Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk."

Transkript

1 DEN BEDSTE ÆBLEGRØD KOGES I 15 MINUTTER GOD ÆBLEGRØD MED VANILJE OG SUKKER ER EN RIGTIG DANSK KLASSIKER. ÆBLEGRØD SKAL KOGE I 15 MINUTTER, OG HER HAR JEG LAVET DEN MED ØKOLOGISK RØRSUKKER. Du kan eventuelt servere din hjemmelavede æblegrød med lidt flødeskum, vaniljeis eller mælk. Under kogningen kan du sagtens tilsætte lidt mere vand, hvis du vil have grøden lidt tyndere. Smag æblegrøden til med sukker til sidst, da sødmen i grøden jo også afhænger af hvilken sort af æbler du bruger. Opskriften giver fire gode portioner grød med æbler. -> SÅDAN LAVER du den helt rigtige jordbærgrød Til denne grundopskrift på æblegrød skal du bruge: 1 kilo gode, danske æbler 1,5 deciliter økologisk rørsukker 1 stang vanilje 1 deciliter vand -> Anden opskrift: Hjemmelavede napoleonshatte opskrift med billeder Sådan laver du æblegrød:

2 1. Du starter med at vaske og skrælle æblerne. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker gerne tynde både, da de så er nemmere at koge. 2. Fyld koldt vand (omkring en deciliter) i en gryde, og kom æblestykkerne op i. Lad vandet koge op, og skru så ned igen. Du koger æblegrøden ved svag varme, så det skal ikke bulderkoge. 3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem ned til æblerne, og lad det hele simre i cirka 15 minutter. Så bør æblerne være udkogte. Rør forsigtigt i din æblegrød undervejs. 4. Når æblerne er kogte, tilsætter du rørsukker, og rører det rundt. Lad nu grøden koge yderligere et minut men ikke længere. For så begynder din æblegrød at blive mere brunlig i det. Og det ønsker du under ingen omstændigheder. 5. Farven betyder såmænd ikke noget for smagen, men vi vil jo også gerne have, at æblegrøden ser appetitlig ud, og derfor skal den ikke blive alt for brun. 6. Lad æblegrøden køle lidt af inden servering, men den smager godt når den er lun. -> Anden opskrift: Bagt æblekage med kanel RABARBERGRØD OPSKRIFT MED BILLEDER RABARBERGRØD ER EN VASKEÆGTE, DANSK SOMMERKLASSIKER.

3 HER FØLGER DE GODE RÅD TIL, HVORDAN DU FÅR LAVET DEN ABSOLUT BEDST RABARBERGRØD, OG DET ER FAKTISK SÆRDELES NEMT. Det skal du bruge rabarbergrød til 3-4 personer: 500 gram rabarber i tynde skiver 5 deciliter koldt vand 3 teskefulde vaniljesukker 225 gram økologisk rørsukker Til jævning: 3 strøgne spiseskefulde kartoffelmel 4-5 spiseskefulde vand SE OGSÅ: RABARBERKAGE MED KANEL OPSKRIFT MED BILLEDER Sådan laver du den bedste rabarbergrød: Start med at vaske rabarberstænglerne grundigt under koldt vand.

4 Rabarbergrød, der her bliver lavet af friske og danske rabarber. Så bliver det næsten ikke mere sommer. Foto: Guffeliguf.dk. Skær rabarberne i skiver på cirka en halv centimeter stykket. Ikke større, da vi ønsker de bliver kogt helt ud.

5 Skær rabarberstænglerne ud i mindre stykker på cirka en halv centimeter hver. Foto: Guffeliguf.dk. Kom så rabarber i en gryde. Fyld op med vand, sukker og vaniljesukker, og bring det i kog. Når det koger skruer du ned for varmen, og lad din rabarbergrød koge omkring 20 minutter ved svag varme. Rør lidt i den undervejs, men lad den ellers bare stå og simre.

6 Kog rabarberne op sammen med vand, sukker og vanilje. De skal koge omkring 20 minutter. Foto: Guffeliguf.dk. Når grøden er ved at være klar, og rabarberne er kogt møre, kommer vi til jævningen. Det er ikke svært, men du skal lige læse godt med her. Rør kartoffelmel ud i koldt vand følg vores mål i opskriften. Når det er gjort, tager du gryden af varmen og nu skal grøden IKKE koge mere! Mens du rører rundt i din rabarbergrød med en grydeske, hælder du forsigtigt og i en tynd stråle din kartoffelmelsjævning i grøden. Den stivner efterhånden, og du kan jo lave grøden i den tykkelse, som du synes bedst om. Vi bruger hele jævningen, men det er jo en smagssag (selvom det ikke har noget med smag at gøre). Vupti. Nu er din rabarbergrød færdig, og du sætter den til afkøling. Husk lige at

7 strø lidt rørsukker ud over grøden, så undgår du nemlig skind. Lidt info om rabarbergrød: Vi har brugt ovenstående mål, men du kan selvfølgelig justere sødme og styrke som du synes. Tilsæt lidt mindre sukker, hvis du vil have en rabarbergrød, der ikke er så sød. Mindre vand, hvis du ønsker en grød mere intens rabarberkraft. Eller prøv dig frem, og følg opskriften første gang. Så kan du altid justere anden gang du kaster dig over grøden. Lad rabarbergrøden køle af inden servering. Kan spises som den er, eller med fløde eller mællk. Foto: Guffeliguf.dk. Du kan faktisk lave grøden helt uden vand, hvis du synes det. Og sukkermængden kan også justeres, så du får den rabarbergrød du bedst kan lide. Du kan også droppe vaniljesukkeret, og i stedet bruge en vaniljestang.

8 Og så til debatten om med eller uden non-oxal, der er kalciumklorid. Nogen bruger den til at neutralisere oxal- og æblesyre-indholdet i rabarberne, men vi kan godt lide den friskhed, der helt naturligt findes i de skønne danske rabarber. Så derfor bruger vi ikke non-oxal. Hvis du alligevel gerne vil bruge det, så skal det tilsættes fra lige når du begynder på kogningen af din rabarbergrød. I givet fald skal du bruge en spiseskefuld non-oxal, men vi anbefaler altså, at du undlader den. SE OGSÅ: RABARBER MUFFINS MED MARCIPAN Så er der også spørgsmålet om man skal si sin rabarbergrød? Det er jo også en smagssag, men vi mener det tager en del af den gode smag og konsistens, der trods alt er i en rigtig omgang rabarbergrød. Så nej tak herfra, men hvis du alligevel gerne vil gøre det, så skal det selvfølgelig være inden du jævner grøden. Det var vist det hele om rabarbergrød nyd den nu. NEM JORDBÆRGRØD MED FRISKE JORDBÆR (MED FLØDESKUM) SÅDAN LAVER DU EN NEM JORDBÆRGRØD MED FRISKE JORDBÆR. JORDBÆRGRØDEN KOGES I FÅ MINUTTER MED LIDT RØRSUKKER, OG JÆVNES MED KARTOFFELMEL. Opskriften her er en nem jordbærgrød på de lækre og nye, danske jordbær. Og der er jo intet bedre end de friske jordbær fra haven eller de danske jordbæravlere.

9 Opskriften er til fire personer, men opskriften er nem at gange op. DU KAN SELVFØLGELIG OGSÅ LAVE JORDBÆRGRØD PÅ FROSNE BÆR Til nem jordbærgrød skal du bruge: 500 gram friske, danske jordbær 1 deciliter vand 2 teskefulde vaniljesukker 2 spiseskefulde økologisk rørsukker 1 strøget spiseskefuld kartoffelmel + en smule vand Til letpisket flødeskum med vanilje bruger du 2 deciliter piskefløde 1 teskefuld vaniljesukker Sådan laver du en nem jordbærgrød med letpisket flødeskum: Skær toppen (det grønne) af jordbærrene, og vask bærrene grundigt. Del jordbærrene i halve eller kvarte (afhængig af størrelse), og kom dem i en gryde. Tilsæt vaniljesukker, rørsukker og vand, og kog bærrene i tre minutter. SE OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ JORDBÆR PANNA COTTA Rør kartoffelmel ud i lidt vand, og jævn nu jordbærgrøden med kartoffelmelet.

10 Anret jordbærgrød i et lilel glas, og pynt med flødeskum. Det er en dessert, som alle kan lide. Foto: Guffeliguf.dk. Her skal du lige lade grøden koge igennem, så den jævnes rigtigt. Lad nu jordbærgrøden køle af. Pisk fløden sammen med vaniljesukker, men lav kun en letpisket flødeskum, og gerne pisket i hånden. Anret jordbærgrøden i et lille glas, og top den med letpisket vaniljefløde. Sådan en jordbærgrød med flødeskum er en rigtig sommerdessert. Det bliver bare ikke bedre!

11 Nem jordbærgrød af friske jordbær. der pyntes med letpisket flødeskum, der piskes med vanilje. Foto: Guffeliguf.dk. GOD JORDBÆRGRØD (AF FROSNE JORDBÆR) EN GOD OPSKRIFT PÅ GOD JORDBÆRGRØD. JORDBÆRGRØDEN LAVES AF FROSNE JORDBÆR, KOGES UDEN BRUG AF VAND. KOM LIDT RØRSUKKER VED. Til en portion god jordbærgrød til fire personer skal du bruge: 400 gram frosne jordbær

12 2 spiseskefuld økologisk rørsukker 1 spiseskefuld citronsaft Sådan laver du god jordbærgrød: Kom de frosne jordbær op i en gryde, og varm op. Tilsæt rørsukker og citronsaft, men intet vand. De frosne jordbær afgiver rigeligt vand, og mere væske fortynder blot smagen i jordbærgrøden. Så mere vand er ikke nødvendigt. Kog nu jordbærgrøden ved svag varme i minutter. Tag grøden af, og anret den i små glas, som du stiller på køl. Du kan selvfølgelig servere jordbærgrøden i en dyb tallerken med mælk eller fløde. Portionen her passer til dessert til fire personer, men du kan naturligvis nemt gange opskriften op. God jordbærgrød, der blandt andet kan anrettes i små glas. Jordbærgrøden koges af friske jordbær og uden vand. Kom også lidt rørsukker ved. Foto: Guffeliguf.dk.

13 SÅDAN LAVER DU RISENGRØD DER IKKE BRÆNDER PÅ RISENGRØD ER EN KENDT DANSK JULERET, MEN DEN SMAGER GODT, OGSÅ NÅR DET IKKE ER JUL. SÅ DU KAN ROLIGT LAVE RISENGRØD HELE ÅRET RUNDT. Risengrød er en gammel ret, der indtil midt i 1800-tallet blev betragtet som en eksklusiv spise. Siden blev den mere almindelig og i dag er den den eneste juletradition, som stammer fra den almindelige befolkning. Retter som and, gås og flæskesteg kommer oprindeligt fra 1800-tallets borgerskab. Risengrød laves af grødris, som er korte, buttede og polerede ris. De er gode til grød, da de nemt koger ud og dermed bliver netop grødagtige. De fleste grødris er polerede. Det vil sige, at det yderste lag af riskornet er slebet af. Det er desværre også her de fleste kostfibre, mineraler og vitaminer sidder, og derfor er risengrød ikke blandt de sundeste retter. Men hvordan undgår man, at risengrøden brænder på? Det gør du ved for det første at bruge en god, tykbundet gryde til at koge din risengrød i. Herefter er det vigtigt at starte med at koge risene i vand før du tilsætter sødmælken og skruer ned for varmen.

14 Opskriften er til to personer. Er det til fire personer, kan du nemt gange opskriften op. -> SE OGSÅ opskrift på verdens bedste risalamande Det skal du bruge (risengrød til fire personer): 3 deciliter vand 2 deciliter grødris jeg bruger PAMA grødris i denne opskrift 6 deciliter sødmælk 1/2 teskefuld salt -> SE OGSÅ hvordan du nemt smutter mandler Sådan laver du risengrød, der ikke brænder på: 1. Tag en tykbundet gryde og hæld de tre deciliter koldt vand i og bring det i kog. 2. Tilsæt risengrynene og rør rundt. Når vandet med risene koger igen, skru ned til jævn varme, 5 på en skala fra Lad grynene koge i vandet i fem minutter, indtil grødrisene har suget al vandet. 4. Det er vigtigt, at du rører rundt i gryden hele tiden, så du undgår, at risengrøden brænder på. 5. Tilsæt sødmælken og bring grøden i kog. Tilsæt nu saltet. 6. Når grøden koger, skal du skrue ned på svag varme, 3 på en skala fra Lad grøden koge i 30 minutter. Det er vigtigt, at du rører i grøden jævnligt, så den ikke brænder på. Nu er grøden klar til servering. Server risengrøden med kanelsukker og smørklat.

15 ÆBLEGRØD OPSKRIFT MED ØKOLOGISK RØRSUKKER OG VANILJESTANG HER ER DEN BEDSTE ÆBLEGRØD OPSKRIFT. ÆBLEGRØDEN LAVES AF SYRLIGE ÆBLER, RØRSUKKER OG EN VANILJESTANG, OG GRØDEN ER VIRKELIG VELSMAGENDE. Til denne æblegrød opskrift skal du bruge: Cirka 1 kilo syrlige, danske æbler 1 deciliter koldt vand fra hanen 150 gram økologisk rørsukker 1 vaniljestang Sådan laver du verdens bedste æblegrød med min æblegrød opskrift: Vask æblerne og skær top og bund af dem. Skræl så æblerne, og skær dem i kvarte, hvorefter du fjerner kernehuset. Del æblebådene i mindre stykker og kom dem i en gryde med en deciliter koldt vand. Tilsæt også rørsukker. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv, og kom både korn og vaniljestang ned til æblerne.

16 Kog langsomt op, og lad nu æblegrøden småsimre under låg i cirka 20 minutter. Fjern vaniljestangen, og rør rundt i de udkogte æbler, så de samles til en grød. Smag derefter æblegrøden til med rørsukker, men det er ikke sikkert du ønsker grøden mere sød. jeg plejer i hvert fald ikke at anvende mere sukker. Anret straks i dybe tallerkner eller dessertglas sammen med mælk, fløde eller letpisket flødeskum. Eller hæld på små glas og stil køl, så du serverer æblegrøden kold senere. Den er nemlig en fremragende dessert. Den bedste æblegrød opskrift. Syrlige æbler, der koges sagte ind til grød sammen med en smule vand, økologisk rørsukker og en vaniljestang. Det er den perfekte æblegrød. Foto: Guffeliguf.dk.

17 DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ BLOMMEGRØD, BROMBÆRGRØD OG GRØD AF MIRABELLER SE DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ BLOMMEGRØD, BROMBÆRGRØD OG EN DEJLIG GRØD AF MIRABELLER. GRØDEN TAGER KUN FEM MINUTTER AT KOGE. Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød, men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød? Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode. Jeg plejer at bruge Maizena, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned. Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde. Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive lang i det. Og det duer ikke. Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med brombær og mirabeller. Til blommegrød skal du bruge: 500 gram friske blommer 2 deciliter vand 1 teskefuld vaniljesukker 3 spiseskefulde rørsukker Jævning af 2 teskefulde Maizena og lidt koldt vand Sådan laver du blommegrød, bromgrød og grød af mirabeller: Vask blommerne grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.

18 Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker. Lad nu blommegrøden småsimre i 4-5 minutter. Rør lidt Maizena ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden. Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden. Men vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere under nedkølingen. Lad blommekogen koge et par minutter ved svag varme. Tag frugtgrøden af og køl den ned. Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk. HINDBÆRGRØD: SÅDAN LAVER DU GRØD AF HINDBÆR HER ER DEN BEDSTE OPSKRIFT PÅ HINDBÆRGRØD. DE SKØNNE HINDBÆR GØRES RENE, OG KOGES TIL GRØD SAMMEN MED RØRSUKKER OG LIDT VANILJESUKKER. Hindbærgrød er noget af det mest lækre og delikate, som man overhovedet kan putte i munden. De flotte og sarte bær har en vidunderlig smag, og derfor er grød af de helt nye, danske hindbær en sand oplevelse.

19 Men du kan også lave hindbærgrøden af frosne bær. Hindbærrene bliver jo kogt, så derfor burde der ikke være problemer med sundheden i forbindelse med de frosne hindbær. Der har jo desværre været mange tilfælde af Roskildesyge som følge af norovirus i frosne bær, og derfor anbefales det at koge hindbær og andre frosne bær i mindst et minut. Derefter burde der så til gengæld ikke længere være en risiko. -> SE OGSÅ opskrift på vaniljeis uden ismaskine Til hindbærgrød til fire personer skal du bruge: 500 gram hindbær 4 deciliter vand 100 gram økologisk rørsukker 1 teskefuld vaniljesukker Til jævning bruger du 2 spiseskefulde kartoffelmel 1 deciliter vand -> SE OGSÅ opskrift på nem jordbærgrød Sådan laver du den bedste hindbærgrød: 1. Skyl hindbær under koldt vand, eller læg dem i en skål med koldt vand og vask dem der. 2. Gør det forsigtigt, da hindbær jo er sarte bær. 3. Kom vand og hindbær i en gryde, og kog det op. 4. Tilsæt også rørsukker, og lad det småsimre et minut.

20 5. Rør kartoffelmel sammen med en deciliter vand, og jævn hindbærgrøden med det. 6. Tilsæt også vaniljesukker, og lad nu hindbærgrøden koge et minut mere. 7. Tag grøden af og lad den køle ned inden servering. Hindbærgrøden serveres selvfølgelig med frisk fløde eller letpisket flødeskum. -> SE OGSÅ hvordan du laver de perfekte spejlæg OPSKRIFT PÅ GRØD: JORDBÆRGRØD, RABARBERGRØD OG ÆBLEGRØD LEDER DU EFTER EN GOD OPSKRIFT PÅ GRØD? HER ER DE BEDSTE OPSKRIFTER PÅ JORDBÆRGRØD, ÆBLEGRØD OG RABARBERGRØD, DER ALLE ER NEMME AT LAVE. Her er en god opskrift på grød, i hvert fald de mest almindelige slags frugtgrød. Og de er ikke kun rigtig gode, de er også ret nemme og hurtige at lave. Frugtgrød er jo godt som en dessert eller brug den som et lille mellemmåltid. Første opskrift er en dejlig jordbærgrød, der laves af friske jordbær: Men du kan sagtens også lave jordbærgrød af frosne bær, og det er der en rigtig

21 god opskrift på her: Og når vi taler en god opskrift på grød, kommer vi ikke uden om rabarbergrød, der er en af mine favoritter. Jeg har lavet denne opskrift på rabarbergrød, og den skal du virkelig prøve: Æblegrød er også en af de mest populære slags grød, som er god at lave årets rundt. Bedst er den selvfølgelig af nyplukkede og danske æbler i efteråret, hvor der virkelig kommer smag i grøden. Men mindre kan også gøre det. KOGETID HAVREGRØD I MIKROOVN MED MÆLK MED MÅL OG

22 SE HER HVORDAN DU NEMT LAVER HAVREGRØD I MIKROOVN. HAVREGRØDEN ER MED MÆLK, OG DEN KOGES VED 350W I MIKROOVNEN. Til havregrød i mikroovn skal du til hver person bruge: 2 deciliter mælk 1 deciliter havregryn En lille smule salt Kogetid for havregrød i mikrobølgeovn er fire minutter ved 350W. Sådan laver du god havregrød i mikroovn: Kom havregryn i en lille skål, der kan tåle turen i mikroovnen. Tilsæt mælk og salt og rør rundt. Kog havregrøden ved 350W i cirka fire minutter. Rør gerne rundt halvvejs, og kog havregrøden færdig. Tag havregrøden ud af mikrobølgeovnen, og tilsæt cirka en deciliter mælk under omrøring, indtil grøden har den rigtige konsistens. Nogle vil jo gerne have en lidt tykkere havregrød, mens andre foretrækker en tyndere grød Havregrøden er nem at lave til små børn, men her undlader du blot salt og anvender finvalsede havregryn. mikroovnen. Du kan også tilsætte et halvt æble i små tern til grøden inden turen i

23 Havregrød i mikroovn er en nem og hurtig måde at lave havregrøden på. Her er grøden lavet med mælk. Foto: Guffeliguf.dk. ÆBLEMOS MED VANILJE OG FLØDESKUM (I SMÅ DESSERTGLAS) Se hvordan du nemt laver æblemos som en lækker dessert. Æblerne koges møre med vanilje, og anrettes med letpisket flødeskum. Til æblemos som dessert til fire personer skal du bruge: 400 gram økologiske æbler i tern 0,5 deciliter vand 1 vaniljestang (du bruger kornene fra den) 100 gram økologisk rørsukker 1 teskefuld citronsaft 2 deciliter piskefløde 1 teskefuld vaniljesukker

24 Sådan laver du en god æblemos som dessert: Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern og kom dem i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en god kniv. Kom vaniljekornene sammen med rørsukker i en lille skål, og mas det godt sammen. Tilsæt så vaniljesukkeret til æblerne sammen med lidt vand. Vandet skal i for at æblerne ikke koger tørre. Efter lidt kogetid begynder æblerne selv at afgive væske, men de skal lige hjælpes i gang Tilsæt også en smule citronsaft, og kog nu æblerne møre ved svag varme. Kogetiden afhænger helt af hvilke æbler du bruger, og i dette tilfælde her tog det omkring 30 minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand under kogningen. Æblemosen er færdig, når æblerne er kogt helt møre. Lad din æblemos køle lidt af, og anret den så i små portionsglas, som sættes på køl. Umiddelbart før anretning piskes fløden til en let skum sammen med lidt vaniljesukker. Anret æblemos med vaniljeskum på toppen.

25 Æblemos med letpisket vaniljeflødeskum. Æblerne koges møre med en smule vand, rørsukker og vaniljekorn, og derefter anrettes æblemosen med letpisket flødeskum. Foto: Guffeliguf.dk. NEM ÆBLEGRØD LAVET PÅ ÆBLER MED SKRÆL OG VANILJESUKKER SE HVORDAN DU LAVER EN FANTASTISK OG NEM ÆBLEGRØD UDEN AT SKRÆLLE ÆBLERNE. DERMED BEVARER DU FLERE AF VITAMINERNE I ÆBLEGRØDEN. Skal man altid skrælle æblerne til en nem æblegrød? Nej, det er ikke nødvendigt. Du kan sagtens lave en omgang æblegrød uden at skrælle æblerne først, men kogetiden er et par minutter længere. Skrællen koger fint ud, og du opnår lidt flere vitaminer i æblegrøden. Hvis du alligevel ønsker grøden uden skræl, så skræller du bare løs først. Kogetiden er så kun omkring 15 minutter.

26 Og bortset fra det følger du bare opskriften her. Jeg vil anbefale at købe gode, danske og økologiske æbler, så æblegrøden bliver helt fri for sprøjtemidler. Og melede æbler er bedst til grøden, men de fleste sorter kan anvendes. Til nem æblegrød skal du til fire personer bruge: 1 kilo gode, danske æbler 4 deciliter vand 3 teskefulde vaniljesukker 150 gram økologisk rørsukker Sådan laver du en nem æblegrød med æbler med skræl: Vask æblerne grundigt, del dem i kvarte, og fjern kernehuset. Skær så æblerne i tynde både eller tern, og kom dem op i en gryde sammen med vandet. Læg låg på, kog op, og dæmp varmen igen når gryden er i kog. Nu skal æblegrøden koge ved svag varme i minutter indtil den er helt mør. Hvis du laver grøden med skrællede æbler er kogetiden kom omkring 15 minutter. Rør løbende lidt rundt i grøden. Tilsæt så rørsukker og vaniljesukker, og lad æblegrøden simre yderligere et minut. Tag grøden af, og lad den køle lidt ned. Servér æblegrøden lidt smålun sammen med en stor klat flødeskum. Har du en rest tilbage, kommer du grøden i en bøtte, og sætter i køleskabet. Den

27 er fremragende dagen derpå. Nem æblegrød, der er lavet af æbler med skræl, og serveret med en god klat flødeskum. Foto: Guffeliguf.dk. NEM JORDBÆRGRØD AF FROSNE JORDBÆR JORDBÆRGRØD ER EN DANSK KLASSIKER, OG DEN ER BÅDE NEM OG HURTIG AT LAVE. Her har jeg lavet jordbærgrød med frosne bær, så du også kan få jordbærgrød om vinteren. Intet slår vel friske, danske jordbær midt på en sommerdag med høj sol og fuglefløjt. Men hvad gør man så om vinteren, når trangen til en god omgang jordbærgrød melder sig? Man laver da bare sin grød af frosne jordbær, og det bliver også

28 rigtig godt. Jeg har lavet jordbærgrøden af frosne jordbær, der er tilsat sukker og lidt vaniljesukker og jævnet med lidt Maizena. Jordbærgrøden er meget nemt at lave, da grøden blot skal koge fem minutter, og så køles af inden servering. Du kan selvfølgelig servere grøden med fløde eller mælk. Eller en god klat vaniljeis, hvis du virkelig vil forkæle dig selv eller gæsterne. Portionen her passer med fire anretninger til dessert, men skal du bruge mere, ganger du bare opskriften op. Du skal bruge jordbærgrød til 4 personer: 400 gram frosne jordbær 2 deciliter koldt vand 100 gram sukker 1 teskefuld vaniljesukker 2 teskefulde (med top) Maizena + lidt vand at røre det ud i Kogetid for jordbærgrøden: Sammenlagt omkring 5-7 minutter. Sådan laver du jordbærgrød af frosne jordbær: 1. Kom koldt vand i en tykbundet gryde, og når vandet koger kommer du de frosne jordbær. Lad dem koge op, og tilsæt så sukker og vaniljesukker. 2. Lad det koge et par minutter. 3. Rør Maizena op i lidt koldt vand, og hæld det ned i jordbærgrøden under omrøring. 4. Nu skal jordbærgrøden blot koge 4-5 minutter ved svag varme og så er den færdig.

29 Sæt jordbærgrøden til afkøling, og nyd den med mælk eller fløde. Eller en kugle hjemmelavet vaniljeis. Flere artikler til dig: Nem kylling i karry uden kokosmælk Sådan laver du nemt æblegrød på 15 minutter Sådan bager du verdens bedste pølsehorn

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt.

Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt. SPAGHETTI CARBONARA OPSKRIFT PÅ 12 MINUTTER SPAGHETTI CARBONARA SOM DEN SKAL LAVES. ORIGINAL OPSKRIFT FRA ROM, HVOR MAN LAVER VERDENS BEDSTE SPAGHETTI CARBONARA. Spaghetti carbonara er en grundsten i det

Læs mere

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder:

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder: Sanne Venlov, Søren Ejlersen og Thomas Hess er kokkene bag JuleMåltidsKassen. Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul! Skriv til info@aarstiderne.com, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til kassen.

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu Det kan du lave allerede lillejuleaften Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen før. Her er et lille overblik over, hvilke forberedelser du kan lave lillejuleaften.

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth, Wichmann+Bendtsen photography, Anita Lindberg og Jette Ladegaard I en travl julemåned er det skønt at tage en langsom morgen med brunch, hvor du kan kræse lidt ekstra for dine nærmeste. Flere af retterne kan laves i forvejen, så du har god tid til morgenhygge. Af Camilla

Læs mere

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er JuleMåltidsKassen med flæskesteg. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start derfor gerne i god tid helst dagen i forvejen. Herunder er listet

Læs mere

03 oktober 2019 Stegte Ål

03 oktober 2019 Stegte Ål 03 oktober 2019 Stegte Ål Den, der tager ålen ved halen og kvinden på ordet, kan sige, at han ikke har haft hold på nogen af dem. Menu Hovedret Stegte ål m/flødestuvede kartofler Æblepeberrod Agurkesalat

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små

SMOOTHIE opskrifter. til Store og Små SMOOTHIE opskrifter til Store og Små Indholdsfortegnelse Blåbær smoothie...3 Jordbær smoothie...4 Milkshakes...5 6 Røde smoothies...7 8 Grønne smoothies...9 13 Morgenmadsdrik...14 Gulerod smoothie...15

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Kartoffelmad Kartoffelmad 6 nye kartofler Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Det kan I vælge imellem: Løg: Karse Forårsløg Alm. løg Purløg Sprødt: Hakkede hasselnødder

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Chokoladecookies med lakrids

Chokoladecookies med lakrids Chokoladecookies med lakrids 12 stk 50 g kokosolie eller smør 1 banan 75 g fibersirup eller yaconsirup 1 æg 175 g fuldkornsspeltmel eller havremel, hvis de ønskes glutenfri 1 tsk bagepulver 1 tsk vaniljepulver

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Hindbær Hyldeblomst Jordbær. Appelsin Rabarber Sommerbær. Sådan syltes. og frugt

Hindbær Hyldeblomst Jordbær. Appelsin Rabarber Sommerbær. Sådan syltes. og frugt Hindbær Hyldeblomst Jordbær Appelsin Rabarber Sommerbær Sådan syltes sommerens bær og frugt Rabarber Nemt og hurtigt med Tørsleffs... Tørsleffs har i mere end 100 år deltaget ved syltningen af sommerens

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner

Grød Brød. med fuldkorn, frø og kerner udviklet af Grødgrisen Grød Brød med fuldkorn, frø og kerner grødboller med rug solsikkekerner, hørfrø og tranebær 14 stk. koldhævede grødboller En lækker og velsmagende fuldkornssnack også god til madpakken.

Læs mere

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps 26. april 2015 Indhold 1 Flødekartofler 3 2 Spinattærte 4 3 Fennikeltærte 5 4 Frikadeller 6 5 Pastasalat 7 6 Rødkålssalat 8 7 Klassisk Rødkålssalat 9 8 Hummus

Læs mere

MEISTER FRUGTFYLDNINGER

MEISTER FRUGTFYLDNINGER MEISTER FRUGTFYLDNINGER Fremstillet af de bedste råvarer, uden tilsætning af farve og tilsætningsstoffer og et højt naturligt frugtindhold på 70%. med naturlige smagstoffer ingen kunstige farvestoffer

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI GRØD OG MYSLI Rugbrødsdrys 300 g tørt rugbrød 100 g muscovado sukker Skal af en usprøjtet citron 100 g fint hakkede mandler Riv rugbrødet på et rivejern og kom i et ovnfast fad. Bland rugbrødskrummer med

Læs mere

Opgave 1: Tørrede skiver af æble Du kan nu prøve at lave dine egne tørrede frugter, nemlig tørrede skiver af æble.

Opgave 1: Tørrede skiver af æble Du kan nu prøve at lave dine egne tørrede frugter, nemlig tørrede skiver af æble. Opgave : Tørrede skiver af æble Du kan nu prøve at lave dine egne tørrede frugter, nemlig tørrede skiver af æble. Du skal bruge æbler til 4 elever Sådan gør du. Vask hænder.. Tænd ovnen på 6 grader varmluft..

Læs mere

Julemiddag And og flæskesteg med sauce, brune, hvide og franske kartofler, hjemmelavet rødkål samt grønkålssalat

Julemiddag And og flæskesteg med sauce, brune, hvide og franske kartofler, hjemmelavet rødkål samt grønkålssalat Julemiddag And og flæskesteg med sauce, brune, hvide og franske kartofler, hjemmelavet rødkål samt grønkålssalat Ris a la mande med kirsebærsauce Indkøbsliste: Kød: And, ca. 3 kg. 1 stk. Flæskesteg (ca.

Læs mere

Den første skemad Dansk

Den første skemad Dansk Den første skemad Dansk Egedal Kommune Tilberedning af den første skemad Ved tilberedning af kogt frugt og grønt til barnet er det godt: At vælge friske råvarer At skære renset frugt i mindre stykker At

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier.

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. Glühwein Gløgg 1 ss honning 2 ss sukker 3 dl vand 2 nelliker 1 kanelstang 2 ss pomerans 1 flaske rødvin Lidt pomerans 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. 2. Læg låg på og lad det trække til

Læs mere

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften. Gås med brunede og hvide kartofler og sauce af gåsesky. Klassisk rødkål og pocherede æbler med ribsgelé

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften. Gås med brunede og hvide kartofler og sauce af gåsesky. Klassisk rødkål og pocherede æbler med ribsgelé Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er JuleMåltidsKassen med gås. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen i forvejen. Her er et lille overblik over, hvilke

Læs mere

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme.

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. Bananer på druk Bananer med appelsinsauce Intet foto 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. 1. Gnid sukkerknaldene på den ene appelsin for at få appelsinolien

Læs mere

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften

Menu. Det kan du lave allerede lillejuleaften Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er din JuleMåltidsKasse med flæskesteg. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start derfor gerne i god tid helst dagen i forvejen. Herunder er

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

15. september 2016 Stegte Ål

15. september 2016 Stegte Ål 15. september 2016 Stegte Ål Den, der tager ålen ved halen og kvinden på ordet, kan sige, at han ikke har haft hold på nogen af dem. Menu Hovedret Stegte ål m/flødestuvede kartofler Æblepeberrod Agurkesalat

Læs mere

ÆG- OG REJESALAT INGREDIENSER: SÅDAN GØR DU:

ÆG- OG REJESALAT INGREDIENSER: SÅDAN GØR DU: ÆG- OG REJESALAT 1 ½ spsk. soja yoghurt (fx Alpro soya naturel) 3 spsk. mayonnaise 1 spsk. ketchup ½ spsk. sukker Lidt citronsaft Smages til med salt og peber 1 hårdkogt æg 150 g rejer Soja yoghurt, mayonnaise

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9

sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 sommer Hjemmelavet er nemt... supernemt! Opskrift se side 9 Det er sommer, himlen er blå, og havens frugtbuske bugner af bær... Vil du fryde dine smagsløg med hjemmelavet saft, marmelade og andre søde

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er JuleMåltidsKassen med and. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen i forvejen. Her er et lille overblik over, hvilke

Læs mere

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum.

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Menu Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Opskrift

Læs mere

GRØD OG MYSLI.

GRØD OG MYSLI. BREADand AND BREAKFAST (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd Bread Breakfast projektprojektet med støtte fra forskningsrådet GRØD OG MYSLI BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014),

Læs mere

Den perfekte økologiske julemiddag - JuleMåltidsKasse med and, flæskesteg & ris á la mande Af: Jacob Dahl Andersen, huskok Skagenfood

Den perfekte økologiske julemiddag - JuleMåltidsKasse med and, flæskesteg & ris á la mande Af: Jacob Dahl Andersen, huskok Skagenfood Den perfekte økologiske julemiddag - JuleMåltidsKasse med and, flæskesteg & ris á la mande Af: Jacob Dahl Andersen, huskok Skagenfood Opskrifter og fremgangsmåde til den perfekte julemiddag fra Skagenfood.

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 80-87 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS BANAN PANDEKAGER MED GLUTENFRI CORN FLAKES OG BLÅBÆR 6 portioner Ingredienser: 3 bananer 6 æg 40 g knuste Glutenfri Corn Flakes 200 g blåbær 1 tsk vanillepulver

Læs mere

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto Jordskok- og kartoffelsuppe Eriks Mad og Musik. 0. 0 00 g. jordskokker 00 g. kartofler (kan varieres med andre rodfrugter) ½ l mælk friskreven muskat salt friskkværnet peber Tilbehør: Bacon, forårsløg

Læs mere

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er JuleMåltidsKassen med and og flæskesteg. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen i forvejen. Her er et lille overblik

Læs mere

OPSKRIFTER THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 06 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 06 MESTERSLAGTERENS THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS 4 stk. kyllingebryst i tern 2 dåser kokosmælk 1 bundt forårsløg 2 fed hvidløg 1 bakke sukkerærter 1 bakke bønnespirer 1 løg 1 ingefærrod 1 bundt friske koriander (kan

Læs mere

OPSKRIFTER FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 48 MESTERSLAGTERENS. Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time.

OPSKRIFTER FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 48 MESTERSLAGTERENS. Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. FORLOREN HARE MED VILDT SAUCE 1 stk. forloren hare 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. Sovs: Hæld

Læs mere

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn.

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn. Appelsin fromage 1½ blad husblas 125 g DDV youghurt 1½ dl friskpresset appelsinsaft Multisød Vaniliekorn Pynt: ½ appelsin Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn i 1

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Fresubin 2 kcal DRINK 2 Idéer med Fresubin 2 kcal DRINK Frugtsalat Skær dine foretrukne frugter og bær og hæld 1 afkølet flaske Fresubin 2 kcal DRINK Abrikos- Fersken

Læs mere

JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande

JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande Den perfekte økologiske Julemiddag JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande Af: Jacob Dahl Andersen, huskok - Skagenfood Tak fordi du valgte at bestille julemaden fra os hos Skagenfood. Vi har gjort

Læs mere

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød Farsbrød med champignon 600 g hakket kalv og skinke 1 spsk. groft salt 2 fintrevne løg 1 spsk. herbes de provence - fransk krydderiblanding 1 æg ¼ liter mælk ½ dl hvedemel 450 g finthakkede champignoner

Læs mere

JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande

JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande Den perfekte økologiske Julemiddag JuleMåltidsKasse med and og ris á la mande Af: Jacob Dahl Andersen, huskok - Skagenfood Tak fordi du valgte at bestille julemaden fra os hos Skagenfood. Vi har gjort

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

NytårsMåltidsKassen indeholder:

NytårsMåltidsKassen indeholder: NytårsMåltidsKassen indeholder: 1 oksefilet, 600 g Røget laks, 200 g 1 pakke Blå Kornblomst 1 pakke gedefriskost m. ramsløg 3 stk. piskefløde à ¼ l 2 bægre creme fraiche 18 % 2 citroner 5 bagekartofler

Læs mere

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS SALTIMBOCCAFARS MED PASTA 600 g hakket skinkekød 2 skiver røget skinke uden fedtkant 3 spsk. ost, f.eks. emmentaler 4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret 2 spsk. mel 10 g smør 1½ dl bouillon ¾ dl fløde

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Juni 2014 Inspirationen fra køkkenet i juni måned, er lette retter til sommeraftenerne. Vi har taget udgangspunkt i asparges, nye ærter, fjordrejer, jordbær og hyld, råvarer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Banankage med lys cremeux og nibs

Banankage med lys cremeux og nibs Banankage med lys cremeux og nibs Glem alt om de banankager, du hidtil har smagt! Denne kage har den lækreste fugtige konsistens, der står rigtig godt til den lyse cremeux og den sprøde tekstur, som kakaonibsene

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Maj 2014 Maj måneds inspiration fra køkkenet har overskriften Du skønne rabarber. Vi har lavet 4 dejlige opskrifter, hvor rabarber indgår. Rabarber-cava med ingefær Rugboller

Læs mere

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær.

Johnny B. Tinas opskriftsbog. - supplement til Tinas kogebog. version 1.0, januar 2016. Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Johnny B Tinas opskriftsbog - supplement til Tinas kogebog version 1.0, januar 2016 Velsmagende mad på 20 minutter uden besvær. Jordbær-agurkesalat 6-8 jordbær 1/2 agurk 1 dl hvidvinseddike 2 dl vand 1dl

Læs mere

Æg, vand, maizena og salt piskes sammen. Skvalderkål hakkes groft og vendes i æggemassen. Steges i fedtstof som pandekager til gyldne på hver side.

Æg, vand, maizena og salt piskes sammen. Skvalderkål hakkes groft og vendes i æggemassen. Steges i fedtstof som pandekager til gyldne på hver side. Skvalderkåls omelet/tortilla. En slags pandekage med masser af friskhakket skvalderkål i dejen. Bages på lille pandekagepande. Hertil fyld af grillet grønt. Strandkål og spidskål og evt. urtemajonæse...

Læs mere

F I R M A N A V N. HJEMMELAVET IS Opskrifter

F I R M A N A V N. HJEMMELAVET IS Opskrifter F I R M A N A V N HJEMMELAVET IS Opskrifter 50 gr. Sukker 2 spsk. Vaniljesukker 3 dl piskefløde Grundopskrift Vanilje Hæld æggeblommerne i en skål med sukker og vaniljesukker og pisk dem til de er skummende

Læs mere

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016

Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom. Navamedic 2016 Anvendelse af Renastart til børn med nyresygdom Navamedic 2016 Renastart Tilberedningsanvisning Standardopløsning 20%: Opblanding af 1 måleske (7 gram) og 30 ml vand 1. Vask hænderne grundigt 2. Kog frisk

Læs mere

Bålmadsworkshop.

Bålmadsworkshop. Bålmadsworkshop Ved PH outdoor Så er vi klar til 2. udgave af vores adventurerace. Vi har ændret alle O-løbene, tænkt nye tanker, men fastholdt hyggen og det udfordrende element. Løbet er den 27 November

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 03 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY 600 g hakket skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk karry 3 spsk mel 4 dl bouillon 1 syrligt

Læs mere

BASISOPSKRIFTER 1 EN GRØN JUL PLANTEBASERET JULEMENU FULD AF SMAG, NÆRING OG KÆRLIGHED. Af Maria Rohde Madsen

BASISOPSKRIFTER 1 EN GRØN JUL PLANTEBASERET JULEMENU FULD AF SMAG, NÆRING OG KÆRLIGHED. Af Maria Rohde Madsen BASISOPSKRIFTER 1 EN GRØN JUL PLANTEBASERET JULEMENU FULD AF SMAG, NÆRING OG KÆRLIGHED Af Maria Rohde Madsen / @plantebasen 2 EN GRØN JUL BASISOPSKRIF TER 3 FARSBRØD MED SVAMPE, LINSER OG NØDDER 4-6 portioner

Læs mere

Kogebog Sommerlejr 2015

Kogebog Sommerlejr 2015 Kogebog Sommerlejr 2015 Lørdag Der er fællesspisning: medbring spisegrej og viskestykke Kyllingelår, Bønnesalat og Pandebrød Pandebrød: Lav evt. dejen til frokost. Bland tørgær, salt, rugmel og hvedemel.

Læs mere

Morten Skærved. Kager og desserter. Fotografier af Peter M. Madsen & Magnus Ragnvid ROSENKILDE

Morten Skærved. Kager og desserter. Fotografier af Peter M. Madsen & Magnus Ragnvid ROSENKILDE Morten Skærved Kager og desserter Fotografier af Peter M. Madsen & Magnus Ragnvid ROSENKILDE indhold Tips Friterede hyldeblomster 6 Crème brûlée 8 Abrikossoufflé & sveskesoufflé med cremesovs 10 Crepes

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være!

5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være! 5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være! Menu Pizzasnack m/svampe Kartoffelsuppe m/porre og urtetopping Gammel dags kalvesteg stegt som vildt m/sellerikartofler Panna Cotta m/hvid chokolade og brombær

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i.

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Ice Surprise 1. Margarine og sukker røres. 2. Æggeblommerne røres i. Indbagte juleæbler 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. 8 personer Bund 100 g margarine 75 g sukker

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

guidedecember 2014 7 opskrifter Julemad med Lene Hansson sider I SUND og SLANK version

guidedecember 2014 7 opskrifter Julemad med Lene Hansson sider I SUND og SLANK version guidedecember 2014 30 sider 7 opskrifter Julemad med Lene Hansson Se flere Se flere guider guider på bt.dk/plus på bt.dk/plus og b.dk/plus og b.dk/plus I SUND og SLANK version 2 SUND OG SLANK MED LENE

Læs mere

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pandekager 1. Bland væskerne. 2. Bland alt det andet og tilsæt det i væsken. Pandekager, amerikanske 1. Smelt smørret. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. 20 stk. 6 æg 175 g mel 100 g smør ¾ l

Læs mere

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter!

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 2011 Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 12 klassiske opskrifter med et twist www.santamaria.dk Der friskbagt dufter Duften af friskbagt kage er næsten hypnotisk.

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

Den Forheksede Store Pandekage Smagedag

Den Forheksede Store Pandekage Smagedag Den Forheksede Store Pandekage Smagedag Opskrifter De gule majspandekager - 15 små 100 g mel 100 g fint majsmel 1 tsk fint salt 1 tsk karry 4 ½ dl letmælk 50 g fintsnittet porre. (Se tips) 150 g kogte

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

FIND FLERE SAUCEOPSKRIFTER PÅ PHILADELPHIA.DK/ PROFESSIONAL

FIND FLERE SAUCEOPSKRIFTER PÅ PHILADELPHIA.DK/ PROFESSIONAL FORKÆLER DIN SAUCE MØD DIN PERFEKTE MADLAVNINGS- PARTNER En velsmagende sauce er prikken over i et og kan løfte en ret til nye højder. Men, det kræver sit at lave en sauce, der får smagsløgene til at bede

Læs mere

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA MØD DIN PERFEKTE MADLAVNINGSPARTNER En velsmagende sauce er prikken over i et og kan løfte en ret til nye højder. Men, det kræver sit at lave en sauce, der får smagsløgene

Læs mere

Søde traditioner med et twist!

Søde traditioner med et twist! Søde traditioner med et twist! 9 OPSKRIFTER MED SPÆNDENDE SMAG. Med Rørsukker som en eksotisk smagsforstærker. Forkæl dig selv med med noget lækkert. Nem bærknas 1 tærteform 1 l blandede bær 1 spsk. vaniljesukker

Læs mere

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG

Sylvester Andersen. Spiselige blomster. muusmann FORLAG Sylvester Andersen Spiselige blomster muusmann FORLAG 2 3 Forord 4 5 Blomster. En raffineret tilføjelse til maden, der efterhånden er flittigt brugt i det professionelle køkken, ikke mindst på de finere

Læs mere

Suppetid SKØNNE SUPPER DER ALLE ER NEMME AT TILBEREDE SE OPSKRIFTEN PÅ BAGSIDEN

Suppetid SKØNNE SUPPER DER ALLE ER NEMME AT TILBEREDE SE OPSKRIFTEN PÅ BAGSIDEN tid INSPIRATION TIL HYGGELIG SPISE OG DEJLIG SMAG SKØNNE SUPPER DER ALLE ER NEMME AT TILBEREDE Råvarer af højeste kvalitet sikrer den runde naturlige smag, og giver fantastiske farver. SE OPSKRIFTEN PÅ

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens Indbagt oksefars med salat 500 g hakket oksekød 2 løg 500 g friske champignoner Salt og peber 200 g butterdej 4 spsk. rapsolie Salat 4 tomater 1 agurk 2 peberfrugt 1 hovedsalat 1 ds majs Skyl champignon

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu. Tips til helstegt and

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu. Tips til helstegt and Det kan du lave allerede lillejuleaften Her er JuleMåltidsKassen med and. Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen i forvejen. Her er et lille overblik over, hvilke

Læs mere