Antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Kundby Friskole. Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antimobbestrategi. Antimobbestrategi for Kundby Friskole. Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO."

Transkript

1 Antimobbestrategi Antimobbestrategi for Kundby Friskole Denne strategi gælder for alle skolens elever, både i skoletiden og i SFO. Alle parter omkring eleverne er bekendte med strategien og er ansvarlige for, at den føres ud i livet. Begrundelse Målet for skolens antimobbestrategi er at sikre, at vi lever op til skolens overordnede målsætning, om at skabe et harmonisk og trygt sted for alle elever. Vi vil sikre elevernes forsatte trivsel gennem tryghed og gensidig respekt, som er medvirkende til at fremme de gode relationer mellem alle elever på skolen. Vi ønsker, at der hos os er plads til alle de skønne mangfoldigheder og forskelligheder, som også samfundet omkring os afspejler. Hvad gør Kundby Friskole: Vi reagerer på drilleri og mobning. Vi gør tiltag, der giver en klar tilkendegivelse af, at mobning ikke tolereres på vores skole. Skolegården er ikke opdelt efter alder. Alle må være med i aktiviteterne i frikvartererne. Vi har i perioder etableret legebanden, hvilken hjælper med at skabe gode fælles aktiviteter I frikvartererne. Vi har skolevenner, hvor elever fra 5. klasse er tilknyttet elever fra 0. klasse. Vi afholder lejrskole, udflugter, emneuger og øvrige arrangementer ud over fastlagt skema, hvor aktiviteter ofte er tilrettelagt på tværs af alder, og med fokus på øget social trivsel. Vi er meget opmærksomme, overfor signaler, der indikerer groft drilleri og mobning. Vi opretter forældreklasseråd, som står for sociale arrangementer i klassen, således at eleverne også oplever et fællesskab mellem forældrene, hvilket mindsker risikoen for mobning. Vores elevråd er aktive medaktører i forebyggelsen af mobning.

2 Kundby Friskole og hver enkelt klasse har retningslinjer for bl.a. sprog, frikvarterer, fødselsdagsaftaler, at være en god kammerat, forebyggelse af gruppepres og lommepenge på skolens udflugter. Personale og ledelse uddannes over tid i Fri for Mobberi Mary Fonden Handleplan ved mobning på Kundby Friskole i konkrete mobbesager: Lad os allerførst definere mobning: Mobning er en gruppes systematiske forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person på et sted, hvor denne person er tvunget til at opholde sig, det anses også som mobning, hvis denne adfærd udøves af enkeltpersoner. Hvad gør lærere og pædagoger, når de erfarer, at et barn bliver mobbet? I en konkret sag vil de enkelte punkter herunder blive anvendt i rækkefølge eller efter behov. 1) Læreren/ pædagogen taler med de involverede børn enkeltvis og evt. samlet. 2) De involverede taler sig frem til en løsning. 3) Klassen/klasserne informeres og aftaler, hvordan de kan hjælpe de involverede børn. 4) Forældrene til de involverede børn kontaktes. Der kan afholdes forældremøde med de pågældende forældre og skolens ledelse kan evt. inddrages. 5) Hvis skolens ledelse skønner det formålstjenligt, afholdes evt. et klasseforældremøde 6) Skolepsykologen, sundhedsplejersken eller andre eksterne kan evt. inddrages.

3 Hvad kan andre børn i klassen/ SFO en gøre? Aftal med hinanden, hvordan I griber ind over for mobningen. Giv hinanden gode ideer til Ridderadfærd. F.eks. send mobbeofferet søde SMS er, ring til offeret og giv udtryk for sympati, sig til mobberen at han/hun skal stoppe, tal med mobbeofferet om almindelige ting, inviter mobbeofferet med i leg/aktivitet, forsvar mobbeofferet i selve mobbesituationen, søg hjælp hos de voksne. Forældregruppen kan også gøre en aktiv indsats: 10 Forældreråd om mobning: 1) Tal ikke dårligt om dine børns klassekammerater eller deres forældre. Det forstyrrer netværksopbygningen og påvirker hele klassens tolerancekultur. 2) Støt dit barn i at dyrke mange bekendtskaber på kryds og tværs i hele klassen. Det er en styrke for barnet, og det mindsker risikoen for, at nogle er meget isolerede. 3) Sæt spot på usynlige kammerater i dit barns klasse. Børn, der ikke nævnes, aldrig er med hjemme osv. 4) Tilskynd dit barn til at forsvare den kammerat, der ikke kan forsvare sig selv. 5) Giv klassekammeraters invitationer til børnefødselsdage høj prioritet. Det udtrykker respekt for fødselaren, og andres ligegyldighed gør ondt. 6) Fortæl dit barn, at fødselsdagsfester er forskellige, og at det kun gør det mere spændende at komme ud. Det modvirker kritik af fester hos specifikke børn.

4 7) Når du selv holder fødselsdag for dit barn, så husk en social fødselsdagspolitik: alle, ingen eller alle piger/drenge, dog alle for indskolingens klasser. 8) Prioriter samvær med de andre forældre i klassen, og hav en god og positiv tone. Det smitter af på børnene. 9) Støt lærerne, der prioriterer det sociale liv i klassen. De har brug for opbakning. 10) Brug forældrerepræsentanter i antimobbearbejdet. De 10 råd til forældre, er hentet fra Helle Rabøl Hansen: Grundbog mod mobning (Gyldendals Lærerbibliotek) og redigeret. Strategi mod digital mobning Børn og unge er sociale sammen på en helt anden måde, end tidligere. Det skyldes ikke mindst de sociale medier, som har stor betydning for de unges kommunikation, identitetsdannelse og sociale samvær. Det er der mange positive ting ved, men bestemt også nogle negative. Både i forhold til at bringe sig selv i forskellige former for risiko, og at den hurtige og ofte ureflekterede kommunikation risikerer at skabe utryghedsskabende og trivselsskadende handlinger overfor hinanden eller undertiden deciderede ulovlige handlinger. Mange elever har allerede meget tidligt (3. 5. klasse) en profil på et eller flere sociale medier og anvender disse dagligt og hjemmevant. Da anvendelsen af de sociale medier ikke er afhængig af samtidig tilstedeværelse i et og samme fysiske rum og i princippet kan foregå hele døgnet, kræver eventuel digital mobning stor opmærksomhed fra både forældre og skole. Hvad forstår vi ved digital mobning? Digital mobning forstås som krænkende, nedværdigende og ekskluderende handlinger, som børn og unge udsættes for. For eksempel via sms eller på de sociale medier.

5 Hvordan forebygger vi digital mobning? I hjemmet: I forhold til digital mobning har forældrene en væsentlig rolle - ligesom samarbejdet mellem skole og hjem og forebyggende forløb i undervisningen også er vigtige. Vi har en forventning om, at I som forældre interesserer jer og tager stilling til og ansvar for jeres barns færden og aktiviteter på nettet. Barnets liv på nettet er en stor og betydningsfuld del af hans/hendes virkelighed og skal tages lige så alvorligt som oplevelser og erfaringer fra den fysiske verden. Det er derfor vigtigt, at I taler forebyggende med jeres barn om, hvilken slags opførsel og adfærd, der er i orden på nettet og hvilken, der ikke er. Når I involverer jer i jeres barns internetvaner, er det ikke udtryk for at I blander jer i barnets privatliv, men snarere at I hjælper barnet til at manøvrere i den digitale virkelighed og hjælper guider barnet til at opnå sikker. På disse sites er der god information at orientere sig i: I skolen: I det daglige og i forbindelse med det øvrige arbejde med trivsel, har vi for øje at klæde eleverne bedst muligt på, så de har de nødvendige kompetencer til at færdes sikkert på nettet, og til at skelne mellem, hvad der er i orden, og hvad der ikke er i orden i den digitale kommunikation. Klasserne arbejder med forebyggelse af digital mobning, sprog og omgangsformer på nettet. Der arbejdes bl.a. med adfærd på nettet ud fra dilemmaer fra dagligdagen. Undervisningsmateriale fra bl.a. Red Barnet, Mary Fonden, Sex og Samfund samt Børns Vilkår benyttes. Konkret anvendes mobiltelefoner ikke i skoletiden, medmindre læreren finder behov for dette i undervisningssammenhæng se skolens mobilpolitik.

6 Desuden følger vi naturligvis vores antimobbestrategi - også når det handler om konflikter i den digitale verden, og vi henter gerne hjælp og vejledning fra SSP, hvis konflikten rækker ud over skolens rammer, eller når vi oplever et behov for særligt tilrettelagt forebyggende forløb. Hvad stiller vi op, hvis et barn udsættes for digital mobning? Handleplan (forældre): Tal først og fremmest med barnet om, hvad der er sket. Få barnet til at vise dig sms'en/opslaget og tag om muligt et screenshot. Tag kontakt til mobberens/mobbernes forældre, hvis det drejer sig om nogle, I kender. Tag kontakt til skolen, hvis den digitale mobning er foregået i skoletiden, er foregået mellem to/flere klassekammerater, eller hvis I har brug for vejledning (klasselærer, ledelse). Da digital mobning rammer ligeså hårdt som fysisk eller verbal mobning, er det oftest en god idé at orientere os på skolen, så vi er bedst muligt klædt på til at tage hånd om dit barn. Er dit barn postet på et uønsket billede, findes der hjælp på sitet Handleplan (skole): Hvis den digitale mobning er foregået eller opdages på skolen, følger vi den handleplan, der er for håndtering af mobning generelt, og som er beskrevet ovenstående.

Antimobbestrategi på Sulsted skole

Antimobbestrategi på Sulsted skole Antimobbestrategi på Sulsted skole - Mobning er det modsatte af fællesskab Livsglæde, engagement & tillid Sulsted skoles vision Vision Sulsted skole skal være mobbefri. Mål Sulsted skoles formål er at

Læs mere

lyngholm skolens antimobbe politik

lyngholm skolens antimobbe politik lyngholm skolens antimobbe politik Lyngholmskolen skal være et rart sted at være for at kunne være et godt sted at lære. Derfor accepteres mobning ikke. Når vi bliver bekendt med mobning, imødegår vi den

Læs mere

VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK

VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK VIBEHOLMSKOLENS TRIVSELSPLAN - og MOBBEPOLITIK Politik og indsats Det er Vibeholmskolens mål, at alle børn skal være glade for at komme i skole og SFO hver dag. Vi vil udvikle en samværskultur, hvor børn

Læs mere

Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel

Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel Rugvængets Skole Forebyggelse af mobning - og fremme af trivsel Side 1 Kære forældre Med denne folder ønsker Rugvængets Skole, dvs. skole og BFO, at præcisere skolens, forældrenes og elevernes roller og

Læs mere

TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI. Øster Farimagsgades Skole

TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI. Øster Farimagsgades Skole TRIVSELS- OG ANTIMOBBESTRATEGI Øster Farimagsgades Skole Indholdsfortegnelse Trivsels- og Antimobbestrategi... 3 10 gode råd til forældre:... 3 Skolens og Fritidsinstitutionens opgaver... 4 Netadfærd...

Læs mere

Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle

Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle På Lyngholmskolen mener vi, at alle voksne og børn har ret til at have det godt og trives, og at vi alle har et medansvar for at skabe trivsel.

Læs mere

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning.

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning. Marstal Skoles antimobbestrategi På Marstal Skole arbejder vi for: at alle børn trives i fællesskabet. at skabe forståelse og respekt for, at vi alle er forskellige. at alle har venner i klassen og på

Læs mere

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik

NORDVESTSKOLEN. Antimobbepolitik NORDVESTSKOLEN Antimobbepolitik 2017 Vi har et ønske om, at man på Nordvestskolen ser elever, der er glade, trives, tager ansvar for hinanden og har overskud til undervisningen. Det er derfor skolens målsætning

Læs mere

Hurup Skoles Trivselsplan

Hurup Skoles Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Senest revideret september 2017 0 Indhold: Trivselsplan side 2 Strategi mod digital mobning side 4 Trivselsarbejdet side 7 Forældreråd om trivsel side 8 Brug af foranstaltninger

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver,

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR

ANTIMOBBESTRATEGI FOR ANTIMOBBESTRATEGI FOR Hannæs Østerild Skole og SFO 2017 Trivselsplan for Hannæs-Østerild Skole og SFO Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for at eleverne

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen

Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen Trivselsplan for Tjørnegårdsskolen med fokus på mobning Tjørnegårdsskolen overordnede holdning: Alle børn har ret til værdighed. Alle børn har ret til et liv i fred og frihed. Alle børn har ret til at

Læs mere

Anti-mobbeplan. For at skelne mobning fra mere uskyldige former for drilleri og konflikter bruges følgende definitioner:

Anti-mobbeplan. For at skelne mobning fra mere uskyldige former for drilleri og konflikter bruges følgende definitioner: Anti-mobbeplan Den første sætning i skolens overordnede målsætning lyder: Hee Skole skal være et godt værested for børn og unge med trivsel og tryghed for alle. Derfor vil vi ikke tolerere mobning. Mobning

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

HANDLEPLAN FOR GOD TRIVSEL. Lystrup Skole accepterer ikke mobning

HANDLEPLAN FOR GOD TRIVSEL. Lystrup Skole accepterer ikke mobning Mål: HANDLEPLAN FOR GOD TRIVSEL Lystrup Skole accepterer ikke mobning Mobning skal forebygges og stoppes, fordi det kan skade både offer og mobber hele livet og påvirke læringen og det sociale klima i

Læs mere

Temamøde med Skolebestyrelsen d. 6. februar kl. 16:00 17:00 Evaluering af Trivselsplan og Strategi mod digital mobning

Temamøde med Skolebestyrelsen d. 6. februar kl. 16:00 17:00 Evaluering af Trivselsplan og Strategi mod digital mobning Temamøde med Skolebestyrelsen d. 6. februar kl. 16:00 17:00 Evaluering af Trivselsplan og Strategi mod digital mobning Program: Velkommen Kort præsentation af resultatet af Ungeprofilundersøgelsen Drøftelser

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi for Mobning og Sct. Ib Skole Sct. Ibs Skole er en katolsk skole, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn. Som udtrykt i skolens formålsparagraf ønsker vi at danne og uddanne eleverne

Læs mere

Der er tale om mobning, når en eller flere elever gentagne gange behandler en bestemt elev eller gruppe på en ubehagelig, negativ måde.

Der er tale om mobning, når en eller flere elever gentagne gange behandler en bestemt elev eller gruppe på en ubehagelig, negativ måde. Antimobbe-handleplan Mål På Vestbjerg Skole accepterer vi ikke mobning. Vi ønsker en skole, hvor alle oplever en hverdag med tryghed og anerkendelse, og hvor vi lærer det enkelte barn respekt for medmennesket

Læs mere

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT SINDING-ØRRE MIDTPUNKT I Sinding-Ørre Midtpunkt går læring hånd i hånd med høj trivsel! HVAD ER MOBNING? Det vi forstår ved mobning er en systematisk forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person,

Læs mere

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR MOBNING ET FÆLLES ANSVAR AT DRILLE FOR SJOV AT DRILLE FOR ALVOR I Galaksen arbejder vi med at forebygge mobning. Mobning har store konsekvenser både for de børn, der bliver mobbet og de børn, der befinder

Læs mere

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter.

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. august 2017. Revideres senest 1. august 2020. FORMÅL Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Den skal sikre, at vi

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

Retningslinjer for at arbejde med mobning

Retningslinjer for at arbejde med mobning Retningslinjerne tager udgangspunkt i skolebestyrelsens antimobbeprincip. Distriktsskole Stenløse bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning

Læs mere

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK

TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK TIKØB SKOLE MOBBEPOLITIK HELSINGØR KOMMUNE VI ARBEJDER AKTIVT PÅ, AT TIKØB SKOLE ER EN SKOLE HVOR ALLE TRIVES VI ARBEJDER AKTIVT FOR EN MOBBEFRI SKOLE. ALLE BØRN HAR RET TIL GOD TRIVSEL TIKØB SKOLES MOBBEPOLITK

Læs mere

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning:

Ødsted Skole anvender følgende redskaber til optimering af trivsel og forebyggelse af mobning: Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Ødsted Skole anvender

Læs mere

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole Antimobbestrategi Ganløse Skole og Slagslunde Skole 1 Formål 3 Begreber 4 Forebyggende 5 Indgribende 7 Når mobning er en realitet handleplan 8 2 Formål Vi accepterer ikke mobning på vores skole. Vi vil

Læs mere

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Børneliv HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Denne handleplan er en del af Lynghøjskolens Trivselsmanual - for trivsel og inklusion på Lynghøjskolen, der arbejder for at fremme elevernes trivsel generelt. Mobning

Læs mere

Trivselsplan (Antimobbestrategi)

Trivselsplan (Antimobbestrategi) Trivselsplan (Antimobbestrategi) På Dragør Skole har vi en fælles trivselspolitik, der er udarbejdet af trivselsudvalget og besluttet af Skolebestyrelsen. Klassernes og den enkelte elevs trivsel er vigtig

Læs mere

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole Trivselspolitik Sankt Annæ Skole På Sankt Annæ skole sætter vi elevernes trivsel og personlige udvikling meget højt. Undersøgelser viser, at børns indlæringsevne og evne til social læring øges, hvis de

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD

ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD Hvad forstår vi ved trivsel? Trivsel er, når vi kan føle tryghed i fællesskabet ti l trods for vores forskelligheder. Hvad forstår vi ved mobning?

Læs mere

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Trivsel og læring er hinandens forudsætninger. I Båring Børneunivers arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

ANTIMOBBEPLAN FOR BRØNDBYVESTER SKOLE EN DEL AF SKOLENS TRIVSELSPLAN

ANTIMOBBEPLAN FOR BRØNDBYVESTER SKOLE EN DEL AF SKOLENS TRIVSELSPLAN ANTIMOBBEPLAN FOR BRØNDBYVESTER SKOLE EN DEL AF SKOLENS TRIVSELSPLAN Mobning er ikke et problem man kan vælge at gøre noget ved, det er et problem man skal gøre noget ved. I skolens antimobbeplan skelner

Læs mere

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet.

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet. Trivselspolitik for Augustenborg Skole Gældende fra den 1. august 2011 FORMÅL I skolens målsætning står der: En skole for alle, hvor samarbejdet bygger på dialog Alle elever skal opleve at være en del

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Skelgårdsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Vi ønsker at skabe et miljø fri for mobning, hvor den enkelte kan trives.

Vi ønsker at skabe et miljø fri for mobning, hvor den enkelte kan trives. Vision: Vi ønsker at skabe et miljø fri for mobning, hvor den enkelte kan trives. Definition af trivsel Hoven Friskole bygger på 5 værdier: Individ og fællesskab Ansvar Tryghed og nærvær Kompetencer Kommunikation

Læs mere

Definition af mobning & digital mobning

Definition af mobning & digital mobning Mobbehandleplan Store Heddinge skole Store Heddinge Skole bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning accepteres ikke på skolen. Det forventes

Læs mere

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING?

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING? Bakkeskolen, skolebestyrelse, personale og ledelse har alle bidraget til Bakkeskolens antimobbestrategi. Alle har taget stilling til, hvordan vi vil forebygge og håndtere mobning. For at forstå mobning

Læs mere

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Trivselspolitik for Søndersøskolens børn og unge

Trivselspolitik for Søndersøskolens børn og unge Trivselspolitik for Søndersøskolens børn og unge Indledning: På Søndersøskolen arbejder vi med trivsel og udviklingen af de sociale kompetencer, med henblik på, at skolens børn og unge skal trives og have

Læs mere

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet.

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet. Trivselspolitik for Augustenborg Skole Gældende fra den 1. august 2011 FORMÅL I skolens målsætning står der: En skole for alle, hvor samarbejdet bygger på dialog Alle elever skal opleve at være en del

Læs mere

Gældende fra den 1. januar. 2018

Gældende fra den 1. januar. 2018 Antimobbestrategi for Stige skole Gældende fra den 1. januar. 2018 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Mobning blandt børn i skolen opstår altid i utrygge kulturer. Alle børn har ret til og

Læs mere

Bryndum Skoles antimobbestrategi

Bryndum Skoles antimobbestrategi Bryndum Skoles antimobbestrategi God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling Skolens overordnede mobbepolitik er klar: Vi vil overhovedet ikke tolerere mobning på Bryndum Skole Bryndum

Læs mere

Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik

Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik d. 14.02 2012 Forslag til Vestermarkskolens trivselspolitik Bestyrelsens Trivselsudvalg bestående af Emil fra elevrådet, Bente fra medarbejdergruppen og Svend fra forældregruppen har arbejdet med elementer

Læs mere

Herstedvester Skoles trivselspolitik. Indholdsfortegnelse:

Herstedvester Skoles trivselspolitik. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Skolens holdning til trivsel, adfærd og sprog....2 3. Definition af mobning og drilleri...3 4. Målet med trivselspolitikken på Herstedvester Skole...3 5. Hvordan

Læs mere

Al quds skoles mobbepolitik

Al quds skoles mobbepolitik Al quds skoles mobbepolitik TRIVSELS- OG MOBBEPOLITIK Det er afgørende, at både elever og ansatte på Al Quds Skole føler sig som en del af et trygt miljø, hvor tolerance og gensidig respekt er fremherskende.

Læs mere

Askov-Malt Skole - siger JA TAK til trivsel.

Askov-Malt Skole - siger JA TAK til trivsel. Askov-Malt Skoles Trivselspolitik. Askov-Malt Skole - siger JA TAK til trivsel. Trivselsplan og Antimobbestrategi Når vi omtaler skolen er det hele skolen og SFO, vi taler om. Målsætning: På Askov-Malt

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI PÅ CHRISTIANSHAVNS SKOLE

ANTIMOBBESTRATEGI PÅ CHRISTIANSHAVNS SKOLE ANTIMOBBESTRATEGI PÅ CHRISTIANSHAVNS SKOLE Vi har udviklet vores antimobbestrategi i overensstemmelse med den nyeste mobbeforskning. Vi har etableret et samarbejde med Helle Rabøl Hansen, der har holdt

Læs mere

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således:

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således: Antimobbestrategi Indledning og definition af mobning Alle børn har ret til en tryg skolegang. En tryg skolegang betyder ikke, at alle sten er fjernet fra barnets vej. Hvor der er mere end en person til

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Boldesager Skole Gældende fra den 01.08.2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil have fokus på elevernes trivsel og på den forebyggende indsats mod mobning. Hvis

Læs mere

NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen.

NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen. NEJ TAK, til mobning på Storebæltskolen. Vi tror på, at børn gør det rigtige hvis de kan Vi er på Storebæltskolen opmærksomme på, at vores elever har udviklingsforstyrrelser på det kognitive, sociale og

Læs mere

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 På Bavnehøj Skole vil vi sikre trivsel, så alle børn kan føle sig trygge i deres skolegang. Børn, der trives, bidrager til trivsel omkring sig og har bedre betingelser

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber

Trivselsplan Fællesskabets skole Trivsel Elevernes trivselsmåling Samværsregler Fællesskabsdag Legepatrulje Andre fællesskaber Trivselsplan Trivsel På Ødsted Skole er de gode relationer omdrejningspunktet for at trives i fællesskabet. Vi lægger vægt på den enkeltes deltagelse i og ansvar for fællesskabet. Der arbejdes kontinuerligt

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi. November 2017

Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi. November 2017 1 Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi November 2017 2 ANTIMOBBESTRATEGI Dyssegårdsskolen Målsætning Dyssegårdsskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel og det sociale

Læs mere

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING?

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske og gentagende udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Handlingerne kan godt være

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Gladsaxe Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Anti-mobbestrategi for Risingskolen

Anti-mobbestrategi for Risingskolen Anti-mobbestrategi for Risingskolen Skolens kerneopgave Alle elever skal opleve personlig optimisme, og udvikle sig i fællesskaber Kerneværdier - skolens værdigrundlag som tager sit udgangspunkt i skolens

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Antimobbestrategi for Hammerum Friskole

Antimobbestrategi for Hammerum Friskole Antimobbestrategi for Hammerum Friskole En forebyggende og indgribende indsats for øget trivsel på Hammerum Friskole Værdier På Hammerum Friskole vægter vi fællesskabet. Det er vores ønske, at forskellige

Læs mere

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Sønderbroskolens værdiregelsæt har til formål at beskrive hvilke fælles værdier og grundlag, som vi ønsker, skal være en del af vores daglige virke. Værdiregelsættet og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI BRYLLE SKOLE HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Gældende fra den Revurderet april Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Revurderet april Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sparkær LBO Gældende fra den Revurderet april 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Det er vores mål, at vi gennem fokus på den enkeltes trivsel også kan skabe de optimale

Læs mere

Antimobbestrategi for Mosedeskolen

Antimobbestrategi for Mosedeskolen Antimobbestrategi for Mosedeskolen Gældende fra: 1/12-2017 Revideres d.: 12/2018 Formål På Mosedeskolen vil vi ikke acceptere mobning. Det gælder på både i skolen og i fritiden. Målsætninger Målsætning

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

Målsætningen på Tved Skole er, at ingen skal føle sig mobbet, og at alle skal reagere, hvis en elev føler sig mobbet. BEGREBER

Målsætningen på Tved Skole er, at ingen skal føle sig mobbet, og at alle skal reagere, hvis en elev føler sig mobbet. BEGREBER Antimobbestrategi for Tved Skole Gældende fra den 3. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Arbejde med trivsel hos den enkelte og skabe optimal lyst til læring, samt overholde gældende

Læs mere

Antimobbestrategi. Højslev Skole. Udarbejdet af: Bestyrelse, ledelse, medarbejdere og elevråd

Antimobbestrategi. Højslev Skole. Udarbejdet af: Bestyrelse, ledelse, medarbejdere og elevråd Antimobbestrategi Højslev Skole 2018 Udarbejdet af: Bestyrelse, ledelse, medarbejdere og elevråd Antimobbestrategi Højslev Skole Indholdsfortegnelse HENSIGT MED ANTIMOBBESTRATEGIEN... 1 HVAD VI FORSTÅR

Læs mere

1.udgave 2009 Indholdsfortegnelse. Indledning...3 Hvad forstår vi ved mobning...3 Signaler ved mobning...4

1.udgave 2009 Indholdsfortegnelse. Indledning...3 Hvad forstår vi ved mobning...3 Signaler ved mobning...4 1.udgave 2009 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Hvad forstår vi ved mobning...3 Signaler ved mobning...4 1 Handling når der opleves mobning...4 Handleplan til lærere og pædagoger til forebyggelse af mobning...5

Læs mere

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer.

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer. Forord På Abildgårdskolen ønsker vi at alle elever udnytter deres potentiale bedst muligt. Vi ønsker at eleverne trives i og motiveres af, det læringsmiljø som dagligt møder dem. Trivsel opleves individuelt,

Læs mere

Vejgaard Østre Skoles handleplan mod mobning

Vejgaard Østre Skoles handleplan mod mobning Vejgaard Østre Skoles handleplan mod mobning Vejgaard Østre Skoles handleplan mod mobning tager udgangspunkt i tre hovedpunkter: 1. Hvad er mobning? 2. Det forebyggende arbejde for at sikre trivsel på

Læs mere

Det er vigtigt, at eleverne lærer at håndtere og forstå konflikter både som en naturlig del af deres liv og udvikling.

Det er vigtigt, at eleverne lærer at håndtere og forstå konflikter både som en naturlig del af deres liv og udvikling. Antimobbestrategi for Høng Skole Gældende fra den 07.06.2017 INDLEDNING På Høng Skole tolererer vi ikke mobning, og derfor arbejdes der såvel forebyggende som indgribende, hvilket betyder, at der handles

Læs mere

Antimobbestrategi for GLS

Antimobbestrategi for GLS Antimobbestrategi for GLS Indhold Indhold...1 Fællesskab omkring trivsel en forudsætning for læring og udvikling...2 Hvad betyder ordene?...3 Hvad gør vi på GLS for at forebygge mobning?...4 Aktiviteter

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2017

Gældende fra den 1. august 2017 Antimobbestrategi for Tingkærskolen Gældende fra den 1. august 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Mobning blandt børn i skolen opstår i utrygge kulturer. Alle børn har ret til og krav

Læs mere

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri.

Anti-mobbestrategi. Til elever og forældre på alle afdelinger. Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Anti-mobbestrategi Til elever og forældre på alle afdelinger Sammen kan vi stoppe mobning, digital mobning og ondsindet drilleri. Måske er indholdet af denne lille folder ikke aktuelt for dig og dine forældre

Læs mere

De voksne forældre og personale på skolen

De voksne forældre og personale på skolen November 2017 Antimobbestrategi Et af Stolpedalsskolen værdiudsagn er: Læring og trivsel er hinandens forudsætninger. Et godt og trygt læringsmiljø er grundlaget for at hver enkelt elev og medarbejder

Læs mere

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Definition af mobning: Der er tale om mobning, når en elev gentagne gange over en vis tid bliver udsat for negative handlinger (fx slag, spark, hån, trusler, grimasser,

Læs mere

Antimobbestrategi for Højvangskolen

Antimobbestrategi for Højvangskolen Antimobbestrategi for Højvangskolen Formål med antimobbestrategien Vi vil sikre en organiseret og handlingsorienteret indsats for social trivsel og modvirkning af mobning blandt elever. Vi vil systematisere

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning

GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Vadgård Skole. Udarbejdet (dato): Mobning herunder digital mobning GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Vadgård Skole Udarbejdet (dato): 2016 Mobning herunder digital mobning Antimobbestrategien er retttet mod at løse og forebygge alle former for mobbeproblematikker på

Læs mere

Gødvadskolens. Trivselspolitik

Gødvadskolens. Trivselspolitik Gødvadskolens Trivselspolitik Forord På Gødvadskolen har vi lavet en trivselspolitik, som gælder for både undervisnings- og fritidsdelen, da skolebestyrelsen og skolens medarbejdere ønsker at fremme trivsel

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

DCUM (Dansk Center for Undervisningsmiljø) Mobning er et socialt fænomen, som in- og ekskluderer gennem ekstreme marginaliseringsprocesser.

DCUM (Dansk Center for Undervisningsmiljø) Mobning er et socialt fænomen, som in- og ekskluderer gennem ekstreme marginaliseringsprocesser. Dette princip er vedtaget på fællesbestyrelse møde 02.05.2018 Handleplan ved mobning, Gjessøs børn I Gjessøs Børn anser vi det for værdifuldt, og som en forudsætning for trivsel og indlæring, at alle føler

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013 KONGEVEJENS SKOLE Antimobbestrategi for Kongevejens Skole Gældende fra Januar 2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil sikre et trygt undervisningsmiljø, hvor børn og unge trives og

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Anti-mobbestrategi Distriktsskole Smørum Afd. Balsmoseskolen, Boesagerskolen og Søagerskolen 2 Indholdsfortegnelse FORMÅL.. 3 Begreber... 3 Forebyggende... 4 Indgribende... 5 Når mobning er en realitet

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 2 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Tårnborg Skole. Antimobbestrategi for. Gældende fra den Side 1 af 6

Tårnborg Skole. Antimobbestrategi for. Gældende fra den Side 1 af 6 Antimobbestrategi for Tårnborg Skole Gældende fra den 01.01.10 Side 1 af 6 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Skabe gode betingelser for læring, leg og udvikling. Skabe tryghed i dagligdagen

Læs mere

Trivselsplan (Antimobbestrategi)

Trivselsplan (Antimobbestrategi) Trivselsplan (Antimobbestrategi) På Dragør Skole har vi en fælles trivselspolitik, der er udarbejdet af trivselsudvalget og besluttet af Skolebestyrelsen. Klassernes og den enkelte elevs trivsel er vigtig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Indholdsfortegnelse Indledning Lindehøjskolens trivselspolitik - Mål for trivselspolikken - Handleplaner og procedurer - Tiltag - Medinddragelse af

Læs mere