LOVE FOR DANSK FLOORBALL UNION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOVE FOR DANSK FLOORBALL UNION"

Transkript

1 LOVE FOR DANSK FLOORBALL UNION Opdateret d. 30. maj 2015 Indholdsfortegnelse Love for Dansk Floorball Union Unionen og dens opgaver Unionens medlemmer Unionens organisation Repræsentantskabet Ordinære repræsentantskabsmøder Årsmødet Struktur- og budgetmødet Ekstraordinære repræsentantskabsmøder Bestyrelsen Regnskab og revision Udvalg Disciplinærudvalget Habilitet Appeludvalget Opløsning...13

2 1 Unionen og dens opgaver Unionens navn er Dansk Floorball Union og der benyttes forkortelsen DaFU. Internationalt benyttes navnet Danish Floorball Federation. Unionens hjemsted er,, 2605 Brøndby. Unionen er som specialforbund på nationalt plan medlem af Danmarks Idræts-Forbund og på internationalt plan medlem af International Floorball Federation. Unionen er uafhængig af politiske, økonomiske og religiøse interesser. Unionens formål er at arbejde for, at floorball i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det og under den form, de måtte ønske det. Unionen har som øverste faglig og administrativ myndighed indenfor sin idrætsgren følgende opgaver: at virke for samarbejde i såvel idrætslig som administrativ henseende mellem unionens medlemmer. at repræsentere og varetage sine medlemmers interesser ved at arbejde for fælles mål såvel udadtil som indadtil. at være fællesorgan for sine medlemmer overfor danske organisationer og udenlandske hovedidrætsorganisationer, til hvilke henvendelse derfor kan ske gennem unionen. at forvalte de midler, der er stillet til rådighed for unionen. at overvåge overholdelse af de for FLOORBALL-spillet fastsatte regler m.v. og give bindende fortolkninger af disse samt afgøre opståede spørgsmål om deres forståelse. at afholde eller lade afholde mesterskaber for Danmark, landskampe, repræsentative kampe, stævner og opvisningskampe. 2 Unionens medlemmer Som medlemmer i unionen kan optages alle floorballspillende idrætsforeninger. Foreningernes vedtægter skal før optagelse godkendes af bestyrelsen. Unionen har to typer medlemskab:

3 A-medlemskab Der modtages adgang til alle serviceydelser, konsulentassistance og støtteordninger, og klubben opnår ret til at deltage med hold i alle Danmarksturneringens rækker og stævner, samt øvrige aktiviteter. B-medlemskab Der modtages kun begrænset service, herunder mulighed for at deltage i stævner, kurser samt møder. Det er ikke muligt som B-medlem at deltage i Danmarksturneringens rækker. To eller flere medlemsforeninger kan fusionere. For at fusionen kan godkendes af bestyrelsen i forhold til unionens forhold skal disse medlemsforeninger dokumentere: At de har overholdt deres egne vedtægter i forbindelse med fusionen. At de har overholdt alle deres forpligtelser overfor unionen. Ved en fusion overtager den nye forening alle de fusionerede foreningers forpligtigelser og rettigheder over for unionen. Dette inkluderer pladser i alle turneringer under unionen. Ansøgning om optagelse, udmeldelse, skift af medlemskabstype og meddelelse om fusion skal være unionens sekretariat i hænde senest den 1. april, med virkning fra 1. juli samme år. Som kontingent til unionen yder medlemsforeningerne et årligt bidrag afhængig af deres medlemskab, som opkræves årligt i januar måned for den igangværende kontingentperiode. Kontingentets størrelse fastsættes af repræsentantskabet én gang årligt jf. 6, stk. 2. Stk. 6 Unionen kommunikerer som hovedregel kun elektronisk med medlemsforeningerne. Sidstnævnte kan dog skriftligt anmode om at kommunikerer skriftligt, men vil blive pålagt et administrationsgebyr, hvis størrelse bestyrelsen fastsætter. Stk. 7 Unionens medlemsforeninger er forpligtet til: 1) At underkaste sig unionens love og øvrige reglementer samt alle beslutninger, der i henhold hertil er truffet af unionen og dens organer. 2) At underkastet sig de til enhver tid gældende love, reglementer og myndigheder fra de organisationer, som unionen er indordnet under, jf. 1, stk. 2. 3) At yde unionen og dens organer enhver bistand der måtte forlanges til varetagelse af unionens opgaver. 4) Ved offentlige konkurrencer at meddele på deres programmer proportioner, anmeldelsesblanketter og alle andre offentlige dokumenter, at de er medlem af Dansk Floorball Union under Danmarks Idræts-Forbund.

4 5) At indberette foreningens medlemstal pr. 31. december til Danmarks Idræts-Forbund senest den 1. februar hvert år. 6) At indsende ændringer af foreningens love til unionens sekretariat for godkendelse af bestyrelsen. Stk. 8 Unionens medlemsforeninger er forpligtet til at betale økonomiske udeståender med unionen inden den til enhver tid gældende tidsfrist. Sker dette ikke efter gentagende påmindelser, kan bestyrelsen idømme følgende sanktioner: 1) Offentliggørelse på DaFU s hjemmeside 2) Fratagelse af op til to point fra foreningens 1. seniorhold (herrer og damer) 3) Udelukkelse fra Danmarksturneringen for samtlige af klubbens hold indtil udeståendet er indfriet. Stk. 9 Bestyrelsen kan i tilfælde, hvor en medlemsforening, dele af denne eller et selskab, forbundet med medlemsforeningen, ikke er i stand til at indfri sine økonomiske forpligtelser, og der indledes forhandling om tvangsakkord eller afsiges konkursdekret, idømme følgende sanktioner: 1) Fratagelse af op til fire point fra foreningens 1. seniorhold (herrer og damer). 2) Tvangsnedrykning af foreningens 1. seniorhold (herrer og damer). 3 Unionens organisation Unionen har følgende organer til at varetage dens opgaver: 1) Repræsentantskabet. 2) Bestyrelsen. 3) Disciplinærudvalget. 4) Appeludvalget. 5) Udvalg jf. 11, stk. 1 og 2. 4 Repræsentantskabet Repræsentantskabet er unionens øverste myndighed og har den endelige afgørelse i alle henseender med undtagelse af kendelser truffet af disciplinærudvalget eller appeludvalget. Repræsentantskabet består af følgende: 1) Én repræsentant samt én observatør fra hver medlemsforening. 2) Medlemmer af bestyrelsen.

5 Stemmeret, med en stemme hver, har kun repræsentanterne fra medlemsforeningerne samt medlemmerne af bestyrelsen. En repræsentant for en medlemsforening kan kun udøve sin stemmeret, hvis foreningen har overholdt alle sine forpligtigelser over for unionen. Stemmeret kan kun udøves personligt. Observatøren fra medlemsforeningerne har kun taleret. Repræsentanter og observatører for medlemsforeningerne vælges af disses bestyrelser og kan kun godkendes til repræsentantskabet ved fremvisning en af medlemsforeningen underskrevet fuldmagt. Repræsentantskabet har til opgave: At tilrettelægge hovedlinierne for unionens arbejde. At godkende ændringer til unionens love. At godkende bestyrelsens beretning og unionens reviderede regnskab, jf. 6, stk. 2. At foretage lovbestemte valg, jf. 6, stk. 2. At fastsætte medlemskontingent og turneringsafgifter, jf. 6, stk. 2, og 7, stk. 2. Stk. 6 Alene repræsentantskabet kan foretage ændringer i unionens love og det kan kun ske på et årsmøde med mindst to tredjedele af de tilstedeværende stemmer. Stk. 7 Repræsentantskabet træffer efter indstilling fra bestyrelsen afgørelse om suspension eller eksklusion af en medlemsforening eller person, jf. 9, stk. 8 og 9. Stk. 8 Repræsentantskabet er beslutningsdygtigt, når mindst 5 % af repræsentanterne for medlemsforeningerne er til stede. Beslutninger træffes ved almindeligt stemmeflertal. Stk. 9 Repræsentantskabet indkaldes til årsmøde i maj/juni og til struktur- og budgetmøde i oktober/ november. 5 Ordinære repræsentantskabsmøder Indkaldelse til de to ordinære repræsentantskabsmøder, Årsmødet samt Struktur- og Budgetmødet, skal ske med mindst otte ugers varsel.

6 En specificeret dagsorden med bilag skal udsendes senest to uger før de ordinære repræsentantskabsmøder. Forslag, der ønskes behandlet på et repræsentantskabsmøde, herunder forslag til valg, skal være unionens sekretariat i hænde senest seks uger før repræsentantskabsmødet. Ret til at fremstille forslag har repræsentantskabets stemmeberettige, jf. 4, stk Unionen og forslagsstilleren skal i samarbejde sørge for, at forslaget lever op til de hensigter, hvorpå det er stillet, og at forslaget i øvrigt får ændret alle relevante følgeparagraffer. Unionen kan ikke afvise et forslag eller uden forslagsstillerens samtykke, ændre på ordlyd eller andet i forslaget. Er forslagsstilleren ikke til stede på repræsentantskabsmødet, og såfremt der i repræsentantskabet ikke er en anden repræsentant, der ønsker at indtræde som forslagsstiller, og derved kunne motivere og/eller begrunde forslaget, vil forslaget blive betragtet som ugyldigt og fjernet fra dagsordenen. Stk. 6 Repræsentantskabsmødet ledes af en af repræsentantskabet valgt dirigent. Dirigenten kan være medlem af repræsentantskabet, men må ikke være medlem af bestyrelsen. Dirigenten afgør alle spørgsmål om procedure. Dirigenten skal lade foretage skriftlig afstemning, såfremt anmodning herom fremsættes. Stk. 7 Over repræsentantskabsmødets forhandlinger føres en protokol, der underskrives af referenten og dirigenten. 6 Årsmødet Årsmødet afholdes i april/maj måned. Dagsordenen skal indeholde følgende punkter: 1) Godkendelse af dagsorden og repræsentanter. 2) Valg af dirigent og referent. 3) Bestyrelsen aflægger sin beretning. 4) Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse. 5) Fastsættelse af medlemskontingent. 6) Behandling af indkomne forslag.

7 7) Valg af formand, jf. stk. 4, 1. punktum. 8) Valg af næstformand, jf. stk. 4, 2. punktum. 9) Valg af kasserer, jf. stk. 4, 1. punktum. 10) Valg af menige medlemmer til bestyrelsen, jf. stk ) Valg af op til to suppleanter til bestyrelsen. 12) Valg af medlemmer og suppleant til disciplinærudvalget, jf. 12, stk ) Valg af medlemmer og suppleant til appeludvalget, jf. 14, stk ) Valg af statsautoriseret revisor, jf. 10, stk ) Valg af eventuel intern revisor. 16) Eventuelt Valgene i stk. 2, nr. 7-10, gælder for to år ad gangen og valgene i stk. 2, nr , gælder for et år ad gangen. I lige år vælges formand og tre menige medlemmer til bestyrelsen. I ulige år vælges næstformand, kasserer og to menige medlemmer til bestyrelsen. Kandidater til valgene i stk. 2, nr. 7-15, behøver ikke være til stede ved valgene, når de blot inden skriftligt har afgivet udsagn om at ville modtage valg. Kandidaterne til valgene i stk. 2, nr og 15, skal være medlem af en medlemsforening under unionen. Stk. 6 Årsmødet er åbent for de af bestyrelsen inviterede gæster og pressen. 7 Struktur- og budgetmødet Struktur- og budgetmødet afholdes i oktober/november måned. Dagsordenen skal indeholde følgende punkter: 1) Godkendelse af repræsentanter. 2) Valg af dirigent og referent. 3) Orientering fra bestyrelsen. 4) Fremlæggelse af bestyrelsens budgetforslag for det kommende år. 5) Fastsættelse af turneringsafgifter. 6) Behandling af indkomne forslag (dog ikke forslag til lovændringer). 7) Eventuelt

8 Struktur- og budgetmødet er åbent for de af bestyrelsen inviterede gæster. 8 Ekstraordinære repræsentantskabsmøder Ekstraordinære repræsentantskabsmøder kan indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst 10 % af det til enhver tid værende antal medlemsforeninger fremsætter et skriftligt og motiveret krav herom til bestyrelsen. I sidstnævnte tilfælde skal begæringen indeholde oplysninger om det emne, der ønskes behandlet, og repræsentantskabsmødet skal afholdes senest seks uger efter, at kravet er fremsat over for bestyrelsen. Ekstraordinære repræsentantskabsmøder indkaldes med mindst to ugers varsel med angivelse af dagsorden. Herunder finder 5, stk. 6-7, tilsvarende anvendelse. 9 Bestyrelsen Unionens bestyrelse består af: 1) Formanden. 2) Næstformanden. 3) Kassereren. 4) Fem øvrige medlemmer. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Ved utidig afgang blandt bestyrelsesmedlemmer suppleres bestyrelsen i første omgang med de valgte suppleanter. Er dette ikke tilstrækkeligt, supplerer bestyrelsen sig selv. Ved formandens, næstformandens eller kassererens utidige fratræden vælger bestyrelsen, blandt sine egne, én til at indtræde i afgåedes sted. Valget skal prøves på førstkommende Årsmøde, hvor der kan opstilles modkandidater. Bestyrelsen 1) har det overordnede ansvar for den politiske og strategiske udvikling af unionen. 2) skal vedtage unionens budget for den kommende regnskabsperiode på baggrund af repræsentantskabets behandling af budgetforslaget. 3) påser, at medlemsforeningerne overholder unionens love.

9 4) kan ansætte en sekretariatsleder, der på bestyrelsens vegne varetager den daglige ledelse af unionen. Bestyrelsesmøder afholdes normalt en gang hver anden måned. Møder indkaldes af formanden og skal indkaldes, når mindst fire medlemmer af bestyrelsen ytre skriftligt ønske herom til formanden. Møderne skal indkaldes skriftligt til medlemmerne af bestyrelsen med mindst to ugers varsel og senest en uge før skal der fremsendes en dagsorden med bilag. Over bestyrelsesmøderne føres et beslutningsreferat, hvoraf en kopi tilsendes samtlige medlemmer af bestyrelsen snarest efter mødets afholdelse, og offentliggøres på DaFU s hjemmeside med bilagsmateriale. På første møde senest fire uger efter årsmødet fastsætter bestyrelsen ansvarsområder for de enkelte bestyrelsesmedlemmer. Ansvarsområderne skal som minimum omfatte de i 11, stk. 1, nævnte faste udvalg. Stk. 6 Bestyrelsen er beslutningsdygtigt, når den er indkaldt til møde på lovlig vis, og mindst fire medlemmer er samlet. Hvert bestyrelsesmedlem har én stemme på bestyrelsesmødet. Stemmeret kan kun udøves ved personligt fremmøde, via videosamtaler, eller i begrænset omfang og alene i hastesager, ved mail. Bestyrelsen træffer beslutninger ved simpelt flertal og ved lige antal stemmer er formandens stemme afgørende. Stk. 7 Unionen tegnes af to bestyrelsesmedlemmer i forening, deriblandt formanden eller kassereren. Bestyrelsen kan meddele prokura. Stk. 8 Hvis bestyrelsen finder, at en medlemsforening har overtrådt unionens love, kan den tildele den pågældende forening en advarsel, eller træffe bestemmelse om bøde. Bøder tilfalder unionen. Bestyrelsen kan endvidere indstille til repræsentantskabet, at medlemsforeningen suspenderes eller ekskluderes. Stk. 9 Hvis bestyrelsen finder, at en person har optrådt illoyalt over for unionen eller dens interesser, kan den indstille til repræsentantskabet, at personen suspenderes eller ekskluderes fra alle aktiviteter afholdt af unionen eller dele heraf. 0 Såfremt der rejses sag mod en medlemsforening eller person, så skal denne meddele alle oplysninger bestyrelsen anser for nødvendige. Hvis de ønskede oplysninger ikke gives, kan sagen afgøres på det foreliggende grundlag. Meddelelse af urigtige oplysninger kan medføre suspension eller eksklusion.

10 10 Regnskab og revision Unionens regnskabsår løber fra 1. januar til 31. december. Kassereren har til opgave på bestyrelsens vegne at følge unionens økonomi herunder bl.a. anbringelse og forvaltning af unionens midler og anvendelse af disse. Unionens regnskab revideres af en statsautoriseret revisor, der vælges på unionens årsmøde efter indstilling fra bestyrelsen. Skt. 4 Revisoren udarbejder i forbindelse med aflæggelse af regnskabet en protokol over regnskabet, der fremlægges på årsmødet. 11 Udvalg Bestyrelsen nedsætter ved sit konstituerende møde, jf. 9, stk. 5, følgende faste udvalg: 1) Turneringsudvalg. 2) Dommerudvalg. 3) Udviklings- og breddeudvalg. 4) Landsholdsudvalg. 5) Økonomiudvalg. Bestyrelsen kan, når den skønner det nødvendigt, nedsætte andre udvalg til at varetage af bestyrelsen valgte opgaver. Bestyrelsen udpeger en formand til alle udvalg, jf. stk. 1-2, dog er kassereren født formand for økonomiudvalget. Formænd til de faste udvalg, jf. stk. 1, skal udpeges blandt bestyrelsens egne medlemmer. Er formanden for et udvalg ikke medlem af bestyrelsen udpeger bestyrelsen et medlem som formanden referer til. Udover formanden består et udvalg af et ubestemt antal menige medlemmer, der udpeges af bestyrelsen, dog består turneringsudvalget maksimalt af fem menige medlemmer.

11 Alle udvalg arbejder under ansvar over for bestyrelsen og denne fastsætter deres forretningsorden. De er pligtige til at holde bestyrelsen underrettet omkring udvalgets arbejde, handlingsplaner og budgetter. Alle væsentlige beslutninger skal, efter indstilling, godkendes af bestyrelsen. 12 Disciplinærudvalget Alle medlemmer af udvalget vælges på årsmødet for ét år ad gangen. Bliver udvalget ikke fuldt besat, supplerer det sig selv. Udvalget består af en formand, tre menige medlemmer og en suppleant. Alle medlemmer er ligeværdige. Suppleanten træder kun ind i udvalget i tilfælde af et andet medlems utidige udtræden. Formanden indhenter de nødvendige udlæg af en given sag og tager straks derefter kontakt til de tre øvrige medlemmer og formulerer et skriftligt svar som sendes til unionens sekretariat. I tilfælde af en hastesag, hvor formanden ikke kan få kontakt til alle udvalgets medlemmer, kan han træffe en afgørelse i enighed med kun ét af udvalgets øvrige medlemmer. Udvalget bestemmer selv, hvilke beviser, udtagelser m.v. de ønsker at træffe deres afgørelse ud fra. Ønsker en de involverede foreninger at udtale sig i sagen, skal det være udvalget i hænde senest tre hverdage efter kampens afvikling. Udvalget har kompetence til at afgøre disciplinærsager mod spillere, som har modtaget en matchstraf 3. Udvalget har desuden kompetence til at uddele bøder til foreninger eller karantæne til spillere og officials, på baggrund af indberetninger fra officials, spillere og tilskuere. Det skal dog pointeres, at sådanne straffe kun skal uddeles på baggrund af en væsentlig bevismængde og kun i særlig grove tilfælde. Udvalget kan, såfremt der er tale om et åbenlyst brud på spillereglerne, underkende en matchstraf. Alle disciplinærudvalgets afgørelser kan ankes til Appeludvalget. Når en afgørelse skal ankes til Appeludvalget, skal denne være skriftlig og ledsaget af et depositum jf. DaFU s Bøderegulativ og gebyrliste, der tilbagebetales, såfremt der gives medhold i anken. En sådan anke skal, for at kunne blive behandlet, være unionens sekretariat i hænde senest syv dage efter disciplinærudvalgets afgørelse. Turneringsudvalget kan i særlige tilfælde gøre anken opsættende. Såfremt dette ønskes, skal en separat ansøgning sendes til Turneringsudvalget, samtidig med protesten.

12 13 Habilitet I forhold i en bestemt sag er et valgt eller udpeget medlem af unionens organer inhabilt, hvis 1) vedkommende selv har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald eller i samme sag er eller tidligere har været repræsenteret for nogen, der har en sådan interesse, 2) vedkommendes ægtefælde, nært beslægtede eller andre nærtstående har en særlig personlig eller økonomisk interesse eller er repræsentant for nogen, der har en sådan interesse, 3) vedkommende deltager i ledelsen af eller i øvrigt har en nær tilknytning til et selskab eller en anden juridisk person, der har særlig interesse i sagens udfald, eller 4) der i øvrigt foreligger omstændigheder, som er egnede til at vække tvivl om vedkommendes upartiskhed. Den, der er inhabil i forhold til at sag, må ikke deltage i afgørelsen af eller i øvrigt medvirke ved behandlingen af den pågældende sag. Ved valg kan et medlem dog deltage, selv om medlemmet er bragt i forslag. Den, der er bekendt med, at der foreligger forhold, der kan give anledning til tvivl om et medlems habilitet, har pligt til snarest at underrette det pågældende organ herom. Dette træffer herefter beslutning om, hvorvidt der foreligger inhabilitet. Det pågældende medlem må ikke selv deltage i behandlingen og afgørelsen af habilitetsspørgsmålet. 14 Appeludvalget Appeludvalget vælges af repræsentantskabet. Udvalget består af fem medlemmer der hver vælges for ét år ad gangen. Udvalgsmedlemmer må ikke beklæde andre tillidsposter indenfor Dansk Floorball Union eller en af unionens medlemsforeninger. Hvis et udvalgsmedlem forlader udvalget i utide, indtræder suppleanten i dennes sted. Forlader flere medlemmer udvalget, fortsætter udvalget til der er mindst 2 medlemmer tilbage indtil næste repræsentantskabsmøde. Intet udvalgsmedlem kan deltage i behandlingen af en sag, hvor vedkommende selv er part. Udvalget vælger selv sin formand og fastsætter selv sin forretningsorden. Appeludvalget behandler sager, der vedrører forståelse, efterlevelse eller administration af unionens love, regler, reglementer m.v. Appeludvalget kan afvise behandling af en sag, der efter unionens

13 regler forudsættes at være endeligt afgjort ved den afgørelse, der er truffet i en tidligere instans, eller som bør afgøres uden for appeludvalget. Enhver person eller medlemsforening under unionen er berettiget til at indbringe sager for appeludvalget, der er omfattet af nævnte sager i stk. 4. Udvalget kan ikke af egen drift behandle sager. Stk. 6 Indbringelse af en sag for appeludvalget skal ske inden fire uger, efter forholdet er begået, eller parten er blevet bekendt med den afgørelse, der klages over, medmindre andet er fastsat i afgørelsen. Stk. 7 Ingen sag må afgøres, forinden sagens parter har haft lejlighed til at gøre sig bekendt med det fremkomne og til at udtale sig i sagen. Stk. 8 Appeludvalget kan ved stridsspørgsmål til enhver tid mægle forlig mellem parterne. Stk. 9 Appeludvalget kan under en sags behandling indhente alle de oplysninger, det finder fornødent, og såvel unionen, som medlemsforeninger og enkeltpersoner skal besvare udvalgets forespørgsler inden den frist udvalget måtte sætte. 0 Alle parter i en sag har ret til aktindsigt i sagsbehandlingen og kan ansøge om dette frem til 14 dage efter offentliggørelsen af Appeludvalgets afgørelse. 1 Udvalgets afgørelse er endelig, såfremt den ikke inden fire uger indbringes for Danmarks Idræts- Forbunds Appeludvalg. 15 Opløsning Forslag om unionens opløsning kan kun vedtages på et repræsentantskabsmøde, som er indkaldt i dette øjemed. Mindst to tredjedele af repræsentanterne fra medlemsforeningerne, jf. 4 stk. 2 og 4, skal være til stede og der fordres fem sjettedeles af de afgivne stemmer til forslagets vedtagelse. Er der ikke tilstrækkeligt stort antal repræsentanter fra medlemsforeningerne tilstede, indkaldes der snarest, med mindst 14 dages varsel, til et nyt møde, på hvilket bestemmelse kan tages uanset de fremmødtes antal, men dog kun med ovennævnte kvalificerede flertal.

14 I tilfælde af unionens opløsning tilfalder unionens eventuelle formue og ejendele Danmarks Idræts Forbund. Vedtaget på ordinært repræsentantskabsmøde i Dansk Floorball Union d. 9. maj Ændret på ekstraordinært repræsentantskabsmøde d. 21. november 2010, repræsentantskabsmøde d. 14. maj 2011, d. 12. maj 2012, d. 25. maj 2013, d. 24. maj 2014 og d. 30. maj 2015.

1 UNIONEN OG DENS OPGAVER

1 UNIONEN OG DENS OPGAVER 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Skolerne i Oure

Læs mere

Love for Floorball Danmark

Love for Floorball Danmark Love for Floorball Danmark Opdateret d. 26. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1 Floorball Danmark og dens opgaver... 2 2 Floorball Danmarks medlemmer... 2 3 Floorball Danmarks organisation... 4 4 Repræsentantskabet...

Læs mere

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det.

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det. 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Vejle Idrætshøjskole,

Læs mere

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune 1 Idrætssamvirkets navn og hjemsted Idrætssamvirkets navn er Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune. Idrætssamvirkets hjemsted er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Idrætsrådets navn er (HI). Idrætsrådets hjemsted er Halsnæs Kommune. 2 Formål Idrætsrådets formål er, gennem samarbejde mellem idrætsforeninger i Halsnæs Kommune, at 1.

Læs mere

Dansk Skytte Union. Vedtægter

Dansk Skytte Union. Vedtægter Dansk Skytte Union Vedtægter Navn 1 Organisationens navn er Dansk Skytte Union (DSkyU) Dansk Skytte Union har hjemsted i Brøndby Kommune. Formål 2 Dansk Skytte Union formål er at udbrede kendskab til og

Læs mere

KLUBLOVE FOR VESTSKOVENS RIDEKLUB (VSR)

KLUBLOVE FOR VESTSKOVENS RIDEKLUB (VSR) KLUBLOVE FOR VESTSKOVENS RIDEKLUB (VSR) Ændringslog Dato Ver. Forfatter Kommentar 2015-24-25 1.0 Torben Buch Ændring af Klublove 2008. Denne version er vedtaget på ekstra-ordinære generalforsamlinger hhv.

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Vedtægter for Haarby Boldklub

Vedtægter for Haarby Boldklub Vedtægter for Haarby Boldklub REPRÆSENTANTSKABET Navn 1 Klubbens navn er Haarby Boldklub (H.B.). Stiftet den 6. juni 1918. Klubben har følgende specialafdelinger: Fodboldafdelingen Håndboldafdelingen Volleyballafdelingen

Læs mere

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold)

Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Vedtægter, Borup Idrætsforening, Fodboldafdelingen (ændres til Fodbold) Stiftet 6. september 1916 Eksisterende vedtægter Ændringsforslag ved GF 11. marts 2014 1. Navn Foreningens navn er: Borup Idrætsforening

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Aalborg Billardklub af 1931

Aalborg Billardklub af 1931 Aalborg Billardklub af 1931 VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Aalborg Billard Klub af 1931, forkortet: ABK31. Klubben er stiftet den 6. oktober 1931, og er hjemmehørende i Aalborg Kommune.

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub Vedtægter for Møllebakkens Rideklub 1 Klubbens navn er Møllebakkens Rideklub forkortet MBRK Klubbens hjemsted er Slagelse Kommune 2 Det er klubbens formål: - At iværksætte ridesportslige aktiviteter på

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen V E D T Æ G T E R for Foreningen Liv i Landsbyen - et socialøkonomisk projekt ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen Liv i Landsbyen

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST

Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST 1. Navn og Hjemsted: Klubbens navn: Forkortelse: Klubbens hjemsteder: Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST Lemvig kommune Klubbens stiftelsesdato:

Læs mere

Vedtægter. Side 1 af 7

Vedtægter. Side 1 af 7 Vedtægter Side 1 af 7 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI Nordjylland Stk. 2. DGI Nordjylland er en forening og en selvstændig juridisk enhed. Stk. 3. Landsdelsforeningen er en sammenslutning

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Dansk Skytte Union. Vedtægter

Dansk Skytte Union. Vedtægter Dansk Skytte Union Vedtægter Navn 1 Organisationens navn er Dansk Skytte Union (DSkyU) Dansk Skytte Union har hjemsted i Brøndby Kommune. Formål 2 Dansk Skytte Union formål er at udbrede kendskab til og

Læs mere

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision.

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Vedtægt for Vejle idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk pigekor

Vedtægter for Sønderjysk pigekor Vedtægter for Sønderjysk pigekor 1 Foreningen. 1.1 Foreningens navn er Sønderjysk Pigekor. Foreningens hjemsted er Sønderborg Kommune. Foreningens formål er at fremme korsang for piger i alderen 6-20 år..

Læs mere

Dansk Triatlon Forbunds Love

Dansk Triatlon Forbunds Love DIF - s Idræts Forbund Dansk Triatlon Forbunds Love 1. Navn 1. Forbundets navn er Dansk Triatlon Forbund (DTriF) 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI)

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) Sammenslutningens navn og hjemsted: Navn er: Sammenslutning af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark Hjemsted er Odense

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Jordrup og omegns Rideklub

Jordrup og omegns Rideklub Vedtægter for Jordrup og Omegns 1 Hjemsted og formål Foreningens navn er Jordrup og Omegns, forkortes JORK Foreningen er oprettet den 24.05.1977 og har hjemsted i Jordrup. Kolding Kommune Foreningens formål

Læs mere

HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB

HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER Love og vedtægter Love for Hvidovre-Avedøre Rideklub Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er: Hvidovre-Avedøre Rideklub. Forkortelse: HVR. Klubbens hjemsted er:

Læs mere

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902 Vedtægter - for Horsens Rideklub efter fusion mellem Horsens Rideklub og Kværnbækgaard Rideklub, vedtægter ændret den 12. marts 1996 ændret den xx.xx.2014 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Horsens Rideklub

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Dansk Softball Forbund

Dansk Softball Forbund Opdateret senest i henhold til DSoF Repræsentantskabsmøde 25. marts 2017. Dansk Softball Forbund LOVE www.softball.dk Kapitel 1 - Forbundet og dets opgaver 1 2 Forbundets navn er "Dansk Softball Forbund"

Læs mere

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED

LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED LOVE for Aalborg Kaserners Idrætsforening FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1. NAVN. Foreningens navn er Aalborg Kaserners Idrætsforening (AKIF). Dens hjemsted er Aalborg Kaserner, 9400 Nørresundby. Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB 21. marts 2011 Side 1 Nye vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Nexø Golf Klub, og klubben har hjemsted i Bornholms Regionskommune. Golfklubben skal være medlem af

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub VEST 1. Navn og Hjemsted: Klubbens navn: Forkortelse: Klubbens hjemsteder: Vestjysk Sports- og Terrænrideklub VEST Lemvig kommune Klubbens stiftelsesdato:

Læs mere

Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015

Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015 Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted... 1 2 Formål... 1 3 Medlemskab... 1 4 Indmeldelse... 1 5 Udmeldelse... 1 6 Kontingent... 2 7 Restance... 2

Læs mere

Vedtægter for Team Haderslev KFUM

Vedtægter for Team Haderslev KFUM Vedtægter for Team Haderslev KFUM Foreningen er fremkommet ved en fusion pr. 1. juli 2003 af foreningerne Haderslev KFUM s Idræt og Haderslev Håndbold Klub. Disse foreninger er stiftet henholdsvis 7. april

Læs mere

Dansk Softball Forbund

Dansk Softball Forbund Opdateret senest i henhold til DSoF Repræsentantskabsmøde d. 2. april 2016. Dansk Softball Forbund LOVE www.softball.dk Kapitel 1 - Forbundet og dets opgaver 1 2 Forbundets navn er "Dansk Softball Forbund"

Læs mere

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT 1 NAVN. Sammenslutningens navn: SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT. Hjemsted:Sønderborg. Signatur: SFS. Postadresse: SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100,

Læs mere

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 27. Februar 2018 Side 1 af 5 Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Gauerslund IF Fodbold dens hjemsted er Gauerslund, Vejle Kommune. 2: Formål Foreningens

Læs mere

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 ad dagsordenens punkt 4, forslag til vedtægtsændringer (markeret med rødt/det med rødt overstregede udgår) nuværende forslag 1 Navn Foreningens

Læs mere

s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV

s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV s. 1 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF, HADERSLEV Februar 2008 s. 2 af 7 sider s. 3 af 7 sider VEDTÆGTER FOR ORIENTERINGSKLUBBEN HTF Paragraf 1. Klubbens navn er ORIENTERINGSKLUBBEN HTF,

Læs mere

Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland. Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland

Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland. Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland Vedtægter for Skydebaneforeningen Nordsjælland (binavn Skydebaneforeningen) 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Skydebaneforeningen Nordsjælland, herefter betegnet Skydebaneforeningen. Stk. 2. Skydebaneforeningens

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK 2015 1 Klubbens navn er Ringkøbing og Omegns Rideklub, forkortet ROK. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern kommune. Klubben er stiftet 1965 og fusioneret

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægter for Ishøj Golfklub

Vedtægter for Ishøj Golfklub Vedtægter for Ishøj Golfklub 1 Ishøj Golfklub og relationerne til banen. Klubbens navn er Ishøj Golfklub med hjemsted i Ishøj. Klubbens formål er at organisere de til golfsporten hørende idrætslige aktiviteter,

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbund

Dansk Taekwondo Forbund Dansk Taekwondo Forbund Love Vedtaget på DTaF s repræsentantskabsmøde den 2. juni 2013 Ændret 27. april 2014 Side 1 af 10 Indhold Kapitel 1 Forbundet og dets opgaver... 3 1 FORBUNDETS NAVN... 3 2 HJEMSTED...

Læs mere

Principper: Hodsager Rideklub (HORI)

Principper: Hodsager Rideklub (HORI) Principper: Hodsager Rideklub (HORI) 1. Klubben skal drives på et grundlag, som sikrer dens beståen og fremgang 2. Klubben skal ikke opbygge en kapital på medlemmernes bekostning, men der skal tilstræbes

Læs mere

Vedtægter for Rungsted Ishockey Klub

Vedtægter for Rungsted Ishockey Klub Vedtægter for Rungsted Ishockey Klub Klubbens navn og Formål 1 Klubbens navn er Rungsted Ishockey Klub (RIK). Klubbens hjemsted er Hørsholm kommune. Klubben er stiftet den 1. januar 1941 2.1 Klubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for Viborg Firmaidræt

Vedtægter for Viborg Firmaidræt Vedtægter for Viborg Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Viborg Firmaidræt (VFI). Stiftet den 10. maj 1950. 2. Foreningens hjemsted: Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune. 3. Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016.

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. 0 1. Foreningens navn Foreningens navn: Middelfart Firma og Familie Idræt. Initialer: MFFI Stiftelsesår: 1965 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter Tankefuld Rideklub

Vedtægter Tankefuld Rideklub Vedtægter Tankefuld Rideklub 1. Navn: Tankefuld Rideklub Fork: TFR Klubbens hjemsted: Svendborg Kommune. 2. Klubbens formål er: - At skabe et miljø med fællesskab, frivillighed og passion for heste - At

Læs mere

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK)

Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Vedtægter for Tommerup Taekwondo Klub (TTK) Navn 1 Klubbens navn er Tommerup Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Ny Assens Kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/ Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/2 2016. 1. Navn og Hjemsted: Klubbens navn: Vestjysk Sports- og Terrænrideklub Forkortelse:

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

Brønderslev Familie OR Firma Idræt

Brønderslev Familie OR Firma Idræt Brønderslev Familie OR Firma Idræt Vedtægt Brønderslev Familie og Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Brønderslev Familie og Firmaidræt Initialer: BFFI Stiftelsesår og -dato: 24. marts

Læs mere

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB Vedtægter for SKAGEN HAVKAJAKKLUB 1. Navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Skagen Havkajkklub. Hjemsted er Skagen by, Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 12. september 2009 og har til formål

Læs mere

Triatlon Danmarks love

Triatlon Danmarks love Triatlon s love 30. marts 2019 1. Navn 1. Forbundets navn er Triatlon 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige tilgrænsende sportsgrene karakteriseret

Læs mere

1 - Navn og hjemsted Klubbens navn er Ishøj Golfklub (Klubben), og er stiftet den 1. marts Klubben er hjemmehørende i Ishøj Kommune.

1 - Navn og hjemsted Klubbens navn er Ishøj Golfklub (Klubben), og er stiftet den 1. marts Klubben er hjemmehørende i Ishøj Kommune. 1 - Navn og hjemsted Klubbens navn er Ishøj Golfklub (Klubben), og er stiftet den 1. marts 2005. Klubben er hjemmehørende i Ishøj Kommune. Klubbens fysiske og e-mail adresse fremgår af Klubbens hjemmeside,

Læs mere

Fredericia april 2014. Indstilling. Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling:

Fredericia april 2014. Indstilling. Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling: Fredericia april 2014 Indstilling Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling: 1. Klubbens navn er Fredericia Sportsrideklub. Fork: FSRK Klubbens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT 1 Navn og hjemsted. Stk.1. Foreningens navn er Silkeborg Motor Sport forkortet SMS Stk.2. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. Stk.3. Foreningen er medlem af/

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub

Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Vedtægter for Viborg Taekwondo klub Navn 1 Klubbens navn er Viborg Taekwondo Klub. Klubbens hjemsted er Viborg kommune. Formål 2 Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds

Læs mere

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde.

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde. Vedtægter for Idrætsrådet i Silkeborg Kommune 1. NAVN OG HJEMSTED: 1. Sammenslutningens navn er IDRÆTSRÅDET I SILKEBORG KOMMUNE (IS) Idrætsrådets hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. FORMÅL: 2. IS skal varetage

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Unionens navn er "VESTJYSK BILLARD UNION", forkortet VBU. Unionen er stiftet den 30. august 1971.

VEDTÆGTER. 1. Unionens navn er VESTJYSK BILLARD UNION, forkortet VBU. Unionen er stiftet den 30. august 1971. VEDTÆGTER Navn, område og formål. 1. Unionens navn er "VESTJYSK BILLARD UNION", forkortet VBU. Unionen er stiftet den 30. august 1971. Unionen omfatter et med Jydsk Billard Union (JBU) aftalt afgrænset

Læs mere

Vedtægter. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune.

Vedtægter. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune. Vedtægter 1. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune. Formål: Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten og at samle

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningen DJ & Producer Academy Denmark

V E D T Æ G T E R. Foreningen DJ & Producer Academy Denmark V E D T Æ G T E R for Foreningen DJ & Producer Academy Denmark Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen DJ & Producer Academy Denmark. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. Formål

Læs mere

Klublove for Vestegnens Rideklub

Klublove for Vestegnens Rideklub Klublove for Vestegnens Rideklub Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 23. februar 1967 og senest ændret på den ordinære generalforsamling den 25. februar 2019 1 Navn og hjemsted Klubbens navn

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen Kæmperne af 1998

Vedtægter for Idrætsforeningen Kæmperne af 1998 Vedtægter for Idrætsforeningen Kæmperne af 1998 Vedtægter for Idrætsforeningen Kæmperne af 1998 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Kæmperne af 1998 (forkortet IFK 98), og har hjemsted

Læs mere

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7 Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk Vedtaget på den ordinære generalforsamling 2019 Side 1 af 7 SPORTSRIDEKLUBBEN VALLENSBÆK S KLUBLOVE Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 28. juli 1989

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls KIF Bowls Vedtægter for KIF Bowls 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er KIF Bowls. Dens hjemsted er Kolding Hallerne, Ambolten 2-6, Kolding. 2 Foreningens formål: Dens formål er at fremme

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere