Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune"

Transkript

1 Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer, som afdækker hvor mange sager CFH har, hvem der har ansvaret for dem og om de varetages og følges indenfor de fastsatte rammer. Sundhedsudvalget og Børnog Ungdomsudvalget godkendte kadencen for den fremadrettede ledelsesinformation i marts I Evalueringen fra Deloitte fremgår det, at der er behov for ekstra fokus på at sikre, at CFH holder loven og de lokale krav eksempelvis at sagen opfølges rettidigt. At ledelsesinformationen vil udgøre et kvalificeret styrings- og beslutningsgrundlag for ledelsen. At den enkelte rådgiver har et overblik over egen sagsstamme, som danner grundlag for at prioritere og overholde såvel lovkrav som lokale krav i sagerne. Ledelsesinformationen vil danne grundlag for orientering til det politiske niveau hver 3. måned. Børn- og unge med særlige behov: der lavet opfølgninger i 95 der lavet handleplaner i 95 Børn med handicap: der lavet opfølgninger i 80 der lavet handleplaner i 90 Voksne med handicap: der lavet opfølgninger i 75 der lavet handleplaner i 95 der lavet VUM er i 65 % af sagerne. Resultatmål frem til 30. juni 2015 Børn- og unge med særlige behov: lavet opfølgninger i 95 % af sagerne. lavet handleplaner i 95 Børn med handicap: lavet opfølgninger i 90 % af sagerne. lavet handleplaner i 95 Voksne med handicap: lavet opfølgninger i 85 % af sagerne. lavet handleplaner i 98 lavet VUM er i 85 % af sagerne. Ledelsestilsyn Der etableres en fast kadence for at At resultaterne fra ledelsestilsynene drøftes Funktionslederne laver ledelsestilsyn hver 3. Der er gennemført ledelsestilsyn primo

2 funktionslederne laver løbende ledelsestilsyn for blandt andet at sikre kvaliteten i sagsarbejdet samt at de tiltag, der er igangsat i CFH bliver implementeret i rådgivernes daglige arbejde. Funktionslederne anvender de udviklede skabeloner som Deloitte har udarbejdet. med den enkelte rådgiver og anvendes til samlet læring og udvikling i de enkelte teams. At sikre at de igangsatte tiltag i CFH er blevet implementeret i praksis eksempelvis brugen af serviceniveaubeskrivelserne måned i 20 sager for henholdsvis udsatte børn og unge, børn med handicap samt for voksenhandicap. Funktionslederne udarbejder inden 1. oktober en handleplan for det fremadrettede ledelsestilsyn. Handleplanen strækker sig til august januar 2015 i 20 sager for henholdsvis udsatte børn og unge, børn med handicap samt for voksenhandicap. Der er gennemført ledelsestilsyn primo april 2015 i 20 sager for henholdsvis udsatte børn og unge, børn med handicap samt for voksenhandicap. Første ledelsestilsyn er primo oktober 2014 ITsystemeter DUBU er et meget væsentligt redskab til at give ledelse og politikere oplysninger om bl.a. overholdelse af loven i sagerne. Ligeledes er DUBU med til at give et dækkende grundlag for dokumentationen i sagerne m.v. DUBU anvende på børn- og ungeområdet. I Deloittes evaluering fremgik det at der er et behov for at sætte øget fokus på at implementere DUBU yderligere. Derfor forankres implementeringen af systemerne hos en projektleder. At DUBU på sigt er med til at reducere rådgivernes tidsforbrug på administrative opgaver, sikre bedre overblik over sagsbehandlingen, bedre dokumentation på området med hensyn på at opnå effektiv og bedre kvalitet i kommunernes service samt at forbedre den økonomiske styring. Ledelsen i CFH får bedre ledelsesinformation, der dermed sikrer et bedre grundlag for ledelsesbeslutninger vedrørende prioriteringer, kvalitetsudvikling og styring af indsatsen. Medio september 2014 er der udarbejdet en projektplan som sikrer, at DUBU anvendes efter fastsatte kriterier i CFH inden 31. december 2014.

3 At sagsbehandlingen/ dokumentationen er samlet ét sted. CARE er et meget væsentligt redskab til at give ledelse og politikere oplysninger om bl.a. overholdelse af loven i sagerne. CARE er med til at give et dækkende grundlag for dokumentationen i sagerne m.v. CARE anvendes på voksenhandicapområdet. CARE har været anvendt af rådgiverne i CFH i en årrække. At der sikres ens datadisciplin blandt rådgiverne i voksenhandicap og at øvrige moduler tilføjes i systemet således at det er muligt at trække valid ledelsesinformation. Ledelsen i CFH får bedre ledelsesinformation, der dermed sikrer et bedre grundlag for ledelsesbeslutninger vedrørende prioriteringer, kvalitetsudvikling og styring af indsatsen. Medio september 2014 er der udarbejdet en projektplan som sikrer, at CARE anvendes efter fastsatte kriterier i CFH inden 31. december Styringsdokumenter I Deloittes evaluering fremgik det at der var behov for øget fokus på styringsdokumenterne; administrationsgrundlaget og serviceniveaubeskrivelserne. Derfor forankres det videre arbejde med styringsdokumenterne hos en projektleder. Her sættes der ekstra fokus på at styringsdokumenterne bruges aktivt i NIS (elektronisk lovsystem) samt at dokumenterne uddybes med Deloittes anbefalinger og en At administrationsgrundlaget løbende opdateres og udvikles, så der på de relevante områder gradvist opbygges en højere detaljeringsgrad og indføjes endnu konkrete arbejdsgange herunder blandt andet procedure, retningslinjer og takstblade. At sikre at serviceniveaubeskrivelserne forankres fuldt ud i sagsbehandlingen 31. december 2014 er administrationsgrundlaget revideret og anvendes af alle rådgiver og ledere i CFH. CFH laver inden 1. oktober 2014 indikatorer på hvordan det kan ses at administrationsgrundlaget anvendes af alle rådgivere og ledere i CFH. Januar 2015 er alle serviceniveaubeskrivelserne revideret. Center Familie og Handicap forventer at det øgede fokus på administrationsgrundlag et og serviceniveaubeskrivelse rne vil resultere i at alle de anbefalinger Deloitte kom med vedrørende administrationsgrundlag et og serviceniveaubeskrivelserne er indfriet i juni 2015.

4 fortløbende uddybning med praksisbeskrivelser, takstkataloger mv. Alt dette for at sikre en ensartet sagsbehandling og et ensartet serviceniveau til borgerne. Kompetenceplan Der foreligger ikke i dag en egentlig kompetenceplan i CFH, som danner overblik over bevillingskompetencer. Dermed er det ikke formelt fastlagt, hvilke ydelser henholdsvis rådgiveren, funktionsleder og visitationsudvalget har kompetence til at bevilge. At kompetenceplanen vil kunne skabe klarere og mere effektive procedurer for bevilling af ydelserne. 15. oktober 2014 forelægger der en kompetenceplan som fastlægger ansvarsfordelingen ift. bevillinger. 31. december 2014 er kompetence-planen implementeret i CFH. ICS Der er brug for at sikre en ensartet faglig tilgang i sagsarbejdet mhp. at opnå sikker drift. Hensigten er at en ICSfagkonsulent skal hjælpe med at skabe: En høj og ensartet faglig kvalitet i alle børnefaglige undersøgelser, børnehandicap-udredninger, handleplaner, sikring af at juridiske frister overholdes i sagsbehandlingen og der ønskes en tydelig anvendelse af ICS i alle sagsbehandlingens faser. Der er udarbejdet en handleplan for ICSkonsulentens arbejde frem At ansætte en ICSkonsulent, der skal understøtte den faglige kvalitet i rådgivernes produktion og sikre en ensartet forståelse og anvendelse af ICS. At ICS udgør den fælles faglige forståelsesramme og den grundlæggende socialfaglige metode, der anvendes i CFH. At den enkelte rådgiver modtager relevant sparring tidligt i et sagsforløb, så sagsgangen effektiviseres og ensartet faglig kvalitet nås. 1. september 2014 ansættes en ICS-konsulent i en projektstilling for 2 år. Alle nye børnefaglige undersøgelser og børneudredninger opstartet efter 1. september 2014 viser en høj og ensartet faglig kvalitet med tydelig præg af ICS Alle nye handleplaner udarbejdet efter 1. september 2014 viser anvendelse af SMART-mål Alle nye børnefaglige undersøgelser udarbejdet Der er igangsat et fælles sprog mellem rådgiverne og samarbejdspartnerne vedrørende ICS Der er iværksat tiltag med henblik på at ICS tilgangen ses i vurderinger af underretninger Halvdelen af alle børnefaglige undersøgelser og børneudredninger viser høj og ensartet faglig kvalitet med tydelig præg af ICS.

5 til august 2016 hvoraf det blandt andet fremgår at implementeringen er inddelt i tre faser i perioden fra september 2014 august efter 1. september 2014 er udarbejdet i henhold til servicelovens regler om tidsfrister. Ledelsesroller Via Offentlig Leadership Pipeline arbejdes der på at få udarbejdet funktions- og ansvarsbeskrivelser for funktionslederniveauet. Med funktions- og ansvarsbeskrivelserne bliver det tydeligt, hvilke opgaver der skal varetages på de respektive niveauer i hele ledelseskæden på området, jf. eksisterende beskrivelser på centerchefog direktørniveau. Dette skal desuden sikre, at prioriterede ledelsesopgaver ikke falder mellem to stole. 31. december 2014 forelægger der en funktions- og ansvarsbeskrivelse på funktionslederniveau. Styrket distriktssamarbejde Distriktssamarbejdet skal via Det koordinerende børneteam revideres. At styrke vores fokus på det tværfaglige samarbejde mellem Center Familie og Handicap og samarbejdspartnerne i kommune gennem en evaluering og kvalificering af distriktssamarbejdet. 8. september 2014 revideres distriktssamarbejdet. 8. september Evaluering af det reviderede distriktssamarbejde Projektfase. Undersøgelse af samarbejdet ved inddragelse af distriktsgruppernes medlemmer og efterfølgende opfølgning i Det Koordinerende Børneteam.

6 September - December Nedsættelse af styregruppe og udarbejdelse af projektbeskrivelse for "Flere professioner - et fælles sprog", en kvalificering af distriktssamarbejdet.

Status for udvikling af CFH - midtvejsevaluering Rebild Kommune

Status for udvikling af CFH - midtvejsevaluering Rebild Kommune Status for udvikling af CFH - midtvejsevaluering Rebild Kommune Statusnotat Januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Styringsredskaber 3. Organisering 4. Kvalitet i sagsbehandlingen a) Lovmedholdelighed

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune November /MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Marts 2014/MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune September Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Bedre

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Januar Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Bedre tværfagligt

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Juni Bedre tværfagligt

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

Evaluering af CFH Rebild Kommune

Evaluering af CFH Rebild Kommune Evaluering af CFH Rebild Kommune August 2015 Indhold 1. Indledning 2. Organisering 3. Styringsredskaber 4. Ressourcer 5. Kvalitet i sagsbehandlingen a) Lovmedholdelighed b) Ledelsestilsyn 2 1. Indledning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune NB i det nedenstående angives involverede det skal understreges, at Deloitte deltager i alle aktiviteter og sikrer

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn August 2016 Oplæg BSU 28.11.2016 Rigsrevisionen har afgivet beretning om indsatsen over for anbragte børn. Beretningen omhandler: - Social-

Læs mere

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36 Statusrapport Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Task Forcens vurdering 4 Bilag 1: Statusmåling af konkrete sager 11 Bilag 2: Rebild

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Status på udviklingsplan

Status på udviklingsplan Status på udviklingsplan Tema 1: Hurtig, ensartet, lovmedholdelig sagsbehandling Status på aktiviteter: Hvad er der sket siden sidste møde? Ledelsestilsynsprakis Der er afviklet ledelsestilsyn d. 20.5.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU)

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) 1. Indledning På baggrund af budgetstyringsanalysen og de heraf afstedkomne anbefalinger fra BDO, er følgende

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Taskforce - handicap Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Ansøgningsfrister fremgår af Socialstyrelsen.dk

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013

Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013 Center for Børn og Familie Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013 Indholdsfortegnelse Baggrund side 1 Lovgrundlag side 2 Formål side 2 Fokus- og nedslagspunkter side 2 Indsatsområder

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019 Handleplan for børnefamilieområdet Marts 2019 To rapporter En evaluering udført af KL s konsulentvirksomhed KLK, af sammenhængen mellem de tre styringscentre politisk-strategisk, økonomiskfinansiel og

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

Evaluering af CFH Rebild Kommune

Evaluering af CFH Rebild Kommune Evaluering af CFH Rebild Kommune Maj 2014 Indhold 1. Formål og fokus 2. Organisering 3. Ressourcer 4. Styringsredskaber 5. Ledelsestilsyn sagsbehandling 2 1. Formål og fokus 3 Formål og fokus Baggrund

Læs mere

Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan

Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan 1 - Politik og strategi Beskrivelse af aktiviteter Mål medarbejder(m) og borgerniveau (B) Ansvarlig Tidsfrist Udvikling af kvalitetsstandarder

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN

UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN HVAD HAR VI ARBEJDET MED DE BORGERRETTEDE VISIONER EN TIDLIG OG

Læs mere

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Servicecenter Hvalsø D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Dato: 11. september 2013 J.nr.: 12/8915 Høringsmateriale:

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Rammerne for arbejdet med Faglige Kvalitetsoplysninger (FKO) Politisk beslutning

Læs mere

Ledelsestilsyn i Familieafdelingen:

Ledelsestilsyn i Familieafdelingen: Ledelsestilsyn i Familieafdelingen: Dette er en beskrivelse af ledelsestilsynet i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. Ledelsestilsynet er drøftet med Socialministeriets Task Force og udviklet i samarbejde

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Udviklingsplan. Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb Borgercenter Børn og Unge

Udviklingsplan. Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb Borgercenter Børn og Unge Socialforvaltningen i Københavns Kommune Udviklingsplan Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb 2017-2019 Borgercenter Børn og Unge 17-10-2018 Indhold Indhold... 2 Indledning...

Læs mere

Beskrivelse af aktiviteter Mål Forventet effekt på medarbejder(m) og borgerniveau (B)

Beskrivelse af aktiviteter Mål Forventet effekt på medarbejder(m) og borgerniveau (B) Status udviklingsplan 1 - Politik og strategi Beskrivelse af aktiviteter Mål medarbejder(m) og borgerniveau (B) Ansvarlig Tidsfrist Udvikling af kvalitetsstandarder for alle ydelser i henhold til serviceloven,

Læs mere

Principper for det specialiserede børneområde

Principper for det specialiserede børneområde Principper for det specialiserede børneområde 1. Indledning Med afsæt i tidligere temadrøftelser i Undervisnings- og Børneudvalget vedrørende det specialiserede område, herunder myndighedsområdet for børn

Læs mere

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +!

Århus Kommune *!% % %+!% $ $, % + #! -./, & 0 + /+!-1,-2 * '/% /!% $$% &', (% )3 + %! +! 4 # 3 # 5 + & 7 3! #*, 0/ +% $*! 8$%!!-2 * * 9!$, / -2! +! " #$% &'(% )%* * % % %+ % $ $, % + # -./, & 0 + /+-1,-2 * '/% / % $$% &', (% )3 + % + 4 # 34 3 # 5 + & 3%$ 6+ 7 3 #+ #*, + 0/ +% $* 8$%-2 * * 9$, / -2 +0 :3 + ' ;, %* (% ):/))/93 / -1 :

Læs mere

Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013

Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013 Center for Børn og Familie Handleplan for Børn & Unge afdelingen Den 12. november 2013 Indholdsfortegnelse Baggrund side 1 Lovgrundlag side 2 Formål side 2 Fokus- og nedslagspunkter side 2 Indsatsområder

Læs mere

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet Faglig

Læs mere

Faglig ledelse og styring: en huskeliste i omlægningsarbejdet til en tidlig forebyggende indsats!

Faglig ledelse og styring: en huskeliste i omlægningsarbejdet til en tidlig forebyggende indsats! Faglig ledelse og styring: en huskeliste i omlægningsarbejdet til en tidlig forebyggende indsats! V. Faglig leder Anne Sophie Sandstød Nielsen og fuldmægtig Line Askgaard, Center for Børn, Unge og Familier,

Læs mere

Ny N S y tart r Tema

Ny N S y tart r Tema Ny Start Tema Baggrund Der er i Rebild Kommune en større gruppe af socialudsatte familier, hvor: Familierne har kontakt til flere forskellige sagsbehandlere / myndighedspersoner i Rebild Kommune. De voksne

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015

Tilfredshedsundersøgelse 2015 Spørgsmål 6 Tilfredshedsundersøgelse 25 I tabellen vises gennemsnittet af besvarelserne. Parenteserne viser sidste års resultat. = Laveste tilfredshed = Højeste tilfredshed ØVRIGE BRUGERE SUPERBRUGE RE

Læs mere

Fremtidens udfordringer på det specialiserede socialområde

Fremtidens udfordringer på det specialiserede socialområde Fremtidens udfordringer på det specialiserede socialområde Fremtidens udfordringer på det specialiserede socialområde Udgifter til det specialiserede socialområde er stigende. Derfor er det vigtigere end

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet. Temaseminar 10. november 2015

Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet. Temaseminar 10. november 2015 Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet Temaseminar 10. november 2015 Task Forcens erfaringer Erfaringerne er baseret på: 4 afsluttede Task Force forløb 8 igangværende

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen

Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen Herunder findes en vejledning til de elementer, der kan indgå i udarbejdelsen af retningslinjer for sagsbehandlingen. 1. Indhold i retningslinjer

Læs mere

Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem. Task Force 1.10.2013 31.12.2015 styringsdokumenter

Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem. Task Force 1.10.2013 31.12.2015 styringsdokumenter MASTERPLAN Udviklingsplanen i forbindelse med Analaysen fra TASK FORCE Den Samlede indsats. Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem Task Force 1.10.2013

Læs mere

11. marts 2013 Rapport. Socialfaglig gennemgang af bevillingssager på det specialiserede børne- og ungeområde i Hjørring Kommune

11. marts 2013 Rapport. Socialfaglig gennemgang af bevillingssager på det specialiserede børne- og ungeområde i Hjørring Kommune 11. marts 2013 Rapport Socialfaglig gennemgang af bevillingssager på det specialiserede børne- og ungeområde i Hjørring Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 1.1. Formål 3 1.2. Sager omfattet af

Læs mere

Kontraktstyring målopfyldelse 2013, Børne- og Familieafdelingen

Kontraktstyring målopfyldelse 2013, Børne- og Familieafdelingen Kontraktstyring målopfyldelse 2013, Børne- og Familieafdelingen Af nedenstående skema fremgår målopfyldelsen for 201 Status for målopfyldelsen er i skemaet markeret på følgende vis: Rød: Målet er ikke

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Analyserapport: Jammerbugt Kommune

Analyserapport: Jammerbugt Kommune Analyserapport: Jammerbugt Kommune Task forcen på handicapområdet 02-03-2018 1/38 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Metode 3 1.2 Rapportens opbygning 4 2 Overordnet præsentation af Jammerbugt Kommune

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Kompetenceplan for børn og unge

Kompetenceplan for børn og unge plan for børn og unge 11(Familievejlederorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien) Familievejlederorienteret rådgivning til løsning af vanskeligheder i familien Rådgiver - ved bevilling

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Børne og Socialministeriet Socialstyrelsen og Ankestyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning til

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

Kompetenceplan for Voksen- og handicapområdet

Kompetenceplan for Voksen- og handicapområdet plan for Voksen- og handicapområdet 84 (Visitation til aflastning af nære pårørende) Visitation til aflastning af nære pårørende har bevillingskompetence op til tre ugers aflastning. Ved akutte sager kan

Læs mere

STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS

STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS STYRINGSMODEL PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS STYRINGSMODEL PÅ FOREBYGGELSESOMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE MYNDIGHED (FAMILIERÅDGIVNING OG UNGEENHED) OG LEVERANDØR PFI (PÆDAGOGISK FOREBYGGENDE INDSATS)

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

NOTAT. Overordnet plan for genopretning, digitalisering og udførelse af Task Forces anbefalinger. Indledning:

NOTAT. Overordnet plan for genopretning, digitalisering og udførelse af Task Forces anbefalinger. Indledning: NOTAT 13. JUNI 20 JOURNALNUMMER SKREVET AF DANIEL GOTTRUP Overordnet plan for genopretning, digitalisering og udførelse af Task Forces anbefalinger. Indledning: Nærværende notat er udkastet til handlinger

Læs mere

Statusrapport. Task Force børne- og ungeområdet

Statusrapport. Task Force børne- og ungeområdet Task Force børne- og ungeområdet september 2018 Indhold Indhold... 1 Indledning... 2 1.1 Statusrapportens datagrundlag... 3 Task Forcens vurdering... 3 1.2 Task Forcens bemærkninger til Tønder Kommunes

Læs mere

Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen. KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015

Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen. KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015 Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015 Disposition Gevinster ved en fuld implementering af VUM VUM implementeringsbarometer

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse

Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse af sagsbehandlingen At skulle implementere et nyt IT-system, en ny version af et IT-system eller dele af et ITsystem til sagsbehandlingen kræver, at

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014.

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Emne Trin Plan for Socialafdelingens proces og handling Udfordring Hvad har vi allerede gjort?

Læs mere

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn

Notat 28. marts Koncept for ledelsestilsyn Notat 28. marts 2017 Ledelsestilsynskoncept for Beskæftigelse og Sundhed Koncept for ledelsestilsyn 1. Ledelsestilsyn I henhold til regnskabsbekendtgørelsen (BEK nr. 1509 af 13.12.2013) skal kommunen sikre

Læs mere

Bilag 1: Status på kvaliteten i sagsbehandlingen i Familieafsnittet

Bilag 1: Status på kvaliteten i sagsbehandlingen i Familieafsnittet NOTAT Center for Familie og Forebyggelse Bilag 1: Status på kvaliteten i sagsbehandlingen i Familieafsnittet Målet med bilaget er i mere detaljeret form at informere om status på kvaliteten i sagsbehandlingen

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle

Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle Punkt 7. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes indsats på området for unge kriminelle maj 2012. 2012-24166. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune UDKAST

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune UDKAST Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune 1. UDKAST Forord I det følgende skitseres 1. udkast til Esbjerg Kommunes udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen

Læs mere

Ledelsestilsyn Familiecentret 2012 Forbedret sagshåndtering fra 2011 til 2012

Ledelsestilsyn Familiecentret 2012 Forbedret sagshåndtering fra 2011 til 2012 1 Ledelsestilsyn Familiecentret 2012 Familiecentret har gennem 2012 intensiveret arbejdet for at højne kvaliteten og rettidigheden i sagsbehandlingen. Derfor er der gennemført et styrket og udvidet ledelsestilsyn.

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Udvalget for Børn & Ungdom. BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr.

Lejre Kommune Side 1. Udvalget for Børn & Ungdom. BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr. 07-06-2016 Side 1 BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr.: 16/3171 Resumé: Administrationen indgik primo 2016 en aftale med kommunens revisionsfirma PwC om at undersøge kvaliteten

Læs mere

Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen Indledning. Sagsantal. Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser.

Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen Indledning. Sagsantal. Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser. Rapport Ledelsestilsynet Børne og Familie rådgivningen. 2017 Indledning. Sagsantal Underretningsstatistik. Igangværende undersøgelser Forebyggende sstatistik. Bilag INDLEDNING Ledelsestilsynet for Familieafdelingen

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte

Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte Notatark Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte 8. februar 2018 - Sagsnr. 18/2869 - Løbenr. 29817/18 I Kolding kommune er ansvaret for sagsbehandling

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer Region Midtjylland Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for individuelle planer Resume over arbejdsgange vedrørende individuelle planer Udarbejdelse af individuelle planer Generelt

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Økonomiudvalget/ Kommunalbestyrelsen. Kommentarer til PWC s revisionsbemærkninger vedr. Egedal Kommunes regnskab for 2013.

Økonomiudvalget/ Kommunalbestyrelsen. Kommentarer til PWC s revisionsbemærkninger vedr. Egedal Kommunes regnskab for 2013. Økonomiudvalget/ Kommunalbestyrelsen Den 7/5 2014 Sagsnummer Sagsbehandler MSK/JRD/BF Kommentarer til PWC s revisionsbemærkninger vedr. Egedal Kommunes regnskab for 2013. Revisionen (PwC) har den 28. maj

Læs mere

Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager. Ledelsens tiltag (kort version)

Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager. Ledelsens tiltag (kort version) Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager Ledelsens tiltag (kort version) Indledning Lejre Kommunes revisionsfirma PwC gennemførte i efteråret 2015 en sagsrevision, på det specialiserede børneområde.

Læs mere

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne Januar 2011 Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne KL har udviklet et værktøj til selvanalyse af visitationsprocessen på børnefamilieområdet

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse DUBU 2.0

Baggrund og løsningsbeskrivelse DUBU 2.0 Baggrund og løsningsbeskrivelse DUBU 2.0 1 Formål Det overordnede formål med DUBU-systemet er at skabe bedre styring og sagsbehandling på området Udsatte børn og unge. Systemet skal både understøtte den

Læs mere

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Velkommen 09.30-10.00 Morgenbrød 10.00 11:00 Velkomst, vision og forenklingen af ICS 11.00-11.10 Kaffepause 11.10-12.00 Præsentation af udredningsværktøjet

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf.

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning/ rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune

Læs mere

Aftale for Team Myndighed

Aftale for Team Myndighed Aftale for Team Myndighed Overskrifter for aftalens mål 1 Effektmål 2 Målrettet sagsbehandling 3 Økonomistyring Dato: 16.12.2014 Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Henrik Otto Teamchef Underskrift

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Ringkøbing-Skjern Kommunes vision Naturens Rige er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe vækst

Læs mere