Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection"

Transkript

1 Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling af licenser til brugere m.m. Der findes derudover flere andre funktioner på siden, så kig dig omkring. Du kan se en videoguide af Autodesk Account her Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte Subscription-ansvarlig Bjarne Storgaard Lauridsen Mail: subscription@nti.dk 1

2 2 Step 1 - Check din Efter dit køb modtager du en mail fra Autodesk med serienummer og produktnøgle. Er du ny bruger, modtager du yderligere en velkomstmail med emnet Getting started with your software samt et User ID til din konto og et link til Autodesk Account. For Subscription-licenser med Multi-user modtager du ved ny-investering og ved gentegning (renewed) endnu en mail med yderligere informationer med emnet Update your license files.

3 3 Step 2 - Log ind Log ind med dit Autodesk User ID og det password, som du har modtaget pr. mail fra Autodesk. Link: Når du kommer ind på siden, vises dette billede: Under Security Settings kan du ændre dit User ID, din adresse og dit password. Under Preferences kan du ændre sprog. Engelsk er standard, dansk kan desværre ikke vælges.

4 4 Vælger du menupunktet Management øverst på siden vises dette: All Products & Services Under dette menupunkt finder du alle dine produkter og services. Med de 2 filtre License Type og Version kan du sortere på Single-user (standalone) og Multiuser (network) og på versionerne. Download Software Klik på Downloads, hvorefter du ser en oversigt over din inkluderede software, og du får dette billede:

5 5 Tryk på Downloads på det ønskede produkt, hvorefter du ser nedenstående billede. Produkter inkluderet i en Autodesk Collection downloades og installeres enkeltvis.

6 6 Klik på pilene for at ændre version, platform og sprog. Ændrer man f.eks. platform til Win 64 giver det andre muligheder for at downloade. Dette kan være forskellig alt efter hvilket program man vil downloade. Install now vil være det foretrukne valg for de fleste, da den henter og installerer på én gang. Andre muligheder kan være: 1) Download Now henter programmet Download Manager. Dette program håndterer downloaden af dine produkter. Når Download Manager er installeret, hentes din Autodesk software automatisk. 2) Browser Download henter programmet via din browser. Bemærk at et pop-up vindue/download vindue kan være skjult i baggrunden. Serial Numbers og Product Keys Klik på den blå pil ud for produktnavnet, og du ser dette: Her kan du se alle de serienumre, I har til det pågældende produkt. Scroll ned, for at se tidligere versioner. Nummeret, der står efter skråstregen, er Product Key.

7 7 Previous Versions Rights Når du har Subscription har du adgang til at benytte nyeste version og op til 3 foregående versioner. Single-user Har du behov for at installere en tidligere version, men ikke har et serienummer, kan du klikke på Get serial number og du vil se dette billede. Multi-user Multi-user (tidligere kaldet netværkslicens eller NLM) er en tidsbegrænset licensfil, som løber i samme lejeperiode som din subscription. Vi anbefaler, at man kontakter NTI CADcenter ved download/installation eller ved behov for en licensfil til en tidligere version.

8 8 Home Use Rights Da Subscription licenser er bundet op på en navngiven bruger, kan denne bruger benytte programmet på en vilkårlig computer, og dermed også derhjemme på sin egen private computer. Dvs. at man godt må have installeret softwaren både på sin arbejdscomputer og sin private computer samtidig. Såfremt licensen er en multi-user skal Contract Manageren rekvirere et serienummer til en hjemmelicens. Dette gøres ved at logge på Autodesk Account og finde jeres Autodesk Collection ved at gå til Management, hvorefter fanen Products & Services vises i menuen til venstre. Herefter tryk på Downloads og der vises alle jeres inkluderede Autodesk produkter. Vælg det produkt du ønsker at få en hjemmelicens til. Tryk derefter på More Actions og efterfølgende på Get home use license. Efterfølgende vises dette billede:

9 9 Tryk på Request a separate license og nedenstående billede vises. Udfyld venligst felterne indtast på den som skal anvendes licensen. Autodesk tilsender efterfølgende informationer til den indtastede .

10 10 Users Det er under menupunktet Users - Manage Users man tildeler brugere adgang til at benytte produkterne. Oprettede brugere får adgang til deres egen Autodesk Account, så snart Contract Manageren opretter dem. Contract Manageren kan tildele brugerne forskellige rettigheder, bl.a. mulighed for softwaredownload, softwareopdateringer og oprette supportcases. Når Contract Manageren opretter en ny bruger får brugeren en velkomst fra Autodesk med et User ID og password. For login se Step 2 Log Ind på side 2. For at oprette nye brugere klikkes på + Add. Indtast den nye brugers navn og adresse, og er der flueben i boksen I d like to add acces to the user(s) now kommer du direkte videre til at tildele rettigheder og licenser til brugeren i efterfølgende skærmbillede. Det er muligt at tilføje flere brugere på én gang. Dette gøres ved først at trykke på + Add. Herefter klikkes på Bulk Add.

11 11 Licensen tildeles brugeren ved at sætte kryds i Assign (se rød pil) ved det produkt, man ønsker at tildele brugeren under overskriften Products & Services. Som Contract Manager bestemmer du hvilke Benefits (muligheder) den enkelte bruger skal have adgang til, f.eks. oprettelse af supportcases hos Autodesk og download af software. Klik på den blå pil ud for Product Updates and Support for at vælge Benefits.

12 12 Vigtigt! Bemærk at man som Contract Manager automatisk bliver tilknyttet som bruger af et nyt produkt. Hvis man ikke skal benytte produktet, skal man fjerne sig som bruger, før man kan tildele produktet til en anden bruger. Så snart oplysninger på rette bruger er indtastet, og der klikkes Save er brugeren oprettet og herefter skal produktet assignes til brugeren ved at sætte flueben i Assign. Når Contract Manageren har gjort ovenstående vil brugeren modtage en mail fra Autodesk med User ID og password til sin personlige Autodesk Account, hvor produktet kan downloades. NB! Du bedes afvente mail fra Autodesk med User ID og password til din Autodesk Account og ikke oprette en selv ved at trykke på Create Account. Såfremt du allerede har en Autodesk Account, eller er kommet til at oprette en konto, er det vigtigt, at du benytter den account, som du får tildelt af Autodesk når du modtager mail om at dine rettigheder er ændret ved at du har fået tildelt et produkt af din Contract Manager. Gentegning af subscription Ved ønske om leje af et Autodesk produkt i en længere periode end 3 måneder (Quaterly) vil dette kræve en ny download og installation af produktet, da man som udgangspunkt ikke kan ændre en lejeperiode. Dog har NTI CADcenter erfaret, at hvis man ønsker en længere lejeperiode end 3 måneder (Quaterly) kan dette lade sig gøre ved at opsige denne kontrakt, således den ikke gentegnes, og i stedet lave en ny kontrakt på en lejeløsning i f.eks. 12 måneder (Annual). Vi kan forhindre en ny download og installation ved at starte den nye kontrakt, på en længere lejeperiode, senest 3 arbejdsdage før den 3 måneders (Quaterly) kontrakt udløber. Herved kan man undgå at lave en ny download og installation ved at indtaste det nye serienummer. Dog er det vigtigt at det er inden udløb af den 3 måneders (Quaterly) lejeperiode! Ovenstående gælder udelukkende ved præcis samme Autodesk produkt og version. Ved skift af lejeperiode fra 3 måneder til en 12 måneders periode skal I under alle omstændigheder tildele licenser(ne) til rette bruger(e). Se venligst side 10 - Users. Licenshåndtering (Cascading) - Autodesk Collections I Autodesk Collections er det muligt for brugeren at have maksimalt 2 produkter åbne af gangen pr. seat, når disse er trukket fra samme Autodesk Collection. Såfremt du har behov for at anvende et 3. produkt, så vil det kræve yderligere ét seat enten et seat fra en ekstra Autodesk Collection eller fra et enkeltstående Autodesk produkt (både eje- og lejelicenser kan anvendes). Ovenstående er gældende for både single-user og multi-user. Én Autodesk Collection, single-user, giver den unikke bruger adgang til hele Collectionen. De enkelte Autodesk-produkter kan ikke deles mellem flere brugere.

13 13 Hver bruger af en Autodesk Collection har adgang til maksimalt 2 produkter af gangen. På en Autodesk Collection, multi-user kan der maksimalt være 3 unikke brugere på de inkluderede Cloud Services. Ved leje af 10 Autodesk Collections kan maksimalt 30 brugere få adgang til de inkluderede Cloud Services. For yderligere information om licenshåndtering (cascading) på Autodesk Collection henviser vi til dette link tryk her. Vi har desuden oplevet, at nogle kunder får problemer både under installation, ved aktivering eller at de bare får forskellige fejlmeddelelser f.eks. Fejl i Application Manager Fejlen kan næsten altid løses via nedenstående guide. Husk ALTID at rådføre dig med jeres it-ansvarlige inden du fortsætter. Nedenstående kan have sikkerhedsmæssige aspekter.

14 14 Gældende for Windows version 8.0 og nyere: Højreklik på flaget i nederste venstre hjørne, og klik herefter på Kontrolpanel Vælg Brugerkonti

15 15 Klik på Rediger indstillingerne for Kontrol af brugerkonti Indstillingen kræver en genstart inden den slår igennem. Det er vigtig, at denne indstilling er valgt inden man installerer Autodesk produktet, såfremt produktet allerede er installeret er re-installation formentlig nødvendig.

16 16 Gældende for Windows version 7.0 og tidligere: Problem med Autodesk produkter på Windows versioner med aktiv UAC Inden der installeres Autodesk, skal man sikre at Kontrol af brugerkonti er sat til en max værdi = 0 Nedenstående billede 2 fremkommer ved enten at køre kommandoen UAC fra: Billede 1 Eller via Kontrolpanel Brugerkonti Rediger indstillingerne for Kontrol af brugerkonti. Billede 2 Indstillingen kræver en genstart inden den slår igennem. Det er vigtig, at denne indstilling er valgt inden man installerer Autodesk produktet, såfremt produktet allerede er installeret er re-installation formentlig nødvendig.

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan

Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan Vejledning til Autodesk Account - Maintenance Plan Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription

Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription Vejledning til Autodesk Account Maintenance Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Vejledning til Autodesk Subscription Center

Vejledning til Autodesk Subscription Center Vejledning til Autodesk Subscription Center Udarbejdet af NTI CADcenter A/S maj 2013 Gå ind på internetadressen: http://subscription.autodesk.com som ser således ud: - Tast dit brugernavn og adgangskode

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Autodesk, Revit og Inventor guide til studerende

Autodesk, Revit og Inventor guide til studerende Autodesk, Revit og Inventor guide til studerende Følg denne guide for at lave en Autodesk konto - har du allerede denne kan du springe direkte til Revit eller Inventor installations guiden. 1. Start med

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

Vigtigt! Tidligere versioner af Revit bør afinstalleres. Se Komplet afinstallering af Revit (Uninstall Tool)

Vigtigt! Tidligere versioner af Revit bør afinstalleres. Se Komplet afinstallering af Revit (Uninstall Tool) Indholdsfortegnelse Operativ system... 2 Her finder du Revit... 2 Registrering af Autodesk konto... 3 Verificering af Autodesk konto... 5 Første gang du logger på din Autodesk konto... 7 Download af Revit

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Installation af Bilinfo på Windows

Installation af Bilinfo på Windows Installation af Bilinfo på Windows Eksempler i denne vejledning er taget fra Windows 7 og Internet Explorer 8 Download det nødvendige program. Gå ind på www.bilinfo.dk/download Klik på download ud for:

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Indhold. Vejledning til ShareFile. Sådan uploader du en fil til My Files & Folders. Sådan uploader du en fil til Shared Folders

Indhold. Vejledning til ShareFile. Sådan uploader du en fil til My Files & Folders. Sådan uploader du en fil til Shared Folders Indhold Sådan uploader du en fil til My Files & Folders Sådan uploader du en fil til Shared Folders Sådan giver du andre adgang til Shared Folders/My Files & Folders Sådan deler du en fil fra My Files

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Herning Bibliotekernes Helpdesk

Herning Bibliotekernes Helpdesk Vejledning Herning Bibliotekernes Helpdesk Maj 2017 Side 1 af 21 Indhold Oprette dig som bruger... 3 Logge ind... 7 Oprette en sag... 9 Se liste over sager... 15 Tilføj information til en sag... 16 Yderligere

Læs mere

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software.

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Kortfattet opsætningsvejledning BOOX Nova Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Start enheden ved at holde Power -knappen (på bagsiden af apparatet i øverste

Læs mere

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold It-vejledning Oprettet af LOPE Oprettelsesdato 02-02-2018 Dokumentnavn Installation af UCL VPN-klient på en ikke-ucl pc eller Mac Indhold 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer...1 2.

Læs mere

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1 Personlige indstillinger Rev.: 2016-01-14 / LH Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Vejledning til Socialstyrelsens nye supportsystem

Vejledning til Socialstyrelsens nye supportsystem Vejledning til Socialstyrelsens nye supportsystem Indhold Aktivering af bruger... 2 Sådan logger du på Supportsystemet... 3 Sådan opretter du en sag i supportsystemet... 4 Oversigt over igangværende samt

Læs mere

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør.

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Du kan oprette blogs på 3 forskellige niveauer i e-learn.sdu.dk:

Læs mere

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner Brug af sagssystem Vejledning i oprettelse og håndtering af sager + reservering af statusscanner Indhold Kommunikation ved oprettelse af sager i sagssystemet... 2 En genstart kan ofte løse problemet...

Læs mere

Instant Spam Control

Instant Spam Control Instant Spam Control - den nemme guide til jeres antispam-løsning Instant Spam Control er nemt at arbejde med eller lade arbejde for sig. 97% af al spam bliver automatisk sorteret fra. De sidste 3% kan

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16 MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2 Version 2015.09.16 KOM GODT I GANG Vi vil her guide dig gennem opsætningen af TRIC Solutions Magentomodul Returvarer. Hvis du ikke allerede

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium Installation og administration af MarvinSketch Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium September 2015 1 Indholdsfortegnelse Administration af programmet... 3 Registrering... 3 Ansøg om undervisningslicens...

Læs mere

Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2017

Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2017 Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2017 Vigtigt! Læs installationsvejledning og "Korrekt installation af SOLIDWORKS" fra Teamworks inden installation. Settings til distribution mellem øvrige SOLIDWORKS

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Hvordan opretter jeg en ODBC-forbindelse til en MySql-database?

Hvordan opretter jeg en ODBC-forbindelse til en MySql-database? Hvordan opretter jeg en ODBC-forbindelse til en MySql-database? For at kunne forbinde Untis på din computer til serveren, hvor Untis Multiuser er placeret, skal der oprettes en ODBC-forbindelse på din

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Her kan du få vejledning til, hvordan du skaffer Safe Eyes og bruger det. Det mest nødvendige er her beskrevet på dansk men dog ikke det hele.

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM Lasso for Microsoft Dynamics CRM Installationsvejledning Opdateret d. 20.07.2017 INSTALLER LASSO I MICROSOFT DYNAMICS CRM Denne vejledning beskriver installation af Lasso, opsætning, ændring af brugere

Læs mere

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder OBS: Denne vejledning gælder oplevelser! Log på http://v2.citybreak.com med det login og password du har

Læs mere

Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2018

Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2018 Installationsvejledning til SOLIDWORKS 2018 Vigtigt! Læs installationsvejledning og "Korrekt installation af SOLIDWORKS" fra Teamworks inden installation. Settings til distribution mellem øvrige SOLIDWORKS

Læs mere

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk Autodesk produkter til studerende VIGTIG! VIGTIG! VIGTIG! Senere i denne vejledning skal du oprette dig som bruger hos Autodesk. Når du gør dette, SKAL DU IKKE (!) BENYTTE EN ELLER ANDEN PRIVAT E-MAIL

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HeLe vejledningen igennem først! Når din nye brugerkonto er aktiveret, skal du logge på din

Læs mere

mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken

mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken mac - installation af Maple 2018 med SKOLE-pakken Download først de relevante installere til både Maple 2018 og til Skole-pakken. De downloadede filer vil som standard havne i mappen Overførsler den har

Læs mere

Sådan bruger du planlæggeren

Sådan bruger du planlæggeren Først skal skolen oprettes Når du kommer fra temaugen.dk eller direkte ind via app.temaugen.dk, ser du denne side. Her kan du se om din skole er blevet oprette af en kollega - hvis ikke kan du gå videre

Læs mere

MICROSOFT ONLINE KURSER

MICROSOFT ONLINE KURSER MICROSOFT ONLINE KURSER Table of Contents Articles... 3 Kom igang med Microsoft IT Academy... 4 Log ind og vælg kursus... 9 Page 2 Articles Page 3 Kom igang med Microsoft IT Academy Med Microsoft IT Academy

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

Sådan aktiveres LMU (Lifetime Map Update)

Sådan aktiveres LMU (Lifetime Map Update) Sådan aktiveres LMU (Lifetime Map Update) Følg denne guide for at aktivere dit LMU (Llifetime Map Update) til din Garmin. Det er vigtigt, at du har en my.garmin.com-brugerkonto, og at din Garmin GPS er

Læs mere

mac - installation af Maple 2016 med GYM-pakken

mac - installation af Maple 2016 med GYM-pakken mac - installation af Maple 2016 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 2016 og til Gym-pakken. De downloadede filer vil som standard havne i mappen Overførsler den har du

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk

Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk 1 Aktivering af brugerkonto i uni.au.dk Se nærmere på www.au.dk/brugeraktivering Det er vigtigt, at du læser HELE vejledningen igennem, før du gør noget! AU IT er ved at aktivere brugerkonti i det nye,

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen

Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Acrobat Connect brugergrænsefladen Adobe Connect er et webbaseret videokonferenceværktøj, der giver mulighed for online, synkron kommunikation, deling af filer, skærm og whiteboard, gennemførelse

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Et nyt vindue vil åbne beder dig om at indtaste dit "Navn ", " Last Name " og " Password" - "Job Title " er ikke nødvendigt at bruge.

Et nyt vindue vil åbne beder dig om at indtaste dit Navn ,  Last Name  og  Password - Job Title  er ikke nødvendigt at bruge. Yammer for " Dummies " Manual Den URL Yammer er : www.yammer.com Du vil modtage en invitation til Yammer. Invitationen sendes til butikken e- mail -adresse (f.eks 2199@br-leg.dk ) og / eller til din butikschef

Læs mere

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer. Indhold Vejledning til at, komme på nettet. (DANSK)... 2 Gælder alle systemer.... 2 Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.... 2 Windows 7... 2 Windows Vista... 2 Windows XP...

Læs mere

Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere

Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere Indholdsfortegnelse Hvad er OK s flådestyring?... 1 Administrer flådestyring... 2 Ny medarbejder... 3 Administrer medarbejder... 4 Foretag muligheder

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide

Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Sådan kommer du i gang med Socrative en praktisk guide Indhold Hvad er Socrative?... 1 Hvordan kommer man i gang?... 1 Sådan laver du en quiz... 3 Oprettelse af Multiple Choice-spørgsmål... 5 Oprettelse

Læs mere

MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V Telefon: CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY

MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V Telefon: CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY MANAGED PC PC INSTALLATION INSTALLATIONS GUIDE V. 2.0 CLOUD INFRASTRUKTUR DEPLOYMENT SECURITY MAINTANENCE INDHOLD Indhold 2 Indledning 3 Managed PC Installation Start op fra USB stik 4 Valg af styresystem

Læs mere

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Formålet med denne artikel er at give en hurtig overblik over funktionerne i Hostcenter Danmarks Webadmin. Webadmin er det værktøj der bruges til at styre

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Avigilon Control Center 6 software-opgradering

Avigilon Control Center 6 software-opgradering Avigilon Control Center 6 software-opgradering Ved opgradering til ACC 6 software, skal din software og licenser opgraderes. BEMÆRK: Du kan kun opgradere ACC 5.x software til ACC 6 software. Hvis du kører

Læs mere

Integration med Microsoft SharePoint

Integration med Microsoft SharePoint Integration med Microsoft SharePoint Kom godt i gang med opsætning af integrationen Integration med SharePoint Kom godt fra start I TimeLog Project er der mulighed for at integrere til Microsoft SharePoint,

Læs mere

Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis?

Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis? Hvordan downloader jeg Untis eller en ny opgradering af Untis? Denne vejledning fortæller 1. Hvordan du downloader Untis første gang på en computer. 2. Hvordan du downloader den nyeste opgradering af Untis.

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

AU Timeløn. Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk

AU Timeløn. Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk AU Timeløn Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Version 2.3 Januar 2017 Forord: Velkommen til AU Timeløn. Denne vejledning er udviklet for, at give dig

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

Manual til AVG Antivirus

Manual til AVG Antivirus Manual til AVG Antivirus Det anbefales, at alle brugere benytter sig af et antivirus-program. Formålet med programmet er at forhindre din computer i at blive smittet med virus. Virus-inficerede computere

Læs mere

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3 USE CASES INDHOLDSFORTEGNELSE Use cases... 2 Log ind procedurer... 2 Generelt Du oprettes i Kitos... 2 Generelt Log på Kitos... 3 Generelt Hvis bruger har glemt sit password... 5 Generelt Dit link i oprettelsesmailen

Læs mere

I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj.

I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj. Guide til Azure I denne guide vil jeg prøve at give en beskrivelse af hvad man skal gøre for at få adgang til Microsoft Azure via Dreamspark når man går på Easj. Der er en lille grå zone under registreringen

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.12.2018 Redigeret 21-12-2018 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Adgang til andre postkasser med Outlook 2016 Dokumentnummer

Læs mere

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard

Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Vælg et emne klik på et af nedenstående emner og benyt pil frem og tilbage for at bladre Velkommen til kursusevaluering i Blackboard Login i Blackboard Opstart og valg af kursus Find evalueringsmodulet

Læs mere

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3

AU Timeløn. Vejledning til sekretær-brugere. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3 AU Timeløn Vejledning til sekretær-brugere TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Version 3 Januar 2017 Forord: Velkommen til AU Timeløn. I denne vejledning finder du beskrivelser af de funktionaliteter,

Læs mere

Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In

Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In Til sidst i dette dokument er der en række mulige fejlscenarier og deres løsninger. Installation på velkomstterminal: Sæt værdi i registry

Læs mere

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac Installations guide Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac 2 Indhold PC installations guide 04 Sådan administrerer du Chili Cloud 11 Gendan filer der er blevet slettet 16 Mac installations guide 18

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK

VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK VEJLEDNING TIL BRUG AF LANDMAND.DK 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Tilføj eller fravælg kort...3 Foretrukne...4 Bestem min startside...6 Mine links...7 Favoritter...8 Notifikationer...9 Pop up...10 LANDMAND.DK ER

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere