Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune"

Transkript

1 Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Udarbejdet: KMU KS: ASE Udarbejdet af ÅF Lighting not001-Rev2-Principper for belysning og armaturvalg.docx

2 Indhold 1 Overordnede retningslinjer og principper for valg af belysning og armaturer i Allerød Kommune Overordnede belysningsprincipper Armaturer Retningslinjer for generelle vejtyper i Allerød Kommune Trafikveje Lokalveje Stier og stitunneller Erhvervsområder Offentlige fællesarealer og P-pladser Belysning i særlige områder Primære armaturvalg:... 7 Page 1 (8)

3 1 Overordnede retningslinjer og principper for valg af belysning og armaturer i Allerød Kommune Al belysning i Allerød Kommune bør følge danske krav og anvisninger til vejbelysning 1. Dette gælder særligt krav til belysningsklasser, blænding og afskærmning. Både i forbindelse med nye belysningsanlæg og ved renovering af eksisterende belysning bør der som udgangspunkt foretages en professionel projektering af belysningen. Projekteringen skal sikre, at den krævede belysningsklasse for vejtypen i videst muligt omfang overholdes. I det følgende beskrives overordnede belysningsprincipper og retningslinjer for materiel, som bør gælde for alle vejtyper i Allerød Kommune. 1.1 Overordnede belysningsprincipper Allerød Kommunes belysningsanlæg består af ca armaturer, hvoraf kommunen er i gang med udskiftning af ca armaturer. Udskiftningerne skyldes almindelig nedslidning af anlæg samt lyskildetyper, som er udfaset i hele EU. I forbindelse med disse udskiftninger har opgaven været i udbud og den vindende armaturpakke er udgangspunktet for den fremadrettede energirenovering. På større veje anvendes Vialume fra Fagerhult, mens København fra Philips er et tilvalg. På lokalveje og stier anvendes primært Nyx fra Focus Lighting samt Vialume fra Fagerhult. Hvor København fa Philips i forvejen er anvendt på eksisterende strækninger vælges også Københavner-armaturet her. Lygter er Grandville fra Philips og Sky Park fra Focus Lighting. For at styrke kommunens visuelle identitet og optimere vedligehold af belysningen kan Allerød Kommune med fordel minimere det samlede antal af armaturvarianter i kommunen. Når nye armaturer monteres på eksisterende master, bør det desuden sikres, at proportioner mellem armatur, mast, mastearm mv. passer sammen Armaturer EU s udfasning af kviksølvlyskilder og lysstofrør betyder, at armaturer der benytter denne type lyskilder udskiftes i løbet af 2017 og Valg af vej- og stibelysning bør bl.a. ske under hensyntagen til trafiksikkerhed og tryghed. I den sammenhæng er det centralt at forholde sig til armaturets fordeling af lyset. F.eks. belyser pullerter ikke personer og ansigter, hvilket er afgørende for oplevelsen af tryghed. Pullerter kan anvendes i særlige tilfælde i åbent land, hvor hensynet til natur om givelser priorites højt. 1 Håndbog Vejbelysning 2015 Page 2 (8)

4 Fremtidig belysning i Allerød kommune skal følge nedenstående retninger for armaturer og lyskilder: RETNINGSLINJER FOR ARMATURER I ALLERØD KOMMUNE Der anvendes armaturer med plan afskærmning. Når der anvendes parklygter, bør lysfordeling være nedadrettet uden direkte indkig til lyskilden. Alle nye armaturer evalueres visuelt inden opsætning af et større antal. Ved 1:1 udskiftning anvendes samme type armaturer som eksisterende, såfremt det er muligt. Ved udskiftning af armaturer på hele strækninger bør armaturvalget ske samstemt med vejbelysningen på tilstødende veje og stier. RETNINGSLINJER FOR LYSKILDER OG FARVEEGENSKABER I ALLERØD KOMMUNE I al ny belysning anvendes LED På trafikveje, lokalveje, stier og pladser i Allerød anvendes LED-armaturer med en farvetemperatur på K og Ra-værdi på 80. På overordnede trafikveje og i erhvervsområder anvendes LED-armaturer med en farvetemperatur på K og Ra-værdi Retningslinjer for generelle vejtyper i Allerød Kommune Til hver vej- eller områdetype kan der med fordel vælges 1-3 armaturtyper, så der til den enkelte strækning eller det enkelte område kan vælges den type, der passer bedst ind i områdets karakter og skala. Det anbefales, at der benyttes armaturer med et enkelt design og formsprog i forskellige størrelser og varianter, som kan anvendes på forskellige vejtyper afhængig af vejdimensioner og belysningsklasse. Det anbefales generelt at anvende armaturfamilier, hvor armaturet fås i forskellige størrelser Trafikveje Trafikvejene er de mange forskellige gennemfarts- og fordelingsveje, der forbinder kommunen på kryds og tværs. Kommunen bør vælge 2 armaturer til anvendelse på alle kommunens trafikveje. RETNINGSLINJER FOR TRAFIKVEJE Trafikveje, som befinder sig i åbent land, belyses som udgangspunkt ikke. Trafikveje, rundkørsler og større kryds belyses med udgangspunkt i vejbelysningsreglernes belysningsklasser. Belysningen på trafikveje i Allerød Kommune skal skabe en tydelig sammenhæng i kommunen og styrke forbindelsen mellem kommunens forskellige byer og bymæssige områder. Page 3 (8)

5 Der benyttes udelukkende moderne vejbelysningsarmaturer med plant glas og gode lystekniske egenskaber. Armaturer skal have et neutralt udseende med enkle geometriske former. På kommunens trafikveje anvendes energieffektive LED-armaturer med farvetemperatur på K og Ra-værdi over 70. Overgangen mellem mast og armatur skal være i harmoni med både masten og armaturet Lokalveje På lokalveje skal belysningen tilgodese fodgængeres og cyklisters behov. Kommunen bør vælge 2-3 armaturer, som anvendes på alle lokalveje i Allerød Kommune. Dette vil både give kommunen en klar identitet og samtidig sikre muligheden for at kunne differentiere belysningen i forskellige områdetyper og bymiljøer. Det anbefales desuden, at kommunen differentierer mellem forskellige typer områder, når der vælges belysningsmateriel. Valg af armatur bør ske ud fra kendskab til områdets karakter og anvendelse. RETNINGSLINJER FOR BELYSNING AF LOKALVEJE Alle lokalveje i byområder belyses. Lokalveje belyses med udgangspunkt i vejbelysningsreglernes belysningsklasser. Der benyttes udelukkende moderne armaturer med plant glas og gode lystekniske egenskaber. Armaturer skal have et klassisk neutralt udseende. Der anvendes energieffektive LED-armaturer med farvetemperatur på K og Ra-værdi over 80. Overgangen mellem mast og armatur bør være i harmoni med både masten og armaturet. I boligområder eller sammenhængende klynger af boligområder skal anvendes det samme armatur (eller armaturer fra samme serie) i hele området. Belysningen på parkeringsarealer skal indpasses, så arealet opleves som sammenhængende med boligvejene. Samtidig skal belysningen sikre øget komfort og overblik for områdets beboere og gæster Stier Tryghed på Allerød Kommunes stisystemer har høj prioritet og belysningen skal derfor bidrage til at skabe trygge stiforløb. Til belysning på stier enten anvendes armaturer som på de tilstødende lokalveje, eller parklygter. Page 4 (8)

6 RETNINGSLINJER FOR BELYSNING AF STIER Vejbelysningsarmaturer skal have lukket armaturhus og plan skærm, som ikke har nogen generende fjernvirkning. På stier, hvor det er ønskeligt, at både stiforløb og omgivelser belyses, kan parklygter benyttes. Parklygter skal have en passende udformning, så lygten kan ses på afstand uden at virke blændende. Parklygterne skal give en svag belysning af omgivelserne og tegne stiens forløb. Der vælges LED med en farvetemperatur på K og Ra-værdi på minimum 80. På stiger som går igennem erhvervsområder vælges belysning som på de nærliggende lokalveje 2.2 Erhvervsområder I Allerød Kommune findes en række erhvervsområder. Erhvervsområderne rummer industrivirksomheder, lager- og fabriksbygninger samt tømmerhandel, bilforhandlere, byggemarkeder o. lign. Erhvervsområderne omfatter primært lokalveje. Ud over den almindelige vejbelysning, er der lys fra skilte og privat belysning, herunder belysning af P-pladser, opbevaringsarealer og sikkerhedsbelysning. RETNINGSLINJER FOR BELYSNING AF OMRÅDER MED ERHVERV OG INDUSTRI I områder med erhverv og industri skal belysningen bidrage til at området fremstår som en samlet helhed. Belysningen skal have et enkelt og funktionelt udtryk. For at understrege erhvervsområdets industrielle præg anvendes lyskilder med en farvetemperatur omkring K og Ra-værdi over 70. I mindre erhvervsområder, som er en del af et boligområde, anvendes samme belysning som i boligområdet. 2.3 Offentlige fællesarealer og P-pladser Offentlige fællesarealer betegner områder omkring kommunens offentlige og administrative bygninger, herunder skoler, idrætscentre, ældrecentre, plejehjem, kirker, sundhedshus, stadion, politistation, biblioteker og Allerød Rådhus. I Allerød Kommune findes en række parkeringsområder, fx i forbindelse med handel, hvor belysningen er privatejet eller kun delvist ejet af kommunen. P-pladser og offentlige fællesarealer, inkl. stier omkring disse, skal belyses med mindre vejbelysningsarmaturer elle r parklygter med en god afskærmning. Page 5 (8)

7 RETNINGSLINJER FOR BELYSNING AF P-PLADSER P-pladser belyses som udgangspunkt af vejbelysningsarmaturer. Hvis særlige forhold taler for det, f.eks. træer, kan parklygter benyttes. 3 Belysning i særlige områder I særlige områder som handelsgader, pladser og parker hvor der kræves særlig belysning, skal der planlægges separat belysning, som skal koordineres og afstemmes i forhold til armatur og masteløsninger på øvrige veje og stier. I særlige områder skal belysningen planlægges efter funktion og ønsket om belysningens karakter og eventuelt iscenesættende egenskaber. Det kan være handelsgader, pladser, skulpturer eller særlige bygninger, som kræver særlig belysning. I sådanne tilfælde skal der udarbejdes et selvstændigt belysningsprojekt idet der her er behov for belysningsløsninger, som ikke kan løses af den almindelige vejbelysning. Page 6 (8)

8 4 Primære armaturvalg Ud fra den udbudte armaturpakke som afspejler Allerød Kommunes ønsker til design er udvalgt nedenstående armaturløsninger. Udover de tilbudte armaturer er København tilvalgt for at kunne supplere steder hvor København i forvejen er opsat. Udover de primmære valg vil der være særlige steder hvor en anden armaturløsning er nødvendig for at kunne indpases i området. Det kan være tuneller, pladser, handelsgader og lignende som kræver særlig belsning i mindre omfang. Tilbud: Tilvalg: Trafikveje Vialume 1 Trafikveje København Lokalveje Lokalveje Nyx 330, Vialume 75 København Stier og pladser Grandville, Sky Park Page 7 (8)

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14)

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune Maj 2016 Rev 3 5304rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Recipient Herlev Kommune Center for Trafik og Miljø Herlev Bygade

Læs mere

Planlægning af den offentlige belysning

Planlægning af den offentlige belysning Planlægning af den offentlige belysning Belysningsplan for Frederiksberg Kommune. Af Allan Ruberg alr@hansen-henneberg.dk Offentlig udendørs belysning etableres og drives, som navnet antyder, til gavn

Læs mere

Dragør Kommune Plan og Teknik

Dragør Kommune Plan og Teknik Dragør Kommune Plan og Teknik Retningslinjer for vejbelysningen i Dragør Kommune Bilag E - Design og styring 5180rap001, Rev. 1, 23.01.2015 Dragør Kommune Plan og Teknik Retningslinjer for vejbelysningen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE BELYSNINGSPLAN rap001-Rev3-Belysningsplan- TaarnbyKommune.docx Page 0 (53)

TÅRNBY KOMMUNE BELYSNINGSPLAN rap001-Rev3-Belysningsplan- TaarnbyKommune.docx Page 0 (53) TÅRNBY KOMMUNE BELYSNINGSPLAN 2017 TaarnbyKommune.docx Page 0 (53) 5716rap001-Rev3-BelysningsplanTaarnbyKommune.docx Page 1 (53) TaarnbyKommune.docx Page 2 (53) TaarnbyKommune.docx Page 3 (53) Forord Denne

Læs mere

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Bilag vedr. Vejbelysningsregler retningslinjer materiel for område- og vejtyper

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Bilag vedr. Vejbelysningsregler retningslinjer materiel for område- og vejtyper Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Bilag vedr. Vejbelysningsregler retningslinjer materiel for område- og vejtyper 4758not004, Rev. 2, 26.10.2015 rev 20151012 kkm Udført: CAT Kontrolleret: KMU Side

Læs mere

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Belysningsplan for Aabenraa Kommune. Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø

Aabenraa Kommune. Drift og Vedligehold. Belysningsplan for Aabenraa Kommune. Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Belysningsplan for Aabenraa Kommune Vision: At højne kvaliteten i alle aspekter af det visuelle miljø 4758rap005, Rev. 2, 26.10.15 REV kkm 20151012 Udført: CAT Kontrolleret:

Læs mere

Belysningsplan UDKAST. Allerød Kommune. Side

Belysningsplan UDKAST. Allerød Kommune. Side Belysningsplan Allerød Kommune UDKAST Side INDHOLD 1. Introduktion 4 1.1 Formål og målsætninger 4 1.2 Tilgang 2. Lys for mennesker 8 2.1 Blænding og lysforurening 8 2.2 Godt lys for alle trafikanter 9

Læs mere

Godt lys til en sikker hverdag og nye oplevelser Belysningsplan for Næstved Kommune

Godt lys til en sikker hverdag og nye oplevelser Belysningsplan for Næstved Kommune Godt lys til en sikker hverdag og nye oplevelser Belysningsplan for Næstved Kommune Belysningsplan rev. 1. Page 0 (88) Udført Helle Knudsen og Astrid Espenhain Godkendt Kenneth Munck Date 29.11.2017 Belysningsplan

Læs mere

Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris

Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris Belysningsarmaturer til veje og stier udvalgt blandt de bedste og mest anvendte typer

Læs mere

Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg. Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier i Ballerup

Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg. Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier i Ballerup Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg Side 1 Appendiks 1 Områdeopdeling: Specifikation af belysningsanlæg Belysningsplanen er gældende for offentlige og private fællesveje og stier

Læs mere

Click here and insert picture (20*22cm) BELYSNINGSPLAN HALSNÆS KOMMUNE. 5376not007-rev2-belysningsplan_halsnæskommune

Click here and insert picture (20*22cm) BELYSNINGSPLAN HALSNÆS KOMMUNE. 5376not007-rev2-belysningsplan_halsnæskommune Click here and insert picture (20*22cm) BELYSNINGSPLAN HALSNÆS KOMMUNE 5376not007-rev2-belysningsplan_halsnæskommune Udført Helle Frøjk Knudsen Astrid Espenhain Godkendt Kenneth Munck Modtager Halsnæs

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG Et belysningsanlæg skal vælges ud fra såvel funktionelle som æstetiske hensyn, og det skal være afpasset til den belysningsopgave, som skal løses. Belysningsanlægget

Læs mere

Egedal Kommune. Plan & Miljø. Belysningsplan Egedal Kommune 2012. Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011.

Egedal Kommune. Plan & Miljø. Belysningsplan Egedal Kommune 2012. Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011. Egedal Kommune Plan & Miljø 2012 Denne belysningsplan er udarbejdet for Egedal Kommune af ÅF Hansen & Henneberg 2011. BELYSNINGSPOLITIK Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BELYSNINGSPOLITIK 3 1.1 BAGGRUND 4

Læs mere

Click here and insert picture (20*22cm) Belysningsplan Herlev Kommune. April 2016 Rev bil003-rev4-belysningsplan_herlevkommunekommune

Click here and insert picture (20*22cm) Belysningsplan Herlev Kommune. April 2016 Rev bil003-rev4-belysningsplan_herlevkommunekommune Click here and insert picture (20*22cm) Belysningsplan Herlev Kommune April 2016 Rev 4 5304bil003-rev4-belysningsplan_herlevkommunekommune Herlev Kommune Center for Teknik og Miljø Herlev Bygade 90 2730

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune August 2014/ opdateret juni 2015 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde

Læs mere

Masterplan for renovering af vejbelysning Halsnæs Kommune

Masterplan for renovering af vejbelysning Halsnæs Kommune Masterplan for renovering af vejbelysning Halsnæs Kommune 5376not011-rev6-notat-masterplan Author ASE QA HSO Recipient Halsnæs Kommune Date 23.04.2019 Project ID 5376 5376not011-Rev6-notat-masterplan 1

Læs mere

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Morten Skibstrup Nikolajsen, belysningsingeniør, Frederiksberg Kommune, moni06@frederiksberg.dk Hvorfor skal man anvende LED til belysning? Er kvaliteten

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune August 2014 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde med ÅF Lighting.

Læs mere

Minimumskrav for vejbelysningsanlæg i byggemodning

Minimumskrav for vejbelysningsanlæg i byggemodning Aarhus Kommune, Drift og Anlæg Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Til Bygherre og Rådgiver Byggemodning I forbindelse med etablering af vejbelysningsanlæg i Aarhus Kommune skal nedenstående krav opfyldes,

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune December 2013 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde med ÅF Lighting.

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

BELYSNINGSPLAN NOVEMBER 2013 MARIAGERFJORD KOMMUNE. Jens Chr. Skous Vej Aarhus C Danmark ADRESSE COWI A/S

BELYSNINGSPLAN NOVEMBER 2013 MARIAGERFJORD KOMMUNE. Jens Chr. Skous Vej Aarhus C Danmark ADRESSE COWI A/S BELYSNINGSPLAN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 MARIAGERFJORD KOMMUNE BELYSNINGSPLAN PROJEKTNR. A008655 DOKUMENTNR.

Læs mere

BELYSNINGSPLAN Aabenraa Kommune

BELYSNINGSPLAN Aabenraa Kommune BELYSNINGSPLAN Aabenraa Kommune Juni 2012 Indholdsfortegnelse 0. Status for eksisterende belysningsanlæg... 2 1. Vision og målsætninger... 2 1.1 Nordisk lysholdning... 2 1.2 Aabenraa: Et dejligt sted at

Læs mere

BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE

BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE BELYSNINGSPLAN RANDERS KOMMUNE Forord: Denne belysningsplan er udarbejdet for RANDERS kommune med det formål at få lavet en samlet overordnet plan for vejbelysningsområdet i kommunen. Randers kommune har

Læs mere

Designmanual for vejbelysningen i. Herning Kommune. Teknik og Miljø

Designmanual for vejbelysningen i. Herning Kommune. Teknik og Miljø Designmanual for vejbelysningen i Herning Kommune Teknik og Miljø Herning Kommune Teknik og Miljø Designmanual for vejbelysningen i Herning Kommune 5079rap001, Rev. 1, 25.6.2014 Udført: ASE/KMU Kontrolleret:

Læs mere

Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Handlingsplan for renovering og modernisering af vejbelysning i Næstved Kommune

Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Handlingsplan for renovering og modernisering af vejbelysning i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme Handlingsplan for renovering og modernisering af vejbelysning i Næstved Kommune 5278rap001, Rev. 2, 30.11.2017 Næstved Kommune Center for Trafik og Ejendomme

Læs mere

ARMATURKATALOG Herning Kommune

ARMATURKATALOG Herning Kommune ARMATURKATALOG Herning Kommune Indledning Dette armaturkatalog er udarbejdet i et samarbejde mellem Herning Kommune og ÅF Lighting. Kataloget rummer for alle hovedområderne i Herning Kommune de armaturer,

Læs mere

Lyset i byer og på veje. - stemning, identitet og funktion

Lyset i byer og på veje. - stemning, identitet og funktion Lyset i byer og på veje - stemning, identitet og funktion 2 3 Lyset i byer og på veje Hvad skal din kommune være opmærksom på? Den offentlige belysning spiller en betydelig rolle ikke kun for trafiksikkerhed,

Læs mere

Krav til vejbelysning i Aarhus Kommune

Krav til vejbelysning i Aarhus Kommune I forbindelse med etablering af vejbelysningsanlæg i, skal nedenstående krav opfyldes, hvis vejbelysningsanlægget ønskes overdraget til efter etablering. Vi gør opmærksom på, at ikke overtager drift af

Læs mere

Belysningsplan. Holstebro Kommune februar 2012

Belysningsplan. Holstebro Kommune februar 2012 Belysningsplan Holstebro Kommune februar 2012 Indhold 1 og Introduktion med motivation, afgrænsning status for belysningen 2 Vision og målsætninger for den fremtidige belysning 3 Belysningsstrategi med

Læs mere

Hørsholm Kommune Renovering af vejbelysningsanlæg.

Hørsholm Kommune Renovering af vejbelysningsanlæg. Hørsholm Kommune Renovering af vejbelysningsanlæg. Planen er at Hørsholm Kommune overtager ca. 6.500 belysningsarmaturer og master fra Ørsted. Disse armaturer er af forskellig alder og med forskellige

Læs mere

FOR ODENSE KOMMUNE 2008

FOR ODENSE KOMMUNE 2008 FOR ODENSE KOMMUNE 2008 Belysningsplan for Odense Kommune er udarbejdet af By- og Kulturforvaltningen i 2008 Politisk ansvarlig: Anker Boye, Rådmand Ledelse: Ib Doktor, Kontorchef i Trafik og Mobilitet

Læs mere

BELYSNINGSPLAN NORDDJURS KOMMUNE FEBRUAR 2015. Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C ADRESSE COWI A/S

BELYSNINGSPLAN NORDDJURS KOMMUNE FEBRUAR 2015. Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C ADRESSE COWI A/S BELYSNINGSPLAN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NORDDJURS KOMMUNE FEBRUAR 2015 BELYSNINGSPLAN PROJEKTNR. A050402 DOKUMENTNR. A050402-101

Læs mere

Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190. www.focus-lighting.dk www.focus-lighting.no www.foxdesign.se

Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190. www.focus-lighting.dk www.focus-lighting.no www.foxdesign.se Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 0 og Nyx 190 focus-lighting www.focus-lighting.dk www.focus-lighting.no www.foxdesign.se 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse 1 2 Forord Grundlæggende forudsætninger

Læs mere

Albertslund kommune. Belysningsplan for Albertslund Kommune 2012. Vision: Albertslund Kommune skal være frontløber for klimatilpasset belysning

Albertslund kommune. Belysningsplan for Albertslund Kommune 2012. Vision: Albertslund Kommune skal være frontløber for klimatilpasset belysning Albertslund kommune Trafik og Natur, Miljø- og Teknikforvaltningen Belysningsplan for Albertslund Kommune 2012 Vision: Albertslund Kommune skal være frontløber for klimatilpasset belysning 4752rap001,

Læs mere

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling IDÉGRUNDLAG Anvendelse Anvendelse af af belysningsplan belysningsplan fra strategi til handling Fra strategi til handling Niels Knudsen Niels Knudsen Belysningsingeniør Frederiksberg Kommune Belysningsingeniør

Læs mere

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort Specialdesignede AGC-linser som giver minimal blænding Trinløst tilt ± 15º over vejbanen Justering udligner skæve master Fås med forskellige lysstyringssystemer

Læs mere

BELYSNINGSPLAN DEL 1. Overordnede målsætninger Kommunens politik

BELYSNINGSPLAN DEL 1. Overordnede målsætninger Kommunens politik BELYSNINGSPLAN DEL 1 Overordnede målsætninger Kommunens politik 2013 FORORD BELYSNINGSPLANEN Denne belysningsplan er udarbejdet for Aalborg kommune med det formål at få lavet en samlet overordnet plan

Læs mere

Designmanual for belysningsmateriel

Designmanual for belysningsmateriel Designmanual for belysningsmateriel Side 1 1. Indledning Denne designmanual er udarbejdet af ÅF Lighting i tæt samarbejde med Assens Kommune og indeholder retningslinjer for valg af armaturer og master,

Læs mere

Lighting the Future. Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning

Lighting the Future. Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning 5 16 Lighting the Future Vej- og parkbelysning Skab sikkerhed, tryghed og stemning med den rette udendørsbelysning Reducer energiforbruget - og budgettet Energiforbruget til vejbelysning er en betydelig

Læs mere

Belysningsstrategi. for Frederiksberg Kommune

Belysningsstrategi. for Frederiksberg Kommune Belysningsstrategi for Frederiksberg Kommune Indhold Indledning 3 Introduktion 4 Belysningsstrategi for Frederiksberg Kommune Udgivet af: Frederiksberg Kommune By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus

Læs mere

besparelses- og designkatalog Energirenovering af Middelfart Kommunes vejbelysning

besparelses- og designkatalog Energirenovering af Middelfart Kommunes vejbelysning besparelses- og designkatalog Energirenovering af Middelfart Kommunes vejbelysning Struktur Indledning, kapitel 1: Beskriver baggrunden for og formålet med at udfærdige et besparelses- og designkatalog

Læs mere

Belysningsplan. for Ballerup Kommune

Belysningsplan. for Ballerup Kommune Belysningsplan for Ballerup Kommune August 2014 Denne reviderede belysningsplan er udarbejdet af Ballerup Kommunes Center for By, Kultur & Erhverv og Center for Miljø & Teknik i samarbejde med ÅF Lighting.

Læs mere

Belysningsstrategi for Værebro Park. ÅF Lighting

Belysningsstrategi for Værebro Park. ÅF Lighting Belysningsstrategi for Værebro Park ÅF Lighting Indhold Indledning Formål Beskrivelse af lyset i området og området som helhed Overordnet tilgang Belysningsprincipper og krav Generelle strategiske anbefalinger

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

FOCUS-LIGHTING. NYX 450 LYGTE Design: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

FOCUS-LIGHTING. NYX 450 LYGTE Design: Vilhelm Lauritzen Arkitekter NYX 450 LYGTE NYX 450 fås som lygtehoved til montering på lodret mast eller vandret arm. Som de øvrige armaturer i Nyx-serien fås lygtehovedet i sort og to grå farvevarianter, som begge passer til galvaniserede

Læs mere

Horsens Kommune. Trafik og Vej. Belysningsplan for Horsens Kommune. Vision: At styrke brand og forbindelser. 4727rap001, Rev.

Horsens Kommune. Trafik og Vej. Belysningsplan for Horsens Kommune. Vision: At styrke brand og forbindelser. 4727rap001, Rev. Horsens Kommune Trafik og Vej Belysningsplan for Horsens Kommune Vision: At styrke brand og forbindelser 4727rap001, Rev. 2, 31 05 2012 Udført: CAT, FRS Kontrolleret: CAT, FRS, THA, CKL, MEH Godkendt:

Læs mere

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Indledning Cykelruten Amagerbanen Med udgangspunkt i notatet fra Københavns Kommune og designoplægget fra Schønnherr vedrørende Amagerbanen beskrives

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation Juni 2015 Viborg Kommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 Kravspecifikation vejbelysningsarmaturer....

Læs mere

Borgertorvet. Belysningsforslag. ÅF Lighting Rev0

Borgertorvet. Belysningsforslag. ÅF Lighting Rev0 ÅF Lighting 29-04-2016 Rev0 Baggrund et til Borgertorvet i Vordingborg er lavet med baggrund i initiativet De Røde Løbere, der har til formål at aktivere bymidten i Vordingborg gennem en række forskellige

Læs mere

MADE IN DENMARK. Lyskvalitet Med den nyeste LED-teknik kan vi spare energi uden at gå på kompromis med lyskvaliteten.

MADE IN DENMARK. Lyskvalitet Med den nyeste LED-teknik kan vi spare energi uden at gå på kompromis med lyskvaliteten. STREET / URBAN MADE IN DENMARK Enkelhed Vi udvikler egne brands i samarbejde med danske arkitekter og sikrer et enkelt, skandinavisk design og bæredygtige produkter med lang levetid. Fleksibilitet Lamperne

Læs mere

FU R ESØ KOM M U N E D ESI GN M AN U AL D EC Dette dokument er udarbejdet i et samarbejde mellem Furesø Kommune og Exlumi Consulting.

FU R ESØ KOM M U N E D ESI GN M AN U AL D EC Dette dokument er udarbejdet i et samarbejde mellem Furesø Kommune og Exlumi Consulting. FU R ESØ KOM M U N E Designmanual 2018 D ESI GN M AN U AL D EC. 2 0 1 8 Dette dokument er udarbejdet i et samarbejde mellem Furesø Kommune og Exlumi Consulting. Dokumentet er en Designmanual for belysningsarmaturer,

Læs mere

Renoveringskatalog. DONG Energys udendørsbelysning i Allerød Kommune

Renoveringskatalog. DONG Energys udendørsbelysning i Allerød Kommune Renoveringskatalog DONG Energys udendørsbelysning i Allerød Kommune Udarbejdet af Jens Nelleberg og Tine Byskov Søndergaard DONG Energy Udendørsbelysning September 2012 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...

Læs mere

Belysningspolitik Vision og målsætninger for en identitetsskabende belysning i Lejre Kommune Teknik & Miljø, 2009

Belysningspolitik Vision og målsætninger for en identitetsskabende belysning i Lejre Kommune Teknik & Miljø, 2009 Belysningspolitik Vision og målsætninger for en identitetsskabende belysning i Lejre Kommune Teknik & Miljø, 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...4 1.1 Belysningspolitikken består af følgende:...

Læs mere

Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24.

Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. september 2009) Titel: Belysningsplan for Egedal Kommune vision, målsætning

Læs mere

Frederiksberg Allé Belysningsprincipper

Frederiksberg Allé Belysningsprincipper Udarbejdet af ÅF Lighting 29/10-2018 Rev1 Indholdsfortegnelse Indledning Alléens udformning Eksisterende belysning Belysningseksempler fra andre byer Målsætninger for den nye belysning Parametre for den

Læs mere

Belysningsmanual. Tillæg til designmanual

Belysningsmanual. Tillæg til designmanual Belysningsmanual Tillæg til designmanual 22.02.2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Målsætninger... 2 3 Trafikveje... 3 3.1 Københavner armaturet...3 3.2 Milewide...4 4 Boligveje... 5 4.1 Chr.

Læs mere

Belysningsplan Februar 2007

Belysningsplan Februar 2007 Belysningsplan Februar 2007 Titel Belysningsplan, februar 2007 Bestiller Hillerød Kommune, Vejsektionen v. Gitte Sloth Nielsen Udarbejdet af Hansen & Henneberg Rådgivende Ingeniører Dato 12. februar 2007

Læs mere

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning

Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Lejre Kommune Center for Ejendomme og trafik Udbud af drift, vedligehold og energirenovering vejbelysning Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) 5314udb002-TAG_Rev1 Udført: ASE Kontrolleret: AHN Indholdsfortegnelse

Læs mere

evolume Teknisk god belysning helt enkelt

evolume Teknisk god belysning helt enkelt evolume Teknisk god belysning helt enkelt Teknisk perfektion til gader og veje Evolume kombinerer fremragende lyskvalitet og visuel komfort med et moderne og omkostningseffektivt design. Takket være det

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation

Offentligt udbud. Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation Offentligt udbud Levering af vejbelysningsarmaturer Kravspecifikation Maj 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Bornholms Regionskommune Levering af vejbelysnings armaturer INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 Kravspecifikation

Læs mere

vialume En komplet familie med visuel komfort

vialume En komplet familie med visuel komfort vialume En komplet familie med visuel komfort Et nordisk udtryk flere anvendelsesområder Det smukke nordiske lys er inspirationen bag Vialume 1 Fagerhults første egenproducerede stolpearmatur til bygader,

Læs mere

Kviksølvlampen udfases Alternativer til kviksølvlamper

Kviksølvlampen udfases Alternativer til kviksølvlamper Kviksølvlampens udfasning, september 2010 Kviksølvlampen udfases Alternativer til kviksølvlamper Peder Øbro Kviksølvlampens udfasning, september 2010 Problemets omfang: 300.000 til 400.000 armaturudskiftninger

Læs mere

Albertslund Kommune. Handlingsplan 2013-2017. Albertslund Kommunes handlingsplan for udskiftning af vejbelysning

Albertslund Kommune. Handlingsplan 2013-2017. Albertslund Kommunes handlingsplan for udskiftning af vejbelysning Albertslund Kommune Trafik og Natur, Miljø- og Teknikforvaltningen Handlingsplan 2013-2017 Albertslund Kommunes handlingsplan for udskiftning af vejbelysning Albertslund Kommune Trafik og Natur, Miljø-

Læs mere

Håndbog for vejbelysning

Håndbog for vejbelysning Håndbog for vejbelysning Kenneth Munck ÅF Lighting 2014.11.19 Hvorfor etableres vejbelysning? Vejbelysningens funktionelle formål At forbedre trafiksikkerheden for alle trafikanter At sikre de bløde trafikanter

Læs mere

Udskiftningsplan for gadelys

Udskiftningsplan for gadelys Aabenraa Kommune Udskiftningsplan for gadelys Maj 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Aabenraa Kommune Udskiftningsplan for gadelys Maj 2011

Læs mere

Indhold FORORD:... 3 Generelt:... 4 Regler:... 4 Sådan bygger vi belysningsanlæg:... 6 TRAFIKVEJE:... 6 Trafikvej, primær by...

Indhold FORORD:... 3 Generelt:... 4 Regler:... 4 Sådan bygger vi belysningsanlæg:... 6 TRAFIKVEJE:... 6 Trafikvej, primær by... Indhold FORORD:... 3 Generelt:... 4 Regler:... 4 Sådan bygger vi belysningsanlæg:... 6 TRAFIKVEJE:... 6 Trafikvej, primær by... 7 Trafikvej, gennemfart land... 8 Trafikvej, sekundær by:... 9 LOKALVEJE:...

Læs mere

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Renovering af kl. I-II belysningsanlæg Som følge af Sikkerhedsstyrelsens indskærpelse af reglerne i stærkstrømsbekendtgørelsen, vil lamper opsat før 1995 ikke overholde de

Læs mere

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg

Renovering af kl. I-II belysningsanlæg SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Renovering af kl. I-II belysningsanlæg Som følge af Sikkerhedsstyrelsens indskærpelse af reglerne i stærkstrømsbekendtgørelsen, vil lamper opsat før ca. 1995 inden for kort

Læs mere

Nu skifter vi udebelysningen i boligområderne

Nu skifter vi udebelysningen i boligområderne Albertslund December 2017 Nu skifter vi udebelysningen i boligområderne På de følgende sider har vi samlet de vigtigste informationer vedrørende moderniseringen af udebelysningen i boligområderne i Albertslund

Læs mere

Notat i forbindelse med udarbejdelse af belysningsplan for vejbelysning i Svendborg Kommune

Notat i forbindelse med udarbejdelse af belysningsplan for vejbelysning i Svendborg Kommune Notat i forbindelse med udarbejdelse af belysningsplan for vejbelysning i Svendborg Kommune Miljø og Teknik i samarbejde med belysningsrådgiver Fredsted Consulting. April 2013 Forord I marts 2013 vedtog

Læs mere

evolume Teknisk god belysning helt enkelt

evolume Teknisk god belysning helt enkelt evolume Teknisk god belysning helt enkelt Teknisk perfektion til gader og veje Evolume kombinerer fremragende lyskvalitet og visuel komfort med et moderne og omkostningseffektivt design. Takket være det

Læs mere

Regelsæt for etablering af belysning til byudviklingsprojekter

Regelsæt for etablering af belysning til byudviklingsprojekter 1 24. november 2016 Albertslund Kommune Regelsæt for etablering af belysning til byudviklingsprojekter De beskrevne krav er gældende i Albertslund Kommune i forbindelse med etablering af vejbelysning på

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190

Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190 Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190 1 Projekteringsguide Vejbelysning med Nyx 330 og Nyx 190 1. Indholdsfortegnelse... side 2 2. Forord... Side 3 3. Grundlæggende forudsætninger... Side

Læs mere

FORDELE VED AT SKIFTE TIL EN MODERNE LED BELYSNING

FORDELE VED AT SKIFTE TIL EN MODERNE LED BELYSNING LANDBRUG/STUTTERIER FORDELE VED AT SKIFTE TIL EN MODERNE LED BELYSNING Ved en udskiftning af belysningsarmaturer får du dels en energioptimering og samtidig et langt bedre lys... Du får en lavere elregning

Læs mere

Håndbog om supercykelstier

Håndbog om supercykelstier Håndbog om supercykelstier Henrik Grell, COWIs projektleder 1 Introduktion 2 Introduktion Baggrund og formål Supercykelstier har medvind lige nu => Vigtigt at smede mens jernet er varmt Men hvad er supercykelstier?

Læs mere

Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området. Kai Sørensen

Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området. Kai Sørensen Anvendelser af LED's til vejbelysning og international standardisering på området Kai Sørensen Lyskilder i vejbelysning Tran Gas Glødelamper Lysstofrør Kviksølvlamper Højtryksnatriumlamper Metalhalogenlamper

Læs mere

Overordnet belysningsplan for Århus Kommune

Overordnet belysningsplan for Århus Kommune Overordnet belysningsplan for Århus Kommune MAGISTRATENS 2. AFDELING VEJKONTORET STADSARKITEKTENS KONTOR Overordnet belysningsplan for Århus Kommune. Oktober 2002 Forfatter og udgiver: Århus Kommune Vejkontoret

Læs mere

Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning

Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning Bilag 1. Lys på Aarhus Fra Center for Byens Anvendelse Dato 15-05-2015 Bilag til byrådsindstillingen Energirenovering af vejbelysning Lys er et vigtigt element i skabelsen af moderne attraktive bymiljøer,

Læs mere

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet Rødovre Kommune til Vandtårnet Udarbejdet af ÅF Lighting 02/01-2017 Indledning er beliggende i krydset mellem Rødovre Centrum og Tårnvej. Bygningen, som stod færdigopført i 1927, har med sit distinkte

Læs mere

Særlig produktbeskrivelse (SPB) Juli 2017 Side 1

Særlig produktbeskrivelse (SPB) Juli 2017 Side 1 Side 1 1.0 Indhold... 2 1.1 Armaturer... 2 1.2 Lysberegning... 2 1.3 Armaturer mv.... 3 1.4 Overfladebehandling... 3 1.5 Armaturkabler... 4 1.6 Armaturstuds... 4 1.7 Mærkning og brugsanvisning... 4 1.8

Læs mere

Sorø Kommune. Teknik, Miljø og Drift, Plan, Byg og trafik. Bilag 1A til kontrakt BESKRIVELSE AF VEJBELYSNINGSANLÆGGET I SORØ KOMMUNE

Sorø Kommune. Teknik, Miljø og Drift, Plan, Byg og trafik. Bilag 1A til kontrakt BESKRIVELSE AF VEJBELYSNINGSANLÆGGET I SORØ KOMMUNE Sorø Kommune Teknik, Miljø og Drift, Plan, Byg og trafik Bilag 1A til kontrakt BESKRIVELSE AF VEJBELYSNINGSANLÆGGET I SORØ KOMMUNE Side 1 1. Indledning Dette notat indeholder oplysninger udelysanlægget

Læs mere

Iridium gen3 et intelligent og brugervenligt vejbelysningsarmatur

Iridium gen3 et intelligent og brugervenligt vejbelysningsarmatur Lighting Iridium gen3 et intelligent og brugervenligt vejbelysningsarmatur Iridium gen3 LED Large Iridium gen3 er det første virkeligt intelligente armatur. Commissioning klares uden problemer, da armaturet

Læs mere

FOCUS-LIGHTING. NYX 450 LYGTE Design: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

FOCUS-LIGHTING. NYX 450 LYGTE Design: Vilhelm Lauritzen Arkitekter NYX 450 LYGTE NYX 450 fås som lygtehoved til montering på lodret mast eller vandret arm. Som de øvrige armaturer i Nyx-serien fås lygtehovedet i sort og to grå farvevarianter, som begge passer til galvaniserede

Læs mere

Klimarigtig vej- og stibelysning

Klimarigtig vej- og stibelysning Udendørsbelysning 'Orkester-kvarteret', Randers Case Study Klimarigtig vej- og stibelysning giver bedre og billigere lys til beboerne i kvarteret Lyset er langt bedre end før, hvor ca. hvert andet armatur

Læs mere

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Serviceklasser / serviceniveau Serviceklasse: Serviceklasserne skal afspejle det serviceniveau,

Læs mere

Bevar følelsen af at være hjemme helt ud på gaden TownTune, asymmetrisk lyre DR

Bevar følelsen af at være hjemme helt ud på gaden TownTune, asymmetrisk lyre DR Lighting Bevar følelsen af at være hjemme helt ud på gaden TownTune er en armaturserie, der er forberedt til eksisterende og skalerbare byområder, og som tilbyder alle de nyeste innovationer inden for

Læs mere

Metronomis LED leg med lys og skygger

Metronomis LED leg med lys og skygger Lighting Metronomis LED leg med lys og skygger Metronomis LED Torch Metronomis LED er den første armaturserie der tilbyder en palet af miljøvenlige belysningseffekter og som giver et æstetisk udseende.

Læs mere

We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY. Lighting the Future

We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY. Lighting the Future We are LITE LIGHT INNOVATION TECHNOLOGY Lighting the Future LITE A/S LITE A/S (Light Innovation Technology) er en dansk virksomhed med hovedkontor og showroom i Nørresundby og datterselskabet LITE Sverige

Læs mere

Belysningsstrategi

Belysningsstrategi Belysningsstrategi 2020-2025. Del 1. Del 1: Overordnet målsætning og retningslinjer for vejbelysningen Del 2: Designkatalog Del 3: Renoveringsplan Belysningsstrategi Hørsholm Kommune 2020-2025. FORORD:

Læs mere

DOLL en platform for udvikling af og demonstration af ny energieffektiv udendørsbelysning. v/ Flemming Jørgensen, Albertslund Kommune

DOLL en platform for udvikling af og demonstration af ny energieffektiv udendørsbelysning. v/ Flemming Jørgensen, Albertslund Kommune DOLL en platform for udvikling af og demonstration af ny energieffektiv udendørsbelysning v/ Flemming Jørgensen, Albertslund Kommune Agenda Kort præsentation DOLL Europas førende center for ny energieffektiv

Læs mere

ANLÆG OG PLANLÆGNING UDSTYR FOR VEJE OG BYGVÆRKER HB VEJBELYSNING. Marts 2015 HØRINGSBOG

ANLÆG OG PLANLÆGNING UDSTYR FOR VEJE OG BYGVÆRKER HB VEJBELYSNING. Marts 2015 HØRINGSBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING UDSTYR FOR VEJE OG BYGVÆRKER HB VEJBELYSNING Marts 2015 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsliste... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 6

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Tillæg til Belysningsplan 2013 Vejbelysning i Svendborg.

Tillæg til Belysningsplan 2013 Vejbelysning i Svendborg. Tillæg til Belysningsplan 2013 Vejbelysning i Svendborg. 2020 2025 SVENDBORG VEJBELYSNING A/S April 2019 Tillæg til Belysningsplanen Overordnede målsætninger 2020-2025: Den fremtidige belysning i Svendborg

Læs mere

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014 Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 jan. 2014 Agenda 1. Velkomst og workshoppens formål 2. Oplæg om belysning af gader og veje 3. Præsentation af Masterplanens hovedgreb 4. Fremtidigt samarbejde

Læs mere

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led Design: Arne Jacobsen AJ Eklipta led AJ Eklipta AJ Eklipta blev udviklet i 1959 til Rødovre Rådhus. Her blev den designet i to størrelser Ø 350 og Ø 450. Senere anvendte Arne Jacobsen en mindre version

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

Meget effektivt lysstofrør

Meget effektivt lysstofrør Lighting Meget effektivt lysstofrør MASTER TL5 High Efficiency Eco Den ekstremt effektive TL5 lyskilder (rørdiameter 16 mm) giver nemt store energibesparelser. TL5 lyskilden har fremragende bevarelse af

Læs mere