Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den fremtidige færgebetjening af Bornholm"

Transkript

1 Dato J. nr. 11. decemer Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om: Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Kontrakten mellem Transportministeriet og den nuværende operatør om den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm udløber i Nærværende aftale fastlægger kravene til genudbuddet af færgebetjeningen. Samlet omfatter aftalen et tilskud til færgebetjeningen på 2,8 mia. kr. over en 10-årig periode. Færgebetjeningen har meget stor betydning for Bornholm. Det gælder alle dele af det bornholmske samfund. Færgeforbindelsen til og fra Bornholm er herunder af afgørende betydning i forhold til øens erhvervsliv og muligheden for at skabe erhvervsmæssig vækst og udvikling ved fx at tiltrække flere turister. Det er vigtigt, at Bornholm fortsat er tæt knyttet til resten af Danmark. Det sikres gennem gode transportforbindelser, som er afgørende for at sikre social og territorial samhørighed. Parterne er på den baggrund enige om, at den eksisterende færgebetjening - med hurtigfærger på ruten Rønne-Ystad og en konventionel færge primært til gods på ruten Rønne-Køge - bør videreføres. Ved at opretholde ruten Rønne- Køge vil der fortsat være en direkte daglig forbindelse mellem Bornholm og det øvrige Danmark. Et væsentligt element i færgebetjeningen er billetpriserne for både passagerer og gods. Parterne noterer sig, at partierne bag punkt 108 i Aftale om en vækstpakke fra juni 2014, har afsat 40 mio. kr. årligt til en reduktion af færgegodspriserne til og fra Bornholm med 80 pct. (eksklusiv vareafgifter i havnene) i forbindelse med genudbuddet af færgetrafikken. Det vil markant forbedre rammebetingelserne for det bornholmske erhvervsliv.

2 Parterne lægger endvidere vægt på, at der i udbuddet opnås billigere passagerbilletter uden for højsæsonen for fx at tiltrække flere turister til Bornholm. Dette sikres dels ved, at der bliver stillet krav om en reduktion af de gennemsnitlige billetpriser på 10 pct. for udvalgte billettyper. Dels ved, at udbuddet vindes af den operatør, som herudover kan tilbyde de største gennemsnitlige prisreduktioner på udvalgte billettyper. Side 2/6 Der er mulighed for, at partierne bag punkt 108 i Vækstpakken vil afsætte yderligere midler til at reducere billetpriserne for passagererne. Der vil blive taget højde herfor i forbindelse med udbuddet. Parterne lægger vægt på, at der stilles krav til operatøren, der sikrer, at denne agerer socialt ansvarligt. I erkendelse af, at omkostningerne til færgedrift særligt i forhold til brændstof er steget, finder parterne, at der er behov for at foretage nogle justeringer i forhold til den eksisterende færgebetjening. Konkrete krav til færgebetjeningen Med baggrund i ovenstående er parterne enige om, at det kommende udbud af Bornholmertrafikken baseres på følgende: Der udbydes en 10-årig kontrakt for at sikre operatøren optimale driftsvilkår og dermed alt andet lige mest trafik for pengene. Transportministeriet fastsætter det endelige og snarest mulige tidspunkt for ikrafttræden af den nye kontrakt, idet der skal sikres nok tid i forbindelse med udbuddet til, at bydende operatører kan nå at bygge ny tonnage. Der stilles krav om mulighed for en 2-årig forlængelse af kontrakten. Forligskredsen evaluerer færgebetjeningen af Bornholm 5 år efter kontraktstart. Køgeruten betjenes med en dobbelttur på alle ugens dage med en konventionel færge med opretholdelse af de kapacitetskrav, der gælder i dag. Der sker en optimering af kapacitetskravene på Ystadruten som nærmere anført i bilag 1, idet frekvenskravene på et hvilket som helst tidspunkt minimum er de samme som i dag. Der gives mulighed for at flytte op til 200 dobbeltture årligt i enighed mellem Kontraktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm og operatøren. Dette bør sikre den nødvendige fleksibilitet i forhold til at imøde-

3 komme en evt. uventet efterspørgselsudvikling i løbet af udbudsperioden. Side 3/6 Der indarbejdes dog yderligere mulighed for at tilkøbe ekstra dobbeltture mod at dække operatørens dokumentererede omkostninger herved og en rimelig fortjeneste. Det vil være en forudsætning for tilkøb, at de ekstra dobbeltture skal kunne løftes af den tonnage, som operatøren har budt med. Med aftale om udmøntning af Aftale om en vækstpakke af juni 2014 vedrørende en reduktion af færgetakster for gods sænkes godstaksterne med 80 pct. i forhold til de eksisterende maksimumpriser. For Bornholm svarer det til en oplevet gennemsnitlig reduktion på ca. 60 pct. i billetlugen (med de varegifter, der opkræves i havnene i dag). De eksisterende gennemsnitlige priser på udvalgte passagerbilletter reduceres med 10 pct., jf. bilag 1. Derudover reduceres gennemsnitsprisen for udvalgte billettyper svarende til tilbudsgivers tilbud, som nærmere anført i bilag 1. Det er målet at sikre de billigst mulige billetter uden for højsæsonen. Der indarbejdes en mekanisme til yderligere reduktion af den gennemsnitlige pris for de udvalgte passagerbilletter, såfremt der måtte komme yderligere midler, fx fra den uudnyttede del midlerne vedrørende pkt. 108 i Aftale om en vækstpakke af juni IC Bornholm afvikles og besparelsen på 31 mio. kr. årligt tilføres bevillingen til udbuddet. Transportministeriet vil forhandle et alternativt togtilbud med Skånetrafiken baseret på Øresundstog fra København H med skift på Trianglen Station i Malmø til Pågatog til Ystad. Der lægges vægt på, at der bliver gode adgangsmuligheder for mennesker med handicap, cyklister og personer med barnevogne og på, at der kan tilbydes en konkurrencedygtig billet, der dækker hele rejsen fra København H til Bornholm, Parterne noterer sig endvidere, at der allerede i dag findes et velfungerende alternativ til toget fra København H til Ystad i form af bustransport. Der skal fortsat være mulighed for gratis lejrskolerejser til Bornholm fra resten af Danmark. Transportministeriet vil forhandle med Skånetrafiken og Undervisningsministeriet med henblik på, at det også kommer til at gælde, såfremt lejrskoleeleverne benytter det alternative togtilbud.

4 Der stilles ikke krav om erstatningsfærge, idet den yderligere robusthed, der kan opnås ved at have en erstatningsfærge, ikke står mål med den økonomiske omkostning til i størstedelen af året at have en erstatningsfærge liggende uvirksom hen i Rønne Havn. Der stilles krav om leje af erstatningstonnage i forbindelse med planlagte værftsophold. Side 4/6 Der stilles krav til operatøren om at beskæftige elever/praktikanter og om at aflønne på niveau med danske overenskomster. Vinderen af udbuddet er den byder, som kan tilbyde den laveste gennemsnitlige billetpris på de udvalgte billettyper og i øvrigt opfylde udbudsbetingelserne med et årligt tilskud på 279 mio. kr., jf. bilag 1. Tilskuddet udgøres af den nuværende ramme på finansloven på 208 mio. kr., besparelsen fra afvikling af IC Bornholm på 31 mio. kr. og tilskuddet til reduktion af færgegodspriser på 40 mio. kr. fra Vækstpakken.

5 Bilag 1: Supplerende vilkår Det eksisterende kapacitetskrav på minimum høje dækmeter og 400 passagerer (inkl. passagerer i kahytter) pr. dag i hver retning videreføres for så vidt angår ruten Rønne-Køge. Side 5/6 For ruten Rønne-Ystad fastsættes følgende krav (i hver retning): Dagstype Passagerer Biler Antal dage (pr. år) Maksimumkapacitet Højkapacitet Mellemkapacitet Lavkapacitet Minimumkapacitet Resten Der vil være minimum 3 daglige dobbeltture på minimum- og lavkapacitetsdage på ruten Rønne-Ystad. Reduktion af passagerbilletpriser og udbudsmodel er knyttet sammen. De eksisterende billetter videreføres for så vidt angår typer, maksimumpriser og maksimale gennemsnitspriser, men med den særlige modifikation, at den maksimale gennemsnitspris på de nedenfor nævnte billettyper reduceres med 10 pct. Derudover reduceres den maksimale gennemsnitspris på de samme billettyper svarende til tilbudsgivers bud. Tilbudsgiver skal nemlig ikke byde på laveste pris, fordi tilskuddet er fast og svarende til bevillingen på 279 mio. kr. årligt i priser. Tilbudsgiverne skal derimod byde på og konkurrere om at give den største prisreduktion på de maksimale gennemsnitspriser (udover den nævnte reduktion på 10 pct.) for følgende billettyper: Voksen Barn (12-15 år) Pensionist Mennesker med handicap Bil + 5 Pensionist + bil Mennesker med handicap + bil Bil + campingvogn Autocamper Motorcykel eller knallert Bus inkl. fører og passagerer

6 Tilbudsgivernes bud evalueres således ud fra, hvor stor prisreduktion på de udvalgte passagerbilletter, der tilbydes. Tilbudsgiverne skal angive én procentsats, som de maksimale gennemsnitspriser nedsættes med. Side 6/6 Allerede rabatterede billetter til pendlere reduceres ikke yderligere. Denne fremgangsmåde øger muligheden for at udnytte ledig kapacitet uden for højsæsonen ved fx at tiltrække flere turister. Reduktionen er afhængig af den vindende tilbudsgivers bud, fordi tilskuddet fastsættes til bevillingen, og tilbudsgiverne konkurrerer om prisnedsættelser. For at sikre mulighed for yderligere billetprisreduktioner på de ovenfor udvalgte billettyper for passagerne, hvis der findes finansiering hertil, indgår der en bestemmelse i genudbuddet om, at der skal gives yderligere gennemsnitlige billetprisreduktioner på en nærmere fastsat procentsats for hver én mio. kr. årligt, der tilføres inden for et interval på 0-25 mio. kr. Kravet til antallet af kahytter på ruten Rønne-Køge reduceres til 67. Kravet om Rejsekort udgår, da IC Bornholm afvikles, og da Rejsekortet endnu ikke er indført på den eksisterende færgebetjening til Bornholm, og BAT (Bustrafikken på Bornholm) ikke er tilsluttet Rejsekortet. Operatøren kompenseres for nettoeffekten af nye og ændrede afgifter, dog ikke for adfærdsregulerende afgifter.

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt MINISTEREN Udvalget for Landdistrikter og Øer Folketinget Dato J. nr. 11. februar 2015 2015-423 Frederiksholms

Læs mere

NOTAT. Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm

NOTAT. Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm NOTAT Dato J. nr. 18. december 2014 2014-5371 Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm Transportministeriet har i forlængelse

Læs mere

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm NOTAT Dato J. nr. 11. december 2018 2018-6491 Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W:

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W: Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 418 Offentligt TALEMANUSKRIPT Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm Side 1 af 16 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 2. september 2016 2016-3618 Landgangspassagerer på Rønne-Ystad På baggrund af henvendelser

Læs mere

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud.

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud. NOTAT Dato J. nr. 19. januar 2017 2016-3941 Opfølgning på spørgsmål Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ministeriet deltog i et møde med kontaktrådet den 15. december 2016 for at præsentere

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002)

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002) Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om: Den fremtidige færgebetjening

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Beregningsmetode 2

FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Beregningsmetode 2 TRANSPORT-, BYGNINGS- OG BOLIGMINISTERIET FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2

Læs mere

Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018

Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018 Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018 Indledning For at få et mere præcist billede af de problemer og barrierer, der

Læs mere

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 571 Offentligt Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Overvejende positive reaktioner på Bornholm Jeg vil gerne indlede med at understrege,

Læs mere

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v.

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2017-237 Doknr. 441314 Dato 27-02-2017 Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Forslag til Lov

Læs mere

Månedsrapport januar 2019.

Månedsrapport januar 2019. Månedsrapport januar 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 14. februar 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling

Læs mere

Månedsrapport maj 2019.

Månedsrapport maj 2019. Månedsrapport maj 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 6. juni 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

Månedsrapport april 2019.

Månedsrapport april 2019. Månedsrapport april 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 9. maj 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

Månedsrapport juli 2019.

Månedsrapport juli 2019. Månedsrapport juli 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 8. august 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm

5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm 5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm 30.10.40G01-0028 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Kontaktrådet for trafikbetjeningen af Bornholm 19-06-2014 5 Kontaktrådet

Læs mere

Månedsrapport august 2019.

Månedsrapport august 2019. Månedsrapport august 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 3. september 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling

Læs mere

Politisk aftale om Storebæltstakster mv.

Politisk aftale om Storebæltstakster mv. 26. maj 2005 Politisk aftale om Storebæltstakster mv. Forligspartierne omkring Storebæltsforbindelsen (Venstre, Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti) er enige om, at der i lyset af den fortsat

Læs mere

Månedsrapport marts 2019.

Månedsrapport marts 2019. Månedsrapport marts 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 8. april 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

Månedsrapport december 2018.

Månedsrapport december 2018. Månedsrapport december 2018. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 8. januar 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling

Læs mere

Månedsrapport februar 2019.

Månedsrapport februar 2019. Månedsrapport februar 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 5. marts 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Torsdag den 3. oktober 2013 kl. 17.00 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K

Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K 19. maj 2017 Med henvisning til pkt. 8.4

Læs mere

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej Rønne

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej Rønne Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne 19. maj 2017 Vedr. Udkast til sejlplan for færgebetjeningen af Bornholm i perioden 3. januar 2018 31. august 2018 Hermed fremsender

Læs mere

Vejdirektoratet gennemfører forberedende arbejder frem til og med udbud for tre skibsstødssikringsprojekter.

Vejdirektoratet gennemfører forberedende arbejder frem til og med udbud for tre skibsstødssikringsprojekter. Aktstykke nr. 41 Folketinget 2013-14 41 Transportministeriet. København, den 4. december 2013. a. Transportministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til der foretages følgende bevillingsoverførsler

Læs mere

Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015

Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015 Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015 Emner til drøftelse/orientering: 1) IC Bornholm ensidig og uigennemtænkt nedlæggelse Debatindlæg om IC Bornholm

Læs mere

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag.

2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann): Forslag. 2015/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrignsmin., j.nr. 2015-6327 Fremsat den 27. april 2016 af social- og indenrigsministeren

Læs mere

Vi mener fortsat det samme!

Vi mener fortsat det samme! 10. oktober 2014 Vi mener fortsat det samme! Bornholms Passagerforening blev oprettet for næsten 30 år siden. I al den tid har vores topprioritet været at arbejde for, at transport over vand skal koste

Læs mere

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2012. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2012. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter Sejlplan og priser 2012 BornholmerFærgen Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter INDHOLD Booking og information 3 Sejlplan Ystad Rønne 4 19

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2013. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2013. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter Sejlplan og priser 2013 BornholmerFærgen Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter INDHOLD Bestilling og information 3 Sejlplan Ystad Rønne

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Tirsdag den 22. januar 2013 kl. 20.30 22.00, Ystad Havn -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Borgmester Winni Grosbøll Kommunalbestyrelsesmedlem

Læs mere

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Enhed Opgaver og struktur Sagsbehandler MB Koordineret med Sagsnr. 2015-6327 Doknr. 276602 Dato 29-02-2016 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Læs mere

Priser 2016. BornholmerFærgen. YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer. faergen.

Priser 2016. BornholmerFærgen. YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer. faergen. Priser 2016 BornholmerFærgen YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Lavsæson 03.01-24.06.2016

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Priser 2012. BornholmerFærgen. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 30 minutter. Awww.faergen.

Priser 2012. BornholmerFærgen. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 30 minutter. Awww.faergen. Priser 2012 BornholmerFærgen Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 30 minutter Awww.faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK sæson 03.01. 22.06.2012 og 13.08.2012

Læs mere

Månedsrapport juni 2019.

Månedsrapport juni 2019. Månedsrapport juni 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 4. juli 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Tabellen

Læs mere

Danske Handicaporganisationer Bornholm

Danske Handicaporganisationer Bornholm ÅRSRAPPORT 2017 Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm 2017 Winni Grosbøll, formand Bornholms Regionskommune Carsten Scheibye, næstformand Bornholms Regionskommune Erik Lund Hansen Bornholms Regionskommune

Læs mere

BornholmerFærgen. Priser 2014. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer

BornholmerFærgen. Priser 2014. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer Priser 2014 BornholmerFærgen Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer www.faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Inkl. 2,4% oliepristillæg.

Læs mere

Cc: Transportministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K

Cc: Transportministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne Cc: Transportministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K 30. maj Under henvisning til kontraktbilag 2 Ydelsesspecifikationen

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 29. oktober 2015 Emil Susgaard Mouritzen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud

Læs mere

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud Udkast Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 at@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til projekter, der kan forbedre bussernes fremkommelighed og

Læs mere

Produktionstal for oktober 2018

Produktionstal for oktober 2018 TRK mandag 5. november 2018 Produktionstal for oktober 2018 Rønne - Køge Oktober 2018 Sidste år Ændring i % Antal afgange 64 62 3,2% Antal personbiler 1.647 1.309 25,8% Antal passagerer 6.083 4.833 25,9%

Læs mere

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (2. samling) ULØ Alm.del Bilag 18 Offentligt ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne 1. September 2015 V 59 om konkurrencevilkår for økommuner og småøer

Læs mere

Fyraftensmøde 6. februar 2014 med Rasmus Prehn på Efterskolen i Rønne

Fyraftensmøde 6. februar 2014 med Rasmus Prehn på Efterskolen i Rønne Bornholms Passagerforening blev oprettet for næsten 30 år siden. Hovedformålet, dengang som nu, er, at varetage passagerernes interesse i enhver form for kollektiv transport. Herunder er det væsentligste

Læs mere

Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm. Juni 2014

Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm. Juni 2014 Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm Juni 2014 Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm 4. Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm Rammerne for den fremtidige

Læs mere

DSF s transportnotat 2013

DSF s transportnotat 2013 DSF s transportnotat 2013 Transportnotatet beskriver den kollektive transport i hovedtræk, samt studerendes brug heraf og prisudviklingen i de seneste år. Desuden beskrives de ændringer det medfører, at

Læs mere

BornholmerFærgen. Priser 2015. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer

BornholmerFærgen. Priser 2015. Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer Priser 2015 BornholmerFærgen Ystad Rønne 1 time 20 minutter Køge Rønne 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne 3 timer 20 minutter / 4 timer www.faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Inkl. 1,7% oliepristillæg.

Læs mere

Molslinjen A/S Att.: Poul Jacobsen

Molslinjen A/S Att.: Poul Jacobsen DEPARTEMENTET Molslinjen A/S Att.: Poul Jacobsen (pja@molslinjen.dk) Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Att.: Henrik Eybye Nielsen (Henrik.Eybye.Nielsen@brk.dk) Ændringer til hhv. sejlplanen

Læs mere

UDKAST til Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra øer

UDKAST til Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra øer Enhed ADMPOL Sagsbehandler MB/SWLE Koordineret med Sagsnr. 2015-2167 Doknr. 218775 Dato 26-03-2015 UDKAST til Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra øer I medfør af

Læs mere

PRISER YSTAD RØNNE 2010

PRISER YSTAD RØNNE 2010 PRISER YSTAD RØNNE 2010 LAV SÆSON HØJ SÆSON Standard billet enkelttur DKK Voksen 177,00 177,00 Barn 12-15 år 89,00 89,00 Barn 0-11 år a) 0,00 0,00 Gruppe (pris pr. person ved minimum 5 personer uanset

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Analyse af konkurrencemæssig ligestilling af små øer og ø-kommuner Marts 2015. I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen.

Analyse af konkurrencemæssig ligestilling af små øer og ø-kommuner Marts 2015. I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Analyse af konkurrencemæssig ligestilling af små øer og ø-kommuner Marts 2015 Analyse af konkurrencemæssig ligestilling af små øer og ø-kommuner Marts 2015 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene

Læs mere

BornholmerFærgen. Priser YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE. 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer

BornholmerFærgen. Priser YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE. 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer Priser 03.01-31.08.2018 BornholmerFærgen YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Lavsæson 1:

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

BornholmerFærgen. Priser YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE

BornholmerFærgen. Priser YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE Priser 01.09.2016-02.01.2017 BornholmerFærgen YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Lavsæson.01.09.2016-02.01.2017

Læs mere

Priser LangelandsFærgen SPODSBJERG TÅRS. 45 minutter. faergen.dk

Priser LangelandsFærgen SPODSBJERG TÅRS. 45 minutter. faergen.dk Priser 2018 LangelandsFærgen SPODSBJERG TÅRS 45 minutter faergen.dk Priser Spodsbjerg Tårs 2018 Enkelttur i DKK 03.01.2018 03.01-31.12.2018 02.01.2019 q PERSONBIL Længde maks. 6 m, højde maks. 1,95 m inkl.

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende: Aktstykke nr. 101 Folketinget 2017-18 Afgjort den 24. maj 2018 101 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 8. maj 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Priser BornholmerFærgen. YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE. 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer. faergen.

Priser BornholmerFærgen. YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE. 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer. faergen. Priser 2017 BornholmerFærgen YSTAD RØNNE 1 time 20 minutter KØGE RØNNE 5 timer 30 minutter SASSNITZ RØNNE 3 timer 20 minutter / 4 timer faergen.dk Billetpriser Ystad Rønne i DKK Lavsæson 03.01. - 11.06.2017

Læs mere

ASejlplan og priser 2013

ASejlplan og priser 2013 ASejlplan og priser 2013 SamsøFærgen Hou Sælvig 1 time Kalundborg Kolby Kås 1 time 50 minutter 2. udgave 2 3 INDHOLD Booking og information 3 Sejlplan Hou-Sælvig 4-11 Sejlplan Kalundborg-Kolby Kås 12-21

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Enhed Admpol Høringsudkast Sagsbehandler MB Koordineret med Sagsnr. 2014-20733 Doknr. 180907 Dato 19-01-2015 Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner (Nedsættelse

Læs mere

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling Evaluering af bredbåndspuljen 2016-2017 Opsamling 2. marts 2018 1. Baggrund Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om Vækst og udvikling i hele Danmark, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal

Læs mere

Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013

Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013 Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013 Ønsker du, at Bornholm skal ligestilles transportmæssigt med det øvrige Danmark? Så meld dig ind i Bornholms Passagerforening. Som

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Sejlplan for BornholmerFærgen

Sejlplan for BornholmerFærgen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 199 Offentligt Bodilsker, den 29. januar 2012 Til transportminister Henrik Dam Kristensen og samtlige medlemmer af Folketingets Transportudvalg Fremsendes via

Læs mere

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold:

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F DK-1220 København K Att.: Kontorchef David Klæsøe-Lund 14. januar 2014 Pr. e-mail Vedr. Forespørgsel om indsættelse af på færgeruten Bøjden- Fynshav Kære David,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn

Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn Bekendtgørelse om kompensation til pendlere i Jylland og på Fyn I medfør af tekstanmærkning nr. 139 ad 28.53.01 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Medlemsorientering 2015

Medlemsorientering 2015 Medlemsorientering 2015 2015 har været et temmelig anderledes år for Bornholms Passagerforening. Vi har været i en venteposition på flere forskellige måder og områder. Vi har oplevet at»den bornholmske

Læs mere

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra øer

Bekendtgørelse om nedsættelse af færgetakster for godstransport til og fra øer BEK nr 639 af 11/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2015 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-2167 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Dato : 10. oktober 2003 Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Regeringen lægger op til en ny rammeaftale, der skal sikre de langsigtede rammer for jernbaneområdet. Aftalen

Læs mere

Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj 2013.

Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj 2013. Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj 2013. Mødet blev holdt i Kulturhuset Frem i Svaneke, og der var mødt 70 personer frem, heraf 7 medlemmer af kommunalbestyrelsen. I mødet deltog et ekspertpanel

Læs mere

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1654 Offentligt Det talte ord gælder Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet Samrådsspørgsmål AO Ministeren bedes redegøre

Læs mere

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER TORBEN THORØ PEDERSEN 10. DECEMBER 2018 1 OPGAVE OG KONKLUSIONER Bornholms Regionskommune har bedt Copenhagen Economics om at vurdere

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4337 (Mette Langborg, Michael Ellehauge) 15. juni 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4337 (Mette Langborg, Michael Ellehauge) 15. juni 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-4337 (Mette Langborg, Michael Ellehauge) 15. juni 2016 K E N D E L S E Danske Færger A/S (advokat Erik Kjær-Hansen, København) mod Transport- og Bygningsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik. Kontorchef Lasse Winterberg

Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik. Kontorchef Lasse Winterberg Aftale om takstnedsættelser og investeringer til forbedringer af den kollektive trafik Kontorchef Lasse Winterberg Hovedpunkter i oplæg 1) Baggrund for ny aftale om takstnedsættelser og investeringer 2)

Læs mere

Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid. Trafikstyrelsens rapport for året 2013

Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid. Trafikstyrelsens rapport for året 2013 Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid Trafikstyrelsens rapport for året 2013 April 2014 3 Evaluering af takstnedsættelsen uden for myldretid Indhold Indhold 1 Forord 4 2 Konklusion 4 3 Hvordan

Læs mere

Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund

Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund Faktaark Udbud af togtrafikken på Kystbanen og over Øresund Indhold: Den fremtidige kontrakt i Danmark Fakta om den vindende operatør Udbuddets trafikomfang Udbudsform Væsentlige udbudsbetingelser Målsætninger

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 197 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 197 Folketinget Lovforslag nr. L 197 Folketinget 2016-17 Fremsat den 26. april 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

o En månedlig præmie på 2.000 kr. i prøvetiden, dvs. op til tre gange 2.000 kr. såfremt eleven fastholdes i alle prøvetidens

o En månedlig præmie på 2.000 kr. i prøvetiden, dvs. op til tre gange 2.000 kr. såfremt eleven fastholdes i alle prøvetidens Departementschefens sekretariat Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative)

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2016-17 ULØ Alm.del Bilag 35 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer Til: Dato: Udvalgets medlemmer 13. december 2016 Oversigt over svar fra kommuner m.fl. om anvendelsen

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om trafikselskaber UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens praktiske trafikkøberansvar for øresundstrafikken til Skånetrafiken) 1. I lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Virkemidler - de dyre. Udvidet driftsomfang Differentierede takster

Virkemidler - de dyre. Udvidet driftsomfang Differentierede takster Virkemidler - de dyre Udvidet driftsomfang Differentierede takster Øget driftsomfang Udgangspunkt Højt ambitionsniveau: 50% øget frekvens i relationer til/fra/i de store byer. 10% i de største. Moderat

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 2014/1 LSF 159 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-20733 Fremsat den 11. marts 2015 af økonomi-

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 75 Offentligt Aktstykke nr. 75 Folketinget 2018-19 75 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar 2019. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

Priser Ystad - Rønne 2015 inkl. 1,7 % oliepristillæg

Priser Ystad - Rønne 2015 inkl. 1,7 % oliepristillæg Priser Ystad - 2015 inkl. 1,7 % oliepristillæg Standardbillet enkelttur DKK Voksen 197 197 Barn 12-15 år 98 98 Barn 0-11 år a) 0 0 Længde maks. 6 m, højde maks. 1,95 m 1152 1152 Længde maks. 6 m, højde

Læs mere

Betænkning afgivet af Transportudvalget den 21. maj 2015. Betænkning. over. [af Merete Riisager (LA) m.fl.]

Betænkning afgivet af Transportudvalget den 21. maj 2015. Betænkning. over. [af Merete Riisager (LA) m.fl.] Til beslutningsforslag nr. B 62 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 21. maj 2015 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning om fjernelse af afgiften for biler m.v. på

Læs mere

Priser 2018 ESBJERG FANØ. 12 minutter. faergen.dk

Priser 2018 ESBJERG FANØ. 12 minutter. faergen.dk Priser 2018 FanøFærgen ESBJERG FANØ 12 minutter faergen.dk Priser Esbjerg Fanø 2018 Tur/retur i DKK q PERSONBIL ELLER AUTOCAMPER Længde maks. 6 m inkl. 9 pers. Længde over 6 m inkl. 9 pers. q PERSONBIL

Læs mere

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.)

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) Fremsat den xx. marts 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Høring over Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Tirsdag den 10. september 2013 kl. 16.30 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

Færgen Bizz Færgen Kort Færgen Bizz MC. vilkår og regler 3. januar 2012 2. januar 2013

Færgen Bizz Færgen Kort Færgen Bizz MC. vilkår og regler 3. januar 2012 2. januar 2013 Færgen Bizz Færgen Kort Færgen Bizz MC vilkår og regler 3. januar 2012 2. januar 2013 BornholmerFærgens bizz og kort Rigtig mange mennesker rejser til og fra Bornholm flere gange i løbet af et år. Derfor

Læs mere

Hermed fremsendes sejlplan og priser for Ystad, Køge og Sassnitzruten Der åbnes for booking den 1. oktober 2015 kl

Hermed fremsendes sejlplan og priser for Ystad, Køge og Sassnitzruten Der åbnes for booking den 1. oktober 2015 kl Kære Agenter 24.09.2015 ornholmerfærgen sejlplan og priser 2016 Hermed fremsendes sejlplan og priser for Ystad, Køge og Sassnitzruten 2016. Der åbnes for booking den 1. oktober 2015 kl. 10.00. SEJLPLANEN

Læs mere

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti December 2014 Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere