Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald."

Transkript

1 Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Sag nr. 09/11153 Indledning På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 20. maj 2008, blev der truffet beslutning om at borgerne i Ringsted Kommune, gældende fra den 1. september 2009, skal tilbydes ugetømning af det grå husholdningsaffald samt at der skal etableres en husstandsindsamling af brugte husholdningsbatterier. Begge ordninger blev indarbejdet i et nyt udbud af indsamling af dagrenovation, som blev gennemført i perioden oktober 2008 til januar På Byrådets møde den 9. marts 2009, blev der således, på baggrund af de indkomne tilbudspriser fra udbuddet, truffet beslutning om takster for ugetømningen. På baggrund af de to ovennævnte beslutninger, skal der indarbejdes ændringer i regulativet for husholdningsaffald. Almindelige lovgivningsmæssige og administrative ændringer skal ligeledes indarbejdes i regulativet. Det nuværende regulativ er fra september 2003 og regulativet er opbygget som et hovedregulativ, incl. 6 bilag. Der ændres ikke ved opbygningen af regulativet. Forklaring af revisionerne I nedenstående oversigt er der en angivelse af hver enkelt revision, enten en tilføjelse af tekst, en sletning af tekst eller en ændring af tekst. Ligeledes er der en kort beskrivelse af baggrunden for den pågældende revision. Der er foretaget revisioner i hovedregulativet, samt i bilag 1 Anvisning af husholdningsaffald og i bilag 6 Takster. Hovedregulativ Afsnit Nuværende tekst Ændret tekst Baggrund for ændring 2 Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 619 af 27. juni Bekendtgørelse om affald. Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december Bekendtgørelse om affald. Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 49 af 20. januar Bekendtgørelse Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december Der er vedtaget nye bekendtgørelser for regulering af hhv. affald og affaldsprodukter til jordbrugsformål (grønt affald).

2 4.1, første 4.1, fjerde om anvendelse af affaldsprodukter til jordbrugsformål. Husholdningsaffald er en samlet betegnelse for alt affald, der sædvanligvis fremkommer i private husstande mv.: Gråt affald (restaffald), grønt affald (komposterbart restaffald/vege-tabilsk affald), genanvendelige materialer, haveaffald, brændbart og ikke brændbart affald samt farligt affald. Grønt affald (Vegetabilsk affald) er den organiske del af husholdningsaffaldet, der er egnet til kompostering. her kan enten være tale om grønt affald til hjemmekompostering eller grønt affald til afhentning (centralkompostering), jf. bilag Grønt affald (vegetabilsk affald) Grønt affald jf. bilag 1 skal frasorteres husholdningsaffaldet. Brugerne kan tilsluttes sig ordningen for hjemmekompostering. Alternativt kan brugerne få afhentet det grønne affald, såfremt de går sammen om afhentning af denne fraktion i minicontainer. Hjemmekompostering af grønt affald skal ske efter retningslinierne i Bekendtgørelse om anvendelse af affaldsprodukter til jordbrugsformål. Husholdningsaffald er en samlet betegnelse for alt affald, der sædvanligvis fremkommer i private husstande mv.: Gråt affald (restaffald), grønt affald (vegetabilsk affald og animalsk affald), genanvendelige materialer, haveaffald, brændbart og ikke brændbart affald samt farligt affald, herunder brugte husholdningsbatterier. Grønt affald er en fællesbetegnelse for den organiske (vegetabilsk og animalsk) del af husholdningsaffaldet. Vegetabilsk affald skal hjemmekomposteres og animalsk affald skal centralkomposteres og/eller bioforgasses. Se bilag Grønt affald Grønt affald jf. bilag 1 skal frasorteres husholdningsaffaldet Hjemmekompostering Brugerne i enfamilieejendomme skal tilslutte sig ordningen for hjemmekompostering af det grønne (vegetabilske) affald. Hjemmekompostering af grønt affald skal ske efter retningslinjerne i Det grønne affald er opdelt i to kategorier. Vegetabilsk affald fra enfamilie-ejendomme skal hjemmekomposteres. Animalsk og vegetabilsk affald fra ejendomme med fælles renovation kan afhentes til centralkompostering og/eller bioforgasning. Ligeledes nævnes brugte husholdningsbatterier specifikt, idet der etableres en særlig husstandsindsamling for disse. Se bemærkning ovenfor. Det indskærpes at beboere i enfamilieejendomme og andre der ikke får afhentet grønt affald, skal hjemmekompostere det grønne (vegetabilske) affald.

3 6.3.1, overskrift Henteordning Til indsamling af grønt affald skal anvendes en minicontainer. Containeren skal stå på standpladsen. Minicontaineren vil blive tømt af kommunen. Afhentningshyppigheden fremgår af bilag Retningslinier for hjemmekompostering Henteordning Til indsamling af grønt affald (vegetabilsk og animalsk) fra etageejendomme skal anvendes en minicontainer. Containeren skal stå på standpladsen. Minicontaineren vil blive tømt af kommunen. Afhentningshyppigheden fremgår af bilag Retningslinier for hjemmekompostering Ændret nummerering pga. nyt indhold af punkt , første Brugeren kan frit vælge at hjemmekompostere grønt komposterbart affald fra husholdningen og/eller haveaffald. Brugeren kan frit vælge at hjemmekompostere grønt (vegetabilsk) affald fra husholdningen og/eller haveaffald. Det indskærpes at kun vegetabilsk affald kan hjemmekomposteres , femte Til kompostering af organisk grønt affald stiller kommunen en kompostbeholder til rådighed pr. havebolig. Kompostbeholderen kan afhentes på Til hjemmekompostering af grønt (vegetabilsk) affald stiller kommunen en kompostbeholder til rådighed pr. havebolig. Kompostbeholderen kan afhentes på Nyt 6.8 Ingen nuværende tekst. 6.8 Batterier Brugte husholdningsbatterier skal frasorteres og afhentes ved husstanden eller afleveres på Nyt Retningslinier for Alle brugere er omfattet af ordningen. Erhvervsvirksomheder kan mod betaling aflevere mindre mængder sorteret erhvervsaffald. Alt husholdningsaffald med undtagelse af gråt og grønt affald kan 6.9 Retningslinier for Alle brugere er omfattet af ordningen. Erhvervsvirksomheder kan aflevere mindre mængder sorteret erhvervsaffald på Alt husholdningsaffald med undtagelse af gråt og grønt affald kan Ændring af begreber. Dette omhandler den nye indsamlingsordning for brugte husholdningsbatterier. Konsekvens af ny 6.8 Endvidere ændringer om adgangsforhold for køretøjer til Med ændringerne er der sammenhæng i regulativerne for hhv, husholdningsaffald og erhvervsaffald. Endelig en præcisering af, at der ikke

4 afleveres på Affaldet skal sorteres i rene fraktioner efter de til enhver tid gældende regler og afleveres i de dertil indrettede containere. De gældende regler for sortering fremgår af bilag 1. Brugerne af skal følge kommunens anvisninger. s personale kan ved manglende efterkommelse af kommunens anvisninger ved sortering og placering af affaldet, pålægge brugeren af foretage en korrekt omsortering og placering af affaldet. For transport af affald i biler til gælder det, at der må benyttes biler inklusiv trailer med en totalvægt indtil kg. s åbningstider fastsættes af Ringsted Byråd og bekendtgøres i dagspressen. afleveres på Affaldet skal sorteres i rene fraktioner efter de til enhver tid gældende regler og afleveres i de dertil indrettede containere. Såfremt affaldet afleveres i sække, skal det være klare sække. De gældende regler for sortering fremgår af bilag 1. Brugerne af skal følge kommunens anvisninger. s personale kan ved manglende efterkommelse af kommunens anvisninger ved sortering og placering af affaldet, pålægge brugeren af foretage en korrekt omsortering og placering af affaldet. Såfremt brugeren ikke efterkommer kommunens anvisninger, kan vedkommende bortvises fra Klunsning på er forbudt. For transport af affald i biler til gælder det, at der må benyttes biler eksklusiv trailer med en totalvægt indtil kg. Vogntoget må maksimalt veje kg. s åbningstider fastsættes af Ringsted Byråd og bekendtgøres i dagspressen. må anvendes andet end klare sække. Nyt Retningslinier for afbrænding 6.10 Retningslinier for afbrænding Konsekvens af nyt , andet Ved lejlighedsvis ekstra behov for bortskaffelse af restaffald kan ekstra sække købes hos transportøren eller Ved lejlighedsvis ekstra behov for bortskaffelse af restaffald kan ekstra sække købes hos kommunen. Disse En understregning af at der kun kan købes ekstra sække hos Ringsted Kommune.

5 10.2, nyt sidste 10.3, nyt andet 12.1, nyt tredje 18.1 Ikrafttrædelse kommunen. Disse sække vil være påtrykt Ringsted Kommune ekstra. Samtidig med ikrafttrædelse af dette regulativ ophæves følgende regulativer: Regulativ for husholdningsaffald for Ringsted Kommune af 14. september Regulativet er vedtaget af byrådet den sække vil være påtrykt Ringsted Kommune ekstra. Kommunen kan pålægge grundejeren en tvungen ugetømning, såfremt grundejeren efter flere påkrav fra kommunen, ikke opfylder sine forpligtelser i henhold til regulativet, vedrørende opsætning af ekstrastativ, tilhørende 14-dages tømning. Såfremt grundejeren, efter flere påkrav fra kommunen, ikke opfylder sine forpligtelser i henhold til regulativet, vedrørende korrekt opsætning af stativet, har kommunen har ret til at opsætte stativet for grundejerens regning. Ændringer i renovationsenheder eller ændringer i tømningsfrekvens vil blive gennemført senest 3 uger fra tilmeldingstidspunktet. Ændringerne skal vare mindst 6 måneder hos grundejeren, regnet fra igangsætningstidspunktet. Afmelding af ændringer, inden 1 år efter igangsætningstidspunktet, vil blive pålagt et særgebyr. Samtidig med ikrafttrædelse af dette regulativ ophæves følgende regulativer: Regulativ for husholdningsaffald for Ringsted Kommune af 14. april Regulativet er vedtaget af byrådet den Forvaltningen oplever ved egne tilsyn og ved tilbagemeldinger fra renovatøren, at affaldsstativerne ikke grundejerne ikke opsætter de nødvendige ekstrastativer, der sikrer en arbejdsmiljømæssig afhentning af affaldet. Forvaltningen oplever ved egne tilsyn og ved tilbagemeldinger fra renovatøren, at affaldsstativerne ikke er korrekt opsat. For at undgå shopping mellem de ekstra ydelser - med efterfølgende administrative opgaver, eksempelvis ugetømning, stilles der krav om at disse ydelser skal vare min. seks måneder, regnet fra igangsætningstidspunktet. Hvis afmelding sker inden 1 år efter tilmeldingstidspunktet, vil denne ydelse blive pålagt et særgebyr. Almindelig formulering af ikrafttrædelsestidspunktet.

6 14. april 2003 og træder i kraft den 1. april X. juni 2009 og træder i kraft den 1. september Bilag 1: Anvisning af husholdningsaffald Fraktion Nuværende definition Nuværende anvisning Ændret definition Ændret anvisning Grønt affald Alt komposterbart affald fra den daglige husholdning Papir Rene tørre aviser, ugeblade, reklamer, brochurer mv. Kompostbeholder på ejendommen eller container til grønt affald på ejendommen. Sæk/container til blandet papir ved husstanden. Alternativt kan aviser og andet papir afleveres hver for sig på Alt komposterbart affald (vegetabilsk og animalsk) fra den daglige husholdning Rene tørre aviser, ugeblade, reklamer, brochurer, kuverter, telefonbøger mv. Fortroligt papir Ny fraktion Ny fraktion Små mængder af fortroligt papir Småt brændbart (Under 1x1 m) Plast, Sæk/container til gråt (Under 1x1m) Flamingo, flamingo, telefonbøger, affald ved husstanden eller bøger, trækasser, klude, kuverter, bøger, trækasser, container til småt legetøj, stolehynder, små klude, plastdunke, legetøj, brændbart på tæpper og andet der kan stolehynder og andet der brænde. kan brænde. Stort brændbart (Over 1x1 m) trækasser, paller, linoleum, brædder, lægter, møbler, madrasser, tagpap og andre store emner, der kan brænde. Sæk/container til gråt affald ved husstanden eller container til småt brændbart på (Over 1x1 m) trækasser, paller, linoleum, brædder, lægter, møbler, madrasser, gulvtæpper, tagpap og andre store emner, der kan brænde. Vegetabilsk affald skal i kompostbeholder på ejendommen. Alt komposterbart affald skal i container til grønt affald på ejendommen. Ingen ændring Aflåst container på Ingen ændring Container til småt brændbart på Gulvtæpper Tørre gulvtæpper Container til gulvtæpper Fraktionen udgår Fraktionen udgår

7 Jern og metal Køleskabe og frysere Hårde hvidevarer (store husholdningsapparater) Jern og metal også hårde hvidevarer. på Container til jern på Produkter og tømte emballager af jern og metal. Fraktionen udgår Køleskabe og frysere med freon Plads til kølemøbler på Ny fraktion Ny fraktion Køleskabe, frysere, komfurer, vaskemaskiner, opvaskemaskiner mv. Dæk Dæk uden fælge Trådbur til bildæk på Plast til genanvendelse Trapezplader, hård Container til plastaffald på bygnings-pvc, plastik havemøbler, plast kofangere. Dæk med og uden fælge Klar plastfolie, farvet plastfolie, PET-flasker og andre plastdunke PVC til genanvendelse Ny fraktion Ny fraktion Trapezplader, hård bygnings-pvc, drænrør, plastvinduer, kabelbakker. Planglas Vinduesglas, autoruder Container til planglas på Farligt affald Maling, olie, benzin, Bygning til farligt affald opløsningsmidler, på batterier, bremsebelægninger, neglelak, medicinrester, spraydåser, bekæmpelsesmidler, lysstofrør, elsparepærer. Batterier Alle batterier På visse institutioner og i visse butikker samt på Vinduesglas, termoruder med eller uden rammer. Maling, olie, benzin, emballager, opløsningsmidler, autobatterier, bremsebelægninger, neglelak, medicinrester, spraydåser, bekæmpelsesmidler, lysstofrør, elsparepærer. Fraktionen udgår Container til jern på Fraktionen udgår Plads til hårde hvidevarer på Container til dæk på I respektive opsamlingsenheder på Trådbur til PVC på Container til planglas på Bygning til farligt affald på Fraktionen udgår Husholdningsbatterier Ny fraktion Ny fraktion Alle husholdningsbatterier Indsamlingsordning ved husstanden hver 14. dag,

8 Elektronikskrot Fjernsyn, musikanlæg, computere, telefon, telefax, video og printere Bygning til elektronikskrot på Fjernsyn, musikanlæg, computere, telefon, telefax, video, printere, elektrisk legetøj og elektrisk værktøj. på visse institutioner, i visse butikker samt på Bygning til elektronikskrot på Bilag 6: Takster Afsnit Nuværende tekst Ændret tekst Baggrund for ændring Tillægstakster, nye pinde 14 dages afhentning af grønt affald i minicontainer (1 14 dages afhentning af gråt affald i minicontainer (1 Særgebyrer; første pind container a 660 l) Ekstra 14 dages afhentning af gråt affald (1 sæk a 150 l) Ugeafhentning af gråt affald (26 gange årligt) (gælder kun i særlige tilfælde, hvor der er tale om ekstraordinære forhold, der kan give anledning til uhygiejniske forhold, f.eks. voksne blebrugere, handicappede, container a 660 l) Ugeafhentning af gråt affald i minicontainer (1 container a 660 l) Ekstra 14 dages afhentning af gråt affald (1 sæk a 150 l) Ugeafhentning af gråt affald (1 sæk a 150 l) Ekstra ugeafhentning af gråt affald (1 sæk a 150 l) Afsnittet udgår. Konsekvens af beslutningen om tilbud om ugetømning af det grå affald. Første pind er imidlertid blot en rettelse af en skrivefejl. Ugeafhentning er nu beskrevet under tillægstakster.

9 Særgebyrer; ny tredje pind kolostomiposer og lignende). For tidlig afmelding af ændringer i renovationsenheder eller ændringer i tømningsfrekvens. Grundejere vil blive pålagt et særgebyr, såfremt afmeldingen sker tidligere end 1 år, regnet fra tilmeldingstidspunktet. Særgebyrer; ny femte pind De faktiske udgifter til en privat entreprenør, der opsætter et affaldsstativ på borgernes regning. Det understreges, at Ringsted Kommune kan opstille et stativ for borgernes regning og videresende regningen til borgeren. Særgebyrer; tredjesidste Erhvervsvirksomheder, der har dagrenovationsaffald (gråt affald), skal benytte kommunens indsamlingsordning og pålignes et gebyr svarende til Ekstra 14 dages afhentning af 1 stk. grå sæk (150 l)n eller minicontainer. (En minicontainer af 660 liter svarende til 4,4 sække af 150 liter). Erhvervsvirksomheder, der har dagrenovationsaffald (gråt og grønt affald), skal benytte kommunens indsamlingsordning og pålignes et gebyr svarende til Ekstra 14 dages afhentning af 1 stk. grå sæk (150 l) eller minicontainer. (En minicontainer af 660 liter svarende til 4,4 sække af 150 liter). Virksomheder har mulighed for at få afhentet både gråt og grønt affald, via den kommunale indsamlingsordning Torben Strøyer Jensen Natur & Miljø Ringsted Kommune

Aflevering af mindre mængder erhvervsaffald på Genbrugspladsen.

Aflevering af mindre mængder erhvervsaffald på Genbrugspladsen. Bilag 1: Forslag til tillæg 4, til Ringsted Kommunes erhvervsaffaldsregulativ, incl. 2 bilag. Aflevering af mindre mængder erhvervsaffald på Genbrugspladsen. Særlige bestemmelser for aflevering af mindre

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Ny affaldsordning kort fortalt

Ny affaldsordning kort fortalt Ny affaldsordning kort fortalt 2 Faaborg-Midtfyn Kommune indfører nu en ny affaldsordning, og den sætter fokus på at sortere affaldet med god gevinst for miljøet. Filosofien er, at det skal være nemt for

Læs mere

Sorteringsgårde til til storskrald. Vejledning i at få orden i affaldet Vejledning i at få orden i affaldet. AFFALDVARME AARHUS Teknik og Miljø

Sorteringsgårde til til storskrald. Vejledning i at få orden i affaldet Vejledning i at få orden i affaldet. AFFALDVARME AARHUS Teknik og Miljø AFFALDVARME AARHUS Teknik og Miljø Aarhus Kommune Sorteringsgårde til til storskrald Vejledning i at få orden i affaldet Vejledning i at få orden i affaldet AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune

Læs mere

Regulativ for aflevering af affald på Affaldsvarmeværket (HAV) og Genbrugsafdelingen (GA) i Hobro. (gældende fra 1. januar 2015)

Regulativ for aflevering af affald på Affaldsvarmeværket (HAV) og Genbrugsafdelingen (GA) i Hobro. (gældende fra 1. januar 2015) Regulativ for aflevering af affald på Affaldsvarmeværket (HAV) og Genbrugsafdelingen (GA) i Hobro. (gældende fra 1. januar 2015) For alle affaldstilførsler gælder, at køretøjet skal vejes både før og efter

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

følg den grønne tråd og find de grønne råd

følg den grønne tråd og find de grønne råd følg den grønne tråd og find de grønne råd Nemt genbrug I Ringsted Kommune har vi et ønske om at genbruge mest muligt af vores affald. Derfor forbedrer vi løbende vores affaldsordninger, så du får nemmere

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig i Billund Kommune 2 3 Ny genbrugsbeholder med 2 rum I september 2013 får alle husstande en grøn 240 liters genbrugsbeholder på hjul. Genbrugsbeholderen

Læs mere

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET)

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET) Takstforslag renovation 2015 Årlig pris/pris pr. ydelse Renovation/genbrug 2015 2015 2014 2014 Ex moms Inkl moms Ex moms inkl moms Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Sorteringsgårde til storskrald. Vejledning i at få orden på affaldet

Sorteringsgårde til storskrald. Vejledning i at få orden på affaldet Sorteringsgårde til storskrald Vejledning i at få orden på affaldet Orden på affaldet Denne pjece omhandler sorteringsgårde ved større bebyggelser. Disse gårde er med til at gøre affaldssorteringen bedre.

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Byrådsindstilling. Revision af Århus Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 5.

Byrådsindstilling. Revision af Århus Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 5. Byrådsindstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 5. Afdeling Den 7. juni 2005 Århus Kommune Århus Kommunale Værker Magistratens 5. Afdeling Revision af Århus Kommunes regulativ for husholdningsaffald

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Hals kommune Indledning Formålet med dette regulativ er at beskrive en kommunal ordning for aflevering af affald til Hals Kommunes 5 genbrugspladser.

Læs mere

Den 27. april 2006 Århus Kommune

Den 27. april 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. april 2006 Århus Kommune Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Revision af Århus Kommunes regulativer for erhvervsaffald og husholdningsaffald

Læs mere

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Den generelle del af regulativet er affaldsbekendtgørelsens tekst og erstatter de nugældede regulativers generelle indledninger med angivelse

Læs mere

NYHEDSBREV - APRIL 2010

NYHEDSBREV - APRIL 2010 MANGE BOLIGAFDELINGER KAN REDUCERE DERES UDGIFTER PÅ AFFALD HERUNDER AFHENTNINGEN SAMT SOTERINGEN AF AFFALDET. Hvis der ses overordnet på strukturen i Danmark vedrørende vores affald i privatsektoren,

Læs mere

Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 01-02-2013 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende Ringsted Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse 3 8

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

Affaldssortering i landbruget. Teknik og Miljø

Affaldssortering i landbruget. Teknik og Miljø Affaldssortering i landbruget Teknik og Miljø 1 Indhold Affaldssorteringen... 3 Affaldshierarkiet... 3 Genanvendelse... 3 Bygge- og anlægsaffald... 3 Affald til forbrænding... 3 Afbrænding... 3 Træ/-halmfyr

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J

AFFALD SORTERING AF. Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej & Nordbyvej Viby J Afd. 11 Vestergårdsparken Ormslevvej 63-69, Vestergårdsvej 19-37 & Nordbyvej 6-22 8260 Viby J Sådan sorterer vi vores affald i afd. 11 - på affaldsøerne og på sorteringspladsen. SORTERING AF AFFALD Indhold:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

sådan sorterer du dit affald

sådan sorterer du dit affald sådan sorterer du dit affald Papir Glas SÅDAN LÆSER DU guiden I denne guide finder du information om, hvordan du sorterer dit affald og hvor du gør af det. Det er nemt at sortere og det gør stor forskel

Læs mere

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup F Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune D L A F a Ballerup Kommune Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf. 4477 2525 (om affald) Fax 4477 2717 Email: affald@balk.dk www.ballerup.dk Tankegang a/s 70 12 44

Læs mere

ssækken højst 25 kg affald i d

ssækken højst 25 kg affald i d ssækken affald højst 25 kg affald i r Læs he får u d n a, hvord ald f f a e r mind FÅ mindre affald KVIT OVERFLØDIG INDPAKNING UNDGÅ MADSPILD Vælg produkter, der ikke er pakket ind Køb kun det mad, som

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Tlf. 6351 6800 CVR nr. 32565093 Email: post@langeland-forsyning.dk PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Affald ApS CVR 32567134

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Affald fra institutioner

Affald fra institutioner Page 1 of 5 Affald fra institutioner 1. Institutioner og Regler og betaling Institutioner skal følge Regulativ for fra erhverv i Herning Kommune. Hjemmesidens oplysninger om fra erhverv er derfor også

Læs mere

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt.

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt. VOLVO MILJØBIL I dette hæfte kan du læse om: Dagrenovation...................................................................... 4 Papir og pap........................................................................

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård!

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård! Kære Beboer Velkommen til vores nye fælles gård! Østerbro, den 12. marts 2014 Vores nye gård står snart færdig. Det har været en lang rejse for at nå hvortil vi nu er nået! I 2013 blev der nedsat et gårdlaug,

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE ADGANGS FORHOLD ADGANGSFORHOLD Din adgangsvej og placeringen af affaldsbeholderen skal leve op til kommunens regulativ for husholdningsaffald. På den måde

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S Dagsorden 09:00-09:30 Velkomst og morgenkaffe 09:30-10:00 Odense Renovation lige nu v/mel 10:00-10:30 Sorter mere Odense (fakta omkring vores forsøg) v/dlc 10:30-11:00 Fra den grimme

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2016 sommerhuse 2 3 Borgerne svarer på spørgsmål om Genbrugsekspressen Thisted Kommune gennemførte i efteråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse om Genbrugsekspressen. En række tilfældigt udvalgte borgere

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Miljøberetning 2009 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom de to pladser

Læs mere

Affald fra husholdninger GLOSTRUP

Affald fra husholdninger GLOSTRUP Affald fra husholdninger 2014 GLOSTRUP Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Regulativ for Erhvervsaffald

Regulativ for Erhvervsaffald Regulativ for Erhvervsaffald Orientering Fredericia Kommunes Affaldssystem tager udgangspunkt i kildesortering og genanvendelse, d.v.s. at erhvervsvirksomhederne selv sorterer deres affald i følgende dele:

Læs mere

Den nye ordning. Vigtige datoer

Den nye ordning. Vigtige datoer Den nye ordning Den 1. maj 2003 indfører Tørring-Uldum Kommune en ny, vægtbaseret ordning for dagrenovation. I denne pjece kan du læse mere om hvad ordningen kommer til at betyde for dig, og hvad du kan

Læs mere

også Vi ta r skraldet affaldshåndbog 2004 K A L U N D B O R G K O M M U N E

også Vi ta r skraldet affaldshåndbog 2004 K A L U N D B O R G K O M M U N E affaldshåndbog 2004 også Vi ta r skraldet K A L U N D B O R G K O M M U N E også Vi ta r skraldet For fjerde år i træk samler vi alle vores informationer om affald, sortering og genbrug i en Affaldshåndbog.

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Takstforslag renovation midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse

Takstforslag renovation midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse Takstforslag renovation 2015 - midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse Indeks, Renovation/genbrug 2015 2014 2013 2012 2011 2015 2014 2013 2012 2011 Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms

Læs mere

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2 Side 1 af 46 Bilag 1 Side 2 af 46 Side 3 af 46 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Haveaffald 3.1.3 Emballageaffald: Papir/pap 3.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Side 1 af 50 Ringsted Kommune Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 2 Side 2 af 50 Side 3 af 50 1 Indledning 2 Affaldsplanens opbygning 3 Målopfyldelse 2005-2008 3.1 Udviklingen i affaldsmængder

Læs mere

Alle virksomheder skal sortere deres affald

Alle virksomheder skal sortere deres affald Alle virksomheder skal sortere deres affald Affald fra virksomheder Ofte stillede spørgsmål om erhvervsaffald og svarerne Spørgsmål: Skal virksomheder sortere deres affald? Svar: Ja, affaldssortering er

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

BILAG 2 Prognose- og kortlægningsdel. Næstved Kommune Affaldsplan 2005-2016 Bilag 2

BILAG 2 Prognose- og kortlægningsdel. Næstved Kommune Affaldsplan 2005-2016 Bilag 2 BILAG 2 Prognose- og kortlægningsdel Næstved Kommune Bilag 2 Bilag 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 AFFALDSPLANENS OPBYGNING 4 3 MÅLOPFYLDELSE 2001-2012 5 3.1 Mål 5 3.2 Udviklingen i mængder

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008

EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008 EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008 Q/markedsanalyse Låsbygade 65 6000 Kolding Tlf. 75 50 39 60 Indholdsfortegnelse Forord...3 1. Sammenfatning...4 1.1. Dagrenovation...4 1.2. Hjemmekompostering...4

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Regulativ for husholdningsaffald i Næstved Kommune

Regulativ for husholdningsaffald i Næstved Kommune Regulativ for husholdningsaffald i Næstved Kommune Gældende fra 28.2.2012 I. Generel del... 6 1 Formål... 6 2 Lovgrundlag... 6 3 Definitioner... 6 4 Gebyrer... 7 Særgebyr... 7 5 Klage m.v.... 7 6 Overtrædelse

Læs mere

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Del 1 Rapport udarbejdet for Randers Kommune Econet AS, Claus Petersen 6. maj 2011 Projekt nr.: A418 Indhold 1 INDLEDNING 1 1.1 FORMÅL 1 1.2 LOKALISERING 1 1.3 SORTERINGSKRITERIER

Læs mere

Affald fra husholdninger. GRIBSKOV Kommune

Affald fra husholdninger. GRIBSKOV Kommune Affald fra husholdninger 2014 GRIBSKOV Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

- 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE

- 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE - 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE - 2 - INDHOLD LOVGRUNDLAG................................................. 4 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE.................................................

Læs mere

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2010 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk 1. Indledning

Læs mere

AFFALDSHÅNDBOG Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside.

AFFALDSHÅNDBOG Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside. Denne pdf indeholder i alt 16 sider, som du kan vælge at udskrive. Du finder også alle informationerne på vores hjemmeside. AFFALDSHÅNDBOG 2014 INDHOLD Generel information... side 2 Dagrenovation, generelt...

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen Sortering Sådan sorterer du dit affald en del af byen Hjælp til at sortere rigtigt Spørg genbrugsvejlederen hvis du er i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald rigtigt. De hjælper gerne med vejledning.

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode 12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode Affald fra husholdninger og lignede affald fra andre kilder 1 Dagrenovation (Blandet

Læs mere

Boligforeningens affald, Idekatalog Gi miljøet en hånd sortér dit affald

Boligforeningens affald, Idekatalog Gi miljøet en hånd sortér dit affald Boligforeningens affald, Idekatalog Gi miljøet en hånd sortér dit affald Over Bækken 2, 9000 Aalborg, tlf. 99 31 49 55 Mandag - fredag 8.00-15.00, torsdag også 15.00-17.00 Telefax 98 14 06 30 www.skidt.dk

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

Ny regulativ tekst Gammel tekst

Ny regulativ tekst Gammel tekst Ny regulativ tekst Gammel tekst Regulativændringer 2015 Husholdningsaffaldsregulativ Blå tekst er nye rettelser Indførelse af boligforeningsordning for farligt affald Indførelse af boligforeningso rdning

Læs mere

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 17-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse

Læs mere

Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 01-01-2012 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 1 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse 2 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej Håndtering af affald Afdeling 5 - Fyrkildevej Lån en trailer Ved bortskaffelse af diverse til genbrugsplads kan du låne en trailer ved henvendelse på varmemesterkontoret. Depositum kr. 00,- Indhold Affaldstyper...4

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere