Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget."

Transkript

1 Teknik- og Miljøforvaltningen Plan & Arkitektur Bilag 1 Til: Fra: Vedr.: Til sagen Christina Lund Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget. 26. maj 2006 Journalnr. 311/ Baggrund Borgermødet er indkaldt som en del af Borgerrepræsentationens vedtagelse af Koncept for dialog med borgerne om byens fysiske planlægning på mødet den 26. marts Deltagere: 15 borgere, 2 politikere og 6 embedsmænd. Dagsorden: 1. Velkomst v/ ordstyrer Jan Heichelmann 2. Redegørelse for lokalplanforslaget v/ arkitekt Herman Siegumfeldt 3. Debat 4. Afrunding Ad pkt. 1 Aftens ordstyrer, Jan Heichelmann, bød velkommen og præsenterede de tilstedeværende embedsmænd, Herman Siegumfeldt, Finn Larsen, Lise Palm og Christina Lund fra Plan & Arkitektur, Birgitte Kortegaard fra Vej & Park som deltog i mødet. Jan Heichelmann meddelte, at mødet var et såkaldt orienteringsmøde, hvor medlemmerne at Teknik- og Miljøudvalget var inviteret til at deltage. Han bemærkede, at to medlemmer af Teknik- og Miljøudvalget var til stede i salen, nemlig Annette Holst Christensen (Socialdemokratiet) samt Monica Thon (Det Radikale Venstre). Jan Heichelmann gjorde opmærksom på, at der ville blive skrevet et referat fra mødet, samt at de meldinger, der blev fremført på mødet ikke ville blive betragtet som indsigelser. Indsigelser skal sendes enten som brev, fax eller til Plan & Arkitektur inden fristens udløb den 29. juni 2006, som beskrevet i den lille folder, som er udsendt til beboerne i området. Ad pkt. 2 Herman Siegumfeldt gennemgik baggrunden for og indholdet i lokalplanforlaget.

2 Grundejerforeningen for rækkehusbebyggelsen Svanevænget 6-34 ejerlavet Svanevænget har anmodet Københavns Kommune om at udarbejde en bevarende lokalplan for rækkehusene. Baggrunden for henvendelsen er, at de nuværende servitutter efter foreningens opfattelse ikke i nødvendigt omfang sikrer bebyggelsens helhed og karakteristika ved ombygninger. Ønsker om etablering af kviste samt etablering af store udhuse-/garagebygninger i baghaverne har aktualiseret ønsket om en bedre sikring af bebyggelsen. Plan & Arkitektur har i den forbindelse vurderet hele kvarteret mellem Strandvejen, kommunegrænsen mod Gentofte, Strandpromenaden og Strandvænget med henblik på fastlæggelse af eventuel lokalplans afgrænsning. Sikring af bevaringsværdier i områdets etage- og rækkehusbebyggelser, herunder i særlig grand en fastholdelse af de arkitektoniske værdier i de bevaringsværdige sammenhænge, som de enkelte bygninger indgår i, forudsætter detaljerede bestemmelser, som fastlægger omfanget og udformningen af eventuelle ombygninger på de enkelte ejendomme. Side 2 af 6 Ad pkt. 3 Skure Der blev af beboer i Soldalen spurgt til skure bagerst i haven. Må de evt. rykkes længere frem af hensyn til f.eks. cykelparkering, og kan man installere lys og gøre dem mere brugervenlige måske et andet valg af tagmateriale? Herman Siegumfeldt svarede, at man ikke må placere dem længere fremme og derved mere synligt, samt at man skal være varsom med elektrisk lys, som evt. kan genere naboer. Valg af materiale til taget er fastlagt i lokalplanforslaget. Ubebygget område En anden beboer i Soldalen spurgte, om villagrunde mod vandet kunne blive opkøbt og brugt til et højere byggeri? Herman Siegumfuldt svarede, at området er omfattet af servitutter, som fastlægger det til villabebyggelse. Udskiftning af tage og tagvinduer En beboer i Soldalen ville høre, om tagsten ved udskiftning skal være de samme som de eksisterende, da de er svære at få fat på, og hvad med eksisterende ovenlys/tagvinduer, som strider mod antal fastsat i lokalplanforslaget. Skal de fjernes?

3 Herman Siegumfeldt svarede, at som udgangspunkt skal tagstenene være magen til, men ved en kollektiv tagudskiftning for hele rækkehusbebyggelsen, kan man se på anden type. Eksisterende lovlige ovenlys/tagvinduer kan forblive, som de er. De kan også udskiftes til nye af samme type. Side 3 af 6 Ny tagetage på etagebyggeriet En beboer spurgte, om der ville komme nye parkeringspladser til en evt. ny tagetage på etagebyggeriet? Herman Siegumfeldt oplyste, at det i lokalplanforslaget bestemmes, at der skal etableres 1 parkeringsplads pr. 100 m 2 etageareal. Birgitte Kortegaard svarede, at eventuelt anlæg af nye pladser vurderes i forbindelse med en konkret byggesag. Annette Holst Christensen spurgte om, hvor mange taglejligheder der kunne blive tale om? Herman Siegumfeldt svarede, at det ville være lejligheder af 100 m 2 på hver tagetage. Støj- og trafikgener En beboerformand fra etageejendommen Lyneborg klagede over allerede eksisterende støjgener og frygtede, at ny planlagt strandpromenade og omlægning af vejene i området vil gøre det endnu værre. Har allerede støjisolerende vinduer som ikke hjælper. Støjniveauet er stadig over det tilladte. Herman Siegumfeldt oplyste, at man gerne må udskifte til støjvinduer, som ligner eksisterende vinduer, og at f.eks. forsatsvinduer var en effektiv og rimelig billig løsning. Birgitte Kortegaard oplyste, at man kan søge om trafiksanering for området, ikke omfatter dette i lokalplanforslaget. Beboere i Soldalen oplyste, at de ikke var plaget at støjgener. Vejlinie En beboer i Svanevænget undrede sig over den vejlinie, som i lokalplanforslaget er tegnet gennem forhaverne. Herman Siegumfeldt oplyste, at den er tinglyst på ejendommene.

4 Vinduer i kælder Side 4 af 6 En beboer i Soldalen ville gerne høre, om det er muligt at udskifte vinduer i kælderen til nogle større vinduer? Herman Siegumfeldt svarede, at kældervinduer skal være som de oprindelige. Markiser og terrasser En beboer spurgte, om det ikke er petitesser at regulere udseende af markiser, og må der sættes markiser op andre steder end nævnt i lokalplanforslaget? Herman Siegunfeldt svarede, at der er forskellige holdninger til dette og flere beboere har tilkendegivet, at det er det eneste rigtige, som det er bestemt i lokalplanforslaget. Hvis man mener, at det er for detaljeret, kan man sende en indsigelse. En beboer ville gerne høre, om terrasserne måtte hæves yderligere foran husene? Herman Siegumfeldt svarede, at det må de ikke, da man ellers ville kunne se ned til naboerne. Beplantning og hegn En beboer i Soldalen spurgte til haver mod Soldalen. Skal man kunne se selve hegnet, da der er en del beplantning foran? Herman Siegumfeldt svarede, at det der er i forvejen ikke skal ændre, kun hvis man vil lave nyt. Birgitte Kortegaard svarede, at man ikke ønsker Fort Knox tilstande omkring husene med plankeværker og hegn. En beboer fra Strandvænget spurgte, om der nogle regler for højde på beplantning? Er eksisterende beplantningsbestemmelser fortsat gældende i Svanevænget? Herman Siegumfeldt svarede, at der ikke er fastsat bestemmelser herom i lokalplanen. Eksisterende servitutbestemmelser vil forsat være gældende. Birgitte Kortegaard tilføjede, at der ikke må plantes skovtræer i området, og at man kan fremsende et forslag til lokalplanforslaget om en regulering af højde på træerne i området. Kommunen har ikke tradition for at regulere dette.

5 Finn Larsen oplyste, at kommunen i hold til planloven kan sikre overholdelsen af servitutbestemmelser. Kommunen har dog ikke noget ønske om at blande sig i regulering af træers højde, der anses som et privat forhold. Side 5 af 6 Facader En beboer i Soldalen ville høre, om der skal søges tilladelse til ændring af facader m.m. Herman Siegumfeldt svarede, at det skal der, men at lokalplanens bestemmelser kun omfatter bebyggelsens ydre. Hvis der udskiftes til nøjagtig det samme, skal der ikke søges. Havers indretning er ikke med i lokalplanforslaget. Håndhævelse af lokalplan og dispensation herfra En beboer ville gerne vide, hvordan en dispensation godkendes? Herman Siegumfeldt fortalte, Teknik- og Miljøudvalget kan dispensere, men at kompetencerne i de fleste tilfælde uddelegeres til forvaltningerne. Såfremt der efter naboorienteringen fremsendes mange og/eller væsentlige indsigelser, bliver sagen forelagt Teknik- og Miljøudvalget. En beboer i Svanevænget ville gerne høre, hvornår lokalplanen er gældende, og hvornår man ikke længere kan gennemføre byggesager fra før offentliggørelsen af forslaget, og hvordan håndhæves lokalplanen fremover? En anden spurgte, hvad der skete, hvis lokalplanen ikke blev overholdt? Herman Siegumfeldt svarede, at lokalplanen gælder, når den er bekendtgjort. Efterfølgende overtrædelse af lokalplanens bestemmelser behandles, såfremt forvaltningen får kendskab til sagen, f.eks. i forbindelse med klage. Finn Larsen supplerede, at lokalplanforslaget er omfattet af midlertidig retsvirkninger, der betyder, at ejendommene ikke må ændres frem til lokalplanens bekendtgørelse. Lokalplanen bliver i øvrig tinglyst på de i lokalplanen omhandlende matrikelnumre. En beboer spurgte til det videre forløb i processen? Herman Siegumfeldt svarede, at eventuelle indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslaget ville blive forelagt Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, som skal godkende lokalplanen endeligt. Derefter vil der blive sendt en bekendtgørelse ud herom, og senere bliver lokalplanen tinglyst. Lokalplanen forventes at være gældende inden årets udgang.

6 En beboer fra Soldalen ville gerne høre, om det var muligt at rekvirere de luftfotos, som bliver brugt i lokalplanforslaget til brug på grundejerforeningens hjemmeside? Side 6 af 6 Finn Larsen svarede, at Plan & Arkitektur ikke den videre kan udlevere de omhandlende fotos, da rettighederne tilhører fotografen. Ad pkt. 4 Ordstyrer Jan Heichelmann takkede for et godt møde kl , hvorefter mødet var slut.

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. september 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Lyset. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Valby. Bevaring m.v. Boligområde.

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Lyset. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Valby. Bevaring m.v. Boligområde. KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 270 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Lyset Valby Bevaring m.v. Boligområde KONGSBAK INFORMATIK Juni 1996 Ksbenhavns Kommunes Planorientering

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN RUDBJERG KOMMUNE LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN Februar 2006 RUDBJERG KOMMUNE Dok 703752 Sag 703735 LOKALPLAN NR. 47 For ejendommen Strandgården,

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Supplerende materiale til sagen nødvendig

Supplerende materiale til sagen nødvendig Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Oliver Alexander Brennecke Grundahl Niels Hemmingsensgade 42 1153 København K oliver@oga.dk Kontakt Jens Janum Byggesagsbehandler Direkte tlf. 4849 2478

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Lokalplan nr. 99 for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Marts 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til boligformål i form af villabebyggelse.

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning for indretning af hotel, Bankvej 1, Skagen Ansøgning har 28/5 været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Bankvej 2, Havnevagtsvej 30, Kassevej 3, Østre Strandvej

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

LOKALPLAN NR. B

LOKALPLAN NR. B LOKALPLAN NR. B 12.07.01 BOLIGOMRÅDE VED BRANDGADEN -094 32c 32a L o k a l p l a n o m r å d e 2b Brandgaden 0 50 meter ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 12.07

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø LOKALPLAN NR. 078 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2014 Rønne # # # Nexø Bevarende lokalplan for sammenhængende dobbelt-og rækkehusbebyggelser i Rønne og Nexø Februar 2014 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK MARTS 2000 FORORD Hvad er en lokalplan? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner

Læs mere

Bebyggelsesprocent. By- og Miljøområdet vurderer, at der er tale om en udskiftning af en tagetage til en ny etage.

Bebyggelsesprocent. By- og Miljøområdet vurderer, at der er tale om en udskiftning af en tagetage til en ny etage. Godthåbsvej 26-28 - Skema over indsigelser Antal Indsigelserne kort refereret Ansøgers kommentar til indsigelser. By- og Miljøområdet har følgende bemærkninger til indsigelserne 18 Bebyggelsesprocent -

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side

Indholdsfortegnelse. side 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning... 3 Område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykning... 4 Vej og stiforhold... 4 Bebyggelsens

Læs mere

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have

Lokalplan nr. 106. for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have Lokalplan nr. 106 for et område mellem Virginiavej, Andebakkesti og Frederiksberg Have November 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området mellem Virginiavej, Andebakkesti og

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé Hvad er en lokalplan

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 18. oktober 2011 J.nr.: NMK-33-00379 Ref.: SSC AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø 20. december 2017 Sagsnr. NMK-33-04176 KlageID: 189245 SAL AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø Fanø Kommune har den

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018

Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej maj 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling REFERAT Bilag 7 - Referat af borgermøde vedr. lokalplan Bomhusvej 18 4. maj 2018 Dato: 20. marts 2018 Tid: 17.00-19.00 Sted: Ungdomsboligerne,

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation fra lokalplan til udskiftning af vinduer m.v. i Vordingborg Kommune.

AFGØRELSE i sag om dispensation fra lokalplan til udskiftning af vinduer m.v. i Vordingborg Kommune. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. august 2014 J.nr.: NMK-33-02167 Ref.: lismb-nmkn AFGØRELSE i sag om dispensation fra lokalplan til udskiftning af vinduer

Læs mere

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 94 Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1995 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10.

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10. Teknik- og Miljøforvaltningen Til ansøger c/o VISBY INVEST ApS Rasmus Brøndholt Visby 29. maj 2017 edoc: 2017-0194396 AFSLAG PÅ ANSØGNING Kære VISBY INVEST ApS Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

"BIRKEDOMMERVEJ" Forslag til lokalplan i supplerende høring

BIRKEDOMMERVEJ Forslag til lokalplan i supplerende høring "BIRKEDOMMERVEJ" Forslag til lokalplan i supplerende høring I denne pjece kan du læse om ændringer til forslaget og dine muligheder for at fremsende bemærkninger Supplerende høring fra 15. december 2009

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 20-09-2017 08:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 20-09-2017 08:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden

Læs mere

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr.

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej 108-124 samt interessegrupper NABOORIENTERING vedr.

Læs mere

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING NOV 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE ------------------------------ Redegørelse Lokalplanens Lokalplanens baggrund og område indhold

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en 1. sal på eksisterende bebyggelse på en ejendom i Gentofte Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af en 1. sal på eksisterende bebyggelse på en ejendom i Gentofte Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. december 2005 J.nr.: 03-33/150-0392 MJE Afgørelse i sagen

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

Fredericia 3.oktober 2013. Indsigelser og kommentarer til Planforslagene,

Fredericia 3.oktober 2013. Indsigelser og kommentarer til Planforslagene, Frank Pedersen Emne: Lokalplan nr:327 Købmagergades skole. Dato: 3. oktober 2013 11:07:32 Fredericia 3.oktober 2013 Indsigelser og kommentarer til Planforslagene, 1. Der gives på ingen måde oplysning i

Læs mere

Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler

Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign BILAG 3 Dispensation fra lokalplan 56 Bådehavnsgade til indretning af forsamlingslokaler Notat om henvendelser Der er kommet følgende

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator Skema over indsigelser og bemærkninger Nr. Indsigelserne kort refereret Ansøgers kommentar til indsigelser. By- og Miljøområdet har følgende bemærkninger til indsigelserne 1 Bygningens størrelse Der klages

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 35 vedrører et ubebygget område nord for Ring 4 op mod kommunegrænsen til Værløse og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal

Læs mere

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune.

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 4.3.1 Albertslund syd - Sportsplads Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3.

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-02-2015 Sagsnr. 2015-0034554 Dokumentnr. 2015-0034554-4 Naboorientering Vestre Teglgade 2-6 I forbindelse med opførelse af en boligkarré

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05 For Solgården i Strøby Egede FORSLAG Fremlagt i perioden 5. maj 30. juni 2014 Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan 2-05 Solgården Strøby Egede Indledning Tillæg nr.

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2.

Bebyggelse må ikke gives en højde, der overstiger 13 meter over det omgivende terræn, jf. 6.2. Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk NABOORIENTERING Matr. nr. 4bc Lillerød By, Lillerød, Fritz Hansens Vej 23, Teater

Læs mere

Overblik. NOTAT: Høringsnotat

Overblik. NOTAT: Høringsnotat Plan og Udvikling Sagsnr. 313638 Brevid. 3257726 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat 2. september 2019 Overblik Lokalplan 685 for Hørhusene og tillæg 18 til Kommuneplan

Læs mere

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Planklagenævnets afgørelse af 13. juli 2018 Sag NMK-33-04669 Glostrup Kommune har

Læs mere

19.00 Velkomst ved formanden for Bispebjerg Lokaludvalg Alex Heick

19.00 Velkomst ved formanden for Bispebjerg Lokaludvalg Alex Heick KØBENHAVNS KOMMUNE Bilag 4 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Referat af borgermøde vedr. lokalplanforslag På Bjerget Dato: 21.10.2014 Tid: 19.00-21.00 Sted: Grundtvigskirken 22-10-2014 Sagsnr.

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bevaring af villabebyggelse. Kaserneboulevarden. November 2004 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bevaring af villabebyggelse. Kaserneboulevarden. November 2004 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 726 Bevaring af villabebyggelse. Kaserneboulevarden 23 og 25, Århus Midtby KONGSBAK INFORMATIK November 2004 Århus Kommune Lokalplan nr.: Bevaring af villabebyggelse. Kaserneboulevarden

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen.

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 Teglværkshavnen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Niels E. Bjerrum, MB Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen. 4. oktober 2017 Sagsnr.

Læs mere

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 06-06-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 1800 Tilstede: Marianne Zangenberg,

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

LOKALPLAN NR. H for banearealet omkring Holme-Olstrup station "A" "E" "C" "B"

LOKALPLAN NR. H for banearealet omkring Holme-Olstrup station A E C B HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. H.15.1 for banearealet omkring Holme-Olstrup station "A" Bag Banen "E" "C" Petersmindevej "D" "B" Lokalplan forslag, den 24. april 2002. Lokalplan vedtaget,

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det.

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 10. oktober 2017 Bemyndigelser i tilknytning til villaservitutter Borgerrepræsentationen har den 24. august 2017 godkendt: at Magistratens

Læs mere

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum Lokalplan 231 for Hartmanns Plads i Nærum Rundforbivej Nærum Hovedgade Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om planlægning kan Kommunalbestyrelsen beslutte at udarbejde en lokalplan, når en bestemt udvikling

Læs mere

Referat af møde i Byplanudvalget

Referat af møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 02-03-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 17:30 Tilstede: Marianne Zangenberg, Christian

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentlige formål, Ulsted" Skole, bibliotek, pasningsordning mm. NØRTOFTVEJ NØRTOFTVEJ HIRSEHAVEN RUGHAVEN KIRKESTIEN

Lokalplan nr Område til offentlige formål, Ulsted Skole, bibliotek, pasningsordning mm. NØRTOFTVEJ NØRTOFTVEJ HIRSEHAVEN RUGHAVEN KIRKESTIEN MØLLEPARKEN ULSTEDPARKEN PRÆSTEVÆNGET NØRTOFTVEJ KRABBESBROVEJ Lokalplan nr. 4.11 Område til offentlige formål, Ulsted" Skole, bibliotek, pasningsordning mm. RØRHOLTVEJ NØRTOFTVEJ G STADIONVEJ TEGLGAARDSVEJ

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. september 2014 J.nr.: NMK-33-02317 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

R E F E R A T af borgermøde den om Lokalplanforslag 278 for Åbrinken.

R E F E R A T af borgermøde den om Lokalplanforslag 278 for Åbrinken. LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Plan og Erhverv Dato... : 06-03-2018 Journalnr.... : 01.02.05-P16-1-17 Ref.... : elw Mødedato... : Mødenr.... : R E F E R A T af borgermøde den 5.3.2018

Læs mere

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager Indledning Dette notat indeholder en gennemgang af tidligere og nuværende byggesager for ejendommene Hørhusene 52 og 54 samt andre byggesager, der kan bruges som reference i dialogen med kommunen. En oversigt

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 25-08-2016 Sagsnr. 2016-0277288 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 448-1 i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri

Læs mere

Egil Fischers Ferieby

Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby OPSTARTSMØDE 31. MAJ 2019 Lokalplan for Egil Fischers Ferieby - Program Program: 10:00 Velkomst ved Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs

Læs mere

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab, forslag til værdiansættelse og eventuel revisionsberetning,

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

LOKALPLAN NR. 30 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 30 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 30 vedrører Herlev skole, som ligger mellem Herlev Bygade og Herlev Hovedgade. Skolen skal nedlægges og bygningerne ønskes indrettet

Læs mere

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Pkt.nr. 9 Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget at

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé

Lokalplan nr. 72. for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé Lokalplan nr. 72 for et område ved Danasvej mellem Sankt Knuds Vej og Lykkesholms Allé September 1991 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for opførelse af boligbebyggelse

Læs mere

Landzonetilladelse & dispensation fra bestemmelse i lokalplan

Landzonetilladelse & dispensation fra bestemmelse i lokalplan Brian og Anne Christiansen Biltris Gade 14 4070 Kirke Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte:

Læs mere

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv.

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. Natur & Miljøklagenævnet Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. 17. marts 2014 Byggeri & Arkitektur skal hermed videresende sagsakter der er medgået i sagens bedømmelse,

Læs mere

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel KØGE KOMMUNE 2002 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-41, Hotel Niels Juel INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund, formål og indhold........... 3 Lokalplanens

Læs mere

Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne

Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne By- og Udviklingsforvaltningen Byggesag Orientering om, Ejeren af Bakkedraget 22 klager over, at ejeren af Spurvevej 16 har fjernet hegn og skeldige langs stien mellem lokalplanområderne Dato 29. marts

Læs mere