Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du skal se en film med en god historie: Elefantens cykel"

Transkript

1 Du skal se en film med en god historie: o Elefantens cykel Elefanten ønsker sig en cykel. Tegn en sej cykel: Fortæl eleverne, at filmen, I skal se, handler om en elefant, der ønsker sig en cykel. Hvad betyder det at ønske sig noget? Har eleverne en cykel? Hvad hedder elefant og cykel på deres modersmål? Eleverne skal tegne en flot cykel i tegnefeltet. Lad dem derefter præsentere deres cykel for klassen. Tal om cykel-ord, mens I ser på tegningerne; hjul, styr, gear, pedaler mv.

2 INTRO ELEVARK / SIDE 2 1. Hvad kan I se på billedet? Skriv ordene her: 2. Skriv sætninger med ordene: 1. Eleverne skal i par tale om, hvad de kan se på billedet. De skal skrive de ord, de kender i skrivefeltet. Tal sammen i klassen om, hvor mange ord eleverne har fundet. Spørg eleverne, hvor de tror, at historien om elefanten foregår. Hvad tror de, at elefantens arbejde er? Hvor tror de, at elefanten bor? 2. Lad eleverne skrive sætninger med ordene fra tekstboksen. Fokusér i din vejledning af børnene på ordstilling frem for korrekt stavemåde.

3 INTRO ELEVARK / SIDE 3 3. Læs om filmen. Filmen handler om en elefant. Elefanten bor i et hus. Elefanten fejer gaden. Elefanten vil købe en cykel. Elefanten vil købe en rød cykel. Men cyklen koster mange penge. Tror du elefanten køber cyklen? 4. Du skal lære nye ord. Elefant Cykel Penge Pige 3. Fortæl eleverne, at den lille læsetekst fortæller dem om filmens handling. Læs teksten højt for eleverne. Tal om, hvilke ord eleverne kender i forvejen. Hvis der er ord, de ikke kender, kan I finde billeder af det på nettet. 4. Tal med eleverne om, hvad ordene betyder. Brug evt. smartboardet til at finde billeder på nettet for at understøtte forståelsen. Eleverne skal lave en tegning af ordet og forsøge at skrive det på deres modersmål. De kan evt. få hjælp af deres forældre derhjemme. Tal med eleverne om ligheder og forskelle på ordene på dansk og deres modersmål. Ser bogstaverne forskellige ud? Er der lyde på dansk, der ikke findes på deres modersmål? Se filmen med eleverne.

4 INTRO ELEVARK / SIDE 4 1. Quiz. Filmen handler om en giraf Filmen handler om en elefant Elefanten vil købe en bil Elefanten køber en stor cykel Elefanten køber en lille cykel Elefanten giver cyklen til en dreng Elefanten giver cyklen til en pige 1. I skal sammen lave en quiz om filmens plot. Del klassen i to hold. Holdene skal på skift svare på et spørgsmål. Sig til eleverne, at de skal lytte godt efter. Læs spørgsmålene højt for eleverne. Hvis holdet svarer rigtigt, får de et point. Hvis de svarer forkert, får modstanderne point. Når I har svaret på alle spørgsmål, kan eleverne evt. selv finde på flere spørgsmål om filmen, som de kan stille hinanden to og to eller til hele klassen.

5 INTRO ELEVARK / SIDE 5 2. Hvad sker der med elefanten og cyklen? 2. Eleverne skal i par forklare hinanden, hvad der sker på billederne, og sammen skrive en kort sætning til. Tal med eleverne om, hvad der skete med elefanten og cyklen. Fik elefanten en cykel? Blev den glad? Hvorfor kom der så meget skrald på gaden? Hvad gjorde elefanten med cyklen til sidst? Synes eleverne slutningen var god eller dårlig? Hvis eleverne har svært ved at huske handlingen, så se klippet igen (5:40-7:40)

6 3. Hvad sker der i filmen? INTRO ELEVARK / SIDE 6

7 INTRO ELEVARK / SIDE 7 3. Til denne opgave skal der bruges sakse, lim og pap. Tal med eleverne om, hvad de kan se på billederne. Find i fællesskab ud af, hvad der er det første og sidste billede. Se godt på de små detaljer. Ligner de to billeder hinanden? Eller er der forskelle? Lad eleverne klippe billederne ud. Eleverne skal prøve at huske filmens handling og lægge billederne i rigtig rækkefølge. Vent med at lime! Se filmen igen. Bed eleverne om at tjekke om deres rækkefølge er rigtig. Lim billederne op på pappet i den rigtige rækkefølge. Skriv evt. ord eller sætninger under hvert billede.

8 INTRO ELEVARK / SIDE 8 4. Modsætninger. 5. Hvad er det modsatte? Lang Stor Høj Længere end Større end Højere end. Kort Lille Lav Mindre end Kortere end Lavere end 4. Se på billedet af elefanten, og tal om modsætningsforholdet stor/lille. Kan eleverne huske flere ting fra filmen, der er stort og småt? Tal fx om elefantens hus. Er det stort nok til en elefant? 5. Tal først om modsætningsparrene kort/lang og høj/lav. Visualisér fx med ting, der er i klassen. Fx en lang og en kort lineal eller en høj og lav person. Lad eleverne tale om billederne to og to og tegne streger mellem de ord, der er modsætninger. Tal om bøjningerne større end/mindre end, hvis eleverne er ved at være gode til dansk. I kan til sidst tale om, at man også kan sige langt/kort om fx hår eller kjoler og høj/lav om lyd. Børnene kan også gå på fotojagt på skolen efter ting, der er små, store, lange, korte mv.

9 INTRO ELEVARK / SIDE 9 6. Hovedperson: Hvad kan man sige om elefanten? Elefantens drøm? Hjælpeord: Stor Grå Arbejder Glad Ked af det Cykel Snabel Kost Forklæde Ører Hvordan ser elefanten ud? E 6. Eleverne skal lave en mini-personkarakteristik af elefanten. Tal først om, at filmen handler om elefanten. Den er hovedperson. Tal om andre film eller bøger, som I har læst. Hvem var hovedperson i dem? Tal om, hvad elefanten tænker/drømmer om. Tal derefter om, hvordan den ser ud. Hvilken farve er den? Hvilke størrelse har den? Hvad har den på? Lad eleverne skrive stikord eller små sætninger om elefanten i tekstboksene. Tal om, hvad eleverne har skrevet. Lad dem evt. fremlægge for klassen.

10 INTRO ELEVARK / SIDE Præsentation af mig selv. Mit flag Min drøm En tegning af mig: Hjælpeord: Høj Lav Øjne Brune Blå Hår Mørkt Lyst Kort Langt Hvordan ser jeg ud? 7. Eleverne skal præsentere sig selv. De skal tegne flaget fra det land, de kommer fra, og skrive enten stikord eller små sætninger om dem selv og deres drøm. Eleverne skal til sidst præsentere sig selv for klassen eller en makker.

11 INTRO ELEVARK / SIDE Hvad synes du om filmen? Jeg kunne godt lide: Jeg kunne ikke lide: 8. Tal til sidst om, hvad eleverne synes om filmen. Var den sjov, spændende, kedelig eller noget andet? Skriv gerne stikord op på tavlen undervejs. Bed til sidst eleverne skrive, hvad de godt kunne lide ved filmen, og hvad de ikke så godt kunne lide. Tag evt. eleverne med på skraldejagt og saml affald op ligesom elefanten. Tal om, hvad der sker med miljøet, når man smider med skrald. I kan veje elevernes skrald og dele diplomer ud, hvorpå der står, hvor mange kilo skrald eleverne har samlet.

Skriv de ord, du kan se på billederne:

Skriv de ord, du kan se på billederne: I skal se to film o o Den lille fugl og bladet Den lille fugl og egernet Skriv de ord, du kan se på billederne: Filmene til dette emne handler om naturen. Forklar eleverne, hvad begrebet natur betyder.

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm o Den lille gris flyver Har du en drøm? Min drøm Fortæl eleverne, at den næste film handler om en gris, der har en drøm om at flyve. Tal om, hvad det

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster

Læs mere

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie:

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Du skal se en film om en familie: o Det lille lam Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Filmen til dette emne handler om familie. Forklar eleverne, hvad begrebet familie betyder. Tal om, hvem eleverne

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal se tre film o o o Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal lære o o o o o At tale på dansk om ting og dyr i naturen. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Du skal se en film om former og figurer:

Du skal se en film om former og figurer: Du skal se en film om former og figurer: o Zebra af Julia Ocker (YouTube Animanimals: Zebra så længe den er tilgængelig) Kan du tegne figurer? Tegn her: Fortæl børnene, at de skal lære om figurer og former.

Læs mere

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror

Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal se to film om traditioner o o Klassekabalen: Lejrskole Bror, min bror Du skal lære o o o o o At tale på dansk om forskellige traditioner i Danmark. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød?

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? I skal se to film o o Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? Har du en god ven? Tegn et billede af din ven: Filmene til dette tema handler om venskab. Spørg eleverne, hvad ven hedder på deres modersmål.

Læs mere

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TAL MED DIT BARN Et godt talesprog og et solidt kendskab til ords betydning er en vigtig forudsætning for at lære at læse. Når man foretager sig en

Læs mere

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017 Nivemaskinen af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen Høst & Søn 2017 Nivemaskinen er en særdeles voldsom og alvorlig fortælling om frygt og tyranni. En bog, der ikke bare bør læses op uden mulighed for bearbejdning

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X fodbold Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår

Læs mere

Den dag mit sovedyr blev væk

Den dag mit sovedyr blev væk At berette En personlig beretning Vi læser MÅL Du kan skrive om en oplevelse, du har haft med dit sovedyr. Tal om... Hvilke sovedyr har I været rigtig glade for? Fortæl hvorfor. Læs sammen og tænk Den

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Hvorfor læse med børn? Den gode oplevelse æstetisk/litterær Hyggeligt og rart. Nærhed og fællesskab Litteratur og kultur Viden

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool?

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool? Agger Opgaver: Daniel Agger Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema.

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema. Titel: Tema: Fag: Dansk Målgruppe: Mellemtrinnet QR-kode Fører til posten i mitcfu Bange for alt af Søren Jessen, forlag, udgivelsesår Døren af Janus Kodahl Alice Andersen af Faglig relevans/kompetenceområder

Læs mere

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Læring i bevægelse Tidsgruppe 0 10 minutter: Eleverne går tur i ring i modsat retning Eleverne får udleveret spørgsmålskort Når de mødes skal de svare på den

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS BAGGRUND Skolen skal være et rart sted at være. Og klassen skal være et fællesskab, hvor alle elever kan lære noget og udvikle sig og hvor alle kan bidrage til at finde

Læs mere

AFFALDETS RESSOURCER LÆR AT SE VÆRDIEN I DIT AFFALD! AKTIVITET 1 FORLØB NR. 1. Hvad er affald, og hvad er ressourcer?

AFFALDETS RESSOURCER LÆR AT SE VÆRDIEN I DIT AFFALD! AKTIVITET 1 FORLØB NR. 1. Hvad er affald, og hvad er ressourcer? AFFALDETS RESSOURCER LÆR AT SE VÆRDIEN I DIT AFFALD! FORLØB NR. 1 Har du nogensinde tænkt over, at dit affald har værdi? Vores affald indeholder det, man kalder ressourcer. Det betyder, at vores affald

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Trækfuglen Opgaveark Dansk, 3.-4. klasse Omfang: 1-2 lektioner Billedtekster og overskrifter Billedtekster er meget vigtigere, end mange tænker. Og Børnenes Egen U-landskalender består netop grundlæggende

Læs mere

Kender jeg Ole Lund Kirkegaard?

Kender jeg Ole Lund Kirkegaard? Før jeg læser bogen Kender jeg Ole Lund Kirkegaard? Se på side 20. Her er billeder af 4 bøger. Nina Sahl Ole Lund Kirkegaard Gyldendal 1. Hvad hedder de 4 bøger? 1 2 3 4 2. Hvis du kender bøgerne, så tegn

Læs mere

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune FORLAG Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune Til eleven Indledning Du skal nu læse bogen Randulf. Bogen består af to dele, en

Læs mere

3. Eleverne læser parvis DEN LILLE BOG om Anton og tingenes sjæl. 5. Opgave om begrebet SJÆL betydning, antonym/synonym se bilag 3.

3. Eleverne læser parvis DEN LILLE BOG om Anton og tingenes sjæl. 5. Opgave om begrebet SJÆL betydning, antonym/synonym se bilag 3. Handling Anton tænker meget over tingene. Han filosoferer og mener, at tingene har en sjæl. Skoletasken og cyklen for eksempel. Cyklen kan nemlig ind imellem være træt og uoplagt, og så lader Anton den

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Jeg siger op OPGAVER TIL

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Jeg siger op OPGAVER TIL OPGAVER TIL Jeg siger op NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES FÆLLES I KLASSEN Før I læser romanen Kig på bogens forside og bagside og kapitel-overskrifter. Hvad tror I, den handler om? Lav en brainstorm med alle

Læs mere

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden?

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden? Hansen Opgaver: Mikkel Hansen Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

LÆSEGUIDER til dagtilbud

LÆSEGUIDER til dagtilbud LÆSEGUIDER til dagtilbud Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Blomster På vej til skole Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-20-4 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

LÆSEGUIDER til børnehaveklassen

LÆSEGUIDER til børnehaveklassen LÆSEGUIDER til børnehaveklassen Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Trin 1 cow boy ter s m o l B I Walkklovn to Sc loere hool r pape gøje På v e j til sk o le pilot Hvem Forlag et Pø www hl.poehl

Læs mere

CIRKEL TIL ELEV START

CIRKEL TIL ELEV START Kære elev. Herunder ser du en oversigt over, en oversigt over hele forløbet i SevenJob. Du kan følge med undervejs og samtidig følge med i, hvilke opgaver eller hvilke ting du skal huske. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. Arbejdsbogen 1. Ny udgave. Gerner Birk Kristiansen. Tekst og tegninger DATO:

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. Arbejdsbogen 1. Ny udgave. Gerner Birk Kristiansen. Tekst og tegninger DATO: Gerner Birk Kristiansen Tekst og tegninger DATO: Arbejdsbogen 1 Ny udgave Her er en masse materiale, der kan anvendes i børnehaveklasserne. Der er naturligvis en sammenhæng i hæftet, men underviseren låses

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog Solstrålebøgerne TRIN 1 af Lis og Torben Pøhler Trin 1 cow boy ter s m o l B I Walkklovn to Sc loere hool r pape gøje På v e j til sk o le pilot Hvem Forlag et Pø www

Læs mere

Bring virkeligheden ind i undervisningen

Bring virkeligheden ind i undervisningen Find gratis materialer til udskolingen på sikkertrafik.dk/skole Nemme og overskuelige materialer med gode beskrivelser, som efterlader læreren på sikker grund. Jeg giver mine varmeste anbefalinger til

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få dejlige oplevelser

Læs mere

LITTERATURFORLØB klasse

LITTERATURFORLØB klasse LITTERATURFORLØB 2.-4. klasse til Hundeliv af Bent Haller og Cato Thau-Jensen BENT HALLER OG CATO THAU-JENSEN BENT HALLER & CATO THAU-JENSEN Hundeliv Hundeliv 9 788723 527257 forløb af Marianne Eskebæk

Læs mere

Indskoling et legende og lærende univers

Indskoling et legende og lærende univers Indskoling et legende og lærende univers Litteraturundervisning Digtning Produktion af bøger Læsning - dialogisk læsning Det første projektarbejde Helle Frost 1.sep.10 CFU Aalborg Litteraturundervisning

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Opgave 2 Hvilket bogstav står ud for den ting, som Arthur især skal se efter, før han går over vejen: Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt

Læs mere

Opgaver: Melodi Grand Prix

Opgaver: Melodi Grand Prix Opgaver: Grand Prix Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Hjælp! Print og klip ark 1-3. Laminér dem eventuelt for genbrug. Sæt dem op med enten magneter eller klæbemasse. Resten tegnes af læreren på tavlen.

Hjælp! Print og klip ark 1-3. Laminér dem eventuelt for genbrug. Sæt dem op med enten magneter eller klæbemasse. Resten tegnes af læreren på tavlen. TIL 4.-6. KLASSETRIN Hjælp! Formål Som en del af afrundingen til resten af materialet, er det vigtigt at eleverne får viden om hvordan de kan få hjælp. Denne tavleøvelse præsenteres af læreren, men giver

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Formål Når der arbejdes med hentediktater, er eleverne aktive med deres krop, samtidig med der trænes konkret stavning, hukommelse og koncentration.

Formål Når der arbejdes med hentediktater, er eleverne aktive med deres krop, samtidig med der trænes konkret stavning, hukommelse og koncentration. : Lærerark Bevægelse i dansk Formål Når der arbejdes med hentediktater, er eleverne aktive med deres krop, samtidig med der trænes konkret stavning, hukommelse og koncentration. Denne opgave er super god,

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå.

1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå. Huset i Kragevig 1. Hvordan tror du huset ser ud udenpå. Tænk på de ting du får at vide om huset i bogen. Tegn huset med alle de ting du kan huske. Du skal tegne på et stykke A4 papir. 2. Lav huset i karton

Læs mere

JEG GLÆDER MIG TIL JUL

JEG GLÆDER MIG TIL JUL ULIGEUGEBREV 47 Kære Forældre. Et lidt forsinket ugebrev pga. redaktørens fravær, men bedre sent end aldrig. Vi går nu ind i den sidste efterårsuge og vinteren står på trapperne. Den og Julen tager vi

Læs mere

Fag: Dansk, samfundsfag & sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Fag: Dansk, samfundsfag & sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Foto: Box productions Fag: Dansk, samfundsfag & sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Niveau: 7.-10. klasse Formål: I skal kunne forklare, hvad begreberne norm, fordom, kultur og identitet

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse BØRN & UNGE FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. bruge bogstavernes lyd, når de læser, og de kan forstå, hvad de læser. De fleste

Læs mere

LITTERATURFORLØB klasse

LITTERATURFORLØB klasse LITTERATURFORLØB 2.-4. klasse til Else og plageånden af John Kenn Mortensen forløb af Marianne Eskebæk og Kenneth Jakobsen Bøye INTRO Formål Eleverne får øjnene op for, hvordan skrift og billeder sammen

Læs mere

Hvad ved jeg om fantasy? Tænk dig godt om. Kig på skemaet. Kig i bogen. Skriv eller tegn alt, hvad du ved om fantasy.

Hvad ved jeg om fantasy? Tænk dig godt om. Kig på skemaet. Kig i bogen. Skriv eller tegn alt, hvad du ved om fantasy. Før jeg læser bogen Hvad ved jeg om fantasy? Tænk dig godt om. Kig på skemaet. Kig i bogen. Skriv eller tegn alt, hvad du ved om fantasy. Fantasy Dorte Lilmose Gyldendal Hvad ved jeg om fantasy? Skriv

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE DEN DEMOKRATISKE SAMTALE INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2)

Læs mere

Vi har ca. 1 time. Jeg har taget lidt med, så vi ikke sidder her og tørster. Tag en kop kaffe/te/kakao og en croissant. Gør dig det behageligt.

Vi har ca. 1 time. Jeg har taget lidt med, så vi ikke sidder her og tørster. Tag en kop kaffe/te/kakao og en croissant. Gør dig det behageligt. Bilag 6: Spørgeguide inklusiv forskningsspørgsmål Intro: (5 min.) Velkommen og tusind tak, fordi du vil deltage i vores samtale om unge og økonomi. Jeg hedder XX. Vi er 5 studerende fra Roskilde Universitet,

Læs mere

Er det vold hvis...?

Er det vold hvis...? Er det vold hvis...? TIL 7.-0. KLASSETRIN Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen Voldsformerne før denne øvelse. Formål Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Opgaver: Usain Bolt. 3. Hvilken klasse gik han i, da han blev den bedste på skolen til 100-meterløb?

Opgaver: Usain Bolt. 3. Hvilken klasse gik han i, da han blev den bedste på skolen til 100-meterløb? Bolt Opgaver: Usain Bolt Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks

Læs mere

Alle så en kat af Brendan Wenzel

Alle så en kat af Brendan Wenzel Alle så en kat af Brendan Wenzel Gyldendal 2016 Katten gik gennem verden med Knurhår, ører og poter.. Sådan lyder det rytmiske anslag, der går igen gennem denne fine og poetiske bog om, hvordan ting afhænger

Læs mere

Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner

Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner FRA FÆLLES MÅL Kompetanceområde: Fremstilling Kompetancemål: Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billeder i nære og velkendte situationer. Færdigheds-

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Bieber Opgaver: Justin Bieber Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER KEVINS HUS Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores

Læs mere

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Europa Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige. Europa Europa Folk er 1 Læs indholdsfortegnelsen

Læs mere

Det lover jeg dig -3

Det lover jeg dig -3 Det lover jeg dig -3 Søg det, som Gud lover. Mål: Børnene forstår, at Gud belønner dem, der søger ham. Gud har lovet, at de, der søger og bliver ved med at søge, også vil finde. Opmuntr børnene til at

Læs mere

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det? Vejledning Som en del af afrundingen til resten af materialet, er det vigtigt at eleverne får viden om hvordan de kan få hjælp. Denne tavleøvelse præsenteres af læreren, men giver eleverne mulighed for

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PAS PÅ. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ Albert og Rose I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Her ser du Albert og Rose. De er begge 6 år og lige begyndt i skole. Albert går med sin mor i hånden, og Rose følges med sin far. De har

Læs mere

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Spejder Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Se på billedet på bagsiden. Fortæl, hvad du kan se. 1 Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige:

Læs mere

Main Survey HÆFTE2006

Main Survey HÆFTE2006 Identifikationsfelt Elev ID: Elevnavn: L Main Survey HÆFTE2006 SPØRGSMÅL TIL PIRLS 2006 LÆSEBOG International Association for the Evaluation of Educational Achievement Danmarks Pædagogiske Universitet

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

22. DECEMBER. Det går helt godt

22. DECEMBER. Det går helt godt 22. DECEMBER Det går helt godt Jeg kan godt li at gå i skole her i Ringe. Det var slet ikke så slemt at begynde i den nye klasse, som jeg havde frygtet. Jeg synes, de var flinke alle sammen og vores klasselærerinde

Læs mere

PROGRAM FOR DAGEN ONE-DAY FILM MAKER. Lav jeres egen kortfilm på en dag. Tirsdag den 10. januar. Tirsdag den 10. januar

PROGRAM FOR DAGEN ONE-DAY FILM MAKER. Lav jeres egen kortfilm på en dag. Tirsdag den 10. januar. Tirsdag den 10. januar ONE-DAY FILM MAKER Lav jeres egen kortfilm på en dag Tirsdag den 10. januar Jeres egne fiktions- eller dokumetarfilm På workshoppen skal I lave film i grupper. Hver gruppe skal skrive, optage og klippe

Læs mere

... ELEVAKTIVITETER KLASSE

... ELEVAKTIVITETER KLASSE ... ELEVAKTIVITETER 0.-3. KLASSE Indhold Er du klar? Velkommen side 3 Inden du går i gang Kan du finde svaret i bogen? Under læsning af bogen Find ud af mere Gå på nettet. MEGAFONEN side 4 side 4 side

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN EU'S HISTORIE EU'S HISTORIE INDHOLD INTRO (ARK 1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK 2) 1. EU gennem tiden

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Rooney. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Rooney. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Barnets Bedste R D O MK A E T I

Barnets Bedste R D O MK A E T I Barnets Bedste T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse med diskussion i plenum fulgt op af kortere oplæg fra læreren. Med udgangspunkt i en fiktiv forestilling om, at eleverne skal passe en baby, konkretiseres

Læs mere

Alfons og Cirkeline Udarbejdet af indskolingslærerne 2011 Haderslev Realskole.

Alfons og Cirkeline Udarbejdet af indskolingslærerne 2011 Haderslev Realskole. På Haderslev Realskole har temakasserne fra CFU UC Syddanmark: Alfons og Cirkeline Et tema til litteraturundervisning. Givet inspiration til følgende undervisningsforslag, som indskolingslærerne har givet

Læs mere

Opgaver: Isbjørnen. 2. Læs side 4 igen. Hvad gør isbjørnen, når den skal fange en sæl?

Opgaver: Isbjørnen. 2. Læs side 4 igen. Hvad gør isbjørnen, når den skal fange en sæl? Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Krageungen af Bodil Bredsdorff

Krageungen af Bodil Bredsdorff Fokusområder Litterær analyse og fortolkning Mål: At eleverne prøver at indgå i et fortolkningsfællesskab omkring en fælles litterær oplevelse. At eleverne lærer at finde begrundelser i teksten for deres

Læs mere

Læsning og skrivning i børnehaveklassen

Læsning og skrivning i børnehaveklassen Læsning og skrivning i børnehaveklassen Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Gensidige forventninger Børn begynder i skolen med store forventninger om at lære at læse. Som forælder har du sikkert

Læs mere

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv.

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv. Viden om rettigheder At børn har rettigheder betyder, at de har ret til noget. At der er noget de har lov til, og noget de kan kræve. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt

Læs mere

Se virtual reality eller 360 graders-film Rejs til Jordan, og lær Nour og Abdallah at kende.

Se virtual reality eller 360 graders-film Rejs til Jordan, og lær Nour og Abdallah at kende. Månestenen #20 Opgaveark Dansk: 1.-2. klasse Dansk og N/T: 3.-5. klasse Omfang: 60 minutter Se virtual reality eller 360 graders-film Rejs til Jordan, og lær Nour og Abdallah at kende. Opgave til Dansk

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Skoene fortæller. Færdigheds- og vidensmål. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Plot 3, kapitel 1. Side 10-37 FREMSTILLING

Skoene fortæller. Færdigheds- og vidensmål. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Plot 3, kapitel 1. Side 10-37 FREMSTILLING Plot 3, kapitel 1 Skoene fortæller Side 10-37 FORTOLKNING Eleven kan udtrykke sig kreativt og eksperimenterende ordforråd og sproglige valgmuligheder Oplevelse og indlevelse Eleven kan dramatisere litteratur

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET

SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET SELVEVALUERING I FORHOLD TIL VÆRIGGRUNDLAGET, UNDERVISNINGSMILJØVURDERING OG EVALUERING AF SKOLENS SAMLEDE UNDERVISNING FOR ELEVHOLDET 2011-2012 "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål dreng

Læs mere

Trivselsundersøgelse enhed 2 okt 13

Trivselsundersøgelse enhed 2 okt 13 Trivselsundersøgelse enhed 2 okt 13 Indhold Indhold... 1 Klassens liv... 4 I1: Har du det godt i din klasse?... 4 med valgmuligheder... 4 med valgmuligheder... 5 I1: Har du det godt i din klasse?... 6

Læs mere

Liberias børn. Opgaver

Liberias børn. Opgaver Opgaver Opgave 1: Håndtryk Det kan være sjovt at øve sig på noget, som er en skik i andre lande. Eleverne kan øve sig på at lave det håndtryk, som Frederick og Michael bruger, når de siger goddag. Opgave

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER MARS ER FOR TABERE Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet

Læs mere

Opgaver: Zlatan. 2. Hvor mange år er Zlatan? 3. På side 4 står, at Zlatan lavede et saksespark. Hvorfor tror du, at sparket kaldes det?

Opgaver: Zlatan. 2. Hvor mange år er Zlatan? 3. På side 4 står, at Zlatan lavede et saksespark. Hvorfor tror du, at sparket kaldes det? Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal Faktabokse Landkort Udgivelsesår

Læs mere

Opmærksomhedsområder i forbindelse med vurdering af skole/sfo-parathed

Opmærksomhedsområder i forbindelse med vurdering af skole/sfo-parathed 1. Kompetencer vedr. motorik og sanser: At kunne koncentrere sig et stykke tid ad gangen At kunne koncentrere sig, når der foregår andre ting omkring en. At være motorisk selvhjulpen, f.eks. at kunne klæde

Læs mere

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog

LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog LÆSEGUIDER til dansk som andetsprog Solstrålebøgerne TRIN 2 af Lis og Torben Pøhler Forlaget Pøhler, 2018 ISBN 978-87-93740-19-8 Balanceret læseundervisning fra starten Forlaget Pøhler 2018 1 Forord Læseguiderne

Læs mere