Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken. Mad & Måltider

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken. Mad & Måltider"

Transkript

1 Små måltider 27 små og smagfulde anretninger fra foråret og sommerens køkken Mad & Måltider

2 De små måltider udgør halvdelen af det næringsindtag, man har på en dag. Derfor er det vigtigt, at måltiderne indeholder rigeligt med næring og så gør det ikke noget, at de er lækre og appetitvækkende. I menukortet finder du 27 små måltider, som køkkenpersonalet hos Mad & Måltider tilbyder. Lad dig inspirere af billederne og lad tankerne vandre til de gode stunder, du selv har tilbragt i køkkenet, eller husk på din livret som barn. Spørg gerne personalet, hvis du har særlige ønsker. God fornøjelse og god appetit. Drikke 2 Smoothie med ananas 4 Smoothie med jordbær 6 Syrnet mælkedrik med aroniabær 8 Koldskål med kammerjunkere 10 KRYDRET TEDRIK Fromage/FRUGT 12 JORDBÆRFromage med flødeskum 14 ymerfromage 16 jordbær med fløde Kage 18 pandekager med is og syltetøj 20 pandekager med blåbæris 22 italiensk kage MED mandel 24 kokostoppe med chokoladebund 26 gåsebryst 28 marcipanbrød 30 chokolader Is 32 sorbetis 34 vaniljeis MED ELLER UDEN HINDBÆR KIKS/BRØD 36 kiks med gorgonzola 38 stærk ost med rugbrød Flere af måltiderne i menu kortet er beriget med Adosan. Disse måltider vil være illustreret med følgende mærke: Adosan B ERI GET Små Måltider er udviklet af Mad & Måltider i Allerød Kommune, GRØD/SUPPE 40 risengrød 42 frugtgrød med fløde 44 øllebrød med fløde 46 blomkålssuppe med brød 48 klar suppe med brød 50 urtebollesuppe med brød 52 æblesuppe 54 varm hyldebærsuppe

3 Frisk ananas blendes med æg, sukker og økologisk sødmælk og afrundes med vanilje. En forfriskende og eksotisk drik, som er rig på frugt. SMOOTHIE 2 3 Med ananas Anretning Nr. 1 Køl 765 KJ Hæld smoothien i et glas og pynt den med en ananas og et par blade citronmelisse på toppen. Server med sugerør. Adosan B ERI GET

4 Friske jordbær blendes med æg, sukker og økologisk sødmælk og afrundes med vanilje. Den søde og saftige jordbær giver sammen med mælken en frisk drik og et strejf af dansk sommer. SMOOTHIE 4 5 med jordbær Anretning Nr. 2 Køl 765 KJ Hæld smoothien i et glas og pynt den med citronmelisse og et sugerør. Adosan B ERI GET

5 En ægte sundhedsbombe med det vitaminrige aroniabær. God gammeldags kærnemælk tilsat aroniasaft, frisk håndmalet kardemomme samt rørsukker. De grønne kardemommesten smager af eukalyptus, kamfer og citronskal og har en frisk rensende duft, som klæder både aroniabærret og kærnemælken. syrnet mælkedrik 6 7 Med aroniabær Anretning Nr. 3 Køl KJ Skru låget af, tilsæt 1 brev adosan, skru låget på og ryst. Hæld drikken i et glas og server med sugerør. Adosan B ERI GET

6 Skøn koldskål lavet på ymer, kærnemælk, æg og vanilje. Perfekt på en dag, hvor solen skinner. Koldskål 8 9 med kammerjunkere Anretning Nr. 4 Køl 440 KJ Hæld koldskålen over i et glas eller en skål. Server med kammerjunkere.

7 Engholms egen chai-te er lavet på sødmælk og tilsat indiske krydderier som kanel, kardemomme, peber og orangeskaller og sødet med rørsukker. Chai-te drikkes fortrinsvis af høje glas. Drikke 10 Krydret tedrik 11 Anretning Nr. 5 Køl KJ Varm sødmælk i en gryde eller i microovnen. Tilsæt tepulveret og 1 brev adosan og rør rundt. Hæld teen i et glas og pynt med en kanelstang. Adosan B ERI GET Det er vigtigt at mellemmåltidet anrettes præcis som på billedet.

8 Friske jordbær moses. Herefter piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps hvorefter bærerne vendes i. Økologisk fløde piskes stiv, og det hele vendes forsigtigt sammen til en lækker fromage. Jordbærfromage med flødeskum Anretning Nr. 6 Køl 1470 KJ Anret fromagen med flødeskum og jordbær på toppen. Pynt til sidst flødeskummet med chokoladepynt. Adosan B ERI GET Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

9 Klassisk fromage som jeg husker den fra barndomshjemmet. Her var det mor, der herskede i køkkenet, mens far til gengæld var leverandør af grøntsager fra køkkenhaven. 14 Ymerfromage 15 Anretning Nr. 7 Køl 2305 KJ Anret fromagen med jordbærsauce på toppen. Pynt til sidst med et par blade citronmelisse.

10 Jordbærrene er økologiske og købes hos vores lokale økologiske landmand. Når køkkenet modtager jordbærrene bliver de skyllet, nippet og halveret og til sidst vendt med sukker. Jordbær Fromage/FRUGT med fløde Anretning Nr. 8 Køl 1560 KJ Jordbærrene drysses med sukker og tyk økologisk fløde hældes over klar til serve ring.

11 Lækre smørstegte pandekager med fyld af blød vaniljeis og jordbærsyltetøj i midten. Pandekager med is og syltetøj Anretning Nr. 9 Frost 620 KJ Pandekagen halveres og pyntes med en ribsranke eller bær. Lad pandekagen stå 10 min. på køkkenbordet inden servering.

12 Lækre smørstegte pandekager med friske blåbær og fyld af blåbæris Pandekager med blåbæris Anretning Nr. 10 Frost 620 KJ Anret pandekagerne på en tallerken. Tilsæt frugtsauce og drys med blåbær. Lad pandekagen stå 10 min. på køkkenbordet inden servering.

13 Gør som italienerne og nyd en mandelkage til din gode kop kaffe i eftermiddagssolen. Italiensk kage med mandel Anretning Nr. 11 Køl 900 KJ Server kagerne som en hyggelig lille snack, f.eks. til kaffen. Vær opmærksom på, at kagerne er pakket ind i stanniol, som kan være svær at åbne.

14 Kokostoppen er en lille kage men fulde af smag. Kokossen får fint modspil af lidt limeskal, og bunden er dyppet i lækker mørk chokolade. Kokostoppe med chokoladebund Anretning Nr. 12 Køl 625 KJ Server kokostoppen på en tallerken. Kagen smager godt sammen med en god kap kaffe med fløde.

15 Bagerens lækre flødekage med marcipanovertræk. 26 Gåsebryst 27 Anretning Nr. 13 Frost 1340 KJ Flødekagen skal tø op ved stuetemperatur, ca. 20 min, herefter anrettes den på en tallerken.

16 Marcipanbrød består hovedsageligt af mandler. Mandler hører til i gruppen af Superfoods, dvs. fødevarer med et særlig højt indhold af næringsstoffer, som giver mange sundhedsfremmende effekter, selv når du spiser bare en lille smule. 28 marcipanbrød 29 Anretning Nr. 14 Køl 920 KJ Marcipanbrødet kan anrettes frit, men gerne på en serviet eller tallerken.

17 Et smagfuldt lille mellemmåltid. Smager fortrinligt med en god kop kaffe. 30 Chokolader 31 KAGE Anretning Nr stk. Køl 775 KJ Chokoladerne kan anrettes frit, men gerne på en serviet eller tallerken. Husk piskefløden til kaffen.

18 Isen smager dejligt og forsyner kroppen med et højt indhold af protein og kulhydrat selv gennem ganske små portioner. Firmaet der fremstiller denne sorbetis er blevet hædret af Det Danske Gastronomiske Akademi. 32 SORBETIS 33 Anretning Nr. 16 Frost 605 KJ Vend isen ud på en tallerken og pynt med frugtsovs og blåbær.

19 Denne is fremstilles på basis af økologisk friskmælk og økologisk jersey fløde. Velsmagende skønne vaniljestænger og søde hindbær giver smagen mens en skånsom fremstillingsproces understøtter den delikate smag. VANILJEIS MED ELLER UDEN HINDBÆR IS Anretning Nr. 17 Frost 1290 KJ Vend isen ud af emballagen. Pynt med chokoladesovs, vaffel og bær. Isen kan også tø op i køleskab og serveres som fromage.

20 Gorgonzola-osten har været fremstillet i mere end tusind år i byen af samme navn. På egnen blev osten kaldt Stracchino di Gorgonzola. Det hed den, fordi osten blev fremstillet, efter at køerne var drevet ned fra sæterne til Po-dalen. Køernes træthed efter turen (stracco betyder træt ) gav mælken den særlige konsistens, som gjorde den egnet til fremstilling af Gorgonzola. Kiks med gorgonzola Anretning Nr. 18 Køl 1930 KJ Kiksene smøres og gorgonzola serveres ved siden af. Serveres med henkogt pære, som er sødt mod den skarpe smag i osten. Pynt med ribs eller radise. 2 digestive, 45 g. gorgonzola, 20 g. lurpak smør.

21 Denne ost har kraftig smag og serveres som i gamle dage på rugbrød med fedt. Ost indeholder især protein, kalk og fedt og med dette de meget vigtige fedtopløselige vitaminer. stærk ost med rugbrød KIKS/BRØD Anretning Nr. 19 Køl 1150 KJ Rugbrødet smøres med fedt, og osten lægges på brødet. Der pyntes med radise og serveres på tallerken. Smager godt med malt øl. 22 g. rugbrød (1/4), 16 g. fedt, 24 g. stærk ost

22 En god gammeldags ret, som er velkendt og vellidt blandt folk i alle aldre og som også smager godt uden for december måned. Med smør og kanelsukker. 40 RISENGRØD 41 Anretning Nr. 20 Frost 1120 KJ Adosan B ERI GET Grøden tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Grøden sættes i mikroovnen ved høj effekt i 3 5 min. Tag grøden ud, fjern låget og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at grøden er over 65 grader. Server grøden i en tallerken. Drys med kanelsukker og tilsæt til sidst en smørklat.

23 Dejlig smagsfuld frugtgrød, tilberedt på frisk frugt. FRUGTGRØD med FLØDE Anretning Nr. 21 Køl 1040 KJ Frugtgrøden hældes over i en tallerken, og iskold fløde hældes over. Grøden kan evt. lunes i microovnen (i tallerkenen).

24 Skøn øllebrød sødet med mørk farin og malt øl. Mørk, sød og nærende. ØLLEBRØD MED FLØDE Anretning Nr. 22 Frost 1970 KJ Adosan B ERI GET Øllebrød tages ud fra frost og varmes i microovnen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Filmen tages af emballagen, og der tilsættes 1 brev adosan. Rør rundt. Hæld øllebrøden i en skål og tilsæt iskold fløde.

25 Cremet og velsmagende suppe med blomkål, der giver suppen dens karakteristiske, velkendte smag. BLOMKÅLSSUPPE med brød Anretning Nr. 23 Frost 945 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages ud fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget, tilsæt 1 brev adosan og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og pynt med en lille buket persille. Der vil altid være friske krydderurter på køl. Klip krydderurterne direkte fra potten. Server suppen med brød.

26 En gammeldags suppe, som især den ældre generation kender. Salt og kraftfuld i smagen. Klar suppe med brød Anretning Nr. 24 Frost 480 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget, tilsæt 1 brev adosan og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og pynt med en lille buket persille. Der vil altid være friske krydderurter på køl. Klip krydderurterne direkte fra potten. Server suppen med brød.

27 En typisk dansk suppe tilberedt på oksebouillon med fyld af suppeurter og danske kød og melboller. Urtebollesuppe MED BRØD Anretning Nr. 25 Frost 480 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget, tilsæt 1 brev adosan og rør rundt med en ske. Brug evt. termometer til at sikre, at suppen er over 65 grader. Server suppen i en skål og pynt med en lille buket persille. Der vil altid være friske krydderurter på køl. Klip krydderurterne direkte fra potten. Server suppen med brød.

28 Suppe med æbler fra haven. Æblerne koges i vanilje og pureres for til sidst at blive tilsat sukker. Som prikken over i et serveres denne suppe med flødeskum, kammerjunkere og kanel. 52 Æblesuppe 53 Anretning Nr. 26 Frost 810 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget og rør rundt med en ske. Server suppen i en skål og tilsæt flødeskum, kammerjunkere og kaneldrys. Flødeskum vil altid ligge klar i sprøjtepose, nederst i køleskabet. Flødeskummet er beriget med adosan.

29 Hyldebærsuppe er en gammel sønderjysk egnsret, som gør godt. Skemad er jo ikke så forfærdelig på mode i disse år, men dog tyder noget alligevel på, at traditionelle retter som denne er ved at generobre menukortene på de nye trendy restauranter. varm hyldebærsuppe Anretning Nr. 27 Frost 690 KJ Adosan B ERI GET Suppen tages fra frost og lågemballagen prikkes med en gaffel. Varm suppen i microovnenen ved høj effekt i ca. 3 5 min. Tag suppen ud, fjern låget og rør rundt med en ske. Server suppen i en skål og pynt med flødeskum og tvebak. grød/suppe

30

31 Allerød Kommune

Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken. Mad & Måltider

Små. måltider. 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken. Mad & Måltider Små måltider 27 små og smagfulde anretninger fra efteråret og vinterens køkken Mad & Måltider De små måltider udgør halvdelen af det næringsindtag, man har på en dag. Derfor er det vigtigt, at måltiderne

Læs mere

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe

Lokkemad. Nemme veje til mere energi i maden. 8 opskrifter på ny energi til dem, der spiser for lidt. Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Nemme veje til mere energi i maden Kom smør, fløde eller olie i sovs og suppe Kom smør eller olie i grød og kartoffelmos Kom fløde og pasteuriserede æggeblommer i færdigkøbt koldskål Kom fløde i kakaomælk

Læs mere

En tak til: Marielund, Kolding

En tak til: Marielund, Kolding Ananas Dessert 35 g æble 35 g ananas i tern 30 g hindbær 10 g akacie honning 5 g smør revet citronskal 1½ g citronsaft 20 g piskefløde kanel 2 g sukker Skræl og skær æblet i små stykker. Varm akacie honningen

Læs mere

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter Madværksted, uge 45 Mine noter TEMA: Bag med sødemidler Dagens opskrifter Kransekage Squash-æblemarmelade Hjemmebagt kanelknækbrød Citronmåne Lagkagebunde Citronroulade med flødeost Stegte æbler med nødder

Læs mere

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet

Let & Lækkert. 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Let & Lækkert 5 nye opskrifter på lette og lækre kager med Hermesetas SteviaSweet Nyd den rene søde smag i Hermesetas SteviaSweet. Steviol Glykosid som er et udtræk fra Steviaplanten produceres for Hermesetas

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 33-40 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 33. FITNESS MORGENMADSSMOOTHIE 2 dl frosne hindbær En halv banan Drikkeyoghurt med vanilje Lidt juice 3-5 spsk FITNESS Put alle ingredienser i en blender, og blend

Læs mere

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto

Menu 29/4. Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild. Blåmuslinger dampet i øl. Ovnbagt laks med ramsløgpesto Menu 29/4 Blinis m stenbiderrogn, hjemmesyrnet fløde, hakket rødløg, og dild Blåmuslinger dampet i øl Ovnbagt laks med ramsløgpesto Bygotto m grønt Grønkålssalat m salturt. Stegte bananer m honning, kanel

Læs mere

Gode råd. - til dig med sparsom appetit

Gode råd. - til dig med sparsom appetit Gode råd - til dig med sparsom appetit Appetit på mere April 2016 Gode råd til dig med sparsom appetit Jo ældre du bliver, jo vigtigere bliver maden. Maden giver din krop energi og byggesten, så den blandt

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

Opskrifter. Opskrifter. Unge & elitesport. Unge & elitesport. Guacamole. Knækbrød. Smoothie. www.ernaeringsenheden.dk - fordi sund mad gør en forskel!

Opskrifter. Opskrifter. Unge & elitesport. Unge & elitesport. Guacamole. Knækbrød. Smoothie. www.ernaeringsenheden.dk - fordi sund mad gør en forskel! Sportsbolle Sportsdrik Smoothie Nøddemix Knækbrød Sportsbolle Snack fad Guacamole Ernæringsenheden Holstebro Elitesport 2011 Opskrifter Unge & elitesport Opskrifter Unge & elitesport Smoothie ½ liter Supergod

Læs mere

Preserving the seasons

Preserving the seasons Preserving the seasons NORTH OAK deli products NORTH OAK er 100% velsmag. En smuk delikatesseserie skabt på kærligheden til den ægte smag og den nordiske natur. Med NORTH OAK er årstidernes unikke smagsunivers

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

PsykInfo. Brændende kærlighed (1 person)

PsykInfo. Brændende kærlighed (1 person) Brændende kærlighed Kartoffelmos 300 g kartoffel 75 g letmælk Salt / hvid peber Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Kog kartoflerne møre og hæld kartoffelvandet væk. Mos kartoflerne. Varm mælken

Læs mere

Nemme opskrifter med NutriniKid Multi Fibre

Nemme opskrifter med NutriniKid Multi Fibre Nemme opskrifter med NutriniKid Multi Fibre Opskrifter og inspiration fra Nutricia Måltider til hele dagen lækre og nærende Mættende mellemmåltid nemt at tage med Mad med ekstra energi Smoothie på et øjeblik

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

Opskrifter fra Byens Køkken

Opskrifter fra Byens Køkken Opskrifter fra Byens Køkken Alle opskrifterne er udviklet i kreativt samarbejde mellem medarbejderne i Byens Køkken og kokken Claus Holm, som siden har arbejdet videre med opskrifterne. Hans forslag kan

Læs mere

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs

VILD MED IS. Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs VILD MED IS Hjemmelavet is, parfait, ispinde, islagkager, knas, drys og marengs Elisabeth Johansson Gyldendal Saltlakridsis En portion lakridsis (se opskrift s. 37) 2 spsk saltlakridspulver 1 portion flade

Læs mere

Nemme opskrifter med Fortini Multi Fibre

Nemme opskrifter med Fortini Multi Fibre Nemme opskrifter med Fortini Multi Fibre Opskrifter og inspiration fra Nutricia Måltider til hele dagen lækre og nærende Mættende mellemmåltid nemt at tage med Mad med ekstra energi Fortini Multi Fibre

Læs mere

Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse?

Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse? Hvorfor er det nu så vigtigt at have en god fordøjelse? Når man har små børn og dyr, er fordøjelsen noget af det første, der fokuseres på, hvis der opstår sygdom. Hvis lille Emil ikke har leveret i bleen

Læs mere

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Økologisk Brunch HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Brunch er alle tiders anledning til at samle familie og venner på en nem og hyggelig måde. Og brunchen kan varieres i det uendelige alt efter årstiden, hvem der

Læs mere

Rug banan pandekager. Til Lisbet & Isabella. Ca. 30 stk. 6 æg. 5 dl letmælk. 0,5 dl rapsolie. 2 modne bananer. 2 dl havregryn.

Rug banan pandekager. Til Lisbet & Isabella. Ca. 30 stk. 6 æg. 5 dl letmælk. 0,5 dl rapsolie. 2 modne bananer. 2 dl havregryn. Rug banan pandekager Til Lisbet & Isabella Ca. 30 stk. 6 æg 5 dl letmælk 0,5 dl rapsolie 2 modne bananer 2 dl havregryn 2 dl groft rugmel 4 dl hvedemel 2 spsk. vanilje sukker (kan anbefale den fra Biogan)

Læs mere

NytårsMåltidsKassen indeholder:

NytårsMåltidsKassen indeholder: NytårsMåltidsKassen indeholder: 1 oksefilet, 600 g Røget laks, 200 g 1 pakke Blå Kornblomst 1 pakke gedefriskost m. ramsløg 3 stk. piskefløde à ¼ l 2 bægre creme fraiche 18 % 2 citroner 5 bagekartofler

Læs mere

Som fisk i vandet v/kurt Larsen

Som fisk i vandet v/kurt Larsen 23. Oktober 2014 Som fisk i vandet v/kurt Larsen Tilberedning under kyndig vejlednig af Bronzemedalje vinder Niels Chr. Madsen Holms Restaurant, Middelfart Menu Forret Hummer, Spidskål, Hvidløg, Aioli

Læs mere

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER Skab fristende øjeblikke TÆRTER MED HAVENS FRUGTER Grundopskrift til 2 tærter i 23 cm springforme 500 g ODENSE Bagemarcipan eller ODENSE Ren Rå Marcipan 400 g sukker

Læs mere

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5

Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 Styrkende fristelser VELSMAGENDE OPSKRIFTER MED NYE RESOURCE KOMPLETT NÆRING 1.5 3327-Nestle-opskriftbog-DONE.ind1 1 05/12/08 12:25:22 Kom godt i gang Uanset hvad årsagen er til, at man har brug for ernæringsdrikke,

Læs mere

Vi anbefaler, at du læser vejledningen grundigt igennem inden du går i gang

Vi anbefaler, at du læser vejledningen grundigt igennem inden du går i gang Vi er glade for, at du har valgt at benytte dig af vores herlige nytårsmenu Vi har gjort vores ypperste, for at du vil komme godt ind i det nye år på den gastronomiske front Det er en god idé at krydse

Læs mere

Ægs køkkentekniske egenskaber

Ægs køkkentekniske egenskaber Ægs køkkentekniske egenskaber Målet med undervisningen: Afprøvning af ægs køkkentekniske egenskaber Gruppestørrelse 2 Husk at tage billeder til Jeres portfolio og reflekter over arbejdsprocesserne, så

Læs mere

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag Hip hurra! FEMINA har fulgt kvinder i 140 år og ikke mindst inspireret til, hvad vi skal spise både til hverdag og fest. En fødselsdag skal selvfølgelig fejres, og vi er meget glade for, at Den store bagedyst

Læs mere

Menu メニュー. Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes frites 自 家 製 フライドポテトとルブッフソテーストロガノフ

Menu メニュー. Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes frites 自 家 製 フライドポテトとルブッフソテーストロガノフ Menu メニュー Torsdag den 13. Marts 2014 木 曜 日 13 2014 年 3 月 Rejecocktail シュリンプカクテル Wienerschnitzel med dreng, brasekartofler og grønne ærter 少 年 は フライドポテトとグリーンピースと Boeuf sauté Stroganoff med hjemmelavet pommes

Læs mere

Opskrifter - langtidsstegning

Opskrifter - langtidsstegning Opskrifter - langtidsstegning Smag og måltider Maj 2014 Opskrifter langtidsstegning I denne pjece får du opskrifter og tips til langtidsstegning. Derudover finder du også forskellige opskrifter på tilbehør.

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

Årets Nytårsmenu 2008

Årets Nytårsmenu 2008 Årets Nytårsmenu 2008 Medens vi venter på Dronningen. Loxarel 999 Brut Rosat Flot klar udfordrende farve. En Cava med masser af frugt i næse og smag. Medens vi er i køkkenet. Casa de Piedra, Cabernet Sauvignon

Læs mere

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker Påskesnitter 15-20 stk 175 gram saltet smør 200 gram hvedemel 75 gram grahamsmel 75 gram rørsukker ½ tsk. bagepulver 1 helt æg Fyld: Fx solbærmarmelade eller ginger/lemoncurd Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide

Læs mere

Tips og gode råd til opskrifterne

Tips og gode råd til opskrifterne Tips og gode råd til opskrifterne Som i de tidligere udgivelser i Maveglad mad-serien, har vi forsøgt at holde os til opskrifter med lettilgængelige fødevarer. Vi vælger så vidt muligt råvarer, der kan

Læs mere

Madlavning 21-02-2013

Madlavning 21-02-2013 Madlavning 21-02-2013 Karin Lis Albæk www.kalitesser.dk Tilbehør: rugbrød, smør, snaps Tomatsild med urte creme fraiche, løgringe. 800 g sildefileter, marinerede Marinade: 1 dl olie 1 dl sildelage 4 dl

Læs mere

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter

Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Kost efter en kæbeoperation - Flydende kost - Med gode opskrifter Hvis du har fået lavet en operation på kæben enten planlagt eller på grund af brud på kæben skal du spise flydende kost i en periode for

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer Laks bagt med soltørrede tomater og skalotteløg 800 g laksefilet Fyld: 7 stk. soltørrede tomater skåret i strimler 150 g hakkede skalotteløg lidt olie 2 cl hvid balsamicoeddike 4 dl

Læs mere

Forår+sommer OPSKRIFTSSAMLING. Inspiration til nyresyge og andre interesserede

Forår+sommer OPSKRIFTSSAMLING. Inspiration til nyresyge og andre interesserede Forår+sommer OPSKRIFTSSAMLING Inspiration til nyresyge og andre interesserede FORORD Velkommen til Nyreforeningens opskriftssamling, som, vi håber, vil fungere som inspiration til madlavningen i forårs-

Læs mere

Menu til den 11.april 2011

Menu til den 11.april 2011 Menu til den 11.april 2011 Påskefrokost Rejesalat Citronkage Lammekølle Kartoffelsouffle Spinat timbale Rødvin sauce Sommer Salat Rösti med laks og avocado Fiskefilet med hjemmelavet remoulade Rabarber

Læs mere

25. Februar 2016 Vi spiser dansk m/marlene Lærke Larsen

25. Februar 2016 Vi spiser dansk m/marlene Lærke Larsen 25. Februar 2016 Vi spiser dansk m/marlene Lærke Larsen Menu Hovedretter Kong Frederiks livret Foloren hare Dessert Muldvarpeskud Romfromage Kong Frederiks livret DET SKAL DU BRUGE! ( 4 pers) 800 g skært

Læs mere

Opskriftshæfte. - inspiration til energirige retter

Opskriftshæfte. - inspiration til energirige retter Opskriftshæfte - inspiration til energirige Aarhus Universitetshospital Øre-Næse-Halsafdeling H Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Øre-Næse-Halsafdeling H Ambulatoriet: Tlf.: +45 7846 3194 09.00

Læs mere

brombær tærte, muffins, marmelade eller smoothie

brombær tærte, muffins, marmelade eller smoothie Tekst og foto Tine Edinger tærte, muffins, marmelade eller smoothie søde brombær sager med Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og

Læs mere

UDEN TILSAT FARVE. Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse

UDEN TILSAT FARVE. Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse UDEN TILSAT FARVE Stenbiderrogn fra Grønland - naturlig og delikat nydelse Frossen, frisk & naturlig - stenbiderrogn fra Royal Greenland Royal Greenland introducerer frossen, frisk stenbiderrogn fra Grønland

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 25-32 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 25. MUFFINS MED FITNESS MÜSLI 2,5 dl hvedemel 1,5 dl fuldkornsmel 2 tsk bagepulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 store æg 1,5 dl brun farin 1,25 dl yoghurt naturel 2

Læs mere

viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15

viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15 viden vækst balance Æggelab Æggets madtekniske egenskaber Æggelab 1/15 Fakta Inden for madlavning taler man om en fødevare og dens madtekniske egenskaber. Det vil sige, at en fødevare reagerer på en bestemt

Læs mere

Fiskepate med krydderurtesauce (1 portion)

Fiskepate med krydderurtesauce (1 portion) Fiskepate med krydderurtesauce Fiskepate og ris 50 g fiskefars (Pernille- eller Thorfisk) 30 g laksefilet uden skind salt 20 g hvide og vilde ris 40 g vand salt Skær laksefileten i ca. ½ cm tynde strimler

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Fransk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Fransk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema: 7.8. 0 Salat med grønne bønner kg grønne bønner ¾ dl olivenolie spsk rød vineddike hvidløgsfed dl friskhakket persille Kom i vineddiken, rør godt og tilsæt derpå olivenolie, og

Læs mere

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende.

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende. Kogning af torskerogn Eriks Mad og Musik 0. 0. 0 Tema: Fisk Hel torskerogn bukser Godt med salt Lidt eddike Stanniol eller bagepapir Pak rognen ind i bagepapir eller stanniol og kog den i vand tilsat salt

Læs mere

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min.

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min. Mandelrand Mandelskaller 6-8 personer Intet foto 250 g mandler 250 g sukker 5 æggehvider 1 knsp bagepulver 250 g mørk chokolade 1. Mandlerne skoldes, smuttes og males i en blender. 2. Mandlerne blandes

Læs mere

Karens fem bedste opskrifter!

Karens fem bedste opskrifter! Karens fem bedste opskrifter! Her får du opskrifter på mad, som jeg tilbereder rigtig mange gange på et år. Det er mad, som jeg har lyst til at sætte tænderne i gang på gang. Og mine børn og min mand guffer

Læs mere

Forslag til picnic. Skoletjenesten, Arbejdermuseet

Forslag til picnic. Skoletjenesten, Arbejdermuseet Forslag til picnic Skoletjenesten, Arbejdermuseet Hjemkundskabslærer Annie Møller Sjøgren og elever fra 6. klasse på Lundebjergskolen i Herlev deltager i udviklingen af undervisningsforløbet A taste of

Læs mere

God smag, der styrker din krop

God smag, der styrker din krop Arla Protin God smag, der styrker din krop til patienter og pårørende Med Valleprotein Serveringsforslag: Gifflar Et par gifflar er godt selskab til Arla Protin. De giver masser af energi (kalorier), er

Læs mere

Kantinefolk fra Nord Norge

Kantinefolk fra Nord Norge Kantinefolk fra Nord Norge Brød Flute Foccacia Brødstænger med blandede kærner Småt men godt Hønsekødssuppe med kartoffel Kartoffel vaffel med røget laksecreme Travlet gris på rugbrødscrouton med rødbede

Læs mere

Gittes kageopskrifter

Gittes kageopskrifter Gittes kageopskrifter Bamsekagen Vi boede på Maldiverne i 2½ år, og der havde jeg en veninde, som levede af at bage kager til festlige lejligheder. Af hende lærte jeg at lave de sjoveste kager, bl.a. denne

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis Søde pandekager kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis af rød 3 tsk kanelsukker 1 dl letmælk 2 æg 1 tsk frisk vanilje Rapsolie til stegning Brombær, ahornsirup

Læs mere

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010 Af Jette Jensen Program for 1. gang praktisk madlavning Kostændringer og ernæringsforbedringer Gennemgang af menu Opdeling af grupper Praktisk

Læs mere

1950 erne. Stegt flæsk med persillesovs

1950 erne. Stegt flæsk med persillesovs Stegt flæsk med persillesovs HOVEDRET TIL 4 PERSONER 800 g stegeflæsk i skiver 1 kg kartofler PERSILLESOVS: 50 g smør 4 spsk hvedemel 5-6 dl sødmælk 1 stort bundt persille, skyllet og finthakket salt og

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 13 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt forårsløg rødløg gulerod semisoltørrede tomater Frugt og grønt: Fennike Rosenkål

Læs mere

Køllen ligges op på tallerken, anrettes med rucola vendt med ost og dressing.

Køllen ligges op på tallerken, anrettes med rucola vendt med ost og dressing. Dyrkølle med pesto og mandler: Rucola, vendes med dressing af 4 tsk olie 1 tsk balsamicoeddike 1 tsk citronsaft Røget dyrekølle i skiver 2. dl. salt mandler, ristede Revet parmesanost Cherrytomater i halve

Læs mere

Karatekokken freckleandpunch

Karatekokken freckleandpunch Japansk filmaften Karatekokken freckleandpunch med & Lørdag d.14 maj inviterede Nanettes køkken i samarbejde med kimono firmaet Freckleandpunch til en japansk filmaften, hvor vi tilberedte et skønt måltid

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Eriks Mad og Musik 22. november 2008

Eriks Mad og Musik 22. november 2008 Eriks Mad og Musik. november 008 Vintermad og jul Nem pastaret med courgette Pasta f.eks. skruer Salt courgette, squash, zucinni Olivenolie -8 bayerske pølser eller wienerpølser Saltede kapers Frisk mynte

Læs mere

Frokost standerhejsning 2010. Menu. Rødbeder med tangsalat. Kikærter- og gulerodssalat i citronsirup. Bladselleri med chilifigner

Frokost standerhejsning 2010. Menu. Rødbeder med tangsalat. Kikærter- og gulerodssalat i citronsirup. Bladselleri med chilifigner Frokost standerhejsning 2010 Menu Rødbeder med tangsalat Kikærter- og gulerodssalat i citronsirup Bladselleri med chilifigner Bygsalat med spinat kvarte æg Reje-glasnudelsalat Blåskimmelsost med pære,

Læs mere

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød

Ørred. opskrif ter. Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg. Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ørred opskrif ter Røget ørred med stuvet spinat og pocheret æg Grillet ørred farseret med krydderurter og salat med kartoffel og grønne bønner Røget ørredmousse med smørristet rugbrød Ovnbagt, svampefarseret

Læs mere

Grunddej Ca. 25 småkager. 125 g smuttede mandler Kornene fra 1 vaniljestang ½ tsk hjortetaksalt 125 g sukker 125 g hvedemel 65 g smør 1 æg

Grunddej Ca. 25 småkager. 125 g smuttede mandler Kornene fra 1 vaniljestang ½ tsk hjortetaksalt 125 g sukker 125 g hvedemel 65 g smør 1 æg en grunddej - fire fantastiske småkager Forvandl din grunddej til en hel småkagefest blot ved at tilsætte nogle få ekstra ingredienser. Vi har bagt skønne småkager med pistacie og citron, sprøde vaniljekranse

Læs mere

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær.

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Johnny B Tinas opskriftsbog - supplement til Tinas kogebog version 1.0, januar 2016 Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Jordbær-agurkesalat 6-8 jordbær 1/2 agurk 1 dl hvidvinseddike 2 dl vand 1dl

Læs mere

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 39 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

buffet til 70 personer

buffet til 70 personer k o o c o g t n a r u a t res buffet til 70 personer menu - til buffet for 70 personer 1. røddernes suppe med rugbrødscroutoner 2. salat med grønne bønner og tomater 3. spidskålssalat med bacon 4. urtemos

Læs mere

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e Müsli 2 dl grofthakkede nødder ½ dl solsikkekerner 1 dl blåbær/hindbær 1 æble i små tern 1 dl tørrede figner i små tern kokosmel Bland ingredienserne sammen i en skål og drys med kokosmel. Serveres sammen

Læs mere

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad

ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad ናይ መጀመርያ ብማንካ ዝብላዕ መግቢልሙድ ገዓት ዕፉን Den første skemad Dansk - tigrinsk Sundhedsplejen Brønderslev Kommune Tilberedning af den første skemad Ved tilberedning af kogt frugt og grønt til barnet er det godt:

Læs mere

God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter.

God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter. God bagelyst! 9 lækre bageopskrifter. Den Store Bagedag er en årlig tradition, som inviterer alle til at bage sammen. At bage sammen er hygge og samvær med dem, du holder af. Prøv nogle af de lækre opskrifter

Læs mere

GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE

GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE GASTRONOMISK TEAM SAMARBEJDE ASTRONOMA FANØ JANUAR 2016 SØNDERBORG KOMMUNE ERHVERV & AFFALD KOK: THOMAS WALBOM MENU JOMFRUHUMMERSUPPE MED BAGT SEJ OG BRØD FANØ RØGET LAKS MED HJEMMETLAVET PASTA, CITRON

Læs mere

Kun 100 kr. pr. person. Farverig

Kun 100 kr. pr. person. Farverig Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com Kun 100 kr. pr. person Farverig forårsbuffet Skal du holde konfirmation eller andre dyre fester,

Læs mere

Opskrifter SØFF september 2014

Opskrifter SØFF september 2014 Opskrifter SØFF september 2014 Grøntsager markeret med FED i opskrifterne er i poserne med jævne mellemrum, alt efter årstiden. Husk også at kigge på opskrifterne fra tidligere på året med same grøntsager,

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson KOSTPLAN - UGE 44 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Citroner Dijonsennep Flåede

Læs mere

20. november 2014 Spis Fransk

20. november 2014 Spis Fransk 20. november 2014 Spis Fransk August Escoffier 28 Oktober 1846 12 Februar 1935 Menu Forret Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup Hovedret Steak tartare - Rørt okse tatar

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. januar 2010 Gæstemenuer

Eriks Mad og Musik 23. januar 2010 Gæstemenuer Eriks Mad og Musik. januar 00 Gæstemenuer Grissini 7 g mel ½ dl lunkent vand - spsk olivenolie tsk salt g gær groft salt evt. sesamfrø, birkes eller lidt af hvert. evt. hvidløgsfed Rør gæren ud i vandet.

Læs mere

Opskriften på julehygge...

Opskriften på julehygge... Opskriften på julehygge... Juleopskriftsamling nr. 3 Kvalitet er den bedste opskrift. ... julebag der skaber julehygge Julen er den dejligste tid på året, hvor man tager sig tid til at nyde, forkæle og

Læs mere

viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs opskrifter med kødsovs 1/13

viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs opskrifter med kødsovs 1/13 viden vækst balance 7 OPSKRIFTER med kødsovs 1/13 HALVE BAGTE KARTOFLER med kødsovs af SvinekøD 4 personer 1 løg 1 gulerod 200 g hakket svinekød, ca. 10 % 2. pil og hak løget. 3. Skyl guleroden. 4. Skræl

Læs mere

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær basiskøkkenet Vel hjemme fra sit havtorntogt og med skåle, gryde og poser fyldt med rensede bær går det op for én, at man da vist slet ikke har plads til alle de bær i fryseren. Og det er her, at basiskøkkenet

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Rødtungefilét bagt i filodej serveret med cremet ratatouille Forret til 10 personer 10 rødtungefileter á ca. 60-70 g hakkede krydderurter efter eget valg (fx grøn basilikum) 15 oliven

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 1-8 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1. VEGETARBOLLER MED PESTOFLØDE RIGATONI Ingredienser 1 pakke Garden Gourmet Boller 300 g rigatoni Pestofløde 100 g grøn pesto 2 dl madlavningsfløde Salt og peber

Læs mere

Cane Syrup. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker.

Cane Syrup. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker. Cane Syrup En fyldig og rund sirup med Fairtrade rørsukker. Nyhed! Perfekt til bagning, i marinader, til desserter og som topping. Værsgo! Ta en folder med inspiration. Lad dig inspirere Ovnbagte rødbeder

Læs mere

Meget mere smag til din hverdag

Meget mere smag til din hverdag lynhurtig stegefolie TIBON grillfolie kan også med stor fordel anvendes på grillen Meget mere smag til din hverdag Opskriftshæfte lynhurtig stegefolie enkle trin Ovn-i-ovn princippet Placer fødevaren.

Læs mere

Nytårsmenu Briand Funder

Nytårsmenu Briand Funder Nytårsmenu Briand Funder Menuen består af følgende retter, og vær opmærksom på, at flere af delene på menuen kan eller skal laves dagen før bl.a. skank, hummer og dessert. Det vil også være oplagt at samle

Læs mere

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Mandag d. 20 1,250 kg kyllingefilet 100 g fedtstof 2½ agurk 1 tsk. salt 5 fed hvidløg 5 dl creme fraiche 2 spsk. olie Kartofler Kylling: 1. Krydder kyllingefileterne

Læs mere

PsykInfo. Chili con carne (1 person)

PsykInfo. Chili con carne (1 person) Chili con carne Chili con carne 45 g løg 13 g friske champignon 58 g rød og grøn peber i tern 1 g hvidløg 70 g hakket oksekød 10% fedt 10 g Chili Beans (kidney bønner i chilisauce) 100 g flåede hakket

Læs mere

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor Genveje til en glad hverdag fra mor til mor s n e i l i Fam r e t t i r o v a f e 8 jul FAMILIENS 8 JULEFAVORITTER INDHOLD: 1. Brunkagefigurer 2. Brunkager 3. Dadelguf 4. Fyldige klejner 5. Havregrynskugler

Læs mere

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide.

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide. Go mad med Holm: Madplan for uge 14 Mandag: Fynsk æggekage med gulerødder og blomkål - emmentaler og lidt gris (Med fyldet til æggekage, kan du også bare tømme din grøntbox og komme det på toppen) Æggekagen

Læs mere

NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER...

NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER... NYHED! To lækre ØKO-flippere møder fire fristende OPSKRIFTER... God SMAG og sunde vaner det er Hattings ØKOLOGIK! Vi bakker op om den sunde livsstil og hylder god smag. Resultatet er to nye, lækre boller,

Læs mere

Variation: Citronkage: Erstat appelsinsaften med citronsaft og ¼ tsk vanillesukker.

Variation: Citronkage: Erstat appelsinsaften med citronsaft og ¼ tsk vanillesukker. Kager Appelsinkage* 1 æg + 1 æggehvide sødemiddel [60 g] kommes i en skål piskes 5-6 minutter til luftig æggesnaps. ½ dl æblemos samt saften af 1 appelsin piskes hurtigt i. 1 tsk bagepulver samt 65 g mel

Læs mere

På skovtur med banan/tomatsandwich

På skovtur med banan/tomatsandwich På skovtur med banan/tomatsandwich Dejen bliver bedst hvis den får lov at hæve koldt et døgn 3 dl vand 5 gram tørgær 1 tsk. groft salt 1 spsk. agave sirup 150 gram durum 450 gram tippo 00 hvede (pizza

Læs mere

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det.

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det. Du skal bruge 1 stk. løg 1. Vask hænder. 11 Kom laurbærbladet, 1 fed hvidløg 2. Find alle ingredienserne vand og hønsebouillon 2 stk. gulerødder frem. terningerne i gryden og rør. Ca. 250 g selleri 3.

Læs mere