Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om persondata og EU s persondataforordning"

Transkript

1 SSV-Udvikling aps Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse krav ændres der i princippet ikke ved. Men der ændres i fordelingen af ansvar og straffene for overtrædelse. Dertil kommer at den enkelte borgere får langt flere rettigheder og kontrol over egne data, og oplysningspligt og krav til samtykke ved registrering skærpes. Hvad er persondata og hvem berører det? Persondata er alt der kan henføres til en konkret og identificerbar person, og alle oplysninger om vedkommende. Kort fortalt er det alle data om personer lige fra simple oplysninger om navn og adresse, til oplysninger om adfærd, løn, helbred, køb, CPR-numre etc. Derfor berører reglerne alle virksomheder og organisationer. For alle opbevarer oplysninger om personer som minimum egne medarbejdere, men ofte også kunder/medlemmer, tidligere ansatte, samarbejdspartnere etc. Der er ikke noget galt i at have disse oplysninger, men de skal opbevares forsvarligt, bruges med omtanke, dem de omhandler skal informeres og give samtykke og de skal slettes, når de ikke længere er nødvendige at gemme. Opbevaring af persondata Generelt bør persondata kun opbevares så længe der er behov for dem, hverken mere eller mindre. De skal beskyttes, og opbevares sikkert mod alle andre end dem der skal bruge dem. De vigtigste regler om opbevaring af persondata Persondata må kun opbevares når de tjener et formål. Kun de oplysninger der er strengt nødvendige må gemmes. Kun dem der har behov for det skal have adgang tid dem, og kun så længe det er nødvendigt. De skal opbevares sikkert og beskyttet for alle andre. Når data ikke længe skal bruges, skal de slettes. Når persondata opbevares på en computer, skal den være beskyttet med et sikkert password, og når computeren forlades skal adgangen til den være låst (eller adgang til lokalet være låst). Computere forbundet med internettet skal være sikret med opdateret virusbeskyttelse. Persondata der opbevares fysisk, er underlagt samme krav om beskyttelse. Dvs. hvis de findes i f.eks. en mappe, skal den være låst inde, når ikke den bruges. Der må ikke ligge papir med

2 SSV-Udvikling aps persondata frit tilgængeligt på bordet, når et rum efterlades ulåst, og når data ikke længe bruges, skal de makuleres. Om sikre password Et password bør være personligt, og ikke skrives ned steder hvor det er frit tilgængeligt. Et password bør bestå af både tal og bogstaver, der er ulogiske for andre og som ikke referere til personlige oplysninger der er nemme at regne ud (f.eks. fødselsdato eller navne på ens børn). Et password bør bestå af mindst 8 tegn, gerne flere (for hvert tegn udvides beskyttelsen gevaldigt), samt både små og store bogstaver og tal. Det er godt at bruge en remse eller sætning, der kun giver mening for en selv, da det er nemt at huske og svært for en computer eller hacker at regne sig frem til. Passwords bør ikke genbruges. Samtykke og oplysningspligt Når du gemmer personoplysninger, har du pligt til at informere dem der registreres. Denne oplysningspligt gælder altid, og den registrerede skal give samtykke til ikke bare at oplysningerne gemmes, men også til de måder oplysningerne anvendes på, eller hvis de videregives til andre. Reglerne her er blevet skærpet, og samtidig er der også skærpet dokumentationskrav. Dvs. at når man gemmer persondata, skal man til enhver tid, hvis f.eks. Datatilsynet kommer på besøg, kunne dokumentere at man eksplicit samtykke til alt det persondata man har, og til præcis den måde det anvendes på.

3 SSV-Udvikling aps Det skal oplyses Præcis hvilke oplysninger der gemmes (f.eks. navn, adresse, CPR-nummer etc.), og hvor længe (det behøver ikke at være en konkret slutdato, men kan f.eks. være så længe du er medlem). Formålet med registreringen (f.eks. at kunne udbetale løn eller kunne udbetale feriepenge). Hvem der bruger data (hvis de anvendes uden for virksomheden, f.eks. af et lønservicebureau). Hvis data kan overdrages til andre, og formålet med det (f.eks. hvis SSV kan få adgang til data i forbindelse med support). Kontaktoplysninger til dataansvarlig, rettighed til at få slettet data, mulighed for at klage. Den registrerede skal herefter give sit samtykke. For samtykket gælder følgende: Samtykke Samtykket skal være frivilligt og oplyst. Forespørgsel om samtykke skal være tydeligt beskrevet og være adskilt fra andre vilkår. Samtykket skal være eksplicit og må ikke være indirekte eller underforstået (f.eks. ved ansættelse). For hver gang der ændres i anvendelse, vilkår, formål eller hvis data videregives til andre (end oprindeligt oplyst), skal der indhentes et nyt samtykke. For brugere af SSV s programmer, vil det være fordel hvis der fra start, når data registreres, indhentes samtykke til at data kan overdrages til SSV i forbindelse med support. Det kan være en formulering i stil med De registrerede data kan kortvarigt eller midlertidigt overdrages til vores systemleverandør, SSV, i forbindelse med support, test eller systemopgradering. Data opbevares sikkert og beskyttet, vores systemleverandør er underlagt fortrolighed og alle data slettes igen, når sagen er afsluttet. Ellers skal der indhentes et nyt samtykke hver gang.

4 SSV-Udvikling aps Ret til at blive glemt/slettet Helt afgørende i Persondataforordningen, er at enhver person har den fulde ret over sine egne data. Det er en selv der ejer sine data, og når andre opbevarer dem, så må det kun ske frivilligt, på et oplyst grundlag og med samtykke. Samtidig har enhver ret til, til en hver tid, at få indsigt i de data der er gemt om vedkommende, ændre data eller få data slettet eller blive glemt, dvs. få slettet alt data og historik. Det er samtidig et lovkrav at det skal være lige så let at trække et samtykke tilbage, som det er at afgive et samtykke. Denne ret til, til en hver tid, at blive glemt, står som en helt afgørende borgerrettighed. Men der er forbehold, og det er væsentligt at være opmærksom på. Man har lov til fortsat at gemme persondata, hvis der er givet samtykke (der opfylder kravene) og hvis dataene er afgørende nødvendige for at kunne opretholde den aftale der er med den registrerede om formålet med registreringen. Eller sagt på en anden måde, du kan godt bede din arbejdsgiver om at han sletter alle dine persondata, men så kan du ikke få nogen løn. Du har altså lov til at afvise at slette data, hvis der er en god grund til det, og dataene er nødvendige for at du kan udføre dit arbejde (og formålet i øvrigt er fornuftigt og inden for rimelighedens grænser). Men vigtigt er det at være opmærksom på at de oplysninger, man ikke kan dokumentere er strengt nødvendige for at opretholde formålet, har man pligt til at slette, hvis man anmodes om det. Og man er forpligtet til at sikre at det også sker hos alle man har overdraget data til eller som behandler data på vegne af en. Ansvarlig for data Allerede i dag skelner man i persondataloven mellem dataansvarlig og databehandler. Dataansvarlig er den der er ansvarlig for at data skal indsamles og til hvilket formål de skal gemmes. Databehandler er den der i praksis behandler data på vegne af den dataansvarlige. Det kan være samme virksomhed, men det kan også være en anden virksomhed der behandler data på vegne af den dataansvarlige, f.eks. et lønservicebureau eller en systemleverandør. Det er den dataansvarlige der udstikker rammerne for hvordan data skal og må behandles, og en databehandler må kun opbevare og behandle data efter aftale og forskrifter fra den dataansvarlige. Det nye i persondataforordningen er at databehandleren pålægges langt mere ansvar, og også kan idømmes markant højere bøder.

5 SSV-Udvikling aps Det er nu databehandlerens ansvar at man overholder de aftaler der er med dataansvarlig om anvendelsen af data, at data opbevares sikkerhedsmæssigt forsvarligt og at sikre øvrige regler overholdes for de data de har i deres varetægt. Selvom man kun opbevarer data for andre, skal man altså være langt mere opmærksom på at reglerne overholdes og bøderne man kan pålægges, er hævet ret markant. Underretningspligt ved databrud Et punkt hvor der også er strammet markant, er underretningspligten ved databrud det gælder både for datasnaverlig og databehandler. Databrud kan være hvis uvedkommende får adgang til data via hacking eller et læk af data, men det kan også være hvis andre medarbejdere end de betroede medarbejdere der har fået lov til at arbejde med data, får adgang til dem. Den dataansvarlige skal underrette Datatilsynet senest 72 timer efter bruddet, og databehandler skal underrette dataansvarlig, så hurtigt som det er muligt. En underretnings skal indeholde: En beskrivelse af databruddet, antal berørte personer og mængde og type af data Beskrivelse af mulige konsekvenser Beskrivelse af handlinger man planlægger at foretage for at imødegå bruddet Kontaktperson i virksomheden. Registrerede personer der er direkte berørt, hvis data er blevet tilgængelige for andre, skal ligeledes underrettes, hvis det skønnes at data kan misbruges til skade for de registrerede. Underretningen skal indeholde ovenstående informationer, men ikke information om antallet af berørte personer og mængden af data.

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger VEJLEDNING om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger 1. udgave, marts 2018 INDHOLD Databeskyttelsesforordningen... 3 Hvad er personoplysninger?... 4 Specialklubben er dataansvarlig...

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

Persondataforordningen og lokalforeningen

Persondataforordningen og lokalforeningen Persondataforordningen og lokalforeningen Persondataloven erstattes af Persondataforordningen den 25. maj 2018. I denne vejledning bekrives de vigtigste konsekvenser for idrætsforeninger af de nye regler

Læs mere

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse Sådan arbejder SprogGruppen med Persondataforordningen Indholdsfortegnelse Generelt beslutning og ansvar. 2 Generelt om personoplysninger 3 Generelle betingelser for indsamling: 3 Den registreredes rettigheder:

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger Udskrevet: 2017 Indhold Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger......................... 3 2 Guide Regler for

Læs mere

Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018

Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018 Persondataforordningen Dialogmøder, April 2018 Lovgivning EU-forordningen træder i kraft 25. maj 2018. Handler om vores ret til at få beskyttet vores personoplysninger. Bøder op til 20 mill. euro eller

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke...

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger ) Generelt om databeskyttelse Gennemsigtighed og samtykke... PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 2) Registreredes rettigheder...

Læs mere

PRIVATLI V SPO LI TIK FO R CHABBE R

PRIVATLI V SPO LI TIK FO R CHABBE R PRIVATLI V SPO LI TIK FO R CHABBE R 1. Formål 1.1 Chabber ApS ( Chabber ) har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan Chabber behandler dine persondata. 1.2 Privatlivspolitikken

Læs mere

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Persondatapolitik Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. Kontaktoplysninger

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger Udskrevet: 2018 Indhold Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger......................... 3 2 Guide Regler for

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Persondatapolitik. - Gæst - Skallerup Seaside Resort A/S

Persondatapolitik. - Gæst - Skallerup Seaside Resort A/S Persondatapolitik - Gæst - 2018 Skallerup Seaside Resort A/S Indhold EU S PERSONDATAFORORDNING... 3 RISIKOVURDERING... 3 SKALLERUPS DATAANSVAR... 3 PERSONOPLYSNINGER... 3 BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER...

Læs mere

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Navn og adresse på organisationen/foreningen: Ansvarlig for databeskyttelse i foreningen: Spørgsmål Eksempler Risikoanalyse

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger Foreningen Team Alabu Bolig Medlemmer (Ryttere og servicehold) + øvrige deltagere i turen samt Fonden Team Alabu Bolig (i forbindelse med ansøgning om tilskud) Baggrund

Læs mere

Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver

Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver Persondatapolitik Opdateret d. 7 maj 2019 Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver til Graft it som besøgende på graftit.dk eller kunde. Her beskrives indsamlingen

Læs mere

PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG

PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG PERSONDATA & PERSONDATAORDBOG EU persondataforordningen - GDPR (General Data Protection Regulation) er en af de største og mest omfattende ændringer i beskyttelse og reguleringen af personlige data i nyere

Læs mere

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage.

PERSONDATA. Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. PERSONDATA Politik om Privatlivsbeskyttelse og Datasikkerhed for Ejendomsadministration hos EcoVillage. EcoVillage tager som dataansvarlig beskyttelsen af dine persondata alvorligt. Vi vil altid gøre vores

Læs mere

Det skal du have styr pa inden 2018

Det skal du have styr pa inden 2018 Det skal du have styr pa inden 2018 Nedenfor kan du få et overblik over, hvad din virksomhed skal have styr på inden den ny persondataforordning træder i kraft. Dataansvarlig eller databehandler I persondatalovens

Læs mere

Lunar Way Business Privatlivspolitik

Lunar Way Business Privatlivspolitik Lunar Way Business Privatlivspolitik 1. Formål og beskyttelse I denne privatlivspolitik henviser Lunar Way, vi, os og vores til Lunar Way A/S. Hos Lunar Way tager vi beskyttelsen af vores brugeres privatliv,

Læs mere

GDPR Persondata- forordningen

GDPR Persondata- forordningen GDPR Persondata- forordningen DET NYE SORT Fødselsdato Telefonnummer Pasnummer Stilling Fotos Navn Adresse IP-adresse Mac-adresse E-mailadresse Nummerplade Medarbejder-ID GPS-oplysninger Videoovervågning

Læs mere

Retningslinjer for behandling af persondata

Retningslinjer for behandling af persondata Gyldig fra d. 16. juni 2018 Retningslinjer for behandling af persondata Indhold Introduktion Hvad er persondata? Hvordan opbevarer vi persondata? Hvordan behandler vi persondata? Hvornår sletter vi persondata?

Læs mere

Behandling af personoplysninger i forbindelse med venteliste

Behandling af personoplysninger i forbindelse med venteliste Behandling af personoplysninger i forbindelse med venteliste Version 01 / Maj 2018 Baggrund Persondataloven indeholder regler, som medfører, at vi som boligselskab skal oplyse opnoterede på venteliste

Læs mere

Datapolitik/databehandlingsrapport

Datapolitik/databehandlingsrapport Datapolitik/databehandlingsrapport En databehandlingsrapport er en skriftlig beskrivelse af skolens praksis og retningslinjer for behandling af persondata, herunder indgåelse af databehandleraftaler, hvor

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen 1 Persondataforordningen 2 Persondataforordningen Trådte i kraft i 2016 Fra og med 28. maj 2018 indføres der kontrol og sanktioner Erstatter den tidligere persondatalov Reglerne er ikke ændret væsentligt

Læs mere

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen NY PERSONDATALOV - til dig i afdelingsbestyrelsen Den 25. maj 2018 blev den danske persondatalov og sikkerhedsbekendtgørelsen erstattet af EU's nye databeskyttelsesforordning (GDPR). Dette betyder nye

Læs mere

Privatlivspolitik. (Håndtering af personoplysninger om private lejere)

Privatlivspolitik. (Håndtering af personoplysninger om private lejere) Privatlivspolitik (Håndtering af personoplysninger om private lejere) 1. Indledning I denne privatlivspolitik kan du læse nærmere om, hvordan A. Enggaard-koncernen behandler personoplysninger om dig, når

Læs mere

Privatlivspolitik for Hjernesagen

Privatlivspolitik for Hjernesagen Privatlivspolitik for Hjernesagen Vi tager ansvaret for dine oplysninger alvorligt Når du bliver medlem hos Hjernesagen, så giver du os en række personlige oplysninger, som vi skal behandle ansvarligt.

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen - i en lejeretlig belysning Dansk Selskab for Boligret 14. november 2017 Hvem er vi? Advokat Sune Blohm Advokatfuldmægtig Andreas Meinertz Andersen Husen Advokater Speciale i fast

Læs mere

Formål med behandlingen af dine personoplysninger

Formål med behandlingen af dine personoplysninger Introduktion til vores persondatapolitik Denne persondatapolitik omhandler og gælder for de oplysninger, som du giver til os, når du tilmelder dig eller dit barn arrangementer under Foreningen Spejderne,

Læs mere

Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer

Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer Når I behandler personoplysninger, har I oplysningspligt over for de personer, I registrerer oplysninger om. Som følge

Læs mere

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Når du besøger vores hjemmeside eller gør brug af vores serviceydelser, betror du os dine

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger I Dit stille rum D. 22.maj 2018 Susanne Glending Terapi * Dit stille rum * Hauchsvej 13. st, 1825 Frederiksberg C * 28971315 * susanneglending.@gmail.mail.com Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hohenwarte IVS privatlivspolitik og Fortegnelse over behandling af Persondata - 7. maj Privatlivspolitik for Hohenwarte IVS

Hohenwarte IVS privatlivspolitik og Fortegnelse over behandling af Persondata - 7. maj Privatlivspolitik for Hohenwarte IVS Hohenwarte IVS privatlivspolitik og Fortegnelse over behandling af Persondata - 7. maj 2018 Hohenwarte IVS dataansvar Privatlivspolitik for Hohenwarte IVS 07-05-2018 Vi behandler personoplysninger og har

Læs mere

Vi passer på dine personlige data!

Vi passer på dine personlige data! Vi passer på dine personlige data! PERSONDATA POLITIK BØRN & FORÆLDRE Introduktion til persondata forordningen Persondata forordningen stiller krav til hvordan personoplysninger behandles. Med behandling

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen http://eur-lex.europa.eu/legal-content/da/txt/?uri=celex:32016r0679 https://www.youtube.com/watch?v=xyzthipktqg&feature=youtu.be Hvem og hvad? Automatisk databehandling af personoplysninger

Læs mere

Privatlivspolitik. Version 1.0

Privatlivspolitik. Version 1.0 Privatlivspolitik Version 1.0 Kirsebærhaven Havbakkedistriktets private naturbørnehave Veddum Hovedgade 42-44, 9560 Hadsund CVR: 39860899 Tlf: 25476010 E-mail: lotteikirsebaerhaven@outlook.dk kirsebaer-haven.dk

Læs mere

I det følgende kan du læse hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

I det følgende kan du læse hvordan vi håndterer dine personoplysninger. Daniel Aagaard Personlig Træner PERSONDATAPOLITIK Daniel Aagaard Personlig Træner ønsker at sikre et højt niveau af persondata sikkerhed og dermed beskyttelse af personoplysninger - både for vores klienter

Læs mere

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole.

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Denne vejledning har to formål: 1) At informere om og tydeliggøre, hvorledes skolen skal behandle

Læs mere

Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening

Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening Opdateret den 15. august 2018 Når du er frivillig, medlem eller deltager i aktiviteter hos Mødrehjælpen Horsens lokalforening, betror du dine personoplysninger

Læs mere

Er du klar til den nye Persondataforordning?

Er du klar til den nye Persondataforordning? Er du klar til den nye Persondataforordning? Her er 6 punkter, du skal være opmærksom på Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018. De nye regler for håndtering af persondata kommer til at

Læs mere

District or. Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata

District or. Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata District or Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata August 2018 1 1. Indledning... 3 2. Hvad er personoplysninger?... 3 3. Hvornår må klubben behandle personoplysninger?... 3 3.1 Zontas

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R S A M S Ø S Y L T E F A B R I K

P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R S A M S Ø S Y L T E F A B R I K P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R S A M S Ø S Y L T E F A B R I K 1. Formål 1.1 Samsø Syltefabrik A/S har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan Samsø Syltefabrik

Læs mere

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Gældende regler i persondataloven I dag er det den danske persondatalov, der beskriver reglerne for, hvordan personoplysninger må indsamles, opbevares

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ! Rørmosevej 101 A, 3200 Helsinge CVR: 25918398 +45 2970 4149. email:hh@hannehannibal.com Høbjerg, 23.05.2018 Behandling af personoplysninger i Hanne Hannibal Zoneterapi CVR: 25918398 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger.

Derudover må personoplysninger i fysiske mapper kun tilgås af personer, der har et formål med at kunne tilgå de pågældende personoplysninger. GDPR - PROCEDURE/POLITIK FOR PERSONDATABESKYTTELSE Dataansvarlig Vincit Advokater ApS CVR-nr. 29 63 56 33 Trondhjems Plads 3, 4 2100 København Ø (herefter Vincit Advokater ) Tlf.nr.: +45 70 260 264 E-mail:

Læs mere

Privatlivspolitik for Molis ApS

Privatlivspolitik for Molis ApS Privatlivspolitik for Molis ApS Indholdsfortegnelse KONTAKTOPLYSNINGER... 2 DATAANSVAR VI TAGER DIN DATABESKYTTELSE ALVORLIGT... 2 VI SIKRER FAIR OG TRANSPARENT DATABEHANDLING... 2 BEHANDLING AF PERSONDATA...

Læs mere

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER

BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER OM KUNDER I REFA DATTERSELSKABER 1. INTRODUKTION 1.1 Denne informationsskrivelse har til formål at oplyse dig om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, som vi har

Læs mere

Persondatapolitik for VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Persondatapolitik for VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Persondatapolitik for VIAVANA.COM 1 Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt 1.1. Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler

Læs mere

AMU-Vests Persondatapolitik

AMU-Vests Persondatapolitik AMU-Vests Persondatapolitik 25. maj 2018 Indholdsfortegnelse AMU-Vests Persondatapolitik... 3 Kontakt... 3 Formålet med vores behandling af dine personoplysninger... 4 Dine rettigheder efter persondataforordningen...

Læs mere

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund 1. Om DOF s persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar 1 Indhold Introduktion til privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar... 3 Behandling i henhold til gældende regler om databeskyttelse... 3 Definitioner

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her:

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her: P RIVATLIVSPOLITIK DANMARKS REJSEB UREAU FORENING Denne Privatlivspolitik er fastlagt af [Danmarks Rejsebureau Forening] (samlet betegnet [Danmarks Rejsebureau Forening], vi, os eller vores i denne Privatlivspolitik)

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2 PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 Som registreret har du ret til:...

Læs mere

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte Persondata-vejledning Til Djøf Privats tillidsvalgte Tillidsrepræsentanter og persondata... 2 1. Indledning... 2 2. Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant... 2 3. Hvornår er persondata omfattet

Læs mere

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

Fortrolighedspolitik. 22. oktober 2018

Fortrolighedspolitik. 22. oktober 2018 Fortrolighedspolitik Blå Kors Danmark bestræber sig på at sikre, at vores samarbejde med medarbejdere (tidligere og nuværende), frivillige, brugere, medlemmer, bidragsydere, kunder, leverandører, samarbejdspartnere

Læs mere

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse med opfyldelse af aftale hos CVR-nr. 15281545 AJ Consult A/S. (herefter Selskabet) Som følge

Læs mere

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager Ecofleet Persondataforordningen Kort fortalt Del 1 Peter Dam Nordic Project Manager Del 1: Hvad er Persondataforordningen? Hvilke rettigheder har den registrerede? Del 2: Hvilke data behandler Ecofleet

Læs mere

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen EKSTERN PERSONDATAPOLITIK for Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen 1 Generelt 1.1 Denne persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som Stiftelsen modtager og/eller indsamler om dig, det

Læs mere

DATABEHANDLINGSPOLITIK

DATABEHANDLINGSPOLITIK DATABEHANDLINGSPOLITIK Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Egeskov er forpligtet til at beskytte fortroligheden,

Læs mere

Privatlivspolitik for Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn

Privatlivspolitik for Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Privatlivspolitik for Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Senest ændret den 24. maj 2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyns dataansvar Vi behandler personoplysninger og skal overholde

Læs mere

Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser.

Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser. Formålet med Persondataloven er at styrke dine personlige oplysninger ved e-handel på tværs af landegrænser. Den enkelte borger får med forordningen en lang række rettigheder, herunder: 1 Ret til løbende

Læs mere

Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors

Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors Introduktion Vi ved godt, at du helst hurtigst muligt vil i gang med at bestille en fantastisk oplevelse eller ferie her i Jesperhus, hvor

Læs mere

Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a.

Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. Privatlivspolitik for forbrugere hos Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. 1. Vi er den dataansvarlige hvordan kontakter du os? Som leverandør af fjernvarme til vores forbrugere tager vi din databeskyttelse alvorligt.

Læs mere

Privatlivspolitik for nef Fiber A/S.

Privatlivspolitik for nef Fiber A/S. Privatlivspolitik for nef Fiber A/S. Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi

Læs mere

EKSTERN PERSONDATAPOLITK

EKSTERN PERSONDATAPOLITK EKSTERN PERSONDATAPOLITK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Persondatapolitik ) beskriver, hvorledes FOCUS leasing A/S, Focus Finans ApS, FOCUS flex leasing A/S og Focus

Læs mere

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus 1. Indledning Fonden Musikkens Hus og Musikkens Spisehus ApS (herefter Musikkens Hus ) værner

Læs mere

Privatlivspolitik for frivillige

Privatlivspolitik for frivillige POLITIK 24. OKTOBER 2018 Privatlivspolitik for frivillige - hvordan vi behandler dine persondata Version 0.3 Godkendt af styregruppen for implementering af EU persondataforordning den 3. september 2018

Læs mere

Overordnede forhold ifm. behandling af persondata Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus (FE) passer godt på dine data.

Overordnede forhold ifm. behandling af persondata Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus (FE) passer godt på dine data. Privatlivspolitik Privatlivspolitik for Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus.... 2 Kontaktinformationer... 2 Overordnede forhold ifm. behandling af persondata... 2 Kategorier af persondata... 2

Læs mere

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR TIL LOKALAFDELINGERNE Det her er en pixi-udgave af, hvad GDPR betyder for dig, der er frivillig i Scleroseforeningen. Som frivillig kan du have

Læs mere

Privatlivspolitik for Rationel Service A/S.

Privatlivspolitik for Rationel Service A/S. Privatlivspolitik for Rationel Service A/S. Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER

PERSONOPLYSNINGER INDSAMLER Persondatapolitik Opdateret maj 2018 1. Generelt a) Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvordan Pålsson Arkitekter AS ("Tegnestuen", "os", "vores", "vi") indsamler

Læs mere

Kontaktperson for henvendelse vedrørende behandlingen af dine oplysninger er Kim Petersen, som kan kontaktes på eller

Kontaktperson for henvendelse vedrørende behandlingen af dine oplysninger er Kim Petersen, som kan kontaktes på eller Privatlivspolitik Hos BKH Gruppen og underliggende selskaber prioriterer vi datasikkerhed højt. I denne privatlivspolitik kan du læse, hvordan vi håndterer de oplysninger, vi kommer i besiddelse af, når

Læs mere

Vi er ansvarlige for behandling af dine personoplysninger

Vi er ansvarlige for behandling af dine personoplysninger Version 1, marts, 2019 Vi behandler personoplysninger og skal overholde lovgivningen og principperne for god databehandlingsskik. Derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller, hvordan

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA HVILKE PERSONOPLYSNINGER LIGGER I INDE MED? Side 1 af 10 Oktober 2018 BESKYTTELSE AF PERSONDATA - DET ER OGSÅ JERES ANSVAR Som beboerrepræsentanter

Læs mere

Persondatapolitik - Advokatfirmaet Christian Blixen-Thiele

Persondatapolitik - Advokatfirmaet Christian Blixen-Thiele Persondatapolitik - Advokatfirmaet Christian Blixen-Thiele Du efterlader personlige oplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige tjenester. I vores persondatapolitik

Læs mere

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG LEVERANDØRER

OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG LEVERANDØRER OPLYSNINGER OM PERSONDATA TIL KUNDER OG LEVERANDØRER Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse med opfyldelse af aftale med: Sundby Thy Autoophug Aps. CVR nr. 15234482

Læs mere

Privatlivspolitik for Skalberg Selskaber ApS.

Privatlivspolitik for Skalberg Selskaber ApS. Privatlivspolitik for Skalberg Selskaber ApS. Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R B L O M M E N S L Y S T K R O A P S

P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R B L O M M E N S L Y S T K R O A P S P R I V A T L I V S P O L I T I K F O R B L O M M E N S L Y S T K R O A P S 1. Formål 1.1 Blommenslyst Kro har vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan Blommenslyst Kro

Læs mere

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER PN Entreprise Steensbergsvej 25, 3230 Græsted Oplysninger om Persondata til vores kunder. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her:

Hvis du har spørgsmål til denne Privatlivspolitik eller til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os her: P RIVATLIVSPOLITIK Denne Privatlivspolitik er fastlagt af Dansk Fuels A/S (samlet betegnet Dansk Fuels, vi, os eller vores i denne Privatlivspolitik) og gælder for alle kunder, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Code of Care

Databeskyttelsespolitik for Code of Care Databeskyttelsespolitik for Code of Care 1. Indledende bemærkninger 1.1 Formål 1.1.1. Code of Care vil løbende komme til elektronisk og på anden systematisk måde at behandle forskellige persondata om dig

Læs mere

Persondataerklæring for servicebooker.dk:

Persondataerklæring for servicebooker.dk: 1. Orientering vedr. behandling af persondata Vores service gør det enkelt at bestille service hos et af de tilmeldte værksteder. Selve udførelsen af service sker som led i din aftale med det enkelte værksted.

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside frederikshavnboligforening.dk

Læs mere

PERSONDATAPOLTIK. Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD

PERSONDATAPOLTIK. Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD 30. januar 2019 PERSONDATAPOLTIK Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD 1. Indledning MARCOD behandler personoplysninger i en lang række situationer. Vi

Læs mere

Privatlivspolitik Frivilligcenter SR-Bistand

Privatlivspolitik Frivilligcenter SR-Bistand Privatlivspolitik Frivilligcenter SR-Bistand December 2018 1. Frivilligcenter SR-Bistands dataansvar Foreningens tilbud og virke medfører at vi behandler personlige- og personfølsomme oplysninger. Vi har

Læs mere

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER

OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER OPLYSNING OM PERSONDATA OM VORES KUNDER Industri-Automatik A/S Sundsnæs 6A, 6300 Gråsten 1 Oplysninger om Persondata til vores kunder. Retningslinjer for behandling af personoplysninger for kunder i forbindelse

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK Behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger hos Seafood Sales ApS

PERSONDATAPOLITIK Behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger hos Seafood Sales ApS 348-203194 KSO/kso 27.06.2018 PERSONDATAPOLITIK Behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger hos Seafood Sales ApS 1. Indledning Seafood Sales er meget opmærksom på behovet for hensigtsmæssig

Læs mere

Databehandlingspolitik

Databehandlingspolitik Databehandlingspolitik 1. Introduktion Du efterlader personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside og bruger hjemmesidens forskellige funktioner og tjenester. Ravnholt Gods er forpligtet til at beskytte

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ARRANGØRER OG PARTNERE

PERSONDATAPOLITIK FOR ARRANGØRER OG PARTNERE PERSONDATAPOLITIK FOR ARRANGØRER OG PARTNERE RETNINGSLINJER FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER FOR ARRANGØRER OG PARTNERE HOS FORENINGEN FOLKEMØDET. FORENINGEN FOLKEMØDET KIRKEGADE 4, 3770 ALLINGE CVR:

Læs mere

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS I forbindelse med de nationale databeskyttelsesregler for personoplysninger samt Europa- Parlamentets og Europarådets

Læs mere

Privatlivspolitik Muhabet Aarhus

Privatlivspolitik Muhabet Aarhus Revideret november, 2018 Privatlivspolitik Muhabet Aarhus Muhabet Aarhus har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at personoplysninger behandles i strid med lovgivningen. Muhabet Aarhus

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Håndtering af personoplysninger om kunder og samarbejdspartnere hos BOXITs containerafdeling

PERSONDATAPOLITIK. Håndtering af personoplysninger om kunder og samarbejdspartnere hos BOXITs containerafdeling PERSONDATAPOLITIK Håndtering af personoplysninger om kunder og samarbejdspartnere hos BOXITs containerafdeling Denne politik er en del af Boxits, herefter virksomheden, samlede dokumentation for, at virksomhedens

Læs mere

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus

Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus 348-201300 KSO/kso 29.10.2017 Orientering om behandling af personoplysninger om ansøgere til stillinger i Musikkens Hus og Musikkens Spisehus 1. Indledning Fonden Musikkens Hus og Musikkens Spisehus ApS

Læs mere

Privatlivspolitik for Frivilligcenter Amager September 2018

Privatlivspolitik for Frivilligcenter Amager September 2018 Privatlivspolitik for Frivilligcenter Amager September 2018 Frivilligcenter Amagers dataansvar Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

Privatlivspolitik for DV Partner ApS.

Privatlivspolitik for DV Partner ApS. Privatlivspolitik for DV Partner ApS. Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi

Læs mere