO VEST - MOMBASA Udsigt til Afrikas Tag - Kilimanjaro og safari i

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

Tanzanias nordlige højdepunkter

Tanzanias nordlige højdepunkter Tanzanias nordlige højdepunkter Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande, Tanzania. Vi koncentrerer

Læs mere

Program GOA - Jan 2018:

Program GOA - Jan 2018: Program GOA - Jan 2018: Generelt om hvor mange fugle arter vi har mulighed for at se på 2 uger i dec-jan: Der ses altid mange fugle allevegne i Goa. Goa ligger godt placeret i overvintringszonen for fugle

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Tag venner og familie med på en forrygende safari på Klaserie River Safari Lodge i Sydafrika. Klaserie River Safari Lodge er en mindre safari lodge med kun

Læs mere

Uganda Fly-In Gorilla Trekking

Uganda Fly-In Gorilla Trekking Uganda Fly-In Gorilla Trekking 4 dage fra kr. 13.500 REJSERUTE: ENTEBBE - BWINDI - ENTEBBE Fly-in fra safari i f.eks Kenya og Tanzania og oplev de store bjerggorillaer Tlf.: 8873 4000 africatours.dk info@africatours.dk

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias nordlige højdepunkter 11 dage Kontakt os for pris T arangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande,

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen.

Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen. Den 9- til 13. maj 2016 var vi en BKC gruppe på 16 personer der var på tur til Celle. Tak til Rita for opfordringen. Vitus rejser samlede os op Tåstrup, Valby og Ølby. Første stop efter færgen var i Hamborg,

Læs mere

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE REJSELEDER INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Det bedste af Uganda ENTEBBE BWINDI QUEEN ELIZABETH N.P KIBALE - ENTEBBE. 9 dage med afrejse i januar

Læs mere

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage)

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) Kære solformørkelsesvenner! Den 1. september i år kan du opleve en ringformet solformørkelse på Madagaskar og Corona Adventure

Læs mere

Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner

Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner Lucca er 3 år gammel og Sam er 6 år gammel. Lucca går i børnehaven "Spilopmagerne" i Middelmark. Sam går i børnehaveklassen i Middelmark

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Floridas forlystelsesparker og strande 10 dage - fra 8.648,- pr. person Inkl. fly, billeje, hotel mm. Find dit indre legebarn frem når turen går til verdens største legeplads i Orlando Denne skønne Florida-rejse

Læs mere

JAGUAR-SAFARI I PANTANAL

JAGUAR-SAFARI I PANTANAL 8 E MED LIG AFREJSE JAGUAR-SAFARI I PANTANAL KØRSEL AD TRANSPANTANEIRA, SEJLTURE VED PORTO JOFRE OG VANDRINGER PÅ TRE LODGER PRIVAT GRUPPE MED PROFESSIONEL ENGELSKTALENDE GUIDE KORT FORTALT REJSEKODE:

Læs mere

Det bedste af Kenya og Tanzania

Det bedste af Kenya og Tanzania Det bedste af Kenya og Tanzania Lake Nakuru - Lake Naivasha - Masai Mara - Serengeti - Ngorongoro Den klassiske rundrejse, der forbinder verdens to bedste safarilande på den helt logiske måde: I campingtelte,

Læs mere

Det bedste af Fransk Polynesien

Det bedste af Fransk Polynesien Det bedste af Fransk Polynesien Dette er turen for jer som ønsker at opleve det bedste af Fransk Polynesia på den bedst mulige måde Turen starter med nogle rolige dage på Tahiti før I besøger den spændende

Læs mere