Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet"

Transkript

1 Dagpenge-kompas Din guide til dagpengesystemet

2 2 Dagpengekompas Dagpengekompas 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere og selvstændige. Vi sætter en ære i både at holde kontingentet nede og servicen i top. Derfor er vi også blandt de billigste a-kasser i Danmark samtidig med, at vi ligger i toppen, når det gælder medlemstilfredshed. Dagpengeregler 7 Dagpengeperioden hvad har du ret til? 7 Kort om dagpengekortet 8 Udbetaling af dagpenge 10 Hvad skal du overholde for at få dine dagpenge? 10 Hvordan står du til rådighed? 11 Hvad sker der, hvis du ikke står til rådighed? 12 Hvilke møder, skal du huske? 12 Hvad sker der, hvis du ikke møder op? 12 Jobrettet uddannelse 14 Aktivering 15 Supplerende dagpenge hvordan og hvornår? 16 Husk dine G-dage 17 Mulighed for dagpenge ved selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse 19 Undgå selvforskyldt ledighed og karantæne 20 Kort om selvbetjeningen 21 Hvad gør du, hvis du bliver syg? 22 Sådan gør du i forhold til ferie 23 Version: September 2017

3 4 Dagpengekompas Dagpengekompas 5 Har du spørgsmål? - Her kan du få svar: Min A-kasse Valby Ramsingsvej 28a, 1. sal 2500 Valby Telefon: Mail: minakasse@minakasse.dk Min A-kasse Aarhus Søren Frichs Vej 38 K ST TH 8230 Åbyhøj Telefon: Mail: aarhus@minakasse.dk Min A-kasse Fredericia Nørre Allé Fredericia Telefon: Mail: minakasse@minakasse.dk Min A-kasse Aalborg Stenbukken 1, 1. sal 9200 Aalborg SV Telefon: Mail: aalborg@minakasse.dk Min A-kasse Næstved Farimagsvej Næstved Kontoret her er kun bemandet, ved aftalte samtaler. Region PROSA Vester Farimagsgade 37A 1606 København V Telefon: Mail: prosa@minakasse.dk Region Business Danmark Roskildevej Rødovre Telefon: Mail: info@businessdanmark.dk Region Serviceforbundet Ramsingsvej Valby Telefon: Mail: sef@minakasse.dk Hjemmesider: Selvbetjening: miaonline.dk Vi svarer hurtigt Vi har medarbejdere, der alene koncentrerer sig om at besvare medlemmernes mails. Skriv altid dit fulde navn eller medlemsnummer. Du er også velkommen til at skrive, at du gerne vil ringes op. Vi svarer hurtigst muligt og senest inden for et døgn. I Min A-kasse ser vi det som vores primære rolle at være din repræsentant og guide. Vi har derfor lavet dette dagpengekompas, som vi håber vil hjælpe dig med at navigere. I beskæftigelsessystemet møder du både din a-kasse, jobcentret og måske også anden aktør. Her er vores rollefordeling: Min A-kasse Vores primære opgave er at udbetale dig dagpenge eller andre ydelser. Vi vejleder dig også i din jobsøgning og i forhold til hele beskæftigelsessystemet. Jobcenter Jobcentrets primære opgave er at sikre, at arbejdskraft og arbejdsmarked passer bedst muligt sammen. Jobcentret tilbyder samtaler, aktiviteter og uddannelse for at kunne bringe ledige i job. Tilbuddene kan være virksomhedspraktik, job med løntilskud, jobrettet uddannelse og anden uddannelse eller opkvalificering. Anden aktør Jobcentret kan udlicitere specifikke forløb eller elementer af deres opgaver til uddannelsesinstitutioner, andre kommuner eller private firmaer.

4 6 Dagpengekompas Dagpengekompas 7 DAGPENGEREGLER Tjekliste Søg flere jobs hver uge og skriv dem ind i jobloggen. Overhold Min Plan. Kom til alle møder. Godkend jobforslag på jobnet.dk senest hver 7. dag. Overhold aftaler med jobcenter, a-kasse og evt. anden aktør. Tjek indbakken på selvbetjeningen dagligt. Send materiale til tiden. Oplys om arbejde, indtægter, ferie, sygdom mv. og kontakt os, hvis din situation ændrer sig. Dagpengeperioden hvad har du ret til? Du har ret til timers dagpenge. Det svarer til to års dagpenge sammenlagt. De to års dagpenge skal bruges indenfor 3 år. Dagpengesystemet skelner mellem forskellige måder at optjene dagpengeret på. Der er nemlig forskel på, om du er helt ny i dagpengesystemet, eller om du har fået dagpenge før. Ny i dagpengesystemet Du optjener dagpengeret baseret på din indkomst, når du er ny i dagpengesystemet. Det betyder, at du har optjent ret til dagpenge, når du har tjent kr. Vi kan dog kun medregne op til kr. pr. måned. Eksempel: Hvis du tjener kr. om måneden, er du 13 måneder om at optjene dagpengeret ( : ). Hvis du tjener om måneden, er det kun de kr., der tæller med, og du vil altså være 12 måneder om at optjene dagpengeret.

5 8 Dagpengekompas Dagpengekompas 9 Hvis du allerede er i dagpengesystemet Har du fået dagpenge før, optjener du en ny ret via arbejdstimer i stedet for indkomst. Det betyder, at du har optjent en ny dagpengeret, når du har arbejdet timer indenfor 3 år, og timerne er indberettet til Indkomstregistret. Fra 2. januar 2017 har du mulighed for at forlænge din dagpengeperiode med op til et år ved at veksle løntimer til dagpenge. En løntime veksles til to dagpengetimer. Husk at læse vejledningen og vær meget omhyggelig med dine oplysninger. Det kan få indflydelse på dine dagpenge. Som ledig har du pligt til at give alle informationer, der kan have betydning for din ret til dagpenge. Vi har som din a-kasse pligt til at tjekke oplysningerne. Du har en frist på 1 måned og ti dage til at indsende dagpengekort. Se udbetalingskalender på Selvbetjeningen. Kort om dagpengekortet Når du udfylder dit dagpengekort til slut i måneden, skal du udfylde de timer, du har arbejdet. For dagenefrem til udbetalingen skal du give et estimat for, hvad du forventer at arbejde. En eventuel regulering finder sted. Du skal indsende dit dagpengekort via selvbetjeningen. På jobnet.dk kan du følge med i, hvor mange dagpengetimer, du har tilbage, og hvornår du har genoptjent en ny dagpengeret. Du kan også se, hvor mange arbejdstimer, du har, og hvad det giver i dagpengetimer, hvis du vil veksle. Som hovedregel skal du bo og opholde dig i Danmark for at få dagpenge. Du skal stå til rådighed for jobmarkedet og søge job i Danmark. Men du kan faktisk godt søge job uden for landets grænser. Hvis du skal til jobsamtale i udlandet, kan du få dagpengene med, hvis du vender tilbage til DK indenfor 5 dage. Du skal blot oplyse om din ud-og hjemrejse og dokumentere din samtale til jobcentret og Min A-kasse på forhånd.

6 10 Dagpengekompas Dagpengekompas 11 Udbetaling af dagpenge Dine dagpenge udbetales månedsvis Der udbetales dagpenge for op til 160,33 timer pr. måned Hver fjerde måned får du en karensdag og mister altså en dags dagpenge, med mindre du har haft 148 timers fuldtidsarbejde i perioden. Det svarer til sammenlagt 20 dages fuldtidsarbejde. Dine dagpenge udbetales den sidste bankdag i måneden (hvis dit kort er indsendt til tiden). Hvad skal du overholde for at få dine dagpenge? Du skal på din første dag som ledig tilmelde dig jobcentret og sørge for at have et søhbart CV på jobnet.dk, senest 2 uger efter tilmelding. Du skal stå til rådighed for jobmarkedet og søge arbejde hver uge. Du skal medvirke til at tiltrettelægge Min Plan og ajourføre jobloggen hver uge. Du skal møde op til møder og aktiviteter, du bliver indkaldt til i jobcentret, a-kassen og hos anden aktør. Hvad er Krav til jobsøgning? Det er en skriftlig aftale mellem dig og os om, hvordan din jobsøgning skal foregå. Det er ud fra den og din faktiske jobsøgning, vi vurderer, om du står til rådighed for jobmarkedet.

7 12 Dagpengekompas Dagpengekompas 13 Hvordan står du til rådighed? Du skal kunne overtage arbejde fra dag til dag. Du tjekker jobopslag på jobnet.dk senest hver 7. dag. Du søger jobs hver uge og ajourfører jobloggen. Du sørger for, at jobområde, CV og krav til jobsøgning matcher hinanden. Du uploader eksempler på jobansøgninger i jobloggen. Du sørger for at vise, at din jobsøgning er realistisk og seriøs. Du bor og opholder dig i Danmark. Du siger ja tak til tilbud fra jobcentret eller anden aktør og overholder de aftaler, der indgås. Hvad er jobloggen? Det er det værktøj, du skal bruge til at holde styr på de jobs, du søger. Du finder jobloggen på Selvbetjeningen og jobnet.dk, men du behøver kun at udfylde den ét af stederne. Hvad sker der, hvis du ikke står til rådighed? Du mister retten til dagpenge. Du kan først få dagpenge igen, når du opfylder et særligt arbejdskrav. Hvilke møder, skal du huske? CV-møde i Min A-kasse. Rådighedssamtaler og fællessamtaler. Du får besked, når du kan booke en tid via selvbetjeningen. Møde i jobcentret ca. hver måned. Fællessamtaler i jobcentret. Hvad sker der, hvis du ikke møder op? Ingenting, hvis du skal til jobsamtale eller på arbejde på det aftalte tidspunkt. Ellers skal du komme til alle møder. Giv os og jobcentret besked før mødet, hvis du bliver syg eller bliver forhindret af andre årsager. Hvis ikke du melder afbud, har det konsekvenser for din dagpengeudbetaling. Hvis du er påbegyndt et tilbud, der er aftalt i Min plan, og udebliver fra tilbuddet, så bliver du udelukket fra ydelser, indtil du begynder tilbuddet igen.

8 14 Dagpengekompas Dagpengekompas 15 6 ugers jobrettet uddannelse Hvis du er helt ledig, og har ret til dagpenge, har du måske mulighed for at deltage i det, der hedder jobrettet uddannelse. Der er dog visse betingelser, der skal være opfyldt. For at kunne få jobrettet uddannelse, kræver det, at: Du ikke i forvejen har en uddannelse, der overstiger en erhvervsuddannelse (EUD) eller en anden type uddannelse, der kan sidestilles med det. Du ikke har en videregående uddannelse, der overstiger erhvervsakademiniveau, og samtidig har en erhvervsuddannelse eller anden uddannelse, som kan sidestilles med en. Du har deltaget i en jobsamtale på jobcentret og en cv-samtale i a-kassen. Du har været ledig i sammenlagt mindst 185 timer. Det svarer til fem uger. Find listen på på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside: under seks ugers jobrettet uddannelse. Under eller over 25 år? Din alder har også betydning for, hvordan den jobrettede uddannelse skal foregå. Er du under 25 år skal de 6 uger være afsluttet inden for de første 6 måneders ledighed. Er du fyldt 25, skal uddannelsen være afsluttet inden 9 måneders ledighed. Sådan foregår det i praksis Du skal søge om at deltage i jobrettet uddannelse. Ansøgningen finder du på vores hjemmeside (AR 237).Uddannelsessted og jobcenter skal have besked om, at Min A-kasse har godkendt dit ønske, før du kan begynde på uddannelsen. Aktivering Hvordan? Din aktivering bliver tilrettelagt sammen med dit jobcenter eller anden aktør, og indarbejdes i Min Plan. Aktivering kan f.eks. være virksomhedspraktik, job med løntilskud og uddannelse. Du kan selv undersøge mulighederne og tage initiativ til aktivering, der kan skubbe dig i den rigtige retning. Det kan også være dit jobcenter, der tager initiativ til din aktivering. Du skal selv oplyse jobcentret, hvis du har pasningsproblemer uden for institutionernes åbningstid.

9 16 Dagpengekompas Dagpengekompas 17 Hvornår? Er du under 30 eller over 50 år, har jobcentret pligt til at aktivere dig, inden 3 måneders ledighed. Er du mellem 30 og 50 år er aktiveringsperioden senest efter 6 måneders ledighed. Du har ikke pligt til aktivering, hvis du arbejder 20 timer om ugen eller mere. Supplerende dagpenge hvordan og hvornår? Du kan modtage supplerende dagpenge, hvis du har fast deltidsjob eller er tilkaldevikar. Perioden for supplerende dagpenge er max. 30 uger inden for 2 år. Vær opmærksom på, at vi mindst kan udbetale supplerende dagpenge for 14,8 ledige timer pr. måned. Du kan få supplerende dagpenge, hvis du arbejder mindre end 37 timer om ugen. For at du kan få de supplerende dagpenge, skal din arbejdsgiver underskrive en frigørelsesattest (kun hvis du har et opsigelsesvarsel). Du skal sende blanketten AR230 til os senest 5 uger efter, du er startet i jobbet. For at kunne få supplerende dagpenge skal du stå til rådighed for jobmarkedet, være jobsøgende og komme til møder, du bliver indkaldt til. Husk at oplyse om arbejdstimer, indtægt og arbejdsgiverens navn på dagpengekortet. Husk dine G-dage G-dage er den arbejdsgivergodtgørelse, som din arbejdsgiver har pligt til at udbetale for din første og anden ledighedsdag. Reglen om G-dage gælder, hvis du har arbejdet 74 timer inden for 4 uger og herefter bliver ledig. Hvad skal du selv gøre? Du skal henvende dig til din arbejdsgiver. Tag fat i os, hvis du har brug for hjælp.

10 18 Dagpengekompas Dagpengekompas 19 Den 10. januar 2017 rullede Min A-kasse hele dagpengebureaukratiet til Christiansborg. Over sider blev til ca. 8 kilometer papir. Du kan følge med i, hvad vi laver på Mulighed for dagpenge ved selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse Du skal have godkendt bibeskæftigelsen inden start. Kontakt os, så hjælper vi dig. Du kan som selvstændig kun få dagpenge, hvis der er tale om bibeskæftigelse. Det betyder, at arbejdet i den selvstændige virksomhed skal kunne udføres uden for normal arbejdstid (som lønmodtager). Du må derfor ikke direkte annoncere med træffetid på nettet, i fagbøger eller blade. Når du har selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, kan du maksimalt få dagpenge i 78 uger. Det svarer til halvandet år. Husk også at give os besked, hvis din beskæftigelse ændrer omfang eller karakter i forhold til det, du har fået godkendt. Den tid, du bruger på din selvstændige bibeskæftigelse, medfører fradrag i dagpengene. Du skal tælle alt med; telefontid, rengøring, administration, kørsel etc. For at kunne få dagpenge ved siden af din selvstændige virksomhed, skal du være til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal fortsat søge job som lønmodtager.

11 20 Dagpengekompas Dagpengekompas 21 Undgå selvforskyldt ledighed og karantæne Selvforskyldt ledighed betyder, at du selv er skyld i din ledighed, og betegnelsen bruges i flere tilfælde: Når du selv siger dit job op Når du accepterer et for kort opsigelsesvarsel Hvis du selv er skyld i opsigelsen af andre årsager Hvis du afslår eller udebliver fra formidlet arbejde eller andet i forbindelse med jobplanen Hvis du afslår eller ophører i tilbud i forbindelse med aktivering. Selvforskyldt ledighed koster 111 timer (3 uger) uden dagpengekarantæne. Har du 2 gange selvforskyldt ledighed inden for 12 måneder medfører det, at du mister retten til dagpenge. Kort om selvbetjeningen Det er på Selvbetjeningen, du skal tjekke om der er post fra os. Du skal sende ledighedserklæring, dagpengekort, efterlønskort og en række andre blanketter elektronisk via Selvbetjeningen på vores hjemmeside. Du finder Selvbetjeningen på miaonline.dk eller på vores hjemmeside og logger på via NemID. På selvbetjeningen kan du også søge om dagpenge under ferie og sende os beskeder mm. Du har også mulighed for at tilmelde dig sms-service, så du får besked dagen før, dagpengekortet skal udfyldes. Værd at vide: Hvis du får karantæne 2 gange på 1 år pga. selvforskyldt ledighed, mister du dagpenge indtil, du har arbejdet 300 timer inden for 3 måneder (276 timer indenfor 12 uger for uge- eller 14dages-lønnede).

12 22 Dagpengekompas Dagpengekompas 23 Hvad gør du, hvis du bliver syg? Du har mulighed for at få dagpenge under sygdom de første 14 dage, hvis du er helt ledig. Du skal registrere dig syg på Min Side på jobnet.dk eller ved at kontakte jobcentret på din første sygedag. Hvis du bliver syg, mens du er helt eller delvist i arbejde, skal du søge sygedagpenge hos kommunen. Sådan gør du i forhold til ferie Som hovedregel kan du holde din ferie efter eget ønske. Du skal bare sørge for: At give jobcentret besked på jobnet.dk senest 14 dage, før din ferie begynder. Gerne før. At oplyse om ferien på dagpengekortet. Du optjener feriedagpenge på grundlag af de ydelser, du har fået fra Min A-kasse (dog ikke efterløn, VEU-godtgørelse og befordringsgodtgørelse) og barselsdagpenge fra kommunen. (Fra 2017 kan du ikke længere optjene ferie på grundlag af sygedagpenge fra kommunen). Feriedagpenge bliver som hovedregel udbetalt med den samme sats, som er beregnet for dine dagpenge. Du skal først holde optjent ferie med feriegodtgørelse eller løn efter ferieloven, før du kan få feriedagpenge. Du skal opfylde de øvrige betingelser for ret til dagpenge. Kontakt os, hvis du vil vide mere om feriedagpenge.

13 Læs også vores jobsøgningskompas med tips og tricks til CV-, ansøgning og jobjagten generelt. Vi har også et dagpengekompas for dig, der er nyuddannet. Du kan finde alle vores kompasser på vores hjemmeside eller spørge efter en fysisk udgave der, hvor du besøger Min A-kasse. Min A-kasse samarbejder med: Business Danmark CO SEA Danmarks Kirketjenerforening Fængselsforbundet Dansk Jernbaneforbund Dansk Told- og Skatteforbund Flyvevåbnets Konstabelforening Forbundet af Kirke- og kirkegårdsansatte Forbundet af Tjenestemænd v/fødevare- og Undervisningsministeriet mfl. Hoffunktionærforeningen Merkonomernes Hovedorganisation Ministerialbetjentforeningen PROSA Serviceforbundet Søfartens Ledere Søværnets Konstabelforening

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet Dagpengekompas Din guide til dagpengesystemet 1 Indhold Dagpengeregler 7 Dagpengeperioden hvad har du ret til? 7 Kort om dagpengekortet 8 Udbetaling af dagpenge 10 Hvad skal du overholde for at få dine

Læs mere

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. side 1 - Dagpengekompasset

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. side 1 - Dagpengekompasset Dagpengekompas Din guide til dagpengesystemet side 1 - Dagpengekompasset Business Danmarks A-kasse er et selvstændigt brand og regionskontor under paraplyorganisationen Min A-kasse I a-kassen ser vi det

Læs mere

OBS: Indeholder nye regler, der gælder fra 1. juli. Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet

OBS: Indeholder nye regler, der gælder fra 1. juli. Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet OBS: Indeholder nye regler, der gælder fra 1. juli. Dagpenge-kompas Din guide til dagpengesystemet 2 Dagpengekompas Dagpengekompas 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere og selvstændige.

Læs mere

Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede. Din guide til dagpengesystemet

Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede. Din guide til dagpengesystemet Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede Din guide til dagpengesystemet 2 Dagpengekompas for studerende Dagpengekompas for studerende 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere

Læs mere

Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet

Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet Dagpenge-kompas Din guide til dagpengesystemet 2 Dagpengekompas Dagpengekompas 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere og selvstændige. Vi sætter en ære i både at holde kontingentet

Læs mere

Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede. Din guide til dagpengesystemet

Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede. Din guide til dagpengesystemet Dagpenge-kompas For studerende og nyuddannede Din guide til dagpengesystemet 2 Dagpengekompas for studerende Dagpengekompas for studerende 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere

Læs mere

Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet

Dagpenge-kompas. Din guide til dagpengesystemet Dagpenge-kompas Din guide til dagpengesystemet 2 Min A-Kasse Prose Dagpengeregler Dagpengeregler Prosa Min A-Kasse 3 Indhold Min A-kasse Min A-kasse er en a-kasse for lønmodtagere og selvstændige. Vi sætter

Læs mere

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet 2 Efterlønskompas Efterlønskompas 3 INDHOLD EFTERLØNSBEVIS 5 De fire vigtigste betingelser 5 Indkomst- og beskæftigelseskrav 5 Efterlønsbidrag 5 Din efterlønsalder

Læs mere

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet 2 Efterlønskompas Efterlønskompas 3 INDHOLD EFTERLØNSBEVIS 5 De fire vigtigste betingelser 5 Indkomst- og beskæftigelseskrav 5 Efterlønsbidrag 5 Din efterlønsalder

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

OBS: Indeholder nye regler, der træder i kraft 1. juli Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet

OBS: Indeholder nye regler, der træder i kraft 1. juli Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet OBS: Indeholder nye regler, der træder i kraft 1. juli 2017. Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet 2 Efterlønskompas Efterlønskompas 3 INDHOLD EFTERLØNSBEVIS 5 De fire vigtigste betingelser 5

Læs mere

VEJLEDNING VED LEDIGHED

VEJLEDNING VED LEDIGHED VEJLEDNING VED LEDIGHED Der er en række betingelser, du skal opfylde for at få dagpenge. Det kaldes at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Vi har samlet nogle af de vigtigste betingelser til dig her.

Læs mere

Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/ kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet

Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/ kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/7 2017 kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet 2 Efterlønskompas Efterlønskompas 3 INDHOLD EFTERLØNSBEVIS 5 De fire

Læs mere

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. For. studerende og nyuddannede. side 1 - Dagpengekompasset

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. For. studerende og nyuddannede. side 1 - Dagpengekompasset Dagpengekompas Din guide til dagpengesystemet For studerende og nyuddannede side 1 - Dagpengekompasset Business Danmarks A-kasse er et selvstændigt brand og regionskontor under paraplyorganisationen Min

Læs mere

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. 1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige 1 Indholdsfortegnelse Indhold Min A-kasse er tværfaglig... 4 Min A-kasse lavt kontingent og høj service... 4 Min A-kasse har tilfredse medlemmer... 4 Tilmelding som ledig hos jobcentret...

Læs mere

Jeg er nyledig. Vejledning til dagpengesystemet. side 1 - Vejledning for nyledige

Jeg er nyledig. Vejledning til dagpengesystemet. side 1 - Vejledning for nyledige Jeg er nyledig Vejledning til dagpengesystemet side 1 - Vejledning for nyledige Business Danmarks A-kasse er et selvstændigt brand og regionskontor under paraplyorganisationen Min A-kasse I a-kassen ser

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige Indholdsfortegnelse Min A-kasse er tværfaglig... 4 Min A-kasse lavt kontingent og høj service... 4 Min A-kasse har tilfredse medlemmer... 4 Hvad skal du bruge denne vejledning til?...

Læs mere

Ny i dagpengesystemet?

Ny i dagpengesystemet? Jobsøgning Nøglebegreber Udbetalinger Ny i dagpengesystemet? Guide til det væsentligste Kære medlem Med denne pixibog har vi bestræbt os på at udvælge de emner og svare på de spørgsmål som vores medlemmer

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige 1 Indholdsfortegnelse side 2 Forord side 3 Tilmelding som ledig hos jobcentret side 3 Selvbetjening side 3 Afmelding på jobcentret side 3 CV skal på jobnet.dk side 4 Kundenummer

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. - når du bliver ledig

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. - når du bliver ledig DET SKAL DU VIDE OG GØRE - når du bliver ledig INDHOLD 4 Det skal du vide og gøre når du bliver ledig 4 Ledig hvad så? 4 A-kasse og jobcenter kommunikerer digitalt 4 Korrekt mail og telefonnummer 4 Hvad

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Dagpengeregler Fra 1. juli 2017

Dagpengeregler Fra 1. juli 2017 Dagpengeregler Fra 1. juli 2017 2 DAGPENGEREGLER Udgivet af Socialpædagogerne, juni 2017 Foto: Colourbox FRA 1. JULI 2017 3 Nye regler om dagpenge og efterløn I denne pjece kan du læse om de vigtigste

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Tilmelding som ledig hos jobcentret... 4 Selvbetjening... 4 Afmelding på jobcentret... 4 CV skal på jobnet.dk... 5 Kundenummer og password...

Læs mere

Ny i dagpengesystemet?

Ny i dagpengesystemet? 2019 Jobsøgning Nøglebegreber Udbetalinger Ny i dagpengesystemet? Guide til det væsentligste Kære medlem Med denne pixibog har vi bestræbt os på at udvælge de emner og svare på de spørgsmål som vores medlemmer

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Tilmelding som ledig hos jobcentret... 3 Selvbetjening... 3 Afmelding på jobcentret... 3 CV skal på jobnet.dk... 4 Kundenummer og password...

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Januar 2010 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. når du bliver ledig

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. når du bliver ledig DET SKAL DU VIDE OG GØRE når du bliver ledig INDHOLD 4 Det skal du vide og gøre når du bliver ledig 4 Ledig hvad så? 4 A-kasse og jobcenter kommunikerer digitalt 4 Korrekt mail og telefonnummer 4 Hvad

Læs mere

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende.

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende. TIL RÅDIGHED 1 / 5 Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at få dagpenge. Det skal du, fordi du som ledig er en del af arbejdsmarkedet, og fordi dagpengene er en erstatning til dig for den løn,

Læs mere

Guide til Dine Dagpenge

Guide til Dine Dagpenge Hvad skal du gøre for at få udbetalt dagpenge? Hvad er karens? Kan et dagpengekort blive forældet og hvad er G-dage? Det kan være en mundfuld at sætte sig ind i det danske dagpengesystem. Der er mange

Læs mere

en del af Vejledning til nyledige

en del af Vejledning til nyledige en del af Vejledning til nyledige 2 Indholdsfortegnelse side 3 Forord side 4 Tilmelding som ledig hos jobcentret side 4 Selvbetjening side 4 Afmelding på jobcentret side 4 CV skal på jobnet.dk side 5 Kundenummer

Læs mere

BUPL-A. Din pædagogfaglige a-kasse

BUPL-A. Din pædagogfaglige a-kasse Side 1 Velkommen til BUPL-A Din pædagogfaglige a-kasse BUPL-A er pædagogernes a-kasse, og vi er glade for at være en af landets mest effektive og billigste a-kasser. Vi kender pædagogerne og pædagogernes

Læs mere

BUPL-A. Din pædagogfaglige a-kasse

BUPL-A. Din pædagogfaglige a-kasse Side 1 Velkommen til BUPL-A Din pædagogfaglige a-kasse BUPL-A er pædagogernes a-kasse, og vi er glade for at være en af landets mest effektive og billigste a-kasser. Vi kender pædagogerne og pædagogernes

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 NÅR DU ER LEDIG FOA 3 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej Du er blevet ledig og står i en ny og måske uvant situation. På foa.dk/afdelinger kan du

Læs mere

Ny i dagpengesystemet?

Ny i dagpengesystemet? 2018 Jobsøgning Nøglebegreber Udbetalinger Ny i dagpengesystemet? Guide til det væsentligste Kære medlem Med denne pixibog har vi bestræbt os på at udvælge de emner og svare på de spørgsmål som vores medlemmer

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig September 2011 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide NOVEMBER 2015 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Værd at vide under sygdom 9 Hvis du får arbejde på nedsat

Læs mere

DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge

DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge FORORD Denne pjece er din guide, mens du modtager dagpenge. Den handler om, hvilke overordnede krav der bliver stillet til dig, hvilke

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2019 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 14 Hvis du får arbejde på nedsat tid 17 Bliv dygtigere mens du går ledig 19 Hvis

Læs mere

Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/ kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet

Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/ kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet Vi tager forbehold for, at dagpengereformen 1/7 2017 kan påvirke efterlønsreglerne. Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet 2 Min A-Kasse Efterlønskompas Efterlønskompas Min A-Kasse 3 INDHOLD EFTERLØNSBEVIS

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide januar 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 13 Hvis du får arbejde på nedsat tid 16 Bliv dygtigere mens du går ledig 18

Læs mere

Du kan kontakte os personligt, telefonisk eller på e-mail.

Du kan kontakte os personligt, telefonisk eller på e-mail. Forord Denne orientering handler om de regler, der gælder for ledige medlemmer af en a-kasse. Her omtaler vi kort de muligheder, der findes for ledige samt de rettigheder og pligter, der følger med at

Læs mere

Dagpengesats, skattetræk og kontonr.

Dagpengesats, skattetræk og kontonr. AFSKEDIGET HVA SÅ? Denne pjece er til dig, som er blevet opsagt, og som skal have dagpenge fra a-kassen. I pjecen står nogle af de informationer, du allerede har fået på mødet i virksomheden eller i din

Læs mere

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E Værd at vide: Når du er ledig F O A s A K A S S E Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler Arbejdskrav

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig.

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. Ledig og hvad nu? Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. y Hvilke papirer skal du aflevere? y Hvordan bliver dagpengene

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet August 2009 Om at stå til rådighed INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. BEKRÆFTET ARBEJDSSØGNING...3 3. DIT CV...3 4. SAMTALER MV. HOS JOBCENTERET OG ANDEN AKTØR...4 5. KONTAKTEN MED DIN A-KASSE...4

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Marts 2009 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Aktivt arbejdssøgende

Læs mere

Den nye dagpengereform

Den nye dagpengereform Den nye dagpengereform A-kassen Fødevareforbundet NNFs a-kasse Den nye dagpengereform - et tryggere dagpengesystem Maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forlæng din periode med dagpenge...5 Dagpenge

Læs mere

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet 1 Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet For at modtage dagpenge mens du er ledig, skal du stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Det gør du ved blandt andet at opfylde disse betingelser:

Læs mere

Dagpengesystemet. Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig

Dagpengesystemet. Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig Dagpengesystemet Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig Dagpenge pr. måned 90 % af din indtjening dog max 18.633 pr. måned (timesats 116,22). Deltidsforsikrede max 12.422 pr. måned (timesats

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge... 6 Jeg er blevet syg hvad nu? 13 Samtaler i a-kassen

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2018 Indhold Illustration: Xxxxxxxxxxx Politisk ansvarlig: Xxxxxxxxxxx Redaktion: Xxxxxxxxxxx Produktion: Grafisk Team/XX

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid JUNI 2017 Indhold Information til dig, der arbejder på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6

Læs mere

SELVFORSKYLDT LEDIGHED

SELVFORSKYLDT LEDIGHED SELVFORSKYLDT LEDIGHED Selvforskyldt ledighed Side 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Hvad sker der, hvis du siger et arbejde op?... 2 3. Karantænen er effektiv... 3 4. Hvad er en gyldig grund til at sige

Læs mere

Når du er blevet ledig

Når du er blevet ledig Når du er blevet ledig - læs her hvad du skal gøre, for at få dagpenge. Teknikernes Arbejdsløshedskasse Sidst rettet: december 2010 Tryk: Teknisk Landsforbund På din 1. ledighedsdag Første dag du er ledig,

Læs mere

Feriedagpenge Side 1. Indhold

Feriedagpenge Side 1. Indhold FERIEDAGPENGE - i ferieåret 1. maj 2013 til 30. april 2014 Feriedagpenge Side 1 Indhold 1. Betingelser for udbetaling... 2 2. Optjening af feriedagpenge... 3 3. Optjent ferie hos en arbejdsgiver... 3 4.

Læs mere

Nye regler om dagpenge og efterløn

Nye regler om dagpenge og efterløn A-KASSE Nye regler om dagpenge og efterløn Læs i denne pjece om de vigtigste nye regler, og hvad de betyder for dig MARTS 2017 RIV UD OG GEM 2 FOA NYE REGLER OM DAGPENGE OG EFTERLØN Sådan optjener du ret

Læs mere

Dagpengesystemet. Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig. Klik videre til vigtige og værdifulde informationer

Dagpengesystemet. Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig. Klik videre til vigtige og værdifulde informationer Dagpengesystemet Dine rettigheder Dine muligheder Dine pligter som ledig Klik videre til vigtige og værdifulde informationer Dagpenge pr. måned 90 % af din indtjening dog max 18.403 pr. måned (timesats

Læs mere

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER Dagpenge for en hel måned ad gangen Mulighed for dagpenge i længere tid Optjening af dagpengeret ud fra din indkomst Det er nogle af de nye regler, som du kan

Læs mere

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Spørgsmål / svar Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Indhold: 1. Hvad er en arbejdsfordeling? 2. Hvem kan modtage supplerende dagpenge under en arbejdsfordeling? 3. Hvilke

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Selvforskyldt ledig. 1. Indledning. 2. Hvad sker der, hvis du siger et arbejde op? 3. Hvad er en gyldig grund til at sige et arbejde op?

Selvforskyldt ledig. 1. Indledning. 2. Hvad sker der, hvis du siger et arbejde op? 3. Hvad er en gyldig grund til at sige et arbejde op? 1. Indledning Hvis du er medlem af en a-kasse, har du mulighed for at få dagpenge, når du er ledig og står til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal opfylde de almindelige betingelser for at få udbetalt

Læs mere

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE NEDSAT ARBEJDSTID HVAD SÅ? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kan få tilbudt job på færre

Læs mere

SUPPLERENDE DAGPENGE (eller arbejdsmarkedsydelse) - ved arbejde på nedsat tid

SUPPLERENDE DAGPENGE (eller arbejdsmarkedsydelse) - ved arbejde på nedsat tid SUPPLERENDE DAGPENGE (eller arbejdsmarkedsydelse) - ved arbejde på nedsat tid Supplerende dagpenge side 1 Indhold 1. Forord... 2 1.1 Fakta om supplerende dagpenge:... 2 2. Rådighed og supplerende dagpenge...

Læs mere

VÆRD AT VIDE når du er ledig

VÆRD AT VIDE når du er ledig VÆRD AT VIDE når du er ledig VÆRD AT VIDE når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge

bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge 2 EN GUIDE TIL DIG, DER MODTAGER DAGPENGE FORORD INDHOLD Forord... 4 Møder og samtaler... 5 Et ledighedsforløb på to år hvilke samtaler,

Læs mere

bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge

bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge bringer dig videre DAGPENGE En guide til dig, der modtager dagpenge 2 EN GUIDE TIL DIG, DER MODTAGER DAGPENGE FORORD INDHOLD Forord... 4 Møder og samtaler... 5 Et ledighedsforløb på to år hvilke samtaler,

Læs mere

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE

ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE ORIENTERING OM SUPPLERENDE DAGPENGE NEDSAT ARBEJDSTID HVAD SÅ? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kan få tilbudt job på færre

Læs mere

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge VIKARIATER OG LØSE ANSÆTTELSER KAN VÆRE VEJEN TIL JOB To ud af tre ledige pædagoger lykkes med at skaffe sig et deltidsjob på nedsat tid, et vikariat eller en tjans som tilkaldevikar, mens de er på jagt

Læs mere

Om at få feriedagpenge

Om at få feriedagpenge Arbejdsdirektoratet August 2009 1. Betingelser for udbetaling Feriedagpenge er en særlig form for dagpenge, som et medlem af en a-kasse under visse betingelser kan få udbetalt. For at have ret til feriedagpenge

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

VÆRD AT VIDE når du er ledig

VÆRD AT VIDE når du er ledig VÆRD AT VIDE når du er ledig VÆRD AT VIDE når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

VÆRD. at vide. Når du skal på dagpenge

VÆRD. at vide. Når du skal på dagpenge VÆRD at vide Når du skal på dagpenge Alt, hvad du skal vide, gøre og forholde dig til som ledig Det er aldrig sjovt at blive ledig, men du har heldigvis forberedt dig på situationen ved at blive medlem

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge Ase La Cours Vej 7 2000 Frederiksberg Tlf. 7013 7013 ase.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Ret til dagpenge 5 Kontakt til jobcentret og Ase 9 Arbejde samtidig med dagpenge 15

Læs mere

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting om efterløn. Pjecen er ikke udtømmende, for det er et komplekst regel-område. Du

Læs mere

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling 1. Hvad er en arbejdsfordeling? En arbejdsfordeling er en ordning, som en virksomhed kan anvende for at undgå afskedigelser i perioder med manglende ordretilgang mm.

Læs mere

Forord. Du kan kontakte os personligt eller telefonisk eller på e-mail. Tlf.nr. : 7012 3782 E-mail : sta@sta.dk. Web-a-kassen: www.sta.

Forord. Du kan kontakte os personligt eller telefonisk eller på e-mail. Tlf.nr. : 7012 3782 E-mail : sta@sta.dk. Web-a-kassen: www.sta. Forord Denne pjece handler om de mange regler der gælder for ledige medlemmer af en a-kasse. Vi vil omtale hvilke muligheder der findes og hvilke rettigheder og pligter der følger med at modtage arbejdsløshedsdagpenge.

Læs mere

Værd at vide når du er ledig

Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge Alt, hvad du skal vide, gøre og forholde dig til som ledig Det er aldrig sjovt at blive ledig, men du har heldigvis forberedt dig på situationen ved at blive medlem

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet Juli 2003 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (a-kasse) og bliver ledig, har du mulighed for at få dagpenge. For at få dagpenge skal

Læs mere

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet. side 1 - Efterlønskompasset

Efterlønskompas. Din guide til efterlønssystemet. side 1 - Efterlønskompasset Efterlønskompas Din guide til efterlønssystemet side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting om efterløn. Pjecen er ikke udtømmende, for det er et komplekst regel-område. Du

Læs mere

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold.

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold. Ikke ledig mere Hvilke tilbud kan gives Rettigheder og pligter Kontakt til Jobcentret og ASE Arbejde på nedsat tid Uddannelse Diverse forhold Ret til Dagpenge Værd at vide - når du skal på dagpenge Indholdsfortegnelse

Læs mere

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge

VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge VÆRD AT VIDE - når du skal på dagpenge Ase La Cours Vej 7 2000 Frederiksberg Tlf. 7013 7013 ase.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Ret til dagpenge 5 Kontakt til jobcentret og Ase 9 Arbejde samtidig med dagpenge 15

Læs mere

FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE. Når du bliver ledig. ret og pligt for ledige

FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE. Når du bliver ledig. ret og pligt for ledige FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Når du bliver ledig ret og pligt for ledige Når du bliver ledig - ret og pligt for ledige er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskasse.

Læs mere

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold.

Værd at vide. - når du skal på dagpenge. Ret til Dagpenge. Jobcentret og ASE. Kontakt til. Arbejde på nedsat tid. Diverse forhold. Hvilke tilbud kan gives Rettigheder og pligter Uddannelse Diverse forhold Arbejde på nedsat tid - når du skal på dagpenge Ikke ledig mere Kontakt til Jobcentret og ASE Værd at vide Ret til Dagpenge Indholdsfortegnelse

Læs mere

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3 ISBN 87-89036-88-3 Arbejdsdirektoratet April 2005 Om at få feriedagpenge INDHOLD 1. BETINGELSER FOR UDBETALING...3 2. OPTJENING AF FERIEDAGPENGE...4 3. NYUDDANNEDE (DIMITTENDER)...5 4. OPTJENT FERIE HOS

Læs mere

DEMO UDKAST! Wanek & Myrner. Dagpenge

DEMO UDKAST! Wanek & Myrner. Dagpenge Borgerinformation ydelser Dagpenge Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge, når du bliver ledig. Du kan være enten fuldtids- eller deltidsmedlem i en a-kasse, og du har forskellige muligheder

Læs mere

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Generelle informationer Tilmelding på Jobnet.dk Som ledig skal du være tilmeldt Jobnet.dk med et godkendt CV. Indenfor de første fi re uger af din ledighedsperiode

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Januar 2010 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning og uddannelse

Læs mere

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig?

Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Hvad kan du gøre inden du bliver ledig? Læg dit CV på Jobnet.dk Som ledig skal du lægge dit CV ind på Jobnet.dk - se side 2. Men det vil være en god ide allerede at gøre det nu, fordi det giver dig mulighed

Læs mere

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 ~ 1 ~ Indhold Indhold... 2 A-kassens vejledningspligt... 3 www.bf-a.dk.... 3 G-dage

Læs mere