Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni De evalueres og revideres løbende.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende."

Transkript

1 Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang om måneden. Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om: Undervisningens organisering, herunder om elevernes timetal på hvert klassetrin, udbud af valgfag, specialundervisning på skolen. Samarbejde mellem skole og hjem. Underretning af hjemmene om elevernes udbytte af undervisningen. Arbejdets fordeling mellem lærere, pædagoger og øvrige faggrupper. Skolebestyrelsen godkender indenfor de økonomiske rammer, der er lagt for skolen, skolens budget. Den godkender ligeledes undervisningsmidler og fastsætter skolens ordensregler. Hvis man ønsker noget behandlet på skolebestyrelsesmøderne, kan man henvende sig til et af bestyrelsesmedlemmerne, som vil sørge for, at henvendelsen bliver behandlet. Hver klasse har en kontaktperson blandt skolebestyrelsens forældrevalgte medlemmer. Kontaktpersonen kan efter ønske deltage i forældremøder, klasserådsmøder osv Vi har valgt at dele principperne ind i tre grupper: Principper vedr. undervisning og herunder organisering af denne Principper vedr. elevgruppen Principper vedr. Skole-hjemsamarbejde Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni De evalueres og revideres løbende.

2 Princip for strukturering af undervisningen på Torslev Skole Vi ønsker at skabe sammenhæng, helhed og tryghed i børnenes hverdag, hvor det er undervisningens indhold, der fastlægger skemaet. Vikardækning prioriteres i de yngste klasser(0-3. årgang), men vi tilstræber ligeledes at vikardække de øvrige klasser eller gennemfører tilsyn med disse. Dog kan elever fra årgang gives fri i ydertimerne. En anderledes strukturering af undervisningen kan blandt andet ske ud fra: - Kønsopdeling - Interesse - Fagligt niveau Med andre ord tager vi udgangspunkt i elevforudsætninger frem for den enkelte klasse/årgang/afdeling for at få størst mulig fleksibilitet i undervisningen Undervisningen starter kl for årgang, men det tilstræbes ligeledes for eleverne i årgang. Alle elever i Indskolingen og mellemtrinnet(0. 6. årgang) har et sammenhængende skema uden mellemtimer. I Udskolingen kan der forekomme mellemtimer i kortere perioder. Elevernes grundskema ændres løbende i forhold til faglige mål og prioriteringer i Undervisningens indhold. Praktisk-musiske fag kan læses som moduler(fx dobbeltlektioner i et halvt år i stedet for en lektion i et helt år):

3 Princip for timefordelingsplanen: At vi som udgangspunkt følger det vejledende timetal, som er meldt ud af Frederikshavn Kommune. Såfremt skolen har ekstra ressourcer ud over det vejledende timetal til de enkelte fag/klasser, kan denne ressource forbruges under hensyntagen til skolens målsætning og værdigrundlag. Det udmøntes ved godkendelse af en valgfagsrække, som skal være af en sådan karakter, at der tages hensyn til de enkelte elevers faglige, sociale og personlige kompetencer. Det udmøntes ligeledes ved en godkendelse af antal timer til specialpædagogisk bistand/støtte til enkelte elever, som har brug for en eller anden form for ekstra støtte.

4 Princip for idræts- og svømmeundervisning på Torslev Skole: Vi ønsker at fremme sundhed og lysten til at dyrke motion ved at tildele så mange idræts- og svømmeundervisningslektioner som muligt inden for timefordelingsplanen. Dette udmøntes ved, at alle er forpligtet på at deltage i idræts- og svømmeundervisningen. Kortvarige fritagelser kan ske, når forældrene skriftligt anmoder herom. Eleverne overværer undervisningen i disse situationer og er evt. behjælpelige i det omfang, det er muligt og rimeligt. Længerevarende fritagelse kan gives, når forældre og skolen anser det for nødvendigt og/eller der foreligger en lægeerklæring herpå. Skolen kan fritage for overværelse af undervisningen, når det ikke anses for hensigtsmæssigt, at eleven følger undervisningen. I de situationer, hvor idræts- og svømmeundervisningen foregår i Østervrå Hallen, gælder flg.: - Elever i årgang følges med læreren til og fra Hallen. Elever fra 4. årgang kan, hvis læreren skønner det forsvarligt og naturligt færdes direkte til og fra hallen.

5 Principper for Specialpædagogisk bistand/støtte At yde den bedst mulige indsats over for elever, hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte, og hvor undervisningsdifferentiering og brug af holddannelse ikke i tilstrækkelig grad har kunnet understøtte elevens udvikling inden for rammerne af den almindelige undervisning. Eleverne skal være i stand til at klare sig socialt og basalt fagligt efter endt skolegang. At alle børn/unge føler sig inkluderet på skolen og i deres klasse. At alle børn/unge gøres uddannelsesparate i løbet af deres skoletid. At vi modvirker skoletræthed, og eleverne bevarer motivation og lyst til at lære. Det udmøntes ved en anderledes undervisning, hvor der tages udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Specialpædagogisk bistand varetages af vores Kompetencecenter, som dækker over Faglig assistance, projekthold i Udskolingen, undervisning af elever med anden etnisk baggrund, Familieklassen og AKT team.

6 Princip for - skolebiblioteket Teamet på skolebiblioteket fungerer som iværksætter innovator i skoleudviklingen og understøtter elevernes læring, lærernes undervisning og skolens udvikling. Teamet på skolebiblioteket tager udgangspunkt i skolens overordnede pædagogiske målsætning, som det afspejler og understøtter. Dette udmøntes ved, at skolebiblioteket anvendes under opsyn. Alle klasser skal have adgang til jævnlige besøg på skolebiblioteket med kvalificeret bemanding, hvor den enkelte elev kan låne materialer med hjem. Personalet på skolebiblioteket skal være behjælpelig med at skaffe supplerende materialer til undervisningen, når skolens samlinger ikke slår til.

7 Princip for ordensregler på Torslev Skole: At eleverne på Torslev Skole trives så godt som overhovedet muligt under de givne rammer, såvel ude som inde og under hensyntagen til elevernes faglige, sociale og personlige kompetencer. At al undervisning og samvær foregår i en tillidsfuld og givende atmosfære, hvor alle har en naturlig respekt for hinanden, og hvor følelse af selvværd og ligeværd fremmes. Dette udmøntes ved, at det psykiske, sociale og faglige miljø skal være præget af ansvarlighed, tryghed, fællesskab og nærvær. den enkelte elev udviser ansvarlig adfærd over for sig selv, andre elever, skolens personale og skolens inventar. alle taler pænt til hinanden og respekterer hinanden. de enkelte afdelinger laver regler for god adfærd. eleverne skal som udgangspunkt opholde sig på skolen i undervisningstiden. Dog må eleverne fra 7. årgang og opad gå i byen i 12. frikvarteret hver fredag efter skriftlig tilladelse fra hjemmene. Skolens og skolepatruljens anvisninger skal overholdes af alle.

8 Princip for elevernes medbestemmelse: Vi skal forberede eleverne på livet i et samfund med frihed, ligeværd og demokrati igennem medbestemmelse og medansvar i forhold til den hverdag og undervisning, de er en del af ( 1,3) At eleverne udvikler personlig handlekompetence. Dette udmøntes ved, at eleverne bliver, så vidt det er muligt og med hensyntagen til deres alder og modenhed, medinddraget i planlægningen af undervisningen. elevernes undervisningsmiljø vurderes løbende. elevrådet inddrages i overvejelser og beslutninger vedrørende elevernes undervisningsmiljø. eleverne skal lære at bedømme sine egne præstationer i tilknytning til læringsmål i undervisningen.

9 Princip for klassedannelse: At der bliver lavet så homogene klasser som overhovedet muligt både med hensyn til elevernes køn og deres tilknytning til kammerater. Der opfordres til et tæt samarbejde mellem Bødkergården og Thorshøj Børnehus. At klassernes skal dannes inden sommerferien og meldes ud til forældrene i begyndelsen af juni måned. Det udmøntes ved: et samarbejde med forældrene, hvor de i særlige tilfælde har mulighed for at fremkomme med ønsker, men hvor de personlige ønsker ikke bliver vægtet så højt som de pædagogiske grunde til klassesammensætningen. at skolen og i samarbejde med forældrene har mulighed for at flytte et barn til parallelklassen, hvis der er pædagogiske forhold, der taler for det.

10 Princip for skole-hjemsamarbejde: at skabe den bedst mulige kontakt mellem skolen og hjemmet til gavn for den fælles interesse: At alle børn på Torslev Skole får en god, tryg og udbytterig skolegang, så de er uddannelsesparate. Samarbejdet bygger på en gensidig, forpligtende, positiv, loyal og åben dialog mellem alle parter, således at der skabes de bedst mulige rammer omkring børnenes faglige, personlige og sociale udvikling. der skabes rum, hvor samarbejdet bygger på en gensidig respekt og tillid lærer/forældre/barn imellem. der altid skal være en direkte kontakt til læreren med hensyn til spørgsmål, forespørgsler, klager mm. der skabes rum, hvor samarbejdet styrker ansvarligheden for løsningen af fælles opgaver. der skabes rum, hvor der gives feedback i forhold til aftaler, og der gives løbende informationer, hvilket danner forudsætninger for forældrenes aktive medvirken.

11 Princip for hytteture på Torslev Skole At eleverne sammen med deres lærere får nogle lidt anderledes dage, hvor der bliver lagt vægt på at udvikle elevernes faglige og sociale kompetencer, og hvor elevernes indbyrdes forhold styrkes. At styrke fællesskabet. Hytteture kan foregå i 2. og 4. årgang under hensyntagen til skolens øvrige aktiviteter. Vi opfordrer til, at alle elever så vidt muligt deltager. For elever, der af særlige grunde ikke ønsker at deltage, tilrettelægger skolen anden undervisning. Forældrebetalingen inklusive kostpenge må max udgøre 100 kr. pr. dag. Der er mulighed for, at klassekassen kan bidrage med mindre beløb. Hytteturene skal, så vidt det er muligt, gå til Vesterskov, Brønden Der deltager tre lærere pr. årgang(to klasser). 2. årgang: 2 overnatninger 4. årgang: 2 overnatninger Beløbet reguleres hvert år i forbindelse med fastlæggelse af budgettet.

12 Princip for skolerejser: At skolerejser skal være et supplement til den daglige undervisning. Det betyder, at formålet med skolerejsen skal være inden for folkeskolelovens rammer uden at være en integreret del af den klasse- eller holdbaserede undervisning, som ellers finder sted. At eleverne sammen med deres lærere får nogle lidt anderledes dage, hvor der bliver lagt vægt på at udvikle elevernes faglige og sociale kompetencer, og hvor elevernes indbyrdes forhold styrkes. At styrke fællesskabet. At skolerejsen kan styrke elevernes almene dannelse. Deltagelse i skolerejser er frivillig for eleverne, og skolen er forpligtet til at tilbyde alternativ undervisning til de elever, som ikke ønsker at deltage i rejsen. Skolens lejrskolekontoen betaler 600 kr. pr. elev som et tilskud til ophold og diverse aktiviteter. Lejrskolekontoen dækker desuden de nødvendige udgifter til personalet. Der opkræves kostpenge. De øvrige udgifter dækkes via forældrebetaling/evt. via klassekassen. Betaling via klassekasserne må ikke overstige skolens bidrag til skolerejsen. En skolerejse afvikles normalt fra mandag til fredag og placeres normalt i 8. klasse. Parallelklasser rejser sammen og til samme lokalitet. Der deltager som udgangspunkt tre lærere på skolerejsen. Skolerejsen afholdes i Danmark. Beløbet reguleres hvert år i forbindelse med fastlæggelse af budgettet.

13 Princip for ekstern kommunikation: At der skabes rammer for så god en kommunikation mellem skole og hjem som muligt. At information sker via ForældreIntra. At forældrene opfordres til at rette henvendelse til lærerne inden for tidsrummet Dog kan der laves individuelle aftaler mellem forældrene og de enkelte klasseteams på årets første forældremøde. At der handles ud fra et regelsæt, hvis denne kommunikation ikke virker optimalt, og der kommer en klage fra forældrene. Hvis et medlem af skolebestyrelsen modtager en klage, såvel skriftlig som mundtlig, skal medlemmet opfordre til, at konflikten løses gennem klasselæreren eller skolens leder. Hvis ikke ovenstående ønskes, overdrages klagen straks til skolens leder. Forældrene skal dog acceptere, at klagen gives videre til skolens leder. Hvis ikke denne overdragelse kan accepteres, kan klagen ikke modtages. Hvis skolen modtager en klage orienteres formanden for skolebestyrelsen af skolens leder. Det aftales mellem formanden og skolens leder, hvorvidt klager skal behandles på et skolebestyrelsesmøde. Hvis en klage er stilet til skolebestyrelsen udleveres en kopi på det 1. kommende bestyrelsesmøde. Personsager kan dog ikke behandles og diskuteres i skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen har ikke kompetence til at gå ind i konkrete personsager, men kan bede skolelederen om en redegørelse for forløbet i sådanne sager. Skolebestyrelsen kan ikke pålægge skolelederen at behandle en klage på en bestemt måde. Men hvis bestyrelsen er utilfreds med skolelederens handlemåde, kan den klage til kommunalbestyrelsen.

14 Princip for skemalægning på Torslev Skole Vi ønsker at sikre elever og lærere så optimale undervisningsvilkår som muligt med baggrund i timefordelingsplanen og med udgangspunkt i fagdidaktiske og pædagogiske overvejelser. Vi ønsker, at eleverne får en varieret skoledag, hvor der både er kreative/musiske og boglige fag. Dette udmøntes på fig. måde: Der udarbejdes fire grundskemaer i løbet af et skoleår. Disse kan dog ændres i forbindelse med anderledes uger, såsom skolerejser, hytteture, ekskursioner, faglige kurser, projektopgaver. Eleverne j O. -6. årgang skal hver dag møde kl og tidligst have fri kl Eleverne i årgang må ikke have mellemtimer. o Undervisningen i idræt, valgfag, billedkunst, sløjd, hjemkundskab og håndarbejde lægges som hovedregel i dobbeltlektioner. Parallellægning af undervisningen i de forskellige skemaperioder, hvor det er muligt, og hvor det Ønskes, således, at der kan ske et samarbejde på tværs af årgangen og/eller afdelingen. Skemaerne lægges ud fra faglokalemæssige muligheder. Vedtaget i skolebestyrelsen den 18. september 2012

15

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Værdigrundlag og principper

Værdigrundlag og principper 10-03-2019 Lemtorpskolen Værdigrundlag og principper Skolebestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Lemtorpskolens værdigrundlag og principper for organisering, undervisningen, trivsel og samarbejde... 2 Værdigrundlag...

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl SKOLEBESTYRELSEN Princip nr: 11 Skoleår: 2016-17 Princip vedrørende: Undervisningens organisering Formål: At skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, trivsel og dannelse. På Vedbæk

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2018/19

Indholdsfortegnelse 2018/19 #BREVFLET# Indholdsfortegnelse 2018/19 Principper vedrørende fællesskabet Principper for trivsel...s. 2 Principper for sponsorater...s. 2 Principper vedr. skole-/hjemsamarbejdet Principper for forældresamarbejdet.s.

Læs mere

PRINCIPPER STILLING SKOLE

PRINCIPPER STILLING SKOLE PRINCIPPER STILLING SKOLE 1. Undervisningens organisering Vedtaget den 08.12.2017 Jævnfør Folkeskolens 44 stk. 2 skal skolebestyrelsen fastsætte principper for undervisningens organisering og herunder

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune:

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune: Sæby Skoles ordensregler: Vi ønsker en god skole for alle, og vi vil derfor hjælpe hinanden, så det er rart at være her. Vi vil passe på tingene både ude og inde. Vi ønsker, at forældrene medvirker hertil.

Læs mere

Principper for Højvangskolens virksomhed

Principper for Højvangskolens virksomhed Principper for Højvangskolens virksomhed Vedtaget i Skolebestyrelsen 03.02.2011 Rev. 15-04-2013 1 Indhold: Indhold:... 2 Højvangskolens motto... 3 Overordnede, pædagogiske principper... 3 Principper for

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Princip for undervisningens organisering

Princip for undervisningens organisering Princip for undervisningens organisering Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkel elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Indhold Elevernes undervisningstimetal

Læs mere

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke Undervisningens organisering og skole-hjem-samarbejde mv. i Paradisbakkeskolen Til behandling på skolebestyrelsesmøder januar-februar 2011. Elevernes timetal: Senest 1. juni: forud for det kommende skoleår

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Formål: Underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen skal sikre forældrene løbende

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Formål... 1 Elevernes placering i klasser... 2 Holddannelse... 2 Elevernes undervisningstimetal... 3 Skoledagens længde... 3 Skemalægning...

Læs mere

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner Principper for fagfordelingen Lærernes ønsker om fag og klasser danner grundlaget for fagfordelingen. Klasser og fag videreføres, med mindre særlige forhold taler imod (f. eks. andre principper). Det tilstræbes,

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4

1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4 Principper November 2017 Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4 7. SUPPLERENDE

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 19. marts 2018 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 Principper Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 7. RESSOURCEANVENDELSE 5 8. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

Læs mere

Principper på Gribskolen

Principper på Gribskolen Principper på Gribskolen Indholdsfortegnelse Principper... 3 Undervisniningens organisering... 3 Princip for sen klassedannelse ved skolestart... 3 Ved skolestart tilstræbes det at danne homogene klasser.

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole Principper og visioner for Bjedstrup Skole Bjedstrup Skole Bjedstrupvej 1 8660 Skanderborg tlf. 86 57 71 27 mail: skolens kontor: inr@ry.dk Skoleleder: kpt@ry.dk Kirstin Pinstrup Thomsen Skoleleder Bjedstrup

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 28. januar 2015 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Skolereform på Herstedvester Skole

Skolereform på Herstedvester Skole Skolereform på som det ser ud lige nu 16.06.2014 1 Værdigrundlag skal kendes på: Trivsel og ansvar at vi alle aktivt tager ansvar for, at vores skole er et trygt, indbydende og udfordrende sted med tydelige,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper.

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. 1.Principper for budgetplanlægning Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. Mål: Et budget, i hvis prioritering, der er sammenhæng mellem ressourcer, folkeskolelovens

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Formøde kl. 18.30 på Hans Jørgens kontor for de forældrevalgte repræsentanter. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser.

Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser. Principper for Slagslunde Skole Kommunikation omkring skolen Handleplaner: Skoleledelsen og skolebestyrelsen udsender en folder til forældrene. Den beskriver skolens mål og giver praktiske oplysninger

Læs mere

Skole Lovpligtige principper

Skole Lovpligtige principper 22-05-2017 Augustenborg Skole Lovpligtige principper Skolebestyrelsen SØNDERBORG KOMMUNE Indhold 1.0 Princip for Undervisningstimetal... 4 1.1 Princip for Skoledagens længde... 5 1.2 Princip for understøttende

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Skolebestyrelsen. Principper for Langholt Skole

Skolebestyrelsen. Principper for Langholt Skole Skolebestyrelsen Herunder har du mulighed for at klikke dig ind og læse Langholt skolebestyrelses gældende principper der løbende bliver opdateret. Klik på den gældende bestemmelse for at læse mere herom.

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Overordnet princip Skole/hjemsamarbejdet på Byskovskolen bygger på gensidig åbenhed mellem bestyrelse, skole, hjem og elev. Udgangspunktet er tillid og

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER Indhold Ansættelse af pædagogisk personale... 1 Skemalægning... 1 Sponsorering til Sct. Jørgens Skole... 1 Anvendelse af evt. overskud/opsparing... 2 Budgetlægning... 2 Timefordeling...

Læs mere

Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole

Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole Principper for undervisningens organisering på Bavnehøj Skole Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Principper og udmøntning

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at :

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at : kolens navn: Dybkær pecialskole Pædagogiske processer: kolens værdigrundlag/målsætning: Vision og mål Kvalitetsrapport $ kolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Dybkær pecialskole giver et individuelt

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011

Værdiregelsæt. Rolighedsskolen 2011 Værdiregelsæt Rolighedsskolen 2011 Alle folkeskoler skal udarbejde et værdiregelsæt hjemlet i Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen. Ifølge bekendtgørelsen skal værdiregelsættet bidrage til

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

PRINCIPPER FOR GJELLERUPSKOLEN

PRINCIPPER FOR GJELLERUPSKOLEN PRINCIPPER FOR GJELLERUPSKOLEN Definition af et princip Et princip er en grundtanke, der rummer en forestilling om, i hvilken retning skolens virksomhed skal bevæge sig. Princippet skal være formuleret

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig:

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig: SKOLEN Skolen er underlagt lov om folkeskolen (folkeskoleloven). Skolens mål er således givet med lovens formålsparagraf, der kan læses således: 1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl. 19-21.30 i Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Lone Dalsgaard André Fraværende: 51-2012/13: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Principper for Bording Skole Marts 2019

Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for skole-hjemsamarbejdet revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Princip om kost og sundhed revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Principper for

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar. Skolens navn: Sjørslev Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning: Kvalitetsrapport Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Læs mere

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!!

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!! HØJVANGSKOLEN Skolereform 2014 Højvangskolen 2014 Forældreudgave 1 HØJVANGSKOLEN Højvangskolen 2014 3 Folkeskolens formål & Højvangskolens vision 4 Nye begreber i reformen 6 Motion og bevægelse 9 Fra børnehave

Læs mere

Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen

Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen Desiderius Erasmus Vi voksne, er her for børnenes skyld!!! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper Jægerspris Skole Skolebestyrelsens principper Indhold Undervisningens organisering... 2 Adgang til at opfylde undervisningspligten ved at deltage i undervisning i den kommunale musikskole eller ved eliteidrætsudøvelse

Læs mere

Principper & politikker pr. april 2017

Principper & politikker pr. april 2017 Principper & politikker pr. april 2017 - besluttet i skolebestyrelsen i perioden januar 2015 til april 2017 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side

Læs mere

Obligatoriske principper for Bavnehøj Skole

Obligatoriske principper for Bavnehøj Skole Obligatoriske principper for Bavnehøj Skole 1. Skolens arbejde med elevernes udvikling i skolens faglige og sociale fællesskaber 2. Adgangen til at opfylde undervisningspligten ved at deltage i undervisningen

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Første skoledag efter sommerferien, sidste dag inden jul og sidste skoledag før sommerferien:

Første skoledag efter sommerferien, sidste dag inden jul og sidste skoledag før sommerferien: PALS: Skolen arbejder med modellen PALS se skolens hjemmeside. Ved introduktionsmødet til 0. klasse orienteres om PALS. Første skoledag efter sommerferien, sidste dag inden jul og sidste skoledag før sommerferien:

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere