KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at:"

Transkript

1 1(1 Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til 0.18 med kommentarer KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: sikre et kommunalt arbejdsmarked i balance, hvor rekrutteringsudfordringer imødegås understøtte kommunernes effektive ressourceanvendelse med fokus på kerneopgaven til gavn for borgerne understøtte en løbende udvikling i den kommunale opgaveva- Side 1 af 7 retagelse sikre gode rammer for moderne ledelse, enkel administration og ledelsesmæssigt overblik styrke den konstruktive, lokale dialog og samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. En væsentlig ramme for 0.18 vil være en fortsat stram økonomi kombineret med stigende krav og forventninger til den kommunale service. Alle kommuner har fokus på effektivisering, teknologisk udvikling og udvikling af velfærden til gavn for borgerne. Det medfører krav til øget kvalitet, fleksibilitet og omstilling, samt nye kompetencer. Den Kommunale Kompetencefond er et vigtigt redskab til at understøtte kompetenceudvilding, som ledere og medarbejdere finder relevant. En væsentlig udfordring for kommunerne i de kommende år er at adressere rekrutteringsudfordringer og sikre et tilstrækkeligt arbejdsudbud på centrale velfærdsområder. Det er således centralt, at overenskomster og aftaler understøtter udviklingen i den kommunale opgaveløsning, og de udfordringer kommunerne står overfor i forhold til bl.a. arbejdsudbud, effektivisering, større rum til lokal ledelse og en mere enkel administration.

2 KL går til overenskomstforhandlingerne med krav om, at overenskomstforhandlingerne afsluttes inden for en samfundsøkonomisk forsvarlig ramme. Ud over kravene inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområder fremsættes krav på de enkelte overenskomstområder. Kravene inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområder og kravene på de enkelte overenskomstområder skal naturligvis ses i sammenhæng og tager udgangspunkt i de fælles overordnede målsætninger. Side 2 af 7 Uanset at forhandlingerne er opdelt i generelle forhandlinger og organisationsforhandlinger, ser KL således forhandlingerne som et samlet hele, og opdelingen i forhandlingerne må ikke være hindrende for, at der kan findes løsninger på tværgående problemstillinger. Nedenstående krav og tilkendegivelser skal ses i lyset af ovenstående bemærkninger. 1. Overenskomster og aftaler skal fornyes på et samfundsøkonomisk forsvarligt niveau Overenskomster og aftaler skal fornyes inden for en samfundsøkonomisk forsvarlig ramme og under hensyn til hensigtserklæringen fra forliget fra overenskomstfornyelsen i 2015: "KL har tilkendegivet, at det er KL 's målsætning at bringe den i 2008 indledte forskel i lenudviklingen mellem den private og kommunale sektor til ophør i den næstkommende overenskomstperiode (fra 2018 og frem). Det er således KL's målsætning, at det kommunale lenindeks og private lenindeks (virksomheder og organisationer) med basisår 2008 senest i den næstkommende overenskomstperiode er sammenfaldende." Omkostningskrævende krav afholdes af de til rådighed værende midler, og omkostningskrævende krav ved de generelle forhandlinger skal forhandles i lyset af, at der også forhandles omkostningskrævende krav ved organisations forhandlingerne

3 2. Rekrutteringsudfordringer skal imødegås Eventuelle lønmidler til rådighed ved forhandlingerne målrettes i højere grad områder med særlige rekrutteringsmæssige udfordringer. Det kommunale arbejdsmarked skal være i balance nu og i de kommende år for, at kommunerne kan løse velfærdsopgaverne på centrale velfærdsområder. Side 3 af 7 3. Ændringer vedrørende Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik tilpasses lovgivning om folkepension (dvs. fra 5 år før folkepensionsalder). Seniordage ændres således, at udgangspunktet er udbetaling af seniorbonus med mulighed for i stedet at vælge pension eller frihed. Varigheden af en seniordag fastsættes til 7,4 timer for fuldtidsansatte. For deltidsansatte reduceres timetallet forholdsmæssigt. Den gennemsnitlige levealder stiger, folkesundheden forbedres og senioralderen ændrer sig tilsvarende. Der er således behov for at gøre Rammeaftalen om seniorpolitik fra 2008 tidssvarende. KL ønsker, at aldersgrænser i rammeaftalen tilpasses til lovgivning om folkepension, således at der følge rammeaftalen kan opnås rettigheder og kan indgås senioraftaler fra 5 år før folkepensionsalderen. Herudover ønsker KL ved valget mellem frihed, løn og pension, at løn bliver udgangunktet for ordningen. Kravene har til hensigt at styrke det kommunale arbejdsudbud.

4 la 4. Ændring af Rammeaftale om åremålsansættelse Fratrædelsesbeløb ved åremålets udløb ændres, således at åremålsansatte optjener ret til fratrædelsesbeløb svarende til 1 måneds løn for hvert fulde års åremålsansættelse. Muligheden for at aftale en del af det samlede fratrædelsesbeløb udbetalt, når åremålsansættelsen bliver forlænget, udgår. KL ønsker, at der alene er mulighed for at udbetale fratrædelsesbeleb ved reel fratrædelse. LISC@ki.dk Side 4 af 7 5. Ændringer vedrørende samarbejds- og tillidsrepræsentantsystemerne og ændring af AKUT KL ønsker en drøftelse som opfølgning på arbejdet i projektet omkring den danske model i kommunerne, herunder at der tages stilling til evt, fremtidig fælles partsrådgivning. Hovedudvalgets kompetence til at ændre den lokale MED-aftale og kompetence til at aftale lokale regler om samarbejdssystemet udvides. Færre beskyttede på små institutioner. Harmonisering af regler vedrørende Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, hvor det er hensigtsmæssigt. Ørebeløbet til den lokale AKUT-ordning forhøjes. Forhøjelsen finansieres af en nedsættelse af det almindelige (centrale) AKUT-bidrag. Projektet om den danske model i kommunerne har bl.a. vist, at samarbejdsog tillidsrepræsentan4ystemet understøtter samarbejdet og dialogen lokalt samt bidrager positivt i udviklings- og omstillingiprocesser. KL ønsker en fortsat styrkelse af de lokale medarbejderrepræsentanter og ledelsers arbejde.

5 6. Ændringer vedrørende ferieaftalen Ferieaftalen ændres som følge af den nye ferielov. Beskæftigelsesministeren har den 6. december 2017 fremsat forslag til en ny ferielov, derforventes at træde i kraft den 1. september Det vil i den forbindelse være nødvendigt at sikre, at den gældende ferieaftale er i overensstemmelse med den nye fetielov. Side 5 af 7 7. Nedsættelse af pensionskarens Eventuelle midler anvendes til nedsættelse/fjernelse af beskæftigelseskravet. På en række overenskomstområder er der et krav om forudgående beskæftigelse for at opnå ret tilpension. KL ønsker på sigt, at beskæftigelseskarens på det kommunale område _P'ernes. 8. Ændringer vedrørende Aftale om udviklingsmæssige aktiviteter Der gennemføres ændringer og tilpasninger i Aftalen om udviklingsmæssige aktiviteter, der imødekommer de udfordringer, kommunerne står over for i fremtiden mht. effektivisering, kvalitetsudvikling og innovation. Aftalen om udviklingsmæssige aktiviteter underbygger det fælles arbejde mellem KL og de faglige organisationer om at skabe og formidle udviklingsmæssige aktiviteter. KL er tilfreds med, at der eksisterer en aftale om udviklingsmæssige aktiviteter, men mener, at der er behov for ændringer og tilpasninger af aftalen.

6 9. Bortfald af aftaler Protokollat om refusion af elevers udgifter ved ophold på skolehjem ophæves. Protokollatet er uden selvstændigt indhold, hvoor det kan ophæves. Aftale om lønforholdene for visse elever ophæves. Side 6 af 7 Det er ikke hensigtsmæssigt at have flere bestemmelser om samme elevløn til elever under 18 år. Ved omkostningsneutralt at indføje garantilønnen fra aftalen til de to relevante overenskomster, vil aftalen blive oveledig og kan ophæves. 10. Forbeholdskrav Der tages forbehold for fremsættelse af krav som følge af forhandlingstemaer på det statslige og regionale område, som det vil være af væsentlig betydning for arbejdsgiversiden også at gennemføre for kommunerne. Der tages forbehold for fremsættelse af krav som følge af ændringer i lovgivningen. I tilfælde af ændringer i lovgivningen vedrørende statstjenestemænd tages der forbehold for tilsvarende ændringer på det kommunale område med henblik på at bevare retsenheden. I tilfælde af ændringer i lovgivningen vedrørende tjenestemandspension, tages forbehold for tilsvarende ændringer i pensionsregulativ og -aftaler med henblik på at bevare retsenheden med statens tjenestemænd. I det omfang, der påføres de kommunale arbejdsgivere øgede udgifter som følge af ændret lovgivning inden for overenskomstområdet/det ansættelsesredige område, foretages en tilsvarende reduktion i den førstkommende procentregulering, jf. 5 i "lønjusteringsaftalen". Der tages forbehold for fremsættelse af forslag inden for emneområder, hvor der fremsættes krav af Forhandlingsfællesskabet.

7 1(1 KL forudsætter, at lønmodtagerorganisationerne er indforstået med, at ordensmæssige ændringer og gennemskrivning af aftaler mv. fx som følge af ændret lovgivning kan foretages, uden at der fremsættes særskilt krav herom. Bekræftelse på rettidig modtagelse af KL's forslag til fornyelse af ovennævnte aftaler mv. samt opsigelse heraf bedes sendt til Side 7 af 7 Med venlig hilsen / Kristian Heunicke

KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer

KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til O.15 med kommentarer KL s overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2015 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at understøtte kommunernes

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde KL s krav til organisationsforhandlingerne med BUPL er oplistet

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og Socialpædagogernes Landsforbund Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og Socialpædagogernes Landsforbund KL s krav til organisationsforhandlingerne med Socialpædagogernes

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder.

Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2013 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. KL s overordnede målsætning for forhandlingerne i 2013 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager

Læs mere

N O TAT. Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2011 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder.

N O TAT. Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2011 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. N O TAT Krav om fornyelse/ændringer pr. 1. april 2011 af aftaler inden for KTO s forhandlingsområder. KL s overordnede målsætning for forhandlingerne i 2011 er, at de fornyede aftaler og overenskomster

Læs mere

Kravene tager afsæt dels i den fortsatte økonomiske krise, dels KL's langsigtede arbejdsgiverpolitik.

Kravene tager afsæt dels i den fortsatte økonomiske krise, dels KL's langsigtede arbejdsgiverpolitik. KL' Anbefalet/Overbragt Lederne Vermlandsgade 25 2300 København S 40.25 - Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af protokollat for tekniske mestre m.fl. (scene, lys og lyd) ved Musikhuset Aarhus

Læs mere

Kravene tager afsæt dels i den fortsatte økonomiske krise, dels KL's langsigtede arbejdsgiverpolitik.

Kravene tager afsæt dels i den fortsatte økonomiske krise, dels KL's langsigtede arbejdsgiverpolitik. K L Anbefalet/Overbragt Fagligt Fælles Forbund 3F Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund Peter Ipsens Alle 27 2400 København NV 5.40.51 - Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af overenskomst

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Akademikernes forhandlingsområde

Krav til fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Akademikernes forhandlingsområde Akademikerne Krav til fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Akademikernes forhandlingsområde KL s krav til organisationsforhandlingerne med Akademikerne er oplistet i dette

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OVERBRINGES Sundhedskartellet Dansk Sygeplejeråd Danske Bioanalytikere Ergoterapeutforeningen

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde.

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde. KL 411 Overbragt Lærernes Centralorganisation Niels Hemmingsens Gade 10, 4 1153 København V Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af aftaler og overenskomster inden for Socialpædagogernes Landsforbunds forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af aftaler og overenskomster inden for Socialpædagogernes Landsforbunds forhandlingsområde Anbefalet/Overbragt Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af aftaler og overenskomster inden for Socialpædagogernes Landsforbunds

Læs mere

I(L 11> ./. Der henvises i det hele til de over for HK/KOMMUNAL fremsatte krav, jf. vedlagte kopi heraf.

I(L 11> ./. Der henvises i det hele til de over for HK/KOMMUNAL fremsatte krav, jf. vedlagte kopi heraf. 11> I(L Anbefalet Gentofte Kommunalforening Gentofte Rådhus Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2013 af aftaler og overenskomster inden for Gentofte Kommunalforenings

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler og overenskomster inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler og overenskomster inden for Sundhedskartellets forhandlingsområde Overbragt Sundhedskartellet Dansk Sygeplejeråd Ergoterapeutforeningen Danske Fysioterapeuter Kost & Ernæringsforbundet Dansk Tandplejerforening Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler og

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OVERBRINGES FOA Staunings Plads 1-3 1790 København V 10-10-2007 Sag.nr.: 07/3002

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OVERBRINGES Lærernes Centralorganisation Niels Henn - ningsens Gade 10, 4. sal

Læs mere

I dag er den første politiske forhandling mellem KL og KTO blevet afholdt.

I dag er den første politiske forhandling mellem KL og KTO blevet afholdt. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 2375.1 HKB/jb

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN ANBEFALET FOA Fag Og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. 10-10-2007

Læs mere

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Indhold... 2 Løn generelt... 2 Generelle lønstigninger... 2 Reguleringsordningen... 2 Økonomien ved organisationsforhandlingerne...

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN, Danske Regioner DampfærgeN,ej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OVERBRINGES Lærernes Centralorganisation Niels Hemmingsens Gade 10 1153 København

Læs mere

O Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

O Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 1227.10 KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte O.2008 Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober 2007 1. Løn m.v.... 2 1.1 Løn... 2 1.2 Reguleringsordning... 2 1.3 Lønstatistik... 3 2. Pension...

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 27. april 2018 17-0310.4 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Læs mere

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd.

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd. KL Forhandlings fællesskabet 22. juni 2017 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger.

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger. SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER. Rammer for indgåelse af senior- og fratrædelsesordninger. En seniorordning kan etableres, når universitetet vurderer, at det vil være muligt og hensigtsmæssigt. Herudover

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

Fagligt Fælles Forbund 3F. Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F s forhandlingsområde.

Fagligt Fælles Forbund 3F. Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F s forhandlingsområde. KL Fagligt Fælles Forbund 3F SAG-2017-04691 Tid: Den 9. Maj 2018, kl. 14.00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere m.fl. indenfor Fagligt Fælles Forbund - 3F

Læs mere

Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011

Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011 13. december 2010 Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011 Den demografiske udvikling, genopretningen af dansk økonomi og den samfundsøkonomiske situation giver meget snævre økonomiske rammer

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Fagligt Fælles Forbund - 3F den.offentlige.gruppe@3f.dk 15-12-2014 Sag.nr. RLTN3237-14/3427

Læs mere

Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsfællesskabet KL Forhandlingsfællesskabet 8. oktober 2014 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN DJØF IDA HK/KOMMUNAL FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF AFTALER FOR CHEFER PR. 1. APRIL 2015 INDEN FOR DJØF, IDA OG HK/KOMMUNALS FORHANDLINGSOMRÅDE Side

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN FOA-Fag og Arbejde forha001@foa.dk 15-12-2014 Sag.nr. 14/3056 Dokumentnr. 67984

Læs mere

I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blevet afholdt.

I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blevet afholdt. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1201.11 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 12. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem KL og KTO I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne

Læs mere

3F Fagligt Fælles Forbund/FOA Fag og Arbejde

3F Fagligt Fælles Forbund/FOA Fag og Arbejde KL 3F Fagligt Fælles Forbund/FOA Fag og Arbejde SAG-2017-06319 Tid: Den 7. maj 2018, kl. 16.30 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af Overenskomst for handicapledsagere med tilhørende protokollater

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN DANSK METAL FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER OG AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR LEDENDE VÆRKSTEDSPERSONALE

Læs mere

Protokollat. Arbejdstid

Protokollat. Arbejdstid 3 Arbejdstid Parterne er enige om følgende formulering af 3 stk. 3. Der kan lokalt aftales flextidsordninger. Overenskomstens bestemmelser om planlægning af arbejdstiden kan ved enighed lokalt fraviges.

Læs mere

3F Fagligt Fælles Forbund /FOA Fag og Arbejde

3F Fagligt Fælles Forbund /FOA Fag og Arbejde KL 3F Fagligt Fælles Forbund /FOA Fag og Arbejde SAG-2017-05035 Tid: Den 2. maj 2018, kl. 21.45 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster med tilhørende protokollater inden

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Køreplansaftale for OK-15

Køreplansaftale for OK-15 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESKABET Køreplansaftale for OK-15 Mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Forhandlingsfællesskabet er aftalt en plan for forhandlingerne om

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Forlig med Sundhedskartellet Der er mandag den 28. februar opnået forlig med Sundhedskartellet, SHK, om økonomien, de generelle temaer

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Repræsentanter for FOA Fag og Arbejde og repræsentanter for KL. 1. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,41 %.

FOA Fag og Arbejde. Repræsentanter for FOA Fag og Arbejde og repræsentanter for KL. 1. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,41 %. KL FOA Fag og Arbejde SAG-2017-05041 Tid: Den 11. maj 2018, kl. 17.00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af Overenskomst for kantineledere og rengøringsledere/- chefer med tilhørende protokollater

Læs mere

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4 Seniordage 2. oktober 2008 Ved trepartsaftalerne indgået mellem Regeringen, KL, LO, FTF og AC blev der afsat 538 mio. kr. til seniorpolitiske initiativer i kommunerne. Midlerne er et engangsbeløb til brug

Læs mere

1. LØN. 3F, FOA, Socialpædagogerne. Tid: Den 10. maj 2018, kl Sted:

1. LØN. 3F, FOA, Socialpædagogerne. Tid: Den 10. maj 2018, kl Sted: KL 3F, FOA, Socialpædagogerne Tid: Den 10. maj 2018, kl. 17.15 Sted: Emne: KL lig om fornyelse af Overenskomst for omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter. Deltagere: Repræsentanter

Læs mere

3. FORHØJET SÆRLIG FERIEGODTGØRELSE

3. FORHØJET SÆRLIG FERIEGODTGØRELSE KL FOA- Fag og Arbejde SAG-2017-04721 SAG-2017-04708 Tid: Den 2. maj 2018, kl. 18.00 Sted: Emne: Deltagere: KL 5.40.61 - Forlig om fornyelse af Overenskomst og aftale for Kedel-, maskin- og motorpassere

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til fornyelse/ændring af overenskomster og aftaler inden for Akademikernes forhandlingsområde

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til fornyelse/ændring af overenskomster og aftaler inden for Akademikernes forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Akademikerne tih@ac.dk 15-12-2014 Sag.nr. 14/3239 Dokumentnr. 68653/14 Krav

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Yngre Læger le.yl@dadl.dk 15-12-2014 Sag.nr. 14/3238 Dokumentnr. 68511/14 Krav

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav OK-08: RLTN-KTO. 1. Løn m.v Økonomi generelt RLTN:

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav OK-08: RLTN-KTO. 1. Løn m.v Økonomi generelt RLTN: REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 1231.4 Krav OK-08: RLTN-KTO 01-11-2007 Sag.nr.: - 07/2893 Dokumentnr. 61111/07

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

Faktaark En ansvarlig lønudvikling

Faktaark En ansvarlig lønudvikling Faktaark En ansvarlig lønudvikling En ansvarlig økonomisk ramme med beskedne generelle lønstigninger. Den samlede økonomiske ramme for overenskomstperioden 2011-2013 udgør i alt 3,15 pct. Det har været

Læs mere

HK Kommunals samlede krav til OK18

HK Kommunals samlede krav til OK18 HK Kommunals samlede krav til OK18 KL og Regionerne Generelle krav* forhandles af Forhandlingsfællesskabet og stilles gennem OAO 7.000 medlemmer af HK Kommunal i kommuner og regioner har op til OK18 givet

Læs mere

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL Overenskomst Chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2013 Overenskomst for chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF 2013-1 - Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Kredsgeneralforsamling LU Midt- og Vestjylland februar 2018

Kredsgeneralforsamling LU Midt- og Vestjylland februar 2018 Kredsgeneralforsamling LU Midt- og Vestjylland februar 2018 Valg af dirigent Dagsorden: Bestyrelsens beretning Regnskab Indkomne forslag. Forslag der ønskes optaget på dagsordenen skal være kredsbestyrelsen

Læs mere

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område.

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. OK 18 resultatet Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. Overenskomstforhandlingerne på overlægeområdet blev afsluttet med indgåelse af aftale på det generelle område

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

FOA Fag og Arbejde SAG Tid: Den 11. maj 2018 kl

FOA Fag og Arbejde SAG Tid: Den 11. maj 2018 kl KL FOA Fag og Arbejde SAG-2017-06303 Tid: Den 11. maj 2018 kl. 17.15 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af Overenskomst for ledere/mellemledere inden for den kommunale ældreomsorg med tilhørende

Læs mere

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder (44.01)

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder (44.01) Kommunernes Landsforening Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Att.: Konsulent Allan Winter Graversen Ledernes generelle og specielle krav til OK 2018 København den 12. december 2017 Hermed

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

Varige midler: 1150 kroner

Varige midler: 1150 kroner KL Dansk Musiker Forbund SAG-2018-00088 Tid: Den 12. maj 2018, kl. 18:00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster med tilhørende protokollater for musikere og assistenter

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL Parterne er enige om at indstille nedenstående overenskomst med tilhørende protokollater fornyet på følgende vilkår:

FORHANDLINGSPROTOKOL Parterne er enige om at indstille nedenstående overenskomst med tilhørende protokollater fornyet på følgende vilkår: KL Dansk Musiker bund og Teknisk Landsforbund Tid: Den 9. maj, kl. 13:30 Sted: Emne: Deltagere: KL lig om fornyelse af overenskomst med tilhørende protokollater for teknisk personale ved landsdelsorkestrene

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Fagligt fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde

Fagligt fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde KL Fagligt fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde SAG-2017-04691 Tid: Den 9. maj, kl. 14.00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af overenskomst for specialarbejdere i Københavns og Frederiksberg

Læs mere

Side 1 RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

Side 1 RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK 2008 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER...4 1. HVEM ER OMFATTET AF AFTALEN...4 2. GYLDIGHEDSOMRÅDE...5

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område Aftalerne på det kommunale område er nu i hus. Forlig og forhandlingsprotokoller er nu forhandlet på plads. Der er tale om et 3-årigt

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde FOA - Fag og Arbejde Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde KL s krav til organisationsforhandlingerne med FOA Fag og Arbejde er oplistet

Læs mere

2. LØN 2.1 IT-supportere og datateknikere Lønnen hæves med fuldt gennemslag, således at grundlønnen hæves henholdsvis fra til 22.

2. LØN 2.1 IT-supportere og datateknikere Lønnen hæves med fuldt gennemslag, således at grundlønnen hæves henholdsvis fra til 22. KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-forbund Dansk Metal Fagligt Fælles Forbund 3F Fødevareforbundet NNF Malerforbundet i Danmark Serviceforbundet SAG-2017-05084 Tid: Den 6. maj 2018, kl. 22.00 Sted:

Læs mere

1. DÆKNINGSOMRÅDE Dækningsområdet i overenskomsten udvides med: Energiteknologer Miljøteknologer

1. DÆKNINGSOMRÅDE Dækningsområdet i overenskomsten udvides med: Energiteknologer Miljøteknologer KL Teknisk Landsforbund SAG-2017-04668 Tid: Den 6. maj, kl. 16:00 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af overenskomst med tilhørende protokollater inden for Teknisk Landsforbund's forhandlingsområde.

Læs mere

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %.

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %. KL Dansk Journalistforbund SAG-2017-04738 Tid: Den 3. maj 2018, kl. 13:30 Sted: I

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 16. februar 2015 3982.22 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til fornyelse/ændring af overenskomster og aftaler inden for Akademikernes forhandlingsområde

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til fornyelse/ændring af overenskomster og aftaler inden for Akademikernes forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Akademikerne tih@ac.dk 15-12-2014 Sag.nr. 14/3239 Dokumentnr. 68653/14 Krav

Læs mere

PIXIUDGAVE SENIORDAGE

PIXIUDGAVE SENIORDAGE PIXIUDGAVE SENIORDAGE Hvem er omfattet af seniordageordningen 25.03.2009 Alle kommunalt ansatte i aldersgruppen fra 60 år og op efter, har ret til frihed med sædvanlig løn i to dage fra det kalenderår

Læs mere

1. LOKAL LØNDANNELSE 1.1 Modernisering af forhandlingsrenen

1. LOKAL LØNDANNELSE 1.1 Modernisering af forhandlingsrenen KL Foreningen af Speciallæger Yngre læger SAG-2017-04664 Tid: Den 9. maj, kl. 14.00 Sted: Emne: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster med tilhørende protokollater inden for Foreningen af

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet.

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet. Hvem forhandler overenskomster i staten? De statslige overenskomstparter Det er finansministeren, der forhandler løn- og ansættelsesvilkår for statens ansatte med de faglige organisationer, som har organiseret

Læs mere

Socialpædagogerne, FOA, Dansk Metal og Ledernes Hovedorganisation

Socialpædagogerne, FOA, Dansk Metal og Ledernes Hovedorganisation KL Socialpædagogerne, FOA, Dansk Metal og Ledernes Hovedorganisation Tid: Den 9. maj 2018, kl. 21:50 Sted: Emne: KL lig om fornyelse af Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Side 1 Rammeaftale om seniorpolitik KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

Det er din og min hverdag, der er til forhandling.

Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Bestyrelsens overvejelser om OK18 Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Offentlige Chefers repræsentantskab Tænk længere 2 // Bestyrelsens forslag til krav Offentlige Chefer i Djøf Repæsentantskabsmøde

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST POST Overenskomst mellem Post Danmark og 3F for arbejdsledere og specialister m.fl. Industriens Overenskomst 2010 med tilhørende lokalaftaler mellem Post Danmark og 3F gældende

Læs mere