Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?"

Transkript

1 Jernbanegade 35 Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i Hvad er bygget til senere? Hvor mange tårne er der? Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret? Banegården i Jernbanegade blev påbegyndt i året 1902 men blev først taget i brug d. 21. februar 1904 som afløser for den gamle, der var opført i træ i Den var efterhånden temmelig forfalden og præsenterede ikke Esbjerg på bedste vis. Desuden lå den i Exnersgade og vendte dermed faktisk ryggen til byen. Den nye stationsbygning er et flot stykke arkitektur der er tegnet af den kendte arkitekt Wenck. Bygningen, der er restaureret er opført i dansk romansk stil, men desværre skæmmer en senere tilbygning helheden.

2 Skolegade 14 Denne store bygning ligger i både Skolegade og Englandsgade. Huset har et navn, hvad er det? Huset er stort, det kan man se ved selvsyn, men at bygherren også ville gøre byggeriet til noget storladent, kan ses på de to kongelige symboler, der præger bygningen ud til Skolegade. Hvad forestiller de to symboler? Hvilket himmellegeme kan iagttages på bygningen? Cab Inn Palads Hotel, Skolegade 14, som bygningen i dag rummer, er bygget i 1911 af en teglværksejer. De to hjørner mod Skolegade og Englandsgade er fra anden etage og opefter udformet som 8-kantede tårne med spir. Bemærk de to halvkroner i facaden ud mod Skolegade. Bygningen var ved at gå i forfald, men er heldigvis blevet renoveret.

3 Skolegade 33 Den borgagtige bygning der her set tværs over Esbjerg Torv var Esbjergs Ting- og Arresthus. Den er nu nedlagt og bygningen bruges i dag på anden vis. Hvad bruges det til netop nu? Hvornår er huset bygget? Hvad er vist i Esbjergs gamle byvåben som hænger skråt til venstre over hoveddøren? Hvordan ser Esbjergs nye byvåben ud? Hvor mange skorstene er der på bygningen? Den gamle ting- og arresthus er en hjørneejendom opført i 1892 i middelalderligt borgbyggeri. Indtil 1919 havde Herrekontoret til huse her. Politi og retsvæsen har også været her. Arresten flyttede til egne bygninger i 1946 og politiet rejste til Kirkegade i I de gamle fængselsceller i kælderen kan man opleve en speciel kulturhistorie gennem diverse fængselsfangers skriverier på væggene. Gestapo benyttede også flittigt cellerne under besættelsen. Esbjerg kommune havde mødelokaler i bygningen indtil Dommerkontoret og retssal flyttede i 1977 og nu er der turistkontor.

4 Torvet 18 Denne bygning er en efterligning af et andet byggeri der kan ses i Italien. Hvad er ændret siden den blev bygget? Hvad er der nu i bygningen? Torvet nr. 18 er et hus i 3 etager. Det blev opført i 1896 i Siena gotisk stil og er nu fredet. Sidebygningen blev tilføjet i 1907, derudover er facaden næsten urørt.

5 Havnegade 22 Tårnet er bygget i 1897 og det blev efterhånden til Esbjergs vartegn (kendemærke). Hvad blev tårnet brugt til? Hvor mange udvendige små sidespir har tårnet? Hvilken figur er der i toppen af hovedspiret? Pladen over fordøren er Esbjergs gamle byvåben. Hvad forestiller det? Hvordan ser Esbjergs nye byvåben ud? Hvis man ser godt efter kan man se nogle kærestepar, som har ridset noget i tårnets mursten. Hvad står der? Vandtårnet, Esbjergs tidligere vartegn, blev opført i og er en kopi af Nassau Haus i Nürnberg (1400 tallet). Tårnet ophørte med at være vandreservoir i Men allerede kort efter det var bygget var dets kapacitet for lille til byens behov. Det er nu restaureret og tilgængeligt for publikum i sommerperioden, hvor man kan nyde udsigten over havn og by fra øverste etage.

6 Kongensgade 80 Skjoldet kan findes i Kongensgade. Hvad skal det forestille? Hvad er specielt ved døren? Våbenskjoldet var oprindelig først lavet af pap, senere blev det udskåret i træ og malet af den lille maler, en kendt Esbjergkunstner. Forretningen har indtil for nylig været i samme families eje, dvs. i tre generationer og har solgt pels- og skindtøj. Før den tid, nemlig i forbindelse med husets opførelse, har der været en butik tilknyttet til et sadelmagerværksted.

7 Kirkegade 24 Vor Frelser kirke ligger selvfølgelig i Kirkegade. Hvilken figur er anbragt øverst oppe på spiret? Hvor mange kors kan ses udenpå kirken? Hvilket verdenshjørne vender tårnet imod? Vor Frelser kirke er Esbjergs første kirke og stod færdig i 1887 bygget for midler der bl.a. kom til veje ved indsamlinger og datidens sponsorer. Således gav en landsindsamling i alle landets kirker kr. og kongehuset gav 3000 kr. Kirken fik senere bygget korsarme.

8 Kirkegade 25 Missionshuset, som ses her på billedet, blev bygget i Hvad foregår der i missionshuset? Hvor er billedet taget fra? Hvor mange små glasruder er der i det runde vindue over hoveddøren? Hvad hedder huset? (se gavl enden i Skolegade) Hvor mange skorstene er der på bygningen? Kirkegade 25 er et hjørnehus og opførtes i 1906 i italiensk inspireret gotisk stil for midler indsamlet af Indre mission i Esbjerg efter arkitekt C.H. Clausens tegninger.

9 Nørregade 63 Denne markante bygning som stod færdig i 1904, ligger i Nørregade. Mange Esbjerg borgere har været der mindst en gang. Hvad er det for en bygning? Hvad hedder den? Hvor er den fotograferet fra? Hvad specielt er der ved skorstenene? Hvad rummer bygningen i dag? Sct. Joseph Sygehus blev opført i Nørregade 63 af Sct. Joseph søstrene i Sygehuset var dengang med sine 64 senge den største i Esbjerg. Siden 1903 er tilføjet flere sidebygninger, men hovedbygningens facade er uforandret. I dag holder Sikkerhedsstyrelsen til i bygningen.

10 Kirkegade 61 Esbjergs første elektricitetsværk er opført i Det er nu nedlagt, men bygningerne ligger stadig på samme adresse. Hvor mange skorstene er der? Hvem har nu til huse i det gamle elektricitetsværk? Det gamle elektricitetsværk (maskinhallen) på hjørnet af H. C. Ørstedsgade og Kirkegade er tegnet af Esbjergs store arkitekt C. H. Clausen. Det er opført i I 1913 blev udbygningen forlænget en del mod øst. Yderligere udbygninger kom til i 1923 og 1931 men det samlede byggeri fremstår i dag som en smuk arkitektonisk helhed. Vestjysk Musikkonservatorium holder til i bygningen som er blevet restaureret og har fået en ny og moderne tilbygning.

11 H. C. Ørstedsgade 4 Denne lille dukkehusagtige bygning er opført til en tømrer i Har det eget husnummer? Er der en første sal? H. C. Ørstedsgade 4 er et lille forhus i et plan med teglstenstag og rød blank mur.

12 Torvegade 45 Bygningen ligger på en hjørnegrund til Torvegade og blev opført i 1926 til biblioteksbrug. Er biblioteket stadig i bygningen? Hvad rummer bygningen i dag? Hjørnegrunden Torvegade/Nørregade er opført i 1926 og skulle huse Centralbiblioteket. Det er nu flyttet længere hen i Nørregade, hvilket har givet plads til Esbjerg Museum, Sydvestjyske Museer.

13 Finsensgade 1 Esbjerg museum havde til huse i denne bygning for en del år siden. Hvad er der i dag? Hvad er ændret? Esbjerg Museums tidligere tilholdssted er nu hjemsted for De studerendes hus. Bygningen, der er fra 1888 var oprindelig administrations- og direktørbolig for andelssvineslagteriet. Nu er det den eneste bygning der er tilbage af Esbjergs første slagteri, resten er revet ned og der er parkeringspladser hvor slagteriet lå. Slagteriet flyttede til Darumvej i 1953.

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning Rønne gamle elværk på hjørnet af Landemærket og Lille Madsegade, set fra nord, dec.2005 Navn Rønne Elektricitetsværk og Badeanstalt, Rønne Gamle Elværk. Adresse / matrikelnr.

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Kolding Miniby I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Christian 4 Vej 23 6000 Kolding Tlf.: 75 54 08 21 6 5 7 4 2 3 1 1: Sct. Jørgens Hospital 2: Crome & Goldschmidt 3: Sct. Nicolaj Kirke

Læs mere

Husbygning til modelbanen.

Husbygning til modelbanen. Husbygning til modelbanen. I de sidste par år har jeg, som nogle nok har opdaget, bygget en del huse til modelbanen, primært Langå og udstillingsanlægget. De fleste af husene er placeret op af bagvæggen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KLOSTERFLØJEN, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Præsentabelt lejemål på 1.500 m 2 med markant synlighed på indfaldsvejen til city. Lokalerne ligger i stueetagen og på 1. sal med udsigt til Nyboder

Læs mere

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM TINGVEJ 2 4690 HASLEV Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr. 214556 CVR-nr. 17 26 04 8 Telefon +45 33 13 22 11

Læs mere

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 Svaneke Rådhus - oktober 2007. Rådhusets historie og bevaringsværdi NIELS-HOLGER LARSEN 2008/2016 1 Indledning Denne redegørelse er en redigeret udgave

Læs mere

VisitEsbjerg ESBJERG. To byvandringer i Esbjerg på egen hånd. www.visitesbjerg.dk

VisitEsbjerg ESBJERG. To byvandringer i Esbjerg på egen hånd. www.visitesbjerg.dk VisitEsbjerg ESBJERG To byvandringer i Esbjerg på egen hånd www.visitesbjerg.dk Rytterstatuen af Chr. IX på Torvet Byvandring i Esbjerg Dette hæfte indeholder to forslag til byvandringer på egen hånd rundt

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VESTERGADE 43 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.10.2010 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune Adresse:

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

SALGSPROSPEKT Sag nr. 029

SALGSPROSPEKT Sag nr. 029 - LASSEN ERHVERV SALGSPROSPEKT Sag nr. 029 Østergade 4, st.th., 6700 Esbjerg ERHVERVSEJERLIGHED I ÉN AF BYENS SMUKKESTE EJENDOMME Kontantpris: Kr. 1.250.000 Kontorareal: 218 m 2 Kælderareal: 115 m 2 Jernbanegade

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 GRENAA GAMLE STAD Kannikegade B2 Kannikegade ca. år 1910, nærmest ses bindingsværkshuset nr. 12 snedker Sofus Carlsens, nr. 14 er maler Oluf Carlsens, begge huse er i dag revet ned i forbindelse med reguleringen

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1 Bilag 1 Skolegade 20, 7490 Aulum nye vinduer nye døre reparation af facade (inkl. trappeskakt og sålbænke) Samlet overslag på istandsættelsesprojektet: 93.750 kr. inkl. moms. Huset er opført i 1925 og

Læs mere

Et bidrag til Udvikling Fyns og Østfyns Museers ide-konkurrence om formidling af historien om Nyborg som kongeby i middelalderen.

Et bidrag til Udvikling Fyns og Østfyns Museers ide-konkurrence om formidling af historien om Nyborg som kongeby i middelalderen. Margrethetårnet Et bidrag til Udvikling Fyns og Østfyns Museers ide-konkurrence om formidling af historien om Nyborg som kongeby i middelalderen. Mit forslag handler om, hvordan vi får fysiske rammer til

Læs mere

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold:

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Arkitektonisk værdi - - - - Vurderingen af bevaringsværdien bygger på et helhedsindtryk af bygningens kvalitet og tilstand. Så hvad

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard. Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering

Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard. Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade 30 6700 Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering Dato: 08.11.2018 Sag. nr.: 1830 Int.: MB Mail: mb@lolk.dk

Læs mere

GENTOFTE atlas over bygninger og bymiljøer

GENTOFTE atlas over bygninger og bymiljøer GENTOFTE atlas over bygninger og bymiljøer Kulturarvsstyrelsen og Gentofte Kommune Kortlægning og registrering af bymiljøer KOMMUNENUMMER KOMMUNE LØBENUMMER EMNE 157 Gentofte 33 Kystbanens stationer LOKALITET

Læs mere

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C

Referenceliste. Mejlgade, Aarhus C. Fredens Torv, Aarhus C Referenceliste Mejlgade, Aarhus C Den bevaringsværdige ejendom er oprindeligt fra 1845 og anvendt dels til bolig og dels til erhverv. Ejendommen har de seneste år lidt under manglende vedligeholdelse,

Læs mere

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen Augsburg og Ulm Efteråret 2009 af Mads Vej-Hansen I starten af oktober 2009 var vi på en forlænget weekend i Augsburg og Ulm. Vi rejste med toget fra Danmark torsdag morgen og var hjemme igen søndag aften.

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte RUTS KIRKE Hvad plastmalingen gemte NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 I Ruts Kirkes indre er man i gang med at gøre klar til kalkning. Men det var ikke helt nemt der var nemlig plastmaling udenpå den tidligere

Læs mere

Beskrivelse af kulturmijø

Beskrivelse af kulturmijø Beskrivelse af kulturmijø 341-4 Stationsbyen Mørkøv Beskrivelse Bærende elementer Byen er opstået på bar mark dels omkring stationen på Roskilde-Kalundborg-banen fra 1874, dels omkring landevejskrydset

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Randers Nordby

Indholdsfortegnelse. Randers Nordby Randers Nordby COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefa 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Områdets afgrænsning 2 2 Elementer i området 2 3 Arkitektur og æstetik 3

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager - til leje... Kontordomicil 794 m 2 Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn Inspirerende kontorlejemål i flere etager Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Kontorlejemål

Læs mere

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Hyggehuset Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Indhold Idéen bag sommerhuset...3 Placering på grunden...4 Husets udformning...5 Materialer/Inspiration...6

Læs mere

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 BESKRIVELSE Den nye bebyggelse opføres meget centralt i Solrød Strand, på en grund der indtil nu har været brugt til en børneinstitution.

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS Sandvig Batteri ca. 1810 Bornholms Museum FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS Den gamle rådstue i Sandvig Tæt op af en af de mange bornholmske skanser, helt

Læs mere

SAVE-værdier Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Tilstand 3. Samlet bevaringsværdi 1. Udpeget i år: 2011

SAVE-værdier Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Tilstand 3. Samlet bevaringsværdi 1. Udpeget i år: 2011 SAVE registrering Haslev midtby Sta onspladsen 1A Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 2 Originalitet 3 Samlet bevaringsværdi 1 Ejendomsnr.: 854 Matrikelnr.: 70D Adresse: Stationspladsen 1A Byggeår: 1877 Funktion:

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM sygehus Arkiv nr. Løbenr. 60 1 Sammenfatning sygehus

Læs mere

SAVE registrering Faxe Ladeplads Klinteby 2

SAVE registrering Faxe Ladeplads Klinteby 2 SAVE registrering Faxe Ladeplads Klinteby 2 Arkitektonisk 3 Tilstand 3 Ejendomsnr.: 3510059974 Matrikelnr.: 4ce Adresse: Klinteby 2 Byggeår: 1987-88 Huset indgår i en gruppe arkitektonisk, nært beslægtede

Læs mere

Bilag A Industrimuseets bemærkninger til rammeområde 4, Frederiksværk

Bilag A Industrimuseets bemærkninger til rammeområde 4, Frederiksværk Dato: 22. juni 2016 qweqwe Bilag A Industrimuseets bemærkninger til rammeområde 4, Frederiksværk Industrimuseet Frederiks Værk har foretaget en kort gennemgang af rammebestemmelserne for center og boligområder

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 50 1 Sammenfatning nr. var en

Læs mere

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS.

Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS. Case 3: Eksempel på bygningsrenovering Af Mario Jensen, Bygningskonstruktør Qarsoq Tegnestue ApS Opponent Thomas Riis Arkitekt MAA, RIIS ApS. Bygningen B-7 Ny herrnhutsbygning opført (1747-48) som missionshus

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

I skole i billeder. af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum

I skole i billeder. af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum I skole i billeder af Mette Vibjerg Hansen, Give-Egnens Museum Den danske folkeskole har de sidste par år fået en del opmærksomhed. Ikke kun på grund af den meget debatterede skolereform, der trådte i

Læs mere

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 7 September 2015 For bevaringsværdige bygninger Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune.

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Esbjerg ~ Kommune LOKALPLAN NR.364. For ejendommen matr.nr. 721 a E.B, Bangs Gård, hjørnet af Torvet og Skolegade

Esbjerg ~ Kommune LOKALPLAN NR.364. For ejendommen matr.nr. 721 a E.B, Bangs Gård, hjørnet af Torvet og Skolegade Esbjerg ~ Kommune LOKALPLAN NR.364 For ejendommen matr.nr. 721 a E.B, Bangs Gård, hjørnet af Torvet og Skolegade Hvad er en lokalpian? En lokalplan er den type plan, Byrådet kan anvende til at fastlægge

Læs mere

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955).

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955). Hasle Gamle Rådhus Denne redegørelse skal ikke give sig ud for at klarlægge rådhuset historie, men har til formål at forstå facadens udformning og ændringer gennem tiden i forbindelse med den restaurering,

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER PÅ ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER PÅ ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: HAVEHUSEE / ETAPE 3 YE LEJEBOLIGER PÅ ØSTRE HAV TÆT PÅ VADET OG BYES PULS LEJEBOLIGER PÅ 1-4 VÆRELSER SE UDLEJIGSSTATUS PÅ HAVEHUSEE.DK LYSE BOLIGER MED SKØ UDSIGT OG ADGAG TIL SOLRIGE TAGTERRASSER

Læs mere

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940

FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 FREDEDE GÅRDE I ØSTJYLLAND 1850-1940 Geografisk placering af periodens fredede gårde i Østjylland 1) EGEVEJ 27, BESSER, SAMSØ 2) BJERREVEJ 412, KLAKRING, JUELSMINDE 3) STOKKEBRO 60, GJERRILD, NØRRE DJURS

Læs mere

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog

en hjemmeside, et netblad, en mailruppe og en blog enhjemmeside,etnetblad, enmailruppeogenblog Bagenhvertilfreds modeljernbanemandstår entålmodigkvinde. Enmor,ensøster,en veninde,enkæreste,en koneellerendatter MBPnetbladnr.27,vinter2010 Tidligeredobbelthus,hvordetenehuserrevetnedfornylig.

Læs mere

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld.

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Vurdering af om der bør gives dispensation fra lokalplan 2-46 Plan har modtaget en ansøgning om udbygning af Villa Søvang, Galoche Allé 1, således at den oprindelige

Læs mere

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Jf. fremsendte annoncering d. 30. august 2018 omkring lokalplan 11.C31.2, fremsender jeg hermed min indsigelse imod lokalplanen. Grundet den nye maksimale bebyggelsesprocent

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage - til leje... Kontordomicil 799 m 2 Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn Velegenet til fx. domicil på fuld etage Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Gennemrenoveret

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3

SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 SAVE registrering Haslev midtby Vestergade 3 5, nr. 3 Arkitektonisk 4 Miljømæssig 5 Originalitet 4 Samlet bevaringsværdi 4 Udpeget i år: 2008, rev. 2011 Ejendomsnr.: 3309 Matrikelnr.: 1aq Adresse: Vestergade

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: HAVEHUSEE / ETAPE 2 YE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAV TÆT PÅ VADET OG BYES PULS LEJEBOLIGER PÅ 1-4 VÆRELSER SE UDLEJIGSSTATUS PÅ HAVEHUSEE.DK LYSE BOLIGER MED SKØ UDSIGT OG ADGAG TIL SOLRIGE TAGTERRASSER

Læs mere

Tage Lyneborg Tegnestue

Tage Lyneborg Tegnestue Tage Lyneborg Tegnestue St. Annæ Plads 7 1250 København K tlf. 33 15 29 18 fax. 33 15 29 08 e-mail: lyneborg@pc.dk SE: 76 865 213 bank: Nordea 2102 8420107898 Fremtidens Foreningshus 1 Facade mod syd 1:200

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

SALGSPROSPEKT Sag nr. 055

SALGSPROSPEKT Sag nr. 055 - LASSEN ERHVERV SALGSPROSPEKT Sag nr. 055 Torvegade 1, 6650 Brørup Velbeliggende forretningsejendom på Torvet i Brørup Pris kontant: Kr. 1.495.000 Areal stueplan 147 m 2 Areal i alt: 310 m 2 Jernbanegade

Læs mere

Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR.348. For Torvet og del at Torvegade

Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR.348. For Torvet og del at Torvegade Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR.348 For Torvet og del at Torvegade HVAD ER EN LOKALPLA~I? En lokalpian er den type plan, Byrådet kan anvende til at fastlægge bestemmelser om den enkelte ej en doms anvendelse

Læs mere

SAVEBygningsregistrering

SAVEBygningsregistrering SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Skolegade Landsejerlav Kommune nr. 573 Hus nr. 11 Matrikel nr. 3BR Ølgod By Planoplysninger

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d forslag til indretning af biblioteket i tårnet på Hald Hovedgaard d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d Maj 2004 h o v e d b y g n i n g f r a s y d m e d o r

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring Dette er en vejledning til haveejere i H/F Hjortespring, som ønsker at ændre/opføre bygninger på grunden. Hvad skal jeg gøre inden jeg går i gang? Først og fremmest skal du sætte dig ind i reglerne for

Læs mere

OM GRØNBJERG SKOLES HISTORIE. Ved: Skoleleder emeritus Henning Bülov Møller (tekst) og Mogens Ballegaard (opsætning)

OM GRØNBJERG SKOLES HISTORIE. Ved: Skoleleder emeritus Henning Bülov Møller (tekst) og Mogens Ballegaard (opsætning) OM GRØNBJERG SKOLES HISTORIE. Ved: Skoleleder emeritus Henning Bülov Møller (tekst) og Mogens Ballegaard (opsætning) Den første skolelov Den første egentlige folkeskolelov kom i 1814 under den enevældige

Læs mere

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Den fredede marskgård, der fremover skal danne ramme om en madlejrskole for elever fra hele landet, er opført i 1823 og var for år tilbage

Læs mere

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster Huset fortæller Odense adelige Jomfrukloster På afstand et homogent anlæg, men tæt på er der spor fra forskellige byggeperioder. Med udgangspunkt i bygningen kan man fortælle arkitekturhistorie fra middelalder

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE JYDERUP STATIONSBY

KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE JYDERUP STATIONSBY KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE JYDERUP STATIONSBY BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: JYDERUP STATIONSBY Historie Jyderup stationsby opstod på bar mark omkring en station på Roskilde-Kalundborg-banen fra 1874,

Læs mere

Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg

Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg Aurora Attraktive studieboliger i Aalborg 269 2-værelses ungdomsboliger på Østre Havn klar til indflytning fra december 2015 Afdeling 922-0 Lejerbo Aalborg Vesterå 18 9000 Aalborg Telefon 7012 1310 Bygges

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Byggevedtægter marts 2007 Opdateret Marts 2015 NYBYGGERI... 3 EKSISTERENDE BYGGERI... 4 Tvivlsspørgsmål... 4 Farvevalg... 4 Udhuse...

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen Sag: Parcelhus Dato: 06-06-12 Sagsnr: F2012-02 Udarb. Af: Ellen Agger OVERSKRIFT Side 0 af 5 16-4-2012 BTH HASLEV BYGNINGSOPMÅLING Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE TØLLØSE STATIONSBY

KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE TØLLØSE STATIONSBY KULTURMILJØER I HOLBÆK KOMMUNE TØLLØSE STATIONSBY BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: TØLLØSE STATIONSBY Historie og arkitektur I 1874 blev der på åben mark anlagt en station med tilhørende ledvogterhus der, hvor

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 58 1 Sammenfatning nr. De 8

Læs mere

TIL SALG TORVET 1 4220 KORSØR

TIL SALG TORVET 1 4220 KORSØR TIL SALG TORVET 1 4220 KORSØR 2 EJENDOMMEN: Matr. nr. 120 Korsør Bygrunde. BELIGGENDE: Torvet 1 4220 Korsør KOMMUNE: Slagelse kommune. ZONESTATUS: Ejendommen er beliggende i byzone. AREALER: Grundareal

Læs mere

SAVE registrering Faxe Ladeplads Ægirsvej 1

SAVE registrering Faxe Ladeplads Ægirsvej 1 SAVE registrering Faxe Ladeplads Ægirsvej 1 Originalitet 3 Tilstand 4 Ejendomsnr.: 3510049022 Matrikelnr.: 6aq Adresse: Ægirsvej 1 Byggeår: 1890 Trods nyere, uopdelte vinduer og dør samt tilbygning på

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

NÆSTVED GAMLE RÅDHUS NÆSTVED KOMMUNE

NÆSTVED GAMLE RÅDHUS NÆSTVED KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R NÆSTVED GAMLE RÅDHUS NÆSTVED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.04.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/370-0001 Kommune: Næstved Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BISPEGÅRDEN GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.11.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune Adresse:

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

Kontorlejemål med fantastisk udsigt

Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlokaler med udsigt ud over Kastellet til Langeline og på den anden side udsigt ud over hele Nyboder til Københavns skyline M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke

Læs mere

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-138-14 15.9.2014

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. SAG: Esbjerg Realskole Nye boliger DATO:

PROJEKTBESKRIVELSE. SAG: Esbjerg Realskole Nye boliger DATO: PROJEKTBESKRIVELSE SG: 16.116 VEDR.: Esbjerg Realskole Nye boliger DTO: 31-05-2017 BGGRUND Esbjerg Realskole flytter sine aktiviteter, og derfor er de nuværende bygninger blevet solgt. Den fremtidige anvendelse

Læs mere

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM BREDGADE 34 6900 SKJERN Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr. 214556 CVR-nr. 17 26 04 8 Telefon +45 33 13 22

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 26. maj 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-18:15 Medlemmer: Fraværende: Formand: Jacob Bjerregaard

Læs mere

Moderne byggeri i centrum af Silkeborg

Moderne byggeri i centrum af Silkeborg Borgergade 105-107 Moderne byggeri i centrum af Silkeborg Arbejdernes Andels-Boligforening og Silkeborg Boligselskab har i samarbejde været drivkraften bag dette toneangivende byggeri i centrum af Silkeborg.

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hunderup Kirke, Gørding Herred, Ribe Amt, d. 9. og 10. februar 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hunderup Kirke, Gørding Herred, Ribe Amt, d. 9. og 10. februar 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Hunderup Kirke, Gørding Herred, Ribe Amt, d. 9. og 10. februar 2009. J. nr. 1130/2008 Stednr. 19.02.04 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 23. juni 2009.

Læs mere

Den tidligere Ungdomsskole / Østre Skole udbydes til salg. Tilbudsfrist torsdag, d. 26. april 2018 kl

Den tidligere Ungdomsskole / Østre Skole udbydes til salg. Tilbudsfrist torsdag, d. 26. april 2018 kl Og i- LASSEN ERHVERV OFFENTLIGT UDBUD Sag nr. 353 Østergade 3, 6700 Esbjerg Den tidligere Ungdomsskole / Østre Skole udbydes til salg Etageareal i alt: 2.332 m 2 Grundareal 2.250 m 2 Overtagelse 01.06.2018

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2

SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2 SAVE registrering Haslev midtby Tingvej 2 Arkitektonisk 2 Kulturhistorisk 1 Miljømæssig 1 Originalitet 2 Tilstand 3 Samlet bevaringsværdi 1 Ejendomsnr.: 3093 Matrikelnr.: 17c Adresse: Tingvej 2 Byggeår:

Læs mere

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259 Side: 1 af 5 Emne Respons ved bemærkninger til nabohøring vedr. Rathsacksvej 8 Dato 03.10.2018 uge 40 Sted Frederiksberg C Udarbejdet af Ene Cordt Andersen Andersen & Sigurdsson Arkitekter ECA Fordeling

Læs mere