Effektivitetstal. Ofte stillede. spørgsmål? Effektiviseringsenheden 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Effektivitetstal. Ofte stillede. spørgsmål? Effektiviseringsenheden 2017"

Transkript

1 Effektivitetstal Ofte stillede spørgsmål Effektiviseringsenheden 2017

2 Hvordan er tallene beregnet En afdelings effektivitetstal er bedste praksis fratrukket afdelingens effektiviseringspotentiale. Hvad er bedste praksis Bedste praksis er det udgiftsniveau, den billigste, sammenlignelige afdeling har. Ikke alene skal bedste praksis være billigere samlet set, men bedste praksis skal også være billigere på hver af de benchmarkede konti. Hvordan beregnes effektiviseringspotentialet Effektiviseringspotentialet beregnes som den procentvise forskel der som minimum er mellem en afdelings udgifter og bedste praksis udgifter. Hvis bedste praksis er 20 pct. billigere på alle de medtagne konti, vil afdelingens effektiviseringspotentiale være 20 pct. og dens effektivitetstal 80 pct. Hvilke afdelinger sammenlignes Afdelinger skal have samme størrelse, samme boligtyper og være beliggende i samme region for at blive sammenlignet. Afdelinger med primært ungdoms- eller ældreboliger sammenlignes med andre tilsvarende afdelinger i hele landet, for at sikre tilstrækkeligt sammenligningsgrundlag. Hver afdeling benchmarkes mod minimum 30 sammenlignelige afdelinger, men oftest mod langt flere. Hvilke konti sammenlignes For at sikre størst mulig præcision i tallene bruger benchmarkmodellen kun et udvalg af de konti, der indgår i Effektiviseringsaftalen. Disse konti er 109, 110, 111, 112.1, 114, 115, 117, 121 og 122. Hvilke data bruges Tallene er baseret på regnskabsdata, og alle 12 måneders regnskaber fra regnskabsåret 2016 indgår i data. Enkelte regnskaber er frasorteret. Det gælder bl.a. for afdelinger med negative udgifter på én af de medtagne konti, samt afdelingerne med ekstremt lave udgifter.

3 Hvorfor har I valgt denne benchmarkmetode Benchmarkmetoden er valgt, så den bedst mulig understøtter den effektiviseringsaftale der er lavet mellem BL, KL og Regeringen om en besparelse på driftsudgifterne fra 2014 til 2020 på 1,5 mia. kr. Aftalens besparelsesmål er solidarisk, hvilket vil sige, at der ikke er krav, om hvor meget den enkelte organisation eller afdeling skal spare. Dette giver god mening, for regnskabstallene viser, at sektorens organisationer og afdelinger har meget forskellige effektiviseringspotentialer. Metoden er valgt, så den bedst mulig afspejler disse forskelle. Benchmarkmetoden bygger på den antagelse, at hvis man reducerer udgiftsforskellene mellem afdelinger vil det have en stor effektivitetsforbedrende effekt i sektoren. Metoden lægger derfor op til, at de dyre afdelinger skal lære af de billige afdelinger. Populært sagt, kan man kalde metoden en gruppe-pres metode, der viser hvem der er fortrop, og hvem der er bagtrop. Samtidig med at tallene skal motivere de dyre til at lære af de billige, håber man, at de billige afdelinger også øger deres effektivitet, selv om de er blandt sektorens bedste praksis. Heldigvis er der meget der tyder på, at de effektive bliver ved med at blive mere effektive, og derfor fortsat kan være inspiration for resten af sektoren. Er billigt det samme som effektivt I udregningen af benchmarktallene antager vi, at billigst er mest effektivt. Dette er selvfølgelig ikke altid rigtigt man kan godt have billig drift uden at det nødvendigvis er effektiv drift. Når vi alligevel tager udgangspunkt i, at billigst er mest effektivt, er det fordi der ikke er andre muligheder: ingen kan svare på, hvad effektiv drift er. Og selv, hvis man kunne blive enige om, at effektiv drift er velholdte bygninger, pænt klippede hække og god beboerservice til mindst mulig penge, så ville det stadig ikke være muligt at sammenligne, for vi har ikke data på hvilken stand afdelingernes bygninger er i, hvor pænt hækken er klippet, og hvor god beboerservicen er. Det eneste vi kan sammenligne mellem alle afdelinger er deres udgifter. Så selv om billigst ikke nødvendigvis er mest effektivt, så er det en god tilnærmelse. Fordi vi er klar over, at billigst ikke nødvendigvis er mest effektivt, har vi indbygget en række forsigtighedsfiltre i benchmarkmetoden. En afdeling får derfor kun et lavt effektivitetstal, hvis vi er meget sikre på, at den har unødvendigt høje udgifter dvs. vi kan finde lignende afdelinger med lavere udgifter på alle konti.

4 Hvorfor er konto 116 ikke med i beregningerne Konto 116 medtages ikke i udregningen af effektivitetstallene, fordi konto 120 ikke er med i effektiviseringsaftalen for den almene sektor. Konto 120 er ikke medtaget i effektiviseringsaftalen, fordi man ikke vil incentivere til at effektivisere ved at henlægge mindre, da det vil betyde, at man ikke vil kunne vedligeholde bygningerne på længere sigt. En anden grund til, at konto 116 ikke er medtaget, er fordi den ofte svinger meget fra år til år, hvilket skaber misvisende benchmarks. Typisk er udgifterne på konto 116 høje i forbindelse med store forbedringsarbejder, men ellers meget lave. Hvis man derfor benchmarker en afdeling der et givent år laver tag, med en der samme år ikke laver noget, fremstår sidstnævnte afdeling uhensigtsmæssigt effektiv. Hvordan skal jeg forstå de forskellige farver Tanken med effektivitetstallene er, at de hurtigt skal give et overblik over hvor en given afdeling eller organisation ligger effektivitetsmæssigt i forhold til andre tilsvarende afdelinger eller organisationer i sektoren. Farverne skal hjælpe til at skabe dette hurtige overblik: Har en organisation overvejende grønne afdelinger, indikerer det, at organisationens afdelinger er blandt sektorens mest effektive. Dette betyder ikke, at afdelingerne ikke kan blive mere effektive, men blot, at der ikke umiddelbart er andre, der er mere effektive. Har man derimod primært røde eller gule afdelinger i ens organisationsoversigt, er det et signal om, at man er blandt sektorens mindst effektive. Farveinddelingen er lavet således, at afdelinger med effektiviseringspotentiale på mere end 30 pct. er røde, afdelinger med effektiviseringspotentiale på mellem 10 og 30 pct. er gule og afdelinger med mindre end 10 pct. effektviseringspotentiale er grønne. Forhåbentlig vil sektorens markante udgiftsforskelle udligne sig efterhånden som de mindre effektive afdelinger lærer af de mere effektive. Dette vil betyde, at der kun er grønne og gule afdelinger, og ikke som nu, hvor cirka en tredjedel af sektorens afdelinger er røde.

5 Hvad sker der, hvis en organisation har røde afdelinger I første omgang sker der ikke noget ved at have røde afdelinger. Kommunen vil som del af deres tilsyn spørge til effektiviseringsplaner for røde afdelinger, og afdelingerne vil blive bragt i fokus i styringsdialogen. Der er ikke handlepligt på tallene, hvilket betyder, at der ikke kan stilles direkte krav om, at en organisation ikke må have røde afdelinger. Dog skal det tilføjes, at røde afdelinger indikerer, at organisationen ikke lever op til de generelle lovmæssige krav om, at de almene boligafdelinger skal drives effektivt. Gælder det om, kun at have grønne afdelinger Det gælder ikke om at have grønne afdelinger, men om at drifte stadig mere effektivt. Grønne afdelinger er en indikation på, at der ikke er andre i sektoren der konsekvent drifter billigere, men det er ikke i sig selv en blåstempling af, at man har effektiv drift. Der er mange forskelligartede forhold omkring almene boligafdelinger, og det kræver indgående kendskab til de lokale forhold at vide, hvorvidt driften er fuldt effektiv. Det er derfor urealistisk at forvente, at benchmarktal entydigt kan vise om man er fuldt effektiv. Vores erfaring er, at selv de mest effektive kan blive mere effektive, og at effektivitet er noget man løbende og vedvarende skal arbejde med også når man har grønne effektivitetstal. Vi vil opfordre folk til at bruge effektivitetstallene som et middel og ikke som et mål. Tallene skal skabe fokus på effektiv og ineffektiv drift, men herudover opfordres organisationer og afdelinger til at lave deres egne interne effektiviseringsmålsætninger og iværksætte konkrete effektiviseringstiltag.

6 Vi har fået en rapport med et besparelsespotentiale i kroner, hvordan er det udregnet Besparelsespotentialet viser hvor meget en organisations afdelinger samlet kan spare, hvis de alle realiserer deres effektiviseringspotentiale. Nogle synes, at besparelsespotentialet er lavt sat and andre synes det er højt sat. I alle tilfælde er der ingen krav om, at man skal effektivisere for dette beløb. Herunder uddybende bemærkninger om hvordan besparelsespotentialet er udregnet: Først bestemmes en afdelings effektiviseringspotentiale. Dette gøres ved at sammenligne afdelingens udgifter med bedste sammenlignelige praksis udgifter, og beregne hvor meget billigere bedste praksis er på samtlige benchmarkede konti. Bedste praksis er ikke blot én, men flere afdelinger med et lavere udgiftsniveau. Som minimum skal 30 afdelinger have et udgiftsniveau, før det kaldes bedste praksis. Dette er for at forhindre, at vi sammenligner med en enkelt eller to afdelinger der er exceptionelt billige. For at bedste praksis er sammenlignelig, skal den have nogenlunde samme størrelse, have samme type boliger (ældre-, ungdom- eller familieboliger) og hvis det drejer sig om familieboliger ligge i samme region. For hver afdeling beregnes hvor meget billigere bedste praksis er på de enkelte konti, det kan være 10 pct., 15 pct., 30 pct. osv. Dernæst bestemmes effektiviseringspotentialet, som den forskel der i hvert fald er på alle konti. Her ville det være 10 pct., selv om der er konti, hvor bedste praksis er mere end 10 pct. billigere. Besparelsespotentialet for organisationen er hvor meget afdelingerne samlet skal effektivisere, hvis de reducerer deres udgifter med deres beregnede effektiviseringspotentiale. Der er folk der argumenterer, at besparelsespotentialet er for lavt, fordi effektiviseringspotentialet ofte er højere på enkelte konti (fx er effektiviseringspotentialet ovenfor 10 pct., selvom der er konti med 15 pct. og 30 pct. effektiviseringspotentiale). Andre argumenterer, at besparelsespotentialet er højt sat, fordi de mener det er urealistisk at kunne nå i nærheden af bedste praksis udgiftsniveau. Uanset ens indstilling, er besparelsespotentialet et snapshot af, hvor langt en organisation er fra bedste praksis, og det ændrer sig fra år til år, afhængig af afdelingernes udgifter og af bedste praksis udgifter.

Almen effektivitet - SALUS Boligadmi nistration A.m.b.a.

Almen effektivitet - SALUS Boligadmi nistration A.m.b.a. Almen effektivitet - SALUS Boligadmi nistration A.m.b.a. Der er fokus på effektivisering af driften i den almene boligsektor, fordi driftsudgifterne over en årrække er steget mærkbart. Høje driftsudgifter

Læs mere

Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget?

Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget? Effektivisering af den almene boligsektor Sker der noget? BL Forvaltningskonference August 2017 Lars Otto, lao@tbst.dk, 4187 1846 Signe Fosgaard, sif@tbst.dk, 4171 7841 Udvikling siden 2014 Mia. 2014-kr.

Læs mere

Effektiviseringspotentialer, Fyn

Effektiviseringspotentialer, Fyn Effektiviseringspotentialer, Fyn Oktober 2016 Lars Otto, lao@uibm.dk, 6198 3490 Signe Fosgaard, sif@uibm.dk, 4171 7841 Effektivisering hvorfor? Huslejen stiger for hurtigt, og det er et problem især for

Læs mere

Introduktion Fortolkning af effektivitetstal Konti Datagrundlag Medtagne afdelinger... 12

Introduktion Fortolkning af effektivitetstal Konti Datagrundlag Medtagne afdelinger... 12 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Effektiviseringsenheden Center for Bolig Dokumentation af data og metode for effektivitetstal Nærværende notat omhandler Effektiviseringsenhedens effektivitetstal

Læs mere

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger

Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger Årets tilsynstema: TILSYNSTEMA 2017 Effektivitet med fokus på særligt ineffektive afdelinger I forbindelse med vedtagelsen af lovforslag om effektivisering af den almene sektor i 2016 meddelte Trafik-,

Læs mere

Benchmark analyser fra Landsbyggefonden

Benchmark analyser fra Landsbyggefonden Benchmark analyser fra Landsbyggefonden Viden er guld - Ledelse og grunddata i de almene boligorganisationer 9. juni 2017 Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af

Læs mere

Fra Vi kan ikke blive bedre Til Man kan altid blive bedre

Fra Vi kan ikke blive bedre Til Man kan altid blive bedre Fra Vi kan ikke blive bedre Til Man kan altid blive bedre Driftens Dag, 7 juni 2018 Effektiviseringsenheden Signe Fosgaard sif@tbst.dk Lars Otto lao@tbst.dk Dagsorden Status Efter 2020 Andre analyser Udgiftsmål

Læs mere

1/6. LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal

1/6. LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal LANDSBYGGEFONDEN 18. marts 2019 Datagrundlag for Effektivitetstal Regeringen, KL, og BL Danmarks Almene Boliger indgik i juni 2016 aftale om et nationalt effektiviseringsmåltal for den almene boligsektor.

Læs mere

BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST

BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST BESTYRELSESNET ERFA-GRUPPE VEST Dorte Hjerrild og Mette Jørgensen, BL BestyrelsesNets ERFA-gruppe øst, 7. september 2017 Program Effektivitetsdata Oplæg Kig på egne tal Sparring om bestyrelsens arbejde

Læs mere

Til kommuner og boligorganisationer til brug i styringsdialogen Sådan bruger du tilsynstema og effektivitetstal

Til kommuner og boligorganisationer til brug i styringsdialogen Sådan bruger du tilsynstema og effektivitetstal Til kommuner og boligorganisationer til brug i styringsdialogen Sådan bruger du tilsynstema og effektivitetstal 70 90 0 100 Effektiviseringsenheden 2. udgave, marts 2018 2 Indhold I 2014 blev der indgået

Læs mere

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018

COK. Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal. Odense. Den 6. september 2018 COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Statslige garantier og effektivitetstal Odense Den 6. september 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com

Læs mere

Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje

Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje Temamøde 21. februar 2017 Emne: Effektivitet det er din husleje Dagsorden: Hvad betyder aftalen mellem ministeriet, KL og BL Benchmark, måltal og nøgletal Målet er lavere husleje hvad gør vi? Muligheder

Læs mere

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden BLs DriftsNet Erfa-Netværk Øst 26 april 2017 Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af arbejdsgruppe om effektiviseringsmål

Læs mere

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020 . 08-11-2016 KAB-konferencen 2016 lørdag den 29. oktober 2016 Pas på huslejen Hvorfor skal vi passe på huslejen? Regeringen, KL og BL er blevet enige om at effektivisere den almene sektor frem mod 2020

Læs mere

Effektivisering af den almene sektor

Effektivisering af den almene sektor Effektivisering af den almene sektor BL 11. kreds 9. marts 2017 Lars Otto, lao@tbst.dk, 4187 1846 Signe Fosgaard, sif@tbst.dk, 4171 7841 Dagsorden 1. Hvorfor effektivisere? Baggrund for effektiviseringsaftalen

Læs mere

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger TEMASTATISTIK 2017:4 Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger 2013-15 I 2015 er mere end halvdelen af den almene boligsektors vedligeholdelsesudgifter tekniske installationer og bolig-/

Læs mere

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden

Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden Benchmarking analyser fra Landsbyggefonden BLs DriftsNet Erfa-Netværk Vest Evy Ivarsson Nielsen Historik I forlængelse af Boligaftale 2014: Nedsættelse af arbejdsgruppe om effektiviseringsmål i den almene

Læs mere

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor www.pwc.dk God virksomhedsdrift i den almene boligsektor Holstebro januar 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Regeringens ønske om en modernisering og effektivisering af den almene boligsektor Forslag

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 28-02-2018 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Formål I aftalen om effektivisering

Læs mere

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter TEMASTATISTIK 2017:3 De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter Udgifterne til vedligeholdelse i den almene boligsektor er i 2015 på 137 kr. pr. m 2. I perioden 2011-2015 er udgifterne steget

Læs mere

Fra boligselskabet: Områdeleder Mette Andersen og økonomichef Louise Bjerggaard Thomsen

Fra boligselskabet: Områdeleder Mette Andersen og økonomichef Louise Bjerggaard Thomsen MØDE Mødedato 20.december 2018 Mødetidspunkt Kl. 13.00 14.30 Dialogmøde med Boligselskabet Sjælland Mødested Deltagere Benediktevej 19, 4100 Ringsted Fra boligselskabet: Områdeleder Mette Andersen og økonomichef

Læs mere

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1

EFFEKTIV DRIFT. Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 EFFEKTIV DRIFT Vejledning til afdelingsbestyrelser - ver.1 INDHOLD Indledning... 3 Baggrund... 3 Organisering.... 4 Organisationsbestyrelsen Afdelingsmødet Afdelingsbestyrelsen Driftspersonalet Driftschefen

Læs mere

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2018

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2018 STATISTIK Forord Udgiftsstatistikken for den almene boligsektor 2018 opgør de almene boligafdelingers faktiske afholdte udgifter i 2017 og budgetterede udgifter for 2018 baseret på oplysninger fra de almene

Læs mere

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2017

STATISTIK. Udgiftsstatistik 2017 STATISTIK Udgiftsstatistik 2017 Forord Udgiftsstatistikken for den almene boligsektor 2017 opgør de almene boligafdelingers faktiske afholdte udgifter i 2016 og budgetterede udgifter for 2017 baseret på

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat [Sagsnr.] 18-07-2019 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Konklusion Den

Læs mere

Dialog om effektivisering

Dialog om effektivisering Dialog om effektivisering September 2017, BL 4. kreds Lars Otto, lao@tbst.dk, 4187 1846 Signe Fosgaard, sif@tbst.dk, 4171 7841 Stor forskel på udgifter for ens afdelinger Afdeling 1 9.000 kroner per bolig

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 6. tirsdag den 9. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 6 tirsdag den 9. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse af

Læs mere

En sammenligning af driftsomkostningerne i den almene og private udlejningssektor

En sammenligning af driftsomkostningerne i den almene og private udlejningssektor En sammenligning af driftsomkostningerne i den almene og private udlejningssektor bl danmarks almene boliger 1 1. Indledning og sammenfatning En analyse af driftsomkostningerne i hhv. den almene og private

Læs mere

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE maj 2016 Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden Der er et årligt besparelsespotentiale på ca. 7 mia. kr., hvis de dyreste kommuner sænkede deres nettodriftsudgifter

Læs mere

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015 NOTAT Dato: 4. december 2015 Lægemiddeludgifter Danske Regioner har den 2. december 2015 rundsendt notat, der indeholder en række bemærkninger til udgiftsudviklingen på lægemiddelområdet. Lif redegør nedenfor

Læs mere

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:7 A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor 2012-16 I ca. 85 % af de almene boligafdelinger anvendes A-vedligeholdelsesordningen. I disse er de gennemsnitlige udgifter

Læs mere

De almene boligafdelingers

De almene boligafdelingers TEMASTATISTIK 01: De almene boligafdelingers udgifter til særlige aktiviteter 01 I 01 har ud af almene boligafdelinger udgifter til særlige aktiviteter. Den gennemsnitlige udgift til særlige aktiviteter

Læs mere

Konti der er i spil. Hvilke konti:

Konti der er i spil. Hvilke konti: Lidt historie Konti der er i spil Hvilke konti: 109 Renovation 110 Forsikringer/falck 111 EL fælles 112.1 Administrationsudgifter 114 Løn, trappevask, sne, ejendomskontor, skadesforebyggelse 115 Løbende

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 336 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 336 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 336 Offentligt Til Klima-, Energi- og Bygningsudvalget Den økonomiske konsulent Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 3. august

Læs mere

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE Kredsmøde 3. kreds 15. juni 2017 Dagsorden Effektivisering i den almene sektor Baggrund og indhold i aftalen Status på effektivisering Ledelsesrollen

Læs mere

Husleje- og udgiftsstatistik 2006

Husleje- og udgiftsstatistik 2006 LANDSBYGGEFONDEN April 2009 Husleje- og udgiftsstatistik 2006 Indhold Forord...... 2 Datagrundlag... 3 Husleje og udgiftsstatistik 2006... 5 Del 1. Huslejen 2006... 7 Del 2. De almene boligafdelingers

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2008 og budgettal for.

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK INDHOLD FORORD...2 DATAGRUNDLAG...3 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK...5 DEL 1. HUSLEJEN...7 DEL 2. DE ALMENE BOLIGAFDELINGERS UDGIFTER - BUDGET... 24 DEL 3. DE ALMENE

Læs mere

Baggrundspapir til kapitel 3 Besparelsespotentiale for

Baggrundspapir til kapitel 3 Besparelsespotentiale for Baggrundspapir til kapitel Besparelsespotentiale for detailinvestering... af 7-08-0 :56 Baggrundspapir til kapitel Besparelsespotentiale for detailinvesteringsforeninger Journal nr. /006-000-0007/ISA//JKM

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER FORORD Landsbyggefonden kan hermed præsentere resultaterne af fondens analyse af renholdelsesudgifterne i de almene afdelinger. Analysen er udtryk for,

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 11. torsdag den 11. maj 2017

Afdelingsmøde Afdeling 11. torsdag den 11. maj 2017 Afdelingsmøde Afdeling 11 torsdag den 11. maj 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsordenen 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Godkendelse

Læs mere

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER

CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER CASE #2: KAB 360 -ANALYSE FINDER DIGITALISERINGSPOTENTIALER Der er næsten garanti for besparelsesmuligheder og digitaliseringsgevinster, når KAB tilbyder sine boligorganisationer en 360 -analyse af, hvor

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag Tilsyn med almene boligorganisationer Stevns Kommune Indhold 1. Almene boligorganisationer... 3 2. Omfanget af det kommunale tilsyn... 3 2.1 Tilsynet under opførelsen... 3 2.2 Tilsynet

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014 STATISTIK - og udgiftsstatistik 2014 - og udgiftsstatistik 2014 Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2014 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej 4 4450 Jyderup Telefon 5925 8000 E-mail vab@vab.dk www.vab.dk Åbningstider: Mandag torsdag 09.00-14.00 Torsdag også 16.00-18.00 Onsdag lukket Fredag 09.00-12.00

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015 STATISTIK - og udgiftsstatistik - og udgiftsstatistik Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2014 og

Læs mere

Årlige henlæggelser til vedligeholdelse

Årlige henlæggelser til vedligeholdelse TEMASTATISTIK 2019:4 Årlige henlæggelser til vedligeholdelse i den almene boligsektor 2013-2017 De almene boligafdelinger henlægger mere til vedligeholdelse end tidligere. Afdelingerne i Hovedstaden henlægger

Læs mere

Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne

Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne Kirstine Flarup Tofthøj, Chefkonsulent kift@di.dk, 3377 4649 APRIL 2017 Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne I 2015 kunne kommunerne have sparet knap 2 mia. kr. på administration,

Læs mere

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 TEMASTATISTIK 2016:4 Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 De almene boligafdelinger havde i gennemsnit forsikringsudgifter for 1.087 kr. pr. lejemålsenhed i 2014. Det er 23 % mere end i

Læs mere

KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv.

KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv. Økonomi Budget og Regnskab KORAs analyse af kommunernes produktivitet mv. KORA (statslig institution for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) har sammenlignet kommunernes serviceniveau og produktivitet

Læs mere

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015

EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015 EN INNOVATIV VEJ TIL EFFEKTIV DRIFT WORKSHOP BOLIGKONFERENCEN 2015 Effektiv drift betaler sig PROGRAM Hvad er vores udgangspunkt? Hvordan kan man effektivisere? Hvad med nærværet? Case gruppearbejde og

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Øget kommunal service for de samme penge

Øget kommunal service for de samme penge Analysepapir, Februar 2010 Øget kommunal service for de samme penge Siden 2001 er de kommunale budgetter vokset langt hastigere end den samlede økonomi. Nu er kassen tom, og der bliver de næste år ikke

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-23 Odense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-53 Brenderup Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Dialogmøde med Andelsboligforeningen af Fra Boligselskabet: Forretningsfører Ole Hemmingsen og bestyrelsesformand Henrik Doose

Dialogmøde med Andelsboligforeningen af Fra Boligselskabet: Forretningsfører Ole Hemmingsen og bestyrelsesformand Henrik Doose MØDE Mødedato 20. december 2018 Mødetidspunkt Kl.9.00 10.30 Dialogmøde med Andelsboligforeningen af 1941 Mødested Deltagere Vilh. Andersensvej 3A, 4100 Ringsted Fra Boligselskabet: Forretningsfører Ole

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-2 Bakkelunden

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-2 Bakkelunden Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål.

Der er mange håndtag, der skal skrues på, før vi er i mål. Vi sparer penge, når vi køber ind sammen Region Midtjylland køber årligt varer og tjenesteydelser for cirka 8 milliarder kroner. Det svarer til næsten 30 % af regionens samlede økonomi, og derfor er der

Læs mere

Almenbos Ordinære Generalforsamling

Almenbos Ordinære Generalforsamling 11. juni 2018 Almenbos Ordinære Generalforsamling Onsdag den 30. maj 2018 Egebjerghavens fælleshus, Egebjergbygade 2 Deltagere Almenbos andelshavere med følgende antal stemmer: Boligforeningen København

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Referat af ordinært repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Baldersbo, afholdt den 22. maj 2018 kl. 18.00 i mødelokalet, Præstevænget 46, Ballerup Til mødet deltog 28 repræsentantskabsmedlemmer samt fra

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 9. marts 2017 kl. 17.00 i beboerlokalet, Stutterivænget 3, kld. Hillerød Til stede: Anette Fogh, Niels B. Schmidt, Karen-Lis Mohr, Klaus O. Larsen,

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

Fritid, biblioteksvæsen, kultur m.v.

Fritid, biblioteksvæsen, kultur m.v. 9.103 Faaborg-Midtfyn Kommune Udgifter i løbende og faste priser Løbende priser 2016-priser Faaborg-Midtfyn Kommune Sml.- gruppen Region Syddanmark Hele landet Faaborg-Midtfyn Kommune Sml.- gruppen Region

Læs mere

Udviklingen i de kommunale investeringer

Udviklingen i de kommunale investeringer Udviklingen i de kommunale investeringer 1. Tilbagegang i kommunernes investeringer Kommunernes skattefinansierede anlægsudgifter var på 19,5 mia. kr. (2018- PL) i 2016, jf. kommunernes regnskaber og figur

Læs mere

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 TEMASTATISTIK 2015:5 Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 De almene boliger i Region Sjælland har i gennemsnit de højeste udgifter til varme, vand og el, viser en ny opgørelse

Læs mere

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 239222 Brevid. 1716438 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 20. august

Læs mere

Velkommen. Ringkøbing-Skjern Boligforening. fredag den 17. marts 2017 Laugesens Have

Velkommen. Ringkøbing-Skjern Boligforening. fredag den 17. marts 2017 Laugesens Have Velkommen fredag den 17. marts 2017 Laugesens Have Dagen i dag. Præsentationsrunde.. Mit navn er. Husk når I er grupperne eller derhjemme: Hold tanken mod målet, og ikke mod besværlighederne. Muligheder

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-88 Tolderlundsvej Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-71 Frederik VII's Stiftelse Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Alle borgere med sociale problemer bør tælle med i udligningen i hele landet

Alle borgere med sociale problemer bør tælle med i udligningen i hele landet Alle borgere med sociale problemer bør tælle med i udligningen i hele landet I dag er der borgere med sociale udfordringer, som ikke tæller med i udligningen. Kriterierne bør passe til alle kommunetyper,

Læs mere

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR

Afdeling Fanø Boligselskab, afd. 1. Styrlngsrapport. Regnskabstal for 2015/2016. UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR Afdeling Styrlngsrapport Regnskabstal for 2015/2016 UMAGE FORNVÉl^SE, NÆRVÆR 078 Styrings rapport Afdelingens LBF-nr 639-101 Antal lejemål: 46 Fordelt på følgende typer: Almene boliger 6 Almene ældreboliger

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-90 Odense Havn

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-90 Odense Havn Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-21 Tofteparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-22 Tofteparken B Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN

NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN GÅ HJEM MØDER NY REGULERING I FJERNVARMESEKTOREN Astrid Birnbaum, faglig chef Dansk Fjernvarme abi@danskfjernvarme.dk GÅ HJEM MØDER KOLDING, AALBORG OG RINGSTED Dagsorden Gennemgang af embedsværkets anbefaling:

Læs mere

Effektiviseringspotentiale på 11,4 mia. i kommunerne

Effektiviseringspotentiale på 11,4 mia. i kommunerne Effektiviseringspotentiale på 11,4 mia. i kommunerne AF CHEFKONSULENT JAN CHRISTENSEN, CAND.OECON.AGRO, PH.D. RESUME Der er pres på økonomien i kommunerne, og et nærmere eftersyn er påkrævet. Sammenligner

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-5 Skovparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-5 Skovparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Højvang

Læs mere

Lean i den offentlige sektor. Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat

Lean i den offentlige sektor. Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Lean i den offentlige sektor Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Lean i den offentlige sektor Anvendelse af Lean Management i kommuner, regioner og stat Marts 2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 16: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed.

Bilag 16: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed. Bilag 16: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed. FORSYNINGSSEKRETARIATET FEBRUAR 2013 INDLEDNING... 3 1. COSTDRIVERSAMMENSÆTNING...

Læs mere

Notat. Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71. Benchmarkanalyse voksenhandicap

Notat. Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71. Benchmarkanalyse voksenhandicap Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5030 Fax +45 8888 5501 Dato: 2. november 2010 Sagsnr.: 201001525-71

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-65 Kerteminde Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-36 Bogense Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Opgørelse af udviklingen i udgifterne til undervisning i folkeskolen pr. elev. maj 2010 Handicap og Socialpsykiatri

Opgørelse af udviklingen i udgifterne til undervisning i folkeskolen pr. elev. maj 2010 Handicap og Socialpsykiatri dd Opgørelse af udviklingen i udgifterne til undervisning i folkeskolen pr. elev maj 2010 Handicap og Socialpsykiatri Indhold 1. INDLEDNING... 3 RESUMÉ... 3 2. OM OPGØRELSEN... 6 3. PRÆSENTATION AF RESULTATER...

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-61 Riisingsparken Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

De kommunale budgetter 2014 Forbedret driftsresultat, men stadig samlet underskud

De kommunale budgetter 2014 Forbedret driftsresultat, men stadig samlet underskud NOTAT De kommunale budgetter 2014 Forbedret driftsresultat, men stadig samlet underskud Bo Panduro, tlf. 7226 9971, bopa@kora.dk Amanda Madsen, amma@kora.dk Marts 2014 Købmagergade 22. 1150 København K.

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

Helt overordnet er der to skridt i udvælgelsen af sammenlignelige kommuner:

Helt overordnet er der to skridt i udvælgelsen af sammenlignelige kommuner: N OTAT Metode, FLIS sammenligningskommuner Dette notat præsenterer metoden bag udregning af sammenligningskommuner i FLIS. Derudover præsenteres de første tre modeller der anvendes til at finde sammenligningskommuner

Læs mere

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri

Fyns Almennyttige Boligselskab - afdeling 1-18 Det gamle mejeri Huslejeforhøjelse 1. juli 2019: Nugældende Regulering Ny Samlet gennemsnitlig Regulering gennemsnitlig gennemsnitlig årlig lejeårlig leje pr. m² % årlig leje pr. m² årlig leje pr. m² regulering Beboelse

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsdatabase 2. udgave (inkl. nøgletalskatalog)

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsdatabase 2. udgave (inkl. nøgletalskatalog) LANDSBYGGEFONDEN 23. februar 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsdatabase 2. udgave (inkl. nøgletalskatalog) Indholdsfortegnelse Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. GENERELT... 3 3. SØG REGNSKABSDATA...

Læs mere

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017

Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv. Albertslund. Den 7. september 2017 Alment byggeri temamøde om almene boliger Effektivisering mv Albertslund Den 7. september 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

Bilag 7 Analyse af alternative statistiske modeller til DEA Dette bilag er en kort beskrivelse af Forsyningssekretariatets valg af DEAmodellen.

Bilag 7 Analyse af alternative statistiske modeller til DEA Dette bilag er en kort beskrivelse af Forsyningssekretariatets valg af DEAmodellen. Bilag 7 Analyse af alternative statistiske modeller til DEA Dette bilag er en kort beskrivelse af Forsyningssekretariatets valg af DEAmodellen. FORSYNINGSSEKRETARIATET OKTOBER 2011 INDLEDNING... 3 SDEA...

Læs mere