Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN. Livskvalitet og vækst EN DEL AF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN. Livskvalitet og vækst EN DEL AF"

Transkript

1 Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Livskvalitet og vækst EN DEL AF

2 DET ER REGION HOVEDSTADEN km 2 29 kommuner indbyggere 40 % af det danske bruttonationalprodukt skabes i Region Hovedstaden Gribskov Helsingør Halsnæs Hillerød Fredensborg Nord Hørsholm Allerød Rudersdal Frederikssund Egedal Furesø Lyngby-Taarbæk Midt Gentofte Gladsaxe Ballerup Herlev København Albertslund Rødovre Frederiksberg Glostrup Byen Høje-Taastrup Brøndby Hvidovre Vallensbæk Ishøj Tårnby Dragør Syd Bornholm Allinge Rønne Neksø

3 41 politikere mødes i regionsrådet en gang om måneden. De sætter rammerne for udviklingen i regionen. LIVSKVALITET OG VÆKST ER LEDETRÅDEN Danmark har fem regioner, der løser opgaver inden for sundhed, miljø, erhverv og det sociale område. Region Hovedstaden er den største af regionerne, og vi har høje ambitioner, uanset om vi taler vækst og beskæftigelse i innovative virksomheder eller livskvalitet i form af grønt miljø og et sundhedssystem i verdensklasse. Vækst og livskvalitet er ledetråden for samarbejdet i regionsrådet. Her er vi enige om fire målsætninger: PATIENTENS SITUATION STYRER FORLØBET Måske får du brug for at komme på hospitalet? Så er det din situation, der skal styre forløbet. Mennesker har forskellige forudsætninger og ressourcer, og dem skal vi inddrage og tage højde for, så vi opnår det bedst mulige resultat af behandlingen. HØJ FAGLIG KVALITET Når du modtager behandling, skal det ske på baggrund af den højeste faglige standard. Derfor arbejder vi systematisk for at tilbyde de bedst mulige forløb og gøre risikoen for fejl og skader mindst mulig. EKSPANSIVE VIDENSMILJØER Hovedstadsregionen har stærke vidensmiljøer, bl.a. inden for sundhedsvæsnet, hvor forskning omsættes til bedre behandlinger og nye patenter. Dem skal vi støtte, så vi styrker den fælles indsats for langsigtet udvikling af vækst og livskvalitet. GRØN OG INNOVATIV METROPOL Vi er stærke på medicinalindustri, Life Science og grønt erhvervsliv, og vi har gode samarbejder med forskere og offentlige institutioner, der skaber innovative løsninger på globale udfordringer inden for klima og miljø. Det skal vi benytte som afsæt for strategiske samarbejder, der gør regionen attraktiv for borgere, turister, arbejdskraft og investeringer både i Danmark og internationalt. I folderen får du mere at vide om de tilbud, du har adgang til som borger eller virksomhed i regionen. Samtidig kan du møde nogle af de medarbejdere, der hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed. Og du kan se, hvordan Region Hovedstaden bidrager til, at alle får de bedst mulige rammer for livskvalitet og vækst i vores del af Danmark.

4 Morten A. Schrøder er børnelæge på Hvidovre Hospital og har stor tillid til børns ressourcer: - Børn er fantastisk gode til at blive raske. Og selv når de er rigtig syge, vil de hellere løbe rundt med et drop i armen end have ondt af sig selv i sengen. BORGERNES SUNDHEDSVÆSEN Med syv hospitaler og ansatte driver Region Hovedstaden landets største sundhedsvæsen. Det er lidt af en myretue, men det skal du helst ikke mærke. Patienter og pårørende er vores omdrejningspunkt, og vi gør os umage for, at du føler dig informeret og inddraget. Lige nu bygger vi nye hospitaler med moderne teknologi og menneskevenlig indretning. Det skal gavne kvaliteten, samarbejdet og trygheden yderligere i fremtiden. SAMMEN OM SUNDHEDEN Region Hovedstadens største opgave er at drive et sundhedsvæsen, der forebygger og behandler sygdomme og skader. Det sker i tæt samspil med kommuner, praktiserende læger og behandlere. Vi arbejder alle for at sikre, at din behandling har en høj faglig standard, og at dit forløb er koordineret. Ved sygdom kontakter de fleste af os først en praktiserende læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut, fodterapeut, kiropraktor eller psykolog. Her bliver ni ud af ti færdigbehandlet. Resten får en henvisning til et af regionens syv hospitaler, herunder Region Hovedstadens Psykiatri, der behandler børn, unge og voksne med psykisk sygdom.

5 ET GODT FORLØB FRA A TIL Å Bliver du indlagt på et af vores hospitaler, skal kvaliteten være i top. Du skal hele vejen føle dig inddraget i beslutningerne, og vi arbejder målrettet for, at du føler dig ventet og velkommen på hospitalet. Vi forbedrer blandt andet skilte, venteværelser og telefonbetjening og har også indført frie besøgstider. I Region Hovedstaden er det din situation, der styrer forløbet. Gennem udvalg og brugergrupper inddrager vi desuden patienter og pårørende i beslutninger om hospitalernes dagligdag og drift. Det kan fx handle om nye behandlingsmetoder, kost og indretning. FÅ INFORMATION OM DINE RETTIGHEDER Du har en række rettigheder i forhold til fx sygehusvalg, ventetider og behandling i udlandet. Du har også ret til at klage og søge erstatning. Som patient og pårørende kan du altid kontakte patientvejlederen på hospitalet, hvis du har brug for information eller vejledning. Se mere på hospitalets hjemmeside. REGION HOVEDSTADENS HOSPITALER Amager og Hvidovre Hospitaler Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Bornholms Hospital Herlev og Gentofte Hospitaler Nordsjællands Hospital Region Hovedstadens Psykiatri Rigshospitalet - på Blegdamsvej og i Glostrup Budget på 37,1 mia. kr ansatte 1 mio. opkald til akutte udkørsler fra udskrevne fra regionens hospitaler, ekskl. Region Hovedstadens Psykiatri Region Hovedstaden forsker for 2,1 mia. kr. om året Der er ansat 4000 mennesker inden for forskning og udvikling Hvert år gennemfører vi 7000 uddannelses- og praktikforløb for studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser og social- og sundhedsskoler Vi sender 3100 yngre læger på efteruddannelse om året FORSKNING I VERDENSKLASSE Udviklingen af ny medicin, nyt udstyr og nye behandlingsmetoder hjælper patienterne. Derfor bliver der forsket på alle hospitaler i regionen. Region Hovedstadens sundhedsforskning er i verdensklasse og tiltrækker dygtige medarbejdere fra resten af verden. Vi samarbejder også med private virksomheder om at udvikle løsninger, der kan forbedre sundhedsvæsenet. Det skaber arbejdspladser og vækst i bl.a. biotek- og medicinalindustrien her i regionen. FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN SKYDER OP I disse år tager fremtidens sundhedsvæsen form på Region Hovedstadens hospitaler. Vi bygger om og bygger nyt for at skabe bedre betingelser for patienter, pårørende og medarbejdere. Vi samler behandlingerne på færre hospitaler for at øge ekspertisen, og vi indfører ny teknologi og nye samarbejdsformer, der tager mere udgangspunkt i dit patientforløb og mindre i vores systemer. I fremtiden får du én indgang til hospitalet, hvor lægerne kommer til dig i stedet for omvendt - så slipper du for at gå rundt til røntgen og blodprøver. Alle patienter på de nye hospitalsbyggerier får også enestue med eget bad og toilet, og der bliver bedre rammer for privatliv og for fortrolige samtaler med sundhedspersonalet.

6 VI UDDANNER DE NYE MEDARBEJDERE Kvaliteten på vores hospitaler afhænger af medarbejdere med gode uddannelser og opdateret viden. Region Hovedstaden tilbyder klinisk uddannelse og praktik til studerende under uddannelse til fx læge, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker, jordemoder og radiograf. Vi tilbyder også elevstillinger og praktikforløb i tilknytning til erhvervsuddannelser - og ikke bare i relation til sundhed og omsorg, men også inden for kontor og administration, køkken og ernæring, it samt håndværks- og servicefag. KLAR MED AKUT HJÆLP Region Hovedstaden har ansvaret for akutberedskabet. Det træder til, hvis du kommer til skade eller pludselig bliver syg. Vi har fem akutmodtagelser og seks akutklinikker (de tidligere skadestuer) når det er livstruende Ved alvorlige ulykker eller livstruende sygdom skal du ringe 112. Akutberedskabet kan sende ambulancer, akutlægebiler, psykiatrisk akutberedskab og akutlægehelikopter. Ved større ulykker koordinerer Akutberedskabet også indsatsen på tværs af regionens hospitaler. Akuttelefon 1813 når du har brug for råd og vejledning Bliver du akut syg, mens din egen læge holder lukket, skal du ringe til Her kan du døgnet rundt få hjælp over telefonen af specialuddannede sygeplejersker og læger og evt. blive henvist til en akutklinik. Elisabeth R. Mathiesen, læge og professor på Rigshospitalet, forsker i gravide med diabetes. Hendes resultater har forbedret behandlingen i Danmark og internationalt: - Samværet med kvinderne, fødselslægerne og de unge forskere giver mig stor glæde i hverdagen.

7 Helen Lundgaard, specialkonsulent ved Center for Regional Udvikling, arbejder med supercykelstier. Hun er selv en ivrig cyklist og kører med en oppustelig airbag cykelhjelm: - Supercykelstierne er lækker asfalt under dækkene. Samtidig får vi færre sygedage, bedre klima og mindre trængsel på vejene. DEN GRØNNE METROPOL Vi arbejder målrettet for et grønnere og renere miljø og har skarpt fokus på at sænke CO 2 -udslippet. En af vores vigtigste opgaver er at rense forurenede grunde og at sørge for skånsom indvinding af råstoffer som sand, grus og ler. Vi arbejder også med elbiler og supercykelstier og med en grønnere kollektiv transport. På hospitalerne udvikler vi energi- og miljøvenlige løsninger. Fællesnævneren er grøn vækst og god livskvalitet. VEJEN TIL RENT DRIKKEVAND Ren jord og rent vand er grundsten i et sundt liv, og vi tager opgaven med at rydde op efter tidligere tiders jordforureninger meget alvorligt. Hvert år undersøger Region Hovedstaden cirka grunde. Er grundvandet i fare, renser vi jorden, så forureningen ikke siver ned og ødelægger drikkevandet. SKÅNSOM INDVINDING AF RÅSTOFFER Veje, cykelstier, jernbaner, boliger og hospitaler skyder op i hele regionen. Byggerierne har brug for råstoffer som sand, sten og jord, og med råstofplaner sikrer vi, at indvindingen tager hensyn til natur, miljø og omgivelser.

8 TRANSPORTEN TÆLLER Trængslen på vejene i hovedstadsområdet stiger, og udledningen af CO 2 fra biler og lastbiler tynger miljøregnskabet. I 2050 er det Region Hovedstadens mål at være verdens første metropolregion med en transportsektor, der er helt fri for miljøbelastende fossile brændstoffer. Vi vil gøre det attraktivt for dig at lade bilen stå og i stedet vælge grønne transportformer. Er du cyklist, kan du køre afsted på supercykelstier med færre lyskryds, god vejbelægning, cykelpumper og fodhvilere. I forhold til den offentlige transport arbejder vi for en bedre sammenhæng mellem busser, tog og metro, så du nemt kan komme rundt. Også elbiler spiller en stor rolle i omstillingen til en grønnere og renere region. VI TAGER EGEN MEDICIN På fremtidens hospitaler har Region Hovedstaden selvfølgelig fokus på miljøet. Når vi bygger om og bygger nyt, sker det med miljøvenlige løsninger - fx solceller, grundvandskøling og rensning af spildevand. Vi arbejder desuden med miljøvenlige indkøb, genanvendelse af affald og grøn drift. Budget på 700 mio. kr. 100 ansatte 340 grunde, hvor forurening afgrænses, risikovurderes og oprenses i 2017 I samarbejde med 22 kommuner har Region Hovedstaden udviklet et net af i alt 28 supercykelstier Hovedstadens Letbane, der åbner i 2023/2024, løber langs Ring 3 fra Lyngby i nord til Ishøj i syd. Det er en grøn og effektiv transportform, der gør det nemt at komme på tværs af hovedstadsområdet.

9 - Jeg arbejder med at skabe praktikpladser sammen med erhvervsskoler og virksomheder. Min dag er lykkedes, når jeg åbner døre og unge kommer videre med deres uddannelse, siger Annemaj Ree Bengtson-Jensen, der er konsulent ved Center for Regional Udvikling. EN REGION I VÆKST OG UDVIKLING Når det går godt for erhvervslivet i Region Hovedstaden, skaber det nye jobs og bedre levevilkår også i resten af landet. Særligt vigtigt er det, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de behøver. Samtidig skal det være nemt for varer og mennesker at komme frem. Derfor står mindre trængsel og mere kollektiv transport også højt på vores liste. HELE DANMARKS VÆKSTMOTOR Halvdelen af Danmarks eksport stammer fra virksomhederne i hovedstadsregionen. Det er også her, der bliver skabt flest nye arbejdspladser, så det er vigtigt for alle, at det går godt i Region Hovedstaden. VÆKST OG LIVSKVALITET FØLGES AD Vi udvikler en grøn og nytænkende storbyregion, hvor vækst og livskvalitet følges ad. Det er vores ansvar at finde løsninger, som forener borgernes forventninger til fri natur, frisk luft og rent vand med erhvervslivets behov for transportforbindelser, arbejdskraft og plads til at vokse på.

10 Vi er bl.a. med til at sikre, at virksomhederne også fremover kan få den arbejdskraft, de behøver. Det gør vi ved at sikre praktikpladser på erhvervsuddannelserne og styrke udbuddet af uddannelser, så det matcher fremtidens arbejdsmarked. Desuden sørger vi for sammenhæng mellem regionens forskning og de virksomheder, der ligger her, og vi arbejder for at tiltrække talenter, turister og investeringer fra udlandet. Halvdelen af Danmarks eksport stammer fra virksomhederne i hovedstadsregionen. DU SKAL IKKE SPILDE DIN TID Uanset, om du bor, besøger eller arbejder i Region Hovedstaden, skal du nemt kunne komme rundt uden at spilde tiden i bilkøer, busser eller tog. Vi arbejder for en sammenhængende kollektiv transport og gode forhold for cyklisterne, så du får reelle alternativer til bilen. GREATER COPENHAGEN GIVER GENNEMSLAGSKRAFT Internationalt ligger vi i skarp konkurrence med storbyer som Hamborg, Berlin og Stockholm om at få virksomheder, turister og medarbejdere til at vælge netop os. Region Hovedstaden kan ikke klare sig alene, så vi har slået os sammen med Region Skåne, Region Sjælland og alle de kommuner, der hører til. Vi kalder os Greater Copenhagen og favner næsten fire mio. mennesker. Dét giver gennemslagskraft. Budget på 150 mio. kr. 100 ansatte praktikpladser skabt i samarbejde med lokale erhvervsskoler i 2016 Vækstforum Hovedstaden investerer hvert år ca. 100 mio. kr. i projekter inden for erhvervsudvikling, uddannelse og internationalt samarbejde I Greater Copenhagen samarbejder Region Hovedstaden med Region Sjælland og Region Skåne og 79 kommuner om at tiltrække internationale talenter, tilflyttere, virksomheder, investorer og turister til vores fælles metropol

11 Gitte Fonnesbech Tange er lærer på specialskolen Geelsgårdskolen. Børnene i Gittes klasse har begrænset tale og motoriske vanskeligheder: - Vi arbejder med den alternative kommunikation, bl.a. med stofposer, man kan føle på, og sanglege. Det er dejligt, når vi kan give børnene oplevelser, så de udvikler sig, trives og er glade. MENNESKER MED SÆRLIGE BEHOV Vores forudsætninger er meget forskellige, og nogle af os har brug for hjælp til at mestre hverdagen og tilværelsen. Region Hovedstaden driver 19 tilbud for børn, unge og voksne, som på grund af fx psykiske lidelser, handicap, sociale udfordringer eller misbrugsproblemer har brug for højt specialiserede indsatser. EN REGIONAL KERNEOPGAVE Det er en regional kerneopgave at drive tilbud til mennesker, der har brug for professionel hjælp til at mestre en række udfordringer i dagligdagen og livet. Her træder vi til med høj faglighed og fleksible ydelser, der er tilpasset den enkeltes behov. BEBOERE OG BRUGERE SKAL FØLE SIG INDDRAGET Som bruger af vores tilbud skal man opleve at blive inddraget i alle beslutninger, der vedrører ens egen situation. Det er brugernes og beboernes liv, og det støtter vi dem i at leve på den bedst mulige måde.

12 Vi lægger også vægt på at sikre sammenhængende og koordinerede forløb - både i forhold til andre ydelser og i forhold til beboerens eller brugerens livsforløb. NYE LØSNINGER, DER GAVNER BEBOERE OG BRUGERE Hjælpemidler, velfærdsteknologi og faglige metoder spiller en stor rolle i vores daglige arbejde. Sammen med bl.a. private virksomheder udvikler vi fx teknologiske løsninger til gavn for vores beboere og brugere, så de bliver hjulpet til at klare mest muligt selv. REGION OG KOMMUNER SAMARBEJDER Det specialiserede socialområde er samlet i Den Sociale Virksomhed under Region Hovedstaden. Vi løser opgaven for kommunerne, der også betaler for driften af tilbuddene medarbejdere Budget på 870 mio. kr. 19 tilbud geografisk fordelt over hele Region Hovedstaden Social-psykiatriske tilbud Bolig, behandling og rehabilitering for børn, unge og voksne med sindslidelser og særligt komplekse psykosociale vanskeligheder. Sociale tilbud Midlertidigt ophold for mennesker med sociale problemer, som ikke har egen bolig eller ikke kan opholde sig i deres nuværende bolig, behandling af stof- og alkoholmisbrug og sikrede afdelinger for unge i varetægtssurrogat. Handicaptilbud Bolig, dagtilbud, rehabilitering, behandling og genoptræning, rådgivning og specialundervisning for mennesker med forskellige handicap.

13 DEMOKRATI I REGIONEN I Region Hovedstaden har vi en åbenhedspolitik, hvor vi ønsker at give dig størst mulig indsigt i vores arbejde og mulighed for indflydelse på de politiske beslutninger. Du er altid velkommen til regionsrådets møder, og hvis du har en vigtig sag, du gerne vil fortælle politikerne om, har du mulighed for at deltage i et udvalgsmøde eller drøfte en sag med regionsrådsformanden. Du kan også sige din mening, når vi sender forslag i høring, eller når vi jævnligt inviterer til debat- og dialogmøder. REGIONSRÅDET BESTEMMER Region Hovedstaden bliver ledet af et regionsråd med 41 folkevalgte politikere. De er på valg hvert fjerde år, og deres opgave er at udarbejde eksempelvis planer for sundhedsområdet, planer for vækst- og udvikling og råstofplaner. Det er også politikerne, der bestemmer, hvordan pengene skal bruges på forskellige områder. Hvert år i september vedtager regionsrådet budgettet for de følgende fire år. PENGENE ER ØREMÆRKEDE Hvert år i september vedtager regionsrådet budgettet for de følgende fire år. Budgettet for 2017 er på 38,1 mia. kroner. Region Hovedstadens samlede økonomi er opdelt på de tre kerneområder: sundhed, regional udvikling og social- og specialundervisningsområdet. Pengene er øremærkede og kan ikke bare flyttes rundt mellem områderne fx fra busdrift til kræftbehandling. Regionen udskriver ikke skat, men på din skatteopgørelse finder du en sundhedsskat på 8 % af din indkomst. Udgifterne til sundhedsvæsenet betales bl.a. via denne skat, som staten opkræver. MØD POLITIKERNE Regionsrådet holder møder en gang om måneden i Hillerød, hvor Region Hovedstadens administration holder til. Møderne er åbne for offentligheden, og du er velkommen til at følge debatten fra tilskuerrækkerne. Møderne bliver også optaget på video og kan ses på regionens hjemmeside. Ofte begynder de med en spørgetid for borgerne. Regionsrådsformanden har træffetider, hvor du kan komme til en kort og uformel drøftelse af dét, du finder vigtigt. Som borger har du desuden mulighed for at møde de stående udvalg og forretningsudvalget og fremføre dine synspunkter om sager, som udvalget behandler. Formandens træffetider og udvalgenes mødetider står på regionens hjemmeside. DEMOKRATI I REGIONEN Regionsrådet har 41 medlemmer Syv stående udvalg, inkl. forretningsudvalget stemmer ved regionsrådsvalget i medarbejdere i hele Region Hovedstaden Budget ,1 mia. kr.

14 VI ER EN DEL AF NOGET STØRRE - GREATER COPENHAGEN Region Hovedstaden er en del af Greater Copenhagen. Her samarbejder vi med regionerne Sjælland og Skåne og 79 kommuner om at skabe vækst og beskæftigelse - i skarp konkurrence med internationale metropoler som Stockholm, Berlin og Hamborg km 2 4 mio. indbyggere 17 universiteter og højere læreanstalter forskere Foto: Tomas Bertelsen Tekst, bortset fra forord: Fin:Kommunikation Redaktion: Center for Kommunikation, Region Hovedstaden Layout: RegionH Design design@regionh.dk Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød EN DEL AF Telefon: regionh@regionh.dk

Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN. Livskvalitet og vækst EN DEL AF

Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN. Livskvalitet og vækst EN DEL AF Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Livskvalitet og vækst EN DEL AF Gribskov Helsingør Halsnæs Hillerød Fredensborg Nord Frederikssund Egedal Hørsholm Allerød Rudersdal Furesø Lyngby-Taarbæk Gentofte

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 50 66 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Serviceudgifter til 85 (botilbudslignende), 107 og 108 Udgifterne er i løbende priser, hvorfor en svag stigning svarer

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIELT UDVIKLING Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: Færdigbehandlede dage Periode januar til juni 2018 Særudgave af data omkring

Læs mere

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Greater Copenhagen Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok September 2013 Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok Byrådene i hovedstadsregionen har ikke været gode nok til at lytte til erhvervslivet og træffe beslutninger, der fremmer den private beskæftigelse

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Sund, kreativ, grøn og smart vækst Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3

Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3 F Forbrug af sundhedsydelser Indhold Planlægningsområdetabeller Kontakt til almen praksis eller speciallæge... 3 Hjertesygdom... 3 Apopleksi... 4 Astma... 5 Kræft... 6 Slidgigt... Rygsygdom... Knogleskørhed...

Læs mere

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 En offensiv strategi for det nære sundhedsvæsen Få specialiserede sygehuse og hurtig udskrivning Demografi og kronikere

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet Nøgletal fra 218 på genoptræningsområdet KL publicerer for ottende gang en oversigt, der beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven 14 dvs. borgere der udskrives fra sygehus med

Læs mere

BØRNEHUS HOVEDSTADEN

BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BISTÅR KOMMUNERNE I REGION HOVEDSTADEN MED UDREDNING I SAGER OM OVERGREB MOD BØRN OG UNGE. Børnehuset skal benyttes som led i kommunens børnefaglige

Læs mere

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne September 2013 Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne i Region Hovedstaden Kun halvdelen af virksomhederne i Region Hovedstaden vil anbefale den kommune, de selv bor i til andre virksomheder.

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Kræft Muskelskeletlidelser. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Kræft Muskelskeletlidelser. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Hjerte-kar KOL Type-2- diabetes Kræft Muskelskeletlidelser (fx lænderyg, artrose, osteoporose)

Læs mere

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning BILAG 1 Direkte 38666080 Journal-nr.: 17013661 Ref.: CLUN Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Dato: 21. august 2018 Hvis der etableres

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING

KOMMUNAL MEDFINANSIERING KOMMUNAL MEDFINANSIERING KKR Hovedstaden den 10. september 2018, Morten Mandøe, KL Adgang til data afgørende Deling af data på tværs af den offentlige sektor har stor betydning for indsatsen med at styrke

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2011 REGION HOVEDSTADEN KONCERN PLAN, UDVIKLING OG KVALITET ENHED FOR KOMMUNESAMARBEJDE Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: 0-dagsindlæggelser Genindlæggelser Færdigbehandlede dage Periode

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende Evaluering af klinik på modul 1 Efterår 2015 (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Gennemførelsesoversigt primær... 3 Gennemførelsesoversigt for psykiatri...

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Program 16.00-16.05 Velkomst 16.05-16.10 Sundhedsaftalen som politisk dokument 16.10-16.20

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen Region Hovedstadens sundhedsvæsen Vicedirektør i Else Hjortsø 1 Regionsråd og det politiske formandskab Regionsrådet 2018-2022: Det øverste politiske beslutningsled bestående af 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden

Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden 1 Elektronisk henvisning til hospice: De fire hospicer i Region Hovedstanden - Arresødal Hospice, - Diakonissestiftelsens Hospice, - Sankt Lukas Hospice, - Søndergaard Hospice. modtager nu kun elektroniske

Læs mere

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Edda Heinskou

Læs mere

Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine Magtengaard Robinson & Charlotte Glümer

Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine Magtengaard Robinson & Charlotte Glümer Forbrug af sundhedsydelser hvor er de store udfordringer i forhold til kroniske sygdomme? Resultater fra Sundhedsprofil 2013 Kronisk Sygdom v/ Maja Lykke Cathrine Juel Lau, Anne Helms Andreasen, Maj Bekker-Jeppesen,

Læs mere

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter

Oplæg for KKR Hovedstaden. behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Oplæg for KKR Hovedstaden behandlings, videns, forsknings og kompetencecenter Hvem er vi? 2000 Unge & Sorg Rådgivningsafdeling i Kbh. 2004 Unge & Sorg Afdeling i Aarhus 2007 Unge & Sorg Afdeling i Odense

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Program 17.00-17.10 Velkomst 17.10-17.15 Sundhedsaftalen som politisk dokument 17.15-17.25 Samarbejdet i planområdet/klyngen 17.25-17.40

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Opdateret november 2016 Statistikken kommune/læge udbredelse viser, hvor udbredt elektronisk kommunikation er mellem

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen Lægedækningsundersøgelse for 2019 Center for Sundhed Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Webtabel SR 7.1 Borgere på 35 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer

Webtabel SR 7.1 Borgere på 35 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer Webtabel SR.1 Borgere på 3 år eller derover, som nogensinde har prøvet hash eller andre euforiserende stoffer Hash Andre stoffer 201 20 201 20 Region Hovedstaden 3 34. 1.00 Køn Mand Kvinde 2 20..000 3

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2017 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Faktaark om trængselsudfordringen

Faktaark om trængselsudfordringen trængselsudfordringen Trængselsudfordringer koster milliarder Figuren viser hvor mange timer, der samlet tabes på den enkelte kilometer pr. døgn i hovedstadsområdet. Trængslen omkring hovedstaden koster

Læs mere

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion)

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) 1 Indholdsfortegnelse Ordforklaringsliste... 5 Særlige opmærksomhedspunkter... 7 Region Hovedstadens geografiske

Læs mere

Udfordringer, behov og visioner for tiden efter. regionalpolitisk perspektiv. Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden

Udfordringer, behov og visioner for tiden efter. regionalpolitisk perspektiv. Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden Udfordringer, behov og visioner for tiden efter kvalitetsfondsbyggerier et regionalpolitisk perspektiv Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden Præsentation hvem er jeg - Socialdemokrat - Valgt

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2018 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

PATIENTERNES HOSPITAL

PATIENTERNES HOSPITAL Nordsjællands Hospital FOKUS & FORENKLING PATIENTERNES HOSPITAL FØRST OG FREMMEST Alle skal have den bedste og mest effektive behandling. Vi ser det som vores kerneopgave at imødekomme patienters og pårørendes

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

Borgere med mere end én kronisk sygdom

Borgere med mere end én kronisk sygdom Borgere med mere end én kronisk sygdom Resultater fra Sundhedsprofil 2013 Kronisk Sygdom v/ Maj Bekker-Jeppesen Cathrine Juel Lau, Maja Lykke, Anne Helms Andreasen, Gert Virenfeldt Lone Prip Buhelt, Kirstine

Læs mere

Regionerne varetager størstedelen af arbejdsopgaverne i sundhedsvæsnet, men ansvaret er delt på nationalt, regionalt og kommunalt niveau:

Regionerne varetager størstedelen af arbejdsopgaverne i sundhedsvæsnet, men ansvaret er delt på nationalt, regionalt og kommunalt niveau: Region Hovedstaden har ansvaret for at levere en række sundhedsydelser til de 1,8 mio. borgere, der er bosiddende i regionen samt tilbyde en række specialistydelser til borgere fra andre regioner og er

Læs mere

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel Region Hovedstaden Graviditet og fødsel Indledning Tillykke med din graviditet. Vi glæder os til at se dig på et af Region Hovedstadens fem fødesteder. 1/3 af alle kvinder føder i Hovedstaden - svarende

Læs mere

DEN SOCIALE VIRKSOMHED

DEN SOCIALE VIRKSOMHED DEN SOCIALE VIRKSOMHED når der er behov for en højt specialiseret indsats RAMMER OG RETNING 2019-2022 INDLEDNING i Region Hovedstaden er til for mennesker med meget forskellige forudsætninger, udfordringer

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen juni 2010 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstadsregionen. Stk. 2. Fondens hjemsted er Københavns Kommune Stk. 3. Fonden er stiftet

Læs mere

PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter

PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 14. november 2017 PLO Analyse Stort fald i andelen af gruppe 2-patienter Hovedbudskaber Der er ca. 16.000 gruppe 2-sikrede patienter i Danmark. Det er 75. pct. færre

Læs mere

Cykelregnskab for Region Hovedstaden

Cykelregnskab for Region Hovedstaden Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi?

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Forskningsleder, professor Charlotte Glümer Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Oktober 2015 Sundhedsprofil 2013 Hovedbudskaber

Læs mere

Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Konceptet er allerede udviklet bolden klar til at spille!

Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Konceptet er allerede udviklet bolden klar til at spille! Cykelsuperstier på tværs af kommunegrænserne giver pendlere nye muligheder Rigtig mange i hovedstadsregionen bruger allerede cyklen til den daglige transport mellem bolig og job med store gevinster for

Læs mere

Sæt din kommune på landkortet

Sæt din kommune på landkortet Sæt din kommune på landkortet Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K Tel: +45 33 22 02 22 www.copcap.com Projekt SPI er et samarbejde mellem kommuner i hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.

Læs mere

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark Opgang Afsnit Linda Bang Jessen Telefon 2678 2858 Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato: 12. september 2011 Hovedstadsregionen skal være Danmarks vækstlokomotiv Fornyet

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. typografi i dokumentet.

Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. Grundbeskrivelse. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden. typografi i dokumentet. typografi i dokumentet. Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden Praksisplanudvalget i Region Hovedstaden Grundbeskrivelse Appendiks til Praksisudviklingsplan for almen praksis 2012-2015 1. PLANLÆGNINGSOMRÅDER

Læs mere

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen?

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 10. september 2010 Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Der sættes i notatet fokus på, om manglende rettidighed i de enkelte jobcentre

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Har vi råd til at lade være? Cheføkonom Jens Christian Nielsen Danica Pension, jenscn@danicapension.dk Mobil: 25 55 63 96

Har vi råd til at lade være? Cheføkonom Jens Christian Nielsen Danica Pension, jenscn@danicapension.dk Mobil: 25 55 63 96 Har vi råd til at lade være? Cheføkonom Jens Christian Nielsen Danica Pension, jenscn@danicapension.dk Mobil: 25 55 63 96 Sådan passer du på medarbejderne Tab af erhvervsevne s. 2 Sådan passer du på medarbejderne

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen.

Læs mere

Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014

Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014 Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014 Oversigt over belægning og kapacitet på styper fordelt efter målgruppe og geografisk af dene Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 af dene Indberetninger

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

Region Hovedstadens Vækstbarometer

Region Hovedstadens Vækstbarometer Region Hovedstadens Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2015 Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

4. Det fremadrettede arbejde.

4. Det fremadrettede arbejde. Til: Den Administrative Koordinationsgruppe vedrørende rammeaftaler på det sociale område Koncern Plan og Udvikling Enhed for Kommunesamarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 48 20

Læs mere

Befolkning og bevægelser i København i 2008

Befolkning og bevægelser i København i 2008 20. marts 2009 Befolkning og bevægelser i København i I løbet af steg folketallet i København med 9.241 personer til 518.574. Der blev i født 8.554 børn og der døde 4.712 personer, fødselsoverskuddet blev

Læs mere

Folk flytter fra København, men kun få kilometer væk

Folk flytter fra København, men kun få kilometer væk Juli 018 Foto Colorbox Folk flytter fra København, men kun få kilometer væk København er en populær by at bo i. Alligevel er der flere, som flytter fra end til København. Alt tyder på, at folk bliver boende

Læs mere

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING

STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING STATISTIK FOR TELEMEDICINSK SA RVURDERING AKTIVITETSSTATISTIK REGION HOVEDSTADEN MARTS 2014 Indhold Indledende forklaring... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktivitet i regionens kommuner... 1 KOMMUNESTATISTIK: Aktive

Læs mere

Region Hovedstaden Nyt Hospital Nordsjælland Dagsorden:

Region Hovedstaden Nyt Hospital Nordsjælland Dagsorden: Regionsældreråd Hovedstaden 12. september 2012 Projektdirektør, Henrik Schødts Dagsorden: Baggrunden: Hospitals- og Psykiatriplan 2020 og midler fra Kvalitetsfonden Store hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 2. kvartal 2017 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 2. kvartal 2017 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-2.

Læs mere

FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014

FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014 FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014 Princippet vi styrer efter i regionen Politik og ledelse Erhvervsudviklingsstrategi RUP 2.0 Den grønne Metropol Misbrugspolitik Hopp 2020 Pressepolitik Kommunikations politik

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011. Sag nr. Emne: 1 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011. Sag nr. Emne: 1 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011 Sag nr. Emne: 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet 2011 Mio. kr. 2011 pris- og lønniveau Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2017 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 3. kvartal 2017 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 2008-3.

Læs mere

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund

Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Optageområde og befolkningsunderlag V. direktør Martin Lund Møde i Psykiatri- og Handicapudvalget den 13. december 2010 Organisationen afspejler den fysiske struktur Direktion Stabe Psykiatri Børne- og

Læs mere

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET Seneste års udvikling fortsat i 213 Det er nu tredje gang, at KL publicerer en oversigt, som beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: 070 Dato: 12. maj 2012 Stillet af: Henrik Thorup (O) Besvarelse udsendt den: 1. juni.2012. Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6012 Web www.regionh.dk Spørgsmål

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Orientering fra. Velfærdsanalyse. Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal November 2016

Orientering fra. Velfærdsanalyse. Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal November 2016 Orientering fra Velfærdsanalyse November 2016 Befolkning og bevægelser i København i 3. kvartal 2016 I løbet af 3. kvartal 2016 steg folketallet i København med 6.913 fra 594.535 til 601.448 personer.

Læs mere

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 8.1.2015)

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 8.1.2015) Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-19 (version 8.1.2015) 1 Ordforklaringsliste I grundbeskrivelsen anvendes forskellige fagtermer og udtryk, som uddybes nærmere nedenfor:

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Reduktion i topskatten går til Nordsjælland

Reduktion i topskatten går til Nordsjælland Reduktion i topskatten går til Nordsjælland Topskatten betales af de personer i Danmark med de højeste indkomster, og de bor i høj grad i kommunerne i Nordsjælland og omkring København. Hvis man vælger

Læs mere

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde Kommuner i hovedstadsregionen 2012 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Foreningen Kulturnatten

Foreningen Kulturnatten 1 Foreningen Kulturnatten Kulturnatten 2017 Personlige interview foretaget 13. oktober 2017 2017: 504 respondenter 2015: 467 respondenter 2013: 562 respondenter 2011: 506 respondenter 2009: 514 respondenter

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029 Ballerup en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del af

Læs mere

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Anbefalet i KKR Hovedstaden den 13. juni 2008 Indledning Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden

Socialtilsyn Hovedstaden Socialtilsyn Hovedstaden Hovedkonklusioner fra årsrapport 2015 samt takster for 2017 Magistraten den 6. juni 2016 Disposition Årsrapport 2015 og takster 2017 Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2015 Årsrapporten

Læs mere

Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018

Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018 Den permanente arbejdsgruppe vedr. data om Økonomi og Aktivitet 27. november 2018 Notat om rapporten UDVIKLING I KOMMUNAL MEDFINANSIERING I REGION HO- VEDSTADEN OG KOMMUNER FRA 2013 TIL 2015 Baggrund og

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på uddannelsesområdet

Regionens og kommunernes opgaver på uddannelsesområdet Halsnæ Regional Udviklingsplan 2012 Uddannelse Regionens og kommunernes opgaver på uddannelsesområdet Regionen har en rolle i forhold til at facilitere et bredt samarbejde regionalt mellem kommuner og

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning og bevægelser i København 216 Indhold Datagrundlag Udviklingen i København i 216 Tabel 1. Befolkningens bevægelser i København, 28-216. Tabel 2. Befolkningsudviklingen

Læs mere