Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december Rammerne for virksomhedernes indsats

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december Rammerne for virksomhedernes indsats"

Transkript

1 Punkt 5 Energitilsynets møde den 19. december Varme/Detail & Distribution 4/ /JMC/MLD/KHA Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2010 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas og fjernvarme 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets offentliggørelse af en benchmarking af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, naturgas og fjernvarme. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsensvej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web 2. Energitilsynet er forpligtet til at etablere og offentliggøre en sådan benchmarking. Det fremgår af bekendtgørelsen om energispareydelser 1. Benchmarkingen af 2010-omkostningerne skal ifølge bekendtgørelsen offentliggøres i 2011 og vil derfor blive offentliggjort på tilsynets hjemmeside snarest muligt efter tilsynets møde. 3. Udover benchmarkingen i 2011 har Energitilsynet ingen forpligtelser ifølge energisparebekendtgørelsen. Det er Energistyrelsen, der fører tilsyn med overholdelsen af bekendtgørelsens bestemmelser og offentliggør status for energiselskabernes spareindsats m.v. 4. Af denne grund indeholder dette notat alene en præsentation af de indrapporterede tal. Notatet indeholder således ikke en nærmere analyse af virksomhedernes energibesparelser. Rammerne for virksomhedernes indsats 5. Rammerne for virksomhedernes indsats er fastlagt i forsyningslovene ved en lovændring i Med lovændringen blev indsat enslydende bestemmelser i de tre forsyningslove, hvorefter ministeren bl.a. fik mulighed for at fastsætte regler om opgaver og mål for besparelsesindsatsen. De konkrete vilkår for indsatsen er udmøntet i aftalen af 20. november 2009 mellem den daværende klima- og energiminister og net- og distributionssel- 1 Bekendtgørelse nr. 677 af 21. juni 2010 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder. Der henvises til 19, stk. 8. Bekendtgørelsen er vedlagt som bilag 1. 2 Lov nr. 520 af 7. juni 2006

2 2/10 skaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie om selskabernes fremtidige energispareindsats 3, samt i ovennævnte bekendtgørelse om energispareydelser. 6. Af bilag 4 til aftalen af 20. november 2009 vedrørende markedsorientering og gennemsigtighed fremgår, at der med henblik på at sikre en øget anvendelse af eksterne aktører og større gennemsigtighed i forbindelse med selskabernes besparelsesindsats bl.a. ville blive taget initiativ til synliggørelse af omkostningerne til opnåelse af besparelserne. 7. Energistyrelsen har oplyst, at styrelsen har drøftet spørgsmålet om indberetning og offentliggørelse af selskabernes resultater med selskabernes organisationer. Dette har ført til en arbejdsdeling, hvor Energistyrelsen fortsat får indberetningerne og offentliggør selskabernes årlige realiserede energibesparelser, mens benchmarking af omkostninger til energispareindsatsen efter styrelsens vurdering mest hensigtsmæssigt varetages af Energitilsynet. 8. Dette er baggrunden for, at Energitilsynet er forpligtet til at etablere og offentliggøre benchmarkingen. 9. Net- og distributionsvirksomhederne 4 skal efter reglerne i bekendtgørelsen sikre realisering af omkostningseffektive energibesparelser til gavn for energiforbrugerne og samfundet 5. Virksomhedernes indsats skal medvirke til at øge den samlede besparelsesindsats, og den skal have særlig fokus på realisering af energibesparelser i slutforbruget, som ikke ville være blevet realiseret på nuværende tidspunkt uden virksomhedernes indsats. Besparelsesindsatsen er rettet mod det endelige energiforbrug, dvs. slutforbruget af energi i Danmark inklusive nettab. 10. Net- og distributionsvirksomhederne kan sikre realiseringen af energibesparelser inden for alle energiarter i hele landet. Ved energispareaktiviteter forstås bl.a. aktiviteter, som reducerer behovet for tilførsel af energi til slutforbrugeren, herunder effektivisering af energianvendelsen i anlæg og bygninger m.v. hos forbrugerne, initiativer hos forbrugerne, der medfører energibesparelse i forsyningssystemet, såsom øget afkøling af fjernvarmevand på forbrugsstedet, reduktion af nettabene samt opførelse af kollektive solvarmeanlæg i forbindelse med fjernvarmeforsyning. 3 DK/ForbrugOgBesparelser/EnergiselskabernesSpareindsats/Documents/Aftale20.november 2009.pdf 4 Der henvises til definitionen heraf i bekendtgørelsens 2 5 Udover realisering af besparelsesmål skal net- og distributionsvirksomhederne sikre, at alle forbrugere i forsyningsområdet årligt får information om udviklingen i deres forbrug af energi, give oplysning til alle forbrugerkategorier i forsyningsområdet om mulighederne for at opnå energibesparelser samt kortlægge virksomhedernes energilevering i deres forsyningsområde fordelt på forbrugerkategorier og kategorier af energianvendelse.

3 3/ Virksomhederne skal sikre, at der for årene realiseres dokumenterbare energibesparelser i et omfang, der mindst opfylder energibesparelsesmålsætninger, som angivet i bilag 1 til bekendtgørelsen, jf. tabel 1.. Tabel 1. Energibesparelsesmålsætninger, gennemsnit pr. år i perioden PJ 1) MWh Netvirksomheder i elforsyningen 2, Naturgasdistributionsvirksomheder 1, Varmedistributionsvirksomheder 1, I alt 5, Note: Ovenstående besparelsesmål for net- og distributionsvirksomheder gælder i helhed for alle de virksomheder i brancherne, der er omfattet af forpligtelsen. 1 ) Omregningsfaktor: 1 PJ = 1 mio. GJ. 3,6 GJ = 1 MWh. 1 MWh = kwh. Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af bekendtgørelsen og egne beregninger. 12. Virksomhederne skal samarbejde i fornødent omfang om realiseringen af energibesparelserne og skal udpege et eller flere samarbejdsorganer. Virksomhederne skal årligt indberette de realiserede energibesparelser. Indberetningerne sker til samarbejdsorganerne for de forskellige brancher, der herefter indberetter til Energistyrelsen. 13. Det er som nævnt Energistyrelsen, der fører tilsyn med overholdelsen af bekendtgørelsens bestemmelser. På Energistyrelsens hjemmeside findes oplysninger om energiselskabernes spareindsats. Energistyrelsen har bl.a. offentliggjort status for energiselskabernes energispareindsats Det fremgår, at net- og distributionsselskaberne, inklusive olieselskaberne, samlet har realiseret besparelser svarende til 116 pct. af det gennemsnitlige årlige sparemål for Fordelt på brancher ses, at fjernvarmeselskaberne i 2010 har realiseret 131 pct. af deres respektive årlige sparemål. Naturgasselskaberne har opnået 113 pct., mens elselskaberne, som står for ca. 48 pct. af det samlede sparemål, har realiseret 106 pct. af deres gennemsnitlige årlige sparemål. Energistyrelsens status indeholder også en oversigt over selskabernes besparelser 2010 fordelt på energiarter. Virksomhederne får dækket deres omkostninger 6 De opnåede besparelser for eks kan ses på dette link: DK/ForbrugOgBesparelser/EnergiselskabernesSpareindsats/Documents/Opnaaedebesparels er/status2010.pdf.

4 4/ Net- og distributionsvirksomhederne får dækket de faktiske omkostninger til opfyldelse af deres energispareforpligtelser i henhold til bekendtgørelsen; for elnet- og naturgasdistributionsvirksomhederne via deres indtægtsrammer og for fjernvarmevirksomhederne via indregning i varmepriserne som en nødvendig omkostning Omkostninger og indtægter i forbindelse med opfyldelse af besparelsesforpligtelsen holdes regnskabsmæssigt adskilt fra virksomhedernes øvrige omkostninger og indtægter. Konkret har netselskaberne på el og gas i 2010 og 2011 mulighed for at opkræve 50 øre pr. kwh i a conto for deres forventede energibesparelse. Når den reelle omkostning foreligger, sker en efterregulering, således at virksomhederne alene får dækket de enkelte års faktiske omkostninger. Der er ikke fastsat beløbsgrænse for fjernvarmevirksomhederne 8. I forbindelse med aflæggelsen af årsrapporten/anmeldelse af priseftervisning til Energitilsynet indrapporterer net- og distributionsvirksomhederne omkostningerne til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen til Energitilsynet. Tilsynet kan fastsætte retningslinjer for virksomhedernes opgørelse og dokumentation af omkostningerne. Benchmarking af omkostninger til energibesparelsesindsats Elnetselskaberne 16. Elnetselskaberne har anmeldt omkostninger til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen og faktiske energibesparelser til Energitilsynet i forbindelse med reguleringsregnskaberne for Sekretariatet for Energitilsynet har konstateret, at der for enkelte selskaber forekom afvigelser i energibesparelserne anmeldt til hhv. Energitilsynet og Energistyrelsen. Afvigelserne kunne overvejende henføres til manglende indregning af besparelser i henhold til overgangsordningen fra perioden i anmeldelsen til Energitilsynet. Benchmarkingen er derfor baseret på de energibesparelser, elnetselskaberne har anmeldt til Energistyrelsen. 18. I forhold til benchmarkingen af elnetselskaberne er der yderligere forhold, som også bør nævnes. Fire transformerforeninger 9 har ikke anmeldt omkostninger til opnåelse af energibesparelser og udelades derfor af 7 Der henvises til bekendtgørelsens Af de generelle lovbemærkninger til lovforslaget, jf. 2005/1 LSF 156 som fremsat den 9. februar 2006 af transport- og energiministeren, fremgår bl.a., at varmeforsyningsvirksomhederne er omfattet af hvile-i-sig-selv-princippet. 9 Hasmark-Egense, Kongerslev Elnet, Nørre Broby-Vøjstrup Netselskab, Pårup Elforsyning og Netselskabet Ullerslev Elforsyning.

5 5/10 benchmarkingen. Samlet set udgør disse selskaber 0,1 pct. af de opnåede besparelser. 19. Energibesparelserne for Knøsgaard Transformatorforening og Øslev- Dåstrup er udført af Nyfors Net, men er efterfølgende ikke korrekt blevet faktureret til selskaberne. Disse indgår derfor i opgørelsen for Nyfors Net. 20. Samlet set har elnetselskaberne haft omkostninger på ca. 379,4 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh 10. Elnetselskaberne har således foretaget energibesparelser til en gennemsnitspris på 41,8 øre/kwh. 21. Størstedelen (49 af 71) af elnetselskaberne har omkostninger til energibesparelserne på 50 øre/kwh eller lavere. Samlet set varierer omkostningerne mellem 9-81 øre/kwh, jf. Figur 1. Figur 1. Gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh per elnetselskab, ,00 80,00 70,00 60,00 Øre/kWh besparelse 50,00 40,00 30,00 20,00 10, Selskaber rangordnet efter gennemsnitsomkostninger Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet Faktiske omkostninger Vægtet gennemsnit 22. Da elnetselskabernes besparelsesforpligtelse varierer med selskabernes størrelse, giver ovenstående figur dog ikke et tydeligt billede af de samlede omkostninger i forhold til de opnåede besparelser. 10 I dette tal er indregnet besparelser opnået i forbindelse med overgangsbestemmelsen. Dette kan f.eks. være overførte besparelser fra perioden , som følge af overopfyldelse i denne periode. Elnetselskabernes målopfyldelse (inkl. overgangsbestemmelser) er højere end målopfyldelsen angivet i punkt 12.

6 6/ Sekretariatet for Energitilsynet har derfor i nedenstående opgjort gennemsnitsomkostningerne i forhold til mængden af opnåede besparelser, jf. Figur 2. Figuren viser, hvor store besparelser, der er opnået til en given pris. Det fremgår således, at besparelser for ca MWh svarende til ca. 87,5 pct. af den samlede besparelse - er blevet foretaget til omkostninger på 50 øre/kwh eller lavere. Figur 2. Gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh per opnået energibesparelse, Øre/kWh besparelse Akkumuleret opnået besparelse (MWh) Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet Naturgasdistributionsvirksomhederne 24. De tre gasdistributionsselskaber har anmeldt omkostninger til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen og faktiske energibesparelser til Energitilsynet i forbindelse med reguleringsregnskaberne for Sekretariatet for Energitilsynet har ikke haft bemærkninger i forhold til de anmeldte oplysninger. 26. Samlet set har gasdistributionsselskaberne haft omkostninger på ca. 144,6 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh svarende til en gennemsnitsomkostning på 42,0 øre/kwh. 27. Størstedelen (ca. 94 pct.) af gasdistributionsselskabernes samlede energibesparelser, er opnået til en pris på ca øre/kwh, jf. Figur 3.

7 7/10 Figur 3. Gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh per opnået energibesparelse, Øre/kWh besparelse Akkumuleret opnået besparelse (MWh) Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet Fjernvarmevirksomhederne 28. På varmeområdet anmeldes fjernvarmevirksomhedernes omkostninger til opfyldelse af besparelsesforpligtelsen på Energitilsynets skemaer til anmeldelse af budget og priseftervisning/regnskabsdata. Anmeldelse sker via FDO (ForsyningsDataOnline). Virksomhederne angiver under skemaernes punkt 9.3 således udgifter pålagt i medfør af varmeforsyningsloven, herunder omkostninger til energispareaktiviteter. 29. Ved iværksættelsen af benchmarkingarbejdet måtte Sekretariatet for Energitilsynet imidlertid konstatere, at fjernvarmevirksomhedernes anmeldelser vedrørende omkostninger til energispareaktiviteter var mangelfulde eller ikke specificerede på omkostningsart. Sekretariatet indledte som følge heraf en særskilt rykkerprocedure. 30. Sekretariatet udsendte derfor en mail til alle virksomhederne med anmodning om at få indberettet de samlede omkostninger, der for virksomhederne var forbundet med at realisere de indberettede energibesparelser for kalenderåret Denne mail resulterede i over 100 telefoniske henvendelser, hvor sekretariatet samtidig fik et kendskab til, hvordan energibesparelserne var blevet realiseret. 31. På grundlag af den tilsendte oversigt fra Energistyrelsen over de realiserede energibesparelser opgjort i MWh og de indberettede omkostninger

8 8/10 til opnåelse af energibesparelser opgjort i kroner, har sekretariatet udarbejdet en benchmark. 32. Nedenfor er vist diagram over realiserede energibesparelser i MWh fordelt efter omkostninger i øre pr. kwh: Figur 4. Energibesparelser opdelt efter gennemsnitsomkostninger, Samlede Energibesparelser (MWh) øre øre øre øre øre øre øre øre ingen omkostninger intervaller af omkostning/besparelse (øre/kwh) Note: Virksomheder uden omkostninger til opnåelse af besparelser og virksomheder med omkostninger over 100 øre/kwh indgår ikke i oversigten Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet 33. Figur 4 viser, hvordan de til Energistyrelsen indrapporterede, realiserede energibesparelser fordeler sig efter de gennemsnitlige omkostninger, som fjernvarmevirksomhederne har indrapporteret til Energitilsynet. 34. Diagrammet indeholder ikke oplysninger om de virksomheder, hvor omkostningerne til opnåelse af besparelserne er indberettet med 0 øre/kwh. Det er sekretariatets vurdering at disse indbetninger både dækker over energibesparelser, hvor besparelserne faktisk er opnået uden nogen form for omkostning, men også over energibesparelser, der har medført omkostninger, men hvor det ikke umiddelbart har være muligt eller hvor man har valgt ikke at opgøre denne omkostning. 35. De energibesparelser, hvor gennemsnitsprisen for opnåelse af 1 kwh besparelse overstiger 100 øre/kwh er ligeledes holdt ude af sammenligningen. Gennemsnitsprisen for den dyreste fjernvarmevirksomhed er på 436 øre/kwh, og det vægtede gennemsnit er for denne kategori på 144 øre/kwh.

9 9/ Det er sekretariatets vurdering, at der i vid udstrækning må der være tale om forkerte tal, da markedsprisen for 1 KWh besparelse ligger på øre. Denne markedspris er oplyst af de fjernvarmevirksomheder, som sekretariatet har haft telefonisk kontakt med i forbindelse med indsamlingen af data om energispareomkostningerne. Fjernvarmeværkerne kan overtage energibesparelser hos andre fjernvarmeværker, og markedsprisen udtrykker prisen på disse besparelser. 37. Den sidste søjle er kun taget med for fuldstændighedens skyld. Søjlen viser de energibesparelser, hvor der fortsat ikke på trods af flere rykkere er indberettet nogen omkostning til opnåelse af energibesparelserne. Det drejer sig om ca. 40 virksomheder ud af ca. 380 virksomheder. 38. De energibesparelser, der er indberettet til en omkostning på 0 øre/kwh eller til en omkostning på over 100 øre/kwh samt de energibesoparelser, hvor der ikke er indberettet en omkostning udgør samlet ca. 8 pct. af de samlede indrapporterede energibesparelser. Beregningen af den gennemsnitlige energispareomkostning nedenfor baserer sig således på ca. 92 pct. af de samlede indrapporterede energibesparelser. 39. Samlet set har fjernvarmevirksomhederne haft omkostninger på ca. 186 mio. kr. i forbindelse med opnåelsen af energibesparelser på MWh. Fjernvarmevirksomhederne har således foretaget energibesparelser til en gennemsnitspris på 28,6 øre/kwh. 40. I figur 5 er vist et diagram med rangordning af virksomhederne efter gennemsnitlig omkostning pr. kwh.

10 10/10 Figur 5. Gennemsnitsomkostninger til energispareindsatsen i øre/kwh, Øre/kWh besparelse Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet Virksomhedernes rangeret efter gennemsnitsomkostninger Anmærkning: Fjernvarmevirksomheder med gennemsnitlige energispareomkostninger over 100 øre/kwh eller hvor der ikke er indberettet nogen omkostninger, er ikke med i figuren. 41. Diagrammet viser også, at ca. 300 virksomheder (godt 90 pct.) har omkostninger pr. kwh besparelser under 50 øre. 42. I tabel 2 er energibesparelserne indenfor el, gas og fjernvarme sammenfattet. Det ses, at det i 2010 samlet har kostet 710 mio.kr. at opnå energibesparelser på 1,9 mio. mwh. Det giver en gennemsnitlig omkostning til energispareindsatsen på 37,3 øre/kwh. Tabel 2. Sammenfatning af omkostningerne til energispareindsatsen indenfor el, gas og fjernvarme, 2010 Omkostning Besparelse Gennemsnitsomkostning mio.kr. mwh øre/kwh Netvirksomheder i elforsyningen 379, ,8 Naturgasdistributionsvirksomheder 144, ,0 Varmedistributionsvirksomheder 186, ,6 I alt 710, ,3

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december december 2013 Varme 13/03631

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december december 2013 Varme 13/03631 Punkt 8 Energitilsynets møde den 17. december 2013 17. december 2013 Varme 13/03631 /PNV/JBS Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2012 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2016

ENERGISPAREBENCHMARK 2016 PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 ENERGISPAREBENCHMARK 2016 11. oktober 2017 Center for Energibesparelser RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet om offentliggørelse

Læs mere

Energisparebenchmark for 2013

Energisparebenchmark for 2013 Punkt 5 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 (reviderede tal) 19. november 2014 Varme 14/05337 /PNV Energisparebenchmark for 2013 Resumé 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet

Læs mere

Energisparebenchmark for 2013

Energisparebenchmark for 2013 Punkt 5 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 3. oktober 2014 Varme 14/05337 /PNV Energisparebenchmark for 2013 Resumé 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2014

ENERGISPAREBENCHMARK 2014 PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 27. OKTOBER 2015 ENERGISPAREBENCHMARK 2014 29. oktober 2015 Varme 15/07538 TOFR RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet forud for sekretariatets

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2015

ENERGISPAREBENCHMARK 2015 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 36 Offentligt PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 25. OKTOBER 2016 ENERGISPAREBENCHMARK 2015 25. oktober 2016 Varme 15/07538 TOFR RESUMÉ 1.

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2014

Status for energiselskabernes energispareindsats 2014 Den 29. april 2015 Status for energiselskabernes energispareindsats 2014 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har samlet indberettet energi på 9,2 PJ i 2014. Dette

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder I medfør af 22, stk. 4 og 8, 70, stk. 2, 88, 90, nr. 1 og 92 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012,

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 30. juni 2007

Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 30. juni 2007 NOTAT 4. januar 8 J.nr. 329/352-7 Ref. FG/MCR Generel energipolitik og energibesparelser Side 1/5 Status for energiselskabernes energispareindsats pr. 3. juni 7 Baggrund I henhold til bekendtgørelsen om

Læs mere

BILAG 1 - Lovgrundlag

BILAG 1 - Lovgrundlag BILAG 1 - Lovgrundlag 1. I henhold til 1, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1452 af 16. december 2013 om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder pålægges net- og distributionsvirksomheder at

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2016

Status for energiselskabernes energispareindsats 2016 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 287 Offentligt Status for energiselskabernes energispareindsats 2016 Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2010

Status for energiselskabernes energispareindsats 2010 N O T AT 6. juni 2011 J.nr. 2601/1244-0008 Ref. FG/JTJ Energieffektivisering Status for energiselskabernes energispareindsats 2010 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 30. marts 2010 26. marts 2010. Nr. 308. Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder I medfør af 22, stk. 5, og 88 og 92 i lov om elforsyning,

Læs mere

Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015

Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015 Status for Energiselskabernes Energispareindsats 2015 Kontor/afdeling Center for Erhverv og Energieffektivitet Dato 7. juni 2016 J.nr. 2016-6298 PJA/MCR/PB Sammenfatning Net- og distributionsselskaberne

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt FAKTAARK OM ENERGIBESPARELSER NOTAT 22. oktober 2015 LOJ 1. Baggrund Net- og distributionsselskaber inden for fjernvarme, el,

Læs mere

BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016

BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016 PUNKT 7 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 BILAGSOVERSIGT TIL BENCHMARKING AF ENERGISPAREOMKOSTNINGER 2016 5. oktober 2017 Energibesparelser BILAGS NR. SIDE CONTENTS 1. 1-4 Retsgrundlag

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 1452 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2598/1244-0030

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2018

Status for energiselskabernes energispareindsats 2018 Status for energiselskabernes energispareindsats 2018 Kontor/afdeling Center Energieffektivitet Dato 9. juli 2019 J.nr. 2019 91148 AVH/AKHO Net- og distributionsselskaberne har siden 2006 haft en forpligtelse

Læs mere

3. Priserne fastsættes af netvirksomhederne efter metoder, som de har anmeldt til og fået godkendt af Energitilsynet, jf. 73 a og 76, stk. 1, nr.

3. Priserne fastsættes af netvirksomhederne efter metoder, som de har anmeldt til og fået godkendt af Energitilsynet, jf. 73 a og 76, stk. 1, nr. PUNKT [X] RETSBILAG ENERGITILSYNETS FORMØDE DEN 14. MARTS 2017 RETSGRUNDLAG 21. februar 2017 Detail & Distribution 16/05929 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser m.v., der har relevans

Læs mere

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015

Nyt fra Energistyrelsen. Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Nyt fra Energistyrelsen Tina Sommer Kristensen ERFA-træf Maj 2015 Indhold Status for energiselskabernes energispareindsats Opfyldelse af sparemålet Omkostninger Hvad viser evalueringen? Aktiviteter og

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016. Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015

Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016. Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015 Status for energiselskabernes energispareindsats og rammerne fra 2016 Tina Sommer Kristensen DGC Gastekniske Dage Maj 2015 Indhold Status for energiselskabernes energispareindsats Evalueringen resultater

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2017

Status for energiselskabernes energispareindsats 2017 Status for energiselskabernes energispareindsats 2017 Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global Rådgivning Dato 2. juli 2018 J.nr. 2018 12210 AKHO/TKJ Net- og distributionsselskaberne

Læs mere

Benchmark for energibesparelser i 2017

Benchmark for energibesparelser i 2017 Benchmark for energibesparelser i 217 ANALYSE DEN 7. JAUAR 219 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 25 Valby Tlf. 4171 54 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/15 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats

Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats NOTAT 23. maj 2013 J.nr. Ref. pvl/jtj/tsk Administrationsgrundlag for energiselskabernes spareindsats 2013-2015 Energiselskabernes spareindsats for 2013-15 er udmøntet i Energispareaftalen af 13. november

Læs mere

Status for energiselskabernes energispareindsats 2012

Status for energiselskabernes energispareindsats 2012 Status for energiselskabernes energispareindsats 2012 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har tilsammen indberettet realiserede energibesparelser på 8.524 TJ i 2012,

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 1394 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi,- Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-6443

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 79 Offentligt Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1 I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 70, stk. 2, 88 og 90,

Læs mere

Tabel 1: Energiselskabernes samlede indberettede besparelser 2013

Tabel 1: Energiselskabernes samlede indberettede besparelser 2013 Den 27. maj 2014 Status for energiselskabernes energispareindsats 2013 Net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie har tilsammen indberettet realiserede energi på 8,4 PJ

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 24 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Folketinget, Christiansborg 1240 København K 23. oktober 2015 ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREFORPLIGTELSE

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Notat om kontrol- og sanktionsmulighederne under Energispareordningen Kontor/afdeling EKII Dato 7. marts

Læs mere

Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem. Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg

Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem. Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg Forpligtelser til energibesparelser og værktøjer til at indfri dem Af Christian Byrjalsen, Energicenter Aalborg Energicenter Aalborg Byrådet traf i 1992 beslutning om etablering af Energicenter Aalborg

Læs mere

Status på øget energispareindsats

Status på øget energispareindsats Status på øget energispareindsats Per Jensen Funktionschef HMN Naturgas I/S 19-05-2010 1 Disposition Tilbageblik Den nye indsats i perioden 2010 2020 Hvad er der sket? Hvem har hvilke udfordringer? Spørgsmål

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning. v/ Bent Stubkjær, DONG

Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning. v/ Bent Stubkjær, DONG Handlingsplan for energibesparelser Energirådgivning v/ Bent Stubkjær, DONG Formand for Gasselskabernes DSM-udvalg Vejen frem mod den nye aftale 29. december 2004 10. juni 2005 22. september 2005???? 2005????

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 830 af 27/06/2016 Udskriftsdato: 22. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-6909 Senere ændringer

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder samt indtægtsrammebekendtgørelse

Dansk Energis høringssvar til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder samt indtægtsrammebekendtgørelse Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Sendt pr. email til kgr@ens.dk samt irk@ens.dk Dok. ansvarlig: TJS Sekretær: EDR Sagsnr: s2017-045 Doknr: d2017-6747-9.0 04-05-2017 Dansk Energis høringssvar

Læs mere

Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren

Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren Aftalen mellem dansk fjernvarme og energiministeren Hovedindhold af aftalen om energibesparelser nedskrevet til "kort format". Med baggrund i det energipolitiske forlig af 21. februar 2008 indgås der aftale

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

Denne aftale er en opfølgning på den politiske aftale af 21. februar 2008 om den danske energipolitik

Denne aftale er en opfølgning på den politiske aftale af 21. februar 2008 om den danske energipolitik Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 48 Offentligt. Aftale af 20. november 2009 mellem klima- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme

Læs mere

Aktuelt. Energiselskabernes Energispareindsats. 25. april 2017 Maria Rizzo

Aktuelt. Energiselskabernes Energispareindsats. 25. april 2017 Maria Rizzo Aktuelt Energiselskabernes Energispareindsats 25. april 2017 Maria Rizzo Det vil jeg fortælle om Kort intro Energispareindsatsen gennem tiden Den nye aftale Ændringer i forhold til aftalen af 2012 Omfattet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Læsø Elnet A/S CVR-nr. 33 06 37 41 Doktorvejen 2 Byrum 9940 Læsø 10. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05698 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR LÆSØ ELNET A/S FOR RE- GULERINGSÅRET 2016 Denne

Læs mere

VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER.

VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER. VEJLEDNING VEJLEDNING FOR 2017 OM OPGØRELSE OG INDBERETNING AF OMKOST- NINGER FORBUNDET MED ENERGISPAREYDELSER I NET- OG DISTRIBUTIONSVIRKSOMHEDER. UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET, FEB 2018

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Udkast til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51, stk. 3, 69, stk. 2, 70, stk. 2, 78, stk. 7-8 og 12, 88 og 90, nr. 1, i lov om elforsyning,

Læs mere

Aftale af 22. august 2006 mellem. transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved

Aftale af 22. august 2006 mellem. transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved Aftale af 22. august 2006 mellem transport- og energiministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas og olie repræsenteret ved Dansk Energi - Net HNG og Naturgas Midt-Nord, DONG,

Læs mere

Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 252 Offentligt Udkast af 31. maj 2017 til bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22,

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke HJERTING TRANSFORMATORFORENING CVR-nr. 14 59 61 19 Bytoften 8 6710 Esbjerg V 18. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05693 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR HJERTING TRANSFORMA- TORFORENING FOR

Læs mere

Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne for energispareforpligtelser

Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne for energispareforpligtelser I MP LE ME NTERING AF E NE RG I - E FFEKTIVITE TSDI RE K TIVET 27. november 2013 J..nr. 2532/1650-0001 Ref. PB/ Byggeri og energieffektivitet Meddelelse til Kommissionen om metoder til anvendelse af ordningerne

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011.

Indberetningen indeholder en rettelse til selskabets anmeldelse af netkomponenter (antallet af fjernaflæste- og ikke-fjernaflæste målere) for 2011. Til netselskaberne 27. maj 2013 Sag 13/00314 / LIC Deres ref. Udmelding af korrigerede effektiviseringskrav til elnetselskaberne for 2013 Sekretariatet for Energitilsynet har i forbindelse med opfølgningen

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr. 32 65 42 15 Haderslevvej 25 3000 Helsingør 18. april 2018 Detail & Distribution Sags nr. 18/05690 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S FOR

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Kibæk Elværk A.m.b.A. CVR-nr. 13 54 98 18 Kastanie Allé 10 6933 Kibæk 28. juni 2018 Detail & Distribution 18/05695 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KIBÆK ELVÆRK A.M.B.A. FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Udgivelse: April Sagsnr.: Dokumentnr.

Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Udgivelse: April Sagsnr.: Dokumentnr. Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Udgivelse: April 2015 Sagsnr.: 2014-190737 Dokumentnr.: 2014-190737-2 Titel: Status for ressource- og energispareindsats

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh Radius Elnet A/S CVR-nr.: 29 91 54 58 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Status for ressource- og energispareinsats for April 2016 AALBORG FORSYNING

Status for ressource- og energispareinsats for April 2016 AALBORG FORSYNING Status for ressource- og energispareinsats for 2015 April 2016 AALBORG FORSYNING Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Udgivelse: April 2015 Sagsnr.:

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 840 af 28/06/2017 Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-7242 Senere

Læs mere

Nævnsformand, Dommer Poul K. Egan Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen

Nævnsformand, Dommer Poul K. Egan Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke N1 A/S Tietgensvej 4 8600 Silkeborg CVR-nr. 28 33 18 78 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06869 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR N1 A/S FOR REGULERINGS- ÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder en

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 L 165 Bilag 3 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22 stk. 4, 51 a, stk. 5, 69,

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 11 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51 a, stk.

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr. 25 70 69 00 8. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05687 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR DINEL A/S FOR REGULE- RINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Titel: Status for Forsyningsvirksomhedernes ressource- og energispareindsats 2013 Forside: Aalborg Kommune, billedbank

Titel: Status for Forsyningsvirksomhedernes ressource- og energispareindsats 2013 Forside: Aalborg Kommune, billedbank Udgiver: Aalborg Kommune Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Udgivelse: April 2014 Sagsnr.: 2013-50834 Dokumentnr.: 2014-38560 Titel: Status for Forsyningsvirksomhedernes ressource-

Læs mere

BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION

BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION PUNKT 4 BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 28. MARTS 2017 BILAGSOVERSIGT TIL DANSK ENERGIS BRANCHEVEJLEDNING FOR TARIFERING AF ELEKTRICITET TIL VARMEPRODUKTION 28. marts 2017 Detail & Distribution

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Frederikshavn Elnet A/S CVR-nr. 25 61 55 81 Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 7. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr.: 17/06871 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FREDERIKSHAVNS ELNET A/S FOR Denne

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh Evonet A/S CVR-nr.: 25154150 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun

Læs mere

Energiselskabernes energispareindsats

Energiselskabernes energispareindsats . Aftale af 13. november 2012 om Energiselskabernes energispareindsats mellem klima-, energi- og bygningsministeren og net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie repræsenteret

Læs mere

Tilsyn ved lukning af energispareordningen. Oplægsholder/

Tilsyn ved lukning af energispareordningen. Oplægsholder/ Tilsyn ved lukning af energispareordningen Forsyningstilsynets tilsyn ved lukning af energispareordningen Den 31. december 2020 skal energisparemålet være opfyldt. Det betyder bl.a., at elnetvirksomhederne,

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) BEK nr 717 af 08/07/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2019 Ministerium: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Forsyningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2019-6575

Læs mere

Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats Formål. 2. Baggrund for stikprøvekontrollen

Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats Formål. 2. Baggrund for stikprøvekontrollen Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats 2015 Kontor/afdeling Erhverv og energieffektivitet Dato 25. juli 2016 J nr. 2016-7575 /mcf/vkj/hea 1. Formål Formålet med

Læs mere

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen PUNKT 4 RETSBILAG 1 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 RETSGRUNDLAG 26. september 2017 Detail & Distribution 17/04369, 17/04370, 17/04371 MSS, ENJE 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser

Læs mere

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S ENERGITILSYNET 1. september 2014 DETAIL & DISTRIBUTION 12/09427 /LBA Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S I henhold til

Læs mere

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 91 Offentligt Lovtidende A Bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder 1) I medfør af 2 a, 22, stk. 4, 51 a,

Læs mere

Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber

Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber NOTAT 23. april 2007 J.nr. Ref. JL Side 1/7 Etablering af et system for energisparebeviser som led i øgede forpligtelser for net- og distributionsselskaber Baggrund Som led i udmøntningen af Energispareaftalen

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh N1 A/S CVR-nr.: 28331878 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun hvide

Læs mere

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Kongerslev Elnet Aps CVR-nr.: 25357779 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Midtfyns Elforsyning amba Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Forsyningstilsynet har modtaget Midtfyns Elforsyning amba anmeldelse af metode for fastsættelse af standardgebyrer

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Konstant Net A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Forsyningstilsynet har modtaget Konstant Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af tariffer jf. 1, stk.

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Ministeren Dato 4. maj 2017 J nr.

Læs mere

Energi Viborg Elnet A/S

Energi Viborg Elnet A/S Energi Viborg Elnet A/S CVR-nr.: 10036461 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 114 af 9. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel Radius Elnet A/S Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel 15. maj 2019 19/06938 Forsyningstilsynet har modtaget Radius Elnet A/S anmeldelse af metode

Læs mere

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: NKE Elnet A/S CVR-nr.: 27412823 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Konstant Net A/S CVR-nr.: 21 26 24 98 Dusager 22 8200 Aarhus N 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06892 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KONSTANT NET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: 25598938 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Ja Nej kr. 550 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 550 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Videbæk Elnet A/S CVR-nr.: 25140656 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Midtfyns Elforsyning A.m.b.a.

Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. Midtfyns Elforsyning A.m.b.a. CVR-nr.: 64532510 Reguleringsregnskab 2015 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening/reguleringsregnskaber/ Kun hvide

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Struer Forsyning Elnet Att. Torben Poulsen 25. september 2014 Sag 14/10004 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 17. september 2014 har Struer Forsyning

Læs mere

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Hurup Elværk Net A/S CVR-nr.: 25707451 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Verdo Hillerød El-Net A/S

Verdo Hillerød El-Net A/S Verdo Hillerød El-Net A/S CVR-nr.: 31055148 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere