De kommunaløkonomiske virkninger af at iværksætte et mikrolånsprojekt for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De kommunaløkonomiske virkninger af at iværksætte et mikrolånsprojekt for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister"

Transkript

1 10. april 2012 De kommunaløkonomiske virkninger af at iværksætte et mikrolånsprojekt for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister 1 Baggrund og forudsætninger for beregningerne Beregningerne i notatet her bygger på det mikrolånsprojekt, som Socialt Udviklingscenter SUS og Aarhus Kommune har gennemført i Erfaringerne fra projektet er, at det kan lykkes at bringe kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister, som det med almindelige midler ikke hidtil er lykkedes at bringe i beskæftigelse, ind i en erhvervsmæssig indtægtsgivende aktivitet. Det synes at være en grundforudsætning, at der sker en nøje udvælgelse af deltagerne, da kun en mindre del af målgruppen kan forventes at kunne have gavn af projektet. I det følgende er der sat fokus på de kommunaløkonomiske virkninger ved at iværksætte et mikrolånsprojekt. Umiddelbart indebærer projektet flere udgifter end en traditionel indsats. Det drejer sig om udgifter til et intensivt kursusforløb og økonomisk støtte til opstart af egen virksomhed. Nettogevinsten består af øgede skatteindtægter til kommunen fra en øget erhvervsdeltagelse blandt deltagerne plus sparede udgifter til kontanthjælp og førtidspension fratrukket øgede omkostninger til den beskæftigelsesfremmende indsats. Da langtidsvirkningerne af projektet ikke kendes på nuværende tidspunkt, er det afgørende for beregningerne, hvilken beskæftigelsesmæssig effekt der regnes med. Der regnes i det følgende med en tidshorisont på 5 år efter mikrolånets 1 årige projektperiode. I det følgende er grundberegningen baseret på, at deltagerne i de første 5 år efter afslutningen af projektet er i hel eller delvis beskæftigelse, mens det forudsættes, at de pågældende uden projektet ville have været uden erhvervsmæssig indtægt. Kontanthjælpsmodtagere, som deltager i mikrolånsprojektet, forudsættes at være i matchgruppe 2. Det forudsættes, at de kommer i beskæftigelse med fuld selvforsørgelse og en indkomst på kr. efter den 1 årige projektperiode. Hvis de ikke deltager i projektet, forudsættes det i grundforløbet, at de med en almindelig indsats først kommer i arbejde efter yderligere 5 år på kontanthjælp. Der gennemregnes desuden eksempler, hvor det alternativt forudsættes, at de kommer i arbejde efter 3 år på kontanthjælp henholdsvis kun et år på kontanthjælp, se tabel 2. For førtidspensionister, der deltager i mikrolånsprojektet, regnes der med, at de enten opnår en indtægt på kr. eller kr. årligt, idet det ud fra de hidtidige erfaringer synes urealistisk, at de kan opnå fuld selvforsørgelse. Førtidspensionister, som ikke deltager i projektet, forventes at fortsætte på førtidspension uden indtægter ved siden af. Socialt Udviklingscenter SUS er en almennyttig forening. SUS udvikler, afprøver og implementerer metoder, der skaber øget livskvalitet for socialt udsatte og sårbare mennesker. Socialt Udviklingscenter SUS Nørre Farimagsgade København K Telefon sus@sus.dk

2 For at lave en præcis beregning af de økonomiske virkninger er det nødvendigt at gøre en række yderligere mere detaljerede forudsætninger. Udgangspunktet for opstillingen af forudsætningerne er erfaringer, der er gjort i forbindelse med SUS projekt i Aarhus Kommune. En fuldstændig gennemgang kan findes i bilag 1. De økonomiske virkninger for kommunen fremgår af tabel 1 og tabel 2. Den kommunale gevinst ved mikrolånsprojektet I det følgende er det gennemregnet, hvor meget kommunen skal investere, og hvor stor den kommunale gevinst vil være. 2 Tabel 1. investering og gevinst af mikrolånsprojektet set over projektperioden på 1 år plus de følgende 5 år (grundforløbet) Persongruppe investering (merudgift ved mikrolån i år 0) 1 nettoudgift i de følgende 5 år ved mikrolån nettoudgift i de følgende 5 år ved traditionel indsats gevinst (1) (2) (3) (4)=(3) (2) Kontanthjælpsmodtager med en indtægt på kr. ved selvstændig virksomhed Førtidspensionist med en indtægt på kr. ved selvstændig virksomhed Førtidspensionist med en indtægt på kr De viste afkast skal ses i forhold til de merudgifter, som mikrolånsprojektet medfører i det første år i forhold til en traditionel indsats. Der er således tale om et afkast på ca kr. pr. kontanthjælpsmodtager, som succesfuldt deltager i mikrolånsprojektet. For førtidspensionister, som kun opnår en indtjening på kr. årligt, er den økonomiske gevinst for kommunen kun kr., mens gevinsten er større, hvis førtidspensionisten opnår en indtægt på kr., nemlig kr. Ekstraudgifterne i år 1 for kontanthjælpsmodtagere, der deltager i projektet, består i større udgifter til mikrolånsprojektet end traditionel aktiveringsindsats, men dette opvejes næsten af en større 1 Investeringen er opgjort som forskellen mellem udgiften til mikrolånsprojektet i år 0 og udgiften til en traditionel indsats i år 0, dvs. almindelig aktivering for kontanthjælpsmodtagere og førtidspension uden erhvervsindkomst for førtidspensionister.

3 statsrefusion, fordi de får aktive tilbud i hele det første år. Når der alligevel er tale om en merudgift på kr., skyldes det især tilskuddet til opstart af selvstændig virksomhed på kr. For førtidspensionisternes vedkommende er merudgiften i forhold til en traditionel indsats væsentlig større. Dette skyldes, at førtidspensionister normalt ikke får andet end deres pension og ikke får tilbudt aktivering. I den nedenstående tabel 2 er vist de kommunaløkonomiske konsekvenser, hvis det alternativt forudsættes, at kontanthjælpsmodtagere, som ikke deltager i projektet kommer i arbejde efter 3 henholdsvis 1 år på kontanthjælp. Som det fremgår af tabel 2 reduceres den kommunale gevinst, fordi der i så fald kun opnås ekstra skatteindtægter i 3 henholdsvis 1 år og ligeledes kun spares udgifter til kontanthjælp i en kortere periode. 3 Tabel 2. investering og gevinst i forhold til kontanthjælpsmodtagere hvis alternativet i stedet er, at traditionel indsats bringer dem i arbejde efter henholdsvis 1 og 3 år ud over år 0 Persongruppe investering (merudgift ved mikrolån i år 0) 2 nettoudgift i de følgende år ved mikrolån 3 nettoudgift i de følgende år ved traditionel indsats gevinst (1) (2) (3) (4)=(3) (2) Almindelig indsats bringer i beskæftigelse efter 1 år ekstra på kontanthjælp Almindelig indsats bringer i beskæftigelse efter 3 år ekstra på kontanthjælp Kravene til størrelsen af succesprocenten, for at projektet er en økonomisk gevinst for kommunen Da det ikke kan påregnes, at alle, der deltager i projektet, får succes, bliver det afgørende, hvor stor en succesrate der skal til, for at projektet kan betale sig for kommunen. Dette analyseres i det følgende. Set i perspektivet af den lille investering på kun netto ca kr. for kontanthjælpsmodtagerne i projektet er der i grundforløbet en økonomisk gevinst, hvis blot en andel på 6 pct. jf. tabel 3, af disse 2 Investeringen er opgjort som forskellen mellem udgiften til mikrolånsprojektet i år 0 og udgiften til en traditionel indsats i år 0, dvs. almindelig aktivering for kontanthjælpsmodtagere og førtidspension uden erhvervsindkomst for førtidspensionister 3 Heri er forenklingens skyld ikke indregnet tilbagebetalinger på de ydede lån i år 2 5 henholdsvis år 4 5, da beløbene er meget små.

4 bliver etableret som selvstændige. Dvs. at der for et hold på 20 kontanthjælpsmodtagere blot skal være 1,2, der i gennemsnit gennemfører en succesfuld etablering. Tabel 3. Kravene til succesprocenten i mikrolånsprojektet, afhængigt af hvad der alternativt er forløbet uden mikrolånsprojektet Alternativt forløb uden mikrolån Kontanthjælpsmodtager indtægt kr. Førtidspensionist indtægt kr. Førtidspensionist indtægt kr. 4 Uden arbejde i 5 årsperioden 6 Ca I arbejde efter 3 år 10 I arbejde efter 1 år 30 Projektet viser fortsat overskud, selv om man slækker på forudsætningen om, at personer, der ikke deltager i projektet, vil fortsætte på kontanthjælp i yderligere 5 år, og i stedet forudsætter, at de allerede kommer i arbejde efter blot 3 år eller kun 1 år yderligere på kontanthjælp. Men da gevinsten ved projektet det at deltagerne får en erhvervsindtægt i stedet for at få offentlige ydelser nu kun vedrører en kortere periode, vokser kravene til succesraten til ca. 10 procent henholdsvis 30 procent jf. tabel 3. For førtidspensionister, der kun opnår en erhvervsindtjening på kr., balancerer afkastet stort set, så der for kommunen set i et 5 års perspektiv ingen økonomisk gevinst er forbundet med projektet selv med en succesrate på 100 pct. Det følger af, at afkastet er på kr., og investeringen er ca kr. Hvis der i stedet regnes med at førtidspensionisterne evner at få en indkomst på kr. svarende til ca. 50 pct. af en ufaglært indkomst, forbedres afkastet til knap kr. Der vil således være en gevinst for kommunen, hvis succesraten er 51 pct. Hvis et hold på 20 består af førtidspensionister, vil således 10 skulle gennemføre en succesfuld etablering. For førtidspensionisternes forudsættes det, at de ikke kommer i beskæftigelse, hvis de ikke deltager i mikrolånsprojektet. Her kan der eventuelt være tale om, at projektet har positive virkninger ud over den forudsatte 5 års periode. Det skyldes, at alternativet til projektet kan være, at der ingen erhvervsindtægt vil være fremover, mens nogle deltagere i projektet vil kunne have erhvervsindtægter også ud over 5 års perioden. Hvis tidshorisonten derfor gøres længere, eller der kan regnes med en højere indtjening fra selvstændig virksomhed, vil afkastet i forhold til førtidspensionisterne blive større og kravene til succesraten blive mindre til at sikre et økonomisk bæredygtigt projekt.

5 Bilag Beregningsforudsætninger For at kunne beregne de økonomiske virkninger for en kommune af at iværksætte et mikrolånsprojekt er det nødvendigt at gøre en række forudsætninger. Desuden indgår skatter og refusionsprocenter og loft for statsrefusion med de satser, der er gældende i De væsentligste forudsætninger er baseret på erfaringerne fra SUS projekt i Aarhus. 5 Som led i almindelig sagsbehandling for kontanthjælpsmodtagere udvælges i alt 40 personer, heri også indbefattet nogle førtidspensionister. Gruppen reduceres til 20 personer som vurderes at kunne profitere af en mikrolånsindsats. Beregningerne af virkningerne af indsatsen starter først herefter. For denne gruppe på 20 iværksættes en række forskellige kurser, regnskabskurser, momskurser, virksomhedsplaner og et firedages internat iværksætterkursus. I denne proces må det på grundlag af SUS erfaringer påregnes, at 10 falder fra, således at kun 10 bliver godkendt til at få støtte til opstart af selvstændig virksomhed efter reglerne i 65 (revalidering) i lov om aktiv social politik. Omkostningerne til denne proces som indledningsvist har omfattet 20 personer bliver nu fordelt på de 10, som reelt får støtte til opstart af selvstændig virksomhed. Omkostningerne er opgjort på grundlag af SUS erfaringer. Der er regnet med samme kursusomkostninger som i SUS projekt i Aarhus Kommune, mens projektlederomkostningerne er reduceret fra kr. pr. deltager som i SUS projekt i Aarhus til kr., fordi en del af de kr. har haft karakter af særudgifter til metodeudvikling. Det forudsættes at processen fra udvælgelsen af de 20 og til at selvstændig virksomhed varer i alt 1 år. Der ydes støtte til opstart af selvstændig virksomhed efter reglerne i lov om aktiv social politik (revalidering). Støtten ydes som lån. Lånet forudsættes tilbagebetalt over 5 år. Det må ud fra SUS erfaringer påregnes, at en del af lånene til iværksætterne, også selv om alle måtte opleve en succesfuld etablering, ikke kan inddrives og må eftergives. Denne andel sættes til 30 pct. Forudsætninger for kontanthjælpsmodtagere Kontanthjælpsmodtagere er i matchgruppe 2. Det forudsættes, at iværksætterne opnår en nettoindkomst før skat på kr. svarende ca. til lønnen for en ufaglært arbejder inden for rengøringsområdet. De kommunale udgifter i løbet af dette etableringsår (år 0) består af følgende pr. iværksætter:

6 Udgiftsart Bruttoudgift Kursusudgift Projektmedarbejder Alm. sagsbehandling Forsørgelse Lån Statsrefusion i aktiv periode 50 pct. Loft for beregning af statsrefusion af aktivering Statsrefusion af aktivering 50 pct. Gennemsnitlig kommunal indkomstskat 25 pct. 6 Efterfølgende år: indtægt (år 1 5) Indtægtsart Sats Nettoindkomst før skat Gennemsnitlig kommunal indkomstskat 25 pct. Tilbagebetaling af lån 5 år Del af lån som eftergives i gennemsnit 30 pct. Der foretages derefter en sammenregning af de samlede nettoudgifter i den efterfølgende 5 årige periode. For at kunne afgøre, om iværksætterkurset har været en gevinst for kommunen, kræves det, at der sker en afklaring af, hvordan forløbet alternativt ville have været, hvis de pågældende ikke havde fået mikrolånstilbuddet. I det følgende forudsættes det, at personen også med almindelig aktivering bliver hjulpet tilbage til arbejde, men at der går yderligere 5 år på kontanthjælp, før vedkommende kommer i arbejde. Der er desuden regnet med to alternativer, hvor kontanthjælpsmodtagere, der ikke deltager i mikrolånsprojektet, kommer i arbejde efter 3 år henholdsvis 1 år. Der er ikke arbejdet med længere tidshorisonter eller alternativer, hvor kontanthjælpsmodtagere, der ikke deltager i mikrolånsprojektet, overgår til førtidspension på et eller andet tidspunkt. Regnestykket for dette forløb er følgende:

7 Udgiftsart Bruttoudgift Gennemsnitlig årlig udgift til aktivering Gennemsnitlig statsrefusion 40 pct. Aktiveringsprocent (match 2 ) 33,4 Forsørgelse aktiv periode Forsørgelse passiv periode Statsrefusion aktiv periode 50 pct. Statsrefusion passiv periode 30 pct. Gennemsnitlig kommunal indkomstskat 25 pct. 7 Forudsætningerne for førtidspensionister Førtidspensionisten deltager i mikrolånsprojektet på lige fod med kontanthjælpsmodtagerne. I denne periode udgør sagsbehandlingsudgiften den samme som for kontanthjælpsmodtagerne dvs kr. i stedet for de 800 kr., som normalt bruges årligt på førtidspensionister ifølge de foreliggende oplysninger fra SUS. Efter afsluttet projekt forudsættes det, at førtidspensionisten opnår en indtægt på 25 pct. af en fuldtidsindtægt dvs kr. eller kr. Da grænsen for aftrapning af førtidspensionen ved sideløbende indkomster er kr. sker der ingen reduktion af kommunens udgift til førtidspension i det første tilfælde. Den eneste økonomiske gevinst for kommunen er skatteindtægten af indtægten af den selvstændige virksomhed på de nævnte I det andet tilfælde med en erhvervsindkomst på kr. sker der desuden en reduktion af pensionen. Her sparer kommunen således udgifter til pension, plus at den får en større skatteindtægt. Som i de øvrige eksempler er der kun regnet med en 5 årig periode efter afslutningen af mikrolånsprojektet. Skematisk er forudsætningerne følgende: Udgiftsart Bruttoudgift Kursusudgift Projektmedarbejder Alm. sagsbehandling Forsørgelse ATP bidrag Lån Statsrefusion af forsørgelse 35 pct. Loft for beregning af statsrefusion af aktivering Statsrefusion af aktivering 50 pct. indkomstskat 25 pct.

8 Fradragsfri grænse for erhvervsindkomst før aftrapning af pension Fradragsprocent vedr. aftrapning af pensionen pct. Alternativet for førtidspensionisten til at deltage i mikrolånsprojektet er fortsat førtidspension uden anden indsats. Udgifterne for kommunen består derfor ud over udgiften til forsørgelse kun af de ovennævnte 800 kr. til administration. I de vedlagte beregningsark er de samlede økonomiske virkninger for kommunen udregnet. 8

9 Bilag Beregningsskemaer Beregningsskema kontanthjælpsmodtager og mikrolånsprojektdeltager 9 e udgifter satser 0. år 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år år Kontanthjælp år Statsrefusion 50 pct udgift Mikrolånsprojekt Mikrolån kursusudgift Projektmedarbejder Statslig refusion 50 pct. af maks udgift Alm. sagsbehandling (ren kommunal udgift) Lån Statsrefusion 50 pct udgift indtægt skatteprocent (gennemsnit 2011) 25 pct. Fradrag for eget ATP bidrag 0 Overskud ved selvstændig virksomhed netto indkomstskat Tilbagebetaling af lån over 5 år netto 14 pct. pr. år Netto kommunaludgift

10 Beregningsskema kontanthjælpsmodtager ikke mikrolånsprojektdeltager e udgifter satser 0. år 1. år 2. år 3.år 4. år 5.år år 6. år Kontanthjælp Gennemsnitlig aktiveringsprocent for matchgruppe 2 33,4 pct. Statsrefusion gennemsnit for aktiv og passiv periode 50/30 pct udgift Gennemsnitlig udgift til aktivering pr. år Statstilskud gennemsnitligt 40 pct udgift Alm. sagsbehandling (ren kommunal udgift) Indtægt skatteprocent (gennemsnit 2011) 25 Fradrag for eget ATP bidrag 0 Indtægt i form af kommuneskat Indkomst ved lønnet arbejde Kommuneskat af lønnet arbejde Netto kommunaludgift

11 Beregningsskema førtidspensionist med en indkomst på kr. fra selvstændig virksomhed e udgifter Satser 0.år 1.år 2. år 3. år 4. år 5. år år 6. år Førtidspension ATP offentligt bidrag Statsrefusion udgift Mikrolånsprojekt Mikrolån kursusudgift Projektmedarbejder Statslig refusion 50 pct. af maks udgift Alm. sagsbehandling (ren kommunal udgift) Lån Statsrefusion 50 pct udgift Indtægt skatteprocent (gennemsnit) Fradrag for eget ATP bidrag Indtægt i form af kommuneskat Indtægt ved selvstændig virksomhed netto Kommuneskat af selvstændig virksomhed Tilbagebetaling af lån netto 14 pct. pr. år Netto kommunaludgift

12 Beregningsskema førtidspensionist med selvstændig virksomhed, som giver kr. i erhvervsindkomst e udgifter Satser 0.år 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år år 6. år Førtidspension ATP offentligt bidrag Statsrefusion udgift Mikrolånsprojekt Mikrolån kursusudgift Projektmedarbejder Statslig refusion 50 pct. af maks udgift Alm. sagsbehandling (ren kommunal udgift) Lån Statsrefusion 50 pct udgift Indtægt skatteprocent (gennemsnit 2011) 25 Fradrag for eget ATP bidrag Indtægt i form af kommuneskat Indtægt ved selvstændig virksomhed netto Kommuneskat af selvstændig virksomhed Tilbagebetaling af lån netto 14 pct. pr. år Netto kommunaludgift

13 Beregningsskema førtidspensionist uden arbejde e udgifter Satser 0. år 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år år 6. år Førtidspension ATP offentligt bidrag Statsrefusion udgift Alm. sagsbehandling(ren kommunal udgift) Indtægt skatteprocent (gennemsnit 2011) 25 pct Fradrag for eget ATP bidrag Indtægt i form af kommuneskat Netto kommunal udgift

Erfaringer med brug af mikro-lån til ledige

Erfaringer med brug af mikro-lån til ledige Til Kopi til Fra Beskæftigelsesudvalget Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet Jobcenter Aalborg Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Sønderbro 12 9000 Aalborg Sagsnr. 2014-4855 Init.: njk 14. februar

Læs mere

Ny viden = væsentligt mindre tilbagefald = virksomhedsfokusering (jf. nyt refusionssystem) = bedre økonomi

Ny viden = væsentligt mindre tilbagefald = virksomhedsfokusering (jf. nyt refusionssystem) = bedre økonomi Økonomien i et refusionssystem Nyt refusionssystem og effektiv indsats på overfor personer på langvarig offentlig forsørgelse herunder personer med barrierer i forhold til tilbagevenden og/eller fastholdelse

Læs mere

2012 Økonomiske potentialer i ungeindsatsen. Teknisk baggrundsnotat

2012 Økonomiske potentialer i ungeindsatsen. Teknisk baggrundsnotat 2012 Økonomiske potentialer i ungeindsatsen i Nordjylland Teknisk baggrundsnotat Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...1 2. TYPEBEREGNINGER...1 3. DE FEM UDVALGTE UNGETYPER...3 4. LÆSEVEJLEDNING TIL BEREGNINGEN...3

Læs mere

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016

OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. Den 4. maj 2016 OPTIMERING AF EFFEKTER OG INVESTERINGER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Den 4. maj 2016 HVAD VIL JEG KOMME IND PÅ? Kort om refusionsomlægningen Hvordan kan der arbejdes med at skabe bedre effekter? og hvordan

Læs mere

Projekt: En offensiv uddannelsesindsats.

Projekt: En offensiv uddannelsesindsats. 22. maj 2014/CSTE Projekt: En offensiv uddannelsesindsats. Projektbeskrivelse Projektets hovedformål er At forbedre uddannelsesgraden i Vordingborg Kommune At opkvalificere arbejdskraft til virksomhedernes

Læs mere

2012 Økonomiske potentialer i beskæftigelsesindsatsen for unge. Rebild Kommune

2012 Økonomiske potentialer i beskæftigelsesindsatsen for unge. Rebild Kommune 212 Økonomiske potentialer i beskæftigelsesindsatsen for unge Rebild Kommune Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING...2 2. UNGE LEDIGE MED EN UDDANNELSE...7 3. UNGE LEDIGE MED UDDANNELSESPOTENTIALE...

Læs mere

Et opkvalificeringsforløb med jobgaranti

Et opkvalificeringsforløb med jobgaranti Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 36 Offentligt KLAR TIL START NOTAT Britta Bak, Direktør, Fonden Unges Mobil: 22 32 80 82 Mail: leder@unges.dk Et opkvalificeringsforløb med jobgaranti Projektet

Læs mere

BTU - Brobygningsforløb 2018

BTU - Brobygningsforløb 2018 BTU - Brobygningsforløb 218 Økonomiske konsekvenser af indsatsen beregnet med SØM Version 1.2 af SØM udgivet 9. maj 218. Version 1.2 af Vidensdatabasen udgivet 9. maj 218. Notat 24-5-218 Udarbejdet af:

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Effekt af indsatser. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr P Dato:

Effekt af indsatser. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr P Dato: Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr. 15.00.00-P05-4-13 Dato:14.05.2014 Effekt af indsatser Baggrund Indførslen af resultatbaseret styring på beskæftigelsesudvalget område

Læs mere

INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013

INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013 INVESTERINGS OG EFFEKTIVISERINGS PROJEKTER - BUDGET 2013 Projekt: Straksaktivering af jobklare kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

5 Sociale opgaver og beskæftigelse

5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.7 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 5 Sociale opgaver og beskæftigelse KONTANTE YDELSER (57) 5.57.71 Sygedagpenge 001 Afløb af sygedagpenge

Læs mere

April 2016. Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune

April 2016. Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune April 2016 Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats Beregningseksempler for Holstebro Kommune Økonomiske perspektiver ved investering i den kommunale beskæftigelsesindsats

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Baggrund: De foreløbige beregninger,

Læs mere

Arbejdsredskaber mv. for personer ansat i fleksjob, skånejob og handicappede personer registreres på funktion 5.41 gruppering 12.

Arbejdsredskaber mv. for personer ansat i fleksjob, skånejob og handicappede personer registreres på funktion 5.41 gruppering 12. Budget- og regnskabssystem 4.5.1 - side 1 Dato: 29. maj 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2006 KONTANTHJÆLP OG AKTIVERING MV. Denne hovedfunktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende kontanthjælp efter

Læs mere

Orientering om 37. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 37. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Til samtlige kommuner Sagsnr. 2015-5789 Doknr. 259123 Dato 01-09-2015 Orientering om 37. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Kapitel 3 og 4 Hovedkonto 0-6 1. Ændringer af

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

19. Arbejdsmarkedspolitik

19. Arbejdsmarkedspolitik 9. ( i kr..000) 2009 200 20 202 Overslagsår 0 - fremskrevet 55.753 54.24 54.24 54.24 Arbejdsskadeforsikring -945-945 -945-945 Indkøbsaftaler 0 0 0 0 Ny Løn 2 2 2 2 Besparelse godkendt i byrådet d. 26.02.08-373

Læs mere

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Udenforskabets pris og Skandia-modellen Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Et samarbejde mellem: Skandia sætter fokus på sociale investeringer

Læs mere

Skattereformen udhuler dagpengedækningen markant

Skattereformen udhuler dagpengedækningen markant Skattereformen udhuler dagpengedækningen markant Skattereformen 2012 medfører, at dagpengenes værdi i forhold til lønningerne fremover bliver forringet markant. Dato: 12. oktober 2015 Int.: VSK, MK Det

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

Økonomiske potentialer i forebyggelse af førtidspension. Teknisk baggrundsnotat

Økonomiske potentialer i forebyggelse af førtidspension. Teknisk baggrundsnotat Økonomiske potentialer i forebyggelse af førtidspension Teknisk baggrundsnotat 2012 0 1. Introduktion Dette notat er et teknisk baggrundsnotat, som er knyttet til mploys analyse af økonomiske potentialer

Læs mere

Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet

Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet VEJLEDNING TIL BEREGNINGSVÆRKTØJ MPLOY A/S GOTHERSGADE 103, STUEN 1123 KØBENHAVN K Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet Styrelsen for International Rekruttering og integration

Læs mere

Baggrundsdokumentation til Arbejdsmarkedskommissionens

Baggrundsdokumentation til Arbejdsmarkedskommissionens Baggrundsdokumentation til Arbejdsmarkedskommissionens notat Mere velfærd kræver mere arbejde 23. april 2008 Sekretariatet For at regeringens 2015-plan - Mod nye mål - Danmark 2015 - skal være finanspolitisk

Læs mere

Kommissorium for oprettelse af indsats Mikrolån

Kommissorium for oprettelse af indsats Mikrolån Kommissorium for oprettelse af indsats Mikrolån 1. Baggrund og erfaringer fra Århus Kommune I Århus kalder de det intelligent aktivering: Aktiveringen er selvvalgt og borgeren får mulighed for at bevise

Læs mere

5 Sociale opgaver og beskæftigelse

5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.7 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 5 Sociale opgaver og beskæftigelse KONTANTE YDELSER (57) 5.57.71 Sygedagpenge 001 Afløb af sygedagpenge

Læs mere

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension.

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

NYT REFUSIONSSYSTEM. Refusionssystemets indhold. Økonomiske konsekvenser. Økonomiske incitamenter

NYT REFUSIONSSYSTEM. Refusionssystemets indhold. Økonomiske konsekvenser. Økonomiske incitamenter NYT REFUSIONSSYSTEM Refusionssystemets indhold Økonomiske konsekvenser Økonomiske incitamenter FOKUS PÅ RESULTATER Skærpet fokus på få ledige i job eller uddannelse Løft i den strukturelle beskæftigelse

Læs mere

Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet

Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet Indkomst og rådighedsbeløb efter loftet Rådighedsbeløb, indkomst og ydelser for kontanthjælpsmodtagere over 30 år: Tabellerne nedenfor viser rådighedsbeløb, indkomst og ydelser for en række familietyper,

Læs mere

Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp

Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp Pæn forskel på lavtlønsindkomster og kontanthjælp I debatten om, hvorvidt det betaler sig at arbejde, har det været fremhævet, at det for visse grupper ikke kan betale sig at tage et arbejde frem for at

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

Det økonomiske potentiale af at få udsatte ledige i arbejde

Det økonomiske potentiale af at få udsatte ledige i arbejde Det økonomiske potentiale af at få udsatte ledige i arbejde Mange borgere i Danmark er på overførselsindkomst, og det offentlige bruger store summer på disse grupper. Men selv de mest udsatte ledige indeholder

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

5 Sociale opgaver og beskæftigelse

5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.7 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 5 Sociale opgaver og beskæftigelse KONTANTE YDELSER (57) 5.57.71 Sygedagpenge 001 Afløb af sygedagpenge

Læs mere

Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen fra 2007 og 2012

Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen fra 2007 og 2012 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del Spørgsmål 35 Offentligt Notat om grænsependlerproblematikken Beregning af Aabenraa Kommunes socioøkonomiske merudgifter ved finansieringsomlægningen

Læs mere

Business case Efterværn

Business case Efterværn Business case Efterværn Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Det går den rigtige vej med at få udsatte ledige til at rykke sig i retning mod arbejdsmarkedet og uddannelse. Opgørelser viser

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 Resultatrevision 2011 NOTAT Jobcenter Introduktion til resultatrevisionen 2011 Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisionen viser udvalgte

Læs mere

Hovedkonto 7. Renter og finansiering

Hovedkonto 7. Renter og finansiering Hovedkonto 7. Renter og finansiering - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 7 består af renter, tilskud og udligning, skatter m.v. Renterne omfatter renteindtægter

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG REGNSKABSSY- STEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER"

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSY- STEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 11. september 1998 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 1998/1561-5 Sagsbeh.: mje Fil-navn: I:mje\orient\september ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET-

Læs mere

NY CHANCE TIL ALLE HALTER

NY CHANCE TIL ALLE HALTER 16. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: NY CHANCE TIL ALLE HALTER Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE TIL ALLE, og værst ser det ud med hensyn til målet

Læs mere

Intelligent aktivering?

Intelligent aktivering? Intelligent aktivering? Oplæg Væksthusets Forskningscenter 20.06.19 Steen Rehoff Lidt om mig selv. Arbejdet med Robotter og computere Voksenunderviser IKT/Psykologi Arbejdet med særligt socialt udsatte

Læs mere

Kontanthjælp kontra førtidspension

Kontanthjælp kontra førtidspension Kontanthjælp kontra førtidspension 1. Forudsætninger Kontanthjælp er betinget af kriterier om bl.a. alder, forsørgertype, bopæl mv., og derudover er kontanthjælp yderligere betinget af 225 timers reglen

Læs mere

Orientering af status på projekt Mikrolån

Orientering af status på projekt Mikrolån Punkt 2. Orientering af status på projekt Mikrolån 2018-013713 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering status på projekt mikrolån. Projektleder Claus Wimmer-Aune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. NOTAT Dato: 1. december 2010 Journal nr.: 10/40876 Init.: ejcjbl/spijek mail: ejcjbl@svendborg Dir. tlf.: 6223 3917 Aftale om nyt refusionssystem V, K, DF, LA og KD har indgået aftale om at ændre refusionssystemet

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 20. august 2002 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: psf

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 20. august 2002 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: psf ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 20. august 2002 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3923 Jour. nr.: Ref.: psf Tilskud til pasning af egne børn 1. Resume Lov nr. 129

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet mindreforbrug på 0,9 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 9,0 mio. kr. jf. seneste

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Jobindsatsen i Albertslund kommune

Jobindsatsen i Albertslund kommune Jobindsatsen i Albertslund kommune De senere år er der kommet stigende og berettiget fokus på jobcentrenes virke. Talrige ledige, syge og udsatte borgere kan berette om urimelige afgørelser og et system,

Læs mere

MØDEARK. Sagsnr: Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget. HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Sagsbehandler: Rie Holm Dato: 25.

MØDEARK. Sagsnr: Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget. HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Sagsbehandler: Rie Holm Dato: 25. HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Sagsbehandler: Rie Holm Dato: 25. februar 2010 Sagsnr: Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget MØDEARK Profilcenter Sagsnr.: Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Tidlig førtidspension koster både den enkelte og statskassen dyrt

Tidlig førtidspension koster både den enkelte og statskassen dyrt Reformer af førtidspension og fleksjob Tidlig førtidspension koster både den enkelte og statskassen dyrt Gennem livet har en førtidspensionist op til 2,5 mio. kr. mindre til sig selv sammenlignet med personer,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

5.58.80 Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Maj 2017 Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Beregningseksempler for Bornholm Kommune 0 Business cases vedr. investering i integrationsindsatsen Styrelsen for International Rekruttering

Læs mere

Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet

Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet VEJLEDNING TIL BEREGNINGSVÆRKTØJ MPLOY A/S GOTHERSGADE 103, STUEN 1123 KØBENHAVN K Beregningsværktøj til investeringscases på integrationsområdet Styrelsen for International Rekruttering og integration

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46)

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.5 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) 5.46.60 Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v. På denne

Læs mere

KL budskaber til reform af kontanthjælpen

KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL er helt enig i behovet for en kontanthjælpsreform. Ambitionen med en reform må først og fremmest være at sikre bedre rammer for en indsats, der gør en større

Læs mere

Udvalg for Beskæftigelse og Erhverv

Udvalg for Beskæftigelse og Erhverv Bilag 4f - UBE Udvalg for Beskæftigelse og Erhverv Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske beslutninger Lovbundne/kontrakter/refusioner 1 Finansieringsomlægning af beskæftigelsesindsatsen 6.400 7.200

Læs mere

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet BILAG 2 Oktober 2018 J.nr.: 00.01.00-A00-304-18 Nøgletal på førtidspensionsområdet Resumé Det overordnede billede, som udfoldes i dette bilag, er følgende: Frederiksberg Kommune har en andel af ydelsesmodtagere

Læs mere

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Beskæftigelsesrådets konference Januar 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Indhold i oplægget Kort om den nye reform om førtidspension

Læs mere

Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet

Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet Den 25. august 2016 Notat Udarbejdelse af business cases vedr. investering i integrationsområdet Information til SIRIs Kommunegruppe 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. INDHOLD I BUSINESS CASENE...

Læs mere

Orientering om 39. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 39. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Til alle kommuner Sagsnr. 2016-900 Doknr. 314430 Dato 07-04-2016 Orientering om 39. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Kapitel 3 og 4 Hovedkonto 5 1. Ændringer af den kommunale

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING HVORFOR DA S NØGLETAL? De kommunale jobcentre skal hjælpe ledige med at finde arbejde og være med

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Resultatrevisionen for 2011

Resultatrevisionen for 2011 Resultatrevisionen for 2011 Resume Samlet set har en fra december 2010 til december 2011 på Bornholm været positiv. En Arbejdskraftreserve som samlet set er faldet med 16 % og et kraftigt fald i sager

Læs mere

Nye regler for folkepensionister

Nye regler for folkepensionister Nye regler for folkepensionister Den 1. juli 2008 trådte der to nye regler i kraft, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. Ændringerne er blevet vedtaget som en del af den såkaldte

Læs mere

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik.

Revalidering Her registreres udgifter til revalidering efter kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.8 - side 1 Dato: September 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Budget 2016 REVALIDERING, RESSOURCEFORLØB OG FLEKSJOBORDNINGER MV. (58) Under denne hovedfunktion

Læs mere

Det lange sygefravær har bidt sig fast

Det lange sygefravær har bidt sig fast Det lange sygefravær har bidt sig fast let af langvarige sygedagpengeforløb har bidt sig fast på godt 16.000 personer. Samtidigt rammes stadig flere af varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Ét år efter,

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Årskonference Beskæftigelsesworkshop

Årskonference Beskæftigelsesworkshop Årskonference 2014 Beskæftigelsesworkshop Program (13.00-14.25) KORA v. Jacob Nielsen Arendt: Effektivitetsudvikling af aktivering Viborg kommune v. Lis Elgaard Nielsen: Giver fokus på resultater og individuelle

Læs mere

KONTANTE YDELSER (57)

KONTANTE YDELSER (57) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.7 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2017 KONTANTE YDELSER (57) 5.57.71 Sygedagpenge På denne funktion registreres alle udgifter og indtægter

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring!

Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring! Beskæftigelsesindsatsen koster kassen! - det kræver styring! Oplæg til fælles indsats for en bedre styring af beskæftigelsesindsatsen Indhold 3 4 5 Indsatsen er hævet med 8,5 mia. kr. Store forskelle =

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2010

Regnskab Vedtaget budget 2010 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt Serviceudgifter 30,5 39,1 38,9 38,6-0,3 Jobcenter 30,5 39,1 38,9 38,6-0, Overførselsindkomster 245,2 370,6 370,8 357,6-13,2 Beskæftigelsesindsats 11,3 21,4 21,4 25,8 4, Sociale

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Analyse 25. juni 2014

Analyse 25. juni 2014 25. juni 2014 Gensidig forsørgerpligt mindsker gevinsten ved arbejde for ugifte par Af Kristian Thor Jakobsen og Katrine Marie Tofthøj Kontanthjælpsreformen, der blev indført den 1. januar 2014, har betydet

Læs mere

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Notat 16. marts 2017 Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Regeringen og arbejdsmarkeds parter indgik i marts 2016 en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration. Aftalen indeholdt forskellige

Læs mere

NOTAT Økonomisk Afdeling

NOTAT Økonomisk Afdeling NOTAT Økonomisk Afdeling På baggrund af udvikling i forbrug og aktivitetsniveau på arbejdsmarkedsområdet i første kvartal 2012, har Økonomistaben i samarbejde med Jobcentret udarbejdet nærværende kvartalsopfølgningsnotat,

Læs mere

Analyse af unge og ungeindsatsen Oplæg ved strategiseminar for jobcenterchefer 12. marts 2012

Analyse af unge og ungeindsatsen Oplæg ved strategiseminar for jobcenterchefer 12. marts 2012 Analyse af unge og ungeindsatsen Oplæg ved strategiseminar for jobcenterchefer 12. marts 212 Oplæg v/ analysechef Mads Kromann Fog Hvad er mploy blevet bedt om? At opgøre fordelingen af de unge i kommunen

Læs mere

Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3. Informationsmøde den 14. juni 2012

Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3. Informationsmøde den 14. juni 2012 Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Informationsmøde den 14. juni 2012 Program Brug for alle et nyt initiativ Ved Beskæftigelsesregionen Formål med initiativet, elementerne

Læs mere

Ydelsesloft for kontanthjælpsmodtagere. Af cheføkonom mads lundby hansen og chefkonsulent carl-christian heiberg

Ydelsesloft for kontanthjælpsmodtagere. Af cheføkonom mads lundby hansen og chefkonsulent carl-christian heiberg Ydelsesloft for kontanthjælpsmodtagere Af cheføkonom mads lundby hansen og chefkonsulent carl-christian heiberg YDELSESLOFT FOR KONTANTHJÆLPSMODTAGERE 2015: over 30 årige kontanthjælpsmodtagere har fortsat

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Den 5. februar 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 385 (Alm. del) af 23. maj

Læs mere