Dato: 17. oktober 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dato: 17. oktober 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007"

Transkript

1 4.6 side 1 Hovedkonto 6 Balance Hovedkonto 6 udgør regionens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle, immaterielle aktiver samt finansielle aktiver og passiver, idet der ved passiver forstås summen af egenkapital og forpligtelser. Balancen indeholder oplysninger om værdien af regionens grunde og bygninger, tekniske anlæg, maskiner og større specialudstyr, inventar, transportmidler mv. Ligeledes indeholder den oplysninger om regionens finansielle aktiver og værdien af forpligtelser. Hovedkonto 6 finder ikke anvendelse ved budgetlægningen, idet budgettering og registrering af forskydninger på statuskontiene fremgår af balancen og pengestrømsopgørelsen, som regionsrådet skal godkende i forbindelse med både budgettet og regnskabet. Funktionerne samt er aktivkonti, der registreres under dranst 8. Funktionerne og er passivkonti, der registreres under dranst 9. LIKVIDE AKTIVER Med henblik på mulighederne for kontrol af overholdelse af kassekreditreglen, jf. Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse om regionernes låntagning og meddelelse af garantier m.v., skal kasseopgørelsen tilrettelægges således, at der kan ske en rekonstruktion af saldiene på funktion dagligt i den forløbne 12 måneders periode (se også funktion ) Kontante beholdninger Saldoen skal svare til den tilstedeværende beholdning. Forskudskasser vil ofte i årets løb indeholde bilag for udgifter (og eventuelt indtægter) som en del af beholdningen. Det bemærkes, at det sociale områdes og det regionale udviklingsområdes gæld til regionen ikke på noget tidspunkt må overstige regionens likvide beholdninger (summen af saldiene på funktionerne ) tillagt ledigt træk på regionens kassekredit. Der henvises til afsnit og Indskud i pengeinstitutter m.v. Saldoen på denne funktion skal svare til, hvad der er kendt som disponibelt på kontoen. Udenlandske bankkonti omregnes ultimo regnskabsåret til ny valutakurs med modpost på balancekonto Realkreditobligationer Kommunekreditsobligationer Statsobligationer m.v Likvide aktiver udstedt i øvrige EU/EØS-lande Primosaldoen samt årets forskydninger skal svare til beholdningen opgjort efter kursen ved foregående års slutning eller købskursen ved tilgang i året. Ved regnskabsårets slutning omregnes værdien til kursværdien pr. 31. december med modpost på balancekonto TILGODEHAVENDER HOS STATEN Tilgodehavender hos staten Saldoen skal svare til det samlede tilgodehavende, der altid skal kunne specificeres på enkeltposter. Der er autoriseret følgende gruppering:

2 4.6 side Kontant tilgodehavender som følge af delingsaftalen Der er på funktionen autoriseret gruppering 001 til registrering af kontante tilgodehavender hos staten som følge af reglerne om kompensation til myndigheder i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. KORTFRISTEDE TILGODEHAVENDER I ØVRIGT Tilgodehavender i betalingskontrol Andre tilgodehavender Saldoen på disse funktioner skal svare til det samlede tilgodehavende, der altid skal kunne specificeres på enkeltposter. Uerholdelige beløb afgangsføres over balancekonto eller over den konto, hvor indtægten i sin tid blev konteret Mellemregninger med foregående og følgende regnskabsår Saldoen skal svare til summen af: de tilgodehavender, der eksisterer ved årets udgang, men som først er indbetales i nyt regnskabsår, de skyldige beløb vedrørende gammelt regnskabsår, der er registreret ved årets udgang, men først udbetales i nyt regnskabsår, forudbetalte beløb i gammelt regnskabsår vedrørende nyt regnskabsår, forudindbetalte beløb i gammelt regnskabsår vedrørende nyt regnskabsår. Saldoen kan - af tekniske grunde - som hovedregel ikke specificeres på enkeltposter. Ved regnskabsafslutningen skal saldoen på funktion i gammelt regnskabsår svare til summen af posteringer på funktion i nyt regnskabsår med modsat fortegn. Saldoen kan både være positiv og negativ og kan derfor både være såvel et aktiv som et passiv. Registreringen foretages dog under dranst 8 under alle omstændigheder Finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner med driftsoverenskomst Saldoen skal ved regnskabsafslutningen svare til de samlede finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner med overenskomst Tilgodehavender hos kommuner og andre regioner Saldoen skal svare til det samlede tilgodehavende, der altid skal kunne specificeres på enkeltposter. På funktionen registreres kontante tilgodehavender hos kommuner og regioner i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Kompensationsbeløbet registreres direkte på funktionen med modpost på Balancekonto.

3 4.6 side 3 Der er autoriseret to grupperinger: 001 Kontant tilgodehavender hos kommuner som følge af delingsaftalen 002 Kontant tilgodehavender hos regioner som følge af delingsaftalen LANGFRISTEDE TILGODEHAVENDER Pantebreve Saldoen skal svare til det aktuelle resttilgodehavende. Uerholdelige tilgodehavender eller tilgodehavender, der er konverteret til tilskud, afgangsføres over balancekonto Aktier og andelsbeviser m.v. Saldoen skal for noterede aktier svare til kursværdien pr. 31. december. Kursregulering foretages over balancekonto Modtagelse af fondsaktier samt op- og nedskrivning af aktiernes påtrykte værdi registreres alene på hovedkonto 6 - med modpost på balancekonto For ikke-noterede aktier og andre kapitalandele (andelsbeviser, indskudsbeviser o.l.) foretages indregningen efter den indre værdis metode opgjort i henhold til senest aflagte årsregnskab eller foreløbigt regnskab for de selskaber, som regionen har kapitalandele i. Et selskabs indre værdi er dets egenkapital. Metoden indebærer, at regionen i balancen skal indregne en andel af selskabets indre værdi svarende til regionens ejerandel. Indre værdis metode finder ligeledes anvendelse på ejerandele i fællesregionale selskaber. I bemærkningerne til regnskabet vises beregningen af den indre værdi for hvert enkelt selskab. Værdireguleringen foretages med modpost på balancekonto Indskud i Landsbyggefonden m.v. Som følge af de meget gunstige lånevilkår, med bl.a. rentefrihed og betydelig afdragsfrihed, der ydes vedrørende indskud Landsbyggefonden mv. skal saldoen ultimo regnskabsåret markeres med - i regionens balance. Reguleringen af de uafviklede indskud i Landsbyggefonden m.v. sker med modpost på balancekonto I bemærkningerne til regnskabet skal der redegøres for den nominelle værdi af regionens uafviklede indskud i Landsbyggefonden m.v. I balancen opgjort primo for det følgende år skal værdireguleringen tilbageføres, så kontoen igen viser det nominelle tilgodehavende. Der er autoriseret følgende grupperinger hertil: 001 Grundkapitalindskud (indskud i Landsbyggefonden) Herunder registreres grundkapitalindskud i alment byggeri, jf. 120 i lov om almene boliger. I forbindelse med salg af almene boliger, vil der ske tilbagebetaling af grundkapitalindskud. 002 Grundkapital til almene ældreboliger Herunder registreres grundkapitalindskud til ældreboliger, der opføres af regionen, men ikke af en almen boligorganisation, jf. 121 i lov om almene boliger.

4 4.6 side Andre langfristede udlån og tilgodehavender Nye udlån og tilgodehavender optages til nominel værdi. Saldoen skal ved regnskabsafslutningen svare til det samlede resttilgodehavende tilgodehavenderne med nedskrivning af forventet tab på tilgodehavenderne. Nedskrivningen kan ved regnskabsårets slutning foretages som en procentdel af de forskellige typer af tilgodehavender baseret på historiske erfaringer og skal kunne dokumenteres. Nedskrivningen foretages ved at kreditere de relevante funktioner med anvendelse af art 0.6 og debitere funktion ved anvendelse af art 0.9. I bemærkningerne til regnskabet skal der redegøres for den nominelle værdi af tilgodehavender og udlån. I balancen opgjort primo for det følgende år skal værdireguleringen tilbageføres, så kontoen igen viser det nominelle tilgodehavende. Styring af tilbagebetalingspligtige ydelser kan foregå på funktion med modpost på balancekonto Der er på funktionen autoriseret følgende grupperinger: 001 Udlån til kommuner som følge af delingsaftalen 002 Udlån til regioner som følge af delingsaftalen 003 Udlån til staten som følge af delingsaftalen På grupperingerne registreres udlån til andre myndigheder, jf. 41, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Kompensationsbeløbet registreres direkte på funktionen med modpost på Balancekonto Ikke-likvide obligationer Primosaldoen samt forskydningerne i årets løb skal svare til beholdningen opgjort efter kursen ved foregående års slutning eller købskursen ved tilgang i året. Ved regnskabsårets slutning reguleres værdien efter den aktuelle kursværdi med modpost på balancekonto Efter den enkelte regions bestemmelse kan beholdningen i stedet enten registreres til erhvervelsesværdien eller til den nominelle værdi. Kursregulering i forbindelse hermed sker over balancekonto Deponerede beløb for lån m.v. Saldoen skal ved regnskabsafslutningen svare til det samlede beløb, der er deponeret i forbindelse med optagelse af lån, garantistillelse eller indgåelse af lejemål og leasingaftaler m.v. UDLÆG VEDRØRENDE HOVEDKONTO 2 OG Udlæg vedr. hovedkonto 2-3 På disse funktioner registreres udlæg af likviditet vedrørende hovedkonto 2 og 3. Det likviditetsmæssige mellemværende fremgår af pengestrømsopgørelserne, der skal udarbejdes for social- og specialundervisningsområdet og det regionale udviklingsområde, jf. kapitel 5, afsnit 2.7.c og 4.2 Såvel positive som negative udlæg forrentes med markedsrenten.

5 4.6 side 5 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 Der er på funktionen autoriseret en gruppering til hvert af de to områder, 002 Sociale opgaver og 003 Regional udvikling. Beregnede rentebeløb konteres direkte på funktionerne på hovedkonto 2 og 3 og modposteres på funktionerne AKTIVER VEDRØRENDE BELØB TIL OPKRÆVNING ELLER UDBETALING FOR ANDRE Kommuner og regioner m.v Staten Saldiene består af krav på tredjemand samt af beholdning af aktiver (postgiroanvisninger). AKTIVER TILHØRENDE FONDS OG LEGATER Legater Saldoen skal svare til indskud i pengeinstitutter samt den nominelle værdi eller kursværdien af legatkapitalens beholdninger af værdipapirer. Endvidere indeholder saldoen ejendomsværdier af fondens faste ejendomme. Ved omvurdering reguleres på denne funktion med modpost på funktion Deposita Saldoen skal svare til den nominelle værdi af aktiverne. PASSIVER TILHØRENDE FONDS OG LEGATER Legater Saldoen er et udtryk for summen af legatkapitalens nominelle værdi eller kursværdi med tillæg af eventuel prioritetsgæld i ejendomme og af uforbrugte driftsbeløb og med fradrag for eventuelt overforbrug af driftsbeløb. Forskellen mellem og svarer til legaternes mellemregning med regionen Deposita Saldoen er et udtryk for summen af kontante deposita og den nominelle værdi af andre deposita. Forskellen mellem og svarer til, hvad regionen har modtaget som kontante deposita. PASSIVER VEDRØRENDE BELØB TIL OPKRÆVNING ELLER UDBETALING FOR ANDRE Kommuner og regioner m.v. Saldoen skal svare til det for pågældende region uafviklede tilsvar, hvad enten det er opkrævet hos tredjemand eller ej.

6 4.6 side 6 Forskellen mellem funktion og svarer til summen af, hvad regionen har opkrævet hos tredjemand, men endnu ikke afregnet til den anmodende kommune Staten Saldoen skal svare til det over for staten uafviklede tilsvar, hvad enten krav hos tredjemand er opkrævet eller ej. Forskellen mellem funktion og svarer til summen af opkrævede, endnu ikke afregnede beløb, og modtagne, men endnu ikke udbetalte statstilskud. KORTFRISTET GÆLD TIL PENGEINSTITUTTER Kassekreditter og byggelån Saldoen skal svare til det aktuelle mellemværende med pengeinstituttet vedrørende pågældende lånekonto. Med henblik på mulighederne for kontrol af overholdelse af kassekreditreglen, jf. Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse om regionernes låntagning og meddelelse af garantier mv., skal opgørelsen af kassekreditter og byggelån tilrettelægges således, at der kan ske en rekonstruktion af funktionens daglige saldi (eksklusive byggelån, der senere konverteres til langfristede lån) i den forløbne 12 måneders periode. KORTFRISTET GÆLD TIL STATEN Gæld til staten På funktionen registreres kortfristet gæld til staten. Der er autoriseret en gruppering til registrering af kontant kompensation til staten i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Kompensationsbeløbet registreres direkte på funktionen med modpost på Balancekonto. KORTFRISTET GÆLD I ØVRIGT Kommuner og andre regioner Saldoen skal svare til det skyldige beløb, der skal kunne specificeres på enkeltposter. Der er autoriseret grupperinger til registrering af kontant kompensation til kommuner og andre regioner i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Kompensationsbeløbet registreres direkte på funktionen med modpost på Balancekonto Feriepenge Funktionen skal vise regionens opgørelse af almindelige feriedage og feriefridage. Regionens ansatte optjener feriepenge i perioden fra 1. januar til 31. december med henblik på udbetaling i det efterfølgende ferieår, der løber fra 1. maj til 31. april. Optjente feriepenge udbetales således løbende over ferieåret. I udgiftsregnskabet driftsføres de løbende udbetalinger af feriepengene på de relevante driftsområder ved brug af art 1.0, således feriepengeudgiften følger ansættelsesområdet.

7 4.6 side 7 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 I omkostningsregnskabet indebærer feriepengeudbetalingen ikke en omkostning for regionen, men blot at feriepengeforpligtelsen nedbringes. Det indebærer, at udbetalingerne neutraliseres ved at kreditere de relevante funktioner med anvendelse af art 0.6 og debitere funktion Feriepenge ved anvendelse af art Anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager Anden kortfristet gæld med udenlandsk betalingsmodtager Mellemregningskonto Saldoen skal svare til det skyldige beløb, der skal kunne specificeres på enkeltposter. Kursregulering af eventuel gæld i udenlandsk valuta sker ved regnskabsafslutningen med modpost på balancekonto Selvejende institutioner med driftsoverenskomst I årsregnskabet er saldoen udtryk for gæld hos selvejende institutioner med overenskomst. Endvidere optræder her mellemregninger med overenskomstregionen Afstemnings- og kontrolkonto Saldoen skal ved regnskabsafslutningen være bragt i nul. LANGFRISTET GÆLD Selvejende institutioner med driftsoverenskomst Saldoen udgør ved årsafslutningen restgælden vedrørende selvejende institutioners langfristede gæld Stat og hypotekbank Kommuner og andre regioner Kommunernes Pensionsforsikring Andre forsikringsselskaber Realkredit Kommunekredit Pengeinstitutter Saldoen på de ovennævnte funktioner skal svare til størrelsen af restgælden vedrørende de pågældende lån. Alle lån registreres således med den nominelle værdi, idet et eventuelt kurstab registreres på balancekonto Regulering af restgæld som følge af udlodning af reservefondsandele i forbindelse med ordinære betalinger af terminsydelser sker direkte på hovedkonto 6 med modpost på balancekonto Indbetaling fra kreditforening af reservefondsandele ud over restgæld indtægtsføres på funktion Ved brug af swaps eller andre finansielle instrumenter kursjusteres ultimo året, såfremt anvendelsen af de finansielle instrumenter har betydning for værdien af restgælden. Kursjusteringen foretages på den funktion, hvor det oprindelige lån er registreret med modpost på balancekonto Al lånoptagelse er tilknyttet regionen. Såfremt der på de omkostningsbaserede aktivitetsområder er behov for finansiering af investeringer forudsættes dette dækket af et internt lån, der forrentes med markedsrenten. På funktion er der autoriseret følgende gruppering:

8 4.6 side Lån fra staten som følge af delingsaftalen Her registreres gæld på lån fra staten i relation til delingsaftalen, jf. jf. 41, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. På funktion er der autoriseret følgende grupperinger: 001 Lån fra kommuner som følge af delingsaftalen Her registreres gæld på lån fra kommuner som følge af reglerne om kompensation til myndigheder i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. 002 Lån fra andre regioner som følge af delingsaftalen Her registreres gæld på lån fra regioner som følge af reglerne om kompensation til myndigheder i forbindelse med delingsaftalen, jf. 41, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen Offentligt emitterede obligationer i udland Restgælden på udenlandske lån (funktion ) reguleres ultimo hvert regnskabsår over balancekonto efter valutakurserne pr. 31. december, hvorfor kun restgælden ultimo regnskabsåret kan påregnes at være registreret til aktuelle valutakurser Anden langfristet gæld med indenlandsk kreditor Saldoen skal svare til restgælden vedrørende de pågældende lån Anden langfristet gæld med udenlandsk kreditor Saldoen svarer til den aktuelle restgæld, omregnet til danske kroner. Restgælden reguleres ultimo hvert regnskabsår over balancekonto efter valutakurserne pr. 31. december, hvorfor kun restgælden ultimo regnskabsåret kan påregnes at være registreret til aktuelle valutakurser Langfristet gæld vedrørende ældreboliger Saldoen skal svare til restgælden vedrørende de pågældende lån. Reguleringen sker ved årets udgang med modpost på Gæld vedrørende finansielt leasede aktiver Forpligtelsen over for leasinggiver indregnes i balancen som en leasingforpligtelse på samme måde, som et almindeligt lån skal indregnes som en gældsforpligtelse. Størrelsen af gældsforpligtelsen svarer på indgåelsestidspunktet til værdien af det indregnede aktiv. Aktiv og leasingforpligtelsen er derfor lige store på indgåelsestidspunktet. Leasingforpligtelsen krediteres funktion og debiteres funktion Aktivet debiteres funktion og krediteres funktion Leasingydelserne opdeles i finansieringsomkostninger (renter), og afdrag der reducerer leasingforpligtelsen. Renten skal fordeles således, at der indregnes en konstant periodisk rente på restgælden i hvert regnskabsår.

9 4.6 side 9 Den regnskabsmæssige værdi af aktivet og leasingforpligtelsen vil udvikle sig forskelligt over leasingperioden afhængigt af afskrivninger på aktivet og beregnede afdrag på leasinggælden, hvorfor de indregnede aktiver og forpligtelser sjældent vil have samme størrelse gennem leasingperioden. MATERIELLE ANLÆGSAKTIVER Materielle anlægsaktiver defineres som et anlægsaktiv med fysisk substans til vedvarende brug, og som er anskaffet til brug for produktion af varer og tjenesteydelser, udlejning eller til administrative formål. Eksempler herpå er fast ejendom, maskiner, transportmidler og inventar Grunde og bygninger Funktionen er opdelt i 6 grupperinger. Primo åbningsåret vil værdien på være et udtryk for den aktuelle samlede værdi af regionens grunde og bygninger, opgjort i overensstemmelse med de valgte regnskabsprincipper. Det vil som hovedregel sige oprindelig anskaffelsessum med fradrag af akkumulerede afskrivninger. Denne værdi vil herefter hvert år ved regnskabsafslutningen blive reguleret med afskrivninger samt evt. op- og nedskrivninger. Herefter skal værdien reguleres for tilgange og afgange af aktiver. Til- og afgange ved køb og salg af grunde og bygninger registreres direkte på Ved tilgang af aktiver debiteres først den relevante funktion/sted under hovedkonto 1-4 med anvendelse af den autoriserede artskontering. Modposten vil være en likvidkonto eller en kreditorkonto. Næste skridt er omkontering af anskaffelsen, så den kommer rigtigt med i balancen som et aktiv, der skal afskrives på. Dette sker ved brug af art 0.0. Den relevante funktion /omkostningssted under hovedkonto 1-4 krediteres, mens konto debiteres og krediteres afhængigt af, hvilken hovedkonto anskaffelsen vedrører. Det skal sikres, at der er overensstemmelse mellem registreringerne i regnskabet og anlægskartoteket. Af- og nedskrivninger omkostningsføres ved at debitere under hovedkonto 1-4 med anvendelse af art 0.1. Modposten er en kreditering på med anvendelse af art 0.9 og en debitering af afhængig af, hvilekn hovedkonto afskrivningen vedrører. Evt. opskrivning foretages ved at debitere og kreditere Saldoen for funktion skal ved regnskabsårets afslutning være identisk med den bogførte værdi, der fremgår af kategori 01 Grunde og bygninger i anlægskartoteket. Ældre ejendomme i åbningsbalancen 2007 skal måles til den offentlige ejendomsvurdering pr. 1. januar 2004 korrigeret for af- og nedskrivninger samt opskrivninger, der er foretaget i perioden Tekniske anlæg, maskiner, større specialudstyr og transportmidler Inventar herunder computere og andet IT-udstyr Der henvises til konteringsreglerne vedrørende funktion

10 4.6 side 10 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget Materielle anlægsaktiver under udførelse og forudbetalinger for materielle anlægsaktiver Funktionen er en interimspost, en mellemregningskonto, hvor forudbetalinger og omkostninger vedrørende ikke ibrugtagne anskaffelser samt aktiver under udførelse midlertidigt placeres. Afskrivninger påbegyndes ikke, før aktiverne tages i brug, dvs. samtidig med, at de betalinger, der er opført under denne funktion, overføres til en af funktionerne Funktionen er i lighed med for de øvrige materielle anlægsaktiver opdelt i 4 grupperinger. Der henvises til konteringsreglerne vedrørende funktion IMMATERIELLE ANLÆGSAKTIVER Immaterielle anlægsaktiver defineres som identificerbare ikke-finansielle aktiver uden fysisk substans til vedvarende brug. Immaterielle anlægsaktiver kan typisk være erhvervede IT-software programmer, større investeringer i IT-systemer, herunder opgraderinger af eksisterende standardsystemer, patenter, licenser. Internt oparbejdede immaterielle aktiver, f.eks. interne udviklingsprojekter, herunder ITsystemer, kan aktiveres, hvis aktivet er centralt og væsentligt for opgavevaretagelsen. Immaterielle aktiver skal kun aktiveres, såfremt værdien kan opgøres pålideligt. Det er således et krav, at projektet kan afgrænses og ressourceudnyttelsen opgøres pålideligt f.eks. ved hjælp af et tidsregistreringssystemer eller lignende. Det er alene udgifter afholdt i udviklingsfasen og efterfølgende udgifter afholdt i driftsfasen i form af forbedret funktionalitet, der skal aktiveres. Udgifter i driftsfasen må ikke aktiveres, idet disse ikke bidrager til en værdiforøgelse. Det skal understreges, at aktivering af internt oparbejde immaterielle aktiver stiller betydelige krav til dokumentation af det faktiske ressourceforbrug Udviklingsprojekter og andre erhvervede immaterielle anlægsaktiver Der henvises til konteringsreglerne vedrørende funktion OMSÆTNINGSAKTIVER Omsætningsaktiver defineres som alle andre aktiver end anlægsaktiver. VAREBEHOLDNINGER Varebeholdninger omfatter lagre af råvarer og hjælpematerialer, produkter under forarbejdning og færdigvarer af enhver art til videresalg. Varebeholdninger omfatter ligeledes beredskabslagre og omkostningsvarer, der er ikke er møntet på videresalg Varebeholdninger/-lagre Varelagre med en værdi, der overstiger 1 mill.kr., skal altid registreres. Varebeholdninger omfatter i den sammenhæng varekategorier, der registreres på samme funktion. Varelagre under bagatelgrænsen på kr. registreres ikke.

11 4.6 side 11 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 Varelagre mellem bagatelgrænsen og 1 mill.kr. skal registreres, hvis der sker forskydninger i varelagret, som vurderes at være væsentlige. Væsentlighedskriteriet skal kunne dokumenteres. Primo åbningsåret vil værdien på være et udtryk for den aktuelle samlede værdi af regionens varebeholdninger, opgjort i overensstemmelse med de valgte regnskabsprincipper. Denne værdi vil herefter hvert år ved regnskabsafslutningen blive reguleret med evt. op- og nedskrivninger, såfremt disse vurderes at være væsentlige. Herudover skal værdien reguleres for evt. tilgang eller afgang. Der kan ikke afskrives på varebeholdninger. Regulering af varebeholdninger skal ske ultimo hvert år. Der henvises i øvrigt til konteringsreglerne vedrørende funktion , idet dog ændringer i varebeholdninger registreres ved anvendelse af art Grunde og bygninger bestemt til videresalg Der henvises til konteringsreglerne vedrørende funktion HENSATTE FORPLIGTELSER Hensatte forpligtelser Hensatte forpligtelser er opstået som resultat af tidligere begivenheder, og hvis indfrielse forventes at medføre afståelse af fremtidige økonomiske fordele. Hensatte forpligtelser er i modsætning til finansielle forpligtelser uvisse med hensyn til størrelse eller forfaldstid, og de skal vedrøre regnskabsåret eller tidligere regnskabsår. Hensatte forpligtelser kan indregnes i balancen når: regionen på balancedagen har en retlig eller faktisk forpligtelse som resultat af en tidligere begivenhed, og det er sandsynligt, at afviklingen heraf vil medføre et træk på regionens økonomiske ressourcer, og der kan foretages en pålidelig beløbsmæssig måling af forpligtelsen Ved sandsynlighed forstås, at der skal være større risiko for et træk på de økonomiske ressourcer end for det modsatte. Som eksempel på regionale hensatte forpligtelser kan der peges på tjenestemandspensioner. Øvrige regionale hensatte forpligtelser kan f.eks. være forpligtelser afledt af en retssag, erstatningskrav, miljøforurening mv. Forpligtelser, der knytter sig til et aktiv skal ikke medregnes som en hensættelse, f.eks. skal en forurenet grund nedskrives med de omkostninger, der er forbundet med indfrielsen af forpligtelsen. Da hensatte forpligtigelser er uvisse mht. til størrelse eller forfaldstidspunkt, kan de ikke opgøres præcist på balancedagen. Hensatte forpligtigelser skal derfor indregnes som det bedste skøn over de omkostninger, der på balancedagen er nødvendige for at afvikle forpligtigelsen. Hensatte forpligtelser adskiller sig fra eventualforpligtelser ved, at sidstnævnte ikke kan opgøres med tilstrækkelig pålidelighed, og at det ikke er sandsynligt, at afviklingen vil medføre et træk på regionens økonomiske ressourcer.

12 4.6 side 12 Det er obligatorisk at registrere hensatte forpligtelser til ikke-forsikrede tjenestemandspensioner, mens det først er obligatorisk for øvrige hensatte forpligtelser fra regnskab Der autoriseret følgende gruppering til hensatte forpligtelser: Gruppering 001 Ikke-forsikringsdækkede tjenestemandspensioner: Grupperingen skal vise regionenens gældsforpligtelser i form af pensionstilsagn, der ikke er forsikringsmæssigt afdækket. Pensionsforpligtelsen opgøres med virkning fra regnskab 2007 på baggrund af forudsætninger om en pensionsalder på 62 år og et renteniveau på 2 pct. Dette svarer til de gængse forudsætninger, der oftest er anvendt ved aktuarmæssig beregning af den ikkeforsikrede pensionsbyrde. Forpligtelsen opgøres både for pensionerede, fraflyttede og erhvervsaktive tjenestemænd. Regioner, der er genforsikret, skal ikke indregne pensionsforpligtelsen i balancen, såfremt denne er fuldt afdækket. Er der elementer af selvforsikring i forsikringsaftalen, f.eks. i forbindelse med afskedigelse af tjenestemænd eller tidlig pensionering skal den ikke-afdækkede forpligtelse opgøres. Den ikke-afdækkede pensionsforpligtelse opgøres i forbindelse med åbningsbalance pr. 1. januar 2007 aktuarmæssigt. Herefter skal pensionsforpligtelsen som minimum genberegnes aktuarmæssigt hvert 5 år. Ændringer i pensionsforpligtelsen kan ske på følgende måde: a) Forøgelse ved at erhvervsaktive tjenestemænd optjener pensionsret b) Ændring som følge af forventet ændret dødelighed, afgangsalder, afskedigelse m.v. blandt erhvervsaktive, fraflyttede og pensionerede tjenestemænd c) Nedbringelse via løbende udbetalinger til pensionerede og fraflyttede tjenestemænd Ændringen i pensionsforpligtelsen, som den opgøres efter punkt a) og b), svarer til omkostningen ved tjenestemandspensioner i resultatopgørelsen i det omkostningsbaserede regnskab, mens pkt. c) svarer til udgiften i det udgiftsbaserede driftsregnskab. Ad pkt. a) og b): Omkostningerne debiteres på de relevante funktioner på hovedkonto 1-4 ved anvendelse af art 0.3. Omkostningerne beregnes som et procenttillæg til den udbetalte løn svarende til bidraget til pensionskassen for overenskomstansatte medarbejdere. Omkostningerne krediteres ved brug af art 0.9 på funktion Tilgangen krediteres funktion Hensatte forpligtelser, gruppering 001, med modpost på Balancekontoen. Ad pkt. c) Løbende pensionsudbetalinger, der nedbringer pensionsforpligtelsen, skal registreres ved brug af art 5.1 på funktion Det bemærkes at i omkostningsregnskabet, indebærer pensionsudbetalinger ikke en omkostning for regionen, men blot at pensionsforpligtelsen nedbringes, idet denne allerede er hensat i regnskabet. Det indebærer, at udbetalingerne neutraliseres ved at kreditere funktion med anvendelse af art 0.6 og debitere funktion

13 4.6 side 13 Dato: 7. december 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 EGENKAPITAL Egenkapitalen udgør differencen mellem regionens aktiver og forpligtelser. Egenkapitalen er på denne måde et udtryk for regionens formue. Egenkapitalen skal specificeres på funktionerne Reserve for opskrivninger Funktionen er en slags ikke finansiel egenkapital. Formålet med funktionen er at kunne opgøre, hvor stor en del af værdien af de ikke-finansielle aktivers værdi, der kan tilskrives ikke realiserede opskrivninger. Opskrivningerne skal i øvrigt fremgå af en særskilt anlægsoversigt til regionens regnskab Akkumuleret resultat for social- og specialundervisningsområdet Akkumuleret resultat for det regionale udviklingsområde Kontiene skal ved regnskabsafslutningen udtrykke det akkumulerede årsresultat for de omkostningsbaserede områder Balancekonto På funktionen er autoriseret følgende grupperinger: 001 Modpost for aktiver vedrørende sygehuse og sundhedsområdet 002 Modpost for aktiver vedrørende sociale opgaver 003 Modpost for aktiver vedrørende regionale udviklingsopgaver 004 Modpost for ikke fordelte aktiver Senest i forbindelse med regnskabsafslutningen optages nettoforskellen mellem særskilte aktiv- og passivposter - herunder udlægskontiene - på balance-kontoen. Det statslige likviditetstilskud i 2007 krediteres direkte på funktionen og debiteres hovedfunktionen Likvide aktiver.

Hovedkonto 6 Balance LIKVIDE AKTIVER

Hovedkonto 6 Balance LIKVIDE AKTIVER 4.6 side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 Hovedkonto 6 Balance Hovedkonto 6 udgør regionens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle, immaterielle aktiver samt finansielle

Læs mere

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen 3.6 side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 6 Balance LIKVIDE AKTIVER 6.10.01 Kontante beholdninger 6.10.05 Indskud i pengeinstitutter m.v. 6.10.07 Investerings- og placeringsforeninger

Læs mere

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.9 - side 1 Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22) 9.22.01 Kontante beholdninger 9.22.05 Indskud i pengeinstitutter m.v.

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Budget- og regnskabssystem for regioner 4.5 side 1 Dato: 14. marts 2008 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Kontoplanens hovedkonto 1-4 omfatter regionens egentlige

Læs mere

Orientering om 1. udsendelse til Budget- og regnskabssystem for regioner

Orientering om 1. udsendelse til Budget- og regnskabssystem for regioner Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg Dato: 17. oktober 2006 Kontor: Kmadm. J.nr.: Sagsbeh.: HEN Fil-navn: orienteringsskrivelse Orientering om 1. udsendelse til Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

Budget- og regnskabssystem side 1

Budget- og regnskabssystem side 1 Budget- og regnskabssystem 4.9 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens eller amtskommunens samlede balance. Overordnet består balancen

Læs mere

Hovedkonto 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22)

Hovedkonto 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN 3 indhold side 1 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN Indhold Side 1 Sundhed 3.1-1 2 Social og specialundervisning 3.2-1 3 Regional udvikling 3.3-1 4 Fælles formål

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem 3.8 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER 8.01 Kontante beholdninger 8.05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Orientering om 14. omgang rettelsessider til "Budget- og regnskabssystem for regioner"

Orientering om 14. omgang rettelsessider til Budget- og regnskabssystem for regioner Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Til samtlige regioner Dato: 8. december 2010 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: DEPHEN Sags nr.: 1005487

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

5 Sociale opgaver og beskæftigelse

5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.5 - side 1 Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 5 Sociale opgaver og beskæftigelse TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) 5.46.60 Integrationsprogram

Læs mere

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN

3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN 3 indhold side 1 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 3 DEN AUTORISEREDE KONTOPLAN Indhold Side 1 Sundhed 3.1-1 2 Social og specialundervisning 3.2-1 3 Regional udvikling 3.3-1 4 Fælles formål

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg

Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg Til alle amtskommuner og forberedelsesudvalg Dato: 19. juli 2006 Kontor: Kmadm. J.nr.: 2005-2540-28 Sagsbeh.: HEN Fil-navn: Orienteringsskr. 19. juli 2006 Orientering om endelig version af Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner.

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Med virkning fra regnskab 2010 er regnskabspraksis ændret for det omkostningsbaserede

Læs mere

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Region Syddanmark Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse: Side 1 Indledning...3 2 Ledelsespåtegning...4 3 Revisionspåtegning...5 4 Anvendt regnskabspraksis i Region Syddanmark...6 4.1 Indledning...6

Læs mere

7.7 Bilag til kapitel 7

7.7 Bilag til kapitel 7 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.7 - side 1 Dato: Februar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 7.7 Bilag til kapitel 7 7.7.1 Bilag 1 Resultatopgørelse Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab.

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Mariagerfjord kommunes regnskabspraksis for aflæggelse af det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler.

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler. Notat AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale. AffaldVarme Århus aflægger regnskab efter de kommunale regler, hvilket ifølge Indenrigs-

Læs mere

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse Budget- og regnskabssystem 10.7 - side 1 Dato: 24. februar 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2005 10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2 fremgår

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Orientering om 7. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem for regioner"

Orientering om 7. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for regioner Til alle regionsråd Dato: 8. juni 2007 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: Sagsbeh.: Fil-navn: SNW Orienteringsskrivelse, 7. omgang Orientering om 7. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

Noter. Grunde og bygninger

Noter. Grunde og bygninger 11 Materielle anlægsaktiver ( i mio. kr.) Teknisk Anlæg, mv. Materielle anlæg under opførelse ( i mio. kr.) Grunde og bygninger Inventar mv. Total Kostpris 1. jan. 2008 908,0 502,8 36,1 32,4 1.479,3 Opskrivning

Læs mere

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH Note 1 Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget Regnskab Kommunal indkomstskat -3.299,6-3.299,3-3.299,2 Selskabsskat -36,0-36,0-36,0 Anden skat pålignet visse indkomster -2,6-2,6-2,6 Grundskyld -237,4-237,4-233,6

Læs mere

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti 1. Generelt Statuskonti skal som minimum afstemmes i henhold til oversigt over afstemningsterminer. (se oversigt på side 3-4) Afstemningerne opbevares

Læs mere

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg Kommunens årsberetning Hoved- og nøgletal Oversigt over økonomiske nøgletal i mio. kr. 2014 2013 2012 2011 sopgørelsen (udgiftsbaseret) Resultat af ordinær driftsvirksomhed 180,0 188,3 195,0 185,1 83,3

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens Bilag 16 Anvendt regnskabspraksis Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens aktiver Indledende bemærkninger: Formålet

Læs mere

Orientering om opfølgning på omkostningsreformen samt 4. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for regioner

Orientering om opfølgning på omkostningsreformen samt 4. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for regioner Til alle regionsråd Dato: 28. februar 2007 Kontor: Kmadm. J.nr.: Sagsbeh.: SNW/MTH Fil-navn: Orientering om opfølgning på omkostningsreformen samt 4. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Bilag 3. Anvendt regnskabspraksis

Bilag 3. Anvendt regnskabspraksis Bilag 3 Anvendt regnskabspraksis Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Generelt... 3 2 Resultatopgørelsen... 4 3 Balancen aktiver... 4 3.1 Materielle anlægsaktiver... 4 3.1.1 Indregning og måling... 4 3.1.2 Afskrivning...

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag.

De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag. Samtlige kommuner og amtskommuner mv. Dato: 8. november 2006 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: Sagsbeh.: hen Fil-navn: orienteringsskr. nedlukning (39. omgang) Orientering om regnskabsmæssig nedlukning af

Læs mere

Retningslinjer for omkostningsregistrering

Retningslinjer for omkostningsregistrering Retningslinjer for omkostningsregistrering Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Det omkostningsbaserede årsregnskab for Kalundborg Kommune aflægges i overensstemmelse med budget- og regnskabssystem

Læs mere

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat.

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat. Generelt Jammerbugt Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet i Budget- og Regnskabssystem for kommuner.

Læs mere

Hermed orienteres kommuner og amtskommuner om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner som følge af:

Hermed orienteres kommuner og amtskommuner om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner som følge af: Samtlige kommuner og amtskommuner Dato: 24. februar 2006 Kontor: Kommunaladm. J.nr.: Sagsbeh.: Fil-navn: hen 33. omgang Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner

Læs mere

Årsrapport for 2016/ (8. regnskabsår)

Årsrapport for 2016/ (8. regnskabsår) Årsrapport for 2016/17 01.07.16-30.06.17 (8. regnskabsår) KH Gruppen ApS H. C. Ørsteds Vej 50C, 1. 1879 Frederiksberg C CVR-nr. 29815062 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 311-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Københavns Kommunes regnskabspraksis

Københavns Kommunes regnskabspraksis Indhold 1. Indledning... 1 2. God bogføringsskik... 2 3. Drifts- og anlægsregnskabet... 2 3.1 Indregning af indtægter og udgifter... 2 4. Præsentation af balancen... 2 5. Materielle anlægsaktiver... 2

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau

Efterregulering af fordelingsaftale Strukturreform II Fordeling på forvaltningsniveau af fordelingsaftale Strukturreform 2007 II Fordeling på forvaltningsniveau Indhold Del II Fordeling på forvaltningsniveau... 3 1. Læsevejledning... 3 2. Indledning... 3 3. Principper for efterregulering

Læs mere

LH HANDEL & LOGISTIK ApS

LH HANDEL & LOGISTIK ApS LH HANDEL & LOGISTIK ApS Gestenvej 33 6600 Vejen Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2017 Lars Erik Højbjerg

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017

LOGOCARE INVEST ApS. Krogsbøllevej Roskilde. Årsrapport 1. juli juni 2017 LOGOCARE INVEST ApS Krogsbøllevej 1 4000 Roskilde Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/12/2017 John Holm Dirigent Side

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226 Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080 Realkreditobligationer 34.635.294 Statsobligationer

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Midget Marketing ApS. Årsrapport for 2014/15

Midget Marketing ApS. Årsrapport for 2014/15 c/o 4audit DK ApS Søndergade 44,4 8000 Århus C CVR-nr. 13120803 Årsrapport for 2014/15 25. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17. december 2015

Læs mere

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Emil B. Bredel Dirigent Side 2 af 11

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for regioner 2.4 - side 1. Dato: 30. marts 2007 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007

Budget- og regnskabssystem for regioner 2.4 - side 1. Dato: 30. marts 2007 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 2.4 - side 1 Dato: 30. marts 2007 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 2.4 Gruppering Grupperingerne på kontonummerets 12-14. ciffer anvendes til en yderligere opdeling af udgifterne og indtægterne inden for

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat.

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat. Generelt Jammerbugt Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og regnskabssystem for kommuner.

Læs mere

Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010.

Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010. Udkast til aftale mellem Region Sjælland og Roskilde Kommune om kommunens overtagelse af fire regionale tilbud på socialområdet pr 1. januar 2010. 1. Indledning. Roskilde Byråd har i møde den 29. april

Læs mere

Bilag 1 til bekendtgørelse om momsrefusionsordning for kommuner og regioner positivlisten er dog fortsat optrykt i afsnit 2.6 Moms.

Bilag 1 til bekendtgørelse om momsrefusionsordning for kommuner og regioner positivlisten er dog fortsat optrykt i afsnit 2.6 Moms. Til alle regionsråd Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Orientering om 12. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem

Læs mere

5.4 Bilag til kapitel 5

5.4 Bilag til kapitel 5 Budget- og regnskabssystem for regioner 5.4 - side 1 Dato: 14. marts 2008 Ikrafttrædelsesår: 2007 5.4 Bilag til kapitel 5 5.4.1. Bilag 1 - Resultatopgørelse Sundhed Bloktilskud fra staten (1.90.90) Kommunale

Læs mere

Orientering om 10. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem

Orientering om 10. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem Til alle regionsråd Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk www.vfm.dk Orientering om 10. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705. REGNSKAB 2005 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718 Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183 Realkreditobligationer 10.705.139 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner, samt 25. omgang rettelsessider

Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner, samt 25. omgang rettelsessider Samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 5. juli 2004 Kontor: 1.ø.kt. J.nr.: 2004-2542-12 Sagsbeh.: hen/jsn Fil-navn: møde19/bilag Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner

Læs mere

Hovedkonto 8 Balanceforskydninger

Hovedkonto 8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.8 - side 1 Dato: December II 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 8 Balanceforskydninger Hovedkonto 8 omfatter: Finansforskydning (funktionerne 8.22.01-8.52.62)

Læs mere

Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver

Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver Bilag 9 Kasse- og regnskabsregulativet omkring måling af aktiver Grundlag I henhold til gældende regler for kommunale budget- og regnskabssystemer fastsættes nedenstående regler for indregning og måling

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance 340 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Møller og Wulff Logistik ApS

Møller og Wulff Logistik ApS Møller og Wulff Logistik ApS Teglvænget 89 7400 Herning Årsrapport 28. oktober 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/03/2018 Daniel

Læs mere

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS

Udviklingsgruppen Sønderborg ApS Udviklingsgruppen Sønderborg ApS CVR-nr. 78 33 54 16 Årsrapport 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16.06.2018 Claus Schmidt Dirigent Udviklingsgruppen

Læs mere

Ligeledes indregnes alle udgifter, der vedrører året, hvis udgifterne er opgjort og blevet faktureret.

Ligeledes indregnes alle udgifter, der vedrører året, hvis udgifterne er opgjort og blevet faktureret. Bilag 8 Retningsliner for omkostningsregistrering Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Det omkostningsbaserede årsregnskab for Kalundborg Kommune aflægges i overensstemmelse med budget- og regnskabssystem

Læs mere

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusion KS og KFF tilkendegiver hermed, at afstemningen af forvaltningens balancekonti er udført i overensstemmelse med gældende regelsæt og har været omfattet

Læs mere

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17 Bolandsvej 18 Meløse 3320 Skævinge CVR-nr. 34487308 Årsrapport 2016/17 5. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. oktober 2017 Lotte Risør Helms

Læs mere

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017 Lyngvej 5 A-B ApS Bredgade 14 5492 Vissenbjerg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2018 Ulrik Nielsen Dirigent

Læs mere

8.1. Generelle regler for registrering af aktiver

8.1. Generelle regler for registrering af aktiver Budget- og regnskabssystem for regioner 8.1 - side 1 Dato: 19. oktober 2007 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 8.1. Generelle regler for registrering af aktiver I aftalerne om kommunernes og amtskommunernes

Læs mere

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018 BUSINESS 88 ApS Center Boulevard 5 2300 København S Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 thorbjørn henriksen

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058. REGNSKAB 2008 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252 Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390 Realkreditobligationer 193.058.397 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Orientering om 17. omgang rettelsessider til Budget- og regnskabssystem for regioner

Orientering om 17. omgang rettelsessider til Budget- og regnskabssystem for regioner Alle Regioner Sagsnr. 2012-02908 Doknr. 111230 Dato 19-06-2013 Orientering om 17. omgang rettelsessider til Budget- og regnskabssystem for regioner 1. Hermed orienteres om ændring af bekendtgørelse om

Læs mere

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018 A-Maler ApS Taastrup Hovedgade 180 2630 Taastrup CVR.nr.: 36 93 68 86 ÅRSRAPPORT 2017/2018 Regnskabsperiode: 1/7 2017-30/6 2018 (3. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Guardians ApS. Stormosevej Hasselager. Årsrapport 6. september december 2017

Guardians ApS. Stormosevej Hasselager. Årsrapport 6. september december 2017 Guardians ApS Stormosevej 31 8361 Hasselager Årsrapport 6. september 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/05/2018 Michael Lange Dirigent

Læs mere

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Kostafdeling Andet (bl.a. konsulentordning) Statstilskud

Læs mere

Arealudviklingsselskabet I/S

Arealudviklingsselskabet I/S 28. april 2008 Arealudviklingsselskabet I/S CVR-nr. 30 82 37 02 Delregnskaber for 2007 for konkurrenceudsatte aktiviteter 1 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse...

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576. REGNSKAB 2006 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241 Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051 Realkreditobligationer 10.576.642 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Christopher Music ApS

Christopher Music ApS Christopher Music ApS Christianshavns Voldgade 8, 3. sal 1424 København K CVR-nr. 35 84 21 87 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/06

Læs mere

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Budget- og regnskabssystem for kommuner 9.4 - side 1 Dato: April 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2

Læs mere

OPEKA ApS. Stålmosevej Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2017

OPEKA ApS. Stålmosevej Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2017 OPEKA ApS Stålmosevej 19 4000 Roskilde Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/04/2018 Peter Klausen Dirigent Side

Læs mere

LK HARBOØRE ApS. Havnegade 26, Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2015

LK HARBOØRE ApS. Havnegade 26, Thyborøn. Årsrapport 1. juli juni 2015 LK HARBOØRE ApS Havnegade 26, 1 7680 Thyborøn Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/12/2015 Jørgen Riise Dirigent Side

Læs mere

Hanstholm Havns Indkøbsforening A.m.b.a Kai Lindbergs Gade 73, 7730 Hanstholm

Hanstholm Havns Indkøbsforening A.m.b.a Kai Lindbergs Gade 73, 7730 Hanstholm Hanstholm Havns Indkøbsforening A.m.b.a Kai Lindbergs Gade 73, 7730 Hanstholm CVR-nr. 28 58 47 17 Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017

Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Burger Hut Aps. Tjelevej 9, 3 th 8240 Risskov Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er godkendt den 31/03/2017 Kalin Zaeitar Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger Virksomhedsoplysninger...

Læs mere

Årsrapport for regnskabsår

Årsrapport for regnskabsår Årsrapport for 2014 17. regnskabsår Skorstensfejerfirmaet Carøe Aarestrup ApS Hjulmagervej 17 9490 Pandrup CVR-nr. 20 22 90 04 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018

J. Enggaard ApS. Springbjergvej Randbøl. Årsrapport 1. januar december 2018 J. Enggaard ApS Springbjergvej 16 7183 Randbøl Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2019 Joachim Enggaard

Læs mere

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015 NJ BOLIG ApS Strandhusevej 13 7130 Juelsminde Årsrapport 1. april 2014-31. marts 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/08/2015 JIMMI LILLELUND Dirigent

Læs mere

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Lars B. Petersen Dirigent Side 2

Læs mere

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende:

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: 1. 2. 3. Først afslutte indtastningen af årsrapporten. Det gør du på den sidste side under punktet

Læs mere