for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende"

Transkript

1 for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende

2 konkurrenceoplæg FSC Design Award 2007 Skaber dine designs andet end glæde f.eks. øgede klimaproblemer og fattigdom? Med FSC kan du have god samvittighed, når du designer i træ eller papir. FSC er en global mærkningsordning til bæredygtigt produceret træ. FSC Design Award 2007 er en anderledes konkurrence for alle design- og arkitektstuderende i Danmark. Konkurrencen udskrives af FSC Danmark i samarbejde med en række danske virksomheder og miljøorganisationen Nepenthes. Opgaven er at designe et flot og funktionelt produkt i bæredygtigt FSC træ. Hvornår starter konkurrencen? Konkurrencen skydes i gang med et seminar i Århus d. 25. september og i København d. 3. oktober. Her har du muligheden for at høre mere om FSC, om hvad man skal tænke over, når man arbejder med FSC, og hvorfor man som designer overhovedet skal bekymre sig om oprindelsen af det træ, ens produkter produceres i. Herefter har du indtil d. 26. november til at arbejde på dit design, som skal afleveres på din uddannelsesinstitution. D. 28. november afgøres konkurrencen i København. Du får frie hænder En række store danske virksomheder har meldt sig til konkurrencen, fordi de er på udkig efter nye, spændende designs at sætte i produktion. Som en del af deres deltagelse i konkurrencen har de opstillet tre kategorier, som du kan vælge at designe indenfor. De tre kategorier er møbler til udendørs brug, legetøj og køkkenudstyr. Men du må også designe noget helt fjerde. Det vigtigste er, at du har en god ide. Hvis du vælger at designe udenfor de opstillede kategorier, påvirker dette ikke dine vinderchancer, men det kan have indflydelse på muligheden for at få dit design sat i produktion hos de medvirkende virksomheder. Billedet viser vinderproduktet fra FSC Design Award skamlen Reticula - designet under kategorien møbler til indendørs brug.

3 PRÆmien Konkurrencens præmie er en rejse til Honduras, hvor du i fællesskab med en journalist og en repræsentant fra Nepenthes skal besøge en FSC-certificeret regnskov. Her skal du være med til at udvælge det træ, som du ønsker, at dit design skal udformes i. FSC-træet fra Honduras er kendt for dets flotte farver og flere af arterne regnes blandt de smukkeste i verden. På kan du finde inspiration i nogle af de mange sorter, der gror i området. Når du har valgt din træsort skal du med på værkstedet hos skovkooperativet COATLAHL, og være med til at lave en prototype af dit produkt. Om Honduras Honduras er et fantastisk smukt caribisk land med store bjergrige regnskovsområder. Du vil opleve dette på første hånd, når vi går med skovarbejderne op i skovene. Du vil bl.a. se smukke vandfald og opleve den spændende natur i regnskoven. Udover et besøg i skoven og tid på værkstedet indeholder programmet mulighed for snorkling ved verdens andet største koralrev og et besøg i et beskyttet laguneområde med store chancer for at spotte aber og skildpadder. Hvis du vil vide mere om området og de oplevelser, du vil kunne få, kan du læse mere på og som er websider fra området. COATLAHL ejer værkstedet og skoven, du besøger, og de har gennem en årrække samarbejdet med organisationen Nepenthes. COATLAHL ligger i La Ceiba på nordkysten af Honduras og det er også i denne by, Nepenthes har deres latinamerikanske kontor med dansk ledelse. Værkstedet har igennem flere år fremstillet møbler til Coop. Møbler, hvis design passer til det smukke regnskovstræ, og samtidig kan udføres indenfor de begrænsninger, værkstedets maskiner giver. Selve håndsværksdelen er på et meget højt niveau. Typisk udføres selv maskinproduktionen af erfarne tømrersvende, der er vant til at lave ét møbel ad gangen. Fotos: Nils Lund Hele konkurrencen og dens vinder følges på tæt hold af udvalgte danske medier, der er med lige fra bedømmelsen af forslag over udvælgelsen af finalister til rejsen til Honduras.

4 hvad er fsc? FSC den lette løsning FSC er en global mærkningsordning til bæredygtigt produceret træ. Det er med andre ord en garanti for træ, du kan bruge med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. FSC er den mest udbredte certificeringsordning til træ på verdensplan og er samtidig også det eneste mærke med bred støtte fra både miljøorganisationer, sociale organisationer og kommercielle virksomheder. Det er denne kombination, der gør FSC unikt og holdbart. Danmark har stolte traditioner indenfor design af møbler i træ. Desværre er der ikke mange af hverken de store klassikere eller de nye designs, der udføres i FSC-træ. Man kan derfor paradoksalt nok risikere, at designmøbler, der er skabt til at sprede glæde og skønhed, skaber uoprettelige ødelæggelser af miljøet i de områder, hvor træet fældes. Ofte vil FSC-certificeringen af træet kun give ubetydelige prisstigninger på under 1% af den samlede pris på det færdige produkt. Hvorfor er FSC nødvendigt? Mere end halvdelen af verdens skove er allerede forsvundet, og hvert år forsvinder endnu 40 millioner hektar skov på verdensplan. Det er 2-3 gange Danmarks størrelse! Af de 1,2 milliarder mennesker i verden, der lever i ekstrem fattigdom, er mere end 90% afhængige af skovene til at hente føde, søge ly eller blot få brænde. Når skovene forsvinder, presses disse folk endnu mere, end de allerede er. Samtidig er fældningen af skovene en stor brik i udledningen af CO2 på verdensplan. Op mod 25% af den CO2, der ledes ud i atmosfæren, stammer fra rydning af skove og afbrænding af områderne efterfølgende. Hvert døgn udleder skovrydning rundt om i verden en mængde CO2, der svarer til, at 8 millioner satte sig på et fly og rejste fra London til New York. FSC kan ikke egenhændigt løse alle disse problemer, men certificering af skovene er et skridt på vejen. På den måde kan vi nemlig sikre, at skovene ikke svinder yderligere og at de mennesker, der lever i og omkring skoven, får bedre levevilkår og mulighed for at leve af skovdriften. Hvis man ikke forlanger FSC-certificeret træ, er der høj risiko for, at man får ulovligt fældet træ. EU-kommisionen estimerer, at omkring 50% af det tropiske træ, der kommer til EU, er ulovligt fældet.

5 praktisk info regler, kategorier og deadlines Fotos: Miklas Njor Hvad kan tegnes? Der er opsat tre kategorier, som du opfordres til at designe indenfor. Det er ikke et krav, at du holder dig indenfor disse kategorier, men det øger dine chancer for at få dit design sat i produktion. Hvad du vælger, har ingen indflydelse på dine vinderchancer. Der er altså plads til at lade kreativiteten få frit løb. De opstillede kategorier er: Møbler til udendørs brug Legetøj Køkkenudstyr Valg af træsorter Dit forslag skal kunne udformes i en tropisk træsort. Det forventes, at du tager stilling til hvilke sorter, dit design skal udformes i. Det forventes dog ikke, at du afleverer dit forslag i denne sort. Du kan få inspiration til forskellige træsorter på FSC Danmarks hjemmeside under Deadline for aflevering Indleveringen af bidrag til konkurrencen skal ske inden d. 26. november kl. 12. Forslaget afleveres på din uddannelsesinstitution. Kontakt den underviser, der arbejder med konkurrencen for at få oplyst nærmere afleveringssted. Disse undervisere er: Danmarks Designskole: Henrik Lund-Larsen Designskolen i Kolding: Kent Laursen Arkitektskolen i Århus: Kätte Bønløkke Kunstakademiets Arkitektskole: Nicolai de Gier Gruppeforslag Det er tilladt at arbejde flere sammen omkring et forslag. Vinder et forslag udformet af flere personer, skal gruppen udvælge en repræsentant til at rejse til Honduras. Afleveringsform Det foreslås, at man afleverer en model i forholdet 1:5. Alternativt kan man aflevere i 3D-format. Vinderen af FSC Design Award 2006: Skamlen Reticula. Skamlen blev sat i produktion hos COOP og udsolgt på 14 dage. Derudover blev der skrevet 22 artikler i aviser og magasiner om skamlen og dens designere, Rafael Cortes-Rudes og Veronica Müller. Hvis der afleveres arbejdstegning, anbefales det, at man visualiserer med en skitse.

6 praktisk info Afgørelse, virksomheder og produktion Afgørelse af konkurrencen De indkomne forslag vurderes d. 28. november af et professionelt dommerpanel. Dette udgøres af: Tobias Jacobsen, designer Cecilie Manz, designer Bjørn Stegger, Fritz Hansen Thomas Uhd, Ikea Du vil få et par minutter til at præsentere dit design og tankerne bag, hvorefter dommerne afgør konkurrencen. Det vil derfor være en fordel, hvis du har mulighed for at være til stede d. 28. november kl. 11 i Festsalen hos Nationalmuseet i København. (Ny Vestergade 10, 2220 København K.) Udover de deltagende virksomheder og repræsentanter fra FSC Danmark og Nepenthes vil også resten af den danske træbranche være inviteret til at deltage i arrangementet denne dag. Du vil derfor få mulighed for at møde et bredt udsnit af branchen og fremvise ét af dine designs. Deltagende virksomheder Vi har kontaktet en række danske virksomheder forud for konkurrencen og bedt dem om at være mulige aftagere på de designs, der kommer ind gennem konkurrencen. Følgende virksomheder har meldt sig som interesserede: Scancom International Trip Trap Krea Jysk Coop Brug for flere oplysninger? Hvis du har spørgsmål eller har brug for flere oplysninger, kan du kontakte koordinator af konkurrencen, Loa Dalgaard Worm fra FSC Danmark på loa@fsc.dk eller tlf: Mulighed for at få dit design i produktion Hvis én af de deltagende virksomheder er interesserede i dit design, sættes det i produktion umiddelbart efter rejsen til Honduras. Du vil få royalty på dit design, som du forhandler på plads med virksomheden. Selv hvis dit design ikke vinder, er der mulighed for, at en af de medvirkende virksomheder køber dit design.

7 vil du vide mere? kontakt loa dalgaard worm ring mail for skov og mennesker fsc danmark Klostertorvet 6-8 2tv dk-8000 århus c info@fsc.dk phone fsc-secr-0104 fsc trademark forest stewardship council a.c.1996

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info Vinderproduktet fra FSC Design Award 2007 - bænken DIAMond - designet under kategorien møbler til udendørs brug. konkurrenceoplæg wood is good - umt og fsc design award 2008 Skaber dine designs andet end

Læs mere

Tree Hugger? FSC design award 2009

Tree Hugger? FSC design award 2009 Tree Hugger? FSC design award 2009 Vinder af FSC Design Award 2008 Jonas Pedersen arbejder på sin protype på værkstedet i Nicaragua konkurrenceoplæg FSC design award 2009 Har du tænkt over, at dine designs

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC DESIGN AWARD 2012 FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke

Læs mere

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward INDHOLDSFORTEGNELSE Konceptet 5 Konkurrenceoplæg 7 Hovedpræmien 9 Sidste års vindere 11 Hvad er FSC? 13 Jonas Pedersen vandt FSC Design Award

Læs mere

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder Inger Kærgaard FSC -mærkede udgivelser - papir fra ansvarlige kilder Hvorfor vælge FSC-mærket papir? FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved at købe og

Læs mere

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Dagens program 13.00-13.15: Kaffe og registrering 13.15-13.25: Velkomst ved 13.25-13.45: Introduktion til og FSC-ordningen 13.45-14:05:

Læs mere

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN En introduktion til FSC-certificeret træ HVORFOR FSC? FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation October 9, 2008 1 WWF VURDERER: 50% af alt træ fra congo

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Ting, der holder længe, giver langt mindre miljøbelastning end ting, der kræver løbende udskiftning. Og de giver som regel større brugsglæde og mere

Læs mere

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter Forest Stewardship Council i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation August 8, 2012 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation

Læs mere

DEN MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F fsc.dk/designaward

DEN MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F fsc.dk/designaward DEN 9. - 10. MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F000208 fsc.dk/designaward 2 Indholdsfortegnelse FSC DESIGN AWARD 2016-17 FSC Design Award 5 Konkurrenceoplæg 7 Hvad skal du designe? 9 Hovedpræmien 11

Læs mere

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN OMTANKE FOR MILJØET med døre fra JELD-WEN Menneske & natur "I dag er vi ansvarlige for i morgen" Jens Bach Mortensen, CEO JELD-WEN Europe Omhu for det vigtigste Vores liv: Vores nærmeste, vores hjem og

Læs mere

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIGE LØSNINGER MED SCANLUX PACKAGING FOR BÅDE DIG OG MILJØET Vi har taget en beslutning om at sætte miljøet i fokus. Som kunde hos os har du derfor altid mulighed for at vælge

Læs mere

KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN?

KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN? KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN? FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og skabe fremtidens trædesign i bæredygtigt træ.

Læs mere

Konkurrenceoplæg. Eksempler på hvordan disse principper kan overføres til konkrete handlinger er:

Konkurrenceoplæg. Eksempler på hvordan disse principper kan overføres til konkrete handlinger er: FSC 2011 AWARD 1 WOOD YOU? Gør en forskel for verdens skove, dyr og mennesker og kombinér det med din passion for design! FSC Design Award er en årlig konkurrence, hvor du udfordres til at forene bæredygtighed

Læs mere

OBAMBUS. Vores formål med produktet er at skabe budskabet om at bambus bare er bedre økonomisk, miljømæsigt og æstetisk.

OBAMBUS. Vores formål med produktet er at skabe budskabet om at bambus bare er bedre økonomisk, miljømæsigt og æstetisk. OBAMBUS Vi er vilde med bambus af ganske simple årsager: Det er den hurtigst voksende plante i verden og dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion. Samtidig er bambus et af de hårdeste materialer,

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER INSPIRATIONSFOLDER VINDER 2011 Til årets FSC Design Award er der krav til, at du skal kombinere design og kommercielt potentiale med bæredygtighed. Det bæredygtige

Læs mere

FSC F TIRSDAG D. 9. MAJ 2017 BELLA CENTER, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

FSC F TIRSDAG D. 9. MAJ 2017 BELLA CENTER, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward FSC F000208 TIRSDAG D. 9. MAJ 2017 BELLA CENTER, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Indholdsfortegnelse FSC DESIGN AWARD 2016-17 FSC Design Award - Redesignet 5 Konkurrenceoplæg 7 Hvad skal du designe? 9 Hovedpræmien

Læs mere

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Aarhus Kommune stiller krav om, at alle træbaserede produkter skal have en lovlig og bæredygtig oprindelse. Denne brochure

Læs mere

FSC Danmark. Danskerne og miljømærkningsordninger

FSC Danmark. Danskerne og miljømærkningsordninger FSC Danmark Danskerne og miljømærkningsordninger Kommenteret rapport Dalgaard Consult og Epinion A/S 18. august 2005 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund...3 1.1 Indledning...3 2 Danskernes og miljøet...4

Læs mere

FSC F AKTIVITETSKALENDER 2019

FSC F AKTIVITETSKALENDER 2019 FSC F000208 AKTIVITETSKALENDER 2019 FSC Danmark arbejder aktivt på at udbrede kendskabet til FSC -mærket og styrke samarbejdet med virksomheder og organisationer, som arbejder med FSC. Her kan du få et

Læs mere

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Må vi bruge FSC s navn og logo? FSC-logoet, initialerne FSC og navnet Forest Stewardship Council er registrerede varemærker, hvorfor I ikke må anvende dem uden

Læs mere

Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien.

Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien. FSC F000100 FSC FSC F000208 A.C. All rights - FSC reserved Danmark - All rights reserved Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien. FSC Danmark 14/09/2016 FSC F000208 Hvad er FSC og hvad

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri Bæredygtigt træ i den Bæredygtigt træ i offentlige indkøb danske byggebranche og byggeri og offentlige indkøb Non-profit-organisation, der styrker FSC s brand og position Arbejder direkte med virksomheder,

Læs mere

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark Forest Stewardship Council Strategi FSC Danmark Strategi for FSC Danmarks arbejde 2011-2015 1 Forest Stewardship Council 2 Introduktion til FSC Danmarks strategi FSC Danmarks Vision FSC Danmarks vision

Læs mere

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover?

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? Undersøgelse af udbuddet af FSC-certificerede tropiske havemøbler på det danske marked forår og sommer 2002 NEPENTHES Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Nemt, hurtigt og miljøvenligt Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Nemt, hurtigt og miljøvenligt Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed TÆNK BÆREDYGTIGHEDEN IND I FSC Design Award gælder det om at kombinere design og kommercielt

Læs mere

Guide til brug af FSC s logo og labels

Guide til brug af FSC s logo og labels Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR 2010...4 FSC-MÆRKNING PÅ TO

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2017

AKTIVITETSKALENDER 2017 AKTIVITETSKALENDER 2017 FSC Danmark Ferdinand Sallings Stræde 13,3 8000 Aarhus C Tlf. 8870 9518 info@fsc.dk Hjemmeside: www.fsc.dk Facebook: www.facebook.com/fscdanmark Twitter: @FSCDanmark Instagram:

Læs mere

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser Der findes mange problemer i verden, men også enkle løsninger. På nogle af dem. På kontoret er det vigtigt, at arbejdsdagen kører så glat som muligt, og

Læs mere

FSC Danmark generalforsamling 2015

FSC Danmark generalforsamling 2015 Forest Stewardship Council generalforsamling 2015 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Presentation June 22, 2015 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Forest Stewardship Council Generalforsamling

Læs mere

FSC, byggeri og bæredygtighed

FSC, byggeri og bæredygtighed FSC, byggeri og bæredygtighed Gå hjem møde hos Innobyg om FSC og bæredygtigt træ i byggeri. Oplægget falder i tre dele: Hvorfor bruge bæredygtigt træ? (Introduktion til FSC facts og myter) FSC og social

Læs mere

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC-certificering som redskab til at opfylde EU-tømmerforordningens Due Diligence -krav Morten Husted Brodde, Rådgivning og kommunikation Non-profit-organisation,

Læs mere

Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet. Adresser

Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet. Adresser Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet Adresser Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet Som en større produktionsvirksomhed, er det vores pligt og ansvar at forholde os til miljøet. Vi arbejder derfor i Damgaard-Jensen

Læs mere

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER Hvad er on-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning. On-product mærker er logoer, der sidder på et FSC-certificeret

Læs mere

FSC-certificerede produkter fra SCA

FSC-certificerede produkter fra SCA FSC-certificerede produkter fra SCA Hvad er FSC? FSC (Forest Stewardship Council) er en uafhængig, international organisation, som støtter udvikling af miljømæssigt bæredygtige, socialt fordelagtige og

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 FSC Danmark Generalforsamling 2016 Dagsorden for s generalforsamling den 10. maj 2016 Dagsorden jf. vedtægter 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse af indkaldelse til generalforsamling 3. Valg

Læs mere

Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj

Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj J E W E L R Y E f t e r å r / V i n t e r 2 011 1 2 munio jeg forsvarer Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj kvalitet med det formål at medvirke til at bevare klodens fældningstruede

Læs mere

Agenda Center Albertslund

Agenda Center Albertslund Er dit træ certificeret, miljømærket eller bare fyldt med kobber? -En guide til indkøb og brug af træ, trævarer og papir Agenda Center Albertslund For et bæredygtigt Albertslund! Indledning 3 Bæredygtigt

Læs mere

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk VIND ET GAVEKORT INDRET KÅRKS REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE http://kaark.aarch.dk side_2 Indledning Kårk genopstod sidste semester efter længere

Læs mere

Generalforsamling 2017

Generalforsamling 2017 FSC Danmark Generalforsamling 2017 F000208 Dagsorden for s generalforsamling den 10. maj 2017 Dagsorden jf. vedtægter 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse af indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2015 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Rejsende i naturreservatet Cuero y Salado i Honduras. Drenge fra øgruppen Cayos Cochinos i Honduras GRATIS! Vil du ud at rejse?

Rejsende i naturreservatet Cuero y Salado i Honduras. Drenge fra øgruppen Cayos Cochinos i Honduras GRATIS! Vil du ud at rejse? Rejsende i naturreservatet Cuero y Salado i Honduras Drenge fra øgruppen Cayos Cochinos i Honduras NEPENTHES GRATIS! Vil du ud at rejse? Læs mere om rejser i udviklingslande, og hvordan du ved at rejse

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75%

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% Kokkenes fore Passer til alle komfurtyper Praktisk glaslåg med silikonekant Ekstra stærk teflon-belægning Ergonomiske håndtag Teflon-serveringspande 28 cm. 25 X +

Læs mere

Lærervejledning. Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel

Lærervejledning. Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel Lærervejledning Tropisk træ i din hverdag bæredygtig handel SKOLEKONTAKTEN Udgivet af FDB Skolekontakten 2011, 2. oplag. www.skolekontakten.dk skolekontakten@fdb.dk Forfattere og redaktionsgruppe: Bente

Læs mere

H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O

H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 ATBO REOLEN ER EN DANSK MØBELKLASSIKER Fremstillet efter solid, dansk snedkertradition og med utallige kombinationsmuligheder. Reolen er stilren og klassisk i sit

Læs mere

Certificering af Aalborg Kommunes skove.

Certificering af Aalborg Kommunes skove. Punkt 12. Certificering af Aalborg Kommunes skove. 2012-1258. Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender til Teknik- og Miljøudvalgets orientering sag om certificering af de kommunalt ejede skove i Aalborg

Læs mere

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK

REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK REOLER I BAMBUS HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 SÅDAN BLIVER EN BAMBUSPLADE TIL BAMBUSSEN HØSTES Efter bambussen er høstet fragtes bambusstænglerne på små lastbiler ned fra skovområderne i bjergene.

Læs mere

ÅRSDAG 10. MAJ Forløs jeres FSC-markedsføringspotentiale

ÅRSDAG 10. MAJ Forløs jeres FSC-markedsføringspotentiale Forløs jeres FSC-markedsføringspotentiale INVITATION: Kom til FSC Danmarks årsdag og få konkret inspiration til, hvordan FSC-brandet kan styrke din organisations markedsføring og kampagner. Årsdagen rundes

Læs mere

A U T E N C I T E T, S J Æ L O G O M TA N K E D E T S K A L G Ø R E E N F O R S K E L

A U T E N C I T E T, S J Æ L O G O M TA N K E D E T S K A L G Ø R E E N F O R S K E L FORÅR/SOMMER 2018 I mere end to årtier har vi samarbejdet med og udviklet produkter hos vore faste leverandører. Vi er med helt fra begyndelsen når produkter findes og udvikles. Sammen med vore leverandører

Læs mere

Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ

Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ Undersøgelsen er foretaget i foråret 2005 Rapportens undersøgelser er foretaget af: Søren Brøndum, Rebecca Bolt Ettlinger og Steffen

Læs mere

Hvis du bruger mere træ, kan du gavne klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien... træ er genialt

Hvis du bruger mere træ, kan du gavne klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien... træ er genialt Hvis du bruger mere træ, kan du gavne klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien... træ er genialt Træ er verdens mest miljøvenlige råstof Træ er nøglen til en bæredygtig fremtid:

Læs mere

Nyt cirkulære og ny vejledning

Nyt cirkulære og ny vejledning Nyt cirkulære og ny vejledning - om sikring af bæredygtigt træ i det offentliges aftaler INFO- og ERFA-møde om EUTR og off. indkøb af træ København den 4. december 2014 Mads Brinck Lillelund Sikring af

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr HANS J. WEGNEr CH23 Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr CH23 ORGANISKE FORMER OG ELEGANTE DETALJER CH23 ÆSTETIK OG FUNKTION FORENET I ÉN STOL CH23 tog form i 1950 og var dermed blandt de første mesterværker,

Læs mere

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a

poul kjærholm pk1 pk52 pk52a poul kjærholm pk1 pk52 pk52a PK1 poul kjærholms første stol PK1 en eviggyldig klassiker Poul Kjærholm havde en unik evne til at forene stålet med organiske materialer en evne han demonstrerede i starten

Læs mere

Vi tør gå fremtiden i møde. FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk

Vi tør gå fremtiden i møde. FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk Vi tør gå fremtiden i møde FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk Isolering Genbrug Fibermasse Kompostering Skov Jord Hvorfor vælger du træfiberisolering? Isoleringsevne

Læs mere

om fsc ugen & materialeoversigt

om fsc ugen & materialeoversigt F000208 om fsc ugen & materialeoversigt 2014 Koncept skal vise den danske forbruger, hvad er, og synliggøre hvor mange certificerede produkter, der allerede findes i de danske virksomheder og butikker.

Læs mere

Broen, der blev til kunst...

Broen, der blev til kunst... Broen, der blev til kunst... Velkommen til 2009 og velkommen til Storebælts kalender, som vi håber du vil få fornøjelse af gennem alle årets 12 måneder. I år har vi bedt 12 danske kunstnere om at komme

Læs mere

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid

Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid S k r i v t e k s t h e r Industrien ønsker mere dansk træ i rette kvalitet og til rette tid Henrik Thorlacius-Ussing Direktør for Roldskov Savværk og formand for Træ- og møbelindustrien Skovkonference,

Læs mere

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2014 Bambusplader I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret

Læs mere

resultatgivende trygsager online og offline

resultatgivende trygsager online og offline resultatgivende trygsager online og offline GRAFISK FORUM har mange års erfaring og medarbejdere, der sætter en ære i at rådgive om grafiske totalløsninger, så du får den rigtige kvalitet til den rigtige

Læs mere

TEKCASE: FUNKY FURNITURES UNDERVISNINGSMATERIALE TIL KLASSETRIN

TEKCASE: FUNKY FURNITURES UNDERVISNINGSMATERIALE TIL KLASSETRIN TEKCASE: FUNKY FURNITURES UNDERVISNINGSMATERIALE TIL 7. 10. KLASSETRIN KLEENEXKULTUR Vi producerer forbruger massevis af produkter hver dag. Vores tid er præget af en brug smid væk - kultur. Det stiller

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Tendenser og fakta På den positive side Markedet for FSC og grønne produkter er i fremgang i Danmark. FSC Danmark i fremgang - vi bliver stærkere og større

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award. sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne)

Danish Entrepreneurship Award. sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne) Danish Entrepreneurship Award sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne) Danish Entrepreneurship Award - Idékonkurrencen for ungdomsuddannelserne Et vigtigt element i Danish Entrepreneurship

Læs mere

B2B GAVEK ATALOG 2015

B2B GAVEK ATALOG 2015 B2B GAVEK ATALOG 2015 HANG IT designet af Bent Krebs Trip Trap er en familiedrevet virksomhed med historiske rødder i den skandinaviske geografi og stolte møbeltradition. Vores kærlighed til træ og fokus

Læs mere

Nyt cirkulære og ny vejledning

Nyt cirkulære og ny vejledning Nyt cirkulære og ny vejledning - om sikring af bæredygtigt træ i det offentliges aftaler INFO- og ERFA-møde om EUTR og off. indkøb af træ Århus, den 2. december 2014 Christian Lundmark Jensen Sikring af

Læs mere

Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling

Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling Indhold: Brev forud for generalforsamlingen...2 Baggrundsdokument til de på dagsordenen følgende punkter:...3 Tale fra

Læs mere

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol.

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl

Læs mere

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C Kom til årets temadag om FSC med fokus på de grønne forbrugere. Gider de FSC i de store indkøb - eksempelvis i et husbyggeri? Hvad er grænsen? Og hvordan sælges FSC til dem? Hør resultaterne af den globale

Læs mere

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION HAVEMØBELSÆT GRIMSTAD bord med 4 KERTEMINDE 5-positionsstole. Bredt og solidt udtræksbord B102 x L190/230 x H74 cm med

Læs mere

Kendskabsanalyse FSC. Århus. 16. december 2010 KØBENHAVN ÅRHUS SAIGON

Kendskabsanalyse FSC. Århus. 16. december 2010 KØBENHAVN ÅRHUS SAIGON Kendskabsanalyse FSC 16.december2010 KØBENHAVN ÅRHUS SAIGON Århus 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kort om Epinion... 3 2. Baggrund... 4 3. Frekvenser... 5 4. Krydstabuleringer... 10 4.1 Køn... 10 4.2 Alder...

Læs mere

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Endnu et smukt eksempel på Wegners visionære arbejde. Bordpladen af træ er ellipseformet, og benene er af børstet rustfrit stål. Med de mange kombinationsmuligheder

Læs mere

SKOV klima og mennesker

SKOV klima og mennesker SKOV klima og mennesker Undervisningsmateriale til at-forløb, samfundsfag, naturgeografi og biologi i gymnasiet og HF Indhold SKOV klima og mennesker 1 SKOVE OG KLIMAFORANDRING Naturgeografi / samfundsfag

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Kære TV2 Klimadebatten er for alvorlig til kampagnejournalistik

Kære TV2 Klimadebatten er for alvorlig til kampagnejournalistik Kære TV2 Klimadebatten er for alvorlig til kampagnejournalistik Åbent brev fra direktørerne for Dansk Fjernvarme, DI Energi, HedeDanmark, Dansk Skovforening, Dansk Energi, Skovdyrkerne, Træ-og Møbelindustrien

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

hi Tech & Industry Scandinavia hi Tech & Industry Scandinavia oktober 2019 MCH Messecenter Herning

hi Tech & Industry Scandinavia hi Tech & Industry Scandinavia oktober 2019 MCH Messecenter Herning hi Tech & Industry Scandinavia 2019 hi Tech & Industry Scandinavia 1. - 3. oktober 2019 MCH Messecenter Herning hi Tech & Industry Scandinavia lancerer i år hi Sustainable Development Award, der tager

Læs mere

Red regnskoven. brug bæredygtigt tropisk træ. Dansk Træforening

Red regnskoven. brug bæredygtigt tropisk træ. Dansk Træforening Red regnskoven brug bæredygtigt tropisk træ Dansk Træforening Red regnskoven brug bæredygtigt tropisk træ Brugen af tropisk træ bliver ofte automatisk kædet sammen med noget negativt. Det at bruge tropisk

Læs mere

Møbelklassikere by Bernstorffsminde

Møbelklassikere by Bernstorffsminde Møbelklassikere by Bernstorffsminde Børge Mogensen Børge Mogensen (1914 1974) Møbeldesigner Langt de fleste kender Børge Mogensen af navn, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige

Læs mere

KVALITETS RECYCLINGPLAST OG UENDELIGE MULIGHEDER

KVALITETS RECYCLINGPLAST OG UENDELIGE MULIGHEDER KVALITETS RECYCLINGPLAST OG UENDELIGE MULIGHEDER HVORFOR ANVENDE RECYCLINGPLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra Govaerts, som er markedsleder i Belgien. Recycklingplast er blevet et populært materiale

Læs mere

FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed?

FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed? FSC F000208 FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed? INVITATION TIL ÅRSDAG DEN 8. MAJ 2018: Kom til FSC Danmarks årsdag, hvor vi i år sætter fokus på FNs verdensmål, og hvordan de kan

Læs mere

AT-eksamensopgaven januar 2017 / MG & RO

AT-eksamensopgaven januar 2017 / MG & RO AT-eksamensopgaven 2017 januar 2017 / MG & RO Tidsplan Valg af sag og fag Vejled -ning Vejledning og skrivedage Afleve -ring Uge 4 Uge 5 Uge 6 Uge 8 Uge 9 Uge 10 Uge 11 Uge 12 Uge 13 Uge 14 Tirsdag 24/1:

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen box living Udenfor Århus ligger en fantastisk villa fuld af kontraster og overraskelser. Hvor stuen er en varm og tryg kasse beklædt med egetræsfinér, mens resten af huset er holdt i ren hvid og rå beton.

Læs mere

Din REgnskov. Undervisningsforløb. biiodiversitet og evolution

Din REgnskov. Undervisningsforløb. biiodiversitet og evolution Din REgnskov Undervisningsforløb biiodiversitet og evolution BIO / NATGEO Side 2 DIN regnskov De tropiske regnskove udgør et enestående og fascinerende økosystem. Med deres kompleksitet og udbredelse samt

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE Hvordan foregår Idékonkurrencen?... 1 Hvordan bedømmes Idékonkurrencen?... 3 Regler for deltagelse i Idékonkurrencen... 4 Kontakt... 5 Tilmeldingsguide:

Læs mere

Håndbog for træambassadører. Træ gavner klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien

Håndbog for træambassadører. Træ gavner klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien Håndbog for træambassadører Træ gavner klimaet, miljøet, skovene, humøret, sundheden, byggeriet og økonomien Indhold 1. Træ er verdens mest miljøvenlige råstof Træ er fornyeligt Træ fjerner CO 2 fra luften

Læs mere

Danske kvalitetstrapper siden 1988

Danske kvalitetstrapper siden 1988 Danske kvalitetstrapper siden 1988 BV Trappen har produceret danske kvalitetstrapper siden 1988 og er i dag en af Danmarks største trappeproducenter. Virksomheden har udviklet de fire trappebrands: BV

Læs mere

1 H A N D M A D E I N D E N M A R K BY LoCa

1 H A N D M A D E I N D E N M A R K BY LoCa 1 HANDMADE IN DENMARK BY LoCa 2 WWW.LOCA.DK 3 DET HELE STARTEDE I EN GARAGE Historien om LoCa begynder i Herfølge i 1992. Ingeniør Thorkild Lundsgaard har sat sin ældste datters værelse i stand, og nu

Læs mere

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence, som handler om at skabe grobund for, at nye ideer kan tage form og blive til virkelighed. Hvad er Nordjyske

Læs mere