Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017"

Transkript

1 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 ERHVERVSMÅLING PROMONITOR

2 Indhold - erhvervsmåling ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR Indledning 2. Rapportafsnit erhvervslivets vurdering 3. Resumé hovedkonklusioner 4. Kendskab 5. Kunder eller gæster i forbindelse med SL 6. Effekt på omsætningen 7. Lejrarmbåndet Skejserne 8. Opbakning til SL 9. Lejrens effekt 10. Åbne svar hvorfor værtskabet var en god eller dårlig idé 11. Åbne svar hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende arrangementer / events til Sønderborg kommune 12. Virksomhederne

3 1. Indledning ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Undersøgelsens formål er at belyse erhvervslivets oplevelse og vurdering af den spejderlejr som fandt sted sidste uge i juli 2017 i Sønderborg Kommune. Lejren er danmarkshistoriens hidtil største. De adspurgte i erhvervsmålingen omfatter udvalgte brancher, herunder kulturaktører. Følgende hovedbrancher indgår: Detailhandel Erhvervsservice Fritidsaktiviteter Overnatning Restauration Transport Undersøgelsen er udsendt som s til virksomhederne. Listen over virksomheder er stillet til rådighed af Vækstrådet i Sønderborg. Erhvervslivet er spurgt på samme forudsætninger som andre virksomheder, dvs. uden yderligere eller uddybende oplysninger om eventen. Således er virksomhederne ikke eksplicit oplyst om kommunens bevæggrunde, økonomi eller forventninger. Oplægget til virksomhederne: Til virksomheden: (virksomhedens navn). Sønderborg Kommune har netop været vært for en stor begivenhed. Vi håber du vil besvare en kort undersøgelse om dette. Dine svar er vigtige for arbejdet med udviklingen af vores kommune. Besvarelsen tager cirka 5 minutter og vi skal bruge svarene senest den 31. august 2017.

4 Fakta Kunde: Sønderborg Kommune Leverandør: Promonitor Metode: med link til spørgsmål Dataindsamling afsluttet: Antal virksomheder inviteret (netto): 185 Antal svar (netto): 85 Svarprocent: 46 % Stikprøveusikkerhed på totaler højst: +/- 10 % Rapportdato:

5 Undersøgelsens sikkerhed Svarprocenten på 46% er acceptabel. Den statistiske stikprøveusikkerhed er den værdi som svaret med 95% sikkerhed ville være inden for, hvis man havde spurgt alle personer i populationen. Med det afgivne antal svar er usikkerheden på totaler højst ca. 10 % i midten af skalaen, mens den på underliggende svar vil være højere. Nedenstående figur kan bruges om guideline for den statistiske usikkerhed.

6 Læsning af indeks Omregning af svar-skala til ét indekstal benyttes for nemmere at kunne sammenligne resultater. En svarskala (f.eks. enighed på en 1-5 skala) omregnes til ét indekstal fra således: Helt uenig, skala 1 = indeks 0 Delvis uenig, skala 2 = indeks 25 Hverken-eller, skala 3 = indeks 50 Delvis enig, skala 4 = indeks 75 Helt enig, skala 5 = indeks 100 Eksempel på indeks figur: Antal svar Procent Antal svar, uden ved ikke Indeks 0-100

7 2. Rapportafsnit erhvervslivets vurdering ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017

8 3. Resumé hovedkonklusioner ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Kendskab til SL Gæster / kunder i forbindelse med SL Effekt på omsætningen Brug af lejrarmbåndet Skejsere Opbakning til lejren Lejrens effekt Konklusion: kendskabet til lejen er med 99 procent hos de adspurgte virksomheder så højt som det kan blive. Omkring hver anden af virksomhederne har haft kunder eller gæster i forbindelse med SL. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, der har nydt godt af ekstra kunder. Dernæst kommer erhvervsservice og transport, mens detailhandel er den branchegruppe, hvor færrest af de besvarende virksomheder har kunnet bemærke ekstra kunder. Omkring 6 ud af 10 virksomheder, som har haft kunder i forbindelse med SL, har bemærket en positiv effekt på omsætningen. Blandt de virksomheder, som har bemærket ekstra kunder, har omkring 57 procent set en positiv effekt på omsætningen, mens omkring 38 procent ikke har kunnet bemærke nogen omsætningseffekt. Den gennemsnitlige effekt på omsætningen angives til 13 procent. Lejrarmbåndet Skejserne er et betalingsmiddel anvendt af deltagerne. Kun omkring 6 procent af virksomhederne har kunne tage imod betaling gennem armbåndet. Dermed taler ikke meget for armbåndets succes som betalingsmiddel. Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. Med en indeksværdi på omkring 90 på spørgsmålene om lejren var en god idé, hhv. om kommunen i fremtiden skulle forsøge at tiltrække lignende events til kommunen, er opbakningen meget høj. Niveauet svarer til, at virksomhederne i gennemsnit svarer mellem god idé og meget god idé, med pil opad. Konklusion: SL styrker kommunen som godt sted at være turist, at bo og styrker erhvervslivet. Som det mest positive ses, at SL styrker kommunen som sted at være turist, derefter at det styrker kommunen som et godt sted at bo. Ligeledes positiv vurdering ses på, at SL styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune. Stadig positivt men i lavere grad ser virksomhederne på SL som noget, der gør en mere stolt over at drive virksomhed i kommunen.

9 4. Kendskab ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Ved du, at Sønderborg Kommune den juli var vært for Spejdernes Lejr 2017? Konklusion: kendskabet til lejen er med 99 procent hos de adspurgte virksomheder så højt som det kan blive.

10 5. Kunder eller gæster i forbindelse med SL Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Krydset med: Branche-gruppe Omkring hver anden af virksomhederne har haft kunder eller gæster i forbindelse med SL. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, der har nydt godt af ekstra kunder. Dernæst kommer erhvervsservice og transport, mens detailhandel er den branchegruppe, hvor færrest af de besvarende virksomheder har kunnet bemærke ekstra kunder. Yderligere opdelt på brancher, træder særligt overnatning og restauration frem som brancher, der har bemærket ekstra kunder (omstående graf).

11 Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Krydset med: Branche Procentfordeling: har haft kunder/gæster i forbindelse med SL.

12 6. Effekt på omsætningen Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Krydset med: Branche-gruppe Omkring 6 ud af 10 virksomheder, som har haft kunder i forbindelse med SL, har bemærket en positiv effekt på omsætningen. Blandt de virksomheder, som har bemærket ekstra kunder, har omkring 57 procent set en positiv effekt på omsætningen, mens omkring 38 procent ikke har kunnet bemærke nogen omsætningseffekt. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, samt erhvervsservice og transport, der har bemærket større omsætning og herunder er det særligt gruppen overnatning, der har bemærket det (omstående graf). Detailhandel har med 23 procent i mindre grad kunnet bemærke positiv effekt på omsætningen.

13 Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Krydset med: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Effekt fordelt på brancher. Gennemsnitlig procentstigning Den gennemsnitlige effekt på omsætningen angives til 13 procent. Tallet må tages med forbehold, da kun 19 ud af de besvarende virksomheder har ønsket at besvare dette spørgsmål.

14 7. Lejrarmbåndet Skejserne ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Kunne din virksomhed tage mod betaling gennem Spejdernes lejrarmbånd, med betalingssystemet kaldet "Skejsere"? Lejrarmbåndet Skejserne er et betalingsmiddel anvendt af deltagerne. Kun omkring 6 procent af virksomhederne har kunne tage imod betaling gennem armbåndet. Dermed taler ikke meget for armbåndets succes som betalingsmiddel.

15 8. Opbakning til SL ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. Med en indeksværdi på omkring 90 på spørgsmålene om lejren var en god idé, hhv. om kommunen i fremtiden skulle forsøge at tiltrække lignende events til kommunen, er opbakningen meget høj. Niveauet svarer til, at virksomhederne i gennemsnit svarer mellem god idé og meget god idé, med pil opad. Det er sjældent man ser så stor opbakning til kommunale initiativer. Det er næsten den samme grad af opbakning, der ses blandt kommunes borgere. Opbakningen må siges at være massiv: 88 procent mener værtskabet var en god idé. 95 procent mener, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events til kommunen i fremtiden.

16 Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Procentfordelinger var SL værtskabet en god eller dårlig idé, hhv. god eller dårlig idé fremover at tiltrække lignende events til kommunen.

17 Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Opdelt på: Branche Indeks Opbakningen er høj på tværs af brancher kun i transportbranchen ses en lidt lavere grad af opbakning.

18 Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Opdelt på: Branche Indeks Opbakningen er høj på tværs af brancher kun i transportbranchen ses en lidt lavere grad af opbakning til fremtidige arrangementer.

19 9. Lejrens effekt ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Konklusion: Konklusion: SL styrker kommunen som godt sted at være turist, at bo og styrker erhvervslivet. På 3 ud af 4 områder, ser virksomhederne særdeles positivt på lejrens effekt. Som det mest positive ses, at SL styrker kommunen som sted at være turist, derefter at det styrker kommunen som et godt sted at bo. Ligeledes positiv vurdering ses på, at SL styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune. Stadig positivt men i lavere grad ser virksomhederne på SL som noget, der gør en mere stolt over at drive virksomhed i kommunen.

20 Lejren effekt SL styrker: - Kommunen som godt sted at bo: 84 procent er enige/delvis enige - Kommunen som godt sted at være turist: 95 procent er enige/delvis enige - Kommunens erhvervsliv: 83 procent er enige/delvis enige - Stoltheden over at drive virksomhed i kommunen: 59 procent er enige/delvis enige

21 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at bo? Opdelt på: Branche Indeks SL styrker kommunen som godt sted at bo (indeks 0-100): Der er meget positive vurderinger på tværs af næsten alle brancher. De mest positive vurderinger kommer fra brancherne overnatning og detailhandel. Den mindst positive kommer fra branchen transport.

22 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at være turist? Opdelt på: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks SL styrker kommunen som godt sted at være turist (indeks 0-100): Der er særdeles positive vurderinger på tværs af alle brancher.

23 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker erhvervslivet i Sønderborg Kommune? Opdelt på: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks SL styrker erhvervslivet (indeks 0-100): Der er positive vurderinger på tværs af næste alle brancher. Den mest positive vurdering kommer fra branchen fritidsaktiviteter. Den mindst positive kommer fra branchen transport.

24 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer gør mig mere stolt over at drive virksomhed i Sønderborg Kommune? Opdelt på: Branche Indeks SL gør mig mere stolt over at drive virksomhed i Sønderborg kommune (indeks 0-100): Der er moderate til positive vurderinger på tværs af brancherne. Den mindst positive kommer fra branchen erhvervsservice.

25 10. Åbne svar hvorfor værtskabet var en god eller dårlig idé Hvorfor god eller dårlig idé, at Sønderborg var vært Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Branche Der kommer flere mennesker til Sønderborg i den tid lejren er her. Meget god idé Detailhandel Området var fint til det og et skal de jo være. God idé Detailhandel Det er meget god ide at få mennesker til Sønderborg. Både kendskab til Sønderborg og ekstra omsætning i Sønderborg. Masser af besøgende som har lært Sønderborg at kende. Positiv omtale af Sønderborg. Kan kun se positivt i det. Meget god idé Meget god idé Detailhandel Detailhandel Det giver awarness om byen og trækker turister til i den periode det vare. Meget god idé Detailhandel Det er pr for byen Meget god idé Detailhandel Pr Meget god idé Overnatning Super godt for vores landsdel. Nordals kunne godt have brugt noget mere omtale og aktiviteter Meget god idé Overnatning Store begivenheder skaber altid ekstra muligheder for turisterhvervet som vi er en del af. Også efterfølgende. Meget god idé Overnatning Det er altid godt at sætte Sønderborg på landkortet God idé Overnatning det er godt for byen Meget god idé Overnatning Meget overrasket over den påvirkning det har haft for vor forretning og hvordan Sønderborg er kommet på landkortet i resten af DK. Vi er med om 5 år så invitere dem igen, når de har møde i marts Alt reklame for egnen er god. Lejren var en mulighed for at vise skønheden af vores landsdel og evner til at håndterer store opgaver overfor hele landet. Meget god idé Meget god idé Overnatning Restaurationsvirksomhed God omtale af byen Meget god idé Restaurationsvirksomhed

26 Hvorfor god eller dårlig idé, at Sønderborg var vært Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Branche God markedsføring af byen Meget god idé Restaurationsvirksomhed øger indkomst for Sønderborg Meget god idé Restaurationsvirksomhed Det skaber ekstra omsætning til butikker, overnatningssteder m.m. Giver forhåbentligt et godt indtryk af Sønderborg, som gør at spejdere og deres familier får lyst til at besøge Sønderborg igen. Arrangementet var godt, og velbesøgt. Næste års turist-tal skal afgøre hvorvidt det har været pengene værd. Meget god idé Hverken en god eller dårlig idé Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Det var en oplevelse for spejder God idé Transport

27 11. Åbne svar hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende arrangementer / events til Sønderborg kommune Hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende events til kommunen Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Branche Reklame for egnen God idé Detailhandel Intet må stå stille. God idé Detailhandel Igen, positiv omtale er altid godt. Meget god idé Detailhandel Så længe det er besøgende der har for øje at købe varer i de lokale butikker God idé Detailhandel Det er med til at give kommunen et godt brand, og vil bidrage til at tiltrække dygtig arbejdskraft fra andre regioner. Meget god idé Detailhandel Der er med til at markedsføre byen, og give liv og aktiviteter til byen Meget god idé Detailhandel Sønderborg kommune har afholdt flere større begivenheder i år, og har været rigtig god til det! Det gør byen mere spændende og attraktiv, for både indbyggere og besøgende, hvilket må siges at være en win win situation! Meget god idé Fritidsaktiviteter Vil være rigtig godt, men husk hele kommunen. Meget god idé Overnatning Bare ikke hvis Sønderborg kommune skal konkurrere med de virksomheder der er i kommunen God idé Overnatning det skaber noget godt for Sønderborg Meget god idé Overnatning Bare det ikke koster borgerne for mange penge - skatteprocenten er efterhånden relativ høj. God idé Restaurationsvirksomhed det vil gavne hele byens handlende og ikke mindst vore restauranter Meget god idé Restaurationsvirksomhed

28 Hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende events til kommunen Det er god markedsføring for kommunen, som kan gøre at besøgende kommer tilbage til Sønderborg som turister og det kan give kommunen god omtale, så andre får lyst til at bosætte sig her. det er jo altid kun Sønderborg by der bliver fremhævet og ikke de små lokal samfund selv om de også har meget at byde på alt afhængig af hvad man ønsker med tiltrækningen. Fjëllräven og salomon folket ligger ikke den samme handel i byen som brandmænd eller LCI damer gør. (til væsentlig billigere penge) Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Meget god idé Hverken en god eller dårlig idé God idé Branche Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Kommunen skal spare mere penge Hverken en god eller dårlig idé Transport

29 Samlet set, hvilken betydning har det efter din mening for Sønderborg Kommune, at spejderlejren er blevet afholdt? Vi er blevet lands og verdenskendt, det betyder både noget for erhvervet men også for uddannelser osv. For mig har det ikke haft betydning fordi jeg har haft renoveringslukket som altid om sommeren. Men for kommunen synes jeg var det en flot overregional reklame. O.K. betydning Jeg tror ikke på den helt store betydning. Kendskab til vores landsdel. Håber det har vagt interesse hos spejderne og besøgende. Stor betydning Jeg håber på at mere turister vil gerne komme til Sønderborg Der er kommet omtale om Sønderborg over hele landet på en positiv måde For vores butik har det ikke haft nogen betydning. Stor betydning. Man skal dog fremadrettet måske nok placere nogle af disse events i andre byer end lige Sønderborg. Spejderlejren kan ikke sammenlignes med de andre større ting der har været gennem de sidste par år. Den har ikke bidraget med noget til nattelivet. Stort betydning flere folk og mere liv betyde at Sønderborg blive en fede by Stor betydning. Bare fedt Dejligt at se så mange friske mennesker

30 12. Virksomhederne ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Område Branche

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager 2017 Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT OM AUGUSTENBORG OG BROAGER PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Rapport om Augustenborg & Broager. Side 1 Indledning...

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 INDHOLD 1 2 3 4 5 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 ØKONOMISKE EFFEKTER PÅ KORT SIGT Side 10 GÆSTERNES VURDERING AF HOLSTEBROEGNEN Side 18 BORGERNES

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2019 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, JANUAR 2019 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation, kontakt og inddragelse 2018.

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune 2015 Frederikssund Kommune RAPPORT OM KOMMUNIKATION OG KONTAKT BORGERUNDERSØGELSE 2015 PROMONITOR www.promonitor.net Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 4 Undersøgelsens sikkerhed... 5 Om indeks...

Læs mere

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 BORGERMÅLING PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold - borgermåling BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 1. Indledning 2. Rapportafsnit

Læs mere

SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr. Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv

SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr. Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv RAPPORT 4. OKTOBER 2010 INDHOLD 1. RESUMÉ... 4 2. INDLEDNING... 6 2.1 Baggrund og formål... 6 2.2 Undersøgelse

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ Side 1 Udgivelsesdato : Februar 2015 Udarbejdet : René Fåborg Kristensen, Muhamed Jamil Eid Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2016 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, 21. OKTOBER 2016 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation 2016. Side 1 Indhold...

Læs mere

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Indledning Om undersøgelsen Undersøgelsen er udsendt via e-mail, til Ringsted Kommunes Borgerpanel. Deltagernes

Læs mere

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte 18. maj 2009 Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte Erhvervskonjunkturer. Hver anden mindre virksomhed i Region Midtjylland forventer færre ansatte. I virksomheder med over

Læs mere

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark [0] Dansk KundeIndex 2003 skadesforsikring Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark Hovedresultater Indledning og metode For tredje år i træk gennemføres en samlet kundetilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd Konjunkturanalyse Holbæk Regionens Erhvervsråd Maj 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 27. april 4. maj 2010 Målgruppe: 893 Virksomheder i Holbæk kommune Antal

Læs mere

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE Antal svar: 306 Svarprocent: 37% BAGGRUND OG SVARPROCENTER Furesø Kommune har i samarbejde med Rambøll Management Consulting gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

evaluering af Naturmødet 2018

evaluering af Naturmødet 2018 den korte version evaluering af Naturmødet 2018 dobbelt op i 3 år Siden Naturmødet så dagens lys i 2016, har ambitionen været at fordoble mødets volumen hvert år de første tre år. Den ambition er indfriet,

Læs mere

Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder

Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder 15. oktober 2011 Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder Forretningsplanen. Hver anden virksomhed i regionen har en nedskrevet forretningsplan, som beskriver alle aspekter af virksomheden.

Læs mere

Grafer til Syddansk Vækstbarometer

Grafer til Syddansk Vækstbarometer Grafer til Syddansk Vækstbarometer Figur 1. Forventningen til omsætning i dette kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. 1,6% 26,5% 33,6% 38,2% Større Uændret Mindre Ved ikke Kilde: Vækstbarometer

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima

Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima Af konsulent Thorbjørn Baum, thob@di.dk September 2017 Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima De danske virksomheder er mange steder godt tilfredse med erhvervsklimaet. Og virksomheder i kommuner

Læs mere

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Konjunkturanalyse Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Marts 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 17. 26. marts 2010 Målgruppe: Virksomheder i Herning & Ikast-Brande

Læs mere

2016 INDSATS- EVALUERING

2016 INDSATS- EVALUERING 2016 INDSATS- EVALUERING INDHOLD INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 KENDSKAB & KONTAKT... 4 OVERORDNET TILFREDSHED MED SORØ ERHVERV... 5 TILFREDSHED MED YDELSER... 7 TILFREDSHED MED KOMMUNIKATION...

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer

4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer 13. december 2010 4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer Strategisk kompetenceudvikling i virksomheden. 44 procent af de små og mellemstore virksomheder har ikke en strategi

Læs mere

Undersøgelse blandt butikker vedr. Handl Lokalt det betaler sig kampagne. Udarbejdet af Lars Huge

Undersøgelse blandt butikker vedr. Handl Lokalt det betaler sig kampagne. Udarbejdet af Lars Huge Undersøgelse blandt butikker vedr. Handl Lokalt det betaler sig kampagne Udarbejdet af Lars Huge Metode 185 butikker i Faxe Kommune er inviteret til at deltage i undersøgelsen. Svar er indkommet via selvudfyldte

Læs mere

Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder

Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder 18. maj 2009 Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder Udvikling. Flertallet af små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland anser udvikling af nye produkter

Læs mere

De private virksomhedernes forventning til beskæftigelsen i Østdanmark. Juni 2009

De private virksomhedernes forventning til beskæftigelsen i Østdanmark. Juni 2009 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland De private virksomhedernes forventning til beskæftigelsen i Østdanmark Juni 2009 1/20 De private virksomhedernes forventning til beskæftigelsen i Østdanmark

Læs mere

Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland

Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland 7. september 2012 Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland Erhvervskonjunkturer. Vækstoptimismen spirer fortsat blandt små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland. Virksomheder med positive

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT - AUGUST 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 5 8 13 21 25 INTRODUKTION KONKLUSIONER ØKONOMISKE EFFEKTER INDTRYK OG BRUG AF OMRÅDET SPEJDERLEJRENS

Læs mere

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Konjunkturanalyse Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden 23.01 07.02.2013 Målgruppe 432 virksomheder

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 Indhold Om 2017 undersøgelsen... 2 Undersøgelsens brug af indeks... 3 Læsning af grafik... 4 Overblik over kommunes image... 5 Udvikling af

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Som en del af Aftalen om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser er der opsat et mål om, at praktikvirksomhedernes tilfredshed skal øges frem mod 2020. Den første

Læs mere

25,0 20,0 15,0 10,0 5,0. Antal gæster Omsætning 0,0

25,0 20,0 15,0 10,0 5,0. Antal gæster Omsætning 0,0 Medlemsanalyse Af Jonas Kjær & Benedikte Rosenbrinck TEMA: Branchens forventninger til 2009 og 2010 HORESTA har valgt gennem i alt fire analyser at sætte fokus på den aktuelle økonomiske afmatning og konsekvenserne

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd. April 2011

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd. April 2011 Konjunkturanalyse Holbæk Regionens Erhvervsråd April 2011 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 27.4 6.5 2011 Målgruppe: 735 virksomheder i Holbæk Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Plejeboligområdet: Resultater på tværs af de deltagende kommuner Deloitte Business Consulting A/S Maj 2010 Indledning Som

Læs mere

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech 28. oktober 2010 Hver femte virksomhed kan levere Cleantech Cleantech. Hver femte virksomhed i Region Midtjylland leverer Cleantechprodukter og - løsninger i form af for eksempel energi fra vedvarende

Læs mere

Samarbejde giver ny viden og nye kunder

Samarbejde giver ny viden og nye kunder 2. februar 2007 Samarbejde giver ny viden og nye kunder Strategisk samarbejde. Et flertal af virksomhederne i Region Midtjyllands vækstpanel Det Midtjyske Vækstlag angiver, at samarbejde med andre virksomheder

Læs mere

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold April 2016 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder Indhold Opsummering...2 Metode...2 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder...3 Ansættelse af studerende... 10 Tilskudsordninger... 11

Læs mere

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Antal besvarelser: 20 Svarprocent: 61% Social, Sundhed og Arbejdsmarked Rådhus Allé 5, 5610 Assens socialogsundhed@assens.dk Indledning Som

Læs mere

Har I totalt rygeforbud på virksomhedens matrikel (altså såvel indenfor som udenfor)? 76%

Har I totalt rygeforbud på virksomhedens matrikel (altså såvel indenfor som udenfor)? 76% Notat Rygning i erhvervslivet Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM Rygning bliver stadig mindre udbredt blandt danskerne, og mange steder er det ikke længere tilladt at ryge. Dansk Erhverv har i juni 2014 undersøgt,

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd Konjunkturanalyse Holbæk Regionens Erhvervsråd November 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 4. november 16. november 2010 Målgruppe: 744 Virksomheder i Holbæk

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Danske selskabers evne til at skabe overskud

Danske selskabers evne til at skabe overskud FSR ANALYSE / JANUAR 2019 Danske selskabers evne til at skabe overskud 2010-2017 Undersøgelse af selskabernes årsregnskaber På baggrund af data for regnskaberne leveret af Experian har FSR danske revisorer

Læs mere

Kompetenceudvikling som vækstmotor

Kompetenceudvikling som vækstmotor Ofte Indimellem Sjældent Aldrig Antal Jysk Analyse 3. november 2011 Kompetenceudvikling som vækstmotor Kompetencer. Manglende kompetencer hos medarbejderne koster ordrer hos de små og mellemstore virksomheder

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Business Danmark - april 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDKONKLUSIONER...

Læs mere

Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland

Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland 6% 14% 24% 22% 12% 17% 16% 42% 37% 46% 36% 37% 38% 36% 41% 41% 42% 48% 42% 26% 32% 52% 46% 34% 18% 14% 32% 38% 50% 36% 32% 3. marts 2012 Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland Erhvervskonjunkturer. På

Læs mere

GIVE - BYPROFIL. En fortsat positiv udvikling i Give skal bygge videre på, at Give er en by som hviler i sig selv.

GIVE - BYPROFIL. En fortsat positiv udvikling i Give skal bygge videre på, at Give er en by som hviler i sig selv. GIVE - PROFIL GIVE - BYPROFIL En fortsat positiv udvikling i Give skal bygge videre på, at Give er en by som hviler i sig selv. Det er en by med handel, arbejdspladser, kultur, foreninger, balance mellem

Læs mere

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE September 2016 HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE Flere og flere virksomheder må opgive at finde de medarbejdere, de har brug for til at løse deres opgaver og udvikle deres forretning.

Læs mere

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Økonomisk analyse fra HORESTA oktober 2011 Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Om analysen HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2011 gennemført en omfattende undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne

Læs mere

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 Dansk Psykolog Forening Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 AFRAPPORTERING AF UDVALGTE DELE AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT SELVSTÆNDIGE PSYKOLOGER I ÅRENE 2015, 2016 OG 2017

Læs mere

Copyright Sund & Bælt

Copyright Sund & Bælt Copyright Sund & Bælt Indholdsfortegnelse Undersøgelsens formål Rapportens hovedkonklusioner Mange vil benytte broen over Femer Bælt Markederne udvides og omsætningen øges Optimal placering for virksomhederne

Læs mere

rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer

rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer ANALYSE Hver tredje virksomhed med rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer Resumé Kapacitetspresset på arbejdsmarkedet har været stigende gennem en årrække. Det har gradvist gjort det vanskeligere

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Udviklingspolitik for Odder Kommune

Udviklingspolitik for Odder Kommune Udviklingspolitik for Odder Kommune Hovedmålet for Udviklingspolitikken for Odder Kommune er at styrke udviklingen i Kommunen i bred forstand. Men visse delområder skal have højere prioritet end andre.

Læs mere

Evaluering af regeringens vækstudspil

Evaluering af regeringens vækstudspil Evaluering af regeringens vækstudspil Regeringen fremlagde 8. maj et udspil til en vækstpakke. Udspillet indeholder forslag til en lang række tiltag, som skal forbedre rammevilkårene for virksomheder lige

Læs mere

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE Af Mark Lundgaard Knudsen 14. OKTOBER 2016 VISITSILKEBORG Søndergade 2B Indholdsfortegnelse Resultat af medlemsundersøgelse Indledning... 3 Opsummering på svar... 3 Turistcafe...

Læs mere

Til kamp for øget produktivitet

Til kamp for øget produktivitet 14. marts 2012 Til kamp for øget produktivitet Produktivitet. 83 procent af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har fokus på, at forbedret produktivitet kan øge deres indtjening. I

Læs mere

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet JUNI 2011 Dansk detailhandel Analyse fra Soliditet 1 Indledning Soliditets seneste analyse viser, at den danske detailhandel er så hårdt ramt, at 25 % af butikkerne er på vej mod konkurs. Det er især de

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

It i folkeskolens undervisning

It i folkeskolens undervisning AN AL YS E NO T AT 7. maj 2012 It i folkeskolens undervisning Dansk Erhverv og Danmarks Lærerforening sætter fokus på brug af it i folkeskolens undervisning og har i den forbindelse fået gennemført tre

Læs mere

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND RAPPORT INDHOLD Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater og effekter

Læs mere

Analyse af annoncehajers salgsmetoder

Analyse af annoncehajers salgsmetoder Analyse af annoncehajers salgsmetoder Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, der er kommet i klørene

Læs mere

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Temperaturmåling blandt virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Stabil udvikling i de fleste virksomheder i kommunen 58 % af virksomhederne har angivet, at

Læs mere

2016 KONJUNKTUR ANALYSE

2016 KONJUNKTUR ANALYSE 2016 KONJUNKTUR ANALYSE INDHOLD INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 KONJUNKTURINDEKS... 4 LÆSEVEJLEDNING... 4 RESULTATET AF KONJUNKTURINDEKS ANALYSEN... 5 KONJUNKTURKORT... 6 KONJUNKTURSITUATIONEN I

Læs mere

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Udarbejdet for Skanderborg Kommune December David Mortensen Karsten Drejer Indhold Resume... 3 Sammenfatning/anbefaling...

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2017

Tilfredshedsundersøgelse 2017 Tilfredshedsundersøgelse 2017 Den korte udgave Spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Dansk Psykolog Forening Afrapportering af en spørgeskemaundersøgelse blandt Dansk Psykolog Forenings medlemmer.

Læs mere

12, ,

12, , 12,8 696.700 milliarder kroner omsætter Aalborgs detailhandel for om året. Det er en stigning på knap to milliarder kroner over 10 år. Udvalgsvarer udgør 54 procent af omsætningen og er med en stigning

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Konjunkturanalyse Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Februar 2011 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 9. 24. februar 2011 Målgruppe: 761 virksomheder i Randers kommune

Læs mere

Erfaring med selvmordstruede borgere

Erfaring med selvmordstruede borgere 20. maj 2019 Erfaring med selvmordstruede borgere Hvert tredje FOA-medlem har oplevet, at der er en eller flere borgere på deres arbejdsplads, der har begået selvmord. Det viser en undersøgelse, som FOA

Læs mere

Konjunkturanalyse. Middelfart Erhvervscenter

Konjunkturanalyse. Middelfart Erhvervscenter Konjunkturanalyse Middelfart Erhvervscenter Marts 2012 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 28.02 09.03.2012 Målgruppe: 290 virksomheder i Middelfart Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017 33 pct. færre konkurser i 1. kvartal 217 Det seneste år er antallet af konkurser herhjemme faldet med næsten 7 svarende til et fald på 33 pct. Samtidig udgør aktive virksomheder, hvor der er høj omsætning

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE 2014 KONJUNKTURANALYSE

HOLSTEBRO KOMMUNE 2014 KONJUNKTURANALYSE HOLSTEBRO KOMMUNE 2014 KONJUNKTURANALYSE Indhold Indledning... 2 Hovedkonklusioner... 3 Kapitel 1: Konjunktur-situation... 4 Konjunktur-index... 4 Konjunktur-kort... 6 Kapitel 2: Overordnede konjunktur-tendenser...

Læs mere

Spørgsmålene blev stillet til FOAs medlemspanel i perioden 25. november til 6. december 2016, hvor i alt medlemmer svarede.

Spørgsmålene blev stillet til FOAs medlemspanel i perioden 25. november til 6. december 2016, hvor i alt medlemmer svarede. 31. januar 2017 Ulønnet overarbejde Næsten 4 ud af 10 medlemmer i FOA arbejder mere, end de får betaling for, mindst én gang om ugen. Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført via sit medlemspanel.

Læs mere

Faxe Kommunes erhvervsklima

Faxe Kommunes erhvervsklima Analyse af Faxe Kommunes erhvervsklima Udarbejdet af Dansk Erhvervsfremme for Business Faxe Oktober 2012 Dansk Erhversfremme 16. oktober 2012 Baggrund og analysefokus Denne analyse er blevet udarbejdet

Læs mere

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen 2001-2008 Juli 2011 Fakta om statistikken Statistikken 2001-2008 viser udviklingen inden for en række områder relateret til kvindelige og mandlige

Læs mere

DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016

DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016 DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016 2 INDHOLD INDLEDNING 3 HOVEDKONKLUSIONER 3 4 LÆSEVEJLEDNING: INDEKSERING 4 KOMMUNALE RAMMEVILKÅR 5 IMAGE 6 KOMMUNAL SERVICE 7 INFRASTRUKTUR 10 KOMMUNEN

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2018

Tilfredshedsundersøgelse 2018 Dansk Psykolog Forening Tilfredshedsundersøgelse En spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Dansk Psykolog Forening 08-03- Indhold Sammenfatning... 2 Resultater... 5 Udvikling i generel tilfredshed

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

DEN KVIKKE ERHVERVSKOMMUNE. De bedste til værdiskabende løsninger og prioritering af virksomhederne

DEN KVIKKE ERHVERVSKOMMUNE. De bedste til værdiskabende løsninger og prioritering af virksomhederne DEN KVIKKE ERHVERVSKOMMUNE De bedste til værdiskabende løsninger og prioritering af virksomhederne FORMÅL MED ANALYSEN: Vurdering af kommunens image og omdømme Kvaliteten i den kommunale sagsbehandling

Læs mere

ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER

ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER DANSK TELE SUPPORT A/S - DANMARKS STØRSTE ANNONCEHAJ Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt

Læs mere

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 1.921 virksomheder gik konkurs i andet kvartal af 2018. Det er en stigning på 49 procent sammenlignet med andet kvartal 2017. Det samlede antal

Læs mere

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17%

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17% GRAKOM ANALYSE SEPTEMBER 2018 KVALITETEN AF DE OFFENTLIGE UDBUD HALTER Kun 30 pct. af Grakoms medlemsvirksomheder har afgivet tilbud på offentlige udbud det seneste år. Dette er på trods, at flertallet

Læs mere

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen Indledning 3 I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen 4 Brændende platform Vækst 6 Brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau 8 Brændende platform Sundhed og

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

ERHVERVSKLIMA ANALYSE

ERHVERVSKLIMA ANALYSE 2015 ERHVERVSKLIMA ANALYSE Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 KOMMUNALT ERHVERVSKLIMA 2015... 4 LÆSEVEJLEDNING: INDEKSERING... 4 KOMMUNALE RAMMEVILKÅR... 5 IMAGE... 6 KOMMUNAL SERVICEKULTUR...

Læs mere

December i ungdomsboliger

December i ungdomsboliger December 2013 i ungdomsboliger Himmerland Boligforening har undersøgt benyttelsen af fællesarealerne i udvalgte ungdomsboliger. Undersøgelsen er lavet, da der de senere har været ekstra fokus på at udvikle

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Erhvervsforum

Konjunkturanalyse. Holbæk Erhvervsforum Konjunkturanalyse Holbæk Erhvervsforum maj 2012 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 26.04 10.05.2012 Målgruppe: 750 virksomheder i Holbæk Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

ERHVERVSANALYSE 2018

ERHVERVSANALYSE 2018 ERHVERVSANALYSE 2018 Analysens resultater bygger på besvarelser af et online-survey udsendt til virksomheder med adresse i Kolding kommune, 465 virksomheder svarede på undersøgelsen, heriblandt 159 medlemmer

Læs mere

Antallet af optimistiske virksomheder halveret

Antallet af optimistiske virksomheder halveret 2. februar 2009 Antallet af optimistiske virksomheder halveret Erhvervskonjunkturer. Antallet af virksomheder, der forventer at skulle ansætte nye medarbejdere og antallet af virksomheder, der forventer

Læs mere

Ny vækst uden nye jobs

Ny vækst uden nye jobs 19. marts 2010 Ny vækst uden nye jobs Erhvervskonjunkturer. Krisen har ikke sluppet sit tag i Midtjyllands virksomheder, men der er større optimisme at spore, idet flere virksomheder end tidligere udtrykker

Læs mere

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013 Indstilling Til Magistraten Den 31. oktober 2013 Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr 2017 ønsker at indlede en proces med at hverve Spejdernes Lejr 2017. Aarhus Kommune 1. Resume ønsker at indlede en

Læs mere

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Hjemmeplejeområdet: Resultater på tværs af de deltagende kommuner Deloitte Business Consulting A/S Maj 2010 Indledning

Læs mere

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE 2015 ARBEJDSKRAFT ANALYSE Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 MANGEL PÅ REGULÆR ARBEJDSKRAFT... 4 MANGEL PÅ LÆRLINGE, PRAKTIKANTER ELLER ELEVER... 7 KONJUNKTURSITUATION... 9 METODE...

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Regionens virksomheder kender deres kunder

Regionens virksomheder kender deres kunder 15. oktober 2011 Regionens virksomheder kender deres kunder Kunder. Otte ud af ti af de midtjyske små og mellemstore virksomheder har et godt overblik over, hvem deres kunder er om to år. Om to år forventer

Læs mere