Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1."

Transkript

1 Revisionsnr. 0 Side 1/7 Kvalitetsstandard for ledsageordning Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af den. Denne kvalitetsstandard revideres en gang i hver byrådsperiode. 1. Rammer 2. Tildeling 3. Indhold 4. Udførelse Formålet med ydelsen 1. Rammer At yde individuel ledsagelse til borgere med betydelig og varigt nedsat funktionsevne til konkrete aktiviteter ud af borgerens hjem. At give borgeren mulighed for at deltage i selvvalgte aktiviteter uden altid at skulle være afhængig af hjælp fra familie, venner eller medarbejdere i bomiljøet. At medvirke til at borgere kan leve på så normale vilkår som muligt trods betydelig og varigt nedsat funktionsevne. At øge mulighederne for selvstændighed, valgfrihed og ansvar for egen tilværelse for borgere med handicap. Det formelle grundlag for ydelsen Serviceloven 45 og 97 Sundhedsudvalgets beslutning om at der skal udarbejdes kvalitetsstandarder på området voksne med handicap og særlige sociale behov. Revision af kvalitetsstandarden Kvalitetsopfølgning Tilbagevendende og faste metoder i kvalitetsopfølgningen: Revurdering Samarbejdsmøder mellem leverandøren og myndigheden Økonomirapportering/ledelsesinformation Henvisninger Samtlige kvalitetsstandarder i kvalitetshåndbogen for personlig og praktisk bistand, socialpædagogisk støtte m.v.

2 Revisionsnr. 0 Side 2/7 Ansvarlig for opgaven Målgruppe Sundhedsafdelingen. 2. Tildeling Borgere mellem 12 og 67 år, som på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne ikke kan færdes alene uden for hjemmet. Borgere, der er visiteret til ledsagelse inden de fylder 67 år, bevarer denne ret efter det fyldte 67 år. Visitationskriterier Medarbejderen i myndigheden foretager en konkret individuel vurdering af den enkelte borgers behov for ledsagelse under en udredningssamtale. Tildeling sker på baggrund af følgende kriterier: Borgeren er mellem 12 og 67 år, dog kan borgere mellem 12 og 18 år alene visiteres til ledsagelse, hvis de ikke er visiteret til et døgnophold. Borgeren er ude af stand til at færdes alene uden for hjemmet på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eksempelvis brugere af kørestol, personer med blindhed og svær synsnedsættelse, personer med udviklingshæmning og med svært bevægelseshandicap. At borgeren selv kan udtrykke ønske om ledsagelse til konkrete formål og at borgeren er bevidst om indholdet i aktiviteterne. Borgeren vurderes at have et funktionsniveau, der er karakteriseret ved at have moderate, svære eller totale begrænsninger. Moderate begrænsninger Borgeren er den aktive part og kan under forudsætning af moderat personassistance udføre aktiviteten. Svære begrænsninger Borgeren deltager og kan under forudsætning af omfattende personassistance udføre aktiviteten Totale begrænsninger Borgeren er ude af stand til at udføre aktiviteten og har brug for fuldstændig personassistance. Ved tildeling tages der hensyn til, i hvilket omfang der i forvejen ydes individuel ledsagelse som et led i det samlede tilbud, der ydes borgeren. Ved vurdering af om en beboer i et botilbud i forvejen modtager individuel ledsagelse til en aktivitet, der modsvarer ledsageordning, lægges der bl.a. vægt på: Om der er tale om en aktivitet, som borgeren selv har valgt og som indeholder socialpædagogisk bistand. Det forhold, at ledsagelse foregår i små grupper (f.eks. 2-4 personer), udelukker ikke, at dette kan betegnes som individuel ledsagelse, såfremt de enkelte beboere selv har valgt den pågældende aktivitet (f.eks. at gå i biografen) med ledsagelse. Borgere, der bor i beskyttede boformer og som en del af botilbuddet i forvejen modtager individuel ledsagelse til en aktivitet de selv har valgt, har ikke krav på yderligere 15 timers ledsagelse, men op til i alt 15 timers

3 Revisionsnr. 0 Side 3/7 ledsagelse. Ordningen omfatter ikke Borgere med nedsat funktionsevne som følge af sindslidelse. Borgere med nedsat funktionsevne som følge af sociale årsager. Borgere der har hjælperordning efter 96 eller kontaktperson til døvblinde efter 98 i serviceloven, idet disse borgere forudsættes at få deres ledsagebehov dækket inden for disse ordninger. Pris for ydelsen Ledsageordning er et gratis tilbud for borgere, der har fast bopæl (folkeregisteradresse) i Gribskov Kommune, idet kommunen aflønner ledsageren. Øvrige udgifter i forbindelse med ledsagelse afholdes af borgeren, herunder følgeudgifter til transport, deltagelse i aktiviteter, entrébilletter o.l. Dog kan der ansøges om et årligt beløb til udgifter forbundet med ledsagelse. Beløbet udbetales én gang årligt. Kvalitetskrav Visitation Der må højst gå 5 hverdage fra henvendelse til borgeren er kontaktet og det videre forløb i sagen er aftalt. Kommunen træffer afgørelse inden 4 uger. Tidsfristen regnes fra den første personlige henvendelse. Se i øvrigt kvalitetsstandard for visitation til voksne med handicap og særlige sociale problemer. Start af hjælp Leverandøren aftaler senest 5 hverdage efter tildeling dato for start af hjælpen hos borgeren. Ledsageordning startes op hurtigst muligt og senest 10 hverdage efter visitation af hjælp. Krav til dokumentation Under udredningssamtalen foretager medarbejderen i myndigheden en funktionsvurdering af borgeren. Borgeren orienteres om det videre sagsbehandlingsforløb og -tid, herunder om at skriftlig bevilling tilsendes efterfølgende med angivelse af den hjælp (de ydelser) der bevilges eller det afslag der gives. Medarbejderen i myndigheden bestiller de bevilgede ydelsen hos leverandøren (advis). Krav til opfølgning Hvis borgerens behov ændrer sig har leverandøren pligt til at kontakte Sundhedsafdelingen. Der foretages revurdering af borgerens behov for ledsageordning minimum hvert andet år.

4 Revisionsnr. 0 Side 4/7 Ansvarlig for opgaven 3. Indhold Leverandøren er ansvarlig for at levere den visiterede hjælp i forhold til omfang, ydelser m.v. Omfang Varighed Ledsageordning visiteres for en periode på op til 2 år ad gangen, hvorefter hjælpen revurderes. Frekvens Borgere, der opfylder betingelserne for at få ledsagelse, har ret til 15 timer pr. måned, uanset hvad borgeren ønsker at blive ledsaget til. Forbrug af ledsagetimer svarer til den tid, der medgår til den enkelte ledsageopgave hos borgeren. Ledsagerens befordringstid mellem de enkelte ledsageopgaver medregnes ikke. Ved ledsagelse på rejser ud over lokalområdet beregnes hjemrejse og/eller nødvendige ventetider eller eventuelle overnatninger for ledsager som forbrug af ledsagetimer. De beregnede ledsagetimer kan dog ikke overstige det tilsvarende antal fulde løntimer. Borgeren kan inden for en periode på 6 måneder opspare timer. Der kan dermed være op til 90 timer til rådighed inden for en bestemt måned. Hvis borgeren ønsker at opspare timer, skal der indgås aftale med leverandøren om omfang og tidsrum. Timer, der er opsparet men ikke forbrugt, bortfaller efter 6 måneder. Hvis der ikke er indgået aftale om opsparing af timer, bortfaller ikke forbrugte timer automatisk. Ledsagetimer kan ikke bruges på forskud. Ud fra borgerens behov aftales det mellem borger og ledsager, hvornår ydelsen leveres. Levering Der visiteres til tid. Borgeren bestemmer selv, hvad ledsagelsen ønskes brugt til. Ledsagelse kan leveres hele døgnet. For alle ydelser gælder, at de skal leveres inden for et interval på +/- 30. min. fra den aftalte tid. Hvis ledsageren aflyser planlagt ledsagelse eksempelvis ved sygdom, forsøger leverandøren så vidt muligt at finde en afløser, såfremt borgeren ønsker det. Indhold Borgeren bestemmer, hvortil ledsagelsen skal ske, og hvad der skal ske. Ledsagelsen indeholder selve ledsagelsen og de funktioner, der er direkte forbundet med ledsagelsen, og kan afhængig af borgerens behov og forudsætninger omfatte: Hjælp med at tage overtøj af og på Hjælp til kørestol og andre ganghjælpemidler Hjælp til at komme på toilettet. Bilkørsel. Hjælp til at gøre indkøb af mad og tøj eller besøg hos frisør, restaurant mv. Hjælp til at deltage i kulturelle og sociale aktiviteter

5 Revisionsnr. 0 Side 5/7 Deltagelse i aftenskole, danseskole, biograf, idræt eller andre aktiviteter. Hjælp til kommunikation. Ydelsen indeholder ikke Ledsagelsen supplerer de øvrige serviceydelser, men kan ikke erstatte dem. Ordningen omfatter således f.eks. ikke: Praktisk hjælp i hjemmet Socialpædagogisk støtte, herunder vejledning, rådgivning eller mere omsorgsbetonede og intensive støtteforanstaltninger i forbindelse med ledsagelsen. Ledsageren skal ikke fungere som støtte- og kontaktperson eller besøgsven. Kvalitetskrav Der tilstræbes et vist interessefællesskab mellem borger og ledsager. Ydelsen ligger ud over den hjælp som ægtefælle, samlever og andet familiemedlem eller ven normalt vil yde som en del af samlivet, familierelationen eller venskabet. Ydelsen foregår ude af borgerens hjem. Tilrettelæggelse af ledsagelsen skal koordineres med øvrige ydelser borgeren modtager, så borgeren oplever helhed i den samlede indsats. 80 % de borgere, der modtager ledsageordning, er tilfredse med hjælpen til ledsagelse. Krav til dokumentation Tidspunkt for og tilrettelæggelsen af hjælpen aftales mellem borger og ledsageren og dokumenteres af leverandøren. Dokumentationen leveres til myndigheden på forlangende. Ledsageren indsender månedlige timesedler som dokumentation af forbruget af ledsagetimer. Krav til opfølgning Driftmøder mellem Sundhedsafdelingen og leverandør. Leverandøren skal 1 gang om året sende en statusbeskrivelse på ledsageordningen til Sundhedsafdelingen. Hvis der er behov for opfølgning oftere, aftales det if. den konkrete borger, hvor ofte der skal foreligge statusbeskrivelse.

6 Revisionsnr. 0 Side 6/7 Ansvarlig for opgaven 4. Udførelse Fagligt kvalificeret personale der er ansat af Gribskov Kommune eller ved en leverandør, der er godkendt af kommunen. Opgaveløser Ledsagere ansat af Gribskov Kommune og af leverandører der er godkendt af kommunen. Valg af leverandør Der er frit valg af leverandør af ledsager i Gribskov Kommune. Borgeren kan vælge mellem: At få tildelt en ledsager af Gribskov Kommune Selv at udpege en ledsager. At få udbetalt et kontant beløb til ansættelse af en ledsager, under forudsætning af at brugeren er i stand til at varetage arbejdsgiveransvaret. Der kan normalt ikke ske ansættelse af personer med en meget nær tilknytning til den, der er berettiget til ledsagelsen. Værdier De fem bærende værdier for arbejdet i Gribskov Kommune er: Borgeren som centrum Forholdet mellem politikere og omverden Opgaver og mål i stadig udvikling Vekselvirkning mellem mål og faglighed Medarbejderen som centrum Tilbagemeldelsespligt Leverandøren og borgeren har pligt til at afmelde visiteret hjælp hos myndigheden i Gribskov Kommune, hvis: Borgeren ikke længere har behov for den visiterede ydelse. Ved henvendelse til Sundhed/Borgerservice kan der revisiteres. Borgeren udtrykker ønske om ikke længere at benytte ordningen eller undlader at gøre det i en periode på et år, er leverandøren forpligtet til at føre ordningen til ophør ved at meddele dette til Sundhed/Borgerservice. Ved henvendelse til Sundhed/Borgerservice kan der revisiteres. Borgeren kan indtil dagen før aflyse sin ledsagelse. Ved senere aflysning tæller det som leverede ledsagetimer. Krav til personalet Generelt Medarbejderne skal opfylde generelle krav til etik med hensyn til optræden og påklædning. Medarbejderne må ikke have misbrugsproblemer. Medarbejderne skal være i stand til at forrette tjeneste på forsvarlig vis. Medarbejderne skal kunne gøre sig forståelige på dansk (både i skrift og tale). Medarbejderne har tavshedspligt. Medarbejderne skal have kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og indgreb i selvbestemmelsesretten. Medarbejderne kender kommunikationsvejene mellem kommunen og leverandøren og benytter dem. Det er et krav, at det udførende personale er bekendt med Gribskov Kommunes kvalitetsstandard for relevante ydelser og udfører arbejdet i overensstemmelse hermed.

7 Revisionsnr. 0 Side 7/7 Kvalifikationer Leverandøren skal sikre, at medarbejdere der løser opgaver i relation til borgere, har de nødvendige forudsætninger, herunder interesse i og/eller erfaring med at arbejde med mennesker med handicap. Medarbejderen er forpligtet til egenhændigt eller via leverandøren at meddele sagsbehandleren i kommunen, såfremt medarbejderen observerer ændringer i borgerens helbredstilstand eller andre forhold af betydning for den oprindelige visitation. Det forudsættes, at medarbejderne er i stand til at henvise borgerne til relevante medarbejdere/afdelinger, såfremt borgeren tilkendegiver at have problemer, eller hvis medarbejderen observerer problemer. Øvrig kvalificering At personalet hos leverandøren gennemgår en introduktion om voksne med handicap og særlige sociale behov i Gribskov Kommune, herunder introduktion if. målgruppen, etik og praktiske færdigheder i at udøve hjælpen, som f.eks. løfteteknik, enten ved ansættelse eller i forbindelse med kontraktindgåelse. Krav til dokumentation Dokumentation for udførelsen af hjælpen leveres til Sundhed/Borgerservice efter gældende aftale. Kvalitetskrav Opgaverne udføres i henhold til den konkrete afgørelse (visitation) og Gribskov Kommunes serviceniveau for ledsageordning jf. nærværende kvalitetsstandard. Hjælpen ydes med udgangspunkt i borgerens behov og forudsætninger og gives med respekt for den enkeltes integritet og værdighed. Ved valg af ledsagelse til den enkelte bruger skal der tilstræbes et interessefællesskab og så vidt muligt den samme ledsager til den enkelte borger. Krav til opfølgning Egenkontrol hos leverandøren

Kvalitetsstandard for befordring efter Servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for befordring efter Servicelovens Rammer Revisionsnr. 0 Side 1/5 Kvalitetsstandard for befordring efter Servicelovens 117 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 06. oktober 2010 Denne

Læs mere

Kvalitetsstandard for befordring til aktivitets- og samværstilbud samt beskyttet beskæftigelse. 1. Rammer

Kvalitetsstandard for befordring til aktivitets- og samværstilbud samt beskyttet beskæftigelse. 1. Rammer Revisionsnr. 0 Side 1/5 Kvalitetsstandard for befordring til aktivitets- og samværstilbud samt beskyttet beskæftigelse Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/6 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 95 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/7 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 96 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (USB) 1. Rammer

Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (USB) 1. Rammer Revisionsnr. 0 Side 1/5 Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Social-

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Ledsageordning Vedtaget Hjørring Byråd xx.xx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Hvilket behov dækker indsatsen?

KVALITETSSTANDARD. Ledsageordning Vedtaget Hjørring Byråd xx.xx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Hvilket behov dækker indsatsen? KVALITETSSTANDARD Ledsageordning Vedtaget Hjørring Byråd xx.xx.2018 Hvad er indsatsens lovgrundlag? Servicelovens 97 Bekendtgørelse nr. 235 af marts 2012, om betingelser for ledsageordningen efter serviceloven.

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015 17 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Til Politisk behandling den 22. april 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service

Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Kvalitetsstandard Ledsageordningen jf. 97 i Lov om Social Service Myndighed Social - Voksenhandicap Høringsudkast, februar 2019 Ledsageordningen Serviceloven 97 Formål Formålet med ledsageordningen er

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for ledsageordning efter Servicelovens 97 Handicap og Psykiatri

Retningslinjer Retningslinjer for ledsageordning efter Servicelovens 97 Handicap og Psykiatri Retningslinjer Retningslinjer for ledsageordning efter Servicelovens 97 Handicap og Psykiatri // April 2017 Indholdsfortegnelse 1. Formålet med ledsageordning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Hvem kan få en

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ledsageordningen. Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed

Kvalitetsstandard. Ledsageordningen. Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed Kvalitetsstandard Ledsageordningen Center for Social og Psykiatri Voksenafdelingen-Myndighed Godkendt af Social- og Forebyggelsesudvalget den 13. juni 2018. Ledsageordningen Lovgrundlag Ydelsens art Ydelsens

Læs mere

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler juni 2011 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 29.juni 2011 Som en del af

Læs mere

Information om Ledsageordning

Information om Ledsageordning Information om Ledsageordning Indholdsfortegnelse Hvad er en ledsageordning... 3 Hvordan søges ledsageordning... 3 Hvem er omfattet af ledsageordningen... 3 Hvem er ikke omfattet af ledsageordningen...

Læs mere

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne 12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for ledsagerordning: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 97. Ledsageordningen

Kvalitetsstandard. Serviceloven 97. Ledsageordningen Kvalitetsstandard Serviceloven 97 Ledsageordningen Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard For Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Byrådet den xxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.7 ANDEN PRAKTISK HJÆLP, A-pakke Hvem kan få hjælp? Hjælpen ydes efter principperne for hverdagsrehabilitering,

Læs mere

Ledsageordning for 18 67 årige

Ledsageordning for 18 67 årige Ledsageordning for 18 67 årige Ledsageordning Er du mellem 18 og 67 år, og kan du ikke færdes alene uden for hjemmet på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, har du ret til

Læs mere

Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 til voksne i eget hjem Godkendt af Byrådet den 27. april 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Information om Ledsageordningen

Information om Ledsageordningen Information om Ledsageordningen Indledning Ledsageordningen varetager praktiske ledsageopgaver udenfor hjemmet i henhold til lov om Social Service 97 og 45. Er du mellem 12 og 67 år og kan du ikke færdes

Læs mere

Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014

Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 1 Indhold 2 Forudsætninger... 3 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97

Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Ny tekst Forslag til ny kvalitetsstandard for ledsagerordning jf. Servicelovens 97 Tidligere tekst Kvalitetsstandard for støttekontaktperson (ledsagerordning) jf. Servicelovens 97 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag?

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 97 Ledsagerordning Vedtaget af Byrådet d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Personkreds...

Læs mere

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje. 1. Rammer

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje. 1. Rammer Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Socialudvalget den 21. april 2009. Som en del af kvalitetsopfølgningen på sundhedsområdet

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Ledsagelse Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Ledsagelse 2016 Brug for ledsagelse? Hvis du eller en pårørende har behov for ledsagelse, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Ledsagerordning for handicappede

Ledsagerordning for handicappede Relevante links. Socialstyrelsen; www.socialstyrelse.dk Danske Handicaporganisationer; www.handicap.dk Varde Kommune, www.vardekommune.dk Ledsagerordning for handicappede Handicappede, som har brug for

Læs mere

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Godkendt i Byrådet den 28. august 2018 SUOC - Team Administration 2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver så selvhjulpen som muligt. Alle

Læs mere

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier:

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier: 1 2.2.4 Struktur, D-pakke Hvem kan få hjælp? VISITATIONSRETNINGSLINJER Borgere med kognitive funktionsnedsættelser f. eks. på grund af demens, hjerneskade eller lignende, og som har særlige udfordringer

Læs mere

Sag: 14/ Kvalitetsstandard. Skanderborg Kommune

Sag: 14/ Kvalitetsstandard. Skanderborg Kommune Sag: 14/16471 Kvalitetsstandard Skanderborg Kommune Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard for ledsageordning... 4 2 Forord Kvalitetsstandarderne i Skanderborg Kommune tager afsæt i lov om social service,

Læs mere

Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune

Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune Sagsnr. 27.48.04-P05-1-18 Dato: 20.12.2018 Statusnotat: Ledsagelse i Horsens Kommune Indhold 1. Indledning: Ledsagelse udenfor hjemmet...2 2. Ledsageordningen...2 2.1 Målgruppen...3 2.2 Omfang og indhold...3

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1.

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1. Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold

Læs mere

Ledsageordning for handicappede

Ledsageordning for handicappede Ledsageordning for handicappede 1 Har du en betydelig og varigt fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, har du som andre behov for at kunne komme hjemmefra, købe ind, gå til massage eller lignende,

Læs mere

Visitationsretningslinjer

Visitationsretningslinjer Visitationsretningslinjer 2.2.5 Klippekortsordning, L-pakke Hvem kan få hjælp? Klippekortsordning tilbydes til de svageste borgere, der er afhængig af hjælp til at klare hverdagen og til at deltage i ønskede

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Ledsageordning for handicappede

Ledsageordning for handicappede Ledsageordning for handicappede 1 Ledsageordningen medvirker til, at du kan deltage i aktiviteter uden for hjemmet efter eget valg. Har du en betydelig og varigt fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse,

Læs mere

Borgere, der har behov for hjælp til indkøb af dagligvarer.

Borgere, der har behov for hjælp til indkøb af dagligvarer. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet d. 19.12.2017 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.5 INDKØB, I-PAKKE Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver så selvhjulpen

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Godkendt 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Formål...

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97

Myndighedsafdelingen. Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97 Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard ledsageordning Servicelovens 97 Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.01.2013 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på møde den 26.02.2013 Acadre dok. 152599-12

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 28 Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Serviceloven 103 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 24 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 LOVGRUNDLAG FORMÅL 104. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder - Ledsageordning efter servicelovens 97 1 Indhold Kvalitetsstandard Ledsageordning... 4 Klageadgang... 7 Kontaktoplysninger... 7 2 Kvalitetsstandard Skanderborg

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Godkendt af Byrådet den 26. august 2015 Indledning Hillerød Kommune yder

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Information om. Ledsageordningen

Information om. Ledsageordningen Socialforvaltningen Borgercenter Handicap Information om Ledsageordningen Til borgere og ledsagere om hvordan vi tilrettelægger ledsagelse 1 Indholdsfortegnelse Information om... 1 Ledsageordningen...

Læs mere

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier:

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier: Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.2.4 Struktur, D-pakke Hvem kan få hjælp? Borgere med kognitive funktionsnedsættelser f. eks. på

Læs mere

råd og vejledning i udførelse af opgaverne

råd og vejledning i udførelse af opgaverne Personlig hjælp og pleje efter Servicelovens 83 samt træning efter Servicelovens 86 stk 2 samt vedligeholdende træning Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes personlige hjælp og pleje til borgere

Læs mere

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem

Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2017 Godkendt i Voksenudvalget 14. december 2016 Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem Kvalitetsmål for personlig pleje i eget

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 26. februar 2013 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Anretning af mad. Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Anretning af mad. Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Anretning af mad Efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og

Læs mere

Kravspecifikation Bilag til rammeaftale vedr. ledsageordning for børn og voksne

Kravspecifikation Bilag til rammeaftale vedr. ledsageordning for børn og voksne Kravspecifikation Bilag til rammeaftale vedr. ledsageordning for børn og voksne 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Generelt om ledsageordningen... 3 3 Generelle krav til ledsagere... 3 3.1 Specifikke krav til

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

INFORMATION TIL BORGERE OG LEDSAGER. Serviceinformation om ledsagerordningen. 97 i Lov om Social Service

INFORMATION TIL BORGERE OG LEDSAGER. Serviceinformation om ledsagerordningen. 97 i Lov om Social Service INFORMATION TIL BORGERE OG LEDSAGER Serviceinformation om ledsagerordningen 97 i Lov om Social Service Oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Lovgivning og personkredsen for 97... 1 3. BORGER...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske funktionsevne

Læs mere

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015 Betalt vareudbringning Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for betalt vareudbringning Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hvem kan få hjælpen? 3 Hvad

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Voksen- og Sundhedsservice 1. Overordnet lovgrundlag Praktisk hjælp 1.1 Formål med lovgivningen At sørge for, at personer, der har behov for praktisk hjælp i kortere eller

Læs mere

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen? 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne Kvalitetsstandard Serviceloven 108 Længerevarende botilbud til voksne Godkendt i Byrådet 26. maj 2009 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Kvalitetsstandard Pleje. Voksenservice

Kvalitetsstandard Pleje. Voksenservice Kvalitetsstandard Pleje Voksenservice 1. Overordnede rammer Personlig pleje 1.1 Formål med Sikre at personer, som i kortere eller længere tid har behov lovgivningen for personlig hjælp, pleje og støtte,

Læs mere

Kvalitetsstandard for tilberedning og udbringning af mad

Kvalitetsstandard for tilberedning og udbringning af mad Kvalitetsstandard for tilberedning og udbringning af mad Kvalitetsstandarden indeholder fire dele: 1. Rammer 2. Tildeling (Visitation) 3. Indhold 4. Udførelse (Udfører Formål Det formelle grundlag Kvalitetsopfølgning

Læs mere

Ledsageordning i Hillerød Kommune. Guide om retningslinjer og den praktiske tilrettelæggelse af ledsagelse

Ledsageordning i Hillerød Kommune. Guide om retningslinjer og den praktiske tilrettelæggelse af ledsagelse Ledsageordning i Hillerød Kommune Guide om retningslinjer og den praktiske tilrettelæggelse af ledsagelse 2018 Forord I denne pjece kan du få svar på, hvordan ledsagelse praktisk tilrettelægges, og hvad

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning Indhold Indledning... 1 Om kvalitetsstandarder... 1 Omsorgsområdets værdier og målsætning... 2 Hvornår kan man få hjælp?... 2 Hvordan får man hjælp og støtte?... 2 Hvordan vurderes behovet for hjælp og

Læs mere

Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre

Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Kvalitetsstandard Personlig pleje plejecenter 1. januar 2017 Godkendt 14. december 2016 Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Opfølgning Hjælpen

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 31 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108 Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Handic ap Servic elovens 108 Modtagere Længerevarende botilbud efter Servicelovens 108 er for borgere, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) (serviceloven 104) 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 1.2

Læs mere

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Handicap, Psykiatri og Misbrug Kvalitetsstandard 2 Indhold Forord... 4 Lovgrundlag... 5 Formålet med hjælpen... 5 Værdigrundlag og grundprincipper... 5 Hvem

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset, og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg

Psykisk pleje og omsorg Ydelsestype (2) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Lov om social service (Serviceloven)

Lov om social service (Serviceloven) Relevante web-adresser Lov om social service: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=158071 Socialstyrelsen: http://www.socialstyrelsen.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Om kvalitetsstandarder generelt

Om kvalitetsstandarder generelt Om kvalitetsstandarder generelt Her findes serviceinformation til kommunens borgere om den hjælp eller støtte, de kan forvente fra ældreområdet. Kvalitetsstandarderne har til formål: At synliggøre kommunens

Læs mere

At der altid vurderes, om der er grundlag for hjemmetræning efter Lov om Socialservice 86 stk. 1

At der altid vurderes, om der er grundlag for hjemmetræning efter Lov om Socialservice 86 stk. 1 Kvalitetsstandard Personlig hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2013 1. Overordnede rammer Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Den personlige

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE 95 2015 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Lovgrundlag Lov om social service 95. Stk. 2. En person med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp 1 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 88 91, 94-95 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen

Læs mere

Tilberedning og anretning af mad

Tilberedning og anretning af mad Tilberedning og anretning af mad efter servicelovens 83, 83 a, 84 og 88 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, jævnfør 83

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om ledsageordning - personkreds - psykisk nedsat funktionsevne - sindslidelse - botilbud

Ankestyrelsens principafgørelse om ledsageordning - personkreds - psykisk nedsat funktionsevne - sindslidelse - botilbud KEN nr 11119 af 01/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2134-10164 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 KVALITETSSTANDARD 2017-18 VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker 3. Hvad er formålet med 4. Hvilke aktiviteter indgår i 5. Hvilke aktiviteter indgår ikke

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå på

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for personlig hjælp

Læs mere

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet Rubrik RuOmsorgstandpleje urub Kvalitetsstandard Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Omsorgstandpleje 1. Overordnede rammer 1. Formål Formålet med omsorgstandpleje er - gennem opsøgende, regelmæssige undersøgelser,

Læs mere

Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016

Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016 Kvalitetsstandarder for støtte og træning 2016 Skanderborg Kommune 1 Kvalitetsstandard Socialpædagogisk støtte 85... 4 Kvalitetsstandard - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) 96... 7 Kvalitetsstandard

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 Kriterier Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) kan bevilges til dig, hvis du er fyldt 18 år og har en betydelig og varigt nedsat fysisk

Læs mere

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard. for. Ledsageordning

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard. for. Ledsageordning Svendborg Kommune Kvalitetsstandard for Ledsageordning Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Servicelovens 45 og 97. Hvilke behov dækker ydelsen Mulighed for ledsagelse til at kunne færdes og deltage

Læs mere