Medicinhåndteringsrapport Botilbudet Skovsbovej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medicinhåndteringsrapport Botilbudet Skovsbovej"

Transkript

1 J.nr: /1 Medicinhåndteringsrapport Botilbudet Skovsbovej Adresse: Skovsbovej 111 Kommune: Svendborg Leder: Helle Friedrichsen Dato for tilsynet: 18. februar 2011 Telefon: E-post: Tilsynet blev foretaget af: Embedslægeassistent Kim Nguyen og embedslæge Ellen Breddam Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Syddanmark Sorsigvej 35, 6760 Ribe Telefon Fax:

2 Baggrund for besøget Gennem flere år har der været tiltagende fokus på behandlingen med antipsykotiske lægemidler specielt på bosteder og plejecentre/hjem. I 2005 udsendte Sundhedsstyrelsen udredningen forbruget af antipsykotiske lægemidler blandt ældre. Denne viste, at for mange ældre blev behandlet med antipsykotiske lægemidler, at der blev behandlet i for lang tid og i for høje doser. Udredningen indeholdt en lang række forslag til hvorledes behandlingen med disse lægemidler kunne optimeres. I 2006 udsendte Sundhedsstyrelsen sammen med Institut for Rationel Farmakoterapi vejledningen Ældre med demens, psykiatriske symptomer og urolig adfærd, I 2006 udsendte Sundhedsstyrelsen udredningen Forbruget af antipsykotika blandt årige patienter med skizofreni, mani eller bipolar affektiv sindslidelse. Denne viste ligeledes, at for mange patienter modtog samtidig behandling med flere antipsykotiske lægemidler (polyfarmaci), samt at for mange var i samtidig behandling med sove- og nervemedicin, selv om dette var forbundet med en øget dødelighed. I december 2006 har Sundhedsstyrelsen indskærpet landets læger at udvise stor tilbageholdenhed ved samtidig behandling med antipsykotiske lægemidler og sove- og nervemedicin. Sundhedsstyrelsen udsendte i juni 2007 Vejledning om behandling med antipsykotiske lægemidler til patienter over 18 år, der præciserer en række krav til behandlingen med disse lægemidler. Denne præciserer det krav der stillet til behandlingen med disse lægemidler. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse nedsatte i foråret 2008 en arbejdsgruppe om måling af forbruget af visse lægemidler i plejeboliger og på sociale bosteder. I arbejdsgruppen deltog KL, Socialministeriet, Servicestyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Danske Regioner og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse (nu Indenrigs- og Sundhedsministeriet). Baggrunden for arbejdsgruppens nedsættelse var tilbagevendende presseomtale af overmedicinering af patienter på navngivne botilbud mv. - særligt bosteder for sindslidende - og stor bevågenhed om området fra politisk side. Der foreligger nu en statistik fra perioden 1/1-08 til 30/6-09, over medicinforbruget for benzodiazepiner, antidepressiva og antipsykotiske lægemidler på hvert botilbud mv., herunder plejeboliger, i kommuner og regioner sammenholdt med sammenlignelige tilbud i landet. Formålet med statistikken er at stille et værktøj til rådighed, som kommuner og regioner kan anvende i kvalitetsudviklingen og tilsynet med de kommunale og regionale tilbud. Hver enkelt kommune/region og tilbud kan således sammenholde medicinforbruget på egne tilbud med et landsgennemsnit. På denne baggrund har Ministeriet aftalt med Sundhedsstyrelsen, at der vil ske en intensiveret indsats på området. Mere specifikt skal embedslægerne

3 identificere institutioner, hvor der er et ekstraordinært højt forbrug af benzodiazepiner, antidepressiva og/eller antipsykotiske lægemidler, herunder udbede sig en redegørelse herfor og foretage besøg på de institutioner, hvor der ikke umiddelbart er en begrundelse for det høje forbrug Ved afslutningen af pilotprojektet skal der ske en samlet afrapportering til Ministeriet i form af en udredning. Embedslægerne Syddanmark har som følge af ovenstående anmodet de institutioner med højest forbrug af antipsykotika samt benzodiazepiner i perioden 1. januar 2009 til 30. juni 2009 om en redegørelse for det høje forbrug. Herefter har Embedslægerne Syddanmark udvalgt seks institutioner, som af forskellige grunde var interessante med henblik på belysning af området, til at modtage et tilsynsbesøg. Ved besøget blev medicinhåndteringen på stedet gennemgået og udvalgte patientjournaler blev gennemset. Hvis Embedslægerne finder, at den medicinske behandling ikke lever op til kravene i Sundhedsstyrelsens vejledninger skal lægen redegøre for dette, og hvad lægen har gjort for at rette op på fejlene. På baggrund af Botilbudet Skovsbovejs forbrug af benzodiazepiner og antipsykotisk medicin, har Embedslægerne Syddanmark udvalgt Botilbudet Skovsbovej til at modtage tilsynsbesøg. Tidspunktet for besøget var telefonisk aftalt med Botilbudets leder, efterfulgt af skriftligt orienteringsbrev. Ved tilsynet deltog lederen af Botilbudet Skovsbovej og 1 sygeplejerske, som er medicinansvarlig og tovholder koordinator. Lederen af Botilbudet redegjorde for personalets sammensætning og arbejdstilrettelæggelsen, og sygeplejersken redegjorde for medicinhåndtering. Tilsynet varede 3 timer.

4 Generelt om Botilbudet Skovsbovej Botilbudet Skovsbovej har plads til 38 beboere i 38 moderne lejligheder, fordelt på 5 huse. Hvert hus har et fælleskontor, hvor der bl.a. findes et aflåst medicinskab og et køleskab. Beboerne har alle en alvorlig sindslidelse eller personlighedsforstyrrelse, og som har følge heraf brug for støtte og en specialiseret indsats hele døgnet. Der er ansat ca. 65 medarbejder, inkl. køkken- og rengøringspersonalet, sekretær og pedel. Der er for tiden ansat sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og ergoterapeuter. En psykiatrisk speciallægekonsulent er ansat 4 timer ugentligt. Der er personalebemanding hver dag døgnet rundt. Medicinhåndtering Der findes en medicinansvarlig tovholder og koordinator, som er uddannet sygeplejerske. Denne sidder i en arbejdsgruppe, der reviderer Svendborg Kommunes retningslinier for medicinhåndtering, herunder for kommunens plejeboliger. Botilbudet følger retningslinjerne for medicinhåndtering for Svendborg Kommune, men anvender ikke samme elektroniske medicinmodul som kommunens plejeboliger. Det blev oplyst, at der foregår systematisk undervisning og oplæring af nyansat personale ved sygeplejerske i forbindelse med medicinhåndtering, uanset faggruppe. Undervisningsforløbet består af teoretisk undervisning, praktisk instruktion, oplæring og supplerende instruktion efter behov. Når det er vurderet, at medarbejderen kan varetage medicinhåndtering på forsvarlig vis, får vedkommende af afdelingsleder medicinbemyndigelse, og først herefter må medarbejderen deltage i medicinhåndteringen. Alle beboere får antipsykotisk medicin, evt. i kombination med andre præparater, herunder benzodiazepiner og antidepressiva. Det er forskellige læger, som er behandlingsansvarlig læge for beboerne vedrørende de psykiatriske forhold, herunder ordination af psykofarmaka samt opfølgning og kontrol af de psykiatriske helbredsforhold. Således er den psykiatriske speciallægekonsulent behandlingsansvarlig læge for 31 beboere, en privatpraktiserende psykiater for 1 beboer, og en retspsykiater for beboere, som aktuelt har eller lige har fået ophævet deres behandlingsdomme. Beboernes praktiserende læger ordinerer medicin til somatiske lidelser. Instruks Der forefindes en meget udførlig og grundig instruks for medicinhåndtering og procedure for medicinbestilling og modtagelse. Af den fremsendte instruks blev det konstateret, at dato for næste opdatering ikke fremgik. Det blev oplyst, at man afventer en opdatering på kommunalt niveau. Den aktuelle instruks var dateret marts 2010.

5 Medicinopbevaring og håndtering Personalet varetager medicinhåndteringen for nogle beboere, mens andre beboere selv varetager håndtering Ved behov yder personalet støtte, når beboere doserer selv. Personalet doserer for 1 uge ad gangen. Medicin bliver opbevaret i aflåst skab, dels hos beboeren, dels i et fælles skab, som findes i de 5 fælleskontorer tilhørende de 5 huse. Ved tilsynet konstateredes, at medicin i fællesskabet for hver enkelt beboer blev opbevaret i separate medicinkurve adskilt fra andre beboeres medicinkurve, som er mærkede med beboers navn og cpr.nr.. Ved kurven var vedlagt beboerens medicinliste. I 2 stikprøver kunne det konstateres, at antallet af tabletter i doseringsæskerne stemte overens med antallet på medicinlisterne. Ved tilsynet konstateredes, at præparatnavne i medicinbeholdningerne ikke stemte overens med præparatnavne anført på medicinlisterne. Det aktuelle handelsnavn var ikke anført. Dokumentation Der anvendes elektronisk journalsystem(bosted), hvor der findes medicinlister. Hver gang en læge foretager en ændring i medicinordination, bliver det rettet i den elektronisk gemte medicinliste, inden listen bliver printet ud. Den psykiatriske speciallægekonsulent indskriver sine ordinationer i lægejournalen. På de udvalgte medicinlister fremgår indikation for behandling ikke ved flere præparater, ligesom navn på den ordinerende læge for hvert præparat ikke fremgår. Det blev under tilsynet fremvist, at oplysningerne kunne findes i journalsystemet. Samarbejde med ordinerende læger Botilbudets personale angiver at have et godt samarbejde med de ordinerende læger. Sygeplejerskerne kontakter lægerne ved behov, f.eks når der sker ændringer i beboers tilstand. Der er ligeledes et godt samarbejde med den lokale psykiatriske afdeling, hvor der er aftalt kontinuerlige møder for at styrke samarbejdet, idet en del beboere i forbindelse med forværring af deres tilstande ofte bliver indlagt på psykiatrisk afdeling. Den psykiatriske speciallægekonsulent har sin lægejournal i Botilbudets journalsystem, mens øvrige ordinerende læger ikke har. Når disse læger foretager en ordination, bliver beskeden ofte leveret mundtligt til personalet, der herefter indskriver ordinationen på et ordinationsark, og derefter i journalsystemet. Personalet tilstræber at få lægerne til at faxe ordinationen, men det bliver ofte ikke gennemført.

6 Anbefalinger: Med baggrund i tilsynsbesøget anbefaler Embedslægerne følgende vedrørende medicinliste, instruks for medicinhåndtering og samarbejde med ordinerende læger: At aktuelle handelsnavn skal fremgå af medicinskemaet At dato for næste opdatering skal fremgå af instruks for medicinhåndtering At der for hvert præparat er anført indikation på medicinskemaet At der for hvert præparat fremgår navn på den ordinerende læge At ordinerende læge, med informeret samtykke fra beboere, fremsender skriftligt notat/journalnotat med oplysning om ordinationen og behandlingsplan Journalaudit Journalaudit kunne gennemføres for 2 ud af 4 udvalgte beboere under tilsynsbesøget, da Botilbudets journalsystem kun indeholder lægejournaler ført af psykiatrisk speciallægekonsulent. Embedslægerne vil henvende sig til øvrige ordinerende læger (retspsykiater, privatpraktiserende psykiater) mhp at anmode om journaloplysninger, herunder behandlingsplaner. Konklusion Det konstateres, at medicinhåndtering foregår på forsvarlig vis. Der er konstateret nogle forhold, for hvilke der ovenfor er givet anbefalinger til ændring. Botilbudets personale gav udtryk for, at de var glade for besøget samt de råd og den vejledning, der blev givet.

Tilsynsrapport 2010. Bryghuset - demens. J. nr.: 3-17-87/4 P nr.:10033218185. Adresse: Bryghusvej 2, Svendborg. Kommune: Svendborg.

Tilsynsrapport 2010. Bryghuset - demens. J. nr.: 3-17-87/4 P nr.:10033218185. Adresse: Bryghusvej 2, Svendborg. Kommune: Svendborg. J. nr.: 3-17-87/4 P nr.:10033218185 Tilsynsrapport 2010 Bryghuset - demens Adresse: Bryghusvej 2, Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Rita Stuhr Dato for tilsynet: 1. oktober 2010 Telefon: 6223 3400 /6223

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven 23. januar 2013 Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven Adresse: Korsløkkehaven 2-6, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Alice Sundstrøm Telefon: 65513425 E-post: asu@odense.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret 14. december 2011 J.nr. 5-2211-48/1 Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær Kommune: Langeland Leder: Pia Clausen Telefon: 63 51 65 90 E-post:

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen SKÆRPET UANMELDT KOMMUNALT TILSYN OK-HJEMMET LOTTE KOCHS VEJ 30 1812 FREDERIKSBERG VED FORSTANDER ANNEMARIE GARVOLD [ Tilsynet er udført d. 21.

Læs mere

Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild

Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen NOTAT Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild Oversigten indeholder hovedpunkterne

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Bryghuset Plejen

Tilsynsrapport 2010 Bryghuset Plejen J. nr.: 3-17-88/5 P nr.:1003318185 Tilsynsrapport 2010 Bryghuset Plejen Adresse: Bryghusvej 2, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Sektionsleder Heidi Rasmussen Dato for tilsynet: 8. juni 2010 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Frøavlen. J. nr.: 3-17-104/5 P nr.:1010532899. Adresse: Lerchesvej 3, Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Laila Strandhave

Tilsynsrapport 2010. Frøavlen. J. nr.: 3-17-104/5 P nr.:1010532899. Adresse: Lerchesvej 3, Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Laila Strandhave J. nr.: 3-17-104/5 P nr.:1010532899 Tilsynsrapport 2010 Frøavlen Adresse: Lerchesvej 3, Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Laila Strandhave Dato for tilsynet: 31. august 2010 Telefon: 6223 4275 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Vindeby Pilevej. J. nr.: 3-17-91/5 P nr.:1013062087. Adresse: Vindeby Pilevej 26, Svendborg. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. Vindeby Pilevej. J. nr.: 3-17-91/5 P nr.:1013062087. Adresse: Vindeby Pilevej 26, Svendborg. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-91/5 P nr.:1013062087 Tilsynsrapport 2010 Vindeby Pilevej Adresse: Vindeby Pilevej 26, Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Lene Ditlevsen Dato for tilsynet: 10. september 2010 Telefon: 6223

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i 19. januar 2015 Sagsnr. 5-2910-5/1 Helsingør Kommune 2014 Tilsynene i Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsen har gennemført i alt otte tilsynsbesøg på følgende botilbud

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ.

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962 Tilsynsrapport 2010 Plejecenter Svovlhatten Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Lene Fonnesbæk Jensen Dato for tilsynet: 22. oktober 2010

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for Engparken.

Tilsynsrapport 2010 for Engparken. J. nr.: 3-17-52/5 P nr.: 1003322831 Tilsynsrapport 2010 for Engparken. Adresse: Kirkealle 22, Gram Kommune: Haderslev Leder: Centerleder Andrea Terp Dato for tilsynet: 15-10-2010 Telefon: 74346832 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Vinklen

Tilsynsrapport 2010 Vinklen J.nr.4-27-46/4 Tilsynsrapport 2010 Vinklen Adresse: Thomas Laubsgade 4 6, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Susanne Wolfsberg Dato for tilsynet: 26. september 2010 Telefon: 39 20 53 26 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 Midgården

Tilsynsrapport 2011 Midgården Tilsynsrapport 2011 Midgården Opfølgende tilsyn Den 19. december 2011 j.nr. 4-1214-22/1 ALW/mat Embedslægerne Hovedstaden Borups alle 174, 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post hvs@sst.dk

Læs mere

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen Status handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune pr. 1.5.2018. Målepunkt Fund Gennemførte indsatser Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender

Læs mere

Tilsynsrapport 2007. Gambo. Adresse: Farsbøllevej 18, 5471, Søndersø. Kommune: Nordfyn. Leder: Inge Toftegård. Dato for tilsynet: 02102007

Tilsynsrapport 2007. Gambo. Adresse: Farsbøllevej 18, 5471, Søndersø. Kommune: Nordfyn. Leder: Inge Toftegård. Dato for tilsynet: 02102007 Tilsynsrapport 2007 Gambo Adresse: Farsbøllevej 18, 5471, Søndersø Kommune: Nordfyn Leder: Inge Toftegård Dato for tilsynet: 02102007 Telefon: 64831331 E-post: ito@nordfynskommune.dk Tilsynet blev foretaget

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Christinehaven. J. nr.: 3-17-94/4 P nr.:1013061722. Adresse: Christinedalsvej 22, Svendborg. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. Christinehaven. J. nr.: 3-17-94/4 P nr.:1013061722. Adresse: Christinedalsvej 22, Svendborg. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-94/4 P nr.:1013061722 Tilsynsrapport 2010 Christinehaven Adresse: Christinedalsvej 22, Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Sektionsleder Lisbeth Kyndbøl Dato for tilsynet: 27. august 2010

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Hesselager. J. nr.: 3-17-109/5 P nr.: 1011547488. Adresse: Langgade 2, 5874, Hesselager. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. Hesselager. J. nr.: 3-17-109/5 P nr.: 1011547488. Adresse: Langgade 2, 5874, Hesselager. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-109/5 P nr.: 1011547488 Tilsynsrapport 2010 Hesselager Adresse: Langgade 2, 5874, Hesselager Kommune: Svendborg Leder: Jytte Jørgensen Dato for tilsynet: 25/8-2010 Telefon: 62 25 16 96 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport for Bofællesskabet Odensevej

Tilsynsrapport for Bofællesskabet Odensevej Tilsynsrapport for Bofællesskabet Odensevej Adresse: Odensevej 29E 5610 Assens Kommune: Assens Leder: Social og sundhedsassistent Åse Bartholin Dato for tilsynet: 12. november 2007 Telefon: 63 74 00 96

Læs mere

Lokal instruks for håndtering af medicin:

Lokal instruks for håndtering af medicin: Lokal instruks for håndtering af medicin: August 2012. Medicinordination: Ordinationen foretages af en læge. Den kan både være skriftligt, elektronisk og mundligt. Ordination registreres i Bosted i dagbog

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Lyngvejs Ældrecenter

Tilsynsrapport 2010 Lyngvejs Ældrecenter J. nr.: 3-17-8/5 P nr.: 1013331916 Tilsynsrapport 2010 Lyngvejs Ældrecenter Adresse: Strandvænget 14 Kommune: 6710 Esbjerg Leder: Lotte Hadberg Dato for tilsynet: 12-11-2010 Telefon: 76164650 E-post: jks@esbjergkommune.dk

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr. 3-17-290/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Sønderborg Kommune 2010 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail: syd@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Bryggerlunden. Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. P-nummer: Leder: Lene Ditlevsen

Tilsynsrapport Bryggerlunden. Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. P-nummer: Leder: Lene Ditlevsen Tilsynsrapport 2008 Bryggerlunden Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg P-nummer: 1013048270 Leder: Lene Ditlevsen Dato for tilsynet: 4-12- 2008 Telefon: 62234130 E-post: sivled@svendborg.dk

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport

Opfølgende tilsynsrapport Opfølgende tilsynsrapport 2011 Plejecentret Humlehaven J.nr. 4-17-56/6/MAT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf.

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913 Tilsynsrapport 2010 Stenstrup Plejecenter Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup Kommune: Svendborg Leder: Rita Stuhr Dato for tilsynet: 26. marts 2010 Telefon: 6223 4176

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten J. nr.: 1-17-53/4 P nr.: 1003371930 Tilsynsrapport 2009 Søskrænten Adresse: Fredensvej 15, Sjørring, 7700 Thisted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Birgit Muff Dato for tilsynet: 8. 6.

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Bofællesskabet Skolegade

Tilsynsrapport 2010 Bofællesskabet Skolegade J.nr 4-27-/137/1 Tilsynsrapport 2010 Bofællesskabet Skolegade Adresse: Skolegade 12, 2500 Valby Kommune: København Leder: Susanne Wolfsberg Dato for tilsynet: 4. oktober 2010 Telefon: 36 44 39 06 E-post:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Hørsholm Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Hørsholm Kommune J. nr. 4-17-256/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hørsholm Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Plejehjemmet Birkelund. Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså. Kommune: Aabenraa. Leder: Jytte Platz. Telefon: 73 76 86 10

Tilsynsrapport 2012. Plejehjemmet Birkelund. Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså. Kommune: Aabenraa. Leder: Jytte Platz. Telefon: 73 76 86 10 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-317/1 Plejehjemmet Birkelund Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså Kommune: Aabenraa Leder: Jytte Platz Telefon: 73 76 86 10 E-post: be@aabenraa.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Taasinge Plejecenter. Adresse: Syrenvej 24, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Jane Schleimann. Telefon: 62 23 41 38

Tilsynsrapport 2012. Taasinge Plejecenter. Adresse: Syrenvej 24, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Jane Schleimann. Telefon: 62 23 41 38 Tilsynsrapport 2012 J. nr. 5-2211-1259/1 Taasinge Plejecenter Adresse: Syrenvej 24, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Jane Schleimann Telefon: 62 23 41 38 E-post: sinjas@svendborg.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn

Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn Sundhedsstyrelsens standarder for plejehjemstilsyn Formålet med embedslægernes tilsyn med plejehjem er at medvirke til at sikre den sundhedsfaglige indsats over for de svage ældre i plejehjem. For at opnå

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 OMRÅDECENTER MØLLEPARKEN. Adresse: Damgade 5, 6400 Sønderborg. Kommune: Sønderborg. Leder: Marianne Krarup.

Tilsynsrapport 2012 OMRÅDECENTER MØLLEPARKEN. Adresse: Damgade 5, 6400 Sønderborg. Kommune: Sønderborg. Leder: Marianne Krarup. Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-306/1 OMRÅDECENTER MØLLEPARKEN Adresse: Damgade 5, 6400 Sønderborg Kommune: Sønderborg Leder: Marianne Krarup Telefon: 88725050 E-post: mkrr@sonderborg.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune

Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune 2017 2018. Målepunkt Fund Indsats Ansvarlig/ Tidsplan Patientforløb og journalføring: Opfølgning 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation.

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Boligerne Anna Anchersvej. Adresse: Anna Anchers Vej 23-43, 3000 Helsingør. Kommune: Helsingør

Tilsynsrapport 2015. Boligerne Anna Anchersvej. Adresse: Anna Anchers Vej 23-43, 3000 Helsingør. Kommune: Helsingør Tilsynsrapport 2015 Boligerne Anna Anchersvej Adresse: Anna Anchers Vej 23-43, 3000 Helsingør Kommune: Helsingør Leder: Afdelingsleder Lisbeth Ahlberg Telefon: 49 28 44 28 E-post: peh43@helsingor.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for Plejecenter Albanigade

Tilsynsrapport 2010 for Plejecenter Albanigade J. nr.: 3-17-127/5 P nr.: 1008996578 Tilsynsrapport 2010 for Plejecenter Albanigade Adresse: Albanigade 21 D Kommune: Odense Leder: Centerleder Helle Andersen Dato for tilsynet: 22. september 2010 Telefon:

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Syddanmark Sorsigvej 35, 6760 RibeTelefon 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk

Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Syddanmark Sorsigvej 35, 6760 RibeTelefon 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-56/6 Sommersted Plejehjem Adresse: Kirkevej 6, 6560 Sommersted Kommune: Haderslev Leder: Lis - Birthe Sørensen Telefon: 74 50 42 67 E-post: lbso@haderslev.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Plejehjemmet Frederiksbroen

Tilsynsrapport 2010 Plejehjemmet Frederiksbroen J. nr.: 3-17/128/5 P nr.: 1003315083 Tilsynsrapport 2010 Plejehjemmet Frederiksbroen Adresse: Georgsgade 61 B, 5000 Odense C Kommune: Odense Leder: Centerleder Helle Andersen Dato for tilsynet: 29. oktober

Læs mere

Tilsynsrapport Elmehuset, Toppen. Adresse: Alléen, 3B, 2200 København N. Kommune: København. Leder: Sine Mørkøv. Telefon:

Tilsynsrapport Elmehuset, Toppen. Adresse: Alléen, 3B, 2200 København N. Kommune: København. Leder: Sine Mørkøv. Telefon: Tilsynsrapport 2011 Elmehuset, Toppen 17. januar 2012 J.nr. 5-2911-40/1/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 Dir. tlf. E-post hvs@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Følstruphusene. Adresse: Nødebovej 38, 3480 Fredensborg. Kommune: Hillerød. Leder: Centerleder Lisbeth Jensen

Tilsynsrapport 2015. Følstruphusene. Adresse: Nødebovej 38, 3480 Fredensborg. Kommune: Hillerød. Leder: Centerleder Lisbeth Jensen Tilsynsrapport 2015 Følstruphusene Adresse: Nødebovej 38, 3480 Fredensborg Kommune: Hillerød Leder: Centerleder Lisbeth Jensen Telefon: 72 32 60 08 E-post: lijn@hillerod.dk Dato for tilsynet: 13. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Ældrecenter Lergården. Adresse: Lergård 88-98, 6200 Aabenraa. Kommune: Aabenraa. Leder: Birte Rasmussen.

Tilsynsrapport 2012. Ældrecenter Lergården. Adresse: Lergård 88-98, 6200 Aabenraa. Kommune: Aabenraa. Leder: Birte Rasmussen. Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-343/1 Ældrecenter Lergården Adresse: Lergård 88-98, 6200 Aabenraa Kommune: Aabenraa Leder: Birte Rasmussen Telefon: 73768144 E-post: bras@aabenraa.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i:

Måden hvorpå der arbejdets med medicinhåndtering på Østerskoven skal sikre, at Østerskoven som minimum lever op til indholdet i: Behandlingscentret Østerskovens lokale instruks for standarden 1.4 Medicinhåndtering - Borgeren modtager den rette medicin på rette tidspunkt og rette dosis FORMÅL Formålet med denne lokale instruks er

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Bryggerlunden. Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Lene Ditlevsen. Telefon: 6223 4130

Tilsynsrapport 2011. Bryggerlunden. Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Lene Ditlevsen. Telefon: 6223 4130 Tilsynsrapport 2011 J.nr. / Bryggerlunden Adresse: Bryghusvej 58, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Lene Ditlevsen Telefon: 6223 4130 E-post: sivled@svendborg.dk Dato for tilsynet: 04. marts 2011

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Rudkøbing Plejehjem

Tilsynsrapport 2010 Rudkøbing Plejehjem J. nr.: 3-17-244/5 P nr.: 1003057550 Tilsynsrapport 2010 Rudkøbing Plejehjem Adresse: Viebæltet 25,5900 Rudkøbing Kommune: Langeland Leder: Forstander Bente Ramhøj Dato for tilsynet: 2.juli 2010 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Plejecenter Ærtebjerghaven

Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Plejecenter Ærtebjerghaven J. nr.: 3-17-158/4 P nr.: 1012550991 Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Plejecenter Ærtebjerghaven Adresse: Ærtebjeghaven 41, 5270 Odense N Kommune: Odense Leder: Heidi Kaastrup Dato for tilsynet:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune J. nr. 3-17-291/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Fredericia Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail syd@sst.dk

Læs mere

Embedslægetilsyn 2012

Embedslægetilsyn 2012 Embedslægetilsyn 2012 I sommer og efteråret har der været uanmeldt Embedslæge tilsyn på Rudkøbing plejehjem samt kommunens fem plejecentre. Sundhedsområdet blev gennemgået med meget fokus på dokumentation.

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter J. nr.: 1-17- 134/6 P nr.: 1003381649 Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter Adresse: Hansensvej 2, 9492 Blokhus Kommune: Jammerbugt Leder: Gruppeleder/ social og sundhedsassistent Jonna

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Strandlyst Boliger. Adresse: Strandstien 1, 5874 Hesselager. Kommune: Svendborg. Leder: Uffe Mogens Nielsen.

Tilsynsrapport 2011. Strandlyst Boliger. Adresse: Strandstien 1, 5874 Hesselager. Kommune: Svendborg. Leder: Uffe Mogens Nielsen. Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-110/6 Strandlyst Boliger Adresse: Strandstien 1, 5874 Hesselager Kommune: Svendborg Leder: Uffe Mogens Nielsen Telefon: 62253196 E-post: uffe.mogens.nielsen@svendborg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Lokalcenter Rosengård

Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Lokalcenter Rosengård Tilsynsrapport for anmeldt genbesøg på Lokalcenter Rosengård Adresse: Ørbækvej 150, 5220 Odense SØ Kommune: Odense P-nummer:1001762454 Dato for ordinært tilsyn: 10. november 2008 Dato for anmeldt genbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Dronning Ingrids Hjem

Tilsynsrapport 2008 Dronning Ingrids Hjem J.nr. 4-17-140/3 P nr. 1007809278 Tilsynsrapport 2008 Dronning Ingrids Hjem Adresse: Carl Jakobsens Vej 8, 2500 Vallby Kommune: København Leder: Inge Holm Dato for tilsynet: 14. oktober 2008 Telefon: 35

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Hiort Lorenzen Center. Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev. Leder: Karen Margrethe Iversen

Tilsynsrapport 2012. Hiort Lorenzen Center. Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev. Leder: Karen Margrethe Iversen Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1250/1 Hiort Lorenzen Center Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev Kommune: Haderslev Leder: Karen Margrethe Iversen Telefon: 74347260 E-post: dilens@haderslev.dk

Læs mere

blev fundet fejl og mangler, som indebærer risiko for patientsikkerheden, men ikke alvorlige fejl og mangler

blev fundet fejl og mangler, som indebærer risiko for patientsikkerheden, men ikke alvorlige fejl og mangler Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-308/4 Othello Plejecenter Adresse: Herfordparken 1, 7000 Fredericia Kommune: Fredericia Leder: Grethe Jørgensen Telefon: 72 11 39 10 E-post: grethe.jorgensen@fredericia.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Himmelev Gl. Præstegård. J. nr.: P nr.: Sognevej 124, 4000 Roskilde. Susanne Palmblad. Dato for tilsynet: 28.7.

Tilsynsrapport 2010. Himmelev Gl. Præstegård. J. nr.: P nr.: Sognevej 124, 4000 Roskilde. Susanne Palmblad. Dato for tilsynet: 28.7. J. nr.: P nr.: Tilsynsrapport 2010 Himmelev Gl. Præstegård Adresse: Kommune: Leder: Sognevej 124, 4000 Roskilde Roskilde Susanne Palmblad Dato for tilsynet: 28.7.2010 Telefon: 46315481 E-post: Tilsynet

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr. 4-17-257/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Ishøj Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20 E-mail

Læs mere

Orientering om Embedslægeinstitutionens rapport om dødsfald blandt 18-64 årige beboere på de socialpsykiatriske bocentre

Orientering om Embedslægeinstitutionens rapport om dødsfald blandt 18-64 årige beboere på de socialpsykiatriske bocentre Dato: 31-08-2006 Sagsnr.: 316263 Dok.nr.: 1930856 Orientering om Embedslægeinstitutionens rapport om dødsfald blandt 18-64 årige beboere på de socialpsykiatriske bocentre 1. Generelt om rapporten Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Marstal Plejecenter

Tilsynsrapport 2009 Marstal Plejecenter J. nr.: 3-17-123/4 P nr.: 1003312941 Tilsynsrapport 2009 Marstal Plejecenter Adresse: Gasværksvej 10, Marstal Kommune: Ærø Leder: Anette Clausen Dato for tilsynet: 8-7-2009 Telefon: 62525576 E-post: ac@aeroekommune.dk

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejehjemmet Søndervang Adresse: Nyelandsvej 87, 2000 Frederiksberg Kommune: Frederiksberg Leder: Lene Wichmann Telefon: 61 18 92 74 E-post: lewi01@frederiksberg.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Rosenlunden. Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Jeanette Ringner. Telefon: 72 10 66 88

Tilsynsrapport 2011. Rosenlunden. Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Jeanette Ringner. Telefon: 72 10 66 88 Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-59/6 Rosenlunden Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia Kommune: Fredericia Leder: Jeanette Ringner Telefon: 72 10 66 88 E-post: ipjg@fredericia.dk; jeanette.ringner@fredericia.dk

Læs mere

Tilsynsrapport For Humble Plejecenter. J. nr.: /4 P nr.: Adresse: Hovedgaden 55, Humble. Kommune: Langeland

Tilsynsrapport For Humble Plejecenter. J. nr.: /4 P nr.: Adresse: Hovedgaden 55, Humble. Kommune: Langeland J. nr.: 3-17-247/4 P nr.: 1003318963 Tilsynsrapport 2009 For Humble Plejecenter Adresse: Hovedgaden 55, Humble Kommune: Langeland Leder: Anita Olsen Dato for tilsynet: 2-7-2009 Telefon: 62571170 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Bostedet Baunegård

Tilsynsrapport 2010 Bostedet Baunegård J. nr.: 4-27-135/1 Tilsynsrapport 2010 Bostedet Baunegård Adresse: Bavnestedet 201, 3500 Værløse Kommune: København Leder: Sune Bjørn Larsen Dato for tilsynet: 15. september 2010 Telefon: 44 35 05 66 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Lokalcenter Korsløkkehaven

Tilsynsrapport 2009 Lokalcenter Korsløkkehaven J. nr.:3-17-147/4 P nr.: 1009001251 Tilsynsrapport 2009 Lokalcenter Korsløkkehaven Adresse: Korsløkkehaven 2-6, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Alice Sundstrøm Dato for tilsynet: 2. november 2009

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J.nr. 4-17-257/1/KPE Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post hvs@sst.dk Ishøj Kommune

Læs mere

Afgørelse om påbud til Rosengården, Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme

Afgørelse om påbud til Rosengården, Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Rosengården, Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Vardevej 45 6900 Skjern Afgørelse om påbud til Rosengården, Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet

Læs mere

TILSYN MED MEDICINERINGEN PÅ LANDETS BOTILBUD, PLEJECENTRE OG PLEJEHJEM

TILSYN MED MEDICINERINGEN PÅ LANDETS BOTILBUD, PLEJECENTRE OG PLEJEHJEM TILSYN MED MEDICINERINGEN PÅ LANDETS BOTILBUD, PLEJECENTRE OG PLEJEHJEM 2012 Tilsyn med medicineringen på landets botilbud, plejecentre og -hjem Sundhedsstyrelsen, 2012. Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Thurøhus. Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Pia Silo Jensen.

Tilsynsrapport 2012. Thurøhus. Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Pia Silo Jensen. Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1266/1 Thurøhus Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Pia Silo Jensen Telefon: 62234238 E-post: siopsj@svendborg.dk Dato for tilsynet: 08.

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Bryghuset Demens. Adresse: Bryghusvej 2, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Eva Aagesen. Telefon: 6223 4115

Tilsynsrapport 2012. Bryghuset Demens. Adresse: Bryghusvej 2, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Eva Aagesen. Telefon: 6223 4115 Tilsynsrapport 2012 24. maj 2013 J.nr. 5-2211-893/1 Bryghuset Demens Adresse: Bryghusvej 2, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Eva Aagesen Telefon: 6223 4115 E-post: eva.aagesen@svendborg.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Tarup Skovgård Plejecenter

Tilsynsrapport 2009 Tarup Skovgård Plejecenter J. nr.: 3-17-144/4 P nr.: 1003460524 Tilsynsrapport 2009 Tarup Skovgård Plejecenter Adresse: Hvedevangen 1, 5210 Odense NV Kommune: Odense Leder: Lisa Pedersen Dato for tilsynet: 10. september 2009 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev Tilsynsrapport 2015 Cassiopeia Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund Kommune: Brønderslev Leder: Områdeleder Eivind Grepperud, afdelingsleder Dorte Lassen Telefon: 99 45 54 70 E-post: sikkerpost@99454545.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Plejecenter Midtpunktet. Adresse: Gammel Søndergade 20, 6392 Bolderslev. Kommune: Aabenraa. Leder: Bente Clemmesen

Tilsynsrapport 2012. Plejecenter Midtpunktet. Adresse: Gammel Søndergade 20, 6392 Bolderslev. Kommune: Aabenraa. Leder: Bente Clemmesen Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-344/1 Plejecenter Midtpunktet Adresse: Gammel Søndergade 20, 6392 Bolderslev Kommune: Aabenraa Leder: Bente Clemmesen Telefon: 73 76 88 30 E-post: bhc@aabenraa.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport Lille Birkholm Center. J. nr.: /4 P nr.: Adresse: Sennepshaven 2, 2730 Herlev.

Tilsynsrapport Lille Birkholm Center. J. nr.: /4 P nr.: Adresse: Sennepshaven 2, 2730 Herlev. J. nr.: 4-17-100/4 P nr.: 1003265958 Tilsynsrapport 2009 Lille Birkholm Center Adresse: Sennepshaven 2, 2730 Herlev Kommune: Herlev Leder: Randi Steen Dato for tilsynet: 16. november 2009 Telefon: 44 52

Læs mere

Egenkontrol af medicinhåndtering. Ja Nej Ikke relevant

Egenkontrol af medicinhåndtering. Ja Nej Ikke relevant Egenkontrol af medicinhåndtering Borgers navn: Borgers cpr.nr: Dato for udført egenkontrol: Egenkontrol udført af: Generelt 1 Er medicinoversigten i overensstemmelse med dokumentationen for lægens ordination

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for Trollemosen

Tilsynsrapport 2010 for Trollemosen J. nr.: 3-17-106/5 P nr.: 1011355281 Tilsynsrapport 2010 for Trollemosen Adresse: Gammel Skårupvej 18 Kommune: 5700, Svendborg Leder: Agnete Bille Dato for tilsynet: 10-11-2010 Telefon: 62234218 E-post:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Rødovre Kommune. Den 3. juli 2012 J.nr. 5-2210-57/1. Embedslægerne Hovedstaden

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Rødovre Kommune. Den 3. juli 2012 J.nr. 5-2210-57/1. Embedslægerne Hovedstaden Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Rødovre Kommune 2011 Den 3. juli 2012 J.nr. 5-2210-57/1 Embedslægerne Hovedstaden Borups Alle 177 2400 København NV Tlf. 72227450 Fax 72227420 E-post info@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven J. nr.: 3-17-158/4 P nr.: 1012550991 Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven Adresse: Ærtebjerghaven 41, 5270 Odense N Kommune: Odense Leder: Heidi Kaastrup Dato for tilsynet: 12.august 2009 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport Botilbudet Dronninghus. J. nr.: /1. Adresse: Dronninggårds Alle 82, 2840 Holte. Kommune: Rudersdal

Tilsynsrapport Botilbudet Dronninghus. J. nr.: /1. Adresse: Dronninggårds Alle 82, 2840 Holte. Kommune: Rudersdal J. nr.: 4-27-115/1 Tilsynsrapport 2010 Botilbudet Dronninghus Adresse: Dronninggårds Alle 82, 2840 Holte Kommune: Rudersdal Leder: Daglig leder Tina Olsen Dato for tilsynet: 19. oktober 2010 Telefon: 45

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med sagsnr /2.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med sagsnr /2. DRAGØR KOMMUNE Kirkevej 7 2791 Dragør Att. Ledelsen af hjemmesygeplejen Afgørelse om påbud til Dragør Kommunes Hjemmesygepleje Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen med

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. OK-centeret Dyruphus. Adresse: Faaborgvej 355-361, 5250 Odense SV. Kommune: Odense. Leder: Ardry Larsen. Telefon: 66 14 38 68

Tilsynsrapport 2012. OK-centeret Dyruphus. Adresse: Faaborgvej 355-361, 5250 Odense SV. Kommune: Odense. Leder: Ardry Larsen. Telefon: 66 14 38 68 Tilsynsrapport 2012 J.nr.5-2211-1244/ 1 OK-centeret Dyruphus Adresse: Faaborgvej 355-361, 5250 Odense SV Kommune: Odense Leder: Ardry Larsen Telefon: 66 14 38 68 E-post: al@dyruphus.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 for Guderup Plejecenter

Tilsynsrapport 2009 for Guderup Plejecenter J. nr.: 3-17- 115 /4 P nr.:1003324457 Tilsynsrapport 2009 for Guderup Plejecenter Adresse: Parkvej 20 6430 Nordborg Kommune: Sønderborg Leder: Områdeleder Ragnhild Jacobsen Dato for tilsynet: 20. november

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Rosenlunden. Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Jeanette Ringner. Telefon: 72 10 66 91

Tilsynsrapport 2012. Rosenlunden. Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Jeanette Ringner. Telefon: 72 10 66 91 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-672/1 Rosenlunden Adresse: Nørrebrogade 8, 7000 Fredericia Kommune: Fredericia Leder: Jeanette Ringner Telefon: 72 10 66 91 E-post: jeanette.ringner@fredericia.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Ældrecenter Ådalen. Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup. Kommune: Svendborg. Leder: Torben Frost. Telefon: 6228 1210

Tilsynsrapport 2011. Ældrecenter Ådalen. Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup. Kommune: Svendborg. Leder: Torben Frost. Telefon: 6228 1210 Tilsynsrapport 2011 Ældrecenter Ådalen Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup Kommune: Svendborg Leder: Torben Frost Telefon: 6228 1210 E-post: t.frost@svendborg.dk Dato for tilsynet: 08. marts 2011 SST-id:

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Bostedet Soltoppen. Adresse: Nordre Fasanvej, 42, 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg. Leder: Terece Resmussen

Tilsynsrapport 2011. Bostedet Soltoppen. Adresse: Nordre Fasanvej, 42, 2000 Frederiksberg. Kommune: Frederiksberg. Leder: Terece Resmussen Tilsynsrapport 2011 Bostedet Soltoppen 1. november 2011 J.nr. 4-27-53/6/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf.

Læs mere

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN

KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN KORREKT HÅNDTERING AF MEDICIN ET VÆRKTØJ FOR PLEJEHJEM, HJEMMEPLEJEN OG BOSTEDER - ansvar, sikkerhed og opgaver LÆSEVEJLEDNING Denne pjece er et værktøj for personalet på plejehjem, i hjemmeplejen og på

Læs mere

Sundhedsfagligt tilsyn. Botilbuddet Jens Warmingsvej d. 25. juni Oplysning om bostedet og tilsynsbesøget

Sundhedsfagligt tilsyn. Botilbuddet Jens Warmingsvej d. 25. juni Oplysning om bostedet og tilsynsbesøget Sundhedsfagligt tilsyn Botilbuddet Jens Warmingsvej d. 25. juni 202 Oplysning om bostedet og tilsynsbesøget Der bor 24 beboere i botilbuddet fordelt på 4 afdelinger. Alle beboerne er udviklingshæmmede

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Albanigade. Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense. Leder: Helle Andersen. Telefon: 65 51 32 39

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Albanigade. Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense. Leder: Helle Andersen. Telefon: 65 51 32 39 Tilsynsrapport 2013 25. marts 2013 j. nr. 5-2211-550/1 OKÆ Plejeboliger, Albanigade Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense Leder: Helle Andersen Telefon: 65 51 32 39 E-post: hlla@odense.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Jour.nr.: 4-17-24/2 Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Adresse: Øresundsvej 52, 3050 Humlebæk Kommune: Fredensborg Leder: Marika Worm Dato for tilsynet: 20-08-2007 Telefon: 49191212 E-post: oresundshjemmet@fredensborg.dk

Læs mere

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 Adresse: Kommune: Leder: Hannerupgårdsvej 35, 5230 Odense M Odense Kommune Forstander Ann-Lene Aagaard Dato for tilsynet: 11. juni 2010 Telefon: 6613 2500 E-post: aaa@gurli-vibeke.dk

Læs mere

Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen i Egedal Kommune, område Ølstykke

Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen i Egedal Kommune, område Ølstykke Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Att. Ledelsen for Hjemmesygeplejen, område Ølstykke Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen i Egedal Kommune, område Ølstykke Styrelsen for Patientsikkerhed

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Bostedet Mette Marie

Tilsynsrapport 2010 Bostedet Mette Marie J.nr.4-27-25/4 Tilsynsrapport 2010 Bostedet Mette Marie Adresse: Hyltebjerg Alle 73-75 Kommune: København Leder: Sami Visunatten Dato for tilsynet: 28. maj 2010 Telefon: 38 76 13 75 E-post: mmp@mariehjem.dk

Læs mere

Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen Distrikt Syd, Brande

Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen Distrikt Syd, Brande Hjemmesygeplejen Distrikt Syd, Brande Brandlundparken 1 7330 Brande Afgørelse om påbud til Hjemmesygeplejen Distrikt Syd, Brande Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig afgørelse i sagen

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Den 24. februar 2011 J.nr. 4-17-252/1/KPE Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10

Tilsynsrapport 2015. Smedegården. Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev. Kommune: Hjørring. Leder: Mette Færch. Telefon: 72 33 53 10 Tilsynsrapport 2015 Smedegården Adresse: Nørrebro 36, 9881 Bindslev Kommune: Hjørring Leder: Mette Færch Telefon: 72 33 53 10 E-post: sikkerpost@hjoerring.dk Dato for tilsynet: 31. august 2015 SST-id:

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 57 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Folketingets Sundhedsudvalg Anledning: Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske bocentre på

Læs mere

Tilsynsrapport Hedevej, Hus 3, Aarhus

Tilsynsrapport Hedevej, Hus 3, Aarhus Reaktivt tilsyn, 2017 Hedevej 50 8240 Risskov P-nummer: 4932 Aarhus kommune Dato for tilsynet: 08-12-2017 Tilsynet blev foretaget af: Tilsyn og Rådgivning Nord Sagsnr.: 5-9011-427/3 1. Vurdering Konklusion

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård J. nr.:4-17-214/4 P nr.: 1003271490 Tilsynsrapport 2009 Ørbygård Adresse: Medelbyvej 6, 2610 Rødovre Kommune: Rødovre Leder: Hanne Henriquis Dato for tilsynet: 28.januar 2009 Telefon: 36 37 08 80 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Ældrecenter Lykkevalg. Adresse: Lykkevalg 5, 5600 Faaborg. Kommune: Faaborg-Midtfyn. Leder: Børge F. Hansen. Telefon: 72 53 52 11

Tilsynsrapport 2012. Ældrecenter Lykkevalg. Adresse: Lykkevalg 5, 5600 Faaborg. Kommune: Faaborg-Midtfyn. Leder: Børge F. Hansen. Telefon: 72 53 52 11 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-166/1 Ældrecenter Lykkevalg Adresse: Lykkevalg 5, 5600 Faaborg Kommune: Faaborg-Midtfyn Leder: Børge F. Hansen Telefon: 72 53 52 11 E-post: boerh@faaborgmidtfyn.dk Dato

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2011

Opfølgende tilsynsrapport 2011 Opfølgende tilsynsrapport 2011 Social-psykiatrisk Center Nord-Vest Kollektivhuset på Bellahøj 29. december 2011 J.nr. 5-2911-3/1/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2012

Opfølgende tilsynsrapport 2012 J. nr.: 5-2211-233/1 SST-id: PHJSYN-00003417 P-nr.: 1003352707 Opfølgende tilsynsrapport 2012 Områdecenter Søhusparken Adresse: Søhusvej 8, 8400 Ebeltoft Kommune: Syddjurs Leder: Centerchef Lis Kjems,

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Ældre Lindevej. Adresse: Lindevej 1, 9990 Skagen. Kommune: Frederikshavn. Leder: Bente Pedersen.

Tilsynsrapport 2013. Ældre Lindevej. Adresse: Lindevej 1, 9990 Skagen. Kommune: Frederikshavn. Leder: Bente Pedersen. Tilsynsrapport 2013 Ældre Lindevej 6. januar 2014 Sagsnr. 5-2211-188/1 Embedslægeinstitutionen Nord Langelandsvej 8 8940 Randers Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post senord@sst.dk Adresse: Lindevej

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Caroline Amalie. Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Sektionsleder Berit Jensen

Tilsynsrapport 2012. Caroline Amalie. Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Sektionsleder Berit Jensen Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1255/1 Caroline Amalie Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Sektionsleder Berit Jensen Telefon:62234242 / 4241 E-post: sdabej@svendborg.dk

Læs mere

J. nr.: /5 P nr.:

J. nr.: /5 P nr.: J. nr.: 3-17-77/5 P nr.:1003308945 Adresse: Strib Landevej 58, 5500 Middelfart Kommune: Middelfart Leder: Sonja Søndergaard Dato for tilsynet: 24. juni 2010 Telefon: 8888 4646 E-post: sonja.sondergaard@middelfart.dk;

Læs mere